Kvaak.fi - keskustelu

Sarjakuvanlukijoiden keskustelut => Toimintasarjakuvat => Aiheen aloitti: Veli Loponen - 22.12.2004 klo 14:01:18

Otsikko: DC:n All-star -linja
Kirjoitti: Veli Loponen - 22.12.2004 klo 14:01:18
http://www.newsarama.com/DC/AS/AllStarSuperman_Morrison.htm

DC aloittaa ensi vuonna All Star -linjan, jossa kerrotaan DC sankareiden tarinoita ei-niin jatkumossa. Kyseessä ei kuitenkaan ole varsinaisesti Elseworlds-tarinoiden uudelleenlämmittäminen eikä myöskään jatkumon täysi hylkääminen tai tarinoiden sijoittaminen vaihtoehtoiseen ulottuvuuteen. Tarinat sijoittuvat pikemminkin vaihtoehtoisiin aikoihin. Ilmeisesti tämä tarkoittaa sitä, että tarinat voivat kertoa vaikkapa Teräsmiehen nuoruudesta tai myöhemmistä toimista 3000 vuoden päästä.

Ensi vuonna All Star -sarjoja tulee kaksi. All Star Batman & Robin (Jim Lee) sekä All Star Superman (Grant Morrison & Frank Quitely). Onkohan molemmat sitten 12-osaisia maksisarjoja.

Ensi vuodesta tuleekin aika jännä DC:n kohdalla, kun odotettavissa on Crisis2 ja ties mitä muuta. Toteutuvatko pahimmat pelkomme ja DC:stä tulee Marvel-kopio vai voiko tästä vielä tulla jotakin hyvää?
Otsikko: Re:Ultimate DC...vai?
Kirjoitti: Markku Myllymäki - 22.12.2004 klo 14:11:42
Toteutuvatko pahimmat pelkomme ja DC:stä tulee Marvel-kopio vai voiko tästä vielä tulla jotakin hyvää?

Heh. Jos tarkoitat jotain syvällistä, en sitten (taaskaan)ymmärtänyt. Mutta jos tarkoitat sarjakuvien sisältöä, niin miten paljon samanlaisemmaksi nämä kaksi firmaa voisivat vielä tulla?

Tekijätkin freelanceroivat niiden välillä yhtä mittaa.

Ihan oikeasti, kyllä molemmat tuottavat hyvää ja huonoa sarjakuvaa, mutta kun toinen onnistuu jossain, toinen kloonaa onnistuneen tuotoksen oitis.

Siis koko supersankarigenre kyllä pyörii edelleen 90-luvun jälkihöyryissä, ei tässä kovin paljon mitään mullistavaa ole tapahtunut pitkään aikaan.

Kuvaavaa, että sillä Crisikselläkin on jo järjestysnumero...?
Otsikko: Re:Ultimate DC...vai?
Kirjoitti: Veli Loponen - 22.12.2004 klo 14:17:42
Tottahan tuo on, että molemmilla on hyvää ja huonoa. Viime vuosina Marvelilta on kuitenkin tullut selkeästi enemmän huonoa mun makuuni kuin DC:ltä. Tai sitten Suomessa on julkaistu vain niitä huonoimpia sarjoja....
Kuvaavaa, että sillä Crisikselläkin on jo järjestysnumero...?
Itse asiassa en tiedä, että millä nimellä se tulee olemaan. Yleisesti on vain puhuttu Crisis kakkosesta. Voihan se olla vaikka Crisis 20 tai vaikka mitä.
Otsikko: Re:Ultimate DC...vai?
Kirjoitti: Markku Myllymäki - 22.12.2004 klo 14:29:02
Non nih. Luin sitten mitä itse kirjoitin ja ajattelin selittää vielä mitä itse asiassa tarkoitin...  ;D

PIDÄN supersankarisarjakuvasta. Mutta siitä on vähän mielikuvitus kateissa. The Authority oli minusta siitä raikas, että se käsitteli hiukan eri aiheita. Mutta ero on pieni.

Liian paljon on uudelleenlämmitystä. Lex Luthor, Jokeri, Victor von Doom, Galactus, Thanos ja Darksaid ovat kaikki ihan mielenkiintoisia hahmoja, mutta kun he ovat esittäneet omat tanssinumeronsa jo niin monta kertaa että yleisö osaa askeleet ulkoa, niin eikö olisi aika tehdä jotain ihan muuta?

Sitten on tämä sama juttu kuin Star Trekissä -- jokaista hyvää jaksoa vastaa 20-30 huonoa. Sarjiksissakin on tämä laatupuolen ongelma... Hyvää tavaraa tulee harvoin ja sen sitten pitää elättää ilmeisesti koko teollisuus. Ei ihme ettei tule enää niin paljon uusia sarjakuvan lukijoita, kun keskiverto käteen osuva sarjis ei innosta edes harrastajaa...
Otsikko: Re:Ultimate DC...vai?
Kirjoitti: Petteri Oja - 22.12.2004 klo 15:58:52
Sarjiksissakin on tämä laatupuolen ongelma... Hyvää tavaraa tulee harvoin ja sen sitten pitää elättää ilmeisesti koko teollisuus. Ei ihme ettei tule enää niin paljon uusia sarjakuvan lukijoita, kun keskiverto käteen osuva sarjis ei innosta edes harrastajaa...

Joo, usein perussupersankarisarjakuvien seuraaminen on turhauttavaa, semmoista "no ehkä tämä numero on pitkästä aikaa hyvä" -toivomista. Eikä se yleensä kuitenkaan ole. Mutta sitten joku päivä kioskista löytyy Morrisonin Ryhmä-X:ää tai Toveri Teräsmies, ja lapsenomainen hymy nousee jälleen kasvoille ja mielen täyttää keskitalven ihme. Valkea joulu saapuu ja sataa kasvoilleni hiutaleina kuin helmet! On seimessä taas tähti ja hyvä tahto kristityillä! Joulupukki joulupukki porosein o tannepaum   :D :D :D
Otsikko: Re:Ultimate DC...vai?
Kirjoitti: Lurker - 22.12.2004 klo 19:30:23
Vuoden parhaat -listauksissa monella kvaakilaisella (kvaakkilaisella? kvaakilla?) DC Spesiaali näytti olevan vuoden paras sarjakuvalehti - eikä syyttä.  DC:n Valon prikaati ja  Punatähden poika olivat monen mielestä vuoden 2004 parhaita albumeita.

Sen sijaan Mega-sarjassa mielestäni vain Hulk oli hurraamisen arvoinen (nostalginen Ihmesarja kyllä keräsi kehuja palstalaisilta).

Totta kai kyse on myös toimituksellisista valinnoista, mutta kyllä se nyt näyttää siltä että taistossa Kapteeni DC vs. tohtori Marvel edellinen pistää jälkimmäiselle päihin. Paitsi leffateattereissa... vielä.

Oma vieno toivomukseni olisi, että Egmontin valinnat painottuisivat tulevana vuotena DC:n puolelle

Toverit! DC Comics on etulinjassa- The New Frontier.

http://www.dccomics.com/comics/?cm=2352 (http://www.dccomics.com/comics/?cm=2352)
Otsikko: Re:Ultimate DC...vai?
Kirjoitti: Veli Loponen - 05.01.2005 klo 12:31:25
Batman All-Star -lehteä rupeaa kirjoittamaan joku Frank Miller (http://www.comicon.com/cgi-bin/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=36&t=003277) niminen heebo. Kuvittajana Jim Lee. Tästä voi tulla mielenkiintoista.
Otsikko: Re:Ultimate DC...vai?
Kirjoitti: V3§a V1tikain3n - 05.01.2005 klo 12:38:24
Batman All-Star -lehteä rupeaa kirjoittamaan joku Frank Miller (http://www.comicon.com/cgi-bin/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=36&t=003277) niminen heebo. Kuvittajana Jim Lee. Tästä voi tulla mielenkiintoista.
Jaa, se eilisen tähti, joka ennen teki hyviä sarjakuvia, ihan niinkuin se Claremonttikin.

(tällaisiin viesteihin yleensä vastataan ladon takana tavataan, sinä et ole enää ikinä lausuva herran Millerin pyhää nimeä noin epäkunnioittavaan sävyyn jne)

Jospa Frank olisi lopettanut liimanhaistelun ja päässyt ohi yläasteikäisestä DK strikes again vaiheestaan.
Otsikko: Re:Ultimate DC...vai?
Kirjoitti: Veli Loponen - 05.01.2005 klo 12:44:57
Ja mistä vetoo, että Lepis vetää taas kerran Teräsmiestä turpaan oikein kunnolla.

Sanoisin kuitenkin, että tässä voisi olla oikein hyvä työpari. Hushissa Lee selvästi hakee DK-tyylistä Lepistä (semmonen jykevä ja tönäkkä) ja 90-luvun Image-jutuissa Lee jäljensi aika taitavasti Millerin Sin City -kuvitustyyliä.

Veikkaan, että tämä on yksi ensi vuoden myyntiykkösiä. Ei siksi, että tarina ehkä olisi jotenkin erikoinen, vaan koska kaksi näin kovaa nimeä ovat yhdessä. Tietenkin.
Otsikko: Hyvä uutinen?
Kirjoitti: Maso - 14.01.2005 klo 09:39:57
Tämä saattaa olla hyvä uutinen Frank Miller faneille, tai sitten ei. Ilmeisesti Miller kirjoittaa ja Jim Lee kuvittaa All-Star Batman and Robin -sarjaa. Milleriltä toivoisikin jo uutta sarjakuvaa, mutta leffan teko taitaa viedä nyt huomion. Joskushan oli huhua jostain Jeesus -sarjakuvasta.

lähde:
http://www.newsarama.com/DC/AS/AS_Batman.htm
Otsikko: Re:Hyvä uutinen?
Kirjoitti: Markku Myllymäki - 14.01.2005 klo 09:44:24
Tästähän Loposen Veli ja muut jo keskustelivat... Jos Leen jälki on kuin Hushissa ja Miller kirjoittaa sellaisen tarinan joka vetää vertoja hänen parhaimmilleen, tämä on kova juttu. Mutta koska tämä lienee bestseller joka tapauksessa, saa nähdä paljonko energiaa ko. herrat jaksavat kuluttaa...
Otsikko: Re:Hyvä uutinen?
Kirjoitti: Anonyymi - 14.01.2005 klo 09:48:38
" Miller kirjoittaa sellaisen tarinan joka vetää vertoja hänen parhaimmilleen"

Älä unta näe.

Onko kukaan lukenut "300":ta? Hienoa piirrosjälkeä mutta ei oikein tarinaa. Pelkkää sotimista.
Otsikko: Re:Hyvä uutinen?
Kirjoitti: Markku Myllymäki - 14.01.2005 klo 10:14:20
" Miller kirjoittaa sellaisen tarinan joka vetää vertoja hänen parhaimmilleen"

Älä unta näe.

Niinpä. Liian usein ne suuret odotetut tapaukset ovat toteutuneet kovin vaatimattomina tai jopa surkeina sarjakuvina.

Sittenpähän nähdään.

Kuinkahan Leellä on kiireitä muuten...
Otsikko: Re:Hyvä uutinen?
Kirjoitti: Tatu Junni - 14.01.2005 klo 10:58:48
Suurella varauksella suhtaudun. Kuvittelenko muuten vain omiani vai onko Millerin tarinoiden taso suoraan suhteessa siihen kuka ne kuvittaa? Esimerkiksi Todd McFarlanen kanssa tehdyt taannoiset yhteistyöt nyt olivat vähän mitä sattuu.

Aihetta sivuten, missään ei varmaankaan ole ollut edes huhuja Sin City-leffan Suomen enskarista?
Otsikko: Re:Ultimate DC...vai?
Kirjoitti: Anonyymi - 14.01.2005 klo 12:03:57
Niin Alan Moorenkin kirjoittamat Spawnit olivat vähän mitä sattuu. Mooren kirjoittamaa Youngbloodia en ole vielä lukenut mutta pelkään pahinta...
Otsikko: Re:Ultimate DC...vai?
Kirjoitti: Veli Loponen - 14.01.2005 klo 12:04:28
Tähän liittyen (liitin tähän muuten sen toisenkin aihetta sivuavan ketjun) Jim Leen haastattelu (http://www.newsarama.com/DC/AS/LEE_BR_AStar.htm) All-Star Batman & Robinista.
Vähintään luvassa siis kuusi numeroa ja jos Miller haluaa, niin enemmänkin. Olisikin aika mielenkiintoista nähdä Miller vaihteeksi pidemmässäkin sarjassa. Koskas Frank viimeksi on tehnyt pidempää sarjaa (Sin City ei kelpaa, kun se on sarja minisarjoja)? Vai onko hän Daredevilin jälkeen tehnyt mitään muuta kuin max. 6-osaisia minisarjoja/jatkiksia?
Otsikko: Re:Ultimate DC...vai?
Kirjoitti: Maso - 14.01.2005 klo 12:12:30
Lainaus käyttäjältä: Veli Loponen
Koskas Frank viimeksi on tehnyt pidempää sarjaa (Sin City ei kelpaa, kun se on sarja minisarjoja)? Vai onko hän Daredevilin jälkeen tehnyt mitään muuta kuin max. 6-osaisia minisarjoja/jatkiksia?

No, Elektra: Assassin oli 8-osainen, mutta on siitäkin jo aikaa.
Otsikko: Re:Ultimate DC...vai?
Kirjoitti: Veli Loponen - 14.01.2005 klo 12:15:02
Okei, no max. 8-osaisia minisarjoja. Tais muuten Daredevil: Born Again olla myös jotain tota luokkaa, mutta eikös molemmat ole 80-luvun tuotoksia?
Otsikko: Re:Ultimate DC...vai?
Kirjoitti: V3§a V1tikain3n - 14.01.2005 klo 16:51:54
Niin Alan Moorenkin kirjoittamat Spawnit olivat vähän mitä sattuu. Mooren kirjoittamaa Youngbloodia en ole vielä lukenut mutta pelkään pahinta...

Voisi sanoa että ei hahmossa ollut oikein tarttumapintaa mistä kelpo tarinoita revitellä. Ainoa joka edes vähän yritti, taisi olla Gaiman ja päätyi vuosien oikeusprosessiin Toddin kanssa.
Otsikko: Re: Ultimate DC...vai?
Kirjoitti: Anonyymi Jaarittelija - 10.05.2005 klo 15:51:04
Koska sen oli määrä tapahtua... :o

Grantin ja Frankin Superman-sarjakuva viivästyy! (http://www.newsarama.com/forums/showthread.php?s=&threadid=33389)

Niin sitä pitää, Frank! :D


Otsikko: Re: Ultimate DC...vai?
Kirjoitti: Jaakko Pehkonen - 10.05.2005 klo 17:46:09
Tylsää kuulostaa rikkoutuneelta levyltä, mutta ilmeisesti DC ja Marvel eivät aio enää ikinä kokeilla mitään uutta tai hyödyntää muita hahmoja ykkösnyrkkiensä lisäksi. Talous on tietysti tämmöistä, voitot on maksimoitava, palkat maksettava jne. mutta olisi joskus kiva lukea ihan vaihteen vuoksi vaikka Jim Leen piirtämää Haukkamiestä tai Frank Quitelyn piirtämää Mustaa leskeä.

Miksi muuten Marvel lopetti sen MAX-linjansa niin äkkiä ?
Otsikko: Re: Ultimate DC...vai?
Kirjoitti: Veli Loponen - 10.05.2005 klo 17:51:53
Nyt voidaan alkaa hurjat spekulaatiot siitä, että kuinka pitkään Miller jaksaa sultaa käsiksiä All-star Batman & Robiniin ja kuinka kauan Jim Lee pysyy aikataulussa.
Otsikko: Re: Ultimate DC...vai?
Kirjoitti: Jaakko Pehkonen - 10.05.2005 klo 17:56:29
Kumpikohan piirtää nopeammin ne miljoona yksityiskohtaa ruutuun, Jim Lee vai Byrne ?
Otsikko: Re: Ultimate DC...vai?
Kirjoitti: Veli Loponen - 10.05.2005 klo 17:58:40
Lee tuskin luonnostelee viittä sivua päivässä, niin sanoisin, että Byrne.
Otsikko: Re: Ultimate DC...vai?
Kirjoitti: Veli Loponen - 17.05.2005 klo 16:40:18
Nyt voidaan alkaa hurjat spekulaatiot siitä, että kuinka pitkään Miller jaksaa sultaa käsiksiä All-star Batman & Robiniin ja kuinka kauan Jim Lee pysyy aikataulussa.
Mutta päättäjät DC:llä taitavatkin olla kaukaa viisaita. All-star Batman & Robin ilmestyy joka 6. viikko. (http://www.newsarama.com/forums/showthread.php?s=13b59bb48de7e44c4585f5f680c1f97e&threadid=33929)
Also of highlight is what wasn’t solicited, namely All-Star Batman & Robin, the Boy Wonder #2, and word from DC is the series will be go on sale every 6 weeks.

Edit: DC antoi asiasta ystävällisesti myös virallisen tiedotteen (http://www.newsarama.com/forums/showthread.php?s=d626f0eb5249e421dabff4c35b19dacf&threadid=34001).
Otsikko: Miller ja Lee: All Star Batman & Robin
Kirjoitti: Lurker - 28.07.2005 klo 20:33:44
Koska kyseessä on oikeastaan oman "jatkumonsa" lehti, sille ehkä kannattaa tehdä oma keskusteluhaaransa.

All Star Batman & Robin The Boy Wonder #1 on nyt sitten luettu. Se on - siisti. Siis ulkoasultaan, piirrostyyliltään, taitoltaan ja jopa kansipapereitaan myöten suorastaan sliipatun siisti. Kun sitä vertaa vaikkapa Silver Age -lehtiin, joita olen viime aikoina lueskellut, tämän eron menneeseen huomaa hyvin selvästi. Jos kakku on päältä kaunis, herää aina epäilys siitä onko se silkkaa...

...silkkoa sisältä. Vaikea sanoa. Bruce Waynen treffiystävää, Vicki Valea, kuvataan alusvaatteisillaan monen sivun verran. Miksi ihmeessä? Jotenkin ei voi välttyä vaikutelmalta, että kertoja herkuttelee tällä herkulla - mutta siltikin epäilyni heräävät; olen melko varma siitä, että se on Frank Millerin sarkasmia ja vähän pilkantekoakin nykyajan T&A-sarjakuvista. Ehkä herra Jim Lee mieltymyksilläkin on tässä sijansa.

Väkivaltaa kuvataan suoraan, se on "kameran silmässä" silloin kun se tapahtuu. En ole varma, haluanko nähdä kuinka korruptoinut poliisi lyö Vickiä kasvoihin. Se on tietysti samalla kerronnallinen keino osoittaa syy siihen, miksi Bat Man ottaa oikeuden omiin käsiinsä. Gothamin poliisi on mätä.

Huumoria on hyvin vähän. Valen sanelema artikkeli hymähdyttää alussa, samaten se kun hän sanoo Alfredia Jeevesiksi.

Batmanin loppurepliikki Dickille on mainio, oikein hyvin tarinan (ja ajan) henkeen sopiva.

Takaraivossani kuiskailee lehden luettuani silti hiljainen ääni: tämä lehti ei ole rehellinen lukijalleen, se yrittää yhtä aikaa mielistellä lukijaa mutta samalla nauraa salaa pilkallisesti.
Otsikko: Re: DC:n All-star -linja
Kirjoitti: Veli Loponen - 29.07.2005 klo 09:51:51
Koska aiheesta oli jo ennestään keskustelua, niin pistetään Lurkerin aloitus tänne. Lisää lukukokemuksia sarjasta kaivataan.

DC:n virallisen ilmoituksen mukaanhan All-star -lehdet kyllä ovat jatkumoa vaikkakin ilmeisesti hieman väljemmästi.
Otsikko: Re: DC:n All-star -linja
Kirjoitti: Lurker - 29.07.2005 klo 10:53:25
<snip>
DC:n virallisen ilmoituksen mukaanhan All-star -lehdet kyllä ovat jatkumoa vaikkakin ilmeisesti hieman väljemmästi.

Sen takia käytinkin muodikkaasti niitä hipsuja sanan jatkumo ympärillä.
Otsikko: Re: DC:n All-star -linja
Kirjoitti: Veli Loponen - 08.08.2005 klo 00:04:01
Wizardin järjestämillä sarjakuvafestareilla Chicagossa Frank Miller ja Jim Lee olivat paneelissa, joka käsitteli All star Batmaniä (http://www.newsarama.com/forums/showthread.php?s=005c078ffcee6ded208d5565f6f135ab&threadid=40049). Ei paljoakaan mielenkiintoista asiaa, mutta vähän sentään. Ilmeisesti Miller ja Lee jatkavat yhdessä numeroon 9 saakka. Jutun lopussa heitetään ilmoille vielä mahdollisuus, että Leen tilalle kuvittajaksi tulee Neal Adams, mutta Miller kumoaa sen.
Otsikko: Jos Teräsmies ja Robbie Williams tappelis, kumpi voittais?
Kirjoitti: Anonyymi Jaarittelija - 08.09.2005 klo 21:59:03
Mikäli Grant Morrison ja Frank Quitely, DC-kustantamon tulevan All Star Superman -lehden nimekäs tekijäkaksikko, kommentoisivat tämän viestin otsikkoon pujahtanutta kysymystä, heidän vastauksensa saattaisi järkyttää tuhansia sarjakuvafaneja...

Rich Johnstonin tämänviikkoisen kolumnin ensimmäinen aihe käsittelee brittiläisten sarjakuva-artistien viimeisimpiä harhapolkuja, varautukaa pahimpaan! (http://www.comicbookresources.com/columns/index.cgi?column=litg)

Myönnettäköön, että edelliseen juttuun liitetty kuvamateriaali oli turhan pienikokoista, mutta nämä skannaukset paljastanevat lopullisesti totuuden...

Vince, mihin kaikkeen oletkaan onnistunut hukkaamaan sarjakuvien piirtämiseen varaamasi ajan? (http://static.flickr.com/25/40153421_0211ed9380_o.jpg)

Vince, sarjakuvia lukeva maailma itkee verta takiasi! (http://static.flickr.com/28/40153422_76fb816790_o.jpg)

Ja DC-yhtiön mukaan kuukauden tai kahden välein ilmestyvän All Star Superman -nimikkeen pitäisi käynnistää uljas lentonsa viimeistään marraskuussa, mutta tuoreimmat uutiset kertovat kiireettömyydestään kuuluisan Frank Quitelyn olevan vasta aloittamassa kyseisen lehden toisen numeron piirtämistä! Aaargh!

Otsikko: Re: DC:n All-star -linja
Kirjoitti: Hege - 08.09.2005 klo 22:46:53
Edellisen Millerin lepiksen aikana havaittiin ettei miestä kiinnosta huoliteltu piirtäminen juuri laisinkaan, eikä näköjään vieläkään (kakkosnumeron kansi).
 http://www.comicartcommunity.com/gallery/details.php?image_id=15142&sessionid=be24510ff361ce27235d7e7d87d7adc9

Niin jossain saatiin idea että paikataan ongelma Jim Leellä, jonka suoranenäiset hahmot ovat yhtä hyvässä kuosissa kuin X-Men aikoina, ja niin on muukin kerronta.
Jäi kuitenkin huomaamatta että Milleriä ei oikeastaan kiinnosta tarinankaan kertominen. Mies tuntuu vain ratsastelevan menneillä saavutuksilla ja vankalla fanipohjalla ja kierrättävän samaa tarinasoppaa.  All Star aiheutti lukukokemuksena niin "olen lukenut tämän jo aiemmin monta kertaa, ja tainnut nähdä elokuvissakin" -fiilingin ettei vähään aikaan.

"Aloitetaan mukavalla alusasuesittelyllä ja lopetellaan tapolla, väliin vähän höpöhöpöä ja Jimille mahdollisuuksia brassailla ja ekan numeron kässäri on valmis."

Lisäksi silmäkulmani saa nykimään Millerin Battiksen militantti monologi. Nytkin viimeisten sivujen "on your feet soldier" "you've just been drafted - into a war" saa aikaan välittömän inhoreaktion. Tässä vaiheessa lehteä ei lasketa käsistä, se lentää seinään jonka jälkeen sitä potkitaan.

All Starin miinukset: -tarina ja sen kerronta.
All Starin plussat: ainakin se herätti lukijassaan tunteita.
Otsikko: Re: DC:n All-star -linja
Kirjoitti: X-men - 08.09.2005 klo 23:04:51
All Starin plussat: ainakin se herätti lukijassaan tunteita.

No hyvä että edes jotain ettei rahat ihan hukkaan menneet.
Otsikko: Re: DC:n All-star -linja
Kirjoitti: Veli Loponen - 08.09.2005 klo 23:52:46
Ja DC-yhtiön mukaan kuukauden tai kahden välein ilmestyvän All Star Superman -nimikkeen pitäisi käynnistää uljas lentonsa viimeistään marraskuussa, mutta tuoreimmat uutiset kertovat kiireettömyydestään kuuluisan Frank Quitelyn olevan vasta aloittamassa kyseisen lehden toisen numeron piirtämistä! Aaargh!
Mutta sehän on hyvä uutinen ja tarkoittaa, että emme tule ensi vuonna näkemään vielä tätä DC-spesiaalissa. Emmekä varmaan sitä seuraavanakaan vuonna. Vaikka tietenkin lukisin mielummin tätä DC-spesiaalissa kuin että se ei ilmestyisi lainkaan.
Otsikko: Re: DC:n All-star -linja
Kirjoitti: Veli Loponen - 01.10.2005 klo 12:22:12
Newsaramalla (http://www.newsarama.com/dcnew/allstarsuperman/issue1_preview.htm) on peräti kahdeksan sivun preview All-Star Superman ykkösestä. Tuota hieman ristiriitaisin tuntein katselen. Pari ekaa sivua ovat aivan tajuttoman hienon näköisiä, mutta sitten (kun pahikset tulee mukaan) jälki käy vähän sekavammaksi. Quitelyn piirrosjälki on tässä aika eurooppalaista (ehkä muissakin, mutta en paljoa ole nähnyt). Vaikuttaa silti ihan kiinnostavalta.
Otsikko: Re: DC:n All-star -linja
Kirjoitti: J.Salo - 02.10.2005 klo 12:28:41
WOW. DC:n pitäisi todellakin tehdä wallpaper tosta aukeamakuvasta (ilman tekstejä). On se niin tyylikkään näköinen, todella hienosti väritetty (ja piirretty).
Otsikko: Re: DC:n All-star -linja
Kirjoitti: Rami Rautkorpi - 06.10.2005 klo 10:05:16
Silver Bullet Comics jututti Frank Quitelya (http://www.silverbulletcomics.com/news/story.php?a=811), ja jutusta löytyi tuo aukeamakuva ilman tekstejä (http://www.silverbulletcomics.com/~walan/ASSMSPREAD.jpg). Tein 1280x1024-version (http://koti.mbnet.fi/ramir/assbg.jpg).
Otsikko: Re: DC:n All-star -linja
Kirjoitti: Veli Loponen - 06.10.2005 klo 10:38:08
Ekaan numeroonhan Neal Adams tekee vaihtoehtokannen. Vai tekeekö se niitä enempi? Joka tapauksessa, jos ja kun tää suomeksi tulee, niin ehdottomasti sillä Adamsin kannella.

Tein 1280x1024-version (http://koti.mbnet.fi/ramir/assbg.jpg).
Hienoa! Harmi vaan, kun käytän pienempää kuvakokoa... Mutta se täytyy vielä sanoa, että ton Quitelyn piirtämän Teriksen naama kaipaa totuttelua.
Otsikko: Re: DC:n All-star -linja
Kirjoitti: Hege - 06.10.2005 klo 21:10:04
Teris näyttää upealle eikä tarinakaan voi olla huono (eihän), tätähän alkaa jo oikeasti odottamaan vaikken aiemmin ole hahmoon mielenkiintoani uhrannut.

Se on tuo Quitelyn piirtämä leuka, mikä aiheuttaa aina pientä nikottelua oli hahmo tai sarja mikä tahansa. Kyseessä alkaa olla jo pahemman laatuinen maneeri. Ihan varmuudella ei noista silverbulletin haastattelun kuvista pysty sanomaan onko piirtäjällä itsellään samankaltainen leuka.
Otsikko: Vs: DC:n All-star -linja
Kirjoitti: Anonyymi - 23.03.2009 klo 09:46:47
Egmontilta on tulossa myöhemmin tänä vuonna suomeksi "Frank Millerin ankara visio ihmepoika Robinin alkuvaiheista", joten All-Star Batman & Robin ilmeisesti kootaan yksien kansien väliin.
Otsikko: Vs: DC:n All-star -linja
Kirjoitti: vekka_of_savo - 23.03.2009 klo 14:11:48
Egmontilta on tulossa myöhemmin tänä vuonna suomeksi "Frank Millerin ankara visio ihmepoika Robinin alkuvaiheista", joten All-Star Batman & Robin ilmeisesti kootaan yksien kansien väliin.

Jahas, tämä taitaa olla sitten se kovakantinen Päppän, jota Rmäki vihjaili Egmontin supersankaritarjonta 2009 -ketjussa.  Salaa ehdin jo toivoa Long Halloweenia, mutta toisaalta onhan tämä kai tavallaan linjassa  Egmontin edellisvuosien Miller & Batman-julkaisujen kanssa. Ilmeisesti saman tason klassikosta ei voida kuitenkaan puhua? 
Otsikko: Vs: DC:n All-star -linja
Kirjoitti: JussiDBC - 23.03.2009 klo 15:22:06
Olipa mukava uutinen Egmontilta tuon All-star Battyn kovakantinen kokoelma.. Olen sitä englanniksi jo muutamasta nettikaupasta kieli pitkänä katsellut ja käsissänikin pitänyt ;D Mutta maltti on valttia, tässäkin tapauksessa näköjään.

 En mitään kylläkään odota tuolta All-starilta, kun ei oikein uppoa Jim Leen kuvitus ja Millerinkin kynä on tylsistynyt vuosien saatossa... Mutta mukava lisä Miller-kirjastoon.
Otsikko: Vs: DC:n All-star -linja
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 23.03.2009 klo 18:41:59
Mutta All-Star Batmanhan on jäänyt Amerikassa kesken kymmenennen numeron jälkeen. Ei ole varmaa, että se edes valmistuisi koskaan, koska Miller ja Lee ovat muualla niin työllistettyjä. Miksi ihmeessä juuri se suomennettaisiin nyt? Jenkki-TPB:ssä on 9 numeroa. Tuleeko mahdolliseen seuraavaan osaan sitten vain kolme ASB-numeroa?

Mieluummin näkisin valmiin ja paljon paremman All-Star Supermanin kokoelmana suomeksi kauniilla painojäljellä. Tai edes suomeksi julkaisemattomat lehdet #9 – 12.

All-Star-linjalle kävi aika huonosti. Ihmennainen-projekti hautautui Adam Hughesin käden loukkaantumiseen ja hänen kuormitukseensa kansikuvissa. Vihreästä Lyhdystä kävelivät tekijät pois. Teräsmies viivästyi, mutta sentään valmistui.
Otsikko: Vs: DC:n All-star -linja
Kirjoitti: Curtvile - 23.03.2009 klo 19:00:38
All-Star-linjalle kävi aika huonosti. Ihmennainen-projekti hautautui Adam Hughesin käden loukkaantumiseen ja hänen kuormitukseensa kansikuvissa. Vihreästä Lyhdystä kävelivät tekijät pois. Teräsmies viivästyi, mutta sentään valmistui.

totta, Trinity tosin paikkaa aukkoa enemmän kuin hyvin mutta marvelin Ultimatesin haastajaksi ASsarjasta ei ollut.
All-Star batman valmistunee silti joskus. Ehkä samaan aikaan kuin Mark Millarin ikuisuusprojektit
Otsikko: Vs: DC:n All-star -linja
Kirjoitti: Bellhuey - 05.06.2009 klo 14:19:56
Olen kyllä tykännyt molemmista sarjoista - ja kun huonon makuni vuoksi minuun tehoavat halvat konstit, niin on myönnettävä että erityisesti tuota Batman TPB:tä lukiessa nauratti se Robinin ja Batmanin ensimmäinen autoajelu ja JLA:n ydinryhmän dynamiikka - ja aivan erityisesti Batmanin mietteet Vihreästä Lyhdystä...
Otsikko: Vs: DC:n All-star -linja
Kirjoitti: Anonyymi - 05.06.2009 klo 17:37:35
se Robinin ja Batmanin ensimmäinen autoajelu

Nyt tajusin. Tuostahan oli pöllitty tuoreen Batman and Robin -lehden autoajelu, tosin siinä auto myös lensi.
Otsikko: Vs: DC:n All-star -linja
Kirjoitti: vekka_of_savo - 30.08.2009 klo 17:31:10
Egmontilta on tulossa myöhemmin tänä vuonna suomeksi "Frank Millerin ankara visio ihmepoika Robinin alkuvaiheista", joten All-Star Batman & Robin ilmeisesti kootaan yksien kansien väliin.

Onkohan tämä hanke kuopattu tältä vuodelta? Ei ole ainakaan missään julkaisulistoilla enää näkynyt.
Otsikko: Vs: DC:n All-star -linja
Kirjoitti: Anonyymi - 30.08.2009 klo 17:41:56
Eittämättä tanskalainen (?) julkaisija on kuvitellut, että sarja valmistuu syksyyn mennessä
Otsikko: Vs: DC:n All-star -linja
Kirjoitti: EetuT - 30.08.2009 klo 18:05:54
Tulisko marras- tai joulukuussa.
Otsikko: Vs: DC:n All-star -linja
Kirjoitti: Veli Loponen - 30.08.2009 klo 18:40:42
Tulisko marras- tai joulukuussa.
Jos oikein käsitin ja muistan, niin sarja ei ole vielä loppunut, vaan vain tauolla, joten ennen suomijulkaisua se pitäisi saada ulos USAssa, eikä se ollut ainakaan tämän vuoden puolella tapahtumassa. Elleivät sitten julkaise vain osaa...
Otsikko: Vs: DC:n All-star -linja
Kirjoitti: EetuT - 30.08.2009 klo 18:47:09
Olet varmaankin oikeassa, tuskinpa sitä sitten tänä vuonna tulee.
Otsikko: Vs: DC:n All-star -linja
Kirjoitti: Rmäki - 02.09.2009 klo 12:13:03
Olet varmaankin oikeassa, tuskinpa sitä sitten tänä vuonna tulee.
Tulleepa kuitenkin! Hyvällä säkää saadaan osat 1-9 käsittävä ensimmäinen kirja pihalle kirjamessuille.
Otsikko: Vs: DC:n All-star -linja
Kirjoitti: Veli Loponen - 02.09.2009 klo 12:19:48
Tulleepa kuitenkin! Hyvällä säkää saadaan osat 1-9 käsittävä ensimmäinen kirja pihalle kirjamessuille.
Mites on, tietäväiset, muodostavatko nämä numerot minkäänlaista kokonaisuutta vai joudummeko odottamaan epämääräiseen tulevaisuuteen jatkoa.
Otsikko: Vs: DC:n All-star -linja
Kirjoitti: Anonyymi - 02.09.2009 klo 12:28:38
Samat numerot on koottu kirjaksi myös jenkeissä, ettei tuo mistään jännästä paikasta kesken jää.
Otsikko: Vs: DC:n All-star -linja
Kirjoitti: Matti Karjalainen - 02.09.2009 klo 12:50:36
Lukaisin Morrisonin ja Quitelyn "All Star Superman vol. 1" -traden, jota oli hehkutettu eri lähteissä joko hyväksi tai sitten suorastaan parhaaksi koskaan julkaistuksi Teräsmies-tarinaksi.

Teräsmies ei ole koskaan kuulunut suosikkihahmojeni kastiin ja niiden perinteisimpien supersankarisarjisten lukeminen on muutenkin tökkinyt pahemman kerran; vaikken monta kertaa joudukaan painiskelemaan tämän tuntemuksen parissa, niin niitä lukiessa tulee sellainen olo että olen liian vanha tähän. Sarjakuvien viehätyksestä on oman lisänsä voinut syödä se, etten tunne kovin hyvin DC:n hahmojen historiaa ja taustoja.

Lähtökohdat olivat siis vähän varautuneet. Yllätyin kuitenkin positiivisesti. Ei "All Star Superman, vol. 1" ollut mikään tajuntaaräjäyttävä lukukokemus, mutta ihan hyvästä sarjakuvasta oli silti kyse. Morrisonin tarinat toimivat ja etenkin Teräsmiehen ja Lois Lanen välistä suhdetta kuvattiin aika kivasti. Quitelyn piirrosjälki oli myös varsin miellyttävää (tiedän että sitä pitäisi kehua maasta taivaisiin, mutta ihan sellaista reaktiota se ei aikaiseksi saanut).

Luultavasti paras lukemani Teräsmies-tarina Mark Millarin "Toveri Teräsmies - Punatähden pojan" jälkeen. Kakkososa odottaa kirjahyllyssä.
Otsikko: Vs: DC:n All-star -linja
Kirjoitti: Feikki - 02.09.2009 klo 17:39:40
Tulleepa kuitenkin! Hyvällä säkää saadaan osat 1-9 käsittävä ensimmäinen kirja pihalle kirjamessuille.
Oisko ollu enemmän järkeä julkaista Teriksen All-star kirja? Ite olisin sen ainakin ostanut pikemminkin kuin keskeneräisen Battiksen.
Otsikko: Vs: DC:n All-star -linja
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 02.09.2009 klo 21:38:15
Eittämättä tanskalainen (?) julkaisija on kuvitellut, että sarja valmistuu syksyyn mennessä

Tanskan Egmontilla ei ole ollut tämän Batman-kirjan kanssa tekemistä. Sen toimittaja Kim Helt on sanonut Superhelte.dk-foorumilla, että Serieforlaget ei julkaise mitään DC:tä tänä ja ensi vuonna.

Superhelte.dk.n keskustelufoorumi on muuten nyt lopetettu, koska Tanskan Egmont meni Facebookiin.

Oisko ollu enemmän järkeä julkaista Teriksen All-star kirja? Ite olisin sen ainakin ostanut pikemminkin kuin keskeneräisen Battiksen.

No joo, mukava kun Batmania tulee suomeksi, vaikka All-Star-Teräsmiestä minäkin kaipasin jo aiemmin tässä ketjussa. Ja ihmettelin tämän Batmanin julkaisua, kun tarinan kokonaisuus jää kesken. Uskon kyllä mitä Joe sanoi että pienempi alatarina ei jää häiritsevästi kesken ysinumeron jälkeen, olenpa tainnut netissä nähdä tuon numeron lopun skannin. Onhan tuo Jim Leen piirros onneksi graafisesti erittäin näyttävää.

Suomalainen koottu All-Star-Teris voisi mielestäni olla vaikka koko 12-osainen kokonaisuus kerralla. Se mahtuisi esipuheineen ja alkuperäiskansineenkin 300 sivuun.
Otsikko: Vs: DC:n All-star -linja
Kirjoitti: Petteri Oja - 10.11.2009 klo 14:10:16
Huumorisarjakuvan ylittämätön klassikko, Millerin & Leen "Batman & Ihmepoika Robin" rantautui juuri Turkuun.

Hienolta näyttää kyllä. Kirjan keskellä on jopa oikeaoppisesti kuudelle sivulle aukeava Lepakkoluola-"juliste".
Otsikko: Vs: DC:n All-star -linja
Kirjoitti: Doctor Phantomizer - 10.11.2009 klo 20:47:03
Huumorisarjakuvan ylittämätön klassikko...

Huumorisarjakuvan siitä tekee minusta jo pelkästään se Millerin toivottoman lapsellinen ja ärsyttävä halu pistää Batman & comp. kiroilemaan.
Otsikko: Vs: DC:n All-star -linja
Kirjoitti: Galactus5001 - 15.11.2009 klo 20:27:44
Vaikka Batman ja Robin näyttäisi hienolta hyllyssä, niin taitaa jäädä ostamatta. Sen verran negatiivinen vaikutelma jäi aikaisemmin suomennetusta pätkästä.

Samanlainen All-Star Superman kyllä kovettaisi.
Otsikko: Vs: DC:n All-star -linja
Kirjoitti: Allu - 17.11.2009 klo 18:21:31
Lepakkomiestähän voi vetää överiksi kahteen eri suuntaan. Vaan kumpi on hauskempi?  No hälläväliä. Pakko tämä on ostaa.
Otsikko: Vs: DC:n All-star -linja
Kirjoitti: Doctor Phantomizer - 17.11.2009 klo 20:20:17
Samanlainen All-Star Superman kyllä kovettaisi.

Jenkeissä se on pilkottu kahteen osaan.
Tänne yhdessä paketissa, niin johan hymy nousee huulille.
Otsikko: Vs: DC:n All-star -linja
Kirjoitti: X-men - 17.11.2009 klo 22:20:30
Jenkeissä se on pilkottu kahteen osaan.
Tänne yhdessä paketissa, niin johan hymy nousee huulille.

Näemmä on, DC/WB on ilmeisesti laskenut että saadaan enemmän taaloja kun pilkotaan se kahteen osaan (tietysti hinta on korkeampi kuin yhden n. 160 sivuisen kokooman).
Otsikko: Vs: DC:n All-star -linja
Kirjoitti: Lönkka - 18.11.2009 klo 00:14:02
Näemmä on, DC/WB on ilmeisesti laskenut että saadaan enemmän taaloja kun pilkotaan se kahteen osaan (tietysti hinta on korkeampi kuin yhden n. 160 sivuisen kokooman).
Enempikin niin että pyritään myymän erittäin hitaasti valmistuvasta irtolehtisarjasta alppua ei irtolehtiä ostavalle yleisölle saman tien kun numeroita on julkaistu jo riittävästi edes hoikahkon perusalpun verran.

6-numeroiset alputhan ovat aika lailla normi noissa hoikemmissa"alpuissa ja sitä myöten myös monissa minisarjoissa.
Otsikko: Vs: DC:n All-star -linja
Kirjoitti: Korro - 21.11.2009 klo 12:28:14
Katsoin Egmontin sivuilta mutten löydä All-Star Batmanin albumia.Niin onko tämä vasta tulossa vai mitä kautta tätä voi tilata?
Otsikko: Vs: DC:n All-star -linja
Kirjoitti: Toni - 21.11.2009 klo 14:23:23
Tuollainen tieto on präntätty Egmontin sivuille:

Batman & ihmepoika Robin –sarjakuvakirja julkaistaan 25.11.2009

Ja linkki aiheesta:

http://blogi.egmontkustannus.fi/2009/11/05/batman-70-vuotta/
Otsikko: Vs: DC:n All-star -linja
Kirjoitti: Petteri Oja - 21.11.2009 klo 16:07:04
Tuollainen tieto on präntätty Egmontin sivuille:

Batman & ihmepoika Robin –sarjakuvakirja julkaistaan 25.11.2009

On saanut jo jonkin aikaa ainakin tuolta, vink vink:

http://www.zumteufel.fi/store/index.php?act=viewProd&productId=2028
Otsikko: Vs: DC:n All-star -linja
Kirjoitti: trendkiller - 21.11.2009 klo 17:07:32
Täälläkin paikallinen divari möi jo pikkusuolaseen 35 € hintaan. Veronpalautuksia ootellessa...
Otsikko: Vs: DC:n All-star -linja
Kirjoitti: Veli Loponen - 21.11.2009 klo 19:39:51
Batman & ihmepoika Robin –sarjakuvakirja julkaistaan 25.11.2009
Ai sillon vasta? Selailin tätä itse Helsingin Akateemisessa viime viikonloppuna...
Otsikko: Vs: DC:n All-star -linja
Kirjoitti: Korro - 23.11.2009 klo 14:34:07
Kysyin All-star Batmania Riihimäen suomalaisesta,ei löytynyt tietokannasta.Toivon mukaan kohta tulee tännekkin.
Otsikko: Vs: DC:n All-star -linja
Kirjoitti: JM - 23.11.2009 klo 16:15:29
Löytyy nyt pari päivää ennakkoon myös Egmontin verkkokaupasta.
Otsikko: Vs: DC:n All-star -linja
Kirjoitti: Doctor Phantomizer - 23.11.2009 klo 21:43:39
Kysyin All-star Batmania Riihimäen suomalaisesta,ei löytynyt tietokannasta.

Varmuuden vuoksi...
Kai kysyit nimellä "Batman & Robin" tai "Batman ja Ihmepoika Robin"?
Jos meinaan kysyit että onko All-Star Batmaniä, niin ei ihmekään jos ei löytynyt...
Otsikko: Vs: DC:n All-star -linja
Kirjoitti: Anonyymi - 23.11.2009 klo 21:52:02
Ja kuten olen sanonut, eivät ne Hiirimäen Suomalaisessa löydä koneelta mitään. Eikä sinne tule Egmontin julkaisuja, jos ei erikseen tilaa. Olen sanonut asiasta sinnekin.
Otsikko: Vs: DC:n All-star -linja
Kirjoitti: Korro - 24.11.2009 klo 06:54:29
Varmuuden vuoksi...
Kai kysyit nimellä "Batman & Robin" tai "Batman ja Ihmepoika Robin"?
Jos meinaan kysyit että onko All-Star Batmaniä, niin ei ihmekään jos ei löytynyt...

Kysyin pokkana All Star nimellä,käyn tässä  joku päivä uudelleen ahdistelemassa heitä ja kysyn eri nimellä.
Otsikko: Vs: DC:n All-star -linja
Kirjoitti: Petteri Oja - 24.11.2009 klo 12:42:32
Kysyin pokkana All Star nimellä,käyn tässä  joku päivä uudelleen ahdistelemassa heitä ja kysyn eri nimellä.

Näyttää olevan Suomalaisen nettikaupassa erinomaisen loogisella nimellä "Batman &". Tekijöinä Frank Miller ja Jouko Ruokosenmäki.

Kysy myymälästä Millerin nimellä tai ISBN:llä niin saattaa löytyäkin.
Otsikko: Vs: DC:n All-star -linja
Kirjoitti: Anonyymi - 24.11.2009 klo 15:45:49
Näyttää olevan Suomalaisen nettikaupassa erinomaisen loogisella nimellä "Batman &". Tekijöinä Frank Miller ja Jouko Ruokosenmäki.

Kysy myymälästä Millerin nimellä tai ISBN:llä niin saattaa löytyäkin.

Ilmankos ne eivät koskaan mitään löydäkään.
Otsikko: Vs: DC:n All-star -linja
Kirjoitti: Korro - 04.12.2009 klo 11:49:23
Nyt on Bat___man tilattu,Ke pitäisi tulla kauppaan.  :U
Otsikko: Vs: DC:n All-star -linja
Kirjoitti: Anonyymi - 04.12.2009 klo 15:11:37
Näyttää olevan Suomalaisen nettikaupassa erinomaisen loogisella nimellä "Batman &". Tekijöinä Frank Miller ja Jouko Ruokosenmäki.

Kysy myymälästä Millerin nimellä tai ISBN:llä niin saattaa löytyäkin.

Jouko Ruokosenmäen tuotannosta keskusteleminen siirretty omaksi aiheekseen (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,12040.0.html).

Häntä ei pidä sekoittaa Frank Milleriin tai Jim Leehen.
Otsikko: Vs: DC:n All-star -linja
Kirjoitti: Korro - 09.12.2009 klo 15:09:27
Nyt on Bat__man luettu.Jatkoa toivon mukaan tulee..
Otsikko: Vs: DC:n All-star -linja
Kirjoitti: Doctor Phantomizer - 09.12.2009 klo 22:31:38
Jatkoa toivon mukaan tulee..

Jatkoa? Siis tarkoitatko Jenkeissä juuri alkanutta JSA:n All-Starsia ja/tai All-Stars Batmanin ns. jatko-osaa Batman & Robin, josta on vastuussa Grant Morrison? Jälkimmäistä tuskin ainakaan heti nähdään, ja ensimmäinen menisi ohi.
Mitä tulee Batgirlin/womanin tms. All-Starsiin, niin lieneekö tuosta edes kuulunut mitään sitten sen kun näistä All-Starseista alettiin puhua Amerikassa...
Otsikko: Vs: DC:n All-star -linja
Kirjoitti: Anonyymi - 09.12.2009 klo 23:16:32
JSA All-Stars on uusi tiimi, joka koostuu JSA:n nuoriso-osastosta. Uusi Infinity Inc., siis

Ei mitään tekemistä All-Star-linjan kanssa.
Otsikko: Vs: DC:n All-star -linja
Kirjoitti: Veli Loponen - 10.12.2009 klo 09:18:17
Jatkoa?
Tarkoittanee varmaankin Millerin ja Leen juoksun jatkoa. Siitähän on vielä julkaisematta USA:ssa numero tai pari.
Otsikko: Vs: DC:n All-star -linja
Kirjoitti: tmielone - 10.12.2009 klo 12:43:13
Nyt on Batman ja Ihmepoika Robin arvosteltu myös Kvaakissa (http://www.kvaak.fi/naytajuttu.php?articleID=1340).

Saa olla eri mieltä.


Käsittääkseni USAssa on julkaistu lehteä kymmenen numeroa ja muistini mukaan Morrisonin pitäisi hypätä puikkoihin numerossa 13. Voin myös olla väärässä.
Otsikko: Vs: DC:n All-star -linja
Kirjoitti: Veli Loponen - 10.12.2009 klo 13:01:14
Käsittääkseni USAssa on julkaistu lehteä kymmenen numeroa ja muistini mukaan Morrisonin pitäisi hypätä puikkoihin numerossa 13. Voin myös olla väärässä.
Millerin ja Leen juoksun piti tosiaan olla 12 numeroa. Mutta saas nähä, päästäänkö sinne saakka milloinkaan.
Otsikko: Vs: DC:n All-star -linja
Kirjoitti: tmielone - 10.12.2009 klo 13:45:32
Millerin ja Leen juoksun piti tosiaan olla 12 numeroa. Mutta saas nähä, päästäänkö sinne saakka milloinkaan.

Jos edellisestä numerosta on kulunut yli vuosi, niin pahalta näyttää. Kymppinumerossa oli vielä ongelmia "sensuuripalkkien" kanssa, eli ne olivat liian läpinäkyviä, jolloin kirosanat erottuivat niiden alta ja lehti vedettiin myynnistä.
Otsikko: Vs: DC:n All-star -linja
Kirjoitti: Rami Rautkorpi - 10.12.2009 klo 14:06:28
Käsittääkseni USAssa on julkaistu lehteä kymmenen numeroa ja muistini mukaan Morrisonin pitäisi hypätä puikkoihin numerossa 13. Voin myös olla väärässä.

Morrisonilla on oma Batman and Robin -lehtensä nyt. Siitä oli joskus puhetta, että All-Star jatkuisi Millerin ja jonkun toisen piirtäjän tekemänä. Mutta veikkaanpa, että tässä vaiheessa se halutaan vain saattaa kunnialla, jos sitä siksi voi kutsua, loppuun ja tehdä myöhemmin spesiaalijulkaisuja, jos Miller nyt loistokkaalta Hollywood-uraltaan kerkiää palaamaan käsikirjoitusväriliitujensa ääreen.
Otsikko: Vs: DC:n All-star -linja
Kirjoitti: tmielone - 10.12.2009 klo 14:31:09
Morrisonilla on oma Batman and Robin -lehtensä nyt. Siitä oli joskus puhetta, että All-Star jatkuisi Millerin ja jonkun toisen piirtäjän tekemänä. Mutta veikkaanpa, että tässä vaiheessa se halutaan vain saattaa kunnialla, jos sitä siksi voi kutsua, loppuun ja tehdä myöhemmin spesiaalijulkaisuja, jos Miller nyt loistokkaalta Hollywood-uraltaan kerkiää palaamaan käsikirjoitusväriliitujensa ääreen.

Näinhän se olikin. Kiitokset Ramille tarkennuksesta. En enää muistanut tuota Batman and Robin -lehteä.

Toisinaan kyllä toivoo, että Miller pidettäisiin kaukana niin sarjakuvista kuin leffoistakin. Uskomatonta, että tekeleiden taso jatkaa vain laskuaan. Uskomattomammaksi tilanne vielä muuttuu, kun vertaa miehen aikaansaannoksia Alan Moore tekeleisiin. Molemmathan aloittivat maailmanvalloituksen samoihin aikoihin, mutta toinen pitää tasonsa ja toinen vetää sen vessanpöntöstä.
Otsikko: Vs: DC:n All-star -linja
Kirjoitti: Doctor Phantomizer - 10.12.2009 klo 20:08:32
Uskomattomammaksi tilanne vielä muuttuu, kun vertaa miehen aikaansaannoksia Alan Moore tekeleisiin. Molemmathan aloittivat maailmanvalloituksen samoihin aikoihin, mutta toinen pitää tasonsa ja toinen vetää sen vessanpöntöstä.

Eniten minua hämmästyttää se, että toisin kuin omien virheidensä vuoksi (omien sanojensa mukaan) robotin lailla uutta megahyperhehkutusketkutus teosta tekemään lähtevä Alan Moore, on Miller keskittynyt tekemään myös pienempiä töitä (esim. Hard Boiled ), ja silti homma romahtaa käsiin. Joudumme vain toivomaan, että Millerin TDK2 ja Batman & Robin ovat vain pelkkä omituinen moka, ja Batman: Holy terro! tai mikä se nyt oli korjaa potin. Pahalta tosin näyttää...Arvostelusta:

Lainaus
Silloinhan tulee täyteen 60 vuotta Batmanin ensiesiintymisestä Suomessa.

Ottaen huomioon tuon surkean menestyksen taipaleen aikana, voisi sanoa, että Jokerin täyttämät pyöreät vuodet ovat isompi juhlanaihe...

Lainaus
Kuten Millerin muissakin Batman-tarinoissa Teräsmiehen ja Batmanin suhde on täynnä kärhämää. Teräsmies esitetään tollona ohjeiden seuraajana, jota Batman ei voi sietää.

Ilmiö on muidenkin kuin Millerin käyttämä. Se tuli esiin ensimmäistä kertaa John Byrneltä, ja viimesin Suomessa nähty viite taisi olla "Kuolema kulkee suvussa" tarinassa tai sitten joissakin Teräsmies lehdissä.

Lainaus
Kummastusta herättää myös kiroaminen ja melko suoraan esitetty seksi.

Batmanissä seksin käsittely on vielä ihan normaalia.
Mutta kiroaminen ei, ja se oli hahmon kannalta liioiteltua ja rumaa.

Otsikko: Vs: DC:n All-star -linja
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 10.12.2009 klo 21:25:54
Tykkäsin tmielosen arvostelusta kovasti, vaikka en ole vielä lukenut tätä kokoelmaa. Millerin puutteet on analysoitu hyvin.

Supersankareista enemmän tietävät tajuavat, että tmielone viittaa otsikollaan "Mitä tapahtui tulevaisuuden miehelle?" Alan Mooren klassiseen Teriksen tulevaisuutta käsittelevään tarinaan, joka on julkaistu Teräsmies 12/86:ssa ja Alan Mooren DC-sankarit -kirjassa. Mutta "tulevaisuuden mies" on minusta kyllä Teriksen lempinimi.
Otsikko: Vs: DC:n All-star -linja
Kirjoitti: Jarkko Sikiö - 10.12.2009 klo 22:45:53
Mutta "tulevaisuuden mies" on minusta kyllä Teriksen lempinimi.

Onhan se, mutta minustakin otsikointi oli oivaltava veto Mieloselta!
Otsikko: Vs: DC:n All-star -linja
Kirjoitti: tmielone - 11.12.2009 klo 09:07:39
Tykkäsin tmielosen arvostelusta kovasti, vaikka en ole vielä lukenut tätä kokoelmaa. Millerin puutteet on analysoitu hyvin.

Supersankareista enemmän tietävät tajuavat, että tmielone viittaa otsikollaan "Mitä tapahtui tulevaisuuden miehelle?" Alan Mooren klassiseen Teriksen tulevaisuutta käsittelevään tarinaan, joka on julkaistu Teräsmies 12/86:ssa ja Alan Mooren DC-sankarit -kirjassa. Mutta "tulevaisuuden mies" on minusta kyllä Teriksen lempinimi.

Kiitoksia! Mukavaa, että otsikko on herättänyt huomiota. Alun alkaen otsikko oli muotoa "WTF, Frank?", mutta ymmärrettävistä syistä päätin muotoilla sitä tyylikkäämmäksi. Seuraava versio otsikosta oli "Mitä tapahtui Frank Millerille?", mutta se kuulosti jotenkin kankealta, enkä tiedä olisiko ihmisille tullut mieleen tuo Teräsmies-kytkentä. Eli en viittaa "tulevaisuuden miehellä" Batmaniin vaan Milleriin, jolla oli vielä kymmenen vuotta sitten edessään lupaava tulevaisuus.

Tietysti otsikon voi tulkita myös sitä kautta, että teoksessa käsitellään Batmania, jonka tulevaisuus on jo tiedossa, eli tulevaisuuden miehen aiempia seikkailuita. Tämä versio ei kuitenkaan tunnu oikein sopivan "Ensimmäisen vuoden" ja "Yön Ritarin paluun" väliin, sillä hahmo on hyvin erilainen kuin noissa kahdessa tarinassa. Ensimmäinen vuosi esittää Batmanin maanläheisenä ja tolkullisena, kun taas Yön Ritarissa hän on tyly fasisti. Voin uskoa, että hahmo voi tuollaisesta lähtökohdasta kehittyä tuollaiseen lopputulokseen, mutta se, että hän on tuolla välillä ollut naureskeleva, autolleen puhuva sekopää ei oikein istu kuvioon.

Alkaa menenään jo ylitulkinnan puolelle, joten parempi lopettaa tähän. Mukava kuitenkin kuulla, että otsikointi on herättänyt ajatuksia.

Eniten minua hämmästyttää se, että toisin kuin omien virheidensä vuoksi (omien sanojensa mukaan) robotin lailla uutta megahyperhehkutusketkutus teosta tekemään lähtevä Alan Moore, on Miller keskittynyt tekemään myös pienempiä töitä (esim. Hard Boiled ), ja silti homma romahtaa käsiin. Joudumme vain toivomaan, että Millerin TDK2 ja Batman & Robin ovat vain pelkkä omituinen moka, ja Batman: Holy terro! tai mikä se nyt oli korjaa potin. Pahalta tosin näyttää...

En kyllä pitäisi kaikkia Mooren töitä megahyperhehkutusketkutuksina. Esimerkiksi Top 10 ja Smax olivat melko peruskauraa, mutta erittäin hyvin tehtyä peruskauraa. Tuntuu, että Miller on jämähtänyt omaan rankistelu-noir-pullistelu-tyyliinsä ja se on tärkeämpää kuin tarina. Moore sen sijaan muistaa myös aina kertoa sen tarinan. Vähän aikaa sitten luin herran runoileman LOEG: Black Dossierin ja vaikka teos oli aikamoinen sillisalaatti, niin siinä oli kuitenkin kiinnostava tarina.

Luin myös TDK2:n uudelleen ennen arvostelun väsäämistä ja pitää myöntää, että se oli parempi kuin muistin. Taide näytti pahalta, mutta jutussa oli sentään juoni.


Ottaen huomioon tuon surkean menestyksen taipaleen aikana, voisi sanoa, että Jokerin täyttämät pyöreät vuodet ovat isompi juhlanaihe...

Surkea menestys ehkä myynnillisesti, mutta ei välttämättä laadullisesti. Jokerin pyöreitä vuosia en muistanutkaan. Hyvä huomio. Ehkä meitä hellitään ensi vuonna jollain Jokeri-aiheiselle erikoisjulkaisulla. Azzarellon Joker voisi olla kohtuuhyvä vaihtoehto, vaikkei se mikään maataräjäyttävä lukukokemus ollutkaan.

Ilmiö on muidenkin kuin Millerin käyttämä. Se tuli esiin ensimmäistä kertaa John Byrneltä, ja viimesin Suomessa nähty viite taisi olla "Kuolema kulkee suvussa" tarinassa tai sitten joissakin Teräsmies lehdissä.

Toisaalta meillä on myös World's Finest- ja JLA-tarinat sekä Loebin Superman/Batman, joissa herrat ovat ylimmät ystävät.

Batmanissä seksin käsittely on vielä ihan normaalia.
Mutta kiroaminen ei, ja se oli hahmon kannalta liioiteltua ja rumaa.

Niin, TDK2:n sivuillahan Teräsmies saattoi Ihmenaisen tiineeksi, joten All Star Batmanin teot olivat siihen verrattuna aika mietoa. Muiden kirjoittajien toimesta seksiin on kyllä viitattu jonkin verran hienovaraisemmin (Ainakin oman, rajatun, lukukokemukseni perusteella). Minua taas tuo kirjoilu ei niin vaivannut. Ehkä, kymppinumero olisi saattanut muuttaa mielipidettä.
Otsikko: Vs: DC:n All-star -linja
Kirjoitti: Korro - 11.12.2009 klo 18:30:07
Tarkoittanee varmaankin Millerin ja Leen juoksun jatkoa. Siitähän on vielä julkaisematta USA:ssa numero tai pari.

Kyllä,toivon mukaan ensi__vuonna tulisi loputkin ilmestyneet numerot kova__kantisina.

Otsikko: Vs: DC:n All-star -linja
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 12.12.2009 klo 15:45:59
Eli en viittaa "tulevaisuuden miehellä" Batmaniin vaan Milleriin, jolla oli vielä kymmenen vuotta sitten edessään lupaava tulevaisuus.

Selvä, luulin, että viittasit Batmaniin ja kaipasin ehkä pientä sanojen muuttamista, mutta silti niin vähäistä, että alkuperäisen Teräsmies-otsikon tunnistaisi. Otsikkosi oli kekseliäs.
Otsikko: Vs: DC:n All-star -linja
Kirjoitti: Doctor Phantomizer - 12.12.2009 klo 19:37:13
Otsikkosi oli kekseliäs.

Oli kyllä. Ehkä tosiaan vaikeasti tajuttava. Tulevaisuuden kirjoittajassa tosin esimerkiksi ei olisi ollut samaa kohtalokasta soundia...
Otsikko: Vs: DC:n All-star -linja
Kirjoitti: Petteri Oja - 14.12.2009 klo 12:37:28
Batman & Ihmepoika Robin -kirjan parissa viihtyi ihan kohtalaisesti, ja se jopa hieman parani loppua kohden Jokerin ja Vihreän Lyhdyn esiintymisten myötä. Batmaninkin toiminnalle yritetään lopulta antaa edes jonkinlaisia järkisyitä.

Silti olo kirjan lukemisen jälkeen oli hieman kuin olisi katsonut kovan pornoleffan lapsuudensankareistaan. Likaista.
Otsikko: Vs: DC:n All-star -linja
Kirjoitti: Anonyymi - 03.04.2010 klo 22:45:36
Millerin ja Leen juoksun piti tosiaan olla 12 numeroa. Mutta saas nähä, päästäänkö sinne saakka milloinkaan.

Ei päästä, mutta jatkoa tulee ensi vuonna.

Dark Knight: Boy Wonder (http://www.comicbookresources.com/?page=article&id=25536)

On luvattu helmikuusta alkaen kuusi numeroa kuukauden välein. Näkis vaan.
Otsikko: Vs: DC:n All-star -linja
Kirjoitti: Janne - 01.11.2010 klo 08:46:12
Batman ja Ihmepoika Robin on vihdoin luettu. Olin mennyt lukemaan arvostelun etukäteen ja se vaikutti ennakko-odotuksiin. Ehkä siksi lukukokemus oli ennakoitua parempi. Mutta kyllä se häiritsi, että Batman ja muutama muukin oli kuvattu sadistiksi. Ei ihme, että muut supersankarit olivat hermona. Koko ajan toivoin, että joku selitys tulee tai että Robin olisi kuvitellut omiaan. Ja ihan viimeisillä sivuilla valoa tunnelin päässä olikin näkyvissä. vaikka opus ei vastannutkaan käsitystäni Batmanista, johon en ole kovin syvällisesti perehtynyt, niin kyllähän tämä kieltämättä kiintoisa ja viihdyttävä oli. Leen kuvitus oli ihan ykköstä.

Gaimanin Viimeinen Batman puolestaan oli paha pettymys. Pahin mitä sarjakuvasta voi sanoa, on "tylsä". Ja tylsä se minusta oli.
Otsikko: Vs: DC:n All-star -linja
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 07.06.2012 klo 10:18:29
Ohhoh! Egmontin blogin keskustelussa sanotaan (http://blogi.egmontkustannus.fi/2012/02/20/sarjakuvan-riemua-toukokuussa-tarahtaa/#comments), että All-Star Superman on tulossa suomeksi vielä tänä vuonna.
Otsikko: Vs: DC:n All-star -linja
Kirjoitti: koivumäki - 07.06.2012 klo 11:35:59
Ohhoh! Egmontin blogin keskustelussa sanotaan (http://blogi.egmontkustannus.fi/2012/02/20/sarjakuvan-riemua-toukokuussa-tarahtaa/#comments), että All-Star Superman on tulossa suomeksi vielä tänä vuonna.

Jep, näin on näreet!
Otsikko: Vs: DC:n All-star -linja
Kirjoitti: Petteri Oja - 07.06.2012 klo 11:49:23
Loistavaa! Se on paras Teräsmies-tarina ikinä.
Otsikko: Vs: DC:n All-star -linja
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 07.06.2012 klo 13:23:57
Olen samaa mieltä, että se on parasta Teristä ilmoisna ikinä. Kiitos! Tämä myydään varmasti nopeasti loppuun, mikäli painos on sama kuin keskimääräisessä kovakantisessa kokoelmassa. Lupaudun heti ostamaan kaksi, toisen lahjaksi, ja kaverini tekee samoin.
Otsikko: Vs: DC:n All-star -linja
Kirjoitti: Tina DeMona - 07.06.2012 klo 15:27:28
Heetkonen, onkos tämä nyt se sama setti, mitä oli niissä DC-spesiaaleissa vähän silloin aikoinaan? En ole mikään Teris-fani, mutta se muistaakseni vaikutti kyllä ihan mielenkiintoiselta.
Otsikko: Vs: DC:n All-star -linja
Kirjoitti: Petteri Oja - 07.06.2012 klo 15:59:45
Joo, mutta muistaakseni sitä ei julkaistu Suomessa loppuun asti.
Otsikko: Vs: DC:n All-star -linja
Kirjoitti: koivumäki - 07.06.2012 klo 16:49:07
Joo, mutta muistaakseni sitä ei julkaistu Suomessa loppuun asti.

Näin on. Ensimmäiset kahdeksan osaa tulivat lehdissä, nyt samoissa kansissa myös loput neljä suomentamatonta.
Otsikko: Vs: DC:n All-star -linja
Kirjoitti: Tina DeMona - 07.06.2012 klo 19:34:59
Pitää hankkia.
Otsikko: Vs: DC:n All-star -linja
Kirjoitti: Doctor Phantomizer - 08.06.2012 klo 06:50:09
Täytyy hankkia. Sitten voinkin jo melkein heittää divariin ne lehdet...
Otsikko: Vs: DC:n All-star -linja
Kirjoitti: Anonyymi - 27.07.2012 klo 23:00:06
Minultakin voi kysellä noita DC-spessuja.
Otsikko: Vs: DC:n All-star -linja
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 11.09.2012 klo 14:40:17
Sitä se yhteispainatus voi teettää, siis painomokia kielen kanssa. Yhteispainatus muiden Egmont-maiden kanssa muuten selittänee tätä Suomen Egmontin runsasta kirjatarjontaa.

Ostin Teris-kirjan ja vilkaisin, että kaikki sivut olivat suomenkieliset. Sivut ja värit ovat nautittavan kirkkaat; DC-spesiaalien All-Star-jaksojen tuhnuiset sivut ovat onneksi enää vain paha muisto. Mahtavaa saada tämä kokonaisuus nyt kokonaan suomeksi! En ole lukenut tarinan loppua edes englanniksi.

Minusta kirjalla kyllä pitäisi olla tarkempi nimi kuin pelkkä ”Teräsmies”. Nyt teos on vaikea yksilöidä; joutuu esim. sanomaan ”Se All-Star-Teris-kirja” tai ”se vuoden 2012 Teris-kovakantinen”.

”All-Star”-sanaa on tietysti vaikea kääntää. Esimerkiksi ”Tähtijoukkueen Teräsmies” tai ”Suurimpien tähtien Teräsmies” ei kuulosta hyvältä. Ehkä nimi olisi voinut ”Tähtien Teräsmies”? ”Tähdet” viittaisivat tunnettujen hahmojen ohella avaruuteen, jossa Teris liikkuu kuin kotonaan.

Kirjan takakannessa lukee otsikkona ”Täydellinen Teräsmies”. Mielestäni sekin olisi ollut oikein hyvä nimi julkaisulle.
Otsikko: Vs: DC:n All-star -linja
Kirjoitti: vekka_of_savo - 11.09.2012 klo 14:47:03
Sitä se yhteispainatus voi teettää, siis painomokia kielen kanssa. Yhteispainatus muiden Egmont-maiden kanssa muuten selittänee tätä Suomen Egmontin runsasta kirjatarjontaa.

Ostin Teris-kirjan ja vilkaisin, että kaikki sivut olivat suomenkieliset. Sivut ja värit ovat nautittavan kirkkaat; DC-spesiaalien All-Star-jaksojen tuhnuiset sivut ovat onneksi enää vain paha muisto. Mahtavaa saada tämä kokonaisuus nyt kokonaan suomeksi! En ole lukenut tarinan loppua edes englanniksi.

Minusta kirjalla kyllä pitäisi olla tarkempi nimi kuin pelkkä ”Teräsmies”. Nyt teos on vaikea yksilöidä; joutuu esim. sanomaan ”Se All-Star-Teris-kirja” tai ”se vuoden 2012 Teris-kovakantinen”.

”All-Star”-sanaa on tietysti vaikea kääntää. Esimerkiksi ”Tähtijoukkueen Teräsmies” tai ”Suurimpien tähtien Teräsmies” ei kuulosta hyvältä. Ehkä nimi olisi voinut ”Tähtien Teräsmies”? ”Tähdet” viittaisivat tunnettujen hahmojen ohella avaruuteen, jossa Teris liikkuu kuin kotonaan.

Kirjan takakannessa lukee otsikkona ”Täydellinen Teräsmies”. Mielestäni sekin olisi ollut oikein hyvä nimi julkaisulle.

Tai miksei vain All-Star, sillä kyllähän nuo elokuvien nimetkin jätetään melkein pääsääntöisesti kääntämättä. All-Star voisi olla suomeksi jotain "tähdistö"-suuntaista, vrt. All-star game -> tähdistöottelu. Tässähän tuolla käsittääkseni tarkoitetaan juuri sarjakuvan tekijöitä...
Otsikko: Vs: DC:n All-star -linja
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 11.09.2012 klo 15:16:24
Tai miksei vain All-Star, sillä kyllähän nuo elokuvien nimetkin jätetään melkein pääsääntöisesti kääntämättä. All-Star voisi olla suomeksi jotain "tähdistö"-suuntaista, vrt. All-star game -> tähdistöottelu. Tässähän tuolla käsittääkseni tarkoitetaan juuri sarjakuvan tekijöitä...

Jees, elokuvien nimiä jätetään nykyään paljon kääntämättä. Kääntämisessä voi hävitä tuotenimi tai sanaleikki.

Totta, All-Star-lehdet perustettiin huippunimien varaan. Itselläni tosin tuli ”All-Starista” mieleen, että näissä seikkailuissa esiintyvät suurimmat hahmot.

”Tähdistön Teräsmies” on minusta ok, jos esi- tai jälkipuheessa selitetään perttiperuslukijalle keihin ”tähdistö” viittaa. Tässä kirjassahan on lopussa lyhyet tekijöiden esittelyt.
Otsikko: Vs: DC:n All-star -linja
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 11.09.2012 klo 17:53:27
Nyt huomasin, että Teris-kirjan loppupuolella selitetään All-Star-nimeä. Artikkelissa mainitaan ensiksi, että DC julkaisi 40-luvulla All-Star Comics -lehteä, jossa ”All-Star” viittasi suurimpiin supersankareihin. Muutaman vuoden takaisessa All-Star-linjassa nimi puolestaan viittasi sarjakuva-alan tähtiin. Mutta Grant Morrison otti All-Star Superman -kertomukseensa kolmannen merkityksen, sen, että sana viittaa itse Terikseen, joka on kuin eeppinen jumalolento. ”All-Star” on tässä nimessä siis merkityksessä ”täystähtinen” (minun kömpelö ilmaukseni). Kannessa Teris laskeutuukin taivaalta alas valossa kuin messias.

On tämä upea kirja. Mutta lopun esittelyissä on kummallisen pientä fonttia. Sama vika on mielestäni Mustis-näkkäreissäkin.
Otsikko: Vs: DC:n All-star -linja
Kirjoitti: Doctor Phantomizer - 11.09.2012 klo 19:34:27
Jos nyt välttämättä pitäisi kehittää joku muu nimi kuin All-Star Teräsmies, niin minusta "Grant Morrisonin Teräsmies" olisi ihan passeli nimi. Sillä voisi samalla ounastaa jatkoa mikäli muut Morrisonin Teräsmiehet julkaistaisiin. Mutta Teräsmies nimi on ihan hyvä, koska Batman & Ihmepoika Robin:kin oli vain hahmokaksikon nimellä.
Otsikko: Vs: DC:n All-star -linja
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 18.09.2012 klo 15:01:55
All-Star luettu. Loistavasti kirjoitettu huima kokonaisuus. Vaikka Teris oli eeppinen sankari, hän oli silti haavoittuva.
Teriksen 12 urotyötä jäivät vähän vaivaamaan, siis se mitä ne olivat. No, ne löytyivät netistä helposti Grant Morrisonin haastattelusta (http://www.newsarama.com/comics/100822-Morrison-All-Star2.html). Kun luin sen, lukukokemukseni syveni edelleen.

Morrison mainitsee haastattelussa, että tarinan viimeisessä osassa (suomalaisen kirjan s. 287) Luthor ratkaisee tietämättään aiemmin esitetyn haikuongelman (s. 84). Luthor sanoo suomennoksessa: ”Pelkät ajatukset valjastavat luonnon perusvoimat yhteen”. Harmi kun suomennoksessa rivit ja tavut eivät täsmää haikuun. Kaikkia Morrisonin jippoja ei voi huomata, mutta tämä haastattelu on ollut netissä kauan. Tosin englannin kielessä haiku on vapaampi termi (http://en.wikipedia.org/wiki/Haiku_in_English) kuin japanissa ja suomessa (http://teppo.tv/haikueditori/haiku.html). Haastattelun mukaan Morrison laittoi tuohon haikuun vain 14 tavua eikä perinteiset 17.

Lukekaa ihmeessä tämä kaunis, monin tavoin ainutlaatuinen Teris-tarina, jos se ei jo ole tuttu.
Otsikko: Vs: DC:n All-star -linja
Kirjoitti: koivumäki - 18.09.2012 klo 18:17:23
Morrison mainitsee haastattelussa, että tarinan viimeisessä osassa (suomalaisen kirjan s. 287) Luthor ratkaisee tietämättään aiemmin esitetyn haikuongelman (s. 84). Luthor sanoo suomennoksessa: ”Pelkät ajatukset valjastavat luonnon perusvoimat yhteen”. Harmi kun suomennoksessa rivit ja tavut eivät täsmää haikuun. Kaikkia Morrisonin jippoja ei voi huomata, mutta tämä haastattelu on ollut netissä kauan.

No peijakas, tämä jäi kyllä tajuamatta, vaikka jälkeenpäin ajateltuna kyseessä onkin ihan ns. selvä juttu. Kirjan suomentamisessa ja tekemisessä oli suht' paljon muita ongelmakohtia, jotka näemmä sitten verottivat aivotoiminnan tehoa esimerkiksi tämän asian osalta.
Otsikko: Vs: DC:n All-star -linja
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 18.09.2012 klo 21:54:03
Ei tuota seikkaa varmaan helposti hoksaa, koska englanninkielisessä haikussa on vähemmän tavuja. Minulla tuo osui silmiin vain koska se kerrottiin tuossa haastattelussa.

Runsaat viittaukset, teknojargon ja bizarrojen puhe olivat varmasti haastavat kääntää. En huomannut kielessä mitään häiritsevää, päinvastoin.
Otsikko: Vs: DC:n All-star -linja
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 06.10.2012 klo 20:59:32
Hienoa uutta Teräsmiestä mainostetaan (http://blogi.egmontkustannus.fi/2012/10/03/terasmiehen-12-viimeista-urotekoa/) Egmontin blogissa.

Kirjoitan tästä ”Tähdistön Teräsmiehestä” arvostelun Kvaakiin heti kun ehdin. Se on melkein valmis, mutta hiominen menee ensi viikon alkupuolelle kun on paljon muutakin tekemistä.

Sitä odotellessa voitte lukaista vaikkapa Rami Rautkorven hyvät vanhat arvostelut DC-spesiaaleissa olleista All-Star-Teräsmiehen osista 1 - 8 (http://terasmieselaa.sarjakuvablogit.com/tag/all-star/) hänen Teris-blogistaan. Jutussahan on yhteensä 12 osaa. Tuolla on runsaasti muitakin ihailtavan analyyttisiä Teris-kritiikkejä.
Otsikko: Vs: DC:n All-star -linja
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 09.10.2012 klo 16:45:43
Teräsmies-kirjan arvostelu (http://www.kvaak.fi/naytajuttu.php?articleID=1823) on nyt julkaistu etusivulla.

Skannaamissani kuvissa on epätarkkuutta, mutta se johtuu huonoista kuvanpienennystaidoistani eikä itse kirjasta. Pahoittelen.
Otsikko: Vs: DC:n All-star -linja
Kirjoitti: Anonyymi - 09.10.2012 klo 17:02:47
Yksi moderni tapa käsitellä Teräsmiestä olisi että eikö häntä paina syyllisyys kun hän on huomattavan osan ajastaan Clark Kentinä eikä sinä aikana auta ihmisiä.

Jo Curt Swanin aikaan tuli yksi tämäntapainen tarina, mutta se tuntui jäävän vähän puolitiehen. SIinä ei edes puhuttu Clark Kentistä mitään. Teräsmies ei vain ehtinyt kaikkialle.

Teräsmiehestä on niin monia versioita jo, ettei silloin jo päätäni vaivannut dilemma ole enää samalla tavalla ajankohtainen kuin ennen.

Vähän samaan asiaan viittasi All-Starin kirjoittaja jo 80-luvulla Animal Manissa. Nimihenkilö kohtasi ohimennen Teräsmiehen jonka piti taas mennä apuun johonkin katastrofiin kesken jutustelun.
Otsikko: Vs: DC:n All-star -linja
Kirjoitti: tmielone - 09.10.2012 klo 22:41:11
Tuollaista pohdintaa voisi laajentaa vielä siihen suuntaan, että miten Teris valitsee ketä auttaa ja ketä ei.  Helpostihan kaksi katastrofia voi tapahtua yhtä aikaa kun temmellyskenttänä on koko maapallo, joten miten sankarimme suorittaa valinnan? Onko perusteena katastrofien etäisyydet, uhattujen ihmisten määrä, kansalaisuus vai mikä?

Tai ehkä tuo on jo tehty. En niin tarkkaan tunne Teriksen tarinoita. Minusta hän on aina ollut liian täydellinen ja kaikkivoipainen, joten ei ole tullut niin tarkkaan seurattua.
Otsikko: Vs: DC:n All-star -linja
Kirjoitti: Anonyymi - 09.10.2012 klo 23:10:12
Yleensäkin siinä ei ole järkeä että Teräsmies on Clark Kent. Luthor oli Byrnen aikana oikeilla jäljillä. Silloinhan isä ja äiti Kent olivat elossa ja salainen henkilöllisyys suojeli heitä.

Ja kun Clark Kentin ystävät ovat samoja kuin Teräsmiehellä, ei heitäkään varten tarvitse pitää salaista henkilöllisyyttä.

Stan Lee kertoi Alter Egossa viime vuonna (tai haastattelu taisi olla jo vuodelta 2005), että hänestä salaiset henkilöllisyydet olivat typeriä. Siksi Ihmenelosissa asia oli toisin. Sitten taas kaikilla seuraavilla hänen luomuksillaan oli sellaiset. Martin Goodmanin vaatimuksesta. Univormuistakaan Stan ei pitänyt. Ihmenelosille sellaiset tulivat kolmannessa numerossa. Salaisia henkilöllisyyksiä ei väsätty jälkikäteen, vaikka varhainen promokuva näyttikin Reedillä ja Suella naamiot. Mallia Yksinäinen ratsastaja.
Otsikko: Vs: DC:n All-star -linja
Kirjoitti: Sampsa_G - 09.10.2012 klo 23:55:28
Mark Waidin Irredeemable sarjassahan on tämä Teräsmies-analogi Plutonian, joka murtuu kaiken sen paineen alla mitä maailma hänen hartioilleen säilyttää. Eiköhän sekin ole tosin sisällytetty siihen Kansasilaiskasvatukseen, että "Poika kaikkea ei aina vaan kerkiä tekemään."
Otsikko: Vs: DC:n All-star -linja
Kirjoitti: Curtvile - 10.10.2012 klo 00:11:32
Waidin Plutonianhan on Teräsmiestä ja Actonia ("valta turmelee, absoluuttinen valta turmelee absoluuttisesti") sekoittava keitos ja Plutonianin murtuminen johtuu siitä miten ihmiset jättivät vastuunsa "jos me kämmätään Plutonium paikkaa kyllä" tyylisesti.

Selitykseni ei tee oikeutta Waidin sarjalle.

Clark Kentin minään on monta syytä. Sangen osuva löytyi Kill Billin loppuosasta jossa analyysi ei ollut lajillemme niin mairitteleva "näin Teräsmies meidät näkee", mutta hyvätapainen, hiljainen hiukan nössö Kent on lähestyttävämpi ja samaistuttavampi kuin aurinkojumala.
Toimittajan ammatti on myös paitsi oman ajankohtansa myös nykyisin osa Teräsmiehen   hahmoa, neljännellä valtamahdilla on kyky vaikuttaa vox populiin, nostaa epäkohtia esiin tai koettaa pelastaa maailmaa vaikuttamalla (propagandalla superhypnoosin sijaan?) mielipiteisiin.

Ja tietty Lois Lanen kautta. Nykyisinhän tämä elämänsara on muokattu/vaihdettu toiseen vahvaan naishahmoon.
Otsikko: Vs: DC:n All-star -linja
Kirjoitti: Lönkka - 10.10.2012 klo 17:25:11
Stan Lee kertoi Alter Egossa viime vuonna (tai haastattelu taisi olla jo vuodelta 2005), että hänestä salaiset henkilöllisyydet olivat typeriä.
Donald Blake anyone?
Ja eikös Tony Starkin henkilöllisyys ollut myös alunperin salainen?
Onhan noita...

Steve Rogersin henkilöllisyyttä ei parhaalla tahdollakaan kyllä voi laittaa Stanin piikkiin.
Otsikko: Vs: DC:n All-star -linja
Kirjoitti: X-men - 10.10.2012 klo 19:35:04
Tuollaista pohdintaa voisi laajentaa vielä siihen suuntaan, että miten Teris valitsee ketä auttaa ja ketä ei.  Helpostihan kaksi katastrofia voi tapahtua yhtä aikaa kun temmellyskenttänä on koko maapallo, joten miten sankarimme suorittaa valinnan? Onko perusteena katastrofien etäisyydet, uhattujen ihmisten määrä, kansalaisuus vai mikä?

Tai ehkä tuo on jo tehty. En niin tarkkaan tunne Teriksen tarinoita. Minusta hän on aina ollut liian täydellinen ja kaikkivoipainen, joten ei ole tullut niin tarkkaan seurattua.

On niitä valintoja jokunen ollu mutta lopputulos on ollut että Teris on hoitanut molemmat katastrofit samalla kertaa.
Otsikko: Vs: DC:n All-star -linja
Kirjoitti: Veli Loponen - 10.10.2012 klo 19:49:50
Donald Blake anyone?
Ja eikös Tony Starkin henkilöllisyys ollut myös alunperin salainen?
Onhan noita...
Joo, Starkin henkilöllisyys oli salainen. Olen lueskellut tässä Essential Avengers ykköstä ja siinä aika usein painotetaan, että Kostajat eivät paljasta siviilihenkilöllisyyttään edes Kostaja-tovereille.
Otsikko: Vs: DC:n All-star -linja
Kirjoitti: X-men - 10.10.2012 klo 19:53:49
Joo, Starkin henkilöllisyys oli salainen. Olen lueskellut tässä Essential Avengers ykköstä ja siinä aika usein painotetaan, että Kostajat eivät paljasta siviilihenkilöllisyyttään edes Kostaja-tovereille.

Ja Gyrichin aikaan Ms Marvel ei halunnut antaa sormenjälkiään rekisteriin koska olisi paljastunut (olisi voinut paljastua) että tämä on ilmavoimien upseeri ja vuosia myöhemmin henkilöllisyys oli jo laajahkossa tiedossa.
Otsikko: Vs: DC:n All-star -linja
Kirjoitti: Anonyymi - 10.10.2012 klo 20:07:47
Donald Blake anyone?
Ja eikös Tony Starkin henkilöllisyys ollut myös alunperin salainen?
Onhan noita...


Niinhän minä juuri sanoin että Ihmenelosten jälkeen kaikilla seuraavilla Stan Leen luomuksilla oli salaiset henkilöllisyydet. Jopa Liekillä omassa sarjassaan, vaikka Ihmenelosissa ei. Olikohan se kettuilua Martin Goodmanille?