Kvaak.fi - keskustelu

Sarjakuvanlukijoiden keskustelut => Toimintasarjakuvat => Aiheen aloitti: Veli Loponen - 21.04.2006 klo 09:23:30

Otsikko: George Pérez
Kirjoitti: Veli Loponen - 21.04.2006 klo 09:23:30
Uskomatonta, että George Perezistä ei ole omaa ketjua. No, korjataan se nyt. Kipinän tähän sain Newsaraman (http://www.newsarama.com/dcnew/InfiniteCrisis/cover7/preview.html) Infinite Crisis seiskan kansimaistiaisista. Katsokaapa vaikka Perezin lehteen tekemää kantta (http://www.newsarama.com/dcnew/InfiniteCrisis/cover7/IC7coverperez_B.htm)!
Hurja määrä yksityiskohtia ja menoa ja silti kuva on tarkka ja ymmärrettävä.
Itse olen lukenut Pereziltä oikeastaan vain sen, mitä suomeksi on tullut (+ Crisis on Infinite Earths). Suomeksihan mieheltä on julkaistu mm. Kostajia (sekä aikoinaan Hulkissa jatkiksena että myöhemmin Mega Marvelissa) ja Teräsmiestä.
Tähän loppuun vielä Georgen linkki kotisivulle (http://www.george-perez.com/), josta löytyy paljon piirroksia yms.
Otsikko: Vs: George Pérez
Kirjoitti: Laine, Jukka - 21.04.2006 klo 09:51:07
JLA/Avengers olisi ollut hyvä näyte Pérezin kyvyistä esittää ziljoona heppua matsaamassa keskenään. Juoni nyt oli vähän pettymys, vaikka sekin tuntui toisella lukemisella paremmalta.

Teinititaanit ja Ihmenainen ovat niitä töitä joista Pérez parhaiten tunnetaan, eikä niitä ole tullut suomeksi yhtään. Eikä 70-luvun Ihmenelosiakaan, jota tehdessään George oli vasta kakskyt ja risat vanha.

Hulkin epätäydellinen tulevaisuus -spessu oli myös Pérezin piirtämä.
Otsikko: Vs: George Pérez
Kirjoitti: Curtvile - 21.04.2006 klo 09:56:41
yleensähän Perez on SE kostajien piirtäjä. Joskin epäilen että Ultimatesin jälkeen Bryan Hitch on kova haastaja.
Perez on näyttänyt kyntensä myös mm. teinititaanien kuvittajana ja onhan mieheltä oma Crimson plague scifisarjakuvakin. Hivenen rikkonaisella julkaisuhistorialla tosin.
Perez on mainio monestakin syystä:
1) työjälki on realistista ja pikkutarkkaa, kuten veli mainitsi, mutta
2) käsittämättömän vaivattoman ja helpon näköistä ja sokerina pohjalla
3) se palvelee tarinaa.
Perez osaa poseerailla ja tehdä tunnelmapaloja, mutta liikuttaen asiaa eteenpäin. Turhaa ei löydy.
Mega Marvelin Kostajistahan Busiek oli seitsemännessä taivaassa saatuaan Perezin kuvittajaksi. Syystä.
Otsikko: Vs: George Pérez
Kirjoitti: Veli Loponen - 21.04.2006 klo 09:59:21
Kyllä Ihmenaista tuli pari sivua Teriksessä vuonna 1989, kun Action Comicsin kuudessadas numero ilmestyi (jossa Perez muuten tussasi Byrnen piirroksia) ja Teriksellä ja Ihmenaisella oli treffit, joka päättyi Paratiisisaarelle (vai oliko se Olympos-vuorelle) Darkseidin parademonien löylytykseen. Samaten on ilmestynyt ainakin yksi numero Perezin Ihmenelosiakin. Se julkaistiin joskus 80-luvun alussa harhauttavasti Star Trek -lehden kakkostarinana.
Perez aloitti myös Ikuisuuden rautahanskan (tai mikä sen ekan Starlinin kirjoittaman kosmisen minisarjan nimi olikaan) piirtämisen, mutta Ron Lim veti sen loppuun.

Mutta nyt kun DC:kin on julkaissut jo kai kaikki Perezin kirjoittamat ja piirtämät Ihmenaiset kokoelmina, voisi Egmont repäistä ja julkaista niistä koostetun erikoisjulkaisun.
Otsikko: Vs: George Pérez
Kirjoitti: Jussi Tyni - 21.04.2006 klo 11:12:32
Perez aloitti myös Ikuisuuden rautahanskan (tai mikä sen ekan Starlinin kirjoittaman kosmisen minisarjan nimi olikaan) piirtämisen, mutta Ron Lim veti sen loppuun.

Onko tuon vaihdoksen syy selvillä? Itselle ei ole sattunut koskaan vastaan mitään infoa tuosta. Muistan vain sen, että harmitti aikanaan kovasti tuo kuvittajan vaihtuminen. Ja myös se, että jossakin noissa Limin kuvittamissa jaksoissa tussaajaksi tuli Al Milgrom...
Otsikko: Vs: George Pérez
Kirjoitti: Laine, Jukka - 21.04.2006 klo 13:31:34
Veliä ei siis jymäytetä. Ihmenaista ei tullut kuitenkaan yhtään kokonaista numeroa. Star Trekissä tullut Fantastic Four Annual # 14 taisi olla Pérezin itsensä tussaama, ja poikkesi 70-luvun Fantastic Four-lehden tyylistä jossa konkari Joe Sinnott oli tussaajana.

Pérez-Sinnott-parin työstä olen tuonut tänne joskus näytteenkin kun oli puhe siitä kun Galactus söi Poppup-planeetan.

Hmm. Poppup-termi on tullut tutummaksi paljon myöhemmin aivan musta kuin sarjakuvista. Yhtä ärsyttäviä kuin tuo poppupilainen.
Otsikko: Vs: George Pérez
Kirjoitti: Johannes_sankari - 21.04.2006 klo 13:54:51
Heheh! Tuo Velin ketjun alussa esittämä kansi oli kyllä Pereziä parhaimmillaan. Tietysti moinen yksityiskohtien määrä ei palvele kovinkaan hyvin sivun sisäistä dynamiikkaa. Vaikutelma tuppaa olemaan kovin kakofoninen.
Ai, Bizarro onkin oikeasti paha? Itse pidin häntä harmittomana hölmönä, mutta näyttäneepä tuo vääntävän Terästä turpiin oikein urakalla.

Perez aloitti myös Ikuisuuden rautahanskan (tai mikä sen ekan Starlinin kirjoittaman kosmisen minisarjan nimi olikaan) piirtämisen, mutta Ron Lim veti sen loppuun.

Mielenkiintoista! (IRH on lähtölaukaukseni koko supersankarigenreen ja siksi kovin nostalginen!) Mielestäni nuo kaksi kyllä täydensivät toisiaan: tulos oli riisuttu liiallisista yksityiskohdista olematta kuitenkaan liian tyhjä. Silti ruutujen sisällöt suorastaan pursuilivat ulos raameistaan, kuin osoittaen kosmisten tapahtumien mittakaavaa. Mahtavaa siveltimen/kynän käyttöä!  ;D
Otsikko: Vs: George Pérez
Kirjoitti: Veli Loponen - 21.04.2006 klo 14:05:43
Veliä ei siis jymäytetä.
Ei taatusti.

Mulle muuten Perez kolahti ensi kertaa todennäköisesti Teräsmies 3 (vai 2)/86:ssa olleen Teris&YMAK -tiimin kautta. Olinhan sitä ennen jo nähnyt Hulkissa olleita Kostajia, mutta jotenkin tuo yksi tarina oli vaikuttavampi. Siitä tarinasta YMAK (suomennettu versio siis, joka oli lyhennys sanoista Yhden Miehen Armeija Kunta) jäi myös hyvin mieleen ja myöhemmin Byrnen OMAC-minisarjan otin tämän vuoksi suurella ilolla vastaan.
Ja sama tarina herätti suuret odotukset myös Perezin post-Crisis Teräsmies-tarinoita kohtaan.
Otsikko: Vs: George Pérez
Kirjoitti: Petteri Oja - 21.04.2006 klo 19:22:50
Star Trekissä tullut Fantastic Four Annual # 14 taisi olla Pérezin itsensä tussaama, ja poikkesi 70-luvun Fantastic Four-lehden tyylistä jossa konkari Joe Sinnott oli tussaajana.

Se oli FF Annual 15 ja tussaajina Chic Stone, John D'Agostino ja Mike Esposito.
Otsikko: Vs: George Pérez
Kirjoitti: Laine, Jukka - 21.04.2006 klo 19:33:22
Sotkin sitten annualit. Mutta nro 14 oli Pérezin piirtämä ja tussaama. En ole tuota Star Trekin numeroa omistanut, vaan mulla olivat muinoin nuo molemmat alkuperäisinä.
Otsikko: Vs: George Pérez
Kirjoitti: Veli Loponen - 25.04.2006 klo 22:41:57
Aloitusviestissä mainitsin George Perezin tekemän Infinite Crisis kannen. Nyt Newsaramalle tuli George Perezin haastattelu (http://www.newsarama.com/forums/showthread.php?t=68322), jossa hän mm. kertoo tuon kannen tekemisestä (siihen meni kolme päivää, kun hänen piti kiirehtiä, jotta se ehtii painoon ajoissa). Hahmoja siinä on 56.
Lainaus käyttäjältä: George Perez
The way I work, I did all of Metropolis in pencil first, then started erasing and putting all the characters on top of there, like an animation cell. That way I don't lose track of where does that line start, or where does that line end on the other side of the character.
Otsikko: Vs: George Pérez
Kirjoitti: Curtvile - 19.09.2013 klo 19:48:02
George Perez lähti jokin aika isoilta lafkoilta omile teilleen.
itse odottelen She-Devils sarjista jota tekee BOOM! studiosille.

valitettavasti kaikki uutiset eivät ole hyviä (http://bigcomicpage.com/2013/09/19/legendary-artist-george-perez-loses-sight-in-left-eye/)
Toivotavasti jaksaa ja silmälaput ovat aina tyylissä.
Otsikko: Vs: George Pérez
Kirjoitti: Veli Loponen - 07.12.2021 klo 21:57:50
Noin kolme vuotta sitten George Perez lopetti sarjakuvien tekemisen terveydellisten syiden vuoksi. Tänään hän ilmoitti, että hänellä on todettu syöpä ja lääkäri on antanut elinaikaa 6-12 kuukautta. Jäljellä olevan ajan pyrkii vielä tapaamaan faneja.  :'(
Otsikko: Vs: George Pérez
Kirjoitti: Darzee - 08.12.2021 klo 13:30:30
Onpahan surullinen uutinen. Joukkokohtausten suurmestari ei enää tuota uusia elämyksiä, mutta vanhat työt toki ovat ikuisia. Mahdollisimman hyvää vointia vain Perezille jäljellä olevana aikana.
Otsikko: Vs: George Pérez
Kirjoitti: Jamoz - 08.12.2021 klo 13:40:20
Haimasyöpä  :-\ Se on lähes aina 100% varmasti menoa. Harva on selvinnyt, Chris Rea tulee mieleen lähinnä.
Otsikko: Vs: George Pérez
Kirjoitti: Curtvile - 09.12.2021 klo 23:30:30
Tämä on kyllä painanut viime päivinä.
Terminaalisesta diagnoosista kun ei oikein peruutuksia ole.
Paitsi että on hyvinkin tarkkaa ja läheistä kokemusta syövästä on nämä sarjakuvan viime aikaiset menetykset kuten J.P.Leon.
Toki on myös J. G. Jonesin tapaisia joskin ei käsittääkseni ole vielä selättänyt verisyöpäänsä vielä.

Jos asiasta jotain hyvää on löydettävissä on se miten muut tekijät ja fanit ovat kertoneet miten paljon mies ja työnsä on vaikuttanut. Hienoa että edes joskus sen saa kohde kuulla vielä eläessään.
Otsikko: Vs: George Pérez
Kirjoitti: Curtvile - 07.05.2022 klo 20:37:46
 mm CBR on ehtinyt kertoa että George Perez olisi menehtynyt.
Ei että viikko muutenkaan olisi ollut hyvä.
Otsikko: Vs: George Pérez
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 08.05.2022 klo 14:36:54
RIP taas eräs realistisen tyylin mestareista (jep, Neal Adams kuoli vain vähän aikaa sitten).

Pérezin parhaita töitä on julkaisematta suomeksi ihmeteltävän paljon: Ihmenaista, Kostajia ja Teinititaaneja.
Otsikko: Vs: George Pérez
Kirjoitti: X-men - 08.05.2022 klo 20:14:53
RIP taas eräs realistisen tyylin mestareista (jep, Neal Adams kuoli vain vähän aikaa sitten).

Pérezin parhaita töitä on julkaisematta suomeksi ihmeteltävän paljon: Ihmenaista, Kostajia ja Teinititaaneja.

No noista 3sta kahta ei tullut på finska oikeastaan yhtään ja Kostajia tuli sitten monelta tekijältä ja Perezin kausi täällä ei niin kauaa kestänyt 1980-luvulla ja seuraavalla vuoskymmenellä kesti sitten vähän kauemmin (sivumäärällisesti) kun tuli Heroes Rebornia ja sun muuta.
Otsikko: Vs: George Pérez
Kirjoitti: Darzee - 08.05.2022 klo 23:25:55
Pérezin parhaita töitä on julkaisematta suomeksi ihmeteltävän paljon: Ihmenaista, Kostajia ja Teinititaaneja.

Ensin mainittua ehdin jo kainosti toivoa tämän ensimmäisen Gal Gadot'n tähdittämän elokuvan siivellä, mutta näin ei sitten käynyt. Teräsmiehessä vuonna 1989 nähty maistiainen lienee nykyään aika harvojen muistissa - tällä foorumilla se toki tiedetään. Kostajia on sentään saatu hiukan, jopa useamman työrupeaman ajalta. Muista valitettavan harvoista  suomeksi tulleista Perez-helmistä maininnan ansaitsee ainakin Hulkin "Epätäydellinen tulevaisuus".
Otsikko: Vs: George Pérez
Kirjoitti: TOSA - 09.05.2022 klo 17:51:26
Harmillisen tiuhaan tahtiin nyt menee mestareita. Hyllyssä odottanut jo hetken New teen titans omnibukset 1-5 lukuvuoroaan
Otsikko: Vs: George Pérez
Kirjoitti: X-men - 09.05.2022 klo 19:42:47
Harmillisen tiuhaan tahtiin nyt menee mestareita. Hyllyssä odottanut jo hetken New teen titans omnibukset 1-5 lukuvuoroaan

Joo, Byrnelläkin oli terveyshuolia äskettäin mutta ilmeisesti ei mitään vakavaa.
Otsikko: Vs: George Pérez
Kirjoitti: Veli Loponen - 09.05.2022 klo 20:19:13
Joo, Byrnelläkin oli terveyshuolia äskettäin mutta ilmeisesti ei mitään vakavaa.
Kävi silmäleikkauksessa ja näkee nyt ilman silmälaseja.

Mutta joo, harmillisen vähän on Pereziä suomeksi nähty. Busiekin ja Perezin Kostajista tykkäsin. Etenkin Ultron-tarina oli suorastaan hengästyttävä.
Teräsmiehessä nähty pätkä Wonder Womania tulikin mainittua jo, mutta Perezhän oli muutenkin Teräsmiehessä. 1986 hän piirsi Teräsmiehen yhteisseikkailun YMAKin eli OMACin kanssa (minkä näköjään mainitsen tuolla aloitusviestissä). Liekö ainoa OMACin esiintyminen Suomessa? Byrnen aikana hän tussasi Action Comics #600:n pääseikkailun. Sitten vähän myöhemmin Perez siirtyi käsikirjoittamaan ja piirtämään Teräsmiestä hetkeksi.

Joitain vuosia sitten luin Wolfmanin ja Perezin Teinititaanit. En yhtään ihmettele, että se oli ilmestymisaikanaan suosituimpia DC:n lehtiä ja jonkinlainen X-menin kilpailija. Jotain samankaltaista tunnelmaa niissä oli.
Perezin Wonder Woman -juoksu löytyy sähköisenä (tosin vain Perezin itse piirtämät), mutta en ole jaksanut kaikkia vielä lukea. Jotenkin raskassoutuista ja liian sanoitettua. Perezin yksityiskohtaisella kuvitustyylillä pienempikin tekstimäärä riittäisi.
Otsikko: Vs: George Pérez
Kirjoitti: Darzee - 10.05.2022 klo 09:56:07
Teräsmiehessä nähty pätkä Wonder Womania tulikin mainittua jo, mutta Perezhän oli muutenkin Teräsmiehessä. 1986 hän piirsi Teräsmiehen yhteisseikkailun YMAKin eli OMACin kanssa (minkä näköjään mainitsen tuolla aloitusviestissä). Liekö ainoa OMACin esiintyminen Suomessa? Byrnen aikana hän tussasi Action Comics #600:n pääseikkailun. Sitten vähän myöhemmin Perez siirtyi käsikirjoittamaan ja piirtämään Teräsmiestä hetkeksi.

YMAK:ia ei varmaan ole Suomessa nähty sen koommin. Uudempi kyborgiversiokaan ei muistaakseni vieraile nolkytluvun puolivälin DC-spesiaaleissa, kun sen ensiesiintyminen on vasta vuodelta 2005. Lasteni arvostamissa Lego Batman -piirretyissä nämä yksisilmäiset pahikset sen sijaan taitavat vilahtaa.

Mutta takaisin Pereziin: hän tosiaan oli hetken Teräsmiehenkin puikoissa, mutta tussaus jotenkin syö parhaan terän noiden juttujen kuvituksesta. Ihmenaisen ja Teinititaanien aikojen taika on poissa, mutta myöhemmin Kostajien pariin palatessaan Perez vielä näytti olevansa tekijämies.

Perez ehti tosiaan paljon. 1970-luvulla hän kuvitti myös Ihmenelosia, mutta ei siinä pääse samalle tasolle kuin Kostajissa, joko tussauksen tai kiireen vuoksi.
Otsikko: Vs: George Pérez
Kirjoitti: Veli Loponen - 10.05.2022 klo 10:02:31
Perez ehti tosiaan paljon. 1970-luvulla hän kuvitti myös Ihmenelosia, mutta ei siinä pääse samalle tasolle kuin Kostajissa, joko tussauksen tai kiireen vuoksi.
Joo, ja ainakin yksi Perezin kuvittama Ihmenelos-tarina julkaistiin suomeksi 1980-luvun Star Trek -lehdessä.
Otsikko: Vs: George Pérez
Kirjoitti: X-men - 10.05.2022 klo 19:26:01
Joo, ja ainakin yksi Perezin kuvittama Ihmenelos-tarina julkaistiin suomeksi 1980-luvun Star Trek -lehdessä.

Skrullien invaasion esisoittoa nykynäkökulmasta katsottuna.


Perezin Sirens tuli luettua jokunen vuosi sitten ja siinä oli yhtäläisyyksiä tämän aiermpiin kuvituksiin mutta silti seisoi omilla jaloillaan.
Otsikko: Vs: George Pérez
Kirjoitti: Darzee - 11.05.2022 klo 09:53:50
Joo, ja ainakin yksi Perezin kuvittama Ihmenelos-tarina julkaistiin suomeksi 1980-luvun Star Trek -lehdessä.

Oliko tämä se "Skrallit uhkaavat?" Muistelen tuon joskus lukeneeni, mutta heti en löytänyt tuon Star Trek 4/1982:n alkuperäisnumeroita.

Otsikko: Vs: George Pérez
Kirjoitti: TOSA - 11.05.2022 klo 10:32:36
Fantastic four annual 15
Otsikko: Vs: George Pérez
Kirjoitti: mcdonut43 - 11.05.2022 klo 14:46:15
Itelle Perez tuli tutuksi Ikuisuuden Rautahanskasta. Muistan lapsena katsottua ketä tota sarjista oli tekemässä kun oli sen verran kova juttu.

Hieman suututtaa toi Star Trek -lehti jossa oli Ihmenelosia. Ärsyttää sekin että Hämähäkkimiehessä oli Ihmenelosia ja Ryhmä-X mutta että heitetään yksi tarina Star Trek -lehteen niin se menee jo överiksi!  >:(
Otsikko: Vs: George Pérez
Kirjoitti: Miqz - 11.05.2022 klo 15:33:43
Hieman suututtaa toi Star Trek -lehti jossa oli Ihmenelosia. Ärsyttää sekin että Hämähäkkimiehessä oli Ihmenelosia ja Ryhmä-X mutta että heitetään yksi tarina Star Trek -lehteen niin se menee jo överiksi!  >:(

Muistan edelleen sen paikan ja hetken, kun bongasin silloisen kotikaupungin kiparin ikkunassa tuon Star Trek -lehden, jonka kannen vasemmassa kulmassa luki ”mukana myös ihmeneloset”. Olin juuri vähän aikaa sitten alkanut keräillä hulkeja, hämistä ja ihmenelosten omaa lehteä. Tottakai tuo tuli ostettua ja ihmettelin tarinaa kovasti. Mailmankin taisi palstallaan taustoittaa tuota tarinaa myöhemmin. Muuta järkevää luettavaa lehdessä ei ollutkaan, ja edelliset star trekit tuli kyllä divareissa selattua huolella ihmenelosten varalta. Kustantaja taisi olla eri kuin silloisten marvel-lehtien.
Otsikko: Vs: George Pérez
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 11.05.2022 klo 16:29:14
Teräsmiehessä nähty pätkä Wonder Womania tulikin mainittua jo, mutta Perezhän oli muutenkin Teräsmiehessä. 1986 hän piirsi Teräsmiehen yhteisseikkailun YMAKin eli OMACin kanssa (minkä näköjään mainitsen tuolla aloitusviestissä). Liekö ainoa OMACin esiintyminen Suomessa?

YMAK:ia ei varmaan ole Suomessa nähty sen koommin. Uudempi kyborgiversiokaan ei muistaakseni vieraile nolkytluvun puolivälin DC-spesiaaleissa, kun sen ensiesiintyminen on vasta vuodelta 2005. Lasteni arvostamissa Lego Batman -piirretyissä nämä yksisilmäiset pahikset sen sijaan taitavat vilahtaa.

Mutta takaisin Pereziin: hän tosiaan oli hetken Teräsmiehenkin puikoissa, mutta tussaus jotenkin syö parhaan terän noiden juttujen kuvituksesta. Ihmenaisen ja Teinititaanien aikojen taika on poissa, mutta myöhemmin Kostajien pariin palatessaan Perez vielä näytti olevansa tekijämies.

OMAC taidettiin mainita DC-spesiaalissa julkaistussa Teriksen Huomiselle-tarinassa 2000-luvun puolivälissä. Siinä esiintynyt Equus-pahis oli OMACeja.

Olen samaa mieltä, että Pérezin Teris-taide ei ole kovin nättiä. Ehkä noissa tuon ajan (Suomessa vuosi 1991) Teris-seikkailuissa oli soppaa keittämässä liian monta kokkia. Monet tarinat ovat erittäin sekavia, ja taide on persoonatonta.
Otsikko: Vs: George Pérez
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 11.05.2022 klo 16:31:04
Kaivoin esiin Comics Interview -lehden numeron 50, joka on omistettu George Pérezille. Paksu numero on vuodelta 1987. David Anthony Kraftin kirjoittama todella piiitkä Pérezin haastattelu, jonka tekeminen kesti vuoden, kulkee koko 148-sivuisen lehden läpi. Lukija saa ison annoksen tietoa Pérezin elämästä, hänen tekemistään supersankareista ja kustantamoiden henkilöistä ja toimintatavoista. Haastattelu on elävöitetty supersankarilehdistä otetuilla piirroksilla ja aiemmin julkaisemattomilla luonnoksilla. Pérez mainitsee taiteelliseksi esikuvakseen Alfons Muchan (https://fi.wikipedia.org/wiki/Alfons_Mucha). Tällaiset lehdet olivat harrastajille kullan arvoisia ennen internetiä.

Numeron kannessa näkyy itse taiteilija piirustuspöydän ääressä sekä hänen tuohon mennessä piirtämiä merkittävimpiä hahmojaan. Minulle outo toinen nainen (eri kuin oranssi-ihoinen Tähtituli) Ihmenaisen ja Pérezin välissä taitaa olla Pérezin vaimo, vaikka hetken luulin häntä Zatannaksi.
Otsikko: Vs: George Pérez
Kirjoitti: X-men - 11.05.2022 klo 20:12:16
Hieman suututtaa toi Star Trek -lehti jossa oli Ihmenelosia. Ärsyttää sekin että Hämähäkkimiehessä oli Ihmenelosia ja Ryhmä-X mutta että heitetään yksi tarina Star Trek -lehteen niin se menee jo överiksi!  >:(

No Trek-tarina oli ehkä liian lyhyt joten sitten lisättiin tavaraa muista julkaisuista, Hämiksessä oli Nelkut kakkossarjana kun Nelkkujen oma lehti sai kirveestä, Ryhmä-X ei ollut Hämiksen kakkossarjana vaan Nelkkujen ennenkuin sai oman lehden.

Numeron kannessa näkyy itse taiteilija piirustuspöydän ääressä sekä hänen tuohon mennessä piirtämiä merkittävimpiä hahmojaan. Minulle outo toinen nainen (eri kuin oranssi-ihoinen Tähtituli) Ihmenaisen ja Pérezin välissä taitaa olla Pérezin vaimo, vaikka hetken luulin häntä Zatannaksi.

Voi olla myös Madame Xanadu.
Otsikko: Vs: George Pérez
Kirjoitti: Darzee - 16.05.2022 klo 10:53:44
Kaivoin esiin Comics Interview -lehden numeron 50, joka on omistettu George Pérezille. Paksu numero on vuodelta 1987. David Anthony Kraftin kirjoittama todella piiitkä Pérezin haastattelu, jonka tekeminen kesti vuoden, kulkee koko 148-sivuisen lehden läpi. Lukija saa ison annoksen tietoa Pérezin elämästä, hänen tekemistään supersankareista ja kustantamoiden henkilöistä ja toimintatavoista. Haastattelu on elävöitetty supersankarilehdistä otetuilla piirroksilla ja aiemmin julkaisemattomilla luonnoksilla. Pérez mainitsee taiteelliseksi esikuvakseen Alfons Muchan (https://fi.wikipedia.org/wiki/Alfons_Mucha). Tällaiset lehdet olivat harrastajille kullan arvoisia ennen internetiä.

Numeron kannessa näkyy itse taiteilija piirustuspöydän ääressä sekä hänen tuohon mennessä piirtämiä merkittävimpiä hahmojaan. Minulle outo toinen nainen (eri kuin oranssi-ihoinen Tähtituli) Ihmenaisen ja Pérezin välissä taitaa olla Pérezin vaimo, vaikka hetken luulin häntä Zatannaksi.

Tuon kannen inspiroimana kannattaa muistaa, että Pérezin taidetta on myös 1970-luvun Deadly Hands of Kung Fu -lehdissä, tuon Comics Interview'n kannessa esiintyvän Valkoisen Tiikerin toisena luonajakin Pérez muistetaan. Suomalainen Kung Fu -lehti lienee ollut siis varhaisin Pérezin tuotantoa meillä esitellyt julkaisu. Pérez taisi Tiikerin lisäksi piirtää myös Tiikerin poikia ja Rautanyrkkiä, ja eivätkös lehden hahmot vieraile muutenkin toistensa tarinoissa välillä.
Otsikko: Vs: George Pérez
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 16.05.2022 klo 19:10:57
Rmäki mainitsee Kung Fu -lehden sarjat Valkoisen Tiikerin kuvan kanssa Pérezin muistokirjoituksessa (https://storyhouseegmont.fi/2022/05/09/george-perez-1954-2022/) Egmontin blogissa. Mutta mikä kumma julkaisu on kirjoituksessa mainittu ”vuoden 1983 hieno albumi”?

Onko tuon vaihdoksen syy selvillä? Itselle ei ole sattunut koskaan vastaan mitään infoa tuosta. Muistan vain sen, että harmitti aikanaan kovasti tuo kuvittajan vaihtuminen. Ja myös se, että jossakin noissa Limin kuvittamissa jaksoissa tussaajaksi tuli Al Milgrom...

Vastaanpa tähän vanhaan vastaamattomaan kysymykseen Ikuisuuden Rautahanskan piirtäjävaihdoksesta. Asia selitetään Wikipediassa (https://en.wikipedia.org/wiki/George_P%C3%A9rez) Pérezin sivulla kohdassa ”War of the Gods / Infinity Gauntlet”.

Pérez vetäytyi piirtämisestä stressin takia. Stressi puolestaan johtui kiistasta, joka hänellä oli tuolloin vuonna 1991 DC:n kanssa. DC ei julkaissut Pérezin kirjoittamaa ja osittain piirtämää minisarjaa War of the Gods lehtikojuilla, vaan vain ennakkotilaajille sarjakuvaliikkeissä. Pérez oli tarkoittanut tämän minisarjan Ihmenaisen 50-vuotisjuhlatarinaksi suurelle yleisölle. DC:n toimittajat myös puuttuivat isolla kädellä tuohon tarinaan eivätkä antaneet hänen kirjoittaa sen loppuun Steven ja Ettan häitä.
.
RW Kustannus olisi kernaasti saanut julkaista Pérezin Ihmenaista.
Otsikko: Vs: George Pérez
Kirjoitti: X-men - 16.05.2022 klo 19:26:29
Rmäki mainitsee Kung Fu -lehden sarjat Valkoisen Tiikerin kuvan kanssa Pérezin muistokirjoituksessa Egmontin blogissa. Mutta mikä kumma julkaisu on kirjoituksessa mainittu ”vuoden 1983 hieno albumi”?

Veikkaan kiljoitusvihrettä ja vuoden 1985 alpparia Taivas Palaa sillä missään vuoden 1983 alpparissa (ml. Nelkkujen vuoden 1983 päätösnumero) ei ollut Pereziä (perunamaan mukaan).
Otsikko: Vs: George Pérez
Kirjoitti: Miqz - 16.05.2022 klo 20:19:22
Mutta mikä kumma julkaisu on kirjoituksessa mainittu ”vuoden 1983 hieno albumi”?

Uskoisin että Rmäki tarkoittaa vuoden 1985 Ryhmä-X albumia ”Taivas palaa”, mutta muisti on vuosiluvun kohdalla pettänyt.

Edit: X-men ennätti ensin. Tuossa mainitussa albumissa on muuten Frank Millerin piirtämä ja Terry Austinin tussaama kansi.
Otsikko: Vs: George Pérez
Kirjoitti: Veli Loponen - 16.05.2022 klo 21:06:22
Tuossa mainitussa albumissa on muuten Frank Millerin piirtämä ja Terry Austinin tussaama kansi.
Siinä on myös John Byrnen tussaama sivunpuolikas.
Otsikko: Vs: George Pérez
Kirjoitti: Darzee - 17.05.2022 klo 10:23:36
Rmäki mainitsee Kung Fu -lehden sarjat Valkoisen Tiikerin kuvan kanssa Pérezin muistokirjoituksessa (https://storyhouseegmont.fi/2022/05/09/george-perez-1954-2022/) Egmontin blogissa.

Tuo muistokirjoituksessa näkyvä vuoden 1992 Kostajat-erikoisjulkaisu koostuu Byrnen piirtämistä sarjoista, mutta kansi ilmeisesti on Pérezin. Harmillisesti Suomessa on jäänyt julkaisematta muun muassa Pérezin upeasti taiteilema Korvac-saaga juuri 1970-luvun lopulta. Se olisi aikoinaan mennyt hyvin esimerkiksi erikoisjulkaisuna tai MARVELissa. Kostajien erikoisjulkaisu 1991 alkaa saagan välittömissä jälkimainingeissa.
Otsikko: Vs: George Pérez
Kirjoitti: Miqz - 17.05.2022 klo 10:58:06
Siinä on myös John Byrnen tussaama sivunpuolikas.
Millä sivulla se Byrnen tussaama puolikas on?
Otsikko: Vs: George Pérez
Kirjoitti: Veli Loponen - 17.05.2022 klo 11:39:51
Millä sivulla se Byrnen tussaama puolikas on?
Tämä sivu. Tosin taisi muisti pettää, tämähän näyttää koko sivu Byrnen tussaamalta.
Otsikko: Vs: George Pérez
Kirjoitti: Veli Loponen - 17.05.2022 klo 11:43:05
Harmillisesti Suomessa on jäänyt julkaisematta muun muassa Pérezin upeasti taiteilema Korvac-saaga juuri 1970-luvun lopulta. Se olisi aikoinaan mennyt hyvin esimerkiksi erikoisjulkaisuna tai MARVELissa.
Totta. Se olisi kyllä ollut hyvä MARVELiin. Noista Perezin varhaisemmista Kostajista harmittaa sekin, että niitä ripoteltiin 1985-vuoden Semicin Marvel-lehtiin sekalaisesti. Niitähän oli enimmäkseen Hulkissa ja sitten oudosti osa Ryhmä-X:ssä.
Otsikko: Vs: George Pérez
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 17.05.2022 klo 18:32:07
Niinpä tietenkin Taivas palaa.

Totta, erikoisjulkaisu 1992 on Byrnen Kostajia. Kansi on Pérezin.

Kostajien julkaisupuutteista Suomessa: laskin, että alkuperäisen Avengers-lehden (Vol. 1:n) 26:sta Pérez-lehdestä on nähty suomeksi vain kahdeksan (tarkemmin kahdeksan viimeisintä numeroa) Hulkeissa ja Ryhmä-X:ssä. Avengers Vol. 3:n 31:stä Pérez-numerosta on nähty suomeksi sentään 18 Mega-Marvelissa. Nämä siis ovat lehtiä, joissa on miehen taidetta itse seikkailuissa eikä pelkästään kannessa.

Ikuisuuden Rautahanskahan on minisarja, joka tuli suomeksi Marvelissa.
Otsikko: Vs: George Pérez
Kirjoitti: X-men - 17.05.2022 klo 19:55:05
Tämä sivu. Tosin taisi muisti pettää, tämähän näyttää koko sivu Byrnen tussaamalta.

Wikian mukaan ei ole Byrneä tuossa.

Perez kynäili, Austin tussasi ja Wein väritti. Ei ole myöskään Byrnen tussauskrediiteissä mainittu tuota.
Otsikko: Vs: George Pérez
Kirjoitti: Veli Loponen - 17.05.2022 klo 21:06:22
Tuommosia tekijöiden kreditoimattomia juttuja on jonkin verran. Syystä tai toisesta tarvittu tuuraajaa tai joku halunnut kokeilla tms. Byrnen Wolverine juoksun ekassa numerossa on esimerkiksi yksi alkukohtauksen ruutu Al Williamsonin tussaama. Hänen piti tussata sarja alunperin ja ehti kokeeksi ruudun tussaamaan.
Edit: Täydennetään vielä tällä linkillä (https://m.byrnerobotics.com/forum/forum_posts.asp?TID=20290&KW=annual), missä Byrne kertoo, että Austin kysyi halusiko Byrne tussata yhden sivun tuota Annualia.
Otsikko: Vs: George Pérez
Kirjoitti: Darzee - 18.05.2022 klo 12:12:10
Niinpä tietenkin Taivas palaa.

Totta, erikoisjulkaisu 1992 on Byrnen Kostajia. Kansi on Pérezin.

Kostajien julkaisupuutteista Suomessa: laskin, että alkuperäisen Avengers-lehden (Vol. 1:n) 26:sta Pérez-lehdestä on nähty suomeksi vain kahdeksan (tarkemmin kahdeksan viimeisintä numeroa) Hulkeissa ja Ryhmä-X:ssä. Avengers Vol. 3:n 31:stä Pérez-numerosta on nähty suomeksi sentään 18 Mega-Marvelissa. Nämä siis ovat lehtiä, joissa on miehen taidetta itse seikkailuissa eikä pelkästään kannessa.

Velin ja minun kaipailema Korvac-saaga on jo yksitoista numeroa - joskaan en muista, kuvittiko Pérez ihan jokaisen. Sitä välittömästi edeltävissä tarinoissakin on hyvää menoa, muun muassa Ultronia ja kreivi Nefariaa vastaan mätsätään.
Otsikko: Vs: George Pérez
Kirjoitti: X-men - 18.05.2022 klo 19:39:02
Velin ja minun kaipailema Korvac-saaga on jo yksitoista numeroa - joskaan en muista, kuvittiko Pérez ihan jokaisen. Sitä välittömästi edeltävissä tarinoissakin on hyvää menoa, muun muassa Ultronia ja kreivi Nefariaa vastaan mätsätään.

Joo 11 numeroa jos haluaa aloittaa alusta mutta jos pelkästään Kostajissa tullut ns. loppusointu niin sitten numerot vähenee viiteen ja jos kaikki pistetäään yksiin kansiin niin sitten mennään 40 numeron tuolle puolen.
Otsikko: Vs: George Pérez
Kirjoitti: Darzee - 19.05.2022 klo 18:34:55
Joo 11 numeroa jos haluaa aloittaa alusta mutta jos pelkästään Kostajissa tullut ns. loppusointu niin sitten numerot vähenee viiteen ja jos kaikki pistetäään yksiin kansiin niin sitten mennään 40 numeron tuolle puolen.

Siis yhdellätoista numerolla tarkoitan Avengers (vol. 1):ssä tullutta Korvac-saagaa, eli kaikki samassa lehdessä. Toki niissä saagan alkupään numeroissa vasta rakennellaan jännitystä, mutta kai ne totunnaisesti on saagaan luettu, vaikka eihän tämä niin yksiselitteistä ole. Viidellä "loppusointunumerolla" X-men ilmeisesti tarkoittaa Avengers #173-177:aa, joissa Korvac-juttu on selkeästi pääjuoni. Mutta kyllä pohjustuksetkin kannattaa lukea elämyksellisyyden lisäämiseksi - ja sisällyttää mahdollisiin kokoelmajulkaisuihin, joita siis ei ole suomeksi tullut eikä varmaan tulekaan.
Otsikko: Vs: George Pérez
Kirjoitti: X-men - 19.05.2022 klo 19:37:48
Siis yhdellätoista numerolla tarkoitan Avengers (vol. 1):ssä tullutta Korvac-saagaa, eli kaikki samassa lehdessä. Toki niissä saagan alkupään numeroissa vasta rakennellaan jännitystä, mutta kai ne totunnaisesti on saagaan luettu, vaikka eihän tämä niin yksiselitteistä ole. Viidellä "loppusointunumerolla" X-men ilmeisesti tarkoittaa Avengers #173-177:aa, joissa Korvac-juttu on selkeästi pääjuoni. Mutta kyllä pohjustuksetkin kannattaa lukea elämyksellisyyden lisäämiseksi - ja sisällyttää mahdollisiin kokoelmajulkaisuihin, joita siis ei ole suomeksi tullut eikä varmaan tulekaan.

Tiedän kokoelman ja tiedän mitkä numerot siihen kuuluvat ja jos sisällytetään Korvac Quest ja myöhemmät tarinat mukaan niin sitten mennään yli 40 numeron.
Otsikko: Vs: George Pérez
Kirjoitti: X-men - 26.06.2022 klo 19:10:48
DCn 1980-luvun aikamoinen Kuka kukin on Perezin muistoksi. Ihan kaikkia en tunnista.
Otsikko: Vs: George Pérez
Kirjoitti: vekka_of_savo - 27.06.2022 klo 18:34:03
DCn 1980-luvun aikamoinen Kuka kukin on Perezin muistoksi. Ihan kaikkia en tunnista.

mutta miksi 3 Supermania?
Otsikko: Vs: George Pérez
Kirjoitti: X-men - 27.06.2022 klo 19:49:30
mutta miksi 3 Supermania?

Earth-One Teris, Earth-Two Teris ja Earth-Prime Teräspoika. Tuo on mukaelma COIEn joukkokuvasta ala G. Perez.

Noista Teräspoiika-Prime on yhä kaanonia.
Otsikko: Vs: George Pérez
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 28.06.2022 klo 20:14:39
COIE lienee Crisis On Infinite Earths. Minulla tuli noista hahmoista vain mieleen Teräsmies, Teräspoika ja Bizarro. Olet, X-men, kyllä varmaan oikeassa.
Otsikko: Vs: George Pérez
Kirjoitti: Veli Loponen - 28.06.2022 klo 20:32:22
COIE lienee Crisis On Infinite Earths. Minulla tuli noista hahmoista vain mieleen Teräsmies, Teräspoika ja Bizarro. Olet, X-men, kyllä varmaan oikeassa.
Kuvan alla on kerrottu kaikkien hahmojen nimet (paitsi ryhmissä) sekä niiden piirtäjät.
Otsikko: Vs: George Pérez
Kirjoitti: X-men - 29.06.2022 klo 19:40:51
Kuvan alla on kerrottu kaikkien hahmojen nimet (paitsi ryhmissä) sekä niiden piirtäjät.

On mutta nimen ja hahmon yhdistäminen vaatii silti tuntemusta tai DC Wikian selailua että saa kaikki tunnistettua.