Kirjoittaja Aihe: Tampere kuplii 18.-20.4.2008  (Luettu 92120 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

J. Suominen

 • Jäsen
 • Viestejä: 1 179
Vs: Tampere kuplii 18.-20.4.2008
« Vastaus #180 : 22.04.2008 klo 00:42:57 »
Ongelmahan on siinä, että edes näin paatunut nörtti kuin minä ei omista läppäriä, ja printterinkin kanssa on vähän niin ja näin. Valokuvamuistini karttoihin nähden on niin ikään olematon.

Kynän ja paperin yhdistelmä on varmasti sarjakuvafoorumilaiselle outo ajatus, mutta karttoja on helppo kopsata vähäisilläkin piirustustaidoilla esim. kuittien valkoisemmille puolille. Toimii.
 

tertsi

 • Vieras
Vs: Tampere kuplii 18.-20.4.2008
« Vastaus #181 : 22.04.2008 klo 00:45:05 »
karttoja on helppo kopsata vähäisilläkin piirustustaidoilla esim. kuittien valkoisemmille puolille. Toimii.
 
Helppo on kopsata ja painattaa siihen ohjelmalehtiseenkin. Toimisi sekin.

Kun nyt tälle linjalle lähdettiin.

keijoahlqvist

 • Sarjakuvaneuvos
 • Jäsen
 • Viestejä: 3 608
 • -
Vs: Tampere kuplii 18.-20.4.2008
« Vastaus #182 : 22.04.2008 klo 01:05:44 »
Kynän ja paperin yhdistelmä on varmasti sarjakuvafoorumilaiselle outo ajatus, mutta karttoja on helppo kopsata vähäisilläkin piirustustaidoilla esim. kuittien valkoisemmille puolille. Toimii.
Uskomattoman sitkeä olet ilkeilemään vieraille  >:D. Ja kova kauppamies: ostakaa jotain että saatte kuitteja joitten taakse piirrellä kartta kaupungista. Mutta mistä sää oikeen sitä karttaa kopsaasisit, kun on tässä tullu kerrottua ettei semmoista ollu. Ei ollut kartan kartaa Omppu-hotellisa tarjolla. Ei enää ole puhelinluetteloitakaan.

Ja
Lainaus
Tosin harrastajien vähäistä kykyä kysyä neuvoa toisiltaan sopii ehkä vähän ihmetellä.
tuo ei oikein toiminu kun kolmekin ihmisryhmää törmää sokkeloissa yhteen kyselemään toisiltaan missä on Iskelmä-baari. Kas kun ne paikkakuntalaiset, jotka osais, ovat jo  siellä vitun paarissa.

No joo, uskotaan nyt jo, ettei Tampereelle haluta vieraita.

hannhell

 • Jäsen
 • Viestejä: 505
Vs: Tampere kuplii 18.-20.4.2008
« Vastaus #183 : 22.04.2008 klo 07:45:33 »
Yo-talosta itte ajattelin sitäkin, että se on sellaisella kadulla minne "turistit" eivät välttämäti eksy. Finlaysonille tulee porukkaa muutenkin, muitakin kuin sarjisväkeä. Tampereella on karttoja hyvin jaossa, kun tietää mistä hakea.... tai osuu kartta-automaatin kohdalle, mm. Keskustorilla ja rautatieasemalla on sellaiset. Muistaakseni myös kaikki R-kioskit jakaa ilmaisia karttoja., Mutta nekin löytääkseen pitäis olla kartta... heheh. Itte olen niin avuton, että yleensä otan etukäteen selvän, missä joku esim. Hesan festaripaikka ihan oikeasti on. Mutta ymmärrän ulkopaikkakuntalaisia Tampereen festareiden sekavuudesta, opasteita ei ollut tarpeeksi!

J. Suominen

 • Jäsen
 • Viestejä: 1 179
Vs: Tampere kuplii 18.-20.4.2008
« Vastaus #184 : 22.04.2008 klo 08:23:10 »
Uskomattoman sitkeä olet ilkeilemään vieraille  >:D. Ja kova kauppamies: ostakaa jotain että saatte kuitteja joitten taakse piirrellä kartta kaupungista. Mutta mistä sää oikeen sitä karttaa kopsaasisit, kun on tässä tullu kerrottua ettei semmoista ollu.

Minäkö ilkeilijä? Uskomattoman sitkeästi täällä kritisoidaan kartan puuttumista, vaikka Antti jo myönsi sen mokaksi... Eli se on tiedostettu ja korjattu vuoden päästä. Ehkä. En voi lupailla muiden puolesta. Itse olisin laittanut kartan jo nyt, kun  se alue ON sokkeloinen.  :angel:

Pari viestiä takaperin laittelin teikälle vastauksena näppärän karttalinkin. Löytyy siis Yo-talon sivulta. Minäkin aina Turkuun lähtiessäni käyn netistä koppaamassa paperilapulle CCC:n ja Underground ullakon osoitteet, niin löydän ehkä kysymällä paikalle.

Tampereelle halutaan kyllä vieraita. Tamperelaisiakaan ei näkynyt nyt omasta mielestä tarpeeksi. Melkein puolet festaajista oli Turusta, mistä heikäläiset voivat olla ylpeitä. Harmittaa kyllä kovin, että suurin osa kotimaisen sarjakuvan ohjelmasta tuntui olevan alan harrastajillekin liian syrjässä. Mutta sitähän se on aina paitsi Kemissä?


Asko AA

 • Jäsen
 • Viestejä: 2 744
 • "I Lost My Heart In A Drive-In Movie"
Vs: Tampere kuplii 18.-20.4.2008
« Vastaus #185 : 22.04.2008 klo 08:55:31 »
Yo-talo on tilana loistava, mutta ei voi paikallisen asemakaavan tuntijanakaan olla kuin kiusaantunut siitä, että suomalaisen sarjakuvan nuorin ja elävin sydän sykkii niin sivussa varsinaiselta pääkallonpaikalta. Helsingissä keskustilan ylle kohotettu pienlehtiosasto on tosiaan tuntunut taivaalta niin Vanhalla, Koitossa kuin Gloriassakin. Mistäpä muualtakaan olisin tuolloin Kiroilevaa siiliä, Musturia, Loposta, Kankea ja Munabomberia löytänyt!
Niihin nähden jo Kupliin viimekertainen sivuhalli kerroksissa vaikutti hätäiseltä ja valjusti katutasossa merkatulta ratkaisulta. Nyt taas selvän opastuksen ja sen kirotun kartan puute karsi ennen kaikkea ne lukuisat satunnaisemmat uteliaat, jotka olisivat hyvin voineet tutustua runsaaseen sortimenttiin. Itsekään en ehtinyt nyt kiepata sitä kautta saati kierrättää Milazzoja.  
Henki ja elämä-kirjallisuusfestareilta savustettiin pienkustantajat ja -kirjakaupat jo Finlaysonin vuosina pöytähinnoilla pois. Kirjallisuuden/sarjakuvan monimuotoisin laita ja tulevaisuuden lupaus himmeni heti huomattavasti. Loputkin itsenäiset operoijat taisivat saada tarpeekseen viimeksi kuplahallin koleissa kekkereissä.
Tampere kuplii on toki motiiveiltaan edelleen aivan erilainen. Legendaarisen Yo-talon saaminen käyttöön tuntui varmasti hienolta jutulta, onhan se festarin selvästi paras yksittäinen tila. Maantiede teki ikävä kyllä tepposensa. Jokohan ensi vuonna löytyisi kiinteämpi yhteys?
Asko A. Alanen
Sarjakuvatoimittaja
Sarjakuvaneuvos
Akolinna, Tampereen Tammela

Janne

 • Tex-fanaatikko sekä muun lännen viihteen suurkuluttaja!
 • Valvoja
 • ***
 • Viestejä: 6 743
 • Hornan kekäleet!
Vs: Tampere kuplii 18.-20.4.2008
« Vastaus #186 : 22.04.2008 klo 09:18:48 »
Harmillisen vähän ehdin lauantaina kierrellä vestareilla. Ex-paikkakuntalaisena en kuitenkaan joutunut harhailemaan liikoja, joten hyvin meni.

Hiukan tuli kiire ehtiä junaan, sillä Milazzon signeerausjono oli pitkähkö ja Milazzo ei (onneksi) pitänyt kiirettä kohdatessaan fanejaan. Enämpi Tex-fanina rohkenin pyytää häneltä Tex-kuvaa suuralbumiin. Vinkkinä Askolle, kannattaa jättää vastaisuuden varalta albumeihin pieni tyhjä tila taiteilijoiden signeerauksia ja piirroksia varten  ;). Nyt piirros tuli kanteen ja yllättäen mestarilla ei ollut permant-tussia käytössään. Aika tarkkana sain olla, että sain albumin ja ennen kaikkea kantta koristavan kuvan nuhjaantumatta kotiin saakka. Mutta onnistuin. Onneksi ei satanut. Vielä pitää aarteheni kontaktimuovioida, jotta tulevaisuudessa on jotain, mitä kateellisille näyttää.

Ja mielelläänhän se Milazzo sen Texin piirsi, vaikka valitteli, että on jo unohtanut, kuinka Tex piirretään  :)
"Tex-tieteen yli-morisco"

Jaana S.

 • Vieras
Vs: Tampere kuplii 18.-20.4.2008
« Vastaus #187 : 22.04.2008 klo 09:21:10 »
Minäkö ilkeilijä? Uskomattoman sitkeästi täällä kritisoidaan kartan puuttumista, vaikka Antti jo myönsi sen mokaksi...

Pari viestiä takaperin laittelin teikälle vastauksena näppärän karttalinkin. Löytyy siis Yo-talon sivulta.
Ensi vuonna siis kartta tulee ohjelmaan, joten se asia on hoidossa. Finlaysonin alueella on seinillä aluekarttoja, joissa on selvästi merkitty missa on esim Vooninki, jota itse en löytänyt,, mutta löysin paikan helposti seinäkartalta. Pylväisiin oli myös merkitty ohjelappuja, kuten esim Kupliin logo+ skelmäbaari+nuoli minnepäin mennä. Yo-talon syrjäisyys turisteille oli tietenkin ikävää. Vähän sama juttu kuin Hesan festareilla Kirjasto 10, joka on vielä kauempana -ratikkamatkan päässä- itse tapahtumapaikalta.  Ikävää juosta pikaisesti ratikkaan, jotta ehtii paikalle ja sitten takaisin, jotta ehtii saamaan signeerauksia.
Eilen juuri kuulin että muutoksia Kupliin järjestelyihin tulee, ja parempaan suuntaan. Hyvinhän festarit muuten onnistuivat kun ottaa huomioon, että järjestäjällä on vasta toisen vuoden kokemus asiasta. Ja Sarjakuvantekijät ry:n tunnustuspalkinto meni kyllä siinäkin suhteessa oikeaan osoitteeseen. Amen.

Asko AA

 • Jäsen
 • Viestejä: 2 744
 • "I Lost My Heart In A Drive-In Movie"
Vs: Tampere kuplii 18.-20.4.2008
« Vastaus #188 : 22.04.2008 klo 09:22:49 »
Taidehörhöilyksi alunperin nimetty paneeli kertoo tapahtuman asenteista. Tiitu ja Ville tekevät tosin harvinaisen selväjärkistä sarjakuvaa. Mainittakoon kuitenkin, että jos tekee Suomessa sellaista sarjakuvaa kuin minä ja yrittää tehdä sillä elantonsa,... Pää osuu seinään vähintään viikoittain. Turpiin tulee suunnasta ja toisesta.
Ranska-viittaus liittyy siihen, että meitä kritisoidaan usein Suomessa juuri samoista syistä kuin muualla pidetään. Esimerkkinä: ulkomailla teoksiaan julkaisevat tekijät eivät juuri Finlandia-ehdokkaina olleet.

Paneelin nimeksi oli laitettu Elävien piirtäjien seura - keskustelua uudesta taidesarjakuvasta. Oman kokemukseni mukaan festari ei noita ohjelmia teemojen ja osanottajien molemminpuolista sopimista pitemmälle nimennyt saati pakottanut vastentahtoisesti käyttämään.
Minulla on myös sellainen kuva, että lähes kaikki muut sarjakuvantekijät saavat teoksistaan huomattavasti herkemmin turpiin kuin panelistit, joiden teoksia huomattavan usein kritisoidaan suopeasti ja joista pidetään Suomessakin paljon. Väärin perusteinko? Kerro lisää.
Yli puolet Finlandia-ehdokkaista on julkaissut teoksiaan ulkomailla. Lienet siis tarkoittanut ensisijaisesti tai jopa mieluummin ulkomailla.
Asko A. Alanen
Sarjakuvatoimittaja
Sarjakuvaneuvos
Akolinna, Tampereen Tammela

tertsi

 • Vieras
Vs: Tampere kuplii 18.-20.4.2008
« Vastaus #189 : 22.04.2008 klo 09:37:05 »
"Esimerkkinä: ulkomailla teoksiaan julkaisevat tekijät eivät juuri Finlandia-ehdokkaina olleet."

Entäs sitten? Hyvä ettei kumarrella mihinkään ilmansuuntaan. Sitä tehtiin 70-luvulla ihan riittämiin.
Tätä mä ihmettelen suuresti: Jos on menestynyt esim. Ranskassa, niin mitä silloin merkitsee joku Sarjakuva-Finlandia? Eikö se riitä että Euroopasta tulee tunnustusta ja rahaa???

Ja voisin minäkin loukkaantua "Pottunokkapaneeli-nimestä", jos mulla ei olis huumorintajua.

Turpaan ottaminen nyt kuuluu itsestäänselvyytenä asiaan, jos haluaa että omista piirrustuksista joku olisi valmis jotain maksamaankin. Sama homma esiintyvillä taiteilijoilla, vaikkapa iskelmälaulajilla tai näyttelijöillä. Pitää olla paksu  nahka.

Minusta tuo taidehörhöily on oikein mukavaa vastapainoa teidän yleisesti käytämällenne termille "laatusarjakuva".


kaltsu

 • Jäsen
 • Viestejä: 1 899
Vs: Tampere kuplii 18.-20.4.2008
« Vastaus #190 : 22.04.2008 klo 10:06:23 »
Minustaki taidehörhöpaneeli ois ollu ihan hyvä nimi. Asiasta väännettiin käsittääkseni juurta jaksain peistä tamperelaisten lataamo-postituslistalla mutten jaksanu seurata keskustelua muutaman ensimmäisen viestin jälkeen.

tomu

 • Jäsen
 • Viestejä: 457
 • the book is good but misunderstood
Vs: Tampere kuplii 18.-20.4.2008
« Vastaus #191 : 22.04.2008 klo 11:06:55 »
"Esimerkkinä: ulkomailla teoksiaan julkaisevat tekijät eivät juuri Finlandia-ehdokkaina olleet."Entäs sitten? Hyvä ettei kumarrella mihinkään ilmansuuntaan. Sitä tehtiin 70-luvulla ihan riittämiin.
Tätä mä ihmettelen suuresti: Jos on menestynyt esim. Ranskassa, niin mitä silloin merkitsee joku Sarjakuva-Finlandia? Eikö se riitä että Euroopasta tulee tunnustusta ja rahaa???

Hmm, eikös se ole juuri Tertsi joka täällä yleensä kumartelee jotain (usimmiten kuollutta) ranskalaista tekijää? Mutta: kuka tässä ylipäätään kumartelemaan pyysi? Ihmettelen vain, miten toisaalla nähty selkeä arvo voi olla toisaalla täysin yhdentekevä, jopa Tertsin kaltaisten sarjakuvataiteilijoiden sättimisen väärti. No, tämä liittyy enemmän suomalaisen sarjakuvakentän murrosikään ja toisalla ihan yleiseen suomalaiseen munattomuuteen sekä kapeakatseisuuteen. Jälkimmäisistä ei tarvinne esimerkkejä kaivaa. Ehkä juuri tästä syystä suomalaisessa kulttuurissa on niin paljon outsider -tekijöitä. Paha ilma.

Jotta Herra T palaisi takaisin todellisuuteen, todettakoon, että olen kaiken kaikkiaan tienannut sarjakuvillani ulkomailta tasan 600 euroa miinus verot viimeisen kymmenen vuoden aikana. Ei se muillakaan juuri helpompaa ole. Toiminnan jatkamisen vaihtoehtona on joko tehdä töitä kellon ympäri, siis opettaa, kuvittaa ja sen jälkeen koettaa vielä keskittyä omaan tuotantoon, tai sitten elää niin pienellä kuin suinkin on mahdollista ja koettaa näin keskittyä ainoastaan omaan tekemiseen. Minä valitsin jälkimmäisen.

Ja voisin minäkin loukkaantua "Pottunokkapaneeli-nimestä", jos mulla ei olis huumorintajua.

Turpaan ottaminen nyt kuuluu itsestäänselvyytenä asiaan, jos haluaa että omista piirrustuksista joku olisi valmis jotain maksamaankin. Sama homma esiintyvillä taiteilijoilla, vaikkapa iskelmälaulajilla tai näyttelijöillä. Pitää olla paksu  nahka.

Sanoin, että nimeäminen kertoo festivaalin ASENTEISTA, ei panelistien loukkantumisesta. Jos kuuntelit keskustelua ymmärsit kai, ettei meitä ketään juurikaan kiinnostanut, miten meitä lokeroidaan. Tekijälle sillä ei pitäisi olla MITÄÄN merkitystä. Kuten Tiitu totesi "metsään menisi."

Nahkan paksuudesta. Minusta tuntuu, että juuri SINUN nahkasi on aikasta ohutta. Parin vuoden Myslien jälkeen näytät olevan jo niin katkeroitunut, että seuraavaksi kaivataan jo ilmeisesti tanakampaa apua kuin pelkkä kollegoiden sympatia.

Panelistit -Tiitu, Ville ja allekirjoittanut sarjakuvantekijöinä ja Ville H toisalla sarjakuvasta kirjoittavana - ovat kaikki tehneet töitä oman näkemyksensä mukaan yli kymmenen vuotta. Kuten todettua, leipä tulisi kyllä huomattavan paljon helpommin jostain muualta meille kaikille. Toisaalla, paksumpaa nahkaa kuin Marko Turusella saa tuskin etsiä. Välillä en pysty ymmärtämään, miten mies jaksaa fyysisesti ja henkisesti ylipäätään tehdä sarjakuvia. Sen verran paljon vastoinkäymisiä on taiteilijan kymmenvuotisen uran varrella ollut. Ja paskaa sataa niskaan näköjään nytkin, tasaisen rytmikkäänä nörttiruikulina.

Minusta tuo taidehörhöily on oikein mukavaa vastapainoa teidän yleisesti käytämällenne termille "laatusarjakuva".

Voitko Tertsi tähdentää, mitä tarkoittaa tässä lauseessasi sana "TEIDÄN"? Teititteletkö minua, vaiko olet valinnut puolesi omassa sodassasi. Jos totuus on jälkimmäinen, otan osaa. Otan osaa joka tapauksessa.
« Viimeksi muokattu: 22.04.2008 klo 11:08:26 kirjoittanut tomu »

pertti jarla

 • Jäsen
 • Viestejä: 2 975
Vs: Tampere kuplii 18.-20.4.2008
« Vastaus #192 : 22.04.2008 klo 11:09:51 »
Toisaalla, paksumpaa nahkaa kuin Marko Turusella saa tuskin etsiä. Välillä en pysty ymmärtämään, miten mies jaksaa fyysisesti ja henkisesti ylipäätään tehdä sarjakuvia. Sen verran paljon vastoinkäymisiä on taiteilijan kymmenvuotisen uran varrella ollut. Ja paskaa sataa niskaan näköjään nytkin, tasaisen rytmikkäänä nörttiruikulina.

Missä? Luen lähinnä Kvaakkia, mutta ainakin täällä hra Turusen tuotanto saa jatkuvasti ansaitsemaansa korkeaa arvostusta. Ehkä olen missannut jonkun ketjun?
Myötätunto ja huumori pois vakavasta asiasta!
-Huolestunut äiti

MK

 • Vieras
Vs: Tampere kuplii 18.-20.4.2008
« Vastaus #193 : 22.04.2008 klo 11:20:16 »
niin, Marko raukka Vuoden teos -palkintoineen ja hattuineen.

Virtahepomies

 • Jäsen
 • Viestejä: 155
Vs: Tampere kuplii 18.-20.4.2008
« Vastaus #194 : 22.04.2008 klo 11:26:43 »