Kvaak.fi - keskustelu

Sarjakuvanlukijoiden keskustelut => Toimintasarjakuvat => Aiheen aloitti: Lurker - 14.05.2005 klo 21:22:10

Otsikko: Conan barbaari
Kirjoitti: Lurker - 14.05.2005 klo 21:22:10
Conan jatkaa seikkailujaan Suomessa. Egmonthan lupasi, että jos eka osa myy hyvin, jatkoa seuraa.

Conan 2:n painojälki on huikean hyvää ja paperi vielä parempaa kuin DC Spesiaalissa. Hintakin on kohtuullinen. Onko paperi Suomessa halpaa, kun samanlaiset tradet maksavat Jenkeissä puolet enemmän? Ei niin että tosiaankaan valittaisin.

Cary Nord piirtää hienosti, mutta värittäjä Dave Stewart on kyllä yhtä lailla kuvittaja - väritys on kuin maalausta. Jotkut kuvat ovat ällistyttävän komeita. Sitäkin kummallisempaa on, että aina välillä silmä hätkähtää oudon amatöörimaisia virheitä. Tuhkaa ja tomua tarinan 8. sivulla Conan pitää tyttöä kiinni leuasta. Pää on kuin lituskainen pipari, joka keikkuu Conanin etusormen ja peukalon välissä. Samaten silmät Stewart tekee niin kolmiulotteisiksi, että ne pullistuvat hurjimmillaan päästä kuin Väiskin piirretyissä. Voi se olla tehokeinokin. Tyylillisesti mieleen tulee Rich Corben.

On tämä silti paras Conan mitä olen ikinä nähnyt! Toivottavasti sarja Suomessa jatkuu...
Otsikko: Re: Conan barbaari
Kirjoitti: FreakyMike - 14.05.2005 klo 22:04:43
Olihan nuo uusimmat kieltämättä ihan hienon näköisiä julkaisuja, mutta eivät vedä millään vertoja niille parhaimmille 80-luvun Conan Extroille ja tietyille muille mustavalkonumeroille. Osassa on ihan huikeaa kynänjälkeä.
Otsikko: Re: Conan barbaari
Kirjoitti: Lurker - 14.05.2005 klo 22:44:42
Olihan nuo uusimmat kieltämättä ihan hienon näköisiä julkaisuja, mutta eivät vedä millään vertoja niille parhaimmille 80-luvun Conan Extroille ja tietyille muille mustavalkonumeroille. Osassa on ihan huikeaa kynänjälkeä.

Olihan niissä. Mutta ne juonet...

Conan tekee matkaa, kohtaa hirviön ja pelastaa tytön, tappaa roiston tai useamman, tappaa hirviön, saa tytön, jatkaa matkaa. Näissä Dark Horsen tarinoissa on jotenkin sen alkuperäisen Conanin pulp-aikakauden henkeä.
Otsikko: Re: Conan barbaari
Kirjoitti: Jarmo - 14.05.2005 klo 23:22:25
Onkos nämä nyt alkuperäisiin tarinoihin pohjautuvia?
Siitä on aikaa kun ne luin, mutta kovasti samanlaisilta nämä vaikuttavat.

Ei voi valittaa. Hyvää tavaraa nämä on. Kakkonen parempi kun ykkönen.
Otsikko: Re: Conan barbaari
Kirjoitti: Zippo - 15.05.2005 klo 01:04:32
Näistä 80-90 luvulla ilmestyneistä Conaneista en ole koskaan hirveemmin perustanut.

Kokeeksi ostin tän tänvuotisen  ykkösnumeron ja nyt oli sitten pakko ostaa tää toinenkin, joten jotain on tapahtunut kun olen koukkuun jäänyt.

Oon varmaan kalkkeutunut kun tällänen "miekkafilosofia"  ;) on alkanut miellyttää.

Tarinan eteneminen on mun mielestä vähän samanlaista kuin Burroughsin Mars-kirjoissa (ja joissan Tarzaneissa). JC lähtee tutkimaan punaista planeettaansa ja yhtäkkiä on vastassa hirviöitä/velhoja ja pitää pelastaa neitokaisia uusien lyhytaikaisten tuttavien kanssa. Viuh, vauh, swäng ja matka jatkuu...Hyvää shittii niin kuin yks kaveri asian ilmaisee.
Otsikko: Re: Conan barbaari
Kirjoitti: Rami Rautkorpi - 15.05.2005 klo 13:51:22
Onkos nämä nyt alkuperäisiin tarinoihin pohjautuvia?

Lehdessä seurataan Conanin elämää yhtämittaisesti jonkin kronologian mukaisesti (ei välttämättä sama kuin L. Sprague deCampin). Howardin alkuperäiset tarinat sovitetaan sitä mukaa, kuin ne  tulevat vastaan (poikkeuksena riittävän kaukaiseen tulevaisuuteen sijoittuva The Jewels of Gwahlur, jota P. Craig Russell sovittaa omassa minisarjassaan). Ensimmäisessä spesiaalissa nähtiin The Frost Giant's Daughter, ja kolmannessa varmaankin tulisi olemaan The God in the Bowl.
Otsikko: Re: Conan barbaari
Kirjoitti: Lurker - 15.05.2005 klo 14:12:18
Oman tunnelmansa Dark Horsen Conanin kerrontatyyliin luo se, että osa selittävistä teksteistä on kuin repäistyjä konekirjoitusliuskoja... R.E. Howardin koneesta tietenkin.
Otsikko: Re: Conan barbaari
Kirjoitti: Ossi Hiekkala - 15.05.2005 klo 15:13:29
Minäkin nappasin lehtihyllystä uuden Conanin näppäihini ja nakkasin sen välittömästi takaisin. Kauheaa kuraa. Ei voita kyllä klassista John Buscema - Alfredo Alcala -paria, saati sitten Barry Windsor-Smithia. Mustavalkeaa sen olla pitää.
Otsikko: Re: Conan barbaari
Kirjoitti: Lurker - 15.05.2005 klo 15:19:13
<snip...>saati sitten Barry Windsor-Smithia. Mustavalkeaa sen olla pitää.

BWS tosiaankin piirsi ensimmäisen Conanin sarjakuvalehteen. Väreissä.
Tämä Conanin tulikaste -niminen tarina julkaistiin Suomessa lehdessä Conan barbaari 5/93. Väreissä.
Otsikko: Re: Conan barbaari
Kirjoitti: Rami Rautkorpi - 15.05.2005 klo 15:42:05
Väreissä.

Asiahan on nyt niin, että se, joka kategorisesti hylkää väri-Conanin, hylkää myös Frank Frazettan Conanin, ja se jos mikä on kerettiläisyyttä. Nordin ja Stewartin Conan on sarjakuva-Conaneista lähimpänä Frazettaa, ja siis hyvä. Eri asia on se, olivatko mustavalkoisen Savage Sword of Conanin tarinat yleensä parempia kuin värillisen Conan the Barbarianin. Itse olen lukenut lähinnä 90-luvun värillistä Conan Barbaaria, mutta eniten kyllä pidän Conan Extroissa julkaistuista Michael Dochertyn SSoC-tarinoista.
Otsikko: Re: Conan barbaari
Kirjoitti: jussi mäkinen - 15.05.2005 klo 23:51:18
Ei voita kyllä klassista John Buscema - Alfredo Alcala -paria, saati sitten Barry Windsor-Smithia. Mustavalkeaa sen olla pitää.

Conan Saga # 3:ssa julkaistu The Lurker Within oli painettu suoraan BWS:n lyijykynistä. Sivujen reunoissa on myös muutamia piirtäjän kommentteja tussaajalle/värittäjälle tai toimittajalle. Mitään selitystä tällaiselle ratkaisulle ei lehdessä anneta, mutta erittäin hienon näköistä jälkeä Windsor-Smith sai aikaiseksi. Lehden sisäkansilta löytyi myös Conan Saga-kansiluonnoksia. Varhaisissa Conaneissa oli mielestäni pahimpana ongelmana täysin Windsor-Smithin tyyliin sopimattomat tussaajat.

Muistui mieleeni, kun tuolla toisaalla on puhe sensuroinnista, että joitakin alun perin Savage Sword of Conanissa julkaistuja tarinoita sensuroitiin myöhemmin Conan Sagoissa. Mikä jäi sensuurin kynsiin? Katkaistut kaulat? Ei, vaan naisten paljaat nännit ja pari pyllyvakoa, jotka sitten tökerösti retusoitiin.

Mutta eikös joku joskus kirjoittanutkin, että Conan on pojan ensimmäinen pornolehti. Muistaakseni tällainen siteeraus oli jossain Conan-Speciaalissa - olisikohan ollut "Kun jumala herää."

Uuden Conanin ekasta numerosta pidin yllättävänkin paljon ja uusin on ostoslistalla. Kunpa vielä saisi Red Nailsin suomennettuna.

-jussi
Otsikko: Re: Conan barbaari
Kirjoitti: Jaakko Pehkonen - 16.05.2005 klo 17:46:27
Red nails on ehdoton suosikkini REH:n alkuperäisistä tarinoista. Kohtaus jossa oikaistaan salaisen tunnelin kautta kaiken maailman nimettömien nuljaskoiden seassa, hurr ! Miten sitten toimii sarjakuvana, tjaa-a.

Rami on oikeilla jäljillä minun mielestä: parhaat Conan-tarinat ovat olleet mustavalkoisia, mutta niiden hyvyys ei minusta ole värittömyyden ansiota. Väri-Conan sai murhaavaa kritiikkiä aikanaan, kun niiden julkaisu aloitettiin niiltä paikkeilta (vuosi -87 oli vielä hienoa Belit-saagaa) jolloin Conan piti sinistä paitaa ja törmäili muinaisten pilvelläasujien ym. höpötysten kanssa. Nämä kai sitten leimasivat väri-Conanin niin pahasti.
Otsikko: Re: Conan barbaari
Kirjoitti: Lurker - 21.05.2005 klo 10:13:20
Conan Saga # 3:ssa julkaistu The Lurker Within oli painettu suoraan BWS:n lyijykynistä. <snip>

Miten ihmeessä tuon Lurker-tarinan nimi tuntuu niin hyvältä?
Otsikko: Re: Conan barbaari
Kirjoitti: kitani - 22.05.2005 klo 20:10:19
Kannattaa ehdottomasti ostaa Dark Horsen neljä ensimmäistä Marvel-Conan kokoelmaa. Eli Tower of Elephant, Rogues in the House, Monster of Monoliths ja Song of Red Sonja (jenkeissä kai Red Nails). Jumaliste kun BWS:än ruuduissa on menoa ja  meinininkiä. Siinä tämä uusi Conan jää kyllä jälkeen.
Otsikko: Re: Conan barbaari
Kirjoitti: Lurker - 04.06.2005 klo 15:44:46
Lueskelin muutaman vanhan Conanin, enkä voinut olla vertaamatta niitä tähän uuteen versioon kimmerialaisesta. Vanhoissa Conaneissa tunnelmaa luotiin yleensä ruudun tai parin verran ja sitten mentiin, miekkaa tai tapparaa heiluttaen. Hienoja tarinoita silti monet, kyllä vaikkapa joku Roy Thomas osasi tarinoita tuottaa.

"Uuden Conanin" Busiek malttaa pysäyttää kerronan, jaksaa rakentaa pohjaa henkilöiden käyttäytymiselle ja kuvaa upealla tavalla sitä maailmaa, jossa Conan elää. Paratiisin porttien Hyperborea on kiehtova valtakunta. Koko paikka on oikeastaan mielen maisema sokkeloineen, kammioineen, palatseineen ja kuilun pohjalla elävine lukkiotuksineen. Tästä se seikkailun tuntu syntyy!

Tämän saman kerrontavan muutoksen huomaa oikeastaan vertailemalla mitä tahansa vähän vanhempaa sarjakuvaa uudempaan - ennen tarinan tahti sarjakuvalehdissä oli paljon kiivaampi; yleensä tarina piti saada kerrottua yhden lehden puitteissa.
Otsikko: Re: Conan barbaari
Kirjoitti: trendkiller - 20.06.2005 klo 11:14:13
Olisiko kellään tietoa, mitä alkuperäisnumeroita vuosien 84-85 Conanit sisältävät?
Otsikko: Re: Conan barbaari
Kirjoitti: Anonyymi - 20.06.2005 klo 22:58:33
http://www.fincougars.com/CONFIN.htm

Ei aivan täydellinen lista, mutta kyllä ne kaikki ovat Savage Sword of Conanista. Solomon Kanetkin.
Otsikko: Re: Conan barbaari
Kirjoitti: trendkiller - 21.06.2005 klo 10:43:32
http://www.fincougars.com/CONFIN.htm

Ei aivan täydellinen lista, mutta kyllä ne kaikki ovat Savage Sword of Conanista. Solomon Kanetkin.

Kiitokset linkistä. Tuo lista tulikin tarpeeseen.
Otsikko: Re: Conan barbaari
Kirjoitti: Jarpie - 27.07.2005 klo 17:34:02
Egmont ei näillä näkymin julkaise lisää Conania, ainakaan tänä vuonna. Todella harmi, pitkästä aikaa sai Conaniakin suomennettuna. Tosin Jenkeissäkään ei ole julkaistu kuin vasta yksi TPB, toinen julkaistaan 28. Syyskuuta.
Otsikko: Re: Conan barbaari
Kirjoitti: Rac - 27.07.2005 klo 21:11:35
No toivottavasti heti tammikuussa tulee lisää.  ;)

Eivätkö nämä kaksi spessua myynetkään tarpeekis hyvin, vai venaileeko ne vaan sitten sitä toista TPB:tä?
Otsikko: Re: Conan barbaari
Kirjoitti: Lurker - 06.11.2005 klo 09:46:17
Jenkeissähän on julkaistu hienoja kokoomia paitsi uusista myös vanhoista Conaneista.

Ymmärtääkseni Conan on aina ollut kohtuullisen suosittu Suomessa, ikävää jos tämä "Kimmeerian kamala" häviää kokonaan lehtihyllyistä. Vanhat Conanit näyttävät olevan jo keräilyhinnoissa....

Ehkä se on tämä mangan vyöry, joka  siirtää vanhat suosikit menneisyyden ikihämärään. Täytyy vain yrittää sopeutua.
Otsikko: Re: Conan barbaari
Kirjoitti: Anonyymi - 06.11.2005 klo 19:04:35
Jenkkilehtiin tehdään vaan taas uudestaan uusia versioita Robert E. Howardin tarinoista. Eihän niissä mitään vikaa ole, mutta vanhoille lukijoille liika on liikaa. Nytkin menee juuri Elefanttitorni joka on suomeksikin tullut kahtena eri versiona.

Tosin tämä nykyinen on moniosainen jatkis ja pidempi kuin aikaisemmat.
Otsikko: Re: Conan barbaari
Kirjoitti: Anonyymi - 22.11.2005 klo 18:12:08
Solomon Kanen sarjakuvaesiintymiset täällä (http://www.geocities.com/ratmmjess/kane.html).

Kuoleman täysikuu (Moon of Skulls) oli SSoC:n numeroissa 34, 37 ja 39. Näköjään puritaaniamme julkaistiin silloin kun oli tilaa. Suomiversiossa tuo on sentään saatu samaan lehteen.

Täydennän Kane-tilannetta kun luen taas Savage Swordeja.
Otsikko: Re: Conan barbaari
Kirjoitti: Anonyymi - 29.11.2005 klo 12:54:33
Conan seikkaili Meksikossa sarjakuvissa jo 60-luvulla. Mutta oli blondi...

Artikkeli meksikolaisesta julkaisusta Savage Sword of Conan # 44:ssä v. 1979.
Otsikko: Re: Conan barbaari
Kirjoitti: tolppis - 29.11.2005 klo 16:09:21
Meksikossa...weiiiirddd... :P
Otsikko: Re: Conan barbaari
Kirjoitti: X-men - 30.11.2005 klo 02:48:20
Meksikossa...weiiiirddd... :P

Ja blondi, jos Conan alunperin olisi ollut vaalea niin tuskin olisi ollut niin suosittu kun nyt on.
Otsikko: Re: Conan barbaari
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 30.11.2005 klo 13:03:35
Toihan näyttää enemmän He-Manilta tuo Meksikon Conan. Oliko se ihan meksikolaisten siellä tekemää?

Timo
Otsikko: Re: Conan barbaari
Kirjoitti: Anonyymi - 30.11.2005 klo 14:28:29
Oliko se ihan meksikolaisten siellä tekemää?

Timo

Ihan näin juttu oli. Mutta Howardin tarinoiden pohjalta, ilmeisesti aika vapaasti.
Otsikko: Re: Conan barbaari
Kirjoitti: X-men - 01.12.2005 klo 03:05:35
Ihan näin juttu oli. Mutta Howardin tarinoiden pohjalta, ilmeisesti aika vapaasti.

Aika vapaasti kun hiusten väri oli muuttunut, seikkaili sentään oikeassa maassa kumminkin?

Kumma kun ei kukaan ollut älähtänyt.
Otsikko: Re: Conan barbaari
Kirjoitti: Anonyymi - 01.12.2005 klo 09:32:03
Meksiko oli tuolloin tekijänoikeuksien suhteen ihan villiä länttä. Howardin perikunnan oikeuksista huolehtiva yhtiö oli tuolloin jo olemassa, mutta en tiedä olivatko edes tietoisia tuosta.
Otsikko: Re: Conan barbaari
Kirjoitti: prantasa - 22.12.2005 klo 17:40:44
Rami on oikeilla jäljillä minun mielestä: parhaat Conan-tarinat ovat olleet mustavalkoisia, mutta niiden hyvyys ei minusta ole värittömyyden ansiota. Väri-Conan sai murhaavaa kritiikkiä aikanaan, kun niiden julkaisu aloitettiin niiltä paikkeilta (vuosi -87 oli vielä hienoa Belit-saagaa) jolloin Conan piti sinistä paitaa ja törmäili muinaisten pilvelläasujien ym. höpötysten kanssa. Nämä kai sitten leimasivat väri-Conanin niin pahasti.

Sen lisäksi että suomessa julkaistuissa väri-Conaneissa oli törppöjä juonia (mutta vain osa) niin mua ainakin häiritsi erittäin huonosti tehty rasteriväritys - rumat värit ja isot rasterit, jotka vielä kaiken lisäksi levisivät värjätyiksi tarkoitettujen alueiden ulkopuolelle... En näitä ostanut yhtään, luin kyllä kaikki mitkä käsiini sain (eli sinäänsä ne eivät eronneet lainkaan muista sarjakuvista silloin aikoinaan). Mustavalkoiset 84-85 julkaistut Conanit ovat vieläkin lukemisen arvoisia (ja osa myöhemmistä spesiaaleista). Sama muuten pätee uuteen värilleseen Conaniin, mahtavasti kuvitettuja.
Otsikko: Re: Conan barbaari
Kirjoitti: Anonyymi - 22.12.2005 klo 18:10:47
Heh, Roy Thomas siirtyi 80-luvun alussa Marvelilta DC:lle ja alkoi kirjoittamaan siellä "intiaani-Conania" eli Arakia. Ensimmäisen numeron esipuheen otsikossa jo sanottiin ettei Roy the Boy itse asiassa piittaa vähääkään sword & sorcery -lajityypistä.

Parhaimmillaan Roy toki olikin itselleen läheisimmissä aiheissa joita olivat hänen lapsuutensa supersankarit 40-luvulta. Mutta Conanissakin mies paneutui huolella aiheeseen. CTB:n vielä suuntaa hakevat REH-versiot hän teki vielä uudelleen ja paremmin Savage Swordiin joka oli siis SE lehti jossa tuli niitä mustavalkoisia Conaneja.

Suomeksi tulleista esimerkkinä Elefanttitorni jonka myöhempi versio oli Conan 1/84:ssä ja vanhempi tuli vasta myöhemmin. En ole ihan varma mitä otsikoita suomennoksissa oli.
Otsikko: Re: Conan barbaari
Kirjoitti: Anonyymi - 27.12.2005 klo 14:36:45
Solomon Kanen sarjakuvaesiintymiset täällä (http://www.geocities.com/ratmmjess/kane.html).
Täydennän Kane-tilannetta kun luen taas Savage Swordeja.


Solomon Kane: Yön siivet 1-2 (Conan 10/85)
alkuperäisjulkaisut SSoC # 53-54,
Wings in the Night oli alkuperäisnimi.
Suomennosta oli muistaakseni vähän lyhennetty "tapahtui edellisessä numerossa" -sivujen verran.

Kuningas Kull: Velho ja soturi (Conan 11/85)
SSoc # 55
The Wizard and the Warrior
Otsikko: Re: Conan barbaari
Kirjoitti: Lurker - 22.01.2006 klo 16:42:01
Tänään, hyvät ystävät, on kulunut sata vuotta R. E. Howardin syntymästä.

Robert Ervin Howard (22. tammikuuta 1906 – 11. kesäkuuta 1936)
http://fi.wikipedia.org/wiki/Robert_E._Howard
Otsikko: Re: Conan barbaari
Kirjoitti: Ossi Hiekkala - 22.01.2006 klo 17:16:27
Tänään, hyvät ystävät, on kulunut sata vuotta R. E. Howardin syntymästä.
Robert Ervin Howard (22. tammikuuta 1906 – 11. kesäkuuta 1936)
http://fi.wikipedia.org/wiki/Robert_E._Howard

Cromin pirut! Pitäneepä taas kaivaa esille vanhat mustavalko-Conanit ja juhlistaa päivää kunnon hurmeisella paatoksella.
Otsikko: Re: Conan barbaari
Kirjoitti: Anonyymi - 29.01.2006 klo 19:19:15
Eipä tavaramerkistä juuri välitetty DC:lläkään 60-luvulla.
Reportterit Clark Kent, Lois Lane ja Lana Lang kohtaavat kadonneessa laaksossa tutunnimisen heimopäällikön...

Superman's Girl Friend Lois Lane # 53, 1964
Otsikko: Re: Conan barbaari
Kirjoitti: FreakyMike - 29.01.2006 klo 21:47:26
Conan on kuitenkin kelttinimi ja aika yleinen esim. irlannissa. Nuokin asehemmot näyttäisivät olevat jotain kelttejä varusteiden ja ajatuskuplan tekstin perusteella.
Otsikko: Re: Conan barbaari
Kirjoitti: Anonyymi - 30.01.2006 klo 09:58:05
Eipä ole aikaisemmin tullut vastaan jenkkisarjakuvissa (paitsi barbaarisarjoissa). Ja olen niitä aika sairaan paljon lukenut. Ja tuokin oli barbaariaiheinen.

Sir Arthuriin ja Conan O'Brieniin viittauksia on ollut.
Otsikko: Re: Conan barbaari
Kirjoitti: Anonyymi - 06.02.2006 klo 12:56:04
Conan 1/84:n Red Sonja-origin Julma miekka on SSoC # 78:sta.
Saman numeron Kauhujen temppeli # 83:sta, kirj. Roy Thomas, piirt. Esteban Maroto, Neal Adams ja Ernie Chua.
Otsikko: Re: Conan barbaari
Kirjoitti: Korpinnaama - 27.02.2006 klo 15:14:13
Pistin Egmontille s-postia. Eipä tuo Conan kuulemma jatku nyt vuoden 2006 puolellakaan, "mutta ehkäpä seuraavana vuonna" :-\ Pah.
Otsikko: Re: Conan barbaari
Kirjoitti: Rac - 27.02.2006 klo 22:37:28
Perkele. Kai sitä pitää enkkutradeja sitte hommata.
Otsikko: Re: Conan barbaari
Kirjoitti: Lurker - 11.04.2006 klo 19:40:18
Tämä on verrattavissa kiinalaiseen vesikidutukseen. Egmont kehuu omilla sivuilla Dark Horsen uusia ja upeita Conaneita, joita ei kuitenkaan julkaise. (http://www.egmont-kustannus.fi/nayta_uutinen.phtml?id=1910) Cromin kirot!
Otsikko: Re: Conan barbaari
Kirjoitti: Curtvile - 12.04.2006 klo 04:19:54
Tämä on verrattavissa kiinalaiseen vesikidutukseen. Egmont kehuu omilla sivuilla Dark Horsen uusia ja upeita Conaneita, joita ei kuitenkaan julkaise. (http://www.egmont-kustannus.fi/nayta_uutinen.phtml?id=1910) Cromin kirot!

Käännetään miekkaa haavassa:
piirtäjä C. Nord saa kirjoittajaparikseen Timothy Trumanin.
Älkää silti nakatko kirveitänne egmontin kustannustoimittajan perään kaivoon.
Kimmerialaista on vaikea pitää maissa kauaa.
Otsikko: Re: Conan barbaari
Kirjoitti: xml - 12.04.2006 klo 17:43:19
Pistin Egmontille s-postia. Eipä tuo Conan kuulemma jatku nyt vuoden 2006 puolellakaan, "mutta ehkäpä seuraavana vuonna" :-\ Pah.

Nämä Conanithan on painettu Puolassa, joten sitä julkaistaan varmaan yhdessä Egmont Polskan kanssa.
Puolassakin on ilmestynyt vain kaksi numeroa: http://www.egmont.pl/ksk/serie_conan.html .
Otsikko: Re: Conan barbaari
Kirjoitti: Curtvile - 13.04.2006 klo 00:23:03
Aivan, lapsuksena unohdin että haussa "superhero" siis lainausmerkeinkin.
Kuninkaaksi päässyt barbaari olisi asiasta sopottavaa alaistaan mulkaissut kerran varoitukseksi ja ajanut huut Hyboreaan haaskaamasta aikaa.
Sarjakuva Conan on se mitä yleensä käytetään esimerkkitapauksena "huonosta" fantasiasta. Minusta tämä on yleensä kertonut enemmän kommentin esittäjästä kuin sarjakuvasta tai genren tilasta.
Varsinkin kun ottaa huomioon miten moni eri tekijä ja kustantaja mustakulman seikkailuja on tehnyt.
Suomessakin Hiltunen teki Mustan rannikon kuningattaren. Onko kukaan törmännyt muihin kuin USA lähtöisiin Conaneihin?
Varmasti niitä on. Äkkiseltään voisi kuvitella latinalaisessa amerikasta , Italiasta ja Espanjassa löytyvän R.E.H.n barbaareista tehtyjä versioita.
Otsikko: Re: Conan barbaari
Kirjoitti: Veli Loponen - 13.04.2006 klo 09:15:17
Suomessakin Hiltunen teki Mustan rannikon kuningattaren. Onko kukaan törmännyt muihin kuin USA lähtöisiin Conaneihin?
Varmasti niitä on. Äkkiseltään voisi kuvitella latinalaisessa amerikasta , Italiasta ja Espanjassa löytyvän R.E.H.n barbaareista tehtyjä versioita.
Tämän ketjun sivulta 2 löytyykin viesti (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php?topic=3165.msg80544#msg80544), jossa on esimerkkikuva 60-luvun Conanista Meksikolaiseen tyyliin.
Otsikko: Re: Conan barbaari
Kirjoitti: Curtvile - 13.04.2006 klo 09:30:24
Kiitos, juuri mitä tarkoitin, mutta onkos esimerkkejä lisää:tämä oli se varsinainen kysymys.
Tuo blondi Conan on juuri malliesimerkki miten eri tavalla asia voidaan nähdä. Jos viereen laittaa Marvel/Dark Horse Conanin paljaine yläruumiineen(ok, lähinnä Marvel) tai Hiltusen haarniskoidun hahmon niin voi epäillä ettei ole kyse edes samasta hahmosta.
Otsikko: Re: Conan barbaari
Kirjoitti: Anonyymi - 13.04.2006 klo 09:42:06
Hiltusen Conan näyttää juuri siltä miten REH hänet kuvasi. Marvelilla sitten piti näkyä muskeleita, ja olihan Conanilla aluksi sarvikypärä silloinkin, mutta se pian unohdettiin.
Otsikko: Re: Conan barbaari
Kirjoitti: Veli Loponen - 13.04.2006 klo 09:51:10
Tavaramerkeistä siirryttiin keskustelemaan tuonne (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php?topic=6067.0).
Otsikko: Re: Conan barbaari
Kirjoitti: Curtvile - 18.04.2006 klo 01:11:19
Palataan takaisin asiaan.
Paitsi että T.Truman takoo tekstipuolta Dark horsen jatkuvaan Conaniin, mieheltä tulee minisarja Conan and Songs of the Dead.
Jos tämä ei vielä riitä, niin tarinaa iskee näiden  5 numeron verran itä-teksasin lahja maailmalle, Joe R Lansdale.
Tältä on lupa odottaa paljon.
Otsikko: Cimmeria on... Suomi??
Kirjoitti: Jyrki Vainio - 18.08.2006 klo 02:49:49

Tiesittekö, että Conanin luomiseen liittyy Suomi-yhteys??
Itse en tämmöisestä ollut kuullut, mutta ilmeisesti Howard oli kirjeenvaihdossa suomalais-amerikkalaisen sci-fi-kirjailija Emil Petajan kanssa (ikinä kuullutkaan! aukko sivistyksessä!) ja lähetti tälle 1932 kirjoittamansa runon Cimmeria, josta sai alkunsa Conanin maailma!
Petaja oli kuulemma kirjeenvaihdossa myös mm. Lovecraftin kanssa.

Tässä kokonaisuudessaan englanniksi teksti, jossa tästä kuulin:

*  *  *

In the last few weeks I've had a number of enquiries from list
members about the signed Robert E. Howard photograph posted in my Comic Art Fans gallery. This interest has been prompted, I suspect, by the ongoing hoopla surrounding the centenary of the author's birth.

http://www.comicartfans.com/GalleryRoom.asp?GSub=5115

In case any other enquiring minds want to know the background to this item, the photo is from the Emil Petaja estate. The author of 13 novels and more than 100 short stories, in 1995 Petaja was named the first ever Author Emeritus by the Science Fiction Writers of America.
A Finnish-American, he was a contemporary of REH and an occasional contributor to WEIRD TALES. He corresponded with the CONAN author, H.P. Lovecraft, Clark Ashton Smith and other writers from the magazine's stable. Petaja was present at the creation of Conan, so to speak, in that he was the fella REH sent his poem CIMMERIA to in February, 1932. According to the handwritten note to Petaja on the typescript, the poem was: "Written in Mission, Texas, February 1932; suggested by the memory of the hill-country above Fredricksburg seen in a mist of winter rain". A fully-realised Conan sprang from REH's fecund brow almost simultaneously to inhabit the "land of Darkness
and deep Night" described in the poem. When Petaja died in 2000, his collection of pulp-era correspondence/artifacts -- a veritable treasure trove of such material -- was broken up and sold. Never ceases to amaze me how this little photo has survived the years virtually unscathed -- no yellowing, no mildew stains, no bends or tears. It's the only signed REH photo I've ever come across -- I've seen the occasional letter sold at auction and, of course, I think most of us are familiar with the handful of REH manuscripts that are in private hands. But this piece is unique as far as I am aware.
Otsikko: Re: Conan barbaari
Kirjoitti: V3§a V1tikain3n - 01.09.2006 klo 18:27:05
Mignolan Mike kirjoittaa pätkän Cimmerian suurlähettilästä, tuota jylhien maisemien karvakätistä tuimistelijaa, seitsemän meren oksentamatta ylittävää pronssinruskeaa jättiä, yksinhuoltajanaisten murheet poistavaa tuntematonta vaeltavaa...
Conan Barbaaria!
http://wizarduniverse.invisionzone.com/lofiversion/index.php/t197.html

Haastettelussa myös Bellboy 2:sta ja HB -animaatiosta.
Otsikko: Re: Conan barbaari
Kirjoitti: Anonyymi - 02.09.2006 klo 19:23:23
Vuosien 2001 ja 2002 Conan-julkaisut ovat näemmä arvossaan (yksi kumpanakin vuonna). Panin yhdessä myyntiin huutonettiin, 8 euroa aattelin saada mutta huusivat 26 euroon asti.
Otsikko: Re: Conan barbaari
Kirjoitti: jhkj - 04.09.2006 klo 08:37:53
Vuosien 2001 ja 2002 Conan-julkaisut ovat näemmä arvossaan (yksi kumpanakin vuonna). Panin yhdessä myyntiin huutonettiin, 8 euroa aattelin saada mutta huusivat 26 euroon asti.

Nuo ilmeisesti ovat suomessa ilmestyneitä? Mitkä olivat alkuperäistarinat?
Otsikko: Re: Conan barbaari
Kirjoitti: Anonyymi - 04.09.2006 klo 09:28:04
2001: Lohikäärmeen hetki (Hour of the Dragon) Giant-Size Conan # 1-4 väreissä ja Savage Sword of Conan # 8 ja 10 mv.

2002: Tranicosin aarre (Treasure of Tranicos) Savage Sword of Conan # 47

Ilmeisesti nuo ovat Conan Sagan numeroista # 22-26 napsittuja. En tiedä onko niitä siihen editoitu.
Otsikko: Vs: Conan Barbaari
Kirjoitti: Anonyymi - 29.08.2007 klo 09:18:48
Dark Horse on julkaissut Marvelin ensimmäiset Conanit upeana uudelleenväritettynä laitoksena. Volume 1:ssä on kahdeksan ensimmäistä CTB:n numeroa.

Mukana on myös Roy Thomasin pitkähkö esipuhe, jossa mainitsee Marvelin tuonaikaisista suunnitelmista jotka eivät kaikki toteutuneet. Fantasia oli eräs genre josta veikattiin seuraavaa hittiä, supersankareiden uskottiin hiipuvan samalla tavalla kun 30 vuotta aikaisemminkin.

J.R.R. Tolkienin LOTR-maailmaan sijoitettu vastaava sarjakuvalehti oli vakavasti suunnitteilla, mutta perikunta ei sitten antanut oikeuksia. Voi vain arvailla millainen tuosta olisi tullut.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Hamilkar - 29.08.2007 klo 23:35:19
Lainaus
Dark Horse on julkaissut Marvelin ensimmäiset Conanit upeana uudelleenväritettynä laitoksena. Volume 1:ssä on kahdeksan ensimmäistä CTB:n numeroa.
Näitä on tullut jo 12 osaa. Toistaiseksi viimeisimmässä saatettiin päätökseen Belitin saaga (suomeksikin julkaistu). Tosiaankin, jos suomennokset ovat tuttuja ja vertaa niiden värejä näiden restauroituihin väreihin, niin ero on aivan mieletön. Harmi vain, että lukuunottamatta 4. albumia, jossa käydään läpi "Tarimin sota" -jatkotarina, on kaikki ne numerot, joissa esiintyy Punainen Sonja jätetty kokoomien ulkopuolelle. Syynä tähän on ilmeisesti se, että Sonjan oikeudet omistaa Dynamite, eivätkä ole päässeet Thomasin mukaan sopuun Dark Horsen kanssa. Vaikka ei Hyrkanian punapäästä pitäisikään, niin epämiellyttäviä aukkoja tällainen toki aiheuttaa tarinajatkumoon. Toivottavasti järki jatkossa pääsee voitolle. Huvittavinta tässä tietysti on se, että Dynamite on julkaissut vanhoista Marvel-Sonjista vastaavia kokoomia, ja esipuheen myös niissä pitää yllätys yllätys, Roy Thomas! En tiedä kuinka paljon "Konu" on noissa taas vastavuoroisesti vieraillut, mutta luulisi että myös Dynamiten kannattaisi sopia. Onko joku kuullut tämän asian tiimoilta jotain muuta?
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Anonyymi - 29.08.2007 klo 23:53:59
Olen nähnyt vain ekan osan, tiesin kyllä että niitä on jo enemmän. Se on tosiaan heikompi homma jos Sonjat on jätetty pois. Mutta värit ovat tosiaan upeat. Alkuperäisissä värit olivat vielä heikommat kuin suomalaisissa versiossa. Paperin laadulla oli ilmeisesti tekemistä asian kanssa.

Red Sonjan oma lehti ilmestyi Belit-saagan aikaan, ja silloin oli crossover, jossa tarina alkoi yhdessä lehdessä ja jatkui toisessa. Se taisi olla ainoa kerta jolloin Conan oli Red Sonja -lehdessä. Ei niitä niin montaa olekaan.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: vekka_of_savo - 30.08.2007 klo 08:11:05
Dark Horse alkaa julkaisemaan kokoelmina myös sitä parempaa Conan-lehteä, eli mustavalkoista Savage Sword of Conania. Ensimmäinen yli 500 sivun opus tulee pihalle loppuvuodesta.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Hamilkar - 30.08.2007 klo 10:05:15
Lainaus
Dark Horse alkaa julkaisemaan kokoelmina myös sitä parempaa Conan-lehteä, eli mustavalkoista Savage Sword of Conania.
Tämäpä myönteinen ja odotettu uutinen!
Kävin tsekkaamassa asiaa Dark Horsen sivuilla ja SSOC nro ykkösestä alkavan aineiston ohella tässä mukana myös Conanin esiintymiset Savage Taleseissa! Toivoa vain sopii, että julkaisevat tarinat alkuperäisessä muodossaan, eikä Conan Sagan tyyliin tökerösti tussilla sutattuina...
Pitäisikö asian kunniaksi alkaa tässä threadissa painottaa tärkeitä sanoja, kuten asiaan kuuluu...
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Ossi Hiekkala - 30.08.2007 klo 10:11:03
Dark Horse alkaa julkaisemaan kokoelmina myös sitä parempaa Conan-lehteä, eli mustavalkoista Savage Sword of Conania. Ensimmäinen yli 500 sivun opus tulee pihalle loppuvuodesta.

Cromin pirut! Tämä on mitä hienoin uutinen. Ja survaisen sanan säiläni edellisen hyrkanialaisen koi... kirjoittajan mielipiteeseen siinä, että toivottavasti sarjakuvat ovat alkuperäisiä eikä sensuroitu millään rintsikoilla.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: vekka_of_savo - 30.08.2007 klo 10:50:48
...toivottavasti sarjakuvat ovat alkuperäisiä eikä sensuroitu millään rintsikoilla.

Ilmeisesti tässäkin tapauksessa Dark Horse julkaisee kokoelmissa vain SSOC:n Conan-tarinat. Lehdessä esiintyneet REH:n muut hahmot kuten King Kull, Salomon Kane jne. jäävät odottamaan vuoroaan. Tosin mitään virallista vahvistusta en ole asiasta nähnyt.   
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Anonyymi - 30.08.2007 klo 11:26:31
Ja Sonja esiintyy myös toisinaan SSoC:n Conan-tarinoissakin.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Hamilkar - 30.08.2007 klo 12:44:54
Lainaus
Ilmeisesti tässäkin tapauksessa Dark Horse julkaisee kokoelmissa vain SSOC:n Conan-tarinat.
Tämä on sinänsä ymmärrettävää koska Dark Horsella lienee oikeudet ainoastaan Conaniin. Lisäksi SSOC:in Conan-materiaalia on erittäin runsaasti, joten miksi tuhlata kallisarvoista Nemedian aikakirjojen pergamenttia toissijaiseen, kun suuren yleisön mielenkiinto on kohdistunut mustakulmaisen jätin iloihin ja suruihin?

Toivoisin kuitenkin, että crossoverien (esim. em. Sonja) kohdalla päästäisiin lukijaystävälliseen ratkaisuun.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: M. K. Saarelainen - 31.08.2007 klo 08:42:14
Hieman aiheen sivustahan tämä on, mutta Dynamite on julkaissut joskus aikoja sitten Red Sonja kokoelman Adventures of Red Sonja 1. Tässä siitä vähän tietoja:

"Containing the Red Sonja tales from Marvel Feature #1-7, these tales are where it all begins, and help set the stage for the current Red Sonja series from Dynamite! Colorist Jose Villarrubia will be specifically re-mastering Neal Adams story for this collection.

This is a must-have collection of never-before reprinted material. Plus, this volume will feature covers by legendary artist, Frank Brunner!. Plus, legendary Red Sonja writer and form Marvel Editor-in-Chief, Roy Thomas, provides an introduction!"

Laadultaan kooste jää Chronicles of Conanin varjoon, mikä johtuu paikoitellen suttuisesta piirrosjäljestä. Sille taas ei voi mitään, sillä Sonjan seikkailut on osittain painettu  lyijäri originaaleja kä'yttäen. Aikapula, mikäs muuten...

SSOC kokoelma on kuitenkin hieno uutinen! Pitääpä hankkia, mutta odottamaan joutuu. Ilmestymispäiväksi on Fantasiapelien sivuille merkitty 21. Joulukuuta 2007 tai niillä main.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Lönkka - 09.09.2007 klo 14:59:41
Nuo Frank Thorne:n tekemät Red Sonjat kandee ehdottomasti blokata itselleen. Pitääpä varmistaa mutta itse olen taitanut missata nuo Marvel Featuren jutut eli muistaisin hankkineeni vain äijän Red Sonja -nimiset lehdet.

Jos matsku kiinnotaa niin suosittelen myös Thronen omaa Red Sonja -versiota eli asteta seksikkäämpää Ghita of Alizaria josta Fantagraphicsilta löytyy tuhti 240 sivuinen kokooma. http://www.fantagraphics.com/prodlist/shop/ghita (http://www.fantagraphics.com/prodlist/shop/ghita)


SSOC:n tuleminen DH:lta kokoomana sai taannoin myös allekirjoittaneen hattivatin värähtämään, etenkin kun olin pohtinut että pitäisikö noita alkaa metsästämään alkuperäisinä suolaiseen hintaan. Pitääpä vain toivoa että hoitavat projektin mallikkaasti kotiin. Katsotaan miten hyvin DH:n julkaisuaikataulu pitää kutinsa -etenkin mangan osalta se kun on tavannut heitellä 6+ kuukaudella...
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: X-men - 09.09.2007 klo 17:19:05
Jos matsku kiinnotaa niin suosittelen myös Thronen omaa Red Sonja -versiota eli asteta seksikkäämpää Ghita of Alizaria josta Fantagraphicsilta löytyy tuhti 240 sivuinen kokooma.

Red Sonja vaaleilla kutreilla ja taitaa myös esitellä sulojaan Sonjaa enemmän.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Lönkka - 10.09.2007 klo 14:46:48
Aivan.
Sitä yritin tuolla "astetta seksikkäämpää" kommentillani viestittää.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Galactus5001 - 18.10.2007 klo 01:10:19
Dark Horse alkaa julkaisemaan kokoelmina myös sitä parempaa Conan-lehteä, eli mustavalkoista Savage Sword of Conania. Ensimmäinen yli 500 sivun opus tulee pihalle loppuvuodesta.

Amazonilla on jo tuote (http://www.amazon.com/Dark-Horse-Presents-Savage-Graphic/dp/1593078382/ref=pd_bbs_sr_1/103-5657345-9780612?ie=UTF8&s=books&qid=1192658005&sr=8-1)  tarjolla:

Dark Horse Presents: The Savage Sword of Conan
# Paperback: 542 pages
# Publisher: Dark Horse (December 12, 2007)
# Language: English
# ISBN-10: 1593078382

Hintaakin ois peräti $12.21. Ja Volume 2  (http://www.amazon.com/Dark-Horse-Presents-Savage-Graphic/dp/1593078382/ref=pd_bbs_sr_1/103-5657345-9780612?ie=UTF8&s=books&qid=1192658005&sr=8-1) ois tulossa maaliskuussa.

Oiskohan Egmontilla intoa julkaista noita suomeksi vai pistänkö tilauksen sisälle? Jotenkin kuvittelisi, että Jonah Hex-kokoinen paketti Conania menisi kaupaksi täälläkin.

Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: vekka_of_savo - 18.10.2007 klo 09:56:09
Amazonilla on jo tuote (http://www.amazon.com/Dark-Horse-Presents-Savage-Graphic/dp/1593078382/ref=pd_bbs_sr_1/103-5657345-9780612?ie=UTF8&s=books&qid=1192658005&sr=8-1)  tarjolla:

Dark Horse Presents: The Savage Sword of Conan
# Paperback: 542 pages
# Publisher: Dark Horse (December 12, 2007)
# Language: English
# ISBN-10: 1593078382

Oiskohan Egmontilla intoa julkaista noita suomeksi vai pistänkö tilauksen sisälle? Jotenkin kuvittelisi, että Jonah Hex-kokoinen paketti Conania menisi kaupaksi täälläkin.


Egmont kokeili viime vuonna julkaista Dark Horsen kokoamaa Kubertin 70-luvun Tarzania. Myynti oli ilmeisesti kuitenkin niin heikkoa, että yhteen albumiin loppui tämäkin? 

80-luvun mustavalkoiset Suomi-Conanit, joiden sisältö on juuri noista alkupään SSOC-lehtien tarinoista, tuntuvat tekevän edelleen hyvin kauppansa mm. Huutonetissä. Markkinoita siis saattaisi olla hyvinkin. Tosin tuollaisen raamatun julkaiseminen täällä tarkoittaisi taas sitä surkeaa vessapaperilaatua. 
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Veli Loponen - 18.10.2007 klo 13:24:12
Amazonilla on jo tuote (http://www.amazon.com/Dark-Horse-Presents-Savage-Graphic/dp/1593078382/ref=pd_bbs_sr_1/103-5657345-9780612?ie=UTF8&s=books&qid=1192658005&sr=8-1)  tarjolla:
Voi hitsi! Tän vois ehkä jo ostaakin...
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Hamilkar - 18.10.2007 klo 18:42:28
Onhan tämä ostettava. Jos vaikkapa Egmont julkaisisi tämän suomeksi, niin voisinpa ostaa senkin, ihan vaikka kannatuksen vuoksi...
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Galactus5001 - 18.10.2007 klo 20:47:01
Pub. Date: December 19, 2007
Format: b&w, 542 pages, TPB, 7" x 10"
Price: $17.95
ISBN-10: 1-59307-838-2

Tuo on Dark Horsen sivuilta  (http://www.darkhorse.com/reviews/previews.php?theid=14-786)sivuilta. Eli alpparin korkeus ois 10 tuumaa eli vakio jenkkilehden korkeus. Savage Swordhan oli korkeampi eli samaa kokoa kuin ne suomalaiset mv-Conanit? Mitenköhän paljon albumi kärsii pienennyksestä...

Tuo muuten ois saman kokoinen kuin se Jonah Hex. Wink, wink, Egmont.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Veli Loponen - 18.10.2007 klo 20:49:05
Savage Swordhan oli korkeampi eli samaa kokoa kuin ne suomalaiset mv-Conanit? Mitenköhän paljon albumi kärsii pienennyksestä...
Sen voit tarkistaa vuosien 1984 ja 1985 Semicin Conaneista. Niissähän oli paljon juuri tosta lehdestä juttuja (ellei peräti kaikki?). Ihan hyvin se sinne sopi, mutta valitettavasti painolaatu ei aina ollut kohdallaan ja hennoimmat viivat ja harmaasävyt olivat kadoksissa.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Anonyymi - 21.10.2007 klo 09:55:59
Kaikki 84-85 suomalaisen Conanin sarjat olivat Savage Swordista. Osa oli tosin julkaistu aikaisemmin CTB:ssä tai Savage Talesissa. Mutta SSoC oli ainoa lähde.

Eli Dark Horsen koosteen ostaja saa myös sellaisia sarjoja joita jo omistaa. Vaikka joitakin oli lyhennetty sivu tai pari. Ainakin Solomon Kanen Yön siivet joka tuli alunperin SSoCissa kahdessa osassa. Siitä oli poistettu pari sivua toisen osan alusta ("tapahtui edellisessä numerossa" -pätkä).

Alkuperäisiin verrattuna painolaatu ei ollut parasta mahdollista noissa. Dark Horsen uskon pystyneen parempaan.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Veli Loponen - 21.10.2007 klo 11:18:37
Eli Dark Horsen koosteen ostaja saa myös sellaisia sarjoja joita jo omistaa.
Ei välttämättä, sillä mulla ainakaan ei ole noita vanhoja Conaneita.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Hamilkar - 11.12.2007 klo 21:04:44
SSOC:ia odotellessa - The Chronicles of Conan osa 13 "Whispering Shadows" ja Dark Horsen omaa tuotantoa, Conan and the Midnight God. "Kuiskivat Varjot" käsitää tapahtumat välittömästi Belitin kuoleman jälkeen. Conanin seikkailut Bamuloiden päällikkönä ja Kushin julman kuningattaren vartioston kapteenina kuuluvat ainakin minun suosikkeihini. Toki nämä on julkaistu jo suomeksi kultaisella 80 -luvulla.

"Conan ja keskiyön jumala" oli pettymys. Will Conradin piirrosjälki ei vakuuttanut ja juoni oli ihan perushuttua.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: vekka_of_savo - 27.12.2007 klo 12:11:36
Dark Horsen The Savage Sword of Conan -kokoelman julkaisu on siirtynyt tammikuulle. Uusi julkaisupäivä olisi tämän hetkisten tietojen mukaan kuitenkin jo 2.1. 2008. Toinen pokkari on tulossa julkaisuun 27.2. ja kolmas 21.5.


Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Anonyymi - 27.12.2007 klo 12:18:27
Pokkareitako ne ovat?

Ei hyvä.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: vekka_of_savo - 27.12.2007 klo 12:58:16
Pokkareitako ne ovat?

Ei hyvä.

7" x 10" ja reilut 500 sivua eli ei ehkä ihan sanan varsinaisessa merkityksessä, mutta alkuperäistä magazinekokoa pienempiä kuitenkin. 
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Anonyymi - 27.12.2007 klo 13:55:43
Eli normaalia tradekokoa. Ihan jes.
Otsikko: Vs: Re: Conan barbaari
Kirjoitti: nothing - 27.12.2007 klo 16:38:37
http://www.fincougars.com/CONFIN.htm

Ei aivan täydellinen lista, mutta kyllä ne kaikki ovat Savage Sword of Conanista. Solomon Kanetkin.

Olisiko kenelläkään tietoa vastaavasta listasta kun tuota ei enää löydy. Tekisi mieli tilailla noita englanninkielisiä, mutta ei viitsisi hirveästi tuplatarinointa hommailla.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Anonyymi - 27.12.2007 klo 16:46:31
http://web.archive.org/web/20051016045713/http://www.fincougars.com/CONFIN.htm
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: nothing - 27.12.2007 klo 23:46:33
http://web.archive.org/web/20051016045713/http://www.fincougars.com/CONFIN.htm


Kiitoksia. Olisihan sitä pitänyt itsekkin tajuta jotain aikakonetta käyttää. Vaikka ilmeisesti suuri osa Chroniclesien Conaneita on Suomessa nähtykin, tuli pistettyä 5 ensimmäistä tilaukseen uuden värityksensä takia. Saas nähdä mitä sieltä sitten tulee.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Anonyymi - 28.12.2007 klo 18:30:19
Hienot ovat värit ainakin lukemassani ykkösosassa. Ja Barry Windsor-Smith piirsi hyvin. Roy Thomasilla ei vaan ollut Conan hanskassa vielä alkuvuosina. Siksi hän halusikin kirjoittaa Howardin parhaat uudestaan.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Hamilkar - 15.01.2008 klo 23:58:34
SSOC Vol.1 luettu. About saman kokoinen kuin DC:n Showcase (arviolta 1,5 mm korkeampi). Toki alkuperäinen koko olisi ollut parempi. Tarinat sinänsä ovat sarjakuvan juhlaa, mutta DH on kyllä mennyt siitä, mistä aita on matalin - pelkät tarinat ja thats it. Näyttäisi vielä olevan suoraan Marvelin jälkeenpäin suttaamista versioista kyse, kuten täällä aiemmin hieman jo ounasteltiin. Tämän olisi voinut kyllä jo päätellä DH:n sivun ennakkomainoksesta, jossa Ageksi oli määritelty 16+. Dark Horsen Conan-foorumissa ovat valittaneet (hyborisen maailman kartan ja intron puuttumisen lisäksi) paperin ja kansien laadusta, mutta enpä tiedä...samalta nuo vaikuttavat kuin muissakin vastaavissa. No, vuoden 20008 sarjakuvateko joka tapauksessa...
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Lönkka - 16.01.2008 klo 15:08:02
Kyllä, sarjakuvateko!

Ainahan olisi hienoa saada moista herkkua pohjahintaan kaikkine sörsseleineen, mutta kun vertaa alpun hintaa ($18) siihen että mikäli noita alkuperäisiä lähtee keräilemään niin iloinen kandee minusta olla.

Milessä esim ykkösnumeron VF:stä huudetaan nykyalessa $182 ja VG:n saisi jopa satkua halvemmalla.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Ossi Hiekkala - 16.01.2008 klo 16:43:05
Näyttäisi vielä olevan suoraan Marvelin jälkeenpäin suttaamista versioista kyse, kuten täällä aiemmin hieman jo ounasteltiin.

Jaah... Jäänee siis hankkimatta. Minä en minkään poliittisen korrektiuden kelkaan astu. Jos nännien näkeminen ovat vaarallisempi henkiselle kasvulle kuin irtopäät niin olkoot...
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: vekka_of_savo - 16.01.2008 klo 17:13:36
SSOC Vol.1 luettuNäyttäisi vielä olevan suoraan Marvelin jälkeenpäin suttaamista versioista kyse, kuten täällä aiemmin hieman jo ounasteltiin.

Onkos tämä nyt aivan varma asia? Dark Horsen foorumilla joku muisteli, että noissa alkupään numeroissa nännit eivät olleet vielä niin esillä?
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Hamilkar - 16.01.2008 klo 22:55:14
Lainaus
Onkos tämä nyt aivan varma asia? Dark Horsen foorumilla joku muisteli
Ei se ihan 100 % varma ole. Luin tuon kommentin sieltä juuri (henkilöllä on ilmeisesti alkuperäiset), ja minusta se oli hieman ristiriitainen. Joka tapauksessa "The Frost Giant's Daughter" herätti epäilykseni (s. 12, ruutu 1), mutta ilmeisesti se tarina onkin alkuperäinen. Katsokaa esim. sivun 227 viimeinen ruutu ja ennen kaikkea sivu 308 ja sivun 309 1. ruutu, haiskahtaa vahvasti Conan Sagalta. Mutta olet varmaan siinä oikeassa, että ei näissä alkupään numeroissa niin paljon sitten kannuja heilutella.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: vekka_of_savo - 17.01.2008 klo 08:12:58
Ei se ihan 100 % varma ole. Luin tuon kommentin sieltä juuri (henkilöllä on ilmeisesti alkuperäiset), ja minusta se oli hieman ristiriitainen. Joka tapauksessa "The Frost Giant's Daughter" herätti epäilykseni (s. 12, ruutu 1), mutta ilmeisesti se tarina onkin alkuperäinen. Katsokaa esim. sivun 227 viimeinen ruutu ja ennen kaikkea sivu 308 ja sivun 309 1. ruutu, haiskahtaa vahvasti Conan Sagalta. Mutta olet varmaan siinä oikeassa, että ei näissä alkupään numeroissa niin paljon sitten kannuja heilutella.

Olikos tuo kokoelman "The Frost Giant's Daughter" Savage Tales -magazinesta, johon se oli otettu Conan the Barbarian -lehdestä, joka olisi muutenkin comic coden alainen "lastenlehti"?  Vai olenko nyt aivan väärillä jäljillä?

Oma opukseni ei ole vielä saapunut. Kerrotko tarkemmin mikä tarina on kyseessä sivujen 308 ja 309 tapauksessa, joka herätti epäilyt. Kyllähän jollain luulisi tuo alkuperäinenkin olevan.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: jussi mäkinen - 17.01.2008 klo 13:08:19
Olikos tuo kokoelman "The Frost Giant's Daughter" Savage Tales -magazinesta, johon se oli otettu Conan the Barbarian -lehdestä, joka olisi muutenkin comic coden alainen "lastenlehti"?  Vai olenko nyt aivan väärillä jäljillä?

Oma opukseni ei ole vielä saapunut. Kerrotko tarkemmin mikä tarina on kyseessä sivujen 308 ja 309 tapauksessa, joka herätti epäilyt. Kyllähän jollain luulisi tuo alkuperäinenkin olevan.

Frost Giant's Daughter julkaistiin myös suomeksi Conanissa 2/85. Conanin numerossa # 16 (07/1972) julkaistu tarina on kai sama kuin Savage Tales # 1 (05/1971). Savage Sword of Conan # 1:n (08/1974) tarina oli taas Savage talesin uusintajulkaisu. Jos vertaa Conan Sagassa # 6 julkaistua versiota suomalaiseen vastaavaan, niin pientä -mutta selkeästi huomattavaa- retusointia on tapahtunut.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: jussi mäkinen - 17.01.2008 klo 13:15:58
Frost Giant's Daughter julkaistiin myös suomeksi Conanissa 2/85. Conanin numerossa # 16 (07/1972) julkaistu tarina on kai sama kuin Savage Tales # 1 (05/1971). Savage Sword of Conan # 1:n (08/1974) tarina oli taas Savage talesin uusintajulkaisu. Jos vertaa Conan Sagassa # 6 julkaistua versiota suomalaiseen vastaavaan, niin pientä -mutta selkeästi huomattavaa- retusointia on tapahtunut.
..eli kyseessä on koko ajan sama tarina, jota siistittiin tod. näk. jo tuohon Conan # 16, jota sitten on käytetty kaikenikäisille suunnatuissa uusintapainoksissa. Savage Talesissa, Savage Swordissa ja Suomi-Conanissa vilautetaan paljasta pintaa.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Hamilkar - 17.01.2008 klo 19:42:41
Lainaus
..eli kyseessä on koko ajan sama tarina, jota siistittiin tod. näk. jo tuohon Conan # 16, jota sitten on käytetty kaikenikäisille suunnatuissa uusintapainoksissa. Savage Talesissa, Savage Swordissa ja Suomi-Conanissa vilautetaan paljasta pintaa.
Kyllä, juuri näin. Esimerkiksi tuo s. 12 ruutu yksi muutettiin siten, että Conan  #16:n väritettyyn versioon piirrettiin päälle vihreä läpikuultava harso. Lisäksi dialogia on muutettu - esimerkiksi: "--you'll not keep me from that man-taunting harlot" => "--you'll not keep me from that man-taunting witch".
Roy Thomas selventää tapahtunutta The Chronicles of Conan volume 2:n jälkisanoissa. Uskotaan siis, että SSOC vol.1:n versio on aito Savage Tales-tarina.

Lainaus
Kerrotko tarkemmin mikä tarina on kyseessä sivujen 308 ja 309 tapauksessa, joka herätti epäilyt. Kyllähän jollain luulisi tuo alkuperäinenkin olevan.
"Wolves of the Desert", "A Witch Shall Be Born"-tarinan kuudes luku. Alunperin julkaistu SSOC #5:ssä vuonna 1975. Tämä lienee julkaistu suomeksikin 80-luvulla, mutta minulla ei ole sitä kyseistä lehteä.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: vekka_of_savo - 18.01.2008 klo 08:09:51
"Wolves of the Desert", "A Witch Shall Be Born"-tarinan kuudes luku. Alunperin julkaistu SSOC #5:ssä vuonna 1975. Tämä lienee julkaistu suomeksikin 80-luvulla, mutta minulla ei ole sitä kyseistä lehteä.

On tullut suomeksikin, Conan Barbaari -sarjakuvalehti 1985 / 5. Eipä ole itsellänikään sitä.                 
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: jussi mäkinen - 20.01.2008 klo 14:06:56
Kyllä, juuri näin. Esimerkiksi tuo s. 12 ruutu yksi muutettiin siten, että Conan  #16:n väritettyyn versioon piirrettiin päälle vihreä läpikuultava harso. Lisäksi dialogia on muutettu - esimerkiksi: "--you'll not keep me from that man-taunting harlot" => "--you'll not keep me from that man-taunting witch".
Roy Thomas selventää tapahtunutta The Chronicles of Conan volume 2:n jälkisanoissa. Uskotaan siis, että SSOC vol.1:n versio on aito Savage Tales-tarina.

Tuossa suomalaisessa versiossa mainittiin alkuperäisjulkaisuksi SSoC # 1, eli siinä on luotettava The Metsäsen asiantuntemukseen. Pieniä muutoksia tarinaan on tehty aika paljon, mutta ne eivät kuitenkaan pistä silmään. Niitä ei siis huomaa, ellei osaa etsiä. Lähinnä muiden siistittyjen tarinoiden - siis Conan Sagoissa julkaistujen -   kohdalla ärsyttää itseäni se, että muutokset on toteutettu erittäin tökerösti.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Hamilkar - 20.01.2008 klo 18:16:32
Lainaus
Tuossa suomalaisessa versiossa mainittiin alkuperäisjulkaisuksi SSoC # 1, eli siinä on luotettava The Metsäsen asiantuntemukseen.
Kuitenkin Nemedian aikakirj...siis The Chronicles of Conan Volume 2:ssa itse Roy Thomas lausuu asiasta näin: "Since Marvel's black-&-white comic Savage Tales #1 with its lead-off story, our adaptation of Robert E. Howard's Conan story "The Frost Giant's Daughter," had had such spotty distribution, we took the 11-page outing, added  new splash page to make it 12 pages (the original splash was a two-page spread, so had to appear on pp. 2-3 in Conan #16), and we were home free." Dark Horsen SSOC Volume 1:ssä on em. tarinasta ilmoitettu seuraavasti: "Originally printed in Savage Tales of Conan the Barbarian #1, August 1973". Tuokin on itse asiassa väärin, sillä lehden nimi oli "Savage Tales featuring Conan the Barbarian". Ensimmäinen osa saattoi olla jopa pelkkä "Savage Tales", tästä minulla on kuitenkin pelkkä hatara muistikuva, ei varmaa tietoa. SSOC #1:ssä (ilmestyi tasan vuotta myöhemmin, elokuussa 1974) Conan-tarinana oli "Curse of the Undead-Man", jossa esiintyy myös Punainen Sonja.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: jussi mäkinen - 20.01.2008 klo 20:31:33
Kuitenkin Nemedian aikakirj...siis The Chronicles of Conan Volume 2:ssa itse Roy Thomas lausuu asiasta näin: "Since Marvel's black-&-white comic Savage Tales #1 with its lead-off story, our adaptation of Robert E. Howard's Conan story "The Frost Giant's Daughter," had had such spotty distribution, we took the 11-page outing, added  new splash page to make it 12 pages (the original splash was a two-page spread, so had to appear on pp. 2-3 in Conan #16), and we were home free." Dark Horsen SSOC Volume 1:ssä on em. tarinasta ilmoitettu seuraavasti: "Originally printed in Savage Tales of Conan the Barbarian #1, August 1973". Tuokin on itse asiassa väärin, sillä lehden nimi oli "Savage Tales featuring Conan the Barbarian". Ensimmäinen osa saattoi olla jopa pelkkä "Savage Tales", tästä minulla on kuitenkin pelkkä hatara muistikuva, ei varmaa tietoa. SSOC #1:ssä (ilmestyi tasan vuotta myöhemmin, elokuussa 1974) Conan-tarinana oli "Curse of the Undead-Man", jossa esiintyy myös Punainen Sonja.
Pointtini oli lähinnä vaan se, että Savage Swordin tarina on käsittääkseni sama kuin Savage Talesissa julkaistu, eikä väri-Conaniin siistitty versio ja kyse oli siis sensuroinneista. Tätä yritin siis perustella tuolla Suomi-julkaisulla. Tuolta löytyy jotain tarinan julkaisuhistoriasta:  http://www.maelmill-insi.de/UHBMCC/SAVTALES.HTM#S1
.. ja minulla ei ole aavistustakaan ovatko nuo tiedot oikein...
Curse of the Undead-Man julkaistiin kanssa tuossa samaisessa Suomi-Conanissa 2/85 (ja tarina tuli myös täytetarinana Conan the Barbarianin numerossa # 78 (9/77)).   
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Anonyymi - 20.01.2008 klo 20:35:17
Lehden nimi oli Savage Tales, mutta noissa jenkkilehdissähän on aina kaikenlaisia lisämääritteitä välillä. Ekanumero on Conan the Barbarian starring in Savage Tales.

(http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/4/43/SavageTales1.jpg/210px-SavageTales1.jpg)

Conan siirtyi sitten omaan mustavalkolehteensä, ja Ka-Zar oli pääosassa lopuissa. Myös Man-Thingiä nähtiin, ja tietääkseni muualla näkymätöntä Femizons-sarjakuvaa.

Savage Tales Vol. 2 oli sitten militaristisempaa äksöniä, jota julkaistiin yksi numero suomeksi nimellä Rautaa kansalle.

Dynamite julkaisee nykyisin Savage Tales -nimistä lehteä, joka on tällä kertaa värillinen antologia.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: kalmakoura - 21.01.2008 klo 12:10:01
sellainen kysymys että missä conan julkaisussa ihmoteph ravager of worlds demoni on nähty ennen hänen esiintymistään siinä suomessakin julkaistussa mustavalko tarinassa savage conanissa vai värillisessä marvel julkaisussa ? 
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Anonyymi - 21.01.2008 klo 12:42:19
RAVAGER of WORLDS of the Hyborian era (Imhotep) - demon, used Scythe, led Sky Horde, rode Pazuzo, formerly controlled by Hak-Heru
    --Conan the Barbarian I#179 (180-185, Savage Sword of Conan#203(fb), 202-205
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: vekka_of_savo - 30.01.2008 klo 19:58:32
"Wolves of the Desert", "A Witch Shall Be Born"-tarinan kuudes luku. Alunperin julkaistu SSOC #5:ssä vuonna 1975. Tämä lienee julkaistu suomeksikin 80-luvulla, mutta minulla ei ole sitä kyseistä lehteä.

Noniin, nyt on Conan-kokoelma hallussa ja kyllähän nuo sivujen 308-309 rinnat näyttäisivat päälle sensuroiduilta Conan Sagan tyyliin. Voisiko joku Suomi-Conanien omistaja ystävällisesti tarkistaa numerosta 5/1985 (Noita syntyy,  luvun 6 alussa teltassa oleva tanssityttönen)? 
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 30.01.2008 klo 20:47:49
Olen verrannut tätä Vol. 1 -kokoelmaa ja vanhoja suomalaisia Conaneita vuosilta 84-85. Mainitsemasi Noita syntyy -tarinan rinnat, jotka tosiaan ovat hieman peitossa, ovat aivan samanlaiset Suomi-versiossa (Conan 5/85). En usko, että mitään sensurointeja on tehty tähän kokoelmaan, koska nimenomaan Conan Sagaa ei ole käytetty. Jääjättiläisen tytärkin on identtinen suomalaisen julkaisun kanssa. Myös harlot-sana esiintyy kokoelmassa.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: vekka_of_savo - 30.01.2008 klo 21:39:50
Olen verrannut tätä Vol. 1 -kokoelmaa ja vanhoja suomalaisia Conaneita vuosilta 84-85. Mainitsemasi Noita syntyy -tarinan rinnat, jotka tosiaan ovat hieman peitossa, ovat aivan samanlaiset Suomi-versiossa (Conan 5/85). En usko, että mitään sensurointeja on tehty tähän kokoelmaan, koska nimenomaan Conan Sagaa ei ole käytetty. Jääjättiläisen tytärkin on identtinen suomalaisen julkaisun kanssa. Myös harlot-sana esiintyy kokoelmassa.

Kiitos, nyt helpotti. Näyttivät vaan niin Sagan versioiden tyyliin jälkikäteen sutatuilta  nuo rintsikat, mutta ostetaanpa siis jatkossakin.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Hamilkar - 11.03.2008 klo 20:34:15
Nyt on sitten SSOC Vol. 2 luettu, ja on mielestäni jopa parempi kuin ensimmäinen. Tarinat on kahta lukuunottamatta John Busceman kynästä ja lähes kaikki Alfredo Alcalan tussaamia. On hauskaa vertailla eri tussaajien vaikutusta Big Johnin piirroksiin (se on kohtuullisen suuri). Alcalan viimeistely on aivan käsittämättömän yksityiskohtaista, ja en voi kuin ihmetellä, kuinka moinen taso on voitu ylläpittää kuukausittaisessa lehdessä.

Mutta mitä ihmettä on tapahtunut tarinassa "The Battle of the Towers"? Vaikuttaa melkein siltä kuin jotkin luonnokset olisivat päätyneet lehteen!
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Lönkka - 15.03.2008 klo 13:34:02
Näyttivät vaan niin Sagan versioiden tyyliin jälkikäteen sutatuilta  nuo rintsikat, mutta ostetaanpa siis jatkossakin.
Kun viime viikolla talvilomilla tämänkin kokooman ehdin lukemaan niin olipa reaktio kyllä se että ei mitenkään voi olla muuta kuin jälkisuttausta. Nuo rintsikat on kyllä niin totaalisen jälkikäteen lisätyiltä että järki sumenee -olisivat tehneet sitten retusoinnin edes kunnolla.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Miguel - 31.03.2008 klo 16:57:45
Omistan kaikki Conanit hyväkuntoisina vuodelta 1984-1985,kyllä tällä läjällä varmaan aika hyvä keräilyarvo alkaa olemaan....
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Hamilkar - 11.04.2008 klo 23:18:04
The Chronicles of Conan Volume 14 tuli juuri luettua. Tämän kokooman tarinat on kokonaisuudessaan suomennettu. Kuitenkin juuri nämä tarinat ovat CB:n ehdotonta parhaimmistoa. Royn ensimmäinen 10-vuotiskausi CB:ssä läheni loppuaan, mutta (ehkä juuri tästä syystä) tarinankerronta nousee huikaisevalle tasolle. "Sons of the Bear God" tarinassa on mystinen ja uhkaava tunnelma, tapahtumat eivät ole niin suoraviivaisia ja yksiselitteisiä kuin ehkä yleensä. "A Devil in the Family" on koskettava tarina, mikä ei ole Conanille ollenkaan tyypillistä. Kaikki huipentuu erikoispitkään (2x) 10 v. juhlanumeroon "A War of Wizards" jossa esiintyy myös punainen Sonja. Tämä eeppinen tarina jäi Royn viimeiseksi kymmeneen vuoteen, em. numeron #115 jälkeen hän siirtyi DC:lle. On tässä kokoomassa yksi heikompikin tarina, nimitarina "The Shadow of the Beast", joka perustuu REH:n tarinaan (silti huono). Vastaavantyylistä huttua sitten tulikin lähes koko 80-luvun. Royn lähdön jälkeen tarinoiden tasossa tapahtui dramaattinen pudotus. Onkin mielenkiintoista seurata, mitä Dark Horse aikoo tehdä näiden kokoomien jatkon suhteen?
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Hamilkar - 12.04.2008 klo 00:32:17
Lainaus
Kun viime viikolla talvilomilla tämänkin kokooman ehdin lukemaan niin olipa reaktio kyllä se että ei mitenkään voi olla muuta kuin jälkisuttausta. Nuo rintsikat on kyllä niin totaalisen jälkikäteen lisätyiltä että järki sumenee -olisivat tehneet sitten retusoinnin edes kunnolla.
Jälkisuttausta varmaankin, mutta tehty jo alkuperäiseen teokseen, ei Conan Sagaa varten. Myöhemmin linja vapautui, kuten joku jo täällä totesikin.

Dark Horsen linjaa paljaaseen pintaan on kysytty myös DH:n omalla foorumilla, ja tässä on SSOC:in uuden toimittajan Philip Simonin selkeä vastaus asiaan:
Lainaus
Thanks for your concern -- but SAVAGE SWORD will run uncensored, my friend.
My involvement began with Volume 3, and I don't know if that topic ever came up. Probably not, considering the other titles we publish (compare Berserk to Savage Sword material) -- and if anyone here would mention censoring anything in our SSOC series, there'd be hell to pay. The nudity and violence in SAVAGE SWORD is nothing compared to the overtly sexual situations and common corpse-ridden scenes on network telelvision. By today's standards, I hope nobody at Dark Horse would ever even consider for half a millisecond censoring this work. It's something editors like me cringe at. I grew up when the PMRC was trying to censor 1980s rap, metal, and punk music -- horrifying and ridiculous at the same time. SO -- I'm very much against censorship.
I also edit MPD-PSYCHO, one of -- if not THE -- most violent manga series Dark Horse will ever publish. That, too, is uncensored. Our EDEN manga series is crazy violent, too, and both series have nudity. Uncensored. Actually, two different publishers acquired the license for MPD-PSYCHO -- and those licenses were taken away because the other publishers wanted to censor that work. I'm proud to be working on these English-language editions -- uncensored, baby!
On my watch, SAVAGE SWORD will never be censored in any way.
Peace!
-Philip S.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Curtvile - 09.05.2008 klo 23:00:28
Parin Arnoldin jälkeen Kimmerian mustakulma taipuu taas kerran animaatioksi.
Mutta nyt kokoillan elokuvana ja syvän barbaaribassonsa hyborisen ajan villimiehelle tarjoaa Ron Perlman tuttu mm. Kadonneiden lasten kaupungista, Hellboyt 1 &2.
Perustuu Howardin novelliin Red nails.

Kuten elokuvan kotisivuilta näkyy (http://www.conanrednails.com/site/index.html) on Conan ulkoasu uskollinen sarjakuvien kuvakielelle.
Hiukan kliinisen siistiltä tuo näyttää Conaniksi, mutta sittenpä näkee.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Ossi Hiekkala - 10.05.2008 klo 08:28:34
Kuten elokuvan kotisivuilta näkyy (http://www.conanrednails.com/site/index.html) on Conan ulkoasu uskollinen sarjakuvien kuvakielelle.
Hiukan kliinisen siistiltä tuo näyttää Conaniksi, mutta sittenpä näkee.

On vähän ällöttävän sarjakuvamainen. Jos sille linjalle kerran halusivat lähteä, olisi Buscema-Alcala -akseli se oikea valinta. Nyt tulee mieleen ne kammottavat animaatiot, joita aamuisin neloselta näkyy. Tässä olisi voinut olla hyvä paikka myös 3deelle. Conan on turhan siloisan näköinen. Jakinrasvaa pronssiselle ja arpiselle ruholle, niin hyvä tulee.

Red Nails on kyllä sinällään aivan loistava valinta tarinan pohjaksi, kunhan muistavat säilyttää ne kinkyt alavirtaukset matkassa.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: X-men - 10.05.2008 klo 20:10:36
On vähän ällöttävän sarjakuvamainen. Jos sille linjalle kerran halusivat lähteä, olisi Buscema-Alcala -akseli se oikea valinta. Nyt tulee mieleen ne kammottavat animaatiot, joita aamuisin neloselta näkyy. Tässä olisi voinut olla hyvä paikka myös 3deelle. Conan on turhan siloisan näköinen. Jakinrasvaa pronssiselle ja arpiselle ruholle, niin hyvä tulee.

Red Nails on kyllä sinällään aivan loistava valinta tarinan pohjaksi, kunhan muistavat säilyttää ne kinkyt alavirtaukset matkassa.

Näyttäisi olevan lihaksikkaampi versio tuosta lauantaiaaamun Tarzanista eli aika kaukana barbaarista joka tappaa kaikki (täi lähes kaikki) jotka tielle osuvat.

Riippuu mille kohdeyleisölle tehdään että onko paljonkin jätetty pois vai ei.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: X-men - 20.05.2008 klo 19:44:28
Onko Conanin ikää mainittu lehdissä ollenkaan? Itse olen aina olettanut että Conan on n. 25-30 vuotias.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Rami Rautkorpi - 20.05.2008 klo 21:10:18
Conan, koska ei ole syntyjään sarjakuvahahmo, vanhenee. Conan the Barbarian alkoi pian Venariumin taistelun jälkeen, jolloin Conan oli n. 15-vuotias. Akvilonian kuninkaaksi Conan taisi tulla n. 40-vuotiaana. Sarjakuvissa Conanin elämää on taidettu kronikoida aika paljon siitäkin eteenpäin.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Anonyymi - 20.05.2008 klo 22:27:39
Conan of the Isles (http://en.wikipedia.org/wiki/Conan_of_the_Isles) kertoo kuinka Conan luopui kuninkuudesta n. 65-vuotiaana.

Tästä on sarjakuvakin. Ja SSoCissa muistaakseni muutama numero kuvasi tämän jälkeisiäkin tapahtumia.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: X-men - 21.05.2008 klo 18:54:24
Conan of the Isles (http://en.wikipedia.org/wiki/Conan_of_the_Isles) kertoo kuinka Conan luopui kuninkuudesta n. 65-vuotiaana.

Tästä on sarjakuvakin. Ja SSoCissa muistaakseni muutama numero kuvasi tämän jälkeisiäkin tapahtumia.

Jaaha varsinainen teräsvaari jos seikkailee ympäri Hyberboriaa tuon ikäisenä. Kirjat (nämä uudemmat) taitavat kertoa nuoren Conanin seikkailuista.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Anonyymi - 21.05.2008 klo 19:30:43
Olen muuten sitä mieltä, että L. Sprague de Campia (http://en.wikipedia.org/wiki/L._Sprague_de_Camp) pitäisi saada suomeksi käännettyä ja paljon.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: X-men - 22.05.2008 klo 21:06:56
Olen muuten sitä mieltä, että L. Sprague de Campia (http://en.wikipedia.org/wiki/L._Sprague_de_Camp) pitäisi saada suomeksi käännettyä ja paljon.

Mikä ettei sillä kunnollista fantsua ei niin hirvittävästi ole ja Conan ei sentään kovin pahasti riko realismin rajoja.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Lurker - 23.05.2008 klo 09:07:15
Conan ei sentään kovin pahasti riko realismin rajoja.

Ai, ei vai??
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: X-men - 23.05.2008 klo 21:11:47
Ai, ei vai??

Rikkoo toki muttei samalla lailla kuin tulipalloja jne heittelevät maagit, tosin Conanin naismenestys menee jo reippaasti ulos realismista.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Veli Loponen - 23.05.2008 klo 21:14:52
Rikkoo toki muttei samalla lailla kuin tulipalloja jne heittelevät maagit, tosin Conanin naismenestys menee jo reippaasti ulos realismista.
Niin ja Conanissako ei ole tulipalloja jne. heitteleviä maageja?
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Curtvile - 23.05.2008 klo 21:19:02
Rikkoo toki muttei samalla lailla kuin tulipalloja jne heittelevät maagit, tosin Conanin naismenestys menee jo reippaasti ulos realismista.

Ei. Conanin naismenestys on looginen reaalimaailmassakin ottaen hahmon muut ominaisuudet huomioon.
Veikkaan(en tiedä) Lurkerin viittaavan Conanin henkisiin ja fyysisiin ominaisuuksiin jotka kautta linjan kulkevat ihmisen suorituskyvyn ylärajoilla, ei niinkään magiaan ja hirviöihin joiden suhteen Conan on melko maltillinen lajityypissään.

Conan-tyyppisestä fantasiasta kiinnostuneille voi suositella myös Leiberin Fafdr &Gray Mouseria, joista on myös Mike Mignolan upeat sarjakuvasovitukset, Thieves world antologioita(Tim Salen sarjissovitukset!) ja David Gemmelin kirjoja.
enemmän omaan makuun yli kaikkien TSH/Ajanpyörä/Eddings yms viritysten.

Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: X-men - 23.05.2008 klo 21:27:40
Niin ja Conanissako ei ole tulipalloja jne. heitteleviä maageja?

On mutta itse hahmo ei niitä heittele vaan päästää vihulaiset päiviltä miekalla tai kirveellä.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Anonyymi - 24.05.2008 klo 10:44:44
Ei. Conanin naismenestys on looginen reaalimaailmassakin ottaen hahmon muut ominaisuudet huomioon.

Ja onhan Conanin nähty maksavankin tytölle palveluksista.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: sterle - 28.05.2008 klo 13:54:26
Conan-tyyppisestä fantasiasta kiinnostuneille voi suositella myös Leiberin Fafdr &Gray Mouseria, joista on myös Mike Mignolan upeat sarjakuvasovitukset, Thieves world antologioita(Tim Salen sarjissovitukset!) ja David Gemmelin kirjoja.

Leiberin Lankhmar-tarinoita on muuten saatavilla suomeksikin jo yhden kokoelman verran. (http://www.vaskikirjat.fi/lankhmarinvarkaat.html) Lisääkin tulee jos vain ensimmäinen osa myy omilleen.

Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Curtvile - 06.06.2008 klo 17:01:02
Kaikki REHn ystävät nro 11 Dark Horse Presentsia(niitä harvoja siedettäviä nettilehtiä) täältä: http://www.myspace.com/darkhorsepresents

Trumanien Conan trofee on hieno, mutta Solomon Kane on kaikkine BWSrinnastuksineen sitä mitä nimihenkilö palvoo.
Saa oman 5-osaisen lehtensä syyskuussa "Pirun linna"
Vähemmän tunnettu Steve "sailor" Costigankin sarjakuvina ja tietenkin legenda itse,
Two gun Bob .
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Hamilkar - 15.06.2008 klo 12:30:22
SSOC vol. 3:ssa uusi toimittaja Philip Simon on vienyt hommaa osaltaan eteenpäin - BWS:n kuvitus REH:n runoon "Cimmeria" on mukana ja Tim Conradin upea kartta Hyborisesta maailmasta on extrana tässä osassa. Nämä kun olisi palautteen mukaan pitänyt olla jo ensimmäisessä osassa. "Beyond The Black River" tarinakokonaisuus (# 26 ja # 27 alunperin) on varmaankin tämän kokooman keskeinen juttu. Muuten loistava, mutta mielestäni Tony DeZunigan tussaus ei minua hirveästi miellytä (jotenkin haalean oloinen). Tämä on sääli, sillä REH:n alkuperäistarinoihin olisi ollut syytä ladata kaikki paukut. Kaiken kaikkiaan kuitenkin taas sarjakuvan juhlaa. Näitä muuten julkaistaan ihan kiitettävää tahtia.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: muggsy - 16.07.2008 klo 09:23:37
Eilen se sitten tuli postissa. Dark Horsen Savage Sword of Conan Vol.2.

Nopean selaus läpi ja hyvältä näyttää. Ainoa miinus on pehmeät kannet. Kovat kannet olisi kuitenkin nostanut hintaa ylöspäin, joten ei pidä valittaa kun tällä hinnalla saa todellista laatua.

Nyt odottelen vesi kielellä Vol.1 saapumista play.com:sta

Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Lönkka - 23.07.2008 klo 00:18:57
Ai jai, Dark Horsen uuden Conan sarjan ekassa numerossa enimmästä kynäilystä näytti vastaavan itse R. Corben! Tuskin maltan odottaa että saan teitsikan pois päältä...
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Hamilkar - 22.10.2008 klo 21:58:53
SSOC 4 ilmestynyt ja luettu. Kooltaan selvästi paksuin tähän astisista, mutta se johtuu ainoastaa paksummasta paperista, sivuja ei ole yhtään enempää. Painettu taas vaihteeksi Kanadassa. Valtaosa tästä teoksesta on Big Johnin kädestä, välillä pikkuveli Sal tuuraa. Tussauksesta vastaa valitettavasti Tony DeZuniga. Jotenkin vain tyyli ärsyttää yhä enemmän ja enemmän. Esim. piirtää Coinanin ja muidenkin hahmojen suiden ympärille juonteita, jotka saa heidät näyttämään vanhoilta mummoilta. Lopussa sentään on yhdistelmä John Buscema & Klaus Janson. Ero on mielestäni huikaiseva. Tarinallisesti keskittyy Lin Carterin ja L. Sprague De Campin kehnon "Conan the Buccaneer"-tarinan sarjakuvaversioon (neljän lehden kokonaisuus).
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)
. Kokoelman päättää haudanryöstäjä De Campin R.E.H:n miniromaanin "Musta muukalainen" pohjalta 'parannellusta'  "The Treasure of Tranicos"-tarinasta väännetty sarjis (2 numeroa). Tämä on kokooman parhaimmistoa, sillä R.E.H:n työtä on vaikea täysin pilata, vaikka kuinka yrittäisi. Joka tapauksessa
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)
. Mielestäni siis kehnoin SSOC-kokooma tähän mennessä. On tässä toki ihan hyviäkin juttuja - onhan sentään kyse Conanista! Tokihan nämäkin on julkaistava.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Gothicus - 23.10.2008 klo 15:53:36
Nopean selaus läpi ja hyvältä näyttää. Ainoa miinus on pehmeät kannet. Kovat kannet olisi kuitenkin nostanut hintaa ylöspäin, joten ei pidä valittaa kun tällä hinnalla saa todellista laatua.
Vaikka Marvelin todella paksuissakin Essential-julkaisuissa on pehmeät kannet, niin silti ne tuntuvat jotenkin tukevammille kuin näiden Dark Horsen Savage Sword of Conanien pehmeät vastaavat. Eli vaikka ei mentäisikään ihan koviin kansiin asti, niin ainakin hieman jämäkämpää pahvia ne voisivat olla. No sisällyshän se tietysti tärkeintä on. Eli jos kannet ovatkin Conan-kirjoissa pahvia, niin sisällys on ainakin täyttä rautaa.   
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Anonyymi - 23.10.2008 klo 17:31:22
Sivutkin ovat ohkaisempaa paperia, joten laihemmilta nuo näyttävät hyllyssä. Saman verran sivuja on kumminkin.

Nelosta mulla ei vielä ole, ja luenkin vasta ykköstä puolivälissä. Olenhan minä nämä lukenut ennenkin, kuten tämänkin ketjun aikaisemmista viesteistäni selviää. Parempaa Marvelin essuissakin on tuo paksumpi paperi, ennen sekin oli ohkaisempaa, mutta sitä vaihdettiin.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Hamilkar - 31.10.2008 klo 20:06:05
Dark Horsen kokooma nro 6 eli "The Hand of Nergal" on ilmestynyt vastikään. Perustuu REH:n tarinasirpaleeseen, josta De Campkin ilmeisesti aikanaan yritti jotain kädetöntä saada kehiteltyä. Timothy Truman ainakin on saanut mielestäni kelpo tarinan aikaan. Tomás Giorellon kuvitus on todella upeata, ja kolmihenkinen väritystiimikin on onnistunut hienosti saamaan aikaiseksi jotenkin syksyn tummat värit. Giorello-Truman yhdistelmä ei mielestäni jää yhtään jälkeen Nord-Busiek -duolle.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Hamilkar - 20.03.2009 klo 23:43:39
SSOC vol. 5 on vastikään ilmestynyt. Tässä on mielestäni erinomaisia tarinoita. Opuksen aloittaa "Conan the Liberatorin" sarjakuvasovitus, jossa kuvataan Conanin nousu kuninkaaksi. Alkuperäisteos siis De Campin ja Carterin kynästä. Näistä en ole yleensä pitänyt, mutta nyt toimii oikein hyvin. Toinen päätarina pohjautuu "Conan and the Sorcereriin". Tämä jälkimmäinen kokonaisuus on tullut suomeksi aikoinaan, "The Sorcerer and the Soul" (alunperin SSOC #53) on ensimmäinen Conan, jonka olen aikanaan itse lukenut. Tässä tarinassa nuori Conan kohtaa Isparanan ensimmäistä kertaa. Lopussa on vielä kaksi itsenäistää tarinaa, hyviä nekin. Kokoomat 4 ja 5 on molemmat selkeästi paksumpia kuin 1, 2 ja 3. Johtunee paperin laadusta.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Veli Loponen - 20.04.2009 klo 12:33:31
Viime päivät on ollut vastustamaton halu lukea taas Conaneita, joten pistin vihdoinkin SSOC ykkösen tilaukseen. Ajattelin, että vois sitten siitä jatkaa, jos ei yhdellä kokoomalla lukuhalut kaikkoa. Tuota kattellessa (nettikaupassa) huomasin myös Chronicles of Conan -sarjan, joka rupesi myös kiinnostamaan. Mua ei kuitenkaan Windsor-Smithin alkupään jaksot hirveästi miellytä, mutta Busceman juoksuun vois ehkä jossain vaiheessa taas palata. Aikoinaan, kun vielä omistin valtaosan suomijulkaisuista, mun lempijaksojani olivat Mustan rannikon kuningattareen liittyvät tarinat. Jotenkin tuntui, että niissä Buscema oli parhaimmillaan.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Gothicus - 20.04.2009 klo 13:22:30
Ajattelin, että vois sitten siitä jatkaa, jos ei yhdellä kokoomalla lukuhalut kaikkoa. Tuota kattellessa (nettikaupassa) huomasin myös Chronicles of Conan -sarjan, joka rupesi myös kiinnostamaan. Mua ei kuitenkaan Windsor-Smithin alkupään jaksot hirveästi miellytä, mutta Busceman juoksuun vois ehkä jossain vaiheessa taas palata.
Veikkaan, että lukuhalut eivät kaikkoa mihinkään yhdellä kokoelmalla. Päin vastoin. Windsor-Smithin alkupään jaksoista olen Loposen kanssa täysin samaa mieltä. Eivät innosta hirveästi, mutta menevät kyllä välipaloina silloin tällöin.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Hamilkar - 20.04.2009 klo 18:51:43
Neljä ekaa...siis öh, sorry, neljä ensimmäistä näista kronikoista on Barryä. Tosin neljännessä "Tarimin sodan" saattaa loppuun Buscema. Barry ei yksityiskohtia hiovana piirtäjänä ilmeisesti koskaan sopeutunut muutokseen bi-monthlystä monthlyyn. SSOC 1:ssäkin on muuten Barryä...

Edit: Toki valtaosin Big Johnia.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Veli Loponen - 20.04.2009 klo 20:08:31
Windsor-Smithän ei piirtäjänä ole mikään suuri ongelma. Etenkin myöhempi tyyli on aivan täydellistä (mulla on pari Conania - kokoelman ainoat - joissa on Barryä ja myös hienot maalaukset), mutta Conanissa Buscema on kuitenkin se kuvittaja.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Veli Loponen - 28.04.2009 klo 20:46:06
SSoC tuli eilen ja jonkin verran olen jo ehtinyt lukeakin. Ensimmäinen huomio tuota selaillessani oli, että aika moni tarina on tuosta suomennettu. Ei kuitenkaan haittaa, kun en varsinaista tarinaa muista vaikka kuvat näyttävätkin tutuilta.

Myös Barry menee tässä aika hyvin, kun tussaus on vähän erikoisempaa kuin tavallisessa Conanissa (johtuukohan julkaisun mustavalkoisuudesta vai mistä, sillä eikös se tussannut omat juttunsa myös väri-Conanissa?).
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: jussi mäkinen - 29.04.2009 klo 13:20:45
SSoC tuli eilen ja jonkin verran olen jo ehtinyt lukeakin. Ensimmäinen huomio tuota selaillessani oli, että aika moni tarina on tuosta suomennettu. Ei kuitenkaan haittaa, kun en varsinaista tarinaa muista vaikka kuvat näyttävätkin tutuilta.

Myös Barry menee tässä aika hyvin, kun tussaus on vähän erikoisempaa kuin tavallisessa Conanissa (johtuukohan julkaisun mustavalkoisuudesta vai mistä, sillä eikös se tussannut omat juttunsa myös väri-Conanissa?).

Ei tussannut, ja siitä ne erot kai johtuvatkin. Väri-Conanissa tussajat kai hieman vaihtelivat, mutta vakitussaaja taisi olla Sal Buscema.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Lönkka - 29.04.2009 klo 17:43:45
Marvelin Conanit kyllä pitää aina nauttia mustavalkoisena. Värit saavat minusta nuo näyttämään aina jotenkin koomisilta.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Veli Loponen - 29.04.2009 klo 17:47:52
Kyllä mun mielestä ainakin Busceman väri-Conanit toimi ihan hyvin. Mutta on tossa mustavalkoisuudessa silti jotakin. En vielä ole päässyt Alcalan tussaamiin tarinoihin, mutta ne on kyllä jotakin mykistävää.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Lönkka - 29.04.2009 klo 17:49:15
Tunnelmassa on ero kuin yöllä ja päivällä.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: X-men - 29.04.2009 klo 18:57:24
Tunnelmassa on ero kuin yöllä ja päivällä.

Totta, mv-Conan on jotenkin synkempi kuin väri-Conan (tosin ed. Conan jonka olen lukenut oli What If-tarinoita joten ...........).
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Sunnikka - 15.05.2009 klo 11:59:10
Perjantaikevennys; "Kauan kadoksissa ollut Conan-seikkailu"!

http://egmont.wordpress.com/2009/05/15/kadonnut-conan-seikkailu/
Otsikko: Meksikolainen piraatti-Conan: La Reina de la Costa Negra (1952-1969)
Kirjoitti: muutanet - 08.07.2009 klo 16:37:26
Ennen kuin Marvel aloitti virallisen Conan-sarjansa lokakuussa 1970 käsikirjoittaja Roy Thomas ja piirtäjä Barry Smith kehittivät vastaavanlaisen oman hahmonsa Starr the Slayer, joka ilmestyi ainokaisen kerran lehdessä Chamber of Darkness #4 (1970) seitsemän sivun verran. Tarinaa ei jatkettu, koska Marvel osti oikeudet Conaniin. Huomionarvoinen seikka on, että parivaljakko Thomas/Smith aloittivat myös Conan-jaksot. Conan jopa käytti samaa sarvikypärää kuin Starr the Slayer!
http://muuta.net/Conan/ConanBarbarian.html

Myönnettäköön, Starr the Slayer käväisi Marvelin Newuniversal #3 (2007) -lehdessä kääntymässä, mutta sillä visiitillä ei ollut paljoa tekemistä alkuperäisen jakson kanssa. Ja myöskin on tiedossa, että Marvel aikoo herättää Starr-hahmonsa henkiin minisarjassa, jonka käsikirjoittaa Daniel Way, piirtää Richard Corben ja värittää José Villarrubia. Sarja on tavallaan jatkoa ihka-alkuperäiseen Starr the Slayer -tarinaan. Minisarja julkaistaan myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana. Tarinasta on laajalti mallisivuja netissä. Värittäjä on työstämässä sarjaa painokuntoon.
http://muuta.net/Conan/StarrSlayer.html

Mutta Conanin sarjakuvataival ei alkanut Marvelilta. Vuonna 1952 meksikolainen piraattisarjakuva julkaisi oman versionsa lehdessä Cuentos de abulito #8. Tarina oli "La Reina de la Costa Negra" ja se perustui Robert E. Howardin toukokuussa 1934 Weird Tales -lehdessä julkaistuun tarinaan "The Queen of the Black Coast". Roy Thomas teki oman sarjakuvaversionsa kyseisestä tarinasta vasta Conan the Barbarian #58 (1976) -lehdessä sekä siitä seuraavissa numeroissa. Meksikolainen tarina jatkui Editiones Mexicanas Asocidas (E.M.A.):n julkaisemassa omassa lehdessään Cuentos de abulito presents La Reina de la Costa Negra #1 (1953), mutta nyt pääosaan oli nostettu tarinan naistähti Belit Conanin jäädessä apupyöräksi. Lehteä julkaistiin vuonna 1958 ainakin numerot #2, #3, #4 ja sillä oli jo oma nimi, La Reina de la Costa Negra. Lehti piti taukoa muutaman vuoden ja vuosina 1965-196? sen toi uudelleen markkinoille Ediciones Joma, joka alkoi julkaista sitä jotensakin kerran viikossa, kuten meksikolaisilla sarjakuvilla oli tapana. Tiettävästi Joman julkaisema sarja aloitti numeroinnin alusta, sillä olen löytänyt kaksi erilaista kantta numerolle #4 (toinen pienikokoinen E.M.A.:n julkaisemana ja toinen norm. sarjakuvalehden kokoinen Joman julkaisemana).
http://muuta.net/Conan/ConanMEX.html

Lehden ilmestyneiden numeroiden määrä on hämärän peitossa. Huhutaan, että numeroita oltaisiin julkistu jopa 60, mutta varmuudella voidaan puhua vain 52 numerosta. Kysymys kuuluukin: onko kukaan nähnyt kyseistä lehteä? Omistaako ehkä joku numeron tai pari? Lehtien kansikuvia on paljon tarjolla Internetissä, mutta en tiedä ketään, kenellä olisi ollut yhtään fyysistä lehteä tai kuvaa, millainen tarina todellisuudessa oli. Kansikuvien perusteella kuvittajaparivaljakko Salvador Hermoso Lavalle ja Hector "Hecky" Gutierrez vaikuttivat asiansa osaavilta piirtäjiltä (tosin ainoastaan Lavalle on signeerannut osan kansista).
http://www.bauldelcomic.com/portadas.php?edi=mex&cve=ejrcn&pag=1

Ensimmäinen maininta meksikolaisesta lehdestä julkaistiin tammikuun The Savage Sword of Conan #26 (1978) -lehdessä. Artikkelin kirjoittaja oli Fred Blosser. Syyskuussa 1979 Douglas Menville julkaisi lisätietoa lehdestä The Savage Sword of Conan #44 -lehdessä. Tiedetään, että tarinan alkupäätä on käsikirjoittaut Riol de Man, Kstro kirjoitti tarinan numeroon #15 ja Silvaquiros numeroon #16.

SidSid Keränen
http://muuta.net/Conan
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Hamilkar - 21.07.2009 klo 22:46:33
Luin juuri Conan volume 7:n, eli Cimmerian. Mielestäni tähän saakka kehnoin kokooma tämän uuden inkarnaation puolella. Yhdistävä tekijä vanhaan Conaniin tuntuu olevan, että "paluu Kimmeriaan" -tyyliset tarinat ovat mielestäni jotenkin poikkeuksetta kökköjä. Liekö tässä osasyynä, että perusasetelma muuttuu näissä niin vahvasti (nyt Conan on vain yksi barbaari muiden joukossa). Giorellon piirrosjälki on hienoa, mutta Richard Corbenin piirtämät takaumat Conanin vaarin nuoruudenseikkailuista ovat jotenkin outoja, en nyt sanoisi läpeensä surkeita, mutta mielestäni osittain melkeinpä karikatyyrimäinen tyyli ei sovi Conaniin lainkaan. Nämä osiot olivat suoraan sanottuna muutenkin kohtuullisen turhia.
Näissä kokoomissahan on aina myös joku yhteys REH:n tuotantoon - aiemmin se on ollut jonkun Howardin Conan-tarinan sovitus. Nyt tämä yhteys on mahdollisimman ohut, vain REH:n runo 'Cimmeria'. Ymmärrän kuitenkin, että tekijöillä on tarkoitus seurata kaanonia mahd. tarkasti - Conanhan muistaakseni käväisi uransa alkupuolella takaisin Kimmeriassa, mutta ei viihtynyt pitkään.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: muutanet - 22.07.2009 klo 16:57:05
En ole seurannut suuremmin Conanin uudempaa tuotantoa, paitsi nuo mainitsemasi Conan the Cimmerian #1-#7 (2008-2009) ja nekin ainoastaan Richard Corbenin vuoksi. Mikä tuossa kyseisessä juonikaaressa tökkii eniten, on nimenomaan käsikirjoitus. Suuresti hehkutetun Timothy Trumanin käsikirjoitus on tyhjänpäiväistä huttua, ennalta arvattavia juonenkäänteitä tulvillaan ja Corbenin osuudet hyvin vähän tarinaa eteenpäin vieviä sivujuonia. Mitä tulee piirrosjäkiin, olen itse lähinnä päinvastaisella kannalla. Minua Giorellon osuudet eivät paljoa sävyttäneet, mutta sen sijaan vahvasti "mustavalkoiset" Corben-osuudet kyllä. Molemmat tarinat on värittänyt José Villarrubia. Se, että Corbenin piirrostyyli poikkeaa kovin muista valtavirran Conan-piirtäjien tyylistä, ei välttämättä tee hänen sarjakuvistaan huonompia. Minusta esim. jakson 6 lumiosuus, jakson 4 Lovecraft-vaikutteinen uskontokultti tai jakson 2 silvottu hevonen olivat hienoja yksityiskohtia Corbenin kyvyistä luoda vaikuttavia näkyjä. On tietysti helpompi kehua Giorelloa, koska hänen kässärinsä sisälsivät etupäässä taisteluja ja muutoinkin käsittivät kussakin jaksossa valtaosan tarinasta, kun taas Corben joutui tyytymään sivujuonteisiin. Ja vaikka ensimmäinen sivujuoni (jaksot 1 ja 2) olikin päivänselvä alusta saakka, oli se koko tarinakaaren parasta antia sekä kässärin että piirrosten puolesta.

SidSid Keränen
http://muuta.net
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Lönkka - 22.07.2009 klo 17:22:33
Corbenin jälki vetosi kyllä minuunkin.
Kuten aina.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Hamilkar - 24.07.2009 klo 22:37:26
Se, että Corbenin piirrostyyli poikkeaa kovin muista valtavirran Conan-piirtäjien tyylistä, ei välttämättä tee hänen sarjakuvistaan huonompia. Minusta esim. jakson 6 lumiosuus, jakson 4 Lovecraft-vaikutteinen uskontokultti tai jakson 2 silvottu hevonen olivat hienoja yksityiskohtia Corbenin kyvyistä luoda vaikuttavia näkyjä.
Kyllähän siellä mukana oli ihan vaikuttaviakin ruutuja, myönnettäköön se. Välillä Corbenia vaivaa tietynasteinen pökkelömäisyys (varmaan ihan tarkoituksella), mistä en pidä. Lisäksi, 1:n jakson sarvipäinen ylipappi, oletteko oikeasti sitä mieltä, että se on asiallinen? Hahmohan voisi olla suoraan jostain Friikkilän pojista!  :)
Joka tapauksessa olen samaa mieltä siitä, että Trumanin juoni oli kokonaisuudessaan paha pettymys.

Hauska yhteensattuma on kuitenkin se, että 'Cimmeria' ilmestyi Dark Horselta suurin piirtein samaan aikaan, kuin 'The Chronicles of Conan vol. 17"  ja molemmissa käsiteltiin tuota paluuta Cimmeriaan. Molemmat myös menivät aika pahasti metsään!
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Anonyymi - 29.07.2009 klo 21:01:38
Nuo Frank Thorne:n tekemät Red Sonjat kandee ehdottomasti blokata itselleen.

Huomasin yhdestä Dynamiten Red Sonjasta, että Sonjan hevosen nimi oli Thorne.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Illodiini - 21.09.2009 klo 20:23:36
Olin kippurassa innosta luettuani jokin aika sitten tämän ilmoituksen(varsinkin kohdan väreistä!):

The Barry Windsor-Smith Conan Archives Volume 1 HC
Writer: Roy Thomas
Artist: Barry Windsor-Smith
Genre: Fantasy, Action/Adventure
 Pre-Order Barry Windsor-Smith Conan Archives Volume 1 HC Now @ TFAW.com
In 1970, Barry Windsor-Smith burst onto the comic-book scene with his dynamic portrayal of Robert E. Howard's Conan the Barbarian, altering the course of the blue-eyed Cimmerian forever, and cementing himself as one of the greatest artists to touch pencil to paper. Nearly forty years later, Dark Horse Comics, in the tradition of the Dark Horse Archives collections, reprints Barry Windsor-Smith's entire run on Marvel's Conan the Barbarian in two fine hardcover volumes!

The first volume of The Barry Windsor-Smith Conan Archives includes such classic tales as Rogues in the House and The Tower of the Elephant, written by Roy Thomas and fully illustrated by Barry Windsor-Smith -- now presented as they were intended, remastered using the original color palette!
* This volume reprints the first half of Barry Windsor-Smith's run on Conan the Barbarian.

* The Barry Windsor-Smith Conan Archives are the definitive collections of the historic and influential Conan the Barbarian comics drawn by Barry Windsor-Smith!

Sitten luin huhuja siitä, etteivät värit olisikaan BWS:n tekemiä. No, jos ne väritettäisiin uudestaan, niin ehkäpä silti...
Mutta ei; aikomus on käyttää noita Chronicles of Conan-värityksiä jotka suunnilleen täysin piilottavat BWS:n kauniin viivan!
Seuraava viesti löytyi Dark Horsen foorumilta:
 Philip Simon wrote:
Hello, Comrades in Comics -- I'll try to keep this short -- we've had many meetings, spontaneous office discussions, and near-arguments about this situation here in Editorial. This project has been in the hands of several Dark Horse editors over the years -- and we've been trying to make the ideal collection work for about four or five years. To cut right through all of the conflicting opinions and expensive or inexpensive routes we could have taken, our publisher made the decision to use the existing CHRONICLES colors for these hardcovers. Please consider these two hardcovers our Complete Roy Thomas / BWS Chronicles of Conan Hardcovers.

Since Editorial puts together catalog images and ads almost a year ahead of time these days (for the bookstore market, not "mom and pop" direct retailers), projects are sometimes not quite solidified early in the game. Our apologies that this project didn't work out ideally for some of us. I personally rallied hard for us to use the "original color reference" route -- or even sidestep re-coloring entirely to get nice scans of the comics, reprinting them as they appeared 40 years ago. And that's my short explanation! Dark Horse editor Dave Land is currently editing these BWS Hardcover Chronicles, and we'll see if he decides to make any changes to the program or decides to make any statement of his own. XO --the messenger--

I LEARNED TO READ BY READING COMICS, TOO!

No, tulihan säästettyä rahaa. Ei tuota voi pitää minkäänmoisena arkistotaltiointina, ennemminkin huiputuksena, koska vieläkään mainoslausetta ei ole muutettu. Monihan saattaa ennakkotilata kys. roskan ja jättää tilanteen seuraamisen sikseen. >:(

Illodiini
(http://i6.photobucket.com/albums/y205/RoquefortRaider/mte4.jpg)
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Tepes - 22.09.2009 klo 11:14:18
Kiitos varoituksesta, Illodiini. Tuohan näyttää aika karmealta.

Nyt vasta tajusin myös joulukuussa tulevan Robert E. Howard Chronicles slipcasen (http://www.darkhorse.com/Books/16-391/Robert-E-Howard-Chronicles-Slipcase-HC) mainoksessa lauseen:
"Featuring the latest in coloring technology, the remastered comics are a perfect introduction to the Robert E. Howard universe ..."
Darn. Odotin teosta, koska Conanien lisäksi kiinnostaisi tutustua paremmin myös Kull & Solomon Kane -sarjakuviin.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: JJ Naas - 22.09.2009 klo 11:20:06
Onpas kauhea väritys. Juuri tätä tapahtuu kun aletaan Photoshopissa maalaamaan varjoja sarjakuvaan jossa on jo ennestään tummilla tussipinnoilla ja crosshatchingillä tehtyjä varjostuksia. Joko varjostetaan tussilla tai piirretään vain ääriviivat ja varjostetaan maalatessa mutta ei molempia samaan aikaan!
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Anonyymi - 22.09.2009 klo 11:36:05
Ei tuossa vanhassakaan värityksessä kehumista todellakaan ole. Pitäisi saada mustavalkoisena. Essential Conan # 1 tuli Marvelilta, mutta se on myyty loppuun jo aikoja sitten, eikä uutta painosta saa ottaa kun lisenssit ovat Dark Horsella.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Ossi Hiekkala - 22.09.2009 klo 11:40:29
Onpas kauhea väritys. Juuri tätä tapahtuu kun aletaan Photoshopissa maalaamaan varjoja sarjakuvaan jossa on jo ennestään tummilla tussipinnoilla ja crosshatchingillä tehtyjä varjostuksia. Joko varjostetaan tussilla tai piirretään vain ääriviivat ja varjostetaan maalatessa mutta ei molempia samaan aikaan!

Todellakin karmean näköistä. Siinä kyllä värittäjä (ja kustantaja) istuvat värisilmänsä päällä.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Gothicus - 22.09.2009 klo 14:01:47
Rikollisen rumaa jälkeä! Sen lisäksi, että alkuperäistä kynänjälkeä jää uuden värityksen alle, hirveitä ovat myös värittäjän omat ääriviivalisäilyt. Eihän alkuperäistyötä enää tunnista käsittelyn jäljiltä samaksi. 
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: echramath - 22.09.2009 klo 14:20:09
Tuohan näyttää tosiaan aika lailta samalta kuin eräät B-luokan (onko niitä muunlaisia) 3D-renderöimällä valmistetut  pornosarjakuvat, joita aina silloin tällöin pullahtelee vastaan.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Hamilkar - 22.09.2009 klo 21:10:09
Pitipä katsoa tuo kuva omasta nr 2 kronikastani.
Ei kronikan sivu 51 nyt sentään ihan tuolta näytä livenä, kuin on tuossa Illodiinin kuvassa.
Edelleen olen sitä mieltä, että photoshopmaisuudestaan huolimatta kronikat näyttävät paremmalta kuin alkuperäinen painojälki. Joka tapauksessa olen toki samaa mieltä siinä, että noissa archiveissä pitäisi käyttää alkuperäisiä värejä, mutta nyt tehtynä kunnolla. Eli kannattaisi melkein jättää tekemättä kokonaan. Ei noita kukaan pelkkien kovien kansien vuoksi tarvitse.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: OM - 22.09.2009 klo 22:43:17
Heips,

  Minun mielestäi ei pitäisi lähteä uudelleen värityksiin, koska ne usein pilaavat loppu tulokset. Nuo Conanin kaksi ruutua ovat selvä osoitus siitä. Toi vasemman puolinen ruutu on suorastaan järkytys! Voin vain kuvitella Conan fanien ärtyisyyden, jos koko albumi on pilattu photomanipulaatiolla.  Toisaalta alkuperäisen ruudunkaan värit eivät ole niin puhtaat ja minusta paperi, johon amerikassa sarjakuva lehtiä on ainakin menneinä vuosikymmeninä painettu, on kamalaa paskaa. Tämä on tosi. Minulla on USA:sta tilattuja vanhoja sarjakuva lehtiä, ja paperi on kamalaa huokoista ohutta roskaa. Repeää tosi helposti ja haiseekin kummalle. Minulla on ollut Tarzan albumeita, joihin oli tehty uudet värit. Ne tuotiin minulle Ranskasta asti.  Saatuani albumit en todellakaan tiennyt , että niissä ei ollut alkuperäisiä värejä. Minun oli pakko myydä ne pois. Väri maailma ei minua miellyttänyt. Mutta tohon Conanin väreihin verrattuna, Tarzaneissa oli paremmat vaikka ei ollutkaan alkuperäiset.
t: redman
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Anonyymi - 22.09.2009 klo 23:04:13
Uudelleenväritys on ihan OK, kun se tehdään huolella, hillitymmin ja noudattaen alkuperäisvärityksen tunnelmaa.

Marvelin ja DC:n supersankareiden kovakantisia klassikoita mulla on hyllyssä pitkä rivi, ja niissä on onnistuneet värit.

Noissa 70-luvun alun Conaneissa punaiset ja siniset ihmiset tosin vaikuttavat aika koomisilta...
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: muutanet - 23.09.2009 klo 09:26:01
Olen samaa mieltä Illodiinin ja Joen kanssa. Minusta nuo uudet väritysbuumit (mm. Photoshop) ovat tervetullutta lisää sarjakuvien ulkoasun tuotannossa. Jos lukee alkuperäisiä 70-luvun Conaneita, huomaa, että väritykseen ei olla panostettu läheskään yhtä paljon kuin piirrospuoleen. Toisaalta uudet kovakantiset, uudelleenväritetyt Conanit syövät alkuperäistä kaunista kynäjälkeä.

Ihanne tilanne olisikin, jos sarjat julkaistaisiin myös mustavalkoisina. Mutta liekö tuo nykytuottavuuden aikakaudella kovin taloudellista, kun sarjakuvamogulit olettavat uudelleenväritettyjen sarjoja myyvän paremmin. Luulen, että jos tuotantoporras uskoisi saavansa myydyksi myös "riisutut" versiot, olisi niitä tarjolla.

Kun luen Barry Smithin alkuperäisiä Conaneita, haluan nähdä nimenomaan hänen kynänjäljen en värittäjän omaa versiota samasta. Vaikka sitten joutuisin tyytymään 70-luvun väritykseen.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Anonyymi - 12.10.2009 klo 18:12:44
John Buscema halusi piirtää Conania heti alusta alkaen, mutta Martin Goodman katsoi että hän on sopivampi supersankareita piirtämään. Eikä Goodman uskonut Conanin menestyvän.

Piirtäjäksi otettiin tuntematon Barry Smith. Buscema sanoi vuonna 1994 tietävänsä paljonko Smithille maksettiin, muttei kerro koska hävettää Marvelin puolesta.

Conanin sijaankin alunperin suunniteltiin Lin Carterin conanmaista hahmoa Thongoria, koska Stan Leen mielestä nimi oli hyvä. Thongor ilmestyi jonkin aikaa Creatures on the Loose -lehdessä, ja siinä oli vaikutteita myös John Carterista.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Matti Karjalainen - 19.10.2009 klo 11:21:53
Lainasin kirjastosta Leena Huiman kirjoittaman opuksen "Vesimiehen lapset: mitä videosukupolven uususkonnollisuuden takana" (Karas-sana 1985), siihen kun oli törkätty yhdeksi asiasanaksi sarjakuvat. Ja eipä sillä, kyllähän tässä sangen huimassa kirjasessa käsitellään niitäkin. Conanille on omistettu kokonainen luku, nimeltään "Noitia ja alastomia naisia".

Miksi miltei joka sivulla on alastomia naisia kahleissa? Mitä ovat kaikki nämä pääkallopinot, demoniset alkuhirviöt, paholaiskasvoiset miehet, vääristyneet ilmeet ja merkilliset syvyyden kaivot?

Conan on erinomainen esimerkki siitä, mitä populaarikulttuurin rintamalla on tapahtumassa. Sen rinnalla Dracula ja vampyyrit ovat lastenleikkiä. Dracula ja vampyyrit voidaan sentään tunnistaa. Niistä tiedetään, että ne ovat niin sanottuja kauhukertomuksia. Conan ei ole. Se on historian sumuverhoon kiedottua seksin, sadismin ja saatananpalvonnan sekasotkua, jonka ulkonäkö harhauttaa kuvittelemaan, että kysymyksessä on viaton seikkailusarja.
(s. 14-15)

Huima avaa numerosta 2/1985 löytyvän tarinan, paheksuu myös Solomon Kanea ja jatkaa sitten Conan-analyysiaan:

Conan on jokaisen pikkupojan ensimmäinen pornolehti - ja onhan sen ostamiskynnys isällekin matalampi, kun se on ilmiasultaan seikkailulehti...

"Naispaholainen" Sonja, eräänlainen amatsoni, sotii metallisissa rintaliiveissä, jotka jättävät puolet rinnoista paljaaksi. Pienen pienet bikinihousut ovat myös metallia. Jalassa on tietenkin näyttävät saappaat ja käsissä pitkävartiset hansikkaat. Muuten tyttö on ilkialasti. Tätä asua kutsutaan Sonjan "taistelupanssariksi".

Näin tyttö saadaan puettua asuun, joka herättää mielikuvia hallitsevasta, voimakkaasta sadistinaisesta. Sonja ei tosin riehu kovin usein ruoska kädessä, mutta heiluttaa kyllä miekkaansa kädet kainaloita myöten veressä. Kun Conan sitten vielä pullistelee lihaksiaan ja sojottaa jatkuvasti miekallaan yläviistoon, puberteetti-ikäisen on kyllä melko mahdotonta välttyä sellaisilta seksuaalisilta mielikuvilta, joissa miehet ovat väkivaltaisia ottajia ja naiset kahlittuja orjia tai (harvemmin) sadistisia vallanpitäjiä
. (s. 21-22).
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Ossi Hiekkala - 19.10.2009 klo 11:29:06
Kun Conan sitten vielä pullistelee lihaksiaan ja sojottaa jatkuvasti miekallaan yläviistoon, puberteetti-ikäisen on kyllä melko mahdotonta välttyä sellaisilta seksuaalisilta mielikuvilta, joissa miehet ovat väkivaltaisia ottajia ja naiset kahlittuja orjia tai (harvemmin) sadistisia vallanpitäjiä. (s. 21-22).

Pitääpäs kaivaa Conanit hyllyjen kätköistä ja tarkastaa löytyisikö niistä paheksuttavaa.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Darzee - 19.10.2009 klo 12:39:22
Lainasin kirjastosta Leena Huiman kirjoittaman opuksen "Vesimiehen lapset: mitä videosukupolven uususkonnollisuuden takana" (Karas-sana 1985), siihen kun oli törkätty yhdeksi asiasanaksi sarjakuvat.

Muistan tämän opuksen löytyneen seurakuntakodin kirjahyllystä ja lehteilleeni sitä päiväkerholaisena mitään ymmärtämättä. Hauskaa sinänsä, että muistan myös kerhotädin kauhistelleen kavereideni karmeannäköisiä He-Man-hahmoja. Masters of the Universen taustallahan oli Mattelin idea tehdä leluja Conanista, mutta kun pelättiin moraalinvartijoiden nostavan äläkän pohjamateriaalin väkivallasta ja vähäpukeisuudesta, muokattiin alkuperäisajatusta hiukan.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Lurker - 19.10.2009 klo 12:47:48
Masters of the Universen taustallahan oli Mattelin idea tehdä leluja Conanista, mutta kun pelättiin moraalinvartijoiden nostavan äläkän pohjamateriaalin väkivallasta ja vähäpukeisuudesta, muokattiin alkuperäisajatusta hiukan.

Tämä lienee sitkeästi elävä ns. urbaani legenda (ks. Wikipedia). (http://en.wikipedia.org/wiki/Masters_of_the_Universe#Links_to_Conan_the_Barbarian)

The legend is unverified but persistent, and most likely false since the first He-Man action figures were produced in 1981, a year before the first Conan film. Roger Sweet, the originator of He-Man, asserts that the He-Man/Masters Of The Universe concept definitely was not an outgrowth of Conan. The He-Man concept, later renamed the Masters Of The Universe, was originated and developed by Roger Sweet in late 1980.

Yhtäläisyyksiä toki on.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Hamilkar - 19.10.2009 klo 13:31:49
Lainasin kirjastosta Leena Huiman kirjoittaman opuksen "Vesimiehen lapset: mitä videosukupolven uususkonnollisuuden takana" (Karas-sana 1985)
Muistikuvani mukaan tuota teosta ihmeteltiin jo aikoinaan Conan lehden sivuilla (oliko lukijapalstalla vai artikkeli, sitä en muista).

Miksi Huima muuten paheksuu Solomon Kanea? Tämä puritaanihan sentään on kovasti yläkertaan päin suuntautunut...  :)
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: X-men - 19.10.2009 klo 19:29:51
Pitääpäs kaivaa Conanit hyllyjen kätköistä ja tarkastaa löytyisikö niistä paheksuttavaa.

Ei sillä ei ne pelkkää seksiä ja ruumiita ole.

He-Man on hieman kiltimpi versio mutta ei sekään ihan puhtain paperein selviä kun asut ovat tiukan- ja niukanpuoleisia.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Tepes - 19.10.2009 klo 19:39:12
Muistan yläaste-iältäni, miten ahdistavalta tuo Huiman kirja tuntui, siinähän hyökättiin kaikkea vastaan, mikä itseä tuolloin kiinnosti (en tosin lukenut itse kirjaa, mutta siitä sattumoisin kirjoiteltiin roolipelejä yms. käsittelevissä lehdissä).

Nyt voi vain todeta, että hienoa, miten huimia fantasioita Conan on aina onnistunut herättämään kaikenikäisissä lukijoissa, sukupuoleen katsomatta. Tai ainakin miekalla "sojoittelusta" tulleet assosiaatiot ovat sen verran tulkitsijan omasta mielikuvituksesta kiinni, että eihän tuolle tasolle menty edes Comics Codessa. ..eihän?
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Matti Karjalainen - 19.10.2009 klo 19:53:28
Muistan yläaste-iältäni, miten ahdistavalta tuo Huiman kirja tuntui, siinähän hyökättiin kaikkea vastaan, mikä itseä tuolloin kiinnosti (en tosin lukenut itse kirjaa, mutta siitä sattumoisin kirjoiteltiin roolipelejä yms. käsittelevissä lehdissä).

Huiman kirja ei ole kuitenkaan yhtään niin järisyttävää kamaa kuin jonkun amerikkalaisen kristityn kollegan kirjoittama ja myös suomeksi julkaistu opus, jossa tyydyttiin näitten perusvihulaisten - hevirokin, roolipelien ja sen sellaisen - lisäksi antamaan saatanallinen pohjaväri myös My Little Pony -leluille ja tyttöpartiolaisille. Pitääpä katsoa olenko heittänyt sen menemään vai vieläkö se löytyy kirjahyllystä.

Miksi Huima muuten paheksuu Solomon Kanea? Tämä puritaanihan sentään on kovasti yläkertaan päin suuntautunut...

Huima kauhisteli sarjakuvan väkivaltaisuutta, epäkristillistä sanomaa ja sitä kuinka nimihenkilö pyysi "Jumalalta anteeksi kuinka oli tullut tappaneeksi itseään huonomman miekkamiehen". Suomentajan käyttämä liikanimi "kirottu körttiläinen" aiheutti myös paheksuntaa.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 19.10.2009 klo 20:38:09
antamaan saatanallinen pohjaväri myös My Little Pony -leluille ja tyttöpartiolaisille. Pitääpä katsoa olenko heittänyt sen menemään vai vieläkö se löytyy kirjahyllystä.

Herran (!) pieksut! Mutta ei poikapartiolaisille? Toivottavasti löytyy hyllystä. Lainaus olis kiva.

Timo
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Matti Karjalainen - 19.10.2009 klo 21:27:15
Herran (!) pieksut! Mutta ei poikapartiolaisille? Toivottavasti löytyy hyllystä. Lainaus olis kiva.

Äsh, olen muuton yhteydessä ilmeisesti heittänyt kyseisen opuksen menemään. Luulen, että kyseessä voisi olla Pat Pullingin legendaarinen "Noidankehässä", jonka jokainen roolipelaamista joskus harrastanut varmasti tuntee, mutta enpä mene siitä takuuseen. Laitoin kyseisen kirjan varmuuden vuoksi varaukseen ja näin todennäköisesti tulen saamaan vähän kyseenalaista mainetta työpaikallani.  :)

Partiolaisjuttu liittyi siihen, että osa hihamerkeistä sisälsi mukamas saatanallisia tunnuksia. Samanlaisia tunnuksia löytyi myös My Little Pony -hahmojen kyljistä, puhumattakaan siitä että näillä oli erilaisia pirusta lähtöisin olevia ominaisuuksia, levitointi mukaanluettuna.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Tepes - 19.10.2009 klo 23:53:33
Partiolaisjuttu liittyi siihen, että osa hihamerkeistä sisälsi mukamas saatanallisia tunnuksia. Samanlaisia tunnuksia löytyi myös My Little Pony -hahmojen kyljistä, puhumattakaan siitä että näillä oli erilaisia pirusta lähtöisin olevia ominaisuuksia, levitointi mukaanluettuna.

"Pojat pakanat! Tässähän on ympyrä! Saatanan vallan merkki!"
-Saarnaaja Raku Ranne julmistuu partiopojille P.A.Mannisen sarjakuvassa Teräslilja. Nähtävästi tarinalla on vankka totuuspohja.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 20.10.2009 klo 09:14:57
Pat Pullingin legendaarinen "Noidankehässä", ...... Laitoin kyseisen kirjan varmuuden vuoksi varaukseen

Siis sekö oli jopa lainassa? On jatkuvasti menossa? Good grief.

Timo
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Veli Loponen - 20.10.2009 klo 10:19:07
Luulen, että kyseessä voisi olla Pat Pullingin legendaarinen "Noidankehässä",
Voisko sittenkin olla Texe Marssin kirja Uhattu uusi sukupolvi? Siinä ainakin kauhistellaan kaikkia listaamiasi. Lisäksi on aika paljon kuvia (mm. noita partiosymboleja sekä kuvakaappaus Mighty Mouse -animaatiosta, jossa Mahtihiiri vetää kokaiinia tms.). Texe Marrs on muutenkin mielenkiintoinen tapaus. Olin jossakin vaiheessa sen postituslistalta ja uutiskirjeiden (siis ihan etanapostin välityksellä lähetettyjä) mukana oli aina valtava määrä kriisipakkauksien mainoksia. Siis sellaisia selvitytymispakkauksia, joissa on ruokaa, vettä ja kaikkee (jotka kestää puolesta vuodesta muutamaan vuoteen), jos sattuis tulemaan vaikka maailmanloppu.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Matti Karjalainen - 20.10.2009 klo 13:58:11
Siis sekö oli jopa lainassa? On jatkuvasti menossa? Good grief.

Ei sentään. Pääkirjaston varastossa näytti keräävän pölyä.

Voisko sittenkin olla Texe Marssin kirja Uhattu uusi sukupolvi?

Bingo! Uhattu uusi sukupolvi" on juuri se tarkoittamani kirja. Kiitos vaan. Laitoin tuonkin saman tien varaukseen.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: X-men - 20.10.2009 klo 20:17:47
Laitoin tuonkin saman tien varaukseen.

Haluaisin kyllä nähdä kirjastonhoitajan ilmeen kun menet nuo kirjat hakemaan.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Curtvile - 20.10.2009 klo 20:52:25
Haluaisin kyllä nähdä kirjastonhoitajan ilmeen kun menet nuo kirjat hakemaan.

Meinasit että Matti ottaa peilin mukaan?

Tavallan en kyllä ihmettele osan kristillisista piireistä närkästystä Conania kohtaan, lkähinnä siis miksi ärsyyntyvät.
 Howardin sanan säilä kun sivalteli muuallakin kuin Conanin ristiinnaulitsemisosuudessa.
Conan on kyllä kieltämättä Mustanaamion ja Tähtivaeltajien kera niitä "pikkupojan eka pornolehti" kategorian julkaisuja ja hyvä niin.
Mitä enemmän sellaisia junioreita  niin aina parempi.

Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Jarkko Sikiö - 08.11.2009 klo 20:55:13
Onko suomeksi julkaistujen Conan-lehtien alkuperäisnumeroita listattu missään?

Tarkistin jo Sarjakuvarockin ja CBDB:n.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Curtvile - 08.11.2009 klo 21:08:44
äkkiseltään ei löydy.
Ristiviittaukset tästä (http://www.sunpoint.net/~wfan/sarjakuvat.html) ja tästä (http://negryn.blogspot.com/search/label/Conan%20Barbaari) jenkkilän lähteisiin?
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Anonyymi - 08.11.2009 klo 23:52:11
Löytyy tästäkin ketjusta, sivu 6.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: muutanet - 10.11.2009 klo 14:47:00
Ja tässä yhdistettynä sekä Mikko Anttosen sivu että Fincougarsissa ollut lista. Suur kiitokset molemmile (höystettynä Jabberin lisukkeilla):

http://muuta.net/Conan/ConanFIN.html

Ristilinkit vielä pahasti kesken.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Jarkko Sikiö - 10.11.2009 klo 18:38:08
Aivan mahtava lista muutanet, kiitos!

(Siivosin aiemmat kiitosviestini poista-toiminnolla. Joen viittaama linkki on siis tämä (http://web.archive.org/web/20051016045713/http://www.fincougars.com/CONFIN.htm), mutta käyttäjän muutanet linkki on juuri sitä mitä toivoinkin.)
Otsikko: Vs: Re: Conan barbaari
Kirjoitti: Nikopol - 19.11.2009 klo 11:09:51
Palataan takaisin asiaan.
Paitsi että T.Truman takoo tekstipuolta Dark horsen jatkuvaan Conaniin, mieheltä tulee minisarja Conan and Songs of the Dead.
Jos tämä ei vielä riitä, niin tarinaa iskee näiden  5 numeron verran itä-teksasin lahja maailmalle, Joe R Lansdale.
Tältä on lupa odottaa paljon.

Tältä oli lupa odottaa paljon, mutta pettymyksen puolelle meni. Juonihan oli kuin jokin perus Dungeons & Dragons valmisseikkailu 80-luvulta, jumalsäännöillä seikkaileville pelaajille. Ainoastaan Alvazarin ja Conanin keskinäinen naljailu oli aika ajoin ihan hauskaa luettavaa. Cthulhu-mythokseen kulminoituva kliimaksi ei täyttänyt odotuksia oikein millään tasolla ja tarinan ilkeä velhokin oli lähinnä koominen hahmo, eikä varsinaisesti uhkaava, kuten esim. Imhotep oli muistikuvissani.  Kyllä kai tätäkin sarjaa ostaisi suomennettuna Conan-kokoelmaa täydentämään, mutta englanniksi sai nyt jäädä tähän yhteen kokeiluun, jossa luotin Lansdalen kehittäneen uuden mestariteos Conanin.

Savage Sword of Conan-kokoelmat voisi kyllä hankkia kokoelmiin, mutta tämän Conan-jutun perusteella pitäisi kyllä uudelleenlukea muutama noista 84-85 Conaneista uudelleen ensin. Jos vaikka tässä vuosien kuluessa olisi käynyt niin hassusti, että lapsuuden nostalgiset muistot noista olisivatkin vaihtuneet raakaan todellisuuteen ja toleranssi hyvään sarjakuvaan sen verran noussut, etteivät nuokaan enää uppoaisi.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Hamilkar - 04.09.2010 klo 15:22:16
On muuten ilmestynyt The Chronicles of King Conan vol. 1, joka keskittyy eeppiseen yhteenottoon Conanin ja tämän arkkivihollisen Thoth-Amonin välillä. Tarinalla on myös arvoisensa tekijät (Thomas - Buscema - Chan). Tasoero on huikea, kun vertaa uusimpiin Conan the Barbarian - kronikoihin, kun Thomas ei ole enää niissä ollut puikoissa kässäämässä. Puritaaneille tiedoksi, että tässä on myös alkuperäiset värit.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Anonyymi - 08.09.2010 klo 10:52:02
King Conan olikin painettu paremmalle paperille kuin monet muut aikalaisensa. Alkuperäiset värit ovat varsin siedettävät.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Rami Rautkorpi - 08.09.2010 klo 22:31:41
Suomalaisten Conan Barbaarien 90-luvun uusintajulkaisuissa ensimmäisistä Conan the Barbarianeista oli täysin "siedettävät " värit.

Mutta siinäkin tapauksessa, että Barbarianin ja Kingin väreissä olisi ollut jokin objektiivinen ero, jonka takia Dark Horsen oli pakko värittää Barbarianit uudelleen, sitä ei olisi tarvinnut tehdä niin huonosti.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: muutanet - 18.09.2010 klo 03:00:02
Suomalaisten Conanien vuosien 1975/76 lehtien alkuperätarinat pitäisivät olla vihdoin kohdillaan. 50-luvun Ristiretkeläistarinat #1 ja #2 luultavasti löytyivät myös. Tosin en ole nähnyt alkuperäisiä, joten perustin "löydökseni" nettitietoon:

Marvel Masterworks / Library (http://www.marvelmasterworks.com/library/g_bk_mm01_mock.html)

Ja tässä kokoomasivu, jossa tieto puristettu taulukoksi:

Conan [FIN] (http://muuta.net/Conan/ConanFIN.html)
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: X-men - 21.12.2010 klo 19:47:41
Uusimmassa Pelit-lehdessä oli arvostelu Conanin kokoelmista ja kuvassa jossa Conan ja Sonja olivat yhdessä Sonjalla oli jonkin verran yhtäläisyyksiä DCn Starfireen takaapäin katsottuna.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: prantasa - 23.12.2010 klo 23:30:17
Savage Sword of Conan on ilmestynyt Dark Horsen kokoelmina - kahdeksan osaa toistaiseksi. Helmi kamaa alussa, mutta parissa vikassa taso on ollut menossa alaspäin... Toistaiseksi ovat julkaisseet SSoC:n lehdet numeroon 93 asti. Katselin jostain comics DB:stä että tekijät plus lehtien nimet ovat hiukkasen tuntemattomampia aika pitkän aikaa kunnes loppupuolella (lehden 200 tienoilla - yhteensä ilmestyi 235 lehteä) tulee taas Buscemaa jne mukaan kuvioon.

Siispä kysymys Conan-tuntijoile - ovatko SSoC:n lehdet vuoden 1985 jälkeen tasokasta tavaraa vai tuubaa? Ostan varmaan kaikki nuo uusintakokoelmat jokatapauksessa (sen verran Conan-keräilijää musta löytyy) mutta olisi lohdullista tietää että ei aivan roskaa tule hyllyyn hankittua...
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Anonyymi - 24.12.2010 klo 13:13:03
Kelpo kamaa oli koko Savage Sword of Conanin juoksu minusta. Parhaat olivat Roy Thomasin ja John Busceman 70-luvun lehdet, ja jos noista pitää ei kyllä myöhempiinkään pety.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: tolppis - 27.12.2010 klo 10:13:16
Juuri lueskelen kirjatosta lainattua Vol. 5:ttä jossa suurimman osan sivuista (n. 200 s. / 500 s.) vie L. Sprague de Campin ja Lin Carterin alkup. stoorista tehty sarjissovitus siitä kuinka Cöynäni nousee Akvilonian valtaistuimelle. Mielenkiintoinen stoori.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Nikopol - 11.01.2011 klo 09:43:02
Savage Sword of Conan on ilmestynyt Dark Horsen kokoelmina - kahdeksan osaa toistaiseksi. Helmi kamaa alussa, mutta parissa vikassa taso on ollut menossa alaspäin... Toistaiseksi ovat julkaisseet SSoC:n lehdet numeroon 93 asti. Katselin jostain comics DB:stä että tekijät plus lehtien nimet ovat hiukkasen tuntemattomampia aika pitkän aikaa kunnes loppupuolella (lehden 200 tienoilla - yhteensä ilmestyi 235 lehteä) tulee taas Buscemaa jne mukaan kuvioon.

Siispä kysymys Conan-tuntijoile - ovatko SSoC:n lehdet vuoden 1985 jälkeen tasokasta tavaraa vai tuubaa? Ostan varmaan kaikki nuo uusintakokoelmat jokatapauksessa (sen verran Conan-keräilijää musta löytyy) mutta olisi lohdullista tietää että ei aivan roskaa tule hyllyyn hankittua...

Itselläni on parasta aikaa yöpöytälukemisena Saga of Solomon Kane, ja vähän alkoi kaihoamaan näidenkin perään taas. Mitkähän ovat mahdollisuudet, että Egmont näitä alkaisi julkaisemaan suomeksi, vai pitääkö tyytyä vain jenkkiversioihin Bookdepositorysta?
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: X-men - 11.01.2011 klo 19:37:44
Itselläni on parasta aikaa yöpöytälukemisena Saga of Solomon Kane, ja vähän alkoi kaihoamaan näidenkin perään taas. Mitkähän ovat mahdollisuudet, että Egmont näitä alkaisi julkaisemaan suomeksi, vai pitääkö tyytyä vain jenkkiversioihin Bookdepositorysta?

Tuskin kovin korkeat ja halvemmalla saat kun ostat kokoomia.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Rami Rautkorpi - 09.10.2011 klo 00:49:50
Melkein viikon vanha juoru, mutta Bleeding Coolin mukaan Brian Wood ja Becky Cloonan ovat Conanin uusi tekijätiimi (http://www.bleedingcool.com/2011/10/03/conan-by-brian-wood-and-becky-cloonan/).

Tämä ainakin nosti innostustasoni DH:n Conanin suhteen takaisin... no, innostuneeksi. Conan the Cimmerianin loputtua sössin tilaukseni ja Roy Thomasin Conan: Road of Kingsin sijasta sainkin Ron Marzin ja Bart Searsin hillittömän paskaa Conan: Island of No Returnia. Tuli vähän sellainen tunne, että DH:n on laaduntarkkailu lopetettu kokonaan.

Ja kuinka ollakaan, vain muutama päivä sitten -- täysin tietämättä Woodin väitetystä uudesta pestistä -- sain luettavakseni pari numeroa Northlandersia, ja vaikutuin syvästi. Itse asiassa tarkemmin ajatellen olen kyllä lukenut aiemmin yhden numeron, mutta en varmaankaan vain ollut silloin samalla tavalla vastaanottavainen Woodin suorituksen tasolle.

Ja Cloonanin barbaarisarjakuvaa olikin juuri hiljattain kehuttu toisaalla Kvaakissa (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,1414.msg348763.html#msg348763). Eli kimmerialaisen tulevaisuus näyttää vaihteeksi taas erittäin lupaavalta.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Lönkka - 10.10.2011 klo 16:30:27
Fuck yeah!
Eiköhän tuolla saada Conanin heiveröinen taso taas kuosiin.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Rami Rautkorpi - 14.10.2011 klo 08:12:42
Juoru vahvistettu. (http://www.bleedingcool.com/2011/10/13/dark-horse-confirms-becky-cloonan-and-brian-wood-on-conan/) Wood ja Cloonan adaptoivat Mustan rannikon kuningattaren. Toivottavasti se ei jää siihen -- uutinen ei sano.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Lönkka - 19.10.2011 klo 11:02:30
Näytettä...
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Hamilkar - 19.10.2011 klo 13:01:15
Vähän Barry W-S:mäistä kapeaa kasvoa tuossa on haettu.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Toni - 19.10.2011 klo 13:11:36
Juoru vahvistettu. (http://www.bleedingcool.com/2011/10/13/dark-horse-confirms-becky-cloonan-and-brian-wood-on-conan/) Wood ja Cloonan adaptoivat Mustan rannikon kuningattaren. Toivottavasti se ei jää siihen -- uutinen ei sano.

Mutta eikös Hiltunen tehnyt tämän jo?

Ei voi olla parempi!
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Anonyymi - 19.10.2011 klo 13:21:01
Tekivät Thomas & Buscemakin, ja kehysten väliin laativat uutta tarinaa tuosta Conanin elämänvaiheesta. Kiinnostaisi lukea se 50-luvun meksikolainenkin versio ja vertailla.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Tina DeMona - 01.11.2011 klo 21:27:28
Itse olen lukenut vain Hiltusen version, sekä alkuperäisen tekstin, tietty. Minusta Hiltusen alppari oli melkolailla nerokasta työtä. Uusia versiointeja on toki aina hauska saada klassikkomateriaalista.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 10.05.2012 klo 12:12:23
Laitetaan Conanin omaan ketjuunkin tieto, että kimmerialaista karjua tullaan näkemään pitkästä aikaa suomeksi syksyllä. Kyseessä on Jalavan sanomalehtisarjakokoelma.

70-luvun lopun Conan-strippejä on julkaistu meillä aiemmin Conan Extroissa. Tässä kuulemma jatketaan niistä. Jostain syystä Extrojen strippejä ei ole listattu tänne (http://comicbookdb.com/title.php?ID=32677).
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 12.05.2012 klo 12:54:31
En rupea laittamaan suomennettujen Conan-strippien tietoja tuonne Comic Book DB:hen, kun sieltä näköjään puuttuu Conan Extroja kokonaankin, jotka pitäisi ensin luoda niminä sinne, ja minulla ei ole niistä kaikkia. Huhuu Peltolan Antti ja muut tietojen laittajat?

Conan-strippejä nähtiin siis Extroissa 2/94, 3/94 ja 1/95. Katselin niitä. Ne olivat spessussa selvästi pelkkää täytettä, sillä niiden sijoittelua ei mietitty; suoraan sanottuna niitä huiskittiin.

Conan Extra 2/94:ssä on ensimmäisen seikkailun 39 ensimmäistä strippiä. Seikkailu jää hivenen kesken. Spessussa lukee, että stripit ovat vuodelta 1979, vaikka ne ovat vuodelta 1978.

Extra 3/94:ssä on tyhmästi kyseisen seikkailun kolme viimeistä strippiä – ne olisivat mahtuneet edellisen julkaisun sisäkanteen. Sitten on kokonainen, järjestyksessä toinen strippiseikkailu 43 stripillä. Yhteensä spessussa on siis 46 strippiä, kaikki peräkkäin.

Extra 1/95:ssä julkaistiin kolmas seikkailu kokonaan (pituus 53 strippiä), mutta sen päättymisen (10.2.1979) jälkeen alettiin julkaista neljättä seikkailua, joka jää pahasti kesken. Sitä on siinä vain viisi strippiä, mutta välistä myös puuttuu kuusi peräkkäistä strippiä! Sisäkanteen on painettu neljä strippiä. Selkeästi neljättä tarinaa ei olisi pitänyt aloittaa lainkaan.

Seuraavassa Extrassa vuonna 1998 julkaistiin 10-sivuinen uusinta Toiveuni. Mielestäni sen tilalla olisi saanut olla aloitettu seikkailu (alusta lähtien), vaikka vuosia oli kulunut ja toimitus varmaankin vaihtunut.

En tiedä, juoksivatko Conanin samat seikkailut myös sunnuntaisin, mutta Extroissa on vain päivästrippejä.

Toivottavasti Jalava julkaisee kokonaisia seikkailuja. Dark Horsen ensimmäisestä Conan-strippien kokoelmasta kuulemma puuttuu (http://boards.darkhorse.com/viewtopic.php?t=17805#p257986) strippi 20.10.1978.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: X-men - 14.06.2012 klo 20:32:17
Ilmeisesti uusimman Conanin kannessa naisimmeinen on rinnat paljaana, ei taida lehti olla ihan eturivin tavaraa.

Samoiten Witchbladen ja Red Sonjan yhteisseikkailun uusimman numeron kansi sattui silmiin ja täytyy sanoa että Sonja on aikalailla muuttunut siitä kun ed. Sonjan seikkailun luin (Sonjan team-up jonkun kanssa jokunen vuosi sitten), vyötärö kaventunut ja käsivarret samoiten ja rinnat toki kasvaneet, vaikea uskoa että tuo Sonja olisi naispaholainen.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Tina DeMona - 14.06.2012 klo 20:35:20
Sinä se jaksat itkeä noista *muoto*seikoista.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: CryingBlueRain - 14.06.2012 klo 20:42:53
Sinänsä olisi kiva nähdä joskus piirretty soturitar, jolla olisi soturin eikä pumpattavan panonuken anatomia ja järkevän oloinen suojavarustus eikä mitään panssaribikinejä...jos tulee sellaisesta hahmosta kertova sarjakuva mieleen, saa suositella tänne päin.

Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Anonyymi - 14.06.2012 klo 21:46:10
Käsittääkseni frankkisoturitar Valda, the Iron Maiden (http://en.wikipedia.org/wiki/Valda_the_Iron_Maiden) luotiin vastineeksi Sonjalle ja jätetty juuri nuo kuvailemasi yksityiskohdat pois.

Ja se uusimman Conanin kannessa oleva "naisimmeinen" on Conan. Selviää kun luet sisällön, Conan siellä on kahleissa.

(http://s13.postimage.org/6ps33kkwn/conan5c.jpg)
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: CryingBlueRain - 14.06.2012 klo 21:55:58
Valdasta en ollut kuullutkaan. Poikaystävänsä Arak oli hämärästi tuttu. Ilmeisesti jonkinlaista miekka & magiaa Kaarle Suuren aikakautta mukailevassa fantasia-Euroopassa?
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Anonyymi - 15.06.2012 klo 10:21:06
Arak-sarjakuva poikkesi kovin paljon perinteisestä miekka & magia -viihteestä. Roy Thomas suunnitteli jotain erikoisempaa:

http://en.wikipedia.org/wiki/Arak_%28comics%29

Joskus ennenkin olen täällä sanonut että Valdalle oli suunnitteilla omakin lehti, mutta Crisis taisi sen peruuttaa.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Gothicus - 15.06.2012 klo 11:47:20
Ilmeisesti uusimman Conanin kannessa naisimmeinen on rinnat paljaana, ei taida lehti olla ihan eturivin tavaraa.
Voi hyvänen aika taas jäsen X-men! Ihmeellinen tissineuroosi sulla. Kvaakissahan on se Rinnat sarjakuvissa -ketju, jossa aiheesta voi panikoida luvan kanssa, mutta että täälläkin... Tissit kuuluvat Conanin sivuille ja sillä siisti. 
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Anonyymi - 15.06.2012 klo 13:16:12
Nuori mies on terve kun tissit kiinnostaa. Mutta tosiaan, jatkossa tissiasiat Gothicuksen mainitsemaan ketjuun.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: X-men - 15.06.2012 klo 21:06:15
Voi hyvänen aika taas jäsen X-men! Ihmeellinen tissineuroosi sulla. Kvaakissahan on se Rinnat sarjakuvissa -ketju, jossa aiheesta voi panikoida luvan kanssa, mutta että täälläkin... Tissit kuuluvat Conanin sivuille ja sillä siisti. 

Kuuluu toki mutta minusta se Sonja joka on WB/RS #4n kannessa on kaukana siitä Sonjasta joka esiintyi täällä Conanissa ja Hämiksessä 80-luvulla. En minä rinnoista valittanutkaan vaan siitä että Sonjastakin on tehty ns. nollakoon malli ja pistetty d-kuppi.

Ja se uusimman Conanin kannessa oleva "naisimmeinen" on Conan. Selviää kun luet sisällön, Conan siellä on kahleissa.

Onpas Conanilla isot rintalihakset ja laihat käsivarret.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Tina DeMona - 15.06.2012 klo 21:11:53
Onpa muuten hirviömäisen näköinen kansi. Huh huh. Kyllä on joku ollut taas photoshoppinsa kanssa vauhdissa.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Anonyymi - 15.06.2012 klo 22:01:34
Kaipaamme John Buscemaa, Ernie Chania ja Alfredo Alcalaa.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Lurker - 15.06.2012 klo 22:09:40
Kaipaamme John Buscemaa, Ernie Chania ja Alfredo Alcalaa.

Alcala on jäänyt mieleen Warrenin Creepy-lehden ajoilta. Miehen varjostustaidot olivat mestarilliset.

Ensimmäisellä luokkaretkellä Helsinkiin ostin  How to Draw Comics the Marvel Way -oppaan joko Akateemisesta tai Suomalaisesta. Se oli muistaakseni täynnä juuri Busceman piirroksia, siis opas, ei kirjakauppa. Siitä on niin kauan, niin kaun.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Curtvile - 15.06.2012 klo 23:10:46
Sinänsä olisi kiva nähdä joskus piirretty soturitar, jolla olisi soturin eikä pumpattavan panonuken anatomia ja järkevän oloinen suojavarustus eikä mitään panssaribikinejä...jos tulee sellaisesta hahmosta kertova sarjakuva mieleen, saa suositella tänne päin.Artesia on melko lähellä mitä haet.

Mark Smylien sarjakuva. Onkos noita nyt kolme vai neljä albumia (n. 200sivuisia).

X-menillä varoituksena että Artesiallakin on rinnat.
Niistäkin jatketaan Rinnat sarjakuvissa-ketjussa.
Sarjakuvan Roy Thomasin kehittelemällä Red Sonjalla ole mitään tekemistä REHn Wienin piiritys-Sonjan  kanssa.
 Kun kerran kaivattiin Busceman red sonjaa vassakuu.
Muutos novellin hahmoon, mielettömän iso, muutos sitten  80-luvun, aika vähäinen.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: CryingBlueRain - 16.06.2012 klo 11:23:10
Artesia on melko lähellä mitä haet.

Olin kuullut Artesiasta, mutta luulin, että se on manaramaista pornoa...elä ja opi uutta, kuten sanonta kuuluu
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Curtvile - 16.06.2012 klo 16:45:13
Olin kuullut Artesiasta, mutta luulin, että se on manaramaista pornoa...elä ja opi uutta, kuten sanonta kuuluu

Mahdoitkohan nyt sotkea Axaan?
Siihen tuo kuvaus sopisi paremmin kuin  hyvin.
Artesia toki aloittaa jalkavaimona ensimmäisessä Tuomion Kirjassa mutta etenee soturikapteeniksi ja papittareksi.
Hiukan kuten eräs Cimmerialainen merirosvosta ja barbaarista varkaaksi, sotilaaksi, upseeriksi ja lopulta kuninkaaksi.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: X-men - 16.06.2012 klo 19:50:31
WB/RS-team-upin kannen Sonja näyttää pidemmältä, on laihempi, alaosa ja yläosa pienentyneet ehkä (vaikea sanoa kun rintavarustuskin on kasvanut).
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: X-men - 14.07.2012 klo 21:30:43
Conania sivuten: 70-luvun puolessa välissä oli vissiin vallassa kunnon miekka ja magia-buumi kun DCnkin julkaisuista löytyi noita kaksin kappalein (Stalker ja Beowulf) ja kumpikaan ei kestänyt kovin montaa numeroa kun taas Conan se vaan jyllää edelleen.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: CryingBlueRain - 14.07.2012 klo 21:38:23
Conania sivuten: 70-luvun puolessa välissä oli vissiin vallassa kunnon miekka ja magia-buumi kun DCnkin julkaisuista löytyi noita kaksin kappalein (Stalker ja Beowulf) ja kumpikaan ei kestänyt kovin montaa numeroa kun taas Conan se vaan jyllää edelleen.

No, 70-luvullahan fantasia alkoi Tolkien-buumin jälkimainingeissa vakiinnuttaa toden teolla asemiaan englanninkielisessä maailmassa...mutta jos kolmesta DC:n miekka ja magia -lehdestä kaksi kuukahti heti alkuunsa, niin eikös se meinaa, että ei se buumi nyt mikään valtava ollut?
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Curtvile - 14.07.2012 klo 23:13:40
No, 70-luvullahan fantasia alkoi Tolkien-buumin jälkimainingeissa vakiinnuttaa toden teolla asemiaan englanninkielisessä maailmassa...mutta jos kolmesta DC:n miekka ja magia -lehdestä kaksi kuukahti heti alkuunsa, niin eikös se meinaa, että ei se buumi nyt mikään valtava ollut?

Tolkien on ihan eri asia kuin  Miekka ja Magia. Fantasiaa joo, miekkaa ja magiaa ei.

Tuohon buumiin vaikutti minusta enemmän Michael moorcockin ja Lin Carterin rupeamat kuin myös notkahdus Comics Coden osalta mutta Howardin Kull oli osa 70-luvun julkaisuja kuten Solomon Kanekin.
ja alkoipa silloin jokin pieni Heavy Metalkin ilmestyä USAssa.

kaikki vaikuttaa kaikkeen.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: X-men - 15.07.2012 klo 20:40:06
No, 70-luvullahan fantasia alkoi Tolkien-buumin jälkimainingeissa vakiinnuttaa toden teolla asemiaan englanninkielisessä maailmassa...mutta jos kolmesta DC:n miekka ja magia -lehdestä kaksi kuukahti heti alkuunsa, niin eikös se meinaa, että ei se buumi nyt mikään valtava ollut?

No oli niitä DCllä enemmän: Tor, Claw (kuvien perusteella suora Conan-kopio ja ei kestänyt kovin kauaa ja myöhemmin on seikkaillut myös Red Sonjan kanssa) ja Warlord (wikin mukaan 133 lehteä tuli).
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: CryingBlueRain - 16.07.2012 klo 10:15:40
Tolkien on ihan eri asia kuin  Miekka ja Magia. Fantasiaa joo, miekkaa ja magiaa ei.

On toki, mutta minun käsittääkseni Tolkien-ilmiö oli yksi osatekijä siinä, että myös Tolkienia varhaisemman howardiaanisen fantasian suosio kasvoi uudestaan.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Anonyymi - 16.07.2012 klo 15:43:38
Conan-kopioista puheenollen:

http://www.gwthomas.org/ironjaw.htm
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: X-men - 16.07.2012 klo 20:25:38
Conan-kopioista puheenollen:

http://www.gwthomas.org/ironjaw.htm


Puhdas kopio ja kannetkin on aikalailla samoja kuin Conanissa, nykyään tuollaisesta oltaisiin tuomarin pakeilla todennäköisesti.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: CryingBlueRain - 16.07.2012 klo 21:55:24
Eikö aika pitkällekin menevä plagiointi ole laillista, kunhan jäljittelijä ei ihan suoraan jäljennä tekstiä, hahmojen nimiä tai kuvitusta?
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Gothicus - 17.07.2012 klo 08:23:45
^Jeps, luulen että tuon barbaarihahmon rautainen leuka riittää yksistään pitämään vakavimmat plagiointisyytökset loitolla. Selkeästi eri hahmolla ollaan liikkeellä, vaikka aivan selvästihän tuo näyttäisi olevan rautaisella laukaluulla varustettu Conan. Hölmöä, mutta jotenkin herttaista. 
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Lurker - 24.07.2012 klo 14:33:42
...ja Warlord (wikin mukaan 133 lehteä tuli).

Oli onton Maan seikkailuja Burroughsin pulp-hengessä. Muistan lukeneeni silloin ja tykänneeni Mike Grellin piirtämänä ja kirjoittamana. Miekka ja pyssy -genreä.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: TOSA - 15.08.2012 klo 15:54:02
Laitetaan Conanin omaan ketjuunkin tieto, että kimmerialaista karjua tullaan näkemään pitkästä aikaa suomeksi syksyllä. Kyseessä on Jalavan sanomalehtisarjakokoelma.

70-luvun lopun Conan-strippejä on julkaistu meillä aiemmin Conan Extroissa. Tässä kuulemma jatketaan niistä. Jostain syystä Extrojen strippejä ei ole listattu tänne (http://comicbookdb.com/title.php?ID=32677).
Uskomatonta mutta näyttää siltä että saadaan oikeasti kaksi Conan julkaisua vuosien tauon jälkeen kun Egmontilta on tulossa Savage Sword of Conan -kokoelma.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Anonyymi - 15.08.2012 klo 16:36:19
Conan-kopioista puheenollen:

http://www.gwthomas.org/ironjaw.htm


Lisäksi tuolle oli kopioitu nimi Charles Biron Crimebusterin konnalta jolla oli vielä samanlainen tekoleuka. Muuten oli enempi Eddie Brockin näköinen.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: seppo-setä - 15.08.2012 klo 21:28:08
Selailin tuossa lehtipisteessä Star Wars Knights of the old republici-lehteä ja sisäsivuilla mainostettiin kovakantista Conan opusta jossa kehuttiin olevan Savage Sword of Conanin parhaimmistoa Thomasia ym. ja suomeksi. Yrittelin Kuukkeloida, mutta en löytänyt äkkiseltään mitään. Mikä tämä on ja joko se on ilmestynyt? Kuulosti erittäin lupaavalta...
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: seppo-setä - 15.08.2012 klo 21:59:22
Kansikuva näytti muistaakseni tältä. Olisiko mahdollista, että tätä sarjaa alettaisiin julkaista suomeksi
http://www.amazon.com/The-Savage-Sword-Conan-Vol/dp/1593078382 (http://www.amazon.com/The-Savage-Sword-Conan-Vol/dp/1593078382)
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 15.08.2012 klo 22:50:55
Selailin tuossa lehtipisteessä Star Wars Knights of the old republici-lehteä ja sisäsivuilla mainostettiin kovakantista Conan opusta jossa kehuttiin olevan Savage Sword of Conanin parhaimmistoa Thomasia ym. ja suomeksi. Yrittelin Kuukkeloida, mutta en löytänyt äkkiseltään mitään. Mikä tämä on ja joko se on ilmestynyt? Kuulosti erittäin lupaavalta...

Joo, tuo SSOC Volume 1:n kansi on suomalaisessa mainoksessa. Voihan se olla tuo jopa 540-sivuinen kirja!

Kotimainen mainos kuitenkin puhuu parhaiden seikkailujen kokoelmasta. Volume 1 taas on kronologinen kokoelma kattaen siis vanhimmat tarinat.

Mainos antaa ymmärtää, että kirja olisi jo myynnissä kirjakaupoissa, mutta eihän se ole. Ilmestyy varmaan ihan kohta. Netistä ei joo löydy tietoa vielä.

PS. Jos ollaan tarkkoja, niin “Star Wars: The Old Republic”. Ei “Star Wars: Knights of the Old Republic”.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Veli Loponen - 18.08.2012 klo 10:36:44
Ainakin mainoksessa mainittujen tekijöiden perusteella kyse olisi tosiaan tuosta ekasta Dark Horsen kokoelmasta tehty versio. Nähtäväksi jää, että onko se kokonaan sama vai lyhyempi. Mainoksessahan toi on kuvattu kovakantisena, mikä viittaisi vähän pienempään sivumäärään ja Shokin formaattiin.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Anonyymi - 18.08.2012 klo 13:01:06
Kansikuva näytti muistaakseni tältä. Olisiko mahdollista, että tätä sarjaa alettaisiin julkaista suomeksi
http://www.amazon.com/The-Savage-Sword-Conan-Vol/dp/1593078382 (http://www.amazon.com/The-Savage-Sword-Conan-Vol/dp/1593078382)

Minulla on tuo, ja se on aivan mahtava. Ostakaa ihmeessä.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Toni - 18.08.2012 klo 13:08:26
Esittelyteksti sanoo noin:

Miekan ja magian tunnetuimman sankarin parhaat tarinat klassisen "Savage Sword of Conan" -lehden ensi numeroista on nyt koottu upeaksi kovakantiseksi kirjaksi, joka kuuluu kaikkien barbaarin ystävien hyllyyn.
304 sivua
Ilmestymispäivä 5.9.12
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Lönkka - 18.08.2012 klo 16:45:35
304 sivua
Dark Horsen eka SSoC-kokooma = 544 sivua.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Tina DeMona - 18.08.2012 klo 20:27:31
No se on varmaan best of siitä setistä sitten. Noi ekat on kyllä todellakin omistamisen arvoisia. Harmi, että minä olen nuo jo englanniksi hankkinut... Mutta toivottavasti ostajia löytyy, että lisääkin barbaarikamaa saadaan kioskeihin.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Lönkka - 19.08.2012 klo 15:22:12
Tuskinpa silti kioskeihin asti...
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Tina DeMona - 19.08.2012 klo 16:53:02
No joo, ei pidä toivoa liikoja. Mutta liikkeelle kuitenkin.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Dennis - 20.08.2012 klo 15:29:54
Hieno juttu että saadaan pitkästä aikaan suomenkielistä Conania.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: seppo-setä - 20.08.2012 klo 16:35:58
Hankintaan mennee...
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Jovalt - 28.08.2012 klo 18:18:58
Esittelyteksti sanoo noin:

Miekan ja magian tunnetuimman sankarin parhaat tarinat klassisen "Savage Sword of Conan" -lehden ensi numeroista on nyt koottu upeaksi kovakantiseksi kirjaksi, joka kuuluu kaikkien barbaarin ystävien hyllyyn.
304 sivua
Ilmestymispäivä 5.9.12
Cromin jyrähdys! Viimeaikoina tullut divareita raidattua kun olen etsinyt kokoelmaan täydennöstä. Ikipäivänä en olisi tällaista uskaltanut toivoakkaan.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Jovalt - 09.09.2012 klo 21:18:54
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)
Eli kaksi Conan-julkaisua tänä syksynä  :angel:
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Dwight - 09.09.2012 klo 22:02:21
Koppasin talteen Hesasta ...Hiltusen nimmarilla ja Conan - piirroksella !

 >:D

D
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: OM - 09.09.2012 klo 22:29:29

Kuka on piirtänyt tuon Conan aarrelaiva kansikuvan?
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Asko AA - 09.09.2012 klo 22:46:34
Kuka on piirtänyt tuon Conan aarrelaiva kansikuvan?

Conan-kansikuva on Ernie Chanin piirtämästä strippiruudusta jalostettu.
Albumissa on myös Alfredo Alcalan piirtämiä seikkailuja.

Muoks: Itse asiassa kansi on yhdistelty kahdesta strippiruudusta, jotka ovat albumin sarjoja edeltävästä seikkailusta. Sonja ja Conan kyllä ottavat uudestaan yhteen "amforan demonin" kanssa, kun Tuomion Thulsa sen taas manaa esiin.

Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: OM - 09.09.2012 klo 23:34:35


Kiitos Asko vastauksesta.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Lönkka - 10.09.2012 klo 08:38:26
Jos sinulla on aikaa (ja valtuuksia) niin kerropa Asko täälläkin tuohon liittyvistä kummallisuuksista yms. Oli nimittäin sen verran huimaa settiä mitä viikonloppuna asian tiimoilta kerroit.

Helposti me kritisoidaan täällä julkaisujen tasoa, mutta joskus lähtökohdat on ns. aika karut...
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Asko AA - 10.09.2012 klo 11:43:43
Jos sinulla on aikaa (ja valtuuksia) niin kerropa Asko täälläkin tuohon liittyvistä kummallisuuksista yms.

Ei oikeastaan sen dramaattisempaa kuin strippimateriaalin albumiksi työstöön liittyvää. Ensi kertaa törmään siihen, että vanhat seikkailusarjan stripit on digitoitu yksittäisiksi tiffikuviksi.
Yleensä käytössä ovat olleet kuuden päivän/stripin viikkopeistit. Joko hyvälaatuisina alkuperäisinä paperikopioina (esimerkiksi Maseja ja Haraldia muistan kootun mini- tai A4-albareihin sellaisista) tai niistä skannattuina digiversioina (äskeiset Flash Gordon, Taika-Jim). Ne on sitten purettu neljän tai viiden rivin A4-sivuiksi.
Modesty Blaiseen tulivat valmiit albumimuotoiset sivut, kuten Corriganiinkin, mutta siinä alkuperäisjulkaisu on isompi ja leveämpi "kolmirivinen".

Conan-strippien kanssa olisi pärjännyt luistavasti, jos ne olisi voinut pudotella sivutaittoon puoliautomaattisesti raamipohjiin (niin kuin esimerkiksi Kamujen yksittäisstrippien kanssa olin tottunut tekemään) – mutta kun ne tiffikuvat olivat keskenään eri kokoiset: leveys ja korkeus vaihtelivat omituisesti. Lauantaistrippi oli sentin matalampi ja se sijoittui siis neljän stripin sivulla aina eri paikkaan, mikä esti käyttämästä sivusapluunaa.
Kun vielä strippikuvien rajauskin (raamien leveys) vaihteli, piti käytännössä asemoida, välillä varovasti skaalatakin, jokainen strippi yksitellen paikalleen.

Painomateriaalin tasoa, viivojen eheyttä siis, ei voi kaikilta osin kauheasti kehua, mutta mielestäni reippaat seikkailut oli siltikin hienoa tehdä albumikansiin.
 
Sekin huvitti, kun muistin Petri Hiltusen joskus käyttäneen Conania varoittavana esimerkkinä sarjakuvakerronnasta: kuinka ruudussa saattoi olla tekstilaatikko, joka kertoo, mitä kuvassa tapahtuu ja sama informaatio näkyy tietty piirrettynä ja saattaapa Conan repliikissäänkin vielä kertoa sen kolmannen kerran.
Sitä jaarittelua nimittäin on häkellyttävän paljon niin pienikuvaiseksi strippisarjaksi.

Viikon tapahtumathan kerrattiin myös Conanin noiden aikojen sunnuntaimuotoisissa värillisissä kolmirivisissä, mutta niiden sivujen sijoittaminen albumiin olisi raskauttanut kerrontaa pahasti.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Shimo - 27.09.2012 klo 17:35:20
Sain haltuuni Egmontin Conan-julkaisun (Jalavan alpparista en vielä tiedä), joten tässä arvostelu. Juttu tuntui tuoreelta, vaikka en niin kovin kauan aikaa sitten luin puhelinluettelon paksuisen Savage Sword of Conan -kokoelman.

http://routakoto.com/2012/09/27/conan-barbaari/
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Anonyymi - 02.10.2012 klo 14:17:27
Aarrelaiva-albumi Kvaakin arviossa:
http://www.kvaak.fi/naytajuttu.php?articleID=1819
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 02.10.2012 klo 16:38:41
Aarrelaiva-albumi Kvaakin arviossa:
http://www.kvaak.fi/naytajuttu.php?articleID=1819

Mielestäni esittelet Conania ja albumin tekijät hienosti! Ehkä olisit voinut kertoa albumin strippien tarkat päivät ja seikkailuista vähän enemmän. Onko seikkailuilla nimiä?

Lainaus
Albumi alkaa jostain syystä viidennestä Conanin sanomalehtiseikkailusta. Olisivat ne neljä ensimmäistäkin olleet ihan kelpo kamaa.

Ideana lienee ollut julkaista aiemmin julkaisemattomia seikkailuita. Neljä ensimmäistä kertomusta julkaistiin Conan-Extroissa.

Lukeeko puuttuvalle stripille selitystä albumissa? Sen julkaisu arvostelussasi samoin kuin sunnuntainäytteet on kiinnostavaa ja hyödyllistä.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Anonyymi - 02.10.2012 klo 16:50:13
Seikkailuilla ei ole nimiä, päivämäärät selviävät kyllä albumista. Taitavat olla useimmille ostajille epäolennaista tietoa. Muistin että joitakin näistä on tullut suomeksi ennenkin, mutta en ollut varma mitä. Kaikki olen kuitenkin englanniksi lukenut. Arvostelu venyi ilman juoniselostuksiakin, vaikka olisihan voinut vielä mainita että tuossa oli kierrätetty ja yksinkertaistettu vanhempia sarjakuvalehtitarinoita, samaan tapaan kuin samaan aikaan Hämähäkkimiehen stripissä.

Taitaa olla stripin poisjääminen työtapaturma.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Asko AA - 02.10.2012 klo 17:18:50
Lukeeko puuttuvalle stripille selitystä albumissa? Sen julkaisu arvostelussasi samoin kuin sunnuntainäytteet on kiinnostavaa ja hyödyllistä.

Jep, työtapaturma.
Osa tiffeistä ei auennut Photoshopilla, vaan piti vielä kierrättää konvertterin kautta. Epäilen tuon epähuomion tapahtuneen siinä vaiheessa, kun asemoin pohjat niistä alkuperäisistä tiffeistä (suomennosta varten) ja juoksutin putsatut tiffit sitten suoraan niiden asemoitujen paikalle.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 02.10.2012 klo 17:38:30
Olipas tuon albumin aineiston kanssa vaikeuksia! (Asko kertoi kuvien asettamisen vaikeudesta tarkemmin vähän aiemmin (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,3165.msg381239.html#msg381239).)

Seikkailuilla ei ole nimiä, päivämäärät selviävät kyllä albumista. Taitavat olla useimmille ostajille epäolennaista tietoa. Muistin että joitakin näistä on tullut suomeksi ennenkin, mutta en ollut varma mitä. Kaikki olen kuitenkin englanniksi lukenut. Arvostelu venyi ilman juoniselostuksiakin, vaikka olisihan voinut vielä mainita että tuossa oli kierrätetty ja yksinkertaistettu vanhempia sarjakuvalehtitarinoita, samaan tapaan kuin samaan aikaan Hämähäkkimiehen stripissä.

Pitää paikkansa, että strippien päiväykset eivät kiinnosta monia. Silti joillekuille - ainakin itselleni - ne tuovat ikään kuin selkärankaa hahmottamaan sisältöä yhdellä vilkaisulla.

Tarinoita tosiaan kierrätettiin noissa.

Minäkin vielä tulen hankkimaan tämän kokoelman. Sittenpä näen mitä juttuja siinä on.

Muistan lukeneeni, että Dark Horsen Conan-kokoelmasta puuttui jokin strippi ja lähinnä ajoin takaa, että olisiko syyksi kerrottu se alpparissa. Se oli sitten eri strippi.

Nyt kun tarkistin, niin neljäs strippiseikkailu jäikin aikoinaan pahasti kesken Extroissa.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Anonyymi - 02.10.2012 klo 18:37:24
Nyt kun tarkistin, niin neljäs strippiseikkailu jäikin aikoinaan pahasti kesken Extroissa.

Eli siis tässä ovat kaikki ennen suomentamatonta? Ymmärsin että osa olisi tullut ennenkin.

Päivämäärät on nyt lisätty ensimmäiseen kappaleeseen. Siinä näkyikin olevan epätarkkuus kustantajan tiedoissa. Väitti että sarjat on julkaistu amerikkalaisissa sanomalehdissä 1970-luvun lopulla, vaikka päästään jo pitkälle 1980-luvun puolelle.

Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 02.10.2012 klo 21:48:32
Kiitos päivämäärien lisäämisestä.

Noita ei ole julkaistu aikaisemmin suomeksi ainakaan kootusti (en voi taata suomalaisten sanomalehtien julkaisemia sarjoja). Viimeinen strippi Conan Extra 1/95:ssä on 23.2.1979.

Tuota samaa epätarkkuutta takakanteen on sattunut Jalavalle useamminkin. Esim. tuoreen Agentti Corrigan -albumin takakannessa lukee, että sen seikkailut ovat vuodelta 1967, vaikka ne menevät seitsemän kuukautta vuoden 1968 puolelle.

Muhkea tietopaketti tuo arvostelusi!

Corrigan ja Conan muuten kuulemma olivat Markku Jalavan viimeiset työt yhtiölle. Onnea hänelle eläkkeelle!
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Shimo - 09.11.2012 klo 13:54:20
Tässä omat aatokseni Aarrelaivan tiimoilta. Vihdoinkin voin lukaista, mitä Jukka aiheesta sanoi.

http://routakoto.com/2012/11/09/conan-barbaari-aarrelaiva/
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Anonyymi - 12.11.2012 klo 17:34:57
Back Issue # 11:ssa kerrottiin mielenkiintoisia tapahtumia Conanin Marvel-taipaleen alusta. Oli laajennettava superheebojen ulkopuolelle. Eräs esiintullut genre oli miekka & magia. Ehdotettiin että hankittaisiin oikeudet Lin Carterin Thongor-nimiseen barbaariin. Martin Goodman antoi budjettiin 150 dollaria oikeuksien hankkimiseen ja sen oli riitettävä. Ei 151 dollaria vaan 150, oli ohje. (Siis per numero)

Roy Thomas kyseli oikeuksien omistajalta, joka ehdotti Conania Thongorin sijaan, saisitte 200 taalalla. Thomas lupasi miettiä asiaa ja lähinnä sitä miten saisi Goodmanilta 50 taalaa lisää.

Kuten kaikki tietävät, Conan aloitti seikkailunsa vuonna 1970 sarjakuvalehtenä, joten Goodman heltyi kun sai näin nimekkään hahmon. Alunperin hän oli kuvitellut että Conaniin heillä ei olisi ollut varaa. Olihan 200 dollaria tuolloin enemmän kuin nykyään, mutta ei nyt silti mikään ihmesumma. Thongor seikkaili myöhemmin Marvelilla Creatures on the Loose -lehdessä kun barbaareita oli sarjakuvissa jo enemmän kuin sormia ja varpaita.

Mutta koska rahaa oli kulunut arvioitua enemmän, piti ottaa kokemattomampi piirtäjä. Roy Thomasin alunperin, ja jo kiinnostuksensa tehdä ei-supersankareita ilmoittanut John Buscema oli liian kallis. "Ottakaa vaikka se englantilainen poika joka teki yhden numeron X-Meniä", sanoi Goodman. Tämä poika oli Barry Smith, joka oli kehittynyt huomattavasti X-Men # 53:sta. Sitä taas ei etukäteen tiedetty Marvelilla.

10 vuotta myöhemmin Roy Thomas osallistui konsulttitehtävissä ensimmäisen Conan-leffan tekoon, ja budjetti oli vähän eri luokkaa. Thomasinkin palkkio helposta hommasta oli 10 000 taalaa.

Conan the Barbarianin ensimmäiset numerot eivät myyneet mitenkään ihmeellisiä määriä, ja Goodman oli valmis lopettamaan lehden heti alkuunsa. Päätös tehtiinkin jo, mutta se peruttiin saman tien kun Goodman sai numeroiden 8 ja 9 myyntiluvut. Myynti oli hyvännyt reilusti ylös. Roy Thomas antaa tästä kunnian Stan Leelle, joka ei edes lukenut Conania, vaan katsoi kansia joissa Conania vastassa oli melkein aina monsteri tai jättiläismäinen eläin. "Laittakaa kansiin ihmisiä Conania vastaan". Ei ihan noin radikaaliin muutokseen menty, vaan numeron 8 kannessa oli haarniskoituja luurankoja. Ne ilmeisesti herättivät ostajien kiinnostuksen, ja kun sisältö oli hyvää, niin numeron ostajat ostivat seuraavankin.

Seuraavana vuonna oltiinkin valmiita aloittamaan Conanille toinenkin lehti. Suurempikokoisia mustavalkoisia lehtiä oli jo ilmestynyt, ja katsottiin että Conan on juuri sopiva tämänkaltaiseen julkaisuun, jossa voidaan näyttää raaempaa väkivaltaa ja vähäpukeisempia naisia. Savage Tales jäi yhteen numeroon keväällä 1971.

Barry Smith ei kuitenkaan kovin kauaa jaksanut tahtia kerran kuussa. Tilalle halusi puoliväkisin Gil Kane, joka teki pari fillerinumeroa, mutta niissä myynti notkahti, joten Kanea ei otettu enää takaisin kun Smith jätti Conanin kokonaan. Kane ei ollut kovin hyvä piirtämään suuria väkijoukkoja, tai monsterilaumoja. Hän oli kuitenkin intohimoinen Conan-friikki ja omisti kaikki kirjat, jotka myi ennen kuolemaansa vielä Roy Thomasille. Nyt oli John Busceman vuoro.

Koska värillisen Conanin suosio vain nousi seuraavalle vuodelle, niin päätettiin kokeilla uudestaan mv-lehteä. Savage Tales # 2 ilmestyi 17 kuukautta ykkösen jälkeen. Sen jälkeen säännöllisemmin. Kakkossarjaksi otettiin Ka-Zar, joka nousi vuonna 1974 lehden päähahmoksi kun aloitettiin kokonaan Conanille omistettu mustavalkolehti Savage Sword of Conan.

80-luvulla Conanin suosio putosi vähitellen, ei hetkessä. King Conan, kolmas lehti lopetettiin ensimmäisenä, ja muut lehdet 90-luvun alussa. Jonkin aikaa yritettiin muita julkaisumuotoja, mutta oli väistämätöntä että Marvel luopuisi Conanin julkaisuoikeuksista. Tällä vuosituhannella oikeudet ovat Dark Horsella, mutta lisenssin hintaa ei ole tiedossa. Liikesalaisuus.

Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: X-men - 13.11.2012 klo 20:20:48
Näyttäisi Gil Kanen piirrostyyli sopivan paremmin mv-sarjakuviin kuin värillisiin (esim. Gil Kanen Teris oli karmeeta, tiedä sitten kuka oli värittäjänä).
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Anonyymi - 13.11.2012 klo 20:55:47
Tuon ajan väritys oli yleensä aina karmeeta. Siksi niitä väritetään uudelleen kun otetaan uusintapainoksia.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Tina DeMona - 13.11.2012 klo 21:01:14
Värillisyys on kyllä yleensäkin yliarvostettu pyllistys. Mustavalkoisilta näyttää paremmalta kaikki vanhat marvelit, ElfQuestit ja useimmat muutkin. Ja etenkin joku niin hyvä juttu kuin Conan! Toki poikkeuksia on, Corbenit ja Mignolat ja muut. Mutta minusta kyllä Conan jos mikä on nimenomaan mustavalkojuttu. Samoin Judge Dredd. Johtuu varmaan tosin siitäkin, miten on näitä tottunut näkemään.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Anonyymi - 13.11.2012 klo 21:07:51
Elfquestilla on monia värityksiä. Minusta paras väritys on paksuissa albumikoon jööteissä jotka minulla ovat.

Marvelin Conan-Essential on nykyään keräilyharvinaisuus. Alkupään Conan the Barbarianit mustavalkoisina.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: hatinufer - 16.11.2012 klo 16:10:46
Lukeeko kukaan Dark Horsen Conan the Barbarian-lehteä? Onko tarinoista mihinkään?
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Curtvile - 16.11.2012 klo 16:40:04
Lukeeko kukaan Dark Horsen Conan the Barbarian-lehteä? Onko tarinoista mihinkään?

Brian Wood ja Becky Cloonan aloittivat vahvasti ja nyt kynässä taitaa olla Declan Shelvey. Minusta hyvää settiä.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Lönkka - 16.11.2012 klo 17:06:04
Ihan kelpo matskua on.
Sääli tosiaan että Beckyn pesti jäi niin kovin lyhyeksi, hänen Belitinsä uhkui sellaista raakaa seksuaalisuutta että ei moista äijät osaa laisin piirtää.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: hatinufer - 23.11.2012 klo 12:03:16
Kiitos ylläoleville.
Nippu Conaneita matkaa mun suuntaani, osittain teidän ansiotanne/syyttänne. Jostain syystä Conanit olivat mulle kauan(ainakin 10 vuotta, kunnes luin Savage Swordin ekan kokoomaopuksen Dark Horselta) paitsiossa. Nyt tulee sekin aukko paikattua.
Jee!
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Anonyymi - 23.11.2012 klo 21:05:56
Löysin blogin jossa on meksikolaisen Conanin kansikuvia. Tai itse asiassa Belit näyttäisi olevan päähenkilö. Otsikko on suomeksi "Mustan rannikon kuningatar".

http://ultimateconanfan.blogspot.fi/2009/08/la-reina-de-la-costa-negrareprints_08.html

Alunperin lehti ilmestyi jo vuonna 1959, siitä otettiin uusintapainoksia vuonna 1989. Jos noita meinaa eBaysta tai jostain hankkia, katsokaa ettei uusintapainoksista revitä kovia hintoja.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: seppo-setä - 18.12.2012 klo 18:10:04
Löysin blogin jossa on meksikolaisen Conanin kansikuvia. Tai itse asiassa Belit näyttäisi olevan päähenkilö. Otsikko on suomeksi "Mustan rannikon kuningatar".

http://ultimateconanfan.blogspot.fi/2009/08/la-reina-de-la-costa-negrareprints_08.html

Alunperin lehti ilmestyi jo vuonna 1959, siitä otettiin uusintapainoksia vuonna 1989. Jos noita meinaa eBaysta tai jostain hankkia, katsokaa ettei uusintapainoksista revitä kovia hintoja.

Conan onkin blondi :D
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Coppola - 10.01.2013 klo 17:22:46
Osaako joku sanoa, tapahtuuko Conanin ensiesiintyminen Suomessa tässä lehdessä?

http://www.huuto.net/kohteet/sarjakuvalehti-3---1973-mukana-conan/250849809
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Nikopol - 10.01.2013 klo 17:53:35
Osaako joku sanoa, tapahtuuko Conanin ensiesiintyminen Suomessa tässä lehdessä?

http://www.huuto.net/kohteet/sarjakuvalehti-3---1973-mukana-conan/250849809

Kyllä vain. Täydellinen listaus Conanin vaiheista Suomessa löytyy linkin takaa: http://www.sunpoint.net/~wfan/sarjakuvat.html (http://www.sunpoint.net/~wfan/sarjakuvat.html)
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Coppola - 10.01.2013 klo 18:29:25
Ok, kiitos. En tuota linkkiä itse löytänyt, vaikka muistelin sellaisen joskus nähneeni.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 05.03.2013 klo 20:00:18
Osaakos joku sanoa, onko Egmontin viimevuotisessa Conan-kirjassa ensimmäinen seikkailu virheellinen joka ikisessä kappaleessa? Nimittäin omasta kappaleestani puuttuvat tekstilaatikot tyystin. Harmittaa. Kyseinen seikkailu on REHin runo "Kimmeria" (Cimmeria) kuvitettuna viidelle sivulle.

Kirja on muutoin hieno ja tervetullut, mutta pientä sekoilua tuntuu olevan myös alkuperäisnumeroissa ja -tekijöissä.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 23.03.2013 klo 19:52:37
Oletan, että Conan Barbaari -kirjan kaikissa versioissa on puutteellinen ensimmäinen seikkailu (lyhäri). Nimittäin kaupoissa kaikki näkemäni kappaleet ovat samanlaisia, sellaisia että tekstit puuttuvat. Se saattaa olla kirjaan tietoinen valinta, sillä myöskään suomentajaa ei ole merkitty. Mieleeni tuli, että ”Kimmeria”-runon suomennokseen ei ole saatu julkaisuoikeutta ja sitä ei ole rohjettu suomentaa uudelleen.

Kustantajalta ei ole vastattu sähkäritiedusteluuni onko erilaisia kappaleita olemassa.

Täällä (http://somethingicwaes.blogspot.fi/2009/06/barry-windsor-smith-10-73-savage-tales.html) on kyseinen sarja englanninkielisillä teksteillä. Tämä Barry Windsor-Smithin taiteilema ”Cimmeria”-stoori on julkaistu ensimmäisen kerran Savage Tales 2:ssa. EI Savage Sword of Conan 2:ssa niin kuin kirjassa väitetään. Ja kuvittajana tunnettu Tim Conrad EI suinkaan kirjoittanut sitä (mikä tieto lukee kirjassa), vaan se on REHin runo.

Kirjassa on yhteensä varmaan 15 virhettä tekijöissä, julkaisuajankohdissa, alkuperäislehdissä ja Suomi-numeroissa. Kieli on kyllä oikein sujuvaa, eivätkä upeat tarinat ja kuvat toki mene noista pikkumokista mitenkään pilalle, mutta toivoisi, että nuo tiedot olisi tarkistettu vielä yhden kerran ennen kuin matsku lähetettiin painoon. Kyllä tätä mahtavaa teosta voi suositella, vaikka runotekstitkin puuttuvat lyhyestä jutusta.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: X-men - 19.05.2013 klo 20:19:27
Tietovisa: Kuka on piirtänyt tuon ah niin söpön Red Sonjan?
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Curtvile - 19.05.2013 klo 20:22:44
Tietovisa: Kuka on piirtänyt tuon ah niin söpön Red Sonjan?
tuon kyseisen: Greg Land.
Vai tarkoititko kuka alunperin? BWS
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Lönkka - 20.05.2013 klo 16:44:48
Oma suosikkini Sonjan piirtäjissä on verevää jälkeä tekevä Frank Thorne
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: X-men - 20.05.2013 klo 19:26:47
tuon kyseisen: Greg Land.
Vai tarkoititko kuka alunperin? BWS

Tuon kannen oli tehnyt juurikin Greg "photoshop" Land.

Nuo wanhat Sonjan kannet ovt kyllä parempia kuin uudet.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Tina DeMona - 20.05.2013 klo 21:02:54
Ei minusta Landissa ole mitään vikaa tälläkään saralla.

Toki Windsor-Smith ja Frank Thorne ovat aivan hillittömiä neroja, joille ei voi oikein kukaan mitään.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Lönkka - 20.05.2013 klo 21:50:43
Uudemmista Sonjan kansitaiteilijoista ehdoton kärkimies on kyllä Paul Reanud.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: hatinufer - 21.05.2013 klo 11:13:25
Jos  Joe Jusko piirtäisi Red Sonjan, niin a vot.
Ei munkaan mielestä Greg Landin photoshoppailussa mitään vikaa ole.

Uudet Conanit by Dark Horse ovat muuten virkistävän erilaisia. Sanon tuon vaivaiset 5 ekaa numeroa lukeneena...
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Tina DeMona - 21.05.2013 klo 20:08:05
Uudet Conanit by Dark Horse ovat muuten virkistävän erilaisia. Sanon tuon vaivaiset 5 ekaa numeroa lukeneena...

Minullakin taitaa olla noista muutamia ensimmäisiä. En ole kyllä ennättänyt lukea vielä.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 21.05.2013 klo 21:30:31
Oletan, että Conan Barbaari -kirjan kaikissa versioissa on puutteellinen ensimmäinen seikkailu (lyhäri). Nimittäin kaupoissa kaikki näkemäni kappaleet ovat samanlaisia, sellaisia että tekstit puuttuvat. Se saattaa olla kirjaan tietoinen valinta, sillä myöskään suomentajaa ei ole merkitty.

Egmont vastasi tähän Conan-kirja-kysymykseeni, että kirjan ensimmäisestä kertomuksesta oli olemassa kaksi eri versiota, tekstin kanssa ja ilman ja että Egmont päätti käyttää ilman tekstiä olevaa.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: X-men - 22.05.2013 klo 20:05:53
Vaikka Conan ja Sonja ovat eri firmalla he lienevät seikkailevat samassa maailmassa?
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Lönkka - 23.05.2013 klo 18:33:41
Synergiaa -punatukkainen nainen kirjoittamaan punatukkaista naispaholaista

http://www.icv2.com/articles/news/25781.html


Ja toistaiseksi kansista ja kansivarianteista vastaavat naistaitelijat.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: X-men - 23.05.2013 klo 20:13:05
Synergiaa -punatukkainen nainen kirjoittamaan punatukkaista naispaholaista

Ja toistaiseksi kansista ja kansivarianteista vastaavat naistaitelijat.

Eipä tuolla ole merkitystä, ei ainakaan mitään isohkoa.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Dennis - 12.06.2013 klo 19:35:23
Dark Horse repäisee oikein kunnolla, tulossa mammuttikirja moderneista Conan-seikkailuista:

http://www.darkhorse.com/Books/23-388/The-Colossal-Conan-HC

Julkaisupäivä (alustava)  13.11.2013
Formaatti: FC, 1264 sivua!
Koko 8” x 12”, (n. 20 cm x 30,50 cm)
Hinta: $150.00
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: X-men - 12.06.2013 klo 20:14:27
Dark Horse repäisee oikein kunnolla, tulossa mammuttikirja moderneista Conan-seikkailuista:

http://www.darkhorse.com/Books/23-388/The-Colossal-Conan-HC

Julkaisupäivä (alustava)  13.11.2013
Formaatti: FC, 1264 sivua!
Koko 8” x 12”, (n. 20 cm x 30,50 cm)
Hinta: $150.00

Iso opus joka varmana painaa aikalailla (täällä tuon lähettäminen postin kautta voisi tulla kaliiksi).
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Anonyymi - 21.08.2013 klo 13:50:55
Egmontin viimevuotinen Conan saa jatkoa. Savage Sword of Conanin sisältöä suomeksi.

11.9. ilmestyy.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: X-men - 21.08.2013 klo 20:32:36
http://images4.wikia.nocookie.net/__cb20110828093849/marveldatabase/images/0/05/Conan_the_Barbarian_Vol_2_1.jpg

On kyllä iso kirves piirretty Conanin kouriin, tuollaisen heiluttaminen vaatii aikalailla ruista ranteessa jota kannen Conanilta toki on.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: CryingBlueRain - 21.08.2013 klo 21:28:43
Ei tuollainen kirves todellisuudessa olisi mikään käyttökelpoinen ase, mutta ei kai Conanissa nyt niin realismia haetakaan...
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Curtvile - 21.08.2013 klo 22:33:02
Ei tuollainen kirves todellisuudessa olisi mikään käyttökelpoinen ase, mutta ei kai Conanissa nyt niin realismia haetakaan...

Niin mutta kun vertaa vaikkapa Slaineen Simon Bisleyn hellässä huomassa.....
(http://31.media.tumblr.com/fe7e302091b5d2e8f4ff7cbed5efae72/tumblr_mrwb7n4RZq1rs6hqwo1_500.jpg)

Tuoreempi Conan on lähempänä ehtaa (=realistista) kirveen- ja miekanheilutusta.
Ei silti itse pidän Frazettan ja Earl Noremin jäljestä.

Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: jussih - 25.09.2013 klo 16:36:24
Mitä hittoa! Uudessa Egmontin Conan palkkasoturi-kokoelmassa väitetään, että sen viimeistä Olio pimeydestä -tarinaa ei olisi julkaistu ennen suomeksi. ??? Ja tasan on! Itsellä on hyllyssä Conan 2/1975, josta sama tarina löytyy. Eri nimisenä tosin. Kuka tämmöisiä lapsuksia päästää muuten näin upeaan julkaisuun? Pitäisi tarkistaa faktat. Eli siis tässä kirjassa vain yksi meillä ennen julkaisematon tarina, muut on uusintoja. Soisin vastaisuudessa näkeväni enemmän meillä julkaisemattomia tarinoita.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: CryingBlueRain - 25.09.2013 klo 16:48:01
Itsellä on hyllyssä Conan 2/1975, josta sama tarina löytyy. Eri nimisenä tosin. Kuka tämmöisiä lapsuksia päästää muuten näin upeaan julkaisuun? Pitäisi tarkistaa faktat. Eli siis tässä kirjassa vain yksi meillä ennen julkaisematon tarina, muut on uusintoja. Soisin vastaisuudessa näkeväni enemmän meillä julkaisemattomia tarinoita.

Eikös nuo 1970-luvun Conanit olleet piraattijulkaisuja? Jos näin on, on myös helppo ymmärtää, miksei niitä ole haluttu ottaa huomioon.

Minusta ei kannata puhua uusintajulkaisusta, jos aikaisempi julkaisu on ollut luvaton.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: hatinufer - 25.09.2013 klo 17:25:05
Eikös nuo 1970-luvun Conanit olleet piraattijulkaisuja? Jos näin on, on myös helppo ymmärtää, miksei niitä ole haluttu ottaa huomioon.

Minusta ei kannata puhua uusintajulkaisusta, jos aikaisempi julkaisu on ollut luvaton.

Just oikein. Ei noita piraatteja tarvitse mainita.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: OM - 25.09.2013 klo 17:52:16Oi pojat, Earl Norem on huippu kuvittaja parhaasta päästä.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 25.09.2013 klo 22:27:02
Just oikein. Ei noita piraatteja tarvitse mainita.

Toisaalta keräilijä haluaa aina tietää mitä kaikkea on julkaistu aiemmin. Minusta piraatit saisi listata samalla kun kertoo, että ne olivat luvattomia julkaisuja.

Hienoa edistystä, jos Conan-kirjassa on tällä kertaa listattu (muut) julkaisukerrat alkuperäisnumeroineen oikein.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: TOSA - 26.09.2013 klo 08:43:40
Onko näissä kahdessa Egmontin kokoelmassa nyt kuinka kattavasti julkaistu 1973-1974 Sarjakuvalehdessä olleet tarinat sekä ne piraattijulkaisut 1975-1976?

Minulta puuttuu vielä 4kpl sarjakuvalehtiä joissa on Conan ja 3kpl piraattijulkaisuista. Jos ne tarinat on jo kaikki julkaistu näissä kovakantisissa niin tiedän sitten siirtää ne lehdiksi jotka voi ostaa jos halvalla vastaan tulee ja niiden sijasta ostaa nämä kovakantiset.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Darzee - 26.09.2013 klo 09:00:21
Toisaalta keräilijä haluaa aina tietää mitä kaikkea on julkaistu aiemmin. Minusta piraatit saisi listata samalla kun kertoo, että ne olivat luvattomia julkaisuja.

Samaa mieltä, piraattijulkaisut pitäisi toki esimerkiksi listata erikseen, jottei kukaan sekoita niitä luvan kanssa julki tulleeseen materiaaliin.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 26.09.2013 klo 12:05:07
Onko näissä kahdessa Egmontin kokoelmassa nyt kuinka kattavasti julkaistu 1973-1974 Sarjakuvalehdessä olleet tarinat sekä ne piraattijulkaisut 1975-1976?

Sunpoint.netin Conan-listaus, joka annettiin tässä ketjussa pari sivua sitten, ei näemmä enää avaudu. SidSid Keräsen sivuilla täällä (http://www.muuta.net/Conan/ConanFIN.html) lukevat suomalaiset Conan-julkaisut ennen Egmontin uusia kokoelmia.

Minä en ole vielä nähnyt uutta kirjaa, Conan Palkkasoturia. Kunhan ehdin, voin vastata kysymykseesi ekan kirjan osalta ja samalla listata aiemman kokoelman harmillisen monet tietovirheet.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: J. Suominen - 26.09.2013 klo 15:17:01
Soisin vastaisuudessa näkeväni enemmän meillä julkaisemattomia tarinoita.

70- ja 80-luvun Conanit alkavat olla sen verran harvinaista herkkua, että ainakaan toimittaja ei näe isoksi ongelmaksi samojen tarinoiden julkaisua uudestaan  korjatulla/uudella käännöksellä ja reippaasti paremmalla painojäljellä. Auttaa myös pitämään keräilyharvinaisuudet paremmassa kuosissa, kun voi lukukappaleena käyttää tuoreempaa laitosta.

Juuri niiden harvinaisuuden takia täkäläiset alkuperäisjulkaisut ovat noissa hitusen keturallaan. Jos ne pilaavat lukunautinnon, niin tekijätiimi pahoittelee. Kaikki paukut käytettiin itse tarinoiden mahdollisimman näyttävään ylöspanoon.

Kannattaa muuten lukaista Guy Windsorin ja Petri Hiltusen esipuheet näihin kirjoihin rinnakkain, mikä vinkkinä mainittakoon. Vinkeä näkökulmaero tarjolla.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: jussi mäkinen - 26.09.2013 klo 15:44:26
Mitä hittoa! Uudessa Egmontin Conan palkkasoturi-kokoelmassa väitetään, että sen viimeistä Olio pimeydestä -tarinaa ei olisi julkaistu ennen suomeksi. ??? Ja tasan on! Itsellä on hyllyssä Conan 2/1975, josta sama tarina löytyy. Eri nimisenä tosin. Kuka tämmöisiä lapsuksia päästää muuten näin upeaan julkaisuun? Pitäisi tarkistaa faktat. Eli siis tässä kirjassa vain yksi meillä ennen julkaisematon tarina, muut on uusintoja. Soisin vastaisuudessa näkeväni enemmän meillä julkaisemattomia tarinoita.

Sama tarina löytyy myös Sarjakuvalehdestä, olikohan se 6/73? 
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: jussih - 26.09.2013 klo 17:48:56
Juuri tuo, nimellä Tuhon kaivo. Eivät uusinnat suinkaan lukunautintoani pilaa. Kuten kirjoitin, toivoisin silti vastaisuudessa lisää meillä ennen julkaisemattomia tarinoita.
Jos joku on kiinnostunut, Suomessa (siihen asti) julkaistujen Conan-tarinoiden listaus löytyy mm. Tampereen scifi-seuran Portti-lehdestä nro 1/1990. Kyseinen numero on Robert E. Howard-erikoisnumero.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: J. Suominen - 26.09.2013 klo 19:39:59
Sama tarina löytyy myös Sarjakuvalehdestä, olikohan se 6/73? 

Tuplafeilaus! Ruoskimme itsemme kahdesti siis.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 26.09.2013 klo 19:50:06
Uusinnat eivät haittaa kauheasti, koska nämä ovat parhaimpia seikkailuja. Conan Barbaari –kirja oli habitukseltaan ja sisällöltään viime vuoden mahtavimpia sarjakuvateoksia, eikä tosiaan sen suomennoksessakaan ollut mitään valittamista! Mukavampi sitä ehdottomasti on lukea kuin vanhoja lehtiä, kuin edes englanninkielisiä lehtiä ja vastaavia kokoelmia. Kiva myös kun jutut etenivät ainakin ykköskirjassa alkuperäisessä julkaisujärjestyksessä.

Archive.org (http://web.archive.org/web/20081201082956/http://www.sunpoint.net/~wfan/sarjakuvat.html) on muuten säilyttänyt Sunpointin listan suomalaisista Conaneista.

EDIT: Äsken mainittu ”Tuhon kaivo” näyttää olevan Muuta.netissä ”Tuhon raivo”.

Onko näissä kahdessa Egmontin kokoelmassa nyt kuinka kattavasti julkaistu 1973-1974 Sarjakuvalehdessä olleet tarinat sekä ne piraattijulkaisut 1975-1976?

Tarkistin, että kaikki vuosien 1975 – 76 Conan-lehden Conan-tarinat julkaistiin Egmontin viimevuotisessa kirjassa. En tunne Sarjakuvalehden Conanien sisältöä.

Jos joku on kiinnostunut, Suomessa (siihen asti) julkaistujen Conan-tarinoiden listaus löytyy mm. Tampereen scifi-seuran Portti-lehdestä nro 1/1990. Kyseinen numero on Robert E. Howard-erikoisnumero.

Lukeeko Portin listauksessa suomeksi julkaistujen sarjakuvien alkuperäisnumeroita?
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 26.09.2013 klo 20:25:14
Listaanpa nyt Conan Barbaari –kokoelmassa (Egmont 2012) huomaamani infovirheet. Korostan, että ne eivät pilanneet itse sarjakuvien lukunautintoa - olen hyvin kiitollinen kustantajalle tästä muhkeasta kirjasta ja ostan pian uuden kokoelman. Listan tarkoitus on vain estää väärän tiedon leviäminen keräilijöille ja alkuperäisnumeroista ja taiteilijoista kiinnostuneille.

Ensiksi lukee lihavoituna kirjan sisällysluettelossa lukeva teksti, sitten korjaukseni. Korjaukset perustuvat sekä nettitietoihin että omaan kokoelmaan.

- Kimmeria (Cimmeria), The Savage Sword of Conan the Barbarian #2 (lokakuu 1974).
Oikeasti: Savage Tales #2 (lokakuu 1973), lukee oikein kansigalleriassa sivulla 282.
Sivulla 6 lukee: ”Ei julkaistu Suomessa aiemmin” sekä ”Tarina: Tim Conrad”  ja ”Kuvat: Barry Windsor-Smith”. Oikeasti juttu on julkaistu aiemmin Conanissa 1/1976 nimellä ”Cimeria” (EDIT: Korjattu Conan-lehti tähän 19.4.2020). Oikeasti tarina on Roy Thomasin, ja tekstinä toimi Robert E. Howardin runo, jota jostain syystä ei ole tässä mukana.

- Conanin tulikaste! (The Coming of Conan), The Savage Sword of Conan the Barbarian #222 (kesäkuu 1994).
Sivulla 12 lukee: ”Suomeksi julkaistu alun perin lehdessä Conan 5/1993”. Aika mahdotonta, kun alkuperäinen julkaisu Yhdysvalloissa oli vuonna 1994. Oikeasti tämä on aiemmin julkaisematon seikkailu: Conanissa 5/1993 julkaistiin vanha versio Roy Thomasin samasta tarinasta. Sivulla 12 lukee kuvittaja John Buscema oikein, mutta sivulla 13 Barry Smith väärin, vanhan version mukaisesti.

- Lumijumalan tytär (Frost Giant’s Daughter), Savage Tales of Conan the Barbarian #1 (elokuu 1973).
Oikeasti toukokuu 1971, jonka kansi on sivulla 281.
Seikkailun alun sivunumero lukee väärin sisällysluettelossa.

- Punaiset naulat (Red Nails), Savage Tales of Conan the Barbarian #2 (lokakuu 1973).
Toinen Savage Talesin numero eli #3 (helmikuu 1974) puuttuu sisällysluettelosta. Se kyllä lukee sivulla 45.
Sivulla 45 lukee: ”Alkuosa julkaistu suomeksi lehdessä Conan 1/1976 (Punaiset kynnet)”. Myös loppuosa eli Savage Tales #3 on julkaistu; se tapahtui jo lehdessä Conan 1/1975 (tarinat "Kuolema katakombissa" ja "Mies pimeästä").

- Mustan jumalan yö (Night of the Dark God), Savage Tales of Conan the Barbarian #4 (toukokuu 1974).

Sivulla 104 lukee: ”Suomeksi julkaistu alun perin lehdessä Conan 1/1975 (Tumman jumalan yö)”. "Tumman jumalan yö" oli oikeasti numerossa 2/1975.
Sivulla 104 lukee myös: ”Kuvat: Gil Kane”, vaikka mukana luonnostelijana oli myös Neal Adams ja apulaisia.
Seikkailun alun sivunumero lukee väärin sisällysluettelossa.

- Pääkallojoen salaisuus (The Secret of Skull River), Savage Tales of Conan the Barbarian #5 (kesäkuu 1974).

Kansigalleriasta s. 285 näkee, että kannessa lukee heinäkuu 1974.
Seikkailun alun sivunumero lukee väärin sisällysluettelossa.

- Kuolleen kirous (Curse of the Undead-Man), The Savage Sword of Conan the Barbarian #1 (elokuu 1974).

Sivulla 148 lukee: ”Kuvat: Gil Kane”. Oikea taiteilija on John Buscema.
Seikkailun alun sivunumero lukee väärin sisällysluettelossa.

- Musta kolossi (Black Colossus), The Savage Sword of Conan the Barbarian #2 (lokakuu 1974).
Seikkailun alun sivunumero lukee väärin sisällysluettelossa.

- Kuujumalan vuorella (At the Mountain of the Moon-God), The Savage Sword of Conan the Barbarian #3 (joulukuu 1974).

Seikkailun alun sivunumero lukee väärin sisällysluettelossa.

- Vuoren paholaiset (Demons of the Summit), The Savage Sword of Conan the Barbarian #3 (joulukuu 1974).
(LISÄYS 18.4.2020 perustuen Kvaakin käyttäjä Kinktin viestiin täällä (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,3165.msg512154.html#msg512154):
Sivulla 228 lukee: ”Suomeksi julkaistu alun perin lehdessä Conan 1/1987 (Pirujen vuori).” Oikeasti ei ole julkaistu aiemmin suomeksi. Conanissa 1/1987 julkaistiin taiteeltaan muutettu versio samasta tarinasta, ja sen originaali oli ”Demons at the Summit” Conan the Barbarianista #87 (kesäkuu 1978).)
Seikkailun alun sivunumero lukee väärin sisällysluettelossa.

- Hyborinen aika (The Hyborian Age) The Savage Sword of Conan the Barbarian #7 – 9, 12 ja 15 – 17 (1974).
Numero #9 on ylimääräinen. (TARKENNUS 18.4.2020: Eli originaalit ovat 7, 8, 12, 15, 16 ja 17.)
Seikkailun alun sivunumero lukee väärin sisällysluettelossa.

Kansigalleriassa s. 283 lukee väärin ”Savage Tales of Conan the Barbarian #3, helmikuu 1973”. Vuoden pitäisi olla 1974.

Sama sisällysluettelon numerointiin tehty virhe, kahden sivun heitto, kertautuu monessa paikassa.

Epäyhtenäisesti tarinoiden aiemmat suomenkieliset nimet välillä kerrotaan ja välillä ei

Tarkistin kolmesti, mutta jokin virhe saattoi lipsahtaa tähänkin. :)
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: jussih - 26.09.2013 klo 20:39:51
Lukeeko Portin listauksessa suomeksi julkaistujen sarjakuvien alkuperäisnumeroita?

Lukee, muttei Semicin Sarjakuvalehden tarinoista. Kannattaa myös tsekata Conanit nrot 5/94 ja 3/95, joissa niinikään listausta Suomi-Conaneista, mukana myös maininta alkuperäisnumerosta jne.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: TOSA - 27.09.2013 klo 11:45:37

Tarkistin, että kaikki vuosien 1975 – 76 Conan-lehden Conan-tarinat julkaistiin Egmontin viimevuotisessa kirjassa. En tunne Sarjakuvalehden Conanien sisältöä.

Kiitos Sampsa tarkistuksesta ja listauksesta. Jotain muita kuin Conan tarinoita näissä lehdissä siis vielä olisi mutta niiden merkitys aika vähäinen. Tippuu hankintojen listalla aika alas ja kovakantiset ylös. Vielä kun saisi tiedon niistä Sarjakuvalehden tarinoista niin tietäisi tiputtaako myös ne hankintalistalta
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: echramath - 27.09.2013 klo 11:52:47
Ei tuollainen kirves todellisuudessa olisi mikään käyttökelpoinen ase, mutta ei kai Conanissa nyt niin realismia haetakaan...

Noita kaksipäisiä taistelukirveitä ei kyllä taida historiassa olla näkynyt kuin korkeintaan erittäin harvoin. Seremonia-, elvistely- ja koristekirveet erikseen - ja metsureilla on pitkiä kaksipäisiä kirveitä, joiden terät on terotettu eri tavoilla.

Toinen vastaava kapistus on sotavasara, jonka pitäisi kai näyttää tältä

(http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/a5/Lucas_Cranach_the_Younger_-_Prince_Elector_Moritz_of_Saxony_%281578%29_-_Google_Art_Project.jpg/353px-Lucas_Cranach_the_Younger_-_Prince_Elector_Moritz_of_Saxony_%281578%29_-_Google_Art_Project.jpg)

eikä tältä

(http://upload.wikimedia.org/wikipedia/fi/d/d3/Manowar_Triumph_of_Steel.jpg)
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Anonyymi - 27.09.2013 klo 17:34:20
Sarjakuvalehdessä julkaistiin vain Conan the Barbarianin tarinoita, jotka olivat alunperin värillisiä.

Jos olen ymmärtänyt oikein, Egmontin kovakantisissa on vain Savage Sword of Conanin ja sen edeltäjän Savage Talesin tarinoita.

Se jääjumalajuttu tuli muistaakseni sekä värillisenä että mustavalkoisena jenkkiconaneissa jo 70-luvulla.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: X-men - 27.09.2013 klo 19:35:59
Toinen vastaava kapistus on sotavasara, jonka pitäisi kai näyttää tältä

Ja mitä tuolla muka oli tarkoitus tehdä? Naputtaa tappeja maahan?
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: JJalonen - 27.09.2013 klo 19:52:30
Ja mitä tuolla muka oli tarkoitus tehdä? Naputtaa tappeja maahan?

Kyllä talonpojat ovat noiden kanssa jokusen haarniskoidun ritariporhon aukaisseet kuin säilykepurkin.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Tina DeMona - 27.09.2013 klo 21:23:27
Niin kyllähän sotavasara oli pelottava ase, joka yhdisti vasaran lyöntivoiman hakun terävään kärkeen mahdollistaen myös kaksoisiskun ensin toiseen suuntaan (moksis) ja sitten toiseen (stäbäys).

Mikä ei kyllä mielestäni sano, etteikö erinäisten kummallisempien nuijien ja moukarienkin kanssa oltaisi voitu heilua.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Curtvile - 27.09.2013 klo 23:51:06
hyvin tehty sotavasara/ nuija on käden luonteva jatke ja pelottava ilmestys missä tahansa, taistelukentästä puhumattakaan.
Conan on enimmässä osassa jenkkiversioitaan ollut järin erilainen verrattuna Howardin teksteihin joissa ei ylenkatsonut haarniskointia.

SarjakuvaConanissa korostettiin barbaarin raakaa voimaa ilmeisillä tavalla, lihaksin.
Useimmat huomauttaisivat homoeroottisista lihasten suhteen tai kompensointiin seksuaalisista puutoksista miehisellä osa-alueella viittaamalla aseistuksen groteskiin kokoon.
Ne jotka ovat joskus harrastaneet keskiaikaista miekanheilutusta tietävät että pidempi ja massiivisempi ase on hitaampi ja epätarkempi mutta sillä on parempi kantama. floretit, tikarit ja lyhytmiekat ovat nopeita ja ketteriä mutta niiden kanssa pitää päästä lähelle.
kahdenkäden miekka yltää pidemmäs ja suojattunakin harjoitellessa kaverin kanssa on mustelmilla kun ei olla tosissaan, saati sitten kun on tosi kyseessä, joten tuollaisen iskukaaren sisälle tullessa on parasta olla nopea tai on kahdessa osassa.

edellisen ajatusrakennelman myötä selveni sarjakuvien Conanin parodisia tasoja saanut Conan heittää miekkansa kuin keihään.

Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Gothicus - 27.09.2013 klo 23:55:57
Ja mitä tuolla muka oli tarkoitus tehdä? Naputtaa tappeja maahan?
Tuossa ei ole kyseessä mikään kävelysauva, vaan aito tappolaite. Tuollaisen umpivalurautaisen tarvekalun tottumaton heiluttelija löytää itsensä helposti ensiavusta... tai kylmiöstä.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 28.09.2013 klo 10:34:46
Jotain muita kuin Conan tarinoita näissä lehdissä siis vielä olisi mutta niiden merkitys aika vähäinen.

Joo, noissa lehdissä on toki myös muita juttuja kuin Conaneita, eivätkä ne ole kummoisia muutoin kuin taiteeltaan.

Sarjakuvalehdessä julkaistiin vain Conan the Barbarianin tarinoita, jotka olivat alunperin värillisiä.

Hyvin mahdollista. Jussi Mäkisen ja jussih:n äsken kertoma suomalainen uusinta, The Dweller in the Dark –tarina, on julkaistu Amerikassa alun perin Conan the Barbarian 12:ssa. Siitä se varmaan napattiin Sarjakuvalehti 6/73:een. Conan 2/75:ään kertomus puolestaan otettiin todennäköisesti Savage Tales 4:stä, jossa oli amerikkalainen uusinta. Täällä (http://www.angelfire.com/tx3/REHcomics/conan.savage.html) on kiva tsekkauslista vanhimmista jenkkilehdistä.

Minulla jäi huomaamatta tuo Conan 2/75:n ja Sarjakuvalehti 6/73:n seikkailu, koska Muuta.netin listauksessa alkuperäisnumeroksi annetaan erheellisesti Savage Tales 1 eikä 4. (Selvennys: Eli 70-luvun suomalaisen Conanin piraattilehden kertomuksista kaikki julkaistiin jo Egmontin ensimmäisessä kokoelmassa. Yksi Conan-seikkailuista on lisäksi myös toisessa kokoelmassa.)

Se jääjumalajuttu tuli muistaakseni sekä värillisenä että mustavalkoisena jenkkiconaneissa jo 70-luvulla.

Kyllä. Egmontin kokoelman versio on luonnollisesti mustavalkoinen, mutta en osaa sanoa satavarmasti kummasta mv-lehdestä, Savage Talesista vai Savage Sword of Conanista, se on otettu. Värillinen versiohan on sensuroitu (http://www.movie-censorship.com/report.php?ID=2834).

Lukee, muttei Semicin Sarjakuvalehden tarinoista. Kannattaa myös tsekata Conanit nrot 5/94 ja 3/95, joissa niinikään listausta Suomi-Conaneista, mukana myös maininta alkuperäisnumerosta jne.

Kiitos. Nuo Conanit on minulla; Portista en ole varma. Jos joku tietää Sarjakuvalehden Conanien originaalit, ne voisi kertoa tässä ketjussa.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Anonyymi - 28.09.2013 klo 11:31:07
Jos joku tietää Sarjakuvalehden Conanien originaalit, ne voisi kertoa tässä ketjussa.

Suomennettujen tarinoiden otsikot eivät sano juuri mitään. Jos joku skannaa vaikka ekat sivut kustakin tarinasta, niin tarkistan.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Bauglir - 28.09.2013 klo 22:38:33
Sarjakuvalehdessä olleet Conan-tarinat:


1973 3 Musta paholainen. Conan the Barbarian nro 13 jan 1972 "Web of the Spider-God"

        4 Myrskymiekka. Conan the Barbarian nro 14 mar 1972 "A Sword Called                                    
                                                                                                 Stormbringer"

        5 Kylmä kosto. Conan the Barbarian nro 20 nov 1972 "The Black Hound of
                                                                                           Vengeance"

        6 Tuhon kaivo. Conan the Barbaran nro 12 dec 1971  "The Dweller in the Dark"

1974 2 Taikapeilin salaisuus. Conan the Barbarian nro 25 apr 1973 "The Mirrors of
                                                                                             Kharam Akkad"

       4 Tuhon hetki. Conan the Barbarian nro 26 may 1973 "The Hour of the Griffin"

       5 Verikivi nimeltä Bel-Hissar. Conan the Barbarian nro 27 jun 1973
                                                                                           "The Blood of Bel-Hissar"


Conan the Barbarian alkoi ilmestyä kuukausittain heinäkuusta 1972. Myrskymiekka julkaistiin uudestaan vuonna 1988 albumissa Velhon tytär, milloin julkaistiin myös tarinan jälkimmäinen osa lehdestä Conan the Barbarian nro 15. Sekä Musta paholainen julkaistiin nimellä Hämähäkkijumalan verkossa ja väreissä suomalaisen Conanin numerossa 6 1995. Tuhon kaivostahan on juttua ylempänä ketjussa.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 29.09.2013 klo 15:02:47
Kiitos tärkeistä tiedoista, joita ei ollut netissä, Bauglir! Erityiskiitos siitä, että nähtävästi rekisteröidyit tänne ihan niiden ilmoittamista varten, koska tuo oli ensimmäinen viestisi.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 01.10.2013 klo 12:01:02
Sain Conan Palkkasoturin. Erittäin hieno ja tervetullut kirja tämäkin, täynnä vaikuttavasti kirjoitettua ja piirrettyä äijäenergiaa! Muutamat REH:iläiset aforismit jäivät hykerryttämään kuten "Miehen halujen tulee ylittää hänen kykynsä".

Kannattaa muuten lukaista Guy Windsorin ja Petri Hiltusen esipuheet näihin kirjoihin rinnakkain, mikä vinkkinä mainittakoon. Vinkeä näkökulmaero tarjolla.

Miekkailunopettaja Guy Windsorin saaminen uuden kirjan esipuheen kirjoittajaksi on hieno löytö – saako kysyä, tapahtuiko se nimenomaan suomalaiseen painokseen sinun tai muun toimituksen toimesta? Jep, kiinnostavaa eroavaisuutta Hiltuseen edellisessä kokoelmassa näkyy. Hyviä kirjoittajavalintoja.

Jos olen ymmärtänyt oikein, Egmontin kovakantisissa on vain Savage Sword of Conanin ja sen edeltäjän Savage Talesin tarinoita.

Joo. Tässä uudessa on kertomuksia SSOC:ista #10 – 15 ja Savage Tales #4:stä. Olisipa vain julkaiseminen jatkunut suoraan edellisestä kokoelmasta.

Sisällysluettelo on muutoin kunnossa paitsi siinä seikassa että - kuten on jo todettu tässä ketjussa – yksi tarina (Olio pimeydestä) ei ole ennen julkaisematon suomeksi. Ehkä myös olisi voinut lukea, että kyseinen Savage Talesin stoori on ollut alun perin Conan the Barbarianissa. Varjojen Zamboula – tarinan nimenä lukee sisällysluettelossa Zamboulan varjot.

Bal-Sagothin jumalat (SSOC 13) on siis aiemmin suomentamaton seikkailu. Myös Conan Valloittaja –kertomuksessa on itse asiassa yksi suomeksi ennen julkaisematon sivu, viimeinen (s. 63); se oli jätetty pois numerosta 1/2002.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Anonyymi - 08.10.2013 klo 22:38:30
Conan ja Punainen Sonja - jälleen yhdessä:
http://www.comicbookresources.com/?page=article&id=48330
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: X-men - 09.10.2013 klo 20:32:56
Conan ja Punainen Sonja - jälleen yhdessä:
http://www.comicbookresources.com/?page=article&id=48330

Eli vastaus vanhaan kysymykseeni on ei.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Anonyymi - 10.10.2013 klo 19:12:51
Mikä oli vanha kysymyksesi?

Ei kai liity tähän:

(http://www.comicbookresources.com/assets/images/articles/1381408753.jpg)
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: X-men - 10.10.2013 klo 20:21:08
Mikä oli vanha kysymyksesi?

Seikkailevatko Conan ja Sonja samassa maassa vaikka ovat eri firmoilla.

Ei kai liity tähän:

Lilit jätän rauhaan (taannoin yritin lukea Impulsen ja LSHn mutta lopetin ekan numeron alkupuolella).
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Jovalt - 14.10.2013 klo 19:09:28
Uusi Conan julkaisu tuli kyllä äkkiarvaamatta kuin kirves kalloon. Kai se täytyy huomenna kipasta kirjakaupassa.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Illodiini - 22.11.2013 klo 17:47:13
Dark Horse repäisee oikein kunnolla, tulossa mammuttikirja moderneista Conan-seikkailuista:

http://www.darkhorse.com/Books/23-388/The-Colossal-Conan-HC

Julkaisupäivä (alustava)  13.11.2013
Formaatti: FC, 1264 sivua!
Koko 8” x 12”, (n. 20 cm x 30,50 cm)
Hinta: $150.00
Tulla tömähti postiin ja on oikein komea ja vimpan päälle kaikin puolin tehty! Tätä kun lukee ilman tukea niin kohta on samanlaiset käsivarret itselläkin kuin tällä sankarilla. Suosittelen Conan-faneille varauksitta.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Hamilkar - 25.11.2013 klo 20:25:05
Conan on enimmässä osassa jenkkiversioitaan ollut järin erilainen verrattuna Howardin teksteihin joissa ei ylenkatsonut haarniskointia.
Mitä tarkoitat jenkkiversioilla? Onko Conania sitten tehty muuallakin (Pl. Hiltunen ja se meksikolainen piraatti, mistä tällä palstalla muistaakseni keskusteltiin) kuin USA:ssa? Howard tosin ei ollut jenkki vaan teksasilainen...
Marvelin Conaneissakin haarniskointia on ollut vaihtelevasti aikojen saatossa, toki yleensä vähemmän kuin enemmän.

Sotavasara oli kova juttu kun levypanssarit yleistyivät, rengaspanssareiden valtakaudella kokorautainen sotanuija oli taas kova sana, ilmeisesti 2. aseena (1. ase oli peitsi) ritareilla yleisempi taisteluissa kuin jopa miekka (koska rengaspanssari suojasi heikosti sen iskuilta). Toki se miekkakin siinä vyöllä keikkui. Tuollainen sotavasaran kärkiosa voitiin myös laittaa pitkän seipään nokkaan, jolloin se oli tarkoitettu jalkamiehelle hevosmiehen panssarin avaamiseksi. Noita erilaisia pitkävartisia jalkaväen aseita oli muuten uskomaton kirjo, usein  mukana jonkinlainen koukkukin. 2-käden miekka muuten 1400-luvun keksintö, joku täällä on sen tosin jo tainnut mainitakin. Hyborisella ajalla niitä tosin oli myös.

Pitää varmaan tsekata tuo uusi Conan megaopus.

Edit: meinasi unohtua Conan-painotukset.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: X-men - 25.11.2013 klo 20:44:57
Onkos Conanilla jälkikasvua?
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: JJalonen - 25.11.2013 klo 21:47:35
Onkos Conanilla jälkikasvua?
Robert E. Howardin teksteissä käsittääkseni ei.

 L. Sprague de Camp ja Lin Carter loivat kuningas Conanin pojan prinssi Conan II:n, kutsumanimeltään Conn.

Conn seikkaili myös Marvel-sarjiksissa, joissa kehiin heitettiin vielä sisar Radegund.

Marvel-sarjakuvissa esiintyi vielä velipuolia, ainakin Kang Sho, Taurus, Conobar; sekä sisarpuoli Ra Morgana.

    
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Gothicus - 26.11.2013 klo 09:53:42
Onkos Conanilla jälkikasvua?
Miehellä, joka jakaa siementään yhtä hövelisti kuin barbaari Conan, on takuuvarmasti jälkikasvua jossain.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Curtvile - 26.11.2013 klo 15:08:20
Mitä tarkoitat jenkkiversioilla? Onko Conania sitten tehty muuallakin (Pl. Hiltunen ja se meksikolainen piraatti, mistä tällä palstalla muistaakseni keskusteltiin) kuin USA:ssa?

Howardin töitä on pulpahdellut sarjakuvaksi muuallakin, mutta Hiltusen töiden tavoin eivät löydy ihan helposti.
Suurin osa on SPX-pienkustannetasoa.
Briteissähän Conan on ollut vapaata riistaa 2006 lukien tekijänoikeudellisesti.

Jenkki oli itseltäni leväperäinen ilmaus viitaten pohjois-amerikan yhdysvaltoihin.
Howard oli keltti.

Itse viittasin siihen miten Barbaari on yleensä kuvattu Marvel Dark horsen kautta, Becky Cloonanin pantterimaisempi Conan kun oli joillekin liian hyvän näköinen Conaniksi
Tämän porsaanreiän myötä tuon ketjuun Albert Monteysin syväanalyysin Kimmerialaisen graafisista eroista:
(http://25.media.tumblr.com/44929b493df38a539b9a60d728302d04/tumblr_mwva2bindQ1slb57io1_500.gif)
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Anonyymi - 26.11.2013 klo 15:18:41
Oliko tuon tyypin mielestä Barry Smithin Conan jotenkin epämiehekäs?
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Curtvile - 26.11.2013 klo 15:22:11
Eiköhän tuo tyyppi viittaa ilmiöön jota itse toisinaan viljelen kielenkäytössäni(nyt siis liittyen John Busceman Conaniin):
Kun lihaksillakin on lihaksia.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Anonyymi - 26.11.2013 klo 15:32:52
Niin, mutta nuo ovat selvästi pariskunta, ja sarvikypäräconan on neitipuolisko.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Curtvile - 26.11.2013 klo 15:39:25
Sarvipäiset neidithän ovat parhaimmistoa. Eritoten jos ovat osastoa josta minä ja Freddy Mercury digataan.

Täytyy kysyä espanjalaiselta tuota jahka ehdin.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Gothicus - 26.11.2013 klo 16:57:16
Albert Monteysin syväanalyysin Kimmerialaisen graafisista eroista
Kyllä tässä nyt viitataan vähän muihinkin, kuin graafisiin eroihin. Aivan kuten Jukkakin tuossa aavisteli.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: X-men - 26.11.2013 klo 21:28:15
Miehellä, joka jakaa siementään yhtä hövelisti kuin barbaari Conan, on takuuvarmasti jälkikasvua jossain.

Sitä minäkin ajattelin, jos alkaa laskemaan naisia joiden kanssa Conan on ollut niin saa aika pitkään laskea.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Tina DeMona - 26.11.2013 klo 22:32:57
Sitä minäkin ajattelin, jos alkaa laskemaan naisia joiden kanssa Conan on ollut niin saa aika pitkään laskea.

Mutta eihän sen tarvitse niistä mitään tietää. Etenkin kun ottaa huomioon millä tahdilla ukko maailmaa matkaa.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: X-men - 27.11.2013 klo 20:24:59
Mutta eihän sen tarvitse niistä mitään tietää. Etenkin kun ottaa huomioon millä tahdilla ukko maailmaa matkaa.

Ei tarttekkaan ja tuskin kovin usein tulee vierailtua samassa kylässä/kaupungissa.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: JJalonen - 28.11.2013 klo 00:06:22
Ei tarttekkaan ja tuskin kovin usein tulee vierailtua samassa kylässä/kaupungissa.

Huolettomana barbaarina voi miekkojaan tietysti kostutella aivan mielitekojensa mukaan, mutta
kuninkaaksi asti noustessa "äpäräperilliset" saattavat aiheuttaa ongelmia.

Conanin kuolinpediltä on saattanut käynnistyä mielenkiintoinen "valtaistuinpeli".

Sitä en tiedä, onko aiheesta sitten kirjoitettu, edes fanifiktiota?
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Tina DeMona - 28.11.2013 klo 19:05:44
Tuo muuten kuulostaa aikamoisen ässältä tarinaidealta. Ja historiat tuntien se ei edes oikeat äpärälapset riitä vaan sitä joka heinäsuovasta alkaa pukata ties mitä Conanin mukaperillistä. Sitten kävisi Aquilonialle kuin Aleksanteri Suuren valtakunnalle aikoinaan.

Ehkei sitä sen takia enää olekaan.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: X-men - 28.11.2013 klo 21:06:17
Huolettomana barbaarina voi miekkojaan tietysti kostutella aivan mielitekojensa mukaan, mutta
kuninkaaksi asti noustessa "äpäräperilliset" saattavat aiheuttaa ongelmia.

Conanin kuolinpediltä on saattanut käynnistyä mielenkiintoinen "valtaistuinpeli".

Sitä en tiedä, onko aiheesta sitten kirjoitettu, edes fanifiktiota?

Kunkuksi nousu on kaukana mahd. tulevaisuudessa.

Vaikka fanficciä tehdään mistä tahansa niin tuskin Conanista ja tämän lapsista, sinällään voisi olla hieno ns. what if-tarina.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Anonyymi - 28.11.2013 klo 22:21:19
Conanista kunkkuna on tehty sarjakuvia vaikka kuinka. 80-luvulla Marvelilta ja nykyään pukkaa monenlaista minisarjaa DH:lta. Ja niissä on esiintynyt Conanin jälkeläisiä.

Conanin kuolemanrunokin on olemassa, Lin Carter kirjoitti. Ei siinä jälkeläisistä tainnut mitään olla. Eli se on Conanin elämän viimeisin kronologinen teos.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Tina DeMona - 28.11.2013 klo 22:50:09
Kunkuksi nousu on kaukana mahd. tulevaisuudessa.

Ei se Howardilla ollut kun varmaan neljäsosa Conan-tarinoista plus se yksi ainut romaaninpituinen kertoivat nimenomaan siitä ajasta Conanin elämää.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 03.12.2013 klo 15:13:44
Kannattaa muuten lukaista Guy Windsorin ja Petri Hiltusen esipuheet näihin kirjoihin rinnakkain, mikä vinkkinä mainittakoon. Vinkeä näkökulmaero tarjolla.
Miekkailunopettaja Guy Windsorin saaminen uuden kirjan esipuheen kirjoittajaksi on hieno löytö – saako kysyä, tapahtuiko se nimenomaan suomalaiseen painokseen sinun tai muun toimituksen toimesta?

Selvitin vastauksen kysymykseeni lopulta itse. Guy Windsor kirjoitti tekstinsä nimenomaan suomalaiseen Conan-kokoelmaan, kertoo hän itse (http://guywindsor.net/blog/2013/10/conan-the-barbarian-role-model/) mukavassa blogissaan. Linkistä löytyy kyseinen kirjoitus englanniksi. Janne Suominen suomensi sen kirjaan.

Lisäys: Esim. tämä tarina vanhasta miekasta (http://guywindsor.net/blog/2013/12/a-medieval-mystery-the-sword-of-windsor-revealed/) on tosi hauska. Se osoittaa samalla sen, että Guylla on loistavia suomalaisia ystäviä.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Anonyymi - 07.12.2013 klo 23:26:44
Conan the Barbarianin ensimmäinen numero oli yllätysmenestys, mutta sen jälkeen suosio laski tasaisesti. Jopa niin paljon, että Stan Lee lopetti lehden seitsemän numeron jälkeen.

Lopettamisesta kuultuaan Roy Thomas marssi heti Stanin puheille ja kertoi että ei nyt tilanne vielä niin huono ole, ensimmäinen numero oli vain ihan poikkeuksellisen suosittu. Stan Lee sanoikin ettei suosion lasku ollut ainoa syy. Stan halusi Barry Smithin piirtämään supersankareita. Sen jälkeen Roy Thomasin olikin helppo perustella, että hyvä on, mutta ei lehteä lopettaa tarvitse, valitaan uusi piirtäjä.

Roy olikin Stanin lellipoika, ja pystyi helposti kääntämään Stanin pään.

Ja kyllähän Smith jatkoi vielä tuosta eteenpäinkin Conania, numeroita oli valmiina jo monta. Muutaman vuoden ajan Smith teki sitten muitakin sarjakuvia Marvelille, kunnes lopetti kokonaan sarjakuvien tekemisen vuonna 1973. Palasi myöhemmin tekemään, mutta se on taas toinen juttu.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: TexKiller - 12.04.2014 klo 15:15:29
Varmasti löytyisi netistä jos osaisi hakea mutta minä en eli tiedustelua;listaa Suomessa julkaistuista mustavalkoConaneista?Vuosikerrat 1984-1985 löytyy, 2/1993 ja 1-3/1996...

Värillisiä en ota keräiltäväksi, aika laimeeta tavaraa mutta ilmeisesti puuttuvissa potentiaalia isompaankin projektiin?Albumeista muistan ainankin liekkiveitsen ja kun jumala herää mitkä uupuvat...
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Dwight - 12.04.2014 klo 16:26:07
Liekkiveitsi ?
Tuosta :

http://www.huuto.net/hakutulos?words=conan+liekkiveitsi&search-button=Hae

Kun jumala herää :

http://www.huuto.net/hakutulos?words=kun+jumala+her%C3%A4%C3%A4&search-button=Hae

D
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: jussih - 12.04.2014 klo 16:30:36
Täällä "jotain":

http://www.perunamaa.net/sarjakuvat/publication.php?id=conanbarbaari
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: TexKiller - 12.04.2014 klo 16:51:35
Täällä "jotain":

http://www.perunamaa.net/sarjakuvat/publication.php?id=conanbarbaari
Tuo lista valitettavast ei ihan riittävä kun en ala missään nimessä haalimaan conan the barbarianin(julkaistiinkohan conan the kingiä?) numeroita ja tuossa ei eritelty alkuperäisiä lähteitä..

Kansikuvat kyllä aika pitkälti suuntaa-antavat, ja 70luvun conanit jo löytyvät kovakantisesta albumista.

Näitä olisi mukavampi alkaa ostella huutonetistä ja tilailla divuista kun varma lähde tiedossa.

Vai olenko missannut jotain ja perunamaalla myös alkuperäisnumerot ilmoitettu mutta en löytänyt niitä?
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Anonyymi - 12.04.2014 klo 17:19:47
King Conan/Conan the King -lehden tarinoita ei ole muistaakseni suomeksi tullut yhtään.

Muutenhan näitä kannattaa hankkia alkukielellä, kun suomennoksetkin olivat välillä niin ja näin.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: TexKiller - 12.04.2014 klo 17:33:49

Muutenhan näitä kannattaa hankkia alkukielellä, kun suomennoksetkin olivat välillä niin ja näin.
Olen kyllä periaatteessa samaa mieltä(en ole hankkinut mutta SSOC on hienoina uusintapainoksina jenkeissä) mutta koska suomen "runko" eli 1984&1985 löytyy ja keräilykohteet aika kortilla tällä hetkellä, suomessa julkaistut SSOC:t olisi aika oivallinen kohde..Ei liian haasteellisia mutta ei sentään jokaisesta divusta löydy.

Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Anonyymi - 12.04.2014 klo 17:45:29
Haluatko KIlleri tehdä kaupat pehmeäkantisista 500-sivuisista SSOC-kirjoista? Kerran luetut neljä ekaa osaa. NM. Numeroon 48 asti, myös Savage Talesit ovat mukana.

En viittinyt jatkaa sarjan ostamista kun tilanpuute ahistaa.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: TexKiller - 12.04.2014 klo 18:39:24
Haluatko KIlleri tehdä kaupat pehmeäkantisista 500-sivuisista SSOC-kirjoista? Kerran luetut neljä ekaa osaa. NM. Numeroon 48 asti, myös Savage Talesit ovat mukana.

En viittinyt jatkaa sarjan ostamista kun tilanpuute ahistaa.
Kyllähän tuo ainankin paperilla kiinnostaa edellyttäen ovat ilman klommoja selkämyksissä(vihaan niitä)....

Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Anonyymi - 12.04.2014 klo 18:57:52
Katsoin suurennuslasin kanssa. Ei klommon klommoa.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: tertsi - 23.10.2014 klo 07:24:28
Luin pätkän Conan Palkkasoturia. Ihan vetävää settiä, mutta noin kolmenkymmenen sivun jälkeen totesin että olen vain liian vanha nauttiakseni tästä miekka ja magia -hutusta (vaikka samaa genreähän on myös suuresti arvostamani Game of thrones -saaga). Mutta jos joku tästä diggaa, niin ymmärrän sen. Omassa lajissaan kelpo tavaraa.

Buscema vaikutti nopean selailun perusteella ylivoimaisesti kirjan parhaalta piirtäjältä.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: X-men - 23.10.2014 klo 19:57:13
Uusimmassa All-new X-Factorissa Quicksilver vaihtaa pressan salkun toiseen jossa on sisällä pino Conaneja. Tuskin Dark Horse tuosta närkästyy (ilmaista mainosta).
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Curtvile - 23.10.2014 klo 21:54:15
Uusimmassa All-new X-Factorissa Quicksilver vaihtaa pressan salkun toiseen jossa on sisällä pino Conaneja. Tuskin Dark Horse tuosta närkästyy (ilmaista mainosta).

Niin ehkä koska Yhdysvaltain presidentillä Barack Obamalla on harrastuksia (http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/barackobama/3401168/Barack-Obama-The-50-facts-you-might-not-know.html):
Lainaus
"He collects Spider-Man and Conan the Barbarian comics."
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: X-men - 24.10.2014 klo 19:58:18
Niin ehkä koska Yhdysvaltain presidentillä Barack Obamalla on harrastuksia (http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/barackobama/3401168/Barack-Obama-The-50-facts-you-might-not-know.html):

Olkoot vaan mutta ei pressa minusta Obamalta näyttänyt (tosin ei pressa ollut oikein kunnolla kuvissa yhtään).
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Veli Loponen - 25.02.2015 klo 12:14:26
Mulle ainoa ja oikea Conan-piirtäjä on aina ollut John Buscema ja sen rinnalla Winsor-Smith on näyttänyt vähän kömpelöltä ja rumalta. No, nyt olen lueskellut Dark Horsen Chronicles of Conaneita ja täytyy vaihtaa kantaa. Buscema pysyy kyllä ykkösenä, mutta osasi Barrykin selkeesti jo tuolloin piirtää.
Olen nyt kakkoskokoelmassa ja hyviä tarinoita on ollut. Ainoa miinus on hurja uudelleenväritys, mutta siihenkin tottuu yllättävän nopeesti.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: tmielone - 25.02.2015 klo 13:42:48
Buscema on minustakin ykkönen. Hetken haaveilin hänen Conan-originaalinsa omistamisesta mutta 4000 euron hintalappu sai minut järkiinsä.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Veli Loponen - 09.03.2015 klo 18:23:01
Conanissa oon nyt pääsyt virallisesti Windsor Smithin juoksun loppuun. Ihan huikeeta, kuinka Barry kehittyy loppua kohden.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: X-men - 09.03.2015 klo 19:31:08
Altered states: Red Sonjan juonikuvaus tuntuu Sonja+Hämis vs Kulan Gath ja Xt+Kostajat vs Kulan Gath tarinoiden yhdistelmältä.

Sonjan ja Conanin yhteisseikkailut (crossoveri) ovat olleet ihan kohtuuhyvää tavaraa.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: X-men - 17.07.2015 klo 20:03:11
Vaikka Red Sonja teki ensiesiintymisensä vuonna 1973 niin silti tuo Red Sonja #1973 numerointi kummastuttaa. Nyt ei edes ole mikään juhlavuosikaan (paitsi ekalle alkuperälle) Sonjalle ja Sonjan lehtiäkin lienee tullut enemmän kuin vajaat 2000.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Veli Loponen - 17.07.2015 klo 23:39:03
Sillä vaan juhlistetaan Sonjan alkuperää. Numerointikin viittaa vain ensiesiintymisvuoteen, ei ilmestyneiden numeroiden määrään (joita on tuskin neljäsosaakaan tuosta määrästä).
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: X-men - 29.01.2016 klo 20:26:18
Conan ja Kazar jakoivat lehden mutteivat seikkailleet yhdessä vai?

http://www.fumetto-online.it/ew/ew_albi/images/CORNO%20EDITORIALE/CONAN-E-KAZAR_006.jpg
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Anonyymi - 29.01.2016 klo 21:32:13
En tiedä mikä on tuon italialaisen lehden sisältö. Savage Talesin alkupään numeroissa oli sekä Conania että Ka-Zaria, mutta visusti omissa tarinoissaan.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: X-men - 30.01.2016 klo 20:13:29
En tiedä mikä on tuon italialaisen lehden sisältö. Savage Talesin alkupään numeroissa oli sekä Conania että Ka-Zaria, mutta visusti omissa tarinoissaan.

Juu yhdessä (ainakin) kannessa http://static.comicvine.com/uploads/scale_small/11111/111113851/3459130-savage_tales_vol_1_5.jpg oli sekä Ka-Zar (Sabun kanssa) ja Conan ja tuo antaa vaikutelman että yhteisseikkailu. Hiukka vaikea noiden olisi kyllä seikkailla yhdessä kun ajallisesti eroa on pari tuhatta vuotta ja maantieteellisestikin eroa on ~16000 kilsaa.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 31.01.2016 klo 00:14:13
Noh, käsikirjoittaja voi aina keksiä jonkun aikasiirtymän tai jotain. Kaamea noita siirtää jomman kumman toisen sankarin aikaan ja sitten alkaa quest, pitäää löytää jokin maaginen asia tai tavara, jolla toinen pääsee takaisin omaan aikaansa.

Timo
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: X-men - 31.01.2016 klo 22:41:32
Conan piipahti Marvelilla ollessaan nykyajassa eli ei se mahottomuus ole ja Sonjakin (tai siis tämän sielu tjsp) kävi myös piipahtamassa nykyajassa. Kulan Gath mikäli elossa lienee yhä nykyajassa.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Anonyymi - 31.01.2016 klo 23:08:06
Piipahtiko Conan jossain nykyajassa paitsi What Ifissä?
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: X-men - 01.02.2016 klo 21:12:36
Piipahtiko Conan jossain nykyajassa paitsi What Ifissä?

Parissa What Ifissä ja vilahti mm. Avengers Forever #12ssa ja Excalibur #47ssa.

https://en.wikipedia.org/wiki/Conan_%28Marvel_Comics%29
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Anonyymi - 01.02.2016 klo 21:49:57
Vähän kaukaa haettua Conania. Eikä kumpikaan ole edes nykyajassa.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: MarXus - 07.04.2016 klo 22:59:38
Ostin divarista Conan-julkaisun Paratiisin portit ja huomasin selkämyksessä ja sisäkannessa numeron kaksi. Pitäisikö ensin metsästää tuo ykkösosa (ilmeisesti nimeltään Säilä sivaltaa taas) vai voiko huoletta syöksyä Paratiisin porteista sisään?
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: X-men - 08.04.2016 klo 20:37:04
Ostin divarista Conan-julkaisun Paratiisin portit ja huomasin selkämyksessä ja sisäkannessa numeron kaksi. Pitäisikö ensin metsästää tuo ykkösosa (ilmeisesti nimeltään Säilä sivaltaa taas) vai voiko huoletta syöksyä Paratiisin porteista sisään?

Ykkösen saisi huudosta 15+ eukolla.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 18.04.2016 klo 14:57:02
Ostin divarista Conan-julkaisun Paratiisin portit ja huomasin selkämyksessä ja sisäkannessa numeron kaksi. Pitäisikö ensin metsästää tuo ykkösosa (ilmeisesti nimeltään Säilä sivaltaa taas) vai voiko huoletta syöksyä Paratiisin porteista sisään?

Minusta tuo spessu toimii itsenäisenäkin, mutta osaat varmaan itse vastata kysymykseen parhaiten. Tuntuuko seikkailu sinusta itsestäsi sekavalta vai ei?

Harmi muuten kun noita Dark Horsen Conaneja ei ilmestynyt enempää suomeksi.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: amasofi - 10.08.2016 klo 23:09:14
Vinkkinä Conan-keräilijöille. Tänään 10.8.2016 on Tori.fi palveluluun tullut myyntiin Conan 1/1975 & 2/1975 yhteishintaan 100 eur. Mulla noi numbat jo on, niin en tarvi ... mutta vinkki muille. Ei ne kauan siellä varmaan oo ostamattomina. http://www.tori.fi/pohjois-karjala/Ensimmaiset_Conan_julkaisut_29298664.htm?ca=7&w=3
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: X-men - 11.08.2016 klo 20:10:59
Kattelin noita Dynamiten julkaisemia RS-tradejen kansia ja näytti siltä että alkujaan bikinit peittivät enemmän kuin Dynamiten aikana.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: X-men - 22.01.2017 klo 19:47:10
Uudessa Red Sonjassa päähenkilö on sitten modernissa maailmassa ensi kertaa (edellisillä kerroilla lainasi Hämiksen ex-vaimon kroppaa) ja kukas muukaan on pääpahiksena kuin Kulan Gath (jonka Sonja on jo muutamaan otteeseen päästänyt päiviltä). 1 variaatiokansista on kunnon homage Byrnen tekemälle Hämis/Sonja team-upille.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: X-men - 03.09.2017 klo 21:06:15
Kun Sonja on nykyajassa niin Conanin ja Red Sonjan teamupit on hankalahkoa toteuttaa joten Dark Horsen ja DCn pomot saivat päähänsä tehdä Wonder Womanin ja Conanin teamupin.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: X-men - 05.12.2017 klo 21:40:18
Red Sonjan metallibikinit on ilmeisesti vaikea piirtää kun samassa lehdessä (Pathfinder Worldscape Red Sonja) ne vaihtelivat normaaleista bikineistä bikineihin joissa ei ollut keskellä sitä nahkanauhaa ja viimeinen versio oli sitten rintaliivimallinen jossa etuosa oli pelkkää metallia.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Lurker - 05.12.2017 klo 21:45:38
Red Sonjan metallibikinit on ilmeisesti vaikea piirtää kun samassa lehdessä (Pathfinder Worldscape Red Sonja) ne vaihtelivat normaaleista bikineistä bikineihin joissa ei ollut keskellä sitä nahkanauhaa ja viimeinen versio oli sitten rintaliivimallinen jossa etuosa oli pelkkää metallia.

🤣
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Curtvile - 14.01.2018 klo 20:21:04
Kimmerialainen palaa Hiiren Ihmeiden taloon (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,5973.msg488249.html#msg488249)
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: X-men - 15.01.2018 klo 20:38:27
Kimmerialainen palaa Hiiren Ihmeiden taloon (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,5973.msg488249.html#msg488249)

Seuraavaksi Conan teurastaa Ankat ja Hiiret.

Conanin ja Red Sonjan team-upit ovat olleet hyviä ja tämän myötä loppunevat kun Marvel ei niitä juuri harrasta enää ja Dynamite taasen keskittyy yhtiön sisäisiin crossovereihin.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Lurker - 22.01.2018 klo 18:49:11
Glénat teki Mikki Hiirestä taas coolin, seuraavana onkin sitten vuorossa Conan!

http://www.superpouvoir.com/conan-glenat/

Tulossa on 12 albumia eri taiteilijoilta, kaikki tarinat ovat ehtaa Robert E. Howardia.

BONJOUR, CONAN LE CIMMERIEN!

(http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php?action=dlattach;topic=3165.0;attach=36734)
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Anonyymi - 29.09.2018 klo 17:35:18
Alkuvuonna starttaa Marvelilta peräti kolme Conan-lehteä.

Tammikuu: Conan the Barbarian
Helmikuu: Savage Sword of Conan
Maaliskuu: Age of Conan.

https://www.bleedingcool.com/2018/09/29/marvel-3-ongoing-conan-comics-barbarian-savage-sword-age-of/
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: X-men - 05.01.2019 klo 19:44:21
Eka Marvelin uusista Conaneista ilmestynyt ja oli sitä taattua Conania eli verta, viiniä ja kauniita naisia (ei toki alastomuutta kuten reilut 30 vuotta sitten). Taide ei toki vetänyt vertoja 1980-luvun Conaneille mutta ei sitä oikein voi odottaa edes ja ei tuo piirrosjälki jne mitään huonoa ollut.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Curtvile - 22.01.2019 klo 17:58:00
Tänään fyysinen kappale tuli perille ja alun perusteella Jason Aaron kirjoittajana on mies paikallaan. Mahmud asrarin ansiot piirtäjänä ovat jo vuosia olleet kiistattomat.
(https://66.media.tumblr.com/31c1fca7b8709d843c3f7ed028035cab/tumblr_plqp9cB72n1qj34j2o1_400.jpg)

Sopivasti saapui Robert E Howardin syntymäpäivänä. Crom.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: X-men - 11.02.2019 klo 19:41:24
Täytyy myöntää että Sonjan notkeus on epätodellista.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Gothicus - 12.02.2019 klo 12:13:58
Täytyy myöntää että Sonjan notkeus on epätodellista.
Näköjään myös muu anatomia kautta linjan.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Curtvile - 12.02.2019 klo 18:42:28
Täytyy myöntää että Sonjan notkeus on epätodellista.

Ja liittyy nykyConaniin... miten?
Vaikkakin tämä variaatio on alunperin Marvelin luomus (Roy Thomasin johdolla REHnhyvin erilaisesta historiallisesta hahmosta) ei Red Sonja ole ollut Marvelin hahmo vuosikausiin eikä ole nytkään.
Elokuvasta lähtien hahmon oikeuksia hallinnoinut Red Sonja LLC on diilannut oikeudet Dynamite comicsille eikä naispaholainen kuulu Conan kauppaan.

Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: X-men - 13.02.2019 klo 20:38:48
Sonja ei ole saanut omaa ketjuaan ja seikkailevat samoissa maisemissa eli sopinevat samaan ketjuun (kuten Vesimies ja Namor).
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Anonyymi - 15.02.2019 klo 14:40:31
Ostaminen nettikaupoista laajeni. Jatkuu täällä:
http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,7047.0.html
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Curtvile - 19.02.2019 klo 23:31:29
Täytyy myöntää että Sonjan notkeus on epätodellista.
Sonja ei ole saanut omaa ketjuaan ja seikkailevat samoissa maisemissa eli sopinevat samaan ketjuun (kuten Vesimies ja Namor).

Hain tänään mm. tuoreimman Red Sonjan. (tämä Mark Russellin ja Mirko Colakin versio alkoi taas ykkösestä)
Jännästi tuota edellä postattua kuvaa ei löydy ko teoksesta.
Piirrosjälki on aivan erilaista.

Sinällään hyrkanialaista naispaholaista lukee ihan ilokseen. Metallibikini on suurinpiirtein yhtä uskottava kuin muutkin ns. tissipanssariston osat mutta tuore kirjoittaja(mm. tuoreimmat Flintstones-Kiviset ja Soraset sarjakuvat) puhaltaa kivasti henkeä.
jo tämä ykkösnumero tarjoilee upeaa diplomatiaa joka vertautuu lakonialaisiin ja zaporogien vastineeseen Osmanien sulttaanille.


Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: X-men - 20.02.2019 klo 20:18:22
Se kuva oli fani artistin (special artist) tekemä. Toki Sonja ei ole ainoa joka esittelee tuota 90 asteen lannekäännöstä. Tiedä sitten oliko vain digiversiossa.


Mukavasti näissä uusissa Conaneissa on kartta (osittainen) mutta ei sinällään auta selvittämään että missä Conan kulloinkin lahtailee.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Miqz - 22.04.2019 klo 17:04:17
Onkos Suomessa julkaistuja Conaneita indeksoitu mihinkään? Kiinnostaisi onko ne 70-luvun sarjakuvalehdessä ja omassa lehdessä tulleet tarinat julkaistu uudelleen jossain vaiheessa?
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: TOSA - 22.04.2019 klo 19:18:57
Tämän ketjun sivulla 22 on myös sarjakuvalehdessä olleiden tarinoiden alkuperäisnumerot listattuna
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 22.04.2019 klo 19:39:01
Jep, tietoa löytyy ketjusta aiemmin.

Linkki on mainio, mutta kannattaa ottaa huomioon, että sieltä puuttuu ihan viimeisimmät julkaisut, olikohan niitä yhteensä kolme (Egmontin kaksi kirjaa ja Jalavan yksi strippialbumi).
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: X-men - 22.04.2019 klo 19:49:06
Eli Conan - Barbaari ja Aarrelaiva ja Palkkasoturi
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Miqz - 22.04.2019 klo 21:52:48
Kiitokset vastauksista! Näistä yhdistelemällä tieto on kaivettavissa. Pahoittelut etten selannut koko ketjua ennen kuin kysyin  >:D :police:
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Jarkko Sikiö - 05.05.2019 klo 20:56:05
The Savage Sword of Conan, eli ne 70-luvun julkaisut ovat palanneet Marvelille, kuten tiedetään.

Yhdellä silmäyksellä arvioituna näyttäisi siltä, että tämä on sitä samaa Dark Horse -digimateriaalia, jossa nyt vain on uusi logo.

Tämä siis tarkoittaa sitä, että John Busceman viiva on niin haaleaa, että sitä tuskin erottaa valkoisesta ja sitten päälle on läiskäisty mustia pintoja niin, että kontrastin vuoksi vaikuttaa kuin naisilla olisi hiuskuontalossa paketti mämmiä.

Surkeaa. Siis todella surkean, surkean, surkeaa.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Illodiini - 06.05.2019 klo 18:31:00
The Savage Sword of Conan, eli ne 70-luvun julkaisut ovat palanneet Marvelille, kuten tiedetään.

Yhdellä silmäyksellä arvioituna näyttäisi siltä, että tämä on sitä samaa Dark Horse -digimateriaalia, jossa nyt vain on uusi logo.

Tämä siis tarkoittaa sitä, että John Busceman viiva on niin haaleaa, että sitä tuskin erottaa valkoisesta ja sitten päälle on läiskäisty mustia pintoja niin, että kontrastin vuoksi vaikuttaa kuin naisilla olisi hiuskuontalossa paketti mämmiä.

Surkeaa. Siis todella surkean, surkean, surkeaa.
Puhutko nyt siis Savage Sword omnibuksesta? Ole hyvä ja  tarkenna hiukan.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Veli Loponen - 06.05.2019 klo 18:43:47
Luultavasti kyse on Marvelin Comixology-uusintajulkaisusta, joka tosiaan luultavasti on Dark Horsen jäljiltä. Samaan tapaan Marvel kierrätti DHn Tähtien Sodatkin. Korvasi vain DHn logon omallaan.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Curtvile - 06.05.2019 klo 19:07:33
Tämä tuore Savage Sword of Conan on hyvää settiä, Gerry Dugganin käsikirjoitus ja Ron Garneyn piirros.
Varmaan on diginäkin, itseä vaan se ei kiinnosta.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Toni - 06.05.2019 klo 19:35:33
The Savage Sword of Conan, eli ne 70-luvun julkaisut ovat palanneet Marvelille, kuten tiedetään.

Yhdellä silmäyksellä arvioituna näyttäisi siltä, että tämä on sitä samaa Dark Horse -digimateriaalia, jossa nyt vain on uusi logo.

Tämä siis tarkoittaa sitä, että John Busceman viiva on niin haaleaa, että sitä tuskin erottaa valkoisesta ja sitten päälle on läiskäisty mustia pintoja niin, että kontrastin vuoksi vaikuttaa kuin naisilla olisi hiuskuontalossa paketti mämmiä.

Surkeaa. Siis todella surkean, surkean, surkeaa.

Et varmaan tarkoita tuota uunituoretta kokoelmaa, jota kaikki ovat kehuneet:

https://www.amazon.com/Savage-Sword-Conan-Original-Omnibus/dp/1302915320 (https://www.amazon.com/Savage-Sword-Conan-Original-Omnibus/dp/1302915320)

Tai tuota:

https://www.amazon.com/Conan-Barbarian-Original-Marvel-Omnibus/dp/1302915126 (https://www.amazon.com/Conan-Barbarian-Original-Marvel-Omnibus/dp/1302915126)

Ainakin olen itse elänyt siinä uskossa, että nämä olisivat hyvinkin laatutietoisia julkaisuja.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Jarkko Sikiö - 06.05.2019 klo 21:21:50
Ainakin olen itse elänyt siinä uskossa, että nämä olisivat hyvinkin laatutietoisia julkaisuja.

The Savage Sword of Conan -sarjan ensimmäinen numero (1974) on digitaalisena identtinen kuin Dark Horsen ensimmäinen kokoelma digitaalisena (2007).

Kuten Veli totesi, ne varmaan saivat saman käsittelyn kuin Tähtien sodat, eli logo vain vaihtui.

Ongelma niissä on, että kontrastit on vedetty BWS:n tapauksessa ihan tappiin jolloin harmaat pinnat muuttuivat valkoiseksi ja kuvittajan viiva katosi valkoisen alan syödessä sitä. Buscema näytti taas ihan oudolta, siinä oli varmaan mustia pintoja poimittu omalle layerille ja vedetty niille eri kontrastiarvot.

Tämä on digitointia ilman entisöintiä.

En tiedä Omnibus-kokoelmista muuta kuin, että tuo Tonin Amazon-linkin takaa näkyy jonkun käyttäjän ottamia valokuvia ja BWS:n sivu näyttää siinä ihan toisenlaiselta (ts. harmaa pinta ja viiva näyttää olevan voimissaan).

Ei tietenkään olisi ensimmäinen kerta kun sama materiaali on kahtena eri digilaatuna, mutta mitä helvatan jälkeä tässä nyt enää on.

Täytyypä tutustua tuohon Omnibukseen myöhemmin ajan kanssa.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: X-men - 07.05.2019 klo 19:22:02
Ei tietenkään olisi ensimmäinen kerta kun sama materiaali on kahtena eri digilaatuna, mutta mitä helvatan jälkeä tässä nyt enää on.

Toiset tykkää äidistä ja toiset tyttärestä eli joillekkin kelpaa kaikki ja toisille taas kelpaa vain tietty asia. Ei siinä jälkimmäisen kuluttajan näkökulmasta ole  järkeä mutta julkaisijan näkökulmasta on kun saa myytyä opukset kolmeen kertaan (ekalle ryhmälle kerran ja tokalle kahdesti).
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Jarkko Sikiö - 07.05.2019 klo 19:50:04
Toiset

Käännä hetkeksi autokommentointi pois päältä.

Jos sama sivu on sähköisessä palvelussa virheellisenä, kun virheetön sivu on saatavilla, ei sille ole käytännön perusteita.

Olisi sitten asia erikseen, jos olisi sama sivu kahtena eri versiona esim. alkuperäisillä väreillä ja uudelleen väritettynä.

Kyse on laatuongelmasta ja heikosta kuluttajatietoisuudesta. Tässä huomioita ja argumentteja (http://www.kvaak.fi/index.php?articleID=2401) asiaan liittyen.

Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 25.06.2019 klo 22:42:41
Suomessa julkaistuista Conaneista:

Eli Conan - Barbaari ja Aarrelaiva ja Palkkasoturi

Kyllä. Ja huomasin, että vielä jäi mainitsematta viimeisin julkaisu eli RW:n tuoreehko Conan/Ihmenainen-kirja, josta panen lähipäivinä arvostelun Kvaakiin.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Jarkko Sikiö - 25.08.2019 klo 03:56:47
Kuvittelin ensin Savage Avengers -sarjan olleen vitsi. Ja nyt tämä.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: X-men - 25.08.2019 klo 19:29:29
Kuvittelin ensin Savage Avengers -sarjan olleen vitsi. Ja nyt tämä.

LOL!!!!!!!!!!!!

Disney näköjään oikein kunnolla lypsää Conania, seuraavaksi varmaan sitten team-uppia eri sankareiden ja sankarittarien kanssa.


Ja muitakin hahmoja tuodaan taas esille kun äskettäin alkoi Valerian seikkailut, kumma kun tuolla kukaan ei-rehellinen selvisi hengissä kun tuntuu että varkaitten lahtaajia oli joka niemen notkossa.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: X-men - 11.01.2020 klo 19:33:25
Täällä ei ole nähty Savage Sword of Conan #1 lehteä vai? Eka tarina vaikutti tutulta ja en sen kummemmin ole Conania seurannut.

Samaisen lehden kakkostarina oli aikalailla vihjailevampi kuin sen samaisen tarinan väriversio (CTB #16) elos jos Comics Code oli hyväksynyt alkup. mv-version niin tuskin väritetty sen kummemmin olisi pitänyt olla CCn vastainen.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Veli Loponen - 11.01.2020 klo 20:37:35
Savage Swordin makasiiniformaatti ei tarvinnut Comics Code -tarkistusta eli sitä ei siellä ole myöskään tarkastettu saati hyväksytty.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: wilpå - 11.01.2020 klo 22:10:51
Juuri tuli SSOC Omnibus 2 postissa.
Laatu matskua. Kulta-aikaahan tämä oli. #50 jälkeen alkoi taso laskea, eli pitää tilata vielä kaksi kirjaa niin päästään numeroon 60 (mikäli veikkaan oikein) ja miettiä sitten josko jättäisi siihen.

Kalliita nämä ovat mutta on viimeisen päälle tehty. Painojälki, sidonta ja toimitettu pieteetillä. Mulla oli nuo DH Conanit, mutta myin toissa kesänä veks eikä niitä jäänyt ikävä, nyt niistäkin huudetaan hirmusummia ulkomaisilla kauppapaikoilla.

Eli jos hinta arveluttaa niin uskallan suositella varauksetta näitä opuksia jos Conan kiinnostaa. Buscema/Alcala combo ei ole koskaan näyttänyt näin hyvältä.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: TOSA - 11.01.2020 klo 23:57:07
Täällä ei ole nähty Savage Sword of Conan #1 lehteä vai? Eka tarina vaikutti tutulta ja en sen kummemmin ole Conania seurannut.

Samaisen lehden kakkostarina oli aikalailla vihjailevampi kuin sen samaisen tarinan väriversio (CTB #16) elos jos Comics Code oli hyväksynyt alkup. mv-version niin tuskin väritetty sen kummemmin olisi pitänyt olla CCn vastainen.
Savage sword of conan 1 Curse of the undead -man tarina on julkaistu Conan barbaari 2/93 nimellä Kuolemattoman kirous joka on muuten sama mutta otettu väritettynä versiona Conan the barbarian 78 numerosta. Lyhennetty näköjään kahdella sivulla. Suoraan Savage sword of conan 1 lehdestä otettu lyhentämätön tarina löytyy Conan 2/85 nimellä kuolleen kirous.

Savage sword of conan 1 sisältää myös tarinan Frost giants daughter tarinan joka on julkaistu suomeksi Conan 2/85 nimellä Lumijumalan tytär. Tätä varmaan tarkoitat vihjailevammalla tarinalla. Väritetyssä versiossa on kahdessa ruudussa läpinäkyvä harso varitetty keltaiseksi ja kahteen ruutuun lisätty keltainen harso jota ei ollut alkuperäisessä versiossa. Alkuperäisessä versiossakin on harso kuitenkin sensuroimassa kaikkia muita paitsi noita kahta ruutua. Ei siis kovin vihjaileva.

Red Sonja tarina savage sword of conan 1:stä löytyy nimellä Sonja Conan 2/85.

Vastauksena siis kysymykseen onko julkaistu savege sword of conan 1 on vastaus että on julkaistu. Onko julkaistu sensuroimattomana niin siihenkin on vastaus kyllä 2/85
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: TOSA - 11.01.2020 klo 23:59:02
Juuri tuli SSOC Omnibus 2 postissa.
Laatu matskua. Kulta-aikaahan tämä oli. #50 jälkeen alkoi taso laskea, eli pitää tilata vielä kaksi kirjaa niin päästään numeroon 60 (mikäli veikkaan oikein) ja miettiä sitten josko jättäisi siihen.

Kalliita nämä ovat mutta on viimeisen päälle tehty. Painojälki, sidonta ja toimitettu pieteetillä.
Hienoja nämä kyllä ovat Conan the barbarian ja savage sword of conan omnibukset ovat juurikin syy siihen miksi myyn suomeksi julkaistuja Conaneita pois

Edit. huonona puolena kyllä se että nyt kun on lukenut suomeksi julkaistut conanit kronologisessa järjestyksessä niin kaksi seuraavaa conan the barbarian omnibusta menee lukemattomana x vuodeksi hyllyyn
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: OM - 12.01.2020 klo 14:33:53
Olen jotenkin hurahtanut nyt Conan sarjakuviin vanhoilla päivillä... ::.. kun niitä ostelin divarista edullisesti. Huomioni kiintyi varsinkin joidenkin numeroiden kansikuviin jotka saivat minut ostamaan niitä. Tietenkin pidän John Busceman taiteesta, mutta nuo kansikuvat olivat minusta todella huikaisevia. Kuka taiteilija on tehnyt tässä postauksessa olevan kansikuvan? Tunnistan tuon tekijän kannet, mutten tiedä tekijää?
Kuvan graafisuus säväytti ja tuossa ilmeessä on jotain maagista Conanilla. Inspiroiduin aiheesta kovin. Nyt suunnittelen samantyyppistä kuvitusta, joka ei  ole kuitenkaan Conan mutta barbaari kansaan kuuluva raaka ja brutaali taistelija jonka kimppuun on käynyt suuri Nemean leijona, jolla suunnittelen 6 jalkaa. Teen kuvan mahdollisesti yhteistyössä erään kvaakkilaisen taiteilijan kanssa. 
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Lurker - 12.01.2020 klo 14:42:14
-- Kuka taiteilija on tehnyt tässä postauksessa olevan kansikuvan? Tunnistan tuon tekijän kannet, mutten tiedä tekijää?
--

Bob Larkin (https://marvel.fandom.com/wiki/Savage_Sword_of_Conan_Vol_1_103).

Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: OM - 12.01.2020 klo 14:45:50

Kiitos paljon Lurker. Sain tarvitsemani vastauksen nopeasti. On tosi hienoa, että täällä kvaakissa saa vastauksia niin moneen asiaan. Tämä on hyvin arvokas portaali minulle ja monille muille sarjakuvista ja muusta siihen liittyvästä kiinnostuneille. Nyt vain etsimään kuvia tuon taiteilijan tuotannosta. Toivon että löytyy vaikka EU:n tietosuoja pykälät ovatkin kaventaneet kovasti kuvien löytämistä tätä nykyä.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: X-men - 12.01.2020 klo 19:52:30
Vastauksena siis kysymykseen onko julkaistu savege sword of conan 1 on vastaus että on julkaistu. Onko julkaistu sensuroimattomana niin siihenkin on vastaus kyllä 2/85

Sensuroimattomuudella ei väliä vaan se sensuuriero kakkostarinan mv- ja väriversion välillä vain huvitti.

Sonjan ja Conanin team-uppia ei mainittu siellä Suomalaisella Conan-sivustolla tai sitten se on piilossa.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: X-men - 27.01.2020 klo 19:26:51
Kummat on nuo Kulan Gathin oikeudet kun sekä Marvel että Dynamite käyttävät hahmoa.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: amasofi - 02.02.2020 klo 16:05:59
Ablaze sai vihreetä valoa Conan julkaisutoiminnan jatkamiseen  :-* :-* :-*
The Cimmerian nimikkeellä jenkkimarkkinoille "sensuroimatonta" ja raakaa Conania. Ensimmäisenä ulos tulee Red Nails sekä Queen of the Black Coast.

https://icv2.com/articles/news/view/45036/ablaze-gets-green-light-uncensored-conan-comics-series-the-cimmerian?fbclid=IwAR3qhWEw5l8kh7MbkA8ZbvhqLel2lKzg-5YZIp0ISqlhLcvb6yWl4rA4tmI

Ja tässä suora linkki Ablazen sivuille:
https://ablazepublishing.com/

Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Anonyymi - 02.02.2020 klo 17:24:36
Näköjään Amerikassa ei saa käyttää noissa Conanin nimeä ainakaan kannessa. Saas nähdä onko sisäsivuillakin vain Kimmerialainen.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: X-men - 02.02.2020 klo 19:23:37
"Sensuroimatonta" eli tuskin sen rohkeampaa kuin Marvelin aikoinaan julkaisemat Conanit.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Curtvile - 02.02.2020 klo 19:30:08
On näissä eroja.
Tosin glenatin tiskillä vielä perjantaina oikeudet olivat jumissa.
Tilaan kuitenkin uudestaan, josko olisi sitten ranskaksi ja englanniksi.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: X-men - 24.02.2020 klo 19:27:30
Nyt kun Dynamite taas on tappamassa Sonjaa (ja tietenkin henkiinherättämässä) niin pääsisköhän tämä jo top 5 kuolemisissa ja henkiinheräämisissä.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Kinkt - 18.04.2020 klo 18:14:07

- Vuoren paholaiset (Demons of the Summit), The Savage Sword of Conan the Barbarian #3 (joulukuu 1974).
Seikkailun alun sivunumero lukee väärin sisällysluettelossa.


Lisäksi kirjassa sanotaan, että julkaistu Conan 1/1987 nimellä Pirujen Vuori. Kyseessä kyllä sama tarina. Jopa hyvin samanlaisella sommittelulla, mutta silti eri taiteella. 1/1987 on Conan the Barbarian #87 (1978)
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Kinkt - 18.04.2020 klo 18:27:49
Lisäksi kirjassa sanotaan, että julkaistu Conan 1/1987 nimellä Pirujen Vuori. Kyseessä kyllä sama tarina. Jopa hyvin samanlaisella sommittelulla, mutta silti eri taiteella. 1/1987 on Conan the Barbarian #87 (1978)

Itselle vastaten, kyseessä taitaa olla värillisiä lehtiä varten uudelleen tussattu versio? Lasketaanko se samaksi julkaisuksi? En osaa oikein sanoa.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 18.04.2020 klo 19:02:51
Itselle vastaten, kyseessä taitaa olla värillisiä lehtiä varten uudelleen tussattu versio? Lasketaanko se samaksi julkaisuksi? En osaa oikein sanoa.

Conan #87 on uusinta Savage Sword #3:sta, mutta olet oikeassa, uusinta on pikkuisen erilainen varmaankin juuri värillisen lehden tarpeisiin. Suomenkielisen kirjan sisällysluettelossa pitäisi siis lukea tarkemmin, että seikkailu on julkaistu aiemmin Conan 1/87:ssä hieman eri taiteella originaalinaan Conan #87.

Hyvällä suomalaisella Conan-sivustolla lukee (http://www.muuta.net/Conan/ConanBarbarian.html#87) amerikkalaisen lehden Conan #87 kohdalla seuraava alaviite (viite 59): ”Majority of the story redrawn! Pay attention, the original version is under slightly different name, "Demons of the Summit".”

MUOKS:
Lisäsin äskeisen korjauksen tuonne Conan Barbaarin sisällysluettelon korjauksiin (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,3165.msg409870.html#msg409870) ja panin viittauksen viestiin jossa korjaus ilmoitettiin. Kirjan tiedoista voi vieläkin löytyä jotakin huomautettavaa. Ihan karseasti virheitä ja epätarkkuuksia kyllä tuossa kirjassa! Saisi kustantaja julkaista korjatut tiedot netissä.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: X-men - 18.04.2020 klo 19:28:51
Cimmerialaisen mainostetaan olevan rohkeampi jne mutta ainakin minun silmiini on samaa kauraa kuin Marvelin julkaisemat Conan-seikkailut.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Anonyymi - 19.04.2020 klo 08:33:44
70-luvulla Savage Sword oli isokokoinen magazine, jonka ei tarvinnut noudattaa codea. Jos Conan viipaloi vastustajansa ja pani hempukoita, ei sellaisia saanut julkaista uudelleen nuoremmille lukijoille suunnatussa väri-Conanissa. Joitakin harvoja uusittiin, mutta ne olivat kesympiä, ja vähän oli sensuroitu.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 19.04.2020 klo 09:12:01
Sarjakuvalehdessä olleet Conan-tarinat:


1973 3 Musta paholainen. Conan the Barbarian nro 13 jan 1972 "Web of the Spider-God"

        4 Myrskymiekka. Conan the Barbarian nro 14 mar 1972 "A Sword Called                                    
                                                                                                 Stormbringer"

        5 Kylmä kosto. Conan the Barbarian nro 20 nov 1972 "The Black Hound of
                                                                                           Vengeance"

        6 Tuhon kaivo. Conan the Barbaran nro 12 dec 1971  "The Dweller in the Dark"

1974 2 Taikapeilin salaisuus. Conan the Barbarian nro 25 apr 1973 "The Mirrors of
                                                                                             Kharam Akkad"

       4 Tuhon hetki. Conan the Barbarian nro 26 may 1973 "The Hour of the Griffin"

       5 Verikivi nimeltä Bel-Hissar. Conan the Barbarian nro 27 jun 1973
                                                                                           "The Blood of Bel-Hissar"

Perkasin nämä läpi. Sarjakuvalehden 5/1974 on typo, se on oikeasti 6/1974 kuten näkyy Moogin arkistossa olevasta lehden kannesta (http://www.antikvariaattimakedonia.fi/moog/index.php?sivu=lehti&moog_lehti_id=24029). Sarjakuvalehti 5/73:n originaali on Moogin arkiston mukaan (http://www.antikvariaattimakedonia.fi/moog/index.php?sivu=lehti&moog_lehti_id=23968) Conan #19 eikä #20, kumpi on oikein? Muutoin kaiken pitäisi olla selvät.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: TOSA - 19.04.2020 klo 12:14:38
20 the black hound of vengeance on oikea originaali
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: X-men - 19.04.2020 klo 19:23:13
70-luvulla Savage Sword oli isokokoinen magazine, jonka ei tarvinnut noudattaa codea. Jos Conan viipaloi vastustajansa ja pani hempukoita, ei sellaisia saanut julkaista uudelleen nuoremmille lukijoille suunnatussa väri-Conanissa. Joitakin harvoja uusittiin, mutta ne olivat kesympiä, ja vähän oli sensuroitu.

Juu ei nyky-Conanissa (Cimmerian tai Conan) näy muuta alastomutta kuin Conanin ylävartalo. Verta näkyy riittämiin ja katkenneita päitä jne.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Anonyymi - 20.04.2020 klo 09:26:12
Muistan lukeneeni 80-luvulla jonkun kukkahattutädin haastattelun jostain lehdestä. Väliotsikko oli ”Conan on monen pikkupojan ensimmäinen pornolehti”.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Crying Blue Rain - 28.04.2020 klo 12:49:47
Muistaakseni sama uskonnolliselta pohjalta moralisoinut täti-ihminen nimitti Conania "seksin, saatananpalvonnan ja sadismin sekasotkuksi".
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 28.04.2020 klo 14:54:26
Jahans, alkaa kiinnostelemaan.  ;D Missähän lehdessä tommonen haastattelu on ollu?

Timo
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 28.04.2020 klo 14:56:20
Kas, vastaus löytyi Kvaakista: eräästä aiemmasta viestistä:
"Lainaukset Leena Huiman kirjasta "Vesimiehen aika"."

Ja nehän olivat:

"Conan on monen pikkupojan ensimmäinen pornolehti."

"Naiset ovat Conanissa juuri siinä roolissa kuin pornokirjalllisuudessa yleensä: alistettuja, hyväksikäytettäviä, rangaistavia, ruoskittavia."

"Conan (...) on historian sumuverhoon kiedottua seksin, sadismin ja saatananpalvonnan sekasotkua, jonka ulkonäkö harhauttaa kuvittelemaan, että kysymyksessä on viaton seikkailusarja."

Timo
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: X-men - 28.04.2020 klo 19:28:36
Seksiä? No joo, Conan poimii naisen ja vie tämän huoneesensa.

Sadismia? No juu-u kun se liittyy ties minkä jumalan/jumalattaren palvontaan tai joku on kidutettavana.

Saatananpalvontaa? No ei ne kaikki jumalat/lattaret ole niin hyveellisiä eli osuu taas.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: echramath - 29.04.2020 klo 07:58:03
Se on melko, tuota, tuuhea teos. Onhan Conan nyt kai välillä vähän raisua menoa, mutta saatananpalvontaan johtaa myös varmasti semmoinen ihan tavalliseen kummitusjuttumaiseen kartanoon sijoittuva seikkailupeli, ja tekemällä yksinkertaisia BASIC-ohjelmia tietokoneella, nuoret voivat oikeastaan ehdollista toisiaan (siis ohjelma kysyy, "pitäisi kaikki [rasistinen ilmaisu kansanryhmästä] tappaa", pelaaja vastaa "kyllä", ohjelma ilmoittaa "erinomaista!" tämä ehdollista kansanmurhaan).

Luovempiin ideoihin kirjassa kuului, että jos jossain tietokonepelissä hypellään lentävien kirveiden yli, joku voisi korvata ne lentävillä raamatuilla ja taas saataisiin lapset välttelemään kristinoppia. Tuota. Maassamme.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Crying Blue Rain - 29.04.2020 klo 11:36:58
80-luvulla meikäteini sai onneksi kuitenkin lukea Conania ja pelata roolipelejä ihan rauhassa, eivät nuo Huiman ja vastaavien tahojen hupsuttelut missään tuntuneet. Saatananpalvonta-aiheinen moraalipaniikki oli laajemmassa mittakaavassa vasta ysäri-ilmiö.

Eipä silti, Leena Huiman mielipiteet Conanin naiskuvasta eivät ole aivan vääriä...
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: X-men - 29.04.2020 klo 20:28:12
Eipä silti, Leena Huiman mielipiteet Conanin naiskuvasta eivät ole aivan vääriä...

Ei mutta jonkunverran/aikalailla kärjistetty.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Hamilkar - 29.04.2020 klo 22:56:43
Eipä silti, Leena Huiman mielipiteet Conanin naiskuvasta eivät ole aivan vääriä...
Mitä - täältäkö luin, että Conan ei olisikaan feministinen sarjakuva?

Äitini näytti 80-luvulla jotain lehtiartikkelia tuon Huiman aivoituksista, kun tiesi, että luen Conania ja kysyi, että mikä juttu tämä on. Vastasin, että on uskovainen fanaatikko, jolloin äiti, joka ei ollut/ole Nasaretin puusepän joukkueessa kuittasi vain, että asia selvä...
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: X-men - 30.04.2020 klo 19:21:26
Mitäköhän Leena Huima olisi sanonut Red Sonjasta tai Witchbladesta? Tai nykyisistä sarjakuvista (DC, Marvel, jne) joissa on joskus jopa morning after mukana.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Anonyymi - 03.11.2020 klo 14:54:03
Oma suosikkini Sonjan piirtäjissä on verevää jälkeä tekevä Frank Thorne

Onko täällä mainittu että jossain myöhemmän ajan Sonjassa naispaholaisella oli hevonen nimeltä Thorne?
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: X-men - 21.12.2020 klo 19:22:36
Cimmerialaisessa alkoi tuo Jääjättiläisen tytär (Marvel esitti sen aikoinaan yhdessä lehdessä/lyhyessä tarinassa ja nyt sitten julkaistaan se monessa osassa) ja ainoa rohkeampi oli se että ko. tyttären nännit vähän vilahtivat yhdessä kuvassa eli ei edelleenkään sen rohkeampi kuin Marvelin Conan.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 17.04.2021 klo 11:44:29
Minäkin olen nyt sitten Cromin uskossa.

Ablaze sai vihreetä valoa Conan julkaisutoiminnan jatkamiseen  :-* :-* :-*
The Cimmerian nimikkeellä jenkkimarkkinoille "sensuroimatonta" ja raakaa Conania. Ensimmäisenä ulos tulee Red Nails sekä Queen of the Black Coast.

Ja tässä suora linkki Ablazen sivuille:
https://ablazepublishing.com/
En suosittele. Ykkönen luettu (kakkonen vasta ilmestymässä) Tuotantoarvot aika alhaalla. Liian pieni sivukoko verrattuna alkuperäiseen. Outo formaatti, sivut liian korkeat, mikä tekee taitosta täysin holtittoman. Tekstaus nyt joten kuten menee, vaikka aika pientä. Kiinapainatus. Parasta melkein näissä on ekstrat, eli kummallinen kansigalleria ja luonnokset.

Objektiivisestikaan katsottuna itse sarjikset ei pärjää kerronnaltaan millään tasolla Thomasin, Smithin ja Busceman ekoihin "alkuperäisiin" versioihin verrattuna. Muutokset REHin tekstiin mielestäni epäonnistuvat (toisin kuin Thomasilla). Mainostetaan taas jotakin sensuroimattomuutta tms. hurjuutta, mutta ite en sellaista havainnut enkä siis tässäkään arvosta käsikirjoittajien ja piirtäjien ratkaisuja. Ja nyt kun makuasioihin mentiin, niin itse sankari on molemmissa tarinoissa minun makuuni aivan väärän lainen. Toki tämä nyt vielä menisi jos teos ja sen kaksi alpparia muuten miellyttäisivät.

Toki on mielenkiintoista että on lähdetty hakemaan hieman uutta tulkintaa miljööseen yms. mutta noin muuten ranskisalbumin mitta ei oikein riitä näihin tarinoihin, eikä taidot mielenkiintoisen toimintasarjakuvan tekemiseen. Onneksi sain myytyä kirjan pois.  :)
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: X-men - 17.04.2021 klo 19:30:50
Yhtä sensuroimaton tuo Cimmerialainen on kuin Marvelin Conan sillä kummassakin veri lentää mitä nyt vähän enemmän näkyy naisten maitorauhasia (ja nekin tuossa Jääjättiläisen tyttäressä pääosin) Cimmerialaisessa.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 19.04.2021 klo 13:43:00
Onkos kenkään täällä lukenut muutama kuukausi sitten ilmestynyttä King-Size Conania (https://www.cbr.com/conan-roy-thomas-first-marvel-story-prequel/), jota mainostettiin Roy Thomasin paluulla hahmon pariin? Ja eiköhän siellä ole muiden mukana jopa kilpparimies Kevin Eastman piirtelemässä. Yritin katsoa onko noita Suomessa missään saatavilla mutta en löytänyt. Mitenköhän Lehti-Fennica?
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: X-men - 19.04.2021 klo 19:34:20
Onkos kenkään täällä lukenut muutama kuukausi sitten ilmestynyttä King-Size Conania (https://www.cbr.com/conan-roy-thomas-first-marvel-story-prequel/), jota mainostettiin Roy Thomasin paluulla hahmon pariin? Ja eiköhän siellä ole muiden mukana jopa kilpparimies Kevin Eastman piirtelemässä. Yritin katsoa onko noita Suomessa missään saatavilla mutta en löytänyt. Mitenköhän Lehti-Fennica?

Pääosin sitä samaa kuin perus-Conan eli verta ja suolenpätkiä ja Conan auttamassa kauniita naisia pulassa. Kuvitus vaihteli aikalailla.

Tiedä saatavuudesta täällä mutta Jenkeissä sen saisi täältä https://www.attixcomics.com/product-page/king-size-conan-1 ja täältä https://www.mycomicshop.com/search?TID=52139557
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Anonyymi - 27.04.2021 klo 13:04:43
Roy Thomas kertoi Alter Ego # 83:n (2009) jutussa että Stan Lee ehdotti Thorin esiintymistä vierailijana Conanissa lehden alkuaikoina, kun lupaavan alun jälkeen myynti oli notkahtanut. Thor olisi ollut nuorempi ja barbaarimaisempi.

Roy vastusti. Seuraava vaihe olisi ollut että aikamatkailevat sankarit hyppivät moikkaamassa Conania ja päinvastoin. Sitä Roy ei halunnut. Eikä Stankaan asialla lähtenyt painostamaan.

Ensimmäisessä Conanin What ifissäkään ei moderneja sankareita näkynyt, vaikka Conan käväisikin nykyajassa. Vasta toisessa, joka on tullut suomeksikin, oli sitten Kapteeni Amerikka.

Nykyäänhän Conan hilluu nykyajassa ja on Kostajissa.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: X-men - 27.04.2021 klo 19:26:30
Nykyäänhän Conan hilluu nykyajassa ja on Kostajissa.

Juu ja "tutustui" mm. Black Catiin ja sitten myös seikkailee ympäri maailmaa omassa ajassaan (tällä hetkellä Kiinassa eli kaukana kotikulmilta). Kulan Gathin etsintä tuntuu olevan ns. ikuisuusprojekti joka tulee päätökseen sitten joskus jonka jälkeen Doc Strange palauttaa Conanin takaisin omaan aikaan.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Anonyymi - 27.04.2021 klo 21:13:36
Alkuaikojen myynnin notkahtaminen jäi lyhyeksi. Jos ei olisi, varmaankin moderneja sankareita oltaisiin tuotu Conaniin kavereiksi aina silloin tällöin.

Myynti kohentui muistaakseni kun John Buscema tuli piirtäjäksi. Hän oli halunnut hommaan jo ennen kuin yhtään Conanin numeroa oli tehty.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 28.04.2021 klo 15:07:26
Alkuaikojen myynnin notkahtaminen jäi lyhyeksi. Jos ei olisi, varmaankin moderneja sankareita oltaisiin tuotu Conaniin kavereiksi aina silloin tällöin.
Sinänsä kyllä aika hämmentävä se aloitus. Sarja on niin paljon aikuismaisempi kuin muu sen aikainen tauhka. Ja sillä, BWS:n ansiosta, oli jonkin verran vaikutusta koko alaan ja moniin tekijöihin. Muutenkin kuin että useita Conanin seikkailuista kertovia lehtiä alkoi ilmestyä. Nehän niitti ihan hulluna palkintoja, Conan sai neljänä Barry Smithin vuonna peräkkäin parhaan lehden tittelin tms.
Hommahan pilattiin sitten vasta vähän myöhemmin kun REHin matsku loppui ja alkuperäisen idean uutuudenviehätys viehätys himmeni. Alkuun Conan oli hieman erilainen ja sitten siitä tuli samanlainen kuin kaikki muut Marvel-sarjat.
 
Myynti kohentui muistaakseni kun John Buscema tuli piirtäjäksi. Hän oli halunnut hommaan jo ennen kuin yhtään Conanin numeroa oli tehty.
Olen jonkin verran nyt perehtynyt tähänkin  samalla kun olen lueskellut ekoja lehtiä. Noinhan se joku tubettajakin väitti. Pidän paskapuheena sikäli, että haluaminen on eri kuin tekeminen. Rahastahan se oli kiinni hänellä eikä halusta. Smith taas halusi ja teki, sen aikaa mitä teki. En muista nähneeni tietoa siitä miten myynti tai suosio olisi kohentunut. Mutta siihen aikaanhan jo niitä lehtiä oli useita, millä myös oli markkinointivaikutusta. Toki varmaan John Busceman simppelimpi tyyli vetosi nuorempaan polveen joka tunnisti sen paremmin Marveliksi kuin Smithin koukeroinnit. Kanehan kokeili hieman siinä välissä (kolmessa lehdessä, jossain numeron 15-20 kieppeillä), mutta siirtyikö sitten aloittamaan Giant-size Conania, vai miten se meni?

Buscemahan oli nopa ja "hänellä oli" suurempi määrä eri tussaajia kuin Smithillä. Muutenkin varmaan firman resurssit ja Leen tahtotila lehden tukemiseen oli parempi jo tuossa vaiheessa, numeron 26 kohdalla kun John aloitti.

Edit: korjattu lehden nimi.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Anonyymi - 28.04.2021 klo 15:41:14
Smith piti alun jälkeen taukoa, ja kolmannen vuoden palkinto tuli kahdesta ensimmäisen vuoden tarinasta. Gil Kane oli piirtäjä välillä, ja käsittääkseni tunsi Conanin jo etukäteen, lukijat eivät vaan pitäneet.

John Buscema taas oli kyllästynyt tekemään supersankareita. Olisi kai hänelle joku muukin kelvannut, mutta siinä vaiheessa oltiin hankittu Conaniin oikeudet, että ei hän sillain varsinaisesti juuri Conanista ollut kiinnostunut, kuha on ei-superia.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 28.04.2021 klo 18:21:33
Smith piti alun jälkeen taukoa, ja kolmannen vuoden palkinto tuli kahdesta ensimmäisen vuoden tarinasta. Gil Kane oli piirtäjä välillä, ja käsittääkseni tunsi Conanin jo etukäteen, lukijat eivät vaan pitäneet.
Erinäisiä palkintoja tuli sekä Smithille että Thomasille.
Joo, Kanehan hinkusi sitä Conania piirtämään varmaankin siitä syystä että se oli hieman aikuisempaa kamaa. Hän oi myös omien sanojensa mukaan REH-fani. Tarkistin nyt vähän noita vuosilukuja. Siinä oli yli vuosi väliä kun Kane oli tehny ne Barbarian lehden tarinat, siihen kun Giant-Size Conan alkoi. Kane alkoi kuitenkin kynäillä Barbarianin kansia jo samoihin aikoihin kuin Buscema aloitti lehden piirtäjänä. Ja Kane myös jatkoi kansivastuussa useamman vuoden sen Giant-Size lehden rinnalla.
Barbarianin Kane-tarinat on paljon huolellisemmin tehtyjä kuin Giant-Size -lehden, jotka näyttää luvalla sanoen aika kamalilta. Oli tietenkin aika paha rasti jatkaa sarjan parissa heti Smithin jälkeen. Mut Kanen jälki oli sellainen hyvä välimalli näiden alkuaikohen kahden pääpiirtäjän välissä. Ei aivan yhtä loistokasta kuin Smithillä, mutta ei myöskään yhtä yksinkertaista (siis yksityiskohdiltaan ja taustoiltaan) kuin Busceman jälki.

John Buscema taas oli kyllästynyt tekemään supersankareita. Olisi kai hänelle joku muukin kelvannut, mutta siinä vaiheessa oltiin hankittu Conaniin oikeudet, että ei hän sillain varsinaisesti juuri Conanista ollut kiinnostunut, kuha on ei-superia.
No kyllä se aika leipääntyneen näköistä on välillä tässä Conanissakin.  :) Tussaajat kyllä sitten lisäilivät yksityiskohtia, mutta ainakin mun makuun ne monin paikoin blancot taustat on hieman liian "löysää" tarinan tulkintaa. Ja eipähän Marvelillakaan niin kauheen hyvin mennyt kun jossain 43 lehden paikkeilla sivut piti piirtää säästösyistä puolet normaalia pienempään kokoon, mistä ne sit vain suurennettiin lehteen(!) Tämä näkyy jäljessä. En ole näin pitkälle vielä päässyt lukemisissa, joten lähinnä kommentoin nyt vain sitä kuvapuolta. Mahdollisesti Busceman jälki kyllä parani sitten taas vähän myöhemmin, ainakin siltä vaikutti kun jonkun hajalehden luin sieltä lähempää Barbarianin sadatta numeroa. Ja John Buscema siis kaiketi väsäili näitä aika nopeasti, kun sillä oli saman aikaisesti useampikin sarja teossa.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Veli Loponen - 28.04.2021 klo 19:18:57
Joo, Buscemahan teki moniin lehtiin ja ilmeisesti aika paljon breakdowneja eli ei lopullisia luonnoksia, vaan hahmotelmat, jotka sitten tussaaja tai joku muu viimeisteli. Tässä esimerkki Bob McCleodilta Conan #122:sta.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 01.05.2021 klo 15:35:51
Oon nyt taas hieman katellut noita Glenatin tuottamia versioita. Muutamastakin tarinasta löytyy melko komeata mustavalkoista taidelaitosta. Lopulliset toki on liudennettu sitten värein. Esim. tässä sivu kolme tarinasta Beyond the Black River. Sekä Kolmen rosvon talon kansi. Hieman turhan hintavia vain kukkarolleni... Joka tapauksessa tuo BD-formaatti suurempine sivuineen ja enempine ruutuineen (amerikkalaiseen verrattuna) tuo aivan uusia mahdollisuuksia ja sudenkuoppia kerrontaan. No, digitaalinen piirtäminen myös on iso erottava tekijä retro-conaneihin verrattuna.
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: teemuantero - 12.10.2021 klo 22:34:05
Muistelen joskus lapsena lukeneeni kaverin luona tarinan (Marvelin What if? sarjasta), jossa Conan kohtasi Kapteeni Amerikan. Mutta tekeekö mieleni tepposen kun muistelen että se oli ihan suomennettu eikä englanniksi? Jos ei niin missä numerossa/spesiaalissa tämä tarina on Suomessa julkaistu?
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: TOSA - 13.10.2021 klo 08:17:22
What if 43 suomeksi conan 4/93
Otsikko: Vs: Conan barbaari
Kirjoitti: teemuantero - 13.10.2021 klo 18:13:30
Kiitos Tosa!