Kvaak.fi - keskustelu
Sarjakuvanlukijoiden keskustelut => Strippi- ja sanomalehtisarjakuvat => Aiheen aloitti: Jyrki Vainio - 31.08.2008 klo 19:50:26
-
Vankileirien saaristo siis on.. historiallinen selonteko vaiko romaani?
Alaotsikkona on "Taiteellisen tutkimuksen kokeilu". Eli jotain samaa kuin Tom Wolfen ja kumppaneiden "uusi journalismi": dokumentaarista asiatekstiä kaunokirjallisella kielellä ja kerrontatekniikoilla esitettynä.
Sarjakuvayhteys Hemingwayn Vanhukseen ja Mereen: kun se julkaistiin ensimmäistä kertaa, kokonaisuudessaan yhdessä Life-lehden numerossa (joka myi kahdessa päivässä yli 5 miljoonaa kappaletta), tekstin kuvitti Noel Sickles, piirtäjä, joka aikoinaan loi sen mustavalkoisen piirrostekniikan, jonka kaverinsa Milton Caniff teki kuuluisaksi.
Leikattu omaksi ketjukseen viestin kirjoittajan pyynnöstä. -joe-
-
Sarjakuvayhteys Hemingwayn Vanhukseen ja Mereen: kun se julkaistiin ensimmäistä kertaa, kokonaisuudessaan yhdessä Life-lehden numerossa (joka myi kahdessa päivässä yli 5 miljoonaa kappaletta), tekstin kuvitti Noel Sickles
Piti hieman googlata. Rankka tyyli. Olisikohan Prattikin ottanut vaikutteita?
-
Piti hieman googlata. Rankka tyyli. Olisikohan Prattikin ottanut vaikutteita?
Joo, komeata kuin mikä. Caniff ainakin on ollut Prattille esikuva.
Edit. Ei helvetia! Enemmän kuin komeata! Nyt lähtee herran kirja tilaukseen! Kiitos Jyrki vinkistä! + !!!
-
tekstin kuvitti Noel Sickles, piirtäjä, joka aikoinaan loi sen mustavalkoisen piirrostekniikan, jonka kaverinsa Milton Caniff teki kuuluisaksi.
Kyseinen kaveri nautti suurta arvostusta kollegojen piirissä aikoinaan vaikka jäi suurelle yleisölle tuntemattomaksi. Olisi mukava lukea näitä Scorchy Smith-strippejä kirjana. Tämä huimapää liittyi puna-armeijaan taistellakseen saksalaisia vastaan kun virallinen USA vielä empi.
http://www.stuartngbooks.com/sickles_scorchy_smith_v2_cv.jpg
-
Sarjakuvayhteys Hemingwayn Vanhukseen ja Mereen: kun se julkaistiin, tekstin kuvitti Noel Sickles,
Voihan WINDE! Mistähän sen kuvitetun version saisi? Miksi sitä ei ole muualla? EDIT: siis Meillä? Suomi-versiossa?
-
Comics Journalin numerossa #242 (4/2002) oli Sicklesin haastattelun yhteydessä pari näistä Vanhus ja meri -piirroksista:
(http://img143.imageshack.us/img143/2083/sickles1xf0.jpg)
Ei mikään erikoinen haastattelu, mutta hyviä kuvia. Tässä vielä pari, silläkin uhalla että menee OT:ksi. Valitut palat 1955 (tässä vaikutus Alex Tothiin on aivan ilmeinen):
(http://img99.imageshack.us/img99/1416/sickles2mh3.jpg)
...ja taas ihan erilainen tyyli: National Geographic, 1970-luku:
(http://img99.imageshack.us/img99/5360/sickles3fk3.jpg)
-
Tänään tuli postissa sekä Terry & the Pirates 3 että Noel Sickles-kirja. Jos edellinen on tunnetusti järeä köntti niin tämä Sickles se vasta heviä tavaraa on. Jo kirjan ulkoiset puitteet saavat hauikset tuleen mutta todellinen sytyke löytyy sisältä. En ole vielä ehtinyt lukemaan sarjakuvia mutta noin 1/3 kirjasta esittelee tekijää ja hänen uraansa. Kyllä oli leuka pudota sijoiltaan kun näki ne kuvat. Kirja opettaa nöyryyttä enemmän kuin laki sallii.
Upeata, että näitä julkaistaan ja harmi, että taala alkaa kohota suvannostaan. Tulee kalliimmaksi tilailla näitä.
-
Luontoaiheisista kuvituksistaan tunnetulla Seppo Polamerillä on näyttely Helsingin viiskulmassa Galleria Raamissa toukokuun alkuun asti. Hienoja piirroksia ja akvarelleja. Selvästi realistisia, esittäviä kuvia, jossa on kuitenkin leikitelty viivankäytöllä ja tyylittelyn asteella. Viivapiirroksista tuli heti mieleen tuo Noel Sicklesin myöhäiskauden piirros. Samanlaista vapaata, rentoa lyijykynä/liitujälkeä vesivärillä höystettynä, joka näyttää todella komealta ja onnistuu olemaan todella tarkan esittävää nopeudestaan huolimatta.
Jos nämä Sicklesin kuvat kiinnostavat, suosittelen ehdottomasti käymään katsomassa - ja muutenkin.