Kirjoittaja Aihe: Palautteet ja kyselyt tänne  (Luettu 152223 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Marika Oksa

 • Toimittaja
 • *
 • Viestejä: 174
Vs: Palautteet ja kyselyt tänne
« Vastaus #435 : 16.05.2021 klo 10:05:46 »
Tervetuloa keskustelualueelle! -ketjuun ei pysty kommentoimaan, joten huikkaan tänne kiitokset "Keskustelualueen osastoja kuvauksineen on tarkennettu." -uudistuksesta. Erityisesti Amerikkalaiset sarjakuvat -osasto on tervetullut. Michel Ragabliati -avaukseni sai sieltä hyvän kodin :) ja osasto nosti esille monta vanhempaa, kiinnostavaa ketjua, joiden olemassaolo on mennyt minulta aivan ohi, vaikka eri alueita onkin tullut selattua.

Jarkko Sikiö

 • Valvoja
 • ***
 • Viestejä: 7 588
Vs: Palautteet ja kyselyt tänne
« Vastaus #436 : 16.05.2021 klo 14:19:45 »
Erityisesti Amerikkalaiset sarjakuvat -osasto on tervetullut. Michel Ragabliati -avaukseni sai sieltä hyvän kodin :) ja osasto nosti esille monta vanhempaa, kiinnostavaa ketjua, joiden olemassaolo on mennyt minulta aivan ohi, vaikka eri alueita onkin tullut selattua.

Kiitos palautteesta, on hyvä kuulla että uudistus toimii!

Uusi osasto antoi mahdollisuuden tarkentaa muita alueita. Lopulta varsin pienellä muutoksella saatiin mielestäni varsin merkittävä parannus entiseen. Samalla kuvaukset ovat tiiviimpinä sopivampia mobiilikäytössä.

Kannattaa myös käyttäjien ehdotella asioita tässä ketjussa, koska ylläpidossa on uutta ja ponnekasta väkeä, joka tämänkin idean tuumaili ja toteutti.

Kaikkea ei tietenkään luvata tehdä ja muutoksetkin voivat viedä aikansa, mutta ehdotella kannattaa aina.

(Osa alueiden ketjuista todella on tarkoituksella lukittuna, koska niitä käytetään vain tiedottamiseen, mutta silloin keskustelu ohjataan sopivaan ketjuun linkillä.)

Reima Mäkinen

 • Toimittaja
 • *
 • Viestejä: 9 749
Vs: Palautteet ja kyselyt tänne
« Vastaus #437 : 16.05.2021 klo 17:07:39 »
Minäkin voisin kommentoida uudistusta. Oliko ideana että tuo vanha Alternative-alue rajautuisi selkeämmin undergroundina? Kieltämättä tämä on kinkkinen juttu kun meillä on sekaisin genreihin ja maantieteellisiin alueisiin jaoteltuja keskustelualueita.

Nykyinen Amerikka on sikäli virkistävä että siellä on vähemmän ketjuja ja vähemmän päällekkäisyyttä kuin muualla. Lisäksi uudistus oli varmasti helpompi kuin moni muu, joka olisi edellyttänyt enemmän ketjujen siirtelyä. Kuitenkin olisi voinut olla hyvä keskustella tästä, sillä sekavuus ei suinkaan foorumilta kadonnut ja ylipäätään julkaisu- tai artistien kotimaihin perustuva jako on hankala. Kohennus yleissysteemiin olisi ollut perusteltu senkin vuoksi että maailma on muuttunut. Nyt digisarjakuva ja sen printti-inkarnaatiot ovat täysin eri "tasolla" kuin Kvaakin aloittaessa ja näitä alueita alun perin päätettäessä. Jossain määrin saatoimme suunnitella ennakkoon mutta nyt aika on ajanut tämän ohi.
Lisäksi on huomioitava, että Sarjakuvantekemiseen liittyvät alueet ovat käytännössä kuolleet. (Syynä taas netin kehitys), joten siltä puolen olisi voinut alueita karsia samalla kun olisi järkeistänyt tuon lukijoiden alueen. Yhtä lailla voisi yhdistää alueet Kritiikki ja sarjakuva mediassa sekä tuon estetiikka-osion Muihin sarjakuva-aiheisiin. Niiden alueiden perustaminen oli liian kunnianhimoionen yritys generoida vakavampaa keskustelua sarjakuvista ja nykyisellä käytöllä ne vain sotkevat ja sotkeutuvat toisiinsa. Näiden poistojen avulla olisi mahdollista luoda tolkullinen, kompakti, genrepohjainen (paitsi srtipit erikseen) keskustelualueiden kokonaisuus.

Uudistuksen jälkeen hankalia tapauksia on mm. Kauhusarjakuviin, undergroundiin, omakustanteihin ja kotimaisiin liittyvät keskustelut. Muitakin varmaan, mutta mitäpä niitä tässä luettelemaan...

Mutta siis nyt.

- Eikö  Condorito (ja Etelä-Amerikkalainen huumori) -ketju kuuluisi amerikkalaisiin?
- Mark Beyer -ketjun voisi poistaa sillä sen viesteissä ei ole (enää) mitään järkeä.
- Vs: Viime aikoina luettua vaihtoehtosarjakuvaa Tämän paikka ehdottomasti ei ole amer.-osiossa. Ehkä muut sarjakuva-aiheet?
- Julie Doucet on kanukki on sekä underground että kanadalainen, joten amerikka ei tullut ensimmäisenä tai vielä toisenakaan mieleen kun näin hänen nimensä, mutta tuonnehan se siis kuuluu.
- Skip Williamson -ketju kuuluu selkeästi undergroundiin. Itse sijoittaisin sinne kyllä monta muutakin Amer. alueen tekijää, mutta...

"Facts are meaningless. You can use facts to prove anything that's even remotely true." Homer Simpson

Jarkko Sikiö

 • Valvoja
 • ***
 • Viestejä: 7 588
Vs: Palautteet ja kyselyt tänne
« Vastaus #438 : 16.05.2021 klo 17:18:12 »
Hyvää pohdintaa, Reima, palveluna Kvaak voi muuttua maailmaa ja käyttäjäkuntaa vastaavasti, mistä tämä...

- Eikö  Condorito (ja Etelä-Amerikkalainen huumori) -ketju kuuluisi amerikkalaisiin?

...on hyvä analogia. Täällähän kouluissa opetetaan kuuteen mantereeseen pohjautuvaa mallia ts. on vain yksi Amerikan manner.

Ja onhan niitäkin vielä useita. Maailma on niin kuin sen katsotaan olevan.

Ketjujen siirtoa ja säätöä varmaan on tiedossa vastakin, mielestäni tässä on nyt otettu tärkeä askel pois takavuosien lamaannuksesta.