Kirjoittaja Aihe: Lännentie  (Luettu 56291 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Lurker

 • Valvoja
 • ***
 • Viestejä: 16 936
Vs: Lännentie
« Vastaus #75 : 05.07.2009 klo 21:49:50 »
Olen aina muistanut "luovasti" väärin, että Wagon Train olisi ollut Lännen tie, mutta kyllä se Rawhide oli. Nahkaruoskat soi... Muistakuvaputkessa on tietoa sen esittämisestä Suomessa.

Suora käännös Lännen tarinoita on muuan Walt Disney -kirja, meilläkin kirjahyllyssä.

Dennis

 • Jäsen
 • Viestejä: 2 821
Vs: Lännentie
« Vastaus #76 : 05.07.2009 klo 21:55:06 »
Kelpo julkaisu tämä Bandidos. Tarina oli todella perinteinen ja siinä sen vahvuus kai olikin. Liialliseen mahtipontisuuteen tai kikkailuun ei sorruttu. Ainoastaan keskivaiheilla juoni vähän junnasi paikallaan. Calegarin piirros oli ihan käypäistä, mutta  parempaakin on nähty. Ei paha kuitenkaan, jos ei liikaa kiinnitä huomiota yksityiskohtiin. Nymanin ronskista ja elävästä suomennoksesta täytyy myös antaa kehut.

Totta joka sana, oli tosiaan iso nautinto lukea tätä, nyt Egmont kaivelemaan Italian länkkäriaarteita lisää julkaistavaksi.
Je suis alle kuuden euron pizza!

Anonyymi

 • Jäsen
 • Viestejä: 37 629
Vs: Lännentie
« Vastaus #77 : 07.07.2009 klo 07:19:19 »

Anonyymi

 • Jäsen
 • Viestejä: 37 629
Vs: Lännentie
« Vastaus #78 : 22.07.2009 klo 15:13:23 »
Ketju kuoli heti arvion perään. Antakaa nyt lisää mielipiteitä. Ei minun ole ainoa ja oikea.

ilmari

 • Jäsen
 • Viestejä: 155
Vs: Lännentie
« Vastaus #79 : 22.07.2009 klo 15:58:07 »
No, taisin toissapäivänä lukaista kyseisen pokkarin ja hyvää perus länkkärikamaa oli
Kelpo julkaisu tämä Bandidos. Tarina oli todella perinteinen ja siinä sen vahvuus kai olikin. Liialliseen mahtipontisuuteen tai kikkailuun ei sorruttu.
Helppo yhtyä Cheyennen kommenttiin. Kaikki cowboyt, intiaanit, rosvot, sheriffit ym. olivat juonessa mukana. Ehkä juoni hyppi välillä aika nopeasti, olisi voinut vähän käyttää vaikka niitä...ärh, mitä ne tekstilaatikot on, joita ainakin korkkarissa on hirveästi... Esim. pojat ratsastavat ja seuraavassa ruudussa onkin jo kahvikuppi kädessä nuotiolla. (Ainakin melkein ::)

Calegarin piirrokset olivat mukiinmeneviä, ihan hyviä.

Kokonaisuutena oli ihan hintansa väärti opus.

Oykka

 • Vieras
Vs: Lännentie
« Vastaus #80 : 22.07.2009 klo 21:32:28 »
On tainnut minun albumin väliin tulla eri tarina kuin muille... Tai sitten täällä ollaan vain jostain syystä kohteliaan kannustavia Egmontia kohtaan.

Mutta eihän tuossa tarinassa nyt ihan oikeasti ollut mitään mistä olisi kannattanut maksaa. Mielestäni sujuva juoni on se mikä sarjakuvassa (ja muussakin kirjallisuudessa) sen lukunautinnon tuo. Banditosin "tarina" oli samaa tasoa ala- asteen intiaanileikkien kanssa; paitsi niissäkin taisi olla edes jonkinlainen yllätysmomentti mukana.

Vai onko tämä sarjakuvateollisuuden täsmätuote nykynuorille, joille kaikki on (kuulemma) tuotava eteen helppona ja valmiiksipureskeltuna. Edellä mainittu lukijan ajattelukyvyn aliarvioiminen jäi ehkä kaikkein rumimpana mieleen kun albumin käsistäni laskin. Ei se 70/ 80- luvunkaan Lännentie Parkerin/ Hexin/ Texin veroista timanttia ole, mutta melkoisesti edellä tätä uusinta kuitenkin. Ensimmäinen RASKAS pettymys lännensarjakuvan saralla allekirjoittaneelle.

- Oykka

Anonyymi

 • Jäsen
 • Viestejä: 37 629
Vs: Lännentie
« Vastaus #81 : 22.07.2009 klo 21:43:10 »
Ymmärrän hyvin että fanit tykkäävät tästä ja tahtovat lisää samanlaista. Ja jos tekijät olivatkin italolänkkäreiden kuumimpia nimiä vuonna 1970, niin eivät he näämmä ole enää. Sääli sinänsä, olen pettynyt.

Janne

 • Tex-fanaatikko sekä muun lännen viihteen suurkuluttaja!
 • Valvoja
 • ***
 • Viestejä: 6 759
 • Hornan kekäleet!
Vs: Lännentie
« Vastaus #82 : 29.11.2009 klo 14:09:01 »
Nyt on viimeinkin kesän länkkärisuma purettu ja tuo Bandidos luettu. Kyllä siitä positiiviset fiilikset jäi. Se oli perinteistä, rehellistä länkkärikuvausta, josta ainakin minä pidän. Päähuomio oli henkilökuvauksessa, ei ehkä niinkään tarinassa. Minua ei siis millään tavalla häirinnyt se, että intiaanit, rosvot ym. atuivat kuvioihin kieltämättä melko kliseisellä tavalla. Minua kiinnosti se, mitä tarinan hahmoille tapahtuu. Ja kaikenlaistahan heille tapahtui ja jotkut heistä jopa kasvoivat tarinan aikana. Paitaan hiipi hieman samanlainen fiilis kuin elokuvien Rio Bravo ja Silverado aikana. Ainoa pieni pettymys oli lopputaistelu. Se oli sen verran rujosti piirretty, että ainakaan minulle ei selvinnyt kuka ampui ja ketä.
"Tex-tieteen yli-morisco"

Nikopol

 • Jäsen
 • Viestejä: 251
Vs: Lännentie
« Vastaus #83 : 15.08.2010 klo 23:06:45 »
Tulipahan tuossa kesän aikana luettua nuo Lännentien numerot 1975-1981, eli Storia del West, ja täytyypä todeta, että hienompaa kokonaisuutta en muista vähään aikaan lukeneeni. MacDonaldien sukukronikka piti otteessaan lähes alusta loppuun. Vain muutama täytejakso väliin mahtui ja näihin laskisin lähinnä Belle Starr, Roy Bean ja Tombstone jaksot. Sisällissota-osio oli jo mahtavaa luettavaa, mutta erityisesti tätä seuranneet intiaanien kaltoinkohteluosiot pistivät sapen kiehumaan, vaikka lukeminen nautinto olikin. Tottakai, on vähän hölmöä, että MacDonald, tämän pojat tai ottopoika Bill Adams, tavallaan osuivat mukaan lähes jokaiseen lännen historian merkittävään tapahtumaan, mutta toisaalta näiden rooli jäi kuitenkin aina sen verran pieneksi, etteivät historiankirjoitukset turhaan vääristy heidän seikkailujensa tähden. Tex Willer on tämän rinnalla satukirja ja Ken Parkerkin jää omissa kirjoissani toiseksi. Toistaiseksi vain Blueberryn kymmenen albumin kokonaisuus päihittää tämän lännensarjakuvana niin kuvitukseltaan kuin juoneltaankin. Voi vain toivoa, että nämäkin joskus Ken Parker-projektin jälkeen julkaistaisiin uudestaan, koska osa numeroista alkaa jo olla melko harvinaisia ja hyväkuntoisista voi joutua maksamaan jo kymmenenkin euroa kappaleelta.

Tästä eteenpäin mennäänkin sitten varmaan tarinoiden tasolla vain alaspäin, mutta toivotaan, että edes joitakin yksittäisiä helmiä vielä mukaan mahtuisi. Olikos tuosta Lännentien Bandidos-spesiaalista muuten mitään juttua jatkon suhteen? Miten mahtoi ensimmäinen osa myydä ja tullaanko tästäkin vielä näkemään tulevaisuudessa tällaisia erikoisjulkaisuja?

I will fight no more forever (Chief Joseph)
« Viimeksi muokattu: 16.08.2010 klo 00:00:36 kirjoittanut Nikopol »

Dennis

 • Jäsen
 • Viestejä: 2 821
Vs: Lännentie
« Vastaus #84 : 15.08.2010 klo 23:48:02 »
Bandios oli vain yksi julkaisu, näin muistan Askon (minä muistan näin, jos oon väärässä niin ei Askon vika) kirjoittaneen aiheesta.
Je suis alle kuuden euron pizza!

tertsi

 • Vieras
Vs: Lännentie
« Vastaus #85 : 16.08.2010 klo 00:15:36 »
Sisällissota-osio oli jo mahtavaa luettavaa,  
Mulla pitäisi olla (lähes) kaikki Lännentiet landella tuohon sisällissotaan asti.
Ovat kyllä erinomaisia!! Suosikkini on kenties ihka ensimmäinen jakso, jossa mitataan maata ja nuori lempi puhkeaa kukkaansa.

edit.
Niin, ja se kuvitus! Täydellistä. Mustan ja valkoisen kepeää harmoniaa.
« Viimeksi muokattu: 16.08.2010 klo 00:21:48 kirjoittanut Tertsi »

vekka_of_savo

 • Jumalan ruoska
 • Jäsen
 • Viestejä: 496
Vs: Lännentie
« Vastaus #86 : 16.08.2010 klo 09:21:49 »
Voi vain toivoa, että nämäkin joskus Ken Parker-projektin jälkeen julkaistaisiin uudestaan, koska osa numeroista alkaa jo olla melko harvinaisia ja hyväkuntoisista voi joutua maksamaan jo kymmenenkin euroa kappaleelta.

Tästä eteenpäin mennäänkin sitten varmaan tarinoiden tasolla vain alaspäin, mutta toivotaan, että edes joitakin yksittäisiä helmiä vielä mukaan mahtuisi.

Ken Parker-projektin kanssa menee tällä vauhdilla vielä vuosikausia. Toivottavasti loppuun asti kuitenkin päästään. Kivahan tuota Storia Del Westia olisi tosiaan saada uusintana. Noilla muilla "Lännentie-tarinoilla" ei sitten niinkään väliä, aikamoista kuraa suurin osa.

Janne

 • Tex-fanaatikko sekä muun lännen viihteen suurkuluttaja!
 • Valvoja
 • ***
 • Viestejä: 6 759
 • Hornan kekäleet!
Vs: Lännentie
« Vastaus #87 : 16.08.2010 klo 09:36:51 »
Kylläpäs nyt tulee ylisanoja. Itse olen sarjan joskus tenavana lukenut ja tykkäsin. Mahtava tarinakokonaisuus. MUTTA kuvituspuoli on niin perhanan epätasaista. Tuntuu, että lähes joka toinen jakso on Sergio Tarquinion piirtämä. Ja sitä en jaksa. Muutama muukin keskitason piirtäjä mukana muistaakseni oli.

Saa nähdä, muuttuuko mieleni yhtään, kun sarjan joskus tulevaisuudessa luen uudestaan. Tarquinio on kuitenkin Tarquinio, vaikka sarjakuvaa pitelisi käsissään kuinka päin tahansa.
"Tex-tieteen yli-morisco"

tertsi

 • Vieras
Vs: Lännentie
« Vastaus #88 : 16.08.2010 klo 09:40:47 »
Vuodet ovat saattaneet kullata muistoja, mutta eikös ne melkein kaikki ole sen loistavan piirtäjän tekemiä. Siis pari-kolme ensimmäistä vuosikertaa (1974-1977).

Sitten kun mukaan astui se punapaitainen hapsutakissa seikkaileva tyyppi, kuvitus oli ihan korkkaritasoa.
« Viimeksi muokattu: 16.08.2010 klo 10:20:06 kirjoittanut Tertsi »

tertsi

 • Vieras
Vs: Lännentie
« Vastaus #89 : 16.08.2010 klo 09:55:40 »
Kun katselin netistä noita Lännentien kansia, niin voipi olla että mulla ei olekaan kuin nuo neljä ensimmäistä. Kenties kuvittajan vaihtuminen vaikutti ostopäätöksen kariutumiseen.

Tässä on se ihailemani kuvittaja.