Äänestys

Eli valitse mielestäsi paras Maxi-Tex

Läpi lyijytuulen ja luotituiskun
Merihevosen mysteeri
Dodge City
Kalmankalinaa Wyomingin luutarhassa
Konfederaattien kulta
Kalkkarot ja pahemmat käärmeet
Rio Hondo
Tuulen poika
Meksikon luotijuna
Pitkäsarvisten surmanajo
Valkoisen biisonin pojat
Kobran Myrkky
Vaarojen Saartamana
Oklahoma
Fort Sahara
Irlannin poika Pat
Paholaisen eskadroona
Texas Bill
Viikatemiehen tiellä
Patakuningatar
Karibian verikoirat
Vuoren vartija
Verilöylyn hetki
Vaarojen Panama
Oikeuden mies
Kadonnut poliisipäällikkö
Alaskan ihmissyöjät
Keltainen koira
Luopioiden etuvartio
Cheyenne Club
Lakia ja oikeutta
Kit Carsonin menneisyys
Taistelujen silta
Mefiston varjo
Nueces Valley
Kultasola

Kirjoittaja Aihe: Maxi-Texit & paras Maxi-Tex- äänestys  (Luettu 228974 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Secos-Bill

 • Jäsen
 • Viestejä: 988
Vs: Maxi-Texit & paras Maxi-Tex- äänestys
« Vastaus #900 : 16.10.2023 klo 08:06:56 »
^^ Minusta taas kasvot olivat erinomaisia ja helposti tunnistettavia. Myös malleja oli käytetty, isoissa rooleissa oli ainakin Clark Gable ja Willem Dafoe. Pienessä roolissa vilahtivat Lee van Cleef ja Ernest Borgnine, jotka ovat kyllä malleina kulahtaneita, joten hyvä, että he pysyivät sanattomina taustahahmoina vain parissa kuvassa. Oli myös monta muuta, jotka näyttivät sen verran yksilöllisiltä, että varmasti oli mallia käytetty.
Texin kasvot kyllä kiinnittivät minunkin huomiotani. Olivat huomattavasti pelkistetympiä kuin muilla hahmoilla, tuli hiukan mieleen jopa ligne claire-tyyli.

Mitä tulee tuohon, että Scascitelli olisi keskinkertaisuus, joka on kovalla työllä oppinut hyväksi, niin minusta tuo on arvostettavampaa kuin silkan lahjakkuuden varassa piirtävä, vaikka tämä olisi teknisesti taitavampi. Mutta miten tahansa, hän on nähnyt suunnattomasti vaivaa kuviensa eteen. Jotkut metsäiset taustat näyttivät lähes valokuvilta.

Itse tarinat taas olivat molemmat hyviä. Tunnelmmasta tuli jotenkin mieleen vanhat television lännensarjat.

Janne

 • Tex-fanaatikko sekä muun lännen viihteen suurkuluttaja!
 • Valvoja
 • ***
 • Viestejä: 6 811
 • Hornan kekäleet!
Vs: Maxi-Texit & paras Maxi-Tex- äänestys
« Vastaus #901 : 16.10.2023 klo 09:16:50 »
Myös malleja oli käytetty, isoissa rooleissa oli ainakin Clark Gable

Tämä oli minustakin ihan selvä juttu.

Minusta taas kasvot olivat erinomaisia ja helposti tunnistettavia.

Siihen oli selvästi pyritty. Jokainen hahmo oli piirretty mahdollisimman selkeästi ja huolitellusti omaksi persoonakseen. Mutta silti kun katsoi kasvoja ihan vierekkäisissäkin kuvissa, oli vaikea uskoa, että on sama hahmo, vaikka on samat vaatteet, samat hiukset tai sama parta. Esimerkiksi naiset näyttivät joissakin kuvissa kaunottarilta, mutta toisissa kuvissa ihan naapurintytöiltä. Ja jos näiden kahden tarinan kolme tärkeää naishahmoa olisi pistetty vierekkäisiin kuviin, niin ainakaan minä en olisi kyennyt sanomaan, kuka kukin on muuta kuin enintään hiuksista ja vaatteista päätelen. Mutta ei tämä nyt niin vakavaa ole. Tiedän kuuluvani siihen vähemmistöön, joka ei Scascitellistä innostu. Hieno juttu, että valtaosa innostuu. Ja on hän nyt selvästi parempi kuin Diso ja Ruju, jotka viime vuosina ovat saaneet aika paljon ruutuaikaa maxien sivuilla.
« Viimeksi muokattu: 16.10.2023 klo 09:25:55 kirjoittanut Janne »
"Tex-tieteen yli-morisco"

TexKiller

 • Jäsen
 • Viestejä: 678
Vs: Maxi-Texit & paras Maxi-Tex- äänestys
« Vastaus #902 : 16.10.2023 klo 12:21:06 »
Uusintalukaisulla aloin pitämään Myrskyn jälkeisestä. Ihan hyvä tarina, pyssynpauketta palkkapistolerojen toimeksipanevana ei ole täytekohdiksi (päinvastoin kuin kakkoskertomuksessa) vaan jokainen harva autuaammille metsästysmaille liittyi juttuun tiiviisti. Muutenkin mukava peruslänkkäri ei aina pidä eikä saakaan olla isommat kuviot kyseessä.

Viimeisen erän intiaani tosiaan teki 2 räikeää virhettä. Kuivuneeseen risuun on tallattu texin sivuilla ennenkin mutta puuhun kiipeäminen kuvatulla alueella osoittaisi järjen köyhyyttä enemmänkin kun vastassa Yön Kotkan kaltainen erittäin valpas vastustaja. Tiheässä sademetsässä olisi puu ok paikka jo onhan Texin sivuilla muutaman kerran noin tapahtunutkin.


Secos-Bill

 • Jäsen
 • Viestejä: 988
Vs: Maxi-Texit & paras Maxi-Tex- äänestys
« Vastaus #903 : 16.10.2023 klo 18:05:29 »
Todellisuudessa intiaani olisi voinut astua vaikka puolilahon rungon päälle, eikä Tex olisi kuullut sen katkeamisesta johtuvaa rytinää.
Texin korvan juuressa on kuitenkin ammuttu kymmeniä- ellei satojatuhansia laukauksia. Lisäksi lähietäisyydellä on räjähtänyt lukemattomia dynamiittipanoksia ja on ammuttu tykillä. Kaiken logiikan mukaan Texin pitäisi olla umpikuuro, joka ei kuulisi muuta kuin tinnitusta ( edellyttäen, että kuurot kuulevat sitä... )
Ronald Reagan menetti toisesta korvastaan kuulon yhden laukauksen takia ja sekin oli pelkkä rekvisiitta-ase...

TexKiller

 • Jäsen
 • Viestejä: 678
Vs: Maxi-Texit & paras Maxi-Tex- äänestys
« Vastaus #904 : 17.10.2023 klo 12:11:28 »
Todellisuudessa intiaani olisi voinut astua vaikka puolilahon rungon päälle, eikä Tex olisi kuullut sen katkeamisesta johtuvaa rytinää.
Texin korvan juuressa on kuitenkin ammuttu kymmeniä- ellei satojatuhansia laukauksia. Lisäksi lähietäisyydellä on räjähtänyt lukemattomia dynamiittipanoksia ja on ammuttu tykillä....
Ja Carsonkin sahannut hirsiä useamman kerran Texin lähistöllä...

Luulin Dison vaihtaneen taivaalliseen ateljeeseen mutta väärä oli käsitys. Kunnioitettavan korkeassa iässä vielä jaksaa ja vaikka taiteessa ei aihetta ylenpalttiseen kehumiseen niin tarina saattaa olla ok. Viitekuvat ainankin ovat ihan kiinnostavat oloisia
https://shop.sergiobonelli.it/tex/2023/09/22/albo/laramie-county-1023615/
« Viimeksi muokattu: 19.10.2023 klo 12:50:14 kirjoittanut TexKiller »

Janne

 • Tex-fanaatikko sekä muun lännen viihteen suurkuluttaja!
 • Valvoja
 • ***
 • Viestejä: 6 811
 • Hornan kekäleet!
Vs: Maxi-Texit & paras Maxi-Tex- äänestys
« Vastaus #905 : 22.10.2023 klo 18:09:02 »
Juu-u. Eikä tämä tähän jää. Nyt julkaistava tarina on käsittääkseni vanhempi kuin viimeisin Disolta julkaistu tarina, joten kuvitus saattaa olla vähän parempaa kuin edellisessä julkaisuissa. Mutta näitä on sitten vielä toinenkin Dison piirtämä tarina naftaliinissa. Voivoi. Sekä Diso että Cossu ovat saaneet paljon vastuuta maxien piirtäjinä, koska ovat kumpikin aika nopeita, ja tässä formatissa on aika usein tullut syystä tai toisesta hoppu. Harmittaa, että maxit ovat tällainen roskalaatikko, johon kipataan tarinat, joita ei muuten julkaistaisi. Onneksi tästäkin säännöstä on jo useampi poikkeus, mutta näkyy näitä b-luokankin tarinoita vielä valmistuvan.
"Tex-tieteen yli-morisco"