Kirjoittaja Aihe: Galleria ja sen käyttö  (Luettu 38466 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

OM

 • Jäsen
 • Viestejä: 2 308
Vs: Galleria ja sen käyttö
« Vastaus #135 : 21.12.2020 klo 20:00:15 »

En ollut varma ymmärsinkö lukemani oikein. Kvaakin galleria on päätetty lopettaa vuoden 2020 loppuun mennessä
Teette suuren virheen sulkemalla kvaakin Gallerian. Se on ollut monille kvaakkilaisille ensiarvosien tärkeä portaali ja tuonut ihanan värikkään ilmeen tänne. Nytpä ei ole sitten tämän jälkeen mitään tarvetta enään vierailla täälläkään kun tärkeä osa kvaakin ilmettä ja sydäntä poistetaan eli lakkautetaan kokonaan. En olisi uskonut koskaan että näin joskus kävisi. Uskomaton päätös!
Muutenkaan  kvaakissa ei käy enää paljoa ihmisiä ja nyt sitten pisteenä iin päälle tämä hieno galleria lakkautetaan kokonaan.
Hyvää jatkoa vaan kaikille kvaakkilaisille. Ei tälläisillä ratkaisuilla ainakaan lisätä kvaakin kävijä määrää.


Veli Loponen

 • Isoveli
 • Ylläpitäjä
 • ****
 • Viestejä: 11 109
 • <><
Vs: Galleria ja sen käyttö
« Vastaus #136 : 21.12.2020 klo 20:14:51 »
Foorumin puolelle voi edelleen töitään laittaa näytille ja siellä niistä voi keskustellakin.
Kvaakin päivityksen jälkeen galleria jäi vähän sivuun, eikä se enää ole näkyvyydeltään samalla tasolla, mitä aiemmin. Näin on siis loppujen lopuksi parempi.
Perry Rhodan ei polta tupakkaa!
http://www.veliloponen.com/sarjakuva

OM

 • Jäsen
 • Viestejä: 2 308
Vs: Galleria ja sen käyttö
« Vastaus #137 : 21.12.2020 klo 20:31:23 »

Mitä tarkoittaa että voi laittaa foorumin puolelle mistä Veli Loponen tuossa mainitsi? En oikein ymmärtänyt tätä.
Eli tuo galleria kokonaan kaikkine kuvineen joihin kvaakkaajat vuosien aikana ovat laittaneet kuviaan ja muita piirroksiaan kommentoineen häviää kokonaan ja pitää ottaa omat kuvansa pois viimeistään 31.12.2020 mennessä? Näinkö?  Mutta mikä kuva  foorumi sitten jää jäljelle....?

Veli Loponen

 • Isoveli
 • Ylläpitäjä
 • ****
 • Viestejä: 11 109
 • <><
Vs: Galleria ja sen käyttö
« Vastaus #138 : 21.12.2020 klo 20:44:52 »
Ihan tämä normaali foorumin puoli. Täällähän on kokonainen alue omistettu tekemiselle ja siellä on yksi osasto myös töille: https://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/board,14.0.html
Perry Rhodan ei polta tupakkaa!
http://www.veliloponen.com/sarjakuva

Markku Myllymäki

 • Lyijykynän jatke
 • Jäsen
 • Viestejä: 1 829
 • /* You are not expected to understand this. */
Vs: Galleria ja sen käyttö
« Vastaus #139 : 21.12.2020 klo 21:20:30 »
Veli tarkoittaa, että voit laittaa kuvat toiselle serverille (tai mihin tahansa netissä) ja linkata ne foorumille. Tämä säästää Kvaakin rajallisia resursseja (eli levytilaa jne.).

Ongelma syntyy, jos artistilla ei ole osaamista tai palvelua tällaiseen. Mutta epäilemättä tällainen järjestely oli tehtävä, kuvagallerioitahan on kyllä netissä paljon, mutta Kvaakin kaltaisia oikeasti hyödyllisiä foorumeita hyvin vähän.
When you earnestly believe you can compensate for a lack of skill by doubling your efforts,
there's no end to what you can't do.

Veli Loponen

 • Isoveli
 • Ylläpitäjä
 • ****
 • Viestejä: 11 109
 • <><
Vs: Galleria ja sen käyttö
« Vastaus #140 : 21.12.2020 klo 21:55:55 »
Max 400 kilobitin kuvat voi ladata myös Kvaakin palvelimelle. Tuosta viestikirjoitusikkunan alaosasta löytyy (Liite).
Perry Rhodan ei polta tupakkaa!
http://www.veliloponen.com/sarjakuva

Anonyymi

 • Jäsen
 • Viestejä: 37 629
Vs: Galleria ja sen käyttö
« Vastaus #141 : 21.12.2020 klo 22:31:03 »
Ehdotan että joku perustaa galleriaryhmän Facebookiin, vaikka Kvaak-gallerian nimellä.

Perustaisin muuten itse, mutta perustaja on ainoa ylläpitäjä, joka voi lisätä moderaattoreita. En halua olla ylläpitäjä, sain viimeksi paskaa niskaan kun moderoin täällä.

Jarkko Sikiö

 • Valvoja
 • ***
 • Viestejä: 7 588
Vs: Galleria ja sen käyttö
« Vastaus #142 : 21.12.2020 klo 22:57:37 »
Eli tuo galleria kokonaan kaikkine kuvineen joihin kvaakkaajat vuosien aikana ovat laittaneet kuviaan ja muita piirroksiaan kommentoineen häviää kokonaan ja pitää ottaa omat kuvansa pois viimeistään 31.12.2020 mennessä? Näinkö? 

Kyllä. Kuvat täytyy jokaisen galleriataiteilijan ottaa itselleen talteen ennen vuoden loppua.

Galleria kuvineen ja kommentteineen poistuu vuodenvaihteen jälkeen.

Veli tarkoittaa, että voit laittaa kuvat toiselle serverille (tai mihin tahansa netissä) ja linkata ne foorumille.

Kukin galleriataiteilija voi toimia omaehtoisesti ja käyttää mitä tahansa alustaa. Vaihtoehtona tietysti on, että joku ehdottaa hyvää kuvapalvelua tai ratkaisua keskittää kaikki kuvat.

Kvaakin ketjuja voi rajoitetusti käyttää, mutta laajempaa ratkaisua ei kannata koettaa rakentaa keskustelufoorumin päälle, koska nykyinenkään 400 kilon rajoite ei ole kiveen hakattu ts. se voidaan tarpeen niin vaatiessa asettaa pienemmäksi.

OM

 • Jäsen
 • Viestejä: 2 308
Vs: Galleria ja sen käyttö
« Vastaus #143 : 28.12.2020 klo 14:54:02 »


Voisiko nyt sitten arvoisa Jiksi tai joku muu neuvoa, miten voi poistaa kvaakin omasta galleriasta omat kuvituksensa kuten olette pyytäneet tekemään, ennenkuin koko galleria loppuu 31.12.2020 mennessä?  Nyt kun kvaakkiin ei voi enää laittaa omia kuvia, miten kuvittelette omien kuvien poiston onnistuvan, kun ei löydy enää kohtaa mistä voin oman galleriani tyhjentää kokonaan, ettei teidän tarvitse nähdä vaivaa kun ei ole henkilökuntaa tarpeeksi? En itse löytänyt mitään kohtaa mistä sen olisi voinut tehdä!
Mistä siis voin oman galleriani tyhjentää loipullisesti?

Jarkko Sikiö

 • Valvoja
 • ***
 • Viestejä: 7 588
Vs: Galleria ja sen käyttö
« Vastaus #144 : 28.12.2020 klo 16:33:17 »
miten voi poistaa kvaakin omasta galleriasta omat kuvituksensa kuten olette pyytäneet tekemään, ennenkuin koko galleria loppuu 31.12.2020 mennessä?

Kuville ei ole tarpeen tehdä muuta kuin ottaa ne itselle talteen.

Gallerian poistaminen merkitsee myös kuvien poistumista, joten on tärkeää että ne ovat sinulla tallessa.

Toki ymmärrän, että gallerian poistuminen harmittaa, mutta tavoitteena on turvata Kvaakin tulevaisuus ei ainoastaan seuraavan vuoden ajan vaan mahdollisimman pitkälle tulevaisuuteen.

Kvaak on nimellisesti verkkopalvelu, mutta käytännön tasolla kyseessä on vapaaehtoisvoimin ilmaistyönä tehtävä harrastajatoiminta. Toivon ettei meitä aktiivisia jäseniä kohtaan kohdisteta vihaisia viestejä edes ivallisessa sävyssä.

Sen sijaan toivon, että käyttäjistä joku (esim. galleriataiteilija, jolle galleria on ollut tärkeä) nousisi esiin ja ehdottaisi kuvapalvelua sekä mahdollisesti toteuttaisi sinne uuden Kvaak-gallerian.

Tällaisia Kvaakin satelliitteja ovat ennastaan Twitter-tili, Facebook-ryhmä ja Discord-kanava, joten miksi ei tulevaisuudessa myös galleria.

Itse en tunne erilaisia kuvapalveluja käyttöehtoineen (esim. Facebookia on ehdotettu uudeksi gallerian alustaksi), että voisin edes heittää ideoita sen enempää kuin tukea esitettäviä.

Toisaalta jos gallerian korvaajaa ei yhteisön voimin synny, tulkitsen asian niin ettei sellaiselle ole myöskään suurta tarvetta.

OM

 • Jäsen
 • Viestejä: 2 308
Vs: Galleria ja sen käyttö
« Vastaus #145 : 28.12.2020 klo 16:54:36 »
Pieni hienovarainen sutkautus on joskus oikeutettua ja paikallaan jos sitä ei oteta henkilökohtaisesti! Kiva kun huomasit rivienvälistä.
Kiitos ohjeista kuvien talteen ottamiseksi.
En olekkaan kuullut tuollaisesta Discort kanavasta.  Sanon kuitenkin lopuksi, että tämä ei ollut minusta lainkaan oikea päätös minkä teitte. Toivoa saattaa vaan että porukkaa riittää vierailemaan näille leveysasteille tulevaisuudessa. Mutta onneksi esimerkiksi minulla on Devianartissa omat sivut joka korvaavat kvaakin gallerian.  Olen vain huolissani niistä nuorista, joille kvaakin galleria on ollut tärkeä kanava omalle taiteelle ja sarjakuviensa esittämiselle. Kommentointi galleriassa on ollut monille hyvin hyvin  tärkeää taiteellisen kasvun osalta ja nyt tämäkin mahdollisuus päättyy.  Toivotaan että myös muut kvaakin galleriaa vuosia käyttäneet löytäisivät uusia alustoja tuoda taidettaan esille. Minulla nyt sellaista tarvetta tällä hetkellä ei onneksi ole tuon Devianart gallerian johdosta. Mutta olen nauttinut kovasti kommentoida muiden kvaakkilaisten töitä, rohkaista nuoria piirtäjiä ja nauttia tietty itsekkin toisten upeista kuvituksista ja sarjakuvista. Mutta nyt gallerian tarina päättyy.  Joten sallitte että mielipiteensä voi esittää ilman pelkoa siitä, että saa toisen porttikiellon määräajaksi kvaakkiin joidenkuiden herkkähipiäisten valvojien taholta.
Hyvää jatkoa tosiaan kvaakkilaisille ja onnellista vuotta 2021!
« Viimeksi muokattu: 28.12.2020 klo 17:11:40 kirjoittanut OM »

Jarkko Sikiö

 • Valvoja
 • ***
 • Viestejä: 7 588
Vs: Galleria ja sen käyttö
« Vastaus #146 : 28.12.2020 klo 18:12:55 »
Olen vain huolissani niistä nuorista, joille kvaakin galleria on ollut tärkeä kanava omalle taiteelle ja sarjakuviensa esittämiselle.

Hyvä, että sinulla on uusi koti kuville.

Sanoisin, että juuri nuoret ovat siirtyneet iäkkäämpiä nopeammin uusille alustoille, ja verkottuneet keskenään eri kanavissa. Kunnianhimo myös ajaa tavoittelemaan yleisöä Suomea laajemmin, joten kotimaisuus lienee vähämerkityksellinen ominaisuus ellei jopa suorastaan taakka.

Keskustelufoorumin ja etusivun sisällön tapauksessa kotimaisuus sen sijaan on eräs Kvaakin keskeisimpiä ominaisuuksia. Sarjainfo ja Tähtivaeltajan kaltaiset julkaisut palvelevat niin ikään tahollaan, mutta niistä Kvaakin erottaa harrastajakeskeisyys, mikä tekee siitä myös tavallaan korvaamattoman.

Ilman Kvaakia tekeminen hajoaisi blogeihin ja someen – suuryritysten hallinnoimille alustoille, jotka asettavat rajat tekemiselle vähemmän ihmislähtöisesti.