Kirjoittaja Aihe: Dilbert  (Luettu 24473 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Jari Lehtinen

  • Jäsen
  • Viestejä: 3 947
  • Itsevalaiseva myyrä joka selvittelee kurkkuaan
Vs: Dilbert
« Vastaus #45 : 02.03.2023 klo 13:16:51 »
Paitsi että B.Virtanen on piirretty 12 kertaa paremmin kuin Dilbert, se on sikälikin helpommin lähestyttävä, koska B.Virtanen on luonteeltaan klassinen armeijasarja. Siinä on äksy ja aggressiivinen vääpeli, lipevä vänrikki, ja asioista koko lailla pihalla oleva kenraali. Masin kohtalona on jäädä loppuillaksi perunateatteriin.
”Yhdysvalloissa vuosittain julkaistaan 720 miljoonaa kappaletta »C o m i c s» sarjakuvia … joista ei vain puutu kaikki kasvatuksellinen arvo, vaan jotka ovat suorastaan vahingollisia.” Lastemme puolesta, Kansainvälisen lastensuojelukonferenssin Suomen päätoimikunta 1952.

Illodiini

  • Multikeskinkertaisuus
  • Jäsen
  • Viestejä: 791
  • #MeTammelat
Vs: Dilbert
« Vastaus #46 : 03.03.2023 klo 10:55:57 »
Dilbertin varhaisempi huumori, ehkä valitettavasti, oli aika lailla lähellä omaani, ja vaikka piirrosasu onkin lähes naurettavan yksinkertainen, se antaa tilaa vitsille ja myös lukijan omalle hahmotukselle.
Kun Scott Adams puolivahingossa ennusti että Trump tulee valituksi, on hän sitten käyttänyt kaikkia käsissään olevia julkaisuvälineitä puolustaakseen omaa nerouttaan. Ja Trumpia.
Tuntuu siltä että oranssimiehen kelkkaan hyppääminen vaatii siinä määrin tosiasioiden väheksymistä ja pilkkaamista, että se aiheuttaa aivoissa kemiallisia reaktioita ja mahdollisesti pysyvän vaurion. Nekin jotka ovat yrittäneet aluksi rationaalisesti selittää Trumpin sekopäisyyksiä, ovat pian sortuneet johonkin QAnon-tyyppiseen maailmankuvaan.
"There's nothin' wrong with bein' a son of a bitch."

-- Gaspode the wonder dog (Terry Pratchett, Moving Pictures)