Kvaak.fi - keskustelu

Sarjakuvanlukijoiden keskustelut => Muut sarjakuva-aiheet => : Jarkko Sikiö 31.12.2009 klo 11:05:19

: Sarjakuvavuosi 2009
: Jarkko Sikiö 31.12.2009 klo 11:05:19
Etusivulla on nyt yhteenveto sarjakuvavuodesta 2009 (http://www.kvaak.fi/naytajuttu.php?articleID=1349).

Mitä sarjakuvavuodesta jäi mieleen ja mitkä olivat sen huippukohdat tai notkahdukset?

Tässä ketjussa ajatus saa rönsyillä vapaasti, mutta ethän unohda myöskään vuoden parhaalle käännössarjakuvalle luovutettavaa Herra Koipeliini -palkintoa, jonka valintaan voit Kvaakin lukijana äänestämällä vaikuttaa (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,12079.0.html)!

Opuksista en varsinaisesti vuoden suosikkeja käy listaamaan, mutta henkilökohtaisesti eniten piristivät kenties Tommi Musturin värikylläinen Samuelin matkassa, Lucie Durbianon pikkusievät romanttiset lyhytkertomukset Punainen pukee teitä ja Sillage. Kaikki näistä tulivat hieman puun takaa ja yllättivät positiivisesti.

Koko vuoden ajan lämmittivät mieltä Hayao Miyazakin Tuulen laakson Nausicaä, Ken Parker -pokkarit, erityisesti Valaanpyytäjät/Lumen maa, sekä Star Wars -antologiasarja Luke Skywalker: Galaksin viimeinen toivo.

Sarjakuvakentän ilonaiheista Seitin hauskat omakustanteet ja Apollo uutena toimijana ilahduttivat kentän monimuotoisuuttakin silmällä pitäen. Lisäksi 2009 oli viimein kovakantisten läpimurtovuosi.

Tietenkin yksi ilonaihe on yli muiden: Kvaakin ruoriin tarttui hienosti Juha Kouvalaisen tukemana Tero Mäntylä. Jos Kvaakia ei koskaan ilman Juhaa olisi ollutkaan, niin ilman Teroa Kvaak olisi puolestaan kesästä lähtien ollut enää lämmin muisto. Suurkiitokset vielä Juhalle ja Terolle unohtamatta Kvaakin kulissien takana vuoden ympäri puurtavaa joukkoa, harrastajayhteisöä kaikkine jäsenineen ja yhteistyötahoja, eli Säätöyhteisö B2, Suomen sarjakuvaseura ja Nettihotelli.fi, kiitos teille kaikille hienon sarjakuvayhteisön ylläpitämisestä ja tukemisesta!

Kokonaisuudessaan en tätä vuotta muistele samalla lämmöllä kuin edellistä, joka jäi vuosikymmenen parhaana sarjakuvavuotena mieleen, mutta paljon hyvää ja mielenkiintoista mahtui myös sarjakuvavuoteen 2009.
: Vs: Sarjakuvavuosi 2009
: Reima Mäkinen 31.12.2009 klo 13:54:51
Etusivulla on nyt järjestyksessään kaikkien aikojen toinen yhteenveto sarjakuvavuodesta 2009 (http://www.kvaak.fi/naytajuttu.php?articleID=1349).
Viittaat vuoteen 2008. Kuitenkin artikkeleissa myös vuosi 2004 on reposteltu käännössarjakuvan osalta ja vuosi 2003 jopa kahteen kertaan.
: Vs: Sarjakuvavuosi 2009
: Jarkko Sikiö 31.12.2009 klo 14:50:32
Viittaat vuoteen 2008.

Nolo kömmähdys, piti sanomani että toinen peräkkäinen.
: Vs: Sarjakuvavuosi 2009
: Dennis 02.01.2010 klo 11:24:49
Vuosi 2009 oli mainio vuosi kiitos kuuluu Sanomille, Egmontille ja Apollolle.

Egmont varsinkin ansaitsee ison kiitoksen hellimällä meitä Tex-faneja runsaisin mitoin, helmenä Tex-kirjaston aloitus. Myös Shokin paluu oli hieno asia. Samoin kiitos isosta Karvinen-pokkarista ja olihan noita herkkuja muitakin.

Sanomat saivat valmiiksi CBL:n joka oli kyllä mahtava suoritus ja lisäksi alkoi uusi iso sarja eli Ankkojen Maailmanhistoria.

Apollo saa kiitosta loistavista sarjavalinnoistaan, kaikki sen julkaisemat sarjat ovat helmiä, Apollo on kyllä piristävä lisä suomalaiseen pienkustantamomaailmaan, useimmat pienkustantajat keskittyvät pelkästään "taidesarjakuvaan" mutta Apollo on ottanut selkeästi eri linjan, toki Apollon sarjakuvat ovat kulttuuria en sitä sano, mutta nyt ei kikkailla.

Myös Readme ansaitsee ison kiitoksen siitä että julkaisee Simpsoneita, ja otti firma riskin aloittamalla Star Wars-sarjan julkaisun.

Kaiken kaikkiaan kelpo vuosi!
: Vs: Sarjakuvavuosi 2009
: tolppis 04.01.2010 klo 17:25:00
Länkkäriä ja sotasarjakuvaa tuloo muikeasti nykysin ja vuonna 2009 tuli oikein hjuvia. Which is nice. Niin ja se Kiki...(jokohan alkaisin saada jotain palkkaa tästä sponssauksesta?)
: Vs: Sarjakuvavuosi 2009
: Lurker 04.01.2010 klo 19:10:15
Yksi positiivisimmista asioista menneellä vuodella oli se, että jotkut kustantajat profiloituivat sarjakuvan julkaisun alalla mitä ansiokkaimmin. Sarjakuvan kustantamiseen ruvettiin suhtautumaan vakavuudella.

Selvästikään aina ei kaikilla julkaisupäätöksillä suinkaan tavoiteltu edes taattua tuottoa vaan tehtiin rehdisti kulttuurityötä, kuten kunnon kustantajien pitääkin. Lukijoita pitää kasvattaa - kasvattamalla laadukasta tarjontaa. Tällaiseen pitkäjänteiseen ajatteluun eivät kvartaalikapitalistit pysty.

Suomalaisen lähimarketin lehtihyllyt ovat toinen ihmetyksen aihe. Eipä löydy Euroopasta monta maata, jossa tarjonta on tätä luokkaa. Toivottavasti skaala edelleen laajenee, kuten ilmeisesti käykin.

Kotimaisen sarjakuvalehden, jota on maustettu parhailla ulkomaisilla, olemassa oleminen on pieni ihme.

Kotimaisista sarjakuvan tekijöistä on myös tullut tunnettuja, joistakin jopa kirjamessujen tähtiä. Heitä sikiäköön aina vain lisää!
: Vs: Sarjakuvavuosi 2009
: tertsi 04.01.2010 klo 20:42:15
 Heitä sikiäköön aina vain lisää!
[/quote]
Siitköön.
P2P      >:D