Kirjoittaja Aihe: Jeffrey Brown  (Luettu 15724 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

vesa saarinen

 • Jäsen
 • Viestejä: 1 829
Jeffrey Brown
« : 04.01.2006 klo 11:39:49 »
Jeffrey Brown, tuo Amerikan kalt...

Ähem, siis. Ostin sarjisfestareilta Jeffrey Brownin teoksen Clumsy ja olin heti myyty. Olen tuollaisen taiteellisemman, undergroundimman sarjakuvan ystävä - Glömpin ja Aseman juttujen ja semmoisten suuri ihailija, jos suomilinjasta esimerkiksi puhutaan - ja Jeffrey Brown iski suoraan hermoon.

Tilasin juuri Amazonista Brownin kaksi myöhempää teosta: Unlikely ja AEIOU jotka jatkavat oikeastaan täsmälleen samalla linjalla kuin Clumsy.

Mistä on kysymys? Jeffrey Brown, vähän pyöreä, sänkipartainen hupsu romantikko, seilaa nuoren rakkauden, seksin, päihteiden ja kaiken normaalin maailmassa. Seksiä Jeff harrastaa paljon, kaikki suhteet tuntuvat päättyvän kurjasti ja ylipäätään lukija tulee sarjakuvista surullisiksi. Varsin tyypilliseen omaelämäkerralliseen päiväkirjatapaan Brownin piirrosjälki on yksinkertaista, luonnosmaista: taito on sisällössä ja kerronnassa, jonka Brown osaa.

Kirjat eivät ole pitkiä yksittäisiä tarinoita, vaan korkeintaan muutaman sivun pituisia kohtauksia eletystä elämästä iloineen ja pienine suruineen. Ne maistuvat elämältä.

Jos Ville Rannan isipäiväkirjasta tai Kaltsun elämästä tykkäsi, Jeffrey Browniin kannattaa tutustua. Tai toisin päin. Onko muilla näkemyksiä, kokemuksia tai mielipiteitä?
"Maailman turhien asioiden joukossa sarjakuvat edustavat kärkipäätä! Kaiken lisäksi ne ovat kalliita."
-Roope Ankka
http://vesasaarinen.fi

VesaK

 • Jäsen
 • Viestejä: 15 556
 • Kuka mitä häh?
Vs: Jeffrey Brown
« Vastaus #1 : 04.01.2006 klo 11:54:53 »
Brownhan on oikein sympaattinen sälli, jonka töitä löytyy Glömp 7:kasta ihan suomenkielelläkin: http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php?topic=4623.0

Laajempi artikkeli Jeffreystä tulee Sarjainfoon kunhan kirjoittaja saa sen aikaiseksi... joskus... pian? + ?

Niin, sarjakuvistaan, Brown on mukavalla tavalla karheampi kuin Joe Matt ja symppiksempikin, piirtää näennäisesti "vähän sinne päin" mutta ei niin huolimattomasti kuin Hannu Esko. Miksi naiset tekevät niin harvoin tämmöisiä? - Julie Doucet, joo, mutta hänellä menee enemmän fantasian puolelle, ja sitten Tiitu Takalo, vaan lisää kaivattaisiin...
« Viimeksi muokattu: 16.05.2006 klo 18:57:37 kirjoittanut VesaK »
“Like millions of Americans, I grew up with ‘Peanuts.’ But I never outgrew it.”
- Barack Obama

Matti Karjalainen

 • Jäsen
 • Viestejä: 1 931
 • Friendly Neighborhood Librarian
Vs: Jeffrey Brown
« Vastaus #2 : 04.01.2006 klo 14:39:43 »
Ostin sarjisfestareilta Jeffrey Brownin teoksen Clumsy ja olin heti myyty.

Aikani kehuvia arvosteluja luettuani hankin Adlibris-nettikaupasta tuon Jeffrey Brownin ihmissuhde-trilogian. Ei tarvinnut pettyä, eikä varmaan tarvitse jatkossakaan, mikäli linja pysyy edes suunnilleen "Clumsyn" tapaisena. Sielunmaisemaltaan Brownin sarjakuva muistuttaa jollakin tapaa uutta "Kramppeja ja nyrjähdyksiä" -tarinaa: pieniä, arkirealistisia ja pohjavireeltään hieman melankolisia kertomuksia ihmissuhteista. Piirrosjälki on luonnosmaista mutta ilmeikästä.

Kaiken kaikkiaan sympaattinen sarjakuva, vaikka ei nyt ihan suurimpien suosikkieni joukkoon kohoakaan. Ja sainpa ainakin yhden ihmisen, joka ei sanottavammin lue sarjakuvia, innostumaan "Clumsysta".

Jos Ville Rannan isipäiväkirjasta...tykkäsi, Jeffrey Browniin kannattaa tutustua.

Komppaan.
"Onneksi kirjastonhoitajat ovat tunnollisia kaikissa tunnetuissa todellisuuksissa" (P.A. Manninen: Kapteeni Kuolio - Tampereen sankari)

rama

 • Jäsen
 • Viestejä: 1 709
 • ”Be a devil, not a crybaby!”
Vs: Jeffrey Brown
« Vastaus #3 : 04.01.2006 klo 14:58:56 »
Tulevassa vuoden 2006 ekassa C'est Bon-antologiassa (ilmestyy joskus loppukeväästä) on muuten sivu kyseiseltä herralta, sekä muutama satunnainen kuva.
”My problem lies in reconciling my gross habits with my net income”                      
      Errol Flynn

https://oblivionhigh.wordpress.com

Matti Karjalainen

 • Jäsen
 • Viestejä: 1 931
 • Friendly Neighborhood Librarian
Vs: Jeffrey Brown
« Vastaus #4 : 14.01.2006 klo 16:29:45 »
Jeffrey Brown parantaa kuin sika juoksuaan. Äskettäin lukemani "Unlikely : How I Lost My Virginity" osoittautui vielä paremmaksi kuin "Clumsy".

Sarjakuva oli kerronnaltaan edellistä osaa (jos nämä voidaan trilogiaksi katsoa) yhtenäisempi, ja ihmissuhteen alkaminen ja hiipuminen oli kuvattu tavattoman kauniisti ja koskettavasti. Loppumetreillä itkettikin vähän, mikä on minun tapauksessani kuitenkin aika harvinaista. No, vastaavasti tunneskaalan toinenkin puoli oli käytössä, ja heti alusta löytynyt "I'd do her" -episodi hymyilytti aika tavalla. Sympaattista, kovin sympaattista.

Lukemistani luonnossarjakuvista tämä on ehdottomasti paras, mikä johtunee osittain myös siitä, että Brownin elämäntilanteeseen on helpompi samaistua kuin vaikkapa Ville Rannan sinänsä ansiokkaaseen isin väsymyksen kuvaamiseen tai Lewis Trondheimin kipuiluun sarjakuvataiteilusta.

Suosittelen!
"Onneksi kirjastonhoitajat ovat tunnollisia kaikissa tunnetuissa todellisuuksissa" (P.A. Manninen: Kapteeni Kuolio - Tampereen sankari)

kaltsu

 • Jäsen
 • Viestejä: 1 869
Vs: Jeffrey Brown
« Vastaus #5 : 01.03.2006 klo 09:28:29 »
Starting today, you can see a free preview of the first animation of Jeffrey Brown's work, a video for the Grammy nominated alternative rock band DEATH CAB FOR CUTIE. The video is part of their 'Directions' project, which will feature a video for each song from their latest album, Plans. Jeffrey wrote the semi-autobiographical story for the song 'Your Heart Is An Empty Room', and produced the images that were then animated by Eliza Chincarini.  The 'Directions' DVD will be on sale in stores on April 11, but you can see Jeffrey's video now through March 5 at http://deathcabforcutie.com/directions/

JV

 • Jäsen
 • Viestejä: 1 048
Vs: Jeffrey Brown
« Vastaus #6 : 02.03.2006 klo 14:37:55 »
Hyi helvo mitä musaa!!

Enkä kyllä näe animaatiossakaan sen suurempaa pointtia tai kiinnostavaa. Parempi vaan jatkaa niitä sarjisten rustaamista. Kyllä se Zwigoff muutaman vuoden päästä niistä liikkuvaa filmiä kuitenkin purkittaa.

Anteeksi nyt näin jyrkkä tuomio heti kärkeen, älkää muut antako viedä intoanne tutustua tähän animaatiotuotteeseen..!

Matti Karjalainen

 • Jäsen
 • Viestejä: 1 931
 • Friendly Neighborhood Librarian
Vs: Jeffrey Brown
« Vastaus #7 : 04.04.2006 klo 10:43:54 »
Luin viimein Jeffrey Brownin "Bigheadin" ja pienen alkukangertelun jälkeen myös tykkäsin lukemastani niin paljon, että harmittelin kun tarina jäi kesken: saavatko Bighead ja Rebessica koskaan toisiaan vai viekö The Brit kuitenkin voiton? Jeffrey Brown, kansa haluaa tietää!

Sarjakuva toimi mainiona supersankari-parodiana. Kieli poskessa kerrotut jutut olivat yhtä hölmöjä, naiiveja ja samalla tavalla lukijansa koukuttavia kuin Marvelin vanhemmat tarinatkin alkaen jostakin the Sinister Sixista tai "vaihtoehtoisesta huumenumerosta". Myös lehtien kansikuvat toivat hauskasti mieleen 1960-luvun Hämähäkkimiehet.

Ja entäs vihollisgalleria: Temptationress! Tsunami! "Various animal based villains who were bitten by different animals and subsequently gained superpowers related to those animals...!"  ;D

Brownin ystävien kannattaa nyt vilkaista Toimintasankareidenkin puolelle.

Aika persoonallista jälkeä. Toivottavasti ilmestyy vielä joskus. Olisi ihan mielenkiintoista lukea Marvelia vähän undergroundimpana tulkintana.
"Onneksi kirjastonhoitajat ovat tunnollisia kaikissa tunnetuissa todellisuuksissa" (P.A. Manninen: Kapteeni Kuolio - Tampereen sankari)

Outi

 • Sarjakuvafestariassari
 • Jäsen
 • Viestejä: 426
Vs: Jeffrey Brown
« Vastaus #8 : 14.05.2006 klo 13:26:56 »
Sain eilen käsiini Jeffreyn uutukaisen, "Every girl is the end of the world for me"...

www.topshelfcomix.com/catalog.php?type=12&title=519

...Loistavasta otsikoinnista (Jeffin elämän motto?) huolimatta jäi vähän tyhjät fiilikset. Tietenkään mitään ei tapahdu mutta se ei liene ongelma. Tyhjien, pysähtyneiden hetkien esittely, mikään ei johda mihinkään, elämä valuu ohitse, Jeffrey on oman saamattomuutensa vanki jne... Ehkä olen lukenut liikaa tyypin sarjakuvia ja pitää vain pitää pitkä tauko.

Ehdoton Jeff-suosikkini on edelleen kirjapari "Clumsy" ja "Be a man" joista jälkimmäinen on edellisen parodia. Itkettää ja naurattaa yhtaikaa!
We all need an Alan Rickman to read Shakespeare sonnets to us every night

tomu

 • Jäsen
 • Viestejä: 451
 • the book is good but misunderstood
Vs: Jeffrey Brown
« Vastaus #9 : 21.12.2006 klo 17:48:13 »
Hei - sanokaas nyt jotain kirjasta! Ei pihaustakaan kuulunut mistään paria lehtiarviota lukuunottamatta.

Jos pääsemme kuiville niin ensi vuonna voitaisiin jatkaa trilogian toisella osalla 'Unlikely'. Tai sitten jollain ihan muulla.

Veli Loponen

 • Isoveli
 • Ylläpitäjä
 • ****
 • Viestejä: 11 047
 • <><
Vs: Jeffrey Brown
« Vastaus #10 : 21.12.2006 klo 20:04:05 »
Siirsin tämän viestin tänne. Tuonne Pienlehti-ilmoituspuolelle ei voi muut kommentoida aloitettuihin viesteihin (vain ketjun aloittaja voi kirjoittaa lisää ja muokata viestiään). Kommentteja teoksesta siis tänne (ja kannattaa yleensä avata tänne kommenttiketju samalla kun avaa ilmoitusketjun tonne toiseen).
Ite en ole vielä lukenut, mutta odotan, josko tulisi kirjastoon. Tähän asti näkemäni on kyllä ollut oikein mukavan tuntuista.
Perry Rhodan ei polta tupakkaa!
http://www.veliloponen.com/sarjakuva

roju

 • sarjispelle
 • Jäsen
 • Viestejä: 1 738
Vs: Jeffrey Brown
« Vastaus #11 : 21.12.2006 klo 20:08:22 »
Ite en ole vielä lukenut, mutta odotan, josko tulisi kirjastoon. Tähän asti näkemäni on kyllä ollut oikein mukavan tuntuista.

Hih, lämmittää varmaan kustantajaa. Kannattaa varmaan edes toivoa sitä sinne kirjastoon, jos ei ite meinaa ostaa.
Muista poika, että tämän päivän kapinallinen on huomispäivän pieru.

Veli Loponen

 • Isoveli
 • Ylläpitäjä
 • ****
 • Viestejä: 11 047
 • <><
Vs: Jeffrey Brown
« Vastaus #12 : 21.12.2006 klo 20:24:33 »
Hih, lämmittää varmaan kustantajaa. Kannattaa varmaan edes toivoa sitä sinne kirjastoon, jos ei ite meinaa ostaa.
Joo, kun yleensä ostan keskimäärin nolla ei-supersankarisarjakuvaa vuodessa (no okei, ehkä pari voin ostaa), niin Haparointia on päässyt oikein hyvään seuraan, sillä olen monesti Akateemisessa sitä selaillut ja harkinnut vakavasti ostamista.* Joten totta kai sen pitäisi lämmittää kustantajaa, sillä kertoohan se ainakin siitä, että albumi vetää huomiota myös niiltä, jotka eivät normaalisti tämän tyyppisiä tarinoita hanki.

* No, on mulla supersankarienkin kohdalla varsin korkea ostamiskynnys, joten voisi sanoa, että Haparointia on omalla listallani paljon paremmalla sijalla kuin esim. Hämis ja Ryhmä-X.
Perry Rhodan ei polta tupakkaa!
http://www.veliloponen.com/sarjakuva

Matti Karjalainen

 • Jäsen
 • Viestejä: 1 931
 • Friendly Neighborhood Librarian
Vs: Jeffrey Brown
« Vastaus #13 : 21.12.2006 klo 21:21:41 »
Jeffrey Brown löytyy hyllystä jo alkuperäisellä kielellä, joten suomennettu laitos saa jäädä ostamatta. Suosittelen kuitenkin kaikille ihmissuhdesarjakuvista pitäville. Brownin käsittelee aihetta inhimillisesti ja koskettavasti, ja vaikka tarinan perussävy onkin melankolinen, löytyy sarjakuvasta myös herttaisen humoristisia tuokiokuvia perisuhteesta.

Tein kuitenkin päivän hyvän työn ja pistin sähköpostia kirjaston hankintaosastolle (tosin tietokantaan ei ole tähän päivään mennessä ilmestynyt yhtään Haparointia -nimekettä, joten ehdottelu taisi mennä niiltä osin hukkaan).

Ja täältä aiheesta lisää:

http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php?topic=5360.0
"Onneksi kirjastonhoitajat ovat tunnollisia kaikissa tunnetuissa todellisuuksissa" (P.A. Manninen: Kapteeni Kuolio - Tampereen sankari)

tomu

 • Jäsen
 • Viestejä: 451
 • the book is good but misunderstood
Vs: Jeffrey Brown
« Vastaus #14 : 21.12.2006 klo 23:31:05 »
Tein kuitenkin päivän hyvän työn ja pistin sähköpostia kirjaston hankintaosastolle (tosin tietokantaan ei ole tähän päivään mennessä ilmestynyt yhtään Haparointia -nimekettä, joten ehdottelu taisi mennä niiltä osin hukkaan).

Hmm, mitenkähän homma menee? Kirjastopalvelulle on kyllä toimitettu kappale tietoineen pikimmiten kirjan ilmestyttyä. Tilausta ei kyllä vielä ole kuulunut.

Suomalainen Kirjakauppa ei kirjaa halunnut valikoimaansa. Ikävä homma näin pienkustantajalle. Tosin kirjan hinta olisi mitä ilmeisemmin ollut taas yli lipan, lähempänä pariakymppiä. Aika käsittämättömiä nuo hinnoittelut kyllä. Glömp8 myytiin sisään samalla 13 euron hinnalla kuin muuallekin, Suomalainen kuitenkin myy albumia hintaan 28.10. Suhteellisen kova kate. Ei mikään ihme, jos tavara ei myy, kun sen muualta saa 20 eurolla.

No, toivotaan että Haparoinninkin tapauksessa ostajat löytävät kirjansa gallerioista ja pikkukaupoista. Mieluummin sitä niiden toimintaa tukee kuin moista euronkatkuista puolimonopolia.