Kvaak.fi - keskustelu

Kvaak.fi => Ajankohtaista => Aiheen aloitti: Anonyymi - 19.05.2013 klo 13:08:02

Otsikko: Kvaak on kymmenvuotias
Kirjoitti: Anonyymi - 19.05.2013 klo 13:08:02
Kiireinen Setä Kvaak muistelee:

http://www.kvaak.fi/index.php?articleID=1937

Onnittelut tähän näin.
Otsikko: Vs: Kvaak on kymmenvuotias
Kirjoitti: Doctor Phantomizer - 19.05.2013 klo 13:37:31
Setä Kvaak silinterihattu voisi olla komea tämän vuoden sarjakuvafestareilla.
Otsikko: Vs: Kvaak on kymmenvuotias
Kirjoitti: X-men - 19.05.2013 klo 19:52:10
hyvää synttäriä ja liuta lisää.
Otsikko: Vs: Kvaak on kymmenvuotias
Kirjoitti: tertsi - 19.05.2013 klo 20:58:04
Aika on kulunut todella nopeasti.
Vaikka nyt kun muistelen, niin meillä ei tainnut töissä tuohon aikaan olla vielä edes Adoben ohjelmia.
Otsikko: Vs: Kvaak on kymmenvuotias
Kirjoitti: Doctor Phantomizer - 20.05.2013 klo 00:07:56
Tänä vuonna tulee myös täyteen 5 vuotta siitä kun minä tulin Kvaakkiin. Olen julkaissut parhaimpien käymieni keskustelujen ajatuksia artikkelimuodossa. Lisännyt myös joitakin ajatuksia, joita on kertynyt tuon jälkeen muista keskusteluista tai arvosteluista tai kritiikistä internetissä ylipäätään. Olen kertonut noissa yleensä tiiviistii omin sanoin ajatuksia joita keskustelussa nousi itselle uudeksi asiaksi, ja mikä oli muiden mielestä se kiehtova minun uusi ajatus, mistä halusivat kuulla enemmän. Olen myös toisinaan vain kopioinut omia viestejäni suoraan blogiini. Näistä olen muodostanut eräänlaisia arvosteluja, kolumneja jne. blogiini. Tarkoitus olisi huipentaa 5 vuotias taipaleeni Kvaakissa ja blogissani.

Samalla luonnollisesti juhlistan tällä Kvaakin klymmenvuotista taipaletta. Ja tämä siis koko vuoden ajan. Alkoi vuoden alussa, ja jatkuu sitä mukaan kun jaksan selata viestejäni läpi. 2 viimesintä vuotta on jo käyty läpi. Menen aina tuonne alkupuoleen asti. Mutta veikkaan että sieltä alusta ei taida hirveän hyviä kirjoituksia löytyä. Siispä olen päättänyt huipentaa artikkelin kertomalla Kvaakin pahimmat idioottimaisuudet mitä olen päästänyt suustani ensimmäisen 2 vuoden aikana, ja syväanalysoivasti ruoskia itseäni näistä typeryksistä. Koko homman ajattelin huipentaa jo 5 vuotta odotuksen alla internetin kolkissa olleen Astonishing X-Men sarjakuvan syväluotaavan arvostelun, jossa kerron tarkalleen mikä kaikki saa sarjassa minut raivon partaalle vielä 3 luku kerran jälkeenkin.

Minä kirjoitan vaikkei kukaan lukisikaan. Blogini teemana siis tämä "Ensimmäiset ymmärryksen 5 vuotta juhlista". Lukekaa! Minä pakotan!
Otsikko: Vs: Kvaak on kymmenvuotias
Kirjoitti: Samuel - 20.05.2013 klo 00:51:02
Kymmenen vuotta on ihan mukava ikä internetsivustolle. Veikkaan, että tämä on vielä pystyssä seuraavien kymmenen vuoden kuluttua.  :)
Otsikko: Vs: Kvaak on kymmenvuotias
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 20.05.2013 klo 11:20:26
Onnea vua!  :D
Otsikko: Vs: Kvaak on kymmenvuotias
Kirjoitti: K.I.P - 20.05.2013 klo 13:44:21
Onnea !
Alansa johtava suomenkielinen portaali.

Otsikko: Vs: Kvaak on kymmenvuotias
Kirjoitti: Hannu - 20.05.2013 klo 14:05:16
Lämpimät onnittelut 10-vuotiaalle Kvaakille!

Huomasin juuri itse roikkuneeni täällä jo yli 8 vuotta. Mitään muistikuvaa minulla ei ole siitä miten päädyin sivuille, mutta sen muistan miksi jäin. Pasoleatin provosoivat kirjoitukset Tex Willerin piirtäjistä suorastaan pakottivat ottamaan kantaa. Noiden aikojen jälkeen keskustelu on sitten sujunut huomattavasti rauhallisemmissa merkeissä. Olen iloinen että aikanaan löysin Kvaakin ja jäin tänne; olen oppinut paljon ja tutustunut uusiin ihmisiin joilla on samoja mielenkiinnon kohteita (muutamia on facebook-frendeinä ja joitakin olen tavannut ihan livenäkin oluttuopin kera).

Kiitokset Isä-Kouvalaiselle ja kaikille Kvaakkilaisille! Tämä on hieno paikka!   
Otsikko: Vs: Kvaak on kymmenvuotias
Kirjoitti: Anonyymi - 20.05.2013 klo 14:11:05
Ja Pasoleatihan häädettiin täältä ihan muista kuin sarjakuvaan liittyvistä syistä. Pyydettiin kauniisti lopettamaan vastenmielinen ja lainvastainen propaganda. Sitten tiukemmin ja lopuksi sanottiin että banni paukkuu jos ei väkivallalla ja verellä uhoaminen lopu.

Ei uskonut.
Otsikko: Vs: Kvaak on kymmenvuotias
Kirjoitti: J.Salo - 20.05.2013 klo 20:56:30
Muistan kuinka vuonna 2003 ystäväni oli todella innoissaan Loikan Vuoksi-sarjakuvasta. Linkitti vitseihin irkissä päivittäin ja kehui sitä kuinka tämä on sitä suomalalaista sarjakuvaa, mitä pitäisi enemmänkin julkaista. Sitä kautta kuulin varmaan Kvaakista ensimmäistä kertaa. Pian tuon jälkeen kävin sarjakuvafestivaaleilla (Aktia-salissa!) ja Kouvalainen jakeli Kvaak.fi-mainoslappuja. 

Liityin näköjään itse jäseneksi loppuvuodesta 2003. Olin tuolloin valmistumassa lukiosta ja mietin mitä elämällä seuraavaksi tekisi. Kursseja ei koulussa oikein enää ollut ja kun kirjoituksetkin (syksy) olivat juuri menneet, niin sitten odotettiin ensin tuloksia, sitten kevään pääsykokeita ja sitten armeijaa.

Siinä oli paljon luppoaikaa, jaksoi kirjoittaa (ja lukea sarjakuvia).

Nyt kun katselen noita kymmenen vuoden takaisia viestejä, niin en oikein tunnista itseäni muuten kuin kiinnostuksen kohteista. Sanotaan että ihmisen keho uudistuu jatkuvasti ja jopa aivot "kierrättyvät" seitsemässä vuodessa. Fyysisestikään minussa ei siis ole enää mitään siitä ihmisestä joka olin 10 vuotta sitten!

Mutta jotain tuosta teini-ikäisestä Juhosta on vielä jäljellä. Olen saanut paljon ystäviä ja kokemuksia näiden foorumeiden kautta. Tätä kautta Solja rekrytoi minut ensin festivaaleille vapaaehtoiseksi, sitten olinkin itse koordinoimassa, yhtäkkiä olin sarjakuvaseuran hallituksessa ja viikko sitten juhlittiin Sarjakuvakeskuksen viisi-vuotissynttäreitä.

Hups.

Jos yksi yksinäinen huuto hienolle ihmiselle pitäisi lähettää (tietenkin Kouvalaisen lisäksi!), niin se olisi Warda Ahmedille, joka niin monta moninaista kertaa näillä foorumeilla pyyteli lähtemään kanssaan baariin sarjakuvaihmisiä tapaamaan, kunnes lopulta myönnyin.

Sillä baarikeikalla ollaan edelleen.


Otsikko: Vs: Kvaak on kymmenvuotias
Kirjoitti: Lurker - 20.05.2013 klo 21:03:20
Onnea kymmenvuotiaalle!

Mutta minne kaikki naiset lähtivät Kvaakista?
Otsikko: Vs: Kvaak on kymmenvuotias
Kirjoitti: Janne Kuusinen - 20.05.2013 klo 21:47:31
Lämpimimmät mahdolliset onnittelut. Kvaak tuottaa laatusisältöä, josta maksaisin.
Otsikko: Vs: Kvaak on kymmenvuotias
Kirjoitti: Korro - 21.05.2013 klo 16:22:47
Kvaak on ainoa fyysinen fooruminetistä kesustelujeni osalta. Kiitos kaikille tasapuolisesti.
Komppaan:'Kokemukset' Niitä täältä olen saannut.
Otsikko: Vs: Kvaak on kymmenvuotias
Kirjoitti: Doctor Phantomizer - 23.05.2013 klo 00:17:56
Joo. Totta. Yksikään sarjakuva, huono tai hyvä ei olisi lukemisen arvoinen ilman Kvaakkia. Jokaisen suosituksen olen lukenut. Välillä on mennyt metsään. Mutta koskaan se ei ole haitannut. Itse ajattelen suosituksia näissä ilmapiireissä eräänlaisena moniulotteisena sosiaalisena hyvän tahdon eleenä. Se on samalla 1) Kiitos tästä keskustelusta. Oli mukava saavuttaa ymmärrys. 2) Olisi mukava saavuttaa enmmän ymmärrystä. Keskustellaan uudestaan. 3) Pysähdyin juuri kiireiltäni auttamaan sinua, toivoisin, että sinä toimisit samoin. Jne.

Ainoa mikä minua häiritsee, on ihmiset jotka ovat lukeneet käytännössä kaiken.
Mutta sitten kuitenkin on mukava huomata, että jotkut ovat tykänneet samoista asioista. Ja jollakin tasolla ymmärtäneet, että mitä toisen päässä liikkuu.
Ajatuksia ei voi lukea, mutta Kvaakissa pääsemme kaikista lähemmäksi sitä.

Yksi ikimuistoisin hetki Kvaakissa oli se, kun yhtä Kvaakkilaista oli kiusattu koulussa.
Me kaikki täällä tiedämme aiheesta jotain. Joko kokemuksen kautta tai lähipiirin tai muun syyn takia. Tuolloin Kvaak oli tuon kiusatun tukena loppuun asti.
Kiusaushan päättyi kiusatun sanojen mukaan siihen, että hän pamautti kiusaajien johtohahmoa turpaan. No, kuulemma teoriassahan tuossa olisi varmaan pitänyt toimia niin, että olisi alentumatta kiusaajan tasolle jotenkin koittanut nolata tämä johtohahmo jotta hänen kaverinsa olisivat lakanneet tukemasta häntä. Mutta meistä kukaan meistä ei tuominut kiusattua ratkaisustaan, tai saarnannut. Se ei olisi auttanut asiaa, vaan pahentanut. Ja me kaikki tiesimme miksi.

Harvoin näkee oikeassa elämässä, Internetissä tai missään muuallakaan vastaavaa.
Kun kadulla joku huutaa apua tilanteessa, jossa joku hullu jahtaa, tai muuta vastaavaa, että kukaan tulisi auttamaan. Ja kun tulee, niin yleensä vain yksi. Hyvällä tuurilla muuta muu saattaa uskaltautua tuon jälkeen. Tilanne hoidettiin tässä tapauksessa alusta loppuun niin kuin se pitäisi hoitaa kadulla. Kaikki paikalla olleet apuun. Keskustelua seuranneetkin auttoivat. He olivat koko keskustelun ajan, jokaisena noina päivänä valmiina kertomaan neuvonsa.
Otsikko: Vs: Kvaak on kymmenvuotias
Kirjoitti: EO - 23.05.2013 klo 01:05:40
Kvaak on ainoa fyysinen fooruminetistä kesustelujeni osalta. Kiitos kaikille tasapuolisesti.
Komppaan:'Kokemukset' Niitä täältä olen saannut.
Täytyy mainita, että Korro on itselle tällä hetkellä yksi Kvaakin valopilkuista. Oikeinkirjoitus ei ole vahvinta alaa, mutta ideat "kirjoitusvirheiden" taustalla ovat sitäkin mielenkiintoisempia.

Liittyy aiheeseen siten, että vastaavia omaperäisiä käyttäjiä ei juurikaan tapaa muilla suomalaisilla foorumeilla, tai jos tapaa heidät ammutaan alas peeloina, häirikköinä tai vastaavina. Asiasisältö on tullut ajankohtaisia aiheita lukuunottamatta luettu ja opittu jo ajat sitten, mutta persoonat ovat ne jotka vetävät takaisin. Siinä sivussa tulee kohdattua lisää asiasisältöä, jota ei enää odottanut kaipaavansa ja jonka perässä ei yksistään palstalla jaksaisi roikkua.

Ellen väärin muista, oma Kvaak-historiani on 6-vuotias. Kaksi pimeänä hetkenä poistettua tunnusta, mutta silti kolmas tuli tehtyä hetken sivusta katsomisen jälkeen. Se on jo jotain, sillä yleensä ensimmäinen luovutus on ollut lopullinen.
Otsikko: Vs: Kvaak on kymmenvuotias
Kirjoitti: Doctor Phantomizer - 23.05.2013 klo 02:27:12
Korron ainoa häiritsevä tekijä on se että hän puhuu jostain ihmeen Lukkimiehestä ympäri Kvaakkia, eikä kukaan tiedä mistä hän puhuu.  ;)

Korro on kyllä aikamoinen veijari. Hänen kanssaan on aina mukava jutella, eikä kirjoitusvirheet tai muut häiritse.Lukkimies kyllä valvottaa minua öisin, ja unilääkket ei auta.
Otsikko: Vs: Kvaak on kymmenvuotias
Kirjoitti: Ainur - 29.05.2013 klo 20:49:09
Onnea kymmenvuotiaalle!

Mutta minne kaikki naiset lähtivät Kvaakista?

Onhan täällä naisia. Liityin Kvaakiin noin 8 vuotta sitten (mutta olen yhä "uusi käyttäjä"). En Ruotsin puolellakaan jaksanut osallistua sarjakuvafoorumeihin kovin aktiivisesti. Kvaak toimii minulle tietopankkina, mutta kynnys osallistua on korkea, koska elävät keskustelusäikeet päivittyvät niin usein ja uusien aloittaminen vaatii perusteellisia taustatutkimuksia. Nytkin etsin keskusteluja Lovecraft-aiheisista sarjakuvista, mutta sopivin ketju oli vuodelta 2003 (ja kirjailijan nimi oli vielä kirjoitettu väärin, noloa nekromantiaa olisi herättää sellainen säie eloon).

Sitten kyseessä voi olla (meikäläisen) perfektionismi, ei halua osallistua ellei ole jotain oleellista sanottavaa.

Paljon hyvää luettavaa täällä on, kyllä lurkkaaminenkin kelpaa.
Otsikko: Vs: Kvaak on kymmenvuotias
Kirjoitti: Anonyymi - 29.05.2013 klo 21:02:11
Vuodelta 2007 se oli. Otsikkoon on nyt korjattu nimi oikein.
Otsikko: Vs: Kvaak on kymmenvuotias
Kirjoitti: Curtvile - 29.05.2013 klo 23:39:11
... Nytkin etsin keskusteluja Lovecraft-aiheisista sarjakuvista, mutta sopivin ketju oli vuodelta 2003 (ja kirjailijan nimi oli vielä kirjoitettu väärin, noloa nekromantiaa olisi herättää sellainen säie eloon).

aiemmin Lovercraft-sarjakuvia? ketjuna tunnettu oli jäänyt päivittämättä moneksi ketjun aiheen kannalta olennaisen sarjakuvan osalta.

Avatarin julkaisema Alan Mooren ja Jacen Burrowsin Neonomicon, Selfmadeheron At the Mountains of Madness(ja lovecraft anthology 1&2 varauksin, saman lafkan The Case of Charles Dexter Ward lukematta) sekä Boom!studiosin Cthulhu Tales ovat minusta tutustumisen arvoisia.

Ja tietty jotakuinkin koko sarjat BPRD:ta ja Hellboy:ta .
Myös Aaron Wiliamsin ja Fiona Staplesin vinkeä North 40 (Image comics) on kokolailla velkaa Mythokselle.

Iä, mitä kohteliammin Iä.
Otsikko: Vs: Kvaak on kymmenvuotias
Kirjoitti: tolppis - 30.08.2013 klo 13:46:05
Minäkin onneton olen ollut täällä häiritsemässä ihmisiä jo, niin, kymmenen vuotta. Välillä olen ottanut pulttia ja ollut hiatuksella ("walking the earth") jonkun tovin mutta aina palannut takaisin. Kymmenessä vuodessa on porukka täällä vaihtunut ilmeisesti myöskin ylläpitäjien keskuudessa ja forumin höpöttäjissä. Paljon on vettä virrannut myös Tolppiksen elossa, joka ei olekaan enää sitä alkuvuosien ankeaa ihmissuhteettomuusvalitusta kun se on muuttunut ankeaksi ihmissuhdevalitukseksi. Sitä se pariutuminen teettää. Nykyään pysyn myös paremmin kärryillä edes niissä vähissä sarjiksissa joita kehtaan ostaa (lue: pystyn ostamaan) kun luen täältä että "ai, tommostakin pullahtanut ulos" kun on meinaan sen verran hämmentävän järjetöntä tuo sarjisten julkaisutahti nykyisin Suomessa että huh huh. Runsaudenpulaa jo.

Mutta: Keep on kvaakin' on!
Otsikko: Vs: Kvaak on kymmenvuotias
Kirjoitti: Sanjo - 09.10.2013 klo 11:18:25
Jaa-a, katsoin profiilistani että olen näemmä rekisteröitynyt tänne 29.09.2003, onhan sitä tullut tovi siis täällä pyörittyä.

Täältä on vuosien varrella tarttunut jokseenkin monta ihan hyvää tärppiä sarjakuvista mitä lukea. Lukutahti on ehkä vuosien varrella hidastunut mutta aika paljon tulee yhä sellaista vastaan mihin ei vain muualla törmäisi tai siis mistään muuten kukaan vinkkaisi.
Otsikko: Vs: Kvaak on kymmenvuotias
Kirjoitti: Jalomaarain - 31.10.2013 klo 20:35:57
Onnea Kvaak!

Vaikka vähemmän tulee kekusteltua, niin miltei joka ilta tulee sarjakuvagallerian  uusimmat työt ja kuukauden haaste- tsekattua. Itsekin roikkunut täällä jo liki 7 vuotta.

Onnea ja pitkää ikää erinomaiselle nettisivustolle!

Otsikko: Vs: Kvaak on kymmenvuotias
Kirjoitti: Tombba - 16.11.2013 klo 22:14:10
No myöhäiset onnittelut nyt sitten Kvaakille näin uudenkin tulokkaan puolesta. Toivon mukaan voin itsekin vielä 10 vuoden päästä täällä sarjiksista sitten keskustella!  ;)
Otsikko: Vs: Kvaak on kymmenvuotias
Kirjoitti: mik-kiss - 31.12.2013 klo 14:22:56
Nostan hattua jokaiselle.
Otsikko: Vs: Kvaak on kymmenvuotias
Kirjoitti: sarja - 07.01.2014 klo 22:31:12
Onnea kvaakille.
Otsikko: Vs: Kvaak on kymmenvuotias
Kirjoitti: Anonyymi - 14.12.2017 klo 15:48:38
Olen ollut Kvaakissa vasta vuoden.

"Keskustelualueella viettämäsi kokonaisaika: 365 päivää, 1 tuntia ja 12 minuuttia."
Otsikko: Vs: Kvaak on kymmenvuotias
Kirjoitti: Curtvile - 14.12.2017 klo 16:25:50
Olen ollut Kvaakissa vasta vuoden.

"Keskustelualueella viettämäsi kokonaisaika: 365 päivää, 1 tuntia ja 12 minuuttia."

onnekas...
"Keskustelualueella vietetty aika:   534 päivää, 7 tuntia ja 42 minuuttia."
Otsikko: Vs: Kvaak on kymmenvuotias
Kirjoitti: Reijo Valta - 14.12.2017 klo 16:27:15
Laskuri on nollautunut tai jotain.

"Keskustelualueella viettämäsi kokonaisaika: 33 päivää, 17 tuntia ja 45 minuuttia."
Otsikko: Vs: Kvaak on kymmenvuotias
Kirjoitti: Curtvile - 14.12.2017 klo 16:39:59
Laskuri pisteyttää kait myös sen mukaan lukeeko ihan joka alueen vai ei käydessään . Joka alueen lukemista ei kyllä täysin voi suositella, edes kokonaiskuvan nimissä.
Otsikko: Vs: Kvaak on kymmenvuotias
Kirjoitti: Anonyymi - 14.12.2017 klo 17:18:27
Mulla laskuri kiri paljon ihan alkuaikoina. Olin duunissa jossa jäi selain päälle kun menin muutamaksi tunniksi toiseen paikkaan.
Otsikko: Vs: Kvaak on kymmenvuotias
Kirjoitti: Darth Mika - 14.12.2017 klo 17:50:19
Mulla laskuri sanoo:

Keskustelualueella viettämäsi kokonaisaika: 64 päivää, 16 tuntia ja 53

Voi olla, että joskus jäänyt auki kvaakin sivu, vaikka en olekaan lukenut sitä!
Otsikko: Vs: Kvaak on kymmenvuotias
Kirjoitti: ekku - 14.12.2017 klo 18:19:40
42-23-38, näkee että on aika noviisi. Tosin rouvan kanssa vähän eri näkemys. Hän kun käyttää saman ajan sohvaperunoihin ja maajussin morsiammiin. Hyviä paheita varmaan molemmat?


Ekku
Otsikko: Vs: Kvaak on kymmenvuotias
Kirjoitti: X-men - 14.12.2017 klo 19:41:51
73 päivää ja reilut 18 tuntia. Joskus 5-10 minuuttia ja joskus tunti.
Otsikko: Vs: Kvaak on kymmenvuotias
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 15.12.2017 klo 00:47:10
184 päivää, 6 tuntia ja 13 minuuttia.
Viestejä yhteensä:   17 082 kirjoitusta
Aloitettuja aiheita yhteensä:   335 aihetta
Aloitettuja äänestyksiä:   0 äänestystä
Annettuja ääniä :   103 ääntä

Tuossa lukee että nolla aloitettua äänestystä, mutta aloitinhan minä muinoin Luetko Sarjainfoa? -äänestyksen. Ehkä se on kadonnut tuosta, kun se liitettiin vissiin yleiseen Sarjainfo-ketjuun (tai jotain).

Timo
Otsikko: Vs: Kvaak on kymmenvuotias
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 15.12.2017 klo 09:54:58
Keskustelualueella vietetty aika: 87 päivää, 21 tuntia ja 11 minuuttia.
Viestejä yhteensä:    8 486 kirjoitusta (1,597 viestiä per päivä)
Aloitettuja aiheita yhteensä:    137 aihetta
Aloitettuja äänestyksiä:    6 äänestystä
Annettuja ääniä : 44 ääntä
Yksityisviestejä 12 sivua...

Tuossa kaikessa on ainakin puolet liikaa, eikä siinä edes näy Absolute Enginen eli julkaisujärjestelmän kanssa painiminen.
Otsikko: Vs: Kvaak on kymmenvuotias
Kirjoitti: Anonyymi - 15.12.2017 klo 15:06:35
eikä siinä edes näy Absolute Enginen eli julkaisujärjestelmän kanssa painiminen.

Eikä toimitetun sisällön parissa viihtyminen. Vain foorumilla olo.
Otsikko: Vs: Kvaak on kymmenvuotias
Kirjoitti: Anonyymi - 04.04.2018 klo 12:37:42
Ei ole muita yhtä hienoja.
Otsikko: Vs: Kvaak on kymmenvuotias
Kirjoitti: Mambrinon kypäri - 06.04.2018 klo 23:31:42
Ei ole muita yhtä hienoja.

Tai ei edes yhtä eläviä. Tämä on sentään hengissä toisin kuin monet muut.
Otsikko: Vs: Kvaak on kymmenvuotias
Kirjoitti: J Lehto - 06.04.2018 klo 23:59:32
Tai ei edes yhtä eläviä. Tämä on sentään hengissä toisin kuin monet muut.

Eikä se ainakaan yrityksestä ole ollu kiinni.

Vaan minnekäs täältä lähtis?
Otsikko: Vs: Kvaak on kymmenvuotias
Kirjoitti: Toni - 07.04.2018 klo 04:02:42
Onhan tämä sellainen kiva vuosien takainen jäänne vanhoille dinosauruksille. Ajalta ennen kuin nettiä käytettiin 99% älypuhelinten kautta - jossa muodossa tämä ei toimi laisinkaan.
Otsikko: Vs: Kvaak on kymmenvuotias
Kirjoitti: Lurker - 07.04.2018 klo 09:32:02
Onhan tämä sellainen kiva vuosien takainen jäänne vanhoille dinosauruksille. Ajalta ennen kuin nettiä käytettiin 99% älypuhelinten kautta - jossa muodossa tämä ei toimi laisinkaan.

Mitäh, vai ei muka älypuhelintukea, onhan Kvaakista myös WAP-versio, vieläpä WAP 2.0. Kyllä ollaan siis mobiiliteknologiassa mukana!

http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php?;wap2 (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php?;wap2)

Wikipediakin väittää, että "WAP (engl. Wireless Application Protocol) on käytöstä poistunut langattomien sovellusten protokolla, jonka avulla matkapuhelimella voidaan näyttää Internet-sivuja."

No ei ole, Kvaakissa voi yhä wapata!

(http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php?action=dlattach;topic=15534.0;attach=37128;image) (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php?;wap2)
Otsikko: Vs: Kvaak on kymmenvuotias
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 08.04.2018 klo 09:58:40
Voisi asettaa tavoitteeksi pitää foorumin hengissä siihen asti kun FB kaatuu ja ajat muuttuvat taas paremmiksi. Tuo oli huumoria, valitettavasti naamakirja ei taida mihinkään enää koskaan hävitä.
Otsikko: Vs: Kvaak on kymmenvuotias
Kirjoitti: Darth Mika - 08.04.2018 klo 10:49:40
Voisi asettaa tavoitteeksi pitää foorumin hengissä siihen asti kun FB kaatuu ja ajat muuttuvat taas paremmiksi. Tuo oli huumoria, valitettavasti naamakirja ei taida mihinkään enää koskaan hävitä.
Äläs nyt! Kyllä se Facebookikin loppuu joskus...mikään ei ole ikuista! Toivottavasti olen näkemässä sen ajan.
Otsikko: Vs: Kvaak on kymmenvuotias
Kirjoitti: Lurker - 08.04.2018 klo 11:31:52
Äläs nyt! Kyllä se Facebookikin loppuu joskus...mikään ei ole ikuista! Toivottavasti olen näkemässä sen ajan.

Apokalypsia siis odotellessa...
Otsikko: Vs: Kvaak on kymmenvuotias
Kirjoitti: Veli Loponen - 08.04.2018 klo 18:21:53
Kyllähän Facen aikakin aikanaan varmastitulee, mutta tilalle tulee sitten muita, kuten on jo osittain käynytkin. Ellei sitten tosiaan iske se apokalypsi, mutta sitten ei välttämättä perinteisempikään sarjakuva kovin hyvin pärjää. Vaikka olisihan se hauskaa, jos jostakin kumman syystä populaarikulttuurin tuotokset tulisivatkin rahan korvikkeiksi.
Otsikko: Vs: Kvaak on kymmenvuotias
Kirjoitti: Miqz - 08.04.2018 klo 20:53:57
Apokalypsia siis odotellessa...

Paitsi että face on yksi apokaplypsin neljästä ratsumiehestä...

https://www.l2inc.com/daily-insights/the-four-horsemen-amazonapplefacebook-google-who-winsloses
Otsikko: Vs: Kvaak on kymmenvuotias
Kirjoitti: ekku - 04.07.2018 klo 18:01:47
Samaa toivon minäkin, juuri tuli 49 päivää täyteen laskurin mukaan. On tästä sivustosta ollut niin paljon iloa ja apua sarjakuvaharrastuksessa, eteenkin kun täällä Temppelkylällä påin ei tunnu sielun veljiä juuri olevan. Malja Kvaakille!

Ekku
Otsikko: Vs: Kvaak on kymmenvuotias
Kirjoitti: Jarkko Sikiö - 02.03.2019 klo 03:33:34
Tällä viikolla tapahtunut katkos oli kohdallani ensimmäinen laatuaan siinä mielessä, ettei tullut vieroitusoireita.

Elämä on ehtinyt jo ajaa minut niin erilleen Kvaakista, että sen katoaminen ei enää järkyttäisi mieltä.

Kuitenkin teki mieli hehkuttaa Detective Comics -lehden komeaa lentoa, ja minulle ennestään tuntematonta käsikirjoittajaa.

Tulikin siinä sitten mietittyä, että minne sitä nyt menisi hehkuttamaan ilman Kvaakia.

Some on kuin tuuleen huutaisi ja blogin aloittaminen on vähän jo vanhanaikaista, sinne se katoaisi.

Kvaak on tosiaan perinteisenä foorumina siitä hyvä, ettei se ole niin hetkellinen kuin Twitter, Facebook ja muut, joiden ytimessä on vetää käyttäjä uudestaan ja uudestaan, joka hetki. Tällainen vanha foorumi odottaa, ja sieltä on mukava käydä lukemassa vaikka viimeiset kolme sivua Batman-ketjusta, että mitä muut ovat lukeneet ja pitäneet.

Lisäksi sisältöä on mukava tuottaa, Kvaak kun edustaa jämähtäneisyydessään myös pysyvyyttä.

Kuinka monta vuotta voidaan sitten tällä vanhalla alustalla mennä.

Toivotaan, toivotaan ja toivotaan, että joku puuhamies tämän puuhastelisi uuteen uskoon, seuraavaksi vuosikymmeneksi.
Otsikko: Vs: Kvaak on kymmenvuotias
Kirjoitti: Petri Aarnio - 18.07.2019 klo 11:30:32
Kvaak on asiantuntijafoorumi. Kauheesti dataa ja detaljien nysväämistä. Mutta on totta että aika on hivenen ajanut tämän ohi. Toki itse en edes ehtinyt tämän kyytiin silloin kuin tämä oli aktiivisimmillaan. Toivottavasti data ei kuitenkaan koskaan katoa mihinkään. "Ennenvanhaa" oli kirjoja johon tekstit säilöttiin.
Otsikko: Vs: Kvaak on kymmenvuotias
Kirjoitti: Markku Myllymäki - 18.07.2019 klo 13:15:38
Kvaak on asiantuntijafoorumi. Kauheesti dataa ja detaljien nysväämistä. Mutta on totta että aika on hivenen ajanut tämän ohi.

I beg to differ.

Olen työn ja muiden asioiden vuoksi joutunut käyttämään monenmoista some-alustaa ja kyllä tällainen (antiikkinen  ;D ) foorumisysteemi on moneen asiaan paras.

Jos haluat, että huomiotasi viedään koko ajan satunnaiseen suuntaan, toki tällainen alusta, joka antaa sinulle mahdollisuuden itse valita mielenkiintosi kohteen, on huono.  :laugh:

Mutta koettakaapa melkein missä tahansa some-alustassa palata johonkin keskusteluun, joka on käyty vuosia sitten -- usein hermo palaa ennen kuin pääsette tavoitteeseen.

Kyllä minusta Kvaak on selkeydessään ja yksinkertaisessa käytettävyydessään hieno systeemi.

Jos toivotte älyluurinne viheltelevän useammin, Kvaak ei oikein palvele. Mutta viestien sisältö on täällä ollut rikasta ja mielestäni se johtuu juuri tuosta sisältöä palvelevasta foorumikontekstista. Mielestäni esimerkiksi Facebook on enemmän "throw-away messaging" -- viestit katoavat niin nopeasti, että ne ovat lopulta yhdentekeviä.
Otsikko: Vs: Kvaak on kymmenvuotias
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 18.07.2019 klo 16:12:55

Mutta koettakaapa melkein missä tahansa some-alustassa palata johonkin keskusteluun, joka on käyty vuosia sitten -- usein hermo palaa ennen kuin pääsette tavoitteeseen.

Kyllä minusta Kvaak on selkeydessään ja yksinkertaisessa käytettävyydessään hieno systeemi.

Hear, hear! Totta. Mutta käyttäjien määrä vähenee. Viestien määrä päivässä jää johonkin alle kymmeneen tai jotain. No, eipähän tulvi viestit.
Aiemmin niin vilkas keskustelu on kadonnut.

Timo
Otsikko: Vs: Kvaak on kymmenvuotias
Kirjoitti: X-men - 18.07.2019 klo 19:18:05
Jos vertaa Discordia ja Kvaakkia niin jälkimmäinen on selkeämpi kiitos sivujen (en tajua minkä ihmeen takia jos ketjussa on 100 viestiä niin niiden pitää olla yhdessä pötkössä, vähään aikaan ei käy ja seuraavalla kerralla on n+1 viestiä lukematta jolloin skrollattavaa riittää).
Otsikko: Vs: Kvaak on kymmenvuotias
Kirjoitti: Petri Aarnio - 19.07.2019 klo 12:44:17
Jep. Käytettävyyden kannalta foorumi on parempi!
Otsikko: Vs: Kvaak on kymmenvuotias
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 20.07.2019 klo 14:11:40
Hear, hear! Totta. Mutta käyttäjien määrä vähenee. Viestien määrä päivässä jää johonkin alle kymmeneen tai jotain. No, eipähän tulvi viestit.
Aiemmin niin vilkas keskustelu on kadonnut.
Merkityksellinen keskustelu noin ylipäätään on somen mukana kadonnut. Vaihtunut somekohuihin. Parempi kymmenen, edes jotenkuten kiinnostavaa, perusteltua ja asiassa pysyvää viestiä, kuin sata tai tuhat yhdentekevää.

jos ketjussa on 100 viestiä niin niiden pitää olla yhdessä pötkössä,
Facehan "nerokkaasti" tukee keskustelun haarautumista, samoin Twitter. Lopputuloksena speghetti josta ei noin 10-20 viestin jälkeen ota enää mitään  tolkkua. No, moderointikin on auttanut ja auttaa Kvaakissa.
Otsikko: Vs: Kvaak on kymmenvuotias
Kirjoitti: X-men - 20.07.2019 klo 19:25:40
Facehan "nerokkaasti" tukee keskustelun haarautumista, samoin Twitter. Lopputuloksena speghetti josta ei noin 10-20 viestin jälkeen ota enää mitään  tolkkua. No, moderointikin on auttanut ja auttaa Kvaakissa.

Joo erittäin nerokkaasti ja kun muutama tyyppi naamakirjassa aloittaa tappelun niin siinä onkin sitten luettavaa.