Kvaak.fi - keskustelu
Sarjakuvanlukijoiden keskustelut => Kritiikki ja sarjakuva mediassa => Aiheen aloitti: roju - 27.03.2009 klo 13:13:15
-
Uudessa Gloriassa (4/09) oli iso, kahden sivun juttu kotimaisesta sarjakuvasta lukuvinkkeineen. En olisi uskonut sieltä sellaista löytäväni! Uudessa Oliviassa oli myös pikku nosto, Kati Kovacs ja Tiitu mainittiin.
-
Aika usein akkainlehdissä on hyviä ja ennakkoluulottomia haastatteluja kotimaisista tekijöistä. Ja huomatkaa että allekirjoittanut lukee kuitenkin mieluummin sellaisia aikakauslehtiä jotka käsittelevät jalkapalloa ja/tai paljaita rintoja.
-
Lähipizzerian pöydällä oli Yrittäjän Oma Firma niminen liukaspaperinen business-lehti. Kyseessä on Pääkaupunkiseudun Yrittäjien julkaisema lehti, joka on:
"koko Uudenmaan alueen yli 40 000 yrityksen oma lehti. Sen lukijat ovat yrittäjiä, yritysten johtajia ja elinkeinoelämän päätöksentekijöitä."
1/09 kannessa poseeraili Arktisen Banaanin Harto Pasonen ja sisällä pitkä juttu Arktisesta ja sen kustannustoiminnasta.
Timo
-
Matti Klingen uusimmassa päiväkirjassa "Jupisteeri" (Siltala, 2010) Klinge kertoo lukeneensa lapsenlapsensa kanssa Robinson Crusoeta:
"Robinson ja robinsonadit kuuluvat minun niin kuin niin monen muunkin kohdalla koko elämään, ja itse asiassa Johanneskin (7 vuotta) tunsi jo kirjan ja sen pääjuonen jostain sarjakuvalehdestä, jota hän oli lukenut toisen isoäitinsä kanssa. Hän on hyvin kiinnostunut asiasta ja haluaa kai nyt oikeasta kirjasta saada tietää, miten kaikki todella eikä vain sarjakuvassa tapahtui."
Kursivoinnit Klingen.
Tulee mieleen etelämpien maiden tapa opettaa lapset heittelemään kiviä.
-
Toiseksi uusimmassa Suosikissa oli kokosivun sarjakuvaspesiaali. Ingressi meni jotakuinkin näin: "Jos et jaksa lukea kirjoja, myös sarjakuvista voi löytyä kelvollista luettavaa."...
Lupaavasti alkoi juhlavuosi!
-
Toiseksi uusimmassa Suosikissa oli kokosivun sarjakuvaspesiaali.
Mitä sarjakuvia siellä oli? Keiden tekemiä?
-
Toiseksi uusimmassa Suosikissa oli kokosivun sarjakuvaspesiaali. Ingressi meni jotakuinkin näin: "Jos et jaksa lukea kirjoja, myös sarjakuvista voi löytyä kelvollista luettavaa."...
Lupaavasti alkoi juhlavuosi!
Ääääääh...
No, onneksi se on vain yksi taho. Ei kyllä tule mieleen toista kerrontamuotoa, joka olisi ollut olemassa yhtä kauan, ja josta saisi yhä edelleen todistella että "kyllä se ihan oikeasti on monipuolinen ja vakavasti otettava"...
-
Mitä sarjakuvia siellä oli? Keiden tekemiä?
En ikinä toipunut tuosta ingressin aiheuttamasta järkytyksestä sen vertaa, että muistaisin jutun yksittäisiä albumeita...
-
En ikinä toipunut tuosta ingressin aiheuttamasta järkytyksestä sen vertaa, että muistaisin jutun yksittäisiä albumeita...
Ahaa, siis siellä ilmeisesti oli vain luettelo erilaisista albumeista, eikä varsinaisesti sarjakuvaa. Käsitin ensin että olisi ollut jotain ennenjulkaisematonta sarjakuvaa.
-
Toiseksi uusimmassa Suosikissa oli kokosivun sarjakuvaspesiaali. Ingressi meni jotakuinkin näin: "Jos et jaksa lukea kirjoja, myös sarjakuvista voi löytyä kelvollista luettavaa."...
Lupaavasti alkoi juhlavuosi!
Jos et jaksa oikeasti tutustua musiikkiin, myös Suosikista voi löytyä kelvollista luettavaa ja sitä kautta myös Aivan Varmasti Kivoja Ja Suosittuja Bändejä TM >:D
-
Mutta mitä sarjakuvia siellä edes esiteltiin? Varmaan taas jotain Asterix osastoa taas, veikkaan...
-
...mutta onko varhaisteineille yksistään sitten suunnatuna jotain maailman parasta sarjakuvakirjallisuutta? Aika laihaksi jää sellainen pinkka.
-
Eipä varhaisteineille suunnattua maailman parasta musiikkiakaan taida olla sen enempää.
-
Suosikki on Otavamedian lehti. Olisikohan esitelty lähinnä Otavan sarjakuvia? Tintti, Juba, Karvinen...
Timo
-
Suosikki on Otavamedian lehti. Olisikohan esitelty lähinnä Otavan sarjakuvia? Tintti, Juba, Karvinen...
Mutta miksi näitä tarvitsee esitellä? Onko maailmassa Suomessa oikeasti joku taulapää joka ei tiedä kuka on Juba, mikä on Tintti ja mikä on Karvinen? Ja kyllä minä muistelisin, että Suosikki on kirja ja muissa jutuissa esitellyt muiden kuin Otavan tuotteita.
-
Uusimman Annan kirja-arvioaukeamalla oli tällainen juttu:
(http://4.bp.blogspot.com/-TEtmQsI0LMw/TeJCtC5doaI/AAAAAAAADZ0/P3YcbUuEhy4/s1600/valhalla4.jpg)
-
MSN koulutus: Opiskele sarjakuvakirjoittajaksi (http://studentum.koulutus.msn.fi/Sarjakuva_ja_kuvittaminen_78845.htm)
Näkyvyyttä tulee.
-
Ronkaisen valaiseva artikkeli huuhaasta Barksin Aku Ankoissa löytyy uusimmasta Skeptikko-lehden numerosta. Aiemmin se näyttäisi olleen Ankkalinnan Pamaus-lehdessä.
-
Uudesta Kotilieden numerosta löytyy Ville Tietäväisen haastattelu.
Saman sivun alalaidassa on myös lyhyehkö arvio Lopunperästä :)
-
Ykkösen aamu-tv:ssä Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jan Vapaavuori vertasi Keskustan äänenkannattajalehteä Suomenmaata samanlaiseksi hölynpölyksi kuin Aku Ankkaa. Nyt meni vertaamaan Suomenmaata ihan väärään seuraan, loppu puheenvuoro meni ohi siinä kun mietin herran arvostusta tunnettua sarjakuvalehteä kohtaan. Suomenmaa voi sanoa poliittisen luonteensa vuoksi mitä tahansa oikeastikin hölynpölyä mutta Aku Ankkahan jopa opettaa ihmisiä lukemaan!
-
Ysärisitcom Seinfieldissahän on jatkuvasti Superman-viitteitä, mutta Frendeissä sarjakuvia nähdään harvemmin. Viime viikolla uusitussa vaihtoehtomaailmaa kuvaavissa jaksoissa Chandler kuitenkin esiintyi aloittelevana vitsinikkarina, joka laatii käsikirjoituksia Justus-lehteen. Sarjisnörtti-imagoa vahvistettiin aika yllättävillä paitavalinnoilla.
-
Ainakin minut yllätti tämä paikka ja tämä kuva.
-
Tulin tänne ihastellakseni teillekin Googlen Little Nemo in Slumberland-kantta, mutta R.M. näyttää jo sen postanneen. Google on tämän päivän sivistyksen jakaja :P
-
Kaisa Lekan sarjakuva jugurtinkaltaisen Yosa-kauravälipalan päällyspaketin sisäpuolella.
Timo
-
Roba-poliisisarjan ensimmäinen kausi (?) huipentui entisissä Sarjakuvakeskuksen tiloissa (Helsinki, 3.linja 17), joita kuvaushetkellä remontoitiin kahvilaksi yms. mikä tiloissa nyt toimii.
Sarja on Timo Varpion (Koira hyvään kotiin, Kuningaspolku, OM) käsikirjoittama ja eräässä jaksossa vilahti poliisiroolien erikoismies Anssi Rauhala.
-
Höh. Kumpa Roba julkaistaisiin dvd:llä niin tätäkin yksityiskohtaa voisi sitten ihmetellä. Hyvä sarja.
-
Hotelli taitaa olla sarjakuvalle yllättävä paikka (en keksinyt muutakaan ketjua tälle aiheelle). Euro-sarjakuvia ahkerasti englanniksi kääntänyt Cinebook (http://www.cinebook.co.uk/) on tehnyt Pullman-hotelliketjun kanssa diilin. London St Pancras (http://www.pullmanhotels.com/gb/hotel-5309-pullman-london-st-pancras/index.shtml) hotelli on tarjoaa vierailleen valikoiman sarjakuva-albumeita. Kuva Cinebookin newsletteristä.
Timo
-
Viime lauantaina oli Teemlla aiheena Bowie.
Mukana oli tänä vuonna valmistunut David Bowien viisi vuotta -dokkari jonka ensi sekunneilla Bowie silmälappuineen (Diamond Dogsin aikoihin 1974?) kävelee lehdistötilaisuuteen ja kameran seuratessa häntä paljastuu takin selästä maalaus jonka on pakko olla Octobriana ilman punatähteä otsassa.
Sangen onnistunut dokkari on nähtävissä vielä viisi päivää.
http://areena.yle.fi/tv/1990246
-
David Bowien viisi vuotta -dokkari jonka ensi sekunneilla Bowie silmälappuineen (Diamond Dogsin aikoihin 1974?) kävelee lehdistötilaisuuteen ja kameran seuratessa häntä paljastuu takin selästä maalaus jonka on pakko olla Octobriana ilman punatähteä otsassa.
Hyvä bongaus. Nehän suunnitteli tuohon aikaan sitä Octobriana-elokuvaa. Pääosaan piti tulla Amanda Lear. Yllättäen Google vielä vahvistaa tämän löytämällä jonkun (naisten?)lehtijutun aiheesta.
Toisessa kuvassa valokuvamalli rouva Bowie Ihmenaisena. Haki ilmeisesti kyseiseen rooliin.
-
Ei sitä Oktobrianaksi kyllä tunnista
-
Nehän suunnitteli tuohon aikaan sitä Octobriana-elokuvaa.
Kuvia katsomalla täytyy todeta että hyvä ettei kumpikaannoista leffoista aktualisoitunut!
-
Ei oo levyn kannessa Octobrianaa. Ja mitä leffan tulee. Veikkaanpa että se ainakin Bowiella jäi enempi niinku idean asteelle. Ulosmitattiin siitä se markkinaarvo mitä sille nyt Sadeckyn kirjan pohjalta oli syntynyt ja siirryttiin sulavasti seuraavaan tempaukseen. :)
-
Tai mitä olisi tullut JOS Beatlesit olisivat tehneet Taru Sormusten herrasta-elokuvan.
-
Tai mitä olisi tullut JOS Beatlesit olisivat tehneet Taru Sormusten herrasta-elokuvan.
Varsinainen Magical Mystery Tour?
-
Jotain hyvin klonkkua ainakin. NO, Aki Kaurismäenkin piti tehdä Vanhat Herrat-elokuva, tuli Calamari Union.
Sarjakuvaelementit vilistelevät usein äkkiseltään vastaan, viimeksi selvä Kippari-Kallen käsi nähty ratikan kyljessä, Alepan mainoksessa.
-
Sarjakuvaelementit vilistelevät usein äkkiseltään vastaan, viimeksi selvä Kippari-Kallen käsi nähty ratikan kyljessä, Alepan mainoksessa.
Landelle mennessä olen kiinnittänyt tänä vuonna huomioon pellolla olevan kojun päälle asetettuun sarjakuvahahmoon. Kysessä siis sellainen koirankopin kokoinen hökötys jonka päälle on kiinnitetty (styroksista tehty?) lentäjä-ässä Ressu. Ainakin minulle tulee aina hyvät fiilarit kun näen tuon.
Sijaitsee vanhalla ykköstiellä siinä Vehasen sahan kohdalla.
Pitääpä koettaa muistaa pysähtyä ottamaan kuva kun viikonloppuna käy landella.
-
Yllättävä paikka: poliittista elämänkertaa koskeva nokittelu. Nimittäin ilmeisesti sen lisäksi että Suomen kansan lahja Jumalalle, Paavo Väyrynen, lukee venäläisiä klassikoita maailmanennätystahtia, on hän myös laajalti sivistynyt ihminen:
http://www.hs.fi/politiikka/V%C3%A4yrynen+suuttui+Lehtisen+kirjasta+Minut+kuvataan+Ahmed+Ahneeksi/a1380417776901
"Lassehan ei ole edes yrittänyt kirjoittaa minun elämäkertaani, vaan fiktiivisen teoksen, jossa minut kuvataan suomalaisen politiikan Ahmed Ahneeksi, mieheksi, joka keinoja kaihtamatta pyrkii kalifiksi kalifin paikalle", Väyrynen kertoo.
-
Uusi, netissä ilmestyvä Jano -runouslehti käsittelee ensimmäisessä numerossaan myös sarjakuvaa.
EROTETUT YHDISTYVÄT. KUVA JA SANA KOHTAAVAT JÄLLEEN? (http://janolehti.fi/no1/erotetut-yhdistyvat.htm) kysyy Ville Hänninen.
-
Tänään ilmestyneessä Tehy-lehdessä 16/2013 on kuusisivuinen juttu sairaanhoitajaunivormun kehityksestä. Juttu on sarjakuvamuodossa ja kaikki dokumenttikuvat ovat peräisin eri sarjakuvista viimeisen 135 vuoden ajalta. Yhteensä 27 näytettä, joista kotimaisia 10. Lehden suppeassa digiversiossa ei tätä artikkelia ole, mutta sen voi lukea Tehyyn kuuluvien tuttavien luona tai kirjastossa.
Suolaa haavoille -sarjakuvan omassa blogissa (http://suolaahaavoille-sarjakuva.blogspot.fi/2013/12/sairaanhoitajat-sarjakuvissa-spesiaali.html) on täydentävää tietoa näytteistä sekä lisää kuvia aiheesta.
-
Ei tämä nyt mitenkään yllättävä paikka ole, mutta kun sanomalehtiä käsittelevä ketju on kai enemmän suomalaisia julkaisuja ruotiva ketju, niin linkataan nyt tänne, että Rolling Stone (http://www.rollingstone.com/culture/lists/drawn-out-the-50-best-non-superhero-graphic-novels-20140505) järjestää 50 sarjakuvaa hankalasti selailtavaan listaan. Ei supersankareita.
EDIT: Linkki korjattu.
-
Kohtalaisen yllättävä paikka sarjakuvalle oli myös Finnkinon Tekijänoikeuspäivän mainoskuponki. Kuvien kynäilystä oli vastuussa Kvaakista tuttu Anssi Rauhala.
-
niin linkataan nyt tänne, että Rolling Stone (http://3229) järjestää 50 sarjakuvaa hankalasti selailtavaan listaan.
Stonen urli on rikki. Pelkkä "http://3229"
Timo
-
Stonen urli on rikki.
Kiitos huomiosta, nyt se on korjattu.
-
Tossa ne ois helpommin silmäiltävissä:
http://www.listchallenges.com/fi/drawn-out-the-50-best-non-superhero-graphic-novels
Samalla voi mitata sarjakuvasivistyksensä tason. Itellä 17/50. Top kympistä tosin Invisibles oli ainoa lukematon. Buddy Bradleyä jäin listalta kaipaamaan. Muutenhan tosta toki puuttuu vaikka mitä eurooppalaista, japanilaista ja muun maailman edustajaa.
-
Amerikka-painotteinen toki mutta toisaalta, Rolling Stone. Ja ottaen huomioon kuinka paljon lehden musiikkilistoihin kannattaa luottaa, niin sarjakuvavalinnoissa oli mukavia yllätyksiä...tosin monissa kohdissa ei mitenkään järkevästi voida puhua "graphic novel"ista...
16/50 ja pari epämääräistä (olen lukenut pari osaa 100 Bulletsia ja Twisted Sistersista varmaan löytyy tuttua kamaa).
-
Nopsasti silmäiltynä tuloksena oli 21/50.
Tosin en minä mm. 100 luotia ole lukenut kuin jonkun kokoelman ja onhan tuolla vielä lukulistalle moni jumiutuneena.
-
Aika erikoinen lista, tosiaan. En minä Uncle Scroogea minään Graphic Novelina pidä, enkä Robert Crumbin kokoelmakirjojen sarjaa. Enkä Tinttiä. Ja Twisted Sisters on antologia (hyvä sellainen toki).
18/50, From Hell ja Preacher jäivät multa kesken. Ja sit on kyllä semmosia, mistä en ole ikuna kuullukaan.
Timo
-
12/50
-
14/50. Tosin siitä voi sitten keskustella (ja on antaumuksella keskusteltukin), miten vaikkapa "graphic novel" tai supersankarisarjakuva määritellään. Joku voisi pitää Preacheriakin supersankarimeininkinä.
-
Minusta graphic novel on novel, joka on sarjakuvamuotoinen, eli romaani joka käyttää sarjakuvamuotoa. Short story tai anthology of short stories eivät voi olla sarjakuvaromaaneja. Lainaan (http://www.kvaak.fi/index.php?articleID=1003) itseäni:
"Novel", eli romaani, viittaa romaanimaiseen sisältöön pituutensa ja rakenteensa puolesta. Pitkä kertomus, joka rakentaa ja loppuunkäsittelee henkilöhahmonsa ja teemansa kutakuinkin yhden teoksen aikana.
Tuohon voisi lisätä että sen on oltava fiktiivinen. Tietosarjakuvakirja on tietokirja (non fiction).
Timo
-
Tuohon voisi lisätä että sen on oltava fiktiivinen. Tietosarjakuvakirja on tietokirja (non fiction).
Timo
Mites sit Saccon sarjakuvajournalismi tai Delislen matkakertomukset? Omaelämäkerrallisen sarjakuvan kuulumisen fiktion piiriin voisi halutessaan myös kyseenalaistaa. Kirjastoluokituksessa taidetaan muistelmat erottaa kaunokirjallisuudesta.
Toi RS.n lista toki on mitä sattuu. Eihän Love & Rocketskaan mikään sarjakuvaromaani ole, vaikka jatkumosta sellaiseksi luettavia onkin irroitettu.
-
Dokumenttiromaanin (http://fi.wikipedia.org/wiki/Dokumenttiromaani) laji on olemassa.
Timo
-
Sellainen termi on tullut vastaan kuin documentary graphic novel. Siinä yhteydessä mukana oli ainakin Satrapin Persepolis, ehkä myös Saccoa.
-
Teologia.fin tuoreimman artikkelikoosteen aiheena on kirjahistoria. Yksi artikkeleista käsittelee supersankarisarjakuvaa.
Sarjakuvien sankarit historian tulkkeina (http://www.teologia.fi/artikkelit/uskonto-ilmiona/1034-sarjakuvien-sankarit-historian-tulkkeina)
-
Suomen Big Issue, eli Iso Numero - Sarjis-Extra!
EDIT:
" Teemana on tällä kertaa sarjakuvan voima vähemmistöjen äänenä ja yhteiskunnallisten asioiden kommentoijana. Lehdessä julkaistaan useita sarjakuvia, joissa käsitellään esimerkiksi keinoja puuttua arkipäivän rasismiin. Ostakaa omanne! Lehtien pitäisi olla katumyyjillä viimeistään huomenna!"
Timo
-
Uusi MeNaiset mainostaa kannessa:
KOHUJULKKIS DANITA WEDSTPHAL:
"Tunnen itseni sarjakuvahahmoksi"
(http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php?action=dlattach;topic=11136.0;attach=28472;image)
En ole lukenut juttua, mutta eiköhän tuossa ollut se sisältö pähkinänkuoressa. :)
-
Kohujulkkis, josta kuulin vasta nyt.
Timo
-
Kohujulkkis, josta kuulin vasta nyt.
Seuraisit aikaasi hyvä mies! Se oli tässä kevään korvalla samassa tositeeveeohjelmassa (http://fi.wikipedia.org/wiki/Tavallista_el%C3%A4m%C3%A4%C3%A4)sen yhden sarjakuvapiirtäjän kanssa. :)
Edit: linkki
-
Jatketaan paitaosastolla. Eli MM-futis YLE-kommentaattori Litmanen ensin lauantaina 12.7.
(http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php?action=dlattach;topic=11136.0;attach=28554;image)
ja sitten vielä sunnuntaina 13.7. 8]
(http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php?action=dlattach;topic=11136.0;attach=28556;image)
P.S. Suomen huutokauppakeisarin Helillä bongattu Jim-kanavalla Kiroileva siili -paita. :)
-
Tyylikäs mies, niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin.
-
Tampereen seurakuntien Silta-lehden elokuun 2014 kansi kiinnitti huomiota JP Ahosen piirroksella. Lehdessä on haastateltu muutamia sarjakuvantekijöitä uskonnollisista sarjakuvista yms.
Tuolla nettiversio (http://www.siltalehti.fi/sivustot/silta/juttusilta?14613_m=16510) ja lehden PDF (http://www.siltalehti.fi/files/12438/Silta_elokuu_2014_lehti.pdf)-versio, jossa myös mainittu kansikuva, jutuissakin taitaa olla vähän eroa.
-
Olipahan vaan hel.. mahottoman hieno kansikuva!
Timo
-
Taliaferron Aku-strippejä leipäpussin kyljessä:
-
Taliaferron Aku-strippejä leipäpussin kyljessä--
Otsikon mukaisesti: yllättävä paikka. Haastava kohde Disney-keräilijälle.
-
Voi olla viisi, mutta itse näin neljä erilaista. Tässä toinen. Kaikki olivat Oululaisen Reilu-tuotteissa.
-
Juu nää on osa tätä Oululaisen ja Aku Ankan yhteistä leipä-kampanjaa.
Suomessa ei ole tainnut aiemmin ollakaan sarjakuvia leipäpaketeissa. Eikä ainakaan Disney-sarjoja. Amerikassa näitä oli jo 1930-luvulla.
Timo
-
Jyrki Nissisen "Hullula" (http://www.raymond.fi/#!hullula) RAY:n Raymond-lehdessä tuli vähän puun takaa.
-
Sani Luhtasen ja Tiina Pajun Maisaa & Kaarinaa on julkaistu jossain naistenlehdessä mielestäni jo aika kauankin...olisiko Annassa tai Eevassa? En tiedä koska harvemmin luen tällaisia aviiseja (vain hammaslääkärin vastaanottosalissa ym. sellaisissa paikoissa) koska olen naistenlehtien suhteen lähes boikotin puolella.
Mutta pointti on siis se että kyllä niistäkin joskus sarjiksia/jotain sen tapaisia löytyy. Naistenlehdet eivät ehkä ole sarjisten suhteen loppupeleissä vielä niin yllättävä paikka, vaikka yleensä niitten sivuista ei tursuakaan heti ensimmäiseksi vastaan sarjiksia.
-
Annassahan sitä. Jossain Kemi-albumissa taisi olla prototyyppiä Maisasta ja Kaarinasta mutta Annaan sarja on varsinaisesti tehty.
Me Naisissa on kanssa julkaistu ainakin Maikki Harjanteen sarjakuvia ja joskus aikoinaan Tiffany Jonesia (ja oliko kanssa Juliet Jonesin sydäntä?) ja onhan näitä muitakin.
Eri asia sitten minkä verran löytyy vaikkapa sarjakuva-aiheisia artikkeleja...
-
Joo, viisi noita erilaisia strippejä näyttää olevan. Eri Reilu-tuotteita on kuitenkin kuusi, eli yhdessä Reilu-tuotteessa (Täysjyväruisleipä) ei vissiin ole Aku Ankkaa.
Merkitäänkö muuten itse leipäpussien stripit Inducksiin (tyyliin leipätuote, leipätuotteen myyntiaika ja tuotteessa esiintynyt strippi)? Tällä hetkellä Inducksiin on merkitty vain mainittu Oululaisen ilmoitusliite (http://coa.inducks.org/issue.php?c=fi/AA2014X40&pg=1), jossa nuo stripit olivat.
(Vähän sekava muuten tuo Oululaisen välipalavinkkien äänestyskilpailu jos ei ole nähnyt tuota AA:n liitettä. Ymmärsin leipäpusseista ensiksi että nuo välipalavinkit olisivat noissa stripeissä, mutta ne ovatkin netissä (http://www.oululainen.fi/tuotteet/reilu/valipalavinkki/). Ja näin sarjakuvaharrastajan näkökulmasta Oululaisen nettisivuilla saisi lukea montako erilaista Aku-strippiä pusseissa on ja mainita Taliaferron nimi.)
-
Mutta mitä jos ne keksivät laittaa jonkun sellaisen sarjan jota ei ole suomeksi aiemmin julkaistu? (tämähän olisi kiva idea, julkaistaan leipäpusseissa vaikka joku Alla ricerca della pietra zodiacale (http://coa.inducks.org/story.php?c=I+TL+1780-AP) sivu per pussi, kyllä siinä keräilijät saisivat reilusti leipää ostaa...)
-
Leipäpaketeissa vois julkaista jonkinlalisia liuskalehtiä, joita saisivat keräilijät yrittää tihrustella muovikääreiden läpi, että mahtaakohan se tuo jo mulla olla. ;D
Timo
-
En sanonut tuota vitsinä. Jos muro- ja lelupakettien sarjakuvia indeksoidaan jossakin, miksei sitten myös leipäpussien sarjoja – Inducksin ei toki tarvitse ottaa sitä linjaa, vaan minä vain kysyin. On mahdollista, että joku vielä kaupittelee näitä pusseja jossain huutokaupassa kymmenien vuosien kuluttua. :)
Mutta joo, en tarkoittanut, että fyysisen leivän myyntipäivä merkittäisiin muistiin, vaan mainoskampanjan ajankohta.
-
v. 1973 myytiin Aku Ankka salmiakkipurkkaa.
Käärepaperin sisällä oli Taliafferoja. Eipä ole varmaan niitäkään
indexoitu.
-
Juu, ei ole täydellisesti indeksoitu noita, vaikka ainakin osapuilleen olisi mahdollista.
Mainituista purukumikuvista ja muistakin on sentään tämmöinen listaus (https://drive.google.com/file/d/0B3dJdXi4FPaGcnE1by00TGM5N1k/edit?usp=sharing)olemassa.
Edit: ja ko. listauksen lopussa vielä linkkejä, joissa kuvat ilm. täysistä sarjoista tätä salmaripurkkan kuvia.
Timo
-
Olikohan tätä vielä missään muussa topicissa? Sarjakuvamaiset naiset ESA:n tiedemiehen paitakuosina ovat aiheuttaneet pahennusta (http://www.theverge.com/2014/11/13/7213819/your-bowling-shirt-is-holding-back-progress).
-
Mjaa. Avaruushipsterin paidassa ei välttämättä ole mitään sarjakuvamaista, siinä on vain piirrettyjä puolialastomia naisia.
Timo
-
Luulin joksikin supersankarittareiksi.
-
Toisaalta vastasain varovasti, että välttämättä, koska en ollut varma ovatko nuo sarjakuvahahmoja. Mutta toisaalta...
Timo
-
Taitavat olla ihan vaan geneerisiä softporn-hempukoita, olemukseltaan toki sarjakuvamaisia. Asuvalinta viittaa siihen, että lahjakas tieteentekijäkin voi olla sosiaalisesti impotentti urpo tai yksinkertaisesti häiriintynyt misogyyninen perverssi.
-
Taitavat olla ihan vaan geneerisiä softporn-hempukoita, olemukseltaan toki sarjakuvamaisia. Asuvalinta viittaa siihen, että lahjakas tieteentekijäkin voi olla sosiaalisesti impotentti urpo tai yksinkertaisesti häiriintynyt misogyyninen perverssi.
No ei ihan näinkään.
Toki tuo on nopein metodi, mutta siis paitahan on lahja naisartisaanilta joka sen hänelle vasiten teki.
kuitenkin eri daami kuin se joka nyt kerää kyseiselle tieteentekijälle Matt Taylorille kolehtia aiheesta (https://www.indiegogo.com/projects/matt-taylor-rosetta-project-scientist#home)
Totta kyllä eihän kukaan tervepäinen pidä havaijipaitaa yllään, siksi minullakin on joskus sellainen ollut yllä.
Kuten myös vain kaksiosainen bikini.
Kungfutsea vapaasti ja diplomaattisesti lainaten:
Viisaan osoittaessa kuuta imbesilli tarkastelee sormea
pitäydytään kuitenkin siinä sarjakuva-aiheessa tässä ketjussa ja mikäli halutaan jatketaan keskustelua ESApaitatapauksesta niin sitten sekalaisissa jutuissa.
-
Kungfutsea vapaasti ja diplomaattisesti lainaten:
Viisaan osoittaessa kuuta imbesilli tarkastelee sormea
Viisas on kaivanut nenää.
-
Ylen uutisesta (http://yle.fi/uutiset/hallituksessa_on_kolme_asterixia__katso_mita_satuhahmoja_suomalaiset_puolueet_ovat/7612926) tuli sellainen olo, että satuhahmo on synonyymi sarjakuvahahmolle.
Mitäs olette mieltä noista puolueiden omista luonnehdinnoista ja irtoaisiko hahmoista parempiakin osumia? Vasemmistoliiton lohkaisua on kyllä vaikea ylittää, kun myöntävät suoraan, että ovat rosvoja. :)
Ihmettelen myös Ankka-hahmojen vähyyttä.
Niin, ja olihan ne vielä luokitelleet muitakin puolueita (http://yle.fi/uutiset/puoluesihteerien_mukaan_kokoomus_on_roope_ankka_ja_kristillisdemokraatit_vilijonkka/7613174). Mukana yllättäviä sarjakuvahahmoja, jotka eivät varmasti ole kaikille tuttuja, kuten Marvelin Toro. Ehkä meillä on siis vielä hiven toivoa poliitikkojen suhteen.
-
SDP:n ja Kokoomuksen luonnehdinta Maisaksi ja Kaarinaksi oli myös viehättävä, Slunga-Poutsalo näköjään tuntee sarjakuvia.
-
Ylen uutisesta (http://yle.fi/uutiset/hallituksessa_on_kolme_asterixia__katso_mita_satuhahmoja_suomalaiset_puolueet_ovat/7612926) tuli sellainen olo, että satuhahmo on synonyymi sarjakuvahahmolle.
Mitäs olette mieltä noista puolueiden omista luonnehdinnoista ja irtoaisiko hahmoista parempiakin osumia? Vasemmistoliiton lohkaisua on kyllä vaikea ylittää, kun myöntävät suoraan, että ovat rosvoja. :)
Ihmettelen myös Ankka-hahmojen vähyyttä.
Niin, ja olihan ne vielä luokitelleet muitakin puolueita (http://yle.fi/uutiset/puoluesihteerien_mukaan_kokoomus_on_roope_ankka_ja_kristillisdemokraatit_vilijonkka/7613174). Mukana yllättäviä sarjakuvahahmoja, jotka eivät varmasti ole kaikille tuttuja, kuten Marvelin Toro. Ehkä meillä on siis vielä hiven toivoa poliitikkojen suhteen.
Sinänsä positiivista että politiikassakin on luettu sarjakuvia (mutta vähän irvistän kun kutsutaan satuhahmoksi), mutta
...poliittinen keskustelu on rikki. Hajaantukaa, täällä ei ole mitään nähtävää. Suomi on lamassa, eduskuntavaalit tulossa, ja Yleisradion politiikan toimitus ei keksi tähdellisempää kysyttävää puoluesihteereiltä? Mitä ihmettä kertoo mitään mistään että Timo Laanisen mielestä Kokoomus on Nipsu ja RKP vertaa demareita ...smurffeihin? Puolue ei ole mikään ******:n persoona, paitsi dystopioissa joissa 'Puolue' on erisnimi. Puolue on joukko ihmisiä joilla on poliittinen (mahdollisesti laajempaan ideologiaan pohjautuva) agenda ja jotka käyttävät vaihtelevanasteista valtaa.
Vertauksia ja kirjallisuusanalyysia voi toki tehdä järkevästikin, mutta kysymys sai ansaitsemansa vastaukset. (Porvareilla on jokin Asterix-neuroosi. Kokevatko kaikki olevansa pieni gallialainen kylä panemassa vastaan Roomalle? Tähänkö perustuu Asterixin suosio...)
-
(Porvareilla on jokin Asterix-neuroosi. Kokevatko kaikki olevansa pieni gallialainen kylä panemassa vastaan Roomalle? Tähänkö perustuu Asterixin suosio...)
Ei kun tietty siihen että on patrioottinen, mutta hauska ja supersankari olematta jenkkiläinen(ja siten siis automaattisesti ala-arvoinen).
Asterix on yhteiskuntaluokat läpäissyttä etabiloitunutta julkaisua ja sen poliittinen satiirius menee enimmältä osalta tutkasta ohi.
Rooman valtakuntaa vastaan alati nouseva suoraselkäinen kylä joka auttaa kaikkia tahoja nyt vaan on mainio vertauskuva oli kyse muista puolueista, EUsta, Venäjästä, Yhdysvalloista tai mistä ikinä.
Ja sen überkykeneväisyytensä lisäksi Asterix on melko humaanin kiltti.
EIkä omaa Obelixin keskivartalolihavuutta.
Mikä syöpäläinen.. nilkki... siis poliitikko nyt ei moista kuvaa haluaisi antaa itsestään?
Ihan viimeisimpiä Asterixeja tuskin ovat lukeneet ja kristillisdemokraateilta on tainnut Teutates-osuus tullut skipattua.
Itse olisin keksinyt toisenlaiset vaihtoehdot mutta jos puolueita ja politiikkaa tarkimmin kuvaava "satuhahmo" sarjakuvista pitää valita:
(https://33.media.tumblr.com/ddf98536658993c59e73ca01df0459b7/tumblr_mkvxv4QFJo1rtjmi5o1_1280.jpg)
Fingerporin Asko Vilenius kun eläimiin, elottomiin ja alaikäisiin sekaantumistaipumuksistaan huolimatta on vielä jollain tasolla inhimillinen ja sympaattinen.
-
eduskuntavaalit tulossa
Tämä juttuhan on selvää petausta vaalien alla. Sellaista mielikuvamarkkinointia. Ja kyllähän tuosta jäi lukijalle paljon käteen: oikeistopuolueet ovat mielikuvituksettomia ja lukutottumuksiltaan rajoittuneita, vasemmisto(kin) pitää itseään rosvona, ja kerrankin persut onnistuvat antamaan itsestään odotuksia paremman kuvan. Tuota jälkimmäistä en olisi koskaan uskonut sanovani, mutta maailmassa on monta ihmeellistä asiaa.
Curtvilellä oli hyvää analyysia Asterixin suosioon liittyen eikä minulla ole siihen mitää lisättää. Tämä toi sitten hymyn kasvoilleni:
Itse olisin keksinyt toisenlaiset vaihtoehdot mutta jos puolueita ja politiikkaa tarkimmin kuvaava "satuhahmo" sarjakuvista pitää valita:
;D
Itse en ihan noin tiukalle linjalle lähtisi, vaan summaisin omat näkemykseni poliitikoista näihin hahmoihin:
(http://sarjakuvat.eurocomics.info/pics/ahmed_ahne/ahmed_ahne-16.jpg)
(http://wwwmedia.sanomamagazines.fi/files/akuankka/images/articles/959/1350972671_650x0_650_touho_juoksee_vari.jpg)
(http://www.magicalears.com/clipart/Classic%20Characters/Goofy/goofy-06.gif)
-
Lahdessa on näyteikkuna, johon on teipattu väriprintattuja fingerporeja. Siinä on sekin strippi, jossa mummeli menee reikihoitoon ja päätteeksi hammaslääkäri sanoo että hampaanne ovat reikiintyneet.
Arvasitte oikein, näyteikkuna kuuluu liikkeelle, joka tarjoaa vaihtoehtoisia hoitomuotoja, mm. reikihoitoja.
-
No shittu, kun ei oo Al Capp tai Li'l Abner -ketjuja ollenkaan.
Laitetaan sitten tänne. Al Capp meets Alain Resnais Co. Luccan sarjakuvafestareilla 1965. Life mag. (http://legionofandy.com/2015/05/05/lil-abner-among-the-europeans-50-years-on/)
Kiintoisaa ja hauskaa.
Timo
-
Putosin lopullisesti kun Alberto Moravia tuli mukaan. ;D Ja turhaa kysyäkään, paljonko tuosta on totta. Sillä ei ole merkitystä.
-
Vasta nyt huomasin että Tammen Combi kuva+sana tietokirjasarjan neljännessä osassa oli artikkeli sarjakuvasta. Nerokkaasti piilotettuna osioon Piirrostaide. Tätä ennen sarjakuvista lienee vakavasti kirjoitettu Suomessa vain muutaman kerran MitäMissäMilloin -pokkareissa.
Eniten tuossa kiinnittyy huomio siihen että jo tuolloin v.1970 oli Ruotsissa mietitty ja tutkittu asioita. Varsinkin tuo puhekupliin ja muihin sarjakuvan merkintöihin ja efekteihin liittyvä laatikko on mielenkiintoinen. Olen näkevinäni siitä suoran linkin Serieteketin vuoden -86 sarjakuvanäyttelyn yhteydessä julkaistuun sarjakuvakeinojen oppaaseen ja sitä kautta Kutila-Ahlqvistin sarjakuvapiirustusoppaaseen.
Valitettavasti artikkelin kirjoittajasta ei ole tietoa. Hauska juttu tuossa on se että 20-luvulle ei ole osattu sijoittaa yhdenkään merkittävän sarjakuvahahmon syntymää.
-
^^ Oliko Li'l Abneria julkaistu suomeksi ennen tuota artikkelia? Näyttää jotenkin masentavan asiantuntemattomalta ( ainakin nykyvinkkelistä ), kun siinä käytetään ruotsalaista käännösnimeä Knallhatten.
-
"Satiirilehti Madin speksimäisten käänteiden...." voi noita sanankäänteitä. Ruotsista käännetty.
On ajat muuttuneet.
Timo
-
Mul on ollu se käsitys että ennen
Jalavaa Likeä ei olis Lil'Abneria käännetty. (Eikä kyllä paljon jälkeenkään.) Joku varmaan tietää paremmin. Ja onko tuota ruottinkielistä julkaistu jossain rannikon pikkusanomalehdessä?
Artikkelin kääntäjä on Raija Mattila. Eikä työ sikäli mikään helppo ole ollut, että tuohon aikaan ei tosiaan ollut sarjakuvan sanastoa vielä suomeksi käännetty, missään.
Hauska on tuo Tenavien viisastelun korostaminen ja viisastelun nostaminen jopa omaksi genrekseen. Tavallaan kuitenkin positiivista että sarjakuvalla nähtiin olevan muutakin kuin viihdearvoa. Viisastelu tosin käsitteenä on epäilyttävän lähellä näsäviisastelua. :)
-
Ei ole Jalava vielä julkaissut Li'l Abneria, Like julkaisi yhden albumin verran 1993. Jos 1970-luvun alussa Suomessa yhden, Ruotsissa useamman kerran ilmestynyt Comics - Suuri sarjakuvakirja olisi saanut jatkoa, niin ehkä siinä olisi nähty Li'l Abneria.
Al Cappin sarja ilmestyi meillä Hufvudstadsbladetissa ruotsinimellään Knalhatten. Tove Jansson tykkäsi varsinkin Snookums-hahmoista, joissa hän näki tiettyä muumimaisuutta. Jansson kirjoitti Cappille ihailijakirjeen, mutta Capp ei ilmeisesti koskaan vastannut.
Ks. Juhani Tolvanen: Muumisisarukset
-
Viisastelu tosin käsitteenä on epäilyttävän lähellä näsäviisastelua. :)
No onhan Fingerporikin aika näsäviisas jos tarkkoja ollaan :laugh:
-
Shmoot, totta. Snookums oli jotain muuta.
Nyt on Janssonin elämäkerrassa virhe, selvästi sanottiin että Hufvudstadsbladetista Jansson luki Knallhattenia. Missä lukee, että Knallhatten EI olisi ilmestynyt Höblässä?
SILTI: Janssonin kirje on kyllä fanikirje. Shmoot ilmestyivät Li'l Abneriin 1948, ja niitä nähtiin aika tuoreeltaan Knallhattenissa. Olisi ollut melko typerää Janssonilta väittää Shmoo-keiloja kopioiksi Muumeista.
-
Ajattelit kysyä täällä? MeNaiset on kuulemma paras (asiapitoisin), eli sikäli hyvä valinta. Ensimmäisenä tulee tietenkin mieleen tarjota Cosmopolitania, se on sanoman nuorten naisten lehti. A-lehdillä vastaava on Demi. Lähellekään kaikki eivät tykkää näistä aivot narikkaan osastosta, eli veikkaan että nuoret naiset lukee paljon myös harrastuksiin, esimerkisi liikuntaanja sisustamiseen liittyviä erikoislehtiä sekä muita elämäntapalehtiä tyyliin: Koiramme, Voi Hyvin ja Image. Sikälikin hassu kysymys, että sekä miehet että naiset lukevat fiilisten mukaan eri lehtiä. Joskus kevyempiä ja joskus raskaampia (Vauva, Kaksplus, Kauneus & Terveys).
Ja oliskohan nauru johtunut siitä että nuoret eivät enää niinkään lue/tilaa lehtiä, vaan hakevat samat asiat (+yhteisöllisyyden) verkoista.
Naistenlehtiä tuskin myöskään tilataan tai ostetaan niiden sarjistarjonnan vuoksi.
-
Ei oo enää Reginaa. Eikä sarjakuvia niissä olemattomissa lehdissä... :(
Timo
-
Sarjainfo? *rimshot*
-
Mikä on nykyään nuorten naisten lehti? Siis alle 60-vuotiaiden?
Anna tuntuu olevan nuorilla varsin suosittu. Myös Demiä ja Cosmopolitania kuulemma luetaan paljon, mutta "enempi naureskellen" kuin vakavissaan.
-
Myös Demiä ja Cosmopolitania kuulemma luetaan paljon, mutta "enempi naureskellen" kuin vakavissaan.
Eli vähän samalla tavalla kuin pitkälliset keskustelut salkkarien juonenkäänteistä alkaa ritualistisella mantralla siitä kuinka huono se nykyään on, en tiedä miksi enää seuraan jne? :-\ Naiset ei jostain syystä osaa harrastaa typeriä juttuja rehellisesti, vaan ne kiedotaan aina johonkin epämääräisiin selittelyihin.
Jos tuntisin jonkun Demiä tai Cosmoa taittavan henkilön, yrittäisin lahjoa tämän järjestämään Jasonille palstatilaa:
(http://i.imgur.com/aO6edOc.jpg)
-
En ole varma meneekö nyt ihan aiheen mukaan, mutta hupilehti The Onion käsitteli sarjakuvakeräilyä ja naisia.
http://www.theonion.com/blogpost/oh-great-another-woman-who-only-loves-me-my-comple-54709 (http://www.theonion.com/blogpost/oh-great-another-woman-who-only-loves-me-my-comple-54709)
-
Youtube-tähti Niilo22 lukee Tex Willereitä (http://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000005170071.html?share=de72b0cb6dd47a2d6408ec0a28ccf45e)
Huomasin eilisessä Hesarissa tämmöisen:
Kun ei kiinnosta, niin ei kiinnosta.
Kosolalla tämä johti siihen, että lukemisesta tuli ”aavistuksen” valikoivaa.
”Aku Ankkaa on tullut luettua ja Tex Willereitä. Niihin Tex Willereihin olen yrittänyt perehtyä vähän paremminkin”, hän sanoo.
Juttu on muutenkin lukemisen arvoinen kuvaus lukihäiriöisen nuoren miehen elämästä.
-
Just tulee Yleltä radiosta100-kirjaa sarjassa (Hömpstadin) Koko kaupungin Vinskistä. Mari Rantasila otti puheeksi sarjakuvat ja sen miten niiden lukeminen pitää opetella. Pitäs ehkä kaivaa jostain tuo kirja kun Maj Karman kuvitusta kehuttiin.
Varsinaisesti jattelin postata tämän Kimmo Taskisen "kuvituskuvan" viime viikon Hesarista. Juttu käsitteli ihmisen geenejä ja eroja eri alueilla asuvissa ihmisissä. Alareunaan on pujahtanut tuttu ukon pärstä, jota kyllä hieman ihmettelen. Onkohan tämä joku sarjkauvapiirtäjän järjestämä hahmotusjekku sarjakuvasensitiivisille lukijoille?
-
Huomasin saman ja aloin heti tutkailla olisko muitakin. En löytänyt.
Timo
-
Tero Mielonen kävi Maaningan kirjastolla kertomassa suomalaisista sarjakuvista ja paikallislehti Uutis-Jousi kirjoitti jutun.
-
"Yhdestä sarjakuvasta tehdään yleensä 500 painosta..." taitaa olla kyllä lehden toimittajan moka. ;D
Timo
-
"Yhdestä sarjakuvasta tehdään yleensä 500 painosta..." taitaa olla kyllä lehden toimittajan moka. ;D
Timo
Oho! Enpä tuota edes huomannut, kun silmäilin tekstin läpi. Joo, menee tosiaan toimittajan piikkiin. Ja enkä kyllä myöntäisi, jos olisin itse jotain noin levotonta suustani päästänyt. ;D
Mutta olisihan se hienoja, jos suomalaisista sarjakuvista otettaisiin normina 500 painosta. Siis sen vuoksi, että ne menevät niin hyvin kaupauksi. Siitähän saattaisi joku tekijä saada jopa elantonsa. :)
-
Ehkä tämä kuuluu kategoriaan "yllättävät paikat" -
Looney tunes - hahmot Catalunyassa...
https://www.theguardian.com/world/2017/nov/07/satirical-article-spanish-riot-police-cocaine-lands-editor-el-jueves-court-catalonia
-
Twitterin puolella tästä jo mainitsin, mutta mainitaan nyt vielä täälläkin: Pentti Otsamon strippi oli Kiinteistöviestin kannessa. Sarjikset on perinteistä sisältöä liittojen lehdissä mutta harvoin niitä näkee heti lehden kannessa.
-
Ei sarjakuvaa, mutta Kari Suomalaisen pilakuvia käsiteltiin yllättävän paljon Jari Tervon Kekkos-sarjassa. Osassa 7 kai eniten, mutta myös 3 ja 4 jaksossa, jos muistan oikein.
-
Kekkonen ja Kari ovat - ironista kyllä - aika erottamattomat. Aina kun UKK:ta käsitellään jossain muodossa, kirjoissa tai dokumenteissa, nousee myös Kari esiin ennemmin tai myöhemmin. Ja sama tietysti vice versa.
-
Ehkä tämä kuuluu kategoriaan "yllättävät paikat" -
Looney tunes - hahmot Catalunyassa...
https://www.theguardian.com/world/2017/nov/07/satirical-article-spanish-riot-police-cocaine-lands-editor-el-jueves-court-catalonia
Olipas tutun mallinen paatti, mutta sehän onkin entinen Silja Finlandia.
-
(https://78.media.tumblr.com/f77ab104a378ba6ab963285a2e2864bf/tumblr_p2oxo4DBIQ1rgzleyo1_540.png)
Ammattiliittoni Tekijä-lehdessä aloitti Pentti Otsamon Tapio Tomsten (http://tekijalehti.fi/2018/01/17/sarjakuva-tapio-tomsten-1-2018/).
-
Olisiko maitopurkin kylki kyllin yllättävä paikka? Ankkaakin tehnyt Arild Midthun on piirtänyt norjalaisiin maitotölkkeihin dekkarisarjista. (http://disneycomicsrandomness.blogspot.fi/2018/03/comics-on-norwegian-milk-cartons.html)
Timo
-
Maarit Verrosen Puutornimuuntamoissa (Aviador 2017) ei ollut sarjakuvia, mutta kirjailija on tarkasti kartoittanut muuntamoiden esiintymistä taiteessa. Kerrotaan esimerkiksi Mämmilä-sarjakuvan Heimo Suomisen asuneen vuoden verran muuntamossa. Ja sekin muistetaan mainita, ettei kyseessä ollut puutornimuuntamo vaan tiili-.
-
Hassusti olen itse törmännyt viime aikoina näihin sarjakuvaviittauksiin juuri kirjallisuuden saralla. Luen tosi vähän kirjoja, mutta viimeksi kuluneen vajaan vuoden aikana kaikissa kolmessa on ollut sarjikset mukana. Syysprinssin sarjakuvayhteyttä pohdiskelinkin jo tuolla toisaalla. (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,1025.msg477662.html#msg477662)
Han Kangin Vegetaristin (https://www.gummerus.fi/fi/kirja/9789512404933/vegetaristi/)päähenkilön taas kerrotaan kirjan alussa viraapelitöinään "tekstaavan sarjakuvia". Käännöskukkanen, sillä nehän ladotaan Koreassa, mutta silti.
Toimittamassani, vanhan enoni yleisönosastokirjoituksia sisältävässä kirjassa, hän myös yllättäen ainakin viidessä kohdassa mainitsee sarjakuvat, sanomalehtisellaiset. Jotensakin hassua että ns. lähipiiristä löytyy yllätten henkilö, jonka populaarikultuurikuvastoon ne kuuluvat siinä missä monet telkkariohjelmatkin. Eno (77v.) on ollut pienestä pitäen kuuro ja puolittain erakko, joten emme sillee ole olleet paljon jutuissa.
-
Italian Vogue jätti tässä kuussa valokuvat julkaisematta ja käytti sen sijaan kuvituksena kuvataiteilijoiden töitä (https://www.iltalehti.fi/muoti/a/490ab150-5320-496e-96f1-3cabc970ada9), joilla on huomattavasti pienempi jäte- ja hiilidioksidikuorma. Näkyi olevan tuttu tekijä ainain yhdessä seitsemästä varianttikannessa.
-
Ilmaisjakelulehti Helsingin uutiset julkaisi melko ison jutun sarjakuvaopetuksesta ja Sarjakuvaseurasta. Ainakin minulle oli uutinen se että sarjakuvien piirustelu on sen mukaan nykyään valtavan suosittu lasten harrastus. Siis suositumpi kuin ennen.
-
No sehän on vain hyvä. Näköislehden voi kattella ilmaiseksi. (https://nakoislehti.media.fi/helsinginuutiset/8f781c5d-4d56-4ba3-b9c0-9f9a3c4feede/18?cd_browse-mode=browser) Sivulla 18.
Timo
-
Juu. Ja uusimmassa Helsingin uutisissa oli iso juttu Kati Rapiasta. Onkohan siinä joka numerossa joku sarjisjuttu. :laugh:
-
Uusimmassa Kotivinkissä Juba on Ihan paras -jutun henkilönä. Ihan pienellä jutun lopussa on maininta uudesta albumista, Fyffe on rahaton. Mikään syvähaastattelu tämä ei ole, mutta tiedänpähän nyt mm. sen, että Viivin hiuksia on hidasta piirtää ja Juban lempijäätelö on tervajäätelö (ja paras kosmetiikkatuote on saippua :P).
-
Olisiko maitopurkin kylki kyllin yllättävä paikka? Ankkaakin tehnyt Arild Midthun on piirtänyt norjalaisiin maitotölkkeihin dekkarisarjista. (http://disneycomicsrandomness.blogspot.fi/2018/03/comics-on-norwegian-milk-cartons.html)
Ja nyt Arildin dekkaria löytää jauhopussin kyljestä!
Timo
-
Tän olis voinut laittaa tuohon sanomalehti-ketjuunkin, mutta tämä on parempi, koska tämä oli todellakin yllättävämpi. Eli Hesarin pääkirjoitusaukeaman Merkintöjä -kolumnipalstalla Veli-Pekka Lehtonen oli kiinnittänyt huomionsa Trumpin virkaanastujaisissa törösankarin taustajoukoissa seisoneeseen "tuntemattomaan" ja tilaisuuden jälkipuinnissa katveeseen jääneeseen hahmoon Isaac Perlmutteriin.
-
Olin luullut että Isaac Perlmutterin ja Avi Aradin tausta olisi ollut tiedossa.
Molemmat tulivat siis ennen konkurssia Marveliin Toy Bizin kautta ja yhdistivät kustantamon ja leluvalmistajan yhtiöfuusiolla.
Päivän uutisen huomioiden jännä juttu miten kiinnittää huomiota supersankaruuteen kuin siihen että molempien taustana on mm kuuden päivän sodan veteraanius.
Hyvä tärppi kyllä.
-
Nyt on Persulla vaalimainos kohillaan.