Kirjoittaja Aihe: Keräilijän rakkain aarre  (Luettu 39884 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

TT

 • Jäsen
 • Viestejä: 39
Re: Keräilijän rakkain aarre
« Vastaus #75 : 25.10.2005 klo 18:32:56 »
Minun ehdottomaista rakkain keräilyaarteeni ja kokoelman kruununi on Ryhmä-X 3/84. Sain sen isoveljeltä joululahjaksi samaisena vuonna ja sarjakuvakeräilyinnostukseni sai alun kyseisestä opuksesta. Mihinkään muuhun opukseen ei liity lähellekään vastaavaa nostalgian tulvaa.

comic.book.guy

 • fiksu
 • Jäsen
 • Viestejä: 235
Re: Keräilijän rakkain aarre
« Vastaus #76 : 09.11.2005 klo 17:14:12 »
kyllä se on se Akkarin 11c vuodelta 1954
MINÄLASSI

Petteriz

 • Jäsen
 • Viestejä: 34
Re: Keräilijän rakkain aarre
« Vastaus #77 : 15.12.2005 klo 20:17:09 »
En ikinä luopuisi mistään sarjakuvistani >:(.Mutta tärkeimpiä ovat kaikki Rosan kovakantiset eteenkin Roope Ankan elämä ja teot ;D(vaikka ei olekkaan harvinaisuus)

Wade

 • Jäsen
 • Viestejä: 3 246
Re: Keräilijän rakkain aarre
« Vastaus #78 : 22.05.2007 klo 17:42:37 »
Minen jättäisi Willereitäni minnekään, saati Ken Parkereita. Niin, enkä Punaniskoja.

Muutakin relettä on, muttei täydellisiä kokoelmia.
Wade Koivurinne

Gio

 • Jäsen
 • Viestejä: 11
 • Purr purr.
Re: Keräilijän rakkain aarre
« Vastaus #79 : 22.05.2007 klo 21:35:01 »
Kokoelmani rakkain aarre taitaa olla Spawn-lehden ensimmäinen Suomessa julkaistu numero. Tämä kyseinen läpyskä herätti minut huomaamaan, että sarjakuvia on muunlaisiakin kuin pelkkiä Aku Ankkoja, joita pääasiallisesti olin lukenut. Sen jälkeen uskaltauduin tutustumaan paljon erilaiseen sarjakuvaan ja olen siitä varsin kiitollinen.

Tämä lehti on luettu jo niin moneen kertaan läpi että se on hapertunut pahemman kerran, mutta löysin joskus kirpparilta itselleni hyväkuntoisen säilytysnumeron ja toista pidän lukukappaleena.  ;D

Jukka Laine

 • Ylläpitäjä
 • ****
 • Viestejä: 37 460
Re: Keräilijän rakkain aarre
« Vastaus #80 : 23.05.2007 klo 00:08:14 »
Ei keräilijän, mutta ostin Ruutu-lehden kolmannen numeron Petsamon kioskilta Riihimäellä perjantaina, kolmas lokakuuta vuonna 1973. Mukana oli purkka. Seuraavalla viikolla äiti osti neljännen numeron mulle Runosen kioskilta. Päivä oli muistaakseni sunnuntai, 12.10.1973. Siinäkin oli purkka.

Kumpaakaan kioskia ei ole enää.

Kaksi ensimmäistä numeroa oli haettava divarista äkkiä. Niistä oli purkat syöty.

En ole syönyt purkkaa 70-luvun jälkeen, paitsi kerran kun Petteri (nyk. Jani & Jetsetters)  osti minulle Batman-purkan vuonna 1989.

« Viimeksi muokattu: 23.05.2007 klo 00:11:20 kirjoittanut Surfin Joe »

Jyrki Vainio

 • Mielikuvittelija
 • Jäsen
 • Viestejä: 1 614
 • Kvaak!
Re: Keräilijän rakkain aarre
« Vastaus #81 : 23.05.2007 klo 01:37:33 »
Jännää miten ihmiset muistavat harrastukseensa liittyviä pikkutarkkoja yksityiskohtia vuosienkin jälkeen. Minun veljeni harrastaa tietokonepelejä ja kun hän taannoin vuosien tauon jälkeen viritteli vanhaa Amigaa ja kokeili joitain lapsuuden pelejä, hän muisti monia yksityiskohtia, jotka hänellä olivat tallentuneet mieleen hyvinkin tarkasti, mutta joita minä en muistanut ollenkaan.
Mutta kun itse rupesin muistelemaan, totesin kykeneväni muistamaan hyvinkin tarkasti muutamia keskeisiä sarjakuvaharrastukseni käännekohtia. Eniten niitä tuntuu kertyneen vuodelle 1987, (jolloin minä olin 9).
Muistan sen poikkeuksellisen aamun, jolloin kouluni alkoi vasta kymmeneltä ja satuin sitä ennen pääsemään vanhempien mukana kaupunkiin (Naantaliin) ostoksille. Käytiin myös kirjakauppa Birgitassa ja siellä komeili hyllyllä kaksi uutta sarjakuva-albumia: Semicin ensimmäinen Niilo Pielinen ja Piko ja Fantasio.
Paras kaverini oli perinyt isoveljeltään tämän Non Stopit ja Ruudut, joten olin hyvin tietoinen näistä sarjoista. Minulla niitä ei ollut, joten osasin oitis arvostaa sitä, että nämä sarjat tulivat taas saataville. Voi sitä onnea, kun sain mukaani molemmat kirjat - voi sitä kärsimätöntä odotusta, kun sitten jouduin menemään kouluun MONEKSI TUNNIKSI, ennen kuin pääsin niitä lukemaan!

Joskus loppukesästä taas kävin isän kanssa Rymättylän Röölän rantakaupassa. En tiedä, miten satuimme sillä kertaa käymään siellä, yleensä asioimme kirkonkylän kaupassa. Mutta siellä kuitenkin käteni osui kaupan pienessä pyörivässä lehtihyllyssä Mustanaamio-lehteen (nro 18/87) ja sain sen itselleni.
Siinä oli avaustarinana ensimmäinen puolisko Jaime Vallven piirtämästä kaksiosaisesta historiallisesta seikkailusta. Jäin koukkuun välittömästi.
(Lehden lopussa ollutta Blueberry-sarjaa opin jostain syystä ymmärtämään vasta vuosia myöhemmin. Kuulin myös että lehdessä oli joskus julkaistu "kolmiulotteinen Spirit-sarja", enkä tiennyt mitä se tarkoittaa, tai että se oli ainutkertainen tapaus. Kun näin niitä muita Spirit-jaksoja, ihmettelin, että mikä näissä nyt sitten on niin erityisen kolmiuloitteista).

Juuri ennen vuodenvaihdetta, joulun välipäivinä, kaverini isä vei meidät elokuviin Turkuun. Menimme Hansa-korttelin Kino Thaliaan katsomaan Mel Brooksin Avaruusboltseja. Se taisi olla ensimmäinen ei-animaatioelokuva, jonka näin elokuvateatterissa. (Jos muistan oikein, kaverini isä meni mieluummin naapurisaliin katsomaan Tappajahai 4:sta. Me taisimme tehdä paremman valinnan).
Elokuvan jälkeen poikkesimme kauppakorttelin R-kioskilla. Olimme juuri alkaneet oivaltaa, että oli olemassa sellainen asia kuin Marvel-sarjakuvat ja kuinka ollakaan, mikäs kimalteli siellä näyteikkunassa ellei ihka uusi lehti nimeltä Marvel, sen ensimmäinen numero jossa oli John Byrnen Ihmenelosia. Lehden numero oli 1/88, mutta minä ostin sen jo vuoden 1987 puolella.
Itse asiassa kaikkien näiden sarjakuvaostosten jälkeen minulle oli kyllä kotona sanottu, etten nyt saa ostaa sarjakuvia, mutta tämä minun nyt oli PAKKO saada. Lehtihän oli valtava, siinä oli yli sata sivua!
Niinpä keksin neuvokkaan juonen: Kaverini sanoi haluavansa heti lainata tämän lehden minun sen luettuani. Vein sen tyynesti kotiin ja kun äiti sanoi "et kai sinä taas ostanut sarjakuvia" vannoin, että lehti oli kaverini ostama ja minä olin sen vain lainannut. Luin sen mahdollisimman nopeasti ja sitten näkyvästi pakkasin sen pari päivää myöhemmin koululaukkuuni, jotta voisin "palauttaa" sen, siis lainata kaverilleni.
Kyllä sarjakuvat siis todella ovat paheellinen harrastus: näin ne saavat lapset koukkuun jo nuorena ja heti johtavat nämä turmiolliseen ja valheelliseen elämään!

Mutta jokainen näistä lehtilöydöistä vuodelta 1987 on piirtynyt muistiini hyvin tarkasti - ja saivat minut lähtemään vuoteen 1988 elinikäisenä sarjakuvafanina.

ACrockett

 • Jäsen
 • Viestejä: 424
Re: Keräilijän rakkain aarre
« Vastaus #82 : 26.05.2007 klo 16:19:27 »
Kaksi 60-luvun Ihmesarjaa jotka ostin täältä kun joku myi ne.Ja sitten suomenkieliset Salatut sodat lehdet.Ja sitten yksi englanninkielinen Marvel saga ja Kostajat erikoisjulkaisu.Ja Marvelin ensimmäinen numero eli 1/88.

Inuyasha

 • Jäsen
 • Viestejä: 17
Re: Keräilijän rakkain aarre
« Vastaus #83 : 31.05.2007 klo 19:09:44 »
Minun aarteeni on mangahyllystäni löytyvät CLAMPin Cloverit. Oli ykkös osan saaminen niin kiven alla etten ikinä voisi raaskia antaa/myydä sitä pois (etenkään kun sain siitä maksaa yli 40 €, normaalihinnan ollessa n18€ ja kirjani siis on käytetty JA hieman kärsinyt mutta se oli pakko ostaa koska uutta painosta ei ole tulossa. Ikinä  :'() Myös muut CLAMPin mangat ovat aikamoisia aarteita minulle ♥ Niiden lisäksi Gravitation mangalla on tunnearvoa koska se oli ensimmäinen "poikarakkaus" sarjani- Nyt on tullut ihan hardcore Yaoita (eli siis poika ja poika harrastamassa seksiä, ihan ettei kenenkään tarvitse googlettaa sitä tuhoisin seurauksin *muistaa itse googlettaneensa aikoinaan sanan "hentai", eli animeporno, 14 vuotiaana*) osteltua aika ahkerasti. Kyllä on kivaa olla täysi-ikäinen kun kukaan ei voi valittaa asiasta  ;D Ja vanhemmillehan ei tarvitse ihan kaikkea näyttää  ;)
Vein haluamasi nimimerkin JO vuonna 2004! Muahahahaa!

Lordicted

 • Uusi jäsen
 • Viestejä: 3
Re: Keräilijän rakkain aarre
« Vastaus #84 : 07.06.2007 klo 19:29:38 »
Hyväkuntoinen Aku Ankan Taskukirja numero 1: Mikki Kiipelissä.

ACrockett

 • Jäsen
 • Viestejä: 424
Re: Keräilijän rakkain aarre
« Vastaus #85 : 24.07.2007 klo 18:57:46 »
Hyväkuntoinen Aku Ankan Taskukirja numero 1: Mikki Kiipelissä.
Älä...? Miltä vuodelta tu on? Nyt on tullut pari mielestäni aika arvokasta löytöä. Eli rakkaimpia ovat siis Marvelin eka numero, vanhimmat Hämähäkkimieheni (87 vuodelta ovat vanhimmat kun ei täältäkään vanhempia oikein löydy), ensimmäinen Marvel lehteni (Hämähäkkimies 2/2003), 60-luvun Ihmesarjan 2 numeroa, 1 Kung-Fu lehti, 1 Teräsmies lehti vuodelta 1980, Teräsmiehiä 80-luvulta ja Aku Ankka numero 21 vuodelta 1982.

Aukustus

 • Jäsen
 • Viestejä: 171
 • Jos mykkä kiroilee, peseekö äiti sen kädet?
Re: Keräilijän rakkain aarre
« Vastaus #86 : 24.07.2007 klo 21:13:52 »
Jaahas... Että rakkain aarre... Arvollisesti se olisi ehkä Aku Ankan näytenumero vuodelta -51, kiitos ukki siitä ja monesta muustakin akusta.

Sitten tietysti on Aku Ankan taskukirjojen 10 ensimmäistä numeroa 1.painoksina, muutin numerot löytyy 1.painoksena, mutta niissä on enemmän tunnearvoa, sillä taskukirjoista olen itse metsästänyt kaikkien numeroiden 1.painokset.

Mutta tunnearvollisesti rakkain on ehdottomasti Don Rosan Kadonneen kirjaston vartijat -kirja, silllä se sytytti kipinän takaisin sarjakuvista sisälläni.

Olen siis ukkini avustuksella kasvanut ankistiksi, enkä todellakaan mollaa siitä ukkiani.

Muutt sarjakuvat tuli kuvioihin keräilymielessä noin kolme vuotta sitten...
Jos taivaassa ei ole sarjakuvia, en ole menossa

Uderzorix93

 • KVAAK
 • Jäsen
 • Viestejä: 31
 • http://www.nbc.com/Late_Night_with_Conan_O'Brien/t
Re: Keräilijän rakkain aarre
« Vastaus #87 : 05.08.2007 klo 05:39:25 »
Arvokkaimpia ovat kenties muutamat 60-luvun ankat. ;D Sitten löytyy  Asterix ja tintti 1.painoksia... Ja löytyyhän hyllystä 70-luvun taskareitakin... Sitten on joku  pahvilaatikko joka on täynnä joitain
Alffeja. ??? (80-lukua näkojään)
Tunnearvoa eniten on Ankkalinnan Konnakronikka kirjalla. Se oli ensimmäinen saamani sarjakuva.

Fantastix

 • Jäsen
 • Viestejä: 33
Re: Keräilijän rakkain aarre
« Vastaus #88 : 10.08.2007 klo 13:57:10 »
Minulla on monta josta en luopuisi. MM Nastasarjat sarjakuvalehdet sekä ruotsinkieliset. Siinä seikkailee Dan Dare.

Muita on kaikki sci-fi sarjakuvalehdet kuten Korkeajännityssarjat, Star Wars, Flash Gordonit ja monta muuta. Sekä vanhat kauhusarjakuvat kuten Tales from the Crypt, The Vault of Horror, Shock SuspenStories sekä Shokki ja ruotsalainen vastine Chock.

Jos ajattelen vähän tarkemmin niin en halua lupua mistään.

Veli Loponen

 • Isoveli
 • Ylläpitäjä
 • ****
 • Viestejä: 11 088
 • <><
Re: Keräilijän rakkain aarre
« Vastaus #89 : 10.08.2007 klo 14:05:56 »
Kesän aikana olen löytänyt divareista n. puolet suomeksi julkaistuista Perry Rhodaneista (ei sarjakuvia). Niillä on kovasti tunnearvoa, koska muksuna niitä luin. Valitettavasti vain pistin ne jossain vaiheessa pois, mutta ehkä taas löytyy kaikki...semmonen paitakin ois kiva.
Perry Rhodan ei polta tupakkaa!
http://www.veliloponen.com/sarjakuva