Kirjoittaja Aihe: LUE! Ohjeet myydään ja ostetaan -palstalle  (Luettu 57564 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Juha Kouvalainen

 • Jäsen
 • Viestejä: 1 522
LUE! Ohjeet myydään ja ostetaan -palstalle
« : 16.05.2003 klo 22:52:12 »
Myydään ja ostetaan -palsta on sarjakuvankeräilijoiden ja -harrastajien markkinapaikka. Täällä voit jättää myynti-, osto- ja vaihtoilmoituksia sarjakuvista, sarjakuva/animaatioelokuvista, sarjakuvien/animaatioiden oheistuotteista tai sarjakuvantekovälineistä.

Kun jätät ilmoituksen, muotoile otsikko niin, että siitä näkee mitä haluat tehdä (myydä/ostaa/vaihtaa) ja mistä tuotteesta on kyse (esimerkiksi "M: Aku Ankan taskukirjat 1-100" tai "O: 80-luvun Hämähäkkimies-lehtiä". Älä kirjoita otsikkoa KAPITAALIKIRJAIMILLA ja vaan normaalisti. Pyritään pitämään foorumi siistinä - liiat korostukset vain sotkevat ja hankaloittavat sen käyttöä.

Sähköpostiosoite näkyy jäsenille profiilista, mutta jos haluat jättää sähköpostiosoitteesi ei-jäseniä varten, kirjoita se mieluummin esim. muodossa "kari.kerailija@palvelin.fiPOISTATÄMÄ". Ei siis oikeassa muodossa, spämmirobotit keräilevät niitä palstoilta. Varoitus on omaksi parhaaksesi. Profiiliin rekisteröitymätön robo ei pääse.

Myynti-ilmoituksista olisi myös hyvä käydä ilmi, mikä on myytävän tuotteen hintapyyntö. Myös linkki yksityisviestiin ja kuva myytävästä kohteesta olisivat mahdollisuuksien mukaan suotavia. Ohjeet alempana.

Yli 6 kuukautta vanhat osto- ja myynti-ilmoitukset poistetaan. Jos siis ilmoituksesi on voimassa pidempään, käy säännöllisesti päivittämässä ilmoitustasi.

Vastaavasti jos ilmoituksesi vanhenee (saat kaipaamasi tuotteen tai saat myytyä kauppaamasi tuotteen), käy pistämässä otsikkoon ilmoitus, että sen saa poistaa. Näin helpotat valvojien työtä.

Mikäli olet keskustelufoorumille rekisteröitynyt jäsen, voit myös itse poistaa aloittamasi mutta jo tarpeettomaksi käyneen viestiketjusi milloin tahansa tältä osastolta.

Huom! Palsta on tarkoitettu ainoastaan yksityishenkilöiden väliseen kaupankäyntiin. Kvaak.fi ei ota mitään vastuuta palstalla myytävistä tuotteista.

Ja huom! Keskustelu keräilytavarasta omalla osastollaan. Täällä ei kannata keskusteluja viritellä koska viestit poistetaan ennen pitkää.
« Viimeksi muokattu: 15.11.2006 klo 17:17:59 kirjoittanut Surfin Joe »

Veli Loponen

 • Isoveli
 • Ylläpitäjä
 • ****
 • Viestejä: 11 164
 • <><
Re: LUE! Ohjeet myydään ja ostetaan -palstalle
« Vastaus #1 : 07.04.2006 klo 11:18:56 »
Vältä sähköpostiosoitteiden kirjoittamista viesteihisi. Roskapostia tuottavat tahot hyödyntävät ohjelmia, jotka keräävät verkkosivuilta sähköpostiosoitteita.

Jos olet rekisteröitynyt käyttäjä, oma sähköpostiosoitteesi näkyy profiilissasi, mikäli et ole erikseen merkinnyt sitä piilotettavaksi. Osoitteita keräävien ohjelmien on vaikeampi löytää osoitettasi tätä kautta, koska profiileja voivat tarkastella ainoastaan Kvaakin rekisteröityneet käyttäjät. Jos kuitenkin haluat piilottaa osoitteesi muilta, voit silti pyytää yhteydenottoja yksityisviesteitse. Jos et ole rekisteröitynyt käyttäjä, harkitse rekisteröitymistä.
HUOM! Toistaiseksi rekisteröitymättömät eivät voi jättää ilmoituksia. Johtuu nettirobottien spämmistä, ei divariosaston myyjistä tai ostajista. Toistaiseksi voivat jättää.

Jos haluat välittää jonkun toisen sähköpostiosoitteen kolmannelle taholle, pyri tekemään se sähköpostitse tai yksityisviesteitse. Jos tarkoituksesi on tiedottaa osoitteesta yleisölle, turvallisinta on tehdä osoitteesta kuva. Jos tämä ei ole mahdollista, vältä kirjoittamasta osoitetta normaalissa muodossa käyttäjä@verkko.tunnus, vaan kirjoita se tavalla, jonka vain ihminen osaisi tulkita sähköpostiosoitteeksi. HUOM: Osoitteita keräävät ohjelmat voivat helposti tunnistaa yleiset, yksinkertaiset muunnokset, kuten @-merkin korvaamisen merkeillä (at).Vältä kuvien linkittämistä tai liittämistä viesteihisi sivustoilta, jotka eivät kuulu sinulle tai eivät ole suunniteltu juuri kyseiseen tarkoitukseen.

Huippusuosituille sivustoille (siis jopa Kvaakia suositummille) linkitetyt kuvat voivat aiheuttaa suunnattoman suurta tietoliikennettä palvelimille, minkä seurauksena palvelimet eivät pysty suoriutumaan kunnolla niiden pääasiallisesta tarkoituksesta, ja tietoliikenteen määrä saattaa aiheuttaa lisäkustannuksia kuvatiedoston omistajalle. Tämän takia monet palvelimet estävät kuvatiedostojen linkittämisen palvelimen ulkopuolisilta sivuilta.

Linkitysesto voi tulla esille monin eri tavoin. Palvelin voi ilmoittaa, että kuvatiedostoa ei löydy lainkaan, tai se voi korvata kuvatiedoston sisällön erityisellä ilmoituksella siitä, että linkitys on estetty. Jotkut palvelimet kuitenkin käyttävät paljon radikaalimpia menetelmiä: Tiedostopyyntö ohjataan edelleen aikuisviihdesivustolle tai virustiedostoon. Tavoitteena on vahingoittaa linkittäjän mainetta omassa verkkoyhteisössään. HUOM: Se, että kuva näkyy oikein viestin esikatselussa, tai että saat sen näkyviin omassa viestissäsi olevaa linkkiä seuraamalla, ei riitä. Koska olet todennäköisesti käynyt katsomassa kuvaa ensin sillä sivulla, jossa se on tarkoitettu esiintyväksi, kuva on jo tallentunut selaimesi välimuistiin. Muut käyttäjät sen sijaan saavat kuvan näkyviin vasta viestisi avautuessa selaimeen tai heidän seuratessaan viestissäsi olevaa linkkiä, jolloin linkityksen käsittelevä palvelin voi toimia jollain edellämainituista tavoista.

Pyri linkittämään ja liittämään kuvia viesteihisi ainoastaan palvelimilta, joiden tiedät sallivan sen. Tällainen voi olla oman Internet-palveluntarjoajasi kotisivupalvelin, tai kuvien levittämiseen erityisesti tarkoitettu palvelin,  kuten ImageShack tai Photobucket. Paras tapa on kuitenkin se, että liität kuvan viestiisi Vastaa-toiminnon kautta löytyvillä työkaluilla, jolloin kuva on Kvaakin palvelimella.
« Viimeksi muokattu: 22.02.2008 klo 20:06:25 kirjoittanut Surfin Joe »
Perry Rhodan ei polta tupakkaa!
http://www.veliloponen.com/sarjakuva

Laine, Jukka

 • Jäsen
 • Viestejä: 37 308
Ohjeet ilmoituksen linkeistä ja kuvista
« Vastaus #2 : 15.11.2006 klo 17:19:02 »
Linkin yksityisviestiin saa seuraavasti:

-Menet omaan profiiliisi
-Klikkaa hiiren oikealla "lähetä tälle käyttäjälle yksityisviesti
-Valitse "kopioi linkin osoite"
-Liität linkin osto/myyntiviesteihin
Koodia: [Valitse]
[url=tässäkohdin liitä]Lähetä postia[/url]-Linkki on viestissäsi

EDIT: Ei se noin yksinkertaista tietenkään olekaan. Eihän omassa profiilissaan voi lähettää itselleen yksityisviestiä. Joten pitää kikkailla. Eräs käyttäjä viestitti (kiitos Jena Baran):

Omassa profiilissa kun ei näy tuota "lähetä tälle käyttäjälle yksityisviesti"-kohtaa. Uloskirjautuminenkaan ei toimi, koska silloin ei pääse näkemään profiileja.

Löysin kyllä konstin siitä huolimatta, mutta kikkailuksi se menee. Pitää poimia url jonkun toisen profiilista ja sitten vakoilla oma tunnusnumero ja muistaa muuttaa se urliin.


Kuvan saat liitettyä seuraavasti:

-Otat kuvan
-Tallennat sen koneellesi
-Viestiä lähettäessäsi haet kuvan viestiin Lisätoiminnot-linkin avulla
-Teet kuvatagit
Koodia: [Valitse]
[img][/img]-Lähetät viestin
-Klikkaa hiiren oikealla liitteen linkkiä
-Valitse "kopioi linkin osoite"
-Valitse viestissäsi "Muokkaa"
-Liitä linkki tagien väliin liitä-toiminnolla:
Koodia: [Valitse]
[img]linkkitähän[/img]
-Tallenna
-Kuva on viestissäsi
« Viimeksi muokattu: 22.02.2007 klo 20:02:56 kirjoittanut Surfin Joe »

Laine, Jukka

 • Jäsen
 • Viestejä: 37 308
HUOM. MYYJÄT, HINTA MUKAAN!
« Vastaus #3 : 16.11.2006 klo 09:41:25 »
Koska asiasta on ollut jupinaa, jatkossa pyydetään tavaran myyjiä laittamaan myyntihinta mukaan, kuten ohjeessa on mainittu.

Jos tavara myydään "eniten tarjoavalle" niin sitten vähimmäishinta (koskee myös Huuto.netin hintavarausta). Sitä voi sitten muokata myöhemmin.
« Viimeksi muokattu: 07.02.2007 klo 21:01:32 kirjoittanut Surfin Joe »

Laine, Jukka

 • Jäsen
 • Viestejä: 37 308
Re: LUE! Ohjeet myydään ja ostetaan -palstalle
« Vastaus #4 : 09.06.2007 klo 11:22:12 »
Huom!

Älä käy ketjussa valittamaan epäkohteliaasti liian korkeasta hinnasta tai muuten haukkumaan myyjää (tai ostajaa). Sellaisesta napsahtaa jatkossa kirjoituskielto.

Ystävällinen neuvo käyvästä hinnasta on sallittua. Kyse onkin neuvon sävystä. Tavat pitää muistaa foorumillakin.

Laine, Jukka

 • Jäsen
 • Viestejä: 37 308
HUOM! HUUTO.NET -MYYJÄT * * PÄIVITYS 22.1.2009 * *
« Vastaus #5 : 30.06.2008 klo 08:17:36 »
Jatkossa on näyttävä jo otsikossa että myyt tavaraa huuto.netissä tai vastaavassa nettihuutokaupassa.

Malli otsikkoon:

Huuto.net: Aku Ankkoja 1967-81

PÄIVITYS 22.1.2009:

Huutonet-kohteisiin on oltava linkki.

Linkki saa olla myyjän kaikkiin kohteisiin, vaikka kaikki myytävä ei olisikaan sarjakuvia. Jos myytävän painopiste on kuitenkin jossain ihan muussa, niin sitten linkki pelkästään sarjakuviin.
« Viimeksi muokattu: 22.01.2009 klo 15:10:17 kirjoittanut Joe »

Laine, Jukka

 • Jäsen
 • Viestejä: 37 308
Vs: LUE! Ohjeet myydään ja ostetaan -palstalle
« Vastaus #6 : 27.05.2012 klo 10:08:31 »
Jos poistatte vanhoja upituksia, niin ei sitten viimeistä. Pitää tietää Parasta Ennen -päivä.