Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 ... 10
1
Strippi- ja sanomalehtisarjakuvat / Vs: Missä on huonoin pilapiirtäjä?
« Uusin viesti kirjoittanut Janne Kuusinen 16.06.2024 klo 22:14:11 »
mitä
Mitä
M I T Ä
2
Lännensarjakuvat / Vs: Morgan Kane
« Uusin viesti kirjoittanut Herman. 16.06.2024 klo 15:22:31 »
Nyt on pienen tauon jälkeen luettu viiden kirjan "Villikopla" sykli sekä Alaska tarinat. Komansseja ja Viimeinen Cheyenne tarinat luin joskus vuosia sitten. Nyt vuorossa "Legenda Morgan Kanesta." Suoraa jatkumoa Alaska tarinoiden jälkeen.

Kanen menetettyä sheriffin tähtensä Skagwayssa ja erottuaan Wyatt Earpista ja hänen siskostaan noustessaan maihin Seattlessa, John Addison niminen kirjailija löytää Kanen tukkihumalassa hotellihuoneestaan aikomuksena kirjoittaa hänestä omaelämänkerta romaani. Ajatuksena herrojen molemminpuolinen vaurastuminen.

Hän jättää Kanelle luettavaksi ja allekirjoitettavaksi 50 sivuisen nivaskan esipuheen. Kanen lukiessa ja naureskellessa pilkallisesti hölmölle tekstille ja siinä samalla muistojen tulviessa hänen mieleensä tulee aina joku lyhyttarina menneisyydestä.

Ehkä paras lyhyttarina minun mielestä oli juurikin tuo revolverimies ja kissa tarina, josta olisi varmasti saanut helposti jopa kokonaisen pokkarin mittaisenkin kertomuksen. Clint Lomax Climax kissansa kanssa oli kyllä melkoisen hyytävä tyyppi. Mutta erittäin hyviä tarinoita tässä kirjassa kaikki tyynni. 👍

3
Tapahtumat, näyttelyt ja koulutus / Vs: Poriconi #2 - 8.6.2024!
« Uusin viesti kirjoittanut Reima Mäkinen 16.06.2024 klo 12:59:48 »
Tein tubekanavalleni kymmenminuttisen fiilistelyn tämän vuotisesta tapahtumasta. SarjakuvaTV:n kanavalta löytyy lisäksi pari tuoretta Poriconi-videota. Yksi on ehkä vielä tulossa. Kuvasin Jyrki Vainion esitystä, mutta se oli vankan kuvapainotteinen. Täytyy katsoa, onko mitään järkeä esittää sitä ilman slaideja?

Kaiken kaikkiaan tapahtuma näyttää sivustakatsojan silmin kehittyneen yhä vain parempaan suuntaan.
4
Kritiikki ja sarjakuva mediassa / Vs: Sarjakuvapoliisit
« Uusin viesti kirjoittanut Reima Mäkinen 16.06.2024 klo 12:54:42 »
SarjakuvaTV:ssä toinenkin Poriconi video jo nyt! Aiheena tuoreet sarjisalbumit Pimeän rihmasto ja AIICS. Aika paljon, ehkä eniten äänessä on Kvaakista tuttu Curvile. Haastateltavina tai panelisteina meikäläinen sekä Jiipu Uusitalo. Meidän oli tarkoitus puhua enemmänkin kotimaisista kauhu ja scifi-sarjakuvista, mutta taivas repesi. Kesto 23min.

 :police:
5
Eurooppalaiset sarjakuvat / Vs: Yoko Tsuno
« Uusin viesti kirjoittanut Reima Mäkinen 16.06.2024 klo 12:23:31 »
Joo, pari viikkoa sitten selasin kaupassa uutta Yokoa. Skotlannissa ollaan, aikakone on käytössä ja vinealaisiakin pari mukana.
Ja perinteinen valitusaihe, hahmojen kasvot, ansaitsee yhä valitusta, taustakuvitus on yhä mallikkaasti tussattu mutta pikaselauksella ei nyt mitenkään säväyttänyt sekään.
Mulle tulee niistä Leloupin naamakuvista mieleen Peppi-kuvittaja Ingrid Vang Nyman, jonka tyylistä kyllä tykkään. Tähän yhteyteen, kun hahmoja muuten on kuitenkin pyritty tyylittelemään Ligne Clair-henkisesti, se ei oikein sovi. Sarja on pyörinyt Spiroussa ja olen niitä paikallisissa sarjistapaamisissa nähnyt, mutta onhan se Yoko jo aikamoinen outolintu, tuulahdus menneestä sielläkin.
6
Lännensarjakuvat / Vs: Maxi-Texit & paras Maxi-Tex- äänestys
« Uusin viesti kirjoittanut TexKiller 16.06.2024 klo 09:08:35 »
Yksi suosikkimakseista Meksikon Luotijuna on komeaa katsottavaa väreissä. Vaikka yleensä pidän enemmän m/v, tämä on yksi poikkeuksista.Ortizin taide näyttää paremmalta. Suomessa tuskin julkaistaan mutta tämän päivittäisin värimaksiksi ilman empimistä.


https://en.sergiobonelli.it/tex/2024/05/03/comics/oltre-il-confine-1024610/

7
Aku Ankka ja kumppanit / Vs: Aku Ankka -sarjakuvalehti
« Uusin viesti kirjoittanut TOSA 15.06.2024 klo 02:17:13 »
Tuo on sinänsä mielenkiintoista että kääkin kannessa mainitaan pitkäaikainen tilaaja vaikka sillä ei enää olekaan merkitystä. Siihen pitäisi vaihtaa tekstiksi kestotilaaja niin vastaisi todellisuutta
8
Aku Ankka ja kumppanit / Vs: Aku Ankka -sarjakuvalehti
« Uusin viesti kirjoittanut Darth Mika 14.06.2024 klo 19:57:57 »
Jos nyt asut pääkaupunkiseudulla ja haluisit lukea tuon uusimman Kääk-lehden...sen paksumman version, niin Helsingin keskustakirjasto Oodissa se on lehtihyllyssä. Itsellenihän tuota ei nyt tullut, niin kävin sen sieltä lukemassa.

Näköjään joulukuussa 2018 valmistunut Oodi on siis "PITKÄAIKAINEN" tilaaja, kun on saanut Kääk-lehden. Itse olen vaan 70-luvun lopusta tilannut melkein yhtäjaksoisesti lehteä...nooh en enää viime aikoina kylläkään ole ollut kestotilaaja, mutta silti melkein yhtäjaksoisesti se on minulle tullut. Niin ja kerranhan lopetin lehden kylläkin, mutta tuli ostettua ne sit irtonumeroina kuiteskin lehtipisteestä, joten oli pakko tilata uudestaan.

Mitähän jos veisi kaikki Aku Ankat sinne toimitukseen. Löytyy kaikki vuodesta 1970 lähtien ja näyttää, että kyllä olen tätä lehteä tosiaan ostanut...tilattuna ja ostettuna. Olisinko silloin Sanomien kriteerien mukaan "pitkäaikainen" tilaaja (kautta lukija). On meinaa melkein 54 vuotta Aku Ankkaa siinä kerättynä.
9
Lännensarjakuvat / Vs: Intiaanipoika Yakari
« Uusin viesti kirjoittanut Ördög 14.06.2024 klo 18:11:35 »
Yellowstonessa on muuten syntynyt valkoinen biisoni! Äärimmäisen tärkeä ja maailman kehitykseen vaikuttava tapahtuma lakota- ja shoshone-kansojen uskomusten mukaan.

https://www.nationalgeographic.com/animals/article/white-buffalo-yellowstone-birth
https://apnews.com/article/white-buffalo-calf-lakota-prophecy-yellowstone-c7c77fb2791c2ccc271222bd0174aa99
Lainaus
The reported birth of a rare white buffalo in Yellowstone National Park fulfills a Lakota prophecy that portends better times, according to members of the American Indian tribe who cautioned that it’s also a signal that more must be done to protect the earth and its animals.

“The birth of this calf is both a blessing and warning. We must do more,” said Chief Arvol Looking Horse, the spiritual leader of the Lakota, Dakota and the Nakota Oyate in South Dakota, and the 19th keeper of the sacred White Buffalo Calf Woman Pipe and Bundle.
10
Aku Ankka ja kumppanit / Vs: Aku Ankka 90 vuotta -juhlakirja
« Uusin viesti kirjoittanut Veli Loponen 14.06.2024 klo 15:56:22 »
Tuo "ei lopullinen kansi" -maininta viitanne usein siihen, että kannen asettelu eli esimerkiksi tekstit ja niiden sijainnit eivät ole lopullisia. Eli se itse kansikuva voi olla jo lopullinen.
Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 ... 10