Kvaak.fi - keskustelu
Sarjakuvanlukijoiden keskustelut => Eurooppalaiset sarjakuvat => Aiheen aloitti: Crazyduck-97 - 03.09.2008 klo 08:00:40
-
Ajattelin vain kysäistä montako albumia tätä kyseistä sarjaa on julkaistu?Iteltäni ei kyllä löydy näitä enmpää kuin 3.
Sarja on siis De grootin ja Turkin piirtämä ja teksti on Gregin.
-
Lakoman sivujen mukaan 6 Turk & De Grootin tekemää albumia on julkaistu suomeksi. Lisäksi Non Stopissa kolme Macherotin tarinaa. Linkki:
http://www.helsinki.fi/~lakoma/comics/clifton.html (http://www.helsinki.fi/~lakoma/comics/clifton.html)
Ranskaksi on tullut jonkin verran enemmän (21 kpl ja Macherotin albumit päälle):
http://www.bedetheque.com/serie-1135-BD-Clifton-(Serie-actuelle).html (http://www.bedetheque.com/serie-1135-BD-Clifton-(Serie-actuelle).html)
Cinebook julkaisee sarjaa englanniksi. Kaksi viimeksi julkaistua (Jade ja Black Moon, piirtäjänä Rodrigue) ei ole tullut suomeksi:
http://www.cinebook.co.uk/catalogue~cat~A-008-014B.asp (http://www.cinebook.co.uk/catalogue~cat~A-008-014B.asp)
Sen verran vielä, että De Groot on käsikirjoittaja ja Turk on piirtäjä. Greg on käsikirjoittajana vain vieraileva tähti.
-
Onko Macherotin Cliftoneita edes tullut albumeina?
On. 60-luvulla ilmestyi kolme 30-sivuista albumia, joista ei tietääkseni ole otettu uusintapainoksia. Viime vuonna Lombard julkaisi kaikki Macherotin Cliftonit yksissä kansissa juhlistakseen 60 vuotista taivaltaan:
http://www.bedetheque.com/serie-5793-BD-Clifton-(1ere-serie).html (http://www.bedetheque.com/serie-5793-BD-Clifton-(1ere-serie).html)
-
Sitten on Niffleltä tullut tämmöinen mustavalkoinen Macherotin Clifton-pokkariversio. Joitakin vuosia sitten. Mulla on muutama tämmöinen pokkarikokoinen Piko ja Fantasio. Toimivat kuin häkä, melkein paremmin kuin albumikoossa. ::)
(http://www.tele.ucl.ac.be/~duboisda/bdgest/Couvertures/Clifton_int_niffle.jpg)
-
Sitten on Niffleltä tullut tämmöinen mustavalkoinen Macherotin Clifton-pokkariversio. Joitakin vuosia sitten. Mulla on muutama tämmöinen Piko ja Fantasio. Toimivat kuin häkä, melkein paremmin kuin albumikoossa. ::)
Hassua - minulla on tuo kannen kuva Macherotin signeeraamana serigrafina, mutta se on kyllä selvästi piirtänyt sen uudelleen. Kuva-aihe on kaikkine elementteineen ihan sama, mutta siinä on pieniä eroja.
-
Hetkonen eikös Superpokkareissakin tullut ainakin yksi Clifton? Täytyy tarkastaa taas kotona.
Yksi aliarvostettuja eurooppalaisia sarjakuvia joita on tullut hamstrattua eri kielillä. Kotimaisella tulleiden albumien lisäksi hyllystä löytyy mm. Carlsenin ruotsi-albumeita.
Nautittavaa dekkariagenttimeininkiä josta löytyy ihan aikuisiakin viehättävää materiaalia.
-
Hetkonen eikös Superpokkareissakin tullut ainakin yksi Clifton?
Lakoman mukaan kolme 16 sivun juttua.
http://www.helsinki.fi/~lakoma/comics/lehdet/super-pokkari.html
En oo koskaa Cliftonista tykänny niin paljon ku Macherotin muista luomuksista mut kyllä noi kolme ekaa alpparia olis pakko ostaa jos suomeks joskus tulis. Ei vaan jaksa Non Stopeista pläräillä.
-
Down the Tubesissa on viitseliäs arvio Mustasta kuusta (http://downthetubescomics.blogspot.com/2010/05/in-review-clifton-black-moon.html).
Ei Clifton mitään maailman ensteks' parasta sarjakuvaa ole, mutta se on viihdyttävä ja hauska.
-
Down the Tubesissa on viitseliäs arvio Mustasta kuusta (http://downthetubescomics.blogspot.com/2010/05/in-review-clifton-black-moon.html).
Ei Clifton mitään maailman ensteks' parasta sarjakuvaa ole, mutta se on viihdyttävä ja hauska.
Tilasinpa kokeeksi tuon Mustan kuun, ja kovin oli vaatimaton kaikin puolin. De Grootilla oli kuvituksessa mm. rytmi täysin hukassa, vitsailu kovin kädenlämpöistä ja juoni... no oli siinä juonikin, jossa toinen toistaan pöhkömpi käänne aukoi tarinaa ns. odottamattomalla tavalla.
Esim. alussa agentti huudahtaa vaistomaisesti koreaksi jotain, josta sitten lopussa selviääkin hänen huudahtaneen jotain ihan muuta kuin mitä kyseinen tyyppi väittää sanoneensa. Mustan kuun salaseura on niin teinimenoa, ettei kukaan sen jäsenistä saisi ostettua sikareita R-kih-oskhilta.
En sanoisi hauskaksi enkä kovin viihdyttäväksikään, mutta hyvin luettava on, silleen sujuvaa ja unohdettavaa.
-
Macherot keksi eläinten valtion, jossa sai tehdä elukoita ihmisten maailmassa.
Naukion Zoolandian?
-
Olen näitä sekalaisia Cliftoneja lueskellut, ei mitenkään suosikkisarjani kenenkään tekijän toimesta mutta toisaalta aina leppoisaa luettavaa.
Ja tekijät ovat vaihdelleet ja siinä samassa myös sarjan henki, ja näköjään julkaisuhistoria on aika puuskittaista, kukin tekijä toimii muutaman vuoden ja albumin verran ja sitten sarja menee taas tauolle kunnes seuraavat tekijät tarttuvat mukaan...
lukemani Bedut ovat tosiaan olleet vakavampia agenttiseikkailuja ja sillai vähän tylsempiä kuin ne Turk-DeGrootit, mutta nyt luin nuo pari uusinta Zidroun kirjoittamaa, jossa taas juttuja lyödään parodisuudessa reippaasti överiksi.
Samoin tuossa ilmeisesti viimeisimmässä Just Married -albumissa oltiin hyvin alleviivatusti vuodessa 1960 (jolloin Macherot sarja aloitti), siinä missä muissa ollaan enemmän kulloisessakin nykyajassa.