0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.
Tai laitetaan osasuurennos, josta näkee 1:1, vähän kuin katsois originaalia. Onko digiä vai leikattua rasteria?:
Totta kai digiä kun näytöstä sitä kattelen . Mutta niin kuin sanoin, en tiedä onko se jotain omaa kuvitelmaa, mutta ihan kun vanhalla letra-setillä vaan näyttäis olevan jotain mystistä etua. Ehkä ne pisteet on jotenkin eri korkeuksilla siinä paperissa, ja silmä alitajuisesti aistii epäsäännöllisyyden, mene ja tiedä.
mutta moiretta jos haluaa hyväksikäyttää niin johan joutuu siinäkin kikkailemaan.
En ole ennen kuullutkaan että moire olisi tavoittelemesen arvoinen, minusta se on päänsärkyä tuottava artefakti.
Hävettää kysyä näin idioottia kysymys: mitenkä saisi teksturoidun harmaan pinnan värin niin, ettei se väri-informaatio muutu niin radikaalisti? Siis tarkoitan, kun väritän esmes samalla värillä tummempia alueita, se väri pysyis samana värisenä kuin vaaleammissa alueissa, ottais vaan ne ko. alueen pienikokoisten värimuutoksien eron huomioon.
Ei kai tuossa kysymyksessä mitään tyhmää ole, mutta toisaalta mä en kyllä ymmärrä mitä tarkoitat. Osaisitko selittää hieman lisää, vaikka esimerkillä?Kivi
Siis kun yritän värittää harmaasävyistä kuvaa niin, että sen alkuperäisen työn tekstuuri säilyy siinä, mutta sitten luonnollisesti sen kuvan tummemmat sävyt (raa'at varjoalueet/yksittäiset esineet) tietenkin muuttaa väriä liiaksi. Joo, tiedän, että se kuulostaa äärimmäisen typerältä neutraloida sävyjä kuvasta, joissa sävyjen luoma tekstuuri on se koko jutun pointti, mutta ajattelin, olisiko jollain jotain uutta lähestymistapaa, miten lisätä tekstuuri ilman hirveitä kontrasti/sävymuutoksia itse tekstuurissa.
Ahaa! No, väritys tietysti uudelle layerille ja sen layerin "luonteeksi" darken.