Kirjoittaja Aihe: Sarjakuvagallerian ylläpitopolitiikka (Miksi jotkin kuvat hylätään/hyväksytään?)  (Luettu 114809 kertaa)

0 jäsentä ja 2 Vierasta katselee tätä aihetta.

echramath

 • Suomen Hakki Hamsteri -kerhon puheenjohtaja
 • Toimittaja
 • *
 • Viestejä: 3 347
Kvaakin gallerioistahan saa lähinnä kommentteja oman tyylin kehittymisestä, lähinnä toisilta piirtäjiltä. Veikkaan, että jos piirustelet jotain oikeasti hauskaa, sen päätyminen irkiksi kutsuttiin hölmöydenlevittäjään tuo saman tien huomattavasti enemmän silmäpareja.
I've got 99 problems, but luftballons ain't one. // comixblag

Timo Ronkainen

 • professionaali amatööri, sarjakuvaneuvos
 • Toimittaja
 • *
 • Viestejä: 19 049
 • "Ja rangaistus on greippi!"
Kvaakin tavallisiin foorumiketjuihin saa laitella parodioita niin paljon kuin itte sietää. On siellä ainakin "piirrä Kissanainen"-ketju jossain.

Timo

Anonyymi

 • Jäsen
 • Viestejä: 37 602
Ja tämähän oli laitettu jo aikaisemmin kahteenkin eri ketjuun. Tämä on siis kolmas.

Yksi kerta riittää.

bats

 • Jäsen
 • Viestejä: 589
Hyvä on, sain kuulla perustelut ja ymmärrän kantanne. Kuvaani ei hyväksytä, ok. Ymmärrän kantanne vaikka en samaa mieltä olekaan.

Tosiaan ehkä laitoin sarjakuvan liian moneen paikkaan. Tänne laitoin sen siksi että ylläpito näkee mitä kuvaa tarkoitan.

Pakko kuitenkin vielä kysyä pari asiaa.

Ihmettelen, miten määritellään "riittävän parodinen"? Ilmeisesti sen määrittää Kvaakin ylläpidon huumorintaju.  :)

"Kyseinen Pako-teos on käytännössä karikatyyri näyttelijöistä. Täysin eri asia piirtää muotokuvia ihmisistä kuin pilasarjakuva muiden luomista hahmoista ja tarinoista."

"Pilasarjakuva muiden luomista hahmoista ja sarjakuvista" on minusta aika hyvä parodian määritelmä. Mutta uskotaan, parodiaa ei täällä kaivata syystä X. Hyvä on.

Kyllä minulla ideoita riittää. Seuraavana projektina on yleisempää supersankarihuumoria. En viitsi käyttää sanaa parodia ettei sitä hylätä. Projektia varten olen keksinyt ihan omat hahmoni. Ja sanoisin että jos siitä löytyy valittamista niin taitaa jollakulla ylläpidon puolella vähän stringit kiristää.
"He ovat yhdistelleet eri lajeja ja luoneet hengittävää, sosiaalista norsun paskaa, jonka geeneistä on hyötyä ihan käytännössä."

- Jari Tapani Peltonen

Curtvile

 • Ylläpitäjä
 • ****
 • Viestejä: 15 650
Ihmettelen, miten määritellään "riittävän parodinen"? Ilmeisesti sen määrittää Kvaakin ylläpidon huumorintaju.  :) 

Ei.
Et ymmärrä ilmiselvästi suomenkieltä.
Ei se mitään, kvaak on avoin nuorille, lapsille ja niille joiden äidinkieli ei ole suomi.
Parodia on huumoria, joka on yksi vaativimmista lajeista hallita.
Parodia ei ole satiiria, se on ivamukaelma tunnistettavasta ei omasta hahmosta joka saatetaan naurunalaiseksi.

Kvaakin netiketti kieltää muiden omistamien hahmojen käytön. Poisteetuja ovat olleet mm. star wars jedit, prattin hahmot, Goku, Dragonbaal Z parodia, hitmanpelin ja sarjakuvan hahmot ja kieltolain korkeajännityksen kovanen.
Ja niillä oli meriittejäkin.

Koska haluat ilmiselvästi perusteluja:
- parodian pitäisi olla hauska, edes jollain tasolla
-hahmot eivät ole vain kopioita marvel dc perusuniversumeista vaan myös Amalgam ja Just imagine Stan Lee creating DC universe sarjoista. ei mitään omaa.
-tekninen osaamistasosi ei ole riittävä galleriaan

jos haluat kehittyä piirtäjänä ja saada palautetta käytä aiemmin mainittua
Luonnokset, tekovaiheet ja suunnittelu ketjuja. Sinne voit postata kaikkea mikä on netiketin mukaista.


sanotaan se nyt selkeästi: galleriassa saa olla huumoria, satiiriakin mutta esimerkinomaisesti
Fingerporistrippi jossa on rivo-riitta ja heimo vesa tekijänään Pertti Jarla - hyväksytään
fingerporistrippi jossa on mustanaamio tai hämähäkkimies tekijä Pertti Jarla- ei hyväksytä

tämä on hyvin yksinkertaista.

bats

 • Jäsen
 • Viestejä: 589
Jos nyt jätetään se vittuilu sikseen. Jos elämäsi suola on vittuilla nuorille sarjakuvaharrastajille, todellakin säälin sinua. Mutta jätetään henkilökohtaisuudet sikseen, vaikka et selvästi itsekään osaa pysyä asiassa. Itse olisin voinut jättää aiheen sikseen mutta vittuilua en siedä.

"Ei.
Et ymmärrä ilmiselvästi suomenkieltä.
Ei se mitään, kvaak on avoin nuorille, lapsille ja niille joiden äidinkieli ei ole suomi.
Parodia on huumoria, joka on yksi vaativimmista lajeista hallita.
Parodia ei ole satiiria, se on ivamukaelma tunnistettavasta ei omasta hahmosta joka saatetaan naurunalaiseksi."


Minä ymmärrän suomea varsin hyvin. Olen 16-vuotias, äidinkieleni on suomi. En kuitenkaan ole perehtynyt tarkkaan parodian määritelmään.

"Parodia on ivallinen, piikittelevä, liioitteleva tai koominen toisen (yleensä tunnetun ja vakavan) teoksen jäljitelmä (myös pienet epäsuorat viittaukset riittävät). Alkuperäinen teos tehdään naurunalaiseksi. Parodia voi kohdistua myös johonkin lajityyppiin, jolloin irvaillaan lajityypin kliseille. "

Lainaus Wikipediasta joka vahvistaa oman käsitykseni. Lihavoin kohdat jotka mielestäni sopivat sarjakuvaani.

"-hahmot eivät ole vain kopioita marvel dc perusuniversumeista vaan myös Amalgam ja Just imagine Stan Lee creating DC universe sarjoista. ei mitään omaa. "

Sarjakuvaa tehdessäni en tiennyt Amalgam ja Just Imagine sarjoista, vaan keksin idean risteytyksestä itse. On totta että sarjakuvan Batman näyttää hyvin paljon Just Imagine Batmanilta. "Great minds think alike". Kuitenkin tarina on eri. Ymmärrän että tämän voi nähdä kopiona, vaikkei se tarkoituksellisesti sitä ollut. Ymmärrän sarjakuvan hylkäämisen tällä perusteella.

"-tekninen osaamistasosi ei ole riittävä galleriaan"

Varmastikin täysin mielivaltainen päätös.
 
Lainaus ketjun ensimmäiseltä sivulta:

"Näimme kuitenkin järkevämmäksi rajata mieluummin käyttäjän levytilaa kuin intoa, josta syystä muilta osin käyttöehdot täyttävä työ, joka kuitenkin voidaan katsoa edes jollakin tavoin sarjakuvaksi, hyväksytään galleriaan jo tekijän sarjakuvaharrastuksen kannustamiseksi."

Eli galleriaan ei ole mitään erityisiä teknisen osaamisen vaatimuksia. Työni on selvästi sarjakuva, mielestäni ihan kelvollinen sellainen, ja sääntöjen mukaan sen pitäisi riittää.

Kuten sanoin ei tarvitsisi asiasta jauhaa, jos et olisi mennyt henkilökohtaisuuksiin. Järkevä perustelu olisi riittänyt.

"He ovat yhdistelleet eri lajeja ja luoneet hengittävää, sosiaalista norsun paskaa, jonka geeneistä on hyötyä ihan käytännössä."

- Jari Tapani Peltonen

Curtvile

 • Ylläpitäjä
 • ****
 • Viestejä: 15 650
Ylläpito hyväksyy ne kuvat jotka täyttävät kriteerit.
Selitimme kriteerit .
Vikisit ja vetosit mm. lakiin ja wikipediaan.
ne eivät tässä kohden auta. Ne eivät ole puolellasi.
Tajuan että otit itseesi mutta jos kuvittelet että edeltävä oli vittuilua sinulle ei sitten ole moista ikinä tehty.
Elämässä ja foorumilla:Kohtelen asiallisia ihmisiä ja käytöstä asiallisesti, tuleen vastataan tulella.
En tee poikkeuksia.


tällä foorumilla on ihmisiä jotka postaavat jotka ovat jopa alle kymmenvuotiaita ja joiden äidinkieli on muu kuin suomi mm. ruotsi, hollanti, saksa, venäjä.
Etunimesi ei auta asiaa, tunnen martti ja tarja nimisiä suomalaisen nimen omaavia henkilöitä joiden äidinkielet ovat englanti ja ruotsi.
Suomenkielen nyanssit voivat mennä ohi ko henkilöiltä.
Myös sääntöjen kohdalla.

Ylläpito pyrkii ajamaan eteenpäin sarjakuvakulttuuria, sen tekemisen ja lukemisen riemua.
Siksi postasin linkin jossa voit ottaa siihen osaa.
Siksi sanoin aiemmin "tapauskohtaista".
Jos teet työn jossa ei ole tekijänoikeudenalaista materiaalia, galleriaan.
Jos vielä haluat uikuttaa siitä vaan.

Marttyyrit on hyvä elokuva mutta sellaista asemaa ei inttämällä tai rutisemalla saa. Silloin pitää olla näyttää reaalinen epäkohta.
Syy miksi kuvasi hylkääminen olisi perusteetonta ja mielivaltaista.

Tässä gallerian käyttöehtojen koko tekstiosuus jota lainasit, itsellesi sopivin osin.

Lainaus
Teoksen tulee olla riittävän laadukas galleriaan lisättäväksi. Vaikka laadun mittaaminen onkin hyvin subjektiivista, lisättävän työn pitäisi olla jollakin tasolla kiinnostava. Kerro profiilissasi ikäsi rehellisesti, äläkä yritä ladata palveluun mitä tahansa sotkua. Ylläpito ei julkaise kaikkea. Mahdollisia kollaaseja ja sisällöllisesti arvelutavaa materiaalia arvioidessaan ylläpito varaa oikeuden hyväksyä tai hylätä materiaalin päätöstään perustelematta. Rajatapauksissa materiaali hylätään.


Toivottavasti jatkat sarjakuvien tekemistä. Se on erittäin hyvä harrastus ja voi poikia työnkin.Gothicus

 • Jäsen
 • Viestejä: 2 855
Koitahan nyt battis jo rauhoittua! Eihän tässä kukaan ole mitään vittuillut, sillä jos vittuilemaan todella alettaisiin, niin se ei varmasti jättäisi kenellekään tulkinnanvaraa. Ohjeet on jo väännetty niin rautalangasta, että kyllä niiden puitteissa pitäisi osata toimia. Tuskin täällä mitään mielivaltaa harrastetaan, eikä kukaan joudu silmätikuksi syyttään. Eli jatkakaamme jokainen tahoillamme sarjakuvaharrastamistamme, ja harjoituksiamme, hyvin mielin ja tyytyväisinä.  
"Ihminen on ihmiselle kettu."

Reima Mäkinen

 • Toimittaja
 • *
 • Viestejä: 9 755
Täällä on keskusteltu parodioiden hyväksymisestä. Niitähäne ei suoraan, tuolla sanalla kielletä säännöissä vaan kielletään tekijänoikeudellisen materiaalin käyttäminen.
Sen sijaan kielletään pastissit. Tästä oli ylläpidossa puhetta että pitäisikö nuorempien käyttäjien vuoksi kirjata vielä sama asia muodossa fan-art...

Näin päätettiin kahdesta syystä.

1. Kvaak tukee piirtäjiä jotka haluavat esitellä kokonaan itse luomiaan töitä.

2. Pastissi-, parodia yms. rajoitus ei siis johdu siitä että jokin kuva automaattisesti  rikkoisi tekijänoikeuksia, vaan siitä että Ylläpidon ei tarvitsisi jatkuvasti vaivata päätään sillä mikä on piirretty läpi mistäkin. Osa fan-artista tosiaan rikkoo tekijänoikeuksia, joita Kvaakissa taas halutaan vaalia ja puolustaa (joskus hieman yli-innokkaastikin).

Vähän saman tyylinen varmuuden vuoksi perustelu on alastomuuden kanssa. Pelkät naisen rinnat luokitellaan hyvin usein "alastomuudeksi" joka rankan väkivallan ohella on kielletty. Uskoisin kuitenin että teknisesti korkeatasoisten ja ansiokkaiden kuvien kanssa ollaan periaatteessa joustavampia kuin joutavien räpellysten. Ilman sensuuria tai lepsummalla linjalla olisi voitu mennä, mutta koska Kvaak on myös lastenkin paikka...

Rajoitukset haluttiin selkeiksi (sekä käyttäjille että moderoinnille), mutta samaan kauppaan epäselvyyttä syntyy jos käyttäjä ei lue sääntöjä. Muualla ei vältämättä olla yhtä tiukkoja.

Soisin että näistä asioista vaihdettaisiin mielipiteitä rakentavassa hengessä.

"Facts are meaningless. You can use facts to prove anything that's even remotely true." Homer Simpson

AnttiV

 • Jäsen
 • Viestejä: 126
Mielenkiintoinen keskustelu. Mielestäni ihan hyvin perusteltuja syitähän nuo ovat enkä ollenkaan kyseenalaista moderointipäätöksiä tai sitä seikkaa että jokainen taho saa päättää mitä palvelimellaan hostaa, postailen vastaisuudessa Sithini ja hitmanini muualla tai foorumin puolella. Omaksi puolustuksekseni voin sanoa, että tein mielestäni erittäin selkeäksi sen  että kuva on tehty haasteeseen jossa aiheena oli kehittää Star Wars universumiin hahmo enkä yrittänyt esittää star wars universumia tai siinä esiintyvää rotua omana keksintönäni. Hitman-pelisarjalle tehty kansi oli taasen vastaavanlaiseen leikkimieliseen kisailuun tehty kansimocup jossa lisenssinhaltijan ja pelisarjan logot olivat paikoillaan.

Nojoo kuitenkin tähän loppuun vielä että todella hyvä palveluhan tuo galleria on, voihan noi fan-artit jne. postailla sitten foorumin puolelle tai jättää postaamatta kokonaan eikä itseäni ainakaan jäänyt kaivelemaan nuo deletoinnit :) Keep up the good work!
________________________
Portfolio
http://antinportfolio.blogspot.com/

echramath

 • Suomen Hakki Hamsteri -kerhon puheenjohtaja
 • Toimittaja
 • *
 • Viestejä: 3 347
Sen sijaan kielletään pastissit. Tästä oli ylläpidossa puhetta että pitäisikö nuorempien käyttäjien vuoksi kirjata vielä sama asia muodossa fan-art...

Itseasiassa itse ihmettelen, onko pastissi tässä se sana, jota nimenomaan halutaan käyttää. Sanan ehkä jopa yleisempi merkitys on mennen aikakauden tyylien ja genrejen jäljittelyssä: siis oikeastaan siinä, että sijoittaa teoksensa sellaiseen genreen, joka kulttuurillisista tai tieteellisistä syistä ei ole enää kuranttia kamaa. Jos scifikirjassa eväkäs raketti laskeutuu planeetalle, ja sieltä ilmestyy avaruusukkeli sädepistooli tanassa taistelemaan hirviöitä vastaan, kyllä siinä selvää homagea on 50-60-lukujen scifille, vaikkei ketään tiettyä tekijää voisikaan tunnistaa.
I've got 99 problems, but luftballons ain't one. // comixblag

Reima Mäkinen

 • Toimittaja
 • *
 • Viestejä: 9 755
Itseasiassa itse ihmettelen, onko pastissi tässä se sana, jota nimenomaan halutaan käyttää. Sanan ehkä jopa yleisempi merkitys on mennen aikakauden tyylien ja genrejen jäljittelyssä: siis oikeastaan siinä, että sijoittaa teoksensa sellaiseen genreen, joka kulttuurillisista tai tieteellisistä syistä ei ole enää kuranttia kamaa. Jos scifikirjassa eväkäs raketti laskeutuu planeetalle, ja sieltä ilmestyy avaruusukkeli sädepistooli tanassa taistelemaan hirviöitä vastaan, kyllä siinä selvää homagea on 50-60-lukujen scifille, vaikkei ketään tiettyä tekijää voisikaan tunnistaa.
Sanat on vaikeita, joo. Mutta minkäs teet?  >:( Hommage on kuitenkin eri asia kuin pastissi. Mietiskelin näitä aikoinaan Kupla-akatemiaa tehdessäni.
"Facts are meaningless. You can use facts to prove anything that's even remotely true." Homer Simpson

Doctor Phantomizer

 • Kesyttämätön outolintu
 • Jäsen
 • Viestejä: 6 590
 • Bite from the dust til the dawn
Minulla ei ole kuin 3 asiaa sanottavana:

1. Marttyyri todella on hyvä elokuva.

2. Mitäs pahaa Pastississa on?  :D

Tästä tulikin mieleen, ihan mielenkiinnosta, missä menee liian pornahtavan materiaalin raja tuolla galleriassa? Vai onko sitä?

3. Ei pahalla Curtville, mutta kyllä tuon olisi voinut tulkita vittuiluna  minäkin (lakatkaa muuten tuon sanan vittuilu viljelemistä, jos ei ole liikaa pyydetty?), eli seuraavalla kerralla vastaavassa tilanteessa kehotan tarkentamaan, ettei tule väärinkäsityksiä.
"Ollie, the only people who have to worry about Big Brother are the people who are doing something wrong."-Green Lantern, Hal Jordan.

Anonyymi

 • Jäsen
 • Viestejä: 37 602
Pornografia määritellään sivistyssanakirjassa näin: sukupuolisesti voimakkaan kiihottaviksi tarkoitetut kuvat, kirjoitukset ynnä muut vastaavat.

Kukin tapaus harkitaan erikseen.

Reima Mäkinen

 • Toimittaja
 • *
 • Viestejä: 9 755
Tästä tulikin mieleen, ihan mielenkiinnosta, missä menee liian pornahtavan materiaalin raja tuolla galleriassa? Vai onko sitä?
Kuten äsken totesin:
Lainaus
Pelkät naisen rinnat luokitellaan hyvin usein "alastomuudeksi" joka rankan väkivallan ohella on kielletty.
Lukekaa ne Gallerian säännöt!  :) Niiden pitäisi olla normaalijärjellä tajuttavat.
Töiden valitseminen ei ole mielivaltaista vaan se perustuu niihin sääntöihin.

Sääntöjen rajojen tahallinen kokeileminen katsotaan ylläpidolle vittuiluksi siinä missä rajojen kokeileminen keskustelufoorumillakin. Tämkin ihan käytännön syistä. Ylläpidolla on muutakin (parempaa) tekemistä kuin paimentaa (toisten) lapsia.
"Facts are meaningless. You can use facts to prove anything that's even remotely true." Homer Simpson