Kirjoittaja Aihe: Spider-Man 1-3 (Sam Raimi)  (Luettu 50413 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Ilja Rautsi

 • Jäsen
 • Viestejä: 651
 • Kvaak!
Vs: Spider-Man 1-3 (Sam Raimi)
« Vastaus #30 : 30.06.2004 klo 17:35:51 »
Nimi voisi oikeastaan olla Spider-Man 2: Sielun pitkä pimeä teeaika...

Parempi kuin ensimmäinen ja erittäin viihdyttävä. Elokuva lähtee liikkeelle suoraan siitä mihin ykkösosa jäi, ja oikeastaan tuntuu täysin samalta maailmalta, ikään kuin elokuvat olisi kuvattu putkeen. Sarjakuvien hyväksi havaitun perinteen mukaan Peter Parkerin ongelmat senkun kasvavat elokuvan edistyessä. Pulmina ovat pitkälti samat jutut kuin ensimmäisessä osassakin, mutta vielä pahempina. En nyt viitsi juonta sen kummemmin käydä läpi kuin: Peter opiskelee ja käy töissä, välttelee Harrya ja Mary- Janea ja huolehtii May- tädistä. MJ näyttelee, Harry tuskailee isäänsä ja rahoittaa Otto Octaviuksen jotain fuusioenergiaprojektia, jota ei onneksi ihmeemmin yritetä perustella todentuntuiseksi. Koe menee pieleen, Otto napsahtaa, Tohtori Mustekala alkaa riehumaan. Hämis kamppailee hänen ja halunsa omaan elämään kanssa.
Elokuvan vahvuus eli jatkuvuus ensimmäisestä on myös sen heikkous, koska usein tuntuu vain siltä että katsoo toistoa edellisestä. Täällä ne taas ovat, voima ja vastuu, palava talo, tiedemies joka sekoaa ja saa voimat…jne. Tällä kertaa kokonaisuus vain toimii paremmin, jo senkin vuoksi että pahista ei ole verhottu Power Rangers- asuun, eikä käydä pitkiä keskusteluja naamiot päällä. Molina suoriutuu hienosti Octaviuksen roolista ja metallilonkerot ovat vaikuttavia. Toiminta on monessa kohtaa mielettömän näyttävää ja Hämähäkkimiehen loikat upeasti toteutettuja. Jos olisin 12- vuotias, olisin varmaan ollut taivaassa.
Spider-Man 2: seen on silti tungettu jo hiukkasen liikaakin materiaalia ja Peterin mielenmuutokset tuntuvat vähän keinotekoiselta, vaikka käsikirjoitus yrittää välttää sitä lapioimalla opetuksia vasten Peterin sekä katsojan naamaa jättimäisin liikkein pitkien jaarittelevien puheiden muodossa. MJ esittää pääosaa Oscar Wilden "The Importance of Being Earnest"issa, ja ilmeisesti näytelmän nimi on otettu draamakohtausten ohjenuoraksi.
Huumori on pääosin hauskaa, lähinnä Jamesonin ansiosta, mutta esim. kohtaus hississä on myös varsin onnistunut ja odottamaton. Maguire on nappivalinta päärooliin, ei hänestä tässäkään voi valittaa. Dunst menettelee ottaen huomioon ettei hahmo ole erityisen kiinnostava tai persoonallinen- ja päätyy taas lopussa kirkumaan hädässä kuten ykkösessäkin. James Franco saa myös pari kivaa hetkeä ja loppu on kiinnostava. Raimi ohjaa energisesti ja pitää kokonaisuuden hallussaan ( yhdessä kohtauksessa mukana myös eräänlainen Evil Dead- kamerajuttu sekä moottorisaha…!).
Spider- Man 2 hyppii eestaas paatoksen, saippuaoopperan, toiminnan ja huumorin välillä, pääosin onnistuen. Silti esim. kohtaus jossa Peter päättää olla auttamatta pahoinpitelyn kohteena olevaa miestä keskellä kirkasta päivää vain siksi että on päättänyt olla olematta Hämähäkkimies ei vain toimi, ei hahmon eikä järjen kannalta. Lopussa mennään puhtaan siirapin puolelle, mutta myös pedataan jatkoa suhteellisen tehokkaasti. Kokonaisuus tuntuukin hieman siltä mistä on peräisin, eli uudelta osalta Hämähäkkimiehen jatkuvia seikkailuja. Kuukauden sijaan pitää vain odottaa pari vuotta jatkoa.
Niin, ja Stan Lee sekä Bruce Campbell vilahtavat taas lyhyesti. Leetä ei huomaa jos räpsäyttää silmiään väärässä kohtaa. Mukana myös hahmo nimeltä Ditkovich...

****

Hmmm...eikös se ollut sittenkin käännetty teehetki...?
« Viimeksi muokattu: 01.07.2004 klo 11:02:08 kirjoittanut Ilja Rautsi »
"I'd prefer not to be reminded of his continued existence, frankly. If he's hit by a bus--let me know so I can go piss on his grave--otherwise, give it a rest."

-Erik Larsen Rob Liefeldista

jokela

 • sörsselsson
 • Jäsen
 • Viestejä: 790
 • .. I'm a devil in disguise ..
Vs: Spider-Man 1-3 (Sam Raimi)
« Vastaus #31 : 30.06.2004 klo 22:28:33 »
Hoy -- hämiksen ´Ilkkiksestä´ oli äsken juttua CNN´ällä : http://edition.cnn.com/2004/SHOWBIZ/Movies/06/27/spider.molina.ap/index.html

(Muutenhan Molina on hyvin symppis heppu ja pätevä näyttelijä ... )

-- j --

EDIT : Ehkäpä jo tiesittekin, eihän hyvää rahasampoa voi tappaa ... Kolmonen jo tekeillä!! --  http://www.imdb.com/title/tt0413300/
« Viimeksi muokattu: 01.07.2004 klo 00:39:56 kirjoittanut jokela »
He may look like an idiot and talk like an idiot but don't let that fool you. He really is an idiot.

Samperi

 • Jäsen
 • Viestejä: 173
Vs: Spider-Man 1-3 (Sam Raimi)
« Vastaus #32 : 01.07.2004 klo 00:22:09 »
Herra Leen pakonomainen tarve "viuhahtamiseen" Marvel tuotannoissa on itkettävän ja naurattavan hienovaraisessa rajamaastossa.

Yritän räpäyttää oikeaan aikaan.

Leffa sinällään on tietysti pakko päästä katsomaan mahdollisimmman pian.
Se mikä ei tapa,
sattuu niin samperisti.

Ilja Rautsi

 • Jäsen
 • Viestejä: 651
 • Kvaak!
Vs: Spider-Man 1-3 (Sam Raimi)
« Vastaus #33 : 08.07.2004 klo 12:30:11 »
Joillakin sarjisfaneilla menee lujaa...
"I'd prefer not to be reminded of his continued existence, frankly. If he's hit by a bus--let me know so I can go piss on his grave--otherwise, give it a rest."

-Erik Larsen Rob Liefeldista

Leo

 • Jäsen
 • Viestejä: 1 303
Vs: Spider-Man 1-3 (Sam Raimi)
« Vastaus #34 : 09.07.2004 klo 21:47:14 »
Sisältää spoilereita!
Jos olisin 12- vuotias, olisin varmaan ollut taivaassa.
No jos minä nyt sitten... Olen 12 vuoden rajamailla ja tuo kommentti oli aika... hmm... yleistävä. Eivät kaikki 12 vuotiaat halua hobitteja avaruusaluksissa viskelleen toisiaan tuhansilla autoilla. Koko Spider man 2 -elokuvan huonoimpia kohtia olivat ne joissa  Tri Mustekala heitti jälleen kerran, jotakuta autolla. Auton lentäessä kukaan ei IKINÄ jäänyt alle tai kuollut. Entä autojen sisällä olleet henkilöt? Ei vaan, tietenkin! Psykopaatti sarjamurhaaja valitsee tappoaseekseen auton, jossa EI ole muita ihmisiä, jottei vain kukaan loukkaannu. Ja aina kun Mustekala sattuu paikalle on joku nainen kirkumassa aivan älyttömästi. Mutta miksi MIKSI yhdessäkin toimistossa  oli ainakin kymmenen naista oli paikalla ja YKSI päätti ruveta huutamaan. Kukaan ei tietenkään loukkaantunut. Iljan linkissä  puhuttiin asiaa: jos Mustekala halusi tietoja Parkerilta niin järkeväähän oli viskata tätä autolla. Elokuvassa oli paljon hyvää, mutta liioitellut toimintakohtaukset verottivat  pisteitä silmissäni (ainoa kohtaus, josta pidin oli junakohtaus, vaikka se vasta olikin LIIOITTELUA). Ei silti, pidin elokuvasta ja enemmän kuin ensimmäisestä. Ensimmäisessä hämppis on altavastaaja ja lopussa onnistuu ihmeen kaupalla voittamaan. Tässä Parkerilla on muitakin ongelmia ja hän pärjää Tohtorin kanssa yllättävän hyvin. Luojan kiitos nähtiin sekin, että Mary Jane arvasi Parkerin olevan olevan Hämähäkkimies ihan omilla aivoillaan. Mutta miksi Mary Janenin sieppasi taas hullu pääpahis? Ja taas hyökättiin May -tädin kimppuun. Ja oman Top 5 -listaani ei kuulu YKSIKÄÄN toimintaelokuva, joten jättäkää yleistys pois ensi kerralla ;D      

EDIT: Ja "yllättäviä" räjähdyksiä ja muita sattumuksia oli elokuva niin tulvillaan (ja ennalta arvattavissa kohdissa), etten viitsinyt edes hätkähtää yhdessäkään.
« Viimeksi muokattu: 09.07.2004 klo 21:51:29 kirjoittanut Leo Lehtinen »

Axuz

 • Jäsen
 • Viestejä: 416
 • Kvaak!
Vs: Spider-Man 1-3 (Sam Raimi)
« Vastaus #35 : 10.07.2004 klo 17:40:31 »
Mä en edelleenkään suostu uskomaan, että Leo on vain 12 ja risat...

Rac

 • Jäsen
 • Viestejä: 912
Vs: Spider-Man 1-3 (Sam Raimi)
« Vastaus #36 : 10.07.2004 klo 21:32:58 »
Mutta miksi MIKSI yhdessäkin toimistossa  oli ainakin kymmenen naista oli paikalla ja YKSI päätti ruveta huutamaan.
Se oli kyllä tarkoitettu vitsiksi. Kameraa kohti juokseminen jne.

Itse kyllä pidin aivan mahdottomasti. Taistelut olivat liioiteltuja? Ei ne mitään tavallisia ihmisiä olleetkaan, jotka siinä taistelivat. Evil Dead -viittaukset ja ja Tri Outo olivat kanssa nannaa. Täydellinen kesäleffa.

Miinusta tulee seuraavista: Ykkösen toistaminen, Mustiksen dinosaurus-kävely,
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)
ja se auton heittäminen Parkerin niskaan.

Ensi-illan jälkeisessä huumassa heittelin tähdiksi * * * * ½, mutta nyt taitaa kyllä tuo puolikas jäädä pois.
****
"Excuse me. Have you ever danced with the devil by the pale moonlight?" -Batman

Anonyymi

 • Jäsen
 • Viestejä: 37 629
Vs: Spider-Man 1-3 (Sam Raimi)
« Vastaus #37 : 11.07.2004 klo 16:51:51 »
Joillakin sarjisfaneilla menee lujaa...

Ja nimimerkki Troll on pöllinyt tuolla foorumilla minun tuotekuvaukseni Leprechaun 2:sta viestiensä loppuun.

Ilja Rautsi

 • Jäsen
 • Viestejä: 651
 • Kvaak!
Vs: Spider-Man 1-3 (Sam Raimi)
« Vastaus #38 : 11.07.2004 klo 18:39:14 »
No jos minä nyt sitten... Olen 12 vuoden rajamailla ja tuo kommentti oli aika... hmm... yleistävä. Eivät kaikki 12 vuotiaat halua hobitteja avaruusaluksissa viskelleen toisiaan tuhansilla autoilla.

En tarkoittanut mitenkään yleisesti 12- vuotiaista, puhuin vain itsestäni. Olin 12- vuotiaana kova Marvel- fani ja olisin varmasti tykännyt tästä elokuvasta täysillä silloin.
"I'd prefer not to be reminded of his continued existence, frankly. If he's hit by a bus--let me know so I can go piss on his grave--otherwise, give it a rest."

-Erik Larsen Rob Liefeldista

V3§a V1tikain3n

 • Jäsen
 • Viestejä: 1 013
 • kersanttinapalm.com/
Vs: Spider-Man 1-3 (Sam Raimi)
« Vastaus #39 : 12.07.2004 klo 12:19:11 »
Henkilökohtaisesti tykkäsin kyseisestä leffasta ihan kahdellatoista: kaikki ylilyönnit (lähes) menivät huumorin piikkiin, ihmissuhdetoimintaa oli juuri riittävästi että leffaa oli ihana katsoa naisen kanssa, Mary Jane oli edelleen niiiiiiiiin ihana naapurin tyttö että oksat pois, ja tohtori Mustekala oli toteutettu teknisesti hyvin ja sopivasti erilailla kuin sarjakuvassa jotta tuttuun hahmoon saatiin uusia ulottuvuuksia. Elementtejä oli kivasti lainattu 50-lukuisista hirviö/hullu tiedemies -leffoista ja supermeininkiä oli tuplaten ykköseen nähden.

Loppukaneettina: Blade 2:n luokkaan supersankarielokuvien kärkeen, ja ihan yleisestikin erittäin, erittäin viihdyttävä elokuva.
Siis ainoa pikkujuttu johon itse kiinnitin huomiota, oli se että Hämis jolla siis on hämähäkin suhteellinen voima ja nopeus, sai monta iskua perille tohtori Octaviukseen, joka huolimatta selässään olevista lonkeroista on fyysisesti ihminen. Eikö Parker edes leffan lopussa uskalla lyödä riittävän kovaa että vastustaja putoaa?

Toki joku voi mainita että eihän Hämiskään ole haavoittumaton vaan vain nopea ja vahva, pitäisi lonkeron joka läpäisee seiniä tehdä vahinkoa Parkerillekin. Mutta saahan pari vuotta nyrkkeillyttäkin lyödä ihan eri tavalla kuin kymmenen vuotta teoreettista fysiikkaa lukenutta, joten ei puututa siihen.

Kaikki se, mikä tuntui tutulta edellisestä leffasta, johtuu vain siitä että kaikki olemassa olevat supersankarijuonet on nyt käsitelty näissä kahdessa elokuvassa. Näitä juonia on vain kolme (tai neljä, laskentatavasta riippuen), näitä on sitten pyöritelty kolmekymmnetäluvulta lähtien. Ja pyöritellään eteenpäin.
« Viimeksi muokattu: 12.07.2004 klo 12:21:05 kirjoittanut Vesa Vitikainen »

Wilpuri

 • Vellihousu
 • Jäsen
 • Viestejä: 1 288
 • Jaa kuka?
Vs: Spider-Man 1-3 (Sam Raimi)
« Vastaus #40 : 12.07.2004 klo 13:13:06 »
Jipii. Olihan se hyvä! Omasta mielestäni parempi, kuin  ensimmäinen osa.

Listaan tähän plussat ja miinukset. Lista saattaa sisältää SPOILEREITA!


Plussat:

+ Toiminta oli saatu samanlaiseksi , kuin sarjakuvissa (siis pää edellä tiiliseinästä läpi jne.)

+ Huumoria oli saatu mukaan ja osa jutuista (kuten se hissikohtaus) oli oikeasti ihan hauskoja

+ Pääpahiksella ei ollut rumaa muovinaamaria

+ Ihmissuhde kiemurat ym. draamaosuudet toimivat

+ J.K Simmonsin esittämä J. Jonah Jameson on revitty suoraan sarjakuvasta! Täydellinen roolisuoritus!

+ Mustekalan piilopaikka oli sopivan vinksahtaneen ja "Burtonin" näköinen

+ Elfmanin musiikit


Miinukset:

- Mustekalan älylonkerot

- Hämiksen nassu näkyy kymmenille ihmisille

- Pari aika tökeröä CGI-ihmistä

- Taas MJ kaapataan ja Hämis lähtee selvittämään tilannetta

Kokonaisuutena harvinaisen viihdyttävä teos. Burtonin Batmanit pitävät edelleen kruunua vakaasti päässään, mutta kyllä tämä rökitti nämä uuden aallon sankarileffat aika tehokkaasti (No X-Men 2 ja Hulk pistävät kyllä vastaan).
"Someday I will be so powerful that secretaries will HAVE to explain why they laugh at me" - Asok the Intern

Ilja Rautsi

 • Jäsen
 • Viestejä: 651
 • Kvaak!
Vs: Spider-Man 1-3 (Sam Raimi)
« Vastaus #41 : 12.07.2004 klo 23:56:10 »
Nyt myös legoilla!
"I'd prefer not to be reminded of his continued existence, frankly. If he's hit by a bus--let me know so I can go piss on his grave--otherwise, give it a rest."

-Erik Larsen Rob Liefeldista

Samperi

 • Jäsen
 • Viestejä: 173
Vs: Spider-Man 1-3 (Sam Raimi)
« Vastaus #42 : 13.07.2004 klo 10:48:56 »
Nyt myös legoilla!

Voiko tästä olla pitämättä?

No ei oikeastaan. Sympaattista. Arvostan.
Se mikä ei tapa,
sattuu niin samperisti.

Nikkelimarkka

 • Jäsen
 • Viestejä: 50
 • Kvaak!
Vs: Spider-Man 1-3 (Sam Raimi)
« Vastaus #43 : 14.07.2004 klo 20:30:00 »
No nyt tulee taas noustua valtavirtaa vastaan toteamalla, että mielestäni Spiderman 2 oli yhtä hyvä ekan hämis leffan kanssa (siis Raimin ohjauksista).
Antakaa se anteeksi älkääkä nyt ainakaan lyökö kasvoihin.

Mielestäni näitä kahta hämis filmiä ei voi edes pahemmin toisiinsa verrata.
Eka oli ihan puhtaasti "ilolentely", jossa Parker huomasi saaneensa supervoimat, mikä oli miehestä niin valtavirran mukavaa.
No kai sitä nyrkin iskut sattuivat, mutta pohjimmiltaan hahmon käyttäytyminen oli tätä "Jee! Muutuin supersankariksi ja pääsen tappelemaan vieläpä oikean superkonnan kanssa" tyyliä.
Spiderman 2:dessa puolestaan on koko homma alkanut jo maistumaan puulta ja muutenkin filmin tunnelma on huomattavasti ekaa osaa synkempi/surullisempi.
Ekassa osassa Parker myös paljolti vain totutteli voimiinsa, kun taas kakkos osassa on panostettu Parkerin inhimillisyyden kuvaamiseen.

Näyttelijätyöltään elokuvasta en natistavaa löytänyt, vaan nautin kyllä veikkojen roolisuorituksista.
Huumori nauratti, eikä yliampuva toiminta haitannut.
Kuten topicissa on jo todettu, se oli mukavan sarjakuvamaista.
On totta, ettei Mustekala koskaan heittänyt autoa, jossa oli ihmisiä sisällä, mutta kun katsoin pätkää kankaalta niin en kyllä mokomaa pienseikkaa huomannut.
Myöskin Mustekalan idea, että tietolähde on parasta tappaa heittämällä sitä autolla oli sangen hölmö veto.
Mutta ehkäpä asiassa vaikutti Mustekalan romantisoiva puoli, joka halusi suoda nörttipojalle mahiksen päästä käpälöimään teatteritähteä? ;D

Jos elokuvassa todellakin tökki jokin, niin se oli se junanpysäytys kohtaus, joka mielestäni oli niin tragikoominen ettei ole tosikaan.
Tosin tämän jälkeen tullut kohtaus, jossa junan matkustajat kantoivat oli itseasiassa liikuttava.

No leikatakseni tämän lyhyeen.
Kuten olen sanonut aiemmin, olen pitänyt nykyisistä sarjisfilmatisoinneista (Daredevilia [tämä ei todellakaan ole Affleckin syytä] ja Hulk lukuunottamatta) ja samoin pidän myös valtavasti Spiderman 2:desta.


Nikkelimarkka

 • Jäsen
 • Viestejä: 50
 • Kvaak!
Vs: Spider-Man 1-3 (Sam Raimi)
« Vastaus #44 : 14.07.2004 klo 20:33:57 »
Nyt myös legoilla!
No pentele kun lopetti lataamisen viimeisen liitely kohtauksen aikana!
Mutta kuitenkin erinomaista viihdettä.
Kiitoksia pätkästä.