Kvaak.fi - keskustelu

Sarjakuvanlukijoiden keskustelut => Toimintasarjakuvat => Aiheen aloitti: Anonyymi Jaarittelija - 03.03.2004 klo 09:45:58

Otsikko: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Anonyymi Jaarittelija - 03.03.2004 klo 09:45:58
Tuomarin ja Wolverinen kuvittajaksi!!! :o

Taking on Wolverine & Punisher (http://www.newsarama.com/forums/showthread.php?s=&threadid=9882)

Marvel Comicsin uuden Punisher-lehden sivuille Garth "Preacher" Ennis on saanut siunauksen suoltaa ideoitaan lähes estoitta, joten tuo tuleva kollaboraatio vaikuttaa siinä mielessä varsin mehukkaalta...


Otsikko: Re:John Romita Junior jättää Hämähäkkimiehen ja siirtyy...
Kirjoitti: Ville - 03.03.2004 klo 14:58:01
Just?
Otsikko: Re:John Romita Junior jättää Hämähäkkimiehen ja siirtyy...
Kirjoitti: Esa - 03.03.2004 klo 15:24:51
Tuomarin ja Wolverinen kuvittajaksi!!! :o

Jaa, että niin. Harmi. Kauanko JRJR piirsi Hämikseen? Ainakin mun ekassa Hämähäkkimiehessä (vuodelta 83?) oli jo hänen tarinansa. Surku, en pidä Tuomarista. Paras piirtäjistä, joka nykyään piirsi Hämikseen. Suomessa varmaan nähdään vielä jonkin aikaa Romita juniorin Hämistä?
Otsikko: Re:John Romita Junior jättää Hämähäkkimiehen ja siirtyy...
Kirjoitti: Veli Loponen - 03.03.2004 klo 15:29:46
JRJR on piirrellyt Hämistä vähän eri aikoina. Eli käynyt välillä piirtelemässä muita juttuja (myös Tuomaria) ja tullut sitten taas takaisin. Ja eipä tälläkään kertaa välttämättä kauaa poissa ole.
Otsikko: Re:John Romita Junior jättää Hämähäkkimiehen ja siirtyy...
Kirjoitti: Otto Sinisalo - 03.03.2004 klo 15:44:49
Mi... Anononyymi ei mainitse, että JR jr. saattaa palata Hämäriin jahka vuoden kestävä rupeama em. sarjakuvien parissa päättyy.

Tässä on linkura: http://www.comicon.com/cgi-bin/pulse.cgi?http%3A//www.comicon.com/cgi-bin/ultimatebb.cgi%3Fubb%3Dget_topic%26f%3D36%26t%3D001905 (http://www.comicon.com/cgi-bin/pulse.cgi?http%3A//www.comicon.com/cgi-bin/ultimatebb.cgi%3Fubb%3Dget_topic%26f%3D36%26t%3D001905)

Itse diggailin Romitan aiempaa rupeamaa Tuomarissa, joten miksipä ei. Tarkastan ainakin, jos se käännetään.
Otsikko: Re:John Romita Junior jättää Hämähäkkimiehen ja siirtyy...
Kirjoitti: Jarmo - 03.03.2004 klo 15:59:52
Ai. Mun silmilläni katsoen JRJR:n tuomari oli varsin heikko esitys. Pettymys suuri kun oli heppu kuitenkin aiemmin Daredevilin aikana esittänyt oikein hyvääkin tuomaria.

Samoin Enniskin sössi tuomarinsa. Turhaa mässäilyä.
Vaikka en minä ennisistä pidä muutenkaan.
Otsikko: Re:John Romita Junior jättää Hämähäkkimiehen ja siirtyy...
Kirjoitti: Anonyymi Jaarittelija - 28.03.2004 klo 17:18:48
"Juniori-Johnny" ehtinee poiketa kuluvana vuonna myös harmaalla vyöhykkeellä...

Shades of Gray (http://newsarama.com/forums/showthread.php?s=&threadid=10982)


Otsikko: Re:John Romita Junior jättää Hämähäkkimiehen ja siirtyy...
Kirjoitti: Viltuska - 28.03.2004 klo 20:03:51
Yeah! Diggasin JRJR:n Dumaria, mutta hämistä lukiessani tuntui että menevät taidot hukkaan. Kyllä jätkälle sopii paremmin tuollainen tyyliltään synkkä ja karu sarjakuva paremmin kuin  nuoremmille suunnatut hämikset. Saatanpi olla toki väärässä, kun en ole hämistä vuoteen lukenut, mutta viimeiset stoorit mitä luin tuntuivat pyrkivän kosiskelemaan nuorempia lukijoita. Toisaalta saattoi hyvin olla kyse omasta vanhentumisesta, onhan mikä tahansa supersankarisarjis vähän sopimatonta luettavaa tällaiselle kuusikymppiselle spaddulle.
Otsikko: Re:John Romita Junior jättää Hämähäkkimiehen ja siirtyy...
Kirjoitti: Arttu - 28.03.2004 klo 23:56:21
Minun mielipiteeni...

Romita Jr voisi lopettaa sarjakuvien piirtämisen kokonaan. Äijä tuntuu piirtävän koko ajan entistä huonommin... >:(

Otsikko: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Laine, Jukka - 18.04.2004 klo 15:08:42
Tuohan on Ryssä!

Vaikuttaa ennishauskalta.

http://www.punisherthemovie.com/
Otsikko: Re:Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Ilja Rautsi - 18.04.2004 klo 15:30:45
Arvostelut ovat ainakin tuominneet aika "hyvin". Travolta näyttää aivan samalta kuin Swordfishissa ja trailerin perusteella näyttelee yhtä hienovaraisesti kuin Taistelukenttä maassa. Thomas Jane ei myöskään ole kovin vakuuttava Deep Blue Sean ja Unensieppaajan tarjoamalla todistusaineistolla.

"The Mafia slaughtered my family and all I got was this stupid T-shirt."
-- Scott Weinberg, EFILMCRITIC.COM
Otsikko: Re:Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Wilpuri - 18.04.2004 klo 19:57:53
Eikös tästä ole jo ketju? ???

No anyway, trailerin perusteella elokuva on samaa sarjaa, kuin keskiverto VanDammet... eli aika jöötiä.

Mielestäni Tuomarin pitäisi olla jotenkin jylhä ja salaperäinen (en tosin tunne Tuomaria kauhean hyvin... lähinnä Daredevilin kautta), mutta tässä hän on vain mafialle kostava jäppinen, joka potkii ovia ja heittelee one-linereita nu-metallin tahdissa...

...ei näin pojat, ei näin.


Mihin on Burtonin Batmanien jälkeen kadonnut persoonallinen ja tyylikäs ote supersankarielokuvista? Kyllähän Hulkit, X-Menit yms. ovat ihan jees viihdettä, mutta sellaista elämystä niistä ei saa, kuin vaikkapa Batman Returnista. Kun Pingviini valuu kuolleena veteen ja Elfmanin musiikki pauhaa taustalla, kulkevat kylmänväreet ainakin tämän häiskän selässä sellaisella tahdilla, että pitää heittää takki niskaan.
Otsikko: Re:Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Anonyymi Jaarittelija - 19.04.2004 klo 10:18:38
Kaikella kunnioituksella Garth Ennisin kiihkeimpiä faneja kohtaan... Elokuvan käsikirjoituksesta vastaavat tahot olisivat kenties voineet unohtaa kaikkein tuoreimmat sarjakuvatulkinnat Marvelin synkästä, konnia kovin ottein kurittavasta kostajasta ja ottaa kämmeniinsä nimenomaan tämän runsaan vuosikymmenen takaisen minisarjan...

Punisher: Year One (http://image.milehighcomics.com/istore/images/fullsize/66064699970.1.GIF)

Ja on lähestulkoon anteeksiantamatonta, että filmatisoinnin mukaan Castle menettää perheensä jollakin trooppisella saarella... New Yorkin Central Park se olla pitää, pannahinen!


Otsikko: Re:Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Ilja Rautsi - 19.04.2004 klo 12:37:11
Ja on lähestulkoon anteeksiantamatonta, että filmatisoinnin mukaan Castle menettää perheensä jollakin trooppisella saarella... New Yorkin Central Park se olla pitää, pannahinen!

No tuollaisella nyt ei ole mitään merkitystä sen kanssa kuinka hyvin elokuva toimii. En nyt myöskään tiedä miksi se on pitänyt muuttaa (voi liittyä juoneen), mutta väliäkö hällä.
Otsikko: Mega: Wolverine ja Tuomari
Kirjoitti: bgt - 18.10.2004 klo 08:52:39
Joo, oli... outo... Tämä uusi Tuomarin inkarnaatio...

Voisihan tuosta konseptista repiä paljonkin kiintoisaa, jos niitten enkelien kanssa alkaa kunnolla säätämään, mutta hiukan jäi sellainen maku, että on haluttu tehdä Tuomarista poliittisesti korrekti.

Onkohan miten eeppinen se tarina, jossa Tuomarista tulee tuommoinen?
Otsikko: Re:Mega: Wolverine ja Tuomari
Kirjoitti: Palonen - 18.10.2004 klo 11:03:22
Onhan se eeppistä paskaa. Punisher Vol2./1-4. Tekijöinä Golden/Sniegoski/Wrightson/Palmioti.

Toisaalta, se on amerikkalisten tekemä ja jos antaa ameeerikkalaisille mahdollisuuden sotkea uskontoa johonkin, tuloksen arvaa. Okei, pahempaa on se jos antaa niille luvan sotkea mukaan amerikkalaisuuden/isänmaallisuuden.

Ohan toi ihan kiva jos tommosesta tykkää.
Otsikko: Re:Mega: Wolverine ja Tuomari
Kirjoitti: Laine, Jukka - 18.10.2004 klo 15:04:40
Itse asiassa suomeksi aikaisemmin julkaistu Ennis/Dillon -tarina on uudempi.

Mikrokin muuten palasi sittemmin kehiin mutten taida viitsiä spoilata mitä Mikro teki Frankille enkä sitä miten Frank sen kosti. Tuomari tuomitsee nykyisin.

Ruotsissa tuo Welcome Back, Frank floppasi joten ilmeisesti jatkoa ei nähdä Suomessakaan. Paras Tuomari-tarina ikinä.
Otsikko: Ennisin Tuomari
Kirjoitti: Maso - 15.08.2005 klo 12:43:59
Pidän Ennisistä ja Tuomarista, mutten ole lukenut Ennisin Tuomaria. Hyllystä kyllä löytyy jo Welcome Back ja Army of one, toisessa taisi olla merkintä vol. 3 ja toisessa vol. 2 (?), jompikumpi oli MAX-sarjaa. Kumpaakohan kannattaisi alkaa seuraamaan, vai kumpaakin?

Ah, Continuity Pages selventää hieman:
eli kyseessä ovatkin vol. 5 ja 6 tai 7??
http://www.sequart.com/punisherENNIS.htm
Otsikko: Re: Ennisin Tuomari
Kirjoitti: Rami Rautkorpi - 15.08.2005 klo 13:06:23
Hyllystä kyllä löytyy jo Welcome Back ja Army of one, toisessa taisi olla merkintä vol. 3 ja toisessa vol. 2 (?), jompikumpi oli MAX-sarjaa. Kumpaakohan kannattaisi alkaa seuraamaan, vai kumpaakin?

Tuota... jos toinen niistä omistamistasi Ennisin Tuomareista, joita et ole lukenut, on MAX:iä, ja toinen ei, niin onnistuisiko tällainen radikaali kokeilu, että luet ne, ja päätät itse, kumpi on parempi, vai eikö ole?

Mutta sarkasmi sikseen, koska kumpikaan noista kirjoistasi ei ilmeisesti ole MAX:iä. Kuten tuo Continuity Pages tiedottaa, Welcome Back, Frank kokoaa Ennisin ensimmäisen Tuomari-minisarjan ja Army of One puolestaan sitä seuranneen lehden 7 ensimmäistä numeroa. Ja kuten siinä sivun yläreunassa lukee, MAX-Tuomari on sävyltään vähemmän humoristinen ja on suunnattu ns. kypsille lukijoille, ts. siinä on vielä enemmän väkivaltaa. Tai ehkä humoristisuus ei vähentynyt yhtään, se vain muuttui entistäkin mustemmaksi. En mene vannomaan, koska itse odottelen vielä MAX-Tuomarin ilmestymistä kovakantisena.

Ja todettakoon vielä, että nuo Continuity Pagesin julkaisunumeroinnista käyttämät ilmaisut voivat olla hämmentäviä. Lehdet siis ilmestyvät jenkkiläisittäin ns. volumeina, ja Ennisin kaksi ensimmäistä Tuomari-sarjaa olivat Vol. 5 ja 6. CP käyttää näistä brittiläistyylistä nimitystä "fifth/sixth series". Sitten lehtiä on koottu kirjoiksi, jotka on myöskin numeroitu volumeiksi. CP ei mainitse näiden numerointia, paitsi kovakantisten kohdalla. Kuitenkin sekä pehmeäkantiset että kovakantiset kirjat on numeroitu, ja kovakantiset ovat lisäksi paksumpia, eli niiden numerointi ei vastaa pehmeäkantisten numerointia. Joka tapauksessa The Punisher -lehden Vol. 7:n eli MAX-sarjan alkaessa myös kirjojen numerointi alkoi alusta. Selvä?
Otsikko: Re: Ennisin Tuomari
Kirjoitti: trendkiller - 15.08.2005 klo 14:26:37
Itselläni on Punisher Maxeista In the beginning (Vol. 1) ja Kitchen Irish (Vol. 2). Ennisin tarinat toimivat edelleen loistavasti ja musta huumori kukoistaa. Varsinkin Vol.1 on karua luettavaa (ja etenkin viimeinen sivu). Maxeissa on enemmän splätterimeininkiä ja fuck- sekä shit-sanat täyttävät puhekuplat. Toimii, vaikka ilmankin voisi olla (kuten Welcome back...).
Otsikko: Re: Ennisin Tuomari
Kirjoitti: Maso - 16.08.2005 klo 09:11:36
Tuota... jos toinen niistä omistamistasi Ennisin Tuomareista, joita et ole lukenut, on MAX:iä, ja toinen ei, niin onnistuisiko tällainen radikaali kokeilu, että luet ne, ja päätät itse, kumpi on parempi, vai eikö ole?

Keräilijäkollegani sanoi taannoin, että pahinta mitä sarjakuvalle voi tehdä on lukea se. Ehdotuksesi ei kuitenkaan ole täysin vieras tai radikaali, sillä toisin kuin hän, minä myös luen sarjakuvani (ainakin puolet hankkimistani)

Mutta sarkasmi sikseen,

Sarkasmi on lempitaiteenlajini; jatka vain sitä.
koska kumpikaan noista kirjoistasi ei ilmeisesti ole MAX:iä. Kuten tuo Continuity Pages tiedottaa, Welcome Back, Frank kokoaa Ennisin ensimmäisen Tuomari-minisarjan ja Army of One puolestaan sitä seuranneen lehden 7 ensimmäistä numeroa. Ja kuten siinä sivun yläreunassa lukee, MAX-Tuomari on sävyltään vähemmän humoristinen ja on suunnattu ns. kypsille lukijoille, ts. siinä on vielä enemmän väkivaltaa. Tai ehkä humoristisuus ei vähentynyt yhtään, se vain muuttui entistäkin mustemmaksi. En mene vannomaan, koska itse odottelen vielä MAX-Tuomarin ilmestymistä kovakantisena.

Juuri näin itsekin ymmärsin. Kummassakaan opuksessani ei tosiaankaan ollut MAX-merkintää (Marvel Knights oli kummassakin). Welcome Back -kirjassa oli muuten merkintä Vol. 3 ja Army of Onessa Vol. II.

Ja todettakoon vielä, että nuo Continuity Pagesin julkaisunumeroinnista käyttämät ilmaisut voivat olla hämmentäviä. Lehdet siis ilmestyvät jenkkiläisittäin ns. volumeina, ja Ennisin kaksi ensimmäistä Tuomari-sarjaa olivat Vol. 5 ja 6. CP käyttää näistä brittiläistyylistä nimitystä "fifth/sixth series". Sitten lehtiä on koottu kirjoiksi, jotka on myöskin numeroitu volumeiksi. CP ei mainitse näiden numerointia, paitsi kovakantisten kohdalla. Kuitenkin sekä pehmeäkantiset että kovakantiset kirjat on numeroitu, ja kovakantiset ovat lisäksi paksumpia, eli niiden numerointi ei vastaa pehmeäkantisten numerointia. Joka tapauksessa The Punisher -lehden Vol. 7:n eli MAX-sarjan alkaessa myös kirjojen numerointi alkoi alusta. Selvä?
Lainaus

Kyllä, herra kapteeni. Mutta ei minua tuo CP käyttämä series/volume käytäntö hämännyt. Tein sitten itsekin vähän tutkimustyötä ja listasin tradet (HC:t eivät mahdu hyllyyn luulen vai onko ne ns. oversized?):

The Punisher: Welcome Back, Frank
collects The Punisher (fifth series) #1-12

The Punisher: Army of One
collects The Punisher (sixth series) #1-7

7-12 ei Ennisiä.

The Punisher: Business as Usual collects #13-18

The Punisher Vol. 4: Full Auto
collects The Punisher (sixth series) #20-26

The Punisher: Streets of Laredo
collects issues 19 and 27-32

The Punisher Vol. 6: Confederacy of Dunces
collects The Punisher (sixth series) #33-37

Ilmeisesti ylläoleva sarja päättynyt ja allaoleva MAX jatkuu.

Punisher MAX Vol. 1: In the Beginning
PUNISHER #1-6.

Punisher MAX Vol. 2: Kitchen Irish
Collecting PUNISHER #7-12

Punisher MAX Vol. 3: Mother Russia
Collects Punisher #13-18

Punisher: Born
Collecting BORN #1-4.
Otsikko: Re: Ennisin Tuomari
Kirjoitti: Rami Rautkorpi - 16.08.2005 klo 09:46:43
Kummassakaan opuksessani ei tosiaankaan ollut MAX-merkintää (Marvel Knights oli kummassakin). Welcome Back -kirjassa oli muuten merkintä Vol. 3 ja Army of Onessa Vol. II.

No tuo Welcome Back on kyllä kummajainen. Numerointi olisi voinut jatkua jostain aiemmista kirjoista, mutta enpä tiedä, mitä ne olisivat olleet. Ennisin Tuomaria kyllä edelsi yksi lyhyt Marvel Knights -minisarja (Suomessa nähdyn Wolverine/Tuomarin Enkeli-Tuomaria), mutta siitä riittäisi vain yhdeksi volumeksi, eikä sellaistakaan ole kai ikinä julkaistu. Vai onko tuo ollenkaan sama kuin tämä "The Punisher Vol. 1: Welcome Back Frank"? Jos se on vaikka joku brittijulkaisu, jossa on numerot 9-12 siitä Ennisin ensimmäisestä minisarjasta, jolloin se olisi kirjaimellisesti "Welcome Back Vol. 3"?
Otsikko: Re: Ennisin Tuomari
Kirjoitti: Rac - 16.08.2005 klo 15:29:43
Tätä sais muuten tulla lisääkin suomeksi.
Otsikko: Re: Ennisin Tuomari
Kirjoitti: Tatu Junni - 16.08.2005 klo 15:39:27
Tätä sais muuten tulla lisääkin suomeksi.

Todellakin, vaikkakin melkein itse sarjakuvaa hauskempaa luettavaa olivat lukijakirjeet muutamaa kuukautta myöhemmin...
Otsikko: Re: Ennisin Tuomari
Kirjoitti: trendkiller - 19.08.2005 klo 12:47:12
Luulisi, että Born joskus julkastas Suomessa, kun se mahtuis Megaan sopivasti.

Ja sitten kysymys: Onko Ameriikassa julkastu Punisher Vol. 4 HC:a? Eli se sisältäisi numerot 28-37 (Streets of Laredo ja Confederence...). Jos ei, niin onko tietoa julkaistaanko koko opusta edes. Jostain foorumilta luin, että sen olisi pitänyt ilmestyä vuosi sitten. Max-sarjastahan on ilmestymässä jo ensimmäinen HC.
Otsikko: Re: Ennisin Tuomari
Kirjoitti: Anonyymi Jaarittelija - 19.08.2005 klo 14:29:41
Ja sitten kysymys: Onko Ameriikassa julkastu Punisher Vol. 4 HC:a? Eli se sisältäisi numerot 28-37 (Streets of Laredo ja Confederence...). Jos ei, niin onko tietoa julkaistaanko koko opusta edes. Jostain foorumilta luin, että sen olisi pitänyt ilmestyä vuosi sitten. Max-sarjastahan on ilmestymässä jo ensimmäinen HC.

Etsimäsi kirjanen ei ilmeisesti koskaan ole ilmestynytkään, ei ainakaan suoraan Marvel-yhtiön toimesta tuolla rapakon takana. Se taitaakin itse asiassa lukeutua juuri niihin kokoelmiin, joiden julkaisemista kyllä suunniteltiin, mutta kun kustantamo päätti karsia markkinoille suoltamiensa kovakantisten kokoelmien määrää vuosi sitten, tuo hanke hautautui samanaikaisesti...

Marvelin julkaisemia Tuomari-kokoelmia (http://tplist.millarworld.net/punisher.html)

Otsikko: Re: Ennisin Tuomari
Kirjoitti: Heikki M. - 20.08.2005 klo 16:00:58
Ennisin ei-Max-Punisherista ei juuri maksa vaivaa lukea muuta kuin Welcome Back, Frank, joka Suomessakin julkaistiin kahtena Megan* numerona. Sen jälkeen tulevat kolkyt-ja-risat numeroa ovat lähinnä vanhan lämmittelyä.

Max-versio on sen sijaan tasokasta kamaa kaikki 24 numeroa plus Born, The End ja The Cell päälle.


*) Miksei se voi olla Mega-Marvel enää? Typerä nimi.
Otsikko: TUOMARI lehdet
Kirjoitti: maahinen - 02.07.2006 klo 20:29:25
Eli näistä myös listaa jos joku jaksaisi minulle paiskata.
TUOMARI, suomenkieliset julkaisut!!
Otsikko: Re: TUOMARI lehdet
Kirjoitti: lasse - 02.07.2006 klo 20:32:33
http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php?topic=5785.0
Otsikko: Re: TUOMARI lehdet
Kirjoitti: Petteri Oja - 02.07.2006 klo 20:33:21
Eli näistä myös listaa jos joku jaksaisi minulle paiskata.
TUOMARI, suomenkieliset julkaisut!!

Tästä. (http://www.justfuckinggoogleit.com/)
Otsikko: Re: TUOMARI lehdet
Kirjoitti: maahinen - 02.07.2006 klo 20:35:10
Miks työ kiusaatte jos jotain kysyy???
Otsikko: Re: TUOMARI lehdet
Kirjoitti: Curtvile - 02.07.2006 klo 20:48:39
Miks työ kiusaatte jos jotain kysyy???
ei ne kiusaa, kunhan oikaisee ettei kannata kysyä jotain mikä löytyy ihan suhteellisen helposti normaalilla hakutoiminnolla.
Asia olisi eri jos esittäisit esimerkiksi kysymyksen Tuomarin hahmon ja kirjoittajien maailmankuvien välisestä epäsuhdasta.
Otsikko: Re: TUOMARI lehdet
Kirjoitti: maahinen - 02.07.2006 klo 21:01:46
niin kait sit. :P
Otsikko: Re: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Petteri Oja - 03.07.2006 klo 09:12:17
Jos vaiks menee semmoiseen osoitteeseen kuin www.google.fi ja lykkää sinne sanan Tuomari, niin hakutulosten joukosta löytyy suht ylhäältä sellainen kuin Marvel-lehdet Suomessa / Tuomari-lukujärjestys. Klikkaamalla sitä löytää listan jossa on kaikki Tuomarin esiintymiset Suomessa.
Otsikko: Re: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: junkohanhero - 03.07.2006 klo 09:57:53
..ja jos perinteinen G alkaa tympiä, kaksi ensimmäistä näistä toimii ainakin. Kolmatta en ole kokeillut.
Google (http://www.google.com/webhp?hl=xx-hacker)
Google (http://www.alltooflat.com/geeky/elgoog/m/)
Google (http://fury.com/images/weblog/google_circa_1960.jpg)
Otsikko: Re: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Laine, Jukka - 03.07.2006 klo 10:52:27
Very funny, junkohanhero. Asiaan tai Tuomari tuomitsee.
Otsikko: Re: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Curtvile - 09.07.2006 klo 14:40:04
Kun syys saa vanha vietnamin veteraani pääsee taas siivoamaan katuja ja yhteiskuntaa sarjatulen voimin.
Marvel herättää henkiin Punisher War Journalin. nyt siis Tuomari tulee kahden lehden voimin, ei sentään kolmen kuten aikoinaan. Punisher, Punisher War Journal & Punisher War Zone.
 WRITER: MATT FRACTION
PENCILS: ARIEL OLIVETTI
THE STORY:
The entire first issue in glorious black & white!
32 PGS./NO ADS/ B&W/ Rated T+ ...$2.99
Saas nähdä.
Kirjoittaja Matt Fraction on tehnyt mm. League of Extraordinary gentlemen -henkisen Five fists of Sciencen ja agenttiapinadekkarin Rex Mantooth.
Marvelin kovin hahmo senkun porskuttaa. Kunpa Egmontilta tulisi Punisher kills Marvel universe suomeksi niin asia olisi muillekin selviö.
Otsikko: Re: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Laine, Jukka - 09.07.2006 klo 15:01:19
Uusi PWJ ei kuulemma kuulu 616-jatkumoon vaikka muita Marvel-hahmoja siinä esiintyykin. Eli tarkoittanee että Frank tappaa tuossakin kaikki.
Otsikko: Re: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Curtvile - 09.07.2006 klo 16:48:57
Uusi PWJ ei kuulemma kuulu 616-jatkumoon vaikka muita Marvel-hahmoja siinä esiintyykin. Eli tarkoittanee että Frank tappaa tuossakin kaikki.

Kuulostaa koko ajan paremmalta. Huomasin unohtaneeni että parhaimmillaan Dumarilla oli 4 lehteä: myös suomessa nähty Punisher 2099, joka jostain syystä menestyi paremmin kuin Marsalkka Laki vaikka kirjoittaja oli samainen Pat Mills.
frank ja superhemmot ei kyllä kovin hyvin keskenään sovi, mutta näkee sitten.
Ehkä elokuva menestyi studiosta huolimatta sittenkin tarpeeksi hyvin? Toinenhan on tulossa, Palapelillä varustettuna huhujen mukaan.
tai sitten markkinoilla ei enää ole muita Mack Bolan-tyyppisiä hahmoja...
Otsikko: Re: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Palonen - 10.07.2006 klo 15:43:55
tai sitten markkinoilla ei enää ole muita Mack Bolan-tyyppisiä hahmoja...

Paitti Mack Bolan ite. Vai jox ne on senki menny lopettaa? Siis muuallaki ku Suomessa.

Ja oliha ainaskii viime näkemällä Forbidden Planetissa kokonainen hylly otsikolla "Men With Big Guns".
Otsikko: Re: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: gerber - 13.08.2006 klo 20:06:59
Uusi PWJ ei kuulemma kuulu 616-jatkumoon vaikka muita Marvel-hahmoja siinä esiintyykin. Eli tarkoittanee että Frank tappaa tuossakin kaikki.
Päinvastoin. Tuomari hyppää suoraan Civil Warin tiimellykseen. Ja ruutia palaa!
Otsikko: Re: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Laine, Jukka - 13.08.2006 klo 23:55:27
Ilmeisesti lähteessäni joku oli sekoittanut nuo lehdet. Nykyinen Punisher-lehtihän MAX-otsikon alla ei anna mitään viittauksia muihin Marvel-hahmoihin. Micro nyt oli ekassa arkissa, mutta hänelle kävi sitten köpelösti.

Luin juuri nuo uudestaan ja nehän paranevat lukukertojen myötä. Aluksi en oikein tykännyt kun Garth Ennis tekeekin näin tosikkoa Tuomaria ja meinasin jo lopettaa tradejen oston. En sitten lopetakaan. Barracuda-arkki loppui juuri ja trade tulee varmaan syksyn aikana.
Otsikko: Re: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: jhkj - 14.08.2006 klo 12:51:20
Ennisin Tuomari on rautaa. Luin kanssa itse nuo ekat jaksot jossa Micro sai tuomionsa. Kova kohtalo. Mutta jos Dumari on vuosikausia lahdannu jengiä henkilöjkohtaisessa sodassa niin ei siinä huumorihemmoja olla. Mielestäni Ennis on onnistunut hyvin. Ja jokaista lehteä odottaa kieli pitkällä. Toivottavasti miehen pesti Tuomarin parissa jatkuu... kauast tulevaisuuten. Barracuda jaksokin oli täyttä rautaa. Mistä se mies aina keksiikin niin sekopäisiä hahmoja :)
Otsikko: Re: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: kespa - 14.08.2006 klo 12:59:21
Lainaus
Luin juuri nuo uudestaan ja nehän paranevat lukukertojen myötä. Aluksi en oikein tykännyt kun Garth Ennis tekeekin näin tosikkoa Tuomaria ja meinasin jo lopettaa tradejen oston. En sitten lopetakaan. Barracuda-arkki loppui juuri ja trade tulee varmaan syksyn aikana.
Aluksi olin ehkä itsekin samoilla linjoilla, mutta kyllä ne sitten alkoivat maistua. Kyllähän sieltä monia Ennismäisiä piirteitä ja henkilöitä löytyy. Taidekkin on ollut sopivan rosoista ja hyvää, erityisesti siksi, että Tuomari oikeasti näyttää lähemmäs viiskymppiseltä eikä parikymppiseltä poikaselta.
Otsikko: Re: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Laine, Jukka - 07.12.2006 klo 23:29:48
Daniel Wayn kirjoittama Punisher vs. Bullseye tuo mieleen Ennis/Dillonin Tuomarin. Ehkäpä juuri siksi kun piirtäjänä on tuossakin Dillon.

Mutta onhan tuo aika samanlaista huumoria. Suosittelen.
Otsikko: Re: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: nothing - 28.06.2007 klo 12:29:14
Tuli hommattua noi 3 kovakantista maxia ja sain metsästettyä myös kovakantisen Born albumin. Ei nuo supersankariesiintymiset pahemmin nappaa, niin kannattaako noita fifth ja sixth seriesin albumeita hommata?

Ja onko tietoa tullaanko tuota The Celliä sisällyttämään mihinkään kovakantiseen MAX julkaisuun?
Otsikko: Re: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Laine, Jukka - 28.06.2007 klo 16:01:56
Jos ymmärsin oikein niin Punisher v5 on se mikä tuli viimeksi suomeksi kahdessa osassa, ja v6 on se joka on sille jatkoa.

Jos ei pidä supersankareista, niin tuohan on just hyvä. Koska Frank vetää niitä lättyyn ensin jokaista erikseen ja sitten yhtä aikaa.

Sama kirjoittaja, Garth Ennis. Enemmän huumoria kuin Maxit. Tai ainakin toisenlaista huumoria.
Otsikko: Re: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: nothing - 28.06.2007 klo 16:11:55
Jos ymmärsin oikein niin Punisher v5 on se mikä tuli viimeksi suomeksi kahdessa osassa, ja v6 on se joka on sille jatkoa.

Jos ei pidä supersankareista, niin tuohan on just hyvä. Koska Frank vetää niitä lättyyn ensin jokaista erikseen ja sitten yhtä aikaa.

Sama kirjoittaja, Garth Ennis. Enemmän huumoria kuin Maxit. Tai ainakin toisenlaista huumoria.

Juu ajattelin noita hyviä Punishereja hommata kovakantisena hyllyyn. Taidanpa tilata tuon Vol. 1 Welcome Back Frankin ja katsoa miltä vaikuttaa... Noita jatko volumeita ei kovakantisena niin paljoa näytäkkään olevan tarjolla.

Jotenkin aina tulee herättyä näihin "parempiin versioihin" liian myöhässä.
Otsikko: Re: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Laine, Jukka - 28.06.2007 klo 16:19:44
Welcome Back, Frank putosi ainakin minulle heti koska silloin ihqutin kovasti samojen tekijöiden Preacheria. V6 ei ole yhtä hyvä tai ainakin taso vaihtelee. Katso itse haluatko jatkaa, minusta Ennis on paras mitä on.

Noita kovakantisia en vartavasten ole innostunut hankkimaan. Pari jostain muusta sarjasta olen ostanut kun en ole jaksanut odottaa SC.ta.

Kieli poskessa -tappajien ystävien ostos on seuraavaksi Ennisin ja John McCrean Hitman. Koko sarjaa ei julkaistu tradeina ja viimeiseksi tullut olikin kehno. Mutta olisi niitä seuraavaksi pari parempaa tullut.
Otsikko: Re: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Rac - 28.06.2007 klo 17:10:06
Welcome Back, Frank on aivan loistava. Ties kuinka monta kertaa se on tullut luettua.
Otsikko: Re: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Jarkko Sikiö - 28.06.2007 klo 18:26:11
Welcome Back, Frank putosi ainakin minulle heti koska silloin ihqutin kovasti samojen tekijöiden Preacheria.

Juuri Preacherin luettuani täytyy sanoa, että kun Ennis on pidetty toimituksen puolelta kurissa tuon Tuomarin kanssa, jälki on samaa kuin Preacher parhaimmillaan, sillä erotuksella että Tuomari-sessio on ryhdikkäästi etenevä kokonaisuus, joka ei rönsyile. Ehdotonta Tuomari-tarinoiden ykköskaartia. Pitää ilmeisesti lukea jatkokin, jos käteen joskus osuu. Suomessa tuskin tulee Megan lopetuksen jälkeen enää mitään muuta kuin hajanaisia julkaisuja, joihin lienee turha toivoa Tuomari-tarinoita sekaan.
Otsikko: Re: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: X-men - 29.06.2007 klo 17:09:04
Suomessa tuskin tulee Megan lopetuksen jälkeen enää mitään muuta kuin hajanaisia julkaisuja, joihin lienee turha toivoa Tuomari-tarinoita sekaan.

Voi tullakkin samanlaisena opuksena kuin Hämis ja Musta Kissa jos Tuomari liittyy Uusiin Kostajiin (Kapuksi kapun tilalle) kun UK:ta aika paljon täällä näytetään.
Otsikko: Re: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Rac - 29.06.2007 klo 19:37:18
Voi tullakkin samanlaisena opuksena kuin Hämis ja Musta Kissa jos Tuomari liittyy Uusiin Kostajiin (Kapuksi kapun tilalle) kun UK:ta aika paljon täällä näytetään.

Fat chance, kaikelle edelliselle. Eikä täällä edes Uusien Kostajien omaa lehteä julkaista. Sääli. Kivaa kamaa.
Otsikko: Re: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Rami Rautkorpi - 29.06.2007 klo 20:25:31
Ja onko tietoa tullaanko tuota The Celliä sisällyttämään mihinkään kovakantiseen MAX julkaisuun?

Sisältyy kirjaan From First to Last (http://bookplus.fi/product.php?isbn=0785122761), julkaistu jo puolisen vuotta sitten. Jos et muuten ole lukenut kirjaan sisältyviä kahta muuta tarinaa, John Severinin piirtämää The Tygeria ja Richard Corbenin piirtämää The Endiä, niin voin sanoa, että The Cell on niihin verrattuna pelkkä välipala. Erittäin kannattava hankinta.
Otsikko: Re: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: nothing - 29.06.2007 klo 20:44:53
Hieno homma. Tuo First to Last on jo matkalla tänne postissa. Tänään lun Max Vol. 3 ja oli kyllä aivan mahtava setti 1-3.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: V3§a V1tikain3n - 14.10.2007 klo 15:43:18
http://www.marvel.com/comics/onsale/lib/view2.htm?filename=/comics/onsale/covers/0807/PunWarJ_10.jpg (http://www.marvel.com/comics/onsale/lib/view2.htm?filename=/comics/onsale/covers/0807/PunWarJ_10.jpg)

Onko Frank saanut lääkityksen kohdilleen ja heivaa veke sen hirveän monenkirjavan asusteensa, ja keskittyy taas pahojen ihmisten tappamiseen mustassa kallopaidassaan? (siihen tappamistaipumukseen ei taida lääkitys auttaa)

Kyllä! Matt Fraction, Punisher War Journalin kirjoittaja kertoo asiasta Comic Book Resources'n haastattelussa. Heivattuaan puvun Tuomari taistelee avaruuden muukalaisten invaasiota vastaan...
http://www.comicbookresources.com/news/newsitem.cgi?id=12010 (http://www.comicbookresources.com/news/newsitem.cgi?id=12010)

Mahtaako Tuomari muuten vilahtaa Suomessa julkaistavissa Civil War-jaksoissa? (Toivottavasti ei ainakaan "uudistetussa" puvussa...)
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Rami Rautkorpi - 14.10.2007 klo 17:02:58
Mahtaako Tuomari muuten vilahtaa Suomessa julkaistavissa Civil War-jaksoissa? (Toivottavasti ei ainakaan "uudistetussa" puvussa...)

Sekä marraskuussa että joulukuussa; ei.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: X-men - 14.10.2007 klo 17:16:53
Resources'n haastattelussa. Heivattuaan puvun Tuomari taistelee avaruuden muukalaisten invaasiota vastaan...

Jassoo, mitäköhän kässärit ovat poltelleet kun tuon ovat keksineet? Tuomari on maanläheinen "sankari" eikä mikään alienien metsästäjä, noita varten on Ihmenelkut, X-ryhmät jne.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Rac - 15.10.2007 klo 12:09:06
Jassoo, mitäköhän kässärit ovat poltelleet kun tuon ovat keksineet? Tuomari on maanläheinen "sankari" eikä mikään alienien metsästäjä, noita varten on Ihmenelkut, X-ryhmät jne.
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: X-men - 15.10.2007 klo 18:50:45
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Voi ollakkin mutta ei niitä tapeta millään rynkyllä.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: V3§a V1tikain3n - 18.11.2007 klo 14:55:58
Lainaus
Mahtaako Tuomari muuten vilahtaa Suomessa julkaistavissa Civil War-jaksoissa? (Toivottavasti ei ainakaan "uudistetussa" puvussa...)

Sekä marraskuussa että joulukuussa; ei.

Katos mokomaa, Tuomari vilahti jo lokakuun Hämiksen numerossa.
Hyvin vilahdettu, ihan kannessa vilahti. Ja oli edukseen, ei sanonut mitään tyhmää.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: X-men - 18.11.2007 klo 15:28:19
Katos mokomaa, Tuomari vilahti jo lokakuun Hämiksen numerossa.
Hyvin vilahdettu, ihan kannessa vilahti. Ja oli edukseen, ei sanonut mitään tyhmää.

Juu ja oli omassa elementissään eli lähetti lyijylahjoja vastustajalle Kapun ja Hämiksen ihaillessa taustalla aseiden käyttöä.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: VesaK - 05.03.2008 klo 16:14:00
Onkos joku jo lukenut millaista Rankaisijaa Swierczynski kirjoittaa?

http://secretdead.blogspot.com/2008/03/blonde-baby-blonde.html
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Rami Rautkorpi - 06.03.2008 klo 16:14:33
Onkos joku jo lukenut millaista Rankaisijaa Swierczynski kirjoittaa?

En ole lukenut, mutta veikkaisin että sellaista, jota pitää kutsua Ishmaeliksi.

http://www.marvel.com/catalog/?id=8210 (http://www.marvel.com/catalog/?id=8210)
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: X-men - 06.03.2008 klo 18:32:26
En ole lukenut, mutta veikkaisin että sellaista, jota pitää kutsua Ishmaeliksi.

Tuomari leikkii Kapteeni Ahabia? Mikäköhän alynväläys tuossa on takana? Rikollisethan ovat lähes aina maalla eivätkä keskellä merta ja jos ovat laivalla niin sitten ovat laiturissa.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Veli Loponen - 06.03.2008 klo 18:46:53
Ehkäpä toi valas on tehnyt jotain väärää. Tai Tuomari on alkanut vastustaa valaanpyynnin vastustajia.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: nothing - 09.06.2008 klo 07:17:26
Amazon listannut Punisher Omnibus albumin (yli 1100 sivuinen raamattu).

http://www.amazon.co.uk/Punisher-Garth-Ennis-Omnibus-Hc/dp/0785133836

Osaisiko joku kertoa mitä tämä mahdollisesti pitää sisällään?
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Rami Rautkorpi - 09.06.2008 klo 09:27:11
Osaisiko joku kertoa mitä tämä mahdollisesti pitää sisällään?

Tekijäluettelon perusteella veikkaisin sisällön olevan:

Marvel Knights Punisher #1-12 (minisarja)
Punisher Kills the Marvel Universe
Marvel Knights Double Shot #1
Marvel Knights Punisher #1-7, 13-37

Ehkä myös:

Punisher Meets Painkiller Jane (crossover Event Comicsin hahmon kanssa)
Punisher: Countdown (elokuva tie-in, julkaistu vain DVD:n oheisena)

Käytännössä kaikki Ennisin ei-MAX-Punisherit.

Unofficial Handbook Of Marvel Comics Creators (http://www.maelmill-insi.de/UHBMCC/FRAMES00.HTM)
Wikipedian Garth Ennis Bibliography (http://en.wikipedia.org/wiki/Garth_Ennis#Bibliography)
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: jhkj - 09.06.2008 klo 10:43:04
Force of Naturessa on kyllä ihan jees idea. En viiti tässä spoilailla sen enempää mutta tuo kannen valas ja se miten se liittyy koko juttuun on vähä outoa. Sanotaanko että tuo stoori loppuu aika ihmeellisesti. Mitäköhän mies lienee ajatellut kun kirjoitellut. Pientä Ennis hakuisuutta kuitenkin mutta ei onnistu. On noita parempiakin one shotteja luettu.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: puro - 09.06.2008 klo 13:16:55
Käytännössä kaikki Ennisin ei-MAX-Punisherit.

Toihan olis näppärää, sillä aika moni lienee keräillyt juuri nimenomaan MAX-sarjaa. Pistetäänpäs suurennuslasin alle.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Laine, Jukka - 09.06.2008 klo 16:19:48
Ei-Maxeissahan esiintyy myös muita Marvel-sankareita. Suomeksi tulleissa oli Daredevil, joka vikassa arkissa Confederacy of Dunces etsii käsiinsä Hämiksen ja Wolverinen, joita Frank myös myöhemmin nöyryytti.

Sitten ne saavat taas kaikki lättyyn. En kerro miten.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: nothing - 09.06.2008 klo 19:45:44
Jees... eli pakko ostos. Kun tuota #2 kokoelmaa ei enää mistään tunnu saavan. Vaikka nuo supersankaritouhut eivät tosiaan napostele hirveästi, mutta Ennis ja Frank sopivat muuten niin hienosti yhteen.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Rami Rautkorpi - 17.06.2008 klo 20:50:49
Tekijäluettelon perusteella veikkaisin sisällön olevan:

Marvel Knights Punisher #1-12 (minisarja)
Punisher Kills the Marvel Universe
Marvel Knights Double Shot #1
Marvel Knights Punisher #1-7, 13-37

Osaanko minä asiani vai osaanko minä asiani?

http://www.comicbookresources.com/?page=article&id=16829
Lainaus
PUNISHER BY GARTH ENNIS OMNIBUS HC
Written by GARTH ENNIS
Penciled by STEVE DILLON, DARICK ROBERTSON, TOM MANDRAKE, CAM KENNEDY, JOHN MCCREA, DOUG BRAITHWAITE & JOE QUESADA
Cover by TIM BRADSTREET
The bodies of drug dealers, murderers and the scum of the Earth litter the streets...the Punisher is back - courtesy of writer Garth Ennis! The critically acclaimed creator that brought you Preacher restores one of the most popular characters in the Marvel Universe to his former glory and ultra-violent roots. Stripped of sidekicks, spiritual directives and other excess baggage, the vengeance-crazed vigilante hits the mean streets of New York City with a renewed sense of purpose! Lawbreakers beware: Frank Castle is locked, loaded and waiting for you to slip up! Collecting PUNISHER (2000) #1-12, PUNISHER KILLS THE MARVEL UNIVERSE, MARVEL KNIGHTS DOUBLE SHOT #1, and PUNISHER (2001) #1-7 and #13-37.
1192 PGS./Parental Advisory ...$99.99
ISBN: 978-0-7851-3383-4
Trim size: oversized
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: X-men - 18.06.2008 klo 21:17:50
Osaanko minä asiani vai osaanko minä asiani?

Osaat osaat. *kumartaa syvään*
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Illodiini - 01.07.2008 klo 09:48:56
Ja hop ylös koko ketju! 8]

Illodiini

Pitää lisätä sen verran, että tuli tilattua Punisheria ihan kottikärryllä! Tais yks trade jäädä vielä oottelemaan(Born) ja yks on hankala(From first to last). Ja ne kaikki, siis myös se omnibus, tulee vasta ens joulena, prkl! :(
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: kespa - 21.07.2008 klo 15:59:25
Viime viikolla tuli vihdoin hankittua Punisher: Widowmaker ja Long Cold Dark, näyttää siltä, että Ennis vain parantaa kohti sarjan loppua. Widowmaker oli ehkä parhaita tradeja Barracudan jälkeen, eikä Long Cold Dark jää paljon jälkeen. Kuvituskin oli jälleen kerran sopivan rujoa, joten silläkään rintamalla ei mitään valittamista.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Illodiini - 14.11.2008 klo 16:21:14
Nyt on sitten luettu Ennisin kirjailemia Punisher Maxeja yli puolen tuotannon ja muutamia huomioita on syntynyt.
Ensinnäkin, viime aikojen tapausten valossa, tämä teos EI ole sopivaa kamaa niille n.56 tuhannelle, jotka allekirjoittivat vetoomuksen käsiaseiden kieltämisestä. Herra Castle ymmärtäisi hyvin erään kauhajokelaisen m.o.n, jos ei varmaankaan motiiveja.
Herra Castle on myös sikäli harvinainen sankaritapaus, että on aikuinen heteromies, joka ei piilota eikä pidättele äijäilyään. Enkä nyt tarkoita ainoastaan ihmissaastojen joukkomurhaamista.
Kaiken kaikkiaan riemastuttavan poliittisesti epäkorrektia meininkiä, jolla usein myös tosipohjaista taustaa(esim. ihmiskaupasta).
Suosittelen kohtuullisina annoksina, sillä kaiken piinallisuus voi puuduttaa, jos ei nyt ajakaan kadulle ampumaan pahiksia. 8]

Illodiini
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Illodiini - 29.11.2008 klo 12:10:27
Luettu on sitten koko Ennisin Punisher Max-putki. Noin viisikymppisenä heteromiehenä totean vaan, että Ennis on jumala. Tykkiä tarinaa alusta loppuun! 8]
Posti on  tällä hetkellä jo liikuttamassa herran "marvelimpaa" Punisher-kokoelmaa tänne päin, ja odotan mielenkiinnolla sen suhdetta edellisiin. :)

Illodiini
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: kespa - 29.11.2008 klo 13:53:08
Tykkiä tarinaa alusta loppuun! 8]

Komppaan! Pari viikkoa sitten tuli luettua viimenenkin osa, sarja sai ihan arvoisensa lopetuksen. Täytyis jossain vaiheessa lukee vielä koko putki alusta loppuun, kun alkupään tarinat on jo ruvennu pikkasen unohtumaan.
Nyt täytyy vaan toi Omnibus jostain hankkia, kun tosiaan osa noista Marvel Knightsin Tuomareista on ollut vähän kiven takana.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Curtvile - 13.12.2008 klo 09:53:10
Ennis kieltämättä asetti riman hyvin korkealle. Punisher war journalin lukeminen on myötähäpeätoimintaa.
Tuomari jahtaamassa supersanterikonnia ja avaruusöttiäisiä.. ei auta enemmän sellainen olo kuin näkisi Clint Eastwoodin Harry Callahanin missä tahansa Adam Sandler-elokuvassa tekemässä mitä täysipäinen elokuvankatsoja tahtoo.
Omalla tavallaan tyydyttävää mutta kovasti alakanttiin aiemmista eikä hahmon arvon mukaista.

Rick Remenderin kirjoittamaa ja Jerome Opeñan kuvittamaa Tuomaria sen sijaan odotan. Remender osaa asiansa samalla tavoin kuin mm. Garth Ennis ja Greg  Rucka
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Curtvile - 29.12.2008 klo 02:35:32
Eli Remenderin veto on keskittyä siihen että Castle on murhakone? ok
mutta säilyttää spandex-tyypit ottamassa pataan?

aha.

ainakin promopuffi"haastattelun" yhteydessä oleva taide on onnistunutta MTVn(?) sivuilla (http://splashpage.mtv.com/2008/12/22/exclusive-preview-rick-remender-locks-and-loads-punisher-1/)
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Illodiini - 31.12.2008 klo 15:00:56
Päästyäni jo yli puolen välin Garth Ennisin (Marvel Knights)Punisher Omnibusta, voin todeta ilokseni/iloksenne seuraavaa: Vaikka kyse on hiukan eri Frankista hiukan eri maailmassa(spandex rulettaa), niin tarinaniskultaan se vastaa hyvinkin Max-variaatiota, ja ymmärrän helposti miksi jotkut asettavat nämä edelle. Huumoria on hiukan enemmän ja suolen kappaleita näkyy hieman vähemmän, vaikka Frankin m.o. on identtinen niin M.K.:ssa kuin MAX:issa. Eli vain yksi rangaistus on käytössä.
Suosittelen molempia Ennisin Punisher-kaaria kaikella sydämelläni.  8]
(http://ecx.images-amazon.com/images/I/41DHCS1I2gL._SS500_.jpg)(http://ecx.images-amazon.com/images/I/41tK8yxqYdL._SS500_.jpg)

Illodiini
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Hamilkar - 02.01.2009 klo 21:06:02
Castle on noissa Illodiinin kuvissa BB-Riston näköinen.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Jarkko Sikiö - 03.01.2009 klo 09:26:20
Lyhyt summaus Tuomarin julkaisuhistoriasta (http://www.kvaak.fi/naytajuttu.php?articleID=1173) on luettavissa etusivulla.

Jenkkikokoelmia ostaessaan kannattaa varmistaa pariinkin otteeseen ennen tilaamista, mitä on hankkimassa, koska numerointi (erityisesti vol. 4–6) on sössitty Marvelin ja harrastajien yhteistyönä niin lahjakkaasti, ettei satunnainen lukija käsitä numerointia alkuunkaan. Eri lähteissä sama sarja on siis numeroitu eri tavoin. Tilatkaa siis kokoelmien nimen perusteella ja unohtakaa numerot.

Marvel Knights

Vanhoja Tuomareita ei kannata tilata mistään, divareita koluamalla parhaimmat tarinat voi hankkia edullisesti. Sen sijaan Garth Ennisin Suomessa julkaisemattomista Marvel Knights -nimikkeen alla kootuista numeroista vain Army of One -kokoelma, ja pienellä varauksella myös Full Auto ja Streets of Laredo, ovat lukemisen arvoiset. Army of One jatkaa Mega-Marvelissa julkaistun Ennis–Dillon-tarinan tyylilajissa, jälkimmäiset kaksi ovat lähempänä MAX-tarinoita. Kaikki nämä löytyvät nyt yksissä kansissa Omnibus-kokoelmasta, mikä onkin yksinkertaisin, joskin myös kallein tapa hankkia ne.

Muut kuin Ennisin kirjoittamat tarinat olen itse sivuuttanut suoralta kädeltä, mutta muut Ennisin Marvel Knights -kokoelmat, jotka jätän tässä mainitsematta, eivät ole tilaamisen arvoisia. Ennis ei ollut niiden kanssa aivan täydessä vireessään, eikä Tuomari hänenkään käsissään sovi samaan maailmaan supersankareiden kanssa. Lisäksi myöhempien MAX-tarinoiden jälkeen parhaimmatkin näistä tarinoista tuntuvat laimeilta.

MAX

Ennisin MAX-nimikkeen alla kirjoittamia tarinoita on yhteensä 60 numeroa. Koska tarinat on palasteltu kuuden numeron mittaisiin osiin, kokoelmia on siis kaikkiaan 10. Lisäksi lyhyet erillistarinat on koottu omaan MAX-kokoelmaansa.

Ennisin MAX-tarinat iskevät kuin rautaputki polvilumpioon, joten Illodiinin ja kumppaneiden hehkutus on täysin ansaittua. Räkäinen Ennis-huumori on korvattu totisella otteella, kuvottavuuden puolelle työnnetyllä väkivallalla ja kireällä toiminnalla.

Kuvittajien osalta MAX-sarjassa on tehty kiitettävän onnistuneita valintoja, joilta toiminnan kuvaaminen sujuu paremmin kuin Dillonilta (joka tosin täydentää edelleen Ennisin huumorintajua täydellisesti (http://www.kvaak.fi/naytajuttu.php?articleID=857)).

MAX-kokoelmat

Tarkan markan miehet poimivat MAX-kokoelmista makunsa mukaan kylmän sodan tunnelmia lämmittelevän Mother Russian tai mustaa huumoria viljelevän Barracudan. Väkivaltaa sietävät lukijat täydentävät niitä kokoelmilla Kitchen Irish ja The Slavers. Jälkimmäisissä on eurooppalaisen inhorealistista näkemystä maailmanpolitiikasta yhdistettynä hyssyttelemättömään tapaan heittää ne kylmästi lukijan kasvoille, joten väkivaltasinffonia ei ole niiden ainoa anti.

Kuuden jakson mittaiset MAX-tarinat sopivat Ennisille erinomaisesti, mutta ei jokainen numero tai tarinakaari ole pelkkää nerokkuutta. Keskitien kulkijat sivuuttavat totisen In The Beginning -aloituksen ja veltosti pervoilevan Up Is Down And Black Is White -kokoelman sekä harkitsevat hetken Man of Stone, Widowmaker ja Long Cold Dark -kokoelmien kohdalla.

Ilman Mother Russiaa eivät jatko-osat Man of Stone tai Valley Forge, Valley Forge ole perusteltavia hankintoja, Long Cold Dark -kokoelmaa lukiessa on puolestaan Barracuda hyvä olla pohjalla. Widowmaker-tarinassa Ennis turvautuu puolestaan hänelle epätyypilliseen ”helppoon” ratkaisuun, mikä ei tunnu oikealta. Näistä jokainen on silti tiukkaa tykitystä, joten Ennisin ja Tuomarin yhdistelmästä pitävät voivat melko lailla turvallisesti hankkia vaikka koko satsin, jos kukkaro antaa periksi.

Sen sijaan The Tyger, The Cell ja The End -tarinat niputtava From First to Last -kokoelma voi kuulostaa etenkin The End -tarinan kuvittaneen Richard Corbenin vuoksi nappivalinnalta, mutta todellisuudessa kokoelman voi sivuuttaa menettämättä mitään. Tarinoissa ei ole suoranaisesti mitään vikaa, mutta eivät ne tarjoa myöskään kunnon syytä hankkia niitä. The Born -minisarja kuuluu samaan välipalojen sarjaan.

Muut Tuomari-tarinat

Ennis-tarinoista innostuneiden kannattaa suosiolla sivuuttaa takavuosien The Punisher Kills The Marvel Universe, joka on tympeän totinen versio siitä Marsalkka Laki -tarinasta, mikä Suomessakin nähtiin 90-luvulla. MAX-tarinoiden tiukkuudesta siinä ei näy jälkeäkään. Ennisin kirjoittama The Authority: Kev tarjoaa samaa tyylilajia paljon hauskemmalla otteella.

Älkää myöskään uskoko uudelleen käynnistetyn War Journal -lehden keräämiin kehuihin, sarja yrittää parhaansa tuhotakseen kaiken sen, mikä tekee Ennisin Tuomarista niin pahuksen hyvän. Omalla tontillakaan War Journal ei ole kuin parin numeron verran kelvollista luettavaa.

Mitä Ennisin jälkeiseen MAX-sarjaan tulee, yleislinja pysyy samana mutta sävyero Ennisin tarinoihin nähden vaivaa minua kovasti. Tuskin seuraan Ennisin jälkeisen Tuomarin edesottamuksia, ellei joku saa minua vakuuttuneeksi toisin.

Ennisin ja Dillonin juuri alkanut War Zone -minisarja palaa jälleen Suomessakin nähtyihin kuvioihin, joten itse suhtaudun siihen hieman kahtiajakoisesti. MAX-tarinoiden jälkeen loikka taaksepäin tuntuisi pettymykseltä. Toisaalta kyse on Ennisistä ja Dillonista (http://www.kvaak.fi/naytajuttu.php?articleID=857)...

Taustat ja lähteet

Taustoista sen verran, että Don Pendletonin ja Tuomarin yhteydestä voi lukea täältä (http://www.donpendleton.com/executionerwarwagon.htm). Hauskana yksityiskohtana IDW on juuri julkaissut hahmoon perustuvan sarjakuvan minisarjaformaatissa.

Taustatyöstä sen verran, että oman kokoeman lisäksi Petteri Ojan sivut olivat jälleen kovassa käytössä, mutta Tuomarin esiintymisiä jäljitin myös Wikipedia-listauksen (http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_The_Punisher_comics#Guest_appearances) ja Comic Book DB:n (http://www.comicbookdb.com/) avulla.

Sivuhuomiota sen verran, ettei Ojan sivun lukujärjestyksessä (http://www.perunamaa.net/sarjakuvarock/marvel/tuomluku.html) mainita Hämähäkkimies-lehden numeroa 5/1981 (The Amazing Spider-Man 174, 1977) ja Comic Book DB:ssä puolestaan Ihmesarja 10 on puutteellinen (puuttuva julkaisu on Giant-Size Spider-Man 4, 1974). EDIT: Vaan eipä puutu Ihmesarja 10:stä enää tuokaan, kiitokset siitä indeksointia harrastavalle Antti Peltolalle.

Lisätriviaa vielä sen verran, että Palapeli esiintyi Hämähäkkimies-lehden numeroissa 8–9/1981 (The Amazing Spider-Man 188, 1979), mutta Tuomari nähtiin ainoastaan numeron 8/1981 kannessa (kansi on numerosta The Amazing Spider-Man 175, 1977).

Lisäksi hahmo on Tuomarin ja Rankaisijan lisäksi esiintynyt animaatiosarjassa nimellä Piiskuri. Sen sijaan useampikin, minä mukaan lukien, muistelee nähneensä hahmon myös Pyövelin nimellä, mutta Hämähäkkimies-lehdissä vain Tuomari ja Rankaisija ovat olleet käytössä (ensiesiintyminen tosin tapahtui HM 8/1980 tarinassa, jonka käännös oli ”Tuomari vai pyöveli”, mutta sitä ei lasketa). Kaikkia lehtiä minulla ei nykyisin enää ole, esimerkiksi HM 5/1981 puuttuu, joten mikäli joku pystyy vahvistamaan, missä yhteydessä hahmo on suomennettu Pyöveliksi, kiitän tietäjää jo etukäteen!

Kiitokset erityisesti Curtvilen suuntaan Pendleton-muistutuksesta, mutta myös muille sisällöntuottajille vertaistuesta.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Laine, Jukka - 03.01.2009 klo 12:58:00
Alkoihan Punisher War Zone vasta äskettäin, mutta se on viikoittainen ja neljä numeroa on jo tullut. Eli valmista kahden viikon päästä. Tradekin voi pamahtaa äkkiä.

Jos piti aikaisemmista Ennis-Dilloneista, niin pitää tästäkin. Paluun tekevät Mamma Gnucci, Eliitin poika (se joka teki siskonsa läksyt) ja lesbopoliisi Molly.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Curtvile - 03.01.2009 klo 17:06:09
Jiksi jätti pois ne Tuomarin uran aallonpohjat Shieldin superroistojen jaagaajan ja enkeliyidet ja muutamissa kohden olen vankkumattomasti eri mieltä Up is down & balck is white ei pervoilua ole nähnytkään ja liika "totisuus"? In the beginning on vertailukelpoinen vain harvan muun sarjakuvan kanssa mutta ei se ole liian totinen, kuten ei myöskään Punisher kills the marvel universe.

Sarjakuvan ei aina tule olla typerää hassuttelua mitä iso osa harrastajistakin uskoo sen kuuluvan olla.
tätä lausetta en vieläkään tajua sisällöllisesti:
Räkäinen Ennis-huumori on korvattu totisella otteella, kuvottavuuden puolelle työnnetyllä väkivallalla ja kireällä toiminnalla.
Totisuus toimii.
Ennisin kohdallahan Hitman oli mainio pitkä teemaa sivuava taival John McCrean kera ja Dillonin (valtaisian aliarvostettu piirtäjä) kanssa yhteistyö alkoi Judge Dreddeistä joita kaikkia sopii lukea Tuomarien kera taustalla.

Tulevaa elokuvaa PWZ ja Ennisin Welcome back Frankia lukevat voivat pohjustaa myös Suicide run-tarinakokonaisuudella joka oli tuomarin kolemn eri lehden sisäinen cross-over.

Tuomari-tarinoiden sisäinen kehityskaari 'Namin neljän numeron tuomarista hämähäkkimiesten ja daredevilien kautta omiin lehtiinsä ja spessuihinsa on näemmä melko vaikuttava.
Konfliktialueiden ja kriisipesäkkeiden käsittely on mittavaa ja Frankin ammatillinen tausta kuin suoraan Le Carrelta.
'Isä' Frank kun lisää yhden kerroksen hahmon olemukseen.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Jarkko Sikiö - 03.01.2009 klo 17:48:22
Jep, aallonpohjista nähtiin enkelihörhöilyjä yhden käsittämättömän numeron verran Suomessakin, sen ja muut jätin tarkoituksella väliin. Nämä sekoilut olivat vain harhailua, Tuomari on parhaimmillaan rehellistä perustoimintaa – joko Marvel-universumissa tai sen ulkopuolella.

tätä lausetta en vieläkään tajua sisällöllisesti

Ennis-huumori on pohjimmiltaan hyvin räkäistä, johtuuko sitten brittitaustasta vai mistä. MAX-sarjoissa huumori on onneksi mustaa, joskin pari irtokohtausta ja Barracuda ovat poikkeuksia.

Enniksen huumori on siis korvattu totisella otteella ja jousenkireällä toiminnalla, tämä oli lauseen sanoma.

Väkivalta on puolestaan vedetty tarkoituksella kuvottavuuden puolelle. Tuomarin edesottamuksia voi kuitenkin seurata ilman tekomoralisointia, koska Ennis hallitsee tärkeimmän: oikeutetun väkivallan käsitteen. Mitä tahansa Tuomari vihollisilleen tekeekin, lukija usein hyväksyy teot, ellei tietoisesti niin jossain mielensä synkissä perukoissa.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Curtvile - 03.01.2009 klo 18:47:39
Väkivalta on puolestaan vedetty tarkoituksella kuvottavuuden puolelle. Tuomarin edesottamuksia voi kuitenkin seurata ilman tekomoralisointia, koska Ennis hallitsee tärkeimmän: oikeutetun väkivallan käsitteen. Mitä tahansa Tuomari vihollisilleen tekeekin, lukija usein hyväksyy teot, ellei tietoisesti niin jossain mielensä synkissä perukoissa.

Väkivaltahan ei ole miellyttävää, mutta minun näkökulmastani Enniksen tavasta kirjoittaa tekee juuri käänteinen puoli niin hyvää:
Väkivalta esitetään mutta oikeutusta ei anneta eikä lukijalle pakkosyötetä sen oikeutusta.
Tämä ei tarkoita etteikö moraalia tai vakaumusta olisi, päinvastoin sellaiset esitetää mutta niiden glofiointi loistaa poissaolollaan.
Päätös jätetään lukijalle, sitä ei tehdä hänen puolestaan.

Se nostaa varsinkin MAX-sarjan pisteitä entisestään.

Mutta ymmärrän näkökohtasi. Se antaa minulle hyvän syyn lukea nuo jälleen kerran läpi. Kiitos.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Jarkko Sikiö - 03.01.2009 klo 19:09:47
Väkivalta esitetään mutta oikeutusta ei anneta eikä lukijalle pakkosyötetä sen oikeutusta.

Meillä on pieni näkemysero tässä suhteessa: Tuomarin teoille Ennis ei kirjoita varsinaista oikeutusta, mutta rikollisten tuomitseminen on lukijan näkökulmasta oikeutettua heidän tekojensa vuoksi. Tämä on ikään kuin karman laki Ennisin versiona.

Viihdeväkivallan erottaa oikeasta väkivallasta juuri tämä aspekti: lukijan ei tarvitse pohtia vaikeita moraalisia kysymyksiä, vaan hän voi nauttia "kansa oikeustajun" toteutumisesta. Tätä tarkoitin tekstissäni, kun totesin ettei monikaan näytä ymmärtävän ydinsyytä Tuomarin suosioon. (Olisi sen toki voinut siinäkin sanoa suoraan.)

Tuomarin teoille ei Ennisin ole kirjoittanut oikeutusta, vaan hän on mielestäni tuonut moneen kertaan esiin tarinoissaan ettei mitään oikeutusta ole ja etteivät Tuomarin teot ole enää missään suhteessa hänen perheensä traagiseen kohtaloon.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Doctor Phantomizer - 23.09.2009 klo 00:22:36
Marvelilla on omituinen halu yrittää uusia Tuomaria.
Nyt he tekevät Frank Castlesta Legion of Monstersin johtajan.
Tämä tapahtuu PUNISHER #12 (http://marvel.com/catalog/?id=13652) lehdessä. Jos homma jatkuu näin, läpäisee tämä kohta myös Suomen tiedotusvälineiden uutiskynnyksen.


Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Jarkko Sikiö - 11.10.2009 klo 10:21:30
Koska Tuomarin julkaisuhistoria on Hämähäkkimiehen julkaisuhistoriaa, on todennäköisesti tällä viikolla hyllyille putkahtanut Ihmesarja 16 myös Tuomarin ystävien mieleen.

Sen kunniaksi päivitin artikkelin loppuun lisäämäni listan Tuomarin seikkailuista (http://kvaak.fi/naytajuttu.php?articleID=1173).

The Amazing Spider-Man 174 julkaistiin Suomessa lehdessä Hämähäkkimies 5/1981 (http://www.perunamaa.net/sarjakuvarock/marvel/hamis/hamis1981.html). Kuten Perunamaa kertoo, kesällä 1981 suomalaislukijat eivät suinkaan nähneet tarinan loppua. Näin TASM 175 on siten ensi kertaa suomennettu Ihmesarjassa 16.

Hassuna yksityiskohtana kyseisen numeron (siis TASM 175) kansikuva valittiin kuitenkin lehteen Hämähäkkimies 8/1981.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Laine, Jukka - 29.10.2009 klo 21:56:53
Marvelilla on omituinen halu yrittää uusia Tuomaria.
Nyt he tekevät Frank Castlesta Legion of Monstersin johtajan.
Tämä tapahtuu PUNISHER #12 (http://marvel.com/catalog/?id=13652) lehdessä. Jos homma jatkuu näin, läpäisee tämä kohta myös Suomen tiedotusvälineiden uutiskynnyksen.

Punisher # 10:ssa
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)
Numerossa 11 alkaa FrankenCastle, jossa
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Hood ja Daken ovat tulevaisuudessa Tuomarin konnagalleriaa, jossa ei ole juuri muita ollutkaan kuin Palapeli.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: trendkiller - 30.10.2009 klo 00:09:48
Onneksi on olemassa myös oikeeta Tuomari-sarjakuvaa eli Punisher Max.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: X-men - 30.10.2009 klo 20:51:38
Hood ja Daken ovat tulevaisuudessa Tuomarin konnagalleriaa, jossa ei ole juuri muita ollutkaan kuin Palapeli.

Minusta Tuomari ei tarvitse mitään laajaa vihulaisgalleriaa ala muut sankarit sillä rikollisia riittää alhaalta ylös enemmän kuin Tuomari ehtii listimään ja lisää tulee.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Laine, Jukka - 02.11.2009 klo 10:09:41
Eriävien mielipiteiden johdosta onkin Marvel-Tuomari ja Max-Tuomari.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Jarkko Sikiö - 21.03.2010 klo 20:35:35
Koska Tuomarin julkaisuhistoria on Hämähäkkimiehen julkaisuhistoriaa, on todennäköisesti tällä viikolla hyllyille putkahtanut Ihmesarja 16 myös Tuomarin ystävien mieleen.

Hämähäkkimies vuosikerta 1980 (http://www.kvaak.fi/naytajuttu.php?articleID=1392) lienee sekin Tuomarin esiintymisistä kiinnostuneille erityinen mielenkiinnon kohde, koska siinä hahmo ensi kertaa esiintyi Suomessa!
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Laine, Jukka - 13.06.2010 klo 18:25:47
Tavallinen Marvel-Universumin Tuomarin lehdenkin nimi on nyt muutettu Franken-Castleksi.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: VesaK - 14.06.2010 klo 01:15:23
Garth Ennisiä ei voi pitää maailman syvällisimpänä käsikirjoittajana, mutta pulppinsa hän hallitsee. Osui tuossa käsille Punisher MAX -kooste n:o 4 Up is down and black is white.

Ennis on suorastaan oksentanut kaikki maneerinsa ja keksimänsä sekä kuulemansa iljettävyydet samaan tarinaan. Silti homma pelittää ja saa kieron huumorin ystävän suun virneeseen.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Laine, Jukka - 14.06.2010 klo 09:11:09
Mua taas on ruvennut jo väsyttämään Ennisin hekumointi väkivallalla ja perversioilla, ja jota vielä kaikki matkivat.

Tuo tosin oli ilmestynyt jo silloin kun vielä miestä fanitin täysillä.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: VesaK - 14.06.2010 klo 21:49:51
Tuo tosin oli ilmestynyt jo silloin kun vielä miestä fanitin täysillä.

Niin just, samaa mieltä. Olisi pitänyt jo tuohon äsken täsmentää, että Up is down... on mielestäni Ennisin Tuomarin lakipiste, sen jälkeen valutaan vain alaspäin kohti absoluuttista hölmöyttä ja öllöilyä.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Curtvile - 07.07.2010 klo 23:49:46
eri mieltä, mikä ei varmaan yllätä ketään.
Ennis on erittäin vahva käsikirjoittaja ja Tuomarit lukeutuvat siihen parempaan sarjaan.

Ei noissa edes mennä mitenkään pahasti pohjamutiin tai ylipäätään turhan väkivaltaisiin sfääreihin.

Punisher on hahmona vaan yksi toimivimpia ikinä ja Ennisin kaaren lisäksi laatua on enemmän kuin kakkoslaatua, joka sekin ottaa tiilenpalan ja tiputtaa kilpailijat sillä.

Itse odotan mielenkiinnolla vaihtoehtouniversumi tarinaa joka lainaa teemansa juuri Ennikseltä.
Nyt Punisher kills Marvel Universe on venytetty 4-osaiseksi minisarjaksi Marvel universe Vs Punisher .
Jonathan Maberry kirjoittaa ja piirostaiteen jumalaisuudesta vastaa Goran Parlov.
Tiedän kyllä  kummalle osapuolelle pistän oman vetoni.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Jarkko Sikiö - 07.11.2010 klo 10:14:03
En oikeastaan tiedä, miksi edes hankin luettavakseni muiden kuin Ennisin kirjoittamaa Tuomaria, niistä kun puuttuu usein se alkuvoimaisuus, joka Ennisin tarinoissa puskee esiin joka sivulta. Viime aikojen poimintoihin silti kuuluvat seuraavat kolme tarinaa.

Peter Milliganin kirjoittama Happy Endings on parhaasta päästä viime aikoina julkaistuja yksittäisiä Tuomari-erillistarinoita. Koska Tuomari on tietyllä tavoin hyvin ennakoitava hahmo, ei sen tarvitse kuin näyttäytyä tekemässä Deus Ex Machina -esiintyminen. Koska tämä oli jo aikanaan kreikkalaisille hyvä kaava, voivat jälkipolvet sitä käyttää jos vain taitoja löytyy, kuten MIlliganilta toki löytyykin.

Sen sijaan muista lukemistani Tuomari-yksittäistarinoista Hot Rods of Death ei ole aivan kelvoton, mutta Tuomarin kulkupelissä on mielestäni jotain hyvin, hyvin väärää (http://www.comicsalliance.com/2010/09/08/the-punisher-gets-road-rage-in-punisher-max-hot-rods-of-death/)...

Kaksi edellä mainituista ovat aivan tuoreita, sen sijaan parin vuoden takainen Little Black Book on tietyllä tavoin samanhenkinen kuin Happy Endings, mutta tarinan osalta heikommin toteutettu ja yksioikoisempi.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: X-men - 07.11.2010 klo 19:55:39
Sen sijaan muista lukemistani Tuomari-yksittäistarinoista Hot Rods of Death ei ole aivan kelvoton, mutta Tuomarin kulkupelissä on mielestäni jotain hyvin, hyvin väärää (http://www.comicsalliance.com/2010/09/08/the-punisher-gets-road-rage-in-punisher-max-hot-rods-of-death/)...

Matkittu "hiukan" Tarantinoa. Tuntien Tuomarin työvällneet niin ei tuohon autoon kummoista arsenaalia mahdu.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Petteri Oja - 07.04.2011 klo 18:32:56
Tulipa nyt luettua koko Ennisin Punisher MAX-sarja, eli:

The Punisher MAX 1 - In the Beginning
The Punisher MAX 2 - Kitchen Irish
The Punisher MAX 3 - Mother Russia
The Punisher MAX 4 - Up is Down and Black is White
The Punisher MAX 5 - The Slavers
The Punisher MAX 6 - Barracuda
The Punisher MAX 7 - Man of Stone
The Punisher MAX 8 - Widowmaker
The Punisher MAX 9 - Long Cold Dark
The Punisher MAX 10 - Valley Forge, Valley Forge
The Punisher MAX - Born
The Punisher MAX Presents - Barracuda
The Punisher MAX - From First to Last

Omassa sarjassaan ihan täydellistä! Eka albumi jo otti luulot pois eikä taso kovin pahasti heitellyt missään vaiheessa. No, toi Barracudan oma spesiaali ei kyllä oikein innostanut, Punisherin puuttuessa tarinasta puuttui hyytävyys... Oma suosikkini koko sarjasta oli kenties ysialbumi Long Cold Dark, vaikka siinä vietiin jo väkivalta eeeehkä liiankin pitkälle.

Kymppialbumista tajuaa enemmän, jos on ensin lukenut spesiaalin Born. From First to Last taas kertoo kolme tarinaa, joista viimeinen, lähitulevaisuuteen sijoittuva (Richard Corbenin taiteilema!) The End on sopiva lopetus aivan KAIKELLE.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Ossi Hiekkala - 07.04.2011 klo 18:56:32
Joo, nuo MAXit ovat the Punishereita sellaisina kuin niiden olisi aina pitänyt olla. Lukeminen tosin teki pahaa aina välistä, väkivallan ollessa harvinaisen inhorealistista.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: trendkiller - 07.04.2011 klo 19:13:15
Ennisin jälkeisistä pidin Hurwitzin (Girls in White Dresses) ja Gischlerin (Welcome to the Bayou) tarinoista. Sopivan raaka ja kieroutunut meininki. Nyt tilasin rebootatun Maxin eka kokooman Jason Aaronin kirjoittaman (Steve Dillonin kuvittama) Kingpin-tarinan. Ainakin Wolverinessa kaveri onnistui (Get Mystique).
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Curtvile - 07.04.2011 klo 19:38:53
Nyt tilasin rebootatun Maxin eka kokooman Jason Aaronin kirjoittaman (Steve Dillonin kuvittama) Kingpin-tarinan. Ainakin Wolverinessa kaveri onnistui (Get Mystique).

Kyllä tämä on lähempänä Aaronin paljon onnistuneempaa sarjakuvaa Scalpedia kuin Wolppia. Itse kehtaan suositella MAXin Kingpiniä Castlen ystäville
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Petteri Oja - 07.04.2011 klo 19:56:36
Aaronin Punisher on seuraavana lukulistalla. Muutkin ovat kehuneet sitä.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: smitty - 08.04.2011 klo 12:02:41
No, toi Barracudan oma spesiaali ei kyllä oikein innostanut, Punisherin puuttuessa tarinasta puuttui hyytävyys...
Minä taas pidin Barracuda-spesiaalin poliittisen korrektiuden, vähemmistöjen kunnioittamisen sekä hyvän maun lähes osittain täydellisestä puuttumisesta, knowumsayin? My nigga  ;D

From First to Last taas kertoo kolme tarinaa, joista viimeinen, lähitulevaisuuteen sijoittuva (Richard Corbenin taiteilema!) The End on sopiva lopetus aivan KAIKELLE.
Sasso. Kerrankin oikeasti lopetus, jonka perään ei voi laittaa kysymysmerkkiä.

Jason Aaronin Kingpin-tarina varmisti sen että mies on minun aikakirjoissani nyt virallisesti yksi parhaiten ihmisyyden eri osia esilletuova kirjoittaja. Kaikilla henkilöillä oli selkeä persoona, motivaatio tekoihinsa ja joidenkin kohtalo kirpaisi, eikä ollut vain "you off then? Bye"-tyylinen olankohautus.
Eihän tämä ollut  niin väkivaltainen kuin Ennisin kertomukset, mutta väkivalta oli harkitun julmempaa ja siksi ei niin turruttavaa kuin Ennisin verivisioissa.

Suosittelen.     
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Petteri Oja - 08.04.2011 klo 12:06:46
Eihän tämä ollut  niin väkivaltainen kuin Ennisin kertomukset, mutta väkivalta oli harkitun julmempaa ja siksi ei niin turruttavaa kuin Ennisin verivisioissa.

Kyllä se minusta melko väkivaltainen oli... Ja kaikin puolin hyvä muutenkin.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Curtvile - 16.04.2011 klo 05:40:37
Muista en voi sanoa mitään mutta siis Greg Rucka alkaa käsikirjoittaa Punisheria elokuusta lukien jos oikein ymmärsin.En vaan ollut muka ehtinyt lukea miehen blogia...

Tämän sisäistäminen kesti hetken näet Greg Rucka on tasokas, ihmisluonnetta ymmärtävä rikoskirjailija jonka sarjakuvallisiin ansioihin menevät mm. Queen & Country, Whiteout, Stumptown, Gotham central, Daredevil jne jne
ja ai niin semmoinen parikymmentä Eisner-ehdokkuutta, tosin voittanut vain neljästi Eisnerin.

Frank Castlen hahmon esittelyn oletan ketju huomioiden olevan turhaa.

Kuvituksesta vastaa Marco Checchetto jonka jälkeä on taidettu nähdä suomeksikin loppuvuoden hämähäkkimiehissä 11/12-2010.

Piirtäjävalinta ei minussa juurikaan intohimoja herätä mutta Rucka tuomaroinnin puikoissa on jo kiehtova idea.

Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: trendkiller - 16.04.2011 klo 14:28:40
Siis tuleeko tämä uusi lehti sen FrankenCastle höpötyksen tilalle? Toivotaan. Ruckaa en ole lukenut muuta kuin Wolverinen osalta ja tuolloin ei oikein säväyttänyt mutta Tuomarissa voi onnistua paljon paremmin.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Laine, Jukka - 16.04.2011 klo 14:44:06
Frankencastle loppui jo viime vuoden puolella. Tilalle tuli In the Blood -minisarja, joka ehti sekin jo loppua.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Doctor Phantomizer - 16.04.2011 klo 20:42:29
Frankencastle loppui jo viime vuoden puolella. Tilalle tuli In the Blood -minisarja, joka ehti sekin jo loppua.

Miten muuten Tuomarista tuli taas Tuomari? Mennyt aivan ohi minulta, kun lopetin Tuomarin lukemisen parin kolmen FrankenCastle jutun jälkeen. Sitten huomasin että mies oli Shadowlandissa taas oma itsensä.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Curtvile - 16.04.2011 klo 20:59:24
Miten muuten Tuomarista tuli taas Tuomari? Mennyt aivan ohi minulta, kun lopetin Tuomarin lukemisen parin kolmen FrankenCastle jutun jälkeen. Sitten huomasin että mies oli Shadowlandissa taas oma itsensä.

lyhyt versio(jossa ei ole vähääkään järkeä jos lukenut FrankenCastlea läpi. Eikä ehkä niin paljoa vaikka luitkin) spoilerissa
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Joo. Vieläkin enemmän migreenimateriaalia kuin mitään järkevää vrt. Ghost riderkin on enkeli. No totta ****ssa on.
Ei en edes yritä pitkää versiota.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Doctor Phantomizer - 16.04.2011 klo 21:11:06
Joo. Vieläkin enemmän migreenimateriaalia kuin mitään järkevää vrt. Ghost riderkin on enkeli. No totta ****ssa on.
Ei en edes yritä pitkää versiota.

Minua lähinnä ihmetytti noita kuvioita lukiessa, että miten Tuomari ja Ghost Rider ovat molemmat enkeleitä, mutta ilmeisesti täysin eri taivaasta. FrankenCastle ainakin alun perusteella olisi toiminut paremmin elseworld tarinana. Kuten myös se jossa Tuomari oli enkeli. Siitä olisi saanut jopa ihan oman toimivan sarjan, mutta ilman Tuomaria.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: X-men - 17.04.2011 klo 18:18:19
FrankenCastlesta Tuomariksi palautuminen kuullostaa kuin olisi pikaistuksissa palautettu Tuomari normaaliksi eli olisi tullut ylhäältä käsky että Tuomari normaaliksi ja vähän äkkiä. Kas kun eivät Doc Strangea (tai kuka lieneekään tällä hetkellä Sorcerer Supreme) käyttäneet tai aina niin muodikasta kloonausta, normalisointi jonkun Mr Fantastisen kojeen avulla olisi ollut samaa tasoa muiden vaihtoehtojen kanssa.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: trendkiller - 22.04.2011 klo 22:43:07
Juu, oli loistavaa kamaa tämä Aaronin Maxi. Ei ehkä saavutettu niin synkkiä sävyjä kuin Ennisin tuomaroinneissa mutta tarina jyräsi loistavasti ja Kingpinin nousu oli todella hyvin kirjoitettu. Napakymppiä ootellessa.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Curtvile - 11.06.2011 klo 11:04:18
newsaramalla  (http://www.newsarama.com/php/multimedia/album.php?aid=43190&utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Newsaramasite+%28Newsarama.com%29) on esimakua Ruckan & Co elokuussa alkavasta Tuomarista.
näyttää eri hyvältä ainoa häiritsevä puoli on miten tarkkaan poliisietsivään on otettu mallia Morgan Freemanista.

elokuuta odotellessa.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Doctor Phantomizer - 11.06.2011 klo 20:50:17
Piirrosjälkeä lukuunottamatta en keksi muuta syytä alkaa lukea tuota uutta Tuomaria, kun en minä kuitenkaan jaksa sitä enään jossain vaiheessa lukea...Garth Ennisin Tuomarit ovat ainoat jota olen jaksanut lukea, ja niistäkin Dillonin kanssa tehdyt lutviutuvat helpommin.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Curtvile - 13.06.2011 klo 23:44:56
Piirrosjälkeä lukuunottamatta en keksi muuta syytä alkaa lukea tuota uutta Tuomaria, kun en minä kuitenkaan jaksa sitä enään jossain vaiheessa lukea...

minä keksin.
Paitsi että Punisher on yksi marvelin parhaita hahmoja on juonta ja henkilöhahmoja kuljettamassa Greg Rucka.
hyllyssä Atticus Kodiakit sekä Q&C sarjakuvana ja kirjoina sekä Whiteoutit ja Gotham centralit ja..
ja eilen illalla luin brittiläisen Batman legends lehden ja siinä olevan Batwomantarinan, Rucka & J.H.Williams III.
Hoksasin että minullahan on Lepakkonaisen mentävä aukko sivityksessä.

Mutta makuasioitahan nämä.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Doctor Phantomizer - 14.06.2011 klo 16:06:44
Mutta makuasioitahan nämä.

Joo, siis toki. Mutta minä en jotenkin vaan jaksa lukea Tuomaria vaikka olisikin miellyttävä tekijäryhmä. Ennisin Tuomarit taas olivat jäädä kesken heti kun Dillon meni pois. En taida enää vain jaksaa näitä pidempiä juttuja...
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Lönkka - 14.06.2011 klo 16:26:29
ja eilen illalla luin brittiläisen Batman legends lehden ja siinä olevan Batwomantarinan, Rucka & J.H.Williams III.
Hoksasin että minullahan on Lepakkonaisen mentävä aukko sivityksessä.
Wiime viikolla ilmestynyt Batwoman: Elegy -alppari vaan hankintaan ja se on siinä.
Tuo alppu on silkkaa parhautta!
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Curtvile - 14.06.2011 klo 16:29:25
Wiime viikolla ilmestynyt Batwoman: Elegy -alppari vaan hankintaan ja se on siinä.
Tuo alppu on silkkaa parhautta!

etsii nettikauppansa tilaussivua....
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Laine, Jukka - 14.06.2011 klo 16:45:27
Wiime viikolla ilmestynyt Batwoman: Elegy -alppari vaan hankintaan ja se on siinä.
Tuo alppu on silkkaa parhautta!

Sisältö on Detective Comics # 854-860. Kaunista.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Curtvile - 10.07.2011 klo 14:42:02
perjantain keikka haittasi elokuussa alkavan Tuomaroinnin seuraamista internetin ihmemaasta, mutta mitä Greg Rucka jutusteli vaikuttaa lupaavalta, siitäkin huolimatta että kyseessä ei ole MAX puoli vaan ns. tavan marvelversumi.
Kommentoinnista paistaa kuinka hahmo on oivallettu oikein.
selittää ehkä myös miksei M.Riddle piittaa koska kyseessähän on yhden miehen sota. Muistaakseni sotajutut olivat mahdottomia sinne päin.
Myös tämä miten jäädä henkiin kostosta kiehtoo itseäni.

plus,Steve Wackerin mukaan: "Frank Castle on tappanut 47, 502 ihmistä. laskin ne"
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: X-men - 10.07.2011 klo 21:47:01
plus,Steve Wackerin mukaan: "Frank Castle on tappanut 47, 502 ihmistä. laskin ne"

Vasta? Eihän tuo ole kuin reilut 10000 per vuoskymmen.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Doctor Phantomizer - 10.07.2011 klo 22:35:47
selittää ehkä myös miksei M.Riddle piittaa koska kyseessähän on yhden miehen sota. Muistaakseni sotajutut olivat mahdottomia sinne päin.

Mielenkiintoinen teoria. En ole miettinyt tuolta kannalta. Itse arvelin vain että en vain jaksa lukea kerralla sitä paljon. Mutta toisaalta, kyllähän Tuomari on samalla aaltopituudella sotasarjakuvan kanssa. Yhtälailla Tuomarin lukijat varmasti jauhavat aseista, kulkuneuvoista ja muusta semmoisesta "miehekkäästä" joka ei välttämättä minuun iske. Enkä sen päälle ymmärräkään. Muitakin toki löytyy...
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Petteri Oja - 22.11.2011 klo 23:53:49
Juu, oli loistavaa kamaa tämä Aaronin Maxi. Ei ehkä saavutettu niin synkkiä sävyjä kuin Ennisin tuomaroinneissa mutta tarina jyräsi loistavasti ja Kingpinin nousu oli todella hyvin kirjoitettu. Napakymppiä ootellessa.

Napakymppi-trade luettu. Mua epäilytti ensi alkuun tämä että tuodaan MAX-maailmaan perusuniversumista tuttuja konnia. Mutta Napakymppihän on uudelleenkirjoitettu erittäin mainiosti! Jason Aaron hoitaa homman kotiin ja ylilyönnit Napakympin taidoissa on vältetty (kenties lukuunottamatta sitä kun
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Tämä hymyilytti:
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Nyt kun vielä muistaisi että perustuiko loppu johonkin mikä on nähty jossain Ennisin jutussa vai turhaanko selailen vanhoja albumeita läpi. Joka tapauksessa, erinomainen tarina ja jatkoa jäi odottamaan niin innolla että mielenlujuus on koetuksella. Olen nimittäin hankkinut nämä tähänastiset MAXit pehmeissä kansissa mutta jatko olisi jo saatavilla kovakantisena. Pehmeämpää joutunee taas odottamaan puoli vuotta.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: kespa - 25.11.2011 klo 19:01:26
Napakymppi-trade luettu. Mua epäilytti ensi alkuun tämä että tuodaan MAX-maailmaan perusuniversumista tuttuja konnia. Mutta Napakymppihän on uudelleenkirjoitettu erittäin mainiosti!
PunisherMax on kyllä ollu yllättävän hyvä julkasu. Kingpinkin oli ihan hyvä, mutta Bullseyssä päästiin mielestäni vasta oikein kunnon vauhtiin ja tarinan jatkoa jäi odottamaan tosi isolla mielenkiinnolla. Tänään tuli postista seuraava trade, Frank, tipahti tänään postissa, tulee varmaan illalla ahmittua. Ja mielestäni on hienoa, että sarja päättyy jo numeroon 22. Pidän, että tarinoilla on alku ja loppu. Ei kaiken (hyvänkään) tarvi jatkua ikuisesti.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Curtvile - 18.01.2012 klo 23:49:41
newsaraman tietojen mukaan Marvel MAX on saamassa uuden Tuomari-sarjan, julkaisuajankohta on auki.
Garth Ennis kirjoittaa Goran Parlov piirtää.
Toivon ettei ole ankka tai koe samaa kohtaloa kuin useampikin Marvel-nimeke hiljan.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: VesaK - 19.01.2012 klo 00:43:53
Luotetaan nyt vielä Ennisiin ja Göran Partapuoleen. Voi että jos Warren Ellis kirjoittaisi Rankaisijaa... Odotellessa uusEnnis käy hyvin.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: X-men - 19.01.2012 klo 21:36:03
Luotetaan nyt vielä Ennisiin ja Göran Partapuoleen. Voi että jos Warren Ellis kirjoittaisi Rankaisijaa... Odotellessa uusEnnis käy hyvin.

Keitäs olisi Tuomarin tekijöiden Dream Teamissä?
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Curtvile - 19.01.2012 klo 22:01:02
Niitähän on jo vaikka millä mitalla.
Ennis on jo selviö mutta kirjoituspuolihan on suurinpiirtein parasta mitä sarjakuva ja rikoskirjallisuuspuolella on: Jason Aaron, Greg Rucka, Greg Hurwitz, Duane Swierczynski, Charlie Huston.
Taidepuolessa on ollut JR JR, Steve Dillon, Goran Parlov, Chaykin, Corben.

Ei silti, Joe R Lansdalen & Andrew Vachss'n kässäämä Rankaisija olisi tasapainoista ,kyniin voisi tarttua Eduard Risso/Marcello Frusin ja tussaajina BA/Moon.

Toki lukisin Darwyn Cooken kässäämän ja Tim Salen kuvittaman Frank Castlen yhden miehen sodan rikosta vastaan myös ilolla.

Jossittelun mielekkyyttä vaan en tajua. Vaikka varmastihan Marvelin toimituspäälliköt täältä ideansa hakevat, toki.


Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: smitty - 20.01.2012 klo 09:01:42
Ei silti, Joe R Lansdalen & Andrew Vachss'n kässäämä Rankaisija olisi tasapainoista
Tahtoisin nähdä molemmilta oman sarjakuvan. Minusta he yhdessä vain aiheuttaisivat uskomattoman sekamelskan erilaisten tyyliensä johdosta; toinen on tunnettu älyvapaista revittelyistä realismin puitteissa ja toinen taas kirjoittaa lohduttomasta maailmasta, jossa tunnelin päässä ei ole valoa koska juna on aina myöhässä.

Henk. koht. haluaisin nähdä Simon Oliverin (esim. The Exterminators (http://en.wikipedia.org/wiki/The_Exterminators_(comics))) kirjoittaman Punisherin.

Ainakin tuon Exterminators-sarjakuvan perusteella mies osaa vetää WTF?-kortteja hihoistaan enemmän kuin hihaleikkaus sallii.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Curtvile - 20.01.2012 klo 09:10:22
Oliver on kieltämättä mainio kirjoittaja. Tarkoituksella jätin listastani pois Ed Brubakerin jonka kevyesti kyyninen kerronta kyydittäisi leskimieskommandoa mukavasti.
Sean Gordon Murphyn rosoista realismia näkisi antamassa graafista ilmettä Frankin arpiselle varrelle.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Laine, Jukka - 13.02.2012 klo 17:43:44
SPOILER. Älä lue tätä jos et ole lukenut Jason Aaronin PunisherMAXin lopetusta.
Mutta jos olet, tiedät jo.

(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: X-men - 13.02.2012 klo 20:40:11
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Tuskin kovin pitkäksi aikaa.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Laine, Jukka - 13.02.2012 klo 20:59:54
Tuskin kovin pitkäksi aikaa.

Älä tätäkään avaa.

(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Doctor Phantomizer - 15.02.2012 klo 17:01:00
Jaahas. Että semmoista. Mitä tuohon nyt voisi enää lisätä? Eihän tuota kauaa olisi jaksanutkaan tuolla menolla.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Curtvile - 15.07.2012 klo 23:30:06
SDCCn Lokakuussa Marvel NOWn julkaisuohjelmassa Punisher War Zone.
Marvelin Kostajat saavat peräänsä oikean Kostajan, Frank Castlen.

Greg Rucka ja Marco Checchetto siis mitä ilmeisimmin pistävät Kostajat kilon paloihin viidessä numerossa.

kiitos Marvel (http://marvel.com/news/story/19035/sdcc_2012_punisher_war_zone)

(http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php?action=dlattach;topic=6533.0;attach=23159;image)
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: X-men - 16.07.2012 klo 20:46:41
Wolverine/Daken on käytännössä mahdoton tapettava eli saa nähdä ja ei muutkaan sieltä helpoimmasta päästä ole. Punapään henkilöllisyydestä en ole varma mutta kaiketi on Jean Grey/Hope Summers.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Tina DeMona - 16.07.2012 klo 21:05:29
No nykyään juu kun se Wolverine voi seistä vaikka atomipommin vieressä ja herää siitä vähän kärähtäneenä. Kyllähän se aikoinaan muistaakseni joutui hetken levähtämään jo jostain kymmenestä luodista. Ja kuten joku vihollinen joskus sanoi, niin ei ne adamantium-luut ole yhtään sen tiukemmin toisissaan kiinni, kuin tavallisetkaan.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Curtvile - 16.07.2012 klo 21:18:09
Wolverine/Daken on käytännössä mahdoton tapettava eli saa nähdä ja ei muutkaan sieltä helpoimmasta päästä ole. Punapään henkilöllisyydestä en ole varma mutta kaiketi on Jean Grey/Hope Summers.

Wolverine on kostaja Daken ei. Punapääkin on kostaja: Black Widow elikkä Musta leski

Päättää nähtävästi Rucka/Checchetto kauden. Harmi.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Vincent - 16.07.2012 klo 22:29:29
Olen pitkään harkinnut Tuomariin tutustumista, koska kyseessä lienee ainoa Marvelin tunnetumpi hahmo, jonka soolotarinoita en ole yhtäkään lukenut.
Mitäs tarinoita te kvaakkilaiset suosittelisitte? Sopii olla suomentomatonkin.
Jos jotain osviittaa maustani kaipaatte niin väkivaltaisempien hahmojen tarinoista yleensä nautin eniten silloin, kun mukana on rutkasti mustaa huumoria, mutta vakavampikin meno on tervetullutta.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Doctor Phantomizer - 16.07.2012 klo 22:31:40
Vincentin on hyvä aloittaa Ennisin Tuomarista. Keskustellaan sitten lisää kun ne on luettu.

Päättää nähtävästi Rucka/Checchetto kauden. Harmi.

Et tainnut lukea haastattelua? Tai siis et sisäistänyt ajatusta. Siinähän sanottiin että tähän on tähdätty alunperinkin Ruckan juoksussa. Eli todennäköisesti tarinoitakaan ei ole enää. Minusta on hyvä että kirjoittajat kuitenkin lopettavat ajoissa, eivätkä pitkitä loputtomiin juoksuaan, etenkin jos kaikki sanottava hahmosta on sanottu. Toki tämä on harmi, mutta näin on parempi. Ja selkeästi kunniallinen ja tyylikäs loppu tulossa.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Tina DeMona - 17.07.2012 klo 03:26:01
Olen pitkään harkinnut Tuomariin tutustumista, koska kyseessä lienee ainoa Marvelin tunnetumpi hahmo, jonka soolotarinoita en ole yhtäkään lukenut.
Mitäs tarinoita te kvaakkilaiset suosittelisitte? Sopii olla suomentomatonkin.
Jos jotain osviittaa maustani kaipaatte niin väkivaltaisempien hahmojen tarinoista yleensä nautin eniten silloin, kun mukana on rutkasti mustaa huumoria, mutta vakavampikin meno on tervetullutta.

Juu kyllä minäkin aloittaisin Ennisin Welcome Back Frank -jutuista. Sitten jos se toimii voi jatkaa Ennisin vähän erilaisempiin maailmoihin niissä Max-niteissä.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: smitty - 17.07.2012 klo 08:16:46
Thomas Jane on tehnyt fanileffan "Dirty laundry" (http://youtu.be/bWpK0wsnitc) Tuomarista.

Hidas alku, mutta paranee loppua kohti.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Riffe - 17.07.2012 klo 14:08:59
Thomas Jane on tehnyt fanileffan "Dirty laundry" (http://youtu.be/bWpK0wsnitc) Tuomarista.

Hidas alku, mutta paranee loppua kohti.
Linkitinkin tuon eilen toiseen ketjuun, nimittäin "Tulevat Marvel-filmatisoinnit"-ketjuun. Oikeudet kuitenkin ovat Marvelille palautuneet, joten eiköhän Punisher saa arvoisensa elokuvan vielä joku päivä. :)
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Doctor Phantomizer - 17.07.2012 klo 19:37:02
Oikeudet kuitenkin ovat Marvelille palautuneet, joten eiköhän Punisher saa arvoisensa elokuvan vielä joku päivä. :)

Minä olen käsittänyt että mitään elokuvaa ei ole tulossa vaan se ennakkoon Kvaakin haukkuma tv-sarja.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: X-men - 17.07.2012 klo 19:58:34
Wolverine on kostaja Daken ei. Punapääkin on kostaja: Black Widow elikkä Musta leski

Kuva kädestä ja kynsistä on hiukan huono eli näyttäisi että 3s kynsi tulee ranteesta ei rystysten välistä. Leskeä ajattelinkin mutta ajattelin ettei tämä käytä korvakoruja.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Riffe - 17.07.2012 klo 20:39:26
Minä olen käsittänyt että mitään elokuvaa ei ole tulossa vaan se ennakkoon Kvaakin haukkuma tv-sarja.
Ei toistaiseksi ole toki ilmoitettu uudesta Punisherista, mutta oikeudet ovat Marvelilla taas hallussa, joten aivan satavarmasti tämäkin tulee saamaan kunnon elokuvan vielä. Ei sillä että aikaisemmissa vikaa olisi, mutta niistä puuttuu paljon.

Tv-sarjasta en ollutkaan tietoinen, onko linkkiä antaa?
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Curtvile - 17.07.2012 klo 20:44:52

Tv-sarjasta en ollutkaan tietoinen, onko linkkiä antaa?
mm tuolta (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,13597.msg351768.html#msg351768)

mutta sittemmin kuopattu, ainakin tämä versio
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: X-men - 18.07.2012 klo 20:30:45
mutta sittemmin kuopattu, ainakin tämä versio

Toki kun sen pitäisi olla HBOn sarja että se olisi suht. koht. uskollinen sarjakuvalle kun muut saattaisivat tehdä siitä sopii kaikille sarjan.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Curtvile - 20.09.2012 klo 22:00:13
Et tainnut lukea haastattelua? Tai siis et sisäistänyt ajatusta. Siinähän sanottiin että tähän on tähdätty alunperinkin Ruckan juoksussa. Eli todennäköisesti tarinoitakaan ei ole enää. Minusta on hyvä että kirjoittajat kuitenkin lopettavat ajoissa, eivätkä pitkitä loputtomiin juoksuaan, etenkin jos kaikki sanottava hahmosta on sanottu. Toki tämä on harmi, mutta näin on parempi. Ja selkeästi kunniallinen ja tyylikäs loppu tulossa.

joo tai sitten ei.
Frank castle siirtyy Thunderboltsiiin Marvel nown kautta.
Siitä, sekä DCn ja Marvelin muusta toiminnasta , Greg Ruckalla on san ajos toinenkin (http://www.examiner.com/article/greg-rucka-opens-up-about-grotesque-hollywoodisation-of-marvel-and-dc-comics)

jos linkin Examineria ei jaksa olennainen:
Lainaus
Greg Rucka recently spoke about how he was told, in a seemingly abrupt manner, that he was no longer going to be continuing on his run of The Punisher after issue #16. Instead, Marvel had expressed to him that the company was going to focus more on having The Punisher being mixed in with a team book in addition to possibly having his own new series.

My run on Punisher ends on #16, and we are then doing a five-issue mini called War Zone and then I’m done. That’s it! The Powers-That-Be at Marvel, without talking to me, decreed that he’s going to join a team on another book.

That’s their choice, they own him, but I don’t have to be happy about it. I am glad I had the opportunity to work on the character and I’m proud of the work I’ve done.

eli kyse ei ole ihan vain siitä ettei Ruckalla olisi aiheesta ollut enempää sanottavaa.
Ruckan kausi on ollut aika tyylikäs.
Hankkinen jatkonkin silti, hahmoa kun on seurannut pahiksesta anti-sankariksi, mafiosoksi, superroiston niittaajaksi, enkeliksi....
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Laine, Jukka - 09.10.2012 klo 23:15:29
Tuomari ei ole Stan Leen luomus, mutta tiesittekö että Stan the Man keksi hahmolle nimeksi The Punisher?

Gerry Conway kertoi Stanille luoneensa hahmon nimeltä The Assassin, joka on lain väärällä puolella aluksi, mutta siirtyy vähitellen hyväksi hepuksi. Stanin mielestä idea oli hyvä, mutta nimi ei kelvannut. Assassin-nimellä oli jostain syystä tuolloin huono kaiku.

Conway hyväksyi Punisherin nimeksi pitkin hampain. Stan epäileekin että jos hän ei olisi ollut vielä tuolloin Conwayn pomo, ei tämä olisi suostunut.

Ja nimi tuli jo esiintyneeltä hahmolta. Galactuksen robotti oli nimeltään Punisher, suomeksi Rankaisija.

Lähde: Alter Ego # 104
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: trendkiller - 10.10.2012 klo 21:23:40
Eihän siinä mennyt kuin puolitoista vuotta, että sain luettua Bullseyen. Ja kylläpä oli timankinen kokonaisuus. Tässä oli niitä synkeitä sävyjä, jotka puuttuivat ekasta tradesta. Mutta siis Bullseye oli täydellinen napakymppi hahmona ja koko tarinakaaren kehitys kohti loppua huimaa luettavaa. Aaron oli kirjoittanut kunnon mindfuckit, lainaten Ennistä ja lopettaen tarinan todella kutkuttavasti. Loistavaa! Jospa saisin Frankin luettua hiukan nopeemmassa tahdissa.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Petteri Oja - 29.10.2012 klo 23:39:00
Aaronin ja Dillonin Punishermax on ollut laadukas koko ajan, ja viimeistään viimeinen trade Homeless nosti sen klassikoksi. Mahtava lopetus tarinalle. Kannattaa lukea ilman etukäteiskurkistuksia sisältöön.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Curtvile - 14.10.2013 klo 15:33:23
Osana Marvelin Marvel NOWn All New Marvel NOWta (minä niin toivoisin tässä kohden keksiväni tätä päästäni mutta ei) tulee monia uusia nimikkeitä vanhoille hahmoille.

Yksi on Frank Castle.

Ennisin perus-ja Maxsarjojen ja Ruckan juoksujen(anglismi joka toimii, eläkää sen kanssa tai piruilkaa yöjuoksuista ja juoksuajoista) jälkeen on marvel purkanut Thunderboltsien antisankarien jäsenlistaa omiin nimikkeisiinsä Elektrankin saadessa kohta "dexter-henkisen" sarjansa.

Se miten ratkaista mitä uutta tehdä Rankaisijalle on pistää yhden miehen sota länsirannikolle etsimään järjestäytyneen rikollisuuden käärmeen päätä.
Koska olivat sen vertaa kartalla että ottivat käsikirjoittajaksi Nathan Edmondsonin jolle uskoivat myös Mustan lesken ja piirtäjäksi Mitch Gerardsin.
(http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php?action=dlattach;topic=6533.0;attach=26580;image)
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Doctor Phantomizer - 15.10.2013 klo 02:43:51
Mikä on paidan tausta?
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Curtvile - 15.10.2013 klo 03:17:43
No paitsi ilmeinen(kun Castle ei tosiaan Daredevil ole), niin tuoreehkoissa Daredevileissa Matt Murdock on käyttänyt samalla tekstillä varustettua paitaa sen Bendiksen ja brubakerin kausien jälkeisen paljastuksen jälkeen.
edit. eli tämä paita daredevil #7 Mark Waid Paolo Rivera:
(http://25.media.tumblr.com/2f49a5d9b6160ac5738c80c640ad5950/tumblr_mocdyp4X7q1rhekguo1_500.jpg)

Onneksi Frankin ja Mattin välit ovat olleet aina hellät ja lämpimät.

Joten paita viittaa myös molempien ...sanotaanko metodologiseen eroon miten toimia rikollisuuden suhteen ja otetaan huomioon että nykyisissä Thunderboltseissa Frank ja DDn entinen heila Elektra harrastavat tappamisen ohella tiuhaan keskenään "aamujumppaa", eikä aina vain aamuisin...

(http://25.media.tumblr.com/d82355f03ad12c5f803cec5537767646/tumblr_mt5uwhqbUL1rojer5o2_500.jpg)
Se paita on moniselitteinen mutta (minusta)  hauska.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: VesaK - 15.10.2013 klo 07:19:20
Hauskaa että Frank ja Elektra ovat löytäneet toisensa. Molemmilla ollut varsin risainen elämä ja haudassakin käyty vaan ei levätty.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Doctor Phantomizer - 15.10.2013 klo 10:53:42
Mietin toki että kyse lienee viittauksesta noihin Dredevil klassikoihin, ja hahmojen väliseen eripuraan. Mutta kyllä se silti tuntui jotenkin kaukaa haetulta. Oliko se muuten Ennis joka tuon eripuran loi, vai onko siihen ihan "oikeita" viittauksia sarjakuvissa ennen tuota, koska minä en ainakaan muista, että näiden hahmojen suhde olisi ollut varsinaisesti mikään kovin erityinen ennen tuota, esimerkiksi vaikka Hämähäkkimieheen verrattuna?
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Jussi Tyni - 15.10.2013 klo 14:19:53
Oliko se muuten Ennis joka tuon eripuran loi, vai onko siihen ihan "oikeita" viittauksia sarjakuvissa ennen tuota, koska minä en ainakaan muista, että näiden hahmojen suhde olisi ollut varsinaisesti mikään kovin erityinen ennen tuota, esimerkiksi vaikka Hämähäkkimieheen verrattuna?

Onhan näiden hahmojen välillä kytenyt erimielisyyksiä jo Millerin Daredevilistä lähtien. TJEU: Sarjakuvalehdet 1990-1991.

Hahmojen filosofiset erot (Murdochin oikeuslaitos vs Castlen oman käden oikeus) ovat niin suuret, että käsikirjoittajalla on helppo rakentaa tarinaan jännitettä tämän ympärille.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Lönkka - 15.10.2013 klo 16:45:11
Ei tuon paidan takana ole mitään kalssikkojuttua tms.

Matt Murdockia on erittäin painavasti väitetty Daredeviliksi tuoreihkoissa numeroissa (olisiko kaiketi ollut vähää ennen nykyistä sarjaa joka on, BTW, aivan erinomainen) ja Mattin paita on viittaus siihen. Veikkaan että Frankin paita osoitttaa yllättäen vain huumorintaua häneltä -noh, minullakin kävi hymy huulilla kun tuon näin.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Curtvile - 17.10.2013 klo 03:28:53
Hauskaa että Frank ja Elektra ovat löytäneet toisensa. Molemmilla ollut varsin risainen elämä ja haudassakin käyty vaan ei levätty.

samma här.
Onneksi romantiikan kuvaus on myös realistista:
(http://25.media.tumblr.com/451e2402754a9c10e0802779faa3559c/tumblr_murf30MlVD1qe04zro1_500.jpg)
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Riffe - 17.10.2013 klo 05:47:42
Leader on tullut takaisin, ja punaisena?  ???
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Jarkko Sikiö - 17.10.2013 klo 16:45:30
Leader on tullut takaisin, ja punaisena?  ???

Niin on. Ei mitään klassikkomateriaalia...
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Curtvile - 17.10.2013 klo 17:47:46
Niin on. Ei mitään klassikkomateriaalia...

Klassikkomateriaali on suhteellinen käsite ylipäätään. Tämä nyt vaan menee sen Red Hulk tarinakokonaisuuden mukaan. Kenraali rossille kun jäi itsestään, tyttärestään ja vihreästä Hulkista hampaankoloon Leaderia vastaan.

Numerot 2 ja 3 thunderboltsia osoittavat ettei elossa pysyminen Leaderille niin helppoa ole
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

En muista montako numeroa Jiksi luki Thunderboltsia.
Sehän on taas viime numeroissa muistuttanut olevansa enemmän kuin keskitason supersankarisarjis, joskin Philip Noton ja Jefte Palon piirrosjäljet herättävät varmasti kansanliikkeen "ei tälläinen kuvitus sovi supersankarigenreen"
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Jarkko Sikiö - 17.10.2013 klo 18:47:42
En muista montako numeroa Jiksi luki Thunderboltsia.

En muista kyllä minäkään. Tosin ei ole ihmeemmin haluja seurata sitä sen enempää.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Doctor Phantomizer - 17.10.2013 klo 18:49:08
Niin on. Ei mitään klassikkomateriaalia...

Olet aivan oikeassa. Thunderbolts ei missään nimessä ole tylsä. Klassikot ovat.
Marvel Now:n parasta antia All-New X-Menin ohella.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Laine, Jukka - 24.04.2014 klo 21:58:36
Väittävät että Tuomari perustuu kioskikirjasankari Mack Bolaniin (http://en.wikipedia.org/wiki/Mack_Bolan). Onko Mack Bolan-kirjoja tullut suomeksi?
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: JJalonen - 25.04.2014 klo 01:34:16
Väittävät että Tuomari perustuu kioskikirjasankari Mack Bolaniin (http://en.wikipedia.org/wiki/Mack_Bolan). Onko Mack Bolan-kirjoja tullut suomeksi?
Onhan noita jopa omana sarjanaan. Jossain laatikossa saattaa ihan itseltäkin löytyä.

Ei ole kyllä mitään mielikuvaa tuliko noita luettua nassikkana. Spillanet ja REMOt jäivät kyllä mieleen. :)
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Lurker - 25.04.2014 klo 08:55:05
Väittävät että Tuomari perustuu kioskikirjasankari Mack Bolaniin (http://en.wikipedia.org/wiki/Mack_Bolan). Onko Mack Bolan-kirjoja tullut suomeksi?

Toki on: täältä listausta (http://www.talvipaivanseisaus.com/kirjallisuus/b/bolanmack/bolanmack.htm).
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Laine, Jukka - 25.04.2014 klo 10:59:05
Muistelinkin että joskus jossain on noita näkynyt, mutta en ole juurikaan tutustunut alan pokkareihin.

Kertokaapa noita lukeneet löytyykö yhtäläisyyksiä Marvelin Tuomariin.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Curtvile - 25.04.2014 klo 14:42:03
Muistelinkin että joskus jossain on noita näkynyt, mutta en ole juurikaan tutustunut alan pokkareihin.

Kertokaapa noita lukeneet löytyykö yhtäläisyyksiä Marvelin Tuomariin.

On, paljonkin varsinkin 70-luvun inkarnaatioon (tosin Bolanin trikoissa ei ollut pääkalloa). Mafiaa jahtaava yhden miehen armeijakunta kostoretkellään jolla on sotilastaustaa.
Myös nämä kuuluu tavallaan johonkin organisaatioon mutta on viime kädessä yksinäinen omapäinen tapaus on samaa.
Metodeissa ja jopa varusteissa on huomattavaa yhtäläisyyttä.
Itsellä on jossain sekä suomeksi että englanniksi noita siellä Parkeien, Remojen, Marlowien, Kanejen yms joukossa.

Minusta tästä on ennenkin puhuttu kvaakissa.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Laine, Jukka - 25.04.2014 klo 16:49:30
Täytyy varmaan hakea divarista joku pokkari.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Jarkko Sikiö - 03.10.2014 klo 00:06:09
Teki mieli lukea Tuomarin seikkailuja pitkästä aikaa. Ei tee enää.

Marvel NOW -versio Castlesta on Thomas Jane, joka tappelee Elektroa vastaan. En jaksanut seurata kuinka Tuomari päihittää Elektron tätä tappamatta.

Tuomari ja superviholliset ovat kuin öljy ja vesi, ne eivät sovi yhteen ja pilaavat kumpikin toisensa.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: trendkiller - 03.10.2014 klo 00:36:07
Teki mieli lukea Tuomarin seikkailuja pitkästä aikaa. Ei tee enää.

Marvel NOW -versio Castlesta on Thomas Jane, joka tappelee Elektroa vastaan. En jaksanut seurata kuinka Tuomari päihittää Elektron tätä tappamatta.

Tuomari ja superviholliset ovat kuin öljy ja vesi, ne eivät sovi yhteen ja pilaavat kumpikin toisensa.

Onkos tämä nyt sitä länsirannikon tuomarointia vai Thunderboltsia? Ruckan versio ja runi toimi mainiosti. Uudempia en ole vielä lukenut.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Curtvile - 03.10.2014 klo 01:13:32
Viitannee Frankkiin Kaliforniassa ja muualla, Jiksi muistaakseni jätti Thunderboltsit sikseen.

Itsellä on hivenen eri kanta,  se on melko hyvin kirjoitettua settiä ei Ruckaa mutta parempaa kuin enin osa tarjolla olevasta.
Toki tuomari on tavallisten rikollisten kanssa elementissään mutta  Tuomaroinnissa supervoimaisia vastaan nousee näppärästi uusiin sfääreihinkin niin tässä kuten Punisher kills the Marvel Universessa tai Marvel universe vs Punisherissa.


Yksinkertaistettuna:
(https://40.media.tumblr.com/e4fb3bdf6697ce07b84a4683be2260e9/tumblr_nas2orC8Qe1rvya9ro1_500.png)
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: trendkiller - 12.07.2016 klo 20:24:06
Länsirannikon tuomarointia vietiin hienosti eteenpäin ja valmisteltiin kohti huipennusta ja sitten se vaan lässähti. Howling Commandosia vastaan oli hyvät taistot ja sitten yht'äkkiä he olivat parhaat kaverukset. Sen jälkeen keskellä kaaosta Tuomari häippäsee Washingtoniin todetakseen, ettei jaksa. Takaisin Losiin ja puukko keuhkoon, hyppäys Tikritiin ja Secret Wars is here. Käsittämätöntä koikkelehtimista, tarina oli kuin tilkkutäkki. Ei mikään kunniakas lopetus tälle sarjalle. Kai tähänkin sarjaan kaipaisi jotakin raskassarjalaista tykittämään taas kaikki kohdilleen. Onko niitä?
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: X-men - 13.07.2016 klo 19:54:40
Kai tähänkin sarjaan kaipaisi jotakin raskassarjalaista tykittämään taas kaikki kohdilleen. Onko niitä?

On mutta he ovat kaikki enemmän tai hiukan vähemmän kiinnitettyinä.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Curtvile - 18.08.2016 klo 11:01:07
Kai tähänkin sarjaan kaipaisi jotakin raskassarjalaista tykittämään taas kaikki kohdilleen. Onko niitä?

Tämän hetkinen Becky Cloonanin kirjoittama ja Steve Dillonin kuvittama Punisher kulkee kuin juna.
Kuin aseilla varustettu panssarijuna.

(http://66.media.tumblr.com/930b1b87e6659a4be743b22cd37e892c/tumblr_oany1zfvvj1qg8i80o4_1280.jpg)
(http://67.media.tumblr.com/12fc11aaaaac3e76098b42692aa0836d/tumblr_oany1zfvvj1qg8i80o2_1280.jpg)

Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Curtvile - 28.11.2016 klo 22:50:03
Hain muutamia lehtiä tänään mm. uusinta Punisheria.
On vaan pakko:
(http://66.media.tumblr.com/323bc789193586e2e8e51f21a78a4c33/tumblr_oh3e8nFBGc1u3wk2uo1_1280.jpg)
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Curtvile - 23.01.2017 klo 21:00:43
luin tuoreimman kokooman(osa lehdistä kun jäi tukkurin/postin ulottuvuusportaaliin)
On the Road
(http://68.media.tumblr.com/04db0c22ebe1c6ff83f303963a0c9a90/tumblr_ok8waguD1Y1qj34j2o1_500.jpg)

hyvin 70-lukulaista tylytystä. Becky Cloonan hallitsee tuomaroinnin kirjoittamisen jalon taidon.
Ja Steve Dillon vainaalle olisi suonut elonpäiviä vielä pitkään.
Mutta jos pitää valita joutsenlaulu se on sellainen jossa tuonenjoutsenena toimii Frank Castle.
Dillonin kyky piirtää mitä vaan häkellyttää vieläkin, jälkensä tunnistaa mutta tässäkin on paitsi veritöitä ja toimintaa myös tunneskaala hallussa.
Dinosauriit ja vanhemmuus...

luin myös kokooman jatkon:
(http://68.media.tumblr.com/717084e0c18a71ba0ad6e4a261708050/tumblr_inline_ok8w4pS8x71qhg45e_400.jpg)

sisältää Dillonin viimeisiä piirroksia ikinä sairauden ajalta, ei-lineaarisessa järjestyksessä.
Näiden ympärille itselle outo nimi Matt Horak astuu isoihin saappaisiin ja yrittää kanavoida Dillonin tyyliäkin parhaan kykynsä mukaan.
Tarina on hyvä ja tarkoitus myös, mutta eron kyllä huomaa.

Sarjan toimittajan muistosanat ovat sopivat ja vaikka edellisessä viestissä onkin marvelin ns. virallinen muistokuva piirtäjäsankarille joka sopii arvolleen...tässä kiteytyy melkein paremmin Dillonin hienous:
(http://68.media.tumblr.com/d1ead3554e309c63a9499d511d16cfa6/tumblr_ok8y040GeJ1qj34j2o1_500.jpg)


 
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Laine, Jukka - 18.07.2017 klo 19:37:04
Garth Ennis palaa Tuomarin Vietnam-vuosiin. The Platoon alkaa lokakuussa, ja se sijoittuu aikaan ennen Bornia. Goran Parlov piirtää.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Curtvile - 19.07.2017 klo 12:43:21
Garth Ennis palaa Tuomarin Vietnam-vuosiin. The Platoon alkaa lokakuussa, ja se sijoittuu aikaan ennen Bornia. Goran Parlov piirtää.

olisit nyt kannen laittanut...
(https://68.media.tumblr.com/9755a7b899791ee929a11b5c63753ba2/tumblr_otbzepIZdC1stl5apo3_540.jpg)

Tämä ja nykyjuoksu hemmottelevat hahmon faneja
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Veli Loponen - 19.07.2017 klo 16:57:28
Ei kai ne kuitenkaan yritä pitää tuota kaikkea jatkumossa, niin että Frank ois oikeasti Vietnamin veteraani ja edelleen tuomaroisi aktiivisesti?
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Curtvile - 19.07.2017 klo 17:40:41
Ei kai ne kuitenkaan yritä pitää tuota kaikkea jatkumossa, niin että Frank ois oikeasti Vietnamin veteraani ja edelleen tuomaroisi aktiivisesti?

varmaan tästä syystä pistivät Ihmenelosetkin lihoiksi, kiitos Korean sodan veteraanien Reed Richardsin ja Ben Grimmin.

Vietnam kyllä sopii hyvin hahmoon vaikka tuoreempi kerronta on päivittänyt taustaa Persianlahdelle ja Afganistanin vuoristoihin
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Darzee - 19.07.2017 klo 18:46:10
varmaan tästä syystä pistivät Ihmenelosetkin lihoiksi, kiitos Korean sodan veteraanien Reed Richardsin ja Ben Grimmin

No eivät, mutta ei Reedin ja Benin sotamuistoihin (joita kaiketi on ihan ensimmäisissä tarinoissa peräti toisesta maailmansodasta) pahemmin ole alkuperäisessä muodossaan viitattu sen jälkeen, kun ajan kulumisesta johtuvat jatkumopulmat kävivät ilmeisiksi. Sama homma kuin Flash Thompsonilla, Rautamiehellä ja monilla muilla. Miljööt on modernisoitu ja/tai viittaukset oikeisiin konflikteihin häivytetty. Tätä kai Veli tarkoitti.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: X-men - 19.07.2017 klo 19:30:02
varmaan tästä syystä pistivät Ihmenelosetkin lihoiksi, kiitos Korean sodan veteraanien Reed Richardsin ja Ben Grimmin.

No Cain Marko on edelleen tiettävästi ensimmäisen kerran muuttunut Juggernautiksi Korean sodan aikaan ja Excalibur vol2ssa taasen vihjattiin että Proffa X oli myös Vietnamissa sotimassa.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Veli Loponen - 19.07.2017 klo 21:44:47
Joo, siis sitä tarkoitin, että ei ole uskottavaa, että Tuomari olisi niin vanha, että olisi Vietnamin sodan veteraani.
Xavierilla Vietnam-veteraanius vielä voisi mennäkin, koska mun mielestä on aina ollut selkeästi muita X-miehiä vanhempi.

Mutta Curtin kanssa samaa mieltä, että Tuomarin hahmoon sopii Vietnamissa sekoilu. Ei Persianlahden ja Afganistanin sodissa ole samaa tunnelmaa. Muutenkin hahmolle sopii semmonen kasarihuumekartellien tuhoaminen, joten voisi ihan hyvin olla sellainen hahmo, jonka seikkailut aina tapahtuisivat menneisyydessä. Tää nyt tietenkin perustuu siihen, että paria pientä poikkeusta lukuunottamatta mun Tuomarin lukemiset on juurikin sitä kasarimeininkiä.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Jarkko Sikiö - 19.07.2017 klo 23:36:56
Garth Ennis puristi eläkeläis-Frankista viimeiset irti.

Hyvin sopisii Tuomari menneisyyteen, aikaan ennen kännyköitä jne.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Petteri Oja - 19.07.2017 klo 23:50:44
Hyvin sopisii Tuomari menneisyyteen, aikaan ennen kännyköitä jne.

Sopisi? Tuomari on luotu 70-luvulla...
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Laine, Jukka - 20.07.2017 klo 08:51:37
Mikäs minisarja se olikaan, jossa Vietnamissa sotivat Xavier, Magneto ja... Kittyn faija?
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Marj - 20.07.2017 klo 09:57:08
Tuomari tulee tuomitsemaan- ketju. Mä luulin, että puhutaan Judge Dredistä. En pahemmin lue "supersankareita". Tai mitä nämä jenkki Marvelit ja muut on. Onko Drediä muuten tehty lisää?
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Curtvile - 20.07.2017 klo 12:05:46
Tuomari tulee tuomitsemaan- ketju. Mä luulin, että puhutaan Judge Dredistä. En pahemmin lue "supersankareita". Tai mitä nämä jenkki Marvelit ja muut on. Onko Drediä muuten tehty lisää?

on koko ajan niin briteissä kuin amerikoissakin Tämä ketju: http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,5595.0.html
nyt tarkkana siellä.
Frank Castle ei kyllä täytä määritettä supersankari
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Darzee - 20.07.2017 klo 12:13:19
Mikäs minisarja se olikaan, jossa Vietnamissa sotivat Xavier, Magneto ja... Kittyn faija?

Miten Kittyn isä joutui Vietnamiin? Sehän on rikas. Vai onko se upseeri?
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Curtvile - 20.07.2017 klo 12:20:58
Miten Kittyn isä joutui Vietnamiin? Sehän on rikas. Vai onko se upseeri?

kyseistä tarinaa lukematta: värväysikäiset ovat harvoin rikkaita jolleivat tule jostain varakkaasta suvusta.
Olen aina ollut käsittävinäni että Kittyn isä hankki työn teon kautta varallisuutensa, ei perimällä.

Kanonisia tai ei myös Enniksen Fury : My War Gone By sarjat kannattaa lukea eritoten jos pitää merijalkaväen surmakone Castlesta.
Hienot cameot hyvässä sarjassa
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: X-men - 20.07.2017 klo 19:40:29
Mikäs minisarja se olikaan, jossa Vietnamissa sotivat Xavier, Magneto ja... Kittyn faija?

Miten Kittyn isä joutui Vietnamiin? Sehän on rikas. Vai onko se upseeri?

New Excaliburissa vähän ennen kuin äMmän talo alkoi nähtiin kohtaus jossa Proffa X, Maggis, Kittyn isä ja Wolvie olivat Vietnamissa mutta tapahtuiko noin on epäselvää, Wolvie on lienee ollut Vietnamissa (Proffa joka teki Loganista Wolvien olisi muuten ollut 70-80-vuotias papparainen 1990-luvulla).

edit: mennyt Excailburit sekaisin. Jos tuo olisi DCn julkaisu niin se voisi olla Countdown (to House of M) tai Road To House of M.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: gerber - 21.07.2017 klo 11:13:52
Miten Kittyn isä joutui Vietnamiin? Sehän on rikas. Vai onko se upseeri?

Meni vapaaehtoisena. (Excalibur vol.3 #14)
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Laine, Jukka - 21.07.2017 klo 14:32:19
Kittyn isä oli muistaakseni pankkiiri. Tuskin vielä Vietnamin sodan aikaan.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: X-men - 21.07.2017 klo 20:04:32
Kittyn isä oli muistaakseni pankkiiri. Tuskin vielä Vietnamin sodan aikaan.

No ei siitä ole muuta todisteita että oliko Mr Pryde Vietnamissa vai ei kuin Excaliburissa ollut Xavierin "uni". Jopa Proffa Xn olo Vietnamissa (vissiin 70-luvun puolella) on epätodennäköistä vaikka kuinka aika liukuisi etenkin kun kerran Juggis sai voimansa Korean sodan aikaan ja Cyttorakin mukaan Proffa X oli mieluisampi vaihtoehto kuin Cain Marko niin Vietnam ei sovi kuvioihin.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Darzee - 21.07.2017 klo 20:22:00
Niinhän se on, että Kittyn isä on pankkialalla. Jotenkin olin vain kuvitellut Pryden perheen rahojen olevan vanhempaa perua, mutta ei minulla ole osoittaa mitään lähdettä olettamukseni tueksi.

Tuomariin ja Vietnamiin palatakseni: Marvelin The 'Nam -lehdessä on yksi numero, jossa sotapojat näkevät päiväunia siitä, kuinka tutut supersankarit kurmottavat vihollista. Lehden jatkumossa siis Marvelin sankarit ovat vain sarjakuvahahmoja. Tuomariin ei kuitenkaan hahmon Vietnam-taustasta huolimatta viitata. En muista tuon mainitsemani lehden tapahtuma-aikaa, ehkä Tuomari ei ollut vielä silloin edes esiintynyt sarjakuvissa.

Mutta missä lehdessä on ensimmäinen Tuomarin Vietnam-takauma? Itselleni tulee mieleen vain Punisher War Journal #4-5:n salamurhaajajuttu (suom. Sarjakuvalehti 3/1992), jossa Tuomarin sotakokemukset ovat merkittävässä roolissa.

EDIT: Tuomarihan sitten vierailee The 'Nam -lehdessä sen loppuaikoina, mikä on ristiriidassa aiemman jatkumon kanssa. Mutta itse tarinoiden kannalta sillä ei ole väliä.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Curtvile - 21.07.2017 klo 21:36:14
Onhan niitä ennenkin jo heti oman minisarjan jälkeen ja muistaakseni niissä mv-tarinoissakin viitattiin Vietnamin viidakoissa hankittuun tietotaitoon.
Omat Punisher magazinet joissa noita 70-luvun lopun juttuja on eivät ole just käsillä vaan eri osoitteessa
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: X-men - 22.07.2017 klo 20:06:07
Punisher: Return to Big Nothingissa (vm 1989) oli flashbackinä Castle Vietnamissa.

Vaikea Tuomaria on kuvitella johonkin muuhun sotaan kuin Vietnamiin (paitsi jos oli palkkasoturina eikä US Armyn solttuna ja hiiviskeli ties missä viidakoissa).
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Laine, Jukka - 22.07.2017 klo 20:55:13
Joskus on ollut puhetta, että Marvelin universumissa on käyty sotaa noin 10 vuotta sitten kuvitteellisessa aasialaisessa maassa. Sillä oikaistaisiin mm. Flash Thompsonin, Tony Starkin ja Frank Castlen taustoja.

Ei kai sitä ole sitten toteutettu.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Curtvile - 22.07.2017 klo 21:25:30
Vaikea Tuomaria on kuvitella johonkin muuhun sotaan kuin Vietnamiin (paitsi jos oli palkkasoturina eikä US Armyn solttuna ja hiiviskeli ties missä viidakoissa).

ei, kyllä Frank Castle sopii muihinkin USAn sotiin.
Netflix-ketjussa juuri väännettiin Lurkerin kanssa herran luonteesta.
Frank Castle ei ole psykopaatti vaan sotilas.
Hänen toimintansa on sodankäyntiä, ei poliisitoimintaa.
Vihollista ei käsitellä oikeudessa prosessien mukaan vaan sodankäynnin mukaan.

tämä Dixon/Zaffino kuittaa sivussa kaiken tarvittavan
(http://68.media.tumblr.com/21f26ef2bb7bcd15bae43a5a3c29b22f/tumblr_onbj9oTGiN1stl5apo1_540.jpg)
(http://68.media.tumblr.com/59a239e346ef7cd15e1a4323c6d94d97/tumblr_onbj9oTGiN1stl5apo2_1280.jpg)
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Darzee - 22.07.2017 klo 21:45:20
ei, kyllä Frank Castle sopii muihinkin USAn sotiin.
Netflix-ketjussa juuri väännettiin Lurkerin kanssa herran luonteesta.
Frank Castle ei ole psykopaatti vaan sotilas.
Hänen toimintansa on sodankäyntiä, ei poliisitoimintaa.
Vihollista ei käsitellä oikeudessa prosessien mukaan vaan sodankäynnin

Sääntönsä ne on sodankäynnilläkin, vaikka niitä rikotaankin. Kyllähän Tuomari enemmän tällaiselta järkkyneeltä sielulta kuin sotilaalta vaikuttaa Vietnam-kokemuksistaan huolimatta. Armeijan kaltainen yhteisö puuttuu Tuomarin taustalta.

EDIT: Siis tarkoitan, että huolimatta Tuomari-juttujen runsaasta sotaretoriikasta ja Vietnam-takaumista hahmo on kuitenkin tämmöinen enemmän tämmöinen höyrähtänyt yksinäinen susi ja siinä mielessä enemmän velkaa "Väkivallan viholliselle" kuin jollekin James Bondille tai vastaavalle.

Eikös Rautamiehen alkuperä ole ihan pääjatkumossakin nyt sementoitu johonkin Keski-Aasian tai Lähi-idän maisemiin Kaakkois-Aasian asemesta? Sinänsä joku kaikki Vietnam-viittaukset korvaava Madripoorin sota tai vastaava voisi olla ihan toimiva ratkaisu. Samoja teemoja voitaisiin käsitellä kuin Vietnaminkin kohdalla, kaikki ymmärtäisivät yskän. Sitten jossain irrallisemmissa tarinoissa voisi Tuomarinkin halutessaan siirtää johonkin hiljattaisempaan konfliktiin.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Jarkko Sikiö - 22.07.2017 klo 23:37:48
Eikös Rautamiehen alkuperä ole ihan pääjatkumossakin nyt sementoitu johonkin Keski-Aasian tai Lähi-idän maisemiin Kaakkois-Aasian asemesta?

Kyllä vain, Rautamiehen osalta sotaa on hivutettu aina lähemmäs nykypäivää. Kirjoitin asiasta vuosia sitten etusivulla (http://www.kvaak.fi/index.php?articleID=1054).
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Lurker - 22.07.2017 klo 23:39:21
Jossain suomeksikin julkaistussa Tuomari-tarinassa muistaakseni miehen piilopaikkaan johtavan kiviportaikon syvennyksessä oli pääkallo. Häiritsi vähän.

Ted Bundy -dokumentti oli hiljan tullut televisiosta, ja kyseinen sarjaamurhaaja siis piti ihmispäitä keräilykohteina - sen jälkeen aina yhdistin nämä kaksi murhamiestä toisiinsa, toinen tosi, toinen fiktiivinen.

Noh, myin Marvel-lehteni suurelta osin pois halpaan kilohintaan Kvaakin-myyntipalstalla, joten en pääse tarkistamaan, onko kyseessä valemuisto...

Netflixin Punisher-sarja oli kyllä hyvä, hurja ja hikinen.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Curtvile - 24.07.2017 klo 17:15:14
Oikein tiedä mistä aloittaa, mutta yritetään
Sääntönsä ne on sodankäynnilläkin, vaikka niitä rikotaankin. Kyllähän Tuomari enemmän tällaiselta järkkyneeltä sielulta kuin sotilaalta vaikuttaa Vietnam-kokemuksistaan huolimatta. Armeijan kaltainen yhteisö puuttuu Tuomarin taustalta.

EDIT: Siis tarkoitan, että huolimatta Tuomari-juttujen runsaasta sotaretoriikasta ja Vietnam-takaumista hahmo on kuitenkin tämmöinen enemmän tämmöinen höyrähtänyt yksinäinen susi ja siinä mielessä enemmän velkaa "Väkivallan viholliselle" kuin jollekin James Bondille tai vastaavalle.


Sotilas ei tarkoita mallina varuskuntahenkilöstöä, varusmies ei ole sotilas.
Sodankäynnissä on säännöt ja niitä rikotaan kaikkien osapuolten toimesta solkenaan. Mutta kun rinnastus ei toimi.
Hyvä ja tehokas sotilas ei ole se joka tottelee uskollisesti ja nielee propagandan. Tehokas sotilas on se joka surmaa vihollisen.
Tässä monilta hämärtyy ero poliisin ja sotilaan välillä ja poliittisesta kannastaan riippuen eroa eiedes haluta  nähdä.
 Tarpeeksi vasemmalle ja esikuntakirjurikin on sadisti joka raiskaa ja surmaa vain tappamisen ilosta kun taas tarpeeksi oikealle ja lasten seivästäminen pistimiin on vain oikeutettua ennaltaehkäisevää sodankäyntiä.

Tehokas sotilas on yhtä kuin tehokas tappaja ja tähän sotilaskoulutus varsinkin suurvalloissa on pyrkinyt ehdollistamisen kautta heti kun tajusivat suurimman osan ensimmäisessä ja toisessa maailmansodassa ampuneen tarkoituksella ohi, ilmaan jne.

Vietnamin aikoihin oli jo ehdollistava, epäinhimillistävä koulutus jossa opetetaan tappamaan kohde, vihollinen. Tämä yhdistettynä sodankäynnin traumatisoivaan luonteeseen johti osaltaan PTSD väkivallan nousuun Korean ja Vietnamin sotien jälkeen.
Tämähän on osa ongelmaa nyky-yhdysvalloissakin PTSDn seuramukset ja ehdollistettu vastetoiminta ynnä olematon psyykkinen terveydenhuolto on yhtä kuin ongelmia.

Tämän kuvauksessa (edes subtekstina) Tuomarin/Rankaisijan sarjakuvat ovatkin parhaimmillaan olleet, eivät siinä tusinarytinätoiminnassa.

Höyrähtänyt yksinäinen susi vertaus ontuu minusta tuossa pahemmin. James Bond on salamurhaaja, hallituksen palkkamurhaaja kun taas Brian Garfieldin kirja sukeltaa oman käden oikeuden problematiikkaan Paul Benjaminin kautta. Charles Bronsonin tähdittämät toimintaelokuvat ovat kirjasta kaukana, mutta niidenkin Paul Kersey on tasapainoisempi kuin nollanollatappajan moraaliton ote.


Jossain suomeksikin julkaistussa Tuomari-tarinassa muistaakseni miehen piilopaikkaan johtavan kiviportaikon syvennyksessä oli pääkallo. Häiritsi vähän.

Ted Bundy -dokumentti oli hiljan tullut televisiosta, ja kyseinen sarjaamurhaaja siis piti ihmispäitä keräilykohteina - sen jälkeen aina yhdistin nämä kaksi murhamiestä toisiinsa, toinen tosi, toinen fiktiivinen.


jos fiktiivisyys ei sotke niin erot ovat selkeät:
Frank Castle on lähempänä reaalimaailman sotilaita jotka ovat liian hyviä tappamaan kanssaihmisiään, mutta Bundysta eroten ei ole raiskaajamurhaaja. Tuomarin metodologia ei pohjaa seksuaaliseen palkitsevuuteen.
Tuomarilla on moraali, joka pohjaa drakoniseen oikeuskäsitykseen, ei seksuaalipatologiaan.

Itse en pysty suhtautumaan pääkalloihin reaalimaailmassakaan mitenkään ihmeellisesti, tutuilla kun ihmistenkin sellaisia hyllyissään on. Toki ovat arkeologeja ja lekureita, mutta pääkallossa ei ole ihmeempää ole kuin luuta.
Asiaan voi vaikuttaa oma luonnontieteellis-ateistinen maailmankuvakin.

Aika on muuttunut toki. Frances Larsonin oiva Severed: History of heads lost and heads found käy juuri irtopäiden kulttuurista taustaa ja nykyhetkeäkin läpi.

Toisen maailmansodan USAn veteraanithan lähettivät verrattain usein sydänkäpysilleen irtihakatun japanilaisen pään josta keiteltiin lihat pois kuten tässä toukokuun 1944 Life lehden kuvassa (https://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/b/b5/LIFE_May_1944_Jap_Skull.jpg) jossa daami kirjoittaa kiitoskirjettä.


Pääkallohan symboloi, mielestäni toisin kuin Les Daniels Marvel-teoksessa rinnastaa (ulkomuistista mukaellen ”Kapteeni Amerikan tähtilipun idealismin sijaan Tuomari käärii itsensä piraattien kyyniseen pääkallolippuun...”), kuolemaa jonka lähettiläs Castle on kaikille rikollisille jotka vaanivat viattomia.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Gothicus - 25.07.2017 klo 07:45:07
... varusmies ei ole sotilas.
...
Hyvä ja tehokas sotilas ei ole se joka tottelee uskollisesti ja nielee propagandan. Tehokas sotilas on se joka surmaa vihollisen.
Curtvile tykkää romantisoida asioita ja muodostaa kuvan sotilaasta sellaisena Sven Tuuva & John Rambo -tyyppisenä taruhahmona. Sellainen sopii tietysti sarjakuviin ja Punisheriin täydellisesti.

Oikeasti hyvä sotilas osaa antaa tarkoituksenmukaisia käskyjä, mutta myös itse toteuttaa saamiaan sellaisia halutunlaisesti. Hyvältä sotilaalta vaaditaan lisäksi taitoa toimia osana ryhmää tietyn valmiin strategian mukaisesti, jonka välitön suora seuraus ei aina välttämättä edes ole joukko tuhottuja vihollissotilaita.

Varusmies pukeutuu univormuun ja tunnuksiin ja on tietysti siten ehta sotilas. Sotimistaidot ja muu siihen liittyvä riippuu sitten saadusta koulutuksesta ja jopa henkilökohtaisesta asenteesta. Varusmieskommentti herättää kysymyksen kirjoittajan omasta suhtautumisesta varusmiespalvelukseen, mutta tähän ei tarvitse vastata mitään, sillä kyseessä on tänä päivänä jo niin henkilökohtainen asia.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Curtvile - 25.07.2017 klo 09:48:43
Enemmänkin reaalimaailman vainajia Lauri Törni ja Chris Kyle jotka ovat myös ongelmaisia tapauksia, ketjuun sopivalla tavalla.

tarkoituksenmukainen käsky on muuten erinomaisen kuvaava ja toimiva fraasi. Kiitos. Hyvä lisäys.

Sotilaan idea on virallisesti  laillistettu voimankäyttö ja siihen Gothicuksen ilmaus sopii täysin, malliesimerkillisesti.
Surmaaminen ja pysyvä vammanaiheuttaminen kun ovat silti yhteiskunnalllisesti ikäviä asioita mietittäväksi ja vastoin muun yhteiskunnan pelisääntöjä. Ne ovat kuitenkin sodankäynnin normia.
Toki kiertoilmausten kautta.
(ne ovat myös siinä vaikeita että ovat vain tehokkaimpien keinojen joukossa nujertaa vastustaja, eivät ainoa.  Mutta tässä fiktiossa on tarkoituksella keskitytty huumekaupan/kieltolain metodeihin: eniten äärimmäistä keinoa)

Itse varusmiespalveluksen käyneenä en pysty identifioitumaan sotilaaksi enkä näkemään omaa ja suurinta osaa edeltävistä ja seuranneista vuosikursseista sotilaina.
Haluamatta arvottaa ketään tyyliin "ei näillä kavereilla olisi Talvisodassa pärjätty" siitä ei ole kyse.
Sama kuin millä tahansa alalla: on terveydenhoitajia, timpureita, maanviljelijöitä ja akateemikkoja jotka vain ovat alalla tai heillä on alan peruskurssitus ilman että kyseessä olisi identifiova määräävä piirre.

Ongelma on että armeijan, laillistetun tai yhden miehen, toimintatapa eroaa sovituista pelisäännöistä muun yhteiskunnan kanssa ja sotilaan on siis saatava legitimisointi. Tätä Frank Castlella ei ole, vaan toimii moraalinsa mukaan ei yhteiskunnan lainkirjaimen antamilla valtuuksilla.

Castlen sarjakuvissa käyttämä malli ei ole poliisin vaan lähinnä sotilaan. Se on lain ulkopuolella ja siksi monia häiritsee termin käyttö.
muistetaan että reaalisessakin maailmassa, oli siihen katetta tai ei, rikollisjärjestöt järjestäytyneet ja vähemmänkin sellaiset ylläpitävät armeijoitaan ja sotilaitaan.
Näillä sotilailla on omat univormunsa ja omat lakinsa ja omat sääntönsä joita noudattaa, oli kyse sitten liivijengeistä pikkugangstereista tai uhmakkaista pikkukaupungin häiriköistä jotka ovat katsoneet Natural born Killersin tai Scarfacen pari kertaa liikaa.

Malli on sama.

Häiriintynyt ja traumatisoitunut hahmo on kyseessä, mikä onneksi isoimmasta osasta sarjakuviaan (nykyään ainakin) käy ilmi.
Toimintasarjakuvien saralla on huomattavasti nyrjähtäneemmässä valossa esitettyjä monikertaisia murhaajia, joiden toimintaa ei edes ehdoteta arvosteltavaksi omassa kontekstissaan.
Sankari saakin voimalla nujertaa. koska voi ja on absoluuttisen oikeassa.

Oikeastihan yhteiskunnallisesti tehokkain tapa ehkäistä rikollisuutta lieveilmiöineen on ennaltaehkäisevä työ, sosiaaliturva, psykiatrinen apu, turvaverkot.
Kyseessä olevan sarjakuvan kotimaassa tämä ei toteudu, moninaisista poliittisista syistä.
Sarjakuvan tekeminen aiheesta ei sekään ole mahdotonta, saati automaattisesti tylsää.

Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Lurker - 25.07.2017 klo 09:55:40
Jos Punisher olisi oikeasti sotilas, hän olisi sotarikollinen.

Sinänsä kyllä viihdyttävä hahmo, josta on monta "versiota".

(https://pbs.twimg.com/media/DEuNKohWAAA1Xpi.jpg)
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Marj - 25.07.2017 klo 14:15:24
on koko ajan niin briteissä kuin amerikoissakin Tämä ketju:http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,5595.0.html
nyt tarkkana siellä.
Frank Castle ei kyllä täytä määritettä supersankari

En niin kauhean tarkasti seuraa sarjisskeneä.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Jarkko Sikiö - 25.07.2017 klo 18:43:42
Castle on ollut sotilas, mutta Tuomari on puolestaan rikollinen, antisankari tai sankari, riippuen mistä kulmasta kirjoittaja ja lukija sen tahtovat nähdä.

Sodan romantisointiin liittyen aikanaan lukionopettaja antoi havainnollisen esimerkin kysyessään luokkamme tytöiltä, mitä kävisi jos nämä meidän pojat lähtisivät sotaan. Hymyt hyytyivät hänen jatkaessaan, että isoisämme olivat samanlaisia poikia, kun heidät lähetettiin rintamalle.

Sotilas se on myös kotikylästään ryöstetty 15-vuotias poika, joka lähetetään rynnäkkökivääri kädessä ja pää huumattuna Afrikassa tekemään ne hirmutyöt, joista ei elokuvia juuri tehdä.

Sota on viihdettä, kun se on tarpeeksi kaukana.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: trendkiller - 31.07.2017 klo 17:51:07
Tuomaria tullut luettua pitkät pätkät mutta Franken-Castle oli jäänyt välistä. Olihan se melko hirveää sontaa. Ihan kuin olisi lukenut Wolverinen soolosarjaa. Ei napannut yhtään. Ja mukaan oli tungettu juurikin Wolverine ja hänen täysin turha poikansa Daken kaupan päälle. Nyt voin siirtyä uuden Tuomarin pariin, sillä tämmöistä höpötystä ei ole luvassa.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Curtvile - 27.12.2017 klo 00:02:40
Missäs vaiheessa Castle tuomaroi Warmachinelta pöllityssä(?) haarniskassa?
Nyt. Eli Punisher #218.

Vasta tämän numeron lukeneena idea ei ole ollenkaan niin typerä kuin miltä kuulosti.
Rosenbergin teksti on pätevää, lähellä Ennista mutta kuitenkin sivuten aina problemaattista supersankarigenreä. Hämähäkkimies alustaan ja skismasta Daredevilin kanssa huolimatta Castle sopii genreen hankalasti.
Se neliskanttinen pala pyöreästä reiästä-malli.
Vaikkakin Enniksen Kills the Marvel Universe ja Ruckan juoksun Tuomari vastaan Kostajat olivatkin kerrassaan mainioita.

Konseptin alku ei onnu ja Netflixin ystäville Frank näyttää tavallistakin enemmän Jon Bernthalilta.
Pitää lukea jatkokin, mutta ei vaikuta Enkeli-tuubalta kättelyssä.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Curtvile - 07.01.2018 klo 23:11:19
Hiljalleen iltasella ehtinyt jatkaa. #219 parantaa tahtia.
Rosenberg osaa vääntää fiktiiviseen itä-euroopan chernayaan sijoittuvaa tarinaansa näppärästi.
En millään ilveellä osaa kuvitella tämän olevan pysyvä status quo, mutta Frank Castlen, Vakhan ja haarnsikan tekoälyn keskustelut ja tietty kyynisyys asettavat tämän jo ennakko-odtusten yli.
Koko "Tuomari huipputeknisessa taisteluhaarniskassa" ei kyllä antanut syytä laittaa rimaa kovin ylös.

Mutta jos kotimaassa jokin pitäisi kääntää se on Punisher: Platoon.
jestas
(http://78.media.tumblr.com/7b99ec8336a288666b10af6b6a38d925/tumblr_p02xmn73UT1tjlh2ao1_1280.jpg)
(http://78.media.tumblr.com/71c8988ffd5a8b3896200f9344c9e2ab/tumblr_p02xmn73UT1tjlh2ao2_1280.jpg)
(http://78.media.tumblr.com/aae27e11df89c686ec134892e9b15b9d/tumblr_p02xmn73UT1tjlh2ao3_1280.jpg)

Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: X-men - 09.04.2018 klo 20:38:21
Tuli tuota Punisher-leffaa silmäiltyä parin minuutin ajan ja yhdessä kohtaa tämä leikki Hawkeyetä ja käytti jousipyssyä kun taas sarjakuvissa lyijyllä hoituu kaikki eli onkos tuolla jousen käytöllä sen kummempia sarjakuvaperusteita?
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Curtvile - 09.04.2018 klo 21:07:13
Tuli tuota Punisher-leffaa silmäiltyä parin minuutin ajan ja yhdessä kohtaa tämä leikki Hawkeyetä ja käytti jousipyssyä kun taas sarjakuvissa lyijyllä hoituu kaikki eli onkos tuolla jousen käytöllä sen kummempia sarjakuvaperusteita?

että meinaat hahmon joka on tappanut paitsi paljain käsin myös mm karhunraudoilla, jääkarhulla,hailla, lekalla, autoilla, moottoripyörillä, hapoilla, huvipuistolaitteilla ei olisi surmannut jousella ja nuolella?
oikeasti.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: X-men - 10.04.2018 klo 19:58:40
että meinaat hahmon joka on tappanut paitsi paljain käsin myös mm karhunraudoilla, jääkarhulla,hailla, lekalla, autoilla, moottoripyörillä, hapoilla, huvipuistolaitteilla ei olisi surmannut jousella ja nuolella?
oikeasti.

On toki tappanut vaikka millä mutta yleensä tappoväline on ruutia ja lyijyä käyttävä vehje.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Anonyymi Jaarittelija - 19.04.2018 klo 21:30:27
Hoh hoh hoijaa! Onpas tämäkin taas uutinen! Tuomarin nimikkolehti "käynnistetään" uudelleen, vaikka käsikirjoittaja pysyykin aivan samana! Mutta toisaalta muun muassa Brian Woodin luotsaamaa DMZ-sarjakuvaa ansiokkaasti piirtänyt Riccardo Burchielli vaikuttaa ihan nappivalinnalta Castlen yhden miehen sodan kuvittajaksi...

PUNISHER #1 Relaunch in August 'Back to Basics - But on a Bigger Scale' (https://www.newsarama.com/39567-punisher-1-relaunch-in-august-back-to-basics-but-on-a-bigger-scale.html)

Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Laine, Jukka - 30.04.2018 klo 14:10:42
Punisheria on ollut ennenkin aika monta numero ykköstä. Ei jatkumo tälläkään kertaa miksikään muutu. Samanlaiselta tuo kuulostaa, vaikka onhan tuossa vähän kaikkea.

Mutta on nähty ennenkin kuinka Frank tekee likaisia hommia New Yorkin kadulla, välillä menee ulkomaille listimään pahiksia ja saa muut Marvel-sankarit kimppuunsa.

Hahmo muuttuu yleensä jonkin verran silloin kun kirjoittaja vaihtuu.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: X-men - 30.04.2018 klo 20:20:10
Wolvie ja Punisher lienee pitävät hallussaan #1 numeroiden ennätystä.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Veli Loponen - 30.04.2018 klo 21:43:22
Wolvie ja Punisher lienee pitävät hallussaan #1 numeroiden ennätystä.
Epäilen, mutta riippuu paljon siitäkin, miten lasketaan. Esimerkiksi ihan puhtaasti nimikkolehdissä (pelkällä nimellä ilman lisiä tms.) esimerkiksi Kapteeni Amerikka voittaa molemmat.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Laine, Jukka - 21.12.2018 klo 09:42:20
Gerry Conway twiittasi, ja saatteena ettei pysty.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Lurker - 10.03.2019 klo 11:18:42
Tätä on naurettu ja kommentoitu, ja kommentointeja naurettu, ja naurettavia kommentteja naurettu ja kommentoitu jne., twitterissä.

Gail Simone: The Punisher would be a lot prettier if he smiled more. (https://twitter.com/GailSimone/status/1102881665179774976)


Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: X-men - 10.03.2019 klo 18:32:57
Harvoin Castle on hymyillyt ja ei se oikein istu hahmoon.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Lurker - 10.03.2019 klo 18:56:03
Harvoin Castle on hymyillyt ja ei se oikein istu hahmoon.

Heh!

Luehan tarkemmin linkin takaa, mistä on kyse.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Jarkko Sikiö - 10.03.2019 klo 19:08:32
Kai se nyt sentään hymyili edes siinä Mike McKoneen kuvittamassa sarjassa, jossa elettiin ihan "tavanomaista" lähiöelämää. Suomessa seikkailu julkaistiin Sarjakuvalehdessä.

Kun hahmosta on tehty vuoroin enkeli ja vuoroin Frankenstein, niin ei se hymyileminen enää sitä enemmän vikaan vetäisi.

Asian sivusta täytyy mainita, että tuo Gail Simonen Twitter-tili on hyvä vastavoima Comicsgate-miehille.

Tulisi varmasti seurattua enemmänkin, mutta kun samalla tihkuu läpi sitä Comicsgate-uhoa.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: X-men - 20.08.2019 klo 19:41:54
Jos pistäisi Areksen ja Punisherin (Kill Krewistä) vierekkäin niinvaikea olisi sanoa että kumpi on kyseessä. Toki Punisher hyödyttää liutaa "jumalia" ja "demoneita" mm. Hadesta, Mephistoa, jne lahtauksillaan.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Jarkko Sikiö - 16.10.2019 klo 20:37:10
Marvel Universe vs. The Punisher (2011) menee ihan mukavasti välipalana, kun kuvittajana on sentään Goran Parlov. Tarinan puolella ei juhlita, mutta ei tällaisiin juttuihin tartuta, kun tahdotaan lukea jotain vakavaa.

Sen verran kuvitus oli pitkästä aikaa mieleen, että tartuin Parlovin toiseen Tuomari-tarinaan The Platoon (2018), joka puolestaan on vakavampaa, kuten nimestäkin voisi päätellä.

Tämä on Garth Ennisin kynästä, mikä aina nostaa odotuksia. Tarina on tekijän nykytyylin mukaista, hallittua ja hillittyä – jos Vietnamin sodan ollessa aiheena voi näin edes sanoa – mutta tekijänsä vanhat metkut pilkistävät aina toisinaan sieltä alta.

En enää vanhaa Ennisin Born-tarinaa muista, mutta tämä on nyt jo toinen kerta kun Ennis kirjoittaa Tuomarille Vietnam-menneisyyttä.

Tuntuu melkein, että nämä vanhat veijarit Ennisistä Millariin alkavat tulla vanhoiksi, ainakin töihinsä on hiipinyt iän myötä entistä enemmän inhimillisyyttä, ikään kuin ihmistä ymmärtävää kirjoittamista, mukaan.

Tämä on pääosin ihan rehellistä sotaa, ja sidokset Tuomariin ovat lähinnä pinnallisia, mutta sen verran Marvel-vivahteista sotaa on livahtanut mukaan, ettei tätä ihan rehellisenä sotajuttuna voi suositella.

Parlov sen sijaan on täysin pettämätön, ensimmäinen kiikarin lävitse -kuva on suorastaan hätkähdyttävän fotorealistinen. En edes kuvaa tarkastelemalla osannut sanoa, mistä tuo vaikutelma tulee niin vahvana esiin, mutta olipa pysäyttävä otos.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Curtvile - 17.10.2019 klo 00:34:57
Sen verran kuvitus oli pitkästä aikaa mieleen, että tartuin Parlovin toiseen Tuomari-tarinaan The Platoon (2018), joka puolestaan on vakavampaa, kuten nimestäkin voisi päätellä.

Tämä on Garth Ennisin kynästä, mikä aina nostaa odotuksia. Tarina on tekijän nykytyylin mukaista, hallittua ja hillittyä – jos Vietnamin sodan ollessa aiheena voi näin edes sanoa – mutta tekijänsä vanhat metkut pilkistävät aina toisinaan sieltä alta.

En enää vanhaa Ennisin Born-tarinaa muista, mutta tämä on nyt jo toinen kerta kun Ennis kirjoittaa Tuomarille Vietnam-menneisyyttä.

Tuntuu melkein, että nämä vanhat veijarit Ennisistä Millariin alkavat tulla vanhoiksi, ainakin töihinsä on hiipinyt iän myötä entistä enemmän inhimillisyyttä, ikään kuin ihmistä ymmärtävää kirjoittamista, mukaan.

Todellakin saadaan eri laitoksia.
Jos Ennisin tölkistä ottaa pois Dicksin jatkoineen ja Rifle companyn eli suomeksi Karkeajännityksen niin loput ovat aina olleet ihmistä ymmärtäviä.

Esim Preacherin uskonnon kuvauksessa ei ollut mitään mitä uskonnot eivät olisi ihan itse tienanneet.
Nähtävästi olet hypännyt ohi Fury My War Home By minisarjan. Sekin on Frankin tarinaa. Ennisin ja Parlovin jälkeä myös.
Ja senkin sota/politiikka kuvauksen voi myös raapustaa pois Marvel huttuna jos sillä tavoin on helpompi nukkua yönsä.

Vietnamin sotaratsun psykoottisen sotilaan hieno puoli on miten moneksi taipuu.
Varsinkin sen kammottavan enkeli-episodin jälkeen en olisi uskonut nykyisen kuvion toimivan, eli siis War of the Realms/Punisher Kill Krew = Frank vastaan Skandinavian mytologian hirviöt.
(https://66.media.tumblr.com/cf03547366c0d9d8ad2e372d64e3b0e0/tumblr_pzhl44Ynii1qj34j2o1_1280.jpg)
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Jarkko Sikiö - 17.10.2019 klo 03:35:36
loput ovat aina olleet ihmistä ymmärtäviä.

Tämä on enemmän Ennis-ketjun asiaa, enkä nyt käy jotain 2000-luvun juttuja kahlaamaan, että osaisin tämän paremmin pukea sanoiksi, mutta Ennisin inhimillinen puoli oli vielä joskus 2000-luvun taitteessa sellaista heikkouksille ja erilaisuudelle nauramista: "Ha ha, siinä se istuu pyssyn piippu suussa, eikä se uskalla." Dillon oli tuollaisen shamingin kuvaajana ihan ykkönen. Väsyneitä, nujerrettuja katseita, alaspäin vetäviä hartioita jne.

Iski deja vu kun näin tuon edellisen kirjoittamani viestin, joten olen tätä varmaan pyöritellyt jo aiemmin, mutta Parlov välittää aika huikeasti mm. sen kohtauksen Platoon-jutun lopusta, jossa radiomies lähtee paikkaamaan virhettään.

Siinä tulee juuri tuo tavoittelemani ENTISTÄ ENEMPI inhimillisyys, kun radiomies voittaa kuolemanpelkonsa – eteenpäin ajava velvollisuus aseveljiä kohtaan tuskin olisi johtanut samaan yksilösuoritukseen ilman painostavaa syyllisyyttä. Tämä on hienosti kirjoitettu ja mestarillisesti kuvitettu kohtaus.

Ja mitä pitäisi miettiä tarinan lopetusruudusta. Siinä Ennis yhdellä eleellä välittää lukijalle sen, ettei Frank Castle ollut vielä tuolloin kuollut.

Tuo viimeinen ruutu on ristiriidassa sen kanssa, että Ennis nostaa tarinan aikana uudelleen esille muiden kirjoittajien kehittämän idean (vai olisiko ollut kuitenkin Ennisin oma idea sieltä vakavammasta Max-sarjasta) siitä, että Tuomari syntyi jo Vietnamissa ja perheen menettäminen oli vain tekosyy verenvuodatukselle.

Tuon keskustelun merkitystä (viittaan siis kohtaukseen, jossa Frank ottaa esiin valokuvan vaimostaan) ei voi ymmärtää, jos ei Tuomaria tunne syvemmin jo pidemmältä ajalta.

Oliko lopetusruudun tarkoitus yksinkertaisesti kumota tuo teoria? Olisiko Ennis tahtonut jättää tuon ajatuksen ilmaan, lukijan päätettäväksi? Itse veikkaan jälkimmäistä.

Tästä syystä The Platoon siis jää väliinputoajaksi. Se on jossain sotajutun ja Tuomari-tarinan välimaastossa. Sotajuttuna sitä on vaikea suositella, koska sen ydin on Castlen henkilöhahmossa, mutta Tuomarin ystäville se voi olla liiankin sotajuttu. Vähän samaan tapaan kuin Tuomari on supersankari, mutta Ennisin Tuomari ei sitä ole. Siitä syystä The Platoon on ensisijaisesti Ennisin ja Parlovin faneille.

Tykkään kuitenkin tästä uudesta Ennis-tyylistä enemmän, mutta iän tuomaa ihmisen ymmärtämistä, itsensä ja muiden, on tarttunut itsellekin matkalla.

EDIT: Olen ylistänyt samojen tekijöiden Fury-sarjaa My War Home By ihan oman ketjunsa edestä (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,16527.0.html).
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Jarkko Sikiö - 23.10.2019 klo 19:12:06
Koska muut Garth Ennisin Tuomarit olen jo lukenut puhki, kokeilin vielä miltä vähemmälle jäänyt Marvel Knights -osuus tänään maistuisi. Kyllähän se edelleen herkkua on, särmineenkin.

Kolmessa Marvel Knights Punisher by Garth Ennis -kokoelmassa on tuon pidemmän nimisarjan lisäksi 12-osainen Welcome Back, Frank sekä 6-osainen War Zone -pätkä, Punisher Kills Marvel Universe ja Double Shot -lyhäri. Vastaavasti muiden tekijöiden Taxi Wars on napsaistu välistä pois, mikä minusta tässä tapauksessa paikallaan olikin.

Yhdessä Max-kokoelmien kanssa nämä Marvel Knights -kokoelmat siis muodostavat absoluuttisen Tuomari-paketin Ennisin ja Dillonin ystäville.

En muistanutkaan, kuinka paljon lyhäreitä ja hassutteluja Marvel Knights -sarjassa lopulta olikaan. Tästä syystä se on vähemmän jäänytkään mieleen. Cam Kennedyn kanssa yhteistyönä syntynyt Streets of Laredo on sellainen parempi ja pidempi juttu, muutoin Ennis laskettelee satunnaisen epäsäännöllisesti kamaluuksia ja hassutteluja vuorotellen. Supersankareiden mätkimistä ja muuta Ennis-huumoria saa siis täyden annoksen.

Ennisin jälkeen on paha tarttua kenenkään muun Tuomariin, mutta otin kuitenkin Greg Ruckan osuuden siihen putkeen.

Kolme kokoelmaa ovat aika ohkaisia, ja menevät hyvien kuvittajien ja hauskojen populaarikulttuuriviittausten ansiosta. Metal Gear Solid -tyyli ei oikein Dillonin vakioimien mielikuvien jälkeen osu kohdalleen, mutta siitäkin pääsee nopeasti yli.

Rucka vie Tuomaria avvistuksen sellaiseen suuntaan, minne muut eivät vielä olleet tätä vieneet. Tavallaan tällaista uusille vesille ohjaamista oli myös Jason Aaronin Max-sarja, mutta sen tapauksessa hyvä jäi aikanaan näkemättä sen huonon alta. Ja se huonon haistaa vielä vuosien jälkeen, vaikka itse Dillon yritti sen kerman alle piilottaa. Brrr...

Rucka ei kovin tiiviisti Tuomaria muuhun Marvel-universumiin yhdistä, mikä hahmon tapauksessa hyvä onkin. Joka ei usko, voi kärsiä vaikka Matt Fractionin War Journal -kokoelman. Vasta Ruckan viisiosainen War Zone -päätös on samaa linjaa, joten se ei minulle em. syystä kelvannut. Tarina mukamas vie tarinakaaren lopulliseen päätökseensä, mutta kun yhden idean ympärille rakennetaan tyhjänpäinen Kostajat vs. Tuomari -juoni, niin haukotus tulee.

Tässä vaiheessa tuli jo silmäiltyä, että mitä muuta vielä voisi ottaa luettavaksi. Oli täysin johdonmukaista, että minulla oli vuosikausia kestänyt Dark Reign -lukuprojekti, jonka nimissä luin joka ikisen tarinakokonaisuuteen liittyvän Marvel-julkaisun ja kaikista hahmoista juuri Tuomarin – jonka tekijät ovat mestarit Rick Remender ja Jerome Opeña on jäänyt minulta välistä! Syytän kömmähdyksestä hauskoja kansikuvia, jotka varmaan painuivat niin hyvin mieleen, että kuvittelin lukeneeni koko sarjan.

Remender ja Opeña sitten näyttävätkin miten asia hoidetaan: tasapaino Tuomari-toiminnan ja maanläheisen marveloinnin kanssa toimii ja Opeñan kuvittamana toiminta on ihan ykkösluokkaa. Illuusio kuvittajan vaihtuessa kuitenkin särkyy, joten ei se tasapaino nyt lopulta niin hyvin tasapainossa sitten ollutkaan. Hetken aikaa oli kuitenkin kivaa.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Jarkko Sikiö - 25.10.2019 klo 03:43:59
Olen joskus koettanut lukea Nathan Edmonsonin kirjoittamaa ja valtaosin Mitch Geradsin kuvittamaa Tuomaria.

Tekijät koettavat aluksi sellaista pehmeämpää Thomas Jane -lähestymistä. En päässyt sitä alkua pidemmälle, mutta kun nyt hampaat irvessä lukee sen alun niin tekijät korjaavat pian hahmoa tutumpaan suuntaan ja kohta on taas cranky-franky yrmynä jossain Latinalaisen Amerikan vankilassa.

Ei tämä lopulta niin huono ollut, mutta mielestäni Edmonson vetää turhan monimutkaista pääjuonta ja pienemmät ideat on siroteltu aivan liian hienovaraisesti. Tuomari on hahmo, joka ei oikein tarvitse monimutkaisuutta eikä hienovaraisuutta. Tästä johtuen tulee sellainen tunne kuin kuuntelisi radiokanavaa, kun taajuus ei ole ihan kohdallaan.

Sen vielä kestäisin, mutta kun matkan varrella on niin järjetön määrä hölmöjä juttuja, kuten pääkallohuppu. Lukija voi vielä uskoa, että kun Frank käy aamiaisella juttelemassa poliisien kanssa, niin pitää vetää huppu päähän ettei se pärstävärkki olisi poliiseille niiiiin selvä juttu, mutta miksi Frank vetää sen keskellä viidakkoa päähän?

Tässä ilmeisesti myös ylikirjoitettiin Vietnam-menneisyys päivittämällä se modernimpaan sotaan, mutta... Rautamiehen tapauksessa se meni kivuitta lävitse, mutta vaikka Frank lähtisi Vietnamista, Vietnam ei lähde Frankista.

Saisi näitä juttuja luetella vaikka loppuilta, mutta melko helposti unohdettavaa Tuomarointia tämä oli.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Jarkko Sikiö - 27.10.2019 klo 03:12:57
Becky Cloonanin Tuomari on huimaa luettavaa, koska se on täysin kuin Ennisin kynästä konsanaan.

Alkunumeroissa on hiukan alakuloinen tunnelma siitä johtuen, että niiden tietää jääneen Steve Dillonin viimeisiksi. Kun loppu sitten tulee, on aivan mahdoton lukea sarjaa miettimättä kuinka Dillon olisi minkäkin kohtauksen kuvittanut. Kuitenkin Dillonin jälkeisissä numeroissa Cloonanin ennismäisyydet korostuvat, aluksi niiden kuvittelee tulevan osin Dillonin kuvituksesta.

Dillonin poismeno on kuin pesäpallomailan isku polvilumpioihin, joten siinä mielessä täytyy nostaa hattua kuinka Cloonanin tarina kantaa loppuun. Cloonan on kloonannut Ennisin tarinoista ilkeyden, mutta Cloonanin ilkeissä jutuissa on vielä sellainen jäätävä sivumaku – näissä tarinoissa pahat eivät välitä edes omista lapsistaan, mikä on aivan erityinen pahuuden taajuus.

Ihan en loppunumeroihin saakka ole päässyt, mutta tämä on helppo tuomita. Viisi luotia.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Curtvile - 02.10.2020 klo 14:36:12
Uudelleen luin kokoelmana jo lehtinä luetun Punisher Sovitin näin tilapäisen vammautumisloman aikana.
Garth Ennis on minusta aina ollut humaani kirjoittaja ja olen nähnyt hahmon eri lailla kuin Jiksi.
Punisher Soviet on tästä loistoesitys.
Lähtökohta kuinka Frank Castle on törmäyskurssilla Venäjän mafian kanssa ja kohtaa vastineensa traumojen ja epäonnistumisen riivaaman Afganistanin veteraanin.
Jacen Burrowsin sinänsä laadukas kuvitus tuo mieleen edesmenneen Steve Dillonin ja elävän Frank Quitelyn grafiikan mutta itse piffendaali löytyy tekstistä.

Kahden ihmisraunion sodasta joka ei pääty. Ennis on aina ollut fiksu ja  aikuisille ihmisille puhuva taho joka ei ole silti siloitellut ilmaisuaan. Fasismia, rasismia, seksimiä ja näiden verisukulaisia : politiikkaa ja uskontoa, l. ihmisyyden vihollisia ei tule käsitellä silkkihansikkain.
Ei nytkään.
Frankin ja Valeryn ( venäläinen vastineensa Punisher Sovietissa) kohtalot ovat tragedioita. Lukija ymmärtää motivaationsa ja osa varmasti tuntee epämiellyttävää kutinaa koska metodologiansa ovat pragmaattisia mutta kaukana hyväksyttävästä.

Erityisesti korostuu miten hyvin Ennis ymmärtää reaalipolitiikkaa. Sovietin sivuilla lainvalvontatahot jakavat tietoja Tuomarille koska tekee näitten likaisen työn, asettuu oikeuslaitoksen yläpuolelle. Ja kuinka sallii pmc( private military contractor) joukkojen toiminnan.
Monesta tällainen kuulostaa harhaiselta fantasialta mikä-mikä maasta, mutta kun molemmat ovat toteutuneet USAssa jossa useat poliisitahot ovat omaksuneet Tuomarin kallologon.
Toisin kuin Ennis he eivät ymmärrä hahmon narratiivia, siinä missä aikanaan sarjainfo ei tajunnut Judge Dreddiä satiiriksi vaan " fasismin ylistykseksi" on äärioikeistolainen poliisikunta USAssa lukenut sen " paimenkoira" ideologiaan eikä taistelukoira joka omaa moraalin mutta jonka tulevaisuudessa odottaa vain väkivaltainen loppu.

Ennisin faneille ja itse ajatteleville suunnattu tarinakokonaisuus. Julma ja väkivaltainen sellainen.

Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Jarkko Sikiö - 24.11.2020 klo 04:14:42
War Machine -kokoelmat, eli numerot 218-228 kahdessa osassa voi lukea kahdella tavalla.

Ensimmäistä kokoelmaa voi lukea kuin jotain omakustannetta tai pienkustantamon julkaisua, jossa asenne ja tekemisen hyvät puolet kantavat läpi huonoimmista ideoista ja pahimmista dialogeista. Vaihtoehtoisesti sitä voi lukea vihaa puhkuen, kuinka Marvelilla pitäisi olla joku perustaso edes näissä perushahmojen tarinoissa, mutta varmaan kaikki oikeat kuvittajat olivat taas kiinni jossain crossoverien tyhjänpäiväisissä spin-off-sarjoissa. Siihen päälle voi vetää, että kuvitus on täyttä kuraa, aseet pahimmillaan Rob Liefeld -designia, ja Tuomarin War Machine -haarniskan pitäisi edes näyttää summittain Rautamieheltä eikä Michelin-ukolta. Kirjoitus ei ole sen parempaa, kun rahtialukset uppoavat yhdestä tällistä ja muutenkin on camp-henkeä.

Aloitin jälkimmäisellä, mutta sitten vedin henkeä ja mietin että miksi minä edes harrastan sarjakuvia tällä tyylillä. Kun tämä oivallus ehti kalloon, totesin että yhtä hyvin voin keskittyä nauttimaan siitä puolesta mikä on hyvää ja kiskaisin kokoelman loppuun sillä mielellä, että tahdon viihtyä.

Suosittelen tätä jatkossa itselleni, vähemmän stressiä ja enemmän kivaa. Se on muutenkin kuin punaviinien juominen, joskus erinomainen Merlot tai Carmenere menee nautiskeluun, mutta joskus sitten vain punkkua että tulee rento olo. Tämä on punkkuvertauksena sellainen hanapakkaus, joka ostetaan ensimmäisestä Carrefourista että meno on mukavaa etelään saakka.

Matthew Rosenberg kirjoittaa jatkoakin, joka varmaan enempi maanläheisenä taas menee paremmin alas kuin tämä Franken-Castle. Hän myös kirjoitti ensimmäisen kokoelman loppuun pohdintaa Tuomarin hahmosta, joka kahdessa kappaleessa kyllä tiivistää hahmon paremmin kuin itse osaisin Tuomarin ja Tex Willerin muuttumattomuuden neljänkymmenen vuoden harrastamisen jälkeen summata. Pisteet tässä välissä siis Rosenberg-Jarkko 1-0.

Guiu Vilanova kuvittaa ihmisiä jokseenkin kelvollisesti, mutta muu on kyllä melkoisen hahmotelmaa, joka luottaa vahvasti siihen, että Lee Loughridge värittää voiton puolella. Ja värittää kyllä to-del-la hyvin, kuten värittää vielä toisen kokoelmankin.

Hyvä kuitenkin että toisessa kokoelmassa vaihtuu jo kuvittaja, Stefano Landini, ja Vilanova ilmeisesti saa kriittisen lisäajan hioa omat numeronsa kohdalleen, mikä värittäjän tuella riittää täysin. Sitäkin parempi on, että Rosenberg kirjoittaa hyvää supersankarihenkistä menoa ja meininkiä ensimmäisen kokoelman epäonnistuneen sovitetaan supersankarit tosimaailman ongelmiin -kuvion jälkeen.

Digiharrastamisesta tulee minulle kova ähky, jonka lääkkeeksi olen oivaltanut kokoelmat. Jos näitä lukisi erillisnumeroissa, niin lukeminen mössööntyisi sellaiseksi hahmottomaksi harmaaksi massaksi. Kun vaihtaa kokoelmaa, ymmärtää että edellinen juttu oli nyt siinä ja nyt luetaan taas jotain muuta.

Kakkoskokoelmasta nautin ensimmäisestä sivusta viimeiseen ilman nörttiöyhöytystä. Jos tappoviihdettä voi kuvailla hilpeäksi, niin tämä vetää koko skaalan hilpeydestä draamaan. Aika jännä paketti, joka veti suupielet hymyyn.

Odotukset ovat korkealla Rosenbergin seuraavan Tuomarin alla. Ja kun otan ne luettavaksi, tartun sillä mielellä että viihdyin nyt, joten voin varmaan viihtyä jatkojen tapauksessakin.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: X-men - 24.11.2020 klo 19:35:02
Ei tuohon aikaan ollut mitään sen isompia eventtejä menossa vaan hyvät tekijät oli sitten lomalla.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Veli Loponen - 24.11.2020 klo 21:19:50
War Machine -kokoelmat, eli numerot 218-228 kahdessa osassa voi lukea kahdella tavalla.
Tää oli hyvä. Ite nämä ostin jostain Comixologyn alesta ja kuvituksen suhteen kanssa petyin aika raskaasti. Tarinahan oli ihan ok toimintaa. Muutenkin välillä varsinkin Marvelin juttuja lukiessa miettii, että mitä ne on siellä ajatellut, kun on tekijöitä palkannut. Nytkin, kun oon lukenut uudempaa Aaronin ja Del Mundon Thoria, kesti vähän aikaa päästä kuvitukseen sisään. Vaikka Del Mundo nyt loppujen lopuksi on aika hyvä.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: trendkiller - 06.12.2020 klo 17:48:43
Rosenbergin War Machinen jälkeinen Tuomari on armotonta ajojahtia alusta loppuun. Aivan helvetin hyvä.

Mitäs mieltä porukka Ennisin Sovietista? Vanhaa hyvää vai?
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Laine, Jukka - 06.12.2020 klo 18:05:45
Espanjasta tuntuu löytyvän Marvelille uusia piirtäjiä enemmänkin. Luin haastatteluja jostain pari viikkoa sitten tulleesta mainoslipareesta.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Curtvile - 14.01.2021 klo 20:43:48
!Lisätään linkki tännekin liittyen Tuomarin logon väärinkäyttöön
https://www.theguardian.com/books/2021/jan/14/captain-america-creators-son-hits-out-at-capitol-mobs-use-of-superhero-imagery

Ennisin linjaus on osuva ja samankaltainen Kurt Busiekin kanssa.

Monille toki ratkaisu on simppeli: muutetaan hahmo ja logo.
Ainahan se on oikea ratkaisu antaa öykkäreille periksi.
Koska myös Bruce Springsteenin kappale born in the USA on 100% amerikka überalles rallatus.
On tietty.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Laine, Jukka - 28.02.2021 klo 16:13:18
Comics Interview # 75:ssä on Tuomarin luojan Gerry Conwayn haastattelu. Tuomari oli alusta asti suunniteltu antisankariksi ja omaan lehteensä. Lehden piti olla mustavalkoinen magazinemuotoinen, jossa ei tarvitsisi noudattaa codea. Siksi asukin oli mustavalkoinen.

Ja korostetusti hahmon motiivi taisteluun rikollisia vastaan oli sama kuin Hämiksellä. Parkerilta tapettiin Ben-setä. Castlelta vaimo ja lapset. Eli Tuomarista oli tuleva raaempi versio Hämähäkkimiehestä. Ei supervoimia, koska hahmo olisi suunnattu vanhemmalle yleisölle.

Alku oli silti kankea. Ensimmäinen oma lehti ei käynyt kaupaksi. Ja formaattia vierastettiin. Mikä kävi Conanille, ei käynyt Castlelle. Conanilla oli sentään rinnalla kaksikin värillistä lehteä. Olisi ehkä pitänyt tehdä värillinen vähemmän väkivaltainen Tuomari mustavalkoisenpäälehden rinnalle. Castle jatkoi vierailuja Hämiksessä, kunnes sai oman minisarjansa.

Olihan niitä värillisiä lehtiä myöhemmin monta yhtä aikaa. Mustavalkoinen lehti oli vain mustavalkoinen uusinta, eikä se kestänyt kauaa. Tuomarin suurin suosio osui 80-90-luvuille, jolloin coden ote jo hellitti.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Jarkko Sikiö - 08.11.2021 klo 02:44:29
The Forward (amerikanjuutalaisten julkaisu, linjaltaan liberaali ja vasemmalle kallellaan) kirjoittaa kriittisesti israelilaissotilaista, jotka käyttävät Tuomarin symbolia (https://forward.com/news/477842/the-punisher-marvel-comics-hero-nazi-symbolism-israel-soldiers-idf/). Kallon kirjoittaja toteaa johdetun Totenkopf-kuvastosta, mistä syystä hän pitää sen käyttöä moitittavana erityisesti Israelissa. Artikkelissa taustoitetaan symbolia käytetyn myös laajemmin yleisessä sotilasmachoilu-/pelottelutarkoituksessa.

Valvojana lienee syytä ennakoivasti huomauttaa, että maailmanmenoa voi huomioida ja sitä kommentoida siivosti ja kiihkottomasti, ymmärtäen eri ihmisten tulkintojen poikkeavan omasta. Tuomarille on nimittäin käynyt hieman samoin kuin Pepe-sammakolle, eli se edustaa eri ihmisille eri asioita, ja hahmon pääkallosymbolilla on eri käyttötarkoituksia, myös niitä jotka poikkeavat alkuperäisestä tarkoituksesta tai eivät ole muutoin mieleen.

Symbolien – kuvien, viihteen ja ihmisten – omiminen samaan aikaan poliittisesti eri laidoille ei ole lainkaan tavatonta, päinvastoin.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Curtvile - 08.11.2021 klo 20:33:30
The Forward (amerikanjuutalaisten julkaisu, linjaltaan liberaali ja vasemmalle kallellaan) kirjoittaa kriittisesti israelilaissotilaista, jotka käyttävät Tuomarin symbolia (https://forward.com/news/477842/the-punisher-marvel-comics-hero-nazi-symbolism-israel-soldiers-idf/). Kallon kirjoittaja toteaa johdetun Totenkopf-kuvastosta, mistä syystä hän pitää sen käyttöä moitittavana erityisesti Israelissa. Artikkelissa taustoitetaan symbolia käytetyn myös laajemmin yleisessä sotilasmachoilu-/pelottelutarkoituksessa.

Valvojana lienee syytä ennakoivasti huomauttaa, että maailmanmenoa voi huomioida ja sitä kommentoida siivosti ja kiihkottomasti, ymmärtäen eri ihmisten tulkintojen poikkeavan omasta. Tuomarille on nimittäin käynyt hieman samoin kuin Pepe-sammakolle, eli se edustaa eri ihmisille eri asioita, ja hahmon pääkallosymbolilla on eri käyttötarkoituksia, myös niitä jotka poikkeavat alkuperäisestä tarkoituksesta tai eivät ole muutoin mieleen.

Symbolien – kuvien, viihteen ja ihmisten – omiminen samaan aikaan poliittisesti eri laidoille ei ole lainkaan tavatonta, päinvastoin.

Tavallaan ja myöskin ei.

Kirjoittaja toteaa symbolin johdetun totenkopfista mutta on siinä väärässä.
Tuomarin, Punisherin, logo on johdettu merirosvolipusta jolly rogerista jonka esimerkkejä löytyy mm Ahvenanmaalta merimuseosta.

Se miten juuri tämä logo on päätynyt sotilaspiireihin tulee seal team three:sitä eritoten tunnetuimmasta jäsenestä tarkka-ampuja Chris Kylästä.
Hän yksiköineen otti logon sarjakuvien ja katsomansa Thomas Janen tähdittämän filmin mukaan koska heille Frank Castle edusti sankaria, kovaa jätkää joka tappaa pahat tyypit ja johon haluavat samaistua.( Vaikka hahmo luotiin kertaluonteiseksi pahikseksi, sittemmin suosionsa myötä enemmän anti-sankari)
Monet sotilaspiirit ja USAn poliisilaitosten edustajat halusivat, Israelin armeijan joukkojen lailla, samaistua tähän eliitti yksikköön ja tietenkin kaikki äärioikeiston wannabe hurjat perässä. Kts Soldiers of Odin ja Suomen perinteikäs aasauskoisuus, ei että viikinkejä heistä saisi.

Mitä useammin virheellistä ja värittynyttä "tietoa" jaetaan sitä ongelmallisemmaksi tilanne menee.
Klikkiotsikkomaailmassa mutu on paljon ja lapsi kuuluukin heittää pesuveden mukana.
Tuomarista ei tarvitse pitää, mutta liite natsismiin on väärä.
Logon suunnittelu tausta ilmenee paitsi hahmon luojien Gerry Conwayn ja John Romita seniorin haastatteluista niin myös mm Les Danielsin tietokirjasta Marvel the five fabulous decades of Marvel comics (1991).

Logojen omiminen on vanha asia ja syy miksi työpaitana on usein vaakunaleijonalla varustettu printti. Ja se syvä hämmennys kun en olekaan rasisti, enkä puhu alentuvasti pakolaisista ja naisista eikä minulla ole mitään seksuaalivähemmistöjä vastaan.
Logot ovat mitä niistä teemme.
Jos niiden antaa mennä vääriin käsiin on vastuussa itsekin.

Mutta tosiasioista ei voi livetä. Faktojen vastapari kun ei ole mielipide tai" vaihtoehtoinen fakta" se on valhe. Tahallinen tai tahaton mutta silti

Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Jarkko Sikiö - 08.11.2021 klo 21:39:32
Totenkopf on ollut sotilaskäytössä pitkän aikaa ennen kainalontuulettajia, ja taitaa jenkeilläkin olla pääkallokuvastoa yksiköiden tunnuksissa yhä edelleen. Kyse on siitä, kuka sitä käyttää ja missä merkityksessä.

Hän yksiköineen otti logon sarjakuvien ja katsomansa Thomas Janen tähdittämän filmin mukaan koska heille Frank Castle edusti sankaria, kovaa jätkää joka tappaa pahat tyypit ja johon haluavat samaistua.

American Sniper -viittauksella artikkelin kirjoittaja taitaa sanoa, että symbolin käyttöä enemmän selitettiin parhain päin Tuomarin hahmolla, mutta sitä kuvausten mukaan käytettiin "pahat pojat kävivät täällä" -tyyppiseen viestintään, vähän kuin jengit tekevät.

Sarjakuvahahmo ja symbolinsa ovat siis eronneet toisistaan. Kun muiden valtioiden sotilaat, liittolaisia tai eivät, ottavat Tuomarin symbolin arkikäyttöön, siitä on tullut enää yleistä kuoleman tunnusmerkistöä, jolla on hieno design.

Jos tunnusta olisi käytetty viattomana rauhanmerkkinä, olisi sellaista viestintää varten varmaan spreymaalattu rauhankyyhkysiä seiniin.

Se ei tarkoita sitä, että menisin polttamaan Tuomari-kokoelmani, mutta kun hiuksetkaan eivät enää kasva päässä en välttämättä vetäisi paitaa päälle kadulle missään päin maailmaa. Sen sijaan sarjakuvaväen kokoontumisissa paita antaisi aivan eri viestin.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Curtvile - 08.11.2021 klo 22:38:48
Viimeisimmästä kommentista tulee vakitatuoitsijani mieleen, hieno mies joka geenien myötä on kalju mutta ammattinsa kautta umpeentatuoituna ( mm oman yhdeksänvuotiaan tyttärensä tekemän tatuoinnin) ei halua antaa väärää kuvaa ja nähdään useimmiten UNICEF tai maailman luonnonsuojelusäätiön paidoissa koska ihmiset ovat ennakkoluuloisia ja tuomitsevia.

Pääkallo on universaali symboli ja vaaran ja kuoleman merkki, jos kohta sarjistapahtumissa kertoo mistä toinen pitää sen olematta poliittisesti kytkettyä.

Chris Kylen yksikkö maalasi logon varusteisiinsa, kulkuneuvoihin ja todentotta tägäsi iskemiensä kohteiden seiniin.
Kuten omaelämänkertansa luku yhdeksän The Punishers toteaa:
Lainaus
We called ourselves the Punishers.
For those of you who are not familiar with the character, the Punisher debuted in a Marvel comic book series in the 1970s. He's a real bad-ass who rights wrongs, delivering vigilante justice. A movie by the same name had just come out; the Punisher wore a shirt with stylized white skull.
Our comms guy suggested it before deployment. We all thought what the Punisher did was cool: He righted wrongs. He killed bad guys. He made wrongdoers fear him.
That's what we were all about. So we adapted his symbol--- a skull --- and made it our own, with some modifications. We spray-painted it on our Hummers and body armor, and our helmets and all our guns. And we spray-painted it on every building or wall we could. We wanted people to know, We're here and we want to fuck with you.
It was our version of psyops.
You see us? We're the people kicking your ass. Fear us. Because we will kill you, motherfucker.
You are bad. We are badder. We are bad-ass.

Eli kytkös on sarjakuvaan ja samaa eetosta ajavat kopioivat tahot, niin äärioikeiston edustajat kuin mm Israelin armeijan tahot.
Ja sen sanoma on tuo, me olemme kuten Kylen seal-yksikkö, kuten meidän näkemyksemme Tuomarista.

Minä en polta mittavaa Tuomari kokoelmaani enkä muuta lukutottumiksiani tyhmien ihmisten tyhmien käsitysten takia ja siviilissä on usein tuo Kallopaita yllä. Koska se on ollut yllä jo vuosikymmeniä ennen Chris Kyleä ja jos menen jonnekin se on jonkun asteinen sarjistilanne koska minä olen siellä.

Se jos muu yhteiskunta tahatta tai tahallaan tulkitsee hahmoa tai omii sen piirteet vääriin tarkoituksiin ei ole vikani eikä hahmon vika. Sarjakuvissa logon omintaa armeijan ja poliisin osalta on käsitelty, väännetty hyvälaatuisesta rautalangasta missä ongelma luuraa.
Kuten kansallissymbolien joiden en anna jäädä ääriliikkeiden kouriin en tätäkään.
Muiden ei tarvitse, muut tekevät omst valintansa.
Itse en elä itseäni tyhmenpien mukaan.

Itsestäni maailmalla vellonut Tuomarin logo pitää muuttaa on ideana luokkaa" koeta vallata Venäjä talvella" niin syvää idiotismia että isoin ongelma on mistä alkaa perata sen lukemattomia tyhmyyden tasoja.

Kun ääriliikkeet omivat symbolin matkiakseen karskia ja väkivaltaista armeijan yksikköä joka on ominut kuvitteellisen hahmon symbolin on vika..kuvitteellisessa hahmossa?
Ja kun asia etenee aletaan väittää että kuvitteellisen hahmon logon alkuperä on sama kuin niillä historiallisilla äärilikkeillä eikä amazing spider-man#129ssä ( ja muistaakseni ' nam #69 tai#70)

Ehkä liioittelen asian suhteen mutta muistetaan etten ole unohtanut enkä anna anteeksi kuinka sarjainfossa kovin murheellisesti puhuttiin Judge Dredd hahmon avoimesta fasismin ylistämisestä.
Satiiri kun on vähintään yhtä vaativa kuin konteksti.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Jarkko Sikiö - 21.12.2021 klo 18:11:32
Marvel antaa periksi, ja Tuomari saa uuden logon. (https://www.konsolifin.net/uutinen/tuomari-saa-uuden-logon-sarjakuvissa-vuonna-2022)

Tämä kestää ainakin kolmekymmentä vuotta juuri näin, eikä muutu heti kun uusi sarja päättyy, eli sellaisen arviolta kymmenen numeron jälkeen. Kuvanäytteen perusteella Frank on tällä kertaa ninja tai jotain yhtä mojovasti sankarin perusolemukseen sopivaa.

EDIT: Tässä viestissä naureskelin sille, että supersankareiden asut ja logot aina palaavat vähin äänin aina entiselleen, ja Tuomarin lehti on käynnistetty tusinan kertaa uudelleen. Ei tällaista veistelyä niin vakavasti kannata kenenkään ottaa.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: X-men - 21.12.2021 klo 19:13:42
Marvel antaa periksi, ja Tuomari saa uuden logon. (https://www.konsolifin.net/uutinen/tuomari-saa-uuden-logon-sarjakuvissa-vuonna-2022)

Tämä kestää ainakin kolmekymmentä vuotta juuri näin, eikä muutu heti kun uusi sarja päättyy, eli sellaisen arviolta kymmenen numeron jälkeen. Kuvanäytteen perusteella Frank on tällä kertaa ninja tai jotain yhtä mojovasti sankarin perusolemukseen sopivaa.

Tuo logo on jonkun demonin pää. Sopisi ehkä DDlle (Murdock) tai Elektralle.

Wanhassa wara parempi.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Darzee - 21.12.2021 klo 21:47:26
Marvel antaa periksi, ja Tuomari saa uuden logon. (https://www.konsolifin.net/uutinen/tuomari-saa-uuden-logon-sarjakuvissa-vuonna-2022)

Tämä kestää ainakin kolmekymmentä vuotta juuri näin, eikä muutu heti kun uusi sarja päättyy, eli sellaisen arviolta kymmenen numeron jälkeen. Kuvanäytteen perusteella Frank on tällä kertaa ninja tai jotain yhtä mojovasti sankarin perusolemukseen sopivaa.

No, onhan Frank ollut eräänlainen enkelikin, mihin verrattuna ninja on vielä...*hakee myönteistä ilmausta*...maltillista. Ei ehkä niin omaperäistä, mutta perinteikästä. Onhan Tuomarikin Käden kohdannut muistaakseni jossain MAX-linjan tarinassa.

Joo, eiköhän se kallo ole nutipäinen taas joskus ei niin kaukaisessa tulevaisuudessa.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Curtvile - 22.12.2021 klo 00:03:48
Aina yhtä kivaa lukea kvaakkia.
Pari päivää vanha asia ja kukaan ei mainitse puolella sanalla Jason Aaronia joka 13-osaisen sarjan käsikirjoittaa. Hän kun ei varmaan hahmosta mitään tiedä. Tuskin on ainakaan ennen kirjoittanut sitä.
Varmasti muutenkin huono kirjoittaja.
Raudan alalajit sikseen ei käden osuus ole mitenkään kaukaa haettu, jossain hyllyistäni on Shadowmasters 1980-luvun lopulta, 1988 tai 1989 tekisi mieli sanoa.
Eivät ninjat mitään uutta auringon alla ole.
Ja tämä lie kopinomainen taannoisesta Daredevil kuviosta. Hänkin käväisi Käden johdossa.

Epäilemättä logon muuttamiseen on painetta ja siinäkin on osasyytä, osakeyhtiöillä ei tapaa olla moraalista selkärankaa. Itse olisin valinnut tien logo säilyy Tuomari enenevässä määrin harventaa puolisotilaallisia ääriryhmiä sarjakuvassa jotka omivat logoaan, mutta ei sitten. Ei kukaan maailmalla netin harhaunia lue.

Enkeli episodi yhä muistetaan, ikävä kyllä. Parempia olisi, Asgardin nyrkistä aina Catesin Kosmiseen Aaveajajaan. Joka siis on myös Frank Castle.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Jarkko Sikiö - 22.12.2021 klo 01:17:15
Aina yhtä kivaa lukea kvaakkia.

Salli nyt sentään myös muiden käyttäjien kirjoittaa sinulle tärkeistä hahmoista, jopa sinulle vieraista näkökohdista.

En kirjoita Tuomarista sinua kiusatakseni. Kukaan ei kirjoita.

Tuomari oli yksi jännimmistä hahmoista, kun sitä aikanaan luin suomeksi. Samoin lukeuduin niihin, jotka olisivat tahtoneet sen pois Sarjakuvalehdestä, Daredevililtä ja Wolverinelta tilaa viemästä. Samoin myöhemmissä seikkailuissa on lukemani jakautunut täysosumiin ja täysiin huteihin.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: X-men - 22.12.2021 klo 19:56:27
No, onhan Frank ollut eräänlainen enkelikin, mihin verrattuna ninja on vielä...*hakee myönteistä ilmausta*...maltillista. Ei ehkä niin omaperäistä, mutta perinteikästä. Onhan Tuomarikin Käden kohdannut muistaakseni jossain MAX-linjan tarinassa.

Joo, eiköhän se kallo ole nutipäinen taas joskus ei niin kaukaisessa tulevaisuudessa.

On kohdannut Käden ninjoja muistaakseni normissakin (teamuppi Wolvien tai DDn kanssa).

Juu eri tuo pysyvä ole sillä tuon tekoon menee enemmän aikaa kuin nyk. kallon tekoon kun pitää olla tarkempi ja sun muuta.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Curtvile - 22.12.2021 klo 20:03:43
Salli nyt sentään myös muiden käyttäjien kirjoittaa sinulle tärkeistä hahmoista, jopa sinulle vieraista näkökohdista.

En kirjoita Tuomarista sinua kiusatakseni. Kukaan ei kirjoita.
Ei tietenkään.
Tämä lie selvää koska en ole paranoidi narsistinen egoisti. Sen sijaan tunnustan väriä, aina ja kaikkialla.
Jos joku pitää ja nauttii asioista joita pidän imbesiileinä ja vahingollisina mutta eivät haittaa muita? Siitä vaan.
Jos sen sijaan toistuvasti kustaan muihin muroihin kun ne nyt on tyhmiä tai ulkomaisia tai kaupallisia tai niihin liitetään asioita joiden kanssa niillä ei ole tekemistä, otan kantaa.

Itselläni tuttavuus alkoi vuoden 1980 Hämähäkkimies lehdestä tosin muistaakseni eri nimellä ja sitten englanniksi tuli törmättyä hahmoon toistuvasti vuosien varrella. Jason Aaron lukeutuu luottonimiin, valikoin luettavani ensiksi mielenkiintoisimmat ja sitten jo hyväksi havaitut järjestyksessä kirjoittaja ensin sitten lajityyppi kautta hahmo piirtäjä tulee viimeksi vaikka vaikka joskus riittävän hyvä piirtäjä pelastaa kts mm Suomessa julkaistu Eternals, massoille myyty Neil Gaimanin nimellä vaikka ainoa syy onkin JR JRn taide.
Aaron osaa tarinankerronnan, oli kyseessä iso eeppinen skaala tai henkilökohtainen.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Jarkko Sikiö - 23.12.2021 klo 16:50:29
Koska osa keskustelua käytiin minun ja Curtin välillä, niin lisäsin omaan viestiini pienen disclaimerin. Tarkoitus on, ettei tätä jää kukaan ihmettelemään joulun pyhiksi.

EDIT: Tässä viestissä naureskelin sille, että supersankareiden asut ja logot aina palaavat vähin äänin aina entiselleen, ja Tuomarin lehti on käynnistetty tusinan kertaa uudelleen. Ei tällaista veistelyä niin vakavasti kannata kenenkään ottaa.

Takana on monta hyvää kilometriä Tuomarin seikkailujen parissa, jopa niin että takavuosina intoilin hahmoesittelyn etusivulle (https://www.kvaak.fi/1173/2009/01/03/tuomari-rankaisee-rikollisia/). Omaan harrastamiseen vain kuuluu myös sarjakuvailmiöiden ja kustantajien metjujen seuraaminen.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: X-men - 23.12.2021 klo 20:48:57
Itselläni tuttavuus alkoi vuoden 1980 Hämähäkkimies lehdestä tosin muistaakseni eri nimellä.

Taisi olla Rankaisija (ei nyt niin sopiva kun ei Castle sinällään mitään rankaise), myös Pyöveliä (oikein sopiva) on käytetty
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: Curtvile - 03.05.2022 klo 23:42:58
Marvel antaa periksi, ja Tuomari saa uuden logon. (https://www.konsolifin.net/uutinen/tuomari-saa-uuden-logon-sarjakuvissa-vuonna-2022)

Tämä kestää ainakin kolmekymmentä vuotta juuri näin, eikä muutu heti kun uusi sarja päättyy, eli sellaisen arviolta kymmenen numeron jälkeen. Kuvanäytteen perusteella Frank on tällä kertaa ninja tai jotain yhtä mojovasti sankarin perusolemukseen sopivaa.


Ensimmäisen numeron perusteella toivon pidempää ikää.
Jason Aaron on hyvä kirjoittaja ja Jesus Saiz ja Paul Azaceta tuovat kuvituksessa tähän sopivaa vääntöä.
Käden ninjoja on mutta päähenkilö on yhä rikki, massamurhaaja ja tarinan nimen mukaan tappajien kuningas.

Suurin osa varmasti skippaa verukkeella " taas jotain enkeli/ Frankenstein diibadaabaa" mutta jo alun ' kerrotaan syntytarina uudestaan, mutta vaihdetaan perspektiiviä' pelitti.
Sarjakuvaa rikkinäisille ihmisille rikkinäisistä ihmisistä jotka rikkovat muut, melko pysyvällä tapaa.

Mielenkiinnolla odotan myös Punisher War Journal lehden paluuta. Aaronin muutoksen seuraumuksia kirjoittaa mm norjatar Torunn Grønbekk jonka Mighty Valkyries viehätti itseäni.
Otsikko: Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
Kirjoitti: X-men - 04.05.2022 klo 20:19:14
Oli tuo ninja-Tuomari oikein hyvä alku mutta kun DD ja Elektra ovat julistaneet ns. pyhän sodan Kättä vastaan niin ninja-Tuomari voi jäädä lyhyeksi.