Kvaak.fi - keskustelu

Kvaak.fi => Ajankohtaista => Aiheen aloitti: Laine, Jukka - 03.02.2012 klo 18:41:08

Otsikko: Galleria: Tähtien antaminen
Kirjoitti: Laine, Jukka - 03.02.2012 klo 18:41:08
On valitettu, että tietyt neropatit antavat galleriassa kaikille töille järjestään yhtä tähteä.

Asiaa seurataan, ja jatkossa näille henkilöille seuraa sanktioita. Antakaa siis pisteitä tosissanne tai älkää ollenkaan.

Vasikoikaa ylläpitoon jos huomaatte näitä. Tästä päivästä lukien, ei aikaisempia.
Otsikko: Vs: Galleria: Tähtien antaminen
Kirjoitti: tertsi - 03.02.2012 klo 18:47:10
Vasikoikaa ylläpitoon jos huomaatte näitä. Tästä päivästä lukien, ei aikaisempia.
Näin teemme.
Otsikko: Vs: Galleria: Tähtien antaminen
Kirjoitti: OM - 03.02.2012 klo 19:10:54
Kas...kas....vihdoinkin täällä joku muukin kuin minä kiinnittää huomion tähän ikävään ilmiöön. Olen jo kauan kauan sitten kritisoinut mielestäni aivan oikein siitä, että jotkut neropatit eivät yksinkertaisesti osaa tai tajua noiden tähtien päälle mitään. Annetaan  tuosta vaan yksi tähti sen kummemmin perustelematta miksi sarjakuva tai kuvitus on tietyn tähtimäärän arvoinen.  Jos tähtiä antaa,  pitäisi silloin ehdoitta jokaisen perustella kantansa antamaansa pistemäärään. Minä en ole antanut tähtiä enään aikoihin enkä tule antamaan. Pyrin asialiseen kommentointiin ja rohkaisemaan nuoria tulokkaita ja rehellisesti kertomaan ajatuksistani kun näen jotain galleriassa.

Siksi minusta kvaakin tähti  systeemi on auttamatta aikansa elänyt ja  siksi systeemin pitäisi olla seuraavaksi putsaus vuorossa, kun kvakkia päivitetään vastaamaan tämän päivän haasteita. Sitäpaitsi aivan turhaa tuollainen tiettyjen ihmisten seuraaminen. Se ei ehkä toimi kuten pitäisi. Eihän kukaan sitten uskalla enään antaa 1 tähteä jos kuvitus tai sarjakuva on jonkun mielestä 1 tähden arvoinen.
Asiallisesta sarjakuvan tai kuvituksen kommentoinnista on pajon enemmän hyötyä kuin tähtien antamisesta. Teosten tekijät hyötyvät sanallisesta informaatiosta enemmän.
En ymmärrä sitä, miten ylensäkin pystytään seuraamaan näitä kvaakin villejä neropatteja, jotka läsäyttelevät 1 tähteä alvariinsa?  Heille pitäisi antaa vitsaa isän kädestä paljaalle pepulle eikä niin, että kvaakin valvova silmä seuraa jokaista tähtien antajaa.  ;) ;D
Otsikko: Vs: Galleria: Tähtien antaminen
Kirjoitti: Laine, Jukka - 03.02.2012 klo 20:15:24
No mitäs sanotte? Poistetaanko tähtien antamisen mahdollisuus? Laitan äänestyksen.
Otsikko: Vs: Galleria: Tähtien antaminen
Kirjoitti: Marko K - 03.02.2012 klo 20:37:10
Mietinpä minäkin tätä hetken ja tulin siihen tulokseen, että mielestäni on parempi saada sanallista palautetta ja perusteluja, kuin pelkkä tähti, joten minun puolesta tähdet voivat lähteä.
Otsikko: Vs: Galleria: Tähtien antaminen
Kirjoitti: Clavia Z - 03.02.2012 klo 21:51:04
Kaksipiippuinen juttu. Omasta mielestä heikot työt on helpompi arvioida vain tähtiä antamalla, kuin antaa (negatiivista) sanallista palautetta. Sillä tavalla ei pahoita toisen mieltä niin helposti.

Toisaalta tähdet ovat turhia, koska itsekin otan vastaan mieluummin rakentavaa kritiikkiä kuin kylmiä tähtiä, jotka eivät sinänsä sano mitään. (Jep, toistan tässä mitä Marko sanoi.)

Summa summarum: tähdet voi kyllä poistaa. Niissä ei ole sisältöä. Sanat painavat enemmän.
Otsikko: Vs: Galleria: Tähtien antaminen
Kirjoitti: Lönkka - 03.02.2012 klo 22:28:33
En muista törmänneeni yhteenkään kuvaan jolle olisin antanut vain yhden tähden; tai maksimissaan ihan muutamaan. Ja pyrin tähdittämään useimmat teokset mitä tuossa näytillä on, etenkin sarjakuvat. Kiinnostavien töiden tapauksessa saatan käydä arvioimassa tekijän koko gallerian.

Kommenttien antamiseen ei ole kiinnostusta eikä aikaakaan kuin pikkeustapauksissa. Lisäksi rakentavasta, mutta ei suitsuttavasti palautteesta tulee herkkähipiäisille suomalaisille helposti Paha Mieli TM siksi useimmiten jää enin osa rakentavasta (=ei positiivisesta) palautteesta sanomatta. Jos ei ole positiivista sanottavaa tapaan noissa useimmiten pitää leipäläppäni kiinni. Samaten jos tähditystä ei ole vielä annettu saatan jättää laittamatta ainakin kakkostähdityksen ja välillä kolmosenkin ettei hommaa aloiteta vähemmän positiivisissa merkeissä.

Aina ei tosin muista mitä on jo arvostellut tai käynyt katsomassa ja yirtys arvostella jo arvostelemaansa teosta torpataan Veijo Amigan taholta eli toimii reikäpäiselle hyvänä muikkarina että tuttua huttua kyseessä.

Mikäli tähteyttäminen lähtee niin saattaa enimmältä osin jäädä minulta nuo katselut sikseen.
Otsikko: Vs: Galleria: Tähtien antaminen
Kirjoitti: Curtvile - 03.02.2012 klo 22:55:02
itse kun olen seuraillut tuota galleriaa niin aika tarkkaan tiedän että noita joilla yksi ainokainen tähti tulee muista kuin kuvallisista ansioista on vain vajaat kymmenen kappaletta.
Toisilla se on selkeästi kateutta, toisilla "vain" digiallergiaa(=oli miten hyvä kuva tahansa digitaalimaalaus tarkoittaa yhtä tähteä)
en viitsi kuitenkaan mainita yleisellä puolella käyttäjätunnuksia tai nimiä. Samasta syystä en ole noita tarkoitushakuisia yksiä tähtiä lähtenyt poistamaan.

Itselle tähteyttäminen ei ole se tärkein puoli mutta kvaakissa on se jännä juttu että tätä foorumia seuraa useampi kuin kommentoi.
Sama pätee tähtiinkin jossain määrin.
Anonyyminä on rohkeampaa tykätä kuin perustella kommentissa miksi pitää kuvasta.

Liki kuukauden verran aikaa äänestää tietty että säilytetäänkö koko tähtisysteemi vai ei.
Otsikko: Vs: Galleria: Tähtien antaminen
Kirjoitti: Furin - 03.02.2012 klo 22:58:32
Olisin kyllä Lönkan kanssa samaa mieltä. Tähdillä on paikkansa ja juuri niistä syistä, mitä hän mainitsi. Kyllä minuakin on ärsyttänyt galleriani 1 tähdet, joita sinne tuntuu välillä ropisevan, mutta mielestäni niitä on ollut 1/kuva, joten en alkaisi sekoittamaan systeemiä yhden tai kahden onnettoman käyttäjän vuoksi. On nimittäin kiva saada niitä isompiakin tähtimääriä  :-*
Otsikko: Vs: Galleria: Tähtien antaminen
Kirjoitti: Inka - 03.02.2012 klo 23:11:41
Minusta tähti systeemi ei ole tarpeellinen. Tuntuu että niitä hienoja, mestarillisia töitä kommentoidaan joka tapauksessa hienoiksi ja mestarillisiksi, joten onko sillä viidellä tähdellä sitten enää väliä?

  Lisäksi tähtisysteemi on siinä mielessä hankala, että kun tekniikoita, tyylejä ja toteutuksia on yhtä paljon kuin tekijöitä, on vaikeaa arvostella pelkkää tulosta.

Luulen että rehti arvostelu sattuu vähemmän, kuin yhden tähden rötkäiseminen ilman perusteluja. Ja kun se on kerran kirpaissut, niin sitten voikin jo siirtyä uuteen haasteeseen ja käyttää avukseen kritiikkiä. Näin ainakin omalla kohdalla. Aina ei voi onnistua ja virheistä oppii enemmän kuin onnistumisista. (ja nyt eksyn aiheesta, joten lopetan..)
Otsikko: Vs: Galleria: Tähtien antaminen
Kirjoitti: Lönkka - 03.02.2012 klo 23:35:06
Eipä niitä viisiäkään tähtiä oikein hevillä tule jaettua.
Vastaavasti kuin paskinta ikinä -matskua ei tule juuri vastaan ei myös parasta ikinä -osastolle kovin usein päästä. Eli siinä välissä seilataan.
Otsikko: Vs: Galleria: Tähtien antaminen
Kirjoitti: Emppu - 04.02.2012 klo 15:41:36
Monessa paikkaahan on siirrytty antamaan vain positiivista palautetta antamalla vain mahdollisuus antaa vain plus/sydän-tyyppistä palautetta. Toisaaltaan, varmaan naurettavan vaikeaa vääntää tuohon coppermine-galleriaan.
Otsikko: Vs: Galleria: Tähtien antaminen
Kirjoitti: OM - 04.02.2012 klo 15:47:45
Niin. Tämä tähti juttu on hieman vaikea asia käsitellä. Mutta yksi vaihtoehto voisi olla sellainen kun asiaa mietin, että koska Jukka Laine sanoi, että on valitettu ylläpidolle siitä, että jotkut laittavat järestään 1 tähteä (ilmeisesti samat kvaakilaiset) niin jokainen, joka antaa tähtiä jollekkin gallerian työlle,  joutuisi myös samalla antamaan kommentin. Tämä voisi olla ehkä helpompi tapa lähestyä asiaa, sillä jonkin tutuksi tulleen systeemin poistaminen kvaakissa saattaisi olla hyvinkin radikaali toimenpide toisaalta, eikä varmasti miellyttäisi niitä, jotka ovat sen kannalla, että tähtiä voisi edelleen antaa kvaakin galleriassa.
Otsikko: Vs: Galleria: Tähtien antaminen
Kirjoitti: Laine, Jukka - 04.02.2012 klo 15:51:13
Eipä ole tämän ohjelman puitteissa mahdollista se, että tähtiä voi antaa vain jos kommentoi.

Toisaalta, sellainen ehto tuottaisi kommentteja tyyliin afDFDFDFAFdds.
Otsikko: Vs: Galleria: Tähtien antaminen
Kirjoitti: tertsi - 04.02.2012 klo 15:59:11
Voisiko tähdet korvata sydämillä tai peukuilla?

1 sydän =    tykkään
2 sydäntä = tykkään kamalasti
3 sydäntä =  ihailen suunnattomasti

Kuvista voisi siis antaa vain positiivisia symboleja.
Otsikko: Vs: Galleria: Tähtien antaminen
Kirjoitti: OM - 04.02.2012 klo 16:14:39


Joo....Tertsillä erinomainen oivallus. Tuota kannattaisi ruveta kehittämään eteenpäin ja varmasti voisi olla toimivakin ratkaisu. ;D
Otsikko: Vs: Galleria: Tähtien antaminen
Kirjoitti: Laine, Jukka - 04.02.2012 klo 17:47:33
Eiköhän tähden tilalle voi tallentaa toisen symbolin, mutta ei minulla taidot riitä. Tero saa tutkia.
Otsikko: Vs: Galleria: Tähtien antaminen
Kirjoitti: OM - 04.02.2012 klo 18:04:48
Hei toi peukalo idea Tertsiltä on vallan mainio. Sydän idea...ihan hyvä, mutta hieman naisellinen. Peukut pystyyn pojat!
Otsikko: Vs: Galleria: Tähtien antaminen
Kirjoitti: ezuli - 04.02.2012 klo 18:18:08
Peukkuarvostelu olisi sinänsä parempi, että se kertoo kannatusjakauman. Siihen jos vielä lisäisi kolmanneksi vaihtoehdoksi neutraalin niin ideaalimaailmassa sillä tekijä saisi hyvän kuvan onnistumisestaan. Nykyisessä menee eri kriteerit sekaisin ja nillipäillä & ylifaneilla on liian suuri valta keskitason töissä.

Tertsin idea on myös hyvä, kunhan jokaisen vaihtoehdon äänimäärät näytetään. Symboolin vaihto on helppoa, mutta nykyiset äänet pitäisi poistaa. Tuossahan olisi edustettuna vain nykyiset 3-5.

Kolmanneksi, myös nykyinen arvostelu paranisi jos äänijakauma näkyisi. Tämä ei vaatisi nykyisten äänten nollaamista?

*Kokonaan poistaminen veisi ehkä liiaksi motivaatiota laittaa galleriaan mitään. Kommentteja tulee toisinaan turhan harvakseltaan, eikä niitä itsekään tule kirjoitettua kuin erityistapauksissa.
Otsikko: Vs: Galleria: Tähtien antaminen
Kirjoitti: Tero Mäntylä - 04.02.2012 klo 18:20:10
Galleria softa on siis SMF Gallery, mikä on ihan foorumi softan oma moduuli. Mitään hirveän monimutkaista säätöä sillä ei saa aikaiseksi.

Tähti näyttäisi olevan ihan foorumin teeman star.gif. En tiedä saako viittauksen tähti kuvaan vaihdettua jostain. Softa ei ole tässä suhteessa kovinkaan muokattava. Itse grafiikkatiedoston voi kyllä vaihtaa joka tapauksessa ja tietääkseni täällä ei näy tähtiä muualla. Tosin tämä on kuitenkin hack ratkaisu ja ihan kevyin perustein en tee mitään hack ratkaisuja vaikka itse muutos olisikin näinkin pieni.

Peukku, +1, Like tms. olisi minusta paljon tähti arvostelua parempi, mutta se vaatisi koko galleria järjestelmän uusimista. Eli paljon työtä, johon ei taida ihan helpolla löytää tekijää.
Otsikko: Vs: Galleria: Tähtien antaminen
Kirjoitti: OM - 04.02.2012 klo 18:42:35

Olen samoilla linjoilla Teron kanssa siinä, että ainakaan minä en halua lisätä mitään lisää jo tälläkin hetkellä kovasti duunia kvaakin eteen tekevien ihmisten elämään. Varmasti iso ja kovinkin vaativa asia tehdä noin isoja muutoksia. Ehkä sitten tähdet saavat olla, mutta isoveli valvoo ja antaa piiskaa niille jukuripäille ::) :P :laugh:, jotka eivät osaa käyttää Star Trekin tähtijärjestelmää kvaakin pulsaarisessa galleriassa. Mutta oli kiva tuoda uusia ideoita esille kuten täällä tuli.
Otsikko: Vs: Galleria: Tähtien antaminen
Kirjoitti: Emppu - 04.02.2012 klo 18:42:51
Eikös SMF:llä voi teemaa muokata ihan selaimesta? Vai meneekö gallerian kuvanamiskat sitten erillisissä osioissa?

Ja aargh, ei kuvan korvaaminen itsessään ole mikään iso juttu; oikeiden salasanojen ja byrokratian jälkeen itse homma vie minuutista kahteen.
Otsikko: Vs: Galleria: Tähtien antaminen
Kirjoitti: Lönkka - 04.02.2012 klo 19:43:55
Voisiko tähdet korvata sydämillä tai peukuilla?

1 sydän =    tykkään
2 sydäntä = tykkään kamalasti
3 sydäntä =  ihailen suunnattomasti

Kuvista voisi siis antaa vain positiivisia symboleja.
Nykyäänhän annetaan jo positiivisia tähtisymboleja.

1 tähti = tykkään vain vähän
2 tähti = tykkään hieman
3 tähteä = tykkään
4 tähteä = tykkään paljon
5 tähteä = tykkään todella paljon

Eli ei se homma miksikään muutu vaikka tähdet korvattaisiin bambisilmäisillä koiranpennuilla tms. ja skaalausta muutetaan. Aika voi antaa vähimmän pistemäärän jos on känkkäränkkä.

Jos laitta kuviaa galleriaan pitäisi kai varautua siihen että tulee asiallista ja asiatonta palautetta/arvostelua. Eli olla riittävän paksu nahka.
Otsikko: Vs: Galleria: Tähtien antaminen
Kirjoitti: Tero Mäntylä - 04.02.2012 klo 19:49:33
Eikös SMF:llä voi teemaa muokata ihan selaimesta? Vai meneekö gallerian kuvanamiskat sitten erillisissä osioissa?

Ja aargh, ei kuvan korvaaminen itsessään ole mikään iso juttu; oikeiden salasanojen ja byrokratian jälkeen itse homma vie minuutista kahteen.

Ei ole iso homma. Taitaa jopa tulla eri teemasta, kuin muu site. Se on kuitenkin hack ratkaisu, joita Kvaak on jo täynnä. Mukaanlukien se, miten Kvaakin teema on luotu. Mielummin teen nykyään asiat oikein ihan periaatteesta.

Mutta enemmän vielä ajoin tuolla takaa sitä, että vähän enemmän tähden muuttamisella sydämmeksi tms. pitäisi olla perusteluja, kuin mitä nyt on esitetty.

Ja kuten Lönkkä tätä kirjoittaessa kirjoitti, en itsekään usko, että symboolin vaihdolla olisi suurta merkitystä. Kun jotain annetaan yhdestä viiteen, niin se kuitenkin on arvostelu.
Otsikko: Vs: Galleria: Tähtien antaminen
Kirjoitti: Lönkka - 04.02.2012 klo 19:58:40
Kun jotain annetaan yhdestä viiteen, niin se kuitenkin on arvostelu.
Arvostelu sekin on vaikka saisi vaan peukuttaa.
Homma ei myöskään muutu vaikka skaalana olisi nykyisen sijasta 1-2 tai 1-100.

Aina voi antaa ykkösen.
Ellei skaalaus muutu alkamaan kakkosesta :)
Otsikko: Vs: Galleria: Tähtien antaminen
Kirjoitti: Marko K - 04.02.2012 klo 20:10:22
Luettuani noita perusteluja muutin mieltäni tämän asian suhteen ja totesin, että tähtiarvostelu on kuitenkin enemmän hyvä kuin huono juttu.
Otsikko: Vs: Galleria: Tähtien antaminen
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 06.02.2012 klo 14:48:46
Sata vuotta sitten kun Kvaakia säädettin ja Galleriaa rakennettiin kirjoittelin (suljetulla osastolla) pitkästi tähtiä vastaan. Kouvalainen oli kuitenkin ehdottomasti niiden puolella. Onhan se totta että ilman tätä äänestystä ei myöskään voi näyttää Gallerian suosituimpia töitä! Jää siis osa automaattisesti generoitavasta "sisällöstä" syntymättä.
Näin yksinkertaisesta arvostelusysteemistä luopumista taas puolustaa se tosiasia että tähtien määrä riippuu usein vähintään yhtä paljon arvostelijasta kuin arvosteltavasta.

Nykyisessä menee eri kriteerit sekaisin ja nillipäillä & ylifaneilla on liian suuri valta keskitason töissä.
Näkisin että ongelma on juurikin tuloksen vääristelyn helppous. Vaikka tähdittäjien lukumäärä kerrotaan (ja koska niitä on yleensä aika vähän) keskiarvoon on turhan helppo vaikuttaa (antamalla 1 tai 5).

Homma ei myöskään muutu vaikka skaalana olisi nykyisen sijasta 1-2 tai 1-100.
Eri mieltä. Jos olisi mahdollisuus antaa vain 1 tai 2 tähteä ja keskiarvo kerrottaisiin parin desimaalin tarkkuudella, äänestystulokset eivät olisi niin dramattisia, mutta tekijä voisi silti jännittää kuinka lähelle kahta kokonaisarvio nousee.

Tämän järjestelmän heikkous on tietenkin siinä että yhdestä viiteen tähditys on maailman standardi. Poikkeamat siitä vaatisivat äänestäjiltä ja tulosten tarkastelijoilta omien aivojen käyttöä.

Tiedä sitten olisiko esittämäni ratkaisu teknisestikään mahdollista. Joka tapauksessa samalla varmaankin vanhat pisteet nollautuisivat (minkä toimenpiteen  tarpeesta on myös keskusteltu). 
Otsikko: Vs: Galleria: Tähtien antaminen
Kirjoitti: Lönkka - 07.02.2012 klo 00:11:09
Jos olisi mahdollisuus antaa vain 1 tai 2 tähteä ja keskiarvo kerrottaisiin parin desimaalin tarkkuudella, äänestystulokset eivät olisi niin dramattisia, mutta tekijä voisi silti jännittää kuinka lähelle kahta kokonaisarvio nousee.
Edelleenkin niitä inhoja ykkösiä voisi kuitenkin jakaa ja sehän oli ongelma.
Otsikko: Vs: Galleria: Tähtien antaminen
Kirjoitti: Furin - 07.02.2012 klo 07:05:00
En lähtisi muuttamaan tähtijakoa, kuten jo aiemmin totesin, mutta onko järjestelmässä mahdollista (en usko) saada näkyviin tähtien antajat? Sen jos minkä uskoisi laittavan harkitsemaan tähtien antamista... Toki se myös romahduttaisi tähtimäärät  ???
Otsikko: Vs: Galleria: Tähtien antaminen
Kirjoitti: Laine, Jukka - 07.02.2012 klo 09:01:34
Ne saa jo näkyviin. Klikkaa "Näytä arvostelut".
Otsikko: Vs: Galleria: Tähtien antaminen
Kirjoitti: Furin - 07.02.2012 klo 09:03:56
Ne saa jo näkyviin. Klikkaa "Näytä arvostelut".

Täh? Oho. Kiitos vinkistä. Vaihteeksi en ole käyttöohjeita lukenut ;-)
Otsikko: Vs: Galleria: Tähtien antaminen
Kirjoitti: Ossi Hiekkala - 07.02.2012 klo 09:11:09
Ne saa jo näkyviin. Klikkaa "Näytä arvostelut".

Mistäs tuollainen linkki löytyy? Ei ole osunut silmään.
Otsikko: Vs: Galleria: Tähtien antaminen
Kirjoitti: Laine, Jukka - 07.02.2012 klo 09:19:44
Mistäs tuollainen linkki löytyy? Ei ole osunut silmään.

Siinä "Arvostele kuva" -linkin oikealla puolella heti.
Otsikko: Vs: Galleria: Tähtien antaminen
Kirjoitti: janne luokkanen - 07.02.2012 klo 09:24:34
Siinä "Arvostele kuva" -linkin oikealla puolella heti.

Ei mulla vaan näy. Käytän firefoxia, jos se olis selaimesta kiinni.
Otsikko: Vs: Galleria: Tähtien antaminen
Kirjoitti: Ossi Hiekkala - 07.02.2012 klo 09:28:37
Ei minullakaan. Olisiko joku ylläpidon optio ennemminkin?
Otsikko: Vs: Galleria: Tähtien antaminen
Kirjoitti: Gothicus - 07.02.2012 klo 09:48:32
Jeps, taitaa tosiaan olla ylläpidon juttuja tuo, kun en löydä sellaista painiketta minäkään. Furinin idea on mielestäni kuitenkin hyvä ja kannatettava.
Otsikko: Vs: Galleria: Tähtien antaminen
Kirjoitti: Curtvile - 07.02.2012 klo 09:54:03
Ei minullakaan. Olisiko joku ylläpidon optio ennemminkin?

On ylläpidon funktio. Kyllä, näen kuka antaa kenelle ja mitä, tyypilliseen tapaan kyseessä on muutama vähemmistöön kuuluva taho jotka väärinkäyttävät tähditysjärjestelmää syistään.
Itse en ole keksinyt muuta selitystä kuin jonkinasteisen "ammatillisen" kateuden ja kypsymättömyyden(osalla toki digitaalisuuden kirosanan).

Itse en lähtisi poistamaan anonyymiyttä tähtien annolta, nytkin useampi antaa tähden kuin selittää miksi kuva on hyvä /huono.
Otsikko: Vs: Galleria: Tähtien antaminen
Kirjoitti: Laine, Jukka - 07.02.2012 klo 10:00:49
Aha, tuolla oli eräällä ryhmällä enemmän oikeuksia kuin olisi pitänyt olla.

Arvostelujen näkyminen liittyy gallerian hallintaan, enkä voi teille antaa siihen oikeuksia. Valitan.

Gallerian valvojiksi otetaan halukkaita käyttäjiä.
Otsikko: Vs: Galleria: Tähtien antaminen
Kirjoitti: Ossi Hiekkala - 07.02.2012 klo 11:05:52
On ylläpidon funktio. Kyllä, näen kuka antaa kenelle ja mitä, tyypilliseen tapaan kyseessä on muutama vähemmistöön kuuluva taho jotka väärinkäyttävät tähditysjärjestelmää syistään.
Itse en ole keksinyt muuta selitystä kuin jonkinasteisen "ammatillisen" kateuden ja kypsymättömyyden(osalla toki digitaalisuuden kirosanan).

Itse en lähtisi poistamaan anonyymiyttä tähtien annolta, nytkin useampi antaa tähden kuin selittää miksi kuva on hyvä /huono.

Minusta ihan hyvä juttu, etten käyttäjänä tiedä kuka on tähdittänyt milläkin lailla. Eipä tule antipatioita turhasta. Vain kommenteilla on merkitystä, koska siellä se todellinen kritiikki annetaan (jos annetaan). Jos joku antaa ykköstähtiä silkkaa ilkeyttään tai kateuttaan, on hänellä varmasti suurempiakin ongelmia itsensä kanssa.
Otsikko: Vs: Galleria: Tähtien antaminen
Kirjoitti: Furin - 07.02.2012 klo 11:32:53
Minusta ihan hyvä juttu, etten käyttäjänä tiedä kuka on tähdittänyt milläkin lailla. Eipä tule antipatioita turhasta. Vain kommenteilla on merkitystä, koska siellä se todellinen kritiikki annetaan (jos annetaan). Jos joku antaa ykköstähtiä silkkaa ilkeyttään tai kateuttaan, on hänellä varmasti suurempiakin ongelmia itsensä kanssa.

Tuohan on ihan totta. Mutta näin tavallisen tallaajan on vaikea saada kommentteja töistään. Toki niitä saattaa muutaman saada, mutta monesti tähditys on ainoa arvostelu, jonka saa.

Enkä nyt syyllistä kommentoijia tai yleistä kommentoimattomuutta, sillä en itsekään ole siinä kovin paljoa kunnostautunut. On vaikeaa keksiä sopivaa sanottavaa kuvasta, joka on ihan kiva. Tällöin esim. kolme tähteä on minusta parempi ratkaisu, kuin olla arvostelematta lainkaan.
Otsikko: Vs: Galleria: Tähtien antaminen
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 07.02.2012 klo 12:27:55
Minusta ihan hyvä juttu, etten käyttäjänä tiedä kuka on tähdittänyt milläkin lailla. Eipä tule antipatioita turhasta.
Aivan. Minä ylläpitäjänä sain paiseita nähdessäni montako tähteä kaverit työstäni antavat. EIkä kyse ole mielestäni niinkään herkkähipiäisyydestä kuin "mitä vittua?" -reaktiosta.

Vain kommenteilla on merkitystä, koska siellä se todellinen kritiikki annetaan (jos annetaan).
Tähtiä  antavat myös sellaiset ihmiset jotka eivät osaa erottaa hyvää ja huonoa toisistaan. Esimerkiksi.
Tekijät taas eivät useinkaan kerro mihin ovat kuvalla  pyrkineet, joten sikälikin on vaikea sanoa miten lähelle tavoitetta ovat päässeet. Ja se juuri olisi mielestäni se "oikea" tähdittämisen peruste.

Tietenkin makuasioilla (tähdillä) on merkitystä, mutta luulen että moni tekijä hakee töidensä esittelyllä muutakin kuin yleisön suosiota. Tässä mielessä tähdet ovat kävijoiden ja palveluntarjoajan tuottamaa kuohua, jota taiteilijaparat yrittävät sitten kuitenkin jotenkin epätoivoisesti tulkita.  :)
Otsikko: Vs: Galleria: Tähtien antaminen
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 07.02.2012 klo 12:30:28
Edelleenkin niitä inhoja ykkösiä voisi kuitenkin jakaa ja sehän oli ongelma.
Eihän se olisi mikään ongelma, sillä kyllä yksi tähtikin on ihan hyvä, jos kaksi tähteä on tosi hyvä.

Minusta ihan hyvä juttu, etten käyttäjänä tiedä kuka on tähdittänyt milläkin lailla. Eipä tule antipatioita turhasta.
Aivan. Minä ylläpitäjänä sain paiseita nähdessäni montako tähteä kaverit työstäni antavat. EIkä kyse ole mielestäni niinkään herkkähipiäisyydestä kuin "mitä vittua?" -reaktiosta.

Vain kommenteilla on merkitystä, koska siellä se todellinen kritiikki annetaan (jos annetaan).
Tähtiä  antavat myös sellaiset ihmiset jotka eivät osaa erottaa hyvää ja huonoa toisistaan. Esimerkiksi.
Tekijät taas eivät useinkaan kerro mihin ovat kuvalla  pyrkineet, joten sikälikin on vaikea sanoa miten lähelle tavoitetta ovat päässeet. Ja se juuri olisi mielestäni se "oikea" tähdittämisen peruste.

Tietenkin makuasioilla (tähdillä) on merkitystä, mutta luulen että moni tekijä hakee töidensä esittelyllä muutakin kuin yleisön suosiota. Tässä mielessä tähdet (ja niistä generoidut keskiarvot) ovat kävijoiden ja palveluntarjoajan tuottamaa kuohua, jota taiteilijaparat yrittävät sitten kuitenkin jotenkin epätoivoisesti tulkita.  :)
Otsikko: Vs: Galleria: Tähtien antaminen
Kirjoitti: Lönkka - 07.02.2012 klo 15:00:55
Tähtiä  antavat myös sellaiset ihmiset jotka eivät osaa erottaa hyvää ja huonoa toisistaan. Esimerkiksi.
Joo, mikä pahempaa ja kansa aina välillä (aina?) äänestää väärin!  >:D

Aika pahaa elitismiä kyllä tuo sinun kommenttisi Reima.
Otsikko: Vs: Galleria: Tähtien antaminen
Kirjoitti: Doctor Phantomizer - 07.02.2012 klo 23:33:58
Minä en oikeastaan ymmärrä, mikä tässä tähtijärjestelmässä on ongelma? Mitä sitten vaikka jengi antaa vain yhden tähden? Miksi se ketään kiinnostaa? Minua ainakin piirtäjänä kammottaisi jos minut haukutaan pataluhaksi. Ei kritiikki siis haittaa vaan se että työn kohdalla käydään asiotonta keskustelua. Minusta pitäisi keskittyä keskustelujen valvontaan galleriassa, että ketään ei loukata tai mitään eikä siihen kuinka monta tähteä Heikki antaa muiden töille ja omilleen. Minusta kuitenkin aika harvoin on valvoja puuttunut tuolla käytyihin kinoihin. Tehostakaa valvontaa tässä asiassa, ja puhutaan sitten niistä tähdistä, sovitaanko niin? Mutta joo, mielestäni on yhdentekevää onko niitä tähtiä vai ei. Facebookmainen tykkää järjestelmä olisi minusta parempi. Sekin on tosin ihan sama.
Otsikko: Vs: Galleria: Tähtien antaminen
Kirjoitti: Ossi Hiekkala - 08.02.2012 klo 07:24:41
Eipä ole liiemmin tullut asiattomia kommentteja vastaan, mitä olen noita seurannut. Joten suuresta ongelmasta ei ole puhe.
Otsikko: Vs: Galleria: Tähtien antaminen
Kirjoitti: Doctor Phantomizer - 08.02.2012 klo 09:01:10
Eipä ole liiemmin tullut asiattomia kommentteja vastaan, mitä olen noita seurannut. Joten suuresta ongelmasta ei ole puhe.

Kummaa. Minulla taas ainakun vaivaudun tuonne Galleriaan, niin siellä on joku tappelu menossa. Tosin minä en siellä enää hirveästi käy. Koska siellä tapeltiin, ja minä kyllästyin. Tai sitten keskustelu on olematonta.
Otsikko: Vs: Galleria: Tähtien antaminen
Kirjoitti: Curtvile - 08.02.2012 klo 11:18:15
Eipä ole liiemmin tullut asiattomia kommentteja vastaan, mitä olen noita seurannut. Joten suuresta ongelmasta ei ole puhe.

niitäkin valvotaan nimimerkillä" 5 varoitusta aiheesta antanut".
Otsikko: Vs: Galleria: Tähtien antaminen
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 08.02.2012 klo 11:30:50
Aika pahaa elitismiä kyllä tuo sinun kommenttisi Reima.
Ei ole. Se on ihan totta. On erittäin helppo nähdä mitä (kuva)aiheita tai millaista piirtämistä Gallerian arvosteluissa suositaan. Voi tietenkin ajatella postmodernisti että kaikki taide (siis mitä kukakin keksii sutata) on hyvää, mutta voi myös ajatella että asiaa harrastamalla silmä ja ymmärrys kehityy.

Sitä paitsi varoin tarkoituksella arvottamasta sitä että osa tähdittäjistä ei osaa erottaa hyvää ja huonoa toisistaan. Se on ihan normaalia ja OK. ...Mutta se johtaa juuri siihen että tähdet kertovat SUOSIOSTA ja arvostelijoista, eivät niinkään niiden kuvien taiteellisista ansioista (asioista jotka tekijää saattavat kiinnostaa enemmän).
Otsikko: Vs: Galleria: Tähtien antaminen
Kirjoitti: Lönkka - 08.02.2012 klo 14:01:10
Ehdotan että nimetään siis Virallinen Ja Arvovaltainen Taideraati TM, jonka tehtävänä on antaa Viralliset Ja Asiantuntevat Taiderviot TM galleriatöistä. Eli siis tähdittää nuo.

Oikeus antaa tähtiä poistetaan kaikilta muilta koska näiden mielipide voi olla väärä! Ja eikä ne moukat mitään mistään tiedä.


En tiedä sitten pitäisikö minun jatkossa pitää tupani kiinni myös varsinaisen foorumin puolella? Voihan olla että tällaisen diletantin mielipide on väärä ja siten jäävi.


Joo, ei ole elitismiä tuo sinun komenttisi. Ei...
Otsikko: Vs: Galleria: Tähtien antaminen
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 08.02.2012 klo 17:34:08
Oikeus antaa tähtiä poistetaan kaikilta muilta koska näiden mielipide voi olla väärä! Ja eikä ne moukat mitään mistään tiedä.
Höpö höpö. Mielipide ei voi olla väärä.
Otsikko: Vs: Galleria: Tähtien antaminen
Kirjoitti: Lönkka - 08.02.2012 klo 21:10:55
Kyllä sinusta:
Tähtiä  antavat myös sellaiset ihmiset jotka eivät osaa erottaa hyvää ja huonoa toisistaan.

Ihan selvästihän tuossa sanotaan että osalla ihmisistä on väärä mielipide koska heidän subjektiivisen makunsa on valinnut huonon hyväksi. Tai toisinpäin.
Otsikko: Vs: Galleria: Tähtien antaminen
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 08.02.2012 klo 23:33:42
Lainaus
Tähtiä antavat myös sellaiset ihmiset jotka eivät osaa erottaa hyvää ja huonoa toisistaan.
Kyllä sinusta:
Ihan selvästihän tuossa sanotaan että osalla ihmisistä on väärä mielipide koska heidän subjektiivisen makunsa on valinnut huonon hyväksi. Tai toisinpäin.
Ei sanota.

1) En pidä 1,2,3,4 tai 5 tähteä mielipiteenä. (Se on parhaimmillaankin vain ele tms.)
2) Tähdellä ilmaistu tykkääminen on piirtäjän kannalta vähän turhaa koska siitä ei voi päätellä mitään, mikä auttaisi parantamaan työtä. Annettu tähtimäärä voi riippua esimerkiksi siitä millä tuulella arvostelija on tai mitä musiikkia hän kuuntelee.
3) Tähdistä voi päätellä AINOASTAAN miten suosittu tai pidetty kuva on.
4) On ok pitää tai olla pitämättä kuvasta. Se joka tykkää ei ole sen oikeammassa kuin se joka ei tykkää. Tykkääminen ei myöskään vaadi minkään tason ymmärtämistä, yksilöidyn mielipiteen esittäminen ja perustelu sen sijaan vaatii.
5) Mielipide, sikäli kun joku sellaisen esittää, ei voi olla väärä (eikä oikea).
Otsikko: Vs: Galleria: Tähtien antaminen
Kirjoitti: Doctor Phantomizer - 09.02.2012 klo 08:04:51
Kyllä tässä nyt on selvää, että te moukat pidätte suunne kiinni Kvaakissa, ja minä puhun jatkossa, koska minä olen oikeassa ja olen aina ollut.

(Ei, tämä ei ollut vitsi. Pois sieltä galleriasta.)
Otsikko: Vs: Galleria: Tähtien antaminen
Kirjoitti: Gothicus - 09.02.2012 klo 09:01:23
^Jaa, no kerropas sitten miksi tuon kuvasi alapuolella olevan tekstin mukaan Gabriel Sylar on täällä sanomassa "puliukko"?
Otsikko: Vs: Galleria: Tähtien antaminen
Kirjoitti: Doctor Phantomizer - 10.02.2012 klo 23:29:04
Se on sanaleikki. Bum ja boom kuulostavat suomalaisittain niin samalta...Ja se on hauskaa!


Ja ettei synny väärinkäsitystä, niin edellinen viestini siis oli vitsi. Tuolta minusta Reima vähän kuulostaa...ehkä hänen olisi nyt pitänyt miettiä sanavalintaansa. Minä ymmärrän, tai ainakin luulen ymmärtäväni, mitä hän tarkoittaa.
Otsikko: Vs: Galleria: Tähtien antaminen
Kirjoitti: judea - 11.02.2012 klo 13:30:30
Mielestäni jokaisella on oikeus mielipiteeseen. Yksinkertaista olisi vain

peukku ylös = pidän työstäsi
                  tai
peukku alas = työssäsi on jotain josta en pidä.
Otsikko: Vs: Galleria: Tähtien antaminen
Kirjoitti: Doctor Phantomizer - 13.02.2012 klo 08:48:08
Mielestäni jokaisella on oikeus mielipiteeseen. Yksinkertaista olisi vain

peukku ylös = pidän työstäsi
                  tai
peukku alas = työssäsi on jotain josta en pidä.

Jotta tätä keskustelua ei käydä taas vuoden päästä, olisi ihan järkevää, jos olisi vain vaihtoehto peukku ylös, jota voisi painaa jos tykkää, jos ei, niin ei.
Otsikko: Vs: Galleria: Tähtien antaminen
Kirjoitti: Hoppi - 22.02.2012 klo 14:22:53
Judealla on kunnon idea.  :)
Otsikko: Vs: Galleria: Tähtien antaminen
Kirjoitti: Markku Myllymäki - 11.03.2012 klo 10:50:58
Taas tuli vastaan töitä, joissa oli niin vähän tähtiarvosteluja, että pystyi oman tähtimäärän mukaan varmasti sanomaan, että yhdellä tähden (kiusanteko)arvostelu on joukossa. Teknisesti ainakin hienoja töitä. Kannustavuus kyllä katoaa. Ehkä koko tähtisysteemi kannattaisi poistaa, koska niitä muitakin epäkohtia kuin kiusanteko oli havaittu (tekijän sosiaalinen suosio vaikuttaa tms.)

Perusteltu kritiikki lienee ainoa todellinen palaute, mitä galleriassa voi saada, mutta siihen harva vaivautuu, koska kunnon kritiikin kirjoittaminen on isohko vaiva.

Toisaalta, aika moni näyttää antavan myös kokonaisarviota jostain asiasta, joka liittyy sisällön miellyttävyyteen. Tavallaan huono kuva mieleisestä aiheesta näkyy olevan parempi kuin loistava kuva epämiellyttävästä aiheesta.

Kimurantti juttu. Luulen, että tämä on muualla ratkaistu, mutta miten? Ammattilaisten foorumit eivät kelpaa malliksi, koska yleisön suhtautuminen on varsin toisenlaista kuin täällä.
Otsikko: Vs: Galleria: Tähtien antaminen
Kirjoitti: Laine, Jukka - 11.03.2012 klo 12:19:24
Äänestys päättyi ihan huomaamatta, mutta muutoksen vastustus oli voimakasta, niin ei jännityskään säilynyt.

Ehdotuksia ei vielä voida toteuttaa, mutta pidetään mielessä.
Otsikko: Vs: Galleria: Tähtien antaminen
Kirjoitti: judea - 12.03.2012 klo 22:59:04
Sama kun Facebookissa, voi tykätä ja kommentoida.
Otsikko: Vs: Galleria: Tähtien antaminen
Kirjoitti: [kivi] - 27.04.2012 klo 19:20:04
Mä tunnustan ihan rehellisesti, että äänestän yhtä tähteä aina kun olen sitä mieltä että tekijän olisi ollut parempi pitää se piirros pöytälaatikossa ja harjoitella lisää. Tällaista materiaalia on ikävä kyllä noin 70% Kvaak-galleriasta, ja niin kauan kuin gallerian ihannetilanne on se että 12-vuotiaat taputtelevat toisiaan selkään valvojakaartin suojelemina, ettei vaan ala elämän realiteetit sattumaan, ei laatu myöskään tule paranemaan.

Olen ehdottomasti sitä mieltä että nuorten piirtäjien pitää saada piirtää, ja palaute auttaa. Ihka ensimmäisestä piirroksesta "kokeilin tässä huopakynää / paintia tms." ei kuitenkaan tarvitse tulla palautetta, ja jos tekijä itsekin tietää että kuvassa on vain joku yksittäinen onnistunut kohta, olis kiva hakea se ensi kritiikki sieltä kotoa tai kavereilta ja tulla julkiselle paikalle vasta kun rima on edes vähän ojan pohjaa korkeammalla.

Parhaassa tapauksessa kriittinen yhden tähden jakaminen antaa edes vähän osviittaa siitä, että tekijän pitäisi yrittää enemmän, ja tämä varmasti nostaisi Gallerian tasoa. Gallerian tasoa nostamalla voisi sitten ajatella että hommassa todella on jokin haaste johon kannattaa pyrkiä, sen sijaan että ollaan kuin koulun piirustustunnilla jossa jokaisen työ on yhtä arvokas seinälle. Niin kauan kuin ainoa kriteeri on, että tekijä haluaa tulla nähdyksi, eikä sitä saa edes arvostella, ei gallerialla ole mitään arvoa. Ilman kritiikkiä se on vain yksi tapa lisää voittaa estoja ja ujoutta (mikä tietenkin sinänsä on hyvä, mutta sais sisältää jonkun haasteen).

En todellakaan tee näin tehdäkseni kiusaa, ja tiedän että muutamat muutkin yhden tähden antajat ovat liikkeellä juuri siksi, että sarjakuvan ammattilaisina heitä risoo katsoa Kvaakin vajoavan kaikilta osin jonkinlaiseksi lasten iltapäiväkerhoksi jossa käydään viihtymässä jotta sitten isompina osataan parhaassa tapauksessa lähteä opiskelemaan päämääränä tulla harrastuspiirin vetäjäksi. Emme siis halua Kvaakia itsellemme, vaan itse jo tiemme kulkeneina haluaisimme että Kvaak antaisi oikeasti eväät tulla jonain päivänä päteväksi tekemään sarjakuvia. Osa kvaakkilaisista tietysti tähän pystyykin, mutta oman kehityksen kautta, ei Kvaakin ansiosta.

Kvaakista olisi paljoon, mutta silloin pitää sallia kovatkin otteet. You got to be cruel to be kind, sanoo sanonta, jos luuloja ei ota pois tasaisesti ja vähän kerrallaan, putoaa ihmelapsi korkealta ja kovaa ja menee paljon pahemmin rikki huomatessaan ettei ole yksin ainoa ja paras.

Annan siis edelleen ykkösiä. Vastaavasti annan myös täydet pisteet heti jos tarina on hyvä,vaikka piirros olisi vähän kökömpääkin, kunhan tekijä on rehellinen itselleen.

Kivi
Otsikko: Vs: Galleria: Tähtien antaminen
Kirjoitti: Laine, Jukka - 27.04.2012 klo 19:23:41
Ei ole aloituksen jälkeen tullut yhtään valitusta yhden tähden jakajista, joten ehkä varoitus auttoi.
Otsikko: Vs: Galleria: Tähtien antaminen
Kirjoitti: tertsi - 27.04.2012 klo 19:25:02
Nämä kyseessä olevat veijarit on antaneet oikeastaan kaikille arvostelemilleen kuville yhden tähden. Eli ei tässä Kiveä ole pantu suurennuslasin alle, vaan ihan muut heebot.

edit:
Mä ainakaan en enää näe kuinka monta tähteä kukin on antanut. Aiemmin näin.
Otsikko: Vs: Galleria: Tähtien antaminen
Kirjoitti: [kivi] - 27.04.2012 klo 19:33:51
Nämä kyseessä olevat veijarit on antaneet oikeastaan kaikille arvostelemilleen kuville yhden tähden. Eli ei tässä Kiveä ole pantu suurennuslasin alle, vaan ihan muut heebot.

Aha, kiitos. No, nyt mä olen tuntenut asiallisen piston sydämessäni, ja toisaalta sanonut jotain minkä halusinkin sanoa. :) No harm done, noin keskimäärin.

Tuosta tähtikritiikistä vielä sen verran, että tietysti se, mistä kukin pitää, muuttuu luonnostaan myös ajan myötä, siis sen lisäksi että jokaisella on oma makunsa. On aivan oikein arvostella töitä oman maun mukaan, mutta ei saa myöskään olla kiellettyä olla kriittinen ja vaatia tekijöiltä enemmän, os kerran tähdet on tarjolla. Galleriassa on jopa joitakin aikuisia (omasta mielestään ammattilaisia), joiden töistä näkee että kun on itse ainoa kriitikkonsa, saattaa kuva omasta osaamisesta jäädä hyvinkin vinoksi, ja joille olis tehnyt hyvää pieni itsetutkistelu 15-vuotiaana sen sijaan että sen joutuu tekemään viisikymppisenä. Kukaan ei ole saari.

:-|

Kivi
Otsikko: Vs: Galleria: Tähtien antaminen
Kirjoitti: Lönkka - 27.04.2012 klo 20:52:45
Eniten minua galleriassa harmittaa se että enin osa kuvista taitaa olla muuta kuin sarjakuvia.
Tai "edes" pilakuvia.

You know, sarjakuvafoorumi ja silleen...
Otsikko: Vs: Galleria: Tähtien antaminen
Kirjoitti: tertsi - 27.04.2012 klo 20:55:47
Samaa mieltä. Minulle sopisi sellainenkin käytäntö, että galleriassa olisi VAIN sarjakuvia.
Otsikko: Vs: Galleria: Tähtien antaminen
Kirjoitti: Lönkka - 27.04.2012 klo 20:59:26
Kyllähän siellä muutakin voi olla, luonnoksia ja sen sellaista.

Mutta sääli huomata että sarjakuva on sangen pienenä minoriteettina.
Otsikko: Vs: Galleria: Tähtien antaminen
Kirjoitti: Laine, Jukka - 27.04.2012 klo 22:05:29
Ehkä uuden äänestyksen paikka?
Otsikko: Vs: Galleria: Tähtien antaminen
Kirjoitti: tertsi - 27.04.2012 klo 22:11:06
Luulen, että selkeä enemmistö on nykysysteemin kannalla.
Toki äänestys aina piristää Kvaakin jäsenkuntaa.
Otsikko: Vs: Galleria: Tähtien antaminen
Kirjoitti: [kivi] - 27.04.2012 klo 23:34:23
Luulen, että selkeä enemmistö on nykysysteemin kannalla.
Toki äänestys aina piristää Kvaakin jäsenkuntaa.

Veikkaan kans. Nykyään kun osataan tulla nettiin jo ennen kuin osataan lukea.
Otsikko: Vs: Galleria: Tähtien antaminen
Kirjoitti: Lönkka - 28.04.2012 klo 13:26:48
Äh, ihan turha mitään äänestellä.

Äänestelyn sijasta gallerian käyttäjät voisivat koettaa ottaa itseään niskasta kiinni ja tehdä ja/tai ladata sinne enempi sarjakuvaa.  ;)
Otsikko: Vs: Galleria: Tähtien antaminen
Kirjoitti: Emppu - 28.04.2012 klo 13:39:48
Eniten minua galleriassa harmittaa se että enin osa kuvista taitaa olla muuta kuin sarjakuvia.
Tai "edes" pilakuvia.

You know, sarjakuvafoorumi ja silleen...
...jos ei anneta mahista lähettää kuvituksia? Tai siivotaan kuvitukset pois yläpalkista?
Otsikko: Vs: Galleria: Tähtien antaminen
Kirjoitti: Lönkka - 28.04.2012 klo 13:44:02
Tai siivotaan kuvitukset pois yläpalkista?
Ihan hyvä idis tämä!
Otsikko: Vs: Galleria: Tähtien antaminen
Kirjoitti: OM - 28.04.2012 klo 14:00:49


Kyllä galleriaan mahtuu myös kuvituksia ja sitäpaitsi eivät kaikki tee/osaa tehdä sarjakuvia.  Sarjakuvien tekeminen ei ole ihan helppoa kaikille varsinkaan niille, joilla on vaikeuksia käsikirjoitusten tekemisessä tai itse kirjoittamisessa kuten minulla.  Siksi moni sarjakuvani on tyssännyt käsikirjoitukseen ja sen puutteisiin.   Ei kukaan voi vaatia, että galleriaan laitetaan vain sarjakuvia. Jos galleriaan laitettaisiin vain sarjakuvia, niin uskoisin, että joutuisitte hyvinkin monta viikkoa tuijottelemaan samoja ja samoja sarjis strippejä kyllästymiseen asti tuossa etusivulla,  jossa lukee uusimmat työt. Ei sarjakuvia suolleta kuin karkkia linjastolta ulos. Sarjakuvan tekeminen on vaativa, luova ja monitahoinen prosessi. Kuka tahansa osaa heittää kehiin sanoakseni roskaa, jossa tikku ukko seikailee tarinassa, jossa ei ole päätä eikä häntää. Jokainen varmasti pystyy tuollaisia altariman meneviä juttuja kyhäilemään. On aivan toinen juttu tehdä hyvää, opettavaista ja hyvän tarinan omaavaa sarjakuvaa.
Otsikko: Vs: Galleria: Tähtien antaminen
Kirjoitti: OM - 28.04.2012 klo 14:01:36

Minä olen kvaakista löytänyt joitakin luovia henkilöitä  heidän tekemiensä kuvitusten kautta ja sitten sitä kautta tutustunut heidän sarjakuvalliseen maailmaansa. Kyllä sarjakuva ja kuvitukset kulkevat samassa veneessä. j Mutta joo....kyllähän sarjakuvia saisi tietenkin olla enemmän. Onhan tämän portaalin nimi sarjakuvaan viittaava. Mutta ei ole helppoa tosiaan tuottaa sarjakuvaa ja varsinkin pitempää sellaista.
Otsikko: Vs: Galleria: Tähtien antaminen
Kirjoitti: Emppu - 28.04.2012 klo 16:39:10
Niin no, sehän on tyypillisin syy, miksi kuvituksia on enemmän kuin sarjakuvia. Mutta osaltansa sekin kannustaisi enemmän kokeilemaan sarjakuvakerrontaa tai edes sivusommitteluja. Vaikka tarina sinänsä on merkittävä osa sarjakuvaa, joissakin sarjakuvissa korostuu kuvituksellinen kerronta sen tarinan sijaan ja tällaisia on ihan mukava katsoa yksittäisinä tapauksina, vaikkei sitä tarinaa muutoin ehkä tiedä.
Otsikko: Vs: Galleria: Tähtien antaminen
Kirjoitti: Teräskäsine - 30.04.2012 klo 16:06:42
Onpas täällä hirmuinen haloo tähdistä. :)

En yleensä ymmärrä näitä riitoja arvosanoista, joista käydään aina hirmuinen sota melkein missä tahansa.

Kvaakin tähtijärjestelmä on ideana hyvä ja ennen kaikkea visuaalisesti silmää kutkuttava. Myönnän itse katsovani ensin työn saaman arvosanan ja totta pirussa on mukavaa huomata omaavansa viiden tähden töitä, vaikka niiden antajat eivät kuvasta mitään tajuaisikaan.

Mutta kommentit ovat tärkein kritiikki, jotka osa valitettavasti skippaa vain tähtiä antamalla. Voisiko järjestelmään tehdä sellaisen muutoksen, että on pakko kommentoida arvosanan yhteydessä?
Otsikko: Vs: Galleria: Tähtien antaminen
Kirjoitti: Lönkka - 30.04.2012 klo 17:03:17
Mutta kommentit ovat tärkein kritiikki, jotka osa valitettavasti skippaa vain tähtiä antamalla. Voisiko järjestelmään tehdä sellaisen muutoksen, että on pakko kommentoida arvosanan yhteydessä?
Pyrin antamaan useimmille näkemilleni töille tähdityksen
Mun osalta tuo ehdottamasi tarkoittaisi että 98% antamistani tähdityksistä jäisi antamatta; ei ole aikaa eikä kiinnostusta leperrellä ellei työ selkeästi herätä isoja tunteita tms
Otsikko: Vs: Galleria: Tähtien antaminen
Kirjoitti: Hoppi - 30.04.2012 klo 20:35:04
Lainaus
Voisiko järjestelmään tehdä sellaisen muutoksen, että on pakko kommentoida arvosanan yhteydessä?
Olin ajattelemassa samaa. Kannatan ideaa. :)
Otsikko: Vs: Galleria: Tähtien antaminen
Kirjoitti: OM - 30.04.2012 klo 20:43:41
Kannatan myös ideaa....mutta siinä on yksi pieni mutta. Oletteko tulleet ajatelleeksi seuraavaa. Kaikki kvaakkilaiset eivät ole sellaisia kirjallisia sieppoja, että he osaisivat tuottaa tekstii joten kuvien arvostelu eli kommentointi osuus on heille kovinkin vaikeaa. Ei ole ihan helppoa komentoida jotakin kuvaa. Osa kvaakkilaisista saattaisi  kokea tuollaisen hyvin vaikeaksi,  jos tähtiä voi antaa vain siinä tapauksessa, että pitää laittaa mukaan  myös komentointi osuus. Ajatus on minusta teoriassa käyttökelpoinen,  mutta käytännössä  esteellinen ja haastava kuten totesin.
Joten ehkä on parempi antaa tähtijärjestelmän olla sellaisenaan siihen kajoamatta, niin tasapaino pysyy kvaakin tähtijärjestelmän bittimaailmassa. Jokainen voi antaa tähtösensä sen kummemmin kommentoimatta. Sen näen ongelmana, että osa kvaakkilaisista antaa tähtiä täysin epäoikeudenmukaisesti tajuamatta lainkaan miksi sen tähtösensä antaa.  Olen usein törmännyt siihen, että joku on antaa yhden tähden teokselle, jonka ansiot olisivat paljon enemmän kuin vaivainen yksi tähti. Mutta olen miettinyt tätä ongelmaa ja tullut siihen johtopäätökseen, että jokainen näkee teoksen eri tasolta ja antaa tähtösensä sen mukaan, millaisia ajatuksia, tunteita tai kuvia se herättää.  Voimmeko tässä tapaksessa osoittaa ketään sormella, että " ähäkutti, laitoit aivan liian vähän tai liikaa tähtiä". Kovin vaikeaa löytää käyttökelpoinen ja toimiva ratkaisu ongelmaan. Minulle on tarkoin asiaa pohdittuani samantekevää juuri nyt, kuinka kukin tähtösensä antaa. Minä en anna tähtiä kenellekkään,  mutta piiskaa voin antaa paljaalle pepulle :laugh: :laugh:
Otsikko: Vs: Galleria: Tähtien antaminen
Kirjoitti: Emppu - 01.05.2012 klo 14:37:26
Jos ajatellaan insinöörimäisesti, tähti kommentin kanssa johtaisi vielä enemmän "Ihan kiva"-kommentointiin, josta päädyttäisiin minimimääräisen merkkien/sanamäärien asetteluun ja ärsyttäisi lopulta peruskommentoijia, jos sanottavansa osaisi sanoa muutamalla sanalla.
Otsikko: Vs: Galleria: Tähtien antaminen
Kirjoitti: Hoppi - 01.05.2012 klo 19:59:57
Kannatan myös ideaa....mutta siinä on yksi pieni mutta. Oletteko tulleet ajatelleeksi seuraavaa. Kaikki kvaakkilaiset eivät ole sellaisia kirjallisia sieppoja, että he osaisivat tuottaa tekstii joten kuvien arvostelu eli kommentointi osuus on heille kovinkin vaikeaa. Ei ole ihan helppoa komentoida jotakin kuvaa. Osa kvaakkilaisista saattaisi  kokea tuollaisen hyvin vaikeaksi,  jos tähtiä voi antaa vain siinä tapauksessa, että pitää laittaa mukaan  myös komentointi osuus. Ajatus on minusta teoriassa käyttökelpoinen,  mutta käytännössä  esteellinen ja haastava kuten totesin.
Joten ehkä on parempi antaa tähtijärjestelmän olla sellaisenaan siihen kajoamatta, niin tasapaino pysyy kvaakin tähtijärjestelmän bittimaailmassa. Jokainen voi antaa tähtösensä sen kummemmin kommentoimatta. Sen näen ongelmana, että osa kvaakkilaisista antaa tähtiä täysin epäoikeudenmukaisesti tajuamatta lainkaan miksi sen tähtösensä antaa.  Olen usein törmännyt siihen, että joku on antaa yhden tähden teokselle, jonka ansiot olisivat paljon enemmän kuin vaivainen yksi tähti. Mutta olen miettinyt tätä ongelmaa ja tullut siihen johtopäätökseen, että jokainen näkee teoksen eri tasolta ja antaa tähtösensä sen mukaan, millaisia ajatuksia, tunteita tai kuvia se herättää.  Voimmeko tässä tapaksessa osoittaa ketään sormella, että " ähäkutti, laitoit aivan liian vähän tai liikaa tähtiä". Kovin vaikeaa löytää käyttökelpoinen ja toimiva ratkaisu ongelmaan. Minulle on tarkoin asiaa pohdittuani samantekevää juuri nyt, kuinka kukin tähtösensä antaa. Minä en anna tähtiä kenellekkään,  mutta piiskaa voin antaa paljaalle pepulle :laugh: :laugh:


Hmm...  Taidat olla oikeassa. Sanoisin, että tätä tähtisysteemiä on mahdotonta korjata "paremmaksi" ja estää niiden "neropattien" laittamasta sitä yhtä tähteä.  ??? :-\
Otsikko: Vs: Galleria: Tähtien antaminen
Kirjoitti: Marko K - 01.05.2012 klo 21:07:41
Jostain on jäänyt mieleen tämmöinen: sosiaalisia ongelmia ei voi korjata tekniikan keinoilla.
Otsikko: Vs: Galleria: Tähtien antaminen
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 02.05.2012 klo 13:02:44
Ahaa. Topiciin on taas palattu, mikäs siinä.
 
Emme siis halua Kvaakia itsellemme, vaan itse jo tiemme kulkeneina haluaisimme että Kvaak antaisi oikeasti eväät tulla jonain päivänä päteväksi tekemään sarjakuvia.
Minä taas luulen eiku tiedän että tähditysperusteita on yhtä paljon kuin tähdittäjiäkin...

Siksi tuli mieleen ehdottaa (onkohan tätäkin ehdotettu jo monta kertaa...?) että jokainen näkisi kuka on montako tähteä antanut. Näin kuvan lataaja saisi ehkä niistä tähdistä enemmän irti nähtyään
1 kuka on ylipäätään äänestänyt ja
2. voisi päätellä jotain siitä mitä nämä ihmiset yleensä ovat Kvaakissa olleet asioista mieltä.

Nyt, kuten aiemmin olen kitissyt, tekijä ei saa niistä paljon mitään ja tähdet palvelevat lähinnä Kvaak-rankingia. Tiedän että tämäkin uudistus vähentäisi varmaan tähtien antamisen intoa, mutta ei se haittaisi.
Otsikko: Vs: Galleria: Tähtien antaminen
Kirjoitti: [kivi] - 04.05.2012 klo 23:10:15
Siksi tuli mieleen ehdottaa (onkohan tätäkin ehdotettu jo monta kertaa...?) että jokainen näkisi kuka on montako tähteä antanut. Näin kuvan lataaja saisi ehkä niistä tähdistä enemmän irti nähtyään
1 kuka on ylipäätään äänestänyt ja
2. voisi päätellä jotain siitä mitä nämä ihmiset yleensä ovat Kvaakissa olleet asioista mieltä.
...
 mutta ei se haittaisi.

Nytkin täällä on jo kyllin mielensäpahoittajia, ja ihan muutamalla suhteellisen myönteiselläkin kritiikillä olen onnistunut saamaan täältä puolen tusinaa veristä vihamiestä. Perustelemalla kaikki kritiikki parhain päin ja sokeroimalla se sanoin on vielä jotenkin mahdollisuus välttyä täysin lynkatuksi tulemiselta, pelkkiä tähtiä tulkitaan varmasti pahimmalla mahdollisella tavalla.

Olen nähnyt miten asialliset ja fiksut ihmiset, joiden ainoa vika on tietää oikeasti asioista vähän enemmän, ovat joutuneet eri keskustelupalstoilla sellaisen raivon kohteiksi, etteivät he ole pian pystyneet kirjoittamaan enää yhtään mitään ilman että joka sana punnitaan erikseen. Viisautta on kuulemma olla näyttämättä viisauttaan, todella ikävää jos se on totta. Näyttäisi että on.

Eli: Kyllä hemmetissä haittaisi :-(

Kivi
Otsikko: Vs: Galleria: Tähtien antaminen
Kirjoitti: tertsi - 04.05.2012 klo 23:51:10
että jokainen näkisi kuka on montako tähteä antanut. Näin kuvan lataaja saisi ehkä niistä tähdistä enemmän irti nähtyään
1 kuka on ylipäätään äänestänyt ja
2. voisi päätellä jotain siitä mitä nämä ihmiset yleensä ovat Kvaakissa olleet asioista
Aikaisemmin mä näin tähtien antajat ja tähtimäärät. Se oli erittäin OK.
Nyt noita ei enää näy. Käy se toki näinkin, mutta ennen oli kivempaa.
Otsikko: Vs: Galleria: Tähtien antaminen
Kirjoitti: Curtvile - 05.05.2012 klo 00:16:50
Itse olen enemmän Kiven kommentin kanssa samoilla linjoilla.

Kritiikille on sijaa ja tilausta aina, mutta niin toisaalta tähtijärjestelmällekin. Sen muuttaminen "läpinäkyväksi" ei ainakaan parantaisi ilmapiiriä missään määrin.
Parasta on jos kritiikkinsä voi esittää kommenttina.
Jos.
Osa on kommentin ja tähtien arvoisia, osa vain toisen ja osa ei kummankaan väärtejä.

Selvyyden vuoksi vielä kerran: missään vaiheessa idea ei ollut karsia pois yhden ja kahden tähden antavia tahoja vaan niitä jotka tekivät niin väärin perustein.

Itse kun näen kuka mitäkin tähtiä antaa ja siten näin myös kuinka, valitettavasti, osa käyttäjiä käytti tätä  tähditysjärjestelmää eräänlaisena hyvä veli/egonpönkitys-systeeminä= antoi kategorisesti yhtä tähteä muille laskeakseen heidän keskiarvoaan (kateudesta?) ja keskenään viittä tähteä toisilleen nostaakseen omaansa.

Sellainen toiminta ei hyödytä mitään tahoa tai asiaa.

Tämä on onneksi liki kokonaan poistunut käydyn keskustelun myötä.
Otsikko: Vs: Galleria: Tähtien antaminen
Kirjoitti: Marko K - 05.05.2012 klo 08:11:51
osa käyttäjiä käytti tätä  tähditysjärjestelmää eräänlaisena hyvä veli/egonpönkitys-systeeminä= antoi kategorisesti yhtä tähteä muille laskeakseen heidän keskiarvoaan (kateudesta?) ja keskenään viittä tähteä toisilleen nostaakseen omaansa.

Jee jee. Kyllä on pieni elämä, kun on tuollaiseenkin vaivauduttu.
Otsikko: Vs: Galleria: Tähtien antaminen
Kirjoitti: Ossi Hiekkala - 05.05.2012 klo 08:56:42
Aikaisemmin mä näin tähtien antajat ja tähtimäärät. Se oli erittäin OK.
Nyt noita ei enää näy. Käy se toki näinkin, mutta ennen oli kivempaa.

Itse olisin mieluummin näkemättä, jos niillä tähdillä ylipäänsä mitään väliä olisi. On mukavampi, jos ihmisen tavatessaan ei tiedä, kuinka pikkumainen toinen saattaa olla. Ja vain kirjallinen kritiikki merkitsee, koska siitä voi oppia. Yksi tai viisi tähteä ei kerro kuitenkaan mitään siitä, missä on onnistunut tai epäonnistunut.
Otsikko: Vs: Galleria: Tähtien antaminen
Kirjoitti: Merrot - 05.05.2012 klo 22:13:01
Tähdistä saa kuitenkin karkean yleiskäsityksen, kuinka onnistunut se ladattu kuva muiden käyttäjien mielestä on. Myös annettujen tähtiarvostelujen määrä antaa jotain osviittaa siitä, kuinka yhdentekevä taikka fiiliksiä herättävä kuva on. Onhan sekin jo arvokasta palautetta.
Otsikko: Vs: Galleria: Tähtien antaminen
Kirjoitti: Hoppi - 31.07.2012 klo 13:06:52
Tähdistä saa kuitenkin karkean yleiskäsityksen, kuinka onnistunut se ladattu kuva muiden käyttäjien mielestä on. Myös annettujen tähtiarvostelujen määrä antaa jotain osviittaa siitä, kuinka yhdentekevä taikka fiiliksiä herättävä kuva on. Onhan sekin jo arvokasta palautetta.
...siihen asti kun jotkut älypäät tulee ja antaa Ossi Hiekkalan kuville 1 tähden...

Jos annettaisi vain niille "älypäille" porttikielto eikä poistettaisi tähtiä?
Otsikko: Vs: Galleria: Tähtien antaminen
Kirjoitti: Curtvile - 31.07.2012 klo 13:52:16
...siihen asti kun jotkut älypäät tulee ja antaa Ossi Hiekkalan kuville 1 tähden...

Jos annettaisi vain niille "älypäille" porttikielto eikä poistettaisi tähtiä?

Selvennän: tähtiä ei poistella ylläpidon osalta vaikka siihen tekniset edellytykset olisikin.

Kvaakissa ei ole absoluuttista totuutta/ hyvä veli sopimusta tyyliin" tälle tekijälle ei voi eikä saa antaa vain yhtä tähteä"
Kukaan ei ole etuoikeutetussa asemassa tai silmätikkuna.
ne " älypäät" siis antoivat toisilleen viittä tähteä ja muille yhtä käyttääkseen järjestelmää hyväkseen.
Tätä seurataan ja seuranta on vaikuttanut käytökseen ainakin hetkeksi sosiaalisen paineen kautta moinen toiminta on loppunut.

Tähdet ovat vain yksi tapa ilmaista pitääkö kuvasta vai ei kuvan omien ansioiden kautta.
Ei sen perusteella mitä joku on aiemmin muuanna tehnyt tai edes millä metodilla kuva on toteutettu.

Kaikkien ei ole pakollista osata kirjoittaa taideteorian ja tekniikan mukaista mikä toimii, mikä ei.
Siksi on ne tähdet käytössä, kaikki eivät halua huomiota itseensä mutta ehkä kertoa jotenkin mistä pitävät.

Jokainen oman makunsa mukaan.


Mutta ei, tähtiä ei olla poistamassa näillä näkymin.
Otsikko: Vs: Galleria: Tähtien antaminen
Kirjoitti: Hoppi - 01.08.2012 klo 10:26:49
Selvennän: tähtiä ei poistella ylläpidon osalta vaikka siihen tekniset edellytykset olisikin.

Kvaakissa ei ole absoluuttista totuutta/ hyvä veli sopimusta tyyliin" tälle tekijälle ei voi eikä saa antaa vain yhtä tähteä"
Kukaan ei ole etuoikeutetussa asemassa tai silmätikkuna.
ne " älypäät" siis antoivat toisilleen viittä tähteä ja muille yhtä käyttääkseen järjestelmää hyväkseen.
Tätä seurataan ja seuranta on vaikuttanut käytökseen ainakin hetkeksi sosiaalisen paineen kautta moinen toiminta on loppunut.

Tähdet ovat vain yksi tapa ilmaista pitääkö kuvasta vai ei kuvan omien ansioiden kautta.
Ei sen perusteella mitä joku on aiemmin muuanna tehnyt tai edes millä metodilla kuva on toteutettu.

Kaikkien ei ole pakollista osata kirjoittaa taideteorian ja tekniikan mukaista mikä toimii, mikä ei.
Siksi on ne tähdet käytössä, kaikki eivät halua huomiota itseensä mutta ehkä kertoa jotenkin mistä pitävät.

Jokainen oman makunsa mukaan.


Mutta ei, tähtiä ei olla poistamassa näillä näkymin.

Vain hyvä, että tähtiä ei poisteta. No ei hän tässä voi muuta kun seurata tilannetta...  :police:
Otsikko: Vs: Galleria: Tähtien antaminen
Kirjoitti: Marko K - 01.08.2012 klo 12:02:07
Nythän edellä mainitulla tähtikikkailulla ei pitäsi olla enää merkitystä, kun Kvaakissa ei kai(?) enää ole ollenkaan sitä "Parhaiksi arvioidut" listaa?

edit: jaha. oli se lista tuolla mutta ei enää etusivulla