Kirjoittaja Aihe: Mika Lietzén (sarjakuvat ja kuvitukset)  (Luettu 49162 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Reima Mäkinen

 • Jäsen
 • Viestejä: 9 911
Vs: Mika Lietzén (sarjakuvat ja kuvitukset)
« Vastaus #105 : 02.05.2021 klo 13:21:55 »
Mielenkiintoista olisi jos Mannerheimista tehtäisiin vähemmän sankaruutta ylistävä teos.
On tehty  :)
Jäin miettimään tuota käsikirjoituspuolta. Varsinkin jos Mika on joutunut sen yksin tekemään. Luulisi että kirjassa on lähdeluettelo. Periaatteessa on helpompaa jos pystyy käyttämään käsikirjoituksen runkona vain yhtä teosta. Tai päättää tukeutua vain tiettyihin lähteisiin. Mitä useampia kirjoja pitää lukea ja sisäistää ja mitä tarkemmin haluaa paneutua eri lähteisiin ja näkökulmiin, sitä hankalammaksi työ muuttuu. Jonkin kriittisen, totutusta historiasta poikkeavan näkemyksen esittäminen vaatii paljon työtä tais sitten juuri sen (ainoan?) kriittisen lähteen johon perustaa sarjakuva.

Sitten taas oletuksena on kuitenkin että suurin osa sarjakuvan lukijoista ei tunne aihetta alkuunkaan, eli miltei mikä tahansa menee läpi. Vähän kuin elämäkertaelokuvissa, joissa surutta muutetaan (päähenkilön) historiaa. Tässä tapauksessa varmaankin tilaaja on kuitenkin tukenut hanketta ja toisaalta toiminut jonkin asteisena sensorina. Elämäkerta kuitenkin on jo kirjana haastava, puhumattakaan sitten visuaalisesta sovituksesta.
"Facts are meaningless. You can use facts to prove anything that's even remotely true." Homer Simpson

Reijo Valta

 • Valvoja
 • ***
 • Viestejä: 2 208
 • Haddadaa
Vs: Mika Lietzén (sarjakuvat ja kuvitukset)
« Vastaus #106 : 17.06.2021 klo 15:00:22 »

Jarkko Sikiö

 • Valvoja
 • ***
 • Viestejä: 8 092
Vs: Mika Lietzén (sarjakuvat ja kuvitukset)
« Vastaus #107 : 08.11.2022 klo 11:02:34 »
Onhan tämä Taipumaton Tanner ehkä hieman väritön ja korkeaotsainen elämäkertateos, mutta eipä tästä(kään) henkilöhistoriasta varmaan saisi kauheita revittelyjä irti. Hauska huomio sinänsä, että sitä tehdään mitä tilataan.

mlietzen

 • Jäsen
 • Viestejä: 527
Vs: Mika Lietzén (sarjakuvat ja kuvitukset)
« Vastaus #108 : 13.08.2023 klo 15:26:47 »
Uusi albumi ilmestyi: ALKOHOLI, 88 värisivua, kovakantinen.

Koditon pariskunta viettää humalaisia päiviä satamakaupungin kaduilla, kun väkivallanteko syöksee heidät entistä syvemmälle kohtalon kurimukseen. Alkoholi on surumielinen kertomus riippuvuudesta ja etäisesti elämää muistuttavasta rimpuilusta jossakin sumuisilla syrjäkujilla.

Känniin tästä ei tule mutta krapulan ehkä saa.Osta vaikka Aseman nettikaupasta tai Turun Sarjakuvakaupasta, kliketi klik

mlietzen

 • Jäsen
 • Viestejä: 527
Vs: Mika Lietzén (sarjakuvat ja kuvitukset)
« Vastaus #109 : 13.02.2024 klo 15:15:52 »
Uusi albumi tulossa maaliskuussa: DEATH METAL, 88 värisivua, kovakantinen.

Jossakin kaukana Floridan auringosta Lauran, Sanen, Sonjan ja Markuksen bändi The Suffering soittaa metallia fanittamiensa Deathin ja Obituaryn hengessä.

Yllättäen nuorille avautuu tilaisuus äänittää demonauha oikeassa studiossa — mutta onnenpotkulla on kohtalokas kääntöpuolensa. 90-luvun alun Turkuun sijoittuva lämminhenkinen ja hienovarainen tarina kertoo ystävyydestä ja siitä miten vakavienkin asioiden äärellä voi valita epätoivon sijaan toivon.

Death Metal on kertomus elämästä, kuolemasta ja brutaalista äärimetallista.
Soittolista Spotifyssä: Brutal Death Mixtape '92

Ennakkotilaa Turun Sarjakuvakaupasta