ainakin Touho on toteuttanut saman tempun aiemminkin, ja muistaakseni myös joskus vuosi sitten oli tarina jossa Roope halusi tehdä unohtumattoman joulun Leenulle, Liinulle ja Tiinulle, ja koska näiden valitsema joulukuusi (kanssa noin 20 metriä korkea) ei mahtunut taloon, kattoa nostettiin kunnes mahtui. Lopulta kävi taas ilmi että tytöt halusivat vain puun latvan
Whine, whine, whine.
ainakin Touho on toteuttanut saman tempun aiemminkin, ja muistaakseni myös joskus vuosi sitten oli tarina jossa Roope halusi tehdä unohtumattoman joulun Leenulle, Liinulle ja Tiinulle, ja koska näiden valitsema joulukuusi (kanssa noin 20 metriä korkea) ei mahtunut taloon, kattoa nostettiin kunnes mahtui. Lopulta kävi taas ilmi että tytöt halusivat vain puun latvan
Whine, whine, whine.
Itsekkin muistan tarinan, mutta siinä oli kyseessä Roope ja Touhon veljenpoika. Leenu, Liinu ja Tiinu eivät esiintyneet tarinassa.
Vuodelta 93 tai 94 muistaakseni (en jaksa tarkistaa...) löysin Aku Ankan numeron, josta on julkaistu kaksi erillistä painosta. Sisältö täysin sama molemmissa, toisessa lukee ilm.päivän vieressä ERIKOISPAINOS. MITH?! Tietääkö joku tästä jotakin? Erikoispainoksen ainoastaan kansi on erilainen kuin "alkuperäisessä" ja ne on ilmestynee samana päivänä. Muistaakseni numero 34 tms...
Eräs yritys tilasi eripainoksen, muutamia tuhansia kappaleita, erikoisnumerosta jossa on Don Rosan kolme Caballeroa -tarina kokonaisuudessaan.
Mutta harvinaisin ehdottomasti on 50-vuotisjuhlan jälkimainingeissa yhteistyökumppaneille jaettu Aku, johon koottiin kaikkien kotimaisten sarjakuvantekijöiden tribuutit Ankalle. Painos 150 kpl.
Onkos Vesa ihan varma tuosta sähkölakosta? Minusta sähkölakko oli monta vuotta myöhemmin.
Hassua että Rosa fanit ovat Barks fanien verivihollisia, vaikka Rosa käytännössä ihailee kaikin puolin Barksia ja sanoo ettei yltäsisi hänen tasoonsa mitenkään. Tiedä sitten miesten ystävyydestä
Rosan tarinathan ovat, jos eivät nyt suoraan Barksin tarinoihin perustuvia, niin ainakin vahvasti vaikutteita ottaneita. Ja Rosan ensimmäisissä sarjoissahan oli suoria plagiaatteja yksittäisissä ruuduissa. Että kyllä on se Rosa oppipoika Mestariin verrattuna. Mutta kyllä minä Rosan juttuja mielikseni luen, ei siinä mittään.
No, Barkshan on ollut manan majoilla jo viitisen vuotta. Mahtoiko Rosa ikinä miestä tavata?
Onko kukaan tullu ajatelleeksi sitä miks akulla ei oo partaa vaik se on aika vanha. Se ei missään ees aja sitä! ???
Luulenpa, että Aku-tarinoissa ei vain nähdä sitä, kun Aku käy ajamassa partansa. Eihän niissä näytetä sitäkään, kun se käy vessassa. Eikä se kovinkaan usein olisi mikään oleellinen osa tarinaa.
Katsokaapa Aku Ankan taskukirja 79: Roope-setä Viimeinen Kulu-kulu -sarjan alkua. Siinä Roope ajaa aamun aluksi partansa. Leuan alta.Aika jännä, en ole ennen kiinnittänyt huomiota tuohon seikkaan. Huomioitavaa on että Roope ajaa partansa ilman minkäänlaista alustaa (lavuaaria tms.) tai partavaahtoa.
Timo
Roope ajaa partansa ilman [...] partavaahtoa.
Kyseessä on ihan yksilökohtainen vanheneminen eli "lapsena kesätkin oli lämpimämpiä" -ilmiö. Oikeasti Aku Ankka on aina ollut yhtä hyvä eli huono.
Pätee ehkä Tähtien sotaan, mutta ei Akuun.
Päteepä. Paitsi Barksiin. Itseasiassa olen objektiivisen tarkkailun kautta päätynyt siihen että nyky-Aku on parempi kuin esmes 1970-luvun alun Ankka. Ipso facto.Sinun mielipiteesi ei ole minun mielipiteeni...
Timo
Ei pysy mukana ja vanha mies, kun olen hupi unohtuu. Yleistä? Kaupoissa näkee nuoria, jotka kerää taskareita. Minäkin nuorempana. Ei se ikää katso, mutta harmittaa. :(
Olen lukenut Aku Ankkaa vuodesta 1967. Olen lukenut tänä kesänä vuosikerrat 1955, 1963, 1985 ja 2002.
1955 oli paras, mutta sitä oli vähän. 2002 oli selvästi parempi kuin 1985. Tosin 1985 tuntui vanhentuneelta, ja taas 1955 ei lainkaan samalla tavalla.
Aku Ankan vika on ollut jo pitkään että ajan hermoilla pysymistä pidetään tärkeänä ja sitten kun 20 vuoden päästä lukija avaa lehden, että miten ihmeessä on ollut kuvanauhureita ja lankapuhelimia. Sama vika on tosin muissakin pitkäaikaisissa sarjakuvissa. Joissakin tapauksissa tekijät tiedostavatkin tämän, joissakin eivät.
Tai sitten vika on minussa jolla on perspektiiviä.
2002 parempi kuin 1985? 1955 paras? Hauskin vitsi tällä foorumilla pitkään aikaan. Tosin ei pitäisi nauraa, kun vakavasti moisia väitteitä iljetään esittää.
2002 parempi kuin 1985? 1955 paras? Hauskin vitsi tällä foorumilla pitkään aikaan. Tosin ei pitäisi nauraa, kun vakavasti moisia väitteitä iljetään esittää.
Ja voiko joku todella pitää tätä Antoni Bancellesin työtä parempana
Pasoleati, perustele kantasi. Mutta kertokaa muutkin parhaat vuosikerrat perustellen.
Pasoleati, se on vain sarjakuvaa. Toista se itsellesi kymmenen kertaa peräkkäin. :)
Mutta onhan 2000-luvun piirrosjälki ja painoasu asiallista verrattuna 80-lukuun. Ja variaatio on mukavaa minun mielestäni.
Lauri Lokki on muuten eestiksi Kaspar Kajakas. Ilman tätä tietoa ette varmaan voi elää.
En voi väittää olevani Aku Ankan asiantuntija, mutta en henkilökohtaisesti voi käsittää miten kukaan voi pitää Bacellesin kammotuksista
Kaikki sarjakuvan statistit ovat saman kaavan mukaan piirrettyjä ajeltuja koiria, joille lisätään vaatteita/kiloja roolin mukaan. Piirrosjälki on muutenkin ilmeetöntä ja kovin kömpelöä: kun hahmoilla on yhdet kasvonpiirteet ja kolme ilmettä ei vaihtelu voi olla kovin suurta
Ei se oo se oikee Mikki jota mä luin kersana, vaan jostakin omakustanteesta napattu parodia.
Ferioli on ottanut vaikutteensa itseltään Gottfredsonilta ja animaattori Fred Moorelta. Vuosien 1938 - 45 sarjakuvista ja animaatioista. Kumpaakin tekijää pidetään alansa huippuina.
Kiitos esimerkkikuvista.
Jeps, olen huomannut että kovasti se näyttäisi yrittävän saada animaatiohenkeä piirroksiinsa. [snip]}
Mutta hei, ehkäpä Feriolin kannattaisi kokeilla animaation tekoa?
Pitääkö sarjakuvahahmon olla staattinen pahvinpala (Bancells)?
ehdottomasti kammottavimmat esimerkit löytyvät 80- ja 90-lukujen vaihteesta. Viitsisiköhän joku laittaa tänne pari kuvaesimerkkiä noilta ajoilta?
No tässä yksi todellinen kammotus:
(http://www.perunamaa.net/ankistit/esteban.jpg)
Näyte on tosin vuodelta 1996. Sarja on Aikamoinen aikamatka ja käsikirjoitus Unn Printz-Påhlson, kuvat Ignasi Calvet Estéban (entinen pankkivirkailija Barcelonasta). Ei sanat riitä kertomaan...
--
Mitä animaatiomaisuuteen tulee, siinä kannattaa toki olla varovainen tai voi mennä yli:
(http://www.perunamaa.net/ankistit/lazaro.jpg)
Lazaro ei tiedä miten se pitäisi tehdä ja venyttää hahmonsa aivan muotopuoliksi. Tämä on kamalaa.
TImo
Ehkä nämä ketkä pitävät Feriolin piirroksista ovat lukeneet vähän liikaa suomalaista taidesarjakuvaa?
varmaa joku jossa on hyvä barksin tai rosan sarja...
taskarien keräily on hubaa!
. Oletteko muut huomanneet että Bancellesin roolihahmoilla on varmaan joka sivulla tuo "sormet suuta koti" asento. (tsekatkaa kolmas ruutu)
Ehkä nämä ketkä pitävät Feriolin piirroksista ovat lukeneet vähän liikaa suomalaista taidesarjakuvaa?
Taitavat olla "suomalainen taidesarjakuva" ja tämmöinen "perinteinen Disney-tyyli" yö ja päivä toisilleen.
Timo
Off topiccina: Mikä on Suomalaista taidesarjakuvaa? Joonakset vai Mämmilät vai mitkä?
Pitääkö sarjakuvahahmon olla staattinen pahvinpala (Bancells)?
Timo
Suomalaiden taidesarjakuva voi olla vaikka Ville Tietäväisen Linnut ja meret. Tai sitten Ville Rannan Sade.
Mitähän olisikaan voinut tapahtua, jos isäukko olisikin ostanut minulle Turun rautatieasemalta talvisena päivänä matkalukemiseksi jonkin pelkkiä 90-luvun kökköpiirtäjien töitä isältävän Aku Ankan numeron?
Veikkaan että olisit naperona ollut nykytuotantoon ihan yhtä tyytyväinen kuin silloin ennen vanhempaan. Aika moni kökkö iskee herkässä iässä kuin miljoona volttia.
Joo mutku ei se ollu mitään kökköö, siinä oli Murryn jatkis jossa Hessu joutu autiolle saarelle ja sit se ajo katepillarilla ku joku partanen setä käski sitä pyssyllä ja sit se ajoki palmun päälle ja rosvot sai kookospähkinät nuppiinsa
Hei pasoleati ,miks ees luet Aku Ankkaa kun kerta haukut sitä kokoajan????
Hei pasoleati ,miks ees luet Aku Ankkaa kun kerta haukut sitä kokoajan????
Ja missähän universumissa tuo esimerrki tukee teloittakaa-se-Karjalan-tsekistien-paperiluodilla-niin-ettei-rahaa-mene-hukkaan-Feriolia? Kehottaako Foster piirtämään kuin hahmo olisi spitaalisen räkää? Eipä taida. Paitsi ehkä tosiuskovaisten mielessä...
Ei noilla "kootuillakaan" ole mitään keräilyarvoa.
Tuntuu kuin Aku Ankka alkaisi hieman menettää otettaan, en ole varma, mutta tuntuu, että tarinat toistaisivat itseään. Saattaa tietysti johtua siitä, että oma ikä kasvaa. Lukekaas Aku Ankan 306 taskukirjan tarina Oma apu paras apu... Taikaviitan "apurit" ovat hyvin mielikuvituksettomia ja kaiken lisäksi tällainen tarina on ollut jo aikaisemminkin. Tarina tuntui vain olevan vähän huonompi versio siitä.
Mitä mieltä itse olette?
Musta tuossa 1980-1990 vuosien välilät olevat Aku-Ankka tarinat lehdissä ovat erittäin laadukkaita!! Juuri ne jotka ovat siinä ensimmäisenä kun avaa lehden!!!
Mutta ketkä ovat piirtäneet ja käsikirjoittaneet näitä tarinoita kun eihän siellä silloin lukenut??? saako jostain selville!!!
Kaikista ei vielä ole tietoa mutta tietokanta paranee koko ajan.
Minusta Aku Ankasta pitäisi alkaa
karsimaan kaikista kamalinta sontaa pois.
Kuten esimerkiksi Pikku Hiawatha... Yäk!
Tietysti tässä asiassa pitäisi ajatella myös pikkusia.
Niille oma lehti (johon kaikki lapsellinen) ja Aku Ankka aikuisille.
Jepjep... näin se menis ;)
Minusta Aku Ankasta pitäisi alkaa karsimaan kaikista kamalinta sontaa pois.
Tietysti tässä asiassa pitäisi ajatella myös pikkusia.
Niille oma lehti (johon kaikki lapsellinen) ja Aku Ankka aikuisille.
Mun puolesta siitä vois poistaa kaikki muut paitsi Ankat.Mutta ei kai niitä perkuleen hiiriä saa sieltä pois millään >:(. Miks sinne on ylipäätänsä ruvettu lisäämään kaikkia turhia,kuten Hiawathaa,Veli Kania,Jose Cariocaa,Pikku Hukkaa yms.
pikku hukka oli jo ekassa akussa, joten sitä ei lisäitty ;)Ekasta Akusta tuli mieleen,että minisarjikset on kyllä vähentynyt reilusti.Siinä ekassa oli yli kymmenen puoli-2sivuista juttua,kun nykyään on korkeintaan 3.Joskus ei yhtään.
Mun puolesta siitä vois poistaa kaikki muut paitsi Ankat.Mutta ei kai niitä perkuleen hiiriä saa sieltä pois millään >:(.En tiedä, mutta Aku Ankkahan sinällään ei ole mitään maailman mainiointa moraalikasvatusta pikkupenskoille, missä Mikki Hiiri on. Esim. Vicarin piirtämä wnbHulk-tarinan opetushan on, että rähjäämällä saa kaiken läpi. Saako niin mukamas oikeassa maailmassa asiansa läpi? Vaikkei ankat olekaan kaikille pienille tarkoitettu, on minun ja monen muun serkkuni perheessä se ollut vakiolukemista jo silloin, kun tajusi, että tässä on kuvia ja ne tekevät jotain. Ruotsissa vastaavaa laitosta myydään selvästi juuri lukemaan oppineille kaikkine sälineen ynnä muineen. Ja tarinavalinnatkin ovat omasta mielestäni jotenkin hiton tökeröitä ja kökköjäkin.
Mun puolesta niistä sais poistaa ne kaikki Feriolin piirtämät Mikki jutut >:(.Hyi että ne on ihan kamalia >:( :o :'(paitsi se aika uus "Astalon salissa" niminen juttu lämmitti jotenkin kummasti mutta ehkä vain sen takia kun siinä on aku mukana ja kun se on vähän niinkun jatkosarja siitä yhdestä lempiklassikostani nimeltä "Mikki Hiiri ja seitsemän kummitusta" :DNo tyyliltään hän yltää sinne Barksin tasolle ihan helposti. Vähän liiankin helposti Akkarin muihin tuottajiin verrattuna (Vicar, Massaroli, Esteban ja se kirotun Rosa).
No tyyliltään hän yltää sinne Barksin tasolle ihan helposti. Vähän liiankin helposti Akkarin muihin tuottajiin verrattuna (Vicar, Massaroli, Esteban ja se kirotun Rosa).No jokaisellahan on oma makunsa tietenkin ;D joten se oli oma mielipiteeni (mielestäni Rosa on hyvä)
...kaikki säälittävät yritykset pysyä ajan hermolla. Nettisakki, jalkapallojutut, ökyjatkosarjafantasiaspektaakkelit(?!), formulajutut jne :(Sikäli kun minä tiedän, niin Italiassa piirretään sarjakuvaa ihan jatkuvasti. Ei kai sitä nyt hullukaan jaksaisi lukea vuosikymmenestä toiseen iloiselle 50-luvulle sijoittuvia seikkailuja. Ne olivat ajankohtaisia silloin, nämä ovat nyt. Mikä niistä tekee niin säälittäviä?
En tiedä, mutta Aku Ankkahan sinällään ei ole mitään maailman mainiointa moraalikasvatusta pikkupenskoille, missä Mikki Hiiri on. Esim. Vicarin piirtämä wnbHulk-tarinan opetushan on, että rähjäämällä saa kaiken läpi.
Mielenkiintoinen tulkinta. Minä taas olin näkevinäni jutussa ihan vain ajankohtaisen elokuvan parodian, jossa nauretaan Akun kliseisen temperamenttisuuden uustulkinnan kustannuksella. Mutta tulkintansa kullakin... Oletkos muuten Dragon Ballia lukenut?Onhan se parodia (hieman liiankin ilmiselvä), mutta itse olen huomannut, että ruotsinkieliseen laitokseen verrattuna suomenkieliset tarinajulkaisut ovat aika väkivallattomia loppujen lopuksi. Onhan se tietenkin kysynnästäkin kiinni, mutta myös niistä, jotka valitsevat sarjat (tämähän tehtävä kuulu ihan Suomen Aku Ankan toimittajille, eikös?). Ja mielestäni he ovat onnistuneet valitsemaan Suomeen suhtkoht normimoraalin mukaisia tarinoita, Akun äksyilystä ja Roopen piheydestä huolimatta. Tarkoitukseni ei ollut olla mikään moralisoiva kukkahattutädin vertauskuva, kummastelin vain tuon sarjan kohdalla Akkarin linjasta poikkeavuutta.
Esim. Vicarin piirtämä wnbHulk-tarinan opetushan on, että rähjäämällä saa kaiken läpi. Saako niin mukamas oikeassa maailmassa asiansa läpi?
Mikähän sarja tää oli ja missä numerossa?Tämän vuoden 25. lehti, ihan ensimmäinen sarja.
Timo
Mun puolesta siitä vois poistaa kaikki muut paitsi Ankat.Mutta ei kai niitä perkuleen hiiriä saa sieltä pois millään >:(. Miks sinne on ylipäätänsä ruvettu lisäämään kaikkia turhia,kuten Pikku Hukkaa yms.
Onhan se tietenkin kysynnästäkin kiinni, mutta myös niistä, jotka valitsevat sarjat (tämähän tehtävä kuulu ihan Suomen Aku Ankan toimittajille, eikös?). Ja mielestäni he ovat onnistuneet valitsemaan Suomeen suhtkoht normimoraalin mukaisia tarinoita, Akun äksyilystä ja Roopen piheydestä huolimatta.
uudet tökeröt hahmot, kuten Riitta
Miksei enää tule ankan joululahjaa?
Myös Oma Nurkka-tyyliset tekstit ja artikkelit ovat myös joskus ihan mukavaa luettavaa, jos niiden tekstit vain sattuvat käsittelemään oikeita aiheita.
Siis Riitta Hanhi, Roopea jo 60-luvulta (Suomessa 70-luvulta) asti piirittänyt liikenainen? Ole hahmosta ihan mitä mieltä haluat, mutta kohta 50 vuotta sarjoissa esiintynyt hahmo ei ole uusi sitten millään mittapuulla.
Mitkäs sellaisia voisivat olla?
Timo
Musta Ritari-kokoelman sen Roopen 50 v. jutun esipuheessa Rosa taisi mainita jotain siitä että tanskalaisten mielestä kaimani Taavi Ankka on "kuollut" eivätkä anna lupaa käyttää hahmoa.
Lisää sivuja :)
Tylsää kun sen kerkee lukee kolmes minuutis jos aku ankka ois vaikka 69 sivunen? 8]
Ja Pa*k*t akuannkka pois!!!! AKU ON PARAS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ja tuosta pitäisi saada jotain selvää?
Aku Ankasta ei pitäisi ottaa mitään tiettyä hahmoa pois. Se on ihan hyvä nykyisellään. Kuitenkin jotkut toivesarjat tai akkarissa ennenjulkaisettomat sarjat toivottaisi välillä hevonkuuseen, kuten akkarissa 1/2006 ollut Kuningas salomon kaivokset tai 20/2004 aarre lasimaljassa, jotka olen jo lukenut. Ei tekisi mieli maksaa jo valmiiksi omistamasta. Tietenkään kaikki eivät ole näitä aikaisemmin lukeneet.
Ja tuosta pitäisi saada jotain selvää?
Lueskelin tossa noita 1990- luvun alkupuolen Akuja, ja näin Ankronikka sarjoja. Ne oli ihan hyviä ja haluaisin niitä lisää.
Oletko ihan terve?
Tai sitten akkareihin pitäisi saada Tikun ja Takun pelastuspartiota sekä Pilipalipilotteja.
Veli Nalle vietäisiin mielisairaalaan kun on pahasti skitsofreeninen (auttaa possuja mutta jahtaa Veli Kania).
Ehdottomasti laatua.
Aku Ankan taso on laskenut kuin lehmän häntä. ;D
<snip>tarinat ainakin olivat ihan huippuja :D
Tuota noin, suuri osa niistä oli ihan hirveää kuraa - kuten tuo kansikin, miten kukaan voi piirtää Hessun kasvot noin huonosti.
Loistava Tony Strobl (http://art-bin.com/art/strobleng.html) oli Barksin lisäksi oikeastaan ainoa toinen hyvä piirtäjä, nykyään niitä on useita.
Yritin hakea sitä ketjua niistä surkeista Aku Ankoista, mutta en löytänyt. Sillä oli jokin hauska nimikin...
Tuota noin, suuri osa niistä oli ihan hirveää kuraa - kuten tuo kansikin, miten kukaan voi piirtää Hessun kasvot noin huonosti.
Loistava Tony Strobl (http://art-bin.com/art/strobleng.html) oli Barksin lisäksi oikeastaan ainoa toinen hyvä piirtäjä, nykyään niitä on useita.
Yritin hakea sitä ketjua niistä surkeista Aku Ankoista, mutta en löytänyt. Sillä oli jokin hauska nimikin...
Lueskelin tossa noita 1990- luvun alkupuolen Akuja, ja näin Ankronikka sarjoja. Ne oli ihan hyviä ja haluaisin niitä lisää.
Oletko ihan terve?
Tuota noin, suuri osa niistä oli ihan hirveää kuraa - kuten tuo kansikin, miten kukaan voi piirtää Hessun kasvot noin huonosti.
Loistava Tony Strobl (http://art-bin.com/art/strobleng.html) oli Barksin lisäksi oikeastaan ainoa toinen hyvä piirtäjä, nykyään niitä on useita.
Yritin hakea sitä ketjua niistä surkeista Aku Ankoista, mutta en löytänyt. Sillä oli jokin hauska nimikin...
Mikä siinä Stroblissa on niin loistavaa? Hänhän oli täysi katastrofi.
<snip>
Ole hyvä ja perustele kantasi.
Itseäni Stroblin "naivismi" ihastuttaa ja naurattaa. Hän myös nosti hippi Touhon keskeiseen rooliin Akun pariksi - serkukset taisivat olla hänen tarinoissaan usein lehtitoimittajia.
ELI: totuus on että Aku Ankan huononemista ovat jo sukupolvet toisensa jälkeen valittaneet 1960-luvulta alkaen. "Kyllä ne oli parempia sillon kun minä olin pieni".
ELI: totuus on että Aku Ankan huononemista ovat jo sukupolvet toisensa jälkeen valittaneet 1960-luvulta alkaen. "Kyllä ne oli parempia sillon kun minä olin pieni".
minusta jatko sarjoja voisi tulla enemmän ja ne voisivat olla pidempiä. ;D
Tietääkö kukaan kuinka paljon on sellaisia Paul Murryn piirtämiä tarinoita joita ei ole julkaistu vielä Suomessa?
Myös niitä jatkosarjoja jotka kestävät pitkään, kuten millenium ja myyttien saari!
Jooei! Akua ja Mikkiä ei saa missään nimessä laittaa samaan tarinaan!
Jooei! Akua ja Mikkiä ei saa missään nimessä laittaa samaan tarinaan!
Jooei! Akua ja Mikkiä ei saa missään nimessä laittaa samaan tarinaan!
Minun mielestäni kerran vuodessa saisi olla yksi pitkäsarja, jossa Aku ja Mikki ja muut esiintyisivät.
Samaan tapaan kuin myyttien saaressa. Tulisi vähän vaihtelua 8]
Aku ja Mikki voivat olla samassa sarjassa kunhan yhteistoiminnalla on joku pointti. Mikki tuppaa ottamaan ohjat ja Akun tilalla monessa tapauksessa voisi hyvin olla Hessu.
Nuo pitkäsarjat eivät niin hääppöisiä ole olleet.
Kyllä Aku ja Mikki voivat olla mielestäni samassa tarinassa, sillä joskus ne ovat ihan hauskoja juttuja. Mikki leikkii etsivää ja Aku ei oikein pidä siitä ja kiusaa mikkiä ja siinä samassa pyörii menevä juoni, mikäs siinä. :)
Välillä saisi olla silleen että Mikki olisi tausta hahmona ja esim. Hessu oli päähahmo
P.S. Aku muuttuu yht'äkkiä pienemmäksi kuin Mikki sivun 26 seitsämännessä ruudussa. ;)
Nonin. odotuksenne on päättynyt uusimmassa lehdessä nyt sitten on sitä toivomaanne Mikkiakua. :-X
P.S. Aku muuttuu yht'äkkiä pienemmäksi kuin Mikki sivun 26 seitsämännessä ruudussa. ;)
Aku on perinteisesti Mikkiä pienempi, katsokaa mikä tahansa Gottfredsonin Mikki-tarina 1934-39 missä vaan Aku on mukana.
Timo
Ja sitä edellisessä ruudussa Aku on Mikkiä tuplasti isompi! Ei pitäisi Feriolille tussia antaa.
Oletteko kuuleet perspektiivistä? Lähempänä olevat asiat näyttävät isommilta.
Timo
Oletteko kuuleet perspektiivistä? Lähempänä olevat asiat näyttävät isommilta.
Timo
Olen. Mutta ne olivat vieretysten.
Olen toki, mutta sinä et ole tainnut kuulla ironiasta... Pitäisi varmaan käyttää hymiöitä.
Vaikuttaa siltä että tästä Aku ja Mikki sarjiksesta on onnistuttu tekemään tavallista parempi. Tässä kumpikaan ei jää toisensa varjoon niin kuin yleensä tuppaa käymään ja juonikin vaikuttaa tavallista mielenkiintoisemmalta.
Tässä sarjassa taidetaan jopa nähdä Mustakaapu joka ei tietääkseni ole aikaisemmin esiintynyt tälläisissa sekasarjiksissa (korjatkaa jos olen väärässä) 8]
Oli hyvä tarina, koko Akkari oli aika hyvä lukuunottamatta sitä rahasäilötarinaa.
Johtosarjakin (lehden aloittava sarja) oli hyvä. "Tahdon piirakkaa!" Tuon voisi laittaa "hauskimmat sarjakuvaruudut" -osioon. Suorastaan irstas!
Timo
Varsin viihdyttävä tuo uusin aku, varsinkin eka ja viimeinen tarina. Pitkästä aikaa Aku ja Mikki samassa tarinassa, ja olihan uusimmassa taskarissakin Mikki ja Aku tarina. Varsinaista Mikki ja Aku herkkua, LURPS! :P
Johtosarjakin (lehden aloittava sarja) oli hyvä. "Tahdon piirakkaa!" Tuon voisi laittaa "hauskimmat sarjakuvaruudut" -osioon. Suorastaan irstas!
Timo
Vaikuttaa siltä että tästä Aku ja Mikki sarjiksesta on onnistuttu tekemään tavallista parempi. Tässä kumpikaan ei jää toisensa varjoon niin kuin yleensä tuppaa käymään ja juonikin vaikuttaa tavallista mielenkiintoisemmalta.
Tässä sarjassa taidetaan jopa nähdä Mustakaapu joka ei tietääkseni ole aikaisemmin esiintynyt tälläisissa sekasarjiksissa (korjatkaa jos olen väärässä) 8]
Olet väärässä. 1964-67 ilmestyi Mustakaavun oma Phantom Blot -lehti seitsemän numeron verran, ja ainakin suomeksi tulleissa sarjoissa oli mukana sekä Mikki että Aku. Paul Murry oli piirtäjänä.
Nuo tulivat 80-luvun 400-sivuisissa kovakantisissa kirjoissa. Ainakin kaksi.
Esitetään heti tähän perään toinen tyhmäkysymys, kun täällä tuntuu olevan tietoa ;)
Kuinka monta Mikin dekkari pokkaria on ilmestynyt
No niin, nyt aiheeseen. Minusta Aku Ankassa saisi olla enemmän Rosa sarjoja, mutta vähälle taitaa jäädä. No, onneksi kovakantisia kirjoja tulee mutta niitäkin harvoin.
No niin, nyt aiheeseen. Minusta Aku Ankassa saisi olla enemmän Rosa sarjoja, mutta vähälle taitaa jäädä. No, onneksi kovakantisia kirjoja tulee mutta niitäkin harvoin.
Ei makeaa mahan täydeltä
Rosan sarjat tuntuvat vaan paremmalta, kun ne eivät tule kuin liukuhihnalta ja kun Rosalta tulee jotakin niin se on yleensä aika pitkä jatkosarja.
Taikaviittaa, mustakaapua, pikku-akua olisi kiva nähä enemmän. :o
Rosan mielestä Mikki on tylsä hahmo eikä varmasti aio tehdä ikinä Mikki-tarinaa. Jos hänelle annetaan vaihtoehto että joko teet Mikkiä tai palaat rakennusinssiksi niin hän palaa rakennusinssiksi.
Pitäisikö Rosa-Mikkiä sisältävää Akkaria myydä kalliimmalla vai mitä tarkoitat?
Eikö akkarin hinta yleensä nouse tavallista korkeammalle kun mukana on Rosan sarja? Tälläinen mielikuva täällä.
Miksköhän Taskarin hinta nousee kokoajan 0,10€. Nuoseeko niillä valmistuskustannukset vai ovatko vain ahneita
On se jännä vaikka inflaatio laskisi tai pysähtyisi niin ei se hinnoissa näy. Taskarin hinta se vain tasaisesti nousee.
Odotellaan milloin Taskarista pitää maksaa 5€ (tavallinen ei erikois julkaisu)
Eli Isokanan listan viimeisin hinta on 4,20 (vähän vaiheessa on lista) ja viimeisimmän teemataskarin (#10) hinta on 4,50.
Ymmärtääkseni kaikki Barksit ovat Aku Ankan Parhaat -sarjassa? Missä numerossa kivetyssäteen keksivä Kaaliproffa on?
1956, mutta on se julkaistu uusintana AA 48-49/1982.
Aku Ankan Parhaissa ei Barksin pitkiä sarjoja tainnut tulla. Tai jos tuli niin ei montaa ainakaan.
Ei niissä kyllä kaikkia ole, koska eikös Barks ole tehnyt jotain 6000 sivua sarjakuvia, niin noista yhteensä ei tulisi sivumääräksi edes se, ja kai niissä joissain on ollut samoja sarjoja.
AAP:ssä ei ole kaikkia Barkseja mutta onko niissä ja Juhlasarjoissa?
Uudessa Aku Ankassa on Rosan sarja Rahavirta, jossa on tämä Kaaliprofessori. Muistan hämärästi lukeneeni kyseisen Barksin sarjan jossa hän oli. Ymmärtääkseni kaikki Barksit ovat Aku Ankan Parhaat -sarjassa? Missä numerossa kivetyssäteen keksivä Kaaliproffa on?AA 10B/1956 Roope-Setä ja Hupsu Professori.
AA 10B/1956 Roope-Setä ja Hupsu Professori.
aku ankat on just parhaita näin että älä kuule valita. seikkailuja kyl sais olla enemmän
Kyllä aku ankkaa voisi ilman mainoksiakin lukea.
Miksi kaikki on niin kaupallista :P
Jos niitä mainoksia ei olisi, lehden hinta olisi korkeampi. Voihan mainossivujen yli aina hypätä.
Jos se ei ole rikki, ei sitä pidä korjata.
Kyllä aku ankkaa voisi ilman mainoksiakin lukea.
Miksi kaikki on niin kaupallista :P
Ilman mainoksia et tietäisi Aku Ankastakaan kuin isoilta kundeilta kadulta.Aku Ankka saisikin olla vain harvojen ja valittujen ulottuvilla.
Mikki Hiirtä.
Akuun lisää Vicaria, Brancaa (hyvillä käsikirjoituksilla molempia!),
Uusia Daniel Brancan tarinoita ei ainakaan akkariin tule, kun eikös hän ole kuollut?
TIetääkö joku voiko Inducksilla hakea sarjoja joita ei ole tullut suomeksi?
Laajempaan hakuun (http://coa.inducks.org/comp.php/3) rastitetaan "ei julkaistu Suomessa". Myös tekijä kannattaa laittaa ja ehkäpä myös taitoksi tarina.
Yhden sivun pituisten sarjiksien tilalle voisi laittaa Paska Ankan sarjiksia
Paljon parempi oli jostain vahingossa saamani Mikki Hintti ja Hessu Homo -monisteläpyskä. En viitsi tarkemmin kuvailla kun lapsiakin täällä on.
Tuollaisia sarjoja ei tehdä enää. Sääli.
Joops itelläkin on akua 50-luvulta, mutta yhdestä puuttuu kansi. >:(
Lehden ensimmäisen tarinan aloituskuvassa Aku ja pojat istuvat autossa mäenharjalla ja Aku sanoo jotain mikä jäi minulle ikuiseksi arvoitukseksi ja vaivaa minua vieläkin.
Olisiko kyseessä Höpsismi-sarja?Eihän Höpsismi-sarja ala ruudusta, jossa Aku ja pojat istuisivat autossa?
Lehden ensimmäisen tarinan aloituskuvassa Aku ja pojat istuvat autossa mäenharjalla ja Aku sanoo jotain mikä jäi minulle ikuiseksi arvoitukseksi ja vaivaa minua vieläkin.
Lehden ensimmäisen tarinan aloituskuvassa Aku ja pojat istuvat autossa mäenharjalla ja Aku sanoo jotain mikä jäi minulle ikuiseksi arvoitukseksi ja vaivaa minua vieläkin.
Tutustuin Aku Ankkaan ensimmäisen kerran naapurissa jonne Aku tuli tilattuna. Ongelma oli että en osannut vielä lukea. Lehden ensimmäisen tarinan aloituskuvassa Aku ja pojat istuvat autossa mäenharjalla ja Aku sanoo jotain mikä jäi minulle ikuiseksi arvoitukseksi ja vaivaa minua vieläkin.Aku sanoo: "Hengittäkää syvään raikasta vuoristoilmaa" Ellen erehdy. Kerro vielä suunnilleen akkarin vuosi ja ehkä vuodenaika, oliko akkari silloin uusin, vai jo jonkun viikon vanha.
Aku sanoo: "Hengittäkää syvään raikasta vuoristoilmaa" Ellen erehdy. Kerro vielä suunnilleen akkarin vuosi ja ehkä vuodenaika, oliko akkari silloin uusin, vai jo jonkun viikon vanha.
Kivettävä säde on ainoa Aku Ankka -sarja joka tuntui minusta lapsena jotenkin pelottavalta. En muista sitä tarkalleen mutta jotain kaameaa siinä oli.
No kun Tony Stroblikaan ei pääse Suomeen promotoimaan, niin veikkaisin että keväisin tulee jatkossakin Ankantekijöitä edesmenneiltä ja syksyisin eläviltä.
Branca ja Carpi nyt ainakin poismenneistä ansaitsisivat omat Ankantekijät.
*!Muerte a Bernado!
Se Superhessu-tarina vaikutti heti alussa niin huonolta että en lukenut loppuun vaikka yleensä luen Akun kokonaan.
Ei muuten näyttänyt Taikaviitta ja Superhessu niin hyvältä normaali-Akussa.
Basileja saisi olla enemmän (enkä nyt tarkoita niitä sauvamaisia eliöitä), mutta eihän niitä ole julkaistukaan kuin taskareissa
Jaa siis tuota noin eikös Aku Ankka ole tarkoitettu kaiken ikäisille eikä vain aikuisille (itse kukin voi määritellä aikuisen)?"Nainen aikuistuu viidentoista, mies seitsemänkymmenen ikäisenä"
Edit. Tämän päiväisessä Akkkarissa yritettiin taas pysyä muuttuvassa ajassa mukana: "...Oli kesä mopo mopo..."
No hitto! En minä Aku Ankasta luovu, vaikka siinä onkin välillä tyhmiäkin juttuja! Ennemmin lopetan lukion kesken.
Siunattu se päivä jolloin italialaiset ostivat Disney-lisenssin. Taskari kun hakkaa Akkarin mennen tullen. Makaroonarit ovat saaneet Akusta ja kumppaneista enemmän irti kuin Rosa tai Van Horn ikuna. Egmontin tarinat ovat kyllä aika pohjasakkaa.Allekirjoitan! Paitsi kyllä akkarissakin on joskus jotain kunnollista Egmonttilaista.
Oikeastaan Aku Ankassa voisi julkaista pelkästään Barksia ja Don Rosaa kronologisessa järjestyksessä ja jättää kaikki muut sarjat pois.Sitä varten on Barksin kootut ja Rosan parhaat. Vois olla melko ykspuolista Ankka tuon jälkeen. Ilmestyis varmaan kerran vuodessa, kun ei olis matskua noihin
Kaivakaas esiin se wanha "Akkari vai Taskari" äänestysketju ja jatkakaa siellä.
Kun vallassa oli vielä savolaisia kommunisteja niin ilmatkin olivat paljon parempia.Kekkonen?
Viisi pistettä sille joka tietää mistä on sitaatti. Vihje: Ei ole sarjakuvasta.
Kekkonen?
Höpö höpöHarmi, eipä tuu viittä pistettä. Ei kannattaisi tulla näihin asioihin tärkeilemään, kun en koskaan edes Suomen historiaa lukenut.
T
Ei kannattaisi tulla näihin asioihin tärkeilemään,
En minä halua tärkeillä, tai muutenkaan....Et niin, etkä tärkeilekään. Itseäni tarkoitin
Timo
Harmi, eipä tuu viittä pistettä. Ei kannattaisi tulla näihin asioihin tärkeilemään, kun en koskaan edes Suomen historiaa lukenut.Minä olen, aika lailla, mutta en silti tiedä mistä tuo sitaatti on peräisin.
Minä olen, aika lailla, mutta en silti tiedä mistä tuo sitaatti on peräisin.Eihän kukaan takaa, etteikö se voisi muuhunkin liittyä
Ihminen unohtaa ikävät asiat, siksi asiat olivat ennen paremmin ja kesätkin kauniita ja nuoriso ryhdikästä ja reipasta, toisin kuin nämä lökäpöksyiset räppiä kuuntelevat mangahulttiot.Haluatkos selittää sanan: "mangahulttio" ja sen, miten se liittyy räppiin. Ei niin, ettäkö itse olisin räppiä kuunteleva tahi mangahulttio, että tuosta nokkiini ottaisin, haluaisin vain kuulla , mitä selität 8]
Edit. Tämän päiväisessä Akkkarissa yritettiin taas pysyä muuttuvassa ajassa mukana: "...Oli kesä mopo mopo..."Ajankohtaisia ovat. Todellakin.
Ajankohtaisia ovat. Todellakin.Aku Ankka on luvulta 1950. Siis, Lönkka, pois Aku Ankasta ketjussa mielipiteesi on, että Aku Ankka pois Aku Ankasta. ;)
Sleepparit julkaisivat Mopot Shown 1979...
Mietin juuri tässä, että skitsosivatkohan meidän ikäiset (puhun nyt 15 vuotiaista eteenpäin) 70-luvulla kuinka [vanhuksen käheää muminaa] "Aku Ankka on menny niin huonoon suuntaan" ja että "kaikki oli paremmin silloin 50-luvulla kun tarinat oli niin parempia ja tyyli omalaatuista". :P
Joo, ja uusimmassa taisi olla aivan oksettavan yököttävä Bernadon (!Muerte a Bernado!) "taidonnäyte" vammaisine hahmoineen.
Ylävirran yritys ja Nettisakki ovat A. Ankan historian karmeimpia lukuja. Aivan kaameata lannoitetta.Tiedätkös, joku saattaisi jopa ottaa sinut vakavasti jos perustelisit mielipiteitäsi, etkä vain pamauttaisi niitä totuuksina.
Sallinette, että viikonlopun ratoksi siirrymme hetkeksi kunnon kirjallisuudesta sarjakuvan pariin.
Miten Harri Holkeri tähän liittyy? (Kumma otsikointi.)Jospa kysymyksessä olisi vain pyrkimys täsmälliseen ilmaisuun?
Itseäni on pikemmin häirinnyt se kirjoituksessa mainittu Aku Ankan "hyvä suomen kieli". Se on nimittäin jo vähän ylisivistävää. Joka toiseen lauseeseen pitää ängetä jokin harvinainen yleiskielen sana tavallisen suomen sanan sijaan.
Miten Harri Holkeri tähän liittyy? (Kumma otsikointi.)
Minusta tuossa tekstissä ei ollut mitään erityisen elitististä.
Kirsi Piha:
12. maaliskuuta 2007 kello 9.52
Hmm. Pitäisi olla tarkkana siinä mitä sanoo : ) Eli en väheksy sarjakuvaa, päinvastoin. En myöskään voi sanoa olevani mikään superharrastaja.
Ville Hännisen toimittaman Ulkomaisia sarjakuvantekijöitä -kirjan luin viime vuonna ja se oli mielenkiintoinen. Etsin käsiini tuon Satrapin.
...kaikki säälittävät yritykset pysyä ajan hermolla. Nettisakki, jalkapallojutut, ökyjatkosarjafantasiaspektaakkelit(?!), formulajutut jne :(
Kuinka monta noita Mikin mysteerit kirjoja on julkaistu?
Tämän viikon Aku Ankassa on Tupu Hupu ja Lupu teema, lehden välissä on myös pienoislehti ko. herroista.
Noi hemmot täyttävät 70 vuotta!!
Mitä Tein Väärin ???
# Mieti mitä kirjoitat, ja kiinnostaako kommenttisi ketään. Mieti erityisen tarkkaan, kun aiot aloittaa uuden aiheen.
# Noudata kielioppisääntöjä. Välimerkit ja isot alkukirjaimet oikeissa paikoissa helpottavat lukemista.
Tulekohan hannusta juhlakirjakin? :)
Mutta onko joku tekijä saanut Hannusta mitään irti, jota hahmon luoja Carl Barks ei saanut?AA taskukirjassa 290, Oikotie onneen Hannu ihastuu muuttuneeseen Millaan. Hieman pehmompi sarja, eikä tässä Akulla ole ollenkaan huonoa onnea.
Tuoreessa Aku Ankassa on sarjakuvaliite! Nyt siihen ei kyllä tarvita enää mitään lisää.
Ei mulla vaan ole. Vai joko Turkuun tuli ensi viikon Aku Ankka?Ei ollut täälläkään.
Cosmicin pöydässä lojunut Ankka oli vanha numero, mitä kukaan ei hämmästyksissään ja sarjakuvatapaamisen riemussa ennättänyt huomata.
Ihmettelen että miksi barks92:sta haukutaan aina ylläpidolle. Minusta hän on nytkin oikeassa.Onko paljon viime aikoinakin? ??? on yrittäny kirjoittaa paremmin
Joo noita muiden maiden kuin Italian poikien sarjoja mukaan, toki Hollannilla ja muutamalla muulla maalla on edustusta, mutta lisää noita vähemmän esillä olleita.Juu hollanin sarjoja on aika paljon sarjaextrassa mikä on hyvä :)
Juu hollanin sarjoja on aika paljon sarjaextrassa mikä on hyvä :)
Taas tämä "Aku ei ole nykyään sama kuin silloin kuin olin pieni" -keskustelu.
Tässä on nyt kyse siitä, että omat ala-asteikäiset lapset eivät oikein enää välitä Akkari-lehdestä. Hulvattomat Roope-Sedät sen sijaan naurattavat, ja niissä on myös enemmän seikkailutarinoita ja crazy-huumoria.
jatko sarjat ovat osasta parempia uusissa. ;D
"Disney-sarjakuvien tekemistä alettiin siirtää Yhdysvalloista jo vuosikymmeniä sitten ympäri maailmaa halpojen tuotantokulujen perässä. Siinä mielessä ankkoja voisi sanoa jopa globalisaation edelläkävijöiksi."
Oliko se tosiaankin näin??
Täällä vaan luetaan enemmän Disney-sarjoja ja kun niitä ei enää USA:ssa tehty, piti tehdä täällä. As simple as that.
Kyllä niitä USA:ssa yhä tehtäisiin, jos siellä vaan joku niitä sarjoja lukisi.
Tää keskustelu on ikuinen, eikä lopu koskaan.
Tätä mielipidettä ihmettelen kovasti. Katsokaapa vaikka eilisen akkarin jatkosarjaa. Väkisin väännettyä sanonko mitä. Ja nykypituudetkin ovat vain 16 sivua, eli "jatkosarjat" ovat hieman pidempiä kuin tavalliset johtosarjat mutta niistä tehdään väkisin jatkosarjoja.Tiedän että monet ihmettelevät tuota. Olet periaatteessa aivan oikeassa ne ovat kuin väkisellä väännettyjä. Vanhoista jatkosarjoista en oikein paljon pidä.Varsinkaan jos on Mikki Hiiri tarina. Ja se keskiviikon akkarin jatkosarja oli aika surkee.
Teillä on kova työ saada AA loppumaan sen verran sillä on muita lukijoita ja AA:n vastainen kamppanjakin saa iso, että se vaikuttaa muihin.
Joku vaikutus on varmaan myös digest-koolla. Se on kätevämpi ja jämäkämpi, mukavaa luettavaa auton takapenkillä tai sängyssä ennen nukkumaan menoa.Aku Ankka ei tosiaankaan ole samanlainen kuin esim. -70 luvulla tai -80 luvun alussa. Roope-Setä lehti sen sijaan on, juuri niinkuin sanoit paljon kätevämpi ja parempi.Roope-Sedässä on enemmän sivuja, halvempi (eihän se nyt niin halpa ole mutta silti jotenkin se on parempi...) ja käytännöllisempi.
Mutta hei, Aku Ankka on Suomessa nyt suositumpi kuin koskaan. Joten vähemmistöön tässä kuulutaan.
Keräilen taskareita, mutta en osta enää kovin usein. Niitä löytää sitten divareista halvemmalla. :)
Minä myin/annoin vanhat taskarini, muutamia poikkeuksia lukuunottamatta, pois jossain vaiheessa, mutta niin niitä vaan on tullut ostettua vanhana (nyt 41) uudelleen kymmenittäin, nostalgia on ihmeellistä.
Eli varastat niitä divareista?En vaan maksan niistä vähemmän.
Busted!
En vaan maksan niistä vähemmän.Samma juttu tai sitten ostan huuto nettistä
Miksi tämän ketjun otsikossa puhutaan Aku Ankasta, kun itse asiassa puhe on Taskareista ihan järjestään.
Muutetaanko otsikkoa, vai tuleeko itse Aku Ankka -lehdestä mitään aiheen tiimoilta?
Olen ajatellut, että pitäisi nyt kokeilla uudestaan, mutta en taida uskaltaa, kerta tämä ikäongelma toimii näinkin päin...
http://coa.inducks.org/issue2.php?c=fi&c1=AA1977
Tuolta voi hakea.
Aku Ankka on tätä nykyään kyllä niin tylsä lehti, että meidän taloudessa lehden tilaus tiltataan ja tilataan tilalle pirteämpi ja hauskempi Roope-Setä. Edellinen sisältää nykyään vain lyhyitä hassutuksia, Roope-Sedässä on sentään joskus pidempiäkin seikkailuja, ja jopa sitä huumoria. Ja Mikki Hiirtä.
What ever happened to Donald Duck? Mitä tapahtui Aku Ankalle? Missä ovat kolmiosaiset jännittävät seikkailutarinat tyyliin jatkuu ensi numerossa...
Yleisön kosiskelua?
Pitaapa tahan keskusteluun tuoda oma nakokulmani.Koetahan tuoda "nakokulmaasi" myös ääkköset, hyvä veli. ;)
Minulla se on ehdottomasti Hessun Puhuva Hammas.Sama juttu täällä, vaikka olenkin aina pitänyt enemmän Ankkojen seikkailuista. Hessun puhuvassa hampaassa oli silti jotakin maagista. Eikös tuossa samassa tarinassa ollut myös se munanmuotoinen asuntovaunu, jonka kimppuun kävi jonkinlainen lentolisko? Se oli aika hillitöntä.
William van Horn on syntynyt Kanadassa v. 1939.Muutti Amerikkaan ja opiskeli Kaliforniassa. Ryhtyi piirtämään ankkoja 1980-luvun puolivälissä amerikkalaiselle Gladstonelle ja 1990-luvulla tanskalaiselle Egmontille.
Van Hornin puoliviralliset fanisivut (http://www.wvh.barksbase.de/en/index.htm)
Muistan penskana lukeneeni useana kesänä mökillä vanhalla rantasaunalla pinossa olleita Akuja,
Molemmat noistakin ovat Barksia.Arvaa vaan harmittaako nyt, kun en huomannut/tajunnut aikanaan Barksin kokoelmaa itselleni tilata. Juu ei innosta tässä vaiheessa kertarykäyksellä ostaa koko sarjaa.
Timo
Mainitaan yksi tarina, joka ei ollut jättikirjoissa, vaan 400 sivuisen kovakantisen lopussa. Karhukopla oli opettanut lintuja varastamaan Roopelta rahaa. Tarina tavallaan alkoi ja päättyi tähän episodiin. Olisiko kyseessä ollut epäonnea tuottavan timantin hakujuttu?
Carl Barksin kootut, ja 30 vuoden päästä kerää uutta luksuslaitosta ja nillittää foorumeilla kuinka pikselöityneitä ne vanhat olivat.
Toinen kyseisistä lehdistä mieleenjäänyt tarina on se, missä Roope ja muut hortoilevat muistaakseni jollain saarella, jossa asuu hattivatin näköisiä valkoisia tyyppejä ja Milla tulee paikalle hosumaan jonkun taikapeilin kanssa ja PLIM, peiliin katsovan naama muuttuu aina joksikin muuksi, esim. Millan korpin naamaksi.Minusta tuntuu, että tuo tarina on myös uusittu Aku Ankka -lehdessä ihan suht äskettäin. Ainakaan siitä ei ole kovin hirveän kauan, kun luin tuon samaisen tarinan jostain...
Minusta tuntuu, että tuo tarina on myös uusittu Aku Ankka -lehdessä ihan suht äskettäin. Ainakaan siitä ei ole kovin hirveän kauan, kun luin tuon samaisen tarinan jostain...
Onko kuolema liian suuri tabu ankkamaailmassa?
Ei vaan Mortti oli se joka jäi.
En ole tiennytkään, että noinkin paljon kyseisen roska-lehden (vitsi ;)) siis Aku Ankan tilaajista on yli keski-iän olevia aikuisia.
En olekaan niin outo. Aku Ankan tilaajista viidennes eli n. 60 000 on 40-50-vuotiaita miehiä.
Jos Ankka tulee lasta varten, se tilataan yleensä lapsen nimellä. Ei toki aina.
Mummo Ankka ratkoo rötöksiä Aku Ankan uudessa dekkarisarjakuvassa
Aku Ankka -lehden tuoreimmassa numerossa julkaistaan uudentyyppinen sarjakuva, joka aloittaa Mummon mysteerit -sarjan. Tavallisesti maatilallaan ahertava Mummo Ankka nähdään siinä salapoliisina, joka ratkoo rikoksia hämmästyttävän tarkalla päättelykyvyllään. Kukin Mummon mysteerit -sarjan kahdeksansivuinen jakso haastaa lehden lukijat osallistumaan rötöksen ratkomiseen. Sarjan viimeisellä sivulla Mummo selittää oman päättelynsä tuloksen ja paljastaa lukijalle ratkaisun. Suomalaisen ankkataiteilijan Kari Korhosen käsikirjoittama ja piirtämä sarja julkaistaan Suomen lisäksi ainakin Pohjoismaissa ja Saksassa.
Mummon mysteerit on uusi sarja, jonka ensimmäinen jakso julkaistaan 26.5. ilmestyvässä Aku Ankan numerossa 21/2010. Vanha tuttu Mummo Ankka nähdään uudessa roolissa veitsenterävänä rikosarvoitusten ratkaisijana. Konnuuksia selvittävän Mummo Ankan esikuvana on ollut Agatha Christien salapoliisihahmo Neiti Marple.
Sarja on myös rakenteeltaan uudenlainen. Kukin Mummon mysteerit -sarjan jakso kutsuu lehden lukijat ratkomaan rikosta. Sarjan toiseksi viimeisellä sivulla esitetään haaste lukijalle: Oletko hoksannut kaikki johtolangat? Joko tiedät, kuka on syyllinen? Tarinan viimeisellä sivulla Mummo paljastaa ratkaisun.
Idean rötöksiä ratkovasta Mummosta sai alun perin Aku Ankan toimituspäällikkö Aki Hyyppä, ja Aku Ankan toimituksessa salapoliisisarjakuvan konseptia kehitettiin edelleen. Mummon mysteerit -sarjan on käsikirjoittanut ja piirtänyt Suomen oma ankkataiteilija Kari Korhonen.
”Sympaattinen Mummo Ankka on jäänyt Ankka-sarjoissa harmillisen usein sivurooliin. Nyt Mummo ihastuttaa lukijoita nopeaälyisenä salapoliisina. Kaino-Vienolla on tunnetusti aimo annos muutakin kuin maalaisjärkeä. Eihän isoäiti muuten olisi pystynyt kasvattamaan Akun kaltaista rasavilliä kunnialliseksi margariinin pakkaajaksi”, toteaa Kari Korhonen.
Mummo-sarjan arvoitukset ovat saaneet vaikutteita klassisista dekkareista. Korhonen mainitsee innoittajikseen muun muassa Sherlock Holmesin luoneen Arthur Conan Doylen ja rikosten kuningattareksikin kutsutun, maailman toiseksi myydyimmän kirjailijan Agatha Christien. ”Dekkarien ystävät tunnistavat sarjassa toivottavasti jopa lainauksia lempitarinoistani”, sanoo Korhonen.
Mummo-sarjassa ei nähdä Hansu Hanhea lukuun ottamatta muita tuttuja ankkalinnalaisia. Sarjan avausjaksossa esitellään Kääkkylän (Quackville) seriffi Jaana Kapula (Stella Curfew), joka on mukana kaikissa jaksoissa. Sarjan ensimmäisessä jaksossa Mummo selvittää konnankoukkuja tutussa ympäristössä omalla maatilallaan. Jatkossa Mummo seikkailee rikosten parissa myös muissa ympyröissä.
Mummon mysteerit -sarjan seuraava osa ilmestyy jo kesäkuussa Aku Ankassa 26/2010. Siinä Mummo ratkaisee risteilyaluksella sattuneen tapauksen. Korhosen käsikirjoittamia ja piirtämiä salapoliisisarjoja on toistaiseksi valmistunut neljä.
Onkos täällä muita,joita ei jaksa Aku Ankka lehti enää kiinnostaa? 20 vuotta Aku Ankka lehti on ollut täyttä skeidaa. Kaiken maaiman Vesa Keskiset sun muut ö-luokan julkut otettu mukaan surkeisiin tarinoihin,ei vois vähempää enää kiinnostaa..
Onneksi noita 1950-1980 lehtiä voi aina lukea uudestaan ja uudestaan..
Mun mielestä Aku Ankka lehteä ei pitäisi enää tehdä. Täytyisi lopettaa yksi ajanjakso sarjakuvan historiassa..tiedän että en saa juurikaan vastakaikua ajatuksilleni,mutta oli pakko tämä sanoa.
Uskon että kaikki vähän pitempään eläneet sisimmässään tietää,että Aku on oikeasti kuollut ja nykyiset Aku Ankat ovat vain tekohengitystä..
Olenko yksin ajatuksineni,kuka ymmärtää mitä ajan takaa?..käsiä pystyyn..T:Aku-fani 1970-luvulta.
Olen itsekin 70-luvun lapsi, mutta jos vuosikymmenen ankoista ottaa pois Barksin vanhemmat sarjat, niin mitä jää jäljelle?
Ja Strobl ja Murrykin väänsivät sarjojaan jo väsyneellä, konemaisella rutiinilla...
(...)
Tämä "nykyiset Akut ovat skeidaa, ennen oli paremmin" -valitus on jatkunut 1960-luvulta lähtien.
Aku Ankan uusimmassa numerossa (24) Roope, Aku ja pojat matkaavat Etelä-Afrikkaan futiskisoihin.Parista ruudusta voi jopa bongata parjatun vuvuzela-torven.
Futista on nyt normi-Ankassa, Ekstrassa, Roopessa, uusimmassa Taskarissa, kahdessa spesiaalialbumissa. Liikaa? Ähky? Ärsyttää.
Onhan Aku Ankassa aina silloin tällöin nähty myös formula-aiheisia tarinoita. Aika heikkoja ne ovat muistini mukaan olleet... Kilpa-autoilua, noin yleensä, on käsitelty useammassakin tarinassa.
Futista on nyt normi-Ankassa, Ekstrassa, Roopessa, uusimmassa Taskarissa, kahdessa spesiaalialbumissa. Liikaa? Ähky? Ärsyttää.
Timo
Joku C. Barksin "Luotilaakson sheriffi" oli lännenelokuvien parodiointia, jotka olivat silloin ennen hyvin suosittuja, nyt ei nuoriso niistä tiedä mittään. Tarina toimii silti.
Hmm, minusta taas ajan ilmiöiden käyttäminen sarjoissa on varsin viehättävä asia, niiden suurien, ylevien ja yleisten teemojen jotka ovat Suuren Taiteen tunnusmerkkejä rinnalla on hauska nähdä myös sitä miltä maailma oikeasti näytti mikrotasolla myös 15 tai 75 vuoden [....]
Tietty siinä on eroa miten nuo tehdään, jos jutussa vain laitetaan Twilight-viittauksia peräkkäin ilman sen kummempaa pointtia Mad-leffaparodioiden tapaan niin se ei ole hyvää sarjakuvaa...
Nyt tulee sitten kaksi viestiä minulta peräkkäin, kun pakko tuosta viikon akkarista sanoa että...
...hirvittävän surkea numero. Vain vanhojen kunnon tekijöiden sarjat olivat kunnollisia (Barks, Gottfredson, Taliaferro) ja ne muut olivat aivan kamalia...
Mutta todellakin, makuasioita. Minulle nämä Gottfredsonia sisältäneet numerot antoivat edes jotain pitkään jatkuneen yhdentekevän hötön jälkeen. Viime viikon urheilunumerokin oli varsin kelvollinen, kiitos Mikki-tarinan ja William Van Hornin. Yleistaso on silti edelleen masentava.
Väitettiin että ei ole ennen julkaistu Suomessa.
Onpas: Mikki Hiiren Kulta-ajassa.
Vai lukiko siinä "ei aikaisemmin Aku Ankassa", kuten joskus on? Nyt en voi tarkistaa.
Pitäisikö Aku Ankan tipahtaa postiluukusta joka keskiviikko? Pitäisikö olla huolissaan kun ei tipahtanut?Vastaus molempiin kysymyksiisi on pitäisi! Meille jäi muutama viikko sitten yksi numero tulematta. Soitin Sanoma Magazinen asiakaspalveluun ja he lupasivat laittaa väliin jääneen lehden tulemaan. Ei näkynyt! Soitin seuraavalla viikolla uudestaan. Väittivät näkevänsä tietokoneelta, että korvaava lehti olisi lähetetty. Lupasivat silti laittaa varmuuden vuoksi perään vielä yhden "ylimääräisen" numeron. Ei oo näkyny! Kaikki muut numerot ovat tulleet kotiin ihan normaalisti. Vituttaa myös se, että tuo heille soittelu ei todellakaan ole halpaa, kun pitkästä jonossa odottamisestakin joutuu maksamaan. Jos kyseinen lehti ei tule tämänkään viikon lehden mukana, niin revin ihokkaani ja ripottelen tuhkaa päälleni. Kaiken muun mukavan lisäksi...
Mihinkään jonotukseen en puhelussa kyllä päässyt vaan ilmoitettiin että yhteydenottoja tavallista enemmän ja pyydettiin soittamaan uudestaan ja puhelu loppui siihen.Tutulle kuulostaa. Tuokin tuli koettua! Alkaa muuten tässä asiaa puidessa taas kiukku nousta. Yritänpäs vielä itsekin hoitaa asiaa sähköpostitse ja jos ei onnistu sittenkään, niin vetäkööt hanskaan, perun koko tilauksen.
Veikkaisin tuossa kylläkin paikkakunnan omaa jakelua ongelmaksi.
Mutta olen huomannut että Aku Ankka on nykyään aika Vicar painotteista,mikäköhän tähän syy ???Omasta mielestäni Vicarin sarjat ovat taas jääneet paljon vähemmälle viime aikoina. Olisiko mies peräti jäänyt eläkkeelle? ???
Täytyy kyllä kehaista tämän viikon (34/2010) lehteä, oli mielestäni tämän vuoden parhaimmistoa! Johtosarja oli mainio, vaikka olikin selvästi tungettu lehteen uuden Toy Story -rainan takia. Mikki-tarina oli nykyistä normia parempi, Al Taliaferron Aku-stripit ovat aina hauskoja. Mutta lehden Pelle-tarina se vasta olikin mainio! Pitkästä aikaa en ole nauranut uudelle tarinalle! Jaan varmasti mielipiteet tällä kommentilla, mutta oli vain pakko kehua.
Akun olisi voinut kuvitella heti hoksaavan, että Pellehän sen Jokke-nuken (robotin!) on tehnyt, kukapa muukaan.
Moni taitaa lukea Akua sen takia, että edes joskus saisi aikaan sen saman mielihyvän kokemuksen, jonka lapsena sai.Tai sitten Aku Ankan lukemisesta on vuosien myötä vain tullut pinttynyt tapa. Aina silloin tällöin on tietysti mukava yllättyä positiivisesti, kun kohdalle sattuu jokin erityisen onnistunut ja hauska tarina.
Jäi koko lehden tilaaminen jokunen vuosi sitten kun tajusin juurikin tuon että homma alkoi olla pelkkää rutiinia.
Parhaiten on mielen perukoille juuttunut se tarina, jossa Roope laittaa Miljardooriklubilla levysoittimeen Iso-Britannian kansallishymnin ja saa nain ollen englantilaislordin nousemaan seisomaan ja tekemaan kunniaa. Lordi kun tuppasi aina kahmimaan itselleen porssiuutiset, jotka Roope olisi tahtonut lukea... :D
Ikimuistoisin Mikki tarina on paljon helpompi valita, sekin löytyy taskarista ja tällä kertaa numerosta 40. Täyttä Vauhtia Mikki Hiiri.
Uusin lehti olisi muuten ollut oikein mahtava, mutta ensimmäinen tarina pilasi ilon.Olen täysin samaa mieltä, lehti oli jopa ylistämääni viimeviikkoista parempi. Ainoa häpeätahra oli kuin olikin Nunezin töhertämä tarina. Käsikirjoituksessa oli ideaa, mutta piirrokset onnistuivat pilaamaan tarinan.
Nunez ei osaa minusta piirtää. Juoni oli tylsä ja idioottimainen. Lisäksi en pidä pikkulapsista/taaperoista.
Muut sarjat olivat makoisia.
Kioskimyyjä Nikopol väitti toisessa ketjussa että painos on rajoitettu. Tiedä häntä, rajoitettu painos se on sata tuhattakin.
Kerkesinkin jo ihmettelemään toisaalla miksei kukaan ole ruvennut matkimaan Don Rosaa. Ankka vs. Ankka oli juuri sitä.
Kerkesinkin jo ihmettelemään toisaalla miksei kukaan ole ruvennut matkimaan Don Rosaa. Ankka vs. Ankka oli juuri sitä.Eikös tämä ollut paremminkin perinteistä Barksin matkimista? Mielestäni "otteet menneisyydestä" ovat Barksin tarinoista.
En muista Barksin tarinaa jossa Aku ja pojat ovat teknologian avulla päässeet kurkistamaan Roopen nuoruuteen.Tarkoitin kylläkin esimerkiksi Hanhenmunahippua sekä näkymää nuoresta Roopesta kävelemässä Dawsonissa vihainen ilme naamallaan. Taustatkin ovat aivan samat kuin Barksin öljyvärimaalauksessa.
Tarkoitin kylläkin esimerkiksi Hanhenmunahippua sekä näkymää nuoresta Roopesta kävelemässä Dawsonissa vihainen ilme naamallaan. Taustatkin ovat aivan samat kuin Barksin öljyvärimaalauksessa.
Moni taitaa lukea Akua sen takia, että edes joskus saisi aikaan sen saman mielihyvän kokemuksen, jonka lapsena sai. Mutta nuo "sävärit" jäävät vääjäämättä yhä useammin pois; paitsi kun lukee uusintana niitä lapsuudessa lukemiaan tarinoita. Heh.
Johtosarja jossa Aku toimi maistelijana oli kyllä kuiva, kehno ja kaavamainen pastissi Barksin brittle mastery -tyylin tarinoista. Ei mitään aihetta riemuun, ei mitään yllätystä, ei yhtään mitään. Noh, Midthun sentään piirtää ihan mainiosti.
Hauskin kohtaus löytyi yllättäen hollantilaisesta roskasarjasta, kun Tupu ja Lupu yrittivät pärjätä kahdestaan.
Lupu: "Varsinkin puhuminen... on oudon..."
Tupu: "...hankalaa."
;D
Hauskin kohtaus löytyi yllättäen hollantilaisesta roskasarjasta, kun Tupu ja Lupu yrittivät pärjätä kahdestaan.
Lupu: "Varsinkin puhuminen... on oudon..."
Tupu: "...hankalaa."
;D
Vielä ensi viikon kannesta... Toivottavasti Veli Kani seikkailee myös lehden sisällä. Häntä ja muita Takametsän hahmoja näkee aina vain harvemmin. Jopa Aku Ankka Ekstra on vähentänyt Takametsän tarinoiden julkaisua!
Valitettavasti Maya Åstrupin ja Maximinon sarja ei ollut yhtä mukava. Käsikirjoitus oli kökkö, eivätkä Maximinon piirrokset sykähdytä sitten ollenkaan.
Yh. Minä taas toivon, että kansikin muutettaisiin ennen painoon menoa. :D
Inhoan Veli Kania, kuten myös Pepiä, Matami Mimmiä, Ossian ötökkää etc. eteenpäin. Eivät ne edes Aku Ankan maailmaan kuulu! Ne ovat minusta hölmöjä ja surkeita tekeleitä.
Ne saavat minulta atuomaattisesti numeroksi nelosen. Luen ne toki silti.
Ei ole Maximinon piirtämä tarina tuo, vaan Gonzalesin.Niinpäs onkin, hupsista!
Yh. Minä taas toivon, että kansikin muutettaisiin ennen painoon menoa. :DMinäkään en erityisemmin pidä Matami Mimmistä tai Ossian Ötökästä, mutta Takametsän tarinat sekä vanhat, varsinkin Al Hubbardin, Pepi-tarinat ovat mukavaa luettavaa. Moni harvinaisempi hahmo saisi luvan astua estradille useammin; kaipaan suuresti varsinkin sarjoja, joissa Aku saa vastaansa Tikun ja Takun.
Inhoan Veli Kania, kuten myös Pepiä, Matami Mimmiä, Ossian ötökkää etc. eteenpäin. Eivät ne edes Aku Ankan maailmaan kuulu! Ne ovat minusta hölmöjä ja surkeita tekeleitä.
Ne saavat minulta atuomaattisesti numeroksi nelosen. Luen ne toki silti.
Aku Ankassa vuonna 2011:Vaikuttaa mukavalta! Kylmää kauppaa ei minulta vielä löydykään, joten se tuottaa ainakin minulle iloa. Aku Ankka maharadzana ja Krokotiilinmetsästäjä taasen löytyvät kokoelmastani, joten päädyn nurisemaan.
1/2011: Kylmä kauppa (Carl Barks), 52-sivuinen numero
6/2011: Ystävänpäivänumero, mukana ystävänpäiväkortit
10/2011: Kansijulisteliite
16/2011: Pääsiäisnumero
17-19/2011: Aku Ankka maharadzana (Carl Barks)
20/2011: Karhukopla 60 vuotta -erikoisnumero
22/2011: Mukana 16-sivuinen murreliite
25-26/2011: Krokotiilinmetsästäjä (Don Rosa)
32/2011: Lukujärjestysliite (Paco Rodriguez)
37/2011: Tunteita ja töräyksiä -tarraliite
40/2011: Mukana 16-sivuinen liite lukijoiden valitsemia Carl Barksin tarinoita
48/2011: Sibelius-tarina (Kari Korhonen), joulukalenteri ja pakettikortit
49/2011: 68-sivuinen Aku Ankka 60 vuotta Suomessa -juhlanumero
Tuli tarroista mieleen, kuinka vanhat tarrat tarttuvat enää mihinkään, onko niillä viimeistä käyttöpäivää?
Pöh, taas kierrätystavaraa Barkseissa.
Irrota jostain Non Stop -alpparista ja kokeile ;)
Liimailin ne jo silloin.
Pöh, taas kierrätystavaraa Barkseissa.
Eipä tuo oikein muuta voi olla.
Mitäpä muuta enää voisi ollakaan?!?
Viikoittainen taskulehti varmaankin löytäisi yleisönsä, l. ei siinä mitään.
Ensi viikon lehdessä julkaistaan sekä Carl Barksin "Vahva-Jussi" että Don Rosan siihen tekemä jatko-osa "Vahva-Jussin paluu". Rosan tekemä kansikuvakin on vielä samaa teemaa. Kuulostaa hienolta! :)
Tämän viikkoista lehteä en ole vielä ehtinyt kuin vasta selailla, mutta ilahduin huomatessani, että mukana on kaksi hyvää piirtäjää: Daan Jippes ja Marco Rota. Tietolaatikko kertoo kannen olevan Rosan käsialaa. Onko näin todella? Ei ole kyllä oikein Rosan tyylinen...
Varmaankin mennyt vahingossa ensi viikon tiedot apinalaatikkoon.
Parhaaksi tarinaksi osoittautuikin sitten tuo etukäteen epäilty alankomaalaisten Viiksikarvan varassa (http://coa.inducks.org/story.php?c=H+87026). Pienet viittailut sotatilassa oleviin valtioihin ja kaiken keskellä sukkuloiviin markkinavoimiin vetosivat minuun, vaikka kesystihän noita käsiteltiin. Myös suomennos pisti edukseen silmään ja joukosta erottuivat parhaat lausahdukset pitkiin aikoihin. Ainakin "Isorikkaita voi poikkeusoloissa aina vähän rokottaa" sekä "Riistokapitalistiksi et ole kovin välkky" onnistuivat reilusti yli Aku Ankasta luettavan peruskielenkäytön. Roope sai hieman kuulla toisenlaistakin mielipidettä, mutta liekö viesti perille mennyt? Joka tapauksessa, taisi olla tarina parasta Alankomaista.
Kyllä tällä kaudella AA-lehti on kyllä ollut lievää pettymystä, pitää harkita lopettaako tämän tilaamisen, harmi vaan että samalla menee Extrat, ne ovat olleet kyllä jees!
Ainoa ilo silmälle oli Van Hornin Täydellinen teltanpaikka.Herran idea oli hauska, ja piirrosjälki hivelee silmää.Itse rohkenen olla toista mieltä. Idea oli sinänsä ihan kiva, mutta jotenkin koko juttu tuntui turhalta. Piirrosjälki menee, muttei ole herran parhaimmistoa. Muut jutut olivat kyllä kivempia (paitsi ehkä Hiawatha, josta voisin tykätä jos sille perustettaisiin oma sarjakuvalehti).
Juniorissa oli tehty outo ratkaisu täyttää puhekuplat kuten "vanhemmille lukijoille" tarkoitetuissa sarjoissa. Juniorin idea Hollannissa on juuri että kieli on helppoa ja yksinkertaista.
Aku Ankassa 47/2010 Karhukopla saa tarinassaan mahtavan idean ja hautaa taikurin elävältä...
Missä piileskelee Aku Ankan perinteinen Jouluparaati? Käsitykseni mukaan sen olisi pitänyt kolahtaa laatikkoon tänään.
Ilmeisesti ovat Akulassa katsoneet, ettei kukaan osaa sellaista kaivata, kun varsinaisen lehden sisältö oli niin hienoa.
Missä piileskelee Aku Ankan perinteinen Jouluparaati? Käsitykseni mukaan sen olisi pitänyt kolahtaa laatikkoon tänään.Sitä tässä ihmettelen myös, onkohan sitä edes tulossa?
Ei se tietenkään tarkoita etteikö sitä tulisi. Huomenna kulkee vielä posti.Eipä tullut tänäänkään. Ihmetyttää kyllä, muistelisin kyllä kovasti ilmoitetun, että Jouluparaati tulisi perinteisesti tänäkin vuonna. Lisäksi Akkari on useaan otteeseen kertonut, että joka vuosi ilmestyy lahjana tilaajille yksi B-numero. Eihän tällaista B-numeroa olla nähty tänä vuonna? Tietääkseni ei. Ehkä ensi viikolle on luvassa jotain, mutta kyllä Jouluparaatin puuttuminen silti sapettaa.
Joka vuosi ei ole tullut Jouluparaati vaan jotain muuta. Ja joskus 52B on tullut pyhien välissäkin.Jouluparaati piti tosiaan pitkän tauon, mutta palasi vuonna 2006 (http://coa.inducks.org/issue.php?c=fi/AA2006B51), jolloin myös kerrottiin sen palaavan jälleen perinteiseksi B-numeroksi.
Barksin joulu-sarja jonkun muunkin mielestä vähän tärähtänyt? Siis kuvituksen osalta.
Siinä oli norjalaisten tekijöiden 21 sivun mittainen tarina jossa [....] Lisäksi on Barksin 40-luvun rengasfirman lehteen tehty hömelö joulutarina,
Odottamatonta sävyä tarinaan Jouluista parhain tuo sen julkaisuajankohta, pienessä vaatimattomassa mökissä asustaa selvästi nuori köyhä sotaleski pienine lapsineen. Barks piirsi tarinan elokuussa 1945, pian toisen maailmansodan loputtua.
Hei!
Epätietoisuuden hälventämiseksi seuraavaa:
Tänä vuonna ei ilmestynyt Jouluparaati-lehteä, koska päätimme kokeilla isoa valikoimaa erilaisia sarjisliitteitä uusperinteenä vuodesta 2006 julkaistun Jouluparaatin sijasta. Vuonna 2010 ilmestyivätkin Dekkariliite, Taskari-liite, Tiede-liite, Pluto-liite ja Junior-liite eli yhteensä liki 100 sivua sarjiksia.
Katsotaan, tekeekö joskus paluun Paraati vai Joulumanteli!
t.
Toimitus
Tänä vuonna ei ilmestynyt Jouluparaati-lehteä, koska päätimme kokeilla isoa valikoimaa erilaisia sarjisliitteitä uusperinteenä vuodesta 2006 julkaistun Jouluparaatin sijasta. Vuonna 2010 ilmestyivätkin Dekkariliite, Taskari-liite, Tiede-liite, Pluto-liite ja Junior-liite eli yhteensä liki 100 sivua sarjiksia.Typeryyksiä. Jos noista liitteistä tehdään jokin perinne, niin valitsisivat edes kunnon tarinoita niihin.
Vuonna 2010 ilmestyivätkin Dekkariliite, Taskari-liite, Tiede-liite, Pluto-liite ja Junior-liite eli yhteensä liki 100 sivua sarjiksia.Akkari korostaa julkaisseensa liki 100 sivua sarjakuvaa. 32 sivun Jouluparaati laadukkailla sarjoilla on kuitenkin kaikilta osin parempaa ja miellyttävämpää luettavaa kuin liki 100 sivun liitekokoelma toivottomilla tarinoilla.
Jos Akkari on kerran niin huono lehti, niin miksi tilaatte sitä? Ostakaa valikoiden silloin tällöin, kun tarinat miellyttävät.Voi Lurker, älä vain lähde tuolle tielle! ;)
Taso on melkein alta nollan tätä nykyä, mitä semmoista aviisia tukemaan.
Jos Akkari on kerran niin huono lehti, niin miksi tilaatte sitä?Sitä olen itsekin miettinyt. Jos taso on ensi vuonna matala, luultavasti lopetan tilauksen siihen.
Voi Lurker, älä vain lähde tuolle tielle! ;)
Ostakaa valikoiden silloin tällöin, kun tarinat miellyttävät.
Jos Akkari on kerran niin huono lehti, niin miksi tilaatte sitä? Ostakaa valikoiden silloin tällöin, kun tarinat miellyttävät.
Taso on melkein alta nollan tätä nykyä, mitä semmoista aviisia tukemaan.
Odotan 60-vuotisjuhlalta paljon annettavaa kaikille.Odotan itsekin paljoa/liikoja, mutta ikuisena valittajana ja "pahimmanpelkääjänä" kauhistelen mielessäni (ja nyt julkisesti) jo etukäteen odotetun juhlavuoden jäävän lätyksi. Ainakaan Akkarin antamat ennakkotiedot juhlavuoden kulusta eivät oikein riemastuttaneet siihen tapaan kuin ennen vanhaan. Myöskään juhlavuoden kunniaksi julkaistavat kirjat, albumit sun muut erikoisuudet eivät ole vielä antaneet aihetta todelliseen juhlintaan.
Paljon parempi taso mielestäni uusissa sarjoissa on kuin vaikka 80-luvulla, jolta tuntuu tulevan Vicar-uusintoja vähän väliä.Väitän vastaan toteamalla, että 80-luvun lehtiä on mukava lukea. Erityisesti Vicar ja Daniel Branca olivat tuolloin mielestäni terässä. Myös tarinoiden juonet olivat tuolloin laadukkaampia. Toimitus ja suomentajat osasivat työnsä erittäin hyvin, kuten tänäkin päivänä. Se kyllä riepoo, että toimitus on vähentänyt lehdestä rutkasti "kirjoituksiaan", esimerkiksi Uutis-Ankkaa ja Omaa nurkkaa toivoisin näkeväni nykyisin enemmän.
90-luvun alussa lehden taso nousi reilusti.
Eniten nuo kiinnostuivat Volker Reichestä, jota ei kai Akkiksessa ole tullut ollenkaan, eikä hän montaa Disney-sarjaa ole tehnytkään. Muutama Reichen sarja on Tieto on tieteen ydin -albumissa.
Onko muuten tuo Don Rosan Aurinko poika kirja Aku Ankka lehden tilauslahja?
Eli siis tämä http://www.huuto.net/kohteet/don-rosa-auringon-poika-kirja---uusi---kovakantinen/157350802
Näin yhden mainoksen ja sitä mainostettiin muistaakseni sillein, että 3kk kun tilaat lehteä niin saat tuon kirjan kaupan päälle. En nyt muista tarkemmin..
Toivottavasti näin on, sillä muuten tilauksemme loppuu.
Alkaa tuntua että että Aku Ankan irtonumerojen ostaminen on tehty mahdollisimman hankalaksi ihan tahallaan tilausten saamiseksi. TAinakin Prismojen lehtipisteissä on ankkaa mukavasti.
Muistaakseni Lehtipisteisiin menee vain 1500 Aku Ankan irtonumeroa joka viikko.Kai niitä vähän enemmän menee, kun eikös suunnilleen toi määrä ollut se, mitä Aku Ankkaa myydään lehtipisteissä. Mutta tuskinpa tosiaan hirveästi enempää (3000 max?) silti myynnissä on.
Jokakuinen Barksin tarina kuulostaa täysin turhalta... Taas on pakko nillittää tästä Barksin ja Rosan jatkuvasta tuputtamisesta.Samaa mieltä. Myös tuntemattomille tekijöille pitäisi suoda enemmän tilaa, eikä vain keskitytä tämän kaksikon ympärille. Rosa-, ja Barks-spesiaaleja ja -kirjoja tietty tulee, mutta muut, paljon paremmat jäävät ulkopuolelle. Sellaista se mediamanipulaatio on.
Vuonna 2010 ei ollut ihan yhtä mukavaa. Väkisinväännettyjä Ankkasarjoja Ferioleineen (kaveri oli Mikkipiirtäjänä 20 kertaa parempi), Jatkuvia moneen kertaan nähtyjä Barks-uusintoja jne... Ainoat tekijät, jotka ansaitsivat oman erikoisnumeron, olivat yllättävästi Barks ja Rosa.
tämä oli ottanut vaikutteita paristakin Barksin Aku-sarjasta.
Ei, kyllä tämä tänään tullut on julkaistu 60-luvulla WDC:n numerossa 269.
Joo, vastasin viesteihin lehteä vielä näkemättä. Kritiikeistä vain päättelin, että tämä on niitä 80-luvulla tehtyjä, julkaisematta jääneitä ja myöhemmin arkistoista löydettyjä pätkiä.
Uusimmassa ankassa näytti olevan, samoin kuin Taskarin sankareissa, jälleen näitä ennen Suomessa julkaisemattomia klassikoita. Pitkään olen ihmetellyt, samoin kuin muistaakseni muutama muukin, mikä näistä tekee Suomessa klassikkoja.
Tarinassa Sankareita kaikki Taikaviitta satuttaa kätensä. Eikö kukaan ankkalinnalainen epäile mitään, kun sekä Taikaviitalla ja Akulla on sama vaiva ja käsi paketissa?No jos tuollainen Taikaviitan tai Batmanin kaltainen sankarihahmo olisi todellisuudessa olemassa ja loukannut vieläpä puheena olleella tavalla kätensä, niin en mä välttämättä ensimmäisenä ajattelisi että naapurissa asuvan ja Datsunilla ajelevan Tero-Jarkon täytyy olla sama hahmo, vaikka hänelläkin sattuisi olemaan käsi paketissa.
Viime viikon Akkari eli vuoden kuudes numero sisälsi vaihteeksi erinomaista sarjakuvaa eli Ted Osbornen ja Floyd Gottfredsonin hupailun Retkue Hauennokalle. Mahtavaa Koninkaulus-meininkiä ja erinomainen tarina muutenkin.
Akun ja Iineksen ystävänpäivätarinassa kuljetettiin yhtä aikaa kahta tarinaa, alkaen tapahtumasta, jota toisessa tarinassa ei tapahtunutkaan.Tämä tyyli olikin aika hieno, sille täytyy antaa pisteet. Tarinan kulku juonellisesti onkin sitten asia erikseen.
Tänään nähtiin hieman erikoisempi tarina, nimittäin Maya Åstrupin ja Feriolin Olipa kerran... ja toisenkin, jossa...
Ensi viikolle lupaillaan mahtavaa Suomi-yllätystä. Olisikohan vuorossa jo vuoden ensimmäisessä numerossa lupailtu yllättävän suomalaisen tekijän kirjoittama tarina?
Inducksin mukaan on tehnyt useita Mikki-tarinoita, joita ei ole pahemmin suomennettu. Tämä (http://coa.inducks.org/story.php?c=D+2008-224) vaikuttaisi aika kiinnostavalta.
Tämä (http://coa.inducks.org/story.php?c=D+2008-224) vaikuttaisi aika kiinnostavalta.Pelkään, että tämäkin hienolta näyttävä tarina on oikeasti sitten huonommasta päästä. Kymmenisen vuotta sitten Byron Erickson ja Ferioli tekivät tukun Mikki-dekkareita, jotka näyttivät hyvältä, mutta eivät lopulta olleetkaan mitenkään sen erikoisempia.
Sinisalohan kirjoittaa hyvää scifiä ja kasvatti jo ennestään suurta kunnioitusta pysymällä scifin (kyllä, jotkut teistä ovat Spefi-termin kannattajia, en minä) genreleiman mukana.
Tänään nähtiin hieman erikoisempi tarina, nimittäin Maya Åstrupin ja Feriolin Olipa kerran... ja toisenkin, jossa...
uskomattoman huono tuo eka tarina :s mut muute iha oookkooo
Iines tarinaa oli vaikea lukea...
ensimmäinen jakso oli erittäin huono, ja pitkäveteinen valitettavasti..
aivan perseestä eilinen lehti, ei mitään järkeä, Iines kohdasta tipuin kärryiltä parikin kertaa ja muut eivät edes kiinnostaneet, ehkä ensimmäinen aku, jonka lopetin kesken lukemisen.
Sinisalon ja Mänttärin pizzakilpailusarjis on varmaan perusfanienkin mieleen.Kyllä, oli hyvää tavaraa. Hieno kunnianosoitus Barksille. Tarina ylsi peräti yli keskivartotason, mikä on hieman yllättävää tällaisten "yksittäisten käsikirjoittajien" sarjalta. Maximinon piirroksetkaan eivät olleet niin traagisia kuin yleensä.
Kyllä, oli hyvää tavaraa. Hieno kunnianosoitus Barksille. Tarina ylsi peräti yli keskivartotason, mikä on hieman yllättävää tällaisten "yksittäisten käsikirjoittajien" sarjalta. Maximinon piirroksetkaan eivät olleet niin traagisia kuin yleensä.
Aku Ankoista paraikaa PS =Puoli Seitsemän ohjelmassa YLE tv1. Uusitaan kai huomenna taio maanantaina.
Niin tai näin. Juhlavuoden näyttely ainakin aukeaa (http://www.kvaak.fi/naytajuttu.php?articleID=1542).
Timo
Plasmapyssyjä, agenttikaahaamista ja indianahopoiluahan se tietenkin. Niinhän se on. Toisaalta tarinoihin, joissa on valaanpyytäjä joka ei koskaan pyydä valaita, olisi helppo sisällyttää ns. hienotunteista "luontopropagandaa".
Akkarissa tullaan tulevaisuudessa (tänä vuonna?) näkemään Noel Van Hornin ankkasarjakuvia, tähän mennessä kun kaikki on ollut Mikkiä ja Hessua, kertoo akuankka.fi (http://www.akuankka.fi/60).
Eivätkä nuoret lukijat saa otetta vanhanaikaisesta Mobysta... agenttitoimintaa sen olla pitää.Tuli tuosta agenttitoiminnasta vielä mieleen tämän viikon Aku Ankan takakannessakin ollut mainos uudesta agenttitaskukirjasta (375). Kirjan kannessa Aku mahtailee jonkun naisagentin kanssa yllättävän realistisen näköiset aseet rehvakkaasti käsissään. Ei taskukirjojen kansissa ennen nähty aseita ja esimerkiksi vahoissa Mikki-seikkailuissakin ne on kuvattu hassunnäköisiksi tussareiksi. En pidä hirveän terveellisenä Aku Ankan "uutta linjaa", jos nyt sellaisesta voi edes puhua, jossa käsiaseet kuvataan oikeannäköisiksi. Sellainen ei mielestäni kuulu Ankkalinnan henkeen.
Akkarissa tullaan tulevaisuudessa (tänä vuonna?) näkemään Noel Van Hornin ankkasarjakuvia, tähän mennessä kun kaikki on ollut Mikkiä ja Hessua, kertoo akuankka.fi (http://www.akuankka.fi/60).
Tuli tuosta agenttitoiminnasta vielä mieleen tämän viikon Aku Ankan takakannessakin ollut mainos uudesta agenttitaskukirjasta (375). Kirjan kannessa Aku mahtailee jonkun naisagentin kanssa yllättävän realistisen näköiset aseet rehvakkaasti käsissään. Ei taskukirjojen kansissa ennen nähty aseita ja esimerkiksi vahoissa Mikki-seikkailuissakin ne on kuvattu hassunnäköisiksi tussareiksi. En pidä hirveän terveellisenä Aku Ankan "uutta linjaa", jos nyt sellaisesta voi edes puhua, jossa käsiaseet kuvataan oikeannäköisiksi. Sellainen ei mielestäni kuulu Ankkalinnan henkeen.
Ihmettelin miten uusin lehti vaikutti hieman oudolta. Vertailtuna edellisiin värit ovat hieman tummemmat tai kylläisemmät, varsinkin mustat ovat parempia.Kansimateriaali oli jotenkin liukkaampaa kuin yleensä. Ei vaikuta entisen veroiselta ainakaan kestävyydeltään.
Minulle tuli tunne, että Sisun vaimo on jossain esiintynyt, tai ainakin on mainittu. Muisteleeko kukaan muu tuollaista?
William van Horn... mitäköhän tähän sanoisi. Tämänkertainen satsi oli kyllä jotain niin absurdia että oksat pois. Kympin arvoinen tarina siis. :)Kuvitus oli kuitenkin todella amatöörimäisen näköistä. Piirrosjälkensä puolesta vaikutti siltä, kuin tarina olisi reväisty suoraan jonkun juuri koulutiensä aloittaneen pikkupojan ruutuvihkosta...
Uudessa numerossa sitten olikin sarja, jossa pojat rakensivat mäkiauton ja käyttivät boosterina tätä ilmiötä:
http://www.youtube.com/watch?v=hKoB0MHVBvM
Jatkosarjan ensimmäinen osa, tai pikemminkin sen loppu, oli ainakin minulle nostalgiapaukku.
Voisiko Hedman edes joskus jättää ne kliseiset hämäräheput pois tarinoistaan?Tarvittaisiin jokin radikaalimpi muutos, jotta hänen sarjoistaan saisi lukukelpoisia.
Hollantilaissarja muuten oli järkyttävän huono.Hollantilaissarjoja oli muuten parikin, huonoja molemmat.
Outoa on myös se, että Iines katsoo paheksuen juuri Akua, jolla ei ole mitään tekemistä sen asian kanssa, että jalkapallo on tullut ikkunasta läpi ja keskeyttänyt heidän kahdenkeskisen hetkensä.Iines on varmaan sitä mieltä, että Aku on vastuussa poikien tekemisistä, kun on kerran heidän huoltajansa.
Lehden nettisivujen piirtäjäesittely saisi olla lehden sivuilla netin sijaan. Toisi joka lehdelle uudenlaista arvoa ja syyn ostaa näin irtonumero-ostajan näkökulmasta. Vähän saman tapainen voisi olla kuin vuoden 1997 parhaiden Disney-hahmojen esittely. Onneksi ainakin osaa lupailtiin ensimmäisessä numerossa lehdenkin sivuille.
Outoa on myös se, että Iines katsoo paheksuen juuri Akua, jolla ei ole mitään tekemistä sen asian kanssa, että jalkapallo on tullut ikkunasta läpi ja keskeyttänyt heidän kahdenkeskisen hetkensä.
Melko tökeröä Iinekseltä
mä olen 90- luvun lapsia, joten eka muisto joka tulee mieleen on don rosan tarinassa maailman rikkain ankka, bombi zombi kohtaus. Se oli silloin kyllä jotain niin pelottavaa,
Luin tuon taskarin hiljattain. Kyse oli esinäytöksestä, johon Romano Scarpan sarjan Roopea huijannut lordi oli pantu esiintymään laajemmin.
näki pari yötä painajaisia
Pelotti pirusti, mutta silleen kivasti.Oma ensimmäinen muistikuvani pelottavasta Ankka-sarjasta on tämän sarjan ansiota. (http://coa.inducks.org/story.php?c=D+96116) Mukava (?), että muillakin on tuollaisia muistoja.
mä olen 90- luvun lapsia, joten eka muisto joka tulee mieleen on don rosan tarinassa maailman rikkain ankka, bombi zombi kohtaus. Se oli silloin kyllä jotain niin pelottavaa, että näki pari yötä painajaisia ^-^. Asiaan vaikutti vielä sekin, että olin alle kouluikäinen, oli nukkumaanmenoaika ja selailin lehteä pimeässä huoneessa taskulampun valossa. Etenkin jäi mieleen bombin tyhjinä ammottavat silmät :)
Oma ensimmäinen muistikuvani pelottavasta Ankka-sarjasta on tämän sarjan ansiota. (http://coa.inducks.org/story.php?c=D+96116) Mukava (?), että muillakin on tuollaisia muistoja.
Yksi mieleeni jäänyt kokoelmistani löytyvä (70-luvun?) tarina on sellainen jossa ankat lähtevät etsimään nuoruuden lähdettä, löytävät kylän
Hassua miten alkaa palautua lisä juttuja mieleen. Taiaakin olla aika puhalllella kokoelmista vähän pölyjä ja etsiä vanhat suosikit kehiin.
Toivottavasti ei käy niin kuin usein, että ne vanhat lapsuuden suosikit paljastuvat (toisinaan - ei suinkaan aina) sellaisiksi vähemmän hyviksi tai eivät ainakaan ihan niin erityisen mainioiksi, mitä muistikuvat antavat ymmärtää.
Intouduin minäkin muistelemaan, ja vuonna 2000 Aku Ankassa julkaistu Erään Ankan nousu ja tuho on yksi viime vuosikymmenen mieleenjääneimpiä tarinoita. Täytyy myöntää, ettei se nyt enää aivan kirkkaassa muistissa ole, mutta on jäänyt silti jollain tavalla mieleen. Yllätti tuolloin sen takia, ettei muistaakseni tuolloin vähään aikaan ollut tullut suosikkiartistien lisäksi juurikaan hyviä tarinoita. Eli puun takaa tarina tuli ja osaltaan siksi jäi mieleen. Olisikohan tuo enää niin mukava kokemus?
Lapsena tuli luettua Roopen ja Millan mittelöt-jättikirjaa, josta yhden tarinan loppu kiehtoi mieltä niin kovasti että muistan sen yhä. Tarinan lopussa Aku ja pojat taisivat yhdessä Millan kanssa suuttua Roopelle jostain ja yhdessä sitten jotain kai kihisivät tekevänsä. Sitä en kuitenkaan muista, mikä se tarina näistä (http://coa.inducks.org/issue.php?c=fi/M+1989) oli. Järkevintä kai olisi jos se on tuo viimeinen eli Roope huiputtaa. Tarinan lopetus kuitenkin kiehtoi pienen pojan mieltä sillä siihen saakka Milla oli aina ollut pelkästään paha noita, jonka kanssa Aku ja muut eivät voineet olla muissa tekemisissä kuin vastakkain.
Jutussahan ei oikeastaan tapahdu paljoakaan ja se loppuukin oudosti töksähtäen. Olisi voinut jäädä julkaisematta kokonaan.
Muistelisin tuossa kuitenkin olleen ihan kunnon juonikaaren, jossa tuttuun tapaan lopussa Aku töpeksii ja palaa takaisin arkeen.
"Roope huiputtaa" päättyy mainitsemallani tavalla, joten ehkä sitten muistelet jotakin muuta seikkailua.
Intouduin minäkin muistelemaan, ja vuonna 2000 Aku Ankassa julkaistu Erään Ankan nousu ja tuho on yksi viime vuosikymmenen mieleenjääneimpiä tarinoita.
Näköjään sekoilen viesteissäni. Kirjoittamaan alkaessani mielessä oli tuo Roope ja Milla-kirjan tarina, mutta viestin lopussa veistelin jo tuosta Erään Ankan nousu ja tuho-tarinasta. Eli Roope huiputtaa on molemmilla ollut melko varmasti aluksi mielessä mutta menin ja sekoitin ne omassa päässäni.
Uudessa (15/11) on sitten Paul Murryn Aku Ankka vuodelta 1950, jota ei ole ennen tullut suomeksi. Mutta se on sitten karsittu muinoin siksi että se on kehno. Stoori on kuin piirroselokuvasta jota ei ole tehty.
Minusta tuo tarina oli oikein hyvä. En tiedä miksi, mutta se iski. Murryn Mikki-piirroksista en tykkää, mutta ankat näyttävät hienoilta.
Uudessa (15/11) on sitten Paul Murryn Aku Ankka vuodelta 1950, jota ei ole ennen tullut suomeksi. Mutta se on sitten karsittu muinoin siksi että se on kehno.Ei se mikään kovin kummoinen ollut, suorastaan huono, mutta sen rinnalla mitä viime vuosina on lehdessä nähty se oli ihan mukava pikku tarina. Tuo varmaan selittää osittain myös sen, miksi tarina nyt kelpaa julkaistavaksi. Aku Ankka -lehdessä on nykyisin nähty niin lööpereitä kyhäelmiä, että tuon pystyi jo julkaisemaan ihan keskivertohyvänä avaustarinana.
Ensi viikolla luvassa on ilmeisesti William Van Hornia.Van Hornia olikin mukana, mutta vain piirrosten muodossa. Käsikirjoituksen tarinaan oli väsännyt Peter Kowalewski. Vaikutteita Van Hornilta oli käsikirjoituksessa kuitenkin nähtävissä. Eikös sarjassa esiintyvä Velmeri Vornanen (esiintynyt aiemmin mm. nimellä Harri) ole Van Hornin luomus?
. Eikös sarjassa esiintyvä Velmeri Vornanen (esiintynyt aiemmin mm. nimellä Harri) ole Van Hornin luomus?Niin taitaa olla. Tyyppi on päässyt esiintymään vaikka millä nimillä. Äkkiseltään mieleen tulevat Nipa Nörtti, Topi Tönäri ja Eto Keturi. Lienee niitä enemmänkin...
Ensi viikolle povataan suomalaisen käsikirjoittajan Klondike-seikkailua. Piirtäjänä näyttäisi toimivan Rodriques.Tämän suhteen ovat odotukset matalalla. Kun joku tyrkky yrittää tarttua tällaiseen aiheeseen, lopputulos ei yleensä ole kehuttava.
Ensi viikolle povataan suomalaisen käsikirjoittajan Klondike-seikkailua. Piirtäjänä näyttäisi toimivan Rodriques.
Tämän suhteen ovat odotukset matalalla. Kun joku tyrkky yrittää tarttua tällaiseen aiheeseen, lopputulos ei yleensä ole kehuttava.Tosin Roope Ankan miljoonien takana on Fausto Vitaliano, jota en kuitenkaan luokittelisi tyrkyksi.
EDIT: Toki viimevuotinen Roope Ankan miljoonat oli poikkeus.
Tämän suhteen ovat odotukset matalalla.
yrittivät tehdä barksmaisen tarinan, mutta tuli ennemminkin italialaista sössöä ;DMitäs vikaa italiaistyylissä on? Kyllähän Saapasmaassa syntyy vähintäänkin yhtä laadukasta sarjakuvaa kuin Amerikassa.
Mitäs vikaa italiaistyylissä on? Kyllähän Saapasmaassa syntyy vähintäänkin yhtä laadukasta sarjakuvaa kuin Amerikassa.Se onkin paljon vaadittu. Amerikassa ja Italiassa on/oli aikamoiset taiteilijatallit. Niiden vertailu erittäin pieneen kouralliseen suomalaisia tekijöitä, jotka ovat vielä tiukasti Egmontin/Hollannin kustantamon (mikä sen nimi edes on?) valvovan silmän alla, tuntuu jokseenkin epäreilulta.
Suomessa ei kyllä ole päästy vielä kummankaan tasolle, enkä usko, että koskaan tullaan pääsemäänkään.
Tästä päästäänkin kysymykseen. Missä piileskelevät Jukka Murtosaaren hollantilaisille väsäämät tarinat? Muutama kansi on herralta julkaistu, mutta sarjat loistavat vuosien takaisista lupauksista huolimatta poissaolollaan.
Mitäs vikaa italiaistyylissä on?
Lisäksi nämä Nätti-Jussin paluu tms. Barksin näyttävät kunnianosoitukset eivät ole omiaan ankkatarinoihin.
On harmillista, että Suomella on kolme aktiivista ankkataitelijaa ja vain yhden tekeleitä julkaistaan säännöllisesti.
Kai Vainiomäki ei tee enää tarinoita. Tämä kerrottiin Vaalivoittaja Aku Ankka -keskustelussa 30.03.2011.
Ilmeisesti myös Vicar on lopettanut, sellaisen huhun kuulin.Jos se on totta, yksi merkittävä aikakausi on päättynyt.
Kai Vainiomäki ei tee enää tarinoita.Harmillista. Jos Ankka haluaisi, varastosta löytyisi kyllä Suomessa julkaisemattomia Kain tarinoita. Eikös jossain vaiheessa ollut puhetta siitä, että Ankka pitää Kain sarjoja liian aikuismaisina? Esimerkiksi Ruotsissa Kain juttuja on julkaistu paljon/enemmän.
Ilmeisesti myös Vicar on lopettanut
Hollantiin tekee vielä (https://coa.inducks.org/comp2.php?code=H+201&keyw=&keywt=i&exactpg=&pg1=&pg2=&bro2=&bro3=&kind=0&rowsperpage=0&columnsperpage=0&hero=&xapp=&univ=&xa2=&creat=VR&creat2=&plot=&plot2=&writ=&writ2=&art=&art2=&ink=&ink2=&pub1=&pub2=&part=&ser=&xref=&mref=&xrefd=&repabb=&repabbc=al&imgmode=1&vdesc2=on&vdesc=en&vfi=on&sort1=auto).
Jos Ankka haluaisi, varastosta löytyisi kyllä Suomessa julkaisemattomia Kain tarinoita. Eikös jossain vaiheessa ollut puhetta siitä, että Ankka pitää Kain sarjoja liian aikuismaisina?
Vähän sellainen kiireen tuntu Anssi Kelan tarinasta tuli. Tuntui siltä, kuin pitkästä Roope tarinasta olisi saksittu osa pois, jotta se oli saatu mahtumaan tuohon kahteentoista sivuun. Aivan kuin välistä olisi puuttunut ruutuja ja paljon. Toteemipaaluidea oli ihan hauska.
Miten muuten Alaskassa oli intiaani? ;D
Pilviä hipovien miehien osuttua kohdalle huomasin jälleen lapsuudesta tuttujen suomennosten ylivertaisuuden.
Entä jos vertaat sitä alkuperäiseen 1960-luvun suomennokseen? Mikä on paras?Aijai, nyt heitit hankalan! Tämä onkin kaksijakoinen juttu. Päädyn ratkaisuun, jossa osassa omasta lapsuudesta tutut suomennokset ja toisessa osassa vanhat suomennokset ovat niitä parhainta luettavaa. Pilviä hipovien miesten kohdalla puolustan edelleen hanakasti omasta lapsuudestani tuttua versiota. Kyseinen käännös on vain piirtynyt muistiini niin, että se tuntuu siltä ainoalta oikealta.
Parasta oli, että Jippes oli päässyt mukaan.Paitsi että se tarina oli roskaa. Käsikirjoittajana Jippes ei ole koskaan oikein loistanut, hänen tarinansa tuppaavat menemään farssiksi.
Minä viisaana ihmisenä ensinnä ajattelin kantta katsoessani, että murre-liitteessä tietenkin olisi sarjakuvia koirista. Käsitin väärin... -_-¨
kuka tietää monesko kerta tämä jo on, kun Midthun ja kumppanit tuovat Ankat Pohjoismaihin?
Odotas... ulkomuistista kolmas.
Yksi sietämättömimmistä asioista Akkarin tarinoissa on tämä oman kansallisen imagonsa korostaminen - kuka tietää monesko kerta tämä jo on, kun Midthun ja kumppanit tuovat Ankat Pohjoismaihin?
Hankala hansamatka samaten, tykkäsin kovasti aloituksesta. Eihän nuo kummoisia varsinaisesti ole, mutta jokin niissä aina säväyttää.Itse en pitänyt lainkaan. Tuntui tarinalta, jossa vain hypellään paikasta toiseen ja lopussa tapahtuu jotain (muka?) yllättävää.
Hankala hansamatka -erikoispainos olisi kiva saada Turusta.Kuinkahan paljon tälle on kehdattu laittaa hintaa?
Käsikirjoittajat Tormod Løkling ja Knut Nærum sekä piirtäjä Arild Midthun vierailevat Turussa parin viikon päästä. (http://www.kvaak.fi/naytajuttu.php?articleID=1573)
Käsikirjoittajat Tormod Løkling ja Knut Nærum sekä piirtäjä Arild Midthun vierailevat Turussa parin viikon päästä. (http://www.kvaak.fi/naytajuttu.php?articleID=1573)
ja jälleen etelässä >:(Muttei sentään Helsingissä. ;)
Kuinkahan paljon tälle on kehdattu laittaa hintaa?
15€ eli aika paljon mielestäni.
Barksin osalta viime aikoina on kierrätetty varsinkin Ankalliskirjaston alkupäässä julkaistuja tarinoita. Kallioveistos sekä aiemmat maharadzatarina sekä Pilviä hipovat miehet tulee ainakin mieleen.
Ensi viikolla taitaa mainoksen perusteella tulla jälleen Barksia. Osaako kukaan kertoa, mistä tarinasta tuo kuva mahtaa olla?
Hankala hansamatka päättyi tänään Turkuun...
Aika kallis minustakin. Onkaan kenelläkään tietoa, onko tässä erikoisjulkaisussa mukana jotain ekstraa, mitä ei näistä normi-Akuista löydy? Siis sen lisäksi, että tarina julkaistaan siinä kolmella eri kielellä. Onko mukana esim. uutta kansikuvaa, muita kuvituksia, haastatteluja tms.?
Ensin ajattelin tarinan kiireen johtuvan siitä, että mukaan piti mahduttaa Bergen saksalaistoimittajien toiveesta, mutta en ole muiden osin selailun perusteella enää aivan varma.Saksalaistoimittajat toivoivat tarinaan mukaan Saksassa sijaitsevaa Lyypekkiä, eivät norjalaiskaupunki Bergeniä.
Olihan uudessa numerossa sentään Halas/Rota -parivaljakon sarja. Parempiakin on tietysti nähty, mutta Rotan piirrosjälki on yhä nautittavaa.
Heiskanen on pilannut tämän lehden lopullisesti.
Häh häh häh hää. Miksei kvääkissä ole "tykkää" -nappia??
Edellisestä Mikki-tarinasta on kulunut kymmenen viikkoa.Ainakin kuuluisien 'hiirenvihaajien', eli mm. Aku Ankan keskustelupalstalla pauhaavien kakaroiden, hartaat toiveet ovat nyt toteutuneet.
Muutenkin lehti on viime vuosina mennyt entistä enemmän yhä lapsellisempaan suuntaan.
...Sirkuskarhu-Ponut...
Turku Touringin matkailujohtajan esipuhe... Mitään muuta uutta en tuosta löydä.
Jos joku keräilijä siltikin ylihintaisen lehden haluaa, voi tiedustella yksityisviestillä. Ostettiin muutama kappale Turun Sarjakuvakauppaan.
Laitoin tuossa äsken toista sataa akkaria kansioihin sormenpäät hellinä. Ajattelin siinä 2010 vuosikertaa mapittaessa että Akkarin kestotilaajille ei kyllä ole mitään hyötyä tilaamisesta kun ainoa vain tilaajille tarkoitettu lahja, jouluparaatikin, on jätetty pois.Yleensä kestotilaus tulee halvemmaksi kuin irtonumeroiden ostaminen. Aku Ankka voi toki olla poikkeus, mutta epäilen. Toisin sanoen tilaamisesta on ainakin kaksi hyötyä: halvempi hinta ja lehdet tulevat kotiin.
Yleensä kestotilaus tulee halvemmaksi kuin irtonumeroiden ostaminen. Aku Ankka voi toki olla poikkeus, mutta epäilen. Toisin sanoen tilaamisesta on ainakin kaksi hyötyä: halvempi hinta ja lehdet tulevat kotiin.
Ensimmäinen askel kohti parempaa olisi Mikki-tarinoiden määrän reilu lisääminen. Gottfredsonia vain rohkeasti lisää, Murryn 50- ja 60-luvun klassikoita, julkaisematta jääneitä tarinoita tuoreemmilta tekijöiltä ja tietenkin myös aivan uusia sarjoja. Tästä seuraisi automaattisesti myös se, että ankkatarinoista se kaikkein kauhein kuona putoaisi pois.
Allekirjoitan Koninkauluksen viestin täysin. Heiskanen on pilannut Akkarin.
---
Barksit eivät mua häiritse. Päin vastoin on mukava lukea vanhempia tarinoita, joihin ei ole välttämättä vielä törmännyt. Rosaa tosin ei tarttisi enään ilmestyä. Ukolla on muutenkin niin vähän tarinoita, että olisi parempi pitää taukoa muutama vuosi, ennen kuin niitä aletaan näyttään uudestaan.
Eikös muuten tällä viikolla ilmestynyt karhukopla tarina- idea ole jo ollut tänä vuonna? Tyypit tuskatuvat nykyajan kehittyneeseen rikollisten torjuntaan ja menevät menneisyyteen, jossa varastaminen käy muka helpommin
Mulla tulee akkari nyt vuoden loppuun, saa nähdä lopetanko ehkä tilaamisen.Itse en varmaankaan yksinkertaisesti pysty vain lopettamaan tilausta. Ankka on aina ollut tärkeä osa elämääni ja Akkari on tärkeä kivijalka. Jotain kertoo kuitenkin se, etten koe enää nykyisin lehden kautta sitä samaa vilpitöntä iloa, jonka jokainen lehti silloin ennen toi. Nyt suurinta iloa tuottaa vanhojen julkaisujen lukeminen. Silloinkin, kun nämä julkaisut ovat minulle uusia.
Haisevat terveiset Heiskaselle ja hänen rahastusköörilleen, joka ei tiedä tasa-arvosta tai oikeudenmukaisuudesta mitään.
Tasa-arvo & oikeudenmukaisuus? Avaa vähän. Miten Aku Ankka- lehden nykyinen linja liittyy kumpaakaan?
Heiskasen kanssa olen monesti jutellut AA-lehdestä, ja hän on aina sanonut, että pyrkii valitsemaan lehteen parhaat tarinat. Toki on totta, että Don Rosan ja Barksinkin hieman huonommatkin tarinat voidaan julkaista, sillä näitä toivotaan paljon. Tässä ei mielestäni mitään vikaa ole, varsinkaan Barksin julkaisun osalta. On hyvä, että lehti julkaisee Barksia, jo pelkästään perinteidenkin takia - onhan hän ollut kuitenkin Aku Ankka- lehden sielu jo 60- vuotta. Don Rosan julkaisemisesta en itse perusta, mutta päätoimittajana tekisin itse täysin samoin - silloin tällöin Rosaakin lehteen, sitä niin paljon kuitenkin halutaan. Lukijoita varten tätä lehteä kuitenkin tehdään, eikö?
Se, että Heiskanen pyrkii valitsemaan parhaat tarinat lehteen, on varmasti totta. Myönnän, Heiskasen linja voi olla joskus ehkä hieman yliampuvan varovainen, mutta sekään ei ole kokototuus.
Näyttää siis siltä, että laadun parantaminen on kohtuullisen vaikeaa.
Italiastahan tulee ihan hyviä tarinoita, jopa kerrassaan mainioita, mutta ne eivät pääsääntöisesti oikein sovi Aku Ankkaan - tehdäänhän ne usein 3-rivisiksi.Tuostapa tuli mieleeni, että pitkään haaveenani on ollut saada Akkariin nelirivistä italialaistuotantoa, jota ainakin Almanacco Topolinossa (http://coa.inducks.org/publication.php?c=it/AT) on aikanaan julkaistu. Numeron 43/2007 pitkä Taikaviitta-tarina oli ainakin erinomaista luettavaa, enkä usko, että se olisi ainoa hyvä tuossa lehdessä julkaistu tarina. Mukavasti saisi revittyä vaikka pitkiä jatkosarjoja noiden joukosta.
Minä avaan. Akkari on nykyään pelkkää ankkaa kannesta kanteen. Muiden hahmojen, ennen kaikkea Mikin, ystäville ei tarjota käytännössä yhtään mitään. Minun käsitykseni oikeudenmukaisuudesta ei ole "vain enemmistöä palvellaan". Tietysti tämä on vain bisnestä eikä Heiskasella kätyreineen ole mitään velvollisuuksia lukijoiden suuntaan. Voivat tehdä kuten itse haluavat, mikä alkaa karmaisevalla tavalla näkyä.
Minusta ei ole hyvä tilanne, että yksi heebo voi omien mieltymystensä mukaan valita kaikki lehden tarinat.
Et ilmeisesti sinäkään, kun koko pitkä viestisi ohitti keskustelun yhden tärkeimmistä pointeista kokonaan, eli sen, että ankka on korvannut hiiren.
Sekin on varmasti totta, että hän ei ole parhaita tarinoita lehteen valinnut. Parhaista ankkatarinoista (miinus italialaiset obv) en tiedä, sitäkin epäilen, mutta parhaita tarinoita ei todellakaan.
Hän pyrkii valitsemaan ankkatarinoista parhaat ja samaan aikaan hitaasti hivuttaen poistamaan Mikin lehdestä kokonaan ja saamaan lukijat unohtamaan, että kyseinen hahmo on koskaan lehdessä ollutkaan.
On varmaan vaikeaa, jos ensimmäinen reunaehto on "EI MIKKIÄ!!!", kuten Heiskasella. Muuten se olisi helppoa.
Ihan oikeasti, olisiko se levikki niin hirveästi pienempi, jos niiden heikoimpien (lehdessä on viikosta toiseen paljon huonompaakin kamaa kuin myyntivaltit Barks ja Rosa) ankkatarinoiden tilalla olisi Mikkiä?
Olisiko rahallinen menetys valtava? Sanoisiko joka toinen pikkujanari isälleen, että "Yhyyy, tässä on muutakin kuin Akua, lopetetaan tilaus!"? En vain mitenkään jaksa uskoa.
Tämä ei käsittääkseni ihan koko totuus ole. Viimeisen sanan toki Heiskanen sanoo, se on aivan varmaa. Sitä en tiedä, miten hän arvostaa Mikkiä. Paul Murrya muistaakseni kovasti ihannoi kuitenkin, varmaankin myös Floyd Gottfredsonia.
Olen huomannut sen, että toimituksessa (ei siis pelkästään päätoimittajalla) on ollut valloillaan jo kauan ajatus, ettei Mikki myy. Tätä he jaksavat hokea. Ja sen pystyn todella uskomaan, ymmärtääkseni lähes kaikki Mikki-julkaisut ovat jääneet Ankka-julkaisujen lukemista myyntitilastoissa.
Kvaakissa kirjoittavat "todelliset ankistit", jotka varmasti kaipaavat Mikkiä.
Mutta, korostaisin tässä kohtaa sitä, että myös monet näkemäni, julkaisemattomay Mikki-tarinat ovat olleet huonoja. Jos pitää valita kahdesta huonosta tarinasta, joista toinen on Aku-, toinen Mikki-tarina, lienee selvää kumpi valitaan.
Tuostapa tuli mieleeni, että pitkään haaveenani on ollut saada Akkariin nelirivistä italialaistuotantoa, jota ainakin Almanacco Topolinossa (http://coa.inducks.org/publication.php?c=it/AT) on aikanaan julkaistu. Numeron 43/2007 pitkä Taikaviitta-tarina oli ainakin erinomaista luettavaa, enkä usko, että se olisi ainoa hyvä tuossa lehdessä julkaistu tarina. Mukavasti saisi revittyä vaikka pitkiä jatkosarjoja noiden joukosta.
Että Heiskanen olisi joku kovakin Mikin ystävä, joka vain sattuisi olemaan olosuhteiden ja markkinavoimien uhri.
Tätä minä en juuri ymmärrä. Eihän sitä Mikki-tarinaa siinä myytäisi, vaan koko lehteä. Mikille omistetut julkaisut ovat asia erikseen, mutta eihän yksi tarina viikossa tai vaikka edes joka toinen viikko tee Aku Ankasta Mikki-lehteä.
Silläkin uhalla, että kuulostan entistä katkerammalta, on pakko sanoa, että minusta näitä "todellisia ankisteja", siis vannoutuneita asianharrastajia ja heidän mielipiteitään pitäisi arvostaa.
Sen pitäisi Aku Ankka -lehden kaltaiselle instituutiolle olla suoranainen kunnia-asia, kunnioituksesta Walt Disneyä ja hänen rakkainta, merkittävintä ja tunnetuinta hahmoaan kohtaan puhumattakaan.
3. Kauheimpia ankkatarinoita reilulla kädellä pois lehdestä. Tämän pitäisi tapahtua itsestään jo Mikkiä lisäämällä.
Itse en varmaankaan yksinkertaisesti pysty vain lopettamaan tilausta. Ankka on aina ollut tärkeä osa elämääni ja Akkari on tärkeä kivijalka. Jotain kertoo kuitenkin se, etten koe enää nykyisin lehden kautta sitä samaa vilpitöntä iloa, jonka jokainen lehti silloin ennen toi. Nyt suurinta iloa tuottaa vanhojen julkaisujen lukeminen. Silloinkin, kun nämä julkaisut ovat minulle uusia.Tismalleen tämä, paitsi lehden tilaavat vanhemmat. Melkein tekisi mieli sanoa että lopettavat tilauksen, mutta oon vaan niin tottunut siihen keskiviikkoseen lehteen. Pakko myöntää mutta silkkaa rahastustahan tuo on; lehden laatu, jutut ja hinta muodostavat aikamoisen combon.
On varmasti totta, että Mikki silloin tällöin ei muuttaisi mitään. Mutta itse kuulun kyllä heihin, joille kerran viikossa Mikkiä on liikaa. Nopea vilkaisu Inducksista osoitti kuitenkin, että viimeisessä yhdeksässä numerossa on tullut 3 tarinaa, jossa Mikki on ollut mukana - kaikki ovat kuitenkin olleet yksisivuisia. Tämä on ehdottomasti liian vähän, eikä muutoksen missään nimessä tarvitsisi tai pitäisi olla näin radikaali. En oikeastaan ollut ennen tätä hirveästi edes kiinnittänyt huomiota siihen, kuinka vähän Mikkiä nykyisin julkaistaan. Oli pienoinen yllätys, että Mikki on näinkin radikaalisti hävinnyt. Uskoisin, että hyviä tarinoita löytyy kyllä Mikistäkin sen verran, että niitä voitaisiin julkaista 3 viikon välein esimerkiksi.
Tuosta olen tavallaan samaa mieltä. Olen pitänyt itseäni aina kuitenkin enemmän Disney-fanina - en siis niinkään Aku-fanina. Siksi nyky-Mikkikään ei oikein ole makuuni, ennemmin pidän animaatio-Mikistä (joka sekin toki muuttui myöhemmissä lyhäreissä vähän nyky-Mikin kaltaiseksi). Mielestäni voidaankin siis kysyä, kumpi on kunnioittavampaa - julkaista sellaista Mikkiä, jossa ei ole todellisuudessa käytännössä mitään samaa kuin Walt Disneyn luomassa Mikissä vai luopua Mikistä kokonaan?
Mitä jos Mikki-tarinat työntävät hyviä ankkatarinoita pois? Tarinan kokeminen hyväksi on aika subjektiivista. Oma mieli-Mikkini on Hernandezin (http://coa.inducks.org/story.php?c=D++9850), jolta on näköjään ilmestymättä vain muutama Mikki-tarina
Uskon kuitenkin, että olisi mahdollista karsia esim. saman lajityypin sisällä (vaikka Karhukopla-tarinat, Egmontin samankaltaiset Akut, hollantilaiset jne.)
--
Mutta ihan oikeasti, et kai sinä tarinoita ensisijaisesti arvioi piirtäjän perusteella? (Ei nyt mennä ollenkaan siihen, miten Santanach voi olla piirtäjäsuosikki, heh...)
Olen ohjannut aika monta asiakasta puotiisi, joten toivottavasti olet tätä riittävästi valikoimassasi pitänyt.
Haisevat terveiset Heiskaselle ja hänen rahastusköörilleen, joka ei tiedä tasa-arvosta tai oikeudenmukaisuudesta mitään.
Mikki-inho lienee suurimmillaan minun ikäluokassani, heissä jotka alkoivat lukemaan Akkaria 80-luvulla jolloin Mikki oli yhtäkuin Tello ja studionsa. Ja niitä sarjoja oli joka numerossa, joka toinen jatkosarja oli Mikkiä ja muissa numeroissa niitä lyhyempiä tarinoita, ja ne olivat sivujentuhlausta (minä luin niitä mutta minä fanitinkin Hessua).Mikin vihaajia löytyy yllättävän paljon. Kuuluisien kakaroiden lisäksi myös varsin huomattava määrä nuoria, aikuisia ja jopa hieman vanhempia ihmisiä tunnustautuu Mikin vihamieheksi. Siis hekin, jotka eivät välttämättä 80-luvun Akkariin ja Telloon ole kajonneet. Minun ikäluokassani he lienevät enemmistö.
jompikumpi Minnin sukulaistytöistä, Titti tai TyttiTytti. Inducksista löytyi nimet mutta ei tietenkään vastaavuuksia. Kotko oli Uosukainen ja oliko Heluna Rehn.
Hollantilaiset saisi kaikki karsia pois. En ole kuullut kenenkään kehuvan niitä ja muutaman haukkuvan. Hollantilaiset mestarit -kirjan julkaissut lafka on ainoa poikkeus.
Ensi viikon suomalaistekijä näyttäisi olevan Tarmo Koivisto! On näemmä myös piirtänyt sarjansa!Mukava juttu! Vielä haluaisin erityisesti nähdä Mauri Kunnaksen piirtämän sarjan.
Mukava juttu! Vielä haluaisin erityisesti nähdä Mauri Kunnaksen piirtämän sarjan.
Mut kyllä (jotkut) hollantilaiset osaa!
Uusin lehti oli muuten täyttä roskaa, mutta suomalaisten tarina oli mitä mainioin! Käsikirjoitus oli barksmaisen toimiva ja piirrokset omalaatuiset ja taidokkaat. Lisääkin saisi tulla!
Uusin lehtiMurr... Minä en saanut lehteäni!
Ensimmäisen, Barksin tarinan fontti on ärsyttävä.
Paretskoin ja Koivistojen sarjan logiikka oli enempi näiden vanhojen Warnerin, Averyn ja kumpp. piirrosfilmien meininkiä. Sitä semmosta kreiseilyä. Se on hauskaa kun hetkessä polkastaan jostain saakelinmoinen siilo täynnä kännyköitä.
Sain vihdoinkin tänään (!!!) uuden Akkarin käsiini.Ja tämän viikon lehtikään ei suvainnut saapua ajallaan...
2) Aku Ankan, Aku Ankka Ekstran ja Roope-sedän päätoimittajaksi tulee Aki Hyyppä vuoden ajaksi 12.9.2011 alkaen (http://www.sanomamagazines.fi/yritysinfo/mediamateriaali/tiedotteet/art1539-Aki-Hyyppa-Aku-Ankan-vt--paatoimittajaksi-vuoden-ajaksi-.html).
Aki tuuraa Heiskasta vuoden ajan, niin lukee tossa uutisessa. No katotaan nyt mikä on Akin linja.
Miksei näin hienoja ja innostavia sarjoja julkaista Ankoissa useamminkin, kun moista kerran selvästi pysytään tekemään?
Daan Jippesin johtosarja toi mieleen vanhan Simpsonit-jakson (http://simpsonit.org/?jakso=5x12).
Millä numerolla on irtonumeroon verrattuna poikkeuksellinen kansi?Numero on 36/2011 ja mukana seurasi numero 26/2011.Siis itse kansihan oli muutoin samanlainen kuin tilaajaversiossa mutta yläreunassa kulki musta palkki, johon ko. teksti oli painettu.
Tänään kioskilla asioineena havainnoin, että siellä oli myynnissä Aku Ankka lehti pussitettuna aiemmin ilmestyneen numeron kera. Onko kenelläkään tietoa millä syklillä näitä ilmestyy?Pari kertaa vuodessahan tällainen muoviin pakattu irtonumero taitaa ilmestyä. Aku Ankan lisäksi ainakin Roope-setä-lehteä näkee muovitettuna jo ilmestyneen numeron kanssa suunnilleen talvis- ja kesäaikaan.
Onko kenelläkään tietoa millä syklillä näitä ilmestyy ja onko näistä olemassa minkäänlaista listaa eli kuinka monta erilaista tämäntyyppistä numeroa on ilmestynyt?
Painosmääriähän ei varmaankaan irtonumeroversioista ole saatavissa.
Taitavat painattaa näitä erikseen nimenomaan lehtipisteitä varten.
Ei ole kerä(i)lykohteita nuo, ainakaan vielä.
Näinhän se on. Mikrobitin mainoksetkin lehden välistä pitää tallettaa.
Heh.
Entä erikseen tulevat mainokset? Nyt kun Aku Ankka -lehti ei enää meidän huusholliin tule, näyttäviä Akkari-mainoksia tippuu tuon tuosta postiluukusta. Värikkäitä ovat ja hienoja.
Minulla on myös tallessa niitä pikkuruisia mainos-Ankkoja. Onks' niilläkin keräilyarvo?
Tämän viikon Akkiksessa tavataan punkbändi Morones, Leena Lehtolaisen kirjoittamassa sarjiksessa.
Tämä sisältö oli tietenkin Noel Van Hornin hieno Hessu (ja Mikki) —tarina Kotikulmilla. Tykkään miehen omaperäisestä tyylistä aivan älyttömästi. Tätä lisää!
Tykkään myös Noel van Hornin piirtämistä sarjakuvista. On hienoa huomata, kuinka poika jatkaa isänsä Williamin piirrostyyliä :) Ensi viikolla onkin Akkarissa William Van Hornin tarina. Sitä innolla odottaen :P
Erikoismaininta myös parin viikon takaiselle Leena Lehtolaisen "tyhjästä asiaa" -tarinalle.
8/2012: Antisankari: Hessu
15/2012: Antisankari: Karhukopla
24/2012: Antisankari: Aku Ankka
34/2012: Antisankari: Sepe Susi
50/2012: Antisankari: Touho
Toivottavasti Jouluparaati tai Joulumanteli tekee yllätyspaluun.
Antisankarin ei tarvitse olla konna eikä pahansuopa hahmo. Antisankari on hahmo, joka ei omaa perinteisiä sankarillisia ominaisuuksia, mokailee ja tunaroi. Jossain amerikkalaisessa jutussa jopa Ken Parker nimettiin antisankariksi.
Viimeisen tarinan Iines oli jälleen se inhottava akka minkä vuoksi inhoan hahmoa. Miksi ainoasta merkittävämmästä naishahmosta tehdään tuollainen?
Vaikka Aku Ankka onkin mielikuvituksen tuotetta kuten sarjakuvat yleensä, heijastelee se kuitenkin vallitsevaa todellisuutta.
3/2012: Sankari: Superhessu
8/2012: Antisankari: Hessu
12/2012: Sankari: Mikki
21/2012: Hessu-erikoisnumero
26-28/2012: Jatkotarina (Paul Murry)
32-35/2012: Jatkotarina (Floyd Gottfredson)
Joo Joulumanteli takaisin!
jos Mikki ja Hessu siirretään Cervantesin maailmaan, niin eiköhän Hessu ole Don Quijote (antisankari) ja Mikki Sancho Pancha. Taitaapa tämmönen versio ollakin? Ei se toisin päin toimisi. Olisi kyllä paha virhe.
Mikäs Jukkaa nyppii noissa AA-Jouluekstroissa?
Antisankari Aku Ankka oli surullisen hahmon ritari (http://coa.inducks.org/issue.php?c=fi/KLAS+3&pg=1). Ei Hessu, mitenkään. Hessu oli siinä Sancho.
Ei tässä Hessua vastaan olla. Onhan esmes 1900 (Elävän kuvan taika). Muistaakseni on olemassa myös versio, jossa Hessu on Quijote.
Ei tässä Hessua vastaan olla. Onhan esmes 1900 (Elävän kuvan taika). Muistaakseni on olemassa myös versio, jossa Hessu on Quijote.
Taitaa olla useampiakin:
http://coa.inducks.org/story.php?c=F+JM+86217
http://coa.inducks.org/story.php?c=S+85289
http://coa.inducks.org/story.php?c=B+74036
Aku Ankassa vuonna 2012...Yllättävän hienoja aiheita. Odotan tätä vuotta parempaa satoa. Ainakin hiiriuniversumi näyttää pääsevän nykyistä runsaammin esille, mikä on iso plussa.
Ja eikös jossakin 2000-luvun (?) tarinassa ollut tärähtänyt liikemies, joka pani pölykapselin kypäräkseen ja huristeli tuulimyllyjä vastaan. Oliko Hessu siinä? Mikki ainakin oli.
Aku Ankassa vuonna 2011:En usko näiden (yksisivuisten) tarinoiden olevan lukijoiden valitsemia. Jos näin olisi, mitä luultavimmin Aku Ankan keskustelupalstalla oltaisiin aiheesta järjestetty pikku gallup (tosin en Ankan palstaa seuraa). Jos näin on tapahtunut, ilmiannettakoon se myös minulle, niin voin myöntää erehdykseni.
40/2011: Mukana 16-sivuinen liite lukijoiden valitsemia Carl Barksin tarinoita
Maya Åstrupin tarinat ovat erittäin mehukkaita.
Ihan mukaansa tempaava tarina :PMahdollisesti Mayan suurin floppi. Sarja oli lapsellinen ja uskomattoman kliseinen, eikä siinä loppujen lopuksi tapahtunut sitten yhtään mitään. Kismittäviä asioita oli paljon, joista mainitsen esimerkkeinä erittäin töksähtävän lopun sekä Roopen, joka vain voivottelee vakavalle asialle, eikä toimi, kuten aito (Barksin) Roope tekisi. Tämä versio hahmosta oli pelkkää törkeää pilaa.
Roopen, joka vain voivottelee vakavalle asialle, eikä toimi, kuten aito (Barksin) Roope tekisi. Tämä versio hahmosta oli pelkkää törkeää pilaa.
Mahdollisesti Mayan suurin floppi. Sarja oli lapsellinen ja uskomattoman kliseinen, eikä siinä loppujen lopuksi tapahtunut sitten yhtään mitään. Kismittäviä asioita oli paljon, joista mainitsen esimerkkeinä erittäin töksähtävän lopun sekä Roopen, joka vain voivottelee vakavalle asialle, eikä toimi, kuten aito (Barksin) Roope tekisi. Tämä versio hahmosta oli pelkkää törkeää pilaa.
Ja niin, Roope ei ollut Barksin vaan Åstrupin. Mukavan realistinen suhtautumiseltaan ja toi vaihtelua hahmoon edes vähän. Onhan noita tulkintoja muitakin ei-barksistisia. Esimerkiksi aloitusruudussa kun Roope pitää itkevää Iinestä. Mainio yksityiskohta!
Kaikkien harmiksi Jippes on piirtänyt lisää (http://sekvenskonst.blogspot.com/2011/10/new-barks-lustig-and-jippes-story-this.html) ennen julkaisemattomia Barksin käsikirjoituksia. ;D
^ Tuo tarina on ilmeisesti tulossa tämän viikon Akkarissa, päätellen viime viikkoisessa lehdessä olleesta mainoksesta ja Timon linkittämästä sivusta!
Egmonthan on tällä hetkellä ilmeisesti kohtuullisissa ongelmissa, monia tekijöitä on potkittu pois (ainakin Vainiomäki ja jopa Vicar (Vicarista en kyllä ole aivan varma, luovuttiko hän itse paikkansa. Nykyisin hän muistaakseni kuitenkin piirtää Hollantiin tarinoita))Inducksin mukaan moni, nimen omaan Egmontilta tuttu piirtäjä on ihan tässä parin viimeisen vuoden aikana vaihtanut(tai laajentanut) Hollantilaiselle kustantamolle.
Onneksi sentään joulukuun juhlanumerosta on lupailtu jopa ennätyspaksua, mutta selvästi ovat nuo erikoispaksut numerot kuitenkin vähentyneet.Tämäkin on pelkkää matkimista kymmenen vuoden takaisista juhlista, kun ei olla ilmeisesti muuta keksitty. Se juhlavuosi vasta olikin kunnon juhlavuosi, tältä vuodelta on hankalaa tai jopa mahdotonta löytää jotain laadukasta, yllättävää tai yksinkertaisesti sopivaa tapaa juhlia. Nykymenon mukaisesti on menty pahasti metsään. Tuntuu, ettei tekijöiden lisäksi toimitukselta enää löydy intoa tehdä hyvää. Pahaa aavistellen odottelen 60-vuotisjuhlanumeroa.
Olinkin tänne jo kesällä kirjoittanut, miten hieno läpileikkaus Akkarin historiaan olisi saatu aikaan, jos tuota piirtäjien listaakin olisi hyödynnetty paremmin julkaisemalla esimerkiksi jonkinlainen tyylinäyte kultakin tekijältä.Siteeraan Aku Ankan 1/2011 sivulta 47 löytyvää artikkelia Juhlavuosi jurskahtaa käyntiin:
Muita tekijöitä esitellään lähinnä Ankan nettisivuilla. Siellä alkaa pyöriä sarja, jossa kerrotaan kuudestakymmenestä Aku Ankka -lehdessä sivumääräisesti eniten julkaistusta piirtäjästä. [...] Osa tekijöistä saa toki kunnian tulla esitellyksi itse lehdessäkin.Hmm... Laskujeni mukaan tähän mennessä tasan nolla piirtäjää on esitelty itse lehdessäkin. (Ja kuten moni tietää, usein esitellyksi tuleminen netissäkin on ollut hien ja tuskan takana.) Kuinka suuri osa tekijöistä tullaan esittelemään lehdessä? Vain listan kärkipäästä löytyvä, eniten julkaistu piirtäjä? Vai kenties kärkikolmikko? Vai kenties Barks, kun tämän vuoro tulee? (Rosahan listalla jo näkyikin.)
Höh, iPad-versio paperista kalliimpi!?
Timo
Ottaahan lehdenmyyjäkin (R-kipsa yms) oman osansa, joka on kai jotakuinkin samaa luokkaa(?). Miksi sitä hintaa ei nosteta samalla tavalla?
Ei se edellisen numeron Tex Willer sitten pelastanutkaan Akua. Taisi lähteä kaupungista jo ennen kahakkaa. Yhtä taustahahmoa olisi voinut luulla Kit Carsoniksi.
Mitämitä? Missäkoskakuka???
Aku Ankka -lehden 60-vuotisjuhlat (http://www.jumbo.fi/singlenewsinfo.asp?id=420&menu_id=271&selected=271) Vantaan Jumbossa ensi lauantaina.Höh, tämähän vaikuttaa mauttomalta vitsiltä. Puhuva Kone räppää (pitkin päivää)? Onneksi minulla ei ole mahdollisuuksia saapua paikalle.
3/2012: Sankari: Superhessu
8/2012: Antisankari: Hessu
12/2012: Sankari: Mikki
18/2012: Sankari: Taikaviitta
21/2012: Hessu-erikoisnumero
26-28/2012: Jatkotarina (Paul Murry)
32-35/2012: Jatkotarina (Floyd Gottfredson)
yksi vitsistrippi Walshilta ja Gottfredsonilta
Epäilin olisiko tuo Gottfredsonin tekemä, ja Inducks (http://coa.inducks.org/story.php?c=YF+59-08-06) kertookin sen olevan Roy Williamsin ja Julius Svendsenin strippi vuodelta 1959. Luotan tässä kyllä enemmän Inducksiin. Eipä sillä, näitä lukisin silti mieluummin kuin noita Manzanon kauheasti piirtämiä strippejä.
Mutta Korhonen ei ole mun AA-piirtäjien listalla kovinkaan korkealla, ei omaa sellaista omaperäistä näkemystä tai selkeää omaa jälkeä kuten Barks tai Rosa tai italialaiset Ankka-piirtäjät.
Italiassa taas kaikki ovat joko Cavazzanoja tai De Vitoja, kärjistäen.
Juhlanumeron 49/2011 sisältöä spoilerissa. Ei kannata katsoa jos haluaa säilyttää jännityksen.(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)
Eihän se juonellisesti mikään loistotarina ole mutta ei se siihen oikein edes pyri. Sehän on Ankkalinna-hassuttelu Sibeliuksesta ja ideana on ollut ahtaa mukaan Sibelius- ja taitelijaviitteitä juonen poukkoilun kustannuksella.
Varsinkin "Kompin" taidekeskustelutuokio oli riemastuttava (sivu 4, ks. http://www.sibelius.fi/suomi/erikoisaiheet/yhteisot/symposium.html)
Uusin lehti vaikutti erittäin laadukkaalta ja erittäin monipuoliselta :P Tälläisiä ne saisi olla useamminkin :)
Rankkurihan oli mitä suurella todennäköisyydellä Jopi Jalkapuoli, vaikka tossa tarinassa sitä kutsuttiin Ramiksi...olenko oikeassa!
Ja kuinka toi voi olla toiveklassikko vuodelta 1932...eihän tota ole kai missään esitetty Suomessa...ei ainakaan Inducks-löydä sitä.
Ei tota ainakaan ole Helsingin Sanomissa vuonna 1932 ollut. Kysyn siis kuinka sitä on toivottu, kun ei kerran ole missää Suomessa nähtykään. Kysyn vaan!
Onhan toi julkaistu Mikki Hiiri joka päivä 365 jättikirjassa.
Ei nyt jaksa kaivaa sitä esiin kellarikomeron pohjalta, mutta olisi mielenkiintoista verrata viidenneksi viimeisimmän ruudun käännöksiä. Pluto on siinä siis laitettu jo kaasukammioon ja tässä Aku Ankassa on suomennettu "ilmapallohuone" ja "Härnäsin sitä vähän".
Onhan toi julkaistu Mikki Hiiri joka päivä 365 jättikirjassa.Hitto en muista tommosta...noh onhan siitä aika kauan kun luin Mikki Hiiri 365 kirjan...pitäis varmaan ostaa se itelleen.
Ei nyt jaksa kaivaa sitä esiin kellarikomeron pohjalta, mutta olisi mielenkiintoista verrata viidenneksi viimeisimmän ruudun käännöksiä. Pluto on siinä siis laitettu jo kaasukammioon ja tässä Aku Ankassa on suomennettu "ilmapallohuone" ja "Härnäsin sitä vähän".
Eikö kukaan osaa sanoa, että kuka on se Hessun näköinen Rankkurin kaveri.
Eikö kukaan osaa sanoa, että kuka on se Hessun näköinen Rankkurin kaveri.
Jaa, mulla on tään Mickey Mouse in Color -kirjassa. Mutta pääsen tarkistamaan tuon vasta iltasella.
EDIT EDIT: kun nyt katoin tuolta Inducksista, niin tästä sarjasta on vain ensimmäinen sivu kirjassa. Ei siis näy tuota hessumaista kaveria siinä.
Edit2: mainoksen mukaan ko. sarja olis tässä kirjassa (http://www.amazon.com/Mickey-Mouse-Friends-300-Mickeys/dp/1608866270), mutta inducksissa sitä ei ole.
Timo
Uusimman lehden Pikku Hukka -tarinassa on viittaus Pikku Hukan äitiin. Tietääkö kukaan onko misään tarinassa selitetty miksi Sepe on yksinhuoltaja tai että kuka on Pikku Hukan äiti?
Tuota on kysytty Omassa Nurkassa, ja mukana oli ruutupari, jossa Sepe itkee asemaansa. Selvästi tuli vaimo mieleen.
Mickey's Revue (YouTube) (http://www.youtube.com/watch?v=ozfBAn_R0DE)
Hessu on 1.00 kohdalla, ei muistuta ollenkaan Jokkea.
Sainpa mailiboksiin hyvän tarjouksen josta oli suorastaan mahdoton kieltäytyä :)
9kk (39 Akua) hintaan 39 euroa.
Ja kaupanpäälle kylkiäisenä tuo mustakantinen Aku Ankan juhlakirja !
Jepjep, mitäs pitkäaikaiset kestotilaajat saa?
Minulla on laskun eräpäivä 17.12., soitan tilaajapalveluun ensi viikolla ja kerron täällä sitten miten kävi.
Juhlavuosia on mennyt ja tullut, mutta suomeksi ei ole saatu hollantilaisen Donald Duckin 2000. numeron kunniaksi tehtyä sarjaa vuodelta 1991. Evert Geradtsin ja Mau Heymansin 16-sivuisessa sarjassa Akun seikkailuista tehdään menestyskirjasarja, ja Aku on kaikkien idoli. Viimeisessä suuressa ruudussa jyrkänteeltä lentää vanhoja Aku-numeroita (kansikuvat voi vaihtaa kuhunkin julkaisijamaahan sopiviksi).Idea kuulosti niin tutulta, että piti oikein tarkistaa mitä viime kuun AA ekstrassa julkaistiin.
Donald Duck # 300:ssa tuo tuli englanniksi vuonna 1996 jos joku haluaa etsiä.
kaikki loput tarinat käsikirjoituksiltaan — ja pääosin myös piirroksiltaan — aivan järkyttävän huonoja. Kunnaksen tarinasta väitän samaa kuin monesta muustakin suomalaisjutusta: kovin moni ei kehuisi, jos ei tietäisi tekijää. Akun toiminta tarinassa on outoa ja epä-Akumaista.
Norjalaiset ovat puolestaan ilman näyttöjä saavuttaneet aseman, jossa nimi laitetaan jo kanteenkin. --- Rikkoo tarinan flow'ta todella tehokkaasti tuo hillitön tekstitulva. Ja joka tarinassa tulee niin järjetön kiire, kun yritetään kertoa enemmän kuin mihin sivumäärä riittää. Muutenkin tuntuu, että kavereiden ainoa tavoite juonelle on vauhdikkuus. Lisätään tähän omaperäisyyden puute ja Midthunin hyvin keskinkertainen piirustustaito, ja paketti on valmis.
Entuudestaankin tuttu Gregoryn ja Barksin joulutarina on sen sijaan varsin mainio ja hauska pläjäys. Hakkaa itse asiassa omissa papereissani monet kovasti kehutut Barksin itsensä kirjoittamat joulustoorit selkeästi. (Ei toki kaikkia, mutta jotkut.)
Eihän sitä Akkaria oo tietysti mikään pakko lukia, jos vain odottaa Mikki Hiirtä :sleepy: Mutta toisille ei kelpaa sitten mursunnahkaanen persekkään >:D
Kunnaksen tarinasta väitän samaa kuin monesta muustakin suomalaisjutusta: kovin moni ei kehuisi, jos ei tietäisi tekijää. Akun toiminta tarinassa on outoa ja epä-Akumaista.
Mikä Kunnaksen tarinan Akussa oli väärin? Minusta hahmo toimi hyvin, tarinan suola oli omalla kohdalla lintuharrastuksessa. Käsikirjoitus ja piirrokset toimi ja tarina nousi selvästi monien muiden tarinoiden yläpuolelle.
Minusta tarina oli varsin hyvä. Barksimainen. Mikä siinä oli epäakumaista? Se, että ei lyönytkään kapuloita rattaisiin ankanpojille?
Kunnaksen piirroksissa sen sijaan näkyi harjaantumattomuutta. Sellainen mielikuva jäi, että ajoittain silmät olivat erikokoisia ja -muotoisia, päät muotopuolia ja asennot tönkköjä. Taustat kuitenkin toimivat ja tyyli oli miellyttävä.
Ehkä tämä meneekin niin että moni kehuu suomalaistarinoita tekijöistä huolimatta, eli ovat onnistuneet ja tuoneet jotain uutta ankkamaailmaan? Kuten Kunnas sen mikä sulle on epä-Akumaista?
Juu ei voita Tyhjälän joulua, mutta muutoin on niitä muistettavimpia tarinoita. Oli mukavaa lukea tämä ja Gottfredsonin lyhyet Mikit samasta lehdestä.
Eihän sitä Akkaria oo tietysti mikään pakko lukia, jos vain odottaa Mikki Hiirtä :sleepy: Mutta toisille ei kelpaa sitten mursunnahkaanen persekkään >:D
Juurihan minä edellisessä viestissäni kehuin Gregoryn ja Barksin Aku-tarinaa, vai etkö osaa lukea? No et varmaan osaa, kun et vielä kirjoittaakaan.
On vain niin raskaan tuskaisia ja pitkiä nuo sinun kirjoitukset ja niissä on harvoin mitään hyvää, ettei niitä jaksa lukea kuin pari ensimmäistä siviä. Ja sekin jo ottaa päähän, anteeksi vain.
Ja hyvinhän sinä ymmärsit mitä kirjoitin, vaikka se ei sitä kaikkien rakastamaa kirjakieltä olekkaan :)
No eipäs tämä aikuisten viihdekanava olekkaan.
Joo, Koninkauluksella on kiinnostavia, asiantuntevia ja sopivan ärhäköitä mielipiteitä. Kannattaa hänenkin silti muistaa, että jos joku välillää kuittailee tai trollaa, siihen ei ole mikään pakko reagoida.
Itseäni tuossa (toiseksi) uusimmassa Akkarissa häiritsi lähinnä se, että juuri Midthunin nimeä korostettiin kannessa. Käsikirjoittajathan kuitenkin tuon tarinan ovat luoneet?
Eipä muuten ollut mitään herkkua tuo lehti, niin kuin Koninkaulus jo mainitsikin...
En itse asiassa kyllä sanonut noin. Kritisoin vain norjalaisten tusinatarinaa; Shaw'n, Gottfredsonin ja Wrightin stripit sekä Gregoryn ja Barksin joulutarina saivat minulta kehuja. Ei kokonaisuus varsinaisesti herkkua ollut, mutta todella paljon huonompaakin on lehdessä viime vuosina nähty. Kuten vaikkapa tosiaankin tämän viikon Janet Gilbert -lehti.Ahaa. No pyydän siinä tapauksessa nöyrästi anteeksi väärinymmärrystäni. Arvostelusi tuppaavat vain usein korostamaan näitä lehden negatiivisia tarinoita joten sain siitä sitten hieman virheellisen kuvan. Näin tosin on usein myös minulla... :)
Eipä ollut Heikuran tarina kovinkaan hyvä. Juoni oli putkijuoksua ja vitsit huonoja, ei voi mitään. Kenties se huonoin suomalaistarina tälle vuodelle, mutta ainakin kaukana verrattuna Kunnaksen ja Koivistojen & Paretskoin tarinoihin.
Heikuran tarina toimi, yksi parhaista suomalaisista AA-tarinoista koskaan.
Kun luin Heikuran haastattelua lehdestä, vaikutti tarina hyvin mielenkiintoiselta. Siis TODELLA mielenkiintoiselta. Suorastaan sellaiselta, että sellainen olisi pitänyt jo jonkun tekijän tehdä (tulikin mieleeni nyt, että oliko Don Rosan tarina, jossa Lyydiasta ja Kroisoksesta puhuttiin (en nyt kuollaksenikaan muista tarinan nimeä tai edes juonta) aiheeltaan edes lähellä tätä tarinaa?).
coa.inducks.org/story.php?c=D+94012 (http://coa.inducks.org/story.php?c=D+94012)
Ei tämä tarina mielestäni antanut parin hauskan idean lisäksi mitään uutta, vaan tuntui "vanhan kertaukselta".
Siis se ideahan oli juuri siinä, että ties kuinka monta kertaan nähtyyn tilanteeseen, Aku kiillottamassa Roopen rahoja, saatiin uusi näkökulma.
Vanhan kertaus sai uutta hohtoa, suorastaan kiiltoa (heh!). Tarinankerronnan parhaiden perinteiden mukaisesti juttu kiertyi yhteen. Ei onnistu ihan joka senttarilta semmoin. Taitava käsikirjoitus.
Toivottavasti lisää on Heikuralta tulossa. Kannatan sitä, että kotimaisten käsikirjoittajien ja piirtäjien osuutta Aku-lehdessä lisättäisiin.
Tästä olen 100% samaa mieltä!
...mutta tuo kymmenen sivun rajoitus painoi selvästi. Se loppu tosiaan hieman töksähti. On silti ilo lukea tarinaa, jossa ideat leiskuvat kuin niitä liukuhihnalta tulevia "tässäkö tämä oli" -yritelmiä.
Harvoin aarre löytyy vain kävelemällä puomilla eristettyä käytävää pitkin. Tyhmää.
Aamen. Ei vain voi antaa kovin korkeita pisteitä tarinalle, joka loppuu näin heikosti. Loppu on kuitenkin tarinan tärkein osa, ja jos se tökkii, muissa vaiheissa pitää seivailla aikas paljon. Siihen eivät Heikuralla kuitenkaan ihan rahkeet riittäneet, vaikka pari hauskaa ideaa olikin.
Tiku taisi voittaa, joo. Vihreiden Hautala oli jompikumpi Minnin sukulaistytöistä, Titti tai Tytti ja Kokoomuksen Uosukainen oli Klaara Kotko. Tulppu taisi olla Risto Kuisma ja Hansu Ilkka Hakalehto. Elisabeth Rehn oli myös ehdokas mutta en muista kuka oli Ankkalinna-versio (ja wikistä piti katsoa ketä kaikkia oli ehdokkaina).
Valitettavasti sitä ei oikein lupaa se, että vuoden ensimmäisen numeron ainoa uusi tarina oli täyttä kuraa.
Ai Karhukopla-tarina? Minä tykkäsin, kerrankin sellainen tarina Karhukoplasta että sen jaksoi kunnolla lukea.
Seuraavan numeron Superhessu-teema kiinnostaa, mutta jos tarina on se minkä luulen sen kannen perusteella olevan, minulle kävi huono tuuri. Hankin sen tarinan sisältävän julkaisun juuri eilen. Toivottavasti on eri tarina.
2: Pekka Haavisto
Oli tosi vaikeaa etsiä homoseksuaalista hahmoa Ankkalinnasta
Päädyin tähän tyyppiin...ei toikaan ole hyvä
Kauno Kaakkuri
3. Timo Soini
Teppo Tulppu (ehkä parhaiten kuvaa Soinia)
Simo Sisu
Musta Pekka
Veli Nalle
Minusta Tulppu olisi jäyhänä jököttäjänä ja jyrähtelijänä sopivin Lipposeksi. Soiniksi kävisi ennemmin vaikka Kaasi tai Simo Sisu tai Palle Pulppu.
4. Paavo Väyrynen
Pontus Jacobert von Petkunterä (siis yhtä kiero ja *sensuroitu*)
Mikko Repolainen
Samu Suutari
6. Sauli Niinistö
Hannu Hanhi (siis ihan kuin Sauli)
Kroisos Pennonen (pankki-tausta)
9. Paavo Arhinmäki
Lauri Lokki (no joo kyllähän tossa on samankaltaisuutta)
Pelle Peloton
Veli Kani
Kannen perusteella luvassa olisi Zanziparin varas (http://coa.inducks.org/story.php?c=W+SG++++1-02).
Täytyy toivoa että lehdessä on muitakin Superhessu-tarinoita kuin tuo.
Ehdokkaat on tietysti koottu sivuhahmoista sen takia, että joku tunnettu hahmo voittaisi äänestyksen ylivoimaisesti vain sen takia koska on tunnettu. Siksi ei siis Hannua, Roopea, Mikkiä eikä varsinkaan Akua.
Ehdokkaat on tietysti koottu sivuhahmoista sen takia, että joku tunnettu hahmo voittaisi äänestyksen ylivoimaisesti vain sen takia koska on tunnettu. Siksi ei siis Hannua, Roopea, Mikkiä eikä varsinkaan Akua.
Kannessa lukee: "Tammikuun sankari: Superhessu!", joten luulenpa, että homma menee niin, että tammikuun jokaisessa numerossa on yksi Superhessu tarina. Helmikuussa uusi sankari jne.
Plus sit se 60-vuotis juhlan top 60 tutuinta piirtäjää....
Don Rosa viidestoista? Carl Barks toinen? Whatta heck?
Vicar ekana... Huhhuhh...
Kannessa lukee: "Tammikuun sankari: Superhessu!", joten luulenpa, että homma menee niin, että tammikuun jokaisessa numerossa on yksi Superhessu tarina. Helmikuussa uusi sankari jne.
Niin? Tuossahan listattiin kuusikymmentä piirtäjää, joiden tuotantoa on eniten nähty Akkarissa. Surullinen lista monella tapaa, mutta silkkaa faktaa.
Menisiköhän se tosiaan noin? Itse ymmärsin, että noita sankareita/antisankareita esitellään kerran kuussa — niille oli Antti Peltolan listauksessa syksyllä mainittu kuitenkin ihan spesifit numerot. (Tosin Superhessun piti olla tuon mukaan 3/2012, mutta uskoisin, että tässä on vain tapahtunut muutos, sillä seuraavan lehden kansi ei näytä Iines-spesiaalilta.) Toivotaan toki, että olisi muutakin Superhessua kuin tuo ensimmäinen tarina, joka ei nyt niin huikea kuitenkaan ole.
EDIT: Olin ensin aivan varma, että vain yhdessä lehdessä tullaan kutakin sankaria/antisankaria julkaisemaan (jollei ole yleinen hahmo, joka esiintyy lehdessä muutenkin usein), mutta olihan tässäkin tosiaan jo Superhessu-yksisivuinen. Mielenkiintoista.
No ei ole hyvä, ihan jo siitäkin syystä, ettei tuonnimistä hahmoa edes ole...Joo, tiedän, että Kuunoa tarkoitat, mutta ei sekään minusta oikein osu.Joo Kuunoa tarkoitin...tuli pikku kirjoitusvirhe.
Miksi hahmon pitäisi olla homoseksuaali? Seksuaalinen suuntautuminen ei tosiaankaan ole ensimmäisiä asioita, jotka tulevat ainakaan minulle Haavistosta mieleen. Joviaali ja muita arvostava Pepi on ihan ok tähän. Ehkä hahmo voisi olla vähän fiksumpi (kuin koira). Sopivan sivistyneet Pelle (Peloton) ja Mikki olisivat olleet tavallaan hyviä vaihtoehtoja.
Simo Sisu on liian hyvä tyyppi, ei siis käy. Kaasikin aika kaukana. Musta Pekkakin on turhan sympaattinen. Kyllä Teppo Mulkk...eikun Tulppu taitaa olla se sopivin juntti tähän. Veli Nalle nuijan kanssa heiluvana tollukkana on myös ihan hyvä, tosin sopisi myös Lipposeksi. Palle Pulppu...nojoo, kelpo haku.
Soinin ja Lipposen olemuksessa on jonkin verran samaa, vaikka toistensa kimpussa ovatkin. Aku ja Tulppu?
Nämä ovat hyviä. >:D
Kieltämättä mielikuvat toimivat. Pikku-Pellekin on kyllä tavallaan sopivan omahyväinen kaveri.
Lauri Lokki oli minusta paras oivallus toimitukselta. Veli Kani tuli täälläkin toisena vaihtoehtona mieleen.
Ei tuo toimituksen versio kyllä kokonaisuutena ihan vakuuttanut. Liian monta yhdentekevää sivuhahmoa Barksin tarinoista. Lauri Lokki ja Teppo Tulppu parhaat onnistumiset, tosin viimeksimainittu oli kyllä aika itsestäänselvyys.
ja varmana tulevat. elleivät tuu, nii saavat kuitenkin melko monen vihat niskaansa luulen ma.Niin eihän ne viime aikoina ole hirveen hyviä päätöksiä tehnytkään. Ei ole kysymys uskaltamisesta vaan tyhmyydestä ja ammattitaidottomuudesta.
Ei ne uskaltais >:(
Noh en hirveesti tunne Haavistoa ja tiesin vain, että se on homoseksuaali, niin yritin etsiä sille vastinetta Ankkalinnasta. Niin Disneyhän pelkää kaikkea tämmöistä, joten homoa Ankkalinnasta saa etsiä ja ei taida löytyy...tietysti kaapissa olevat on erikseen.
Mulla oli toi Pelle Pelotonkin mielessä, mut annoin sen sitten Arhinmäelle.
Mun mielestä Aku ei sovi mihinkään ehdokkaaseen. Aku on liian agressiivinen, epäonnistuja ja äkkipikainen hermokimppu.
Joo, aika vaikea etenkään "stereotyyppistä" homoa löytää Ankkalinnasta. Tosin sitä vähän hainkin, että ei Haavistokaan ole mikään muotiohjelmien joulukuusi vaan hänen olemuksestaan ja puheistaan ensimmäisenä ainakin minulle näkyvät ihan muut asiat kuin seksuaalinen suuntautuminen, jolla ei politiikan kanssa olekaan mitään tekemistä.Joo hauskaa leikkiähän tää on, mutta on mielenkiintoista etsiä Ankkalinnasta samankaltaisia hahmoja, näille tylsille pressaehdokkaille.
Joo, ei sinällään sovi missään nimessä. Tuollainen taistelupari tuli vain mieleen, mutta ei se ollut tosissaan heitetty. (Mikä tässä keskustelussa sitten toisaalta on tosissaan heitettyä? ;D)
Joo hauskaa leikkiähän tää on, mutta on mielenkiintoista etsiä Ankkalinnasta samankaltaisia hahmoja, näille tylsille pressaehdokkaille.
Meikä ei niin hirveesti seuraa politiikkaa, kun niiden puheisiin ei oikeesti voi luottaa. Olen aina käynyt äänestämässä, mutta nyt ekan kerran äänioikeuden saatuani, en pysty äänestää noista oikeista pressaehdokkaista ketään...en tee kompromisseja...se on kaikki tai ei mitään. Muutenkin nämä vaalit on tylsät...oikeesti ei voi vaikuttaa, kun kaikki tietää kenestä se pressa kumminkin tulee.
Mutta tähän Aku Ankan pormestarivaaliin kyllä vastaan. Valitsen sieltä vähemmän pahan ehdokkaan. Tähän voi oikeesti vaikuttaa, koska noista kuka tahansa voi voittaa...tässä on sekin hyvä puoli, että lapset saavat äänestää.
Oikeesti kannatan, että nuoret (k-15) saisivat äänestää...mutta toivoisin, etteivät vanhemmat johdattelisi lapsiaan äänestyksessä vaan, että nuoriso voisi antaa itse oman äänensä katsomalleen henkilölle.
Me aikuiset ollaan jo niin pahasti kalkkeutuneet ja suoraviivaisesti äänestetään määrättyjä henkilöitä. Nuoriso toimii sponttaanisti ja voivat vaihtaa edustajaa lennossa. Se toisi politiikkaan vähän uusia tuulia. Kaikki paska ei meniskään sellaisenaan läpi mitä politiikot suustaan päästävät...samaa ei voi sanoa meistä aikuisista.
Keskustelu täällä alkaa mennä kohta "Vaalit ja äänestäminen" (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,7954.0.html) -osastoon.
Paitsi tietenkin jos pysymme Ankkalinnan vaaleissa ;)
Harmi että Ankkalinnan Pamauksen politiikka-numero (http://www.kvaak.fi/test2011.php?articleID=1042) on loppu.
Timo
Ankan 60-vuotisjuhlavuoden joudun tuomitsemaan täydelliseksi flopiksi, jonka kruunasivat perinteikkään kuluneen vuoden kertauksen ja uuden vuoden lupausten uupuminen lehdestä.Itse petyin juurikin toimituksellisen sisällön köyhyyteen juhlavuoden aikana. Vuonna 2001 oli vaikka