Kirjoittaja Aihe: Kvaak.fi:n virallinen "esittele itsesi" -thread :)  (Luettu 238766 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Tina DeMona

 • Pervo Örvelö
 • Jäsen
 • Viestejä: 1 646
Vs: Kvaak.fi:n virallinen "esittele itsesi" -thread :)
« Vastaus #570 : 31.05.2012 klo 23:16:26 »
Tervetuloa. Heavy Metal rulettaa.

Ufotutka

 • steinernuori
 • Uusi jäsen
 • Viestejä: 4
Vs: Kvaak.fi:n virallinen "esittele itsesi" -thread :)
« Vastaus #571 : 02.06.2012 klo 20:23:06 »
Tervetuloa. Heavy Metal rulettaa.

Kiitos DeMona!

Aelether

 • Jäsen
 • Viestejä: 33
Vs: Kvaak.fi:n virallinen "esittele itsesi" -thread :)
« Vastaus #572 : 17.06.2012 klo 15:23:30 »
Ikä: 38
Kotipaikka: Viimeiset 12 vuotta Tampere, kotoisin Jyväskylästä
Koulutus: Filosofian maisteri
Ammatti: Työtön ja sairaslomalla. Aikaisemmin ehdin kyllä olla kymmenisen vuotta tekninen kirjoittaja ja information designer, eli kirjoitin ja suunnittelin puhelinverkkojen käyttöohjeita.
Ulkonäkö: Vasemmassa korvassa 12 lävistystä, oikeassa korvassa 8, vasemmassa kulmakarvassa yksi, nenässä yksi, alahuulessa 3 joista 2 on kyllä harmillisesti päässyt menemään umpeen niin että ne pitää lävistyttää uudestaan. Tarkoitus ottaa kulmakarvoihin muutama lävistys lisää ja ehkä yksi nenänvarteen; riippuu siitä minkälaiset silmälasit seuraavaksi hankin.

Sarjakuvat alkoivat lapsena Aku Ankalla, Pellefantilla ja mitähän näitä oli. Ala-asteiässä kuvioihin tuli mukaan Karvinen, Tintti, Lucky Luke, Älli ja Tälli, Ahmed Ahne, Mad-lehti ja varmaan kaikkea muutakin. Asterixiin tutustuin jostain syystä vasta yläasteella. Ralf Königin löysin parikymppisenä. Viime vuosina olen lukenut eniten mangaa, mutta myös Karviset, Dilbertit ja The Far Sidet ovat kyllä koko ajan menossa.

Suomalaista sarjakuvaa en tunne kauhean hyvin. Fingerpori on suosikkini. Myös Himaset on erinomainen. Kiroilevat siilit tuli ostettua kun sai vitosella alennusmyynnistä. Jonkin verran on Mämmilääkin tullut luettua. Niin ja Pahkasiastahan minulla on kaikki numerot, siitä vaan on aika kauan kun niitä on tullut viimeksi luettua.

Supersankarisarjakuvat eivät ole koskaan kiinnostaneet. Muutama vuosi sitten ostin jonkin aikaa Spidermaniä ihan uteliaisuudesta. Piirrostyylin taituruus oli ihailtavaa, mutta jutusta en jaksanut kiinnostua. Lapsena taisin omistaa yhden Mustanaamio-pokkarinkin, mutta siinäpä supersankarikokemukseni sitten suurinpiirtein onkin.

Omia piirtämisyrityksiäkin on ollut, mutta ennen tätä kevättä ideat ovat olleet aika vähissä. Tai ehkä pikemminkin pitäisi sanoa niin, että ideat ovat olleet liian vaativia piirustustaitoon nähden. Toivoa kuitenkin on.

DTI

 • Uusi jäsen
 • Viestejä: 1
Vs: Kvaak.fi:n virallinen "esittele itsesi" -thread :)
« Vastaus #573 : 25.06.2012 klo 09:52:15 »
Juuri palveluunne rekisteröityneen nimi: Simo
Asuinpaikka: Vantaan länspuoli
Asema: Vapaaherra (=työtön wänkkeri)
Teh ikä: ei sikana, mutta liikaa (37)
Historiaa:
Akusta kai se kaikki lähti, mutta Mkkiä vihaan vieläkin (Tintti oli vieläkin huonompi!). Sen jälkeen fänitin mustanaamiot, tartsanit ja sen sellaiset. Ja helvetti, Judge Dreddit, jossa oli Judge Death et al. Marvel oli kova, Ryhmä-X kovin. Pimeän Feeniksin saaga fucking owned.  Lukiossa ja lukion jälkeen vähän jäähty sarjaisharrastus, mutta ainakin Sandman tuli ja seurasi tuohon 2000-luvun taitteeseen asti eli sarjan loppumiseen asti. Muutama vuosi sitten aloin syystä tai toisesta lainaamaan taas sarjiksia kirjastosta. Mitään muuta väliä ei oo, kunhan vaan ovat aikuisten hyllyssä. Supersankarjutuista en oikein enää tosin tiiä, Gaimanin Eternals oli pitkästä aikaa ainoo aihetta sivuava, ja sekin oli äärettömän paska. Monet muut on aika hyviä esim. Ville Rannan Kajaani tai Alan Mooren From Hell.

Viimeiset luetut sarjikset: Jens Lapidus & Peter Bergting: Jengisota 145, Ralf König: Konrad ja Paul 2, Mike Carey: Lucifer vols 3 & 4


Hannibal

 • Disney keräilijä
 • Jäsen
 • Viestejä: 247
 • Tempora aspera vīvimus, amīce bone
Vs: Kvaak.fi:n virallinen "esittele itsesi" -thread :)
« Vastaus #574 : 30.12.2012 klo 16:35:02 »
Nimi(merkki): Hannibal (Hayes)
Kustannuspaikka: Eagle City
Sarjakuvahistoria: Ensimmäiset Aku Ankka havainnot jo kultaisen 1960-luvun loppupuolelta. Ankan tilaaja vuodesta 1970 (äitee tosin tilas alkuunsa). Taskarikerääjä vuodesta 1973 (sain ekan taskarini No:16 synttärilahjaksi). Koko 1970-luku meni hyvin pitkälle ankkahuumassa ja tästä riippuvuudesta ei ole päässyt onneksi irti vieläkään. Nykyisin harrastan pääasiassa nostalgiasyistä erilaista Suomalaista Disneymateriaalin keräilyä purkkakääreistä WC-pytynkansiin ja silleen. Lisäksi kaikkea muuta alaan liittyvää. Pääasia että on poissa pahanteosta.

Oheinen kuva kertoo itsestäni ehkä enemmän kuin tuhat...
Hannibal

Gothicus

 • Jäsen
 • Viestejä: 2 840
Vs: Kvaak.fi:n virallinen "esittele itsesi" -thread :)
« Vastaus #575 : 31.12.2012 klo 12:29:54 »
Tämä kuva itsestäni kertoo paljon:
Se kertoo sinusta ja vasemmistolaisesta intellektualismistasi jopa vähän liikaa.
"Ihminen on ihmiselle kettu."

tuipal

 • Vieras
Vs: Kvaak.fi:n virallinen "esittele itsesi" -thread :)
« Vastaus #576 : 31.12.2012 klo 12:45:55 »
pyöritän perustamaani vaihtoehtoista sarjakuvaryhmää, FinnishComicsDA:ta.
Hessu

Ja eilen FCDA:n sivulla:
"Elossa ollaan. Joskaan ei tämän ryhmän suhteen aktiivisia - lainkaan....Hessu"

Onko tässä jokin ristiriita?

Hessu

 • Jäsen
 • Viestejä: 77
Vs: Kvaak.fi:n virallinen "esittele itsesi" -thread :)
« Vastaus #577 : 31.12.2012 klo 12:55:36 »
Ja eilen FCDA:n sivulla:
"Elossa ollaan. Joskaan ei tämän ryhmän suhteen aktiivisia - lainkaan....Hessu"

Onko tässä jokin ristiriita?
Ei itse asiassa, koska viestin kirjoittamisen jälkeen päätin taas ruveta pikkuhiljaa aktivoimaan ryhmän toimintaa. Ryhmä on viettänyt hiljaiseloa, mutta se ei tarkoita, ettei se voisi aktivoitua jälleen. :)

VesaK

 • Avustava toimittaja
 • *
 • Viestejä: 15 831
 • Kuka mitä häh?
Vs: Kvaak.fi:n virallinen "esittele itsesi" -thread :)
« Vastaus #578 : 31.12.2012 klo 14:33:47 »
erityisesti Sarjakuvaseuran syväkurkut saavat mielellään ottaa yhteyttä, jos haluatte paljastaa järjestön hämäräpuuhia. ;)

Paljonko maksat? Vielä tänään, vuodenvaihteen bonuksena Palmen murhaajan nimi!
“Like millions of Americans, I grew up with ‘Peanuts.’ But I never outgrew it.”
- Barack Obama

Eeppa

 • Ohjelmoija, taiteilija, Web-designer.
 • Jäsen
 • Viestejä: 18
 • Tähän laitetaan jotain ihmeellistä...
Vs: Kvaak.fi:n virallinen "esittele itsesi" -thread :)
« Vastaus #579 : 24.01.2013 klo 15:18:24 »
Nimimerkki: Eeppa
Ikä: 11
Asuinpaikka: Espoo
Koulutus: Ei ole (vielä).
Ammatti: Ei ole tätäkään. Sarjakuvanteko on vain harrastukseni.

Olen aloittanut sarjakuvien piirtämisen n. 2 vuotta sitten (muistaakseni), mutta olen kyllä piirtänyt pitkään. Tuossa keväällä löysin Kvaak.fi:n ja rekisteröidyin, mutta rekisteröityminen ei jostain syystä onnistunut, joten siis rekisteröidyin virallisesti elokuussa. Tossa alla onkin linkki minun kotisivuilleni, mutta tässä sen nyt mainitsen. Eli http://www.babio.fi/tietola/. Tuo osoite on ennen muissa jutuissani käyttämäni (jos ihmettelette). Koulutusta ei ole vielä, mutta lähden tuossa helmikuussa kahdeksi päiväksi kurssille Sarjakuvakeskukseen. Ammatia ei kai tarvitse 11-vuotiaalta kysyä. ;D

tuipal

 • Vieras
Vs: Kvaak.fi:n virallinen "esittele itsesi" -thread :)
« Vastaus #580 : 25.01.2013 klo 10:59:49 »
Piirrän (sarja)kuvia. Sarja-sana on suluissa, koska en itsekään ole varma ovatko ne  sarjakuvia vai sarja kuvia....
Aloitin kuvien teon kauan sitten, maalasin öljyväreillä ja vesiväreillä . Olen osallistunut yhteisnäyttelyihin ja pitänyt omankin, maisemia ja muotokuvia. Joskus voitin kansallisen nuorten kilpailun.

Työskentelen erittäin nopeasti ja olen hyvin kärsimätön. Siksi työskentelen ainoalla tavalla, minkä olen kokenut toimivaksi: Teen paljon kuvia, miettimättä niitä sen enempää.
Myönnän itsekin, että joukossa on huonoja ja kuvia, jotka olisi pitänyt repiä samantien.
Mutta myös hyviä ja jopa oikein hyviä.
Valitettavasti pystyn itse arvioimaan kuviani vasta kun olen ne unohtanut, mikä vie useita kuukausia.

Kärsimättömän luonteeni vuoksi en myöskään usko, että ikinä teen pitempää jatkuvajuonista kertomusta. Blogini Tuipal the Sailorman ei ole sellainen, se on sarja erillisiä tapahtumia, jotka perustuvat erään tuntemani henkilön kertomuksiin.

(Sarja)kuva on mielestäni tarinan kertomista. Jos tarina menee perille, niin tekijä on onnistunut. Se miten kuva on piirretty, tekstattu tai väritetty on täysin epäoleellista. Sarjakuva ei ole piirustuskilpailu.

Mielestäni toisten kuvia voi arvioida vain asteikolla pidän - en pidä. Ei asteikolla hyvä - huono. Eihän se, että ei pidä jostain, ole mikään absoluuttinen totuus hyvyydestä tai huonoudesta. Olkoon mielipiteen esittäjä kuka tahansa.

En ole ikinä ymmärtänyt ihmisiä, jotka opettelevat ja osaavat piirtää esim. Aku Ankan tai jonkun muun sarjakuvasankarin. Itse olen mieluummin yrittänyt opetella piirtämään kaikkea mahdollista.  Arvostan kuitenkin tekemistä ja kunnioitan Sinua sen vuoksi piirrätpä mitä tahansa ja miten tahansa, kun vain piirrät enemmän kuin selität.

Kuvittelen sietäväni kohtuullisen hyvin kritiikkiä Olen hyvin rauhallisti sulattanut Hollen mielipiteet kuukauden haasteen kuvista. Ne ovat ihan O.K. Mutta minun rajani tulee vastaan sillä hetkellä, kun joku sanoo, että tapa millä teen kuvia on täysin väärä tai että kaikki mitä teen on p**kaa.

En esiinny kuvien tekijänä. Oletettavasti yli 95 % minut tuntevista ihmisistä ei tiedä kuvistani.

Toivottavasti en selittänyt enemmän kuin olen piirtänyt.

tertsi

 • Vieras
Vs: Kvaak.fi:n virallinen "esittele itsesi" -thread :)
« Vastaus #581 : 25.01.2013 klo 12:14:18 »


En ole ikinä ymmärtänyt ihmisiä, jotka opettelevat ja osaavat piirtää esim. Aku Ankan tai jonkun muun sarjakuvasankarin.
Kari Korhoselle oli hyötyä Aku Ankan opettelemisesta, samoin Kari Leppäselle Mustanaamion. Giraudille Jerry Springin opettelusta. Janrylle Pikon ja Fantasion. Romerolle Modesty Blaisen. He kaikki saivat sarjakuvapiirtämisestä ammatin.

Lista on loputon.

Asiat eivät ole koskaan mustavalkoisia.

Vielä tänä vuonna tulee mielenkiintoinen tapaus tältä opettelurintamalta:
Conrad ja Asterix.
« Viimeksi muokattu: 25.01.2013 klo 12:27:00 kirjoittanut Tertsi »

Secos-Bill

 • Jäsen
 • Viestejä: 822
Vs: Kvaak.fi:n virallinen "esittele itsesi" -thread :)
« Vastaus #582 : 25.01.2013 klo 13:40:13 »
Toivottavasi et kuvittele, että olet saanut stalkkerin. ;) , juttusi ovat vain olleet kiinnostavinta täällä vähään aikaan ja hyvässä hengessä toivon mukaan mennään.
Laitan tämän spoileriin viemästä tilaa, koska tämä menee ketjun aiheen vierestä.
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

tuipal

 • Vieras
Vs: Kvaak.fi:n virallinen "esittele itsesi" -thread :)
« Vastaus #583 : 25.01.2013 klo 15:08:48 »
Toivottavasi et kuvittele, että olet saanut stalkkerin. ;) , juttusi ovat vain olleet kiinnostavinta täällä vähään aikaan

1. En kuvittele ja 2. Tuli sen verran paineita, että taidan olla jonkin aikaa hiljaa.

Doctor Phantomizer

 • Kesyttämätön outolintu
 • Jäsen
 • Viestejä: 6 591
 • Bite from the dust til the dawn
Vs: Kvaak.fi:n virallinen "esittele itsesi" -thread :)
« Vastaus #584 : 31.01.2013 klo 14:09:34 »
Minusta Kvaakkiin on tullut paljon kiinnostavia uusia tulokkaita viimeaikoina. Hyvä juttu. Myös monet vanhat tyypit ovat muuttuneet aktiivisemmaksi, mikä on myös hieno juttu. Tervetuloa!
"Ollie, the only people who have to worry about Big Brother are the people who are doing something wrong."-Green Lantern, Hal Jordan.