...eipä Cauvin mikään Goscinny ole. Tosin aivan älyttömän tuottelias.
... Viime vuosituhannen lopulla kun luin Spirouta, niin puolet sarjoista oli Cauvinin kirjoittamia. Ja yhdessä numerossa vielä oli äijän naama koko kannen leveydeltä.
Etenkin Unettomia öitä -albumi oli lapsena kova juttu.
Rommihomma rupesi kummittelemaan mielessä, ja oli pakko kaivaa Ruudut esiin. Paras Sammy mitä on.
Aina niitä lukiessa palaa mieleeni, kun hieman hämyisässä mummolan vintissä istuin sahanmuhakasassa jotain seitsemän vanhana ja tavasin vuorotellen 60'.70'-lukujen taitteen Akkareita ja vuoroin enon vanhoja Ruutuja läpi.
Kieltolaki loppui jo Rommihommassa.
Silloin jopa hieman korni Benjamin oli Taidetta
Jossain Sammy Day -tarinassa konna selaili Playboyta. Ei ollut lehteä vielä Sammyn aikaan. Saattoi kyllä olla ihan tahallinenkin anakronismi-vitsi.
En tasan muista tarinaa, taisi olla kyllä jo Non Stopissa.
Tuo oli Kuningas Dollarissa joka tuli Non Stopissa. Kieltolain aikahan siinä oli, kun konna oli juuri tislaamon pomo.
"Kahdeksanjalkaisen gorillan" yhteydessä herää kysymys että minkä takia hämähäkki lähetettiin maailman toiselle puolelle alunperinkään?
Cauvinin käsikirjoitus huojahtelee, mutta ei niin pahasti kuin joissakin myöhemmissä, selkeissä välityö-Sammyissa. Hämähäkki oli varsin täydellinen "MacGuffin". Konnat kai luulivat rasiaa suureksikin aarteeksi. Se oli vastajuoni "Mustalle kädelle", joka oli tapattanut Catamonten kylän miehet koska - niin, miksi?
Mutta kuka tunnisti saman sarjan kuudennelta sivulta C. D. Russellin Pete the Trampin kavereineen sillan alta? Kyllä minä tajusin jo vuonna 1976, että kyseessä on samanlainen kameoesiintyminen kuin Kallella ja Olkalla, mutta en tunnistanut hahmoja. Nyt vasta tuli mieleen ottaa selvää.
Sammy ja Jack taisivat olla aika nuoria
siinä tarinassa?
Nyt sit vain ootellaan jotain ennenjulkaisematonta matskua. Ja alkupään Sammy Daytä. ;)
Nyt sit vain ootellaan jotain ennenjulkaisematonta matskua. Ja alkupään Sammy Daytä. ;)
Koitin joskus tilata ranskankielisiä Sammy-intergraaleja Suomalaisesta kirjakaupasta. Tyttö tiskin takana oli ihan innoissaan että pääsee testaamaan ranskan taitojaan. Ei siitä tullut mitään. Hän kertoi pitävänsä sarjakuvista erityisesti Ryhmä-X:stä.
Ostin alkupään Sammyt ranskakielisinä ja kolme euroa kappaleelta Oranssilta planeetalta: http://www.oranssiplaneetta.fi/
Oisko antaa vinkkiä muutamasta hyvästä Non Stopin jälkeisestä Sammy Day -albumista? Vois kattoo jos niitä sais kirjastosta.
suomennetuissa albumeissa joku erinomainen
Ennakkovuotona: Zoom Teufel julkaisee ensi vuonna kaksi ennen suomentamatonta Sammya:
30. Les gorilles portent jupons
31. Alcool aux pruneaux
Olitkohan se sinä Jyrki kun kerroit, että Dupuisin piirtäjät huomasivat, että heidän käyttämänsä sivellinmerkki oli vaihtanut harjaksien materiaalin uuteen ja tuntuma oli eri kuin ennen?
Liittyköhän tuo Berckin siveltimen hylkäys ja terään vaihtaminen tähän tapaukseen?
Ennakkovuotona: Zoom Teufel julkaisee ensi vuonna kaksi ennen suomentamatonta Sammya:Oo! Kolminkertainen eläköönhippihurraahuudahdus Zoom Teufelille.
30. Les gorilles portent jupons
31. Alcool aux pruneaux
Ennakkovuotona: Zoom Teufel julkaisee ensi vuonna kaksi ennen suomentamatonta Sammya:
30. Les gorilles portent jupons
31. Alcool aux pruneaux
Toivotaan näiden menevän kuin kuumille kiville. Sittenhän voisi paikata Ruudun/Non Stopin ja Semicin väliin jääneiden suomentamattomien aukon(nrot 12-19). Vai oliko niissä alunperinkin joku validi syy jäädä pois esim hirveetä huttua tms?
Ekku
Eli Egmontin ylihyppäämät Berckin kaksi viimeistä albumia. Otsikoksi sitten tuolle T30:lle "Gorillat hepenissä". Ihan tuo on kuin Ralf Königiä.
Oliks nää ne partatyypit siinä kuvassa kun se auto
vyöryy jokeen? Kiinnittivät kyllä huomion, mutta ei koskaan
tullut ajatelleeksikaan että kyseessä on cameo. Ja tuo Pete
the Trampkin on ihan outo meikäläiselle.
Egmontin blogissa juttua ja kuvanäytteitä: Sammy Day on täällä taas. (https://storyhouseegmont.fi/2021/08/25/sammy-day-on-taalla-taas/)Kyllä tämä on hienoa!
BD-sarjalla on ilo julkaista ensimmäistä kertaa albumimuodossa Sammyn varhaiset seikkailut “Gorilloja ja ikämiehiä” sekä “Gorilloja ja robotteja”. Nämä tarinat ilmestyivät aikanaan Ruudussa vuonna 1974, mutta aiemmin niitä ei siis ole albumiksi Suomessa koottu.