Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10
51
Lännensarjakuvat / Vs: Lucky Luke
« Uusin viesti kirjoittanut Timo Ronkainen 13.08.2022 klo 14:45:41 »
Jos siitä on olemassa neljäs painos, on takuulla myös kolmaskin. Kustantaja VOI toki tehdä virheen ja laittaa kirjan tietosivulle merkinnän painoksesta väärin. Mutta epäilen. Koetan katsoa omasta hyllystäni, jahka kerkeän. En ole yhtään varma monesko painos siellä on.

Timo
52
Lännensarjakuvat / Vs: Lucky Luke
« Uusin viesti kirjoittanut henri_albert 13.08.2022 klo 11:24:31 »
Moi!

Osaakohan kukaan kertoa, että onko Calamity Jane sarjakuvasta olemassa 3. painosta?
Löytyykö keltään hyllystä tuota?

Itselläni on siis menossa parhaillaan Lucky Luke -sarjakuvien kaikkien painosten keräily järjettömyys.
 ;D

Kimmo Lakoman sivuillakin lukee näin:
Calamity Jane - 1973 / Otava -- (44 s. väri)
(2. p. 1978. - 4. p. 1988. - 5. p. 1991. - 6. p. 2001)


https://sarjakuvat.eurocomics.info/lucky_luke_2.html

edit:
Itseasiassa samainen epäilys olisi myös Jesse James 3. painoksen suhteen! ei näy missään kuvia jne...
Tosin Kimmon sivuilla on tuosta sentään maininta:
Jesse James - 1972 / Otava -- (44 s. väri)
(2. p. 1975. - 3. p. 1980. - 4. p. 1986. - 5. p. 1990. - 6. p. 2000 - 2014/2020/Egmont)


53
Sarjakuvaelokuvat, televisiosarjat ja animaatiot / Vs: Conan Barbaari
« Uusin viesti kirjoittanut TOSA 13.08.2022 klo 00:36:05 »
Jos olisi oikeat tekijät ja halua niin conanin saisi toimimaan elokuvina tai sarjana. Kuten jo mainittiinkin Wick, deadpool ja game of thrones niin k-18 ei pitäisi olla nykyään enää mikään ongelma suosiolle.

Kun joskus näkisi amran ja belitin merirosvoineen valkokankaalla tai sarjana tai kunnon versiot howardin alkuperäisistä tarinoista niin olisihan se hienoa. Oma suosikki sarjakuvista on juuri tuo belit kokonaisuus.

Arskan conanit ja Red Sonja vierailu lähes Conanina, tv-sarja ja momoan conan ovat kaikki aikamoista roskaa joissa on hyvin pieninä hetkinä tavoitettu jotain oikeaa. Silti ne kaikki hyllystä löytyy. Uusin conan ehkä tunnelmaltaan ja visuaalisuudeltaan tavoitti hetkittäin jotain oikeaa enemmän kuin muut.

Kun joskus seurattaisiin joko sarjakuvaa tai kirjoja eikä yritettäisi keksiä jotain ihan omaa niin homma voisi toimiakin. Lähdemateriaalia on mutta ei vain viitsitä sitä hyödyntää muuta kuin syntytarinan osalta ja sitten räpelletään loput. Conan kuitenkin on tilanteeseen mukautuva barbaari, sotilas, merirosvo, päällikkö, kuningas, rakastaja, yksinäinen susi yms joten todella monenlaisia tarinoja saisi aikaiseksi ilman suurempaa tarvetta keksiä uusia tarinoja.

Efektitkin nykyään mahdollistaisi magian näyttämisen uskottavasti ja erilaiset jättihämäkit, elefanttimies, gulan kath sun muut näyttäisi hyvältä kankaalla/ruudulla.
54
Sarjakuvaelokuvat, televisiosarjat ja animaatiot / Vs: Conan Barbaari
« Uusin viesti kirjoittanut Curtvile 12.08.2022 klo 22:41:36 »
Perus-Conan on Cromia kiroava perusjuntti (usein silloin kun miekka heiluu ja veri lentää Cromia kirotaan) mutta ei semmoista voi leffateattereihin pistää kun ikärajat paukkuisi.

Olkoot mikä olkoon mutta silti ei kovin teatterikelpoinen ja jos ikärajaksi halutaan K16 niin sitten sarjisfanit ei tykkää.

Eli paitsi ettet tiedä alkuperäisestä Howardin Conanista mitään et myöskään sarjakuvien Conanista.
Kommentoimasta tämä ei ennenkään ole estänyt.

Conan on barbaari, joka usein tulkitaan virheellisesti ja luokitsevasti juurikin älyllisesti alemmiksi, sivistymättömiksi otuksiksi. Omassa kulttuuripiirissämme juontaa juurensa jo Rooman ajoilta jolloin yksi selkeä merkki oli kuinka barbaarit käyttivät housuja jota yksikään oikea roomalainen ei olisi edes harkinnut.

Toistuvista väitteistäsi huolimatta et ole elokuva-alaa määrittelevä, et täällä eikä maailmalla.  Ja Conanilla eri muodoissaan on faneja jotka lasketaan sadoissa tuhansissa. 
Tuottajat haluavat heidän rahansa mutta monelta uupuu ymmärrys hahmosta kuten sinullakin.
Olleet esimerkit osoittavat ettei ilmene kykyä käsitellä mikä eroavaisuus on Game of Thronesilla ja Conanilla. Se myi ja veti mutta ei yksin seksillä ja väkivallalla.
Monille tämä olisi se yhtäläisyysmerkkien paikka että suosio on tämä ja vain tämä.
Ja kuten aina, jos tuottajille näyttää että seksin ja rujon tappamisen avulla nostetaan sarja megasuosioon tai kuten Deadpoolin ja John Wickin kohdalla samoin se K-18 ei ole ongelma.

Eikä se ole sarjakuvanlukijoillekaan.

Mutta kun se ei ole kokonaisuus. Conan on fantasiaa muttei high fantasya, se on grimdarkin isovanhempia, suvun tunnetuin edustaja. Pelkillä paljailla rinnoilla ja peffoilla ja irtopäillä ei luoda Kimmerialaista.
Milius ymmärsi osan viehätyksestä muttei täysin. Juurikin suhtautuminen Cromiin meni oikein.
Conan elää hetkessä ja todellisuudessa, moraalisesti.
Uskonnot ja politiikka ja Game of Thronesin diplomaatiset keinottelut, se miten valtaa käytetään ja mistä periaatteista tingitään itseä isompien aatteiden tai pyrkimysten takia on turhaa sosiaalista ja teologista peliä jolla ei ole väliä.

Conan tekee oikein ja moraalin mukaan. Joskus sitä varten pitää tappaa lainvalvojia, joskus varastaa mutta se ja henkiinjäänti eivät ole Conanille väärintekemistä vaan olemassa olevien virheiden oikaisua.

Raadollisen ja julman lama-ajan luomusten samankaltaisuus Teräsmiehen ja Conanin välillä loksahti kommentista jonka luin toisaalta. Molempien tekeminen oikein on haastavaa koska molemmilla on ehdoton moraalinen kompassi mutta metodologia hyvin erilainen.
Teräsmiehellä on absoluuttinen voima ilman Actonin lauseketta, hän on pyyteetön kansan palvelija, esikuva. Mutta Kal-el uskoo järjestelmien kykyyn, ihmisten kykyyn kasvaa, korjata itse itseään ylevöityä.
Conan on realisti joka antaa öykkäreille yhtä paljon armoa kuin Ranskan vallankumouksen giljotiini.

Molempien tavoite on vain elää ja tehdä maailmastaan parempi paikka. Sillä erotuksella että Conania ei haittaa jos muutama kallo murtuu. Conan ei ole öykkäri,  eikä kuten usein väitetään oikeistolainen. Conan on oikeuden ja suvaisevaisuuden puolella, mutta jos joku koettaa rajoittaa näitä laeilla tai muulla toiminnalla Conan ei näe ongelmia näitten muuttamisessa erillisiksi kilon paloiksi.

Tällaisilla hahmoilla on ollut ja tulee olemaan kysyntää.
Fantasiaelementti kun ei ole Teräsmiehen voimat tai Conanin pystyvyys vaan juuri nuo moraaliset kompassit. Suoraselkäisyys ja reiluus.
Sitä on vaikeampi kirjoittaa kuin " tähän kohtaan Conanin  miekka irrottaa vartijastatistin pään hartioilta, hurmekaaren roiskuessa kahlitun orjattaren maidon alueille paljaille rinnoille"
Se voi olla tuo, mutta useammin fokus on hurmeen sävyssä ja rintojen kuppikoossa.

Ja sitten ihmetellään että fanit ei tykkää.

Alalta vei vuosikymmeniä ymmärtää miten tehdä sarjakuva- ja genre-elokuvia, sekin koska tekijöissä oli alkuperäisen materiaalin päälle ymmärtäviä.

Mutta vieläkin on niitä jotka tekevät x-menin tapaan. Kunhan jotain sinnepäin on. Kunhan on juntti.

Ehkä jonain päivänä vangitsevat salaman pulloon.
55
Sarjakuvaelokuvat, televisiosarjat ja animaatiot / Vs: Conan Barbaari
« Uusin viesti kirjoittanut X-men 12.08.2022 klo 20:06:13 »
Conan ei ole ”juntti” vaan barbaari.

Olkoot mikä olkoon mutta silti ei kovin teatterikelpoinen ja jos ikärajaksi halutaan K16 niin sitten sarjisfanit ei tykkää.
56
Sarjakuvaelokuvat, televisiosarjat ja animaatiot / Vs: Conan Barbaari
« Uusin viesti kirjoittanut Lurker 12.08.2022 klo 20:03:15 »
Conan ei ole ”juntti” vaan barbaari.
57
Sarjakuvaelokuvat, televisiosarjat ja animaatiot / Vs: Conan Barbaari
« Uusin viesti kirjoittanut X-men 12.08.2022 klo 20:01:13 »
Perus-Conan on Cromia kiroava perusjuntti (usein silloin kun miekka heiluu ja veri lentää Cromia kirotaan) mutta ei semmoista voi leffateattereihin pistää kun ikärajat paukkuisi.
58
Eurooppalaiset sarjakuvat / Vs: Pikku Nikke ja Sempé
« Uusin viesti kirjoittanut Lurker 12.08.2022 klo 18:56:00 »
Yksi parhaista on poissa.

Ensimmäinen osa on ohi… (kuva on teoksesta ’Optimisteja’, Tammi 2002)

59
Sarjakuvaelokuvat, televisiosarjat ja animaatiot / Vs: The Sandman (TV-sarja)
« Uusin viesti kirjoittanut TOSA 12.08.2022 klo 18:24:15 »
Sainpa minäkin kauden katsottua loppuun. Lähdemateriaali lähes täysin lukematta tai sen lukemisesta kauan aikaa. Osa tapahtumista tuntui tutulta ja osasta olin varma että olen tarinan lukenut.

Jakson 3 tapahtumista ihmettelin mikä tässä nyt oli niin pahasti pielessä että jaksoa ei kannattaisi katsoa. Vasta tämän ketjun myöhemmistä kommenteista tajusin mistä oli kyse. Minulle olisi mennyt ihan täydestä että näin se sarjiksessakin on ollut kunnes olisin saanut sandmanit viimeinkin hyllystä luettua.

Jakso 6 oli omasta mielestä kauden paras.  Sen loppupuoliskon tarinan muistin jopa joskus lukeneeni. 
60
Sarjakuvaelokuvat, televisiosarjat ja animaatiot / Vs: Thor
« Uusin viesti kirjoittanut Jamoz 12.08.2022 klo 16:42:16 »
ThorL&T on tienannut jenkkilässä jo yli 300 miljuunaa ja siihen päälle 400 lisää maailmalta, voit Jamoz lakata murehtimasta Marvelin konkurssista

Niin mitä tuohon nyt sitten sanoa? Onko Britney Spearsin kura hyvää musiikkia jos se myy paljon?? Se että joku paska tuottaa paljon rahaa ei tarkoita, että se olisi hyvä vaan sitä et massat tykkää. Tykkäsin esim kapun talvisoltusta ja ekasta rautamiehestä, ne oli oikeasti hyviä leffoja mut tämä ei ollut ja muutenkin tuntuu, että nämä leffat toistaa jo itseään ja eväät on ahmittu jo ajat sitten.

Toki mulla on tullut näihin leffoihin väsyminen jo ajat sitten kun seurannut sieltä ihan alusta saakka ja ikääkin jo sen 46v... Nykyään kaipaa jo enemmän sellaista kamaa mikä stimuloi hieman aivojakin.. Tiedoksi kaikille,, For all Mankind on aivan loistava sarja  ;D Onneksi laatuakin vielä löytyy toisinaan niin leffoista kuin sarjoistakin.

Mut enivei, antaa kaikkien kukkien kukkia ja jokaisella on oma makunsa kuten kuuluukin  :angel:
Sivuja: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10