Kirjoittaja Aihe: Valvojien toiminta  (Luettu 174925 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Raaka

 • Jäsen
 • Viestejä: 74
Vs: Valvojien toiminta
« Vastaus #45 : 21.11.2005 klo 07:39:44 »
Raaka, et vastannut kysymykseeni. Miten itse toimisit? Kun nyt kuitenkin asia on niin että ilman mitään valvontaa taso laskee aika alas. Sinulla on ilmeisesti oma ratkaisu ongelmaan?

En ole ihan varma siitä, mikä tuo kysymys oli. Mutta minusta on kyllä selvintä se, että keskustelufoorumin taso vastaa sen käyttäjien - siis keskustelijoiden itsensä - tasoa. Eikä siis valvojien tasoa.

Raaka

 • Jäsen
 • Viestejä: 74
Vs: Valvojien toiminta
« Vastaus #46 : 21.11.2005 klo 08:29:43 »
Kysymys on foorumin käyttömukavuudesta, Raaka. Tähän mennessä en ole törmännyt tässä maailmassa vielä yhteenkään tekstiin, joka olisi sekä lukukelvoton että vaikeaselkoinen.
Mutta kun Surfin Joe on törmännyt, ja hänellehän minä vastasin.

Lainaus
Jos viesti on lukukelvoton, se on siansaksaa ja poistetaan. Jos viesti on vaikeaselkoinen, on valvojien työ vaivautua lukemaan se moneen kertaan ja moderoida se paremmin selkiytyväksi. Tähän ei kelpaa vastalauseeksi se, että kappalejaon (tai pisteiden tai isojen alkukirjainten tai luoja ties minkä) jättäminen pois on kirjoittajan tapa ajatella, ja että sellaiseksi hän on viestinsä tarkoittanut.
Miksi ei kelpaa? Tämä on keskustelufoorumi, ei mikään lehti, jota valvojat toimittavat.

Lainaus

Foorumia käyttävät sen käyttäjät, ja käyttäjille on varmasti paljon mukavampaa kun teksti on helposti luettavaa. Viesti saattaa mennä perille huonompaa kieltä olevalla teksillä, mutta rehellisesti - millaista foorumia sinä haluat käyttää, Raaka? Selkeätekstistä vai kaoottistekstistä?
Sellaista foorumia, jossa muiden ihmisten kirjoituksista tiedän, että ne ovat nimenomaan heidän kirjoittamiaan. Eivätkä ylläpidon oman makunsa mukaan muuttelemia.

Lainaus
"Pitäisikö viestejä muuttaa ollenkaan?" No sehän vasta merkillistä olisi, jos moderaattorit eivät moderoisi. Pitäisikö meidän tehtävämme siis olla vain sen sadattelua että nuoriso ei osaa äidinkieltään ja "korjaisitko viestisi kirjoitusasun" -sähköpostien lähettelyä?
Ei tämä minun käsittääkseni myöskään ole mikään kirjoitusopisto, jonne lähetettyjä yritelmiä ylläpito kouluttajan ominaisuudessa korjailee. ("Moderointi" ei minun mielestäni sinänsä tarkoita "muuttelua".)

Lainaus
Ehdotus: Sellaisia viestejä, joissa kirjoittaja on selvästi ollut kiireessä tai ei osaa/välitä käyttää suomen kieltä kunnolla, muokataan. Näin tehtäisiin etenkin jos kirjoittaja on vieras, joka ei pystyisi asiaa itse korjaamaan jälkeenpäin. Kaikki moderointi kuitenkin merkataan asianomaisen viestin loppuun moderaattorilisäykseen, joka erotetaan varsinaisesta viestistä värillä (vihreä = "no problem, korjailin vain vähän", punainen = "palataan asiaan peruskoulun äidinkielen oppimäärän jälkeen") ja/tai pienemmällä fonttikoolla.
Tässä ehdotuksessa on oletuksena se, että kaikki valvojien tekemät muutokset ovat hyviä.  Mistä ihmeestä Kvaakin valvojat ovat saaneet päähänsä, että he ovat näin ylivoimaisen mahtavia suomenkielen - ja ajattelun yleensä - taitajia?

(Englanninkielinen ilmaisu "no problem", jota tuossa käytät, ei muuten taida kuulua peruskoulun äidinkielen oppimäärään. Sinullakin taitaa olla opettelemista suomen kielen käytössä.)

Anonyymi

 • Jäsen
 • Viestejä: 37 629
Vs: Valvojien toiminta
« Vastaus #47 : 21.11.2005 klo 09:12:05 »
No niin. Raaka on puhunut. Muut eivät ole pahemmin ottaneet kantaa. Toistaiseksi jatketaan entiseen malliin, viestien editoiminen ei kuitenkaan niin yleistä ole että siitä kannattaa sotaa aloittaa.

Jos löytyy vielä Raakan linjoilla olevia jäseniä niin tarkistetaan tilanne uudelleen.

tertsi

 • Vieras
Vs: Valvojien toiminta
« Vastaus #48 : 21.11.2005 klo 09:18:34 »
Mun miälest esmes tälläsen tyypisii viestei kandee editoira ja muokailla uudestaan, siis just tää mitä nyt luet ja minkä mä oon skrivannu. Siis tää, hei. ::) :-\ :-*


Mut yleisest otaewn, pitäis mietti aika tarkkaan viestien muokkautsa. Alkuperäinen sävy ja spiritti tulisi kai jotenkin säilyttää.

Muokkaus ei kai sais olla itseisarvo, mutta kirjoittajatkin tietty vois vähän miettii mitä ne oikein kirjottaa että joku niinku viittis sit niit viestei niinku lukee

 ;D <- Yhtenäisen linjan vuoksi poistin ylim. hymiöt -Ylläpito. ;)

FRANKUIN RULES!!!


EDIT:
Kapale jako muuten helpotttaa lukemista, mäntit
« Viimeksi muokattu: 21.11.2005 klo 09:59:42 kirjoittanut puro »

J.Salo

 • Jäsen
 • Viestejä: 2 988
 • ..ja valmis!
Vs: Valvojien toiminta
« Vastaus #49 : 21.11.2005 klo 11:30:17 »
Sellaista foorumia, jossa muiden ihmisten kirjoituksista tiedän, että ne ovat nimenomaan heidän kirjoittamiaan. Eivätkä ylläpidon oman makunsa mukaan muuttelemia.
...
En ole ihan varma siitä, mikä tuo kysymys oli. Mutta minusta on kyllä selvintä se, että keskustelufoorumin taso vastaa sen käyttäjien - siis keskustelijoiden itsensä - tasoa. Eikä siis valvojien tasoa.
Kaksi pointtia.

1.)Johan se on moneen kertaan mainittu että valvojat merkkaavat tekemänsä muutokset.
2.)Jos foorumilla on 500 hyvää kirjoittajaa, jotka kirjoittavat hyvää, Valvojien arvostamaa tekstiä (sarkasmia), ja 20 ihmistä jotka kirjoittavat mitä mieleen tulee, viidenkymmenen viestin päivävauhtia (usko pois, näitä on!), niin nämä 20 ihmistä muodostavat suurimman osan uusista posteista, ja hautaavat nuo 500 ihmistä, jotka kirjoittavat kahden viestin päivävauhdilla (tämäkin voi olla jo yliarvio). Jos viestejä ei poisteta (tekijänoikeuksien rikkomista tämäkin varmaan on? Viesti katoaa huitsin nevadaan), niin nuo 500 ihmistä kyllästyy ja lähtee kävelemään. Ja sitten noilla 20:llä on tasoisensa keskustelupaikka.
Mutta itse  mielummin näkisin tämän paikan niiden 500:n tasolla, jotka ovat läpäisseet peruskoulun äikkää muulla kuin armovitosella. Ja ei, en usko että oma kirjoitustasoni lähentelee kymppiä.

Kvaakia käyttää kaksi kohderyhmää, anteeksi, jos tämä on kärjistettyä ja loukkaa jonkun mielipidettä, mutta; ensinnäkin on nämä vanhat konkarit, 20-50 vuotiaat jotka ovat jo oppineet miten homma toimii, ja sitten on nämä 10-16 vuotiaat joille Kvaak on ensimmäinen keskustelualue, eikä sääntöjä vielä tunnetta. Kuten kaikki tietävät, nuoret ovat todella ahkeria, ja tästä muodostuu ongelma jos hommalle ei tehdä jotain.
Kaikkia ei voi miellyttää. Yritetään toimia niin että kaikilla on hyvä mieli, myös sulla. Jos haluat ettei sun viestejä editoida, niin sitten ei editoida. Tekstisi on niin hyvää, että tuskin sille tulee koskaan olemaan tarvetta.
« Viimeksi muokattu: 21.11.2005 klo 11:35:00 kirjoittanut iJusten »

PTJ Uusitalo

 • Mediaholisti
 • Valvoja
 • ***
 • Viestejä: 916
Vs: Valvojien toiminta
« Vastaus #50 : 21.11.2005 klo 15:38:00 »
Mjoo. Kyllä tämä nyt näyttää siltä, että Raakalla ei ole enää mitään uutta sanottavaa, ja perusteluissaankin hän alkaa näemmä jo turvautua epäolennaisuuksiin. Joten minä lopetan tämän keskustelun kommentoimisen tähän, kunnes hän tai joku muu sanoo jotain oikeasti uutta ja rakentavaa.

Jos Kvaak olisi demokratia, noista (tällä hetkellä) 1863 jäsenestä suuri enemmistö äänestäisi varmaankin sen puolesta että valvojat saavat edelleen kohtuuden rajoissa muokata viestejä. Raaka ja ne parisataa "emmä haluu et mun viestejä muutellaan ku ei Demi.fi:ssäkään niin tehä" -nyypiötä jäisivät epäilemättä vähemmistöksi. No, koska Kvaak ei ole demokratia saamme epäilemättä kuulla valitusta kyllä jatkossakin.

(Tiesitkös muuten, Raaka, että "No problem" ei ole suomea vaan englantia?)
« Viimeksi muokattu: 22.11.2005 klo 00:19:06 kirjoittanut PTJ Uusitalo »

Doc Lomapäivä

 • Jäsen
 • Viestejä: 2 830
Vs: Valvojien toiminta
« Vastaus #51 : 21.11.2005 klo 15:59:22 »
Jos löytyy vielä Raakan linjoilla olevia jäseniä niin tarkistetaan tilanne uudelleen.

Lukeeko tätä ketjua edes muut kuin Raaka ja valvojat?


Ai niin: ääni valvonnan puolesta.

Kapteeni Kenguru

 • Groupie
 • Jäsen
 • Viestejä: 1 562
 • ¿Cuándo se come, aquí?
Vs: Valvojien toiminta
« Vastaus #52 : 21.11.2005 klo 17:58:47 »
mummiälest ihan ekana ennenku lähtee whitnee , et valvojat niinku on iha tiäksä mulkkui ja natzei , kandeis niinku vähä kelata pari jutskaa :

1 ekaks tääl ei oo kenkää pakko niinku olla . jos ei kiinnosta niin tos o ovi , nii mulleki sanottii skoles ruottin tunnil . mä sit niinku lähin litoon ja tolleen .

B sit kans ku nää ei niinku saa täst mitää palkkaa muuta ku hyvän mielen ja sit kummiski kaiken laiset tulee räyhään millon mistäki . moden duuni on ihan koiran virka ja kantsis eka lähtee kelaan et mitä hyvää ne on saanu aikaan ku et mitä riesaa niist niinku o. miks jengi ei vois mieluummin olla kiitollisii et tääl voi jutskata muitten kans ku vaa keksis et mistä vois valittaa .

666 sit kans ku aina löytyy joku ammatti valittaja joka urputtaa ihan urputtamisen ilosta . vaikka näille tehtäis miten hyvä foorumi , ja ostettais uus tietsikka , annettais ilmais liput kemin sarjis festareille , ostettais rekallinen bissee ja annettais niille kaikki rahat , niin eikös nää vaan aukois päätä et ei ollu hyvä , vali vali vali . tämmöset heebot kantsii niinku jättää ihan omaan arvoonsa .

GCDDQRX ootteks sitä  koskaan kelannu et entäs jos näillä tuleeki joku päivä mitta täyteen ja nää päättää et tää oli sit tässä , kiitti ja morjens ? ei tätä oo mikään pakko ylläpitää ja joku päivä voi ihan olla et kvaakkia ei oo enää . sit on varmaan kiva ku koko sivut on niinku maan tasalla forever ku yllä pito kyllästy . onko ?

11001110110100100011101   sit kans ku tääl on ihan fiksuuki jengii messis jotka kumminki tuntuu olevan ihan tyytyväisii . haluisitteks te hei niinku ihan oikeesti et kaikki keskustelu kvaakilla näyttäis niinku tämmöselt ? se meinaan menee rappiolle jos jengi tääl keskittyy vaan valittamaan , ei sitä fiksummat jaksa pitkään seurata ne menee muualle .


Post Scriptum: Mikäli minulle on jotenkin sattunut lipsahtamaan vahingossa tuohon ylläolevaan tekstiin jokin kielioppi- tai pilkkuvirhe, niin ylläpito saa vapaasti korjata havaitsemansa virheet tai halutessaan muokata tekstin luettavampaan muotoon, itse asiassa viestin saa vaikka poistaa kokonaan jos siltä tuntuu. Tietenkään mitään pakkoa ei ole, enhän voi edellyttää kenenkään tekevän maksutta puolestani oikolukua.

Jos taas joku rivikäyttäjä haluaa leikkiä kotimoderaattoria huomauttaen esimerkiksi jostakin väärästä lauseenvastikkeesta tms. niin haluaisin muistuttaa ettei Kvaak ole mikään äidinkielen oppitunti, eikä normaalissa elämässäkään oteta lakia omiin käsiin.

Yhteiskunnassa tehdään mitä poliisi sanoo ja täällä tehdään mitä ylläpito sanoo. Jos tuntuu että Kvaakin ylläpito sorsii, niin siitä pitää tehdä ilmoitus poliisille. Jos taas tuntuu että poliisi sortaa, niin siitä pitää sitten valittaa täällä Kvaakilla, mieluiten nimimerkillä tietenkin. Tosin kumpikin vaihtoehto on tasan yhtä tehokas ja tuottaa yhtä paljon tulosta.

PTJ-edit: En muuttanut pilkkuakaan.
« Viimeksi muokattu: 21.11.2005 klo 18:26:49 kirjoittanut PTJ Uusitalo »
POLKU PYÖRÄ VARKAAT KURIIN!!1

http://www.youtube.com/user/Satelliittifillari

bgt

 • Jäsen
 • Viestejä: 606
 • Grrr....
Vs: Valvojien toiminta
« Vastaus #53 : 21.11.2005 klo 18:16:31 »
Esilläolevassa tapauksessa ylläpito hajotti viestin kappaleiksi. No, jos ylläpito voi puuttua toisen kirjoittaman viestin kappalejakoon, niin siitä on aika pieni askel lausejaon muuttamiseen. Jos siis joku kirjoittaa ylläpidon mielestä liian pitkiä lauseita, niin katsooko ylläpito velvollisuudekseen katkoa näitä lauseita oman mielensä mukaan, jotta viestistä tulisi luettava?

Jos taas joku käyttää viestissä sanaa, joka ylläpidon mielestä ei ole kuvaava tai selkeä, niin katsooko ylläpito velvollisuudekseen vaihtaa tuon sanan paremmaksi - kuvaavammaksi tai selkeämmäksi?

Henkilökohtaisesti luotan kvaakin ylläpidon toimintaan tällä hetkellä siinä määrin, etten lähde vaatimaan määriteltäväksi tarkkoja raja-aitoja siihen, mitä he saavat tehdä ja mitä eivät. Hyvä perstuntuma heillä tuntuu olevan asiaan. Puututaan sitten, jos alkaa häilyä sellaiseen sanasisällön muuttamiseen, mikä alkaa olla herjaussyytettä/kunnianloukkausta lähestyvää toisten kirjoittajien sanojen muuttelua.

Nuo lainaamani Raakan argumentoinnin osat ovat Skepsiksen listassa virheargumentaatiomuotoa numero 10. "Slippery slope". http://keskustelu.skepsis.fi/html/virhelista.htm

Jos se on lukukelvoton ja vaikeaselkoinen, niin ei kai siihen kukaan vastaa?

Välttämättä ei, jos ei jaksa selvittää viestin kryptistä sisältöä.

Jos se on lukukelvoton ja vaikeaselkoinen, niin miten ylläpito kuitenkin pystyy sen lukemaan ja saa siitä selvää?

Uhraamalla siihen aikaa, helpottaakseen foorumin käyttäjien elämää.

Jos se on lukukelvoton ja vaikeaselkoinen, niin miten ylläpito kuitenkin löytää siitä asiaa?

Jos se ei ole asiasisällötön.

Ja jos se on lukukelvoton ja vaikeaselkoinen, niin miten ylläpito voi olla varma siitä, että sen löytämä "asia" on juuri se, mitä viestin kirjoittaja on halunnut esittää?

Ei välttämättä voikaan. Siksi ylläpitäjät yleensä kommentoivatkin, mitä ovat muuttaneet.

Minusta lukukelvottomuus ja vaikeaselkoisuus ovat sen verran lukijasta riippuvia (subjektiivisia) juttuja, että en rupeaisi niiden perusteella poistamaan viestejä.

Joitain yleisiä linjavetoja kuitenkin on. Tekstiä, joka on kahden pikselin korkuista on vaikea lukea. Samoin yhteen pötköön ilman kappalejakoa kirjoitettua tekstiä. Ainakin vaikeampi kuin jos siinä olisi kappalejako.
Also spracht Blau Tiger.

X-men

 • Jäsen
 • Viestejä: 14 402
 • Comics costs too much, damned!!!
Vs: Valvojien toiminta
« Vastaus #54 : 21.11.2005 klo 23:32:59 »
Lukeeko tätä ketjua edes muut kuin Raaka ja valvojat?


Ai niin: ääni valvonnan puolesta.

Miksei lukisi? Tämä on aika kiinnostava ja välillä hauska aihe.

Annan myöskin ääneni valvonnan puolesta sillä ilman valvontaa tämä olisi yhtä kaaosta koko foorumi (liuta ketjuja samasta aiheesta ja samoja vastauksiakin ehkä).
There Are Too Many Comics Which Don't Get Published Here.

Kake

 • Jäsen
 • Viestejä: 44
 • "Sweet Spirit, comfort me!"
Vs: Valvojien toiminta
« Vastaus #55 : 21.11.2005 klo 23:37:14 »
Mua ketuttaa myös tietty puolueellisuus ja aiheiden täysin turha siirtely
valvojien haluamaan paikkaan valvojien haluamalla tavalla.

Täällä on mahdollisuus jättää viestejä, niin eikö niitä voisi käyttää kun tehdään radikaaleja muutoksia? Siis vois ainakin informoida asiasta etukäteen lyhyesti,
jos viesti ei satu olemaan ihan pelkkää roskaa. Vai onko kaikenlainen diktatuuri hyväksyttävä ilman minkäänlaista mahdollisuutta vaikuttaa asioihin?

Myös turhia lupauksia on esitetty tyyliin "kaikki saavat saman kohtelun",
mutta lupaukset on jääneet toteuttamatta.

Jotkut osaa kirjoittaa ja jotkut ei. Se on myös tosiasia johon on tyydyttävä.
Minä en ole henk. koht. huomannut mitään valitettavaa,
mutta aika villejä siirtoja ovat valvojat silloin tällöin tehneet.

Miksei lukisi? Tämä on aika kiinnostava ja välillä hauska aihe.

Annan myöskin ääneni valvonnan puolesta sillä ilman valvontaa tämä olisi yhtä kaaosta koko foorumi (liuta ketjuja samasta aiheesta ja samoja vastauksiakin ehkä).

Kyllä valvontaa on tavalla tai toisella harrastettava. Se on ihan varma juttu. Zit en kiellä. Näin on näkkileipä ;)

PTJ-edit: Yhdistin kaksi peräkkäistä viestiä; toivottavasti en saa kansan syvien rivien vihoja niskaani. Uskalsin myös ottaa vapauden korjata sanan "#ketuttaa#" muotoon "ketuttaa." Just shoot me.
« Viimeksi muokattu: 22.11.2005 klo 00:14:21 kirjoittanut PTJ Uusitalo »

Anonyymi

 • Jäsen
 • Viestejä: 37 629
Vs: Valvojien toiminta
« Vastaus #56 : 22.11.2005 klo 00:19:38 »
No, täällä voi estää tietyt sanat foorumilta. Alussa tuhmien sanojen esto olikin käytössä, mutta Juha poisti kaikki estot. Pannaanko takaisin?

Sen takia varmaan estoista luovuttiin, koska sanaa "sovittu" ei esimerkiksi voinut kirjoittaa. Tai "ripaska"...

Minkä tahansa merkkijonon voi laittaa estoon.

JV

 • Jäsen
 • Viestejä: 1 055
Vs: Valvojien toiminta
« Vastaus #57 : 22.11.2005 klo 01:02:43 »
Minustakin viestien siirtely on asioita enemmän hankaloittavaa kuin selventävää, joskus kun on alkanut lukemaan jotain vanhempaa keskusteluketjua, ei siitä ole saanut mitään tolkkua, kun keskustelun alku puuttuu ja viittaillaan olemattomiin viesteihin. Eli siis valvojien esittämä selkeys ei toteudu.

Tismalleen samojen aiheiden toiston välttäminen on tietysti ihan perusteltua, ja selvästi vääriin osioihin laiteut viestit ( mutta siinäkin on tehty ainakin yksi emävirhe - kun joku valvoja siirsi Dave McKean -aiheisen threadin supersankari -osioon ja varsin suorasta vastustuksesta huolimatta halusi pitää sen sillä osastolla, vaikka kuka tahansa sarjakuvasivistystä omaava ymmärtää, että herran tuotoksista keskustelu olis kuulunut eurooppalaisen sarjakuvan puolelle. Myönnän että joidenki tekijöiden kohdalla rajanveto voisi olla vaikeampi.

Mutta noin ylipäänsä ainopisteen tällä foorumilla pitäisi kuitenkin olla tässä hetkessä, ja tukea elävää keskustelua. Eikä siinä ole väliä vaikka samoista asioista olisi jo keskusteltu, jos kyseessä on eri keskustelijat ja väliä keskusteluilla on vaikka vuosi. Silloin ne on eri keskustelut. Silloin voisi valveutunut valvoja tietysti informoida, että aiheesta on ollut ennenkin puheenpartta.

Veli Loponen

 • Isoveli
 • Ylläpitäjä
 • ****
 • Viestejä: 11 111
 • <><
Vs: Valvojien toiminta
« Vastaus #58 : 22.11.2005 klo 08:03:38 »
Myös turhia lupauksia on esitetty tyyliin "kaikki saavat saman kohtelun",
mutta lupaukset on jääneet toteuttamatta.
Missä nämä lupaukset ovat jääneet toteutumatta? Missä vielä on riistoa ja sortoa (siis sellaista, mitä ei harjoiteta muitakin foorumilaisia kohtaan)?
Perry Rhodan ei polta tupakkaa!
http://www.veliloponen.com/sarjakuva

Raaka

 • Jäsen
 • Viestejä: 74
Vs: Valvojien toiminta
« Vastaus #59 : 22.11.2005 klo 08:08:47 »
Nuo lainaamani Raakan argumentoinnin osat ovat Skepsiksen listassa virheargumentaatiomuotoa numero 10. "Slippery slope". http://keskustelu.skepsis.fi/html/virhelista.htm

Ei se, että lause alkaa sanalla "jos", sinänsä tarkoita sitä, että kyseessä olisi virhepäätelmä. Myös monet oikeat päättelyt alkavat sanalla "jos".

Listan numero 10 näyttäisi kyllä sopivan täällä moneen otteeseen esitettyyn päättelyyn: "Jos Kvaakissa ei ole valvontaa, niin seurauksena on kaaos".