Kvaak.fi - keskustelu

Sarjakuvanlukijoiden keskustelut => Muut sarjakuva-aiheet => Aiheen aloitti: devilis6 - 12.08.2005 klo 20:17:02

Otsikko: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: devilis6 - 12.08.2005 klo 20:17:02
HEP!
Löysin tällaisen tuttavuuden netistä ja kiinnostuin/ihastuin.
Sain tietää, että hahmon nimi on Purgatori,
mutta janoaisin lisää tietoa...

Purgatori-nimeä kantavasta sarjakuvasta?
Chaos comics? Kuvan piirtäjä?

Lisätietoa otetaan vastaan.

(http://devilis6.com/shedevili.gif)
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: devilis6 - 14.08.2005 klo 17:55:21
Real Name: Purgatori
First Appearance: Evil Ernie: Revenge #1
Identity/Class: Vampire/demon

The woman who would become known as Purgatori started her existence as a slave in ancient Egypt, some three thousand years ago. Transformed into a vampire, she desired to make herself even more powerful, and won her way into Hell, where she attempted to feed off Lucifer himself. For her stunning display of arrogance she was banished to the Necropolis, but she eventually made her way back to Hell. This time Lady Death was the ruler, but again Purgatori tried to feed from the master of the underworld. Lady Death expelled her from her domain, casting her through the Nexus of All Things back to the Earth. Now based out of San Francisco, she continues to wreak havoc as she tries to slake her bloodlust.

Powers/Abilities: Purgatori started as a regular vampire, but by tasting the blood of Lucifer himself she has gained powers beyond those normally possessed by her kind.

Ja rahat voi tuhlata tuolla:
http://store.comicbook-store.com/chaoscomics.html
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: Jukka Laine - 16.08.2005 klo 17:28:00
Lady Death -sarjakuvia olen viime aikoina lueskellut ja niissä tuo Purgatori on vilahdellut. Lady Death on taas kalmankalpea pornon näköinen nainen, jonka takia sarja on jonkinlaista huomiota saanut. Ei hirveästi innosta.
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: Antti Vainio - 26.08.2005 klo 21:53:23
Tällaista ketjua ei kai ole vielä?
Minua kiusaava tapaus ei ole sarjakuva vaan lastenkirja jonka olen viimeksi nähnyt joskus 70-luvulla. Siinä seikkailevat Severi ja Juho-Lulle, Severi on insinöörityyppi joka rakentaa ristikkoaidantekokoneen. Muistikuvat on todella hataria koska näin sen viimeksi ihan lapsena mutta jotenkin epäilen että se voisi olla ranskalainen tai belgialainen. Tiukan anarkistinen lastenkirja jossa byrokraatit laitettiin ristikkoaidan sisään, kuvittelen että piirrostyyli muistutti Franquinia mutta voin olla aivan väärässäkin
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: Heikki "VermeS" Heiska - 01.09.2005 klo 19:29:05
Lehdessä oli mm juttu papista joka käveli kaatopaikalla siellä satoi kalaa ja sen jälkeen papin päälle tippui jääkaappi. Lehti oli muistaakseni suomenkielinen.
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: Petteri Oja - 01.09.2005 klo 19:51:18
Grant Morrisonin Doom Patrol Kalmassa 1/92.
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: Jukka Laine - 01.09.2005 klo 22:35:25
Täytyy sanoa että odotan innolla kun Grant Morrison valtaa koko DC-versumin.
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: Heikki "VermeS" Heiska - 02.09.2005 klo 16:10:25
Grant Morrisonin Doom Patrol Kalmassa 1/92.
Joo Kalma kuulostaa tutulta.
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: rottis - 09.08.2006 klo 14:33:11
Muistan lainanneeni joskus kirjastosta loisteliaan albumin jonka haluaisin saada käsiini uudestaan mutta en muista sen nimeä saati tekijää.. hieman juonesta kyllä.

Se oli skitsofreenikon tai muulla tavalla sairaan miehen kertomus, alkoi niin että mies näytti haamulta ja lukija piti häntä kuolleena.. mutta lopussa (varoitus, tulee paljastus) kävi ilmi että hän puhui ikkunan edessä ja "haamu" olikin hänen heijastuksensa siitä. Välissä oli hänen ja jonkun tytön rakkaustarinaa mutta enmpää en sitten muistakaan!

Kenpä tietäisi mikä sarjis oli kyseessä? niin sille muisku :-*
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: Jukka Laine - 09.08.2006 klo 21:01:24
House of Mysteryssä oli tarina muinoin että kummituksia pelkäävä aviopari olivatkin itse kummituksia. Noin vuonna 1976.

Ei suomalainen, ja näitä on ollut kaikissa maissa. Kummitusjuttuja.

Tämä on siirretty kotimaisista, eikä varmaan ole vieläkään oikeassa osastossa.
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 11.08.2006 klo 01:30:06
Muistan lainanneeni joskus kirjastosta loisteliaan albumin jonka haluaisin saada käsiini uudestaan mutta en muista sen nimeä saati tekijää.. hieman juonesta kyllä.

Kuvaus ei soita kelloja, eikä näemmä monelle muulekaan. Kerro siis tarkemmin, oliko värialppari, iso, pieni vai pokkari, suomenkielinen, vanha, uusi, vai mikä? Jne... Ehkä se auttaisi. Kuulostaa kuitenkin aika kiintoisalta.

Timo
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: rottis - 11.08.2006 klo 09:57:05
Oli värillinen, muistaakseni sellainen a4n ja a5n välistä oleva koko. Saattoi olla englanniksi mutta en kyllä ole varma, tosi hämärät muistikuvat kun varmaan lähemmäs 10 vuotta aikaa sen lukemisesta. Lahden kirjastosta sen silloin lainasin, ja siihen aikaan ahmin Sandman sarjakuvia eli jotakin sellaista ahdistuneeseen teinityttöön vetoavaa arvelisin tuossakin olleen:). Muistan vaan että se oli todella vaikuttava lukukokemus mistä hyvänä osoituksena lienee tämä että se vieläkin päässä kummittelee.

Kaksi pientä yksityiskohtaa muistan tarinasta, sen kun jossain keskellä mies ja nainen olivat elokuvissa ja mies tuumasi että tyttö on jotenkin liian hyvä luonnoltaan ja jättikin tämän kai sitten, ja lopussa kun se höpisi ikkunan edessä niin poliisi ajoi sen pois seisoskelemasta. Ja koko ajan mies taisi väittää/antoi ymmärtää olevansa kuollut, lukija odotti että millonkas ja miten se nyt kuolee..
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: Jukka Laine - 11.08.2006 klo 10:42:14
DC:n kauhusarjakuvat ovat tuollaisen kuvauksen mukaisia kummitusjuttuja. Veikkaan että on sieltäpäin kotoisin. Mutta miten niitä kirjastoon olisi eksynyt 10 vuotta sitten? Luen juuri House of Mystery Showcasea, joka on noita väärällään.

Kysy sieltä Lahden kirjastosta, onhan siellä innokasta henkilökuntaa.
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: Toomio - 30.11.2006 klo 16:56:10
joku 10 vuotta (ainakin) takaperin sain joululahjaksi sarjakuvalehden, jossa oli jotain valkoisia karvaisia pötkylöitä, jotka asuivat kai puissa? Oliskohan niiden nimi ollut Vomput tahi Womput tai jotain... Oli kivasti piirretty. Mikäköhän mahtoi olla kyseinen sarjakuva?
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: drulvis - 18.08.2007 klo 12:41:26
Muistan lainanneeni vuosia sitten Kallion kirjastosta Helsingistä nuortenosastolta monta kappaletta fantasia?sarjakuvaa, joka kertoi metsässä asustavien "haltijasoturien" seikkailuista. Sarjakuva oli melko tarkkaan piiretty ja luullakseni suunnattu nuorille ja saduista pitäville aikuisille. Haltijat olivat hoikkia, kauniita ja suippokorvaisia ja pukeutuivat sukkahousuihin ja hiuspantoihin. Jokin peruskonflikti kyti pinnan alla, kenties eri heimojen välinen? Haltijoilla oli erilaisia kykyjä ja lahjoja. Kirjat olivat noin sentin paksuisia. Harmikseni en saanut koko sarjaa luettua, sillä kirjastosta taisi puuttua osa kirjoista. Nyt vuosien jälkeen asia on alkanut kalvaa mieltäni, ja olisin kiitollinen mikäli joku osaisi kertoa sarjiksen nimen ja muuta informaatiota, mistä ostaa kys. sarjaa tms. Tiedä sitten jaksaisiko tarina enää kiinnostaa, mutta mielelläni testaisin.
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: Curtvile - 18.08.2007 klo 12:50:38
Yhdistetty viestit.
drulvis: etsimäsi lienee Elfquest tuolla kuvauksella.

Toomion kuvaus viitannee joko Vompeleihin (onko niistä sarjakuvakin?) tai sitten muistaakseni Bobo nimiseen lastensarjakuvaan.
Molemmat hyvin epävarmaa tietoa.
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: Asko AA - 18.08.2007 klo 15:21:28
Toomion kuvaus viitannee joko Vompeleihin (onko niistä sarjakuvakin?) tai sitten muistaakseni Bobo nimiseen lastensarjakuvaan.

Wombles olisi minunkin veikkaukseni:
http://www.toonhound.com/wombles.htm
Mutta sen julkaisut ovat yli 25 vuoden takaa, enkä tiedä minäkään, onko niissä (suomennettuja) sarjakuvia. Kuvitettuja lastenkirjoja kyllä. Wombles-popmusiikin tuottaja Mike Batt nauttii muuten huimaa kulttimainetta...

Bobo-sarjakuvalehdessä oli tosiaan pienempiä valkoisia karvaguugeleita mukana (gnuttar):
http://seriewikin.serieframjandet.se/index.php/Bild:Bobo.jpg
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: Jukka Laine - 25.10.2008 klo 19:30:35
Gnuttar oli tosiaan ruotsalainen lastensarjis, jolla oli sveduissa oma lehtikin ja sitä painettiin Suomessa Vilppulassa.

Piirtäjä oli Lars Mortimer, jonka suosittu Helge ilmestyy suomeksi monessa sanomalehdessä. ja ainakin kaksi albumia Helge-hirveä on tullut suomeksi.
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: echramath - 13.02.2009 klo 00:32:45
Irkissä yritettiin muistella sarjakuvaa, josta muistetaan seuraavaa:

1. Sankari regeneroituu tulessa
2. Juttuun liittyy (muinainen) Egypti, sankari on vissiin maannut pyramidissa vuosituhansia
3. Sijoittuu suunnilleen nykyaikaan, eli vähintään 1920-luvulle (pulp-tarinoihin viittaavia muistikuvia olisi)
4. Mahdollisesti julkaistu Mustanaamiossa?

Kellään arvauksia?
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: Curtvile - 13.02.2009 klo 00:46:10
Arvaukset saat muilta. The indestructable man.
On julkaistu mustanaamiossa joskus 1984 paikkeilla.
Mark Dangerfieldhan syntyi egyptissä osiriksen pappina ja omasi laajan arsenaalin mystisiä voimia.
Kuolematon mies oli hieno.
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: Jarec - 14.08.2009 klo 11:38:15
Terve,

Olen kasikyt' luvun lapsia, ja joskus ihan nappulana muistan lukeneeni sellaisen sarjakuvan josta en oikein ekaluokkalaisen ajatusmaailmalla välittänyt. Ajattelin jospa täällä foorumeilla pystyttäisiin nimeämään se sarjakuva?

Elettiin varmaankin yhdeksänkymmentäluvun alkua kun sain läpyskän käsiini, ja siinä seikkaili mies ja nainen sinisävytteisissä avaruus-spandekseissa.
Painojäljen muistelisin olleen todella hyvää sen aikaiseksi kirjaksi, ja piirtotyylin -sen enempää asiaan tutustumatta- eurooppalaista, muistuttivat hieman ehkä tinttiä kasvoiltaan.
Nämä kaksi seikkailivat ainakin jossain suometsän tapaisessa, jossa kasvoi kummallisia kiiltäviä kuplamaisia sieniä tai vastaavia, muistan myös sarjakuvassa olleen tribaalihenkisiä centaureja ja jossain vaiheessa jopa paljasta pintaa, joka räjäytti pikku-Simon tajunnan. Paljas pinta taisi liittyä jotenkin jonkin kuplan/kapselin sisällä hibernoimiseen.

Sarjakuva katosi viimeistään muuton yhteydessä, ja sen löytymiselle on enää niin pienet mahdollisuudet, että melkein lähden sitä tätä kautta jäljittämään.
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: JJ Naas - 14.08.2009 klo 11:43:20
Avaruusagentti Valerian - Varjojen lähettiläs, kenties?
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: Curtvile - 14.08.2009 klo 11:43:54
Valerian päiväntasauksen sankarit? Metsässä tosin klaffaa pahasti siis siinä on suo-osuus ja ja mutta...
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: Jarec - 14.08.2009 klo 11:49:49
Great success!
Googletin kannen, ja ensimäisellä oikein.

Suo-osuushan siinä oli kun kaivelin muistia, ehdinkin jo korjailla ennen vastauksia tuota aloitusviestiäni.

Kiitos paljon!
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: Emli - 14.05.2010 klo 18:16:50
Heisan, tämä topikki varmaan vielä käy toisenkin sarjakuvan etsimiseen? Luin vuosituhannen alussa kirjastossa albumia, joka oli tosi outo. Se sijoittui tulevaisuuteen, juonesta en paljoa muista, mutta tunnelma oli vähän Blade Runnerin tapainen. Ihmisistä oli klooneja jopa heidän tietämättään.

Albumi muistaakseni alkoi kohtauksella, jossa hyvin rikas "erikoinen taiteilija" järjesti kutsut pilvenpiirtäjän kattohuoneistossaan. Sinne piti pukeutua kokovalkoiseen. Hississä suihkutettiin vierailijoiden päälle valkoista jauhetta, ja asunto oli verhoiltu valkoisella. Asunnossa ei ollut ketään muuta kuin vieraat, ja he alkoivat sitten verisesti johdonmukaisesti pareittain tappaa toisiaan.

Onko jollakulla muulla kirkkaampia muistikuvia?  ::)
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: Futoi yatsu - 14.05.2010 klo 20:18:06
Taitaa olla Enki Bilalin "32. joulukuuta". Hieno teos.
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: Emli - 14.05.2010 klo 22:37:14
Mahtaa olla. Kiitos. Hiukan liian taiteellinen ehkä oli minun mielestäni, mutta otan uudelleen käsittelyyn.
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: Wiljami - 28.08.2010 klo 22:36:19
Muistaako kukaan lukeneensa verkossa englanninkielistä sarjista, joka täyttäisi seuraavat tunnusmerkit:

- Piirrosjälki on tinttimäistä ja ammattimaista. Tarinoinnissakin jotain samaa.
- Päähenkilön kasvot eivät ole ihmisen, vaan eräänlainen pääkallohuppu tms. valkeaa mustalla.
- Tarinassa orastavaa rakkaustarinaa matkassa seikkailun ohessa, muistelisin.

Tämä voi olla aika paha, mutta koitetaan, josko tärppäis, kun en itse sitä enää netin syövereistä löydä.
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 29.08.2010 klo 20:09:53
Ei kuulosta tutulta, mutta googletin, kun muut eivät ole kerenneet vastata. Ainakin kaksi vaihtoehtoa on.

Olisiko tuo Jacob Chabot’n tekemä The Mighty Skullboy Army, joka ilmestyy yhä ja jota Dark Horse on julkaissut kokoelmina? Päähenkilö on vallanhaluinen koulupoika, jolla on apureina robotti ja apina. Ehkä selkeässä piirrosjäljessä on jotakin samaa kuin Tintissä. En tiedä, onko tämä ollut alun perin nettisarja.

http://www.greathoboes.com/comics/skullboy31.html

Varsinainen nettisarja olisi Kaylie McDougalin Skullboy & Jack. Se ei ilmesty enää. Jackillä on poninhäntä. "Tinttityyliksi" voisi ehkä tätäkin sanoa. Romantiikanpoikanen voisi sopia sarjaan tähän paremmin.

http://www.thewebcomiclist.com/p/8697/skullboy-jack
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: Wiljami - 30.08.2010 klo 15:31:33
Kiitos ehdokkaista, mutta vielä ei tärpännyt. Kyseessä oli värillinen sarja. Voi kun muistaisi tarkemmin, siitä on pari vuotta, kun sitä luin.
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: The Spirit - 30.08.2010 klo 15:50:14
Olisiko se Jonny Crossbones (http://jonnycrossbones.com/)?
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: Wiljami - 30.08.2010 klo 15:55:21
Jee, tuo se oli, kiitti avusta!
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 30.08.2010 klo 16:48:34
Olisiko se Jonny Crossbones (http://jonnycrossbones.com/)?

Näyttääpä tyylikkäältä! Mukava yhdistelmä amerikkalaista ja hergeläistä tyyliä.

Timo
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: The Spirit - 31.08.2010 klo 15:16:18
Niin on! Ja sivuilla kerrotaan lisäksi miten sivu valmistuu vaihe vaiheelta (Tutorials/Penciling and Inking -linkki). Toisten työskentelytavat on aina mielenkiintoista luettavaa.
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: SR - 01.09.2010 klo 12:46:12
Jonny Crossbones (http://jonnycrossbones.com/)

Melko juukelin hienoa jälkeä.
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 02.09.2010 klo 11:05:08
Olipas kaverilla hankala tapa värittää. Selection tool, Expand ja fill... huh. Royal Comicsin  (http://www.royalcomics.com/) Timo Kähkönen voisi antaa muutaman vinkin  ;)

Mutta siis älden hienohan tää on!! Miksei ole ilmestynyt painettuna? Ää...

Timo
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: Wiljami - 02.09.2010 klo 23:46:39
No niin, tuli luettua viimeiseen päivitykseen asti, jännää oli:) Harmi vain, että päivitykset ovat näemmä jostain syystä toistaiksi loppuneet, joten jos lukemaan ryhtyy, niin kannattaa varautua siihen, että viimeiset ratkaisut uupuvat  :(
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: lapinkarhu - 04.03.2011 klo 22:22:22
Nyt lyö pää tyhjää, en millään muista erään eurooppalaisen sarjakuvan nimeä. Googlettaminen ei ole auttanut, mutta muistan kyllä paljon asioita sarjiksesta. Eli tässä vihjeitä:

- Eurooppalainen sarjakuva, muistaakseni "välimerellinen" fiilikseltään, eli Italialaista, Espanjalaista tai Ranskalaista tuotantoa.
- 90-luvulla julkaistiin ainakin pari suomennettua albumia.
- Mustavalkoinen, ei värillinen.
- Dekkari-henkinen sarjakuva, jossa päähenkilö oli isonenäinen, mustatukkainen, erittäin moraaliton yksityisetsivä, jonka metodit muistuttivat monesti enemmän rikollisen toimintaa. Tai siis ainakin muistelen, että kyseessä oli yksityisetsivä, koska eri ihmiset palkkasivat häntä eri tehtäviin... Saattoi kyllä olla kyseessä myös ihan puhdas rikollinen tai muu "ongelmienselvittäjä".

...Mikähän sarjakuva olisi kyseessä?

Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: Jukka Laine - 04.03.2011 klo 23:20:15
Torpedo.
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 05.03.2011 klo 00:00:29
Minulla tuli mieleen yksityisetsivä Alack Sinner (http://www.thrillingdetective.com/sinner.html), koska sitä on tullut suomeksi muutama albumi – nimittäin palkkamurhaaja Torpedo 1936:a (http://en.wikipedia.org/wiki/Torpedo_%28comics%29) on suomennettu vain yksi alppari (sekä kaksi jaksoa Agentti X9:ään). Sinnerillä on myös kohtuu iso nenä toisin kuin Torpedolla. Mutta Torpedolla on tummat hiukset ja Sinnerillä vaaleat, joten tiedä sitten.
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: CryingBlueRain... - 05.03.2011 klo 12:48:33
Lapinkarhu muistaa pari yksityiskohtaa väärin, mutta eiköhän tuo liene Torpedo.
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: Jukka Laine - 05.03.2011 klo 13:48:13
Englanniksi ilmestyi IDW:ltä viime vuonna 150-sivuinen The Complete Torpedo vol. 1 joka aloittaa Alex Tothin piirtämillä tarinoilla ja jatkaa sitten Bernetillä. Ja kirjassa mainostetaan että tulossa on pian vol. 2. Hinta 25 dollaria.
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: Lönkka - 05.03.2011 klo 16:04:32
Ja kirjassa mainostetaan että tulossa on pian vol. 2. Hinta 25 dollaria.
Kakkonen on tullut jo hyvän aikaa sitten.
Kolmosenkin piti ilmestyä jo tammikuussa mutta on vieläkin saapumatta, mikä nyt ei ole aivan tavatonta.
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: Marko K - 19.06.2011 klo 14:39:54
Kun nyt täällä tällainen ketju oli niin päätin laittaa jatkoa tähän eli jossain 80-90 lukujen taitteessa/seutuvilla muistan lukeneeni jonkin pienen pätkän sarjakuvaa, suomalaista sellaista. Paljon en siitä muista mutta jotain tällaista siinä oli:

"joku päälle kytki kyy pätkimen ja se pätki päät kyiden" tjsp ja siitä se sitten jatkui.

Mahtaako kukaan muistaa/tietää ken mahtaa olla tekijä? Sitä en tiedä, että onko kyseinen sarjakuva alunperin juurikin piirretty tuolloin 80/90 luvun taitteessa.
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 19.06.2011 klo 14:54:49
Taitaapa olla Ville Pirinen. Se ei taida ollakaan kun yhden sivun. Ei kahta enempää.

Timo
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: VesaK - 19.06.2011 klo 20:45:43
Melko varhaista Ville Piristä on. Ilmestyi ehkä Suuressa Kurpitsassa mutta vannomaan en mene.
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: J Lehto - 20.06.2011 klo 11:37:29
Sarjari 33, psykedelia-teemassa tuo oli.
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: Kiia - 25.06.2011 klo 17:03:46
Äitini muisteli tässä lännensarjakuvaa, jota oli lukenut pienenä. Muuta hän ei siitä juuri saanut mieleen kuin huppupäiset vakiopahikset, joiden kasvoja ei koskaan näytetty ja jotka ilmeisesti aina vähän väliä ryöstivät jotain. Rupesin uteliaaksi ja aloin googlailemaan, kerta sarjakuvatietouden kerääminen ei  koskaan ole pahitteeksi. Vaakasuora muoto oli kuulemma erikoinen, kyse on tainnut olla vuoteen -65 asti ilmestyneistä liuskasarjoista. Ajankohtakin passaisi. Osaako joku länkkäreihin perehtyneempi tunnistaa sarjan näistä vähistä vihjeistä?
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: ernotam - 26.06.2011 klo 13:20:04
Vuoden 1964 Tex-lehdistä löytyy tällaisia kansia.. mahtaisiko näillä palautua mitään muistikuvia?
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: Kiia - 13.08.2011 klo 18:39:59
Kiitos, tunnistettiin! Vielä jäi kuulemma vaivaamaan, mikä niiden tyyppien nimi oli. Eräs Texiin perehtynyt tuttukin saattaa osata vielä kertoa enemmän, vaikka liuskalehdet taitavat olla harvinaisia nyttemmin.
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: Petteri Oja - 14.08.2011 klo 15:59:04
Tuolta löytyy Texien ja muidenkin liuskalehtien kansikuvat:

http://www.antikvariaattimakedonia.fi/moog/index.php?sivu=sarjat

Nykyään ilmestyy Tex Willer Kirjasto -niminen albumisarja, jossa julkaistaan Texiä uusiksi kronologisesti alusta lähtien. Yhdeksän osaa on jo tullut, löytyy kirjakaupoista.
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: Mosabacka - 15.08.2011 klo 16:35:55
En ollut tiennytkään Moogin arkistosta mitään. Kiitos Petteri!
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: John Fell - 20.08.2011 klo 18:33:43
Sarjakuvan päähenkilönä hieman hobitin kaltainen otus. Eräässä kohtauksessa noita(?) muuttaa hobitin mustaksi mieheksi ja itsensä blondiksi ennen rakastelua. Hobitti saattoi myös olla kääpiöiden(?) orjana.

Kyseinen mustavalkoinen sarjakuva löytyi ainakin 90-luvun alussa / puoli välissä Lahden kaupungin kirjastosta.

Pahoittelen muistikuvieni hataruutta  :laugh:
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: Pekka R. - 20.08.2011 klo 19:46:47
Olisiko Chinkel ja suuri voima?
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: John Fell - 20.08.2011 klo 19:52:34
Olisiko Chinkel ja suuri voima?

Kiitos! Tuo se juurikin on
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: Tina DeMona - 20.08.2011 klo 20:03:25
Chninkel on mahtava sarjis! Aikoinaan se tuli luettua kotikylän kirjastossa. Sen jälkeen en ole missään nähnyt. Ja kun asun taas perähikiällä, en varmaan tule näkemäänkään, ellei sitten huuto.netissä liiku. Tahtoisi!
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: Doctor Phantomizer - 20.08.2011 klo 20:11:36
Minä en ole moisesta kuullutkaan. Onko kyse Eurooppalaisesta vai minkä maalaisesta sarjakuvasta?
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 20.08.2011 klo 20:27:10
Ranskankielistä sarjistahan se. Chninkel on Thorgalista tutun Rosinskin hienosti piirtämä fantasia-albumi. Antti V möi sen äsken (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,14006.msg345386.html#new) Kvaakin kautta pilkkahintaan.
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: Tina DeMona - 22.08.2011 klo 03:11:13
Jep. Ja minä huomasin kyseisen asian juuri paria tuntia liian myöhään.
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: X-men - 22.08.2011 klo 22:17:12
Jep. Ja minä huomasin kyseisen asian juuri paria tuntia liian myöhään.

toinen kappale on myynnissä jos haluat pulittaa 50 euroa. :D
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: Curtvile - 22.08.2011 klo 22:25:12
toinen kappale on myynnissä jos haluat pulittaa 50 euroa. :D

ei, itse kyllä uskoisin että rahastuksen sijaan tuon myyjän tapauksessa merkitsee enemmän ns. hyvä koti kuin hervoton könttä rahaa.
Ahneita on maailma pullollaan.

Ostin Chinkelin itse uutena silloin joskus, mutta maksaisinko 50€? en, vaikka se hyvä sarjakuva onkin.
keräilyarvoa tärkeämpää kun on se sisältö
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: Tina DeMona - 22.08.2011 klo 22:52:16
Joo, 50 euroa on seminaarityötään omasta taskustaan väsäävälle opiskelijalle joka ei voi käydä Anttilassa ostamatta 12+ DVD:tä kerralla vähän liikaa.

Jos pudotat hinnan puoleen, voin harkita.
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 22.08.2011 klo 23:27:18
Ystäville tai foorumitovereille ei tietenkään pidä myydä 50 eurolla. Mutta jos laittaa hyväkuntoisen kappaleen myyntiin Huuto.netiin, siitä saa todennäköisesti reilusti yli viisikymppiä, jos vähintään kaksi sarjakuvien ystävää haluaa sen.

Albumin harvinaisuus ja arvokkuus on mainittu Kvaakissa mm. täällä (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,10258.msg228720.html#msg228720).
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: VesaK - 23.08.2011 klo 00:06:31
Voin toimittaa Chninkeleita iskemättöminä kipaleina vaikka "säkillisen" pilahintaan eli 40 euroa kappale. Spesial prais for yuo my frents! Mukana saattaa olla iskettykin eli kirjaston poistokappale mutta siinä on leima väärinpäin! Stockmannin laatu Anttila hinta! Sinulle vain 60 e. Ne on köyhiä joilla ei ole rahaa!
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: Antti Vainio - 24.08.2011 klo 08:01:13
Jotkut näyttää vetäneen tosissaan herneen nenään kun olen mennyt myymään tuon albumin liian halvalla, saatanallinen pyhäinhäväistys. Ei kuitenkaan kannattaisi vetää turhan pitkälle meneviä johtopäätöksiä albumin käyvästä hinnasta tai sen harvinaisuudesta sillä perusteella että joku siitä  maksaa älyttömyyksiä huutonetissä. Pienellä googlaamisella Kvaakinkin finanssineroille olisi selvinnyt että Chninkel ei ole kustantajalta loppu, http://www.rosebud.fi/ myy sitä hintaan 29e. Ko. albumin hinta on keinotekoisesti hinattu pilviin ja se on aina paska homma sellainen.  Eli vielä kerran, myin yhden kappaleen kvaakkaajalle jonka kirjoituksia arvostan. Halvalla mutta en polkuhintaan kuten jotkut keuhkoavat ja otin siitä oman vaatimattoman siivun välistä. En ymmärrä miksi tämä näyttää olevan joillekin kumipäille niin iso ongelma.
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: Lurker - 24.08.2011 klo 08:36:02
... Chninkel ei ole kustantajalta loppu, http://www.rosebud.fi/ myy sitä hintaan 29e.

Eli 15 euroa käytetystä on juuri oikea hinta.

http://rosebud.fi/kirja.php?ean=9515781060 (http://rosebud.fi/kirja.php?ean=9515781060)
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: tolppis - 24.08.2011 klo 10:06:31
Jotkut näyttää vetäneen tosissaan herneen nenään kun olen mennyt myymään tuon albumin liian halvalla, saatanallinen pyhäinhäväistys. Ei kuitenkaan kannattaisi vetää turhan pitkälle meneviä johtopäätöksiä albumin käyvästä hinnasta tai sen harvinaisuudesta sillä perusteella että joku siitä  maksaa älyttömyyksiä huutonetissä. Pienellä googlaamisella Kvaakinkin finanssineroille olisi selvinnyt että Chninkel ei ole kustantajalta loppu, http://www.rosebud.fi/ myy sitä hintaan 29e. Ko. albumin hinta on keinotekoisesti hinattu pilviin ja se on aina paska homma sellainen.  Eli vielä kerran, myin yhden kappaleen kvaakkaajalle jonka kirjoituksia arvostan. Halvalla mutta en polkuhintaan kuten jotkut keuhkoavat ja otin siitä oman vaatimattoman siivun välistä. En ymmärrä miksi tämä näyttää olevan joillekin kumipäille niin iso ongelma.

Rispektii Vainiolle, oikein toimittu  8]
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: John Fell - 24.08.2011 klo 15:52:46
Jotkut näyttää vetäneen tosissaan herneen nenään kun olen mennyt myymään tuon albumin liian halvalla, saatanallinen pyhäinhäväistys. Ei kuitenkaan kannattaisi vetää turhan pitkälle meneviä johtopäätöksiä albumin käyvästä hinnasta tai sen harvinaisuudesta sillä perusteella että joku siitä  maksaa älyttömyyksiä huutonetissä. Pienellä googlaamisella Kvaakinkin finanssineroille olisi selvinnyt että Chninkel ei ole kustantajalta loppu, http://www.rosebud.fi/ myy sitä hintaan 29e. Ko. albumin hinta on keinotekoisesti hinattu pilviin ja se on aina paska homma sellainen.  Eli vielä kerran, myin yhden kappaleen kvaakkaajalle jonka kirjoituksia arvostan. Halvalla mutta en polkuhintaan kuten jotkut keuhkoavat ja otin siitä oman vaatimattoman siivun välistä. En ymmärrä miksi tämä näyttää olevan joillekin kumipäille niin iso ongelma.

Kiitos! hyvin googlattu, laitoin tilaukseen :)
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: EetuT - 24.08.2011 klo 22:57:25
Yllättävää sinänsä, että tuota Chninkeliä löytyy vielä uutena, koska sitä on myyty vuosikausia 40-50 euron hintaan, mistä lie varastosta Hannu löytänyt.

Chninkel ei ole kustantajalta loppu, http://www.rosebud.fi/ myy sitä hintaan 29e. Ko. albumin hinta on keinotekoisesti hinattu pilviin ja se on aina paska homma sellainen.
Jos tuolla tarkoitetaan, että 29 euroa on oikea hinta tälle tuotteelle, niin tässä on kokonaisuutena hauska paradoksi, mikä kyllä selviää jos tutkailee hiukan tarkemmin noita Rosebudin hintoja sarjakuvissa. Itse en kyllä näe siinä mitään keinotekoista paskaa, mutta se johtunee lähinnä omasta ammatinvalinnastani.
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: enaskil - 09.01.2012 klo 20:27:36
Joskus selailin jotain sarjakuva-albumia kirjakaupassa ja olen nyt yrittänyt muistella, että mistäköhän mahtoi olla kyse. Valitettavasti en nimeä tai tekijää muista, enkä kyseiseen teokseen ole kaupoissakaan enää törmännyt. Mahtaisiko joku täältä tunnistaa?

En muista oliko kansien välissä useita tarinoita, mutta se tarina jota muistelen käsitteli (venäläistä?) ammattisotilasta, joka oli tarkka ampumaan. Jossain vaiheessa tarinaa sijaintipaikkana oli Afghanistanin tyyppinen vuoristoseutu, jossa herra näytti nuoremmille tarkkuuskiväärillä sohiville mallia ampumalla omalla rynkyllään maaliin aivan älyttömän pitkän matkan päähän.

Juoneen liittyi muistaakseni jonkinlainen petos, koska lopussa tämä seurattu sotilashenkilö matkusti USAan ampuakseen siellä presidentin. Tarina taisi päättyä siihen, kun sotilashelikopterit lähestyivät hänen piilopaikkaansa, mutta saatan muistaa väärinkin.

Tunnistaako kukaan näistä hajatelmista, että mistä voisi olla kyse?
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: Curtvile - 09.01.2012 klo 20:31:10
303

Garth Ennis Jacen Burrows.
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: enaskil - 09.01.2012 klo 21:56:03
Ah, no niinpä muuten olikin! Nimikin hiipi mieleen nyt kun sen sanoit. :D

Kiitos!
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: Curtvile - 09.01.2012 klo 21:58:07
De nada, Everstin tarina on aikasta hyvä.
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: Doctor Phantomizer - 10.01.2012 klo 18:13:17
Nyt kun taas kysellään näitä sarjakuvia, niin osaako joku sanoa, että minkäniminen on semmoinen teos, jossa on alieni propagandaa? Se ei ole aivan puhtaasti sarjakuvamuotoinen, mutta kuvitus on hyvin sarjakuvamainen.
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: Doctor Phantomizer - 05.06.2012 klo 07:39:35
En löytänyt jostain syystä tämän tyyppistä ketjua koko Kvaakista. Joten olkoon tämä nyt sitten jatkossa näitä kysymyksiä varten.

Kaverin puolesta kysyn tätä...

Kyseisessä sarjakuvassa siis oli mies, jolla oli irtonainen käsi jota hän säilytti rasiassa. Sarjakuvalla oli oma lehti suomessa. En kuitenkaan löytänyt mitään tämmöistä Sarjakuvalistauksia sivulta. Ilmeisesti, saattaa, perustua johonkin tv-sarjaan. Itse en saa millään mieleen mitään tämmöistä ja koitin googlettaakin. Tuloksetta. Mitä ilmeisemmin Amerikkalainen sarjakuva kyseessä.
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: smitty - 05.06.2012 klo 08:15:17
Ainoa mikä tulee mieleen on Teräsnyrkki (http://populaari.blogspot.fi/2007/05/terasnyrkki.html).

Sen päähenkilöllä on irtonainen käsi, ja sarjakuva on ilmestynyt pokkareina sekä muiden sarjakuvalehtien kakkossarjana.
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 05.06.2012 klo 08:58:49
Tämäntapaisisissa kyselyissä auttaisi, jos kerrottaisiin, onko sarjakuva realistisesti piirretty vai miten.

Teräsnyrkki tuo varmaan on, koska oma julkaisu rajaa vaihtoehtoja huomattavasti pois (esimerkiksi jossakin alkupään Aku Ankan taskukirjassa (nro 36?) oli jokin irtokäsitarina). Tosin Teräsnyrkki ei säilyttänyt tekokättä rasiassa, vaan se oli yleensä kiinni ranteessa, mutta ehkä sitä on pidetty rasiassa jossakin seikkailussa.
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: Jukka Laine - 05.06.2012 klo 09:07:54
Luultavasti kyseessä on sittenkin Kohtalon käsine. Kyseessä ei ollut käsi vaan pelkkä hanska. Brittiläistä tuotantoa.

Tai sitten on muistoissa tämä yhdistynyt Teräsnyrkin kanssa.
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: Mon of Olay - 05.06.2012 klo 10:28:25
Luultavasti kyseessä on sittenkin Kohtalon käsine. Kyseessä ei ollut käsi vaan pelkkä hanska. Brittiläistä tuotantoa.
Kui? Eihän Kohtalon Käsine missään laatikossa ollut, se ajelehti ympäriinsä vaihtaen omistajaa joka jaksossa.
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: Curtvile - 05.06.2012 klo 10:42:22
En löytänyt jostain syystä tämän tyyppistä ketjua koko Kvaakista. Joten olkoon tämä nyt sitten jatkossa näitä kysymyksiä varten.

on niitä ihan samanniminen jonka yhdistin tähän edelle ja sitten vielä Sarjakuva hukassa (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,14432.0.html) ja Mikä oli se sarjakuva jonka pienenä luin (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,11626.0.html) ja tietty Mikä fantasiasarjakuva (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,14051.0.html)

Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: Jukka Laine - 05.06.2012 klo 11:10:20
Kui? Eihän Kohtalon Käsine missään laatikossa ollut, se ajelehti ympäriinsä vaihtaen omistajaa joka jaksossa.

Niinhän se taisi olla, mutta muistaakseni se oli joskus rasiassa, joten epäilin sekaannuksen johtuneen siitä.
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: Curtvile - 05.06.2012 klo 11:14:09
Itsekin olen lukenut tuon tarinan jossa  Kohtalon Käsine on laatikossa Mustanaamiosta, muistaakseni vieläpä sirkusympäristössä.
Mon on oikeassa kuinka käsine vaeltaa omistajalta toiselle.

Ilman enempiä ja tarkempia vinkkejä oletan samaa kuin Jukka Laine : että Teräsnyrkki ja Kohtalon Käsinen ovat nivoutuneet muistikuvissa yhdeksi ja samaksi.
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 05.06.2012 klo 11:28:00
Molempia on julkaistu Mustiksessa, mutta vain Teräsnyrkki on ollut omana lehtenä.

Timo
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: Curtvile - 05.06.2012 klo 11:30:07
totta, Teräsnyrkkiä julkaistiin pokkarimaisena kuten Diabolikia ja King Kongia(joka ei loogisesti ollut King kong).
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: Gothicus - 05.06.2012 klo 11:51:38
Mun päässä jumittaa itsepäinen mielikuva, että Teräsnyrkkiä nähtiin Pyhimys-lehdessä kakkossarjana...
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: Lurker - 05.06.2012 klo 12:05:16
Teräsnyrkkiä oli varmaan mukava piirtää, kun päähahmosta ei tarvinnut kuvata muuta kuin ilmassa leijuva teräskäsi. Ajatuskuplakin tuli kädestä, ei näkymättömästä päästä.

(http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php?action=dlattach;topic=8777.0;attach=22874)
Vankilakaappaus (Mustanaamio 8/1985)
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: VesaK - 05.06.2012 klo 13:30:45
Nyrästerkkiä oli myös SARJAkuvalehdessä, melkoisen varmasti Pyhimyksessä ja viimeksi Mustanaamiossa.

http://koti.welho.com/z14/sarjakuvat/

Oli se hyvin jännä sarja. Niin jännä, että sille on oma ketjunsakin kvaakissa.

http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,6241.0.html

(Tai on edelleen, Leah Moore kirjoitti hahmon sarjaansa Albion.)
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: Curtvile - 05.06.2012 klo 13:37:07
Tietty on, samoin kuten isolla osaa hyviä sarjakuvia.

teräsnyrkki-ketjussa puhutaan hilpeästi sarjan keräilyn herättämästä myötähäpeästä mutta onpa Steel Claw kuiteskin messevää brittisarjakuvaa.

Pitäisi varmaan jostain ne omatkin Teräsnyrkki-lehdet etsiä esiin on tullut hahmoon törmättyä niin Paul Gristin Jack Staffin kautta kuin uudelleen luetussa Morrison &co:n Zenithissä ihan tässä taannoin.

Ja jotta kunnia maine menisi oikeaan osoitteeseen järjestys on siis:
 Teräsnyrkki
Zenith
Jack Staff
Albion
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: PaavoP - 05.07.2012 klo 18:38:38
Kuvittelenko vaan, vai kuuluuko nuo kansikuvien miehet, siihen ''merihevos liigaan''? ???
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: Doctor Phantomizer - 04.03.2013 klo 16:47:34
Kysyn uudestaan samaa kuin edellisessä viestissäni. Siis kyseinen sarjakuvamainen kirja oli joko District 9 leffan inpiroima tai toisinpäin.
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: Curtvile - 04.03.2013 klo 19:30:54
et yhtään tarkempi osaisi olla?
Siis kirja vai sarjakuva?

Tuskin Saucer Countya tarkoitat, kukatie hyllyssä nököttävää Resurrectionia?
Ja onhan Alien nationistakin tehty kirjoja ja sarjakuviakin.
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: Doctor Phantomizer - 04.03.2013 klo 20:28:26
Kirja se oli, mutta se oli saejakuvamainen ja se oli sarjakuvamaisesti kuvitettu.
Teos oli vähän niin kuin tietokirja, mutta se sisälsi "propagandaa" siis samanhenkinen kuin District 9, ja sehän siis mainittiin esipuheessa tai takakannessa. Alienit esiteltiin siinä todellisena, ja pahoina, ja annettiin ohjeet niiden tappamiseen yms. Kirja oli huumoria, mutta sen sävy oli "totinen" kuten propagandassa yleensa. Kirja oli melko iso kokoinen, ellen väärin muista. Kirjan ulkoasu oli hyvin realistinen, ihan kuin kyseessä olisi aito ohjekirja tms.

Auttoko?
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: Curtvile - 04.03.2013 klo 20:37:20
Ah tietty,
How to survive Alien invasion handbook (http://www.scribd.com/doc/19657000/The-Alien-Invasion-Survival-Handbook-A-Defense-Manual-for-the-Coming-Extraterrestrial-Apocalypse)

Noita on muitakin vampyyrinmetsästyksestä zombeihin ja tuo vissiin käännettiinkin mutta itse kun hankin alkukielellä ja pokkarimallissa niin hitostako sen käännösnimen tietäisin.
Ihan ok teos.
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: Doctor Phantomizer - 04.03.2013 klo 21:31:59
No, nyt ainakin ymmärsit asian oikein. Mutta minusta kyse oli uudemmasta, ja kannet olivat värikkäämmät. Ja tuossa viittaamassasi ei kai ole kuvia, en tiedä. Ja siis hakemassani teoksessa ei kait puhuttu invaasiosta. Nyt kun mietin, niin kuvitus muistutti aika paljon Mars Attacks! tuotteiden kuvitusta. Semmoista pulpmaista.

Mutta varmasti luen tuon viittaamasi teoksen myös....
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: Divine - 31.03.2014 klo 11:13:52
Muistin tämän keskustelun, kun ostin eilen albumin Tampere Kupliista kahdella kympillä.
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 13.09.2014 klo 17:48:19
Kysyn nyt kaverin puolesta. Luettu joskus abaut 35 vuotta sitten sarjisalbumi. Jossa lentokone putoaa sademetsään ja ihmisjoukko pelastuu kyhäämällä kuumailmapallon. Yksi porukasta joutuu uhrautumaan ja jäämään johonkin puunlatvaan palloa lähetettäessä.
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: tertsi - 13.09.2014 klo 18:55:32
Kuoleman varjossa -albumi. Ranskassa tarinaan on tehty jatko-osakin, 20 vuotta myöhemmin.
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 13.09.2014 klo 19:00:20
Kerro vähän lisää, tuolla nimellä siis Suomessa?
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: tertsi - 13.09.2014 klo 19:11:12
Lehtimiesten kustantama. Tekijät Dany ja Van Hamme, vajaat 50 sivua. Tuo Suomessa julkaistu ensimmäinen osa on piirretty kai joskus 70-luvun alussa. Jatko-osa tehty parikymmentä vuotta myöhemmin.

Edit
Olen nähnyt tuon albumin Kulkukatin pojassa, ei kovin kauan aikaa sitten.
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: OM - 13.09.2014 klo 19:17:50

Albumi on erittäin mielenkiintoinen kokonaisuus. Varsinkin ihmisluonteen raadollisuus ja ahneus tulevat korostetusti esille.  Muutenkin ihmisten välisten suhteiden kuvaus koettelevissa olosuhteissa tuodaan esille kiinnostavasti. Albumin kuvitus/piirrostyö on huippuluokkaa. Varmasti hankinnan arvoinen kokonaisuus.
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 13.09.2014 klo 20:16:34
Kiitos, ei liene sitten mitään sarjaa. Nettihaku löytää vain samannimisen Tex Willerin.  :)
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: X-men - 13.09.2014 klo 20:25:30
Kiitos, ei liene sitten mitään sarjaa. Nettihaku löytää vain samannimisen Tex Willerin.  :)

vain 2 kipaletta, http://fr.wikipedia.org/wiki/Histoire_sans_h%C3%A9ros
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: JJalonen - 13.09.2014 klo 20:33:21
Ostin tuon 1980 kirja-alesta (tai siis isä osti kun juniori ruksaili). Kolahti varsin kovaa 9-vuotiaaseen, vaikka jo silloin protestoin loppuratkaisua -

(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

No, olen sittemmin lukenut albumin useamman kerran uudestaan, ja on se edelleenkin viihdyttävä plätty.

Ehdottomasti hankinnan arvoinen.
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: Lurker - 13.09.2014 klo 20:38:11
^ Paul Newmanin näköinen tuo maasta nouseva iso miehen pää.
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: tertsi - 13.09.2014 klo 21:01:25
Jos nuo pakkolaskussa eloonjääneet olivat hiukan uusavuttomia.
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: RS - 25.09.2014 klo 10:45:57
LÖYTYI! Suurkiitos Sampsalle. :)

En löytänyt muuta ketjua, jossa voisi kysyä itselle tuntemattomista sarjakuvista, joten änkeänpä tänne.

Kulttuurivihkot 4/1974 –lehdessä julkaistiin aikoinaan erään artikkelin ohessa muutaman ruudun ote tällaista sarjakuvaa (ks. liite).

Lehtijutussa mainitaan vain: ”Kuvitus amerikkalaisest[a] kauhujuttuja sisältävästä sarjakuvalehdestä, jossa Bob Chase, Yhdysvaltain armeijan sotilas, seikkailee Korean sodassa.”

Minua kiinnostaisi tietää sekä sarjan/sarjakuvakuvalehden nimi että sen tekijä(t). Toivottavasti joku onnistuu tunnistamaan. :)
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 25.09.2014 klo 12:23:20
RS: Sarjan nimi on The Vampire's Bane vuodelta 1951. Piirtäjä on Frank Siminski. Täältä (http://thehorrorsofitall.blogspot.fi/2012/04/vampires-bane.html) löytyy tuo 8-sivuinen sarja.

(LISÄYS: Löytyi kuvahaulla kun vähän kikkaili samalla.)
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: Jukka Laine - 12.10.2014 klo 11:06:11
Tämän sarjakuvan olen lukenut joskus suomeksi. Kuka tietää missä se on julkaistu? Seikkailu-sarjat?

Cowboy Western # 25, 1949, Charlton Comics
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: X-men - 12.10.2014 klo 19:41:32
Tämän sarjakuvan olen lukenut joskus suomeksi. Kuka tietää missä se on julkaistu? Seikkailu-sarjat?

Oiskos tämä http://www.antikvariaattimakedonia.fi/moog/index.php?sivu=lehti&moog_lehti_id=3286 ?

Muuten oli sitten Lännentiessä 7/1979 ja 4/1980 (ja tietenkin Lucky Lukessa).
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: X-men - 18.10.2014 klo 19:55:03
Tämmöinen http://www.ebay.co.uk/itm/Snow-White-and-the-Seven-Naughty-Dwarfs-1970-s-adult-cartoon-strip-book-/360843489626 on ollut aikoinaan ebayssä myynnissä.

Onkos kellään tietoa että kuinka monta osaa tuota on tullut ja kenen toimesta?
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: Jukka Laine - 20.10.2014 klo 22:01:55
Oiskos tämä http://www.antikvariaattimakedonia.fi/moog/index.php?sivu=lehti&moog_lehti_id=3286 ?

Sehän se. Kansi on All-Star Westernistä ja hahmot Trigger Twins eli Seriffikaksoset. Joista toinen vain oli seriffi, mutta kauppiasveli esiintyi usein veljenään.
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: X-men - 13.01.2015 klo 19:53:59
Tuliko Leone Frollon Snow Whitea (eli Biancanaveraa) enemmän kuin 2 osaa englanniksi? Ainakaan minä en löydä tietoja kuin 2sta osasta.
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: Jukka Laine - 13.01.2015 klo 21:02:11
Enpä ole havainnut edes noita kahta. Italiaksi näyttää olevan 94 osaa (1972-86). Kyseessä on pornoversio Lumikista.
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: X-men - 14.01.2015 klo 20:20:59
Enpä ole havainnut edes noita kahta. Italiaksi näyttää olevan 94 osaa (1972-86). Kyseessä on pornoversio Lumikista.

Disneyn tekosia ehkä vaikka Frollo työskenteli Disneyllekkin. Harmi jos ei ole kuin nuo 2 osaa enkuksi sillä saapasmaankieli ei kuuulu sanastoon.
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: Jukka Laine - 14.01.2015 klo 21:30:36
Lumikki on ihan vapaassa käytössä, paitsi jos on niin Disneyn Lumikin näköinen että voisi sekoittaa.
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 15.01.2015 klo 10:17:54
Biancaneve.
Eikö tätä tullut yksi osa suomeksi? Vai sotkenko Aikuisten seksisatuihin?
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: X-men - 15.01.2015 klo 19:48:00
Biancaneve.
Eikö tätä tullut yksi osa suomeksi? Vai sotkenko Aikuisten seksisatuihin?

Ainakaan kuukkeli ei löydä mainintaa että täällä olisi tullut tuhmaa Lumikkia.
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: Sananjalka - 29.12.2015 klo 16:35:07
Pyytäisin apua lapsuusmuiston jäljittämiseen.

Kyseessä oli sanomalehtipaperille painettu kotimainen humoristis-kantaaottava värisarjakuva, jota näin muutamia sivuja naapurissa. Valitettavasti en kykene muistamaan, oliko kyseessä varsinainen sanomalehti vai esimerkiksi jonkin ammattiliiton viikkolehti.

Tarinan lähtöasetelmana oli, että Vihreä liitto oli kasvanut Suomen suurimmaksi puolueeksi, jonka ohjelma oli kallellaan ekofasismin suuntaan. Energiankulutusta säännösteltiin ankarasti, ja tuulivoimaa rakennettiin (sen ajan näkökulmasta) suuruudenhullussa mittakaavassa.

Muistinvaraisesti lainattuja otteita:

(Adjutantti:) »Herra presidentti! Maapallo on suistunut radaltaan! Syynä ovat Suomen 40000 tuulivoimalaa.» (Reagan:) »Ampukaa ne alas!»

»Maa on joutunut vangiksi Mustan Makkaran avaruusromusäkkiin.»

»Teidän korkeutenne! Prinssinmakkarat ovat nousseet kapinaan... K-kaupan Väiskin johdolla!»

»Tuulimyllyt on saatava pyörimään toiseen suuntaan. Siihen tarvitaan neuvostoydinvoimaa!»

(Yleisen sekasorron vallitessa kaksi suomalaista on hiihtänyt Neuvostoliiton puolelle. Ydinvoimala on seisokissa. Käynnistyskytkin:) »NJET – HARASOO».

Pahoin pelkään, että tätä kotimaisen sarjakuvahistorian helmeä ei ole koskaan julkaistu albumimuodossa, vaikka piirrosjälki oli verraten kunnianhimoista. Muistoni, jotka hämärtyvät mutta eivät suostu kuihtumaan, tuovat nykyään minulle mieleen lähinnä Timo Mäkelän kädenjäljen.
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 29.12.2015 klo 22:57:57
Nimenomaan Timo Mäkelä ja Jukka Parkkari tekivät Kansan uutisiin pitkään tuommoisia humoristis-seikkailullisia jatkuvajuonisia jatkosarjoja. Kerran viikosssa yksi sivu. Saattaisi hyvinniin olla. Ks. esim. kirja Manu, Mara, Tarja ja mä. Tuota mainittua ei kait tässä ollut kuitenkaan, lie joku vanhempi jakso.

Timo
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: X-men - 29.08.2017 klo 19:34:24
Jatkuiko Awesome Comicsin Lionheart-lehdessä ollut tarina missään? Firman "lento" kun oli erittäin lyhyt.
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 29.10.2017 klo 11:46:52
Kenen sarjakuvassa oli televisiossa keskustelu, jossa oli eri mielipiteineen joku asiantuntija ja paskaa viskova apina? Joku strippi tai muuten hyvin lyhyt. Värimaailma punavoittoinen.

Timo
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: tmielone - 29.10.2017 klo 18:05:36
Kenen sarjakuvassa oli televisiossa keskustelu, jossa oli eri mielipiteineen joku asiantuntija ja paskaa viskova apina? Joku strippi tai muuten hyvin lyhyt. Värimaailma punavoittoinen.

Timo

Uskoisin kyseessä olevan Juho Maurisen Rontticomics (https://rontticomics.com/comic/vaittely/). Erittäin onnistunut kuvaus asiantuntijoiden ja median kipuilevasta suhteesta.
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 29.10.2017 klo 23:53:16
No juurikin tämä! Kiitän!  ;D

Timo
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: Darzee - 04.01.2018 klo 08:27:49
Haussa sarjakuva yhden erittäin puuttellisesti muistetun kohtauksen perusteella. Joku löytää kumisen luun (koiranlelu tms.), ja sanoo sen kuuluvan kumikaudella eläneelle jättiläiskumiankalle. Mikä sarjakuva? En muista sitten yhtään. Voi olla ankkoja tai Nakkea, tai sitten jotain ihan muuta.
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: TexKiller - 05.01.2018 klo 09:32:09
Mahdollisesti/todennäköisesti Tex Willer, saattaa olla joku muukin lännensarja.

Rajaseudun pienen kaupungin majatalossa lymyilee pankkiryöstön tehnyt kopla ja päähenkilö soluttautuu sinne asiakkaana. Ajallaan sitten alkaa pahiksien passittaminen hiiliä lapioimaan. Tarina ei kai sen kummoisempia juonenkäänteitä tarjonnut, mutta loppu on muistunut mieleen. Kelmipomo lymyilee huoneessa ja hikoilee pelosta kuullessaan sankarin lähestyvän. Tämä kohtaus toi vahvasti mieleen Herra Eastwoodin elokuvan "hang `em high" mutta tässä hirttoköyden sijaan rosmolla oli derringer..

Jos kyseessä tex saattaisi ajoittua vuosien 1995-2006 väliin, mutta perunamaata selaillessa yksikään seikkailun nimi ei sytyttänyt hehkulamppua pään ylle. Yksi numero uupuu kaiketi vuonna 2007>nykypäivä, olisi todella huonoa tuuria jos tuo kyseessä.

Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: jura - 28.04.2019 klo 19:38:23
Lehtimiesten kustantama. Tekijät Dany ja Van Hamme, vajaat 50 sivua. Tuo Suomessa julkaistu ensimmäinen osa on piirretty kai joskus 70-luvun alussa. Jatko-osa tehty parikymmentä vuotta myöhemmin.

Edit
Olen nähnyt tuon albumin Kulkukatin pojassa, ei kovin kauan aikaa sitten.

Jatko-osa tuli ranskaksi 2001 ja käännös "Twenty Years Later" englanniksi Cinebookilta tänä vuonna. Jatko-osa ei ole yhtä hyvä kuin alkuperäinen. Jatko-osan alku vielä toimii, mutta sitten seikkaillaan eri puolilla Kaakkois-Aasiaa ja Etelä-Amerikkaa ennen päätymistä viidakkoon. Turhan largowinchmäistä menoa minun makuuni. Largo Winch toimii omassa kontekstissaan, mutta tämän tarinan jatko-osaan olisin kaivannut yhtä intensiivistä henkilökuvausta kuin alkuperäisessä albumissa ilman monimutkaisia ja globaaleja kytköksiä. Historiallista väriä jatko-osaan tuo maailman turvallisuusjärjestön pääsihteeriksi nimitettävän miehen natsimenneisyys, johon tarinan juonenkäänteet liittyvät. Kurt Waldheim tulee eittämättä mieleen.
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: Morgan Kane - 27.05.2020 klo 15:17:13
Missä ketjussa voisi kysyä josko joku tunnistaa vanhan sarjakuvalehden muutaman muistikuvan perusteella?

(tai vastaa vaikka täällä. 70-luvun alku,albumi, käsitteli ainakin osin luolaihmisten historiaa, erityisesti muistan että opin termin Cro Magnon kyseisestä albumista. Ei ollut Olipa kerran ihminen - tyylinen huumorijuttu.
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 27.05.2020 klo 18:53:24
Morgan Kane: Tiedän mitä sarjakuvaa tarkoitat. Se on tavallisen sarjakuvalehden kokoinen vihertäväkantinen albumi nimeltään Muinaiset maailmat. Minulla on ollut se joskus, ja kaverillani pitäisi olla se yhä tallessa Tarkistan asian ja voin hommata skannin ja lisätietoja, jos joku muu ei ehdi sitä ennen kertomaan tarkemmin.
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: X-men - 27.05.2020 klo 19:17:30
Jos haluaa sen omaksi niin maksaa 4 euroa, https://menec.fi/collectibles/?sivu=detail&id=109036
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 27.05.2020 klo 20:42:25
X-men antoi oikean linkin: juuri tuo albumi on kaverillani. Myös Huuto.netissä näyttäisi se olevan saatavilla. Julkaisija on Williams vuonna 1974.

Sarjis kertoo informatiivisesti elämän synnystä ja yleisesti maapallon elämästä ennen historiankirjoituksen alkua. Satojen miljoonien vuosien aikaskaalassa ihmistä käsittelevä osuus on luonnollisesti melko lyhyt. Piirrostyyli on realistinen ja ihan ok. Sarjakuva etenee helppotajuisesti, mutta nykytieteen silmin se sisältää paljon vanhentuneita käsityksiä. Mm. dinosauruksista, ihmisen sukupuusta ja ihmisen "roduista" on nykyään ihan erilainen näkemys.

Tässä skannit etukannesta ja sisäsivuilta kohdasta, jossa Cro-Magnonin ihmisistä tulee asiaa ensimmäisen kerran.
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 27.05.2020 klo 23:51:17
Toi oli penskana ihan huikea lätty. Ja on mulla se vieläkin (ei tosin enää se sama kappale, myin sen välillä pois)! Sarjat ovat tosiaan peräisin 1960-luvun alusta. Tämä on alun perin Gilberton-yhtiön Classics Illustrated -sarjan erikoisnumerosta Prehistoric World. Piirtäjänä pääosin Angelo Torres, ainakin jos tähän on luottaminen (https://www.comics.org/issue/204323/).

Timo
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: Morgan Kane - 28.05.2020 klo 14:12:31
Kiitos, tuohan se on. Mikä yhteensattuma että toisen miettimäni loysin Moogin sivuilta ja se oli myos Williamsin vuodelta 1974, Tsingis Khan.

Ilmeisesti nykyinen käsitys on se että cro-magnonit oli jo ihan niin kuin me nyt.
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: Markku Myllymäki - 28.05.2020 klo 15:45:05
Kiitos, tuohan se on. Mikä yhteensattuma että toisen miettimäni loysin Moogin sivuilta ja se oli myos Williamsin vuodelta 1974, Tsingis Khan.

Ilmeisesti nykyinen käsitys on se että cro-magnonit oli jo ihan niin kuin me nyt.

Toi Tsingis-kaanijuttu jäi itsellekin aikanaan mieleen...

Jos puhutaan 25 000 vuoden takaisesta ihmisestä, ei siinä ajassa ihan kauheasti keho ole muuttunut -- mutta varmaankin noiden ravitsemus ja sairaudet yms. voisi kyllä näkyä enemmän kuin ainakin tuossa näyetsivussa...? Käytös lienisi varmaan myös "eläimellisempää", mitä se nyt sitten tarkoittaisikaan tuossa. Mutta ihan hyvää piirröstahan tuo on.
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: Morgan Kane - 05.08.2020 klo 15:47:53
1970-luvun alku, mustavalkoinen albumi, perustunee siihen 50-uvun leffaan jossa jättiläismustekala tulee San Franciscon satamaan ja sillan alle. Elokuvan taisin netistä jo loytää mutta en mainintaa että siihen liittyisi joku vanha sarjakuva joka ilmestyi Suomessa ihan 60-luvun lopussa tai luultavimmin 70-luvun alkupuolella.
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 05.08.2020 klo 19:11:17
Elokuvahan on It Came from Beneath the Sea (https://www.kaijubattle.net/kaiju-movie-database/it-came-from-beneath-the-sea-1955). Ei löydy tietoa, että siitä olisi tehty sarjakuva. Vain kuvia sen sarjakuvaksi tehdyistä lehtimainoksista löytyy, kuten täältä blogista (https://bearalley.blogspot.com/2011/10/ray-harryhausen-films-in-comics-part-1.html). Tuo blogi tietäisi, jos sarjakuva olisi tehty. Vuonna 2007 on julkaistu Amerikassa elokuvalle jatko värillisenä sarjakuvana.

Albumi kuulostaa kovin oudolle. Olisiko mahdollista, että muistelet jokin Supersarjiksen tai Kauhun sarjaa?
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: Morgan Kane - 05.08.2020 klo 20:31:35
Elokuvahan on It Came from Beneath the Sea (https://www.kaijubattle.net/kaiju-movie-database/it-came-from-beneath-the-sea-1955). Ei löydy tietoa, että siitä olisi tehty sarjakuva. Vain kuvia sen sarjakuvaksi tehdyistä lehtimainoksista löytyy, kuten täältä blogista (https://bearalley.blogspot.com/2011/10/ray-harryhausen-films-in-comics-part-1.html). Tuo blogi tietäisi, jos sarjakuva olisi tehty. Vuonna 2007 on julkaistu Amerikassa elokuvalle jatko värillisenä sarjakuvana.

Albumi kuulostaa kovin oudolle. Olisiko mahdollista, että muistelet jokin Supersarjiksen tai Kauhun sarjaa?

Joo, luultavammin kuten sanot on että oli joku pienempi tarina osa jotain muuta julkaisua, tarinassa oli san franciscon silta ja satama ja pitkät lonkerot vedestä ylos laiturilla/satamalla/sillalla olevia nappaamaan. Mustavalkoinen ja muistaakseni 50-luvun vaatetus ja autot hahmoilla.
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: Rontti - 12.01.2021 klo 13:35:10
Hukassa sarjakuvakirja 80 tai 90-luvulta... Tarinassa oli haarniskaan pukeutunut mystinen sotilas, joka paljastui naiseksi. pieni poika ja vanha vaari olivat myös mukana menossa. Jossain vaiheessa kertomusta haarniskanainen hieroi kasvoihinsa jotain mänjää ja aiheutti itselleen ihottumaa, että näyttäisi rumemmalta. Hämäsi muistaakseni jotain pahista tällä ja soluttautui linnakkeeseen tms. sarjakuvan piirrokset olivat ruskeasävyisiä. Sarjis oli lempparini lapsena ja olen jo vuosia ihmetellyt, mihin se hyllystäni katosi ja mikä ihme se oli nimeltään. kuulostaisiko tutulta kenellekään?
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: Lurker - 12.01.2021 klo 19:39:47
Hukassa sarjakuvakirja 80 tai 90-luvulta... Tarinassa oli haarniskaan pukeutunut mystinen sotilas, joka paljastui naiseksi. pieni poika ja vanha vaari olivat myös mukana menossa. Jossain vaiheessa kertomusta haarniskanainen hieroi kasvoihinsa jotain mänjää ja aiheutti itselleen ihottumaa, että näyttäisi rumemmalta. Hämäsi muistaakseni jotain pahista tällä ja soluttautui linnakkeeseen tms. sarjakuvan piirrokset olivat ruskeasävyisiä. Sarjis oli lempparini lapsena ja olen jo vuosia ihmetellyt, mihin se hyllystäni katosi ja mikä ihme se oli nimeltään. kuulostaisiko tutulta kenellekään?

Arian pako.

http://sarjakuvat.eurocomics.info/lehdet/a-albumit.html
 (http://sarjakuvat.eurocomics.info/lehdet/a-albumit.html)
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: Rontti - 12.01.2021 klo 20:17:29
Jes jes jes, niin onkin! Kiitos! ❤️
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: Jukka Laine - 12.01.2021 klo 23:33:55
Aria oli aika pitkä sarja. Suomeksi tuli vain ensimmäinen osa.
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: Jukka Laine - 23.01.2021 klo 17:00:10
Mikä on Aapo, Hilkka ja Niksi -sarjakuvan alkuperä? Isävainaa siitä kyseli minulta, mutta ei ollut tuttu.

https://digi.kansalliskirjasto.fi/aikakausi/binding/751612?page=22
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: VesaK - 26.01.2021 klo 18:31:53
Mikä on Aapo, Hilkka ja Niksi -sarjakuvan alkuperä?

https://kansallisbiografia.fi/kansallisbiografia/henkilo/10095

Alhon tunnistaa signeerauksesta AO.
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: Jukka Laine - 26.01.2021 klo 19:31:23
Kiitos. Mutta en tuosta signeerausta löydä.
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 26.01.2021 klo 19:56:19
Piirrostyyli muistuttaa hyvin paljon Kiekua ja Kaikua. Kyllä tuo Asmo Alho on.
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: Jarkko Sikiö - 26.02.2021 klo 13:56:00
Twitter etsii (https://twitter.com/jhilden) (mahdollisesti) suomalaisen, englanniksi toteuttamaa nettisarjaa. Ehdottamani Seal of the Devil ei hakijan mukaan ole kyseessä.
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 08.03.2021 klo 12:36:12
Twitter etsii (https://twitter.com/jhilden) (mahdollisesti) suomalaisen, englanniksi toteuttamaa nettisarjaa. Ehdottamani Seal of the Devil ei hakijan mukaan ole kyseessä.
Ja tuo linkki etsii tekstissäsi kuvailemaasi kohdetta.  :) (Ilmeisesti tyyppi on aika aktivinen sirkuttelija, en jaksanut selata viestejä kovin pitkälle.)
Otsikko: Vs: Mikä sarjakuva?
Kirjoitti: Jukka Laine - 09.04.2021 klo 20:56:04
Justus-ketjussa vinoiltiin tulevaisuuteen sijoittuvalle sarjakuvalle joka on kuin Jetsonit, mutta käyttää tekoajan tekniikkaan perustuvaa tekniikkaa.

Kuka muistaa sellaisen kotimaisen, joka ilmestyi muistaakseni Katsossa, ja jossa ihmeteltiin kodintekniikkaa vuonna 2000. Varmaan 80-luvun alkua, koska videonauhuri oli tekoaikaan yleistymässä. Joskin sarjakuvassa sanottiin kuvanauhuri. Sarjan perhe oli kuin Jetsonit, paitsi isällä oli ruma musta parta. Viitattiin Clint Eastwoodiin joka taitaa olla jo 70, mutta jaksaa yhä.