Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 ... 10
1
Aku Ankka ja kumppanit / Vs: Aku Ankka -sarjakuvalehti
« Uusin viesti kirjoittanut Antti Peltola 17.05.2021 klo 23:10:30 »
Aku Ankka -näyttely Päivälehden museossa 23.4.-24.10.2021.

Näyttelyssä on jaossa 16-sivuinen Aku Ankan erikoisnumero, jonka näyttelyyn liittyvää tarinaa ei ole julkaistu muualla.
2
Toimintasarjakuvat / Vs: Kysymyksiä DC:stä *SPOILER*
« Uusin viesti kirjoittanut Lurker 17.05.2021 klo 21:07:09 »
Sekä Ra's että Talia ovat kiinalaistaustaisia, joten onhan Damiankin sitten kiinalaistaustainen. Ei kai se Talian vika ole, jos piirtäjät eivät osaa piirtää aasialaisen näköisiä ihmisiä.

Taliahan on oikein kiinalaisen tiikerimamman kiteymä! Arabialaista verta on silti molemmissa yhtä lailla.

https://bat-lings.tumblr.com/post/183033370015/what-is-the-ethnicity-of-ras-and-talia
3
Toimintasarjakuvat / Vs: Kysymyksiä DC:stä *SPOILER*
« Uusin viesti kirjoittanut Veli Loponen 17.05.2021 klo 20:35:24 »
Sekä Ra's että Talia ovat kiinalaistaustaisia, joten onhan Damiankin sitten kiinalaistaustainen. Ei kai se Talian vika ole, jos piirtäjät eivät osaa piirtää aasialaisen näköisiä ihmisiä.
4
Nettisarjakuvat / Vs: QueerWebcomic
« Uusin viesti kirjoittanut Toni 17.05.2021 klo 19:46:44 »
Ja noin toimii myös vaikkapa Oranssin pienlehtiarkisto tai Sarjainfon juttuarkisto. Tässä on erona vain se että jakelu tapahtuu kaupallisen palvelun/yrityksen avustamana.

Molemmissa tapauksissa lehden tekijä itse toimittanut pdf:n tai sallinut sellaisen tekemisen ja samalla myöntänyt luvan lehden jakamiseen.

Ihan asian sivusta huomautettakoon, että periaatteessa sellaisten lehtien kohdalla, joissa on useita tekijöitä, ei pelkästään päätoimittajan lupa oikeastaan riittäisi, vaan luvat pitäisi kysyä myös kaikilta avustajilta, jotka tietenkin omistavat omien juttujensa julkaisuoikeudet. Jos siis tarkkoja oltaisiin.

Sinänsä kyllä hienoa, että näitä on kerätty talteen ja ihmisen nähtäville.
5
Sarjakuvaelokuvat, televisiosarjat ja animaatiot / Vs: Watchmen/Vartijat (elokuva ja tv-sarja)
« Uusin viesti kirjoittanut Toni 17.05.2021 klo 19:37:44 »
Vähän vanha aihe toki jo, mutta kun kerran kirjoittelin tämän vuoden ensimmäisessä Tähtivaeltajassa laajemmin eräistä parhaista sarjakuviin perustuvista tv-sarjoista, ja nostin Watchmenin älykkäimpään kärkikaartiin, niin tuossa joitain lyhyitä perusteluja asian suhteen:

Watchmen-televisiosarja tavoittaa hienosti sarjakuvasta tutut teemat, mutta tarjoaa sen ohessa myös painavaa asiaa Yhdysvaltoja riivaavista rotuongelmista. Yhteiskunnan rakenteisiin ja ihmisten maailmankuvaan syöpynyt rasistinen ajattelu ovat aiheita, jotka ovat aina yhtä ajankohtaisia.

Ylipäätäänkin Watchmen on kiehtovan arvoituksellinen ja monitulkintainen tv-sarja. Vihjeitä tiputellaan vähitellen ja maailmankuva täydentyy piste pisteeltä. Mikään ei ole aivan sitä, miltä alkuun – tai päällepäin! – näyttää, eikä mitään voi ottaa annettuna. Tekijät luottavat katsojan älyyn ja päättelykykyyn, kun he kylvävät maahan mieltä kutkuttavia siemeniään.

Esikuvansa tapaan tv-sarja on täynnä sisäisiä kerrostumia ja toistuvia kuvioita, jotka kasvattavat sisällön temaattisia merkityksiä. Lisäksi Watchmen-sarjakuvan tarkkanäköiset ja -korvaiset fanit palkitaan lukuisilla pienillä viitteillä alkuperäisteoksen kuvastoon, dialogiin ja juonenkäänteisiin. Kun myös toteutus on ohjausta, näyttelijätyötä ja musiikkiraitaa myöten täydellistä, niin onhan tämä ihan mahtavaa nannaa.

Tanssii kuin miljoona kissaa kuumalla katolla!

Watchmenin ohessa nostaisin suositeltaviksi laatusarjoiksi myös mm. seuraavat herkkupalat: Legion, Preacher, Gotham, Doom Patrol, The Boys, Happy!, Pennyworth ja The Umbrella Academy.
6
Sarjakuvaelokuvat, televisiosarjat ja animaatiot / Vs: Wonder Woman
« Uusin viesti kirjoittanut X-men 17.05.2021 klo 19:29:55 »
WW84 katsottu ja oli ihan ok, ei toki vetänyt vertoja ekalle WWlle mutta saatiinpahan arkkiviholliset esiteltyä (toki kun se kolmas WW tulee niin Cheetahina on joku muu kuin WW84ssä ollut). Uusi asu oli melko turha kun se ei paljoa ruutuaikaa saanut. Hiuka hölmöä oli että WW sai vammoja taistelussa mutta sitten seuraavassa kohtauksessa ne olivat parantuneet.
7
Toimintasarjakuvat / Vs: Kysymyksiä DC:stä *SPOILER*
« Uusin viesti kirjoittanut X-men 17.05.2021 klo 19:19:16 »
Milläs perusteella Damian Wayne on aasialaissankari? Isä on ihan syntyperäinen amerikkalainen ties kuinka monessa polvessa ja ei äitikään oikein aasialaiselta näytä.

Nuori herra Wayne on mukana DC Festival of Heroes - The Asian Superhero Celebrationissa.
8
Nettisarjakuvat / Vs: QueerWebcomic
« Uusin viesti kirjoittanut Reima Mäkinen 17.05.2021 klo 19:07:10 »
Molemmissa tapauksissa se hinta pitää itse sinne näppäillä.
Kiitos, en tajunnut tuota kun siellä näkyi jo numero tai hinta valmiiksi himmeällä.  :)
Kun fyysisistä pienlehdistä olisi edes jossain ne digitaaliset versiot saatavilla, siinä levityksessähän ne leviävät kaikkien muidenkin omiin arkistoihin ja pitää ne olemassa olevina ainakin siihen asti kun PDF:t ovat yhtä helposti aukeavia kun tällä hetkellä.
Noinhan se kyllä on, vaikka henkilökohtaiset arkistot eivät oikein korvaa julkista, helposti saavutettavaa arkistoa. Ja noin toimii myös vaikkapa Oranssin pienlehtiarkisto tai Sarjainfon juttuarkisto. Tässä on erona vain se että jakelu tapahtuu kaupallisen palvelun/yrityksen avustamana.

Molemmissa tapauksissa lehden tekijä itse toimittanut pdf:n tai sallinut sellaisen tekemisen ja samalla myöntänyt luvan lehden jakamiseen. Viestini muuten liittyi Jiksin kommenttiin siitä miten helposti digisarjakuvat häviävät. Kvaakin tällä alueellakin on moisesta todisteena lukematon määrä tomimattomaksi muuttuneita linkkejä eri nettisarjakuviin.

Sarjakuvaseuran arkiston fyysisten lehtien etuna on että ne (niiden esittely) ei erikseen tarvitse lupaa tekijältä, mutta toisaalta niiden saavuttavuus ei myöskään ole yhtä hyvä.
9
Nettisarjakuvat / Vs: QueerWebcomic
« Uusin viesti kirjoittanut Perhoslapsi 17.05.2021 klo 18:07:28 »
En saanut tuota Queerwebcomicia oikein toimimaan. Tarkoitan tuotteiden lisäämistä kärryyn tai mitään siitä eteenpäin.

Queerwebcomicsilla on käytössään Gumroadin "name a fair price" systeemi. Eli jos hintana on +8€ voit maksaa tuotteesta 8€ tai enemmän, saat itse päättää kuinka paljon enemmän.
Itch.iossa on samanlainen periaate mutta voit halutessasi ladata tuotteen ilmaiseksi. Molemmissa tapauksissa se hinta pitää itse sinne näppäillä.

En ole itse projekteissa mukana, mutta gumroadia ja itch.iota käyttäneenä tiedän miten ne suuripiirtein toimii. Kun fyysisistä pienlehdistä olisi edes jossain ne digitaaliset versiot saatavilla, siinä levityksessähän ne leviävät kaikkien muidenkin omiin arkistoihin ja pitää ne olemassa olevina ainakin siihen asti kun PDF:t ovat yhtä helposti aukeavia kun tällä hetkellä.
10
Eurooppalaiset sarjakuvat / Vs: Asterix
« Uusin viesti kirjoittanut Timo Ronkainen 17.05.2021 klo 14:41:19 »
Arvostelu löytyi Hesarin arkistosta. Mutta ei enempää tässä tästä.

Timo
Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 ... 10