Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 10
21
Lännensarjakuvat / Vs: Hopeanuoli -lehti
« Uusin viesti kirjoittanut Oiyahe 22.05.2024 klo 20:48:24 »
No jos pääsis katsomaan ulkomaisten Hopeanuolien, Silberpfeilien yms numeroista, missä ne on painettu. Yhteispainatus jos on tehty, niin Exprintissä. Siellä niitä tehtiin.

Timo

Norjan versiossa lukee, että painettu Suomessa.
22
Kritiikki ja sarjakuva mediassa / Vs: Sarjakuvapoliisit
« Uusin viesti kirjoittanut Reima Mäkinen 22.05.2024 klo 16:47:25 »
Ehkä viimeinen julkaistava Kuplii tallenne on Ulla Donnerin esiintymisistä. Hän oli kunniavieraana paneelikeskustelussa sekä Timo Kokkilan haastateltavana erikseen. Puhutaan mm. Donnerin uudesta Luonnollinen näytelmä -kirjasta sekä tietenkin vanhemmista Speenishistä ja Sontaasta. Kesto 41min.

Omasta mielestäni tämä on Laatikaisen ohella kaikkein mielenkiintoisin näistä, mutta makuja on tietenkin monia. Ilahduttavasti nyt Jopekin saanut katsantoja SarjakuvaTV:llä.  :)

 :police:
23
Toimintasarjakuvat / Vs: Teräsmies
« Uusin viesti kirjoittanut Sampsa Kuukasjärvi 22.05.2024 klo 16:05:12 »
Sanoinko minä animaatiota alkeelliseksi. En muistakaan. En ole myöskään piiiitkään aikaan niitä katsonut. Makuasiahan tuo on, mistä kukakin tykkää. Ja kyllä minä niistä pidän. Kuitenkin verrattuna aikalaisen Disneyt animaatioihin Terisanimaatio on simppelimpi. Alkeellinen ei tässä siis viittaa huonoon vaan siihen että resursseja on ollut käytössä vähemmän kuin sen (tai minkään) ajan huippuanimaatioissa.

Ok! Mutta käytät ”alkeellinen animaatio” -ilmaisua videon kohdassa 04:05.

Fleischerin studioiden Teris-animaatio oli nimenomaan aikansa huippu, johon satsattiin rahaa ja jossa käytettiin sen ajan uusimpia tekniikoita. Se ei ollut yksinkertaisempi kuin Disneyn animaatiot. Ensimmäinen Teris-jakso sai jopa Oscar-ehdokkuuden. Ehkä sekoitat tämän animaation johonkin muuhun tai ehkä olet nähnyt siitä vain 80-luvun suttuisia ja rakeisia VHS:iä. Lurker antoi äsken hyvän linkin.
24
Maanantaihin saakka kohteet vielä myynnissä. Laittakaa yksityisviestiä jos kohteissa on jotain kiinnostavaa. Viestien kautta tehdyistä kaupoista 5% alennus.

Perjantaina 31.5 on mahdollista järjestää nouto turussa alfan lähettyvillä samalla kun käyn siellä päivällä loman aluksi. 1-2h pysähdys.
Tampereella 31.5 illasta alkaen mahdollista noutaa tai toimitus 1.6 divarien lähistöllä. Sunnuntai nouto onnistuu myös.
Joku päivä samalla reisulla kohteena Lempäälän ideapark/Valkeakoski joista mahdollista noutaa.
25
Toimintasarjakuvat / Vs: Judge Dredd
« Uusin viesti kirjoittanut oikoj 22.05.2024 klo 10:37:46 »
Onko Alab Alanin isä?
26
Toimintasarjakuvat / Vs: Teräsmies
« Uusin viesti kirjoittanut Jarkko Sikiö 22.05.2024 klo 05:32:36 »
Selluloosakuitua

Juuri sitä, naputtelin kiireissäni hassuja. Koska ligniini pyritään ottamaan talteen, varmaan prosessit tehtaillakin ovat nykyisin tehokkaampia.
27
Lännensarjakuvat / Vs: Paras Tex Willerin suuralbumi
« Uusin viesti kirjoittanut TexMex 22.05.2024 klo 01:26:56 »
Nostetaanpa tämmöinenkin vanha ketju henkiin  ;D

Lähikuukausina kaikki suuralbumit uudelleen läpiluettu, ja vielä tarinatkin suhteellisen tuoreessa muistissa; omasta mielestä suurin osa suur-albumeista on juurikin Texien parhaimmistoa sekä tarinoiden että taiteen osalta, toisaalta taas jotkut enimmäkseen juuri taiteen puolesta ei oikein itselle iske. Silti virkistävää nähdä erilaisia tulkintoja vaikka juuri näin yhden kerran kokeiluina ja iso sivukoko tekeekin oikeutta tälle piirtäjille omistetulle sarjalle!

Puhtaasti taiteen puolesta kärkiviisikon taitaa muodostaa Villan albumit Armoton ja Kadonnut laiva, Laura Zuccherin Doc! ja Civitellin Kuoleman ratsumies sekä Pasquale Frisendan Patagonian Rangerit.

Myös tarinan osalta kaikki edellämainitut keikkuvat kärkisijoilla, mutta lisäksi lisäisin soppaan vielä ainakin Finneganin rangerit (myös muita hyviä tosi paljon, hankalia päätöksiä, joten taidan vain jättää tältä osin tähän. Sanotaan bonuksena vielä, että Vanhan vihan loppuratkaisu oli erilaisuudessaan virkistävä, kaksintaistelussa aidosti jännitystä kun se tapahtuu kahden sivuhahmon välillä, eikä mitään muistikuvaa ollut edellisestä lukukerrasta miten käy).


Sitten "heikompien" teosten osalta täytyy sanoa sen verran että henkilökohtaisesti en niin kovasti ylistetyn Pueblon (ja Ticcin ylipäänsä) suosiota ihan ymmärrä. Omasta mielestä etenkin henkilöiden kasvot on "sotkuisia" ja silmätkin vaan jotkut kiemurat tai viivat.

Myöskään Kaksipäisessä käärmeessä ja pitkään alkupään peruswillereissä edustanut alkuperäispiirtäjä Galep, vaikkakin kaikki kunnia herralle urastaan Willerin parissa, ei ole omia suosikkejani. Epäilen että osaksi Galepin suosio johtuu vanhojen lukijoiden nostalgiasta kun varmaan Galep ollut ensikosketus Texiin ;).

Captain Jackista ja Enrique Brecciasta täytyy sanoa sen verran, että muuten komeaa jälkeä mutta välillä kasvot tosi omituisia. Ivo Milazzon tyyli Coloradon kaivoskahakassa ei myöskään omia suosikkejani, kuten ei Corrado Mastantuonon jotenkin "töksähtävä" tyyli. Aina kun sitä näkee perustexissä on vähän semmoinen tämmöstä nyt tällä kertaa-fiilis.

Tarinan osalta täytyy vielä sanoa, että Cochisen kultakanjonissa eri tahojen toistuva vangiksi ja ilman hevosia yms. jääminen tuntui jo koomiselta, sama kuvio toistui koko ajan  ;D. Ei suosikkejani, vaikka Cochisea onkin aina mukava nähdä.

Laitetaanpas nyt loppuun vielä yksi kysymys; mikäs juttu tämä Villan ylimääräinen Kadonnut laiva -albumi on? Villan "varsinainen" albumihan on tuo tuoreempi Armottomat. Laiva ilmeisesti vain normisarjasta poimittu tarina, joka ei muutamasta muusta vastaavasta tapauksesta poiketen ole alunperinkään (Italiassa) julkaistu albumina...?
28
Lännensarjakuvat / Vs: Hopeanuoli -lehti
« Uusin viesti kirjoittanut Timo Ronkainen 22.05.2024 klo 01:26:44 »
No jos pääsis katsomaan ulkomaisten Hopeanuolien, Silberpfeilien yms numeroista, missä ne on painettu. Yhteispainatus jos on tehty, niin Exprintissä. Siellä niitä tehtiin.

Timo
29
Toimintasarjakuvat / Vs: Teräsmies
« Uusin viesti kirjoittanut Timo Ronkainen 22.05.2024 klo 01:19:21 »
Eivät kai sarjakuvalehden sivut sentään selluloidia ole? Selluloosakuitua ennemminkin.
"Selluloidi on selluloosasta nitraamalla valmistetun polymeerimateriaali nitroselluloosan ja kamferin yhdiste, joka on yksi ensimmäisistä kaupallisista muoveista."

Timo
30
Toimintasarjakuvat / Vs: Teräsmies
« Uusin viesti kirjoittanut Jarkko Sikiö 21.05.2024 klo 20:38:50 »
Ongelmana on tietenkin se että tulokset ei ole aina hääppöisiä ja alkuperäiset lehdet tuhoutuvat siinä täysin.

Sivujen kemiallista valkaisua ei ole lainkaan tarkoitettu käytettäväksi sarjakuvasivujen kanssa, koska ne ovat selluloosaa. Syynä on se, että selluloosassa on ligniiniä, joka aiheuttaa myös sivujen kellastumisen.

Kirjoitin joskus muinoin sarjakuvan entisöinnistä etusivulle jutun, mutta lunttasin tätä viestiä varten tästä kaksiosaisesta jutusta. Siinä on lyhyeen puristettu aika jänniä juttuja sarjakuvien kuntoluokitteluun (grading) liittyen.

Edit: Selluloosasta piti kirjoittaa.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 10