Kvaak.fi - keskustelu
Sarjakuvanlukijoiden keskustelut => Toimintasarjakuvat => : smitty 01.07.2010 klo 12:33:02
-
En tiedä onko maailma raiteiltaan vai onko vasta nyt päästy ajouriin, kun kunnianarvoisa BBC uutisoi Wonder Womanin (http://news.bbc.co.uk/2/hi/world/us_and_canada/10459184.stm) ulkoasun muuttumisesta.
Muutoksen takana on sarjan uusi kirjoittaja J. Michael Straczynski, joka ihmettelee "kuka nainen pitää samaa asua yli 60 vuotta?"
Loogista, mutta...legginsit?
-
Tuo WWn asunvaihto ylitti myös IltaSanomien (nettiuutisten) uutiskynnyksen mutta kaikki tuntuvat unohtaneen että alunperin WW seikkaili pitkässä hameessa ja muodotkin olivat toista luokkaa kuin nykyään ja kun Diana Prince oli ilman WW-woimia niin hän käytti ihan arkisia vaatteita. Asu on pysynyt jotakuinkin samana vuosikymmeniä (pikku muutoksia toki) mutta muodot ovat olleet par/pahimmillaan runsaat ja asun koko pysyy suht.koht. samana niin tottakai sitä näkyy enemmän.
-
Kerran olin minäkin sokea, mutta nyt näen!
Luin Atomic Gadfly-blogin (http://atomicgadfly.blogspot.com/2010/07/wonder-woman-gets-makeover.html) kirjoituksen Wonder Womanin asunvaihdosta, ja aika montahan noita itse asiassa on ollut.
Eikä tämä muutos näköjään edes koske "oikeaa" Wonder Womania, vaan rinnakkaistodellisuudessa asuvaa Wonder Womania.
Mikä on tämä on kauhistuttava maailma, jossa mm. legginsit ovat ihan ok asuste?! Pakko saada tämä sarjakuva ;)
-
No äläs nyt Smitty. Minusta tuo puku ei ole niin järkyttävä. Ja takki saa Wontsukan näyttämään tyylikkäämmältä ja hillityltä, vaikka minua ihmetyttääkin, että miksi tuo rinnakkais amazoni taistelee rikollisia vastaan yöpuvussaan (viittaus BBC:n kuvaan)? Toisaalta, Wonder Woman on kuuluisimmassa puvussaan taistellut rikollisuutta vastaan tähtikuvioisissa spandex pikkuhousuissa.
Uusi puku muuten näyttää tutulta. Eikös jollakin naispuolisella DC:n supersankarilla ollut takki osana asua? Ainakin Teräspojulla ja monilla miespuolisilla on ollut. J.M.S. tuntuu muuten esittelevän jokaiselle kässäämälleen sankarille uuden ulkonäköön liittyvän muutoksen. Spider-Man, Tohtori Outo, Squadron Supreme...eikös Thorkin kokenut jonkin ulkonäön muutoksen?
-
eikös Thorkin kokenut jonkin ulkonäön muutoksen?
Kuukkelin mukaan käyttää jonkinlaista haarniskaa nykyään (ja on saanut lisää massaa).
WWn uusi asu paljastaa ylävartalosta (poislukien kädet) suunnilleen yhtä paljon kuin aiemminkin eli muutos on lähinnä kosmeettinen.
Seuraavaksi varmaan Tigra vaihtaa asua sillä Tigran "univormu" ei ole paljoa muuttunut sitten ensiesiintymisen (kun taas muu väriä lukuunottamatta on muuttunut).
-
No äläs nyt Smitty. Minusta tuo puku ei ole niin järkyttävä.
Tiedän että on väärin purnata legginseistä kun loppuporukka pukee alushousut muiden vaatteiden päälle ;)
Minulle ei vaan avaudu legginsien suurempi funktio. Ne piilottavat sääret, onnistuvat näyttämään rumilta ja halvoilta sekä tuovat mieleen kauheita, tukahdutettuja muistoja 80-luvulta O_O
Mutta sisältöhän on tärkein: jos Wonder Womanin uudet seikkailut ovat muutoin lukukelpoisia, minun puolestani asuna voi olla vaikka sirkuspellepuku :)
-
Wonder womanin virinneet elokuvahuhut saattavat tuohon jonkin verran vaikuttaa.
Vanhassa asussa on puolensa:
(http://i49.tinypic.com/wcldnd.jpg)
-
Tänä vuonna Marvelilla alkaa ensimmäinen eventti noin kymmeneen vuoteen, jossa on pääosissa New Yorkin alamaailma ja sen tumman sävyiset sankarit. Kyseiset sankarit kränäävät siitä, että kuka on New Yorkin alamaailman "sielu".
Tuo vaikuttaa ihan kiinnostavalta. Tarina on varmaan maanläheisempi verrattuna niin Civil Warin, Secret Invasionin ja Dark Reigninkin eeppisiin sfääreihin. Eli hyvää vaihtelua.
Muuten Riddle, tämän sanon ihan tosissani, mielestäni sinun uutisointisi ovat niin hyviä että ne menevät hukkaan pelkästään täällä Kvaakissa julkaistuina. Yritä ihmeessä päästä vaikka jollekin viihdesivustolle kirjoittamaan näitä uutisia. Asiantuntevia tyyppejä uutisoimaan sarjakuvista kyllä tarvitaan tässäkin maassa. Tai sinänsähän näitä sinun uutisia voisi julkaista ihan Kvaakissakin. Mielestäni sinut voisi hyvin ottaa tänne toimittajaksi.
-
Wonder womanin virinneet elokuvahuhut saattavat tuohon jonkin verran vaikuttaa.
Vanhassa asussa on puolensa:
Onkos tuo Megan Foxin albumista otettu vai? Asussa ei mitään vikaa paitsi nuo hirveät korot (tosin sarjakuvassakin on ollut sekä korkosaappaita että korottomia saappaita). Muistaakseni saappat eivät ylety polven kohdalle mutta voi olla että on muuttunut ekan Krypton-sodan jälkeen.
-
Onkos tuo Megan Foxin albumista otettu vai?
Asiasta mitään tietämättä sanoisin, että taitaa olla Tori Blackin albumista...
;D
-
Vaikka peräprofiilista tulee mieleen Megan Fox, niin Tori Black se on.
Todiste (http://media.comicvine.com/uploads/3/33943/1094068-tori_black___wonder_woman32_super.jpg)
-
Asiasta mitään tietämättä sanoisin, että taitaa olla Tori Blackin albumista...
;D
aivan oikein bongattu, vaikka kuvan alalaitaan katseella pääseminen onkin jonkin asteinen saavutus.
Ja onhan daamit helppo erottaa muutenkin Tori on se hyvännäköinen joka osaa näytelläkin, Meganin kohdalla taas vastataan molempiin "ei"
-
Saappaat voisi kyllä heivata ja vaihtaa toisiin niin olisi paremman näköinen ja yläosakin on halvan näköinen.
-
kuvan alalaitaan katseella pääseminen onkin jonkin asteinen saavutus.
Alkaako huimata? ;)
-
Alkaako huimata? ;)
ei oikeastaan neitokainen ei ole kovin pitkä 175cm.
virkistävä sarjisfani kuitenkin: Ihmenainen, Kissanainen...
-
Kyllä se Ihmenainen tosiaan vaikuttaa olevan hyvin tunnettu Amerikassa. Aika moni jenkkiläinen näyttelijätär, malli tai pelkkä julkkis on pukeutunut johonkin tilaisuuteen Ihmenaiseksi, ja vielä enemmän netissä näyttää olevan heistä photoshopilla tehtyjä Wonder Woman -fanikuvia. Myös julkkutyrkky Kim Kardashian täyttää Ihmenaisen vaatimukset muodollisesti (kuva on aito).
-
Kyllä se Ihmenainen tosiaan vaikuttaa olevan hyvin tunnettu Amerikassa. Aika moni jenkkiläinen näyttelijätär, malli tai pelkkä julkkis on pukeutunut johonkin tilaisuuteen Ihmenaiseksi, ja vielä enemmän netissä näyttää olevan heistä photoshopilla tehtyjä Wonder Woman -fanikuvia. Myös julkkutyrkky Kim Kardashian täyttää Ihmenaisen vaatimukset muodollisesti (kuva on aito).
On tunnettu mutta eri asia on että riittäisikö se tekemään leffasta tuottoisan. Osasyynä julkkujen pukeutumiseen WWksi on se että asu ei ole järin peittävä eli heidän tuotteensa näkyy kunnolla kameroille ja yleisölle. Muodollisesti Ms Kardashian on pätevä mutta pituutta puuttuu n. jalan verran (ja näyttelijänlahjoista puhumattakaan).
-
Veikkaan että silti osa syynä on se että Wonder Woman on ns. strong woman, voimakas nainen, joka tulee omin avuin toimeen. Tämä on ihan ymmärrettävä syy siihen, että miksi joku naisjulkkis haluaisi esiintyä Wonder Womanina, sillä se edustaa sekä voimaa että naisellista kauneutta samaan aikaan, mikä on melko harvinaista fiktion naisissa, jotka yleensä ovat luokkaa joko-tai, eli ovat joko kauniita ja hentoja tai sitten ovat vahvoja ja esteettisesti rajoittuneita. WW edustaa näiden kahden stereotypian vastaisuutta, ja on lisäksi vielä älykäs, ymmärtäväinen, viisas ja oikeudenmukainen. Näillä piirteillä pääsisi Amerikassa helposti jopa presidentiksi.
-
lueskelen toisinaan Letters of note-sivua. Siellä on alkuperäinen Ihmenaisen asun design kirjeenvaihto Harry G Peterin ja William Moulton Marstonin välillä (http://www.lettersofnote.com/2010/10/birth-of-wonder-woman.html)
-
Kaipä tämä tieto tänne kuuluu eli Ihmenaisen tulevasta tv-sarjasta tihkuu se tärkein tieto eli asu.
Sen voi bongata MTV Splashpage (http://splashpage.mtv.com/2011/03/18/adrianne-palicki-wonder-woman-2/#more-49590)-sivuilta tai jos saan laitettua kuvan...
(http://splashpage.mtv.com/wp-content/uploads/2011/03/adrianne-palicki-wonder-woman.jpg)
Ensivaikutelmana sanoisin että onhan se ainakin uskollinen alkuperäiselle, mutta...okei. Yritin parhaani huijatakseni aistejani mutta se näyttää lasten Halloween-asulta. Eikä edes kovin kalliilta sellaiselta. Ja voiko tuollaisissa saappaissa juosta pahisten perässä? Vai onko sille tarbetta kun vyötäröllä on kultamaalattu verhonauha?
Saa olla aikasta hitsin hyvin käsikirjoitettu, jos lavastus on tätä tasoa. Tai jos Crom kuulee pyyntöni vuorelleen, tämä on vain feikkikuva tai ensimmäinen yritys.
-
Ja voiko tuollaisissa saappaissa juosta pahisten perässä?
Tämähän ei ole tuon puvun ongelma (jos se on ongelma laisinkaan), vaan yleensä supersankarisarjakuvien. Melko järjestään naissupersankareilla on korkokengät. Ja hyvin näyttävät juoksevan pahisten perässä.
-
Ehkä olen alitajuisesti sulkenut tämän ristiriidan mielestäni, mutta nyt kun joudun kohtaamaan sen "oikeassa elämässä", en pysty niin vaan sulkemaan silmiäni siltä.
Toisaalta...en kyllä koskaan ole nähnyt miten lujaa korkkarijuoksukilpailuissa (http://www.hs.fi/viihde/artikkeli/Korkokengill%C3%A4+juostaan+kilpaillaan+elokuussa+Helsingiss%C3%A4/1135237633077) on vedetty ::)
-
Miksi juosta, kun osaa lentääkin?
-
Miksi juosta, kun osaa lentääkin?
Ja on sitä pahempiakin korkoja nähty (ja myös kenkiä, eräs Doom Patrollin jäsen käytti normaaleja korkokenkiä aikoinaan) sekä Marvelilla että DCllä.
-
Liekö tästä ollut jutun juurta. Wonder Womanin myöhempien aikojen logo muistuttaa suuresti saksalaista alkuperää olevan kirjoituskonevalmistajan Wanderer-Werke (esim. malli Continental (http://museo.slk-saatio.fi/continental-typewriter.html)350) logoa, puhumattakaan siitä että myös nimessä on sama kaiku. Ihmejuttu.
Wonder Womanin asun muutoksista lisää täällä:
http://www.comicbookresources.com/?page=article&id=26963
Kirjoituskone oli esillä Eduardo Serradilla Sanchisin ja Elena Santana Guevaran "Pulp & comic Strip Heroes (http://www.kvaak.fi/naytajuttu.php?articleID=2084)" -näyttelyssä, Helsingin Kirjasto 10 :ssä. Josta lisää täällä:
http://pulpheroexpo.com/
-
Liekö tästä ollut jutun juurta. Wonder Womanin myöhempien aikojen logo muistuttaa suuresti saksalaista alkuperää olevan kirjoituskonevalmistajan Wanderer-Werke (esim. malli Continental (http://museo.slk-saatio.fi/continental-typewriter.html)350) logoa, puhumattakaan siitä että myös nimessä on sama kaiku. Ihmejuttu.
Ei ole (WWstä ei niin hirvittävästi ole ollut juttua) ja on sitä vahemmästäkin alettu työllistää lakimiehiä.
-
Maa Yhden kannen (http://www.amazon.com/Wonder-Woman-Earth-One-Vol/dp/1401229786) Ihmenainen on hieman vahvemman näköinen kuin tulevan elokuvan Gal Gadot (https://en.wikipedia.org/wiki/Gal_Gadot).
Grant Morrison haluaa Maa Yhdessä palauttaa hahmon (http://nerdist.com/grant-morrison-heavy-metal-wonder-woman-earth-one-comic-con-2015/) juurilleen myötuntoiseksi ja pehmeäksi rauhantuojaksi. Matriarkaattia eli naisten (parempaa) yhteiskuntaa korostetaan. Piirtäjä Yanick Paquette on luonut amatsoneille maailman, jossa ei ole fallisia esineitä ja muotoja. Huh.
Olen kyllä luullut, että WW oli ihan alusta lähtien tarvittaessa myös kova taistelija, aivan kuin Pallas Athene oli sekä viisauden että sodan jumalatar.
-
Olen kyllä luullut, että WW oli ihan alusta lähtien tarvittaessa myös kova taistelija, aivan kuin Pallas Athene oli sekä viisauden että sodan jumalatar.
Kuten Jukka alle linkittämässään koluminissaan toteaa, Ihmenainen on vanhoissa 1940-luvun tarinoissa Oikeuden Liiton (Justice Society of America, tämä vuoden 1985 Teräsmies-vuosialbumista poimittu käännös on Kvaakissa julistettu taannoin viralliseksi suomennokseksi) sihteeri eikä kauhean usein osallistu varsinaiseen toimintaan. Nuo vanhat OL-tarinat on rakennettu yleensä siten, että kukin sankari saa alussa pääjuoneen liittyvän tehtävän, suorittaa sen yksin, ja lopussa kokoonnutaan taas yhteen.
Omissa seikkailuissaan Ihmenainen kyllä taistelee pahiksia vastaan ihan konkreettisesti. Jukan mainitseman Me Kostajat -sarjasta vaikutteita hakeneen kauden aikana Diana seikkailee ilman supervoimia ja tavanomaista pukuaan ja käyttelee tuolloin jopa ampuma-aseita.
-
Kiitti vastauksesta, Darzee. Ennakkotietojen mukaan Morrison tuntuu painottavan tuota väkivallattomuutta Ihmenaisen toiminnassa.
Joku sai jo luettavakseen Wonder Woman Earth Onen digitaaliversion ja levitti siitä näytteitä (http://www.bleedingcool.com/2015/12/27/massive-spoilers-for-wonder-woman-earth-one-by-grant-morrison-and-yanick-paquette-hit-the-net-as-does-a-very-negative-reaction/). (Huom: Linkki sisältää spoilereita!) Taide näyttää mahtavalta. Mutta tarina... onko Morrison feministi, likaisia fantasioiva setä vai jotakin muuta? Tässä taitaa olla DC:n ensi vuoden puhutuin sarjakuva Yön Ritari III:n ohella.
-
Bondage ja feminismi ovat olleet osa Ihmenaista ihan alusta saakka. Palaa juurilleen siis
-
Niin no, Morrisonin ja Paquetten tulkinta on kyllä näytteiden perusteella epäkonventionaalisempi kuin Teräsmiehen ja Batmanin Maa Yksi -jutut, mutta kuten Curtvile toteaa, niin tätä sidontatematiikkaa on kyllä Marstonin vanhoissa tarinoissa.
Itse kiinnitin huomiota kenguruiden selässä käytävään turnajaisotteluun. Se on niin pieni yksityiskohta, etten jaksa laittaa spoileritageja.
-
Sillointällöin tuota lasson käyttöä on liioiteltu kun pahalainen on ihan kunnolla pistetty pakettiin ja ennen (1980-luvulla) riitti kun pahalainen oli lassottu kevyesti.
Aquaman aikoinaan tunnusti ihastuksensa WWlle kun kosketti lasson päätä.
-
Bondage ja feminismi ovat olleet osa Ihmenaista ihan alusta saakka. Palaa juurilleen siis.
B&F olivat tosiaan Wonder Womanin luoneen William Moulton Marstonin keskeisimmät aiheet sarjakuvaa käsikirjoittaessaan, joten ei tässä Morrisonin tulkinnassa ole mitään erikoista.
In episode after episode, Wonder Woman is chained, bound, gagged, lassoed, tied, fettered and manacled. “Great girdle of Aphrodite!” she cries at one point. “Am I tired of being tied up!”
Aiheesta löytyy netistä kasapäin informatiivisia, asiallisia ja analyyttisiä kirjoituksia, mutta tuossa nyt linkki vaikka yhteen:
http://www.comicbookresources.com/?page=article&id=7921 (http://www.comicbookresources.com/?page=article&id=7921)
"Frankly, Wonder Woman is psychological propaganda for the new type of woman who should, I believe, rule the world." Marston believed that submission to "loving authority" was the key to overcoming mankind's violent urges, and that strong, self-realized women were the hope for a better future.
-
Wired on listannut sarjakuvia (http://www.wired.com/2016/03/batman-v-superman-reading-list/), jotka pohjustavat Batman vs. Superman -elokuvaa.
Listan toisella sijalla oleva Hiketeia näyttää suoriutuneen hyvin muillakin listoilla. Tekijät ovat ässiä, joten kiinnostus heräsi välittömästi.
Harmi vain, tuota ei olekaan saatavilla sen enempää sähköisesti kuin fyysisestikään (sähköisenä sitä ei ole julkaistu ja paperilla painos on loppu). Toisaalta huomasin yläkulmassa espanjalaiskustantajan logon, joten ehkä sen voisi metsästää käsiinsä helpommin sitä kautta.
En ole koskaan lukenut Wonder Womania, vaikka muistan joskus käännelleeni George Perezin taiteilemia lehtiä. Morrisonin tuleva opus on toki ostoslistalla, mutta onko kukaan lukenut tuota Hiketeiaa? Maksaako vaivan, jos sen esiin kaivan?
-
En ole koskaan lukenut Wonder Womania, vaikka muistan joskus käännelleeni George Perezin taiteilemia lehtiä. Morrisonin tuleva opus on toki ostoslistalla, mutta onko kukaan lukenut tuota Hiketeiaa? Maksaako vaivan, jos sen esiin kaivan?
Sen on kirjoittanut Greg Rucka.
Maksaa vaivan. Moninkerroin.
Jos muutoin haluaa perehtyä Ihmenaiseen kannattaa hankkia Azzarellon ja Chiangin aivan ässä kausi. Batwomanin ohella kovinta sarjakuvaa mitä New 52 DCn puolella lafka runttasi ulos.
Wonder Woman noviisille ehkä hivenen helpommin lähestyttäväkin kuin Hiketeia.
-
Jos muutoin haluaa perehtyä Ihmenaiseen kannattaa hankkia Azzarellon ja Chiangin aivan ässä kausi.
Kiitos, ehkä tuosta päästä on tosiaan helpompaa lähteä etenemään.
-
Ihan vinkkinä:
Elokuussa Greg Rucka palaa Ihmenaisen kirjoittajaksi!
Liam Sharp piirtää nykyaikaa Wonder woman Lies ja Wonder woman year onen piirtää Nicola Scott.
-
Onkos tuon WW Earth-Onen taitelijat olleet samalla kurssilla kuin Dodsonit? Vähän samanlaista suuntausta edustavat.
-
Yanick Paquetteko? Ei tietääkseni, vaikutteet hieman samanlaiset kyllä ovat noveauta enemmän.
-
Comics Alliancen lukuvinkit DC-hahmojen seikkailuista jaoteltuna eri vuosikymmenille ovat olleet mielenkiintoisia. Ellei kaikkeen tulekaan tartuttua, antavat nuo poiminnat mainion pikasilmäyksen hahmojen historiaan.
Näin on myös Ihmenaisen tapauksessa (http://comicsalliance.com/best-wonder-woman-stories-by-decade/).
-
WW Earth One luettu ja ei ollut mikään loistoteos mutta kumminkin ihan luettava, juoni oli pöhköä (paranne jatkossa) ja kuvituskin jätti toivomisen varaa.
Myös alkup. Wonder Girl Donna Troy oli mukana tosin sivuroolissa ja ei vielä nimetty.
-
YK nimittää huomenna Ihmenaisen kunnialähettilääkseen. Pikku-uutinen etusivulla:
Ihmenainen YK:n kunnialähettilääksi (http://www.kvaak.fi/index.php?articleID=2362)
-
Kvaakissahan on oma ketjunsa Ihmenaisen tulevalla elokuvalle, mutta myös hahmon luojista, William Moulton Marstonista, vaimostaan Elizabeth Marstonista ja molempien rakastajasta Olive Byrnesta on tekeillä elokuva, Professor Marston & Wonder Women (http://deadline.com/2016/10/professor-marston-the-wonder-women-acquired-sony-1201832504/)
linkki vie deadlinen juttuun aiheesta.
-
Lyhyeen loppui Ihmenaisen YK-pesti.
Yle uutisoi (http://yle.fi/uutiset/3-9348918)
-
Voi olla. Mutta ainakin osa tätä Ihmenainengatea oli se, ettei YK valinnut uudeksi pääsihteerikseen naista. Äänestys seuraavasta pääsihteeristä kun ajoittui samaan aikaan Ihmenaisen nimeämisen kanssa.
-
Grant Morrison ja Yanick Paquette ovat kova kaksikko, mutta Earth One silti ihan huttua. Ideana on – pahoittelen noloa sanavalintaa – levittää lukijan kasvoille, miltä Marstonin Ihmenainen tänään näyttäisi.
Eipä näytä juuri miltään. Oi voi, kuinka noloa miten tylsä tämä onkaan.
Opuksen kovin sana on "rakastaja", vaikka alistuminen/antautuminen on ikään kuin opuksen teema. Visuaalisella puolellakaan ei tapahdu mitään jännää.
Ikään kuin tässä olisi joku toimituksesta käynyt määräämässä, ettei kokeilla mitään uutta tai rohkeaa, kun kohta ollaan valkokankaalla ja muuta. Morrisonin kaikki kokeellisuus ja nerokkuus ovat tiessään, ikään kuin käsikirjoitus olisi kirjoitettu rasvaiselle margariinipaperille kynällä, josta tuskin jää mitään jälkeä.
Paquette on sitten purkanut ylimääräistä energiaa sykertelemällä sivuille sekalaista design-kirjafiilistä. Kuvien päälle läiskitään tähtiä ja köydet erottavat ruutuja. Sivusta toiseen, uudestaan ja uudestaan. Uskomatonta, että on työmoraali kohdallaan.
Tarkoitus oli tästä siirtyä Ruckan Ihmenaiseen, mutta viitsiikö enää sitäkään. Ei tämä nyt ainakaan suuremmin innostanut mihinkään lukuprojektiin.
-
Rebirthin WWt on ollut aika erikoista luettavaa (mm. 2 eri lehden takia) kun juonikuvioita punotaan todella pitkäksi ja välillä setvitään sivujuonia. Tietenkään mitä WWssä tapahtuu ei näy muissa lehdissä missä WWllä on roolinsa.
52sen WWssä Donna Troyn "syntymä" oli muunneltu WWn omasta alkuperästä.
-
Nykyisessä Wonder Woman -lehdessä on kaksi eri tekijätiimiä ja kaksi eri juonikuviota. Hieman sekavaa, mutta tällä on kohta vuosi menty. Kun pitää lehtiä julkaista kaksi numeroa kuussa.
Niin on (ja molemmissa riittää sivujuonia) ja siihen vielä päälle Amazonien oma menneisyyten sijoittuva lehti (toki WW ei ole siinä) eli Amazoonien fanit saavat ns. makeaa mahan täydeltä.
Samahan se on kautta linjan DCllä että mitä sankarin yhdessä lehdessä tapahtuu ei vaikuta muihin sankarin lehtiin.
-
Tänään vietetään Ihmenaisen päivää (http://www.dccomics.com/wwday). Hahmon uudesta elokuvastahan on juttua omassa ketjussaan (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,17484.msg467014.html#msg467014).
-
Wonder Woman on ollut Suomessa lähes täysin tuntematon sarjakuvasankari, vaikka näköjään juuri tällaista hahmoa on kaivattu.
Ei WWtä ole täällä taidettu nähdä kuin Teris-WW teamupeissa ja JLAn seikkailuissa.
-
Gail Simone kirjoittaa Wonder Woman / Conan -minisarjan, alkaa syyskuussa.
Jassoo, no eihän Sonja voi aina tehdä Conanin kanssa team uppeja kun Conanille pitää saada naiskumppani.
-
RW Kustannuksen julkaisema Jill Thompsonin tuore sarjakuvaromaani on arvioitu (http://www.kvaak.fi/index.php?articleID=2477) Kvaakiin. Erilainen ja upea on.
-
Virkistävästi poikkeava piirros/maalausjälki. Hyvä noteeraus. Taidan ostaa.
-
Jep, käsin maalattu vesiväri on kivaa vaihtelua nykyään niin yleisen tietokonevärityksen tilalla.
Ihmenaisen sarjakuvaromaani on ison kustantamon työksi sikäli harvinainen tapaus, että yksi ja sama sarjakuvantekijä on saanut kirjoittaa, piirtää, tussata ja värittää sen. Jill Thompson on tuossa todellinen auteur eli oman näkemyksensä esiin tuoja.
Ihmenainen-kirjan satumaisuus tekee siitä sopivan kaikenikäisille, mutta se ei silti ole lapsellinen. Mutta jos kaipaa Ihmenaisen jotakin uutta jatkumoa ja "aikuismaisen" synkkää menoa, kirja ei välttämättä miellytä.
Kun googletin Thompsonista lisätietoa, yllätyin siitä, että hän on Brian Azzarellon vaimo. Tuossa perheessä on siis kaksi Ihmenaisen tekijää. Thompsonin jälkeä ei ole taidettu aiemmin nähdä suomeksi, jollei sitten Batmanin Mustaa ja valkoista -kirjoissa ollut - en pysty nyt tarkistamaan.
-
Kun googletin Thompsonista lisätietoa, yllätyin siitä, että hän on Brian Azzarellon vaimo. Tuossa perheessä on siis kaksi Ihmenaisen tekijää. Thompsonin jälkeä ei ole taidettu aiemmin nähdä suomeksi, jollei sitten Batmanin Mustaa ja valkoista -kirjoissa ollut - en pysty nyt tarkistamaan.
Teki "pikkutarinan" Battikseen ja jos täällä on nähty 1990-luvun Unimattia niin myös siinä. Ei ole mikään uusi tekijä WWn puikoissa vaan teki WWtä jonkun aikaa vajaat 30 vuotta sitten toki vain piirtäjänä.
-
Teki "pikkutarinan" Battikseen ja jos täällä on nähty 1990-luvun Unimattia niin myös siinä. Ei ole mikään uusi tekijä WWn puikoissa vaan teki WWtä jonkun aikaa vajaat 30 vuotta sitten toki vain piirtäjänä.
Katsoin Thompsonin tuotannon englanninkielisestä checklististä, että siellä näkyi Batmanin Black and White. En muista ja tiedä sisältävätkö sarjan suomalaiset julkaisut (joita on kaksi versiota) hänen osuutensa.
Jep, Thompson piirsi Sandmanin tarina-arkin Brief Lives (Sandman 41 – 49). Sitä ei ole vielä nähty suomeksi.
Kyllä, Thompson kuvitti Pérezin kirjoittamaa Ihmenaista 90-luvun alussa. Mies Azzarello taas kirjoitti äskettäin New 52 -linjan Ihmenaista.
-
Ei ole Thompsonin Lepakkomies-tarinaa Gotham Knights -lehdestä. Ilmestyi numerossa 44 ja Egmontin julkaisemassa Mustaa ja valkoista -kokoelmassa uusin taisi olla numero 25. Tämän Ihmenais-albumin lisäksi Thompsonia on nähty suomeksi yllättäen vain Simpsoneissa. ReadMen 26. kokoelmassa "Hoodoo Voodoo Brouhaha" on Thompsonin Gail Simonen tarinoima lyhis.
-
Kiitti täsmennyksistä, Veli. Simpsonit ei tullut mieleeni.
-
Mainitsin Todellisen amatsonin arvostelussa, että sen suomennoksessa käytetään Themyscira-sanaa, joka on englantia eikä suomea. DC Comics tosiaan ei ole keksinyt amatsonien Themyskira-saarta, vaan se löytyy antiikin ajan kreikkalaisista myyteistä. Ja saari on suomalaisissa myyttikirjoissa k-kirjaimella, Themyskira, aivan samoin kuin esim. Herakles-sankari on suomeksi Herakles eikä Heracles.
Tähän hätään en pysty katsomaan, miten Themyscira on käännetty suomeksi aiemmin, kun mm. DC-spesiaalit ovat muualla. Löysin eräästä vanhasta Teriksestä vain maininnan Ihmenaisen ”Paratiisisaaresta”. RW:n julkaisuissa Themyscira on ollut Themyscira.
(Pieni off-topic: Itse laittaisin myös Thor-sarjakuvan Asgardin suomeksi Asgårdiksi, koska osaamme ruotsia ja meillä on ruotsalainen å. Suomalaisissa Marvel-julkaisuissa luki ainakin ennen englantilaisittain "Asgard".)
-
Justice League Americassa nähty Promethea voisi olla vaikka samalta saarelta kotoisin kuin WW.
-
Dial B for Blog on kiinnostava ja informatiivinen blogi. Siellä on mm. seikkaperäinen kirjoitus (http://www.dialbforblog.com/archives/930/) piirtäjä-käsikirjoittaja Mike Sekowskysta ja Wonder Woman –lehden isoista muutoksista vuosina 1968 – 71 WW:n numeroissa 178 – 196. Ja tämä (http://www.dialbforblog.com/archives/933/) blogikirjoitus samassa paikassa kertoo siitä miten brutaalisti pian vanha Ihmenainen palautettiin ja muutokset haudattiin.
-
Olihan tuo aika yleistä vielä tohon aikaan, että hommia tehtiin studiotouhulla. Eli tekijän nimi oli käytännössä studion nimi. Enemmän tietenkin piirtämispuolella, mutta kirjoittamisessakin, kuten vaikkapa Lepakkomies osoittaa.
-
Lukaisin Wonder Womanin ja Justice League Darkin The Witching Hour kokoomalämiskän. En tiedä lasketaanko se tradeksi kun on kovakantinen.
Olipas pitkästä aikaa hyvä tarina. Itsenäinen tarina (no joo, jotain jää *aina* kesken), mielenkiintoinen, eeppinen taustatarina ja oikein toimiva juoni. Ja kuvitus toimii.
-
Olipas pitkästä aikaa hyvä tarina. Itsenäinen tarina (no joo, jotain jää *aina* kesken), mielenkiintoinen, eeppinen taustatarina ja oikein toimiva juoni. Ja kuvitus toimii.
Pitäähän sitä seuraaviin lehtiin jotain jättää. Ei muuten Teriksellä jne olisi ei tapa-periaatetta.
-
On kyllä Wonder Womanilla aikalailla kirittävää jos aikoo saada Action ja Detective Comicsit kiinni kun on ~250 numeroa perässä ja tonnin rajan rikkomiseenkin on 240 numeroa (eli nykytahdilla semmoset 20 vuotta).
-
On kyllä Wonder Womanilla aikalailla kirittävää jos aikoo saada Action ja Detective Comicsit kiinni
Ei kai sellaista edes yritetä?
-
Ja heitetäänpä tämä nyt tännekin:
Nyt tarjolla Tähtivaeltajablogissa:
1 x Batman
1 x Jokeri
1 x Wonder Woman
Kaikki Black Label -settiä.
https://tahtivaeltajablogi.com/2021/07/07/sarjakuvat-sarjakuvavuosi-2020-amerikassa-osa-3-4/ (https://tahtivaeltajablogi.com/2021/07/07/sarjakuvat-sarjakuvavuosi-2020-amerikassa-osa-3-4/)
Jee jee!
-
Ei kai sellaista edes yritetä?
Tiedä yrityksestä mutta kyllä DC WWn 1000. oman lehden numeroa juhlistaisi kun teki saman Actionin ja Detectiven kohdalla.
Myöhäinen vastaus kun purkki ei ilmoittanut tästä.
-
Luen RW Kustannuksen Ihmenainen - Todellinen amatsoni -albumia. Noin 40 sivun jälkeen (sivunumeroita ei ole) kieli muuttuu suomesta yhtäkkiä kahdeksan sivun ajaksi hollanniksi, ja sitten taas takaisin suomeksi.
Tietääkö joku, onko albumista virheettömiä painoksia, vai onko kielivirhe kaikissa yksilöissä? Netistä löytämissämi parissa arvostelussa ei mainittu mitään virheestä.
-
Oma kirja on kyllä kokonaan suomeksi. Ei välttämättä ole kovin suuressa osassa painosta tuo virhe.
-
Ok, ehkä huono tuuri vaan osui kohdalle. Erikoinen painovirhe kyllä. Onneksi elämme tulevaisuudessa ja kännykän avulla pystyy lukemaan vieraskielistä sarjakuvaa käännettynä reaaliajassa sujuva(hko)lle suomen kielelle.
-
Ok, ehkä huono tuuri vaan osui kohdalle. Erikoinen painovirhe kyllä. Onneksi elämme tulevaisuudessa ja kännykän avulla pystyy lukemaan vieraskielistä sarjakuvaa käännettynä reaaliajassa sujuva(hko)lle suomen kielelle.
Erikoinen? Juu (muttei ennenkuulumaton).
Harvinanen? Sama (toki edellinen kämmi on Egmontilta muutaman vuoden takaa kun osa Hämiksestä oli jotain muuta kuin på finska ja sitä ed. lienee kun Semicin Xien ja Alpha Flightin Marvelissa 1 puhekupla oli flaamiksi tjsp).