Kirjoittaja Aihe: LUE! Ohjeet myydään ja ostetaan -palstalle  (Luettu 57706 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Juha Kouvalainen

  • Jäsen
  • Viestejä: 1 516
LUE! Ohjeet myydään ja ostetaan -palstalle
« : 16.05.2003 klo 22:52:12 »
Myydään ja ostetaan -palsta on sarjakuvankeräilijoiden ja -harrastajien markkinapaikka. Täällä voit jättää myynti-, osto- ja vaihtoilmoituksia sarjakuvista, sarjakuva/animaatioelokuvista, sarjakuvien/animaatioiden oheistuotteista tai sarjakuvantekovälineistä.

Kun jätät ilmoituksen, muotoile otsikko niin, että siitä näkee mitä haluat tehdä (myydä/ostaa/vaihtaa) ja mistä tuotteesta on kyse (esimerkiksi "M: Aku Ankan taskukirjat 1-100" tai "O: 80-luvun Hämähäkkimies-lehtiä". Älä kirjoita otsikkoa KAPITAALIKIRJAIMILLA ja vaan normaalisti. Pyritään pitämään foorumi siistinä - liiat korostukset vain sotkevat ja hankaloittavat sen käyttöä.

Sähköpostiosoite näkyy jäsenille profiilista, mutta jos haluat jättää sähköpostiosoitteesi ei-jäseniä varten, kirjoita se mieluummin esim. muodossa "kari.kerailija@palvelin.fiPOISTATÄMÄ". Ei siis oikeassa muodossa, spämmirobotit keräilevät niitä palstoilta. Varoitus on omaksi parhaaksesi. Profiiliin rekisteröitymätön robo ei pääse.

Myynti-ilmoituksista olisi myös hyvä käydä ilmi, mikä on myytävän tuotteen hintapyyntö. Myös linkki yksityisviestiin ja kuva myytävästä kohteesta olisivat mahdollisuuksien mukaan suotavia. Ohjeet alempana.

Yli 6 kuukautta vanhat osto- ja myynti-ilmoitukset poistetaan. Jos siis ilmoituksesi on voimassa pidempään, käy säännöllisesti päivittämässä ilmoitustasi.

Vastaavasti jos ilmoituksesi vanhenee (saat kaipaamasi tuotteen tai saat myytyä kauppaamasi tuotteen), käy pistämässä otsikkoon ilmoitus, että sen saa poistaa. Näin helpotat valvojien työtä.

Mikäli olet keskustelufoorumille rekisteröitynyt jäsen, voit myös itse poistaa aloittamasi mutta jo tarpeettomaksi käyneen viestiketjusi milloin tahansa tältä osastolta.

Huom! Palsta on tarkoitettu ainoastaan yksityishenkilöiden väliseen kaupankäyntiin. Kvaak.fi ei ota mitään vastuuta palstalla myytävistä tuotteista.

Ja huom! Keskustelu keräilytavarasta omalla osastollaan. Täällä ei kannata keskusteluja viritellä koska viestit poistetaan ennen pitkää.

Veli Loponen

  • Isoveli
  • Ylläpitäjä
  • ****
  • Viestejä: 11 051
  • <><
Re: LUE! Ohjeet myydään ja ostetaan -palstalle
« Vastaus #1 : 07.04.2006 klo 11:18:56 »
Vältä sähköpostiosoitteiden kirjoittamista viesteihisi. Roskapostia tuottavat tahot hyödyntävät ohjelmia, jotka keräävät verkkosivuilta sähköpostiosoitteita.

Jos olet rekisteröitynyt käyttäjä, oma sähköpostiosoitteesi näkyy profiilissasi, mikäli et ole erikseen merkinnyt sitä piilotettavaksi. Osoitteita keräävien ohjelmien on vaikeampi löytää osoitettasi tätä kautta, koska profiileja voivat tarkastella ainoastaan Kvaakin rekisteröityneet käyttäjät. Jos kuitenkin haluat piilottaa osoitteesi muilta, voit silti pyytää yhteydenottoja yksityisviesteitse. Jos et ole rekisteröitynyt käyttäjä, harkitse rekisteröitymistä.
HUOM! Toistaiseksi rekisteröitymättömät eivät voi jättää ilmoituksia. Johtuu nettirobottien spämmistä, ei divariosaston myyjistä tai ostajista. Toistaiseksi voivat jättää.

Jos haluat välittää jonkun toisen sähköpostiosoitteen kolmannelle taholle, pyri tekemään se sähköpostitse tai yksityisviesteitse. Jos tarkoituksesi on tiedottaa osoitteesta yleisölle, turvallisinta on tehdä osoitteesta kuva. Jos tämä ei ole mahdollista, vältä kirjoittamasta osoitetta normaalissa muodossa käyttäjä@verkko.tunnus, vaan kirjoita se tavalla, jonka vain ihminen osaisi tulkita sähköpostiosoitteeksi. HUOM: Osoitteita keräävät ohjelmat voivat helposti tunnistaa yleiset, yksinkertaiset muunnokset, kuten @-merkin korvaamisen merkeillä (at).Vältä kuvien linkittämistä tai liittämistä viesteihisi sivustoilta, jotka eivät kuulu sinulle tai eivät ole suunniteltu juuri kyseiseen tarkoitukseen.

Huippusuosituille sivustoille (siis jopa Kvaakia suositummille) linkitetyt kuvat voivat aiheuttaa suunnattoman suurta tietoliikennettä palvelimille, minkä seurauksena palvelimet eivät pysty suoriutumaan kunnolla niiden pääasiallisesta tarkoituksesta, ja tietoliikenteen määrä saattaa aiheuttaa lisäkustannuksia kuvatiedoston omistajalle. Tämän takia monet palvelimet estävät kuvatiedostojen linkittämisen palvelimen ulkopuolisilta sivuilta.

Linkitysesto voi tulla esille monin eri tavoin. Palvelin voi ilmoittaa, että kuvatiedostoa ei löydy lainkaan, tai se voi korvata kuvatiedoston sisällön erityisellä ilmoituksella siitä, että linkitys on estetty. Jotkut palvelimet kuitenkin käyttävät paljon radikaalimpia menetelmiä: Tiedostopyyntö ohjataan edelleen aikuisviihdesivustolle tai virustiedostoon. Tavoitteena on vahingoittaa linkittäjän mainetta omassa verkkoyhteisössään. HUOM: Se, että kuva näkyy oikein viestin esikatselussa, tai että saat sen näkyviin omassa viestissäsi olevaa linkkiä seuraamalla, ei riitä. Koska olet todennäköisesti käynyt katsomassa kuvaa ensin sillä sivulla, jossa se on tarkoitettu esiintyväksi, kuva on jo tallentunut selaimesi välimuistiin. Muut käyttäjät sen sijaan saavat kuvan näkyviin vasta viestisi avautuessa selaimeen tai heidän seuratessaan viestissäsi olevaa linkkiä, jolloin linkityksen käsittelevä palvelin voi toimia jollain edellämainituista tavoista.

Pyri linkittämään ja liittämään kuvia viesteihisi ainoastaan palvelimilta, joiden tiedät sallivan sen. Tällainen voi olla oman Internet-palveluntarjoajasi kotisivupalvelin, tai kuvien levittämiseen erityisesti tarkoitettu palvelin,  kuten ImageShack tai Photobucket. Paras tapa on kuitenkin se, että liität kuvan viestiisi Vastaa-toiminnon kautta löytyvillä työkaluilla, jolloin kuva on Kvaakin palvelimella.
Perry Rhodan ei polta tupakkaa!
http://www.veliloponen.com/sarjakuva