Kvaak.fi - keskustelu

Sarjakuvantekijöiden keskustelut => Välineet ja oppaat => Aiheen aloitti: Veli Loponen - 19.08.2003 klo 22:26:28

Otsikko: Valopöydistä ja piirustuspöydistä
Kirjoitti: Veli Loponen - 19.08.2003 klo 22:26:28
Juhuu! Valopöytä kannettiin hetki sitten sisään. Eli ajattelin mainostaa, että olen nykyisin ylpeä valopöydän omistaja  ;D

Vihjeenä voisin kateellisille  ;) sanoa, että mm. Tampereen ammattiopiston graafiselta puolelta (Hervannassa) kannatta kysyä myytäviä pöytiä. Sieltä rahdattiin tämäkin.

Samalla saan tuon vanhan piirustuspöydän tietsikan käyttöön ja tulee näin sitten tilaa.

Kitoos ja näkemiin 8)
Otsikko: Re:Valopöytä
Kirjoitti: Patrick Wester - 20.08.2003 klo 10:00:07
Juhuu! Valopöytä kannettiin hetki sitten sisään. Eli ajattelin mainostaa, että olen nykyisin ylpeä valopöydän omistaja  ;D


Kitoos ja näkemiin 8)

Senkin roisto! Ainakin minä olen aivan valtavan kateellinen!!! Itse en ole saanut laitettua kunnon valopöytää vaan säälittävästi joudun käyttämään semmoista pleksilasia vaan, jonka alle sijoitan spottivalon killuttamaan.
Otsikko: Re:Valopöytä
Kirjoitti: Foxtrot - 20.08.2003 klo 12:20:49
Senkin roisto! Ainakin minä olen aivan valtavan kateellinen!!! Itse en ole saanut laitettua kunnon valopöytää vaan säälittävästi joudun käyttämään semmoista pleksilasia vaan, jonka alle sijoitan spottivalon killuttamaan.

Minkälaista pleksiä käytät? Kirkas vai valkoinen? Itse olen pohtinut jonkinlaisen pöydän rakentamista joskus kaukaisessa tulevaisuudessa. Skanneria olen ajetellut käyttää valopöytänä, mutta kansi aukeaa ikävästi vain 90 asteen kulmaan ja on tiellä. Ja aika pieni se olisi valopöydäksi.
Otsikko: Re:Valopöytä
Kirjoitti: Patrick Wester - 20.08.2003 klo 13:56:18
Minkälaista pleksiä käytät? Kirkas vai valkoinen? Itse olen pohtinut jonkinlaisen pöydän rakentamista joskus kaukaisessa tulevaisuudessa. Skanneria olen ajetellut käyttää valopöytänä, mutta kansi aukeaa ikävästi vain 90 asteen kulmaan ja on tiellä. Ja aika pieni se olisi valopöydäksi.

Kirkas pleksi jossa alapintaan teipattu paperi hajottamaan valoa. Ja lattialla spottivalo sunnattuna ylöspäin. Hyviä puolia tuollaisessa "valopöydässä" on se että vekotin mahtuu pystyyn komeroon viemästä tilaa muutenkin ylikalustetusta työhuoneesta. Huono puoli on, että mainittu pleksi on entinen ikkuna eli n. 150 cm pitkä, ja kun sen kanssa käännähtää työpöydän ääressä varomattomasti, vaimon ming-maljakot ja anopin muotokuvat pirahtavat palasiksi lattialle. Ongelmia aiheuttaa myös spotti, johon säännöllisesti poltan jalkani. Naapuritkin tietävät, että meillä ollaan sarjakuvanteossa kun tuskanhuudot kirivät ja näkevät minun juoksevan sukka liekehtien lumihankeen. Onkohan Jeff Smithilläkin vastaavanlaisia ongelmia? No joo, mutta voisi sitä pykätä ihan oikeankin valopöydän kunhan saisi aikaiseksi. Tai sitten Weltsu voisi lahjoittaa minulle vanhansa tai antaa rahaa uuden ostamista varten. Kyllä minä ainakin lahjoittaisin jollekin heti rahaa jos vaan pyytäisivät...
Otsikko: Re:Valopöytä
Kirjoitti: Veli Loponen - 20.08.2003 klo 14:34:08
Ei ne tuolla Hervannassa hirmuisia pyydä. Tämä maksoi 30 e ja sain itse valita parhaan päältä. Kuljetus piti tietty itse järjestää.
Niin ja tämähän on ihan aito asemointipöytä, joten toimii piirustuspöytänä (pöytätason saa vaakasuorasta melkein pystysuoraan ja korkeus on säädettävissä kyykistyskorkeudesta (alle 80 senttiä) seisomakorkeuteen). Tilaa vie alle 1x1,5 m ja toimii myös kivana sisustuksena esim. tunnelmavalona ja vaimokin tykkää ;)
Otsikko: Re:Valopöytä
Kirjoitti: Foxtrot - 21.08.2003 klo 17:32:47
Huono puoli on, että mainittu pleksi on entinen ikkuna eli n. 150 cm pitkä, ja kun sen kanssa käännähtää työpöydän ääressä varomattomasti, vaimon ming-maljakot ja anopin muotokuvat pirahtavat palasiksi lattialle. Ongelmia aiheuttaa myös spotti, johon säännöllisesti poltan jalkani. Naapuritkin tietävät, että meillä ollaan sarjakuvanteossa kun tuskanhuudot kirivät ja näkevät minun juoksevan sukka liekehtien lumihankeen.
Tuostahan saisi hauskan sarjiksen :D
Otsikko: Re:Valopöytä
Kirjoitti: Zabbo - 21.08.2003 klo 22:09:38
Minä tein itse valopöytäni... Koko hommaan tarvittiin pätkä kakkosnelosta, kaksi tavallista loisteputkivalaisinta halpahallista, kulmarautoja ja pleksi. Valisimet ja muut tarvikkeet tulivat maksamaan yhteensä n. 30 €. Pleksin sain ilmaiseksi eräästä lopettavasta firmasta. Hyvin toimii...
Tosin parin viikon päästä sain lähes uuden valopöydän (55*75) alumiinikehyksillä. Ilmaiseksi samasta firmasta. ;D

Ainoa huono puoli pöydässä on työskentelyergonomia, koska pöytää ei saa kaltevaksi. Täytyy kai askarrella lisää.
Otsikko: Re:Valopöytä
Kirjoitti: FreakyMike - 23.08.2003 klo 19:52:44
Tästä näette minun A3-kokoisen valopöytäni.

http://koti.mbnet.fi/wfan/kuvat/v-valop.jpg (http://koti.mbnet.fi/wfan/kuvat/v-valop.jpg)

Hitsailin rungon kapeasta neliö-huonekaluputkesta ja sivupintoihin on niitattu ohutta teräslevyä. Pohjana on vaneri ja valonlähteenä toimiva seinälampun koneisto on ruuvattu kiinni suoraan pohjaan.

Pöydän koko on noin pieni, koska kapine on ikäänkuin "matkamalli", eli voin kantaa sitä kainalossani vaikka kouluunkin jos tulee joskus tarvetta.  :) (teknistä piirtämistä etc.)
Otsikko: Re:Valopöytä
Kirjoitti: Veli Loponen - 03.09.2003 klo 01:13:56
Pistänpäs tähän vielä päivityksen.
Eli sain tänään tiedon, että ne Hervannan ammattioppilaitoksen valopöydät on kaikki myynnissä ja hinta on 10 e. Siis halvalla lähtee. Itse täytyy tosin järjestää kuljetus. Varovaisen arvion mukaan sieltä löytyy reilu kymmenen (jopa 20?) hyväkuntoista valopöytää.
Otsikko: Re:Valopöytä
Kirjoitti: goldi - 05.09.2003 klo 14:25:45
Oi! Tahtoisi tuollaisen. Ei olisi kukaan menossa Helsingin suunnalta tuonnepäin ja samalla toisi mullekin yhden...? Vähän voisin maksaakin.

Autoton ja ajotaidoton oon, ja liian köyhä ostamaan uutta valopöytää.
Otsikko: Re:Valopöytä
Kirjoitti: goldi - 17.09.2003 klo 08:53:57
Kannettiinpa mullekin eilen sisään tuollainen valopöytä Hervannasta. Oli kyllä isompi (ja painavampi) kuin odotin. Ei olisi kaksi pientä naista sitä kantanut, etenkin kun olen polvivammainen vieläkin. Eikä olisi ihan pieneen autoon mahtunut. Yksiöön ei tuollaista noin vain änkeäisi, mutta onneksi on nykyisin enemmän tilaa ja tuttavan kautta sain kotiin kuljetettuna!

Mutta siis, ilmeisesti niitä on vieläkin siellä, jos joku sellaisen haluaa. Mutta tilaa on varmaan syytä olla reilusti kotona, ja hyvä kantaja apuna siirtämisessä.
Otsikko: Re:Valopöytä
Kirjoitti: Veli Loponen - 17.09.2003 klo 10:49:47
Mähän sanoin, että iso on. Toi noin neliömetrin ala on sittenkin aikas iso, kun sen näkee livenä.
Kiva kuitenkin, kun sait sen.
Otsikko: Re:Valopöytä
Kirjoitti: Justus - 17.09.2003 klo 14:29:13
Olen käynyt painopinnanvalmistajan koulutuksen ammattioppilaitoksessa ja käytin siellä tuollaista asemointipöytää ihan siihen mihin se on tarkoitettukin :) eli ns. kalvonraavintaan (punaisen peitekalvon leikkelyyn). Miksi amikset myyvät niitä pois? Tehdäänkö kaikki tietokoneilla nykyään? Minä kävin koulun 90-luvun puolivälissä ja kyllähän meillä Macit oli kovassa käytössä (on vieläkin) ja kalvoasemointi oli jäämässä aika lailla pois. Nykyiset tietokoneet, kalvotulostimet ja ohjelmat ovat niin taitavia sekä huokeita käyttää ettei kai peitekalvoja enää tarvita kuin rajaukseen painopellin valotuksessa ja siihen ei valopöytiä tarvitse.

Jos noista ollaan luopumassa niin kannattaa kysellä muistakin amiksista. Painopinnanvalmistuslinjoja on Espoon Matinkylässä (minä kävin sen), Käpylässä ja olikos Oulussa tai jossain siellä pohjoisempana. Tampereesta en tiennytkään. Tai, voihan olla että käyttävät muillakin linjoilla noita valopöytiä... Konepiirustus oli kyllä jo minun aikanani täyttä CADia muistaakseni.
Otsikko: Re:Valopöytä
Kirjoitti: Veli Loponen - 17.09.2003 klo 15:45:50
Eipä enää pahemmin valopöytiä tarvita. Asemointi tehdään jo aika pitkälle tietsikalla ja tulostetaan suoraan pelleille. Tietenkin pienemmissä paikoissa varmaan vielä on tota manuaalista asemointia ja ehkäpä mekin vielä tutustutaan siihenkin hommaan.
Niin, minähän opiskelen tuon painopinnan valmistajan nykyistäversiota. Olisikohan nimeltään ulkoasun toteuttaja...tai jotain.
Otsikko: Re:Valopöytä
Kirjoitti: goldi - 17.09.2003 klo 21:40:29
Ai juu, unohdinpa sanoa kiitokset Weltsulle ettei pitänyt asiaa vaan omana tietonaan, oon itse tuota kunnon valopöytää jo pidempää miettinyt, ja nyt tällä hinnalla se oli tosi kiva juttu :)

Kiitos!
Otsikko: Re:Valopöytä
Kirjoitti: Wilpuri - 25.09.2003 klo 13:01:31
Enpä muiste, että niitä valopöytiä oltaisi siellä hirveästi käytetty. Itse valmistuin juuri hervannan Viestintä och Kuvataide linjalta eikä me taidettu juuri edes koskea koko pöytiin... eikä ne paina(jaiset ehehehe  :P ehe)jatkaan niitä juuri tarvinneet.

Itse väsäilin joskus itselleni sellaisen sylissäpidettävän valopöydän, mutta se on niin pieni, että ei siinä mahdu oikein tekemään mitään A3 hommia...
Otsikko: Re:Valopöytä
Kirjoitti: Antti Schroderus - 18.10.2003 klo 22:16:15
Mistäs noita sitten uutena saa (noita isoja ja kunnollisia), jos enää mistään?

Käyttävätkö painotalot, insinööritoimistot tms. noita enää, kannattaisiko niistäkin kysellä?
Otsikko: Re:Valopöytä
Kirjoitti: Veli Loponen - 18.10.2003 klo 22:20:00
Varmaan pitäisi lähteä ulkomailta tilaamaan. Ei niillä varmaan paljoa enää käyttöä ole.
Mutta siellä Hervannassa niitä on vieläkin aikas paljon.
Otsikko: Re:Valopöytä
Kirjoitti: Antti Schroderus - 18.10.2003 klo 23:01:15

Mutta siellä Hervannassa niitä on vieläkin aikas paljon.

Elikä kannattanee lainata peräkärry ja lähteä Espoostakin asti hakemaan ennen lumen tuloa :)

Pitääkin ottaa tuonne yhteyttä.
Otsikko: Re:Valopöytä
Kirjoitti: Veli Loponen - 18.10.2003 klo 23:19:45
Ja kannattaa ottaa myös kaveri kantoavuksi. Tässä alkuun:
Yhteystiedot:

Hervannan ammattioppilaitos
Hepolamminkatu 10
33720 Tampere

Puh. (03) 314 617
Fax (03) 3146 7301

Tai: http://www.tao.tampere.fi/content.php?ktg_id=30&db_id=1
Otsikko: Re:Valopöytä
Kirjoitti: Elinashkaja - 09.12.2003 klo 12:58:47
Hei kaikki!
Minä olen ei-sarjakuvapiirtäjä pienen ongelman kanssa. Haluan ostaa avopuolisolleni halvan ja pienen valopöydän, mutta mikä on niiden hinta? mistä niitä saa?

 ???

Elinashkaja
Otsikko: Re:Valopöytä
Kirjoitti: Veli Loponen - 09.12.2003 klo 13:44:16
Eipä ole sattunut silmiini. Nuo Hervannan ammattioppilaitoksen valopöydät ovat aikas isoja (ja niitä on siellä edelleen).
Useimmat tietämäni henkilöt ovat itse nikkaroineet valopöydän. Esim. kirjoituspöydän laatikon saa helposti muunnettua valopöydäksi, kun hankkii päälle lasin (tai muovilevyn, joka tapauksessa se pitäisi himmentää) ja asentaa laatikkoon lampun (mieluiten loisteputki. Ainakin omien kokemusten mukaan hehkulamppu antaa valoa vähän liian kohdistetusti).
Mutta ehkäpä niitä jossakin myydään käytettynä... Tietenkin kannattaa kysyä graafisen alan oppilaitoksista, jos niillä olisi tarpeettomaksi tullut valopöytä. Sellaisessa tapauksessa hinta voi olla yllättävänkin halpa (kuten nuo Hervannan pöydät vain 10 e/kpl).
Otsikko: Re:Valopöytä
Kirjoitti: roju - 09.12.2003 klo 16:58:52
Pienenpieniä A4/A3 valopöytiä, uusia, saa valokuvausliikkeistä muttta tuppaavat olemaan julmetun kalliita. Mutta onhan niitä semmoisia käytettyjä kameroitakin myyviä liikkeitä. Tai jos kokeilisit keltaisesta pörssistä. Painot noita poistaa edelleen jolleivät jo ole kaikki poistaneet.

t. roju
Otsikko: Re:Valopöytä
Kirjoitti: Elinashkaja - 10.12.2003 klo 10:01:41

Pienenpieniä A4/A3 valopöytiä, uusia, saa valokuvausliikkeistä muttta tuppaavat olemaan julmetun kalliita. Mutta onhan niitä semmoisia käytettyjä kameroitakin myyviä liikkeitä. Tai jos kokeilisit keltaisesta pörssistä. Painot noita poistaa edelleen jolleivät jo ole kaikki poistaneet.

Kiitän!
Sain itseasiassa kuulla, että EIRI valokuvausliike lahdessa saattaapi omistaa käytöstä poistettuja tällaisia.... Tosiaan, keltainen pörssi...
Palailen taas kun ongelmia ilmenee! ::)
Kiitos kaikille auttajille!!

t:Elinashkaja
Otsikko: Re:Valopöytä
Kirjoitti: Antti Schroderus - 11.12.2003 klo 18:47:40
Valopöytiä löytyy myös pk-seudulta, Helsingin Käpylästä, Helsingin tekniikan alan oppilaitoksesta.

Soitin sinne ja pöytiä on joutilaana paljonkin ja hinta oli  "15e ja hae pois".

http://www.heltech.edu.hel.fi/asp/system/empty.asp?P=49&VID=default&SID=782729690017112&S=0&C=18990
Otsikko: Re:Valopöytä
Kirjoitti: Tuuk42 - 10.01.2005 klo 20:58:34
Ei kenelläkään olisi antaa vinkkiä mistä saisi valopöydän?
Aika iso saisi olla, sellainen että A3 mahtuu olisi ideaali.
Itse en sellaista viitsi näillä taidoilla lähteä rakentamaan joten olisi hyvä jos joku osaisi antaa jotain vinkkejä mistä saisi hommattua.
Ei enää viitsisi pilata originaaleja kun pyyhekumit sotkevat yleensä tussauksenkin.
Otsikko: Re:Valopöytä
Kirjoitti: Veli Loponen - 10.01.2005 klo 22:46:30
Kun lähdin joululomalle, niin Hervannassa oli vieläkin noita paljon puhuttuja valopöytiä. Ne on kyllä aika isoja, mutta sitten ei tarvitse erillistä piirustuspöytää lainkaan...Ja jos ei Hervantaan (Tampere) saakka jaksa/voi lähteä, niin kannattaa ottaa yhteyttä lähialueen graafisen alan oppilaitokseen, jos vaikka olisivat sellaisesta luopumassa.
Valokuvausliikkeistä kannattaa kanssa käydä kysymässä (kannattaa varautua myös kovaan hintaan).
Otsikko: Re:Valopöytä
Kirjoitti: Hazart - 11.01.2005 klo 00:04:43
Tuuk. Mulla on tuollainen sopivan kokoinen lasilevy, jonka toiseen päähän pistin reunoille kaksi isohkoa puupuristinta. Näin saan pöydän tukevasti kallelleen. Sitten vain tuollainen loisteputki tai muu vahva valo sinne alle. Eikä maksa paljoo! Lasit maksaa lasiliikkeissä varmaan noin 10e.

 8)
Otsikko: Re:Valopöytä
Kirjoitti: Hanna - 11.01.2005 klo 10:26:52
Mullakin on "hieman" omatekoinen. Jostakin vanhasta lasikehyksestä otetu lasi (30cm x 40cm), jonka alla toisessa päässä pari paksua  sanakirjaa nostamassa toisen pään koholle ja alla kirkas pyörälamppu. Sinitarralla lasin alareuna kiinni pöytään ja vot ;D  Ajaa asian näin satunnaisella piirtelyfrekvenssillä.
Otsikko: Re:Valopöytä
Kirjoitti: Tuuk42 - 11.01.2005 klo 12:23:49
Minkäslaisia nuo hervannan pöydät ovat? Olisiko jollain esim. kuvaa että tietäisi suurinpiirtein millainen rakennelma on kyseessä. Tai jos joku osaisi kertoa  edes jonkinlaista osviittaa pöydän mitoista tms.
Kiitoksia vinkeistä, lisää ehdotuksia otetaan ilolla vastaan.

Varsin mielenkiintoisia viritelmiä tuntuu joillain olevan valopöytinä 8)

Otsikko: Re:Valopöytä
Kirjoitti: Veli Loponen - 11.01.2005 klo 13:11:15
Minkäslaisia nuo hervannan pöydät ovat?

Tuolta työpöydät-keskustelusta löytyy. Tämmöisiä siis: (http://members.surfeu.fi/welzunet/koko.jpg)
Noi paperit on aanelosia.
Otsikko: Re:Valopöytä
Kirjoitti: Noldor - 11.01.2005 klo 13:37:08
Onkohan noita Hervannassa vielä jäljellä? Saako noita mitenkään taiteltua tai osiin... ajattelin että saako normaalilla henkilöautolla kuljetettua?
Otsikko: Re:Valopöytä
Kirjoitti: Veli Loponen - 11.01.2005 klo 13:39:43
Saako noita mitenkään taiteltua tai osiin... ajattelin että saako normaalilla henkilöautolla kuljetettua?
Ei. Kyllä siihen peräkärry tai pakettiauto tarvitaan. Tai jos on oikein kunnon tila-auto, niin ehkä sitten, mutta epäilen.
Mutta kyllä niitä varmaankin vielä löytyy Hervannasta. Kannattaa kysellä. Yhteystiedot löytyy tuolta aikaisemmasta viestistä.
Otsikko: Re:Valopöytä
Kirjoitti: Tuuk42 - 11.01.2005 klo 13:50:49
Haa! Kiitos kiitos.
Hmm.. Täytyypä miettiä tuota. Nyt on vaan piirustus/tietokonepöytäsellainen comboviritelmä joka on kolmena erillisenä osana. Ei tuota tilaa kumminkaan ole ihan tarpeeksi, mutta varsin kätevän näköinen.
Täytyypä tutkia miten tuo mahtuisi sisään. 8)


Otsikko: Re: Valopöytä
Kirjoitti: Ulpu - 15.02.2005 klo 17:31:05
Voihan pirhuna, nyt minä tämän huomaan! Onkohan niitä pöytiä vielä saatavissa? Täytyy varmaan huomenna soitella. Jos ei, kuka osaisi kertoa minulle, mistä saisin valopöydän, joka olisi 45 %:n kulmassa? Sain yöllä hillittömän ahdisuskohtauksen, kun minulla ei ole kunnon piirustuspöytää ja päädyn piirtämään sängyssä ja sohvalla. Eihän siitä mitään tule! Ei ole wannabe-sarjakuvailijan elämä helppoa, ei!
Otsikko: Re: Valopöytä
Kirjoitti: Veli Loponen - 15.02.2005 klo 20:32:24
Kyllä niitä siellä on edelleen, joten soittelemaan vain.
Otsikko: Re: Valopöytä
Kirjoitti: Ulpu - 15.02.2005 klo 21:11:22
Jee! Päiväni on pelastettu!
Otsikko: Re: Valopöytä
Kirjoitti: pertti jarla - 21.03.2005 klo 09:23:44
  Jos vähänkin viittii nikkaroida, niin on hauskaa tehdä itse. Mulla on puretusta melamiinikirjahyllystä sahaillut boksin reunat, faneeripohja, rautasahan terällä kokoonsa sahattu pleksi, rimaa boksin yläreunan tuntumassa tukemassa pleksiä, sisällä pitkulainen lukulamppu. Olennaista tuossa on heijastimet, eli poistin lampun oman kuvun ja rakensin itte alumiinifolioheijastimet menemään vinosti lampun reunojen kohdalta laatikon reunoja kohden.
  Kalleinta tuossa lienee pleksi, sitä saa jonkinverran vaikka kysymällä multa. Kirkastakin pleksiä tms. voi käyttää, kunhan teippaa sisäpuolelle paperin hajottamaan valoa. Nyt nikkaroimaan ja sormet auki! 
Otsikko: Re: Valopöytä
Kirjoitti: intolainen - 21.03.2005 klo 13:41:15
minäkin tein puusta valopöydän. lamppu pitää vielä hankkia.
tein sen vino kulmaan itelleni  ja kyllä se ihan yhtä hyvältä tuntuu kuin oikea pöytä.
lamppu vaan ei sais olla lämpöä tuottava  eli se maksaa muut ei mitään .
Otsikko: Re:Valopöytä
Kirjoitti: Arska - 29.03.2005 klo 18:48:03
Minkälaista pleksiä käytät? Kirkas vai valkoinen? Itse olen pohtinut jonkinlaisen pöydän rakentamista joskus kaukaisessa tulevaisuudessa. Skanneria olen ajetellut käyttää valopöytänä, mutta kansi aukeaa ikävästi vain 90 asteen kulmaan ja on tiellä. Ja aika pieni se olisi valopöydäksi.

Heii! Kiitos kovasti loistavasta ideasta^^  <3 Itse olen tähän mennessä elänyt sillä että tungen lasipöydän alle pöytälampun mutta taidan siirtyä skannerin ääreen läpipiirtämään:3 Minun skannerin kannen kun saa irtikin, en ole turhan herkkä näiden laitteiden kanssa, kriteeri on se että niiden pitää kestää armotonta viskomista,hakkaamista ja heittelyä. ´^^`
Otsikko: Re: Valopöytä
Kirjoitti: Protek - 06.04.2005 klo 13:40:37
lamppu vaan ei sais olla lämpöä tuottava  eli se maksaa muut ei mitään .

Kuinka semmoinen virransäästölamppu toimisi valopöydässä?
Otsikko: Re: Valopöytä
Kirjoitti: intolainen - 07.04.2005 klo 11:43:21
Kuinka semmoinen virransäästölamppu toimisi valopöydässä?

En tiedä pitäs varmaan testata tai jotain. Se ainakin kestäis pitkään mut leviäisikö valo tarpeeksi laajalle alueelle?
Otsikko: Re: Valopöytä
Kirjoitti: Arminen - 25.04.2005 klo 00:27:58
äääähhh.. hetken innostuin jo tuosta skanneri-hommasta... sitten kun riensin testaamaan, huomasin että siinähän palaa valo vain ihan toisessa reunassa... pettymys.. onneksi olohuoneessa on lasipöytä..
Otsikko: Re: Valopöydistä ja piirustuspöydistä
Kirjoitti: Qrpitza - 20.11.2005 klo 00:46:13
Asiat taitaa ollaa niin, että Suomesta loppui kaikki piirustuspöydät. Oon ettinyt joka paikasta.

Voisiko joku antaa vinkkiä, mistä voisin hommata sellaisen? olisin todella kiitollinen. :-*
Otsikko: Re: Valopöydistä ja piirustuspöydistä
Kirjoitti: Nysä - 23.11.2005 klo 10:36:00
Minulla on myynnissä erittäin hyväkuntoinen pöytämallinen valopöytä omilla jaloillaan. Pystyy kallistamaan. Pöytäpinta-ala on 70x120 cm, korkeus säädettävissä.
Meilatkaa tarjouksenne ja jättäkää yhteystietonne niin otan yhteyttä.
Käy myös tiffany-harrastajille.
Otsikko: Re: Valopöydistä ja piirustuspöydistä
Kirjoitti: Sasuke - 16.12.2005 klo 12:58:39
Kannattaako omatekoisissa valopöydissä käyttää lasia vai onko se pleksi parempi :-\
Otsikko: Re: Valopöydistä ja piirustuspöydistä
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 16.12.2005 klo 15:06:45
Epäilemättä makuasia aika pitkälti. Pleksi on keveämpi, turvallisempi ja kestävämpi, mutta naarmuuntuu helpommin.

Timo
Otsikko: Re: Valopöydistä ja piirustuspöydistä
Kirjoitti: Ossi Hiekkala - 16.12.2005 klo 15:14:59
Kannattaako omatekoisissa valopöydissä käyttää lasia vai onko se pleksi parempi :-\
Tee hyvä kompromissi kuten minäkin: laita molemmat! Itselläni on pleksi alla ja siinä tavallinen lasi päällä. Ei naarmuunnu, on helpompi pitää puhtaana eikä staattinen sähkö kerää pölyä pintaan yhtä paljon.

Pelkkä pleksi ei ole hyvä ja tarpeeksi paksu maitolasi lienee turhan kallista.
Otsikko: Re: Valopöydistä ja piirustuspöydistä
Kirjoitti: Veli Loponen - 16.12.2005 klo 15:19:25
Tee hyvä kompromissi kuten minäkin: laita molemmat! Itselläni on pleksi alla ja siinä tavallinen lasi päällä.
Mulla on tommonen oikee asemointipöytä ja siinä on just näin. Eli alla valkoinen pleksi ja päällä tavallinen kirkas lasi. Hyvin toimii.
Otsikko: Re: Valopöydistä ja piirustuspöydistä
Kirjoitti: jokela - 16.12.2005 klo 16:46:05
.. Tee hyvä kompromissi kuten minäkin: laita molemmat! Itselläni on pleksi alla ja siinä tavallinen lasi päällä. ..

Jopas .. onkin hyvä kikka .. ja ne parhaat on yleensä yksinkertaisia!

Nyt mulla on sellainen rosois- tai aaltopintainen lasi (löyty sopivahko koko kun maitolasi meni säpäleiksi). Toinen lasipinta (ylöspuoli) on silee ja alapuolen epätasaisuus/aaltoisuus hajoittaa sopivasti valoa ettei häikäise.

-- j -- 
Otsikko: Re: Valopöydistä ja piirustuspöydistä
Kirjoitti: piirtelijä - 17.12.2005 klo 09:48:18
Hei! Vieläköhän sinulla olisi ko. pöytä myynnissä? Ja missä päin Suomea?

Piirtelijä
Minulla on myynnissä erittäin hyväkuntoinen pöytämallinen valopöytä omilla jaloillaan. Pystyy kallistamaan. Pöytäpinta-ala on 70x120 cm, korkeus säädettävissä.
Meilatkaa tarjouksenne ja jättäkää yhteystietonne niin otan yhteyttä.
Käy myös tiffany-harrastajille.


Otsikko: Re: Valopöydistä ja piirustuspöydistä
Kirjoitti: Kananjalka - 28.12.2005 klo 19:38:18
Juhuu. Tarvitsisin valopöytää kun semmosta en omista. Tietäisikö joku kvaakkilainen mistä päin Helsinkiä sais valopöydän? Joku kauppa päin Helsinkiä? Tussaaminen on rasittavaa ilman valopöytää. help.

Otsikko: Re: Valopöydistä ja piirustuspöydistä
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 28.12.2005 klo 23:20:05
Juhuu. Tarvitsisin valopöytää kun semmosta en omista. Tietäisikö joku kvaakkilainen mistä päin Helsinkiä sais valopöydän? Joku kauppa päin Helsinkiä? Tussaaminen on rasittavaa ilman valopöytää. help.

uusia saa varmaan valokuvausliikkeistä, mutta kalliilla - 200-400 euroa. Halvemmalla vois saada joistakin graafisen alan oppilaitoksista vanhoja taittovalopöytiä. Ja olihan täällä sitten vielä tee-se-itse-ohjeet. Selaile viestejä.

Timo
Otsikko: Re: Valopöydistä ja piirustuspöydistä
Kirjoitti: valopöytä - 10.01.2006 klo 19:13:32
Olis myynnissä iso Eiri-valopöytä. lxsxk = 150x100x74cm ja valoalue on 63x43 cm.
4x18 w. Myydään tarjousten perusteella. Voin lähettää kuvan sähköpostilla.
Otsikko: Re: Valopöydistä ja piirustuspöydistä
Kirjoitti: Holle - 10.01.2006 klo 19:34:13
Muutamia näyttää olevan  Huutokaupassa (http://www.huutokaupat.com/09/ilmoitukset/011212ollanketo.htm)
Otsikko: Re: Valopöydistä ja piirustuspöydistä
Kirjoitti: tertsi - 12.01.2006 klo 14:01:19
Kävin tuolla Hollen mainitsemassa huutokaupassa. Ostin ison valopöydän 10 eurolla.

Sitten ostin Adobe Creative suiten (MAC), MUTTA se onkin Upgrade-versio. Pitäisi olla 7.0 tai vanhemman Photoshopin lisensoitu käyttäjä, jotta ohjelmat asentuisivat.
En ole varma, vastaako henkilö, jolle ostin tuon paketin, noita vaateita.

Saattaapi olla, että tuo paketti tulee Ostetaan ja myydään -palstalle piakkoin...
Otsikko: Re: Valopöydistä ja piirustuspöydistä
Kirjoitti: Kananjalka - 16.01.2006 klo 16:47:34
Halvemmalla vois saada joistakin graafisen alan oppilaitoksista vanhoja taittovalopöytiä.
Missäs päin Helsinkiä voi olla tämmöinen oppilaitos jos tiiät? Pakko saada valopöytä.
Tertsikin sai noin halvalla, että kateeksi käy.
Otsikko: Re: Valopöydistä ja piirustuspöydistä
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 16.01.2006 klo 19:18:46
Missäs päin Helsinkiä voi olla tämmöinen oppilaitos jos tiiät? Pakko saada valopöytä.
Tertsikin sai noin halvalla, että kateeksi käy.

En tiedä. Espoo-Vantaa Ammattikorkea? Evtek... Katso puhelinluettelosta, tai netistä tai kysy työkkäristä.

Timo
Otsikko: Re: Valopöydistä ja piirustuspöydistä
Kirjoitti: tertsi - 16.01.2006 klo 19:42:48
Tertsikin sai noin halvalla, että kateeksi käy.
Mun jälkeeni yksi tyyppi osti toisen samankokoisen valopöydän viidellä eurolla. Mä kun luulin, että kymppi piti vähintään tarjota.

Pöytä on jotain 140 x 70cm. Iso peli. Ja päällystä jo täynnänsä paperia ja muuta rompetta...

EDIT:
Tuolla on huutokauppoja. Niistä voipi valopöydän onnella löytää joskus
http://www.huutokaupat.com/09/index.htm
Otsikko: Re: Valopöydistä ja piirustuspöydistä
Kirjoitti: PeterH - 30.01.2007 klo 20:47:47
Löysin tällaisen: Blitz Translucent Drawing Board (http://www.dickblick.com/zz556/54/)

Vaikuttaa varsin kätevältä harrastuspiirrältämiseen ja toimii myös valopöytänä, jos vain pöydällä on tilaa ja pöytälamppu sopivassa paikassa jotta sen voi kääntää pöydän taakse.

Toimittavat noita myös ulkomaille. Tilasin juuri, toimituskuluineen $87,94 eli €67,90 - tosin saattaa olla että se jää tullin haaviin jolloin hintaa voi tulla kymppi-pari lisää. Ei kuitenkaan mikään hirvittävän kallis, ja ainakin minulle ihan riittävän tuntuinen.

Kirjoitan lisää kokemuksistani kunhan tuo saapuu.  ;D
Otsikko: Re: Valopöydistä ja piirustuspöydistä
Kirjoitti: Timo Kähkönen - 30.01.2007 klo 22:36:33
Löysin tällaisen: Blitz Translucent Drawing Board (http://www.dickblick.com/zz556/54/)
... $87,94 eli €67,90 ...

Aika näppärän tuntuinen ja melko edullinenkin, jos se on uusi.

Itse tein puukässyssä OKL:ssä valopöydän: kaksi kiilan muotoon sahattua puuta reunoilla ja päällä pleksi 4 ruuvilla kiinni. Alle taivutan pöytälampun aina kun tarvitsen. Pitihän sitä puuta höylätä ja pleksiä hioa, mutta suht nopea tehdä, jos on hyvät välineet. Täysin läpinäkyvä pleksi toiminut ihan hyvin.
Otsikko: Re: Valopöydistä ja piirustuspöydistä
Kirjoitti: PeterH - 02.02.2007 klo 08:08:33
Jaaha, tuli lisäjuonenkäänne. Nimittäin äsken tuli sähköposti jonka mukaan piirustuslauta voidaan toimittaa vain FedExillä, ja koska kyseessä on painavahko vempula, toimitus maksaa enemmän kuin tuote. Harkitse, harkitse... vaan onko paljoa vaihtoehtoja? En onnistunut löytämään tuota Blitz -piirustuslautaa (tai mitään vastaavaa mikä olisi tuolla tavalla läpinäkyvä) miltään toimittajalta EU:n alueelta. Taitaa olla puhdas jenkkituote.

Yksi paikka mistä muuten löytyy aika hyvin piirustuspöytiä on saksan eBay ( www.ebay.de (http://www.ebay.de) ). Kokeilkaa hakusanaa "zeichenbrett" tai "zeichenplatte" niin jo alkaa löytyä. Saattaa olla että jotkut heistä ovat halukkaita toimittamaan rotiskon myös Suomeen. Ja saattaa jopa olla että jotkut heistä osaavat myös englantia. :) Todennäköisesti halvempaa kuin uuden tilaaminen, ja koska se on EU:n alueella, ei tule mitään tulliongelmia. Onnea yritykselle.

www.drawingboards.uk.com (http://www.drawingboards.uk.com) on EU:n alueella - tietääkseni - ja heillä on ihan kiva valikoima. Yritin mailata heille mutta sieltä ei tullut vastausta.
Otsikko: Re: Valopöydistä ja piirustuspöydistä
Kirjoitti: PeterH - 06.02.2007 klo 12:57:59
No niin, yksi foorumilainen möi minulle oman vanhan piirustuslautansa jota ei itse tarvinnut. Kiitokset hänelle! Peruin sen Blitz-tilauksen ja sijoitin rahat sen sijaan pöydänjalkoihin jotta sain ihan erillisen piirustuspöydän.

(http://www.futurecrew.com/skaven/share/kvaak/piirustuspoyta.jpg)

Kyllä nyt kelpaa piirrältää!
Otsikko: Re: Valopöydistä ja piirustuspöydistä
Kirjoitti: ökpö - 06.02.2007 klo 13:40:54
Mistä saa tommosia pöydän yläreunaan kiinnitettäviä lokerikoita joihin voi laittaa kyniä jne? Temperasta? Muutenkin edelleen vähän ongelmana että mihinkä ne tussipullot sun muut tunkis piirtäessä. Nyt on apupöytänä vanha palli joka ei ole edes tasainen vaan sellainen kaartuva.

Käytän tosin nykyään pöytää lähinnä tussatessa. Muuten olen palannut piirustuspöytää edeltävien aikojen tapaan lattialle, sillä se on ainoa paikka mihin valopöytäni mahtuu. Mun huoneessa ei yksinkertaisesti ole tilaa enää yhdellekään pöydälle. Valolaatikko on normaalisti pöydän alla ja vedän sen sieltä esiin kun alan piirtää. Lattialla on myös A3-kokoinen skannerini. Vaihtoehto on laskea piirustuspöytää vaakatasoon ja pidä laitteita siinä, mikä taas vähän nollaa koko pöydän tarkoituksen.

Pitäisi varmaan ryhtyä panostamaan japanilaistyyliseen sisustukseen. Paitsi jos joku haluaa ostaa pianoni, jolloin saisin sen tilalle yhden pöydän lisää. Anyone?  :P
Otsikko: Re: Valopöydistä ja piirustuspöydistä
Kirjoitti: PeterH - 06.02.2007 klo 13:54:21
Mistä saa tommosia pöydän yläreunaan kiinnitettäviä lokerikoita joihin voi laittaa kyniä jne?
Minulla oli yksi ylimääräinen joka tuli Ikean laatikoston mukana. Se pysyy paikoillaan yksinkertaisesti liukuestematolla.

Helpoin ja halvin ratkaisu on varmaan sellainen ruokailuvälineille tarkoitettu lokerikko, sellaisia pienikokoisia saa aika halvalla. Ja Tiimaristakin kannattaa aina vilkaista.
Otsikko: Re: Valopöydistä ja piirustuspöydistä
Kirjoitti: waltzzu - 07.02.2007 klo 16:47:04
Nyt on minullakin valöpöytä, kun tein sellaisen itse teknisessä työssä! Iha kiva siitä tuli. Koko on noin 30cm x 45cm.

Tässä muutama kuva valopöydästäni:

(http://www.sarjakuva.waltzzu.net/images/valopoyta3.jpg)

(http://www.sarjakuva.waltzzu.net/images/valopoyta2.jpg)

(http://www.sarjakuva.waltzzu.net/images/valopoyta1.jpg)

Vielä linkki jossa kuvat valopöydästäni ovat: http://www.sarjakuva.waltzzu.net/
Otsikko: Re: 150 euroa valopöydästä, ostanko? (kuva)
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 12.06.2007 klo 20:50:48
Jos tuolle on ihan oikeasti tarvetta ja rahaa löytyy, niin ilman muuta kannattaa ottaa. Tuon kokoisesta ja taittuvasta ei ole ollenkaan paha hinta. Kannattaa myös selailla nettiä ja Huutonettiä etenkin, näitä saattaa aina tulla kohdalle tuotakin halvemmalla. Valokuvaajat ei näitä digiaikana enää niin paljon kaipaa.

Timo
Otsikko: Re: 150 euroa valopöydästä, ostanko? (kuva)
Kirjoitti: Anssi Rauhala - 12.06.2007 klo 21:06:56
Omani on samannäköinen, hankittu samansorttiseen hintaan (muistaakseni) joskus vuosituhannen vaihteessa, ja olen ollut oikein tyytyväinen: valossa on himmennin, ettei aina tarvitse häikäistyä, ja laakeaa pintaa riittää vaikka lampaat söis. Jos ihan hakemalla pitää varjopuolia hakea, niin painava se on kuin synti. Tuollaisen kanssa on paras vaihtaa työtilaa harvoin.
Otsikko: Re: 150 euroa valopöydästä, ostanko? (kuva)
Kirjoitti: keijoahlqvist - 12.06.2007 klo 21:47:13
Jos ihan hakemalla pitää varjopuolia hakea, niin painava se on kuin synti. Tuollaisen kanssa on paras vaihtaa työtilaa harvoin.
Nin o  :'(
Mulla olis tommonen muttei koskaan saanu muutettua joten se jäi Kemmii ku olis tarvinnu neljä painijaa siirtämään. Puretaan varmaan yhdessä Euromarketin vanhan osan kanssa jonain päivänä.
Otsikko: Re: 150 euroa valopöydästä, ostanko? (kuva)
Kirjoitti: Veli Loponen - 16.06.2007 klo 19:35:31
Jos halvempaa haluaa, niin kannattanee kysellä eri oppilaitoksilta, onko heillä vielä varastojen kätköissä ylimääräisiä. Itse ostin tuon tapaisen peruspöydän kymmenellä eurolla.
Otsikko: Re: 150 euroa valopöydästä, ostanko? (kuva)
Kirjoitti: PeterH - 29.06.2007 klo 10:53:55
valossa on himmennin, ettei aina tarvitse häikäistyä

Omassani (myös tuollainen oranssi Eiri) ei ole himmennintä vaan neljä loisteputkea. Kytkimessä on kaksi asentoa, joista toisessa vain alimmat putket menevät päälle, ja toisessa kaikki ovat päällä. Loisteputkia ei voi himmentää, ikävä kyllä, mutta eiköhän näppärä henkilö onnistu virittämään hehku/halogeenivalotkin tuon pöydän runkoon.

Pistin taannoin tarjolle tuon minun pöytäni kun jouduin toteamaan ettei se oikein mahdu huoneeseeni, ja eräs henkilö tarjoutui ottamaan sen, mutta parin kuukauden jahkailun jälkeen hän sitten pyörsikin päätöksensä. :P  Toisin sanoen jos jotain tällainen Eirin pöytä kiinnostaa, ja tilaakin löytyy (varmista se myös!), niin minulta saa kohtuuhintaan. Edellytyksenä on vain se että autatte minua sen purkamisessa ja kantamisessa. Tarvitaan ainakin kaksi ihmistä, nääs. Ja vähintään farmarin kokoinen auto (mielelään pakettiauto).

Hieno pöytä kyllä, vähän ikävä siitä on luopua...  on ihan siistissä kunnossa. Oli aika tomuinen kun sen hankin, mutta siistin sen niin ulko- kuin sisäpuoleltakin ja suihkutin vähän valkoista maaliakin sisäpintaan. Loisteputkista on startterit vaihdettu.

Puretaan varmaan yhdessä Euromarketin vanhan osan kanssa jonain päivänä.

Mitä purkamiseen tulee, väistän sanaleikin ja totean että tuota pöytää on helpointa siirtää  ruuvaamalla valolaatikko-osa irti jalustaosasta. Se on kiinni kuudella ruuvilla. Kovin montaa kertaa sitä ei kuitenkaan kannata tehdä, sillä epäilen että pohjavanerissa olevat ruuvinreiät rispaantuvat lopulta.
Otsikko: Re: Valopöydistä ja piirustuspöydistä
Kirjoitti: PeterH - 28.07.2007 klo 12:54:12
No, päätin sitten pitää sen Eirin valopöydän. Vähän siirtelin huonekaluja ja sain sen mahtumaan. Sain myös ratkaistua siitä sen yhden minua ärsyttäneen ongelman: en saanut suurennuslasilamppuani viritettyä siihen mitenkään.  Meinaan, jos olisin pultannut lampun kiinni suoraan pöytään, se olisi kieppunut päin seiniä ja naamoja aina kun pöytää kallistaa ja säätää. En myös ollut tarpeeksi hitsauspilliguru jotta olisin saanut viritettyä sille mitään telinettä kiinni pöytään jalkaosan reunaan (joka pysyy aina pystysuorassa).

No, sitten otin ja äkkäsin Hong Kongissa (myymälä, ei kaupunki) telkkarin seinätelineen. Lo and behold, sain ruuvattua lampun pöytätelineen kiinni sen päähän, kun jätin telineen levyosan asentamatta.

Tämmöinen siitä tuli:
(http://www.futurecrew.com/skaven/share/kvaak/lamppu_seinateline01.jpg)
(http://www.futurecrew.com/skaven/share/kvaak/lamppu_seinateline02.jpg)

Sähköjohtoakin varten oli valmis kouru. Kyllä nyt kelepaa Eiristellä.  :D Ihan vaan vinkiksi tahi inspiraatioksi, jos jollain muulla on ollut sama ongelma.

Alkaa mennä jo vähän välineurheiluksi tämä meininki....  :P
Otsikko: Vs: Valopöydistä ja piirustuspöydistä
Kirjoitti: Embu - 21.06.2010 klo 15:37:55
Tietääkö joku mistä sais pienen piirustuspöydän joka ei veisi paljoakaan tilaa? Ja ei maksaisi paljoakaan? Koska mulla on vähän tilaa huoneessani ja silti tahtoisin sellaisen pöydän.  :P
Otsikko: Vs: Valopöydistä ja piirustuspöydistä
Kirjoitti: Marko Raassina - 24.11.2015 klo 19:56:28
Nostoa vähän vanhahkoon ketjuun, mutta yrittänyttä ei laiteta.

Mistäs sarjakuvapiirtäjät nykyään ostavat pöytänsä? Olis tarpeen jo hankkia kunnon sarjakuvapiirtäjän säädettävä kalteva piirustuspöytä, en vain tiedä että missä moisia edes myydään. Löytyykö näitä mistään ihan kotimaasta vai pitääkö alkaa vilkuilemaan ulkomaisia verkkokauppoja? Hinnalla nyt ei ole niin väliä, kunhan on laadukas pöytä.
Otsikko: Vs: Valopöydistä ja piirustuspöydistä
Kirjoitti: Yöeläin - 29.09.2020 klo 12:19:08
Googlailin valopöytiä ja löysin tämmöisen (https://www.nordictattoosupplies.com/epages/tattoo.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/24052010-172317/Products/LEDTABLE_LW_A2). Asiasta paremmin perillä olevat osaavat ehkä kertoa, onko tuosta mihinkään. Hinta on ainakin aika kohtuullinen. Kuvauksen perusteella aktiivinen alue on vain 55 x 35 senttiä, eli ei ihan A2, vaikka aakakkoseksi onkin nimetty.
Otsikko: Vs: Valopöydistä ja piirustuspöydistä
Kirjoitti: JPH - 08.01.2021 klo 10:43:55
Mul on tän tapanen
https://store.huion.com/products/huion-a3?gclid=CjwKCAiAouD_BRBIEiwALhJH6DPbqJPF5GOwoHb3GDnB3b9cqYSY-IjuHBVvd4shvBvCfl0Cn8PIQRoCHXoQAvD_BwE

eBaystä ostin, oli kyl halvempi kuin toi. Virrat USB:llä vaikka tietokoneesta.
Otsikko: Vs: Valopöydistä ja piirustuspöydistä
Kirjoitti: Ville Manninen - 25.11.2021 klo 15:15:18
Kantamisen vaivalla sais meikäläisen työmaalta hakea wanhan kunnon oranssin Eirin: https://www.tori.fi/uusimaa/Eiri_valopoyta_113_x_153_cm_91557075.htm

Lasi on melko paskainen, mutta ehkä sen oikeilla myrkyillä saa puts plank tahi sitten vain kääntää ympäri.