Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 ... 10
1
Muut sarjakuva-aiheet / Vs: Kuin kaksi marjaa
« Uusin viesti kirjoittanut echramath tänään kello 00:56:57 »
Judge Caligula ja Kleggit (2000AD, Prog 98)
Donald Trump ja siirtolaisviraston krokosoturit (Valkoisen talon twitter -tili)
2
Eurooppalaiset sarjakuvat / Vs: BD-sarja
« Uusin viesti kirjoittanut Janne 02.07.2025 klo 23:58:17 »
Uusin Piko (Sikojenlahti) julkaistiin BD-sarjassa. Vähän pelkäsin, että siinä olisi painojäljessä toivomisen varaa, mutta kun vertasin sivuja ranskankieliseen versioon, en huomannut mitään eroa. Onkohan näissä nyt sitten luovuttu digipainatuksesta vai onkohan ranskisversiokin digipainatettu? Ja onkohan tämä nyt pysyvä olotila, että ei tarvitse olla pahoillaan näiden BD-julkaisujen painojäljestä?
3
Toimintasarjakuvat / Vs: Korkeajännitys
« Uusin viesti kirjoittanut Janne 02.07.2025 klo 23:51:59 »
Vihdoin pääsen kysymään: mikä mahtaa olla pokkarissa 3E/2025 Gordon Livingstonen piirtämän tarinan suomenkielinen nimi? Tarvitsisin tietoa omaa indeksointilistaa varten. Jäi tuo pokkari ostamatta, kun sisäsivuja kaupassa plärätessä paljastui, että pokkarin kaikki tarinat ovat uusintoja. Nykyään tuollaista tietää jo näissä julkaisuissa odottaa, mutta mielestäni on huono juttu, että asiaa ei kerrota selvästi esimerkiksi takakannessa tai ensimmäisellä aukeamalla.
4
Muut sarjakuva-aiheet / Vs: Sarjakuvalehden kuolema...
« Uusin viesti kirjoittanut Jarkko Sikiö 02.07.2025 klo 18:04:08 »
Miten ovat perustelleet tuon 4 kirjaa/pärstä.

Kaupungissa on enemmän populaa kuin Suomessa.

Sen sijaan hyviin puoliin lukeutuvat metroasemien kioskityyppiset lainauspisteet, joskin niistä on mahdoton löytää muuta kuin pienten lasten ja aikuisten lukemistoa.
5
Muut sarjakuva-aiheet / Vs: Sarjakuvalehden kuolema...
« Uusin viesti kirjoittanut Darth Mika 02.07.2025 klo 17:51:23 »
Suomessa lapsiperheelle kaikkiaan 100 kirjan lainaaminen on siunaus vrt. täällä saa 4 kirjaa lainaan samanaikaisesti. Se tarkoittaa, että kirjastossa juostaan ahkerasti ja isi ei saa lainata mitään...
Oho! Onpa tiukkaa...mulla on nytkin 12 lainausta menossa ja 7 varausta. Miten ovat perustelleet tuon 4 kirjaa/pärstä. Onko siellä kirjastossa liian vähän kirjoja, että jos lainaa esim 10 kirjaa, niin se on jo 10 % koko kiraston kapasiteetista.

Koronan pahimpaan aikaan, kun kerrottiin, että kirjastot menee kiinni ja ei tietoa milloin aukeaa. Silloin lainasin tuon 100 kirjaa (pääasiassa sarjakuvia). Varmaan ainoa kerta kun lainasin noin paljon kerralla...kylläkin 4 eri kirjastosta...reppu oli aika painaava, kun siellä oli 30 sarjakuvaa.
6
Muut sarjakuva-aiheet / Vs: Sarjakuvalehden kuolema...
« Uusin viesti kirjoittanut Jarkko Sikiö 02.07.2025 klo 17:07:05 »
Kahden lapsen isänä voin sanoa, ettei maailmalla ole mitään niin upeaa kuin Espoon Lippulaivan kirjasto, jota jäin suuresti kaipaamaan palattuamme maailmalle.

Suomessa lapsiperheelle kaikkiaan 100 kirjan lainaaminen on siunaus vrt. täällä saa 4 kirjaa lainaan samanaikaisesti. Se tarkoittaa, että kirjastossa juostaan ahkerasti ja isi ei saa lainata mitään...
7
Toimintasarjakuvat / Vs: Päivän planeetta: uutisia ja juoruja.
« Uusin viesti kirjoittanut Jarkko Sikiö 02.07.2025 klo 17:04:44 »
En ole vuoteen seurannut sarjakuva-alan kuulumisia, mutta Diamond ei ole kuulopuheiden mukaan tulouttanut kustantajille saataviaan (Dynamite karhuaa peräti miljoonaa).
8
Aku Ankka ja kumppanit / Vs: Aku Ankka -sarjakuvalehti
« Uusin viesti kirjoittanut jarkkopatiala 02.07.2025 klo 16:41:15 »
Varoitus; tämä teksti voi tuoksahtaa katkerille kyyneleille. Siis: Aku Ankka nro 23/2025, paksukaisaku, hinta kannessa: 6.50 ekkeliiniä.
     Aku Ankka numerolla 27 kuluvaa vuotta, järjestyksessä suoraan seuraava paksuaku siis, kannen ilmoitus kyseisen lehden hinnasta: 6,90 eur.
     Vakiot Akut ilmeisesti edelleen 4,50 koopeeällää kohden, Aku Ankka Klassikko 9,90 e/julkaisu. Mikä on kestotilauksen hinta, en nyt uskaltaisi muistella, koska suhtautumistapani on näihin asioihin linjoilla hihkaisu porukoille: "maksakaa te, niin minä luen"...
9
Lännensarjakuvat / Vs: Maxi-Texit & paras Maxi-Tex- äänestys
« Uusin viesti kirjoittanut TexKiller 01.07.2025 klo 17:54:59 »
maxi Tex laramie County,,,, en on oikeastaan koskaan lukenut näin surkeata kuvitus mitä tässä on... Tex porukan naamoja ei oikeastaan ei edes tunnista... Ompn taso laskenut reippaasti
Et varmaan ole lukenut Texin numeroa 5/2025 vielä? Siinä ensimmäisen tarinan kuvittaja taistelee tiukasti Dison kanssa kumman kuvitusta katselee vähemmän mielellään. Tex kyllä näyttää enemmän "omalta itseltään" kuin Dison piirtämänä mutta "kirveellä veistetyt" kasvot. No, plussaa ettei höhliä virnistelyjä ole.

Jostain syystä Diso piirtää linnut kyllä hyvin, kaiketi se on aihe mikä hänellä lähellä sydäntä. Harmi ettei Willeriin ole samanlaista liekkiä syttynyt, jälki olisi voinut olla vähintäänkin keskitasoa.
10
Atomimies Misterix

Massino Garnier ja piirtäjä Paul Campani luovat atomipatterista voimansa ammentavan supersankarin Misterix italialaiseen Albi Le Piu Belle Aventure -lehteen vuonna 1946.

Surameris-syndikaatti ostaa Asso di Picche -lehdessä julkaistujen sarjojen oikeudet argentiinalaiselle Editorial Abril -kustantajalle. Abrilin edellisvuonna aloittamassa Salgari-lehdessä julkaistaan Misterix-sarjan lisäksi elokuusta 1948 alkaen Pataässää nimellä As de Espadas (“Miekkaässä”).

Suramerisin avustamana Buenos Airesiin saapuvat ensimmäiset italialaiset. Heitä ovat Sergio Tarquinio, jonka Alan Blood -sarjaa julkaistaan Salgari-lehdessä; käsikirjoittaja Imero Gobbato, joka katosi myöhemmin jäljettömiin Guatemalassa; sekä Tex Willer -kuvittajana parhaiten muistettu Guglielmo Letteri.

Suramerista käyttävät 1950-luvulla lähes kaikki argentiinalaiskustantajat: Abril, Atlántida, Codex, Columba, Dante Quinterno ja Lainez. Kustantajista mm. Abril vaatii tekijöiltään sopimusta, joka takaa sille yksinoikeuden. Kyseisen ehdon rikkominen merkitsee töiden päättymistä.

Argentiinalaisen Misterix-liuskalehden julkaisu alkaa vuonna 1949. Misterix on 1950-luvun alussa maansa tärkeimpiä sarjakuvalehtiä. Abril julkaistee lehteä vuoteen 1962 saakka, ja Editorial Yago jatkaa sitä kolmen vuoden ajan. Suomeen atomiajan supersankari päätyy nimellä Atomimies Misterix, joka esiintyy Ilmarisen Jännityslukemisto- ja Seikkailukertomuksia-lehdissä 1950-luvulla. Viimeinen Editorial Yagon Misterix (n:o 859) julkaistaan 1965. Supersankari itse on vetäytynnyt eläkkeelle lehden sivuilta jo ennen viimeisten numeroiden ilmestymistä.
Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 ... 10