Kirjoittaja Aihe: Tampere kuplii 18.-20.4.2008  (Luettu 92312 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Tarkkis

 • Kirjastotätisetä
 • Jäsen
 • Viestejä: 446
Vs: Tampere kuplii 18.-20.4.2008
« Vastaus #135 : 20.04.2008 klo 14:42:18 »
Jepulis, Tampereellakin tuli tosissaan sitten käyty. Kaikin puolin oli varsin onnistuneet festarit (itse olin siis pyörimässä vain lauantain ajan). Jos miinuksia pitää listata niin ohjelma vihkosesta olisi ehdottomasti pitänyt löytyä kartta ja YO-talolle sijoitettu pienlehtiviidakko oli tosissaan aika erillään muusta tapahtumasta.

Yksittäisiä helmiä tapahtumien joukosta:

- Erittäin sympaattisen oloinen Milazzo joka todella vaikutti kaikin puolin hyvältä tyypiltä
- Sinisalon luotsaama supersankariluento, johon valitettavasti kerkesin vasta loppupuolella Jarlan signeeraussession takia
- Festarialueen läheisyydestä löytyvä ameeeerikkalaistyylinen purilaispaikka jossa meinasin saada sydänkohtauksen aterian koon ja rasvaisuuden takia
- Jarlan signeeraustilaisuus johon keksittiin vielä kaverin kanssa antaa Nissisen albumi signeerattavaksi (KERÄILYKAPPALE! Nissisen albumi Jarlan signeerauksella ja pienellä Nissinen pilakuvalla varustettuna)
- Hätääntynyt cosplay porukan luotsaaja, joka epätoivoisesti yritti saada vieraita keräämään vesipallonjämiä pois tapahtuma-alueelta

mutta nyt nukkumaan krapulaa poies... huoh...
When the going gets weird, the weird turn pro! H.S.T

Asko AA

 • Jäsen
 • Viestejä: 2 744
 • "I Lost My Heart In A Drive-In Movie"
Vs: Tampere kuplii 18.-20.4.2008
« Vastaus #136 : 20.04.2008 klo 16:44:37 »
- Erittäin sympaattisen oloinen Milazzo joka todella vaikutti kaikin puolin hyvältä tyypiltä

Ivo Milazzo oli lähtiessään täsmälleen samaa mieltä Tampereen festarien tyypeistä ja meiningistä. Hän on todella henkeen ja vereen tarinoiden kertoja ja kuvittaja - ylpeä luomistaan sarjakuvista ja niiden kestävästä suosiosta.
Hänen ja vaimonsa puolesta ihastuneet ja lämpimät kiitokset kaikille kuplijoille!

http://www.aamulehti.fi/teema/tamperekuplii/80624.shtml
« Viimeksi muokattu: 20.04.2008 klo 16:49:06 kirjoittanut Asko AA »
Asko A. Alanen
Sarjakuvatoimittaja
Sarjakuvaneuvos
Akolinna, Tampereen Tammela

Kapteeni Kenguru

 • Groupie
 • Jäsen
 • Viestejä: 1 558
 • ¿Cuándo se come, aquí?
Vs: Tampere kuplii 18.-20.4.2008
« Vastaus #137 : 20.04.2008 klo 17:29:19 »
Jaha, vuoden ensimmäiset festarit takana. Koska olemme Suomessa niin ihan ensiksi liityn siihen valittajien kuoroon joka on ihmetellyt kartan puuttumista ohjelmalehtisestä. Onneksi tajusin ennen lähtöä vilkaista jonkinlaista karttaa tapahtuman kotisivuilta (vaikka se oli siellä vähän piilossa). Kyllä siinä tunsi itsensä vähän tavallistakin tyhmemmäksi kun onnistuin eksymään alueelle. Mutta vanhana festarikonkarina onneksi tiesin miten toimia: Pitää mennä samaan suuntaan mihin kaikki omituisen näköiset ovat menossa niin todennäköisesti pääsee perille.

Kun olin ostellut myyntipisteistä parhaat artikkelit pois, menin kuuntelemaan Mannisen luentoa Tarzanin pojasta oudolla planeetalla. Valitettavasti Ken Parkerin haastattelu venyi vähän pitkäksi ja piirtoheittimen kanssa oli hieman teknisiä vaikeuksia, mutta luento oli onneksi hauska. Kuten myös pottunokkapaneeli, Sinisalon supersankariluennosta taas selvisi miksi lopetin supersankareiden lukemisen 90-luvulla (ne muuttuivat silloin niin huonoiksi). Kävin myös Iskelmäbaarissa seuraamassa Jarlan haastattelua, harvoin olenkin nähnyt sarjakuvapiirtäjää niin hienon valoshown kanssa.

Että ihan hienot festarit, kunpa vain ensi kerralla muistettaisiin laittaa siihen ohjelmalehtiseen selkeä kartta. Tai edes jonkinlainen kartta, sekin auttaisi paljon.
POLKU PYÖRÄ VARKAAT KURIIN!!1

http://www.youtube.com/user/Satelliittifillari

T.Kokkila

 • Jäsen
 • Viestejä: 1 095
Vs: Tampere kuplii 18.-20.4.2008
« Vastaus #138 : 20.04.2008 klo 18:05:07 »
Tampere kupli omalta kannaltani katsoen oikein mallikkaasti. Kiitos vielä Pottunokkapaneelin osallistujille. Herrojen jutustelu ilmeisesti viihdytti yleisöä, mikä oli tarkoituskin. Ja kiitos myös kohtalaisen runsaalle yleisölle. Absurdi idea tällaisesta paneelista sopikin yllättäen tapahtumaan kuin nenä päähän.

Aamulehden teemasivulle on kerätty lehden jutut festareista (jaa... taisipa tämä olla jo tuossa Askon viestissäkin, mutta silti): http://www.aamulehti.fi/teema/tamperekuplii/

« Viimeksi muokattu: 20.04.2008 klo 18:10:18 kirjoittanut T.Kokkila »

Grezen

 • Jäsen
 • Viestejä: 1 877
 • ¡Viva Zapata!
Vs: Tampere kuplii 18.-20.4.2008
« Vastaus #139 : 20.04.2008 klo 18:27:47 »
Kyllä viikonlopun kohokohta oli jo perjantaina, kun vedin Ville Rannan kanssa duettona karaokessa kappaleen "Tahdon olla sulle hyvin hellä".

No comments muuten.

Paitsi että se kartta ois ollut kiva. Varsinkin, kun Tampereella tuntuvat paikkojen nimetkin muuttuvan kesken kaiken. Se, mikä oli eilen Rupriikki onkin tänään Vooninki jne.

(paluumatkalla Hgissä metrossa käännettiin Helsingin paikannimiä tampereeksi, mm. Töölö->Töölinki, Viikki->Viikinki jne.)

PJ

 • Jäsen
 • Viestejä: 329
 • AG / Punainen jättiläinen
Vs: Tampere kuplii 18.-20.4.2008
« Vastaus #140 : 20.04.2008 klo 18:42:56 »
Kartan puuttuminen oli minun mokani. Pahoitteluni siitä. Ehkä pitää ensi kerralla kasata vähemmän tekemistä omille harteille.

Kiitokset kävijöille! Toivottavasti tapahtuman fiilis oli kuitenkin sen verta hyvä, että tulette ensikin vuonna. Yritetään petrata siihen mennessä. :)

Ja nyt meikä lähtee kaljalle... (Huomenaamulla vaan vielä yksinäinen siivousnakki odottaa, mutta mitäpä siitä.)
Muoto muuttuu, sisältö pysyy.
-Antero Ruusuvuori, 2007

Aura

 • Wannabe
 • Jäsen
 • Viestejä: 2 443
Vs: Tampere kuplii 18.-20.4.2008
« Vastaus #141 : 20.04.2008 klo 19:02:40 »
Kuplimiset menivät ihan mallikkaasti täälläkin, vaikka ohjelmaa olisi ehkä kannattanut seurata hieman enemmän. YO-talo oli hieman syrjässä, olisi ollut ihanteellista jos pienlehdetkin olisi saatu Finlaysonin alueelle. Onnistuin kuluttamaan hävyttömän paljon rahaa kun ottaa huomioon että mukaan ei tarttunut juuri mitään.

Ennen festareita muuten kuulin miten joku ihmetteli että "Tampere Kuplii on viikonloppuna mutta missään ei kerrota että missä se on." Itse en ole lukenut lehtiä viime aikoina joten en tiedä miten niissä on tapahtumasta uutisoitu, mutta moni on tuntunut olevan enemmän tai vähemmän hukassa tapahtumapaikkojen kanssa.

Matti Karjalainen

 • Jäsen
 • Viestejä: 1 988
 • Friendly Neighborhood Librarian
Vs: Tampere kuplii 18.-20.4.2008
« Vastaus #142 : 20.04.2008 klo 20:03:52 »
Tampereella tuli kuplittua kolmen päivän verran useamman entisen tai nykyisen työ- ja opiskelukaverin kanssa, ja moikattua tuli myös useampaa tuttua ja puolituttua, joihin on sarjakuvatapahtumissa tullut törmättyä. Festivaali oli mielestäni oikein onnistunut tapahtuma.

Lähinnä kirjastoväestä koostuneilla perjantain fiktiopäivillä kuuntelin mm. Ville Rantaa, J. Suomista ja Tukholman Serieteketin Kristiina Kolehmaista. Pitäisikin joskus päästä käymään tuossa ruotsalaisessa sarjakuvakirjastossa jo ihan ammatillisista syistä. En oikein osaa sanoa, miten oma osuuteni oikein meni (aikaa oli rajallisesti ja tyylileni uskollisesti jännitin pikkuisen), mutta kaipa sitä jotenkin tuli selviydyttyä.

Luennoista seurasin viihdyttävää pottunokka-paneelia, Otto Sinisalon kiinnostavaa supersankari-esitystä (joka saattoi olla festivaalin parasta antia, kiitos vain puhujalle) sekä Anne Muhosen, J. Tilsan ja muiden Suuren Kurpitsan ja Robustoksen sarjakuvataitelijoiden haastatteluja Pub Höyryssä. Ja kuten odottaa saattoi, kaikkiin kiinnostaviin juttuihin ei syystä tai toisesta tullut osallistuttua lainkaan.  Länkkäriluennot ja Krampit & Nyrjähdykset olisivat kiinnostaneet eritoten, ja jatkoklubikin jäi väliin, koska seurassani olleiden sankareiden silmiä alkoi mystisesti painaa. Millainen tuo Partylandsman plays Ornette Birks Makkonen -spektaakkeli olisi ollut?

Sarjakuvafestareille varattu budjetti tuli ylitettyä reilusti, mistä osasyy kuuluu ruoka- ja juomapuolelle. Festareilta mukaan tarttuivat ainakin Mannisen "Kapteeni Kuolio", Takalon "Jää" (omistuskirjoituksella), Tilsan "Tupelon Tuplasheriffi" (omistuskirjoituksella ja Kesäjäniksellä, mistä olin erityisen ylpeä), Syvälän ja Brusin "Kielteinen kotiäiti" (nimikirjoituksilla sekin, lämmin kiitos vain kaikille asianomaisillle) ja fanipojilla suunnattujen oheistuotteiden puolelta Kuolio-paita, äärimmäisen tyylikäs Masukki potkii -rintanappi ja pitkään kuolaamani  Ornette Birks Makkonen -kirjatuki. Lastenosaston sisustuselementiksi suunniteltu Barbapapa-säkkituoli sai kuitenkin vielä toistaiseksi jäädä Kukunorin hyllyihin kun lompakosta ei löytynytkään 250 ylimääräistä euroa...

Sunnuntaina täytyi luonnollisesti olla paikalla kun historiallinen Sarjakuva-Finlandia jaettiin ensimmäisen kerran. Millalle onnea vielä kerran, ja kuten tuossa asiaa käsittelevässä viestiketjussa totesinkin, en ole vähään aikaan todistanut yhtä tyylikästä puhetta. Hianoa!

YO-talolla ei tullut käytyä lainkaan. Se kai jäi sen verran syrjään varsinaiselta festivaalialueelta, ettei sinne sitten tullut poikettua lainkaan, vaikka sijainnin paikallistamisen ja muun sellaisen suhteen ei ollut mitään ongelmia. os tapahtumat pystyttäisiin keskittämään kaikki Finlaysonille, niin se varmaan palvelisi kaikkia osapuolia.

En voi omasta puolestani kritisoida juuri mitään, mutta eräs ystäväni totesi yaoi-paneelin olleen täydellisen epäonnistunut ja jonkinlaista kuulijoiden aliarvioimista. Lisäksi Höyry oli ehkä haastattalupaikkana hieman epäonnistunut, kiitos parin paikallisen juntin ja koko ajan päällä olleiden, jalkapalloa ja jääkiekkoa tuutista suoltaneiden screenien.

Nukuttaa, lompakko on tyhjä ja olo on hieman höttöinen, mistä voinee päätellä, että takana ovat oikein mallikkaat festarit! Ensi vuonna tavataan!
"Onneksi kirjastonhoitajat ovat tunnollisia kaikissa tunnetuissa todellisuuksissa" (P.A. Manninen: Kapteeni Kuolio - Tampereen sankari)

JussiP

 • Jäsen
 • Viestejä: 665
 • Muutoksen tuulipuvut
Vs: Tampere kuplii 18.-20.4.2008
« Vastaus #143 : 20.04.2008 klo 23:26:55 »
Kiitokset organisaattoreille, kivaa oli. Ainoaksi miinukseksi jää Milazzon signeerauksen puuttuminen. Pääsin signeerauspöydälle vasta varttia yli kolmeksi, jolloin siellä ei ollut enää ketään.
Jos haluat masentua tai vahingoniloistua, lue Ilman naista.

Timo Ronkainen

 • professionaali amatööri, sarjakuvaneuvos
 • Toimittaja
 • *
 • Viestejä: 19 294
 • "Ja rangaistus on greippi!"
Vs: Tampere kuplii 18.-20.4.2008
« Vastaus #144 : 21.04.2008 klo 00:59:09 »
Kyllä oli hienoa, vaikka nyt vähän väsyttääkin. Kohokohtia olivat Milazzo ja Ankantekijänelikko. Kaikki mukavia ja mutkattomia tyyppejä. Milazzo oli vähän ihmeissään, kun signeerauspaikalla juttelin hänen kanssaan Parkerista, Italian sarjakuvapiirtäjien liitosta ja ammattiyhdistyksen tekemistä lakiasioista ja muusta, että mistä ihmeestä sää tommosia tiedät "well informed".  :D Mukava mies oli. Harmi ettei ollu mukana sitä Ruudinsavun numero, mihin olin kirjoittanut Ken Parkerista, että olis voinu näyttää sitä.
Hauskaa oli myös kaikki muu mitä ei edes välttämättä muista  ;) Kauheen hektistä vaan oli, ettei oikein mihinkään saanu kunnollista otetta, 24 tuntia vuorokaudessa ei ollu riittävää ja monien kanssa tuli juteltua ihan liika lyhyesti. Vanhoja tuttuja ja ystäviäkin tuli nähtyä, ihmeellistä. YO-talo oli ainoa pikku miinus, kun se oli hiukan erillään muusta. Mutta pakkohan se oli ettiä että sain Muëslin ja Ramin lehden ja pari muuta.

Timo
« Viimeksi muokattu: 21.04.2008 klo 01:21:19 kirjoittanut Timo Ronkainen »

Hans

 • Jäsen
 • Viestejä: 84
 • Nothing to declare.
Vs: Tampere kuplii 18.-20.4.2008
« Vastaus #145 : 21.04.2008 klo 01:06:35 »
Kävin Tampereella vähän vakoilemassa undercover. Muutama Kodak Moment lauantai-illalta:

-ravintolan ikkunasta auennut näkymä rantapuskaan kusevista teekkareista

-YO-talon ovimiehet toteamassa muutaman myydyn lipun jälkeen, että katos perkele sisäänpääsyhän on ilmainen ennen yhtätoista

-Oton ja Ollin lyhyt keskustelu pitkien miesten kissatappelusta

-Jope tunnustelemassa Maijastiinan rintoja

-Säkenöivät tamperelaiset, kuten Kainot, Tiitu ja Anni

-DJ Pauli Kallio pitelemässä päätään Ornette Birks Makkonen -performanssin aikana

Mulla oli kivaa ja tuhlasin harvinaisen paljon rahaa. Kiitos.

hannhell

 • Jäsen
 • Viestejä: 505
Vs: Tampere kuplii 18.-20.4.2008
« Vastaus #146 : 21.04.2008 klo 08:03:13 »
Jotenkin rupeaa tuntumaan, että pitäis ens vuoden Kupliiseen värvätä joku orja kokopäiväiseksi istumaan Tampereen Sarjakuvaseuran myyntipöydän taakse. Sunnuntaina näin ohjelmaakin: Ville Rannan vetämän paneelin ja Millan palkitsemisen. Lauantainakin olisi ollut kaikkea kivaa... yäh...

MK

 • Vieras
Vs: Tampere kuplii 18.-20.4.2008
« Vastaus #147 : 21.04.2008 klo 09:52:01 »
etittiin YO- taloa pitkään. Siellä oli taas ahdasta ja pimeää. Mutta enpä halua valittaa.

joo meidän lavan tasolla myyneiden olis pitänyt ottaa led-lamppusia mukaan ja kartta kkäteen. sanonpa silti, että helsingissä saa myydä ilmaseks ja vielä keskeisellä paikalla ja valossa, mutta sehän onkin taivas. suurkiitos sympaattisille majoittajille ja aina niin viihdyttävälle vesalle raivoisasta yhden miehen showsta plevnassa. kuplii taisikin jo palkita itse itsensä, joten sitä ei liene tarvitse enempää kiitellä.

Asko AA

 • Jäsen
 • Viestejä: 2 744
 • "I Lost My Heart In A Drive-In Movie"
Vs: Tampere kuplii 18.-20.4.2008
« Vastaus #148 : 21.04.2008 klo 10:20:07 »
Ainoaksi miinukseksi jää Milazzon signeerauksen puuttuminen. Pääsin signeerauspöydälle vasta varttia yli kolmeksi, jolloin siellä ei ollut enää ketään.

Tiukoille meni, mistä vilpittömät pahoittelut.
Oheinen kuva on kellotettu 15:16 eikä tuo signeeraus ollut viimeinen.
HannHell eli "Timo" taisi saada viimeisen nimmaroinnin, jonka jälkeen tuli autiota ja lähdettiin kiireettä kahveelle.
Asko A. Alanen
Sarjakuvatoimittaja
Sarjakuvaneuvos
Akolinna, Tampereen Tammela

kespa

 • Jäsen
 • Viestejä: 843
 • Iron Knights - Tulossa maaliskuussa 2014
Vs: Tampere kuplii 18.-20.4.2008
« Vastaus #149 : 21.04.2008 klo 13:07:13 »
Jeh, ihan hauskaa oli lauantaina, vaikka myynti olikin Yo:lla suht heikkoa. Tai sitten myytiin niin paskoja lehtiä, joka saattaa myös olla totta.
Yllättävän vähän tuli mitään ostettua, mutta jotain kuitenkin. Tuttuja näki ja ainakin Tarkkis sai kasvot itselleen. Mutta siinäpä ne tärkeimmät.