Kvaak.fi - keskustelu

Sarjakuvanlukijoiden keskustelut => Sarjakuvien ostaminen ja keräily => Aiheen aloitti: Veli Loponen - 04.11.2003 klo 12:48:50

Otsikko: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Veli Loponen - 04.11.2003 klo 12:48:50
Kyselisin nettisarjakuvakaupoista. Eli jos/kun haluaa tilata UUSIA lehtiä suoran USA:sta, niin mistä kannattaa tilata?
Itse olen mahdollisuuksia kartoittaessani törmännyt useaankin sarjakuvakauppaan, joka myy netin kautta, mutta yleensä ne eivät myy ulkomaille. Ja Amazon yms. eivät tunnu irtonumeroita myyvän.
Siis, mistä te hankitte sarjakuvanne?
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: thepanu - 04.11.2003 klo 12:54:23
Olen sanonut tämän jo useita kertoja, mutta: EBAY ;)

Yksityisten lisäksi siellä myyvät myös monet sarjakuvakaupat todella kohtuulliseen hintaan.

mm. täältä (http://www.stores.ebay.com/id=3208992&ssPageName=L2) ostin DKR:n kovakantisena, Endless Nightsin, ja kolme albumia 100 bulletsia reilulla kuudella kympillä täkäläistä rahaa. Postikuluineen. Kaikki uusia ja muoveissa.

Tämä siis yksi esimerkki.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Veli Loponen - 04.11.2003 klo 12:58:10
Siis puhuin nyt siis ihan vasta ilmestyneistä irtonumeroista. Löytyyko ebaylta niitäkin?
Eli vaihtoehtoa esim. Fennicasta/Good Fellowsilta tilaamiseen.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: thepanu - 04.11.2003 klo 13:21:45
No yleensä samalla viikolla on ainakin muutamia kappaleita irtonumeroitakin. Mutta yksittäisiä numeroita ostaessa postikulut voi nousta arvoon arvaamattomaan.

Itse yleensä metsästän pidempiä sarjoja, jos läpysköjä ostan.

Jenkkipostilla on kätevä Global Priority-kirjekuori joka on kiinteä hintainen 4 paunaan asti. Eli sarjakuvilla kyllä tilavuus tulee vastaan ennenkuin paino. Hintaa on $10, johon siis sisältyy postikulut ja mainittu kirjekuori.


Esimerkkinä pikahaku. Viime viikolla ilmestynyt Avengers 72 (http://search.ebay.com/search/search.dll?query=Avengers+72&catref=C3&socolumnlayout=3&lotr=1&from=R10&sacategory=63&BasicSearch=).

Yksittäistä numeroa löytyi kolme, sitten olis isompia läjiä missä kyseinen numero on mukana.


Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Wilpuri - 04.11.2003 klo 13:27:07
www.midtowncomics.com

Paras mitä minä olen löytänyt.... joka ei kyllä sinänsä kerro vielä mitään, mutta kuitenkin.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: tolppis - 04.11.2003 klo 13:46:06
Panu on Hyvä Jätkä. Pääsi mun Hyvä Jätkä (registered trademark, all rights reserved and We Shall Punish You With Fuuuuriiiouuss Anger...krhm, joo) kategoriaani.

Lähtipä kohtuuhuokealla nuo alpparit  :o
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Veli Loponen - 04.11.2003 klo 13:59:33
Tota ebayta selailin ja harmitti, kun kaikki maittavimmat sarjat oli vain USA:han postitettavia.
Pitäisi ehkä sittenkin ottaa käyttöön b-suunnitelma ja kysyä, josko voisin tilata kaverin kotiin niitä ja se sitten sieltä lähettelisi tänne päin.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Veli Loponen - 04.11.2003 klo 14:01:36
Ai, mutta mites tuolla ebayssa nuo luotettavuusluokitukset. Kannattaako tietyn rajan alittavat jättää heti huomioimatta (tai vähintään ottaa minimi riski)? Ja jos, niin mikä olisi sellainen hyvä raja (100? 200? 500? 1000?).
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: thepanu - 06.11.2003 klo 10:53:44
No mä oon lähteny liikkeelle siitä että sata positiivistakin riittää. Mutta enemmän ehkä kannattaa katsoa sitä negatiivisten määrää. Tyypin luokitus voi olla 100 jos sillä on 200 positiivista 100 negatiivista.

Henkilökohtaisesti en osta kuin sellaisilta jotka ottavat Paypalin, kaikista kätevin tapa.

Niin ja jos sielät löytää jotain todella mielenkiintoista ja myyjä sanoo toimittavansa vain jenkkeihin. Kannattanee laittaa mailia myyjälle ja kysyä miksi ei toimita muualle ja monet heltyvät ja sanovat että "ok":)

Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Veli Loponen - 06.11.2003 klo 11:59:47
Kitos.
Pistinkin tossa pari huutoa kokeilumielessä, kun lähtohinta oli halpa.
Noita negatiivisia palautteita kattelenkin aikas usein (siis käyn lukemassa ne ja samalla kiinnostaa, kuinka moni positiivisesta on samojen lähettämää, yhelläkin oli pisteitä pitkälti yli 3000 mutta erillisiltä henkilöiltä vain jotain reilu 2000). Paypalin olen myös huomannut luotettavaksi ja ajattelin käyttää vain sitä.
Täytyykin koettaa tuota kysymistä noissa vain USA:han lähetyksissä.

Sitten vielä yksi kysymys. Tulli. Yksi, minkä huusin jää varmasti tulliin (tosin jos se lähtee tolla hinnalla, niin tullimaksu jäis alle 10 e joten ei tarvis maksaa). Onko mitään tapaa saada ne tullissa vakuuttuneiksi, että sarjakuvat on kirjoja (=pienempi vero)? Viimeksi (silloin tilasin ihan kaupasta) merkitsivät lehdiksi vaikka kyseessä oli kasa albumeita.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: thepanu - 06.11.2003 klo 12:20:30
Hmm..

Mulla ei ole jäänyt tulliin vielä mitään. Vaikka muutaman kerran on tullut isompiakin laatikoita.

Rajahan on 40€, sisältäen postikulut, jonka jälkeen alkaa tulli ja alvit juoksemaan.

Siihen arvosanaanhan lasketaan vain uniikit käyttäjät. Ts. vaikka ostais samalta tyypiltä 10 lehteä ja antaa niistä kaikista palautteen niin arvosana on 1 eikä 10. Sitä en tiedä että kuinka pitkä aika näiden ostojen välillä pitää olla, koska olen kyllä ostanut eräältä henkilöltä useammankin kerran ja ne ovat näkyneet erillisinä palautteina.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: tolppis - 06.11.2003 klo 14:38:09
Tiedän olevani pain-in-the-ass mutta mikäköhän tuon Paypalin idea on niinkuin lyhyesti ja ytimekkäästi...?

Miten se maksaminen käytännössä toimii...?
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: thepanu - 06.11.2003 klo 14:48:38
Paypal toimii välikätenä maksuissa kahden osapuolen välillä. Täältä europaasta maksu onnistuu ainoastaan luottokortilla mutta jos sattuu olemaan tili myös jenkkilässä niin omaan saldoonsa voi lisätä rahaa myös tililtä.

Rahan lähettäminen ei maksa mitään, mutta vastaanottamisesta menee joku prosenttiosuus PayPalille(Ebay omistaa Paypalin). Tämä prosenttiosuus riippuu sitten kyseisen henkilön valitsemasta palvelupaketista ja liikkuvien rahasummien suuruudesta.

Paras ominaisuushan tuossa on se että luottokortin tiedote eivät missään vaiheessa välity eteenpäin. Mikä ainakin yksityisten kanssa toimiessa on melkoinen valtti.

Toinen valtti on nopeus. Myyjä näkee välittömästi että maksu on suoritettu ja voi sitten laittaa paketin liikkeelle. Toisin kuin esim Western Unionin Bidpay-järjestelmässä jossa rahat tulevat myyjälle postin kautta shekkinä.

Paypal ei automaattisesti lähetä shekkiä vaan rahat voi lunastaa esimerkiksi isommissa erissä tai sitten käyttää omien ostosten maksuun järjestelmän kautta.

EDIT: Ai niin. Kuinka se toimii käytännössä. Sieltä voi joko lähettää rahaa email-osoitteen perusteella. Tai sitten jos on kyseessä ebay-ostos niin kohteen tiedoissa on "Pay now" nappi joka sitten avaa uuden ikkunan jossa on esitäytettynä hinnat sun muut oleelliset tiedot.

Teknisestä puolesta en sitten enää mitään tiedäkkään.

Toivottavasti auttoi.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Veli Loponen - 06.11.2003 klo 14:50:08
Äh Panu ehti eka ja vastasi paremmin. :-X
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Maso - 06.11.2003 klo 20:17:13
Paypalin etu Bidpayhin on myös siinä, että Bidpayssä ostaja joutuu maksamaan muutaman taalan kulut, kuntaas Paypalilla (kuten jo todettiin) vastaanottaja  maksaa tietyn prosenttiosuuden + kiinteän kertasumman. Britti-ebayllä monet myyjät (nähdäkseni laittomasti) sysäävät kulut ostajalle.

Tuosta Village comicsista joudun kommentoimaan senverran, että sitä on tullut käytettyä runsaasti edullisen hintatason vuoksi, mutta varsinkin aikaisemmin pakkauksen taso on ollut riittämätön (haluaako joku ostaa vähän kulmistaan kärsineitä Daredevil visionaries FM vol. 2 + 3?) sekä pari kertaa olen joutunut karhuamaan paria albumia. Mutta viime aikoina toiminta on ollut parempaa. He merkkavat usein siihen custom form'iin "Gift", jolloin tullin kanssa ei ole ongelmia. Se rajahan lienee muutenkin noin 124 euroa.

Toimitustapana pienemmissä tilauksissa kannattaa käyttää Global Priority Mail envelopea. Maksaa vain yhdeksän taala, ja siihen mahtuu 2-4 albumia (painoraja 4 pounds). Kovakantisia tai paksumpia albumeita luonnollisesti vähemmän.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Veli Loponen - 06.11.2003 klo 22:12:36
Panu sanoi 40 euroa ja Maso 124 euroa. Mason summa koskee ilmeisesti kirjoja (vero 8% ja alle 10 euron maksuja ei tarvitse maksaa tullissa) ja Panun summa tavallisesti lehtiä. Ja tästä tullaan taas siihen, mitä kysyin aiemmin eli miten tullin tyypit saa uskomaan, että esim. sarjakuva-albumit ovat kirjoja eivätkä lehtiä (kun katsoo noita hintaeroja niin tajuaa miksi)?
Kuka osaa sanoa meneekö esim. Aku Ankasta 22% alvi vai 8%?
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: thepanu - 06.11.2003 klo 23:46:44
Hmm... itseasiassa en ole ihan varma koskeeko tuo 40€ lehtiäkään. Koska ainut kerta kun mulla on jotain tulliin jäänyt niin ne on ollut videoita. Ja niihin tullisetä sanoi rajaksi 40€.

Joku viisaampi kertokoon kuinka asiat oikeasti ovat. Ainakaan pikaisella tarkistuksella en löytänyt tullin sivuilta faktatietoa asiasta. Pitäisi varmaan syventyä tarkemmin.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Veli Loponen - 06.11.2003 klo 23:57:05
Lehdillä vero on 22% (+tullimaksu oli joku prosentin tai pari). Pikaisella päässälaskulla siis vajaa 50 euroa voi olla hintaa, ettei vielä tarvi maksaa (kun tulli perii vasta, kun summa ylittää 10 e). Toi 22% koskee myös videoita, cd:tä ainakin.
8% on kirjoilla. Ilmeisesti sama periaate kuin ihan kotimaisillakin on alvin suhteen.
Toi on kyllä tyhmää, kun ottavat postikulut huomioon...
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Samppa - 07.11.2003 klo 09:22:05
Pientä jatkokysymystä: eli jos suoraan Usasta tilaaminen ei ole välttämätöntä (ja tullitkin harmittavat) niin mikä on nettikauppojen tilanne täällä Euroopassa? Briteistä ainakin luulisi löytyvän jotain, mutta eipä ole tullut vastaan.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: thepanu - 07.11.2003 klo 11:50:35
Joo, euroopasta en ole ebayn välitykselläkään tilannut tavaraa. Englannista kyllä, mutta yksityisiltä.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Maso - 07.11.2003 klo 12:13:14
Itse olen tilannut kerran tai pari osoitteesta: http://www.silveracre.com

Oman kokemukseni mukaan postituskulut briteistä voivat olla yllättävän suuret.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: thepanu - 07.11.2003 klo 12:18:27
Joo, varsinkin kun siirrytään topatusta pussista laatikkoon. Siis kokoluokassa.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Joonas - 09.11.2003 klo 12:04:07

Pystyykö mistään ulkomaisesta sarjakuvaliikkeestä tilaamaan sarjiksia ilman että omistaa luottokorttia. Itselläni kun ei tuota korttia ole.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 09.11.2003 klo 12:53:02
Ainakin kirjastolaitos ja Suomen veroviranomaiset erottavat kirjat ja lehdet toisistaan ISSN ja ISBN numeron perusteella. Tämä tieto löytyy ainakin kaikista kaupallisesti kustannetuista läpysköistä pienellä painettuna jostakin kohtaa.

Tarkemmin ISSN ja ISBN numeroista
http://www.lib.helsinki.fi/aakkoshaku.htm

Sitä en sitten tiedä miten tulli näitä juttuja soveltaa. Käsittääkseni heillä on ollut vähän omia käsityksiä monistakin asioista ja siitä miten niitä verotetaan tai tullataan (esim. käytetyt autot).

Nettikirjakauppa jossa ei tarvita luottokorttia:
http://www.bookplus.fi/
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Veli Loponen - 09.11.2003 klo 13:10:20
Olispas pitänyt ajatella tuota isbn -numeroa heti. Sitä voisikin mahdollisella seuraavalla kerralla kokeilla. Viimeksi yritin vakuutella, että albumit on kirjoja (ja tarkistin nyt ja sieltä löytyi isbn -numero, eli kirjoja ovat), mutta virkailija katsoi vain omasta listastaan mitkä ovat kirjoja ja mitkä eivät. Jotenkin sain sellaisen käsityksen, että tullin mukaan lehtiä ovat säännöllisesti ilmestyvät julkaisut... No eipä haitannut kuitenkaan, kun olivat niin halpoja, että se 10e ei ylittynyt.

Sainpas tänään iloisen yllätyksen. Ensimmäinen huutoni ebayltä tuotti tuloksen ja postikulut olivatkin pienemmmät kuin jenkkilän ilmoitetut kulut. Tietenkin pyysin lähettämään halvimmalla mahdollisella (eli kestää viikkoja), mutta pelkäsin, että tulisi isompi summa, kun paketissa on kuiteskin yli 40 lehteä (kappalehinnaksi tuli alle euron kipale).
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Laine, Jukka - 10.11.2003 klo 10:13:36
Kun kirjojen alv laski, kysyin Suomalaisen kirjakaupan tytöltä vaikuttaako asia sarjakuviin. "Jos on tarpeeks albumi", oli vastaus.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Veli Loponen - 10.11.2003 klo 10:47:06
Aikas hyvä ;D
Tämähän muutes sivuaa sitä vanhaa "kiistaa" (taisi olla puhekuplalistalla), että onko Aseman Pikkupulut albumeita ja että millä albumi yleensäkin määritellään.
Katsoin tuossa ja esim. kerrassaan merkillisten... on albumi kun taas vahvasti epäilen, että esim Mega ja Ryhmä-X (molemmathan ovat vielä melkoisia järkäleitä) ovat lehtiä.
Sitä ei siis voi ainakaan koolla perustella. Ehkäpä on siis paras turvautua vain noihin isbn ja issn -numeroihin. Mutta saako ne automaattisesti, kun niitä hakee (eli kustantaja vain ilmoittaa, että nyt tarvittas kirjalle isbn) vai onko tuossa järjestelmässä joku määritelmä kirjalle ja lehdelle?
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: thepanu - 10.11.2003 klo 23:57:09
Kysäisin asiasta Good Fellowssissa käydessäni tänään ja sieltä kertoivat että raja on varsin häilyvä, mutta yleissääntönä voi sanoa että lehti ilmestyy säännöllisesti(kuukausittain), mutta albumi säännöttömämmin väliajoin. ISBN-numeroinnilla ei ole merkitystä koska lehdelläkin Voi olla ISBN-numero.


EDIT: Onko säännöttömämmin sana?
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 11.11.2003 klo 10:41:49
Ymmärtääkseni lehdellä voi olla ISBN numero vain siinä tapauksessa jos se ilmestyy kerran.
"ISBN annetaan kaikille teoksille, jotka sisällöltään vastaavat kirjaa ja ovat tarkoitetut julkiseen käyttöön. Sen vuoksi sillä, missä fyysisessä muodossa sisältö esitetään tai välitetään, ei ole merkitystä. Fyysinen muoto voi olla painettu kirja, audiovisuaalinen tai elektroninen tallenne. Erillinen ISBN-tunnus annetaan jokaiselle kirjalle tai muulle erillisteokselle, sen jokaiselle asulle ja muutoksia sisältävälle painokselle"
"ISSN-tunnus on tarkoitettu vain kausijulkaisujen tunnisteeksi. Muunlaisille julkaisuille on olemassa omat tunnuksensa (esim. kirjoille ja muille erillisteoksille ISBN).
Kausijulkaisu on jatkuvasti ilmestyvä julkaisu. Sillä on kokoava yhteisnimeke, ja se ilmestyy toisiaan seuraavina osina säännöllisin tai epäsäännöllisin väliajoin." (ISBN-keskus Helsingin Yliopisto)
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Veli Loponen - 11.11.2003 klo 10:52:27
Silleen hassua, että mm. Ranmalla on isbn -numero. Se on siis kirja, vaikka ilmestyykin säännöllisesti (ja samaa veikkaisin kioskien romanssikirjoista).
Onhan se tietenkin ymmärrettävää, että kustantamot ottavat mielummin isbn -numeron, kun vero on pienempi (ei tarvi laittaa niin isoa hintaa julkaisulle)...
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: thepanu - 11.11.2003 klo 11:11:51
Mutta siis julkaisullahan ei ole mikään pakko olla ISBN- tai ISSN-numeroa, nehän ovat puhtaasti kirjakaupan järjestelmiä eivät suoranaisesti verotukseen liittyviä.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 11.11.2003 klo 11:19:51
Vaikka ISBN hyödyttää myös kirjakauppoja, ei se ole kirjakauppojen järjestelmä vaan kansainvälinen järjestelmä:
http://www.lib.helsinki.fi/julkaisuala/isbn/jarjestelma.htm

Mutta tämä alkaa mennä taas ohi aiheen, melkeinpä ohi sarjakuvankin.

Timo

Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: thepanu - 11.11.2003 klo 11:41:46
Ahaa. No, olin väärässä.

Mutta, mutta. Tulemme kait sitten siihen tulokseen että tullisedille voi yrittää perustella ISBN-numeron mukaan että kyseessä on kirja. Ja tuo liittyy jo aiheeseenkin.

Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Raaka - 26.03.2005 klo 08:09:12
Italiaksi on käännetty (http://www.mangadb.it/listamanga.php) muutamia mielenkiintoisia mangoja, joita ei "tavallisemmilla" kielillä näytä löytyvän. Olisiko kellään kokemuksia sikäläisistä verkkokaupoista?
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Maso - 06.04.2005 klo 16:51:22
Damnation. Ensimmäistä kertaa tuli ilmoitus, että joudun noutamaan paketin tullista. Paketissa on albumeja, joten tuota ISBN-juttua voisi koittaa ensin. En tiedä mitä myyjä on täyttänyt tullilomakkeeseen, sillä albumien arvo oli 38 taalaa (posteineen 60.90), joten ei luulisi, että juuri minun pakettini olisi tullin kannalta kovin mielenkiintoinen. Kokonaishinta euroina oli muuten noin 48 Eur, eli ei tuosta suurta maksua tulle. Täytyykö paketti muuten avata siellä. No, ilmoittelen kuinka käy...
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: q-mies - 06.04.2005 klo 17:41:01
Haa, tulli on siitä vittumainen kaveri että ne laskuttaa postikuluistakin.. eli vaikka lehdet ei olis kuin pari kymppiä mutta postikulut tolkuttomat (esim. ylisuuri / ylipainava paketti lentorahtina) niin tulli voi iskeä kyntensä pakettiin. Tuntuu tosin menevän aika randomilla, tullut $100 arvoisia paketteja ihan suoraan ja sit toisaalta oon käyny tullista kuittaamassa $20 paketin.. Ilmeisesti koolla ON väliä..  ;)

nimim. "Tullin vakioasiakas"

Ps. Albumin ja lehden välinen ero on käytännössä mainokset. Muitakin perusteita on mutta tämä on se juttu millä ne yleensä erotellaan.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: q-mies - 06.04.2005 klo 17:43:05
Niin se vielä unohtui että paketti raapaistaan siellä auki ja sulla tulee olla joku kuitti (PayPal-kuittaus tulostettuna ym.) josta käy ilmi paketin arvo jos lähettäjä ei ole sitä pakettiin laittanut. Kannattaa aina varoiksi ottaa oma mukaan..

t.Q
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: q-mies - 06.04.2005 klo 19:55:09
Paras nettikauppa minkä tiedän on Milehigh Comics . http://www.milehighcomics.com/

Mitä tulee eBay:hin niin onhan siellä brittimyyjiäkin, jolloin tulli jää nuolemaan näppejään vaikka tilaisin kilotonnin sarjakuvia.. niin ja onhan eBaysta tietysti ihan brittiversiokin, ebay.co.uk http://www.ebay.co.uk/.

Muista käyttää advanced-hakua, josta saa valittua ehdoksi "Shipping to = Finland" jolloin saat vain Suomeen lähetettävät lehdet haulla. Toinen kova on tietysti hakea advanced-haulla briteissä olevat myyjät mutta kannattaa olla varovainen, monet "brittimyyjät" lähettävät tavaransa jenkeistä ja taas on tulli iloinen..
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Raaka - 06.04.2005 klo 20:04:43
Ehkä tämä ei ketään muuta kiinnosta, mutta... Yksi Italian suurimpia kustantajia näyttää olevan STAR COMICS (www.starcomics.com), jonka mangoja myy http://orionshop.starcomics.com. Postikulut nousevat mielenkiintoisesti 10,40 euron askelin - yksi askel vastaa aina 13 kirjaa. Tilasinkin nuo nimenomaiset 13 kirjaa, jolloin postikulut olivat 80 senttiä per kappale, mikä on minusta tosi vähän.  Toimitukseen meni 5 päivää, mikä on sekin on tosi vähän.  Kirjat maksoivat 1,90-4,20 euroa kappale; sivuja 120-210.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Rami Selin - 06.04.2005 klo 20:22:55
joita ei "tavallisemmilla" kielillä näytä löytyvän.


Ei löydy tavallisemmilla kielillä? Hä?

Haukkukaa vaan tyhmäksi. Joillekin se on suuri kunnianosoitus.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Raaka - 07.04.2005 klo 07:48:44
En ymmärrä. Maamme kirja- ja sarjakuvakaupoissa, tiedotusvälineissä, kouluissa jne. tavallisin kieli on suomi, sitten tulevat ruotsi ja englanti, sitten luultavasti saksa ja venäjä. Minusta kaikki nämä ovat tavallisempia kieliä kuin italia. Onko tässä jotakin loukkaavaa?
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Rami Selin - 07.04.2005 klo 09:11:45
Itse mietiskelin vain mielessäni, mikä tekee italiasta japania "tavallisemman" kielen.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: laymon - 07.04.2005 klo 09:58:28
Itse mietiskelin vain mielessäni, mikä tekee italiasta japania "tavallisemman" kielen.

Kirjoitusasu?
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Maso - 07.04.2005 klo 12:34:35
Hahhahhaa! Hyvin meni. Pakettikortissa luki, että 5 used comic books ja sanoin heti kyllä siellä kirjoja pitäisi olla. No paketti avattiin ja se tullin rouvashenkilö kurkkas vähän paketointitarpeiden alle ja totesi, että juu kirjoja on. Paypal -kuitista kuitenkin vielä laskettiin ettei maksuja mene. Oudoksuttaa kuitenkin edelleen, että miksi paketti jäi tulliin, sillä myyjä oli laittanut arvoksi 10 taalaa ja vielä lahjaksi (en ollut edes pyytänyt)???
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Veli Loponen - 07.04.2005 klo 13:55:16
Hahhahhaa! Hyvin meni. Pakettikortissa luki, että 5 used comic books ja sanoin heti kyllä siellä kirjoja pitäisi olla.
Sulle sattui mukava täti. Mulla se tarkisti listasta ja siinä luki, että sarjakuvat on lehtiä,  niin lehtiä ne sitten muka olivat.

Lainaus
Oudoksuttaa kuitenkin edelleen, että miksi paketti jäi tulliin, sillä myyjä oli laittanut arvoksi 10 taalaa ja vielä lahjaksi (en ollut edes pyytänyt)???
Veikkaisin, että kyse on pistotarkastuksista. En usko, että ne siellä tullissa pahemmin kattelee, mitä paketissa lukee, kunhan ottaa paketin sieltä ja paketin täältä ja sitten tullataan.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Rami Selin - 07.04.2005 klo 17:53:12
Onhan japanissa hiraganat, katakanat ja kanjit, mutta en siltikään pidä italiaa tavallisempana. Mutta olkoon. Ei sillä mitään merkitystä ole.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: q-mies - 08.04.2005 klo 14:09:49
Milehigh Comicsilla on nyt ale menossa, eli -20% kaikista Backissue-ostoksista. Checkout-sivulla pitää alennuskoodiksi laittaa TAXTIME. Ja hehän lähettävät yli $100 tilaukset ilman postikuluja myös Suomeen, joten jos tilaan yli $120:lla niin saat ne $100 hintaan Suomeen.. (näin tein minä). Sitten vaan toivotaan ettei Tulli ratsaa (mulla tähän mennessä 50% menestys)..

Niin, sarjakuvalehdethän ovat joka tapauksessa tullivapaita, mutta verot siis menee jos paketin arvo (postikuluineen) on niin korkea että alv 22% on yli 10€:n.

Käytänkö (tekstissä) liikaa sulkeita..?  :D
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Arttu - 08.04.2005 klo 18:39:57
Milehigh Comicsilla on nyt ale menossa, eli -20% kaikista Backissue-ostoksista. Checkout-sivulla pitää alennuskoodiksi laittaa TAXTIME. Ja hehän lähettävät yli $100 tilaukset ilman postikuluja myös Suomeen, joten jos tilaan yli $120:lla niin saat ne $100 hintaan Suomeen.. (näin tein minä). Sitten vaan toivotaan ettei Tulli ratsaa (mulla tähän mennessä 50% menestys)..

Niin, sarjakuvalehdethän ovat joka tapauksessa tullivapaita, mutta verot siis menee jos paketin arvo (postikuluineen) on niin korkea että alv 22% on yli 10€:n.

Käytänkö (tekstissä) liikaa sulkeita..?  :D

Mitä postitusmuotoa milehigh käyttää silloin kun maksavat itse postikulut?

-Airmail
-Economy (Surface)

?
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: q-mies - 08.04.2005 klo 23:58:37
Mitä postitusmuotoa milehigh käyttää silloin kun maksavat itse postikulut?

-Airmail
-Economy (Surface)

?

Saa itse valita kolmesta, käytän itse IPC Worldwide:a. Vajaa kuukauden toimitusaika.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Arttu - 09.04.2005 klo 01:16:44
IPC Worldwide?
En ole ikinä kuullutkaan. Joku kuriiripalvelu? Tuodaanko paketti kotiovelle?

Mitä muut vaihtoehdot ovat?
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Rooster - 09.04.2005 klo 12:15:30
Off topiccia: Saisiko suomesta tai jostain "läheltä" Hellblazer figuureita/figuuria?? (http://www.tfaw.com/toys/profile.html?DB=C&SKU=TFAW761941225265&AID=10274012&PID=1186757)  :P
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Veli Loponen - 09.04.2005 klo 12:27:53
Lyhensin sun linkkiäs. Ootko käyny kysymässä Kukunorista?
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: q-mies - 09.04.2005 klo 12:47:58
IPC Worldwide on ilmeisesti joku niiden oma nimitys.. Paketit tulee nopeasti perille (ei ovelle ellei ole tosi ohut paketti) ja laatikoissa on aina ollut kulmatkin vahingoittumattomia. Pakkaavat vähän vitun hyvin. Vaihtoehdot "ilmaislähetykseen" ovat: IPC Worldwide, Crossroads, 21st Century. Löytyy myös "Express"-vaihtoehdot UPS International ja FedEx Priority. Tässä nämä alla, en jaksa värkätä taulukkoa so bear with me..

Shipper                                                           Base Cost
 International via IPC 10 lbs and under             $8.00
 International via IPC over 10 lbs                      $20.0
 International via 21st 10 lbs and under            $8.00
 International via 21st over 10 lbs                      $20.00
 International via CrossRoads 10 lbs and under     $8.00
 International via CrossRoads over 10 lbs         $20.00
 International Express via UPS 5 lbs and under      $15.00
 International Express via UPS over 5 lbs          $25.00
 International Express via FedEx 5 lbs and under $15.00
 International Express via FedEx over 5 lbs         $25.00
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: hopeanuoli fani - 15.04.2005 klo 15:48:36
hei onko kukaan ostanut hopeanuoli mangaa bemmun nettikaupasta ko mulle ei suostuta ostaan sitä :(  :)
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Petteri Oja - 15.04.2005 klo 16:04:25
Mitähän sinä oikein tahdot sanoa?
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Rami Rautkorpi - 15.04.2005 klo 16:31:46
Niin, onko nyt kyse siitä, että vanhempasi eivät suostu ostamaan sitä sinulle, vai että Bemmu ei suostu myymään sitä sinulle?
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: VesaK - 15.04.2005 klo 17:27:23
Menkää joku nyt ostamaan Kampintorin Antikvariaatista sidotut (ei-manga) Hopeanuolen vuosikerrat pois, jotta tulisi jotain kiinnostavaa tilalle. Myös Peukaloisen retket-lehdet sidottuna opuksena kuuluu todellisen manga-harrastajan kirjahyllyyn. Sellainenkin sieltä löytyy...
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Maso - 08.06.2005 klo 15:22:10
Nyt kävin siis toisenkin kerran tullissa (ens. kerta näköjään huhtikuun alussa). Sinänsä tämä käyntikerta oli helpompi etten joutunut pakettia edes avaamaan ja paketissa oli "oikeastikin" myös kirjoja. Paketin arvokin oli vain noin 35 taalaa. Alan epäilemään, että "paketit" ovat alkaneet jäämään helpommin tullin haaviin. Sain juuri tänään Global Priority Mail -kuoressa 5 albumia (WE3 GRANT MORRISON, HELLBLAZER RAKE AT THE GATES OF HELL, POWERS VOLUME 8 LEGENDS, Blade of the immortal vol. 14 Last blood ja Promethea vol. 4), joiden arvo oli kuitenkin noin 65 taalaa (55 euroa) posteineen, ja joista siis olisi joutunut maksamaan verot. Näin siis Oulussa. Mites muualla? Onko linja muuttunut viime aikoina, eli joudutteko vierailemaan useammin tullissa?
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Simppeli - 17.07.2005 klo 23:09:39
En ole ostanut,mutta aidon.. Onkohan se ihan järkevää tilata bemmulta?
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Tero Mäntylä - 18.07.2005 klo 10:33:47
Mitä niin hämärää tuossa bemmussa on kun "kaikki" sitä epäilevät vai miksi se muka olisi ei järkevää tilata sieltä? Jos haluaa saada japaninkielisenä sarjakuvaa niin tuo pieni yritys ainakin minusta näyttää täyttävän tarvetta. Asiallisen tuntuvat sivut jolla korostavat riittävästi että tuotteet ovat japanin kielisiä.

Eli jos haluaa Hopeanuoli mangaa japanin kielelle ja ei tiedä halvempaa tapaa sitä hankkia (ei ole esim. matkustamassa nyt just Japaniin) niin en ymmärrä miten tuo voisi olla niin älyttömän ei järkevää. Vai onko tässä taustalla jotain jota en ymmärrä? Ehkä pienyrittäjiä joiden ainoa idea tuntuu olevan tuoda maahan materiaalia joka tekee pienen joukon onnelliseksi ilman että siitä saisi paljoa edes voittoa tukeminen on jotenkin sitten väärin ? Pitäisikö sarjakuvien myyntiä varten olla suuryritys joka pystyisi takamaan että tuote tulee heti kotiin ja sitä koko ajan varastossa, että sen voi maksaa vasta sitten kun se on monta kertaa luettu ja on päättynyt että voisin tän ostaa ?

Riskittömäksi on mennyt maailma jos ihan asialliselta vaikuttavasta nettikaupasta tilaamiseen tarvitaan monta varmistusta että luotettavia ovat.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: thepanu - 18.07.2005 klo 14:00:16
En ole tilannut Bemmun kaupasta koskaan mitään, mutta BBS-aikoina tapasin herran henkilökohtaisesti muutamaan otteeseen, joten ihan senkin puolesta uskaltaisin tilata.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Simppeli - 18.07.2005 klo 14:15:34
No Kun kerta kaikki sanovat,että kannattaa niin luotan siihen tietoon.. :D
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Simppeli - 18.07.2005 klo 23:21:47
Et ole ainoo kuka sano,että vanhemmat ei osta epäilyjen vuoksi.. Mutta heti kun näytin Bemmun positiivisia palautteita vanhemmille niin ne kyllä uskoi ja nyt minulla on
tulossa kohta puolin hopeanuoli manga.. :D
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: TT - 10.08.2005 klo 12:31:13
miten tullin tyypit saa uskomaan, että esim. sarjakuva-albumit ovat kirjoja eivätkä lehtiä

Eli lehtien alv-verokanta on 22% ja kirjojen 8%. Mikäli jollain on jatkossa tullin kanssa on ongelmia sarjakuva-albumien tai pokkarien kanssa, tee oikaisuvaatimus ja liitä alla oleva teksti siihen. Ota huomioon, että tullimies Virtanen ei välttämättä tullauspäätöstään tehdessään paljoa pohdi rajanvetoa lehden ja kirjan välillä ja päätyä väärään päätökseen. Tällöin on tehtävä oikaisuvaatimus (tullauspäätöksessä pitäisi olla valitusosoitus) tullille ja tullin vikuroidessa vastaan edetä linjaa: hallinto-oikeus – korkein hallinto-oikeus.

Ongelmallisempi tilanne on se, jos on tilannut formaatiltaan lehden muotoisen erikoisjulkaisun. Jos pystyy osoittamaan, että kyseistä sarjakuvaa ei julkaista jatkuvalla tahdilla, niin sekin pitäisi luokitella kirjaksi. Toisaalta jos samasta sarjakuvasta ilmestyy lehtikin, niin KHO voisi päättää toisinkin.

Kehoitan tekemään oikaisuvaatimukseen alla olevan tekstin pohjalta:

1)   Lainsäädäntö

Arvonlisäverolaki  85 a § (19.12.1997/1265)

Seuraavien palvelujen myynnistä sekä seuraavien tavaroiden myynnistä, yhteisöhankinnasta, siirrosta varastointimenettelystä ja maahantuonnista suoritettava vero on 8 prosenttia veron perusteesta: (11.12.2002/1071)
...
7) kirja; (11.12.2002/1071)
...
Edellä 1 momentin 7 kohdassa tarkoitettuna kirjana ei pidetä:
1) muulla tavalla kuin painettuna tai siihen verrattavalla tavalla valmistettua julkaisua;
2) kausijulkaisua; tai
3) pääasiallisesti mainoksia sisältävää julkaisua.

2)   Esityöt – Hallituksen esitys

Arvonlisälain 85 pykälän kirjan määritelmää on hahmotettu hallituksen esityksessä 88/1993 seuraavasti:

         "    Kirjan käsitteeseen kuuluu, että sitä levitetään erillisenä
          tuotteena. Kausijulkaisuja ei pidettäisi kirjoina. Sanoma- ja
          aikakauslehtien irtonumeromyyntiin sovellettaisiin nykyiseen tapaan
          yleistä verokantaa. Tilattujen sanoma- ja aikakauslehtien myynti
          olisi 55 §:n nojalla verotonta.
             Kirjana ei yleensä pidetä julkaisua, joka sisältää
          pääasiallisesti mainoksia. Selkeyden vuoksi tätä koskeva
          nimenomainen säännös otettaisiin lakiin. Esimerkiksi
          mainosesitteitä ja hintaluetteloja ei siten pidettäisi kirjoina.
             Kirja voisi sisältää tekstiä, kuvia, piirroksia, nuotteja,
          kaavioita, taulukoita tai muuta sellaista aineistoa. Kirjoina
          voitaisiin pitää esimerkiksi nuotistoja ja lasten värityskirjoja.
          Kirjoina ei sitä vastoin pidettäisi esimerkiksi irtokarttoja,
          postikortteja tai julisteita.
             Jotta painotuotetta voitaisiin pitää kirjana, sen tulisi olla
          yleisesti myytäväksi tarkoitettu julkaisu. Kirjoina ei siten
          pidettäisi esimerkiksi sisäiseen käyttöön tulevia monisteita tai
          tilaustutkimuksia."

Viittaus kausijulkaisu-käsitteeseen on siis sangen lyhyt. Tekstistä käy ilmi, ensinnäkin, että kirjan käsitteeseen kuuluu, että sitä levitetään erillisenä julkaisuna. Toiseksi kausijulkaisu rinnastetaan sanoma- ja aikakausilehtiin.

Elikä laki tai sen perustelut jättävät auki, minkälaisella ilmestymistahdilla voidaan tuotetta pitää kausijulkaisuna, tahi onko sen ulkoisella muodolla mitään merkitystä.

3) Oikeuskäytäntö

KHO on kolmessa päätöksessä tehnyt rajanvetoa kausijulkaisun määritelmästä:
 
A) KHO 31.8.1995 Diaarinumero 5355/6/94

Tämän kävin läpi edellisessä viestissä, eli kausijulkaisu muuttuu kirjaksi, jos vanhoja kappaleita nidotaan samaan opukseen. (vrt. Esim. Essential-julkaisut)

B) KHO 29.12.1995 Diaarinumero 2651/6/95

“Yhtiö julkaisi liimasidottua 68-sivuista vuosittain ilmestyvää julkaisua, jolla oli päätoimittaja ja myös muita toimittajia ja jonka kuva- ja tekstiaineisto rajoittui lähinnä musiikki- ja elokuvamaailman piiriin. Julkaisu ei ollut sen ulkoasu ja toimituksellinen sisältö huomioon ottaen arvonlisäverolain (1501/93) 85 §:n 1 momentin 5 kohdassa, sellaisena kuin se oli voimassa vuoden 1994 loppuun, ja 1.1.1995 voimaan tulleen lain (1486/94) 85 §:n 1 momentin 6 kohdassa tarkoitettu kirja vaan kausijulkaisuna pidettävä vuosittain ilmestyvä lehti, jonka myynnistä suoritettava vero oli 22 prosenttia veron perusteesta. Ennakkotieto ajalle 1.6.1994-31.12.1995.”

- Huomionarvoista on se, että julkaisu ilmestyi vain kerran vuodessa. Kausijulkaisun voi siis nykyisen oikeuskäytännön mukaan ilmestyä vaikkapa vain kerran vuodessa, mutta sen siis tulee ilmestyä jatkuvalla tahdilla.

C) KHO 1.11.1996 Diaarinumero 4559/6/95
“Julkaisut eivät olleet niiden ulkoasu, sisältö ja käyttötarkoitus sekä niihin suoritettu toimituksellinen työ ja niiden myyntitapa huomioon ottaen kausijulkaisuja,”

Tässä tapauksessa oli taas kyseessä yritysluettelo, jossa oli tiedot yli 100.000 suomalaisesta yrityksestä. Luettelot ilmestyivät kerran vuodessa. KHO katsoi yritysluettelon kirjaksi, eikä kausijulkaisuksi.

KHO:n päätösten pohjalta voidaan katsoa, että viime kädessä rajanveto tehdään perustuen ulkoasuun, sisältöön, kuva- ja tekstiaineistoon, toimitukselliseen työhön ja myyntitapaan.

4)   Vallitseva asiaintila

ISBN-tunnus on kansainvälinen kirjan yksilöintitunnus (International Standard Book Number), ja ISSN-tunnus on vastaava lehtien ja muiden sarjajulkaisujen yksilöintitunnus (International Standard Serial Number). Näitä tunnuksia voi käyttää mm. julkaisun etsimiseen kirjakaupan tai kirjaston tietokannasta.
ISBN yksilöi kirjan niin, että muutettu laitos saa uuden numeron (muuttamaton uusintapainos sen sijaan ei), ja esimerkiksi saman kirjan kovakantisella ja pehmeäkantisella versiolla on omat tunnuksensa. ISSN sen sijaan yksilöi sarjajulkaisun kokonaisuutena, ei sen yksittäistä numeroa.
Täten vallitseva käytäntö on, että kaikki sarjakuva-albumit, Aku ankan taskukirjat ja vastaavat julkaisut ovat arvonlisäverolain 85 pykälän mukaisia kirjoja. Tämä käy ilmi niiden ISBN-tunnuksesta. Ks. Liite 1. (mukaan on hyvä liittää valokopioita sarjakuva-albumien etu-ja takakansista, jotta käy ilmi julkaisu ja sen ISBN-tunnus, tai jos on tilannut pokkarimuotoista sarjakuvaa, niin Aku Ankan taskukirjoista. Tällöin ei jää tullivirkailejallekaan paljoa mietittävää.)
5)   Loppupäätelmä

Tullin päätös nro xxx/xxxx on siis väärä siltä osin, kuin siinä on luokiteltu tuotteet

(listaa kaikkien tuotteiden nimet ja koodit)

kausijulkaisuiksi ja kannettu 22%:n arvonlisävero, sillä kyseiset tuotteet ovat lain, oikeuskäytännön ja vallitsevan käytännön mukaan arvonlisäverolain 85 pykälän määritelmän mukaisia kirjoja.

Kyseiset tuotteet vastaavat ulkoasultaan, sisällöltään, kuva- ja tekstiaineistoltaan, toimitukselliselta työltään ja myyntitavaltaan liite 1 kirjaksi määriteltyjä tuotteita.

Vaadin oikaisua päätökseen.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Pelimies - 17.08.2005 klo 20:32:03
Tiedättekö mistä voisin tilata SUOMENkielisen one piecen ensimmäisen osan?
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Veli Loponen - 17.08.2005 klo 20:42:40
Vaikka Suomalaisesta kirjakaupasta. Sangatsumangan kotisivujen mukaan osat 1-5 (toinen painos?) lähtevät kirjakauppalevitykseen 1.8. Jos ei ole hyllyssä, niin kysy myyjiltä.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Kivik - 18.08.2005 klo 19:03:55
Onko Suomessa joku lafka josta voisi ostaa/tilata tällaisen teoksen kuin "Tales of Terror: The EC Companion" (296 s.).
En ainakaan Good Fellowsin sivuilta löytänyt. Olen tosin aika tumpelo hakemaan tietoja netistä.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Rami Rautkorpi - 18.08.2005 klo 19:45:54
Googlaamalla löytyi opuksen sivu Amazonista (http://www.google.com/url?sa=t&ct=res&cd=1&url=http%3A//www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/1560974028%3Fv%3Dglance&ei=fLcEQ6ygC7viiAL66bitDg), ja sieltä nappasin ISBN:n. Sillä tuli osumat sekä Bookplussasta että Suomalaisesta:

http://bookplus.fi/product.php?isbn=1560974028
http://www.suomalainen.com/sk/servlets/ProductServlet?action=productInfo&productID=2729743

Ja myös kovakantinen versio löytyy:

http://bookplus.fi/product.php?isbn=1560974036
http://www.suomalainen.com/sk/servlets/ProductServlet?action=productInfo&productID=2729746

Typerästä frame-pohjaisesta sivustosta päätellen Suomalainen ei halua, että heidän liiketointaan edistetään linkkaamalla tuotteisiin ulkopuolelta, mutta tilaaminen kyllä onnistuu, kun vain sietää uuteen ikkunaan avautuvaa ostoskoria...
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Kivik - 18.08.2005 klo 20:29:11
Kiitos! Tuoltapa (BookPlus) löytyi sitten sellainenkin makupala kuin "Tales from the Crypt: The Official Archives".
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Eräs kiinnostunut - 09.11.2005 klo 21:30:16
Haluaisin tietää, mistä (netistä) voi ostaa Inu-Yasha mangaa. jos ei omista luottokorttia.. En ole löytänyt sellasista paikkaa... Olisin kiitollinen jos joku voisi auttaa!  :) Englanninkielistä siis.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 09.11.2005 klo 22:02:43
Eikös www.bookplus.fi ole sellainen paikka, mistä saa ilman luottoa? Mahdollisesti/muistaakseni myös www.adlibris.com
Sitä en sitten tiedä, että onnistuuko alaikäiseltä, mutta katso sieltä toimitusehdoista.

Ylläpitolaisena voisin vielä sanoa, että tämä ketju muuten siirtyy tästä hyvinkin nopeasti osastolle Sarjakuvien ostaminen ja keräily, mutta olkoon tässä nyt hetken muillekin muistutukseksi ja opastukseksi miten tulisi toimia.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Eräs kiinnostunut - 10.11.2005 klo 16:29:13
Kiitos, auttoi paljon. En Googlella löytänyt.  :D
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Duckster - 12.01.2006 klo 17:33:42
Siirrän valitteluni tänne.....
Te Mile Highia käyttäneet kertokaa:
Maksussa tuli häikkää ja so on....Tuli viesti jossa käskettiin ottaa yhteyttää.
Siinä viestissä aikaa oli 4 vkoa ottaa yhteyttä, lähetin viestin.
Viikon päästä tuli viesti että 3 vkoa aikaa.....Ja sitä rataa! Aikaa muutama päivä enää. Miksi ne ei vastaa sähköposteihini, vaikka olen lähettänyt s-postia 2-3 kertaa viikossa!
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Galactus5001 - 21.01.2006 klo 13:35:06
Tulleistahan selviää tilaamalla EU:n sisältä, mutta en ole oikein löytänyt sopivaa kauppaa.

Amazon.co.uk:sta tilailin, mutta alkoi ottamaan päähän se piilo-alv. Eli siellä vasta check-outissa lätkäistään tilauksen päälle alv:n 8 %. Play.com ei ole EU-alueella, mutta sellä ei ole väliä, koska ne lähettävät kirjat yksitellen ilman postikuluja. Valikoimat on vaan aika surkeat.

Eli onko mitään hyviä eurooppalaisia sarjakuvakauppoja?
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Vieras - 01.03.2006 klo 20:41:08
Kun sopii parhaiten tämän otsikon alle, niin: onko kenelläkään kokemusta Disney-sarjakuvien ostosta Italiasta netin kautta? Haluaisin varsinkin täällä nimellä TK 2000 ilmestynyttä sarjaa (PK Paperiniki New Adventures), mutta uudemmatkin Taikaviitta-julkaisut kelpaisivat, jos vain saisin selvitettyä, miten niitä voi ostaa täältä käsin.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: rama - 06.03.2006 klo 15:33:41
En varmaankaan ole ainoa, joka on innoissaan selannut Japanin Amazonin käytettyjen kirjojen ja -lehtien listoja, klikkaillut ”laita koriin”-nappeja vain palatakseni karuun todellisuuteen viestin ”myyjä toimittaa vain Japanin rajojen sisäpuolella” myötä...
Rohkaistuin lopulta kokeilemaan Masato Internet World-wide Service-nimistä palvelua, jota oli kehuttu mm Animeforumilla, ja tänään sitten ensimmäinen osto kolahti postiluukusta. Kaikki sujui nopeasti ja vaivatta, paketti tuli perille priimakunnossa. Suosittelen!

http://www.m-world-service.com/
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: puro - 14.03.2006 klo 12:49:32
Pistetään vielä tähän linkki (http://www.comicscontinuum.com/stories/0603/13/dcjune.htm), josta näkyy kaikki DC:n julkaisut kesäkuussa. Silloin tulee myös Batman Chronicles 2 ja mm. Showcase Elongated man.

Onkos jotain kivaa mestaa, mistä noita showcaseja saa edullisesti? MHC?

-P.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Janne - 22.03.2006 klo 11:45:45
Tex Willereitä tilasin viikko sitten netin kautta suoraan kustantajalta www.sergiobonellieditore.it. Sivuilta löytyy myös englanninkielinen versio, joten aika helposti onnistui tilaaminen. Siellä ilmoitetaan iban ja swift koodit, joiden avulla pystyy maksamaan ilman lisäkuluja. Hinta laskettiin automaattisesti samoin kuin myös postituskulut. Samalla ilmoitettiin tilauksen numero, joka kannattaa kopioida maksuun. Eli ainakin tilaus ja maksaminen ainakin onnistuivat mainiosti. Saa nähdä, koska paketti tulee... Huono puoli oli se, että heille kehotettiin faksaamaan kuitti maksusta lähettämisen nopeuttamiseksi. Faksihullua kansaa nuo italialaiset :o. Minulla ei ole faksia, joten se temppu jäi tekemättä.

Noilta sivuilta pystyy Texin lisäksi tilaamaan muutakin kustantamon tuotantoa, kuten Magico Ventoa, Dampyriä, Nick Raideria jne. Saisi olla myös mahdollisuus tilata valikoimista jo poistuneita tuotteita, kuten Ken Perkaria, koska heillä niitäkin lehtiä on tietenkin varastot pullollaan...
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Curtvile - 22.03.2006 klo 12:08:58
Tex Willereitä tilasin viikko sitten netin kautta suoraan kustantajalta www.sergiobonellieditore.it. Sivuilta löytyy myös englanninkielinen versio, joten aika helposti onnistui tilaaminen. Siellä ilmoitetaan iban ja swift koodit, joiden avulla pystyy maksamaan ilman lisäkuluja. Hinta laskettiin automaattisesti samoin kuin myös postituskulut. Samalla ilmoitettiin tilauksen numero, joka kannattaa kopioida maksuun. Eli ainakin tilaus ja maksaminen ainakin onnistuivat mainiosti. Saa nähdä, koska paketti tulee... Huono puoli oli se, että heille kehotettiin faksaamaan kuitti maksusta lähettämisen nopeuttamiseksi. Faksihullua kansaa nuo italialaiset :o. Minulla ei ole faksia, joten se temppu jäi tekemättä.

huomasitkin varmasti että palvelu on vain yksityishenkilöille. Kirjakaupat ja antikat itkevät verta.
Usein modeemeista löytyy faxtoiminto, ei tosin aina. Edellyttää tosin skanneria.
Vaikka K.Parkereita ei löydy paljon muita herkkuja kumminkin.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: tertsi - 15.06.2006 klo 10:19:09

Eli onko mitään hyviä eurooppalaisia sarjakuvakauppoja?

www.bdnet.com

Mutta vain ranskankielisiä sarjakuvia, myös amerikkalaista ranskaksi ja mangaa ranskaksi.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Duckster - 21.06.2006 klo 09:52:36
Yrittäessäni liittyä Ebayhin ne kysyvät kortin numeroa.
10 kertaa kokeilin ja väittää kivenkovaan että se ei voi olla korttini
numero. Missä voi olla vika?
Käyhän sinne Visa Electron?
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Lasarus - 21.06.2006 klo 18:36:37
Onko Ebay miten luotettava ostopaikka. Tällä tarkoitan että uskaltaako sieltä ostaa samalla tavalla kuin huutonetistä.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: puro - 01.07.2006 klo 22:58:56
Olen satakunta kauppaa tehnyt siellä ja niistä kaksi on kosahtanut eli kohtuullisen turvallista siellä on.

-P.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Veli Loponen - 03.07.2006 klo 15:34:00
Mutta ei kai eBayhin pidä luottokortin numeroa antaa? En ainakaan itse muista sitä antaneeni? Luultavasti Electron ei kuitenkaan käy...
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Arttu - 03.07.2006 klo 16:10:05
Ei ainakaan ennen tarvinnut antaa, koska kun liityin niin ei mulla silloin mitään visaa edes ollut.

Mitään tarvetta tälle ei pitäisi edes olla koska ostajalle ebayn käyttö on ilmaista???

Jos aikoo myydä jotain niin silloin joutunee antamaan luottokortinkin numeron. (Myyminen on maksullista ja veloittavat sitten kortilta.)

Muutama vuosi sitten tuli runsaasti noita phishing emaileja jotka kaikki varoittivat jostain väärinkäytöksistä ja että käyttäjän pitäisi kirjautua sisään ja syöttää luottokorttinsa numero ym. tietoja, että pystyvät varmistumaan ettei ebay-tilini (account) ole päässyt vääriin käsiin. Röyhkeimmissä kysyivät kaiken mahdollisen "mother's maiden name" myöten  ;D
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: marko70 - 03.07.2006 klo 22:28:00
Tähän on varmaan joku vastannut jossain jo, mutta ei tietoa, siis käykö?

Ebayhin käy vain sammon visaelektron...
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: puro - 04.07.2006 klo 09:54:25
Mä olen eBay-ostokseni maksellut PayPalilla, joten suoraan eBayhyn ei ole mitään tarvinnut syötellä, mutta aika naimisissahan nuo kaksi palvelua taitavat olla.

-P.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: migi - 20.07.2006 klo 16:40:34
Nykyään tarvitsee muistaakseni eBayhin rekisteröityessään antaa korttinsa numero, ei siksi että sieltä vietäisiin rahaa vaan turvallisuussyistä että tarkistetaan henkilön olevan kuka väittää olevansa.

Mutta! Tämä on vain jenkki-eBayssä. Saksan eBayn kautta voi rekisteröityä ilman korttia jos sitä ei ole tai ei halua numeroa antaa. Saksan puolella tehtyä tunnusta voi käyttää yhtä hyvin muidenkin maiden eBayssä. Joten no problemo :)
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Tuukka Saturi - 30.09.2006 klo 15:07:51
Amazon.com tuntuu omaavan hyvän valikoima sarjakuvia kohtalaiseen hintaan, mutta onko muita nettikauppoja joissa olisi inhimilliset hinnat? Ja kunnollinen sarjakuvavalikoima?
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Curtvile - 30.09.2006 klo 16:16:23
www.play.com ja www.bookplus.fi tarjoavat jonkin verran ja www.sergiobonellieditore.com ja muistaakseni www.BDonline.com ovat käypiä kauppapaikkoja.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: deftone_86 - 10.01.2007 klo 19:13:54
www.bookdepository.co.uk (http://www.bookdepository.co.uk) tuolta saa ainakin marvelia ja dc:tä ihan ok hintaan. Kaikki tilaamani paketit ovat tulleet perille ripeästi ja hyvässä kunnossa.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: puro - 11.02.2007 klo 09:54:51
Viime aikoina olen käyttänyt pääosin kolmea kauppaa:

www.play.com on hyvä, nopea ja edullinen, mutta ainoastaan silloin, kun tuote on valikoimissa. Jos ei ole, silloin tuotteen saaminen on usein toivotonta. Ei erillisiä postikuluja, joten hintojen vertailu on helppoa.

www.bookdepository.co.uk on uusin tuttavuus ja tuntuu toimivan ihan kivasti (Kiitoksia Deftonelle vinkistä). Tykkään erityisesti ostoslista-mahdollisuudesta, johon voi listata tuotteita, jotka joko ovat kiinnostavia tai muuten haluaa säästää tulevaisuuteen. Myöskään ei sisällä erillisiä postikuluja.

www.caimanzone.de toimittaa Saksan kautta käytännössä kaikki jenkkisarjakuvat. Hintaan lisätään 3 eur postikuluja, mutta hinnat ovat siltikin hyvin kilpailukykyisiä. Ongelmana siellä on hakutoiminnon huonous, joskus sieltä ei vaan saa tulosta ulos ja huonoissa tapauksissa toimitus saattaa kestää ja kestää. Bonuksena sitä kautta löytyy muitakin vaihtoehtoja ostaa ja sieltä voi valita haluamansa, ostin mm. Absolute Sandmanin sitä kautta edullisesti.

Aikaisemmin on tullut käytettyä mm. Amazonia sekä jenkeissä että briteissä, mutta sen on korvanneet ym. kaupat lähinnä hinnan takia, mutta myös selkeyden ja toimitusajan suhteen Amazon jää jalkoihin.

Mielellään otetaan vinkkejä vastaan muista hyvistä kaupoista, itse ostelen lähinnä tradeja, joten joku Milehigh ei iske...
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: keijoahlqvist - 11.02.2007 klo 11:31:58
Caimaani näkyi olevan ylivoimaisesti halvin jos halusi ostaa Prometheaa. Hinnat euroissa ilman toimitusta 8-9 euroa, kun muualla yli 12, paitsi Suomessa 15 - 41, suurin piirteni vilkuiltuna.

Korjaan, ei ylivoimaisesti. Postikuluthan vetää kaulan kiinni. Mutta Suomesta ei kantsi ulkomaalaisia kirjoja tilailla.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Matti Karjalainen - 12.02.2007 klo 10:20:18
Olen itse tilannut aika paljon sarjakuvia Adlibris.comista. Verkkokauppa on ruotsalainen, mutta siinä on suomalainen käyttöliittymä. Tilaaminen ei vaadi luottokorttia, vaan onnistuu mainiosti laskulla. Hinnat ovat kilpailukykyiset, postimaksut edulliset (muistaakseni tilauksesta riippumatta 2,90 euroa) ja sarjakuvavalikoimakin ihan kelvollinen.

http://www.adlibris.com/fi/
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: mari - 12.02.2007 klo 15:22:50
voiko tuolta www.bookdepository.co.uk maksaa muulla kuin pankkikortilla tai visalla? En oikeen löytänyt mistään käykö esim visa electron (vaikka se harvoin netissä käy...)

Mitä muita paikkoja kuin tuo Matin vinkkaama paikka, josta vois tilata visa electronilla, laskulla tai nettipankilla...?

Kun ei tälläinen opiskelija mitään visa tai pankkikortteja omista...
...No, en kyllä omista rahaakaan, millä ostokset vois sitten maksaakin :D
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: deftone_86 - 19.02.2007 klo 12:27:07
voiko tuolta www.bookdepository.co.uk maksaa muulla kuin pankkikortilla tai visalla? En oikeen löytänyt mistään käykö esim visa electron (vaikka se harvoin netissä käy...)


Ainakin Sampon Visa Electron käy. Sillä olen sieltä tilannut.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Fever - 22.02.2007 klo 13:37:40
Huh. Nyt jännittää... tilasin ensimmäisen kerran Visalla netistä mitään.
Ja heti Book Depositorysta. Saa nähdä miten käy.
Tosin Gaimanín Kindly Ones on kirjahyllyyn kuuluva mestariteos, joten jos se tulee ehjänä niin ei sitten huolta :)

Muistan kyllä kiittää Deftonea kunhan kirja on saapunut  ::)
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Riekko - 24.02.2007 klo 22:23:57
www.play.com on hyvä, nopea ja edullinen, mutta ainoastaan silloin, kun tuote on valikoimissa. Jos ei ole, silloin tuotteen saaminen on usein toivotonta.
Kuinka pitkiä odotusaikoja Play.comissa on yleensä ollut niiden tuotteiden kohdalla joita ei varastossa ole, kyselee nimimerkki "paria albumia jo kuukauden päivät odotellut"?
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: keijoahlqvist - 24.02.2007 klo 23:04:54
Play.com ei suostunut toimittamaan yhtään kirjaa Suomen osoitteeseen. En ymmärrä.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Veli Loponen - 24.02.2007 klo 23:06:39
Play.com ei suostunut toimittamaan yhtään kirjaa Suomen osoitteeseen. En ymmärrä.
Vaihda valuutaksi Euro, niin johan toimii. Eli siinä vasemmalla on Britannian ja Euroopan Unionin liput.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: puro - 25.02.2007 klo 11:34:26
Kuinka pitkiä odotusaikoja Play.comissa on yleensä ollut niiden tuotteiden kohdalla joita ei varastossa ole, kyselee nimimerkki "paria albumia jo kuukauden päivät odotellut"?

Yleensä ottaen jos albumi on jo ilmestynyt ja tilana lukee vain, että Order Taken, unohda. Näin siis ainakin oman kokemukseni mukaan. Useasti Playn julkaisut on Titanin julkaisuja eli ilmestyvät jenkkijulkaisun jälkeen pari kuukautta eli siksi saattaa kestää.

Jos albumi on varastossa, niin silloin tilaaminen kannattaa.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Riekko - 25.02.2007 klo 19:01:57
Yleensä ottaen jos albumi on jo ilmestynyt ja tilana lukee vain, että Order Taken, unohda. Näin siis ainakin oman kokemukseni mukaan.
Tämä on juuri se tilanne niiden kahden albumin kohdalla. Ehkä maltan vielä muutaman viikon odotella, ennen kuin kirves lentää lopullisesti kaivoon.

Kiitos neuvoista, Puro.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Veli Loponen - 25.02.2007 klo 19:33:03
Mua ärsyttää se, että Play.comista ei saa DC:n Showcase-kirjoja. Ilmeisesti se johtuu juuri siitä, että Playn sarjakuvat ovat Titanin "julkaisuja" ja ehkä sitten Titan ei levitä Showcasea...
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: puro - 25.02.2007 klo 22:14:42
Mua ärsyttää se, että Play.comista ei saa DC:n Showcase-kirjoja. Ilmeisesti se johtuu juuri siitä, että Playn sarjakuvat ovat Titanin "julkaisuja" ja ehkä sitten Titan ei levitä Showcasea...

Osta www.bookdepository.co.uk, näyttäis olevan ihan hyvä valikoima ja sama diili kuin Playlla eli postitus on jo hinnassa valmiiksi.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Fever - 28.02.2007 klo 10:39:17
Jessöör!
Kindly Ones tuli ehjänä ja nopeasti Book Depositorysta.
Perjantaina tilattu ja tiistaina kotona. Kaunista!

Nyt tosiaan kiitos Deftonelle vinkistä!

Pitää vaan ruveta säästämään, jotta saa vielä loput, puuttuvat yhdeksän Sandmania :)
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: jo - 09.05.2007 klo 09:59:01
Mä haluisin itelleni sellasen sarjakuva lehden ku Garfield täyttä juhlaa (juhlanumero). Siinä Karvisella on 10 vuotis synttärit ja näytetään miltä se on näyttänyt eri vaiheissa. Ja siinä oli kaikkea Karvis-kutsukortteja jotka pysty leikkaa irti ja kakku ohje ja joitakin muitakin reseptejä. Mahtaakohan sitä löytää mistää suomen kielellä? Siis siinä oli sellaiset kovemmat kannet ja oli isompi kuin Aku Ankka.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Laine, Jukka - 09.05.2007 klo 10:23:42
En nettihaulla löytänyt tämännimistä julkaisua. Mahtaakohan nimi olla oikein?

Sitäpaitsi tämä on ihan väärässä ketjussa.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Riekko - 19.05.2007 klo 13:46:14
Osta www.bookdepository.co.uk, näyttäis olevan ihan hyvä valikoima ja sama diili kuin Playlla eli postitus on jo hinnassa valmiiksi.
Liityn sankkaan Kvaakkajaajoukkoon kehumaan Bookdepository.co.uk (http://www.bookdepository.co.uk):ta. Tilatut albumit olivat halvempia kuin Play.comissa, tulivat nopsemmin perille ja valikoima oli laajempi.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Veli Loponen - 01.06.2007 klo 13:23:48
Joo, komppaan Riekkoa. Nyt oon pari kertaa tilannut Book depositorysta ja hyvin on pelannut. Viimeisimmän tilauksen kanssa oli sen verran ongelmaa, että toinen tilatuista albumeista tuli BD:n sivuilla annetun ajan kuluessa, mutta toista ei kuulunut. Lähetinkin sähköpostia ja sanoivat, että antavat rahat takaisin tai lähettävät uuden, jos ei ole tullut ensi viikolla. Hyvää palvelua. No, säästyivät tällä kertaa korvauksilta, koska albumi tuli tänään. Oli ilmeisesti seikkaillut postissa.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: puro - 05.06.2007 klo 09:40:11
Oli ilmeisesti seikkaillut postissa.

Priimaa palvelua sieltä kyllä saa, vastaavat aina sähköposteihin ja kohtuunopeastikin. Kaksi kertaa on mulle käynyt kuten yllä, ekalla kerralla lähetystä ei ikinä kuulunut ja lähettivät uuden kappaleen. Tokalla kerralla lähettivät myöskin uuden kappaleen ja melkein kolme kuukautta tilauksen tehtyäni tulla tupsahti tuplakappale postissa, päällä leima:  "Missent to Windhoek, Namibia." Piti oikein säästää kuori muistoksi.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: kaltsu - 05.06.2007 klo 10:27:27
Vaikuttaa hyvältä toi Book Depository. Vaihtoehtoisempaakin kamaa tuntuu mukavasti löytyvän. Pitää testailla heti kun saa taas visan elvytettyä. Kiitos.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: ezuli - 06.06.2007 klo 19:12:44
En oikeen löytänyt mistään käykö esim visa electron (vaikka se harvoin netissä käy...)
Nordean electronilla onnistui, kun kävi verkko pankin puollalla laittamassa tuon kuuluisan Verified by Visa:n päälle. (Kortit->verkkomaksaminen tjsp) Ei nähtävästi edes tule ylimääräistä maksua, ilmeisesti paypalin panttieuro on vain sen oma keksintö. *Nordean elektronissa turvakoodi on allekirjoitusruudun 3 luvun sarja.

Kiitos kaikille BookDepon suosittelijoille, säästin juuri 20€. Nyt ainakin sai tilattua ilman toimituskuluja, en tiedä sitten onko vain kampanja. Mm. Pearls before swine treasuryt samanhintaisia kuin Suomessa yksittäiskokoelmat.

Meinasin jo tilata Bookystä (http://www.booky.fi),joka on edelleenkin halpa ja postikuluton suomalainen, mutta ei sekään pärjännyt briteille.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: puro - 07.06.2007 klo 07:52:07
Nyt ainakin sai tilattua ilman toimituskuluja, en tiedä sitten onko vain kampanja.

Mainostaavat, että jatkuvaa on tuo.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: PipoMies - 26.06.2007 klo 22:25:48
Oli ilmeisesti seikkaillut postissa.

Yksi Playstä tilaamani sarjakuva saapui pari kolme kuukautta tilauksen jälkeen nuhruisena perille ja varustettuna leimalla "missent to guyana".

Mitä Book Depositoryyn tulee, linkkivinkki on ollut mitä mainioin ja kiitos siitä. Yllättävän kalliksi nämä halvat sarjakuvat ovat tosin viimeaikoina koituneet. Tilauksia kun on alkanut satamaan miltei viikottain.  :D
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Gio - 05.07.2007 klo 18:20:09
Book Depository on tosiaan testattu ja hyväksi todettu, mutta.. Näköjään kaikissa tilaamissani albumeissa (eli kolmessa) on takakanteen liimattuna "Titan Booksin" viivakooditarra, joka ei irtoa sitten oikein millään.

Onkohan kyse nyt vain näistä tilaamistani sarjiksista, vai onko muillakin ollut näitä tarroja? Vinkkejä siistiin irroittamiseen?  :-\
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: X-men - 05.07.2007 klo 18:27:44
Vinkkejä siistiin irroittamiseen?  :-\

Eipä taida irrota kovin helpolla ilman väkeviä aineita ja ne taas vahingoittavat alpparia eli taidat olla ns. liimassa.

Itse odottelen elokuuta että Hämisnaisen ja Dazzlerin essut ilmestyy että pääsee katsomaan mistäs ne saa halvimmalla.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: PipoMies - 05.07.2007 klo 18:36:27

Onkohan kyse nyt vain näistä tilaamistani sarjiksista, vai onko muillakin ollut näitä tarroja? Vinkkejä siistiin irroittamiseen?  :-\

Viimeisestä viidestä lehdestä kahdessa oli kyseinen tarra, kolmessa ei ollut.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Curtvile - 06.07.2007 klo 12:54:09
.. on takakanteen liimattuna "Titan Booksin" viivakooditarra, joka ei irtoa sitten oikein millään.
...Vinkkejä siistiin irroittamiseen?  :-\

On.
Hiustenkuivaajalla hitaasti kauempaa alkaen "lämmitä" tarraa ja vedä sopivasta kulmasta hitaasti tasaisella liikkeellä.
Pätee myös hintatarroihin.
Pakkoneuroottisimmat oppivat käyttämään tarran omaa liimapintaa kansiin jääneen liiman poistoon.
Ei liottimia.

Itse suosin kotimaisia lafkoja kykyjen mukaan, mutta täytynee kokeilla jossain välissä book depositorya.
Ovat sentään euroopassa joten "Turku, Turkey" vältettäneen....
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Gio - 06.07.2007 klo 14:34:36
On.
Hiustenkuivaajalla hitaasti kauempaa alkaen "lämmitä" tarraa ja vedä sopivasta kulmasta hitaasti tasaisella liikkeellä.

Kiitos! Tämä toimi varsin hyvin näihin melko itsepäisiin tarroihin. Nyt uskallan jatkossakin paremmalla mielellä tilailla sarjakuvia Book Depositorysta, sen verran tarkka kuitenkin olen että haluaisin opuksistani tarrat pois.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Antti Vainio - 07.07.2007 klo 01:25:10

Kaikesta tästä huolimatta jatkanen kirjahyllyni aukkojen täydentämistä BD:n avustuksella. Osittain siksi että pyrin samalla eroon fiksoitumisestani priimakuntoisiin painotuotteisiin kun tiedän että postiluukusta putkahtaa lopulta mitä sattuu.

Hanki lapsia. Pian uhohdat koko käsitteen priimakuntoinen. Eikä sinulla sitäpaitsi ole varaa priimakuntoisiin sarjakuviin (tai huonompiinkaan) koska joudut Muumimaailmaan, Tallinnanlaivalle selvinpäin  ja ostamaan jukiokortteja. Kokeneemmat isät sanovat että myöhemmin touhu sitten muuttuu kalliiksi
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: X-men - 07.07.2007 klo 16:36:10
Hanki lapsia. Pian uhohdat koko käsitteen priimakuntoinen.

Juu lehdet säilyy priimana vain jos ne säilyttää pankkiholvissa (edellyttäen ettei sinne tule vesivahinkoa).
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: puro - 23.07.2007 klo 20:37:54
Joskus (reaali)elämä koskettaa meitä sarjakuvankeräilijöitä ja internetiäkin: http://bookdepository.co.uk/

"We are experiencing technical difficulties due to the flooding in Gloucester, we will be back up as soon as we can."
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: X-men - 24.07.2007 klo 19:39:11
Joskus (reaali)elämä koskettaa meitä sarjakuvankeräilijöitä ja internetiäkin: http://bookdepository.co.uk/

"We are experiencing technical difficulties due to the flooding in Gloucester, we will be back up as soon as we can."

Toi on jo paha.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: mastermind - 19.11.2007 klo 19:14:27
Mietin juuri Frank Millerin Dark Knight Returnsin ostoa englanninkielisenä.
Päädyin Adlibris.comin puoleen valitessani kauppaa.

Niin ja myös pari strippisarjakuvaa on listalla, mutta ne taidan ostaa "livenä" (etenkin Helmiä sioille/Pearls Before Swine:ä tekisi mieli), jos vaan kirjakaupasta löytyy. Pitää käydä katsomassa, nyt kun saisi samoilla postimaksuilla jos ei kirjakaupasta löydy.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Dennis - 20.11.2007 klo 16:42:29
Itse suosin Adlibristä, en viitsi ton luottokortin kanssa juurikaan heilua netissä,  turrvallisuussyistä, pikkasen joutuu maksaa enempi, mutta jos kirja/sarjis löytyy niin hinta on halpa vrt. mm Akateemisen, Suomalaisen tai Bookplussan tilaushintoihin.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: keijoahlqvist - 20.11.2007 klo 17:09:49
Itse suosin Adlibristä, en viitsi ton luottokortin kanssa juurikaan heilua netissä,  turrvallisuussyistä, pikkasen joutuu maksaa enempi, mutta jos kirja/sarjis löytyy niin hinta on halpa vrt. mm Akateemisen, Suomalaisen tai Bookplussan tilaushintoihin.
Itse uskon kun sanotaan että netissä luottokortti on paremmin turvassa kuin kauppiaan tai ravintoloitsijan hyppysissä. Ei siihen turhaan perustu miljardien kaupankäynti. PayPalia sen sijaan kartan tästä lähtien kuin ruttoa.

Booky.fi ja Bookdepository on osoittautuneet suositeltaviksi ja edullisiksi kaupoiksi.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: ezuli - 20.11.2007 klo 17:55:07
PayPalia sen sijaan kartan tästä lähtien kuin ruttoa.
Mikä vika? Palvelukin laajenee:
http://www.tietokone.fi/uutta/uutinen.asp?news_id=31994

Ei kortilla maksamisessa ole oikeastaan mitään pelättävää, kunhan ei yritä maksaa sähköpostissa tulleiden linkkien kautta. Jos itse menee luotettavalle kauppasivustolle, niin ei siinä huijarit tai varkaat väliin pääse.

Huomioitavaa on, että ainakin Nordean Visa Electronilla maksaessa menee euro ylimääräisiä käsittelykuluja. (Electroni kelpaa Visasta netissä, kunhan aktivoi "verified by Visa"-ominaisuuden ja tilillä on katetta maksaessa.)
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: tmielone - 27.11.2007 klo 15:23:09
Onkos tuo Book depository ihan briteissä vai jossain EU:hun kuulumattomalla pikku saarella, kuten Play? Eli voiko sieltä tilata ilman pelkoa tullimaksuista?
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: puro - 08.12.2007 klo 14:09:54
Onkos tuo Book depository ihan briteissä vai jossain EU:hun kuulumattomalla pikku saarella, kuten Play? Eli voiko sieltä tilata ilman pelkoa tullimaksuista?

Ne lähettävät kirjat yksittäin eli harva opus maksaa niin paljoa, että siitä tullia/alvia yksittäin perittäisiin. Kauppa sijaitsee fyysisesti brittein saarilla, muistaakseni jossain keski-englannissa, sillä tulvat riepottelivat sen varastoja tuossa aikaisemmin.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: keijoahlqvist - 08.12.2007 klo 14:36:08
Mikä vika? Palvelukin laajenee:
http://www.tietokone.fi/uutta/uutinen.asp?news_id=31994

Ei kortilla maksamisessa ole oikeastaan mitään pelättävää,

Niin minäkin luulin, kunnes PayPal alkoi yrittää tunkea jo maksetun nelisensataa mun Visa-laskuun.

On todella vaivalloista yrittää saada sitä pois. Pari työpäivää on mennyt kirjoitellessa selvityksiä ja yrittäessä saada PayPalin oman järjestelmän kautta protestia läpi: se vain ei ota vastaan.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: tmielone - 08.12.2007 klo 16:00:43
Ne lähettävät kirjat yksittäin eli harva opus maksaa niin paljoa, että siitä tullia/alvia yksittäin perittäisiin. Kauppa sijaitsee fyysisesti brittein saarilla, muistaakseni jossain keski-englannissa, sillä tulvat riepottelivat sen varastoja tuossa aikaisemmin.

Nämä asiat olivatkin jo ennättäneet selvitä minulle. Kaupan osoite taisi lukea joka sivun alalaidassa, joten se oli niin selvästi esillä, ettei sitä pystynyt huomaamaan.

Tuo pakkaaminen selvisi, kun ensimmäiset tilaukset tulivat eilen perille. Pitää tunnustaa, että kirous pääsi huulilta, kun näin miten toinen albumi oli pakattu. Toinen oli ihan siististi kuplakuoressa, mutta toinen oli pakattu liian pieneen kuoreen, jolloin kuoren läppä ei yltänyt kunnolla kiinni. Noheva pakkaaja ei tästä hätkähtänyt vaan liimasi läpän sarjakuvan kanteen kiinni. Nyt sarjakuvan ylälaidassa on koko kannen levyinen liimatahra, jossa on kuoren jämiä kiinni. Piti lähettää heti kauppaa palautetta, että ei näin. Saa nähdä mitä vastaavat.

Toinen ikävä seikka ensimmäisessä kaupanhieronnassa oli se, että tilauksen tehtyäni saan postia, että yhtä albumia ei ole saatavilla, joten he palauttavat rahat sen osalta. Käyn tarkistamassa albumin saatavuuden heidän sivuiltaa ja löydän sieltä saman albumin hieman halvemmalla. Pistin uuden tilauksen sisään ja nyt sen statuksena on "picking and packing". Samalla tarkistin muiden tilauksieni hintakehitystä ja vaikka pääasiassa hinnat olivat pysyneet samoina, niin parin albumin kohdalla hinnat olivat laskeneet. Ei ne olleet paljoa muuttuneet, mutta halvemmalla olisi kuitenkin lukemista saanut. Aika erikoista toimintaa.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: keijoahlqvist - 08.12.2007 klo 16:36:04
Aika erikoista toimintaa.

Oliko muissa kaupoissa halvemmat hinnat?
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: isokana - 09.12.2007 klo 02:06:07
Samalla tarkistin muiden tilauksieni hintakehitystä ja vaikka pääasiassa hinnat olivat pysyneet samoina, niin parin albumin kohdalla hinnat olivat laskeneet. Ei ne olleet paljoa muuttuneet, mutta halvemmalla olisi kuitenkin lukemista saanut. Aika erikoista toimintaa.

Samaa toimintaa on näkynyt Adlibriksen hinnoissa. Pari heti ilmestymisen jälkeen tilattua jenkkialbumia olisi lähtenyt pari viikkoa myöhemmin euron halvemmalla. Tiedä häntä, johtuneeko tuo dollarin ainaisesta heikkenemisestä vai onko kyseessä "otetaan kiireisiltä rahat pois" taktiikasta, mutta en enää tilaile mitään heti ilmestymisen jälkeen, vaan odotan kiltisti sen pari viikkoa.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: keijoahlqvist - 09.12.2007 klo 07:16:49
Minusta olis pahempi jos kilpailu ei pakottais niitä koko ajan korjaamaan hintoja.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: tmielone - 09.12.2007 klo 17:45:14
Oliko muissa kaupoissa halvemmat hinnat?

Ei ollut ei. Ihmetytti vain se nopeus millä hinnat vaihtelee. Ehkä satuin sivuille juuri sopivasti hintojen päivityksen jälkeen. Ajattelin jatkossa hieman tarkkailla millä vauhdilla hinnat muuttuvat tuolla. Onhan tuo Book Depository huomattavasti edullisempi paikka kuin vaikka Play.com, joten sen suhteen ei mitään valittamista.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: tmielone - 10.12.2007 klo 09:43:54
Tässä vähän tarkennusta edelliseen viestiini. Eli hintakehitys BD:ssä on ollut tällaista (hinnat puntina) viikon sisällä:

Fables: Sons of Empire 6.85 --> 6.50
Queen & Country: Operation Dandelion 5.78 --> 4.88
Queen & Country: Red Panda 5.78 --> 5.43
Fury 6.61 --> 6.56
Barracuda 7.39 --> 7.30
DMZ: Public Works 4.99 --> 5.03

Minä siis maksoin nuo ensimmäiset hinnat, eli tuolle otokselle tuli hinnaksi 37.14 puntaa (52 euroa), jos taas olisin tehnyt tilauksen tänään, hinnaksi olisi tullut 35.70 puntaa (50 euroa). Eihän noissa hinnoissa ole kuin 2 euroa eroa, joten kauheata tappiota en kersinyt. Kuitenkin mietityttää, että jos jotenkin onnistuisin ajoittamaan ostoni halvempien hintojen hetkelle, niin kolmella tuollaisella paketilla säästäisin jo yhden albumin hinnan.

Tietenkin saman vertailun voi tehdä kotimaisten kauppiaiden hintoihin, jolloin huomaa säästäneensä 50 euroa, joten siihen verrattuna 2 euroa ei tunnu missään.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Lönkka - 23.12.2007 klo 16:48:41
Milehighilta (http://www.milehighcomics.com) olen itse käynyt katsomassa noita hintoja. Tuskin nekään nyt ihan virallisia keräilyhintoja sinällään ovat, mutta suuntaa antavia nyt kummiskin.
Mikä on "virallinen keräilyhinta"?

Mielestäni hinta on se minkä joku on valmis tuottesta maksamaan. Joskus menee halvemmalla ja joskus kalliimmalla. Tokihan jenkkilässä on lehtiä ja kirjoja joissa julkaistaan vaikka minkälaisia hintalistauksia. Mutta ovatko ne oikeassa?

Milehighsta pitää jälleen mainita että kyseinen firma hinnoittelee lähes aina myymänsä tuotteensa aivan käsittämättömän kalliillla! Tämä johtuu siitä että niillä on jatkuvasti käynnissä erilaisia "alennus"myyntejä (etenkin kanta-asiakkaille) joilla houkutellaan sitten ostamaan tuotteita kun niitä saa "halvalla". No, hullu ei ole se joka pyytää...


Ebay ja esim Lone Star Comics ovat usein halvempia vaikka Milen hintoina käyttäisi noita heidän "ale"hintojaankin. Ebaystä saanee useimmiten yksittäisen nimikkeen halvimmalla mutta vaikeus onkin löytää samalta myyjältä riittävästi tuotteita jotta yleensä käsittämästtömästi ylihinnoitellut postikulut eivät hilaa kokonaishintaa kohtuuttomaksi.

Eipä siinä, Milestä itsekkin tullut vuosien varrella ostettua paljon tuotteita etenkinkun on isot alet käynnissä. Yli 100 dollarilla kun ostaa niin postikulujakaan ei tule. Kandee vaan selvittää muista paikoista mikä on niiden hinta ennenkuin automaattisesti pitää noiden -80% aleakaan eri halpana ostoksena. Lonella myös samanlainen postitustarjous ja kanta-asiakkaille viikottain vaihtuvat alenimikkeet.

Eli en siis itse missään nimessä lähtisi ottamaan hintaosviittaa Milen hinnoista kun hankkisin/myisin jotain.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Veli Loponen - 23.12.2007 klo 18:16:43
Mikä on "virallinen keräilyhinta"?
Virallisena keräilyhintana pidän sellaista, joka löytyy esimerkiksi keräilyoppaasta. Totta puhut siinä, että hintahan on se, mitä siitä maksetaan/pyydetään.

Lainaus
Milehighsta pitää jälleen mainita että kyseinen firma hinnoittelee lähes aina myymänsä tuotteensa aivan käsittämättömän kalliillla!
Tästä olenkin tietoinen ja siksi esim. Ebaylla vieraileminen tuo asiaan hieman suhteutusta. Ja kuten kirjoitin, niitä voi pitää suuntaa-antavina (= joku oikeasti saattaa maksaa/on maksanut tämän verran).
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Sami10 - 26.12.2007 klo 21:12:46
Mitenkäs tradet? Onko Mile High Comicsilla kilpailukykyiset hinnat niissä? Itse ostan irtolehtiä harvoin ja vähän kerrallaan ja silloin postikuluilla on suurempi merkitys kuin dollarin tai parin erolla hinnassa. Kokoomien mukana lehdet tulevat mukavasti ja 100 dollarin tilausrajakin täyttyy helpommin.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Veli Loponen - 26.12.2007 klo 21:20:39
Mitenkäs tradet? Onko Mile High Comicsilla kilpailukykyiset hinnat niissä?
Pikaisella kahden traden pistokokeella Mile High Comics oli hiukan halvempi kuin play.com.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Lönkka - 27.12.2007 klo 18:12:26
Mitenkäs tradet? Onko Mile High Comicsilla kilpailukykyiset hinnat niissä? Itse ostan irtolehtiä harvoin ja vähän kerrallaan ja silloin postikuluilla on suurempi merkitys kuin dollarin tai parin erolla hinnassa. Kokoomien mukana lehdet tulevat mukavasti ja 100 dollarin tilausrajakin täyttyy helpommin.
Kun nuo erot eivät aina ole jokusia dollareita vaan parhaassa tapauksessa kymppejä. Kaikki teitenkin riippuu siitä että mitä ostaa eli onko enempi wanhaa tai muuten vaan keräilykamaa.

Alppareiden hinnoista Milen ei juuri ole kokemusta poislukien jotkut vanhemmat joista on painokset olleet loppu tms.


kannattaa vertailla hintoja.
Itse olen alkanut viime aikoina suosia enempi Lone Staria (www.mycomicshop.com (http://www.mycomicshop.com)) osin siksi että niillä on vanhemmasta matskusta usein Mileä parempi ja huokemapi valikoima ja osin siksi että noille saa maksettua myös PayPalilla. Mutta aika paljon tuo on kiinni sattuuko jommasta kummasta löytymään jotain nimikettä jota tahtoo erityisen paljon.

Nimim: Aatonaattona viimeksi Milestä tilannut
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: mastermind - 06.01.2008 klo 19:10:46
Onko näillä The Dark Knight Returnseilla muuta eroa kuin hinta, ja se että kalliimmassa on hienompi kansi.
Kummanhan ostaisi...?

http://www.adlibris.com/fi/product.aspx?isbn=1852867981 (http://www.adlibris.com/fi/product.aspx?isbn=1852867981)
http://www.adlibris.com/fi/product.aspx?isbn=1563893428 (http://www.adlibris.com/fi/product.aspx?isbn=1563893428)
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: mastermind - 07.01.2008 klo 17:07:09
Onko näillä muuta eroa kuin hinta, ja se että kalliimmassa on hienompi kansi.
Kummanhan ostaisi...?

http://www.adlibris.com/fi/product.aspx?isbn=1852867981 (http://www.adlibris.com/fi/product.aspx?isbn=1852867981)
http://www.adlibris.com/fi/product.aspx?isbn=1563893428 (http://www.adlibris.com/fi/product.aspx?isbn=1563893428)

Tilasin tuon kalliimman, siinä on kaikkia hienoja "coverartteja" yms. mukana, ja hienommat kannet. Näyttää komealta kirjahyllyssä. Ja onhan The
Dark Knight Returns sen luokan sarjakuvaa, että vähän päälle 18e maksaa mielellään.

Lisäksi tuli ostettua samoille postikuluille Pearls Before Swine: Blts Taste So Darn Good (http://www.adlibris.com/fi/product.aspx?isbn=0740734377)

Toivottavasti tulee nopeasti, kun tekisi mieli vihdoin lukea The Dark Knight Returns.  ;D
Saa nähdä kauanko menee, että nuo postilaatikkon kilahtaa...
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: mastermind - 08.01.2008 klo 18:14:27
Kauanko aikaa keskimäärin kuluu, kun tilaa ulkomailta, vaikkapa Yhdysvalloista, että paketti kolahtaa postilaatikkoon?
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: ezuli - 08.01.2008 klo 18:19:11
1-2 viikkoa riippuen kaupasta.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: X-men - 08.01.2008 klo 18:58:15
1-2 viikkoa riippuen kaupasta.

Ja saatavuudesta eli onko varastossa vai pitääkö tilata.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: ville872 - 09.01.2008 klo 17:53:22
Mikä on "virallinen keräilyhinta"?

Mielestäni hinta on se minkä joku on valmis tuottesta maksamaan. Joskus menee halvemmalla ja joskus kalliimmalla. Tokihan jenkkilässä on lehtiä ja kirjoja joissa julkaistaan vaikka minkälaisia hintalistauksia. Mutta ovatko ne oikeassa?


Periaatteessa overstreet on aika kohdillaan vanhemmassa kamassa, mutta kauppaa käydään usein overstreet -20% ja overstreet -30% tasoilla kun puhutaan muutamien satojen eurojen kertaostoista.

TFAW.com, mycomicshop.com (=lone star), comic collector live saitti ja comicbase niminen softa auttavat myös aika paljon hintatiedon hankinnassa.

Overstreetin pdf:n saa heritagelta parilla kymmenellä taalalla ja comicbasen halvin vuoden lisenssi on noin kuuskyt taalaa.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: JZ - 27.01.2008 klo 09:33:05
Tuossa kävin taas pyörimässä noilla nettisarjissivuilla mitä kirjanmerkki listastani löytyi enkä voi olla ihastelematta joidenkin töiden laatua. Monissa paikoissa on mahdollisuus tilata kyseiset työt paperiversiona ja tämä houkuttaisi monen kohdalla vietävästi. Nyt kuitenkin on niin että monet pitäisi ostaa luottokortilla mikä ei kohdallani ole kuitenkaan mahdollista ja sen verran on tullut joskus tyrittyä että luottokortin hankkiminenkaan ei tule vielä pitkään aikaan meikäläisen kohdalla ajankohtaiseksi. Tämän vuoksi, jälleen kerran, sunnuntaiaamu alkoi pienellä itkuvirrellä. Toivo kuitenkin heräsi kun keksin pienen idean.

Ideani inspiroimana tulin suoraa päätä tänne Kvaakin sivuille ja heti tarkistin että miten tuo kauppa-projekti etenee. Noh, näyttääpi siltä että ei etene. Ei voi mitään, ymmärrän kyllä että asiat on laitettava tärkeysjärjestykseen ja hyvä niin. Kehittelin mielessäni tänä aamuna tuota kauppajuttua ja päädyin tällaiseen ajatukseen:

Uskoisin jollain Kvaakin käyttäjällä luottokortin olevan joten sellainen systeemi tuskin olisi mahdotonta että yksi (tai useampi) henkilö tilaisi amazon.comista tai muualta pyydettyjä sarjakuvia ja lähettelisi niitä eteenpäin. Jotta hommasta ei tulisi kauhean hajanaista tai työteliästä, voisi näitä tilauspyyntöjä jättää tiettyihin päivämääriin mennessä. Esimerkitsi näin:

Kvaak-käyttäjä A huomaa netissä mieleisensä läpyskän ja haluaisi tilata sen. Hän muistaa että 5.5.08 mennessä on mahdollisuus pyytää jotain Kvaakin sisällä tilaamaan sen hänelle. A etsii paikat mistä läpyskän voi tilata, kerää kaikki tarpeelliset tiedot ja välittää ne ylläpitäjä B:lle. Kun päivämäärä 5.5 lähestyy, siirtää A B:n tilille rahaa niin että B voi tilauksen tehdä ja kun tuote on B:lle saapunut, lähettää hän sen A:lle.

Meneekö liian monimutkaiseksi? Tuo voisi toimia sen huuto.net-idean rinnalla. Tai ehkäpä tuon voisi tehdä niinkin että ne jotka lupautuvat tilauksia tekemään, listaavat tietonsa jonnekin josta sitten voi valita sen kuka tilauksen puolestaan tekee. Tämän olisi kuitenkin hyvä olla jollain tapaa julkinen ettei mitään väärinkäytöksiä pääse tulemaan.

Tässä kirjoittaessa tuli mieleeni myös muita ehdotuksia ja ideoita mutta katsotaan että mihin suuntaan ideointi tästä asiasta menee.

Kouvalaiselle suuret kiitokset siitä työstä minkä olet Kvaakin parissa tehnyt! Itse olen paljosta velkaa Kvaakille oman sarjisharrastukseni etenemisen suhteen.

Edit: Lisättäkööt nyt vielä se että en tarkoita ylläolevalla tilata mitään tunnettuja albumeja vaan esim. tällasia: http://www.flightcomics.com/
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: keijoahlqvist - 27.01.2008 klo 11:31:19

Uskoisin jollain Kvaakin käyttäjällä luottokortin olevan joten sellainen systeemi tuskin olisi mahdotonta että yksi (tai useampi) henkilö tilaisi amazon.comista tai muualta pyydettyjä sarjakuvia ja lähettelisi niitä eteenpäin. Jotta hommasta ei tulisi kauhean hajanaista tai työteliästä, voisi näitä tilauspyyntöjä jättää tiettyihin päivämääriin mennessä. Esimerkitsi näin:

Kvaak-käyttäjä A huomaa netissä mieleisensä läpyskän ja haluaisi tilata sen. Hän muistaa että 5.5.08 mennessä on mahdollisuus pyytää jotain Kvaakin sisällä tilaamaan sen hänelle. A etsii paikat mistä läpyskän voi tilata, kerää kaikki tarpeelliset tiedot ja välittää ne ylläpitäjä B:lle. Kun päivämäärä 5.5 lähestyy, siirtää A B:n tilille rahaa niin että B voi tilauksen tehdä ja kun tuote on B:lle saapunut, lähettää hän sen A:lle.

Sori, mutta toimituskulut alkavat nousta järjettömiksi, ja aika impulssioston tekemisestä sen realisoitumiseen on niin pitkä että jollain ehtii himo laantua. Mutta voisiko kysyä olemassaolevilta nettisarjiskauppiailta, voivatko he ottaa vastaan tilaustoivomuksia?

Entä oletko kokeillut luottokortin tilaamista? Itse sain aikoinani luottokortin vaikka opintolainat olivat menneet valtiontakaukseen. Ja tärkeimmät kaupat hyväksyvät electronkortit.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: JZ - 27.01.2008 klo 12:01:28
Ja tärkeimmät kaupat hyväksyvät electronkortit.

Tämä olisi hieno juttu. Pitääpä tarkistaa että mitkä.

Sori, mutta toimituskulut alkavat nousta järjettömiksi, ja aika impulssioston tekemisestä sen realisoitumiseen on niin pitkä että jollain ehtii himo laantua. Mutta voisiko kysyä olemassaolevilta nettisarjiskauppiailta, voivatko he ottaa vastaan tilaustoivomuksia?

Ehkäpä sen himon laantuminen olisi hyvä juttu. Itselläni ei ole varaa jokaiseen impulssiostoon.

Kuinka tarkkoja noissa luottohäiriömerkinnöissä ollaan? Itse en saa edes opintolainaa moisten vuoksi joten luottokortti on tuskin mahdollinen kohdallani.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 27.01.2008 klo 12:47:15
Amazonille ainakin kelpaa electron ("debit") ja se varmaan yleistyy muuallakin. Jonnekin se on myös käynyt vaikkei siitä olekaan erikseen ollut mainintaa.

Timo
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: JZ - 27.01.2008 klo 14:14:08
Amazonille ainakin kelpaa electron ("debit") ja se varmaan yleistyy muuallakin. Jonnekin se on myös käynyt vaikkei siitä olekaan erikseen ollut mainintaa.

Mitäs tuo depit maininta tarkoittaa? Onko se jokin lisäominaisuus joka pitää erikseen electroniin hankkia?
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: X-men - 27.01.2008 klo 16:27:31
Mitäs tuo depit maininta tarkoittaa? Onko se jokin lisäominaisuus joka pitää erikseen electroniin hankkia?

Veikkaan että Timo R. tarkoittaa varauksella eli ei välttämättä aina hyväksy. Visa Electronin saa jokainen kun pankit vaihtavat vanhat pankkikortit uusiin Visa Electron+pankkikortti-yhdistelmiin.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: JZ - 31.01.2008 klo 12:46:54
Veikkaan että Timo R. tarkoittaa varauksella eli ei välttämättä aina hyväksy. Visa Electronin saa jokainen kun pankit vaihtavat vanhat pankkikortit uusiin Visa Electron+pankkikortti-yhdistelmiin.

Electron minulla onkin mutta ajattelin että siihen pitää olla jotain lisäominaisuuksia jotta sitä voi nettikaupassa käyttää :) Oppia ikä kaikki. Pitääpä tuota tilaamista kokeilla. Kiitos vinkeistänne!
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 11.02.2008 klo 11:44:26
Eh, debit on korttityyppi (http://www.nordea.fi/Henkil%C3%B6asiakkaat/Kortit+ja+maksut/Kortit/Visa+Debit/997122.html), eli tuo electron, joka ei siis ole luotollinen vaan rahaa on oltava ihan oikeasti, mutta toimii muuten maksuvälineenä kuten luottokortti.

Mutta sarjakuvia netistä -aiheeseen: kai huomasitte etusivun mainoksesta Egmont Shopin (http://egmontshop.fi/epages/egmont.axl/?ObjectPath=/Shops/egmont) avautuneen.

Timo
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Dennis - 14.02.2008 klo 18:04:04
Eh, debit on korttityyppi (http://www.nordea.fi/Henkil%C3%B6asiakkaat/Kortit+ja+maksut/Kortit/Visa+Debit/997122.html), eli tuo electron, joka ei siis ole luotollinen vaan rahaa on oltava ihan oikeasti, mutta toimii muuten maksuvälineenä kuten luottokortti.

Mutta sarjakuvia netistä -aiheeseen: kai huomasitte etusivun mainoksesta Egmont Shopin (http://egmontshop.fi/epages/egmont.axl/?ObjectPath=/Shops/egmont) avautuneen.

Timo

Huomasin tuon Egmontin kaupan; hyvä idea, mutta vähän kapee valikoima esim. uutuus Musta Torni uupui vielä äsken listoilta!
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: tmielone - 15.02.2008 klo 08:17:01
Pahoittelen paluuta vanhaan asiaan, mutta huomasin vanhan viestini tässä ketjussa, ja työtä vältellessäni päätin käydä tarkastamassa miten hinnat ovat bookdepositoryssä kehittyneet. Alla päivitetty  lista (hinnat puntina). Ainoastaan Fablesin hinta on pysynyt samana viime kerran jälkeen.

Fables: Sons of Empire 6.85 --> 6.50
Queen & Country: Operation Dandelion 5.78 --> 4.88 --> 4.98
Queen & Country: Red Panda 5.78 --> 5.43 --> 5.63
Fury 6.61 --> 6.56 --> 6.85
Barracuda 7.39 --> 7.30 --> 6.79
DMZ: Public Works 4.99 --> 5.03 --> 5.25

Eli neljän nimikkeen hinta on noussut ja yhden laskenut. Erot ovat vain kymmeniä senttejä (siis euroissa) ja Barracudan hinta tippui melkein yhtä paljon kuin muiden nousi, joten jos tilauksen tekisi nyt, niin joutuisi maksamaan vain 30 senttiä enemmän kuin aikaisemmin. Ei siis kaada kenenkään taloutta. Jäin vain miettimään miksi hinnat heilahtelevat tällä tavoin? Onko ne sidottu niin tarkasti dollarin kurssiin, että kun dollarin hinta heilahtelee, niin silloin muuttuu sarjakuvienkin hinnat?

Kaikin puolin mielenkiintoinen ilmiö.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: marko70 - 19.03.2008 klo 07:30:38
SORPPA jos kysymys väärässä mestassa...   :=)
Eli jos tilaan jenkkilästä 1000$ jutun paljonko joudun maksamaan niitä veroja Saksaan onkose se sama 200€ niinkun ennenkin?
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: X-men - 19.03.2008 klo 20:40:05
SORPPA jos kysymys väärässä mestassa...   :=)
Eli jos tilaan jenkkilästä 1000$ jutun paljonko joudun maksamaan niitä veroja Saksaan onkose se sama 200€ niinkun ennenkin?

Tuo selviää (lue: pitäisi selvitä) kysymällä täkäläisestä tullista.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: marko70 - 20.03.2008 klo 07:27:10
Tuo selviää (lue: pitäisi selvitä) kysymällä täkäläisestä tullista.
Menny ennen niin että tullut lasku joka on pitänyt maksaa että kirja on lähtenyt liikkeelle Helsingistä en ole varma kylläkään mutta jostain eteläsuomesta. ???
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Veli Loponen - 20.03.2008 klo 08:38:07
Menny ennen niin että tullut lasku joka on pitänyt maksaa että kirja on lähtenyt liikkeelle Helsingistä en ole varma kylläkään mutta jostain eteläsuomesta. ???
Nyt en ymmärrä. Jos tilaat sarjakuvia USA:sta, niin miksi ihmeessä maksaisit veroja Saksaan, jos tilaat niitä Suomeen? Asiaa kannattaa tarkistella Tullin sivuilta. Googlettamalta löytyy myös tullilaskureita.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: X-men - 20.03.2008 klo 20:13:51
Menny ennen niin että tullut lasku joka on pitänyt maksaa että kirja on lähtenyt liikkeelle Helsingistä en ole varma kylläkään mutta jostain eteläsuomesta. ???

Siis tilaus tulee ensin Suomeen josta se uudelleenlähetetään Saksaan?
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: ezuli - 20.03.2008 klo 21:49:32
Siis tilaus tulee ensin Suomeen josta se uudelleenlähetetään Saksaan?
Suomesta Saksaan on EU:n sisäinen siirto, eli siinä ei mene mitään tulleja tai veroja. Ne maksetaan vain USA-Suomi välillä.

*Näköjään oli eri henkilö, mutta siis näin jos tapaus on tuo X-menin arvaama.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: marko70 - 21.03.2008 klo 07:23:40
Homma meni edellisellä kerralla niin että kun piirros saapui ENSIMMÄISEEN EU maahan joka oli Saksa sinne meni 100$ vakuutuksesta 20 euroa.Sen jälkeen olen aina vakuuttanut lähetykset 90$ ja ei mene veroja. :P

Nyt olen ostamassa ja kaveri laittoi kirjeen että myisi patsaan x hintaan ja vakuuttaisi sen 650$,mulle sama 650 vai 1500 miksi ei se 90 ???
En voi ymmärtää jenkkejä jos ostan esimerkiksi patsaan/ kirjan ja sen hinta on 1350$ "kerran oli tonhintainen" ebaysta ja sanon kaverille että laita hinnaksi 90 kaamee vääntö vakuutan sen 1350$,sanoin että kun sen maksoin ja omistan sen nyt niin se on minulle VAIN 90$ arvoinen.Silloin se sen älysi ja lähetti.
Rosa laittaa AINA ORIGINAALILLE HUIMAN 1 $ HINNAN se tietää/älyää muitaihmisiä koska paperiarkkihan maksaa 1 taalan ja muste ei mitään niin hän mulle sanoi kun luulin että taas pitää rueta runoilee,FedEx toi muuten niitä paketteja 2 päivässä Rosalta mulle ja kotiovelle. >:D
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: X-men - 21.03.2008 klo 20:07:52
Homma meni edellisellä kerralla niin että kun piirros saapui ENSIMMÄISEEN EU maahan joka oli Saksa sinne meni 100$ vakuutuksesta 20 euroa.Sen jälkeen olen aina vakuuttanut lähetykset 90$ ja ei mene veroja. :P

Eikös FedExillä jne ole suora toimitus Suomeen myös?
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: marko70 - 22.03.2008 klo 07:13:14
Eikös FedExillä jne ole suora toimitus Suomeen myös?
Eikai se muuten noinäkkiä olis tullutkaan,ekakerralla olin että mitenkä just maksettu ja jo ovella. 8]
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: tertsi - 22.03.2008 klo 07:38:35
" ebaysta ja sanon kaverille että laita hinnaksi 90 kaamee vääntö vakuutan sen 1350$,sanoin että kun sen maksoin ja omistan sen nyt niin se on minulle VAIN 90$ arvoinen.Silloin se sen älysi ja lähetti.
Mulla tulli on pyytänyt kuitin ebay-kaupasta ja sitten on paketti vielä avattukin.
Mutta pakkoko siihen pakettiin on kirjoittaa, että ebaystä ostettu...
Pitääkin olla skarpimpi ensi kerralla ja hieman keskustella myyjän kanssa.
Tämmöisiä ongelmiahan ei ole, jos ostaa eu:n sisältä, niin kuin yleensä teenkin.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: marko70 - 22.03.2008 klo 21:53:49
Mulla tulli on pyytänyt kuitin ebay-kaupasta ja sitten on paketti vielä avattukin.
Mutta pakkoko siihen pakettiin on kirjoittaa, että ebaystä ostettu...
Pitääkin olla skarpimpi ensi kerralla ja hieman keskustella myyjän kanssa.
Tämmöisiä ongelmiahan ei ole, jos ostaa eu:n sisältä, niin kuin yleensä teenkin.
Onkos toi tuorekkintapaus ja aika outo että ihan aukomaan ruetaan?
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: tertsi - 23.03.2008 klo 00:08:09
Viime syksyltä on tuo tapaus.
Olin huutanut Modesty Blaise -planssin ebayltä amerikkalaiselta myyjältä.
Pari vuotta sitten tilasin piirustuspaperia niin ikään taas Amriikasta ja silloinkin tulliviranomainen pyysi avaamaan paketin.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: tertsi - 23.03.2008 klo 10:03:22
Tein pientä vertailua Amazon.fr:n ja Amazon.comin välillä.
Eräs cd-levy .fr:stä maksoi noin 23 ja .comista noin 18 euroa. Postimaksut on tuossa mukana.
Halpa dollari lienee syynä comin edullisuuteen.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Janne - 10.06.2008 klo 09:55:43
Tilasin pitkästä aikaa Italian willereitä www.sergiobonellieditore.it sivuilta. Yllättäen siellä ei enää toiminutkaan englanninkielinen sivusto, joten tilaus oli tehtävä makaroonimaan omalla kielellä. Muutama vinkki niille, jotka eivät italiaa osaa:
- valitse haluamasi sarjakuvat arretrati osastolta
- klikkaudu ostokoriin
- valitse maksutavaksi bonificio bancario, niin maksaminen onnistuu helposti ilman lisäkuluja iban-numeroiden ja bic-koodin avustuksella
- Tilauslomakkeella pakollisiin kenttiin (tähdellä merkitty) kuuluu mm. maakunta. Siihen voi kirjoittaa mitä tahansa hölynpölyä, mutta jotain pitää kirjoittaa.
- ota lopuksi talteen TILAUSNUMERO
- vastaa kaikkiin esitettyihin kysymyksiin myöntävästi, niin tilauksesi lähtee
- ibanit ja bicit löytyvät sen jälkeen, kun klikkaa bonificio bancario
- sitten vaan maksamaan verkkopankin kautta ja mieluummin mahdollisimman pikaisesti, sillä tilaus peruuntuu, jos rahoja ei näy tietyn ajan sisällä. Ja näissä EU-maksuissa yleensä on mennyt liki viikko ennen kuin ovat perillä. Muista merkitä tilausnumero viestikenttään.

Nyt tuli tilaus perille alle kuukausi tilaamisen jälkeen. Ja sieltähän voi siis tilata kaikenlaista bonelli-kamaa, ei pelkästään Texejä.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: VilleM - 10.06.2008 klo 20:13:43
- valitse maksutavaksi bonificio bancario, niin maksaminen onnistuu helposti ilman lisäkuluja iban-numeroiden ja bic-koodin avustuksella

Tuleekos tällä maksutavalla kuinka suuret postitus-/käsittelykulut paketille? Itse kun olen tilannut MasterCardilla, niin postimaksut ovat olleet suorastaan törkeitä (jopa 30e). Tosin kuljettavat silloin paketin kotiovelle asti. Mutta tietenkään ei haluaisi niin paljoa maksaa, jos huokeammillakin kulungeilla on mahdollista päästä.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Janne - 11.06.2008 klo 09:43:13
Varmaan ihan samat maksutavasta riippumatta. Ostin paketin täyteen eli sallitun 10 kiloa (yli kymmenen kilon mennessä tulee teksti, että enää ei voi tilata). Postikulut taisivat olla jopa suuremmat kuin tuo 30 euroa, mutta siihen varmaan vaikutti paketin paino. Ja paketti tuli kotiovelle!
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Rikuturso - 11.06.2008 klo 16:39:27
Täydennetään ja tarkennetaan Jansan Bonelli-shoppailuopasta hieman. Itse olen lääkinnyt Bonellin nettikaupan avulla lähinnä Dylan Dog -vieroitusoireitani, mutta suunnitelmissa on kyllä tilata muutakin kaikenkarvaisten jöllinkäisten lahtausta, kunhan vain säästöpossuni taas lihoo. Mutta olkaa tarkkana, editoren nettikauppa on sellainen pajatso, joka helposti imee koko kansaneläkkeen, jos sinne alkaa ropojaan neppailemaan.

     En ole vielä kehittynyt paljon amebasta ylöspäin, joten minulla on kokemusta vain pankkisiirrolla (bonifico bancario) maksamisesta, ja senkin olen käynyt konttorissa manuaalisesti täyttämässä. Luottokorttitilaajat ja nettipankkeilijat pärjätkööt niiltä osin omillaan. Luottokortilla (carta di credito) maksaminen on toisaalta suositeltavaa, jos läpyskän omistaa, sillä tähän mennessä eniten postitusta hidastavaksi pullonkaulaksi ovat osoittautuneet italialaiset pankkivirkailijat, joiden työaika ilmeisesti kuluu virka-asemaa pönkittävän univormun nappien kiillotukseen ja mukavien lärpättelyyn espresso-kupin äärellä. Mutta asiaan:

     - Bonellilta kannattaa aina tilata kerrallaan niin paljon kuin rahasäiliön röykkiöt antavat myöden, koska ainakin minulla postitus- & käsittelykuluja on joka kerta tilauksen koosta riippumatta veloitettu 34,50 euroa. Tilauskatto on tuo Jansan mainitsema 10 kiloa, ja tähän hivakkaan mahtuu jo melko määrättömästi laatuviihdettä. Itse olen keräillyt Dylan Dogin kuukausittain ilmestyvää perussarjaa (albo mensile / collana regolare) kymmenen ja kahdenkymmenen numeron erissä, joista pari esimerkkiä hinnanmuodostuksesta: normaali pehmeäkantinen, satasivuinen albbu maksaa 2,70 euroa kappaleelta, joten kymmenen albbua tilattaessa yhteishinnaksi postituskulujen kanssa tulee 61,50, jolloin yksittäinen irtonumero maksaa 6,15 euroa. Kun nostaa albumien tilausmäärän kahteenkymmeneen (tilauslasku 88,50 euroa), yhden albun hinta postituskuluineen putoaa jo n. 4,40:een euroon, mikä ei enää kirpaise enempää kuin päivittäisen tupakkiaskin osto, eikä hinnalla saatava hyödykekään haihdu savukiehkuroina ilmaan, vaan pysyy ja paranoo aina uusien lukukertojen myötä.

     - Maksun pitää olla saapunut Bonellin arretrati-palveluun 15 päivän sisällä, joten pankkisiirto on sinkautettava matkaan pikana, mieluiten heti tilauspäivänä, koska muuten Italian pankkien jähmeä byrokraattisuus ja hilpeä ”olen vain töissä täällä” -asenne saattavat tehdä tepposet. Näin ei minulle vielä ole käynyt, mutta parempi olla vitkailematta. Viimeksi tilatessani maksuni seilasi suomalaisen- ja italialaisen pankin sekä Bonellin nettikaupan välistä bittiavaruutta kahdeksan päivää. Pelivaraa jäi siis viikon verran. Maksuvarmistuksen saatuaan italialaiset heiluttelevat ihan kiitettävästi karvaisia käsiään Bonellin varastoilla, ja viime kerralla paketti hujahti perille viikon sisällä siitä, kun Bonelli oli sähköpostilla ilmoittanut pistävänsä sen matkaan. UPS:n sedät sitten tulivat kotiovelle pimputtelemaan ja kinuamaan kuittausta. Jos paketti vähän myöhästyy, syy on todennäköisesti italialaisissa postivirkailijoissa, joita nyt sinä päivänä on vain sattunut laiskottamaan. Mutta kyllä ne lopulta hommansa hoitavat. Niissä sopimusklausuuleissa, jotka netissä tilatessaan joutuu hyväksymään (accetto; jos haluat peruuttaa tilauksesi, klikkaa annullo), Bonelli sanoutuu normaaliin liiketaloudelliseen tapaan irti kaikesta vastuusta tuotteiden suhteen, kun ne heidän firmastaan on maailmalle pukattu. Mahdolliset postivirkailijoiden törttöilystä, vedenpaisumuksesta tai zombien hyökkäyksestä aiheutuvat taloudelliset tai aineelliset vahingot tilaaja saa siis kärsiä itse nahoissaan.

     - Vanhojen numeroiden (arretrati, oikeastaan pakitetut, jopa jälkeenjääneet numerot, mikä tietysti meitä viihteen ystäviä hyvin kuvaa) luetteloa (elenco) selatessa näkyy listan vieressä otsikko ”Come acquistare on line” (Kuinka ostan nettikaupasta). Klikkaamalla tätä esiin pomppaavat italiankieliset osto-ohjeet. Vaikka ei italiaa osaisi, sieltä löytyy kaksi tärkeää tietoa: Sergio Bonelli editoren pankkitilien iban- ja bic / swift-koodit sekä arretrati-palvelun sähköpostiosoite, johon voi reklamoida, jos ongelmia ilmenee. Täällä vastataan vain yksittäisiä tilauksia koskeviin kysymyksiin, ja tilaukseen pitää aina viitata nettikaupan lähettämällä tilausnumerolla.

     - Ekalla kerralla tilaukseni meinasi kariutua, kun en muistanut pankkiin lampsiessani laskun loppusummaa. Kun siis tilaatte, kirjoittakaa ennen tilauksen lähettämistä itsellenne muistiin laskun loppusumma ja se, mitä ja minkälaisia albbuja olette tilanneet, sillä tilauksen vahvistavassa sähköpostissa kerrataan ainoastaan tilausnumero. Tämä tilausnumero menee sitten laskussa kohtaan ”viesti maksun saajalle”, kuten Jansa taisi sanoakin.

     - Tavalliset albut maksavat 2,70 euroa, ja erikoisnumeroiden hintahaitari venyskelee välillä 4-6 euroa. Erikoisalbumit (Speciale-, gigante-, maxi-, almanacco jne.) eroavat tavallisista siten, että ne joko a) on julkaistu suuremmalla sivukoolla, b) niissä on enemmän sivuja, c) niissä on sarjan aihetta sivuavia artikkeleita tai d) niissä on kovat kannet. Väreistä ei muistaakseni tarvitse pulittaa ylimääräistä. Haluttu albbu lisätään ostoskärryyn klikkaamalla sen vieressä vilkkuvaa vihreää palloa, ja tilausta lähettämään edetään klikkaamalla itse ostoskärryä.

Tilaussanastoa, johon törmää Bonellin sivuilla:

     Il carrello = ostoskärry; proseguo gli acquisti = jatkan shoppailua; aggiorna il carrello = päivitä l. muokkaa ostoksiasi; svuoto il carrello = tyhjennän ostoskärryni; carta di credito = luottokortti; bonifico bancario = pankkisiirto; nome = etunimi; cognome = sukunimi; indirizzo = katuosoite; nazione = kansallisuus/kotimaa; CAP = postinumero; città = kaupunki; provincia = provinssi (tähän siis pitää vain keksiä jotakin kaksikirjaimista, itse laitoin siihen osan postinumerostani pikkukakkostyyliin ”33101 Tampere 10”); accetto = hyväksyn; annullo = nollaan l. peruutan tilaukseni.

Näillä eväillä pitäisi pärjätä, jos kaikki sujuu supsikkaasti.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Mon of Olay - 11.06.2008 klo 17:46:05
34,50 euroa postikuluja kymmenen kilon paketista kuulostaa itse asiassa halvalta. Kun olen tilannut Italian eBaysta roinaa, niin ne ovat yleensä tulleet Quick Pack Europena, joka maksaa 48 euroa silloin kun on 5-15 kilon painoinen. Eikä sikäläisessä postissa juuri ole halvempia pakettivaihtoehtoja, joten tuo UPS kuulostaa melkeinpä hyvältä, uskokaa tai älkää.

Pienempiä määriä tilatessa kirjatut kirjeet ovat ihan ok, niihin saa maksimissaan pari kiloa sarjakuvaa mahtumaan. Yli kympin sekin ilo tosin maksaa.   

Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: VilleM - 11.06.2008 klo 18:34:24
Tässäpä tulikin oikein rautaisannos tietoa Editoren tilaussysteemistä. Kiitokset etenkin Rikutursolle kattavasta ja hauskasta raportista.

Ehkä sitten porasin vähän turhaan Editoren 35 euron postikuluista. Kun on ennen tilannut ulkomailta lähinnä vain elokuvia, joista ei ole tarvinnut pulittaa mitään posteja, Editoren touhu rupesi tuntumaan silkalta rosvoukselta. Mutta tarkemmin ajateltuna tietysti ymmärtää painavien pakettien ja kotiinkuljetuksen aiheuttamat kulut. Vaikka ei niistä silti riemuissaan maksa kymmeniä euroja.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: keijoahlqvist - 11.06.2008 klo 20:53:17
Ehkä sitten porasin vähän turhaan Editoren 35 euron postikuluista. Kun on ennen tilannut ulkomailta lähinnä vain elokuvia, joista ei ole tarvinnut pulittaa mitään posteja, Editoren touhu rupesi tuntumaan silkalta rosvoukselta. Mutta tarkemmin ajateltuna tietysti ymmärtää painavien pakettien ja kotiinkuljetuksen aiheuttamat kulut. Vaikka ei niistä silti riemuissaan maksa kymmeniä euroja.
Ei ollut hauskaa lähettää ihan tavallista 620-grammaista 360-sivuista A5-kokoista pahviin paketoitua kirjaa kun Itella laskutti 8,5 euroa, kotimaassa. 10 kiloon noita menisi 16 kpl joten 35 on kohtuullisempaa kuin 136€.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: VilleM - 11.06.2008 klo 21:36:13
10 kiloon noita menisi 16 kpl joten 35 on kohtuullisempaa kuin 136€.

Tämä nyt ei kuulosta kovin osuvalta vertaukselta. Jos lähetät 10 kiloa ja 16 kirjaasi yhdessä paketissa, niin tuskin kulut ovat lähelläkään 136 euroa. Jos taas kuvitellaan, että Editore lähettäisi 16 kirjaa eri lähetyksissä, postikulut olisivat yhteensä 560 euroa.

Oma pointtini oli alunperin se, että minulla ei ole kovin laajaa kokemusta eri tavaroiden/firmojen postikuluista, joten äkkiseltään Editoren 35e tuntui kovalta. Nyt ymmärrän, että se on olosuhteisiin nähden kohtuullinen. Mutta ei se minusta silti anna aihetta pelkkään riemusta hyppimiseen. 35€ voi olla monelle iso raha.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Janne - 12.06.2008 klo 12:34:52
10 kilon pakettiin mahtuu muuten rontti 50 sarjakuvaa. Eli eivät ne postimaksut nosta lehdykän hintaa kuin vajaalla eurolla, jos siis haluaa/pystyy lataamaan koko paketin täyteen. Kimppatilauksiakin kannattaa kokeilla.

Vielä yksi varoituksen sana Editoresta. Olen sieltä tilannut liki kymmenen kertaa sarjakuvaa. Nyt taisi olla ensimmäisen kerran paketin sisältö täsmälleen sitä, mitä tilasin.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: DotC - 12.06.2008 klo 14:48:38
En löytänyt mistään, että tästä olisi puhuttu. Eli: Amerikoista lehtiä tilanneille ja miksei muillekin, jos tietoa löytyy; Mikä on tulliraja käytetyille sarjakuvalehdille? Ei siis tradeille.

Lainsäädännän kiemuroita tuntuu olevan kovin vaikea tulkita. Toisaalta kirjan alv. on 8% ja tullia ei ole, jolloin raja olisi yli sata euroa. Toisaalta kausijulkaisua (määritelmän mukaan säännöllisesti ilman tietoa sarjan lopusta ilmestyvä ajankohdalla tai juoksevalla numeroinnilla merkitty julkaisu) ei lueta lain mukaan kirjaksi. Tällöin tulliraja olisi jotain 40 euron tienoilla (?).
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Veli Loponen - 12.06.2008 klo 14:57:05
Kai käytetyille lehdille on samat rajat kuin uusillekin lehdille.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: DotC - 12.06.2008 klo 15:07:34
Kai käytetyille lehdille on samat rajat kuin uusillekin lehdille.
...eli?

Yritin kysymyksellä hakea kirjan määritelmän rajoja, en eroa uuden ja vanhan välille - ne nyt vain sattuvat olemaan vanhoja mitä haaveilen ostavani.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: ökpö - 12.06.2008 klo 15:57:41
Eikös se mee niin, että kirjalla on ISBN-koodi, ja lehdillä on ASINISSN-koodi?
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Veli Loponen - 12.06.2008 klo 16:02:05
Eikös se mee niin, että kirjalla on ISBN-koodi, ja lehdillä on ASIN-koodi?
Joo, paitsi että lehdillä se taitaa olla ennemminkin issn-koodi.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: ökpö - 12.06.2008 klo 16:13:12
Joo heh, just tulin korjaamaan asiaa. En muistanu ISSN-koodia äkkiseltään ja kävin muka tsekkaamasa Amazonista, luulin että se mikä lehdillä on ISBN:n tilalla on vastaava lehtikoodi. Ja ASIN on siis Amazonin oma myyntikoodi. Näin meilä tyhymäläs
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Kreegahbundolo - 12.06.2008 klo 16:30:09
Pari kertaa tullissa itkuun purskahtaneena raportoin seuraavaa. Tullin sivuilta löytynee jostakin kaikki mahdolliset luokitukset, minulla oli joskus suora osoite sivulle muttei ole enää, pahoittelen. Lehdissä olennaista lienee juuri se että ovatko ne kausijulkaisuja vai ei. Ainakin Tampereen tullissa kausiluontoisuuden on saanut tavallaan määritellä itse: "Onks nää lehdet kausijulkaisuja?" Asiaan vaikuttanee kaiketi myös se että tuleeko hajanumeroita vai vuosikertoja. Ainakin minulta tätä asiaa tivattiin kun tilasin pahvilaatikollisen Conania Jenkeistä.

Olennaisin pointti kuitenkin on se että mennessäsi tulliin, olet tullivirkailijan armoilla. Virkailijan joka tulkitsee sääntöjä kuten parhaaksi näkee. Minulle on henkilökohtaisesti ja firman tiimoilta tullut muutaman vuoden ajan rapakon takaa pari laatikollista sarjakuvia kuukaudessa ja joka kerta, toistan JOKA KERTA, ovat säännöt tullissa olleet eri. Joitakin kuukausia sitten sain raivarin pakettia hakiessa ja meuhkasin siitä kuinka hankala on tehdä asiat tullin haluamalla tavalla kun vaikka asioi kerran viikossa saman virkailijan kanssa, aina on eri säännöt käytössä. Siitä virkailija ei pitänyt. Malttiaan ei saisi koskaan menettää ollessa valtion virkamiehen kanssa tekemisissä.

Lohdutukseksi kuitenkin totean että jopa Tampereen tullissa olen saanut parempaa palvelua yksityishenkilönä kuin yrittäjänä. Ja yrittäjänä tilaan kirjat nykyään hieman kalliimmalla, kuriirifirman toimittamana, jolloin ei tarvitse mennä tulliin ollenkaan kun kuriiri hoitaa homman puolestani.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: DotC - 12.06.2008 klo 16:50:21
Pari kertaa tullissa itkuun purskahtaneena raportoin seuraavaa. Tullin sivuilta löytynee jostakin kaikki mahdolliset luokitukset, minulla oli joskus suora osoite sivulle muttei ole enää, pahoittelen. Lehdissä olennaista lienee juuri se että ovatko ne kausijulkaisuja vai ei. Ainakin Tampereen tullissa kausiluontoisuuden on saanut tavallaan määritellä itse: "Onks nää lehdet kausijulkaisuja?" Asiaan vaikuttanee kaiketi myös se että tuleeko hajanumeroita vai vuosikertoja. Ainakin minulta tätä asiaa tivattiin kun tilasin pahvilaatikollisen Conania Jenkeistä.

Olennaisin pointti kuitenkin on se että mennessäsi tulliin, olet tullivirkailijan armoilla. Minulle on henkilökohtaisesti ja firman tiimoilta tullut rapakon takaa pari laatikollista sarjakuvia kuukaudessa ja joka kerta, toistan JOKA KERTA, ovat säännöt olleet eri. Joitakin kuukausia sitten sain raivarin tullissa ja meuhkasin siitä kuinka hankala on tehdä asiat tullin haluamalla tavalla kun vaikka asioi kerran viikossa saman virkailijan kanssa, aina on eri säännöt käytössä. Siitä virkailija ei pitänyt, malttiaan ei saisi koskaan menettää ollessa valtion virkamiehen kanssa tekemisissä.

Näin olen vähän antanut itseni ymmärtää. Tulli on vähän samanlainen laitos, kuin kelat ja sossut, jossa lain tulkintatavat rehottavat valtoimenaan, kun kunnon ohjeita ei kukaan vaivaudu tekemään. Kausiluonteisuus on ainakin tähän käyttöön ihan häiriintynyt määritelmä. Että vaikka 12-osainen minisarja ei standardin ("Nykyinen ISSN-verkoston käyttämä kausijulkaisun määritelmä (ISO 3297) on:
'Serial: publication, in any medium, issued in successive parts, usually having numerical or chronological designations and intended to be continued indefinitely'. ") mukaan ole kausijulkaisu, tai ainakaan one-shot ei ole, niin fyysisesti ihan samanlainen jatkuvanumeroinen lehti on.

Miksei valtiolla ole jotain sähköpostiosoitetta, jonne voi ongelmiaan laittaa, ja sieltä tulisi yleispätevä ja sitova vastaus aina? Tuollainen virkamiesvaltaisuus, jossa jokainen keksii pyörää uudestaan kerta toisensa jälkeen on naurettavaa.

Ehkä kaikkein vähimmällä porulla pääsen, kun ostan $40 euron edestä, siihen $10 pkuluja ja jää varmasti alle rajan...

Eikös se mee niin, että kirjalla on ISBN-koodi, ja lehdillä on ASINISSN-koodi?

Jatkuville kausijulkaisuille voidaan ISSN:n (joka on sama yhdelle sarjalle) lisäksi määrittää ISBN julkaisukohtaisesti. Ei siitäkään erotinta saa.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Veli Loponen - 13.06.2008 klo 11:43:42
Tullin sivuilta löytynee jostakin kaikki mahdolliset luokitukset, minulla oli joskus suora osoite sivulle muttei ole enää, pahoittelen.
Joo, tämmönenhän siellä on ainakin ollut. Etin sitä eilen (luulin muistavani aika tarkkaan, missä se on), mutta en löytänyt. Ulkomailta tilaamista käsittelevällä sivulla (josta olettaisi tuollaisen tiedon löytyvän) voi ladata PDF-ohjeen, jossa on loogisesti vain "yleisimpien" tuotteiden (DVD, kirjat ja jotain muuta turhaa) tullausrajat.
Ite oon onneksi joutunut tullista hakemaan tilauksiani vain kerran (yleensä tilaan Playltä ja Bookdepositorystä, jotka pakkaavat kaiken yksittäin) ja silloinkin oli ongelmia. Laatikossa oli vain sarjakuva-albumeita, mikä kävi virkailijallekin selväksi, kun paketti avattiin. Tulkitsi ne kuitenkin lehdiksi (ilmeisesti siksi, että olivat sarjakuvaa). Paketin arvo oli kuitenkin niin pieni, että tulia ei tarvinnut maksaa (minkä olisi voinut selvittää ensin, sen sijaan, että väännettiin kättä siitä, ovatko ne lehtiä vai kirjoja).
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: ville872 - 13.06.2008 klo 14:43:41
En löytänyt mistään, että tästä olisi puhuttu. Eli: Amerikoista lehtiä tilanneille ja miksei muillekin, jos tietoa löytyy; Mikä on tulliraja käytetyille sarjakuvalehdille? Ei siis tradeille.

Lainsäädännän kiemuroita tuntuu olevan kovin vaikea tulkita. Toisaalta kirjan alv. on 8% ja tullia ei ole, jolloin raja olisi yli sata euroa. Toisaalta kausijulkaisua (määritelmän mukaan säännöllisesti ilman tietoa sarjan lopusta ilmestyvä ajankohdalla tai juoksevalla numeroinnilla merkitty julkaisu) ei lueta lain mukaan kirjaksi. Tällöin tulliraja olisi jotain 40 euron tienoilla (?).
'

Yleisesti paperilla ei tullitariffia ole, ainoastaan arvonlisävero EU alueen ulkopuolelta peritään.

Sarjajulkaisut (säännöllisesti ilmestyvät) on alv22 ja kirjat (kertajulkaisut) alv8. Albumit ovat ainakin eteläisen tullipiirin ennakkopäätöksellä sarjajulkaisuja jos niistä löytyy mikä tahansa sarjajulkaisutunniste, tai ne koostavat mitkä tahansa sarjajulkaisut. Piirretyistä originaaleista yritetään periä alv22 koska ne ovat osa sarjaa ja litografeista tai muista taidejulkaisuista alv8 koska ne ovat kertajulkaisu teoksesta. Arvonlisävero peritään ainoastaan jos arvonlisä ylittää 10 euroa.

Tullipiiristä voi pyytää ennakkopäätöksen jonka mukaan tullimiehen on tariffi määrättävä jos päätös tullatessa esitetään.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: keijoahlqvist - 13.06.2008 klo 16:27:59
Piirretyistä originaaleista yritetään periä alv22 koska ne ovat osa sarjaa ja litografeista tai muista taidejulkaisuista alv8 koska ne ovat kertajulkaisu teoksesta.
Tuossa on siis selvä virhe. Piirtäminen ei ole sarjatuotantoa, vaan originaali on käsin tehty taideteos. Noin tulkiten mikä tahansa taideteos olisi osa taitelijan tuotannon "sarjaa".

Mutta kun täällä puhutaan tullin vaihtelevista kannoista, voisi pyytää kirjallisen perustelun yksittäisestä päätöksestä ja tarkistaa sen lainmukaisuuden. On toki olemassa lakeja, mikähän se olikaan mikä korvasi hallintomenettelylain..? Kaiken kaikkiaan kansalainen liian nöyränä luulee, että virkamiehen päätös on laki, vaikka kansalaisen tulisi vahtia virkamiehen lakiin perutuvien toimien laillisuutta.

Kansalaista pitää joka asiassa kohdella tasa-arvoisesti, joten virkavirheitä on näköjään tehty.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: ville872 - 13.06.2008 klo 17:55:40
Kansalaista pitää joka asiassa kohdella tasa-arvoisesti, joten virkavirheitä on näköjään tehty.

Kaikkia verotetaan samoin joten kohtelu on "tasa-arvoista"..
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: X-men - 13.06.2008 klo 20:49:30
Sarjajulkaisut (säännöllisesti ilmestyvät) on alv22 ja kirjat (kertajulkaisut) alv8. Albumit ovat ainakin eteläisen tullipiirin ennakkopäätöksellä sarjajulkaisuja jos niistä löytyy mikä tahansa sarjajulkaisutunniste, tai ne koostavat mitkä tahansa sarjajulkaisut.

Eli uppoavatko tpb:t jne kokoomat sarjajulkaisuun vai kirjoihin vai alppareihin?
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Arttu - 15.06.2008 klo 19:03:33
Barks tussi-originaalista meni 8%
Barks litografista otettiin 22% alvia.

Piirrosoriginaalien alv on kyllä täysin yksiselitteisesti 8%.

Barks-litoista on vähän vaikeampi sanoa, niitä kun on painettu useampi sata kpl, eikä ne oikein taida olla sitä mitä litografeilla yleensä tarkoitetaan?

Kvaakin lakimiehet tulkitkaa..

Lainaus
TAIDE- JA KERÄILYESINEET (AVL 79 c § JA AVL 79 d §) LIITE 6

Taide-esineillä tarkoitetaan seuraavia tullitariffissa luokiteltuja tavaroita:

1) taulut, kollaasit, maalaukset, piirustukset ja pastellit, kokonaan käsin tehdyt, lukuunottamatta rakennussuunnitelmia ja -piirustuksia, teknisiä piirustuksia ja muita suunnitelmia ja piirustuksia
teolliseen, kaupalliseen, topografiseen tai muuhun vastaavaan tarkoitukseen (tullinimike
9701) tai alkuperäiskaiverrukset, -painokset ja -litografiat, joilla tarkoitetaan taiteilijan kokonaan
käsin valmistamasta yhdestä tai useammasta laatasta suoraan saatuja mustavalkoisia tai värillisiä vedoksia, riippumatta hänen käyttämästä aineesta tai menettelystä, jollei se ole ollut mekaaninen tai fotomekaaninen (tullinimike 9702 00 00);

2) alkuperäisveistokset ja -patsaat mistä tahansa aineesta, edellyttäen, että ne ovat kokonaan taiteilijan luomia; taiteilijan tai hänen oikeudenomistajiensa valvonnassa valmistamat jäljennökset
enintään kahdeksan kappaleen määrään, poislukien massatuotantona valmistetut jäljennökset sekä tavanomaiset kauppatavaran luontoiset käsityötuotteet, jotka luokitellaan valmistusaineensa mukaiseen ryhmään (tullinimike 9703 00 00);

3) käsin kudotut kuvakudokset (tullinimike 5805 00 00) ja käsin tehdyt seinävaatteet (tullinimike
6304 00 00) ja niistä käsin taiteilijan alkuperäisluonnosten mukaan tehdyt jäljennökset, enintään kahdeksana jäljennöksenä työtä kohden;

4) taiteilijan ottamat ja hänen vedostamansa tai hänen valvonnassaan vedostetut signeeratut ja numeroidut valokuvat, joiden määrä on rajoitettu kolmeenkymmeneen riippumatta koosta ja tukimateriaalista.

Keräilyesineillä tarkoitetaan seuraavia tullitariffissa luokiteltuja tavaroita

1) postimerkit, veromerkit, arvoleimat, ensipäiväkuoret, ehiöt ja vastaavat tavarat, edellyttäen, että ne eivät ole voimassa eivätkä tule voimaan tai että niiden hinta määräytyy keräilyarvon perusteella (tullinimike 9704 00 00);

2) kokoelmat ja keräilyesineet, joilla on eläintieteellistä, kasvitieteellistä, mineralogista, anatomista,
historiallista, arkeologista, paleontologista, etnografista tai numismaattista arvoa.

Mikä eniten minua kiinnostaa menisivätkö vanhat arvokkaammat lehdet keräilyesineistä ja alv näinollen 8%? Niitähän nykyään on oikein muoviin kapseloituja ja kuntoluokitettuja. vrt esim numismatiikka.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: marko70 - 16.06.2008 klo 07:20:21
Barks litografista otettiin 22% alvia.

Mutta jos laittaa hinnaksi 90$ ei taida mennä mitään + tietty pikku vakuutusmaksu,en jymmärrä miksi niihin pitää laittaa hinnaksi 2000$. :-[
Mutta eihän pieniihminen kaikkea voi tietää. ;)
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: ville872 - 19.06.2008 klo 18:19:55
Barks-litoista on vähän vaikeampi sanoa, niitä kun on painettu useampi sata kpl, eikä ne oikein taida olla sitä mitä litografeilla yleensä tarkoitetaan?

Litografia on taidegrafiikan valmistusmenetelmä ja litografiat Barks öljyvärimaalauksista ovat litografioita aivan yhtä paljon kuin litografiat Picasson öljyvärimaalauksista. Nämä ovat käytännössä aina sarjatuotantoja joita valmistetaan vaihdellen muutamasta kappaleesta tuhansiin.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Werro - 19.06.2008 klo 21:16:40
Ittelleni riittää huuto.net, yleensä huudan sieltä Tex Willereitten vuosikertoja. Huuto.net on muutenkin riittäny mulla esim kirjojen keräilyyn.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Arttu - 19.06.2008 klo 22:16:44
Mutta jos laittaa hinnaksi 90$ ei taida mennä mitään + tietty pikku vakuutusmaksu,en jymmärrä miksi niihin pitää laittaa hinnaksi 2000$. :-[
Mutta eihän pieniihminen kaikkea voi tietää. ;)

JOS se jää tulliin niin maksu kyllä menee. Sieltä paketin kun joutuu hakemaan niin on ihan sama mitä siinä paketin kyljessä lukee, ne vaatii kuittia tms ennenkuin luovuttavat tavaran.Joku 5 vuotta sitten saattoi Helsingin pääpostin tullipisteestä saada paketin puhumalla, mutta nykyään siellä tuntuu olevan vain yli-innokkaita virkailijoita tietokoneineen. Helpoimmalla pääsee kun antaa niille ebay-huutokaupan numeron, että  saavat katsoa huutohinnan suoraan netistä.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: marko70 - 19.06.2008 klo 22:29:13
JOS se jää tulliin niin maksu kyllä menee. Sieltä paketin kun joutuu hakemaan niin on ihan sama mitä siinä paketin kyljessä lukee, ne vaatii kuittia tms ennenkuin luovuttavat tavaran.Joku 5 vuotta sitten saattoi Helsingin pääpostin tullipisteestä saada paketin puhumalla, mutta nykyään siellä tuntuu olevan vain yli-innokkaita virkailijoita tietokoneineen. Helpoimmalla pääsee kun antaa niille ebay-huutokaupan numeron, että  saavat katsoa huutohinnan suoraan netistä.
No aikashyvin juttelin eilen tullissa kun ton avatar patsaan litoineen sieltä hain ja hyvin meni. :-*
Kertaakaan ei ole jäänyt ja ostoja on monia? ;)
Kai on sitten niinhyvä munkki noidenkans kun ei sinne kosahda.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: ville872 - 23.06.2008 klo 13:45:17
Kai on sitten niinhyvä munkki noidenkans kun ei sinne kosahda.

Missä tullipiirissä tullaat noi?
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: marko70 - 24.06.2008 klo 07:17:45
Missä tullipiirissä tullaat noi?
Helsingissä jököttää tällähaavaa 3 litoa jos ei ole jo tänne lähteneet.
Eikös ne sinne ensin tule ja sieltä levitetä ympäri Suomenmaan? ???


Joutui litoista alle 20€ tullia maksamaan,näköjään tiukentuneet systeemit.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Teukka - 26.06.2008 klo 11:31:29
Tämä lienee hyvä paikka kysyä, että minkälaisia kokemuksia porukalla on esim eBay:n kautta ostamisesta ?

Noita edellä mainittuja Barksin litografioita tekisi mieli, mutta on toi eBay ja PayPal -systeemit vähän vieraita.

Onko tuota kautta ostaminen onnistunut yleensä jouhevasti ja miten olette maksaneet ?
Onko jotain ongelmia esiintynyt ja onko jotain kompastuskiviä, jotka pitää huomioida ?
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: puro - 26.06.2008 klo 11:42:23
Onko tuota kautta ostaminen onnistunut yleensä jouhevasti ja miten olette maksaneet ?
Onko jotain ongelmia esiintynyt ja onko jotain kompastuskiviä, jotka pitää huomioida ?

Monta vuotta on tullut ahkerasti ostettua sekä sarjiksia että pikku-ukkoja eBayn kautta ja ihan muutamaa poikkeusta lukuunottamatta kaikki sujui todella hyvin!
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: X-men - 26.06.2008 klo 21:10:42
Tämä lienee hyvä paikka kysyä, että minkälaisia kokemuksia porukalla on esim eBay:n kautta ostamisesta ?

onko jotain kompastuskiviä, jotka pitää huomioida ?


Tarkista että myyjällä ei ole negatiivistä palautetta paljoa (ja lue mahd. myyjän laittamat vastaukset neg. palautteeseen) ja positiiviset ovat usealta käyttäjältä eikä vain muutamalta.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: JV - 31.07.2008 klo 17:33:32
Mikäs nettikauppa olisi Bookdepositorystä seuraavaksi halvin (ja vieläpä sellainen, jonne kelpaa Electron)? Kun siellä on valikoimat aika surkealla mallilla, suurin osa mitä hakee on "Out of Stock", ja uudet julkaisut tulevat usein aika laiskalla tahdilla saataville - liekö vain kesäajan ongelma.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Lönkka - 31.07.2008 klo 23:31:28
Vanha kaava pätee näköjään tähänkin:

Hyvää ei saa nopeasti. Tai ainakaan halvalla.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: keijoahlqvist - 01.08.2008 klo 00:20:29
Mikäs nettikauppa olisi Bookdepositorystä seuraavaksi halvin (ja vieläpä sellainen, jonne kelpaa Electron)?
Entä jos etsis monista (http://www.bookfinder.com/?src=google-bs&gclid=CJvaoeKG65QCFSZgMAodmzqwSQ).
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: X-men - 01.08.2008 klo 21:18:44
Entä jos etsis monista (http://www.bookfinder.com/?src=google-bs&gclid=CJvaoeKG65QCFSZgMAodmzqwSQ).

Kiva saitti josta näkee hintaerot eri kauppojen jne välillä. Eihän se ole hullu joka pyytää vaan se joka maksaa mutta lähes 25 euroa käytetystä Essusta ja yli 35 euroa uudesta on kyllä jo liikaa pyydetty.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: echramath - 01.08.2008 klo 22:52:51
Bookrepocitoryllä on ollut "Usually dispatched within 2-3 days" -luokituksella oleva The Authorityn ykköskirja nyt "in processissa" 21. päivästä lähtien, mitä ihmettä ne siellä kuppaavat, sattuuko niille usein sellaista?
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: tmielone - 03.08.2008 klo 11:21:26
Viime kerralla minulle kävi niin, että sarjakuvat olivat "in process", vaikka ne olivat löytäneet tiensä jo minulle. Ainakin vielä viikko toimituksen jälkeen, samat teokset olivat edelleen "in process".
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: marko70 - 09.08.2008 klo 10:36:13
Missä tullipiirissä tullaat noi?
Dude for a day tuli eilen nyt joutuu jo tekemään töitä tullissa,teki tv jutska homman vaikeeks. ;)
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: ville872 - 11.08.2008 klo 10:49:48
Dude for a day tuli eilen nyt joutuu jo tekemään töitä tullissa,teki tv jutska homman vaikeeks. ;)

Saitko ne kolme aku ankan nahkakantista kirjaa myös maksamatta täysiä alveja?
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: marko70 - 11.08.2008 klo 15:52:45
Saitko ne kolme aku ankan nahkakantista kirjaa myös maksamatta täysiä alveja?
Mitkä nahkakantiset? Kuka niistä maksoi sen 1800€? :-*
Kaikestahan pitää nykyään maksaa verot. ???
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: echramath - 24.09.2008 klo 19:36:37
Bookrepocitoryllä on ollut "Usually dispatched within 2-3 days" -luokituksella oleva The Authorityn ykköskirja nyt "in processissa" 21. päivästä lähtien, mitä ihmettä ne siellä kuppaavat, sattuuko niille usein sellaista?

Se on muuten Depocitory, menee aina sekaisin. Kirjaa ei koskaan löytynyt mistään, mutta ihan ilman mitään jupinoita lähettivät toisen, joka tuli hyvinkin nopeasti. Siinä mielessä voi suositella.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: puro - 28.09.2008 klo 12:03:40
Se on muuten Depocitory

YM Depository, http://www.bookdepository.co.uk
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Jurpop - 11.11.2008 klo 17:20:48
Syksyllä löysin minäkin tämän ihanan huutonetin. Saman tien addiktoiduin myös ruotsalaisten traderaan. Pay Palilla oon maksanut ja vaikka joskus joku tulikin vähän myöhässä, niin perille ovat kaikki saapuneet ja edullisia ovat lehdet olleet. Postimaksuihin tärvääntyy vähän, mutta ei kamalia summia.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Lönkka - 11.11.2008 klo 17:54:04
Saman tien addiktoiduin myös ruotsalaisten traderaan.
Hei, kiitos tästä!

Pitääpä katsoa kosta ehtisi tuolla väijymään joidenkin Ruåtsalaisten bändien seiskatuumaisia tms mitä on jäänyt väliin.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Black-T - 11.11.2008 klo 20:11:16
Liityn laajaan Book Depositorya suosittelevaan joukkioon. Absolute Sandman vol.3 tuli upeasti pakattuna 8 päivässä, hintaa tuli vain 58e. Suomesta olisi saanut pari kymppiä kalliimmalla. Säästyneet rahat hölvään sarjakuviin.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: PipoMies - 15.02.2009 klo 01:33:35
Book Depository näyttää laittaneen sivut ja hinnat uusiksi. Alkuviikosta 10,29 punnalla tilaamani Judge Dredd -kirjan hintaan oli tullut lisää yli kolme puntaa.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: keijoahlqvist - 15.02.2009 klo 10:30:08
Book Depository näyttää laittaneen sivut ja hinnat uusiksi. Alkuviikosta 10,29 punnalla tilaamani Judge Dredd -kirjan hintaan oli tullut lisää yli kolme puntaa.
Niin näyttää käyneen. Vertailin aiempiin osteluihini ja nelisen puntaa tullut lisää järjestään. Postimaksut lienee nousseet muttei noin paljon.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: JV - 15.02.2009 klo 13:31:08
Niin näyttää käyneen. Vertailin aiempiin osteluihini ja nelisen puntaa tullut lisää järjestään. Postimaksut lienee nousseet muttei noin paljon.

Minulla lisääntyi sarjakuvien osto varmaan 500% Book Depositoryn halpojen hintojen takia - mutta uudet hinnat hillitsee ostointoa aika lailla. Kannattaa kirjoittaa sähköpostia lafkalle (ja ehkä vähän boikotoidakin), ehkä ne ottaa vielä tuoreeltaan onkeensa.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: echramath - 15.02.2009 klo 15:14:40
Book Depository näyttää laittaneen sivut ja hinnat uusiksi. Alkuviikosta 10,29 punnalla tilaamani Judge Dredd -kirjan hintaan oli tullut lisää yli kolme puntaa.

Missähän vaiheessa siitä lienee tullut arvonlisävelvollinen Suomeen? Jos myy vain muutaman kirjan Suomeen, saa myydä ilman alv:tä, mutta kun joka toinen tuntuu tilaavan sieltä jotain, normaali 8% tulee.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: keijoahlqvist - 15.02.2009 klo 16:35:36
Missähän vaiheessa siitä lienee tullut arvonlisävelvollinen Suomeen? Jos myy vain muutaman kirjan Suomeen, saa myydä ilman alv:tä, mutta kun joka toinen tuntuu tilaavan sieltä jotain, normaali 8% tulee.

Joskus kirjoitettiin että adlibriksen kirjat on halpoja koska ulkomailta ostetuissa kirjoissa ei ole alvia. Ja adlibris on Ruotisa.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: xml - 18.02.2009 klo 19:03:59
Missähän vaiheessa siitä lienee tullut arvonlisävelvollinen Suomeen? Jos myy vain muutaman kirjan Suomeen, saa myydä ilman alv:tä, mutta kun joka toinen tuntuu tilaavan sieltä jotain, normaali 8% tulee.

Kyllä niissä hinnoissa on koko ajan ollut ALV mukana, se on vain UK:ssa 0% kirjoille. Eli jos myy vaan muutaman tuotteen, sovelletaan myyntimaan ALV-prosenttia, mutta jos myynti ylittää tietyn arvon, sovelletaan ostajan maan ALV-prosenttia. Ilman ALV:tä saa myydä, jos myyntipaikka on EU:n veroalueen ulkopuolella (esim. Ahvenanmaa, jotkut saaret Englannin kanaalissa tms.)

Mutta mitähän vaihtoehtoja Book Depositorylle löytyisi?
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Teukka - 19.02.2009 klo 11:42:09
Katsokaapa huviksenne, mitä kaikkea on huutokaupassa tarjolla:

http://www.liveauctioneers.com/catalog/18230

Voi kun olisi vielä rahaa...
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: puro - 26.02.2009 klo 12:03:55
Minulla lisääntyi sarjakuvien osto varmaan 500% Book Depositoryn halpojen hintojen takia - mutta uudet hinnat hillitsee ostointoa aika lailla.

Sama täällä, häijysti on tullut 3-4 puntaa per nimike lisää ja hintaetu on kadonnut esim. brittiamazoniin nähden... Jos jollakin on hyviä vaihtoehtoja, kertokaapas täällä. Play on ihan ok, mutta siellä on selkeästi suppeampi valikoima ja hinnat hieman korkeampia.

Kyselin asiakaspalautteena nousseiden hintojen syytä ja tällainen oli vastaus:
Lainaus
Thank you for your feedback on the new site. We're reviewing our prices at the moment so will take your comments into
serious consideration. Some of our prices have risen, although in most cases this is because we are being charged a higher amount for the books ourselves, however, we are working very hard to keep all of our prices as low as they can possibly be.

The new web site is a huge change for the business and a completely new catalogue & platform including a great deal of additional range, pre-orders
etc so we're working on getting the mix right
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: PipoMies - 28.02.2009 klo 23:47:38
Nopeasti vilkaistuna Book Depositoryn hintoja on korjattu hieman alaspäin, mutta ovat ne silti yhä kaukana entisistä.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: puro - 01.03.2009 klo 02:16:56
Nopeasti vilkaistuna Book Depositoryn hintoja on korjattu hieman alaspäin, mutta ovat ne silti yhä kaukana entisistä.

Laittakaa nyt muutkin palautetta sinne, yhteydenottolomake löytyy jokaisen sivun alalaidasta. Minä vastasin saamaani viestiin, että aion vielä pidättäytyä ostamasta ainakin jonkin aikaa, sillä hinnat ovat edelleen minusta kohtuuttomasti koholla.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: ville872 - 03.03.2009 klo 14:09:51
Laittakaa nyt muutkin palautetta sinne, yhteydenottolomake löytyy jokaisen sivun alalaidasta. Minä vastasin saamaani viestiin, että aion vielä pidättäytyä ostamasta ainakin jonkin aikaa, sillä hinnat ovat edelleen minusta kohtuuttomasti koholla.

Aina voi äänestää jaloillaan ja etsiä paremman nettikaupan joka myy halvemmalla.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: keijoahlqvist - 03.03.2009 klo 15:03:19
Aina voi äänestää jaloillaan ja etsiä paremman nettikaupan joka myy halvemmalla.
Nii toki. Mutta tuon ylivoimainen etu on että hinnan näkee suoraan kun ei tarvi etsiskellä toimituskuluja.

Ranskasta maksoi yli 14 euroa, joskus on päässy paljo vähemmällä.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: JV - 03.03.2009 klo 15:22:30
Aina voi äänestää jaloillaan ja etsiä paremman nettikaupan joka myy halvemmalla.

Tosiasia on, että vaikka Book Depository on nostanut hintojaan, tuntuu se olevan silti edelleen edullisin myyntipaikka. Niin "ikävää" kuin se onkin. En tiedä ovatko muutkin nettikaupat nostaneet hintojaan, ja millä periaatteella. Valuuttojen kurssien pitäisi kai edelleen olla aika myötäiset eurolle. Play olisi puntahinnoissa joissakin tapauksissa varmaan edullisempi, mutta heillä euro-hinnat ovat suhteessa isommat.

Viime kesänähän dollarin kurssin lasku näkyi jenkkiläisten sarjakuvien hinnoissa laskuna, ja yhtäkkiä punta meni melkein samoihin euron kanssa loppuvuodesta, ja nämä tekijät yhdessä BD:n alennusten kanssa tekivät sarjakuvista erittäin huokeita. Vaikea sanoa yrittääkö BD kerätä nyt sen halvenneen summan osakkeenomistajilleen, vai onko sille jotain perusteita, paitsi ehkä joku laskusuhdanteeseen varautuminen.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: puro - 03.03.2009 klo 19:37:26
Aina voi äänestää jaloillaan ja etsiä paremman nettikaupan joka myy halvemmalla.

Toki voi, mutta mulle ja monelle mulle tuo kauppa on ollut vaivattomuudessaan ja valikoimassaan ainoa laatuaan ja paljon mukavampaa olisi, jos ei tarvitsisi tinkiä saavutetuista eduista. Tuolla on pitkä keskustelu (http://www.bookdepository.co.uk/blog/post/tag/our-new-look-website) aiheesta ja jotain noilla hinnoille on vissiin tapahtumassa.


Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Gothicus - 04.03.2009 klo 14:22:02
Mitenkäs teillä on sujunut tuon Adlibriksen kanssa? Minua kummastuttaa, kun olen kuullut useammalta taholta, että sieltä tilatut kirjat olisivat usein perille saavuttuaan olleet kolhiintuneita. Olen itse tilannut sieltä luettavaa useamman kerran, mutta ainakaan minulla ei ole koskaan ollut mitään valitettavaa. Päinvastoin. Lähetykset ovat aina tulleet säällisessä ajassa ja joka kerta hyväkuntoisina. Miten muilla?
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Czaba - 04.03.2009 klo 22:27:48
Mitenkäs teillä on sujunut tuon Adlibriksen kanssa?

Vajaa kymmenisen kertaa olen tilannut sieltä ja asiallisessa kunnossa kaikki ovat olleet. Eka kerralla tosin oli yksi väärä opus, mutta mitäs menin tilaamaan pahimpaan jouluhässäkkään. Senkin vaihto sujui ongelmitta. Hyvinhän nuo ovat pahviin pakattuja, sen sijaan Bookdepositorysta tulee ryntättyä tavaraa kun laittavat pehmeisiin pusseihin, grrr..
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: ville872 - 05.03.2009 klo 00:51:00
Tosiasia on, että vaikka Book Depository on nostanut hintojaan, tuntuu se olevan silti edelleen edullisin myyntipaikka. Niin "ikävää" kuin se onkin.

Mietin noita samoja valuuttajuttuja, mutta sitten kolahti (ehkä)..

Siis 1.8 miljoonaa nimikettä 48 tunnissa.. Paljonkohan tämmöisen määrän käsittely syö opex/capex mielessä? Ei ole ihan pieni halli. Palkat nousee joka vuosi, inflaatio, nykyiset sekalaiset taloudelliset  epävarmuustekijät, rahoituksen saamisen epävarmuus..

Vertailun vuoksi akateemisella on noin 4 miljoonaa nimikettä joista 90% on saatavilla "parissa viikossa", mutta heidän hintansa ovat tietääkseni aina tapissa.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Lönkka - 05.03.2009 klo 19:23:16
Vertailun vuoksi akateemisella on noin 4 miljoonaa nimikettä joista 90% on saatavilla "parissa viikossa", mutta heidän hintansa ovat tietääkseni aina tapissa.
Joo, monasti taitaa noilla olla tuotteissa ns. "akateeminen lisä".

Aika karseana esimerkkinä tuosta hinnoittelusta mainittakoon että viime lauantaina sarjiskirppiksellä eräs vanhempi harrastaja kertoi ei niin kauaa sitten ostaneensa pehmytkantisen eli karvalakkiversion Mooren Watchmenin jenkkiversion ko. puljusta 40 egellä.

(tuotteen takanannessa on rapakon takainen ovh $19.95 !)
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: X-men - 05.03.2009 klo 20:09:58
Joo, monasti taitaa noilla olla tuotteissa ns. "akateeminen lisä".

Aika karseana esimerkkinä tuosta hinnoittelusta mainittakoon että viime lauantaina sarjiskirppiksellä eräs vanhempi harrastaja kertoi ei niin kauaa sitten ostaneensa pehmytkantisen eli karvalakkiversion Mooren Watchmenin jenkkiversion ko. puljusta 40 egellä.

(tuotteen takanannessa on rapakon takainen ovh $19.95 !)

Usein 1 Dollari = 1 Euro mutta tuossa on jo aika erikoinen valuuttakurssi ollut käytössä.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: ville872 - 05.03.2009 klo 21:24:45
karvalakkiversion Mooren Watchmenin jenkkiversion ko. puljusta 40 egellä.
(tuotteen takanannessa on rapakon takainen ovh $19.95 !)

Menestyskirjoilla on menestyshinta. Jakelijalta suuren asiakkaat saavat volyymin mukaan ehkä noin 50% saakka alennusta. 1=1.25 matikalla veroton eurohinta 7,98 ja verollinen eurohinta 9,73. Lisätään tunti 120 euron toimistotyötä, lattianeliön vuokra kuukaudelta ja tukkimiehen tulosvaatimus taidekirjallisuudelle niin päästään verottomaan 32,75 ja verolliseen 39,95. Ei siinä mitään, minä holdaan stokkan osakkeita.. tehkää te pojat nyt vähän tulosta!

Brut.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: X-men - 07.03.2009 klo 23:20:54
Menestyskirjoilla on menestyshinta. Jakelijalta suuren asiakkaat saavat volyymin mukaan ehkä noin 50% saakka alennusta. 1=1.25 matikalla veroton eurohinta 7,98 ja verollinen eurohinta 9,73. Lisätään tunti 120 euron toimistotyötä, lattianeliön vuokra kuukaudelta ja tukkimiehen tulosvaatimus taidekirjallisuudelle niin päästään verottomaan 32,75 ja verolliseen 39,95. Ei siinä mitään, minä holdaan stokkan osakkeita.. tehkää te pojat nyt vähän tulosta!

Brut.

Ja Ville toi taas piristystä päivään.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: JV - 15.05.2009 klo 14:10:40
Onko joku tilannut playltä tuotteita, joiden oletettu lähetysaika on 6-8 viikkoa? Varsinkin jos tuote on periaatteessa loppuunmyyty... Mietin vain onko kyseessä jonkinlainen "vedätys" ts. että ne tarjoaisi sivuillaan turhan heppoisesti tuotteita, joita he oikeasti eivät pysty toimittamaan?

Eli pelaavat sillä tavoin itselleen tilapäistä pelirahaa...
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Tero Ykspetäjä - 18.05.2009 klo 12:36:02
Onko joku tilannut playltä tuotteita, joiden oletettu lähetysaika on 6-8 viikkoa? Varsinkin jos tuote on periaatteessa loppuunmyyty...

On. Joskus on tullut, useammin (mutu-fiilis ulkomuistista) on tainnut lopulta peruuntua. Mutta Play veloittaa ostoksen vasta, kun se on oikeasti toimitettu, eli eivät ne mitään tilapäistä rahaa tällä tavoin voi itselleen hommata.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: JV - 31.05.2009 klo 15:56:04
On. Joskus on tullut, useammin (mutu-fiilis ulkomuistista) on tainnut lopulta peruuntua. Mutta Play veloittaa ostoksen vasta, kun se on oikeasti toimitettu, eli eivät ne mitään tilapäistä rahaa tällä tavoin voi itselleen hommata.

Kiitos vastauksesta. Niin, ei ne taida asiasta hyötyä muuta kuin ostositoumuksen verran.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Dennis - 20.06.2009 klo 23:59:21
Taas valitusta, huokaa.....

Bookplus "uudisti" sivustonsa ja hakunsa, no tuo uusi hakukone on aika pepusta, vanhassa pystyi etsimään kieli- ja kustantajakohtaisesti, ja sillä sai myös tulevat julkaisut esiin, nyt tätä ei enää ole.

Bookplus on ollut paras lähde tuleville suomenkielisille sarjakuville.

http://www.bookplus.fi/kirjat/advanced-search
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Mon of Olay - 02.07.2009 klo 18:51:52
Yritin tänään ensimmäistä kertaa tilata sarjakuvia/kirjoja Book Depositorylta, mutta kun koitin sitten maksaa PayPalilla, sain ilmoituksen tyyliä "this payment method is currently unavailable". Onko tämmöinen kuinka yleistä?
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: puro - 04.07.2009 klo 11:14:31
Mä olen ostanut luottokortilla, toimii kuin rasvattu.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Mon of Olay - 04.07.2009 klo 13:33:52
Mä olen ostanut luottokortilla, toimii kuin rasvattu.

Ei oo luottokorttia. No, Empowered vitonen ehti mennä jo out of stock:iin, joten yritän uudestaan joskus myöhemmin. Kummastuttaa vain, ettei tästä häiriöstä ollut mainintaa missään puljun sivulla.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: wertyqa - 28.07.2009 klo 11:49:29
Onkos kukaan joutunut taistelemaan tullin kanssa sketchbook lehtien takia. Nyt on meikäläisellä pino odottamassa Tullipostissa.

Saako tuota millään keploteltua 8% alv:n puolelle? Soittivat ja sanoivat että sarjakuvia ovat - maksa 22% alv. Tullia ei "lehdistä" taida mennä? Vain siis 22% alv?

Kyseessä on siis Frank Cho:n, Adam Hughes:n, Josh Howard:in, Vin Teng:in, jne. ns. sketchbook:ja. Painokset pyörii 20 ja 500 välillä noissa. ISBN numeroa ei ole. Piirtäjä itse siis painattanut omakustanteen näköisiä lehtiä.

Siis ei siinä veron maksamisessa ole mitään vikaa. Mutta kun se vaiva on ihan valtava. Omalla kustannuksella ajan työaikana (siis otan rokulia) 2 x 45km. No ok, huolintapalvelu tekee sen sun puolesta jotain 15-20 eurolla. Mutta silti...
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Mon of Olay - 29.07.2009 klo 13:36:11
Yritin tänään ensimmäistä kertaa tilata sarjakuvia/kirjoja Book Depositorylta, mutta kun koitin sitten maksaa PayPalilla, sain ilmoituksen tyyliä "this payment method is currently unavailable".

Jees, en saanut PayPalia väkisinkään toimimaan tässä asiassa, mutta tajusinpa sitten, että ihan peruspankkikortillakin voi nykyään maksaa netissä. Tilauksen tein 15. päivä, ja toinen kirja tulikin ripeästi, mutta Empowered vitosta ei tietysti näy eikä kuulu. Voi Esterin suti! >:(
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Riekko - 29.07.2009 klo 21:55:21
Anu ja Antti-kuume pääsi taas iskemään pahasti ja ajattelin tilata itselleni lisää englanninkielisiä albumeita (Bob and Bobetta ja Willy and Wanda). Mainiosti toimiva Bookdepository ohjasi minut Abebooks.co.uk (http://www.abebooks.co.uk) nimiselle sivulle. Onko kenenlläkään kokemuksia kyseisestä puljusta tai tuleeko mieleen joitakin muita paikkoja mistä tuommoisia vanhempia alppareita voisi tilata?
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: wertyqa - 29.07.2009 klo 22:39:37
Onkos kukaan joutunut taistelemaan tullin kanssa sketchbook lehtien takia. Nyt on meikäläisellä pino odottamassa Tullipostissa.

Saako tuota millään keploteltua 8% alv:n puolelle? Soittivat ja sanoivat että sarjakuvia ovat - maksa 22% alv. Tullia ei "lehdistä" taida mennä? Vain siis 22% alv?

Kyseessä on siis Frank Cho:n, Adam Hughes:n, Josh Howard:in, Vin Teng:in, jne. ns. sketchbook:ja. Painokset pyörii 20 ja 500 välillä noissa. ISBN numeroa ei ole. Piirtäjä itse siis painattanut omakustanteen näköisiä lehtiä.

Siis ei siinä veron maksamisessa ole mitään vikaa. Mutta kun se vaiva on ihan valtava. Omalla kustannuksella ajan työaikana (siis otan rokulia) 2 x 45km. No ok, huolintapalvelu tekee sen sun puolesta jotain 15-20 eurolla. Mutta silti...
Puhuminen kannatti. Nyt on taas läjä kädessä katseltavaa. Eikä tarvinnut maksaa tullia eikä veroja.

No paikan päällä piti käydä selvittämässä. Kauan aikaa virkailija pyöritteli lehtiä käsissä ja kyseli "mitä nämä oikein ovat?". Selittelin ummet ja lammet. "No olkoon menneeksi tämän kerran. Selvitän kyllä mihin ryhmään nuo kuuluvat". Äkkiä ulos paketti kainalossa.Ja mitä tulee Abebooks.co.uk:iin. Muutaman kerran tilaillut, lähinnä oop kamaa, ja hienosti on homma toiminut. Suosittelen! Tosin postikulujen kanssa kannattaa olla todella tarkkana. Tekee välillä oikein löytöjä.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: marko70 - 30.07.2009 klo 10:14:56
Puhuminen kannatti. Nyt on taas läjä kädessä katseltavaa. Eikä tarvinnut maksaa tullia eikä veroja.

No paikan päällä piti käydä selvittämässä. Kauan aikaa virkailija pyöritteli lehtiä käsissä ja kyseli "mitä nämä oikein ovat?". Selittelin ummet ja lammet. "No olkoon menneeksi tämän kerran. Selvitän kyllä mihin ryhmään nuo kuuluvat". Äkkiä ulos paketti kainalossa

Noin se on mennyt mullakin,puhuminen kannattaa aina. :)


Q=<>
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: wertyqa - 02.08.2009 klo 01:00:29
Jälleen kerran jouduin perjantaina käydä Tullipostissa (pirun SDCC ´09 kun työllistää). No tälläkään kertaa en joutunut mitään maksamaan.

Ensin piti olla kuulemma niin selvä tapaus. "Sarjiksia ovat joten rahat ja kauppalaskut tiskiin - kiitos" sanoo täti puhelimessa. Hilaan itseni paikan päälle ja esitän kaupantekoon käytetyn sähköpostivaihdon ja PayPal maksut. "Ai nämä ovatkin eri tilauksia!", "No ei näistä sitten mitään tarvitse maksaa."

Paketti kainaloon ja kotia kohti. Onko muilla vastaavia kokemuksia?

Eli jos pystyt osoittamaan että olet tilannut tuotteita eri aikaan ja maksanut ne eri laskuilla JA vaikka ne tulevat samassa paketissa, käsitellään ne eri tilauksina. Tämähän ratkaisisi aika monta ongelmaa mitä tulee ulkomailta tilaamiseen?! Tietysti sillä ehdolla että myyvälle osapuolelle tämä sopii.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Mon of Olay - 11.08.2009 klo 00:15:34
Tilauksen tein 15. päivä, ja toinen kirja tulikin ripeästi, mutta Empowered vitosta ei tietysti näy eikä kuulu. Voi Esterin suti! >:(

Otettuani lopulta yhteyttä asiakaspalveluun Emppu saapui muutamassa päivässä, eli kaipa Book Depositorylta tulee vielä tilailtua lisääkin, vaikka hiukan mokailivatkin. Ainakin on edullista. 
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: tmielone - 11.08.2009 klo 08:09:02
Otettuani lopulta yhteyttä asiakaspalveluun Emppu saapui muutamassa päivässä, eli kaipa Book Depositorylta tulee vielä tilailtua lisääkin, vaikka hiukan mokailivatkin. Ainakin on edullista. 

Minäkin olen joutunut pari kertaa ottamaan yhteyttä asiakaspalveluun, kun tilausta ei ole kuulunut tai sitten on tullut jotain ihan muuta kuin mitä piti. Joka kerta on tullut vastaus suht nopeasti ja olen saanut mitä tilasinkin.

Huonoin puoli nettikaupoissa on sarjakuvien tulo postin välityksellä. Koskaan ei tiedä miten paljon osumaa albumi on saanut matkan varrella.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Mon of Olay - 11.08.2009 klo 08:53:08
Huonoin puoli nettikaupoissa on sarjakuvien tulo postin välityksellä. Koskaan ei tiedä miten paljon osumaa albumi on saanut matkan varrella.

Tuossa mielessä suomalaiset nettikaupat kuten AdLibris ovat Book Depositorya vahvemmilla, niissä kun kaikki pakataan kunnon pahveihin, eikä mihinkään heppoisiin kuplamuovikirjeisiin. Hiukan hirvitti kuunnella, kun Emppua runnottiin postiluukusta läpi, etenkin kun ne ovat mun talossa keskivertoa pienempiä, mutta eipä alppariin lopulta tullut lommoakaan.     
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: puro - 11.08.2009 klo 09:11:55
Play on pistänyt sarjiksia kuplamuoveissa, mutta bookdepositorystä useimmiten tulee kyl ihan pussikeskuksen pahvikuorissa ja ihan moitteettomassa kunnossa. Arviolta parissasadassa nimikkeessä ehkä 3 on ollut rutussa...
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: tmielone - 11.08.2009 klo 09:51:51
Play on pistänyt sarjiksia kuplamuoveissa, mutta bookdepositorystä useimmiten tulee kyl ihan pussikeskuksen pahvikuorissa ja ihan moitteettomassa kunnossa. Arviolta parissasadassa nimikkeessä ehkä 3 on ollut rutussa...

Useimmiten minä olen kyllä saanut bookdepositoryltä tilaamani albumit (siis normi tradet) ihan kuplamuovissa. Sitten jos on tilannut jotain paksumpaa tai kovakantista, niin pakkausmateriaalina on ollut pahvi. Yleisin kolhu on hieman rutistunut kulma, ei mitään sen vakavampaa. Joskus sarjakuvien selkä näyttää jossain välissä taittuneen hieman liikaa, mutta en tiedä johtuuko se postinkantajasta, joka on tunkenut paketin postilaatikkoomme. Kaksi pahinta osumaa ovat kyllä tulleet bookdepositoryn pakkaamossa. Eräässä kovakantisessa kirjassa oli kansipaperi revennyt kolmasosan matkalta ja yhden kerran sarjakuva oli pakattu liian pieneen kuoreen, jonka seurauksena kuoren läppä oli liimattu sarjakuvan kanteen. Onneksi liimatahrat lähtivät kynsilakanpoistoaineella ihan siististi pois.

Kaiken kaikkiaan ei nuo kolhut mitään kummoisia ole, mutta kaupanhyllyltä voisi löytyä parempikuntoisia. Hinnat ja nimikkeiden hyvä saatavuus pitävät minut kuitenkin bookdepositoryn tyytyväisenä asiakkaana.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: tmielone - 10.09.2009 klo 10:13:45
Varoituksen sana bookdepositoryn käyttäjille!

Varmaan moni bookdepositoryn käyttäjä sai sähköpostiinsa voucherin, jolla luvattiin 10 % alennus kaikista kirjoista 10.9 asti. Luonnollisesti päätin käyttää edun hyväkseni. Tein pitkän listan kiinnostavista teoksista normaaleilla sivuilla ja hintaa tilaukselle kertyi 100 €. Menin sitten saamani voucherin kautta kaupan sivuille ja pistin samat teokset ostoskoriin. Yllättäen teoksien yhteishinta olikin 108 € ja alennuksen kanssa maksettavaksi jäi 97 €. Kummallisesti luvattu 10 % alennus olikin supistunut 3 % alennukseksi.

Selvitin asiaa tarkemmin ja huomasin, että keskivertoa kalliimpien sarjakuvien hintaa oli alennuskampanjassa nostettu muutamia euroja. Itseasiassa kaikki teokset olivat alennuskampanjassa kalliimpia kuin normaalisivuilla, mutta halvempien teosten kohdalla kyse oli vain senteistä. Esimerkiksi Cooken Parker albumi oli 14 € tavan sivuilla ja alennussivuilla 17 €. Muutamien eurojen korotukset löytyivät myös Gaimanin What Happened to the Caped Crusader ja Brubakerin Sleeper sarjakuvista.

Poistin siis ostoskoristani kaikki kalleimmat teokset ja onnistuin saamaan todellisen alennuksen lähelle luvattua 10 %. Ajattelin tästä täälläkin mainita, jotta muutkin osaavat olla tarkkana. Aika törkeää toimintaa kauppiaan osalta. Pitäisi varmaan käydä antamassa kaupalle palautetta. 
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Samppa - 18.09.2009 klo 07:58:17
Onko http://www.forbiddenplanet.co.uk/ (http://www.forbiddenplanet.co.uk/):sta tilaamisesta kellään kokemuksia? Joitain sarjiksia tuolta näyttäisi löytyvän kohtuuhintoihin, mutta mitenköhän esim. postituskulujen kanssa, joita ei sivulle ole selkeästi raaskittu merkitä.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Lönkka - 18.09.2009 klo 13:45:32
Ainakin Marvelin keräilyfigulehtien kanssa kävi siten että tilauksen saapumiseen meni moin 5-6 viikkoa ja postikulut oli sangen hurjat kun lähettivät FeExillä/UPSlla.

En suosittele.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: puro - 02.11.2009 klo 08:32:06
Kiinnitin huomiota, että tmielosen (muistaakseni) havainto Bookdepositorysta pitää nyt paikkaansa. Jostain syystä hinnat ovat taas lähteneet nousuun verraten vaikkapa parin viikon takaisiin.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Divine - 25.11.2009 klo 14:35:33
Varoituksen sana bookdepositoryn käyttäjille!

[...]

huomasin, että keskivertoa kalliimpien sarjakuvien hintaa oli alennuskampanjassa nostettu muutamia euroja. Itseasiassa kaikki teokset olivat alennuskampanjassa kalliimpia kuin normaalisivuilla

[...]

Pitäisi varmaan käydä antamassa kaupalle palautetta. 

Nyt tuli taas 10 % alennuskuponki. En ole vielä ehtinyt tarkistaa, onko samaa hintojennostokikkaa käytetty tällä kertaa. Vanheneeko kuponki, jos sitä klikkaa, ja onko siis tilaus tehtävä saman tien? Laitoitko palautetta viime kerralla?
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: JV - 25.11.2009 klo 16:45:45
Nyt tuli taas 10 % alennuskuponki. En ole vielä ehtinyt tarkistaa, onko samaa hintojennostokikkaa käytetty tällä kertaa. Vanheneeko kuponki, jos sitä klikkaa, ja onko siis tilaus tehtävä saman tien? Laitoitko palautetta viime kerralla?

Äsken selailin tuotteita, ja yhtäkkiä pamahti "Maintenance"-tila päälle, toivottavasti eivät nyt rukkaa niitä hintoja ylös...

Alennuskuponkia voi käyttää useita kertoja, rajoituksetta, sen voimassaolon ajan.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: tmielone - 25.11.2009 klo 17:46:41
Nyt tuli taas 10 % alennuskuponki. En ole vielä ehtinyt tarkistaa, onko samaa hintojennostokikkaa käytetty tällä kertaa. Vanheneeko kuponki, jos sitä klikkaa, ja onko siis tilaus tehtävä saman tien? Laitoitko palautetta viime kerralla?

Kuten Juha jo vastasikin, niin alennusta voi käyttää niin paljon kuin huvittaa.

Suunnittelin palautteen antamista, mutta se unohtui muiden kiireiden ohessa. Jos tällä kertaa kauppiaan taktiikka on sama, niin palautetta voisi antaa vaikka porukalla.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: JV - 25.11.2009 klo 21:48:59
Kuten Juha jo vastasikin, niin alennusta voi käyttää niin paljon kuin huvittaa.

Suunnittelin palautteen antamista, mutta se unohtui muiden kiireiden ohessa. Jos tällä kertaa kauppiaan taktiikka on sama, niin palautetta voisi antaa vaikka porukalla.

Minun havaintojeni mukaan hinnat (ja jo valmiit ale-prosentit) olivat samat ale-kuponkisivun kautta kulkiessa. Kyllähän tuolla saitilla hinnat elävät hiljakseen valuuttakurssien tms. myötä, mutta tällä hetkellä lafka vaikuttaa olevan taas varsin edullinen, ja monissa tuotteissa varsin mainioita alennuksia.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: tmielone - 26.11.2009 klo 07:57:49
Kuulostaa hyvältä. Harmi vain etten itse saanut tuota alennuskuponkia.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Veli Loponen - 26.11.2009 klo 09:50:25
Kannattaa huomioida sekin, että Bookdepositoryssa on jostain syystä samaa teosta listattuna useampaan kertaan eri hinnoilla. Ehkä ne käyttää useampaa välityspalvelua tms., jolloin sama kirja on saatavilla eri reittejä pitkin ja eri hintaan. Etenkin joissakin kirjoissa olen huomannut, että hintaero voi näin olla jopa useita kymppejä, vaikka kirja on aivan sama.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Mon of Olay - 07.12.2009 klo 11:55:36
Nyt tuli taas 10 % alennuskuponki. En ole vielä ehtinyt tarkistaa, onko samaa hintojennostokikkaa käytetty tällä kertaa.

On käytetty. Ostin juuri Thomas Ottin uusimman, ja se oli "alennuksen" kanssa 19 euroa ja risat, normaalisti 16,88 euroa.  Arvatkaa, kumman valitsin?
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Maso - 13.12.2009 klo 17:23:36
Kannattaa huomioida sekin, että Bookdepositoryssa on jostain syystä samaa teosta listattuna useampaan kertaan eri hinnoilla. Ehkä ne käyttää useampaa välityspalvelua tms., jolloin sama kirja on saatavilla eri reittejä pitkin ja eri hintaan. Etenkin joissakin kirjoissa olen huomannut, että hintaero voi näin olla jopa useita kymppejä, vaikka kirja on aivan sama.

Sarjispuolella hinnanero selittyy usein sillä, että Titanin versiot ovat kalliimpia kuin esim.  Marvelin tai Vertigon.

Mites noiden huonokuntoisten kanssa sitten menetellään? Otetaan yhteyttä asiakaspalveluun ja kuoreen "return to sender", vai joutuuko postituksen maksamaan itse?
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: X-men - 13.12.2009 klo 19:01:54
Mites noiden huonokuntoisten kanssa sitten menetellään? Otetaan yhteyttä asiakaspalveluun ja kuoreen "return to sender", vai joutuuko postituksen maksamaan itse?

Asiakaspalveluun kontaktia ja sieltä ohjeet kunhan on selittänyt asiansa.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: tmielone - 14.12.2009 klo 08:22:51
Mites noiden huonokuntoisten kanssa sitten menetellään? Otetaan yhteyttä asiakaspalveluun ja kuoreen "return to sender", vai joutuuko postituksen maksamaan itse?

Muistini mukaan postituksen joutuu itse maksamaan, sillä firmalla ei ole asiakaspalautussopimusta postin kanssa. Joskus lähettivät minulle väärän kirjan ja ajattelin hyvää hyvyyttäni sen palauttaa, mutta tulin toisiin aatoksiin, kun postikulut olisivat olleet suuremmat kuin kirjan hinta. Ilmoitin sitten asiasta BD:lle ja sieltä tuli vastaus, että heidän moka, joten pidä vain kirja. Harmi vain, että kirjan aihe ei kiinnostanut minua, eikä divareitakaan.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: puro - 11.01.2010 klo 10:57:39
Bookdepositoryssa tosiaan tuntuu hinnat heittelevän, mm. ostin 5 kirjaa puolitoista viikkoa sitten ja tänään kun satuin vertailemaan hintoja, yhtä vaille kaikki olivat näköjään 10-15% halvempia kuin silloin... Kannattaa näköjään kytätä, jos haluaa säästää eikä ole kiire hankintojen kanssa.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Veli Loponen - 23.02.2010 klo 10:27:30
Nyt täytyy kyllä vähän märrätä. Olen yleisesti ihan tyytyväinen Bookdepositoryyn ja ostelen sieltä sarjakuvia ja kirjoja kuukausittain. Eikä kertaakaan ole ollut ongelmia. Paitsi nyt. Viime syyskuussa ennakkotilasin muutaman sarjakuvan, joista ensimmäinen tulikin heti ilmestyttyään. Toinen ei sitten tullutkaan, vaikka se on ollut saatavilla muutaman kuukauden ajan niitten hyllyssä (siitä tuli ilmoitus). No, viime viikolla sitten tuli tilauksen kolmannen eli viimeisen sarjakuvan kohdalta ilmoitus, että ovat saaneet sen varastoonsa ja tänään oli näköjään lähetettykin. Hienoa!
Mutta sitä toista ei vielä ole lähetetty. Siitä olen jo aikaisemmin ottanut yhteyttä, mutta en saanut vastausta. Nyt kun tuo uusi sarjis lähti noin nopeasti, otin uudelleen yhteyttä. Saa nähdä tuleeko vastausta. Samalla huomasin myös, että jostakin syystä tämän tilauksen osoitteessa maaksi oli merkitty Irlanti. Niinpä ilmoitin siitäkin. Toivottavasti toi jo lähetetty sarjakuva kuitenkin joskus eksyy perille saakka...

No, ei tämä vielä masenna, enkä aio lopettaa Bookdepositoryn käyttämistä. Hyviä kokemuksia on kuitenkin paljon enemmän kuin huonoja. Ennakkotilauksia en ehkä enää kovin helposti tee, jos tämä on tulos...
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Veli Loponen - 09.03.2010 klo 17:50:05
Vaan kaikki tilatut sarjakuvat ovat nyt tulleet. Tuo Irlantiinkin lähtenyt saapui tänään. Oli käynyt matkalla myös Virossa.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Mon of Olay - 09.03.2010 klo 18:07:36
Vaan kaikki tilatut sarjakuvat ovat nyt tulleet. Tuo Irlantiinkin lähtenyt saapui tänään. Oli käynyt matkalla myös Virossa.

Jaaha, tämmöiset virheet sitten varmaan selittävätkin sen, miksei mun Locke & Key -alppariani oo näkynyt, vaikka 19. päivä helmikuuta on Book Depositorylta lähetetty. No, lupasivat jo pistää uuden tulemaan, paikan asiakaspalvelu tällaisissa tilanteissa ainakin on nopeaa ja ensiluokkaista. 
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Dennis - 31.03.2010 klo 17:03:45
Mikäköhän Bananalla on? Sivustoa ei ole juurikaan päivitettyä aikoihin, varsinkin "fani-shopit" on ajastaan jäljessä. Uutuussarjakuvia kyllä on yleisellä listalla.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Olli T - 07.04.2010 klo 23:07:51
Äh. Tilasin bookdepositorystä tulevan elokuvan innoittamana kaikki Scott Pilgrimit, mutta nyt tulikin viesti että ensimmäinen on loppu. Siitä on kuitenkin olemassa eri painos, 48 senttiä kalliimpi, joka olisi ollut kiva saada samaan pakettiin, mutta tämä ei tietenkään onnistu, joten joudun tilaamaan sen erikseen. Koska bookdepositoryssä postit sisältyvät hintaan, veikkaan, että kahden paketin lähettäminen tulee kalliimmaksi kuin se, että olisin saanut tuon eri painoksen 48 sentin alennuksella. Olisivatpa säästyneet myös yhdeltä negatiiviselta internetkirjoitukselta.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Mon of Olay - 08.04.2010 klo 00:18:39
Koska bookdepositoryssä postit sisältyvät hintaan, veikkaan, että kahden paketin lähettäminen tulee kalliimmaksi kuin se, että olisin saanut tuon eri painoksen 48 sentin alennuksella. Olisivatpa säästyneet myös yhdeltä negatiiviselta internetkirjoitukselta.

Jos Book Depositorylta tilaa kerralla useampia alppareita, ne tulevat oman kokemukseni mukaan kaikki eri paketeissa, vaikka lähtisivät samana päivänä. Ja vielä siten, että jos olet tilannut jostain sarjasta osat 1-3, osa kakkonen on toki se, joka jostain syystä saapuu myöhemmin kuin muut. Onneksi postikulut tosiaan kuuluvat hintaan, yksittäisiä alppareita tilaillessa ei tule moisia ongelmia.

Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: puro - 08.04.2010 klo 08:19:54
Tuolta tilatessa hintaan kuuluu postitus ja ne postitetaan yksitellen eli postituksen ja saapumisen kannalta on ihan sama, tilaatko kerralla yhden vai sata.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: echramath - 08.04.2010 klo 20:23:56
Se on tietysti ihan hyväkin asia. Yksittäiset sarjakuva-albumit ja muutkin kirjat saattavat hyvin tulla postiluukun läpi ihan säädyllisesti, mutta isompi paketti ei. Ainakin minun ostokokemukseeni vaikuttaa olennaisesti se, tuleeko tuote kotiin asti vai pitääkö sitä hakea jostain Postista (jonka aukioloajat ja sijainti ovat vähän epäoptimaaliset, puhumattakaan siitä, että sillä näyttäisi olevan täällä yhden päivän viive ennen kuin "postiluukkua isompi kirje" on noudettavissa).

Tuokohan se lisää kustannuksiakaan?
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Olli T - 08.04.2010 klo 22:09:41
No mulla ei ole vielä kai koskaan tullut yksikään sarjakuvatilaus luukusta läpi vaikka olisi teoriassa mahtunutkin. Tämä ei tosin ole suuri ongelma, koska postiin on 5 min kävelymatka ja se on auki kahdeksaan (paitsi kesällä kuuteen).
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Dennis - 15.04.2010 klo 11:28:52
Paha takaisku ainakin meikäläiselle, Egmont-Shop menee kiinni. Kyseessä lienee taloudellisesti heikosti meno.

Harvittavaa ainakin mangojen ja Egmontin kirjojen kannalta, täällä kun ei ole kirjakauppaa mistä hankkia noita. Eikä kirjakauppaa tai vastaavaa ole lähimaillakaan.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 15.04.2010 klo 11:49:29
Verkkokauppoja on niin monia.
Olisko Banana-shopista (http://www.bananapress.fi/index.php?url_id=10866476390058323106098430048905599454260889739386) korvaavaa iloa?

Timo
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Dennis - 15.04.2010 klo 12:40:26
Bananan tiedän, en tiedä mikä sen tulevaisuus on, mutta sarjispäivitykset Fani-shopeissa  ovat jo yli 3 kk:n takaa, ja muutenkin tuntuu ettei homma futaa entiseen malliin. Mistä tämä on merkki, sitä on vielä vaikea sanoa.

Suomalaisilla sarjisnettikaupoilla ei taida mennä ihan putkeen tällä hetkellä.

Sitten on noi ruotsalaiset (?) Adlibris ja Bookplussa, sieltä saa jotain Egmontin juttuaja kohtuuhintaisesti, muttei kaikkia.

Suomalainen ja Akateeminen ovat taasen superkalliita.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Kreegah Bundolo - 15.04.2010 klo 13:23:46


Suomalaisilla sarjisnettikaupoilla ei taida mennä ihan putkeen tällä hetkellä.En siitä putkesta tiedä mutta Kreegah Bundolon nettikauppaan tulee ehkä yksi tilaus kuukaudessa. Pistää miettimään että mikä pointti senkin ylläpitämisessä on. Sama kama menee samaan hintaan kirpputorilla Tampereella kaupaksi muutamassa päivässä ja sinne olen varastojani kantanutkin. Pöytä numero 54 facebookissa. (http://www.facebook.com/home.php?ref=home#!/group.php?gid=355229303606)

Motivaatio nettikaupan valikoiman päivitykseen on yllämainitusta syystä ollut viime aikoina vähäinen.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Dennis - 15.04.2010 klo 16:36:21
Tuo on kyllä surullista luettavaa, ei ihme jos lappua laitetaan luukulle nettikaupoissa.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: JM - 19.04.2010 klo 11:01:43
Paha takaisku ainakin meikäläiselle, Egmont-Shop menee kiinni. Kyseessä lienee taloudellisesti heikosti meno.

Harvittavaa ainakin mangojen ja Egmontin kirjojen kannalta, täällä kun ei ole kirjakauppaa mistä hankkia noita. Eikä kirjakauppaa tai vastaavaa ole lähimaillakaan.

Pieni tarkennus, että EgmontShop ei mene kiinni, vaan jatkaa edelleen mm. tilattavien sarjakuvalehtien myyntikanavana. Kannattaa tsekata http://egmontshop.fi (http://egmontshop.fi) -etusivulta nuo päivittyvät poistotarjoukset.

Dennis, ehkä sulla on yllättävänkin pian sähköinen tablet/lukija, ja ostat kaikki sarjakuva-albumit siihen :)

Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Dennis - 19.04.2010 klo 22:30:31
No joo!

Melko varmasti tuo lukulaite on tulevaisuutta, mutta tokkopa Suomessa, missä meikäläiset tekijänoikeusmafiat ovat onnistuneet estämään monien innovaatioiden käyttöönoton, joko ylihinnoittelulla tai suoranaisella estolla.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: TOSA - 21.04.2010 klo 13:33:56
Ensimmäiset egmontshopin alesta ostetut saapuivat eilen ja nyt pitäisi vielä ehtiä niitä lueskelemaan. Kaikki neljä tilattua ovat kyllä sellaisia joita täydellä hinnalla ei olisi ikinä tullut edes ostettua. No ehkä Ase-X olisi tullut ostettua täydellä hinnalla jos sitä ei olisi aiemmin jo lukenut. Tomitus oli nopea, pakkaus hyvä kuten yleensäkin mutta ostoksia selatessa tuli jotain outoa vastaan. Ase-X:n ensimmäisen sivun reunassa on 1,5x0,5cm tahra joka näyttää ehkä kaakaolta, kahvilta tai joltain muulta tummanruskealta. En tiedä kannattaisiko tuosta mitään valittaa. Painos on kai jo loppuunmyyty joten uutta tuskin saa tilalle. Toisaalta pieni tahra voi tuntua pilkunviilaukselta mutta odotin kyllä virheetöntä kappaletta.

Tämä tahra voi kyllä jäädä harmittamaan kuten Niilo Pielinen kokoelman yksi numero jossa vasta kauan tilauksen jälkeen huomasin selkämyksen olevan kellertävä (aurinko?) valkoisen sijaan. Olisiko numero 5 tai 6 ja boksissa se erottuu törkeän selvästi. Tilauksesta oli kuitenkin jo niin monta kuukautta että siitä en enää kehdannut lähteä valittamaan vaikka tiedän sen olleen kellertävä jo saapuessaan. Kaapissa se ei tuohon kuntoon ole voinut mennä kun muutkaan Niilot eivät väriä olleet muuttaneet, samassa kaapissa ja samalla hyllyllä johon ne oli suoraan saapumisen jälkeen laitettu odottamaan lukemista.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Rikuturso - 24.06.2010 klo 14:05:41
 Kah, kaksi vuotta, enkä ole kirjoittanut mitään... No kumminkin, pieni italomainos ennen juhannuslaitumille karkaamista:

 Bonelli-kokoelmani (lähinnä Dylan Dogia tosin) kasvettua jo ihmissuhteita vaarantaviin mittoihin piti etsiä italialaisia sarjiksia, joissa ei ole kuuttasataa osaa, vaan kioskihörhöilyn helmiä tiivistettynä hieman vähemmän tilaa vieviin sarjoihin. Löytyi tällainen portaali:

 http://www.fumetto-online.it

 Kyseessä on nettisivujen perusteella Bolognalainen megasarjiskauppa (Alessandro srl), joka myös julkaisee itse ranskalaista nykybedeä jne. (Alessandro editore) ja välittää muiden julkaisijoiden tuotteita, sekä uusia että divaritavaraa (Alessandro distribuzioni).

 Pääsivun vasempaan ja oikeaan laitaan on pylväisiin pinottu linkit eri kustantamoiden katalogeihin tuotteista, joita Alessandron kautta on saatavilla. En nyt rupea luettelemaan, mitä kaikkea on saatavilla, mutta tuolta voi hankkia esim. kaikki Cortot italiaksi joko luksus- tai taskaripainoksina, lähes kaikki italialaiset länkkärisarjikset ja tärkeimpien Tex-piirtäjien "Näin teen sarjakuviani" -uraretrospektit jne. jne. Nämä vain mainostaakseni opuksia, joiden uskon suomalaisia kiinnostavan. Jääköön lisäinfo kunkin omalle vastuulle / myöhempään ajankohtaan. Mutta rahareikä on lähes loputon, melkein kaikkea muuta voi shoppailla paitsi ankkaa.

 Itse tilasin toukokuun loppupuolella Kerry il trapperiä (Tiziano Sclavin kässäröimä kauhulänkkäri), Ranxeroxit 1-3, Andrea Pazienzan (Italian vastakulttuurisarjakuvan puolijumala, josta taidesarjakuvistit yleensä haastatteluissan horisevat) Pompeon ja pätkän Zanardi-saagaa sekä Magnukselta  neljä osaa Necronia (kieli poskessa parhaan kioskiroskan perinteen mukaan väännettyä eksploitaatiokauhustelua).

 Prosessi kesti siis noin kuukauden, osittain koska sähkökirjelmöin kaksi kertaa omituisella byrokraatti-italialla myyjän kanssa varmistaakseni mahdollisuuden maksaa pankkisiirrolla. Kortin vinguttaminen lyhentänee aikaa n. viikolla. Tavara saapui erinomaisessa kunnossa n. 10 päivää siitä, kun liikkeestä ilmoittivat postittaneensa paketin, ja lähetyskuluina velkoivat tuosta varsin painavasta jötkäleestä (saattoi lähennellä kymmentä kiloa) parikymmentä euroa.

 Sain säntillisesti ja rakkaudella pakattuna kaikki tilaamani albut ja pääsin taas toteamaan, etten vieläkään ole törmännyt italopainotuotteeseen, jossa olisi pikselivikaa. Eikä Ivan-Marion italialaisbalkanilainen liiga ole vieläkään tyhjentänyt tiliäni!

 Jos kiinnostusta ilmenee, voin myöhemmin pistää palstalle tarkemmat tilausohjeet italiaa osaamattomille. Suosittelen kuitenkin, että tilaaja osaisi edes auttavasti saapasmaan kieltä, sillä kaikki tiedotteet pärähtävät sähköpostiin italiaksi, ja tällä on merkitystä siinä, että sivustolle listattuja nimikkeitä on niin paljon, että henkilökunnan täytyy erikseen tarkistaa niiden faktuaalinen saatavuus ja ilmoittaa siitä tilaajalle. Tai sitten voi kokeilla lähettää pääsivun alalaidan spostiosoitteeseen tiedustelun englanniksi, ja katsoa, reagoidaanko mitenkään...

 Joka tapauksessa, hyvää jussia kaikille!
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Hobgoblin - 15.07.2010 klo 22:03:22
http://www.lukuhetki.fi/books.php   

http://www.lehtitori.fi/lehti.aspx?id=2502


https://www.akateeminenkirjakauppa.fi/webapp/wcs/stores/servlet/TopCategoriesDisplay?storeId=10052&catalogId=10001&langId=-11


http://www.suomalainen.com/sk/

http://www.kirjainfo.com/

http://www.info.fi/

täsä olis joitakin.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: OM - 07.10.2010 klo 12:15:35Heips,

Te jotka olette tilanneet sarjakuvia ulkomailta. Voisitteko suositella mitään sarjakuvia myyvää liikettä, joka pakkaisi sarjakuvat hyvin. Kuulin, että joillakin on ollut ongelmia juuri siinä, kuinka hyvin tai huonosti tilaamasi sarjakuva on pakattu sen saapuessa sinulle paketissa.


Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Veli Loponen - 07.10.2010 klo 12:18:49
Luitko tämän ketjun jo läpi?

Sekä Play.com että Bookdepository.com pakkaavat (mielestäni) sarjakuvat ihan hyvin.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Jena Baran - 07.10.2010 klo 12:23:56
Mile High Comics pakkaa ne erinomaisesti. Ei minulla ole kyllä ollut sen enempää ongelmia The Book Depositoryn, MyComicShopin, TFAW:n, Amazonin (US, UK, FR), Playn, Bud's Art Booksin tai oikeastaan minkään sarjakuvaverkkokaupan kanssa (satoja paketteja vuodesta 1985 alkaen). Satunnaisia kolhuja tulee kirjojen nurkkiin, vaikka kuinka hyvin pakkaisi, koska rahdinkuljetus valitettavasti joskus on kovakouraista.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Olli T - 07.10.2010 klo 12:31:06
Mile High Comics pakkaa ne erinomaisesti. Ei minulla ole kyllä ollut sen enempää ongelmia The Book Depositoryn, MyComicShopin, TFAW:n, Amazonin (US, UK, FR), Playn, Bud's Art Booksin tai oikeastaan minkään sarjakuvaverkkokaupan kanssa (satoja paketteja vuodesta 1985 alkaen). Satunnaisia kolhuja tulee kirjojen nurkkiin, vaikka kuinka hyvin pakkaisi, koska rahdinkuljetus valitettavasti joskus on kovakouraista.
Voin kompata tätä, joskin pienemmällä volyymillä. Koskaan ei ole ollut valittamista verkkokaupoista ostetuissa sarjakuvissa.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Pastissi - 07.10.2010 klo 12:36:10
Play ja Book Depository lähettävät tuotteet yksitellen eivätkä harrasta sen kummempaa pakkaamista kuin pahvikääre (tai jopa pelkkä kuplamuovipussi). Niinpä pahvikantiset ja joskus kovakantisetkin teokset saattavat saada kuljetuksen aikana osumaa johonkin kulmaan.

Isommissa erissä postittavat firmat (kuten vaikka edellä mainitut Amazon, TfAW ja Mile High) sen sijaan yleensä ymppäävät pakettiin myös pehmustetta, ja näin pakatut hankinnat ovat yleensä saapuneet perille aivan moitteettomassa kunnossa.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Jena Baran - 07.10.2010 klo 12:46:35
Play ja Book Depository lähettävät tuotteet yksitellen eivätkä harrasta sen kummempaa pakkaamista kuin pahvikääre (tai jopa pelkkä kuplamuovipussi).

Se on totta, että ne eivät ole yhtä jykeviä kuin vaikka Mile High Comicsilla, mutta on niissäkin pahvikääreissä ulottuvuutta reunojen yli. Yleensä ne riittävät pehmentämään osuman (kuplamuovipussi ei niin hyvin), mutta on minulle tullut läpi lyötyjä Mile High –pakettejakin. Tuuripeliä, mutta Mustan Pekan käteenjämisen riski on sen verran pieni, ettei verkkokauppoja kannata sen takia vaihtoehtona kokonaan hylätä.

Esimerkiksi massiiviset Lost Girls – ja Complete Calvin & Hobbes –laatikot tulivat minulle Playltä täysin kunnossa.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Olli T - 07.10.2010 klo 15:34:13
Play ja Book Depository lähettävät tuotteet yksitellen
Kyllä mulle tuli ainakin Book Depositorysta Scott Pilgrimit kaikki yhdessä paketissa eikä yksitellen.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Veli Loponen - 07.10.2010 klo 16:59:15
Kyllä mulle tuli ainakin Book Depositorysta Scott Pilgrimit kaikki yhdessä paketissa eikä yksitellen.
Meinasin kirjoittaa, että ompas outoa, mutta sitten muistin, että oon mäkin saanut niiltä useamman kirjan samassa paketissa. Tuntuu joka tapauksessa olevan vähän arpapeliä, että milloin tulee samassa paketissa ja milloin ei. En ainakaan ole keksinyt vielä mitään sääntöä siinä, kun useimmin tulee yksittäin.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 26.11.2010 klo 11:41:41
Erikoista. Lehtitori (http://www.lehtitori.fi). Sanoo olevansa Euroopan suurin lehtien verkkokauppa. Ja että valikoimaa riittää. Sarjakuvien puolella samat paskat kuin muuallakin ja ihan lähikioskissa; ankat ja bamset, scoobidoot, tomit ja jerryt, eri kielillä. Ranskastakin vain ankkaa, Picsou. Yllätyksenä Sarjari ja Sarjainfo  (http://www.lehtitori.fi/haku.aspx?n=&m=&a=14&p=1) (vaikkei sarjakuvaa olekaan). Sarjakuvaosastossa myös syystä tai toisesta Jerry Cotton. Höh ja höh.

Edit: Hah, tämä on taas osastossa:
 Taide, kulttuuri ja kirjallisuus > HUMORKLASSIKER  
Lainaus
 HUMORKLASSIKER
Humorklassiker on ruotsalainen sarjakuvalehti, jossa Åsa-Nisse ja Lilla Fridolf, jotka joutuvat monenlaisiin tilanteisiin tahtomattaan. Selma seikkailee silloin tällöin mukana.

Ja sinnehän se Sarjainfo olis paremmin sopinut, Taide, kulttuuri ja kirjallisuus -osastoon.

Timo
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Curtvile - 26.11.2010 klo 15:15:09
Sarjakuvaosastossa myös syystä tai toisesta Jerry Cotton. Höh ja höh.

et taida olla viime vuosina Cottonia lukenut? Mukanahan on nyklyisin aina 6-8 sivua kotimaista Jerry Cotton sarjakuvaa.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 26.11.2010 klo 15:49:03
Seurassakin on usempi sivu sarjakuvaa.

Timo
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Janne - 26.11.2010 klo 20:21:12
Tuli sitten ihka ensimmäisen kerran tilattua sarjakuva Amazonilta. Ja tättärää, opuksen kulma oli pahasti rutussa (paketti oli kyllä ihan ehjä).  Olisiko reklamoinnista mitään hyötyä? Jos palauttaa, niin saako ehjää tilalle tai rahojaan pois?
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: X-men - 26.11.2010 klo 20:26:49
Tuli sitten ihka ensimmäisen kerran tilattua sarjakuva Amazonilta. Ja tättärää, opuksen kulma oli pahasti rutussa (paketti oli kyllä ihan ehjä).  Olisiko reklamoinnista mitään hyötyä? Jos palauttaa, niin saako ehjää tilalle tai rahojaan pois?

On hyötyä ellei ko. tuote ole loppuunmyyty.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: puro - 08.12.2010 klo 22:28:55
Tuli sitten ihka ensimmäisen kerran tilattua sarjakuva Amazonilta. Ja tättärää, opuksen kulma oli pahasti rutussa (paketti oli kyllä ihan ehjä).  Olisiko reklamoinnista mitään hyötyä? Jos palauttaa, niin saako ehjää tilalle tai rahojaan pois?

Eikös palautuksen postituksen joudu itse kustantamaan?
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: tmielone - 09.12.2010 klo 08:09:57
Eikös palautuksen postituksen joudu itse kustantamaan?

Jos firmalla ei ole sopimusta palautuksista postin kanssa, niin postikulut jäävät kuluttajalle. Ainakin näin minulle on postissa ohjeistettu.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Janne - 09.12.2010 klo 08:52:09
Itse joutuu maksamaan palautuksen. MUTTA Amazon lupasi maksaa tilille oliko se nyt jotain 3 euron verran. Minun tapauksessani palauttamisesta olisi tullut takkiin siis n. 30 senttiä. MUTTA heti kun olin saanut tehtyä virallisen reklamaation heidän nettisivuillaan, ystävällinen asiakaspalvelija ilmoitti, että vaurioitunutta kirjaa ei tarvitsekaan palauttaa, koska postikulut nousisivat kohtuuttoman isoiksi. Lähettävät korvaavan kappaleen siitä huolimatta.

Heidän ilmoituksensa mukaan uusi kappale olisi pitänyt tulla 6. päivä. Jos albumi tosiaan tulee ja vieläpä ehjänä, niin silloin reklamoinnista todellakin oli hyötyä, joten kiitos kaunis X-menille usutuksesta.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: X-men - 09.12.2010 klo 20:32:01
Heidän ilmoituksensa mukaan uusi kappale olisi pitänyt tulla 6. päivä. Jos albumi tosiaan tulee ja vieläpä ehjänä, niin silloin reklamoinnista todellakin oli hyötyä, joten kiitos kaunis X-menille usutuksesta.

Aina kannattaa valittaa sillä on siitä joskus hyötyäkin.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Janne - 11.12.2010 klo 00:01:44
Eilen se albumi sitten tuli ja hyvässä kunnossa.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: The Spirit - 11.12.2010 klo 10:29:48
Ainakin kun Ameriikan Amazonista tilaa, niin monesti on sarjakuvissa pientä ryttyä ja lyttääntymistä kulmissa. Eivät laita tarpeeksi fyllinkiä paketteihin, vaan kirjat pääsevät liikkumaan vapaasti paketin sisällä. Ihan ymmärrettävää moisessa liukuhihnahommassa, kun paketteja lähetetään biljoonittain. Onhan siinä aina oma pieni jännityksensä, että saako mitä tilaa. Joskus on tullut sama albumi kahteen kertaan ja joskus on joku jäänyt pois. Mutta kyllä minunkin kokemukset ovat, että reklamointi toimii Amazonilla. Ja tilaan jatkossakin Amazonilta.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Darth Mika - 11.01.2011 klo 20:31:45
Kumpi näistä kirjaverkkokaupoista on parempi eli kummalla on tyytyväisemmät asiakkaat ja nopea toimitus. Adlibris vai Bookplus?
Eli onko pahoja koemuksia noista! Täytyy tässä miettiä kummasta ostaa ton kirjasarjan...en halua pettyä palveluun.
Hintahan on sama molemmissa, ainakin nyt alussa.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Laine, Jukka - 11.01.2011 klo 21:14:31
Bookplus on ainakin toimittanut nopeasti, Adlibriksestä ei ole kokemusta.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: haplo - 11.01.2011 klo 21:28:04
Joulukuussa tilasin kaksi pakettia Adlibriksestä. Molemmissa paketti saapui alle viikossa, eli mukavaa vauhtia. En kovin tarkkaan enää päiviä muista. Toisessa meni pari päivää pidempään, sillä etsivät varastosta tuotetta joka oli loppunut eivätkä saaneet uutta tilalle. Mutta noissa, joita on helposti saatavilla, toimitus tapahtuu nopeasti. Ennenkin olen tilaillut tuolta, eikä ole pahaa sanottavaa. Yhden kerran posti palautti pakettini ilman että sain asiasta heiltä tietoa, mutta siinäkin Adlibris kyseli syytä palautukselle ja sain sitä kautta lopulta paketin. Ei ollut siis tuokaan kaupan vika.

En itse ole sen sijaan koskaan Bookplussasta tilannut mitään.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: jans - 12.01.2011 klo 17:01:03
Itse olen viime aikoina suosinut hintasyistä kirjatilauksissa ulkomaista, eli Book Depositorya, jolla on ilmaiset postikulut ja kirjat ovat tulleet toistaiseksi nopeasti ja hyvin pakattuna perille.

http://www.bookdepository.co.uk/book/9781606994412/Walt-Disneys-Mickey-Mouse
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Henendo - 12.01.2011 klo 17:11:27
Itse olen viime aikoina suosinut hintasyistä kirjatilauksissa ulkomaista, eli Book Depositorya, jolla on ilmaiset postikulut ja kirjat ovat tulleet toistaiseksi nopeasti ja hyvin pakattuna perille.

http://www.bookdepository.co.uk/book/9781606994412/Walt-Disneys-Mickey-Mouse  (http://www.bookdepository.co.uk/book/9781606994412/Walt-Disneys-Mickey-Mouse)
Hmm... Tuntuu liiankin hyvältä ollakseen totta. Brittiläinen yritys, eikä lainkaan postikuluja edes Suomeen toimitettaessa. Hinta on kyllä selvästi halvin näkemistäni. Jos kukaan ei kuitenkaan löydä mitään moitittavaa, voisin ehkä uskaltautua tilaamaan täältä pelkän säästämisen vuoksi (ellei parempia tarjouksia ehdi vielä ilmaantua). Millaistahan pakkauspolitiikka on? Kestääkö kallisarvoinen kirja(ni) röykkyytyksen Britanniasta tänne?
EDIT: No tuossahan jans jo mainitsikin pakkauksista. Äh, en ikinä osaa nähdä kaikkea!
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Darth Mika - 12.01.2011 klo 18:14:52
Itse olen viime aikoina suosinut hintasyistä kirjatilauksissa ulkomaista, eli Book Depositorya, jolla on ilmaiset postikulut ja kirjat ovat tulleet toistaiseksi nopeasti ja hyvin pakattuna perille.

Mä olen vähän arka tilaamaan mitään ulkomailta...varsinkin jos Suomesta voi tilata saman.
Carl Barksin koottujen extrat tilasin Norjasta, kun en muualta saanut täydellisiä extra sarjoja.
Kyllä mä taidan ostaa ton kirjasarja tuolta Adlibrikseltä, vaikka nyt on ulkomaalaisia verkkokauppoja kalliimpi. Pistin just sen valvottaviin ja tilaan heti kun vain tulee tilattavaksi.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: xml - 12.01.2011 klo 18:46:44
Millaistahan pakkauspolitiikka on? Kestääkö kallisarvoinen kirja(ni) röykkyytyksen Britanniasta tänne?

Bookdepository käyttää sekä pahvipakkauksia että kuplamuovikuoria, halvemmat kirjat tulevat yleensä kuplamuovissa. Tuo Mikki-kirja näkyy olevan kovakantinen, joten tullee kunnossa vaikka laittaisivatkin kuplamuoviin. Tosin jos kovakantinen kirja putoaa kulmalleen/nurkalleen, kuplamuovikuoressa kirjan kulmaan voi tulla havaittavia painaumia. Sen sijaan ohuen pehmytkantisen kirjan taittumis- ja vaurioitumisriski on kuplamuovikuoressa erittäin suuri.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Dennis - 12.01.2011 klo 18:55:15
Itse olen ostanut viime vuonna paljon juuri Book Depositorysta. Kokemukset ovat olleet hyviä, tilasin Mikin sieltä ennakkoon.

Pakkaukset ovat peruspakkauksia, kestävät kyllä ihan hyvin ellei pakkaus joudu tosi kovaan käsittelyyn postissa.

Se mikä oli tavallaan negaa Bookissa, oli se kun tilasin "ison jöötin" ennakkotilauksena Joulun alla niin huomasin, että olivat heti veloittaneet luottokorttitiliä. Muissa ulkomaisissa firmoissa joita olen käyttänyt on ollut niin, että veloittavat vasta kun lähettävät tuotteen. Siis tilaukseni kirjoja ei ole vielä edes julkaistu.

Eli pientä jännitystä on, jos käy niin että ko. sarjakuvakirjoja ei julkaistakaan, mikä on aina mahdollista, siinä on siten kiva alkaa peräämään rahojaan takaisin.

Mutta kyllä to Mikki on varma nakki.

Itse käytän myös Adlibristä paljon, se on erittäin varma ja halvempi kun esim. Akateeminen Kirjakauppa.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Darth Mika - 12.01.2011 klo 19:29:16
Itse käytän myös Adlibristä paljon, se on erittäin varma ja halvempi kun esim. Akateeminen Kirjakauppa.

Akateeminen on sikakallis ainakin Carl Barksin ruotsalaisille extroille. Kattelin siellä hyllyssä Bruno Björn och Vänner-kirjaa. Se maksoi 99,90 €. Adlibriksellä 68,70 €....aika paha ero.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Pastissi - 17.01.2011 klo 16:01:37
Itse olen viime aikoina suosinut hintasyistä kirjatilauksissa ulkomaista, eli Book Depositorya, jolla on ilmaiset postikulut ja kirjat ovat tulleet toistaiseksi nopeasti ja hyvin pakattuna perille.

Tällä hetkellä edullisin hankintapaikka näyttäisi olevan Amazon UK, jos tilaa tavaraa vähintään £20:lla, jolloin postitus on ilmainen. Päivän hinta on £14.42, eli päivän kurssilla n. 17 euroa:
http://www.amazon.co.uk/gp/product/1606994417 (http://www.amazon.co.uk/gp/product/1606994417)

Book Depositorya vierastan sen harrastaman postikulukusetuksen vuoksi, ja Amazon myös varmemmin pakkaa kirjaa huolellisesti - ja veloittaa korttia vasta postittaessaan ostoksen.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Henendo - 17.01.2011 klo 16:28:14
Itse olen viime aikoina suosinut hintasyistä kirjatilauksissa ulkomaista, eli Book Depositorya, jolla on ilmaiset postikulut ja kirjat ovat tulleet toistaiseksi nopeasti ja hyvin pakattuna perille.
Book Depositorya vierastan sen harrastaman postikulukusetuksen vuoksi

Taidan murtaa aiemman päätökseni ja tilata joltain kotimaiselta taholta. Brittiyritys tuntui aluksikin aika uskaliaalta vedolta, ja nyt, saatuani tietooni tällaista, ostohalut kyseiseltä taholta laskevat rajusti. Miten yritys voi tehdä tällaista? Vai tarkoittiko Pastissi sittenkään sitä, mitä luulen? (Sitä, että lupauksista huolimatta postikulut maksatetaan asiakkaalla)
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Pastissi - 17.01.2011 klo 16:42:08
Vai tarkoittiko Pastissi sittenkään sitä, mitä luulen? (Sitä, että lupauksista huolimatta postikulut maksatetaan asiakkaalla)

Juu - tosin postikulut on upotettu sisään kirjan hintaan, eli siinä mielessä postitus on mainostettuun tapaan "ilmaista". Todellisuudessa Book Depository kuitenkin lisää hintaan tuntuvan prosenttikorotuksen, jos asiakkaan IP-osoite viittaa ulkomaille. Ihan aukoton tuo järjestelmä ei ole, sillä joidenkin tuotteiden kohdalla hinta ei muutu, mutta painavan opuksen ollessa kyseessä ulkomaiselle tilaajalle näkyvä hinta voi hyvinkin olla kympin verran korkeampi. Tämä käytäntö tekee myös hintavertailupalvelujen käytön Book Depositoryn osalta melko hyödyttömäksi.

Siinä mielessä huijausta ei siis tarvitse pelätä, että joutuisi maksamaan enemmän kuin sivuilla kerrotaan (paitsi jos sattuu tekemään tilauksen juuri hinnantarkistuksen hetkellä - näin kävi kerran itselleni). Mieluummin suosin kuitenkin kauppaa, joka kertoo taksansa rehellisesti ja avoimesti.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: VesaH - 17.01.2011 klo 17:56:09
Britanniassa kirjoilla ei ole arvonlisäveroa. Jos tilaaja on Suomesta, hintaan lisätään 9% vero, jonka myyjä tilittää Suomen verottajalle. Näin ainakin Amazon.

Veroineen ja postikuluineen Gottfredson-kirja maksaa £21.69 eli noin 26 euroa Amazonilta tilattuna.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Pastissi - 17.01.2011 klo 18:08:29
Britanniassa kirjoilla ei ole arvonlisäveroa. Jos tilaaja on Suomesta, hintaan lisätään 9% vero, jonka myyjä tilittää Suomen verottajalle. Näin ainakin Amazon.

Totta - mutta tuo velvollisuus periä alv kohdemaan mukaan koskee vain niitä kauppiaita, joiden vuotuinen myynti kyseiseen maahan ylittää tietyn EU:n saneleman euromäärän. Amazon on yksi harvoja kirja-alan verkkokauppoja, joita tämä velvollisuus koskee.

Book Depositoryllä tuo hintoihin salaa ujutettu korotus näyttäisi ainakin jossain määrin korreloivan kirjan painon kanssa, joten kyseessä lienee tavanomaista kierompi tapa piilottaa ilmaisiksi väitetyt postikulut.

Esimerkiksi Play.com harrastaa samansuuntaista toimintaa vedättämällä valuuttakursseissa. (Britannian ulkopuolelle tilauksia ei toimiteta kuin euromääräisinä, ja puntahintojen eurokurssi on laskettu Playn ikioman kertoimen mukaan, paksulla voittomarginaalilla höystettynä.) Playlla tämä ero hintaero on kuitenkin kaikkien todennettavissa ja Book Depositorya johdonmukaisempi, joten hintavertailusivustotkaan eivät anna niin harhaanjohtavia tuloksia.

Veroineen ja postikuluineen Gottfredson-kirja maksaa £21.69 eli noin 26 euroa Amazonilta tilattuna.

Veronkorotuksen kanssa Amazon UK:n loppuhinnaksi tulee £15.72, jos keksii samalla kertaa muuta tilattavaa vähintään 6 punnan edestä. (Ilmainen postitus koskee yli 20 punnan tilauksia.)

Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: VesaH - 17.01.2011 klo 18:36:26
Joo, kannattaa suosia suomalaisia kauppoja eikä ulkomaan huijareita. Kirjat saa ainakin Adlibrikseltä myös lähimpään R-kioskiin, eikä tarvitse hakea kaukaa postitoimistosta, niitä kun on harvassa nykyään.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Laine, Jukka - 17.01.2011 klo 19:07:53
Meillä onkin R-kioski postitoimistossa tai päinvastoin. Ennen ne olivat vierekkäin samassa rakennuksessa mutta nyt on seinä revitty välistä.

Kirjojen tilaaminen netistä on muuten omana ketjunaan keräilyalueella. Siirrän nämä jossakin vaiheessa sinne, kun ensimmäistä kirjaa on ihmisten käsissä.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: puro - 17.01.2011 klo 19:49:49
Book Depositoryllä tuo hintoihin salaa ujutettu korotus näyttäisi ainakin jossain määrin korreloivan kirjan painon kanssa, joten kyseessä lienee tavanomaista kierompi tapa piilottaa ilmaisiksi väitetyt postikulut.

Menee pikkasen offariksi, mutta joku voinee siirtää oikeaan ketjuun... Mistä tuo kusetus on todettu? Tämä on sillä tavalla mielenkiintoista, että vuosia tuolta on tullut tilattua. Suosin kuitenkin mieluummin sitä, joka toimittaa kotiovelle halvalla.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Pastissi - 17.01.2011 klo 22:14:58
Mistä tuo kusetus on todettu? Tämä on sillä tavalla mielenkiintoista, että vuosia tuolta on tullut tilattua. Suosin kuitenkin mieluummin sitä, joka toimittaa kotiovelle halvalla.

Omakohtaisesti tuon hintamuutoksen voi todeta, kun käy Book Depositoryn sivuilla jonkin Britanniassa sijaitsevan välityspalvelimen (proxy) kautta.

Hyvin toimivia ilmaisproxyja on kuitenkin harvakseltaan tarjolla, joten käytännössä helpointa on käyttää jotakin Britanniassa sijaitsevaa hintavertailupalvelua (esim. http://www.find-book.co.uk/ (http://www.find-book.co.uk/) tai http://www.bookcrawler.co.uk (http://www.bookcrawler.co.uk)) ja tutkailla, miten sen näkemät hinnat eroavat omista havainnoista. (Vertailua mutkistaa se, että Book Depositoryssa hinnat muuttuvat usein, joten vertailua kannattaa tehdä seuraamalla jonkin nimikkeen hintoja useamman päivän aikana.)

Kuten sanottu, ihan loogiselta tuo dynaaminen hinnoittelu ei vaikuta. Joidenkin teosten hinnat ovat samat, ja samanpainoisilla tai -hintaisille nimikkeillä hinnannousu ei välttämättä ole samansuuruinen. Ilmeisesti dynaamiseen hinnoitteluun liittyy myös jokin silkkaa tuotteen painoon perustuvaa ulkomaankerrointa jähmeämpi elementti. Tai jotain manuaalista säätöä.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: VesaH - 17.01.2011 klo 23:52:40
Viimeinen kysymys asian ulkopuolelta: onko Amazonilla ollut kauankin 0 postikulut Suomeen tilauksen ylittäessä tietyn rahamäärän? En ole aiemmin huomannut, vaikka olen sieltä jonkin verran tilannut.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: puro - 18.01.2011 klo 09:21:51
Joskus marraskuun loppupuolella se tuli voimaan, jos muistan oikein...
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: tmielone - 18.01.2011 klo 10:03:10
Mielenkiintoista infoa Pastissilla. Näköjään kauppiaat yrittävät maksimoida voittonsa mitä kekseliäämmin tavoin. Sinällään on ymmärrettävää, että kauppias upottaa postikulut hintoihin, sillä olisihan se aika huonoa bisnestä maksaa postitukset omasta pussista.

Käytännössä tuo ei kuitenkaan omiin ostoksiini vaikuta, sillä ostokset tulee tilattua sieltä mistä ne halvimmalla saa. Postikulujen upottaminen hintaan tekee vertailun jopa helpommaksi, kun ei tarvitse miettiä millaisia postikuluja tällä kaupalla oli jne. Ei myöskään tule tehtyä niin paljoa ylimääräisiä ostoksia, kun ei tarvitse lisätä kirjoja pakettiin ylittääkseen tietyn hintarajan, jonka jälkeen toimituskuluja ei ole. Tuollainen rajahan on erinomainen myynninlisääjä, sillä se kannustaa ihmisiä ostamaan enemmän. Ekonomien juoni sekin vain on.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Mon of Olay - 18.01.2011 klo 10:45:36
Postikulujen upottaminen hintaan tekee vertailun jopa helpommaksi, kun ei tarvitse miettiä millaisia postikuluja tällä kaupalla oli jne.

Samaa mieltä. Sitäpaitsi se Amazonin ilmaiskuljetusjuttu ei edes koske kaikkia tuotteita, mistä tulee lisää turhaa säätöä. Ja Book Depository on useasti joka tapauksessa ollut halvempi vaihtoehto kuin Amazon, kusettipa sitten tai ei.

Itseäni viime aikoina on hämmentänyt Kindle-sähkökirjojen tilaus Amazonilta, esim. kirja joka maksaa jenkeille $1.99 maksaakin suomalaiselle kaikkien verojen ja "imurointimaksujen" jälkeen $5.24, jee jee. 
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: puro - 18.01.2011 klo 11:49:36
Tsekkasin muutamalla kohteella. Kokeilin yhtä brittien hintavertailusivua ja katsoin suoraan bookdepositoryn sivuilta hinnan.

Mitään eroa ei tullut perusmangasta (Pluto 7), hintavertailu ei taasen löytänyt Starman omnibus 2:ta, mutta selkeä ero tuli Completely Don Martinilla. Hinta oli suoraan sivuilta jotain yli 70 puntaa ja vertailu antoi hinnan, joka oli melkein puolet tuosta. Pikapikavertailu todistaa tuommoisen keinottelun.

Mutta tosiaan, kuten poijjaat yllä, tilaan sieltä mistä halvalla saa ja toimitukset on olleet depositorysta hyvät.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Veli Loponen - 18.01.2011 klo 15:24:38
Bookdepositorylla on muuten kaksi sivua, joilla on eri hinnat ja Pastissin jutut saattavat viitata siihen. Brittiosoite co.uk tarjoaa yleensä hieman kalliimmalla ja yleinen com halvemmalla. Näiden välillä on valikoimassakin eroa, jonka syytä en tiedä.

Mutta esim. toi Mikki-kirja on nytkin Bookdepositoryllä halvempi kuin Amazonilla lähtöhinta (Amazon 14 puntaa eli n. 17 euroa vs. Bookdepository noin 16 euroa). Eli jos BD kusettaa lisäämällä postikulut hintaan, etenkin ulkomaalaisille, niin mitä sitten Amazon tekee, kun myy kalliimmalla ja lisää päälle vielä postikulut? Että jos tää on kusetusta, niin mua saa kusettaa koska vaan.

Ite oon aika usein vertaillu Amazonia ja Bookdepositorya ja aina Bookdepository on tilaamissani jutuissa ollu halvempi, vaikka ei ois ottanu Amazonin postikuluja huomioon.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: puro - 19.01.2011 klo 12:28:15
Bookdepositorylla on muuten kaksi sivua, joilla on eri hinnat ja Pastissin jutut saattavat viitata siihen. Brittiosoite co.uk tarjoaa yleensä hieman kalliimmalla ja yleinen com halvemmalla. Näiden välillä on valikoimassakin eroa, jonka syytä en tiedä.

Edellisen esimerkkini Pluto 7 hinta on nimenomaan co.uk halvempi (6,99 vs. 7,08) ja Completely Mad Don Martin on halvempi comissa (72,43 vs. 89,10) kuten myös Starman Omnibus (25,37 vs. 32,06). Meneepäs mielenkiintoiseksi.  :o

Edit. Ja Pluto 8 taas toisinpäin eli halvempi comissa (7,08 vs. 7,45).
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Jena Baran - 11.02.2011 klo 13:41:30
Olen tilannut vuosien varrella Bookdepositorystä (sekä .co.uk että .com) kymmeniä kirjoja ja tulen tilaamaan jatkossakin. Se on lähes aina halvin paikka ostaa uusia kirjoja. Käytetyissä Amazon.co.uk tulee yleensä halvemmaksi, mutta heidän todellisen hintansa näkeminen on vaivalloista. Verot ja postikulut lisätään vasta prosessin lopussa. Aika monta kertaa saa hiirtä napsutella, ennen kuin oikea hinta on selvillä.

Bookdepositoryn tapa sisällyttää postikulut sun muut suoraan hintaan on hyvä, helppo ja kannatettava. Tekisivätpä muutkin niin. Ihan sama, vaikka he postikuluttomuudella mainostavatkin, kovin naiivi on se kuluttaja joka luulee, että yrityksen kustannukset maksaa joku muu kuin asiakas.

Amerikkalaisissa sarjakuva-albumeissa on ollut halvempi tilata ne bookdepository.com-osoitteesta, vertailla kannattaa muissakin tapauksissa. Johtuneeko tämä sitten noista IP-osoiteasioista, mene ja tiedä. Mielenkiintoinen tieto joka tapauksessa tuo systeemi.

Kirjat he ovat pakanneet asiallisesti ja toimitukset ovat olleet kohtuullisen nopeita, olisiko jotain viikon luokkaa. Suuret pahvikuoret suojaavat kirjoja paremmin, mutta osa on tullut kuplamuovikirjekuorissa, niissä osumaa tulee enemmän. Hieman taittuneet tai rutistuneet kannen kulmat vaivaavat välillä. Näillä hinnoilla en kuitenkaan valita. Kaikkea ei viitsi ostaa Akateemisesta, vaikka paljon heiltäkin sarjakuvaa ostan.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: puro - 11.02.2011 klo 14:31:58
Onko joku kokeillut, minkälaisia hintoja tuo bookdepository antaisi sopivan proxyn läpi?  ;D
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Memmil - 22.02.2011 klo 16:10:37
Onko monella kokemusta amazon.co.uk:n paketoinnista? Onko hyvät paketoinnit vai meneekö kovakantisten kulmat ikävästi ruttuun?
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Pastissi - 22.02.2011 klo 16:23:27
Onko monella kokemusta amazon.co.uk:n paketoinnista? Onko hyvät paketoinnit vai meneekö kovakantisten kulmat ikävästi ruttuun?

Amazonin paketointi on kautta linjan verkkokauppojen parhaimmistoa. Aika usein tavara saapuu ylikokoisessa pahvilaatikossa, jossa on ilmapusseja pehmusteena. Monella muulla verkkokaupalla olisi tämän suhteen opittavaa.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Memmil - 09.04.2011 klo 00:12:08
Joku jo mainitsi bookdepository.comin paketoinnin olevan hyvä. Voiko tuolta oikeasti tilata surutta isohkoja kovakantisia?

Hinnat on tuolla niin alhaset että jonku asian on pakko falskata... Haluaisin kirjani uudenveroisina.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Veli Loponen - 09.04.2011 klo 09:27:49
Kaikki kirjat, mitä itse olen tilannut, ovat tuleet pääsääntöisesti hyväkuntoisina. Isokokoisia kovakantisia en ole tilannut, muuta kuin paksuudeltaan isokokoisia, mutta muuten tavallisen kokoisia. Nekin tuli ihan ok.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Divine - 17.04.2011 klo 19:30:50
Tuore kokemus Book Depositorysta (http://zombifikaatio.blogspot.com/2011/04/asiakaspalvelua.html). Loppu hyvin kaikki hyvin, vaikka tietenkin sitä soisi heti kättelyssä saavansa kunnollisen kuntoisen albumin.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Pastissi - 19.04.2011 klo 17:57:43
Joku jo mainitsi bookdepository.comin paketoinnin olevan hyvä. Voiko tuolta oikeasti tilata surutta isohkoja kovakantisia?

Ei oikein. Taannoisen alennuskoodin innostamana tilasin parikymmentä opusta ja valtaosa niistä saapui pehmustetussa kirjekuoressa, jolloin ainakin yksi kovakantisen kirjan sisäänpainunut kulma on melko varma saavutus. Osa kirjoista toki tuli pahvipaketissa.

Jos tuotteiden virheettömyys on kriittinen vaatimus, kannattaa suosia Amazonia, joka postittaa lähetykset hyvin suojattuina pahvipaketissa.

Tokihan Book Depositoryn asiakaspalvelu on erinomainen ja pikkuvikaisinakin saapuneet kirjat on mahdollista vaihtaa. Tämä tietenkin tarkoittaa ylimääräistä viivästystä ja vaivannäköä, sekä taajaan toistuessaan todennäköistä päätymistä firman mustalle listalle.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Divine - 20.04.2011 klo 10:31:19
Tuore kokemus Book Depositorysta (http://zombifikaatio.blogspot.com/2011/04/asiakaspalvelua.html). Loppu hyvin kaikki hyvin, vaikka tietenkin sitä soisi heti kättelyssä saavansa kunnollisen kuntoisen albumin.
Tarina jatkuu vielää sen verran, että tuli vielä uusi pahoitteluviesti, jonka mukana oli kaiken aiemman hyvityksen päälle vielä 10 % alennus seuraavasta ostoksesta. Joku tämäntapainen olisi alun alkaenkin riittänyt, mutta erittäin hyvä näin.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Memmil - 28.04.2011 klo 23:18:02
No nyt on ensimmäinen kokemus sarjisten ostamisesta netistä!

Paketit tulivat amazon.co.uk:sta ajallaan ja kirjat täysin moitteettomassa kunnossa.

(Judge Dredd complete casefiles 1 ja 2, Popeye 5, 8gb muistitikku = 48,75€)

Ostovaiheessa epäilytti että onko ostos kannattava, ja olihan se.
Iloisia yllätyksiä olivat Judge Dreddien lankasidonta ja tuon komean Popeye-kirjan koko, jämäkät kannet, paperi ja sidonta.

Jos kirjoja ostan jatkossakin niin käytän varmaankin tuota amazon.co.ukia ainakin kovakantisten osalta.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Divine - 13.05.2011 klo 14:22:46
Tuore kokemus Book Depositorysta (http://zombifikaatio.blogspot.com/2011/04/asiakaspalvelua.html). Loppu hyvin kaikki hyvin, vaikka tietenkin sitä soisi heti kättelyssä saavansa kunnollisen kuntoisen albumin.
Siellä olisi näköjään 10 % alennus kuun loppuun seuraavilla linkeillä:
UK link: http://www.bookdepository.co.uk/spring
US link: http://www.bookdepository.com/spring
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Oykka - 10.11.2011 klo 08:04:43
Saako Cinebookin tuotoksia jotain muuta kautta kuin puljun omilta sivuilta?

Kirjat ovat edullisia mutta postituskulut ovat silkkaa rosvousta. Se 8 puntaa nyt on vielä ihan ok, mutta 2 puntaa/ sarjis tuntuu kovalta.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: tertsi - 10.11.2011 klo 08:10:35
Saako Cinebookin tuotoksia jotain muuta kautta kuin puljun omilta sivuilta?
Amazon.co.uk:lta ainakin.
Sitä en tiedä onko postitus yhtään halvempaa kuin suoraan Cinebookilta.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Oykka - 10.11.2011 klo 10:12:19
Kiitos vinkistä! About puolet halvempaa näyttäisi olevan (4.49/lähetys + 0.99/ kirja).
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: kaitsu016 - 10.11.2011 klo 10:25:28
Amazon.co.uk:lta ainakin.
Sitä en tiedä onko postitus yhtään halvempaa kuin suoraan Cinebookilta.

Halvin löytämäni paikka Cinebookin sarjakuville on tämä:
http://www.bookdepository.co.uk/
Tuolla lähetyskulut sisältyvät hintaan.

Esimerkiksi Blake and Mortimer: Gondwana Shrine Vol 11 maksaa postikuluineen tuolta tilattuna vain 7,67 euroa.
Ja esimerkiksi Lady S - Game of Fools maksaa postikuluineen vain 5,63 euroa.

Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Divine - 10.11.2011 klo 10:27:29
Tuore kokemus Book Depositorysta (http://zombifikaatio.blogspot.com/2011/04/asiakaspalvelua.html). Loppu hyvin kaikki hyvin, vaikka tietenkin sitä soisi heti kättelyssä saavansa kunnollisen kuntoisen albumin.
Tänään klo 14 meikäläistä aikaa Book Depositorylla alkaa 24 tunnin ale (http://www.bookdepository.co.uk/24?a_aid=D73), jossa tunnin välein ilmestyy myyntiin erä jotain kirjaa kovalla alennuksella (tyyliin -80 %) niin kauan kuin erää riittää. Eivät tietenkään kerro etukäteen mitä nimikkeitä tarjolle tulee, tuskinpa sarjakuvaa, mutta eihän sitä koskaan tiedä.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Veli Loponen - 10.11.2011 klo 10:30:55
Halvin löytämäni paikka Cinebookin sarjakuville on tämä:
http://www.bookdepository.co.uk/
Tuolla lähetyskulut sisältyvät hintaan.
Paitsi osoite kannattaa useimmiten kirjoittaa muodossa http://www.bookdepository.com (http://www.bookdepository.com). Toi co.uk on monesti kalliimpi kuin com.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Veli Loponen - 10.11.2011 klo 11:02:35
Itse tilasin bookdepositorysta taas muutaman kirjan. Byrnen Fantastic Four Omnibusta olen seuraillut tässä jo pidempään, mutta en viitsinyt ennakkotilata. Vähän ennen ilmestymistä kirjan hinta pomppasi vajaasta 60 eurosta reiluun 70 euroon. Se vähän latisti ostohaluja, mutta tänään oli taas hinta alle 55 euron, joten meni tilaukseen. Harkitsin jo hetken Amazonin käyttöäkin, josta tuon olisi saanut postikuluineen jollain kuudellakympillä.
Erityisen ilahtunut olen siitä, että Marvel päätti viime metreillä viime kesänä lisätä Omnibukseen myös koko Byrnen varhaisihmenelostuotannon, kun alunperin olivat pistämässä mukaan vain noin puolet niistä. Näitä Bill Mantlon ja kumppaneiden kirjoittamia Ihmenelosiahan on joitakin nähty suomeksi vuoden 1985 Hämähäkkimiehissä.
Ja toisena ilonaiheena oli Classic G.I. Joe vol. 8:n ilmaantuminen taas myyntiin. Näistä Marvelin sarjan kokoelmista osat 6-8 on ollu aika kiven alla ja niiden hinnat on käytettyinäkin jo astronomiset. Vihdoinkin ilmeisesti tuli kasista uusi painos, joten pääsee taas etenemään. Vaikka onhan tässä ollut korvikkeena noi Special mission -kokoelmat, vaikka ei ne ihan samalle tasolle pääsarjan kanssa pääse.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: smitty - 10.11.2011 klo 14:47:45
Kohta loppuu kiva: Englannin kanaalin saarten kauppojen vero-edut lakkaavat (http://fin.afterdawn.com/uutiset/artikkeli.cfm/2011/11/10/suosittu_play_com_menettaa_verovapautensa).
Play.com mainitaan, mutta Book Depository on tuolla Guernseyn saarella, joten...
1.4.2012 on ilmeisesti tuomiopäivä.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Veli Loponen - 10.11.2011 klo 15:26:38
Kohta loppuu kiva: Englannin kanaalin saarten kauppojen vero-edut lakkaavat (http://fin.afterdawn.com/uutiset/artikkeli.cfm/2011/11/10/suosittu_play_com_menettaa_verovapautensa).
Play.com mainitaan, mutta Book Depository on tuolla Guernseyn saarella, joten...
1.4.2012 on ilmeisesti tuomiopäivä.
Mutta vaikuttaako tää välttämättä Ison Britannian ulkopuolella asuviin? Ainakin Bookdepository kertoo maksavansa lainmukaiset verot kohdemaan mukaan. Ainoastaan Britanniaan tilattavat tuotteet ovat verottomia. Jos siis ymmärrän oikein, verotus muuttuisi niin ainakin tuon kohdalla niin, että myös britit joutuisivat maksamaan tilauksistaan veron.
Vai onko idea se, että tuon kohdemaan veron lisäksi tulee vielä Britannian vero?
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: echramath - 10.11.2011 klo 15:48:49
Mutta vaikuttaako tää välttämättä Ison Britannian ulkopuolella asuviin? Ainakin Bookdepository kertoo maksavansa lainmukaiset verot kohdemaan mukaan. Ainoastaan Britanniaan tilattavat tuotteet ovat verottomia. Jos siis ymmärrän oikein, verotus muuttuisi niin ainakin tuon kohdalla niin, että myös britit joutuisivat maksamaan tilauksistaan veron.

Kivi osaa varmaan kertoa enemmän, mutta käsittääkseni tässä on kyse on arvolisäverosta ja sitä Britanniassa ei peritä ollenkaan kirjoista ja lehdistä. Bookdepository kuitenkin myy Suomeenkin (reilusti) yli jonkun maagisen rajan ja perii suomalaisilta asiakkailta suomalaisen alvin.

Kaikkeen muuhun mitä esimerkiksi Play myy tämä sitten vaikuttaakin.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Lurker - 22.11.2011 klo 12:34:19
Amazonin ja DC:n yhteistyön hedelmiä nyt nähtävissä.
 (http://www.amazon.com/gp/feature.html?ie=UTF8&docId=1000741181)

Hieno kuin näyteikkuna, ja sitä se kai onkin, virtuaalinen sellainen.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: smitty - 23.11.2011 klo 10:54:24
Taidan jäädä odottelemaan Kindle Firen seuraavaa sukupolvea.

Wired.com (http://www.wired.com/reviews/2011/11/kindle-fire/all/1) sanoo arvostelussaan mm. sarjakuvien lukemisesta seuraavaa: "It all sounds good in theory, but the Kindle’s 7-inch screen is still too small for any semblance of an immersive reading experience — even if that reading experience mostly involves looking at pictures."

Kindle-lukulaitteeni saa olla siis rauhassa vielä pitkään...

Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Oykka - 07.12.2011 klo 18:03:58
Paitsi osoite kannattaa useimmiten kirjoittaa muodossa http://www.bookdepository.com (http://www.bookdepository.com). Toi co.uk on monesti kalliimpi kuin com.

Noniin, About 1 ½ viikkoa sitten tein tilauksen ja tänään tuli viimeiset paketit. 6 albumia tilasin, joista jokainen tuli omassa kirjeessään. Positiivista on tietenkin se,että tuotteet tulivat postilaatikkoon asti. Mutta toisaalta olisin noutanut paketin mielellään postistakin, jos vaivanpalkaksi olisi saanut paremmin pakattua tavaraa.  Nyt kuudesta albumista 2 oli priimakunnossa, 3 nurkastaan taittuneita ja 1 pahemmin vääntynyt...
Näyttää siis olevan tuurista kiinni missä kunnossa ostoksensa saa. Tällaista sisällön takia sarjiksensa hankkivaa ei suuremmin harmita,mutta keräilyhenkisempi voisi asiasta kärsiäkin.
Toinen yllätys oli cinebookin albumeiden (Thorgal, Largo ja XIII) pieni koko... Saa miettiä miten uudet hankinnat saa siivosti istumaan "normaalikokoisten" joukkoon... :)
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: baobab - 12.01.2012 klo 15:33:39
Bookdepository kuitenkin myy Suomeenkin (reilusti) yli jonkun maagisen rajan ja perii suomalaisilta asiakkailta suomalaisen alvin.

Tämä pätee tilauksiin, jotka tehdään bookdepository.co.uk-osoitteen kautta. Book Depositoryn eri domainit .co.uk ja .com ovat itse asiassa saittien yhteystietojen perusteella juridisesti eri firmoja, joista jälkimmäinen toimii Guernseyn saarella ja pystyy siksi myymään suurimman osan valikoimasta halvemmalla, ilman alvia.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: OM - 12.01.2012 klo 16:04:13


Toi mitä Oykka mainitsi noista vioittuneista albumeista on ihan totta ja valitettavan ikävää. Odotusarvohan on se, että kun jotain tilaa, niin tuotteen odotetaan tulevan ehjänä perille. Lopulta kun sarjakuva tai kirja lähtee alkuperämaasta kun sen on tilannut, siinä on aika monta porrasta matkan varrella, jotka käsittelevät pakettiasi eri logistiikka keskuksissa niin suomessa kuin ulkomailla. Eikä siellä ole varmaankaan aikaa käsitellä varoen mitään, koska paketteja tulee kymmeniä tuhansia ja enemmänkin päivässä.  Olen itsekkin nähnyt postissa, kuinka aivan väärin täytetään niitä isoja rautaisia pyörällisiä häkkejä- siis pakataan pahvilaatikot ja muu posti aivan väärin. Nuoret tytöt heittelivät kevyitä laatikoita pohjalle ja sitten painavia päälle.
Ja mitä tulee siihen kun tilataan ulkomailta. Olen nähnyt, kuinka huonosti joskus on paketit pakattu tai käytetty minimaalisen vähän teippiä niin, että toinen kulma on pahasti auki ja tuote altistuu ulkoisille vaaroille. Sitten alkaakin suurempi valitus rumba postiin ja lähettäjään, joiden kanssa pitää selvitellä kuka maksaa ja kuka korvaa ja mitä korvataan.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Memmil - 21.01.2012 klo 19:48:53
Hohhoijaa... Mitenkäs onko amazon.comin postitusajat aina näin pitkiä? Tein tilauksen 24.12 ja arvioitu saapumispäivä on 1.2. Osasin kattoo amazonin paketin jäljittämisen oikein keikkuu loota edelleen jossain Illinoisissa...

Saako tuolta tilatessa yleensä oottaa näin kauan? Siis yli kuukauden?!
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Veli Loponen - 22.01.2012 klo 10:43:07
Kylhän se postitustavasta riippuen kestää useamman viikon. Kalleimmalla vaihtoehdolla taitaa päästä lähelle viikkoa.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Memmil - 23.01.2012 klo 18:54:04
Jaa paketti tulikin jo tänään! En voi kyllä kauheesti kehua amazonia paketoinnista. Kirjalla oli reilusti tyhjää tilaa hölskyä pahvilaatikossa jossa se oli muovipäällysteisenä kiinni pahvilevyssä. Lisäksi pahvilaatikon kulma oli osittain auki.

Ihme kyllä kirja on hyvässä kunnossa!
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Black-T - 02.08.2012 klo 11:12:06
Onkos kenellekään tuttu tällainen jenkkiläinen sarjiskauppa?

http://www.cheapgraphicnovels.com (http://www.cheapgraphicnovels.com)

Hinnat on halvat. Mitenkäs tullisysteemit menevät, olikos siinä painorajoitukset tms.? Oon aiemmin tilannut ulkomailta vain bookdepositorystä..
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Veli Loponen - 02.08.2012 klo 12:12:17
Tullissa ei ole painorajoituksia, vaan tulli perustuu tullattavan tuotteen hintaan. Kirjoilla se on jossain yli satasessa, mutta en muista mikä oli tarkka hinta. Mutta postikulut voivat olla isot.
 
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Dennis - 07.10.2012 klo 20:36:06
Tsekkasin huvikseni eri suomalaisten ja pohjoismaisten nettikauppojen hintoja, huimat ovat erot, kyseessä oleva kirja on: Creepy Archives: Volume 14.

Hinnat ovat ovh (ei alennusta) ja ilman postikuluja:

Akateeminen
89,30

Suomalainen
37,30

Bookplus
42,95

Adlibris
39,70

Verokkina pari englantilaista nettikauppaa, hinnat ovh ja ilman postikuluja
Amazon.uk
40.17

bookdepository
47,11

Piti oikein monta kertaa tarkistaa tuo Akat. hinta, uskomatonta!!!
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: X-men - 08.10.2012 klo 19:49:05
Akateeminen on sittemmin laskenut hintaa lähes 20 euroa mutta silti lähes tuplasti kalliimpi kuin halvin.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Rouhu - 10.01.2013 klo 16:00:17
Mistä kannattaisi tilata yksittäisiä jenkkisarjakuvalehtiä? Kiinnostaisi siis testata muutamaa Marvel Now nimikettä ja harmikseni niitä ei ollut esimerkiksi Fennicassa saatavilla. Ja tilaus olisi mennyt vasta alkamaan useamman numeron päästä näistä nyt alkuun ilmestyvistä.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: X-men - 10.01.2013 klo 20:19:47
Mistä kannattaisi tilata yksittäisiä jenkkisarjakuvalehtiä? Kiinnostaisi siis testata muutamaa Marvel Now nimikettä ja harmikseni niitä ei ollut esimerkiksi Fennicassa saatavilla. Ja tilaus olisi mennyt vasta alkamaan useamman numeron päästä näistä nyt alkuun ilmestyvistä.

http://www.milehighcomics.com/ on yksi mahdollisuus.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Pastissi - 10.01.2013 klo 21:03:50
Kiinnostaisi siis testata muutamaa Marvel Now nimikettä ja harmikseni niitä ei ollut esimerkiksi Fennicassa saatavilla.

Jos olet liikkeellä testaus- etkä keräilymielellä, helpoin, nopein ja edullisin taitaa olla Comixology (http://www.comixology.com/).
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: janne luokkanen - 10.01.2013 klo 21:51:00
Mistä kannattaisi tilata yksittäisiä jenkkisarjakuvalehtiä? Kiinnostaisi siis testata muutamaa Marvel Now nimikettä ja harmikseni niitä ei ollut esimerkiksi Fennicassa saatavilla. Ja tilaus olisi mennyt vasta alkamaan useamman numeron päästä näistä nyt alkuun ilmestyvistä.

http://www.megacitycomics.co.uk/ (http://www.megacitycomics.co.uk/acatalog/shop.html) Tuolta oon ite ostanu ja n. viikossa on tullu perille. Suht laaja valikoima myös.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Rouhu - 17.01.2013 klo 10:06:18
http://www.megacitycomics.co.uk/ (http://www.megacitycomics.co.uk/acatalog/shop.html) Tuolta oon ite ostanu ja n. viikossa on tullu perille. Suht laaja valikoima myös.

http://www.megacitycomics.co.uk/acatalog/FF_6_Issue_Subscription.html#a28527 (http://www.megacitycomics.co.uk/acatalog/FF_6_Issue_Subscription.html#a28527)

Tuonkaltainnen tilaus kiinnostaisi mutta on aika suolainen hinta. irtolehdet 2,5£ niin miksiköhän kuudelle on melkein tuplahinta. Ja postit suomeen niin tulee aika kovat kulut. Oiskohan jossain vastaavaa tarjolla mutta parempaan hintaan?
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Teo - 22.01.2014 klo 15:28:08
Lämmitellään vähän vanhaa ketjua. Onko joku vielä tilaillut yksittäisiä lehtiä jenkeistä ? Itselläni oli vuoden verran tilaus sisällä Mail Order Comics liikkeessä ja hienosti toimi, mutta nyt näyttää pahasti siltä että lafka on menossa konkurssiin ja viimeisimmät lehdet ehkä saa sieltä tai ei.  Homma on toistaiseksi auki.

Olen kuitenkin ymmärrettävästi  miettimässä vaihtoehtoa kyseiselle firmalle ja olisin kiinnostunut muiden kokemuksista. Mile High Comics on saanut suitsutusta, mutta nettisivut ovat niin pahuksen epäselvät etten oikein ota tolkkua siitä miten homma toimii.

Onkos kenelläkään päivitettyjä suosituksia/kokemuksia tilauspalveluista ?
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Lurker - 23.01.2014 klo 20:19:55
What Is Up With MailOrderComics.Com? (UPDATE) (http://www.bleedingcool.com/2014/01/22/what-is-up-with-mailordercomics-com/) Mail Order Comics on mitä ilmeisimmin down and out.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Teo - 24.01.2014 klo 09:10:04
Kyllä. DCBS on onneksi luvannut hoitaa jo Mail Order Comicsin kautta tilatut lehdet. Selvittävät myös jatkon kannalta kansainvälisten lähetysten hintaa. Mikä on hyvä koska tällä hetkellä on puolet kalliimpi kuin MOC:ssä oli. Taidan kuitenkin siirtyä Discount Comic Book Servicen asiakkaaksi..jos tämä homma hoituu kunnialla.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Teo - 24.01.2014 klo 10:52:09
Vielä päivitettyä infoa jos sattuu kiinnostamaan. Jatko näyttää lupaavalta. http://www.bleedingcool.com/2014/01/23/how-mailordercomics-com-went-down/
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: STD - 14.03.2018 klo 23:20:17
Aika nopeata toimintaa:
Tilasin sarjakuvakirjan Ranskan fnacista maanantaina, tänään keskiviikkona se tuotiin ovelle. About 30 e + postimaksu 7 e. Yhteensä 37, 30.e.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: _tex_ - 21.11.2018 klo 17:10:59
Paljon on nykyisin litografien tulli nehän tulevat taiteena.Tulisko 10 prossalla,niinkuin ennen?
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: X-men - 21.11.2018 klo 20:10:44
Tullilaskurissa ei tunnu olevan sopivaa kohtaa litografioille.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: _tex_ - 21.11.2018 klo 21:21:57
Taide koska painos 5kpl.pitäs olla se  alin eli sama kuin orggis taiteella.Mut en ole jäänyt kiinni tuonnista ja joutunut tullaamaan koska ollut niin hyvä säkä.  :=)

Q=<>
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: X-men - 22.11.2018 klo 20:00:57
Jos se tulee EUsta (veroalueelta) niin ei maksuja mutta muualta tullessa voi tulla maksuja riippuen arvosta.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: _tex_ - 12.12.2018 klo 12:59:16
Jos se tulee EUsta (veroalueelta) niin ei maksuja mutta muualta tullessa voi tulla maksuja riippuen arvosta.

Sekä kategoriasta millä se tullataan.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: X-men - 12.12.2018 klo 19:17:47
Sekä kategoriasta millä se tullataan.

Juu ja se lienee tullimiehen/naisen päätettävissä.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: echramath - 13.12.2018 klo 20:59:43
Siis eihän tuo 10% ole tullia vaan arvolisävero – minkä toki tulli kerää tässä tapauksessa.

Eikös ryhmä 49 (kirjat, sanomalehdet, kuvat ja muut painotuotteet; käsikirjoitukset, konekirjoitukset ja työpiirustukset) ja 97 (taideteokset, kokoelmaesineet ja antiikkiesineet) ole molemmat järjestään tullivapaita, joten lasku kai määräytyisi siitä, meneekö se nyt 10 vai 24 prosentin verokantaan. Mitään aivan yllättävää tullimaksua siis tuskin olisi luvassa?
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: _tex_ - 14.12.2018 klo 19:05:52
Juu ja se lienee tullimiehen/naisen päätettävissä.
EI todellakaan OLE,PITÄÄ ITSE tiää mitä tilaa ja olla hajulla paljonko prosentit on.Sain 5k taulun ilman tulleja kerran kiitos ystäväni.Itse kun tullaan netissä.Siitä jos on rahaa maksanut pitää tulli maksaa siksi ne yleensä muutaankympin ostoina saapuvatkin.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: echramath - 14.12.2018 klo 21:31:29
EI todellakaan OLE,PITÄÄ ITSE tiää mitä tilaa ja olla hajulla paljonko prosentit on.Sain 5k taulun ilman tulleja kerran kiitos ystäväni.Itse kun tullaan netissä.Siitä jos on rahaa maksanut pitää tulli maksaa siksi ne yleensä muutaankympin ostoina saapuvatkin.

Tullillahan on se palvelunumero, mihinkä voi soittaa ja kuvailla tuotteensa, sieltä sitten kerrotaan mikä sen tullauskoodi on. Tullit ja alvithan se laskee automaattisesti kun hinnan syöttää.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Laine, Jukka - 17.01.2019 klo 20:43:25
Tilasin Adlibrikseltä pari ulkomaista albumia. Heti ilmoitettiin että lähetys saapuu 4-9 arkipäivän päästä. Kesti 4 arkipäivää. Tilaus tiistaina ja paketti postissa maanantaina.

Sen jälkeen tilasin Adlibrikseltä 14.1. kaksi kotimaan kielistä albumia. Ilmoitettiin että lähetys postitetaan arviolta 17. - 29.1. välisenä aikana. No eihän tässä kiire ole, mutta kumma kun maailmalta tulevat nopeammin.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Illodiini - 14.02.2019 klo 03:42:51
Tuli sitten se Conan The Barbarian: The Original Marvel Years Omnibus Vol. 1, ja kyllä se on nannaa fanille. Roy Thomas kertoilee sujuvasti ummet ja lammet lehden synnystä ja kehityksestä, kaikki mahdollinen oheismatsku löytyy, niin sensuroidut kuin muokatut, Barry Smithin alkukynäilyistä tussattuihin. Ja vaikka se nostalginen pehmeys ja tietty kellertävyys väreistä puuttuukin, uskallan väittää että nyt ollaan näissä omnibuseissa parhauden äärellä. Tuskin maltan odottaa seuraavaa, jossa John Buscema jyllää. SUOSITTELEN!
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: TOSA - 15.02.2019 klo 08:55:09
Mainospuheesi sai eilen innostumaan tuosta Conanista. Katsoin aamulla että löytyy adlibriksesta ja meinasin töiden jälkeen sen tilata alennuksella kunhan katson mitä muuta tilaisin samalla. No illalla Conan olikin sitten jo loppunut ja tilaus jäi tekemättä. Tänään sitä sitten taas olisikin tilattavissa :(
 
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Miqz - 15.02.2019 klo 08:59:01
Mainospuheesi sai eilen innostumaan tuosta Conanista. Katsoin aamulla että löytyy adlibriksesta ja meinasin töiden jälkeen sen tilata alennuksella kunhan katson mitä muuta tilaisin samalla. No illalla Conan olikin sitten jo loppunut ja tilaus jäi tekemättä. Tänään sitä sitten taas olisikin tilattavissa :(

ihan perus adlibris-sekoilu, mullekin käynyt monta kertaa. ei muuta kuin lisäät sen watchlistille ja tilaat seuraavan alennuksen tullessa.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: TOSA - 15.02.2019 klo 09:22:52
Tuttua tuo kyllä on mutta yleensä ollut pidemmän aikaa loppu eikä jo seuraavana päivänä ole näkynyt tilattavissa. Yhden RW kustannuksen julkaisun aikoinaan tilasin kolme kertaa ja joka kerta tuli ilmotus ettei voida toimittaa. Sen jälkeen kaikki RW kustannuksen julkaisut on tullut tilattua bookyn kautta
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Gothicus - 15.02.2019 klo 10:36:00
Yhden RW kustannuksen julkaisun aikoinaan tilasin kolme kertaa ja joka kerta tuli ilmotus ettei voida toimittaa. Sen jälkeen kaikki RW kustannuksen julkaisut on tullut tilattua bookyn kautta
Sama tilanne RW-kustannuksen uusimman Sandman Deluxen (vol.8) kanssa. Adlibriksen sivut näyttävät, että "meiltähän tätä saa", mutta kun laitoin tilauksen sisään, niin eipä löytynytkään. Peruin tilauksen ja ostan jostain muualta.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Laine, Jukka - 15.02.2019 klo 12:23:11
Outoa. Minulle ovat Adlibriksen kautta kaikki tulleet sujuvasti. Tosin tilaukset ovat olleet EU-maiden sisältä.

Kotimaiset tulevat tuota kautta hitaammin. Mutta Turun sarjakuvakauppaa pitää kehaista. Kun tilaa, niin paketti on noudettavissa seuraavana päivänä.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Gothicus - 15.02.2019 klo 13:32:32
Outoa. Minulle ovat Adlibriksen kautta kaikki tulleet sujuvasti.
Eipä mullakaan aikaisemmin mitään ongelmia ole ollut. Vasta ihan viime aikoina muutama. Tuntuu, että Adlibriksen pasmat sekosivat - ainakin hetkellisesti - viime joulun tienoilla... Laitoin osaltani hetkeksi jäähylle. Samat lukemiset saa muualtakin.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Laine, Jukka - 15.02.2019 klo 14:34:57
Laitoin äsken Junge Königin tilaukseen Adlibrikseltä. Katsotaan kuinka kauan kestää. Luulen että noin keskiviikkona on perillä. Hapannaama likka kyselee kioskilla että onko Postin kautta. Sanon että eikun Schenker toimittaa. Silloin onnistuu.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Morgan - 15.02.2019 klo 23:26:00
Ongelmia useasti adlibriksen kanssa.Joku aika sitten tilasin sarjakuvan,vähän ajan kuluttua tuli ilmoitus että ei pystytä toimittamaan.Menin seuraavana päivänä adlibriksen verkkosivuille ja katoin että kyseisen albumin myyminen jatkuu vain siellä.Laitoin kyselyn miksi minulta on peruttu toimitus kun myytte sitä vielä.Poistivat sen myynnistä ja kun seurasin sivuja niin vajaa viikko ja albumi oli taas täysillä myynnissä.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Morgan - 15.02.2019 klo 23:35:55
En tilannut enään,tuskin oisin saanut.Mitä järkeä tuossa on.Onko tarkoitus vain laittaa joku tuote edullisesti ja toivoa että siinä yhteydessä tilattaisiin kalliimpaa tuotetta ja sitten kun ollaan päästy myymään se ja ehkä useampikin tuote niin jätetään toimittamasta tuote missä oli se huonoin kate.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Laine, Jukka - 16.02.2019 klo 10:21:15
Veikkaan silti vaan inhimillistä erehdystä.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Morgan - 17.02.2019 klo 00:13:54
Niin,inhimillinen erehdys on aina mahdollinen mutta epätodennäköinen sitten kun se toistuu useasti kuten on käynyt.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Miqz - 17.02.2019 klo 00:36:33
Niin,inhimillinen erehdys on aina mahdollinen mutta epätodennäköinen sitten kun se toistuu useasti kuten on käynyt.

Veikkaan että tässä ketjuttuu hankintaketjun virheet tms. Eli kun joku kirjatukku sanoo kirjaa olevan saatavilla, se näkyy adlibriksessäkin. Sama selittää hinnan vaihtelut, yleensä koskaan ei kannata varsinkaan ulkomaisia nimikkeitä tilata ensimmäisellä hinnalla jolla ne tulevat myyntiin. Kun useampi tukku saa kirjaa varastoon, hinta yleensä halpenee adlibriksessäkin.

Ja se, että kirjat loppuvat, tarkoittaa sitä että se erä saattoi myydä loppuun ko. Tukkurilta, koska jälleenmyyjiä on paljon ympäri maailmaa. Adlibris on viimeiseen asti hiottu bulvaani, joka vain jatkokaupittelee kirjoja, pitämättä niitä itse varastossa ollenkaan. Tämä selittää myös miksi kirjoja pitää välillä odotella todella pitkään, kun tilauksen kirjat tilataan Suomesta ja muista maista, pitää joidenkin kaukaisempien tukkurien kirjoja odotella tovi.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: echramath - 17.02.2019 klo 10:34:14
Minulle tuli joskus mieleen teoria, että se ruoholahtelainen tietokonekauppa pitää listoillaan ties mitä aparaatteja, oikein mukavan halpaan hintaan verrattuna Tarmo Lähikauppiaaseen, mutta tappioiden välttämiseksi näitä ei ole aikomustakaan myydä ainakaan kovin isoja määriä. Saatoin tietysti olla väärässäkin, mutta tulin sitten sellaiseen ymmärrykseen, että vain asiat, joita on varastossa, ovat "oikeasti myynnissä", ja 2-4 viikon toimitusajalla voihan niitä lämpimikseen kokeilla tilata, mutta ei kannata pidättää hengitystään.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Dennis - 17.02.2019 klo 18:13:07
Minulla ainakin on Adlibris pelittänyt parhaiten noista, Suomalainen on sitä vastoin monesti ollut hankala ja on saanut viestitellä paljon jonkun sarjakuvakirjan perään.

Kerran oli Adlibriksellä peruutus, selitys oli juuri se ettei tukkurilla ole sitä enää ja eivät tiedä milloin tulee, lisäksi heidän systeeminsä ei päivity heti.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Maso - 28.09.2019 klo 21:23:35
Olen tosi pitkästä aikaa "innostunut" (=ei oikein muualtakaan löydy) etsimään/ostamaan sarjakuvia eBayltä. Mites usean kohteen ostaminen samalta myyjältä, ts. usean kohteen postikulut järjestyy järkevimmin (näköjään nykyään vaaditaan usein välitöntä maksua)? Siellä on kyllä nykyään näköjään joku ostoskorisysteemi, mutta se vaan laskee postikulut jokaisesta kohteesta yhteen... Pitääkö vaan kysyä etukäteen combined shipping costia kuten ennenkin ja sitten saa erillisen paypal-laskun? 
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: JAM - 29.09.2019 klo 13:01:10
Olen tosi pitkästä aikaa "innostunut" (=ei oikein muualtakaan löydy) etsimään/ostamaan sarjakuvia eBayltä. Mites usean kohteen ostaminen samalta myyjältä, ts. usean kohteen postikulut järjestyy järkevimmin (näköjään nykyään vaaditaan usein välitöntä maksua)? Siellä on kyllä nykyään näköjään joku ostoskorisysteemi, mutta se vaan laskee postikulut jokaisesta kohteesta yhteen... Pitääkö vaan kysyä etukäteen combined shipping costia kuten ennenkin ja sitten saa erillisen paypal-laskun? 

Ostoskorin pitäisi laskea postikulut automaattisesti, jos on useampi tavara samalta myyjältä. Tuotesivulta löytyy informaatiota "Postage and payments"-välilehdeltä, missä on "Each additional item"-sarake, jos tuotteiden postikuluja voi yhdistellä. Jos sitä ei löydy, niin pitää ottaa erikseen yhteyttä myyjään. Tuotteen kuvaustekstistä tosin löytää yleensä lisätietoa postikuluista.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: mcdonut43 - 29.09.2019 klo 13:26:37
Olen tosi pitkästä aikaa "innostunut" (=ei oikein muualtakaan löydy) etsimään/ostamaan sarjakuvia eBayltä. Mites usean kohteen ostaminen samalta myyjältä, ts. usean kohteen postikulut järjestyy järkevimmin (näköjään nykyään vaaditaan usein välitöntä maksua)? Siellä on kyllä nykyään näköjään joku ostoskorisysteemi, mutta se vaan laskee postikulut jokaisesta kohteesta yhteen... Pitääkö vaan kysyä etukäteen combined shipping costia kuten ennenkin ja sitten saa erillisen paypal-laskun?  

Mikäli myyjä myy käyttäen Global shipping program niin noiden postikulujen yhdistäminen voi mennä hankalaksi ja joka tapauksessa todella kallis postitus vaihtoehto. Kannattaa sillon kysyä myyjältä myisikö lehdet käyttäen heidän normaalia postiaan. Sama juttu jos on kauppa kyseessä mut jos he käyttävät omaa postiaan niin sitten vaan lehdet ostoskoriin ja sit Request total from seller ja sinne että haluisit käyttää combine shippingiä.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Laine, Jukka - 01.11.2019 klo 17:36:02
Adlibris on syvältä. En pääse tällä hetkellä ulos, ja tilasin pari albumia joiden piti tulla postiluukusta kuten ennenkin tuonkokoiset paketit. Vastataan vaan että tiedoissa oli tämä noutopiste. Niin on ollut ennenkin, mutta jos paketti sopii postiluukusta, se on tuotu kotio.

Nyt ilmoitin että sanon asiakassuhteen irti. Useammalla satasella olen tilannut vuoden aikana. Ja tietysti mua vituttaa että olen muuttunut vammaiseksi, mutta kun sivulla sanotaan että pienet paketit kuljetetaan kotiin asti schenkerillä, niin kuin ennenkin, niin pitäisi tulla.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Darth Mika - 01.11.2019 klo 17:51:22
Adlibris on syvältä. En pääse tällä hetkellä ulos, ja tilasin pari albumia joiden piti tulla postiluukusta kuten ennenkin tuonkokoiset paketit. Vastataan vaan että tiedoissa oli tämä noutopiste. Niin on ollut ennenkin, mutta jos paketti sopii postiluukusta, se on tuotu kotio.

Nyt ilmoitin että sanon asiakassuhteen irti. Useammalla satasella olen tilannut vuoden aikana. Ja tietysti mua vituttaa että olen muuttunut vammaiseksi, mutta kun sivulla sanotaan että pienet paketit kuljetetaan kotiin asti schenkerillä, niin kuin ennenkin, niin pitäisi tulla.
Ryhdy sinäkin kivijalkakauppa-asiakkaaksi. Maksaa vähän enemmän, mutta kirja tai sarjakuva on aina kunnossa. Ei tartte odottaa kakka jäykkänä osaako posti tai muu palvelu tuoda pakettia perille tai missä kunnossa se on-> ei stressiä, tuotteen saa heti kotiin, samalla saa hyötyliikuntaa ja postimaksuakaan ei tartte maksaa.

Tietenkin ulkomaiset sarjakuvat (joita ei kirjakaupoista saa)  täytyy edelleen tilata banaanipostilla...aaarrgghhhh!
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Laine, Jukka - 01.11.2019 klo 18:21:20
Paikalliseen kivijalkakauppaan onkin tullut parempi sarjakuvavalikoima omistajanvaihdoksen myötä. Tosin pariskunta on laajentanut muutenkin valikoimaa, mutta myymälä on entinen, ja se oli ennenkin ahdas.

Adlibriksen kautta tilaamani ruotsalaiset ja saksalaiset sarjakuvat tulevat nopeammin kuin suomenkieliset julkaisut.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Veli Loponen - 01.11.2019 klo 18:32:25
Mä tilailen enimmäkseen Book Depositorylta, joka on toistaiseksi edelleen Adlibrista halvempi ja nopeampikin. Lähettävät useamman kirjan tilauksetkin yksittäin, joten tulevat postin mukana aika takuuvarmasti kotiinkannettuna. Ja ovat myös ongelmatapauksissa toimineet erinomaisesti.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: TOSA - 01.11.2019 klo 18:56:24
Tilailen vuorotellen adlibriksesta tai bookysta. Adlibris edullisempi ohuemmissa jenkkijulkaisuissa ja booky edullisempi paksummissa. Katsoin book depositoryn sivuilta muutaman esimerkin ja näytti olevan niissä pari euroa edullisempi kuin adlibris mutta booky oli noin kympin sitäkin edullisempia. Toki vaihtelua varmaan löytyy. Booky on ollut siitä hyvä että ei peru tilauksia vaan toimittaa kunhan saa varastoon. Adlibris oeruu turhan herkästi tilauksia.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Illodiini - 22.02.2020 klo 21:07:26
Tuli sitten se Conan The Barbarian: The Original Marvel Years Omnibus Vol. 1, ja kyllä se on nannaa fanille. Roy Thomas kertoilee sujuvasti ummet ja lammet lehden synnystä ja kehityksestä, kaikki mahdollinen oheismatsku löytyy, niin sensuroidut kuin muokatut, Barry Smithin alkukynäilyistä tussattuihin. Ja vaikka se nostalginen pehmeys ja tietty kellertävyys väreistä puuttuukin, uskallan väittää että nyt ollaan näissä omnibuseissa parhauden äärellä. Tuskin maltan odottaa seuraavaa, jossa John Buscema jyllää. SUOSITTELEN!
Nyt kun käsissä on jo kolmonenkin, voin todeta että taso pysyy. Oheismateriaalin määrä ja laatu ei enää pääse yllättämään, mutta on tässä melkein minkä vaan erityisalueen ihastelijoille jotain. Mannaa Howardin, Conanin, Roy Thomasin ja Busceman ihailijoille.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Veli Loponen - 04.04.2020 klo 22:28:59
Marvel tarjoaa Comixologyssa (http://www.comixology.eu) kahtatoista kokoelmaa ilmaiseksi. Ei tietoa, kuinka pitkään tarjous kestää, joten kipin kapin katsomaan. Marvelilla on myös BOGO eli osta yksi ja saa toinen kaupan päälle -tarjous, joka kattaa myös tällä hetkellä jo valmiiksi alennetut tuotteet. Sekin kannattaa hyödyntää, etenkin, kun Comixology nosti hintojaan hurjasti.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: X-men - 05.04.2020 klo 19:26:55
Marvel tarjoaa Comixologyssa (http://www.comixology.eu) kahtatoista kokoelmaa ilmaiseksi.

Ajankohtaisin näyttäisi olevan Avengerssien sekaantuminen Skrullien ja Kreeden turpasaunaan ja tietenkin Black Widow (toki leffan ensi-ilta on vasta marraskuussa).
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Veli Loponen - 02.05.2020 klo 21:57:16
Nyt Humble Bundlesta hintaan 16,50 ilmeisesti koko Walking Dead (https://www.humblebundle.com/books/walking-dead-image-comicsskybound-entertainment-books?hmb_source=humble_home&hmb_medium=product_tile&hmb_campaign=mosaic_section_2_layout_index_2_layout_type_twos_tile_index_1_c_walkingdeadimagecomicsskyboundentertainment_bookbundle) -sarja.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Veli Loponen - 06.05.2020 klo 12:47:52
Marvel on Comixologyssa vaihtanut aiemmin mainitsemani kaksitoista ilmaista kokoelmaa toisiin. Siellä on nyt muun muassa Hämistä, Mustaa Pantteria, Kapteeni Amerikkaa, Ihmenelosia ja erinäisiä tapahtumia. Jälleen hyvä tilaisuus kokeilla digisarjakuvaa.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: tmielone - 17.05.2020 klo 22:22:53
Nyt Humble Bundlesta hintaan 16,50 ilmeisesti koko Walking Dead (https://www.humblebundle.com/books/walking-dead-image-comicsskybound-entertainment-books?hmb_source=humble_home&hmb_medium=product_tile&hmb_campaign=mosaic_section_2_layout_index_2_layout_type_twos_tile_index_1_c_walkingdeadimagecomicsskyboundentertainment_bookbundle) -sarja.

Mites tuo Humble Bundle oikein toimii? Olin menossa tuota ostamaan, mutta sitten siinä tuli ilmoitus, että veloitus uusitaan kuukauden päästä? Eli saanko nuo sarjikset omaksi kertamaksulla vai onko tuo joku kuukausivelotteinen systeemi?
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: JAM - 18.05.2020 klo 10:55:06
Mites tuo Humble Bundle oikein toimii? Olin menossa tuota ostamaan, mutta sitten siinä tuli ilmoitus, että veloitus uusitaan kuukauden päästä? Eli saanko nuo sarjikset omaksi kertamaksulla vai onko tuo joku kuukausivelotteinen systeemi?

Klikkasit varmaan tuon "Humble Choicen" ostoskoriin, mikä on kuukausiveloitteinen tilaus pelejä. Se nappi on laitettu hyvin hämäävästi samalle sivulle. Walking Dead-bundle ja muut yksittäiset bundlet ovat kertaveloituksella ilman mitään sitoumuksia. Toki tuon Humble Choicenkin saa peruttua milloin vain.

Siellähän on myös Joe Hill-bundle. Kaikki Locke & Keyt ym. Tulin ostaneeksi.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: tmielone - 18.05.2020 klo 12:06:54
Klikkasit varmaan tuon "Humble Choicen" ostoskoriin, mikä on kuukausiveloitteinen tilaus pelejä. Se nappi on laitettu hyvin hämäävästi samalle sivulle. Walking Dead-bundle ja muut yksittäiset bundlet ovat kertaveloituksella ilman mitään sitoumuksia. Toki tuon Humble Choicenkin saa peruttua milloin vain.

Siellähän on myös Joe Hill-bundle. Kaikki Locke & Keyt ym. Tulin ostaneeksi.

Kiitos! Joo, oli tosiaan hieman epäselvää näin ensikertalaiselle. Mutta nyt sain Walking Dead:it ostettua. Kiitokset myös Locke & Key -vinkistä! Ostin sitten nekin, kun halavalla sai  ;D
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Saukki - 29.12.2020 klo 18:49:38
Alkaa brexit painaan päälle. Paljonkohan tulli veloitta parista bookdepositorystä tilatusta omnibuksesta mitkä koronan takia odottavat täydennystä. Ei huvittaisi sitä 24% alvia maksaa.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Darth Mika - 29.12.2020 klo 19:02:08
Alkaa brexit painaan päälle. Paljonkohan tulli veloitta parista bookdepositorystä tilatusta omnibuksesta mitkä koronan takia odottavat täydennystä. Ei huvittaisi sitä 24% alvia maksaa.
Odota, että UK:n sarjiskaupat saa välivaraston EU:n puolelle ja sieltä ei tartte sit maksaa niitä ALV:eja.
Onneksi on porsaanreikiä...niin jos nää sarjiskaupat vaan hoksaa tai viitsii tommosen tehdä. Tietysti kaikki UK:n sarjiskaupat voisisivat perustaa yhteisen varaston EU:n puolelle...se kannattaisi pitemmän päälle.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Saukki - 29.12.2020 klo 19:18:03
Odota, että UK:n sarjiskaupat saa välivaraston EU:n puolelle ja sieltä ei tartte sit maksaa niitä ALV:eja.
Onneksi on porsaanreikiä...niin jos nää sarjiskaupat vaan hoksaa tai viitsii tommosen tehdä. Tietysti kaikki UK:n sarjiskaupat voisisivat perustaa yhteisen varaston EU:n puolelle...se kannattaisi pitemmän päälle.

On tilattu jo pari kuukautta sitten mutta odottelee restokkia kun koronan takia tuntuu olevan noi omnibukset varsinkin olevan kiven alla. Perumista kyllä mietin ettei joutuisi noita veroja maksamaan koska tuskin tämän vuoden puolella niitä enään lisää tulee.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: echramath - 29.12.2020 klo 19:27:07
Alkaa brexit painaan päälle. Paljonkohan tulli veloitta parista bookdepositorystä tilatusta omnibuksesta mitkä koronan takia odottavat täydennystä. Ei huvittaisi sitä 24% alvia maksaa.

Eikö siitä nyt pidä maksaa Suomen alv ihan normaalisti, ja kirjojen alv-kanta on vain 10%? (ja tämähän siis laskettiin niin päin, että kokonaishinta on 110% verottomasta hinnasta)

En tosin ole muutenkaan hahmottanut koko juttua, eikö EU:ssa pitänyt jo ennestään tilittää kohdemaan alv mikäli myy johonkin maahan yli kymppitonnilla ja luulisi sen jollain Bookdepositorylla menevän yli heittämällä.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Saukki - 29.12.2020 klo 19:56:51
Eikö siitä nyt pidä maksaa Suomen alv ihan normaalisti, ja kirjojen alv-kanta on vain 10%? (ja tämähän siis laskettiin niin päin, että kokonaishinta on 110% verottomasta hinnasta)

En tosin ole muutenkaan hahmottanut koko juttua, eikö EU:ssa pitänyt jo ennestään tilittää kohdemaan alv mikäli myy johonkin maahan yli kymppitonnilla ja luulisi sen jollain Bookdepositorylla menevän yli heittämällä.

Vatti noissa bookdepositoryn tilauksissa on aina mukana. Iski vaan paniikki päälle kun kun tullin sivuilta luin että 1.1 alkaen olisi kaikki Briteistä tulevat yli 22€lähetykset tullattava. Toivottavasti se riittäisi että vatin maksanut  jo parikuukautta sitten, jos tullin kanssa tulee säätöä.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Lurker - 29.12.2020 klo 20:52:16
Vatti noissa bookdepositoryn tilauksissa on aina mukana. Iski vaan paniikki päälle kun kun tullin sivuilta luin että 1.1 alkaen olisi kaikki Briteistä tulevat yli 22€lähetykset tullattava. Toivottavasti se riittäisi että vatin maksanut  jo parikuukautta sitten, jos tullin kanssa tulee säätöä.

Riippuu siitä, koska lähetys lähtee. Jos kuljetus alkaa vuodenvaihteen jälkeen, maksat tullit ja verot.

Brexit henkilöasiakkaalle
 
Brexit merkitsee nettiostosten kallistumista (https://tulli.fi/henkiloasiakkaat/brexit#)

-- Jos tavaroiden kuljetus on alkanut ennen eropäivää, niitä kohdellaan Suomeen saapuessa unionitavarana eikä tulliselvitystä tarvita. Jos tavaroiden kuljetus kuitenkin alkaa vasta eropäivän jälkeen, on lähetys tulliselvitettävä ja maahantuonnin verot maksettava, vaikka tilaus olisikin tehty ennen eropäivää.

Ulkomailta tilatut sanoma- ja aikakauslehdet sekä kirjat (https://tulli.fi/henkiloasiakkaat/netista-tilaajalle/tilatut-sanoma-ja-aikakauslehdet-seka-kirjat)

Tullilaskuri (https://tulli.fi/tullilaskuri?current=start&currency-id=1)


Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Janne - 30.12.2020 klo 16:22:55
Sergio Bonelli Editoren verkkosivuilta ei näemmä enää pysty tilaamaan ulkomaille. Tiedustelin asiaa, ja vahvistivat, että ainakin toistaiseksi tilanne on tämä. Syytä ei kerrottu.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: X-men - 06.05.2021 klo 20:37:55
Kiinnostaako vampyyrit ja lännenmeininki? Jos kyllä niin tämmöttistä olisi tarjolla.

https://www.kickstarter.com/projects/montemmoore/blood-nbullets-a-supernatural-western-1
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: keimolainen - 09.05.2021 klo 13:11:31
Hellou! Tilasin muutama viikko takaperin Criminal deluxe vol1.:sen Bookdepositorysta ja ei tullu mitää ylimääräisiä kustannuksia ja tälläkin hetkellä on tilaus vetämässä. Käyttäkää alennuskoodia MASTERCARD5. Saa huikean 5% alennuksen.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: MTT - 14.07.2021 klo 12:29:56
Nyt kun 1.7 tämä VAT koskee kakkia eu alueelle myyviä yrityksiä. Mukaanlukien USA jne, niin tämä takoittaa että pienemmätkin yritykset velvoitetaan veloittamaan tuo ALV ja tilittämään eu alueelle. Tietääkö kukaan mitä tapahtuu paketeille, joiden lähettäjäyritys ei ole rekisteröitynyt?

Olen ostanut jonkun verran kirjoja pienkistantamoista ja nämä uudet säädökset vaikuttavat niin, ettei pienet yritykset pysty enää tällaista järjestelmää hanskaamaa siinä puitteissa joissa firmaa pyöritetään. Useampi yritys on jo ilmoittanut etteivät enää suomeen (ja eu alueelle) enää lähetä.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Saukki - 24.09.2021 klo 17:39:22
Tuli bookdepositorystä tilattua viime ale kamppanjassa ja täytyy tänne kommentoida että aika pebasta kyllä on tuohu. Sieltä osa sarjiksista tuli todella nopeasti ja osa ei niin nopeasti. Mikä eniten otti pattin että avengers gathering omnibus mitä eniten odotin tietysti ei tullut perille ollenkaan vaan palautui undeliveriblenä.
3 eri kertaa kysyin syytä tähän mutta en edes kunnon vastausta saanut mikä oli syynä.
Olen vähän vaihtoehtoja tutkiskellut niin tuli Kennys.ie Irlannista vastaan. Hinnatkin  oli kohtuulliset pitää seuraavaksi testata sitä, onkos kellän kokemuksia tuosta puljusta?
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Veli Loponen - 24.09.2021 klo 19:27:21
Harmi kokemus. Mulla bookdepositoryn asiakaspalvelusta on ihan eri tuntuma. Viimeisimmässä tilauksessa oli omnibuksessa iso painovirhe. Asiakaspalvelu vastasi nopeasti ja pisti uuden kirjan tulemaan. Ja aikaisemmin on ollu sama.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Sami10 - 03.10.2021 klo 21:10:28
Bookdepository lähettää maksikirjeitä, joissa ei ole seurantaa. Ohuet lähetykset tulevat suoraan postilaatikkoon, isommat pitää hakea Postista. Ilmoitus tuli viimeksi A4-tulosteena. Posti luo oman koodin paksulle lähetykselle, mutta sitä ei saa mistään etukäteen tietoonsa. Muita paketissa näkyviä koodeja ei löydy Postin pakettiseurannasta. Mitään ei myöskään näy OmaPostissa. Jos paketti on tullut Suomeen, mutta ilmoitusta kotiin ei ole tullut, moka on Postin. Toimitusaika viimeksi oli 12 päivää lähetysilmoituksesta (ei siis tilauspäivästä).
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Veli Loponen - 05.10.2021 klo 22:18:16
Bookdepository lähettää maksikirjeitä, joissa ei ole seurantaa. Ohuet lähetykset tulevat suoraan postilaatikkoon, isommat pitää hakea Postista. Ilmoitus tuli viimeksi A4-tulosteena. Posti luo oman koodin paksulle lähetykselle, mutta sitä ei saa mistään etukäteen tietoonsa. Muita paketissa näkyviä koodeja ei löydy Postin pakettiseurannasta. Mitään ei myöskään näy OmaPostissa.
Ilmeisesti tilanne Bookdepositoryn lähetysseurannan kanssa elää. Esimerkiksi Ruotsiin mahdollistavat lähetysten seurannan. Toivoa siis sopii, että Suomeenkin alkavat tarjota seurantaa.
Tähän liittyen hain tänään tuon omnibuksen, jonka lähettivät virheellisen tilalle. Olivat lähettäneet UPSin kautta ja pystyin siis seuraamaan lähetystä. Tosin kotiin saakka eivät sitä tuoneet, tuli vain ilmoitus, että asiakas ei ollut kotona, kun toimitusta yritettiin. Vähän epäilen sitä, koska päivän aikana olin ehkä pari kertaa noin kymmenen minuutin jakson poissa kotoa. Mutta suht lähellä olevan kaupan UPS-pisteestä sain haettua.
Joka tapauksessa Bookdepositorylla siis on mahdollisuudet myös Suomessa lähetysten seurantaan, kunhan ottavat sen laajempaan käyttöön. Hyvä on se, että ne näyttävät hoitavan noi tulliasiat esimerkillisesti, koska tästäkään ei tullut mitään kysymyksiä.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Oiksteri - 22.10.2021 klo 15:36:13
Tässä omia kokemuksia ulkomailta kirjojen tilailusta:

Bookdepositorystä, ihan hyviä kokemuksia paperikantisten kirjojen tilaamisesta, ei tosin seurantaa ollut niillä kun tulivat kirjelähetyksenä. Elättelin toivoa että omnibus kirjat olisi pakattu hieman huolellisemmin kuin tpb versiot, mutta sekin tilaus tuli maksikirjeenä ilman seurantaa. Ei luonnollisesti mahtunut kerrostalokämpän postiluukusta sisään, niin posti jätti noutoilmoituksen ja hain postista. Tuurista kiinni isojen kirjojen kanssa tuleeko kolhuja kirjaan kun ei ollut pehmustettu ollenkaan. Ilmainen toimitus houkuttelee kovasti tosin monen kirjan kanssa.

Amazon, sieltä tuli omnibus pahvilaatikossa yhden ilmatyynyn kanssa, myös kävi onni kun ei ollut kolhiintunut. En toistaiseksi ole tilannut uudelleen sieltä.

Instocktrades, paketointi hyvin huolellista ja pehmustettu, toimituskulut toki hulppeat 40 dollaria kun jenkeistä tulee. Vastapainoksi tosin siellä suuri osa kirjoista on myynnissä -40-60% hintoihin, niin jos tilaa tarpeeksi kerralla niin säästää siinä. Tuontitullaus pitää maksaa ja se on tuotteen hinnasta 10%. Fedex toimitus ja seuranta.

Uutena paikkana Walts Comic Shop. Saksalainen sarjakuvakauppa, mahdollisuus ennakkotilaus jolloin hinnat hieman halvempia kuin tavallisessa myynnissä (jos tilaa aiemmin niin sitä parempi säästö). Löytyy myös joitain kirjoja jotka myyty loppuun muualta. Kiinteä 10e toimitusmaksu kaikkialle Eurooppaan. Ennakkotilasin yhden omnibus kirjan sieltä, saa nähdä miten paketoitu kun saapuu.

Archonia, Belgialainen sarjakuvakauppa. Hyvin laaja valikoima, mutta ei alennuksia muiden paikkojen tapaan. Toimituskulut 16e luokkaa Suomeen.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 10.02.2022 klo 13:40:16
Amazon-ukkeli kiitää työläisen selkänahasta revityllä rahalla avaruuteen ja muutkin isot nettikaupat on ketkuja, kiertävät veroja tai jotain muuta. Mistä voi kohta tilata, jos tahtoo olla eettinen?
Planeetta-antikvariaattien Facebook-päivityksistä lainattua (boldaukset minun tekemiä):

Lainaus
Kirja-alaa on viimeisen vuorokauden kuohuttanut Booky-konserniin kuuluvan Porvoon Kirjakeskus OY:n toiminta. Porvoon Kirjakeskus on äskettäin ulkoistanut reskontransa Webshop as a Service WaaS Oy -nimiselle yritykselle. Kirjakeskus näyttää kerryttäneen reskontraansa ja siirtäneen sitten kerralla kaikki laskennalliset saatavansa WaaS Oy:lle. Nähtävästi varsin suuressa – ellei suurimmassa – osassa tapauksista nämä saatavat ovat aikanaan täysmääräisesti maksettujen laskujen laskennallisia viivästyskorkoja, joita Porvoon Kirjakeskus ei ole katsonut aiheelliseksi lähteä perimään. Ja olisihan se kieltämättä vähän erikoista kauppatapaa, jos muutaman päivän myöhästymisistä lähdettäisiin perimään viivästyskorkoja.

Mutta nyt tämä WaaS OY on sitten lähettänyt maksumuistutuksia näistä aikanaan täysmääräisesti maksettujen laskujen laskennallisista viivästyskoroista. Oranssille Planeetalle tulleessa, allekirjoittaneelle osoitetussa maksumuistutuksessa oli siis kyse viiden päivän myöhästymisestä marraskuussa 2019, josta on kertynyt näiden päälle kahden vuoden aikana viivästyskorkoa 7,72€. WaaS Oy on lisännyt maksumuistutukseen suurimman mahdollisen maksumuistutuskulun eli 40€ per lasku ja sille vielä samalta ajalta viivästyskorkoa 3,62€. WaaS perii meiltä yhteensä siis 51,43€ vajaan kahdeksan euron viivästyskoroista, joita Kirjakeskus ei meiltä missään vaiheessa näiden kahden vuoden aikana perinyt.
No joo. Ketkuja nämä perintöfirmat, voisi joku ajatella. Huomionarvoista tässä kuitenkin on se, että Kirjakeskuksen ja WaaS OY:n hallituksen puheenjohtaja on sama henkilö. Eli toiminnan voisi hyvällä syyllä olettaa olevan täysin tietoinen temppu Booky-konsernilta. Syitä moiselle voi vain arvailla ja sekin lienee pohdinnan arvoista, onko toiminta hyvän kauppatavan mukaista vai ei.

Me olemme omat johtopäätöksemme tehneet, emmekä jatkossa aio olla enää missään tekemisissä Booky-konsernin kanssa. Toivomme ja uskomme, että saamme jatkossa hoidettua tähän asti Kirjakeskuksen kautta hoidetut suoraan kustantajilta tehdyt kirjahankinnat jotain toista tietä. Tällaista viestiä olemme jo joiltakin kustantamoilta saaneet.

Edit lisäys:

Booky.fi ja samaan yritysryppääseen kuuluva Porvoon kirjakeskus lähettävät heiltä tilanneille perintälaskuja oman perintätoimistonsa kautta, jos rahat eivät ole tilillä eräpäivänä. Eräpäiväksi he merkitsevät lauantain tai sunnuntain, jolloin raha ei pankeissa liiku. Laskut voidaan lähettää vuosia myöhemmin, jolloin viivästyskorko on noussut reippaasti. Tähän päälle vielä kovat muistutusmaksut yms. Markkinaoikeus on todennut heidän toimintatapansa vääräksi.

https://www.markkinaoikeus.fi/fi/index/paatokset/markkinaoikeudellisetasiat/1593410753865.html (https://www.markkinaoikeus.fi/fi/index/paatokset/markkinaoikeudellisetasiat/1593410753865.html)

Timo
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: X-men - 10.02.2022 klo 19:27:54
Booky.fi ja samaan yritysryppääseen kuuluva Porvoon kirjakeskus lähettävät heiltä tilanneille perintälaskuja oman perintätoimistonsa kautta, jos rahat eivät ole tilillä eräpäivänä. Eräpäiväksi he merkitsevät lauantain tai sunnuntain, jolloin raha ei pankeissa liiku. Laskut voidaan lähettää vuosia myöhemmin, jolloin viivästyskorko on noussut reippaasti. Tähän päälle vielä kovat muistutusmaksut yms. Markkinaoikeus on todennut heidän toimintatapansa vääräksi.

Timo

WaaS Oy: Perhanan markkinaoikeus kun meni pilaamaan hyvän bisneksen.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: hdc - 11.02.2022 klo 20:41:09
Sinänsä jännä että ilmeisesti esim. monissa kirjastoissa tähän toimintaan on tutustuttu jo aiemmin (koska tuon firman kautta kulkee iso osa kirjastojen ostoista), ja muutenkin tämä ei ole mitenkään ainoa tai ensimmäinen tapaus...eli hyvä että edes nyt nostetaan esiin ja toivottavasti ihmiset äänestävät jaloillaan siitä onko tämä oikein (riippumatta onko tämä laillista...)

(tjooh, mun harvat nettiostoni ovat viime vuosina menneet suoraan kustantajien omien nettimyyntien kautta)
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: mcdonut43 - 21.02.2022 klo 12:46:41
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/5de272e3-67d5-49d7-a38e-a069be498f1f (https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/5de272e3-67d5-49d7-a38e-a069be498f1f)

Lisää juttua noista monta vuotta vanhojen laskujen maksumuistutuksista.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 21.02.2022 klo 19:29:32
Ihan sattumalta juu sattuu lauantaiksi tai sunnuntaiksi eräpäivät juu.

Timo
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: JAM - 05.04.2022 klo 14:23:11
WSOY on avannut uuden nettikirjakaupan: Kirja.fi

"Verkkokaupassa ovat myynnissä kaikki WSOY:n, Tammen, Johnny Knigan, Bazarin ja Kosmoksen kirjat. Myöhemmässä vaiheessa myyntiin tulevat myös Docendon ja Minervan kirjat."

https://www.sttinfo.fi/tiedote/werner-soderstrom-osakeyhtio-avasi-uuden-kirja-verkkokaupan?publisherId=69817233&releaseId=69937038

https://kirja.fi/collections/sarjakuvat
https://kirja.fi/collections/sangatsu-manga-sarjakuvat
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 25.05.2022 klo 00:06:51
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/5de272e3-67d5-49d7-a38e-a069be498f1f (https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/5de272e3-67d5-49d7-a38e-a069be498f1f)

Lisää juttua noista monta vuotta vanhojen laskujen maksumuistutuksista.

Nyt heräsi Hesarikin kirjoittamaan (https://www.hs.fi/kotimaa/turku/art-2000008828092.html) Bookyn nykytouhuista, päivällä "myöhästyneistä" laskuista tehdyistä perimisistä tuli kiva ansaintalogiikka.

Lainaus
Verkkokirjakauppa Booky.fi oli ostanut Porvoon kirjakeskuksen kirjakustantaja WSOY:ltä. Samalla Booky Groupin pääomistajasta Antti Ypyästä oli tullut tukkuliikkeen pääomistaja.

Kauppiaan huolet toteutuivat, sillä nyt kolme vuotta myöhemmin jo eläkkeelle jäänyt kauppias on määrätty maksamaan tukkuliikkeelle lähes 30 000 euron korvaukset.

naamastakin jo näkee, että Ypyä on paskiai...

Timo
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Illodiini - 25.05.2022 klo 10:41:59
naamastakin jo näkee, että Ypyä on paskiai...
Juu, kyllä sellainen ylimielinen ahneus paistaa. Tulee mieleen takavuosilta joku yhden miehen ponkaisema keräys, josta meni joku vaivainen prosentti varsinaiseen kohteeseen, ja miekkonen itse rahasti "kuluina" pääosan tuloista. Muistaakseni johti lainmuutokseen. Mies vielä onnistui jotenkin saamaan oikeudelta yksityisyyden suojan, jolla uhkaili toimittajia, kun nämä tekivät juttua asiasta.
Otsikko: Vs: Sarjakuvia netistä
Kirjoitti: Saapas - 25.05.2022 klo 14:43:15
Inhottavaa toimintaa Bookylta  >:(. Muutenkin netissä asioidessa pitää olla kieli keskellä suuta ja tarkistaa, jos voi, että millaisesta kaupasta haluaa tavaransa ostaa ja näin tukea toimintaa. Bookya ja Amazonia ei ainakaan, Adlibriksellakin oli jotain veroselvittelyjä(?).

Onneksi nämä firmat ovat vähemmistössä. Ja useita sarjakuvia voi tilata suoraan julkaisijoiden tai jopa tekijöiden omilta kotisivuilta  ;D