Kirjoittaja Aihe: Ihanteellinen Sarjakuvakauppa  (Luettu 19299 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

vesa saarinen

 • Jäsen
 • Viestejä: 1 860
Re:Ihanteellinen Sarjakuvakauppa
« Vastaus #15 : 02.12.2003 klo 18:57:11 »
Hei, Timohan kiteytti sen täydellisen kaupan tuossa aika hyvin!  :D
"Maailman turhien asioiden joukossa sarjakuvat edustavat kärkipäätä! Kaiken lisäksi ne ovat kalliita."
-Roope Ankka
http://vesasaarinen.fi

J.Salo

 • Jäsen
 • Viestejä: 2 988
 • ..ja valmis!
Re:Ihanteellinen Sarjakuvakauppa
« Vastaus #16 : 02.12.2003 klo 21:16:12 »
Kävin GF:ssä pari viikkoa sitten, kädessä oli erinäisiä kymppejä rahaa, päässä halu kuluttaa ne sarjakuvaan ja kaverilla olin lukenut uusia WildStormin lehtiä. Ajattelin, että sellaista TPB voisi yrittää löytää, mutta kys. firman (alifirman?) kamat oli sekoitettu DC:n kamojen joukkoon. Kyselin kauppiaalta apua, mutta siksi päiväksi osunut myyjä ei osannut neuvoa.

Tästäpä tulikin mieleeni, että olisiko mitenkään mahdollista saada GF:ään asiakkaiden käyttöön tietokonetta, jossa olisi esim. selainikkuna jossa jonkun sarjakuva-arkiston etusivu (tai vaikka Amatsonin, jos siitä lähdetään). Voisi sitten rauhassa siitä katsoa, mitä WildStormin tuotteita (jos mitään) on julkaistu kokoelmina, tai etsiä jonkun tietyn käsikirjoittajan tekemiä lehtiä jne., mikäli myyjä ei osaa auttaa.

Ainakin itse teen päätökseni aika pitkälti arvosteluiden ja muiden vastaavien avulla. Vaikka ne kotona katsookin, niin kaupassa ei välttämättä ole juuri sitä mitä katsottiin, ja jos haluaa ostaa jotain muuta sen sijaan -- tai haluaa ostaa jotain muuta jo valitun lisäksi -- niin olisi kiva jos jostain voisi hakea virikkeitä, sen sijaan että vain randomina plärää GF:n miellyttävän suurta mutta hiukkasen sekavaa valikoimaa.
Tiedän kyllä että tietokone on sijoituksena melko iso (kai?) mutta kyllä minä tämän tärkeydessä paljon flipperin yläpuolelle pistäisin.
Ja niin, tarjoukset olivat kivat. Kun sarjakuvamessujen (vai miksi niitä kutsutaan) aikana oli niitä "euron kipale" juttuja, niin tuli ostettua ihan turhaakin kamaa. Mutta tietenkään niiden ei tarvitse olla näin halpoja olisi nyt edes pikkuisen halvempi kuin Fennicassa; jos  F:a on edes pikkaisen halvempi, tekee  mieli ostaa sieltä. Ei se kuitenkaan ole niin kovin suuri vaiva kävellä sen parisataa metriä, katsomassa onko hinnoissa eroja. Eli jonkinlaista "kilpailua" tai muuta vastaavaa.
Toinen asia onko se kannattavaa tai järkevää, en tiedä. Ajatus vain tuli äkkiä mieleeni.
Viellä niistä arvosteluista. Olisiko mahdollista saada jonkinlainen "kuukauden kirja" systeemi, että myyjä(t) valitsisivat jotain teoksia joita itse pitävät hyvinä, mutta arvelevat että kaikki eivät tiedä siitä, jotenkin erikseen esille? Tiedättehän, antaisi teokselle sitä huomiota mitä siltä puuttuu, mutta jonka se saattaisi ansaita? Ja ehkä, mikäli mahdollista, antaa tälle jonkinlainen alennus?

Tällä hetkellä GF:n suurin ongelma on omasta mielestäni se, että sinne astuu sisään, niin ei ole mitään kiintopistettä. Paljon on kirjoja, mutta jollei ennestään tiedä mitä haluaa, GF:stä on puolimahdotonta löytää mitään. Jopa silloin, kun tietää mitä etsii, löytäminen on vaikeaa.
« Viimeksi muokattu: 02.12.2003 klo 21:20:49 kirjoittanut Justen »

Palonen

 • Jäsen
 • Viestejä: 81
 • Uskonto on vaara
Re:Ihanteellinen Sarjakuvakauppa
« Vastaus #17 : 03.12.2003 klo 01:47:45 »
Menkää Fennicaan, se on parhautta. Ahdas kuin Halmeen mieli, mutta myyjäkatras asiansa osaavaa, palvelualtista ja alansa tuntevaa.

On niillä postimyyntikin, mutta mä en tiedä miten se toimii, ainakin niitten kotisivut on yhtä hyvät kuin mun.

Sitä paitti, paikan päällä se Fennican atmosphääri on aistittava, se nuhjaisuus, se kuiskuttelu, se umpihuono animemusiikki.... oho, tuli melkein erektio.

Antti Vainio

 • Karpaattien nero
 • Jäsen
 • Viestejä: 4 327
Re:Ihanteellinen Sarjakuvakauppa
« Vastaus #18 : 03.12.2003 klo 10:28:42 »
jos se Lönkan kulmassa oleva kahvila ja GF olisivat samaa kompleksia niin se olisi aika loistava yhdistelmä. Fennicassa on tietysti tyyliä mutta kyllä se snadisti liian klaustrofobinen paikka on. oikeaa sarjsikauppaa tukisi mielellään mutta jos Akateemisesta tai Suomalaisesta löytyy Vertigoalbumi vaikka viisi euroa halvemmalla (näin on käynyt) niin sieltä se tulee ostettua. joten ehkä niitä hintoja olisi varaa tarkistaa.
"This country sucks. It's all about the nature and who the fuck cares about the nature".

thepanu

 • Jäsen
 • Viestejä: 365
Re:Ihanteellinen Sarjakuvakauppa
« Vastaus #19 : 03.12.2003 klo 10:43:10 »
Niin, pitäisi vain olla talous siinä kunnossa että pystyisi ottamaan _Todella_ isoja määriä kerralla. Vaikuttaisi varmasti hintoihin.

Veikkaan että suomalainen tilaa isompia määriä sitä suppeaa valikoimaansa.

Ja en ole varma että ottaako Suomalainen jenkkisarjakuvansa Diamondin kautta vai joltain muulta kirjatukkurilta vai jopa suoraan kustantajalta.
huuto.net kohteeni

vesa saarinen

 • Jäsen
 • Viestejä: 1 860
Re:Ihanteellinen Sarjakuvakauppa
« Vastaus #20 : 03.12.2003 klo 14:46:42 »
Fennicassa minua juuri taas ahistavat nuo mainitut piirteet; ahtaus, hämyisyys, huono animepoppis. En pidä siitä, että liikkeessä pitää varoa jokaisen sentin välein, ettei pudota mitään mitä ei kuitenkaan ole varaa ostaa.

Turun Alfa Antikvassa on vähän sama ongelma, mutta jotenkin siihen ahtauteen on jo tottunut - vähän kuin omassa olohuoneessa kävisi, joten Alfan tilanne hyväksyttäköön.  ;)
"Maailman turhien asioiden joukossa sarjakuvat edustavat kärkipäätä! Kaiken lisäksi ne ovat kalliita."
-Roope Ankka
http://vesasaarinen.fi

[kivi]

 • Jäsen
 • Viestejä: 1 570
 • Akvaarious.
Re:Ihanteellinen Sarjakuvakauppa
« Vastaus #21 : 03.12.2003 klo 19:05:34 »
Hm. Mun on häpeäkseni sanottava, että mulla on sarjakuvakauppoihin vähän liian henkilökohtainen suhde. Jos kerran tulee huonoa palvelua, en palaa kauppaan. Tällä hetkellä on tuo sarjakuvien ostelu tällä hetkellä ihan ulkomaiden varassa, sen jälkeen kun Kukunor lopetti tampereen sarjakuvakaupan, ei Suomessa oo ollut muita sarjakuvia myyviä kauppoja joissa kävisin, kuin Fantasiapelit, ja siellä taas tulee käytyä liian harvoin.

Mutta, Jari, kun nyt kerran kysyit, hyvässä kaupassa on:

-koko sarja kerralla hyllyssä
-uutuuksia muutenkin kuin vanhoille keräilijöille takahuoneeseen jemmattuna
-looginen hyllytys
-kaikkea kivaa, fancya ja krääsää
-tarkka ja ajan tasalla oleva kirjanpito

(tähän asti GF on pärjännyt listassa ihan liput liehuen, piikit osoittavat toisaalle)

-halpoja tarjouksia
-käytettyjä
-löytöjä pilkkahintaan
-omakustanteita
-monipuolinen ja suorastaan friikkisyvällinen asiantuntemus
-lahjoja kanta-asiakkaille
-kaupallisuuden sivuuttava/ohittava ilmapiiri

Ja tietty, amerikkalaisissa kirjakaupoissa saa lueskella ja juoda kaffea, mitä mä en itse enää kaipaa, mutta lapsena luin päivittäin Akateemisen Kirjakaupan sarjakuvaosastolla milloin milläkin tikkailla istuen, ja sillä oli suuri vaikutus elämääni. Nyttemmin kaipaisin ehkä enemmän Timon mainitsemia palmuja ja suihkukaivoa, alkaa kirjapöly käydä nenään.

Asiaankuuluvat DVD:t ja pehmokrääsä on ihan kivoja. Eivät todellakaan häiritse. Tärkein kehitys olis mun mielestäni se, että oli asiakkaalla vaikka vain 10 c taskussa, sillä voi ostaa jotain pientä ja kivaa.
« Viimeksi muokattu: 03.12.2003 klo 19:10:34 kirjoittanut [kivi] »

roju

 • sarjispelle
 • Jäsen
 • Viestejä: 1 762
Re:Ihanteellinen Sarjakuvakauppa
« Vastaus #22 : 03.12.2003 klo 20:55:25 »
Menkää Fennicaan, se on parhautta. Ahdas kuin Halmeen mieli, mutta myyjäkatras asiansa osaavaa, palvelualtista ja alansa tuntevaa.

On niillä postimyyntikin, mutta mä en tiedä miten se toimii, ainakin niitten kotisivut on yhtä hyvät kuin mun.

Sitä paitti, paikan päällä se Fennican atmosphääri on aistittava, se nuhjaisuus, se kuiskuttelu, se umpihuono animemusiikki.... oho, tuli melkein erektio.

... Palonen tossa kiteytti ne syyt miksi minua ei saa Fennicaan kirveelläkään ;)  ... Mukana haju! Sama pätee itse asiassa pornokauppoihinkin. Eipä syyttä naiset käy mieluummin jossain Sin Cityssä jossa on kirkas valaistus ja isot ikkunat auki kadulle saakka. Mutta Fennica on ehdottomasti hyvä olemassa vaikken siellä itse käykään. Puhdasverinen amerikkalainen sarjakuvakauppa. Helsingissä.

Ja Kivin kanssa olen samaa mieltä tuosta palvelusta. Jos minä varaan kirjan ja minulle ei ilmoiteta sen saapumisesta vaan kerrotaan kuukausia myöhemmin sattumalta kaupassa vieraillessani, "ai se vai, no Matti Hagelberg osti sen" niin minusta ei tule kanta-asiakasta. En palaa siihen liikkeeseen. Enkä siihenkään jossa minulle, aikuiselle ihmiselle, tiuskaistiin "Kirjat luetaan kotona" kun olin aikeissa selata hyllystä löytämääni uutta outoa opusta. Molemmista tapauksista on kulunut jo vuosia. Proves my point.

Nykyään ostan sarjakuvani ennenkaikkea ulkomailta, joskus Like-kirjakaupasta, Kiasman kaupasta ja  Akateemisesta, parempaa vaihtoehtoa odotellessa. Valikoimissa on toivomisen varaa, mutta noihin mennäkseen ei tarvitse tuntea olevansa friikki ja palvelusta maksan mielelläni vaikka vähän ekstraakin. Sitäpaitsi Otto muistaa aina imarrella ja flirttailla...

Itse todella todella haaveilen paikasta jossa olis sitä kahvia juu, ehkä jotain pientä näyttely- ja signeeraustoimintaa edes aika ajoin ja jotain panostusta ja entusiasismia kotimaan skenen suhteen (kulttuuriteko- ei kannattavuusmielessä. Mistäs sitä tietää milloin kotimaisen sarjakuvan suosiolle käy kuten kotimaisen elokuvan suosiolle...). Keräilijät toki tuovat kauppaan eniten rahaa, mutta he varmaan tulisivat paikalle vaikka liikkeestä tekisi helpomman lähestyä ihan tavallisenkin kuluttajan ehdoilla? Ja tutkitusti naiset on erilaisia kuluttajia kuin miehet. Jos heidät saisi ostamaan sarjakuvia, olisihan se 50% porukkaa lisää.

Ja muuten. Köyhän opiskelijankin elämässä tulee se päivä kun hän alkaa saada kuukausipalkkaa ja muuttuu nurkissa luuhavasta vastuksesta kiinnostavaksi asiakkaaksi. Hah. Varsinkin jos siltä entiseltä köyhältä opiskelijalta pyydetään suosituslistoja taidekoulujen kirjastojen hankintoihin. Ja paikkoja mistä ne kirjat löytyvät. 2X hah.

t. roju

Muista poika, että tämän päivän kapinallinen on huomispäivän pieru.

Wilpuri

 • Vellihousu
 • Jäsen
 • Viestejä: 1 288
 • Jaa kuka?
Re:Ihanteellinen Sarjakuvakauppa
« Vastaus #23 : 04.12.2003 klo 09:11:51 »
Fennicassa en ole koskaan käynyt, joten en tiedä miten siellä viihtyisin. Pieni ja ahdas luola ei kuitenkaan minua häiritse. Tiuskiva henkilökunta voisi ehkä vähän häiritäkin...

Good fellows on ehkäpä edesmenneen Kukunorin jälkeen paras liike missä olen itse käynyt. Pahin miinus liikkeelle tulee korkeista hinnoista... mieluummin nimittäin tilaan sarjakuvani halvalla netistä löhöillen omassa tuolissa, kun raahaudun helsinkiin ja maksan sarjakuvistakin vielä enemmän...
"Someday I will be so powerful that secretaries will HAVE to explain why they laugh at me" - Asok the Intern

Hazart

 • Jäsen
 • Viestejä: 3 183
 • YARRRR!
Re:Ihanteellinen Sarjakuvakauppa
« Vastaus #24 : 04.12.2003 klo 16:18:26 »
Jos käytte Turkkusessa niin poiketkaa Alfa-antikvariaattiin yliopistonkadun päässä. Ahdas koppero, mutta täynnä sarjisaarteita... ja levyjä... ja leffoja... ja... Löytyy vanhoja sarjakuvia ja sitten Usasta ysm. tilattuna uuttakin. Mitään huonokuntoisia nämä sällit eivät ota edes vastaan, joten laatupaikka.

Toinen sarjispaikka turkulaisille on se joku roolipelikauppa yliopistonkadulla. Kolme hyllyllistä sarjiksia on tosi jees. Lähinnä mangaa ja Jenkkilästä tilattua sarjista. Mm. Luupäät sarja englanniksi.

Turku on pop!

Leo

 • Jäsen
 • Viestejä: 1 303
Re:Ihanteellinen Sarjakuvakauppa
« Vastaus #25 : 04.12.2003 klo 16:42:33 »
Onko täällä porukat käyneet Makedoniassa? En tarkoita maata vaan sitä divaria joka oli mm. Hesan sarjisfestareilla ja pitää pytinkiä kaiketi Tampereella... Makedoniassa oli mielestäni TODELLA hyvät kokoelmat ainakin Aku Ankkaa (ja näytti siellä olevan paljon kaikkea muutakin mutta en kiinnittänyt huomiota) ja Ankkoja löytyi vuodelta 52:kin...

thepanu

 • Jäsen
 • Viestejä: 365
Re:Ihanteellinen Sarjakuvakauppa
« Vastaus #26 : 04.12.2003 klo 17:31:55 »
Sitä ei käy kiistäminen että Makedoniassa on hyvät valikoimat. Mutta hintataso onkin sitten jotain järkyttävvää.
huuto.net kohteeni

VesaK

 • Toimittaja
 • *
 • Viestejä: 15 893
 • Kuka mitä häh?
Re:Ihanteellinen Sarjakuvakauppa
« Vastaus #27 : 04.12.2003 klo 17:35:17 »
Keräilysarjojen ystäville suosittelen Kulku-Katin poikaa.

Asiakaspalvelu tuntuu olevan mielenkiintoista useimmissa sarjiskaupoissa... minkä toisaalta ymmärrän, kun olen itsekin ollut tiskin toisella puolella. "Painukaa siat helvettiin" on ystävällisin kommentti mitä mieleen tulee, kun lauma hopparihousuteinejä tulee lääppimään lehtiä ja kirjoja. Mutta eihän niin saa sanoa, ei.
“Like millions of Americans, I grew up with ‘Peanuts.’ But I never outgrew it.”
- Barack Obama

Yotsuya

 • Jäsen
 • Viestejä: 32
 • Kvaak!
Re:Ihanteellinen Sarjakuvakauppa
« Vastaus #28 : 04.12.2003 klo 17:55:14 »
Keräilysarjojen ystäville suosittelen Kulku-Katin poikaa.

Jep, tuolla käy todella mielellään, hienosti  ylläpidetty kauppa ja palvelu ehkä Helsingin mukavinta, enkä nyt tarkoita vain sarjisliikkeitä. Alfaan tottuneena alunperin vierastin GF:n siisteyttä ja Helsingissä suosin lähinnä Fennicaa mutta nykyään käyn fiiliksen mukaan jommassa kummassa kun importkamaa tarvitsen. Käytettyjen import-sarjisten huono tarjonta vähän ihmetyttää eli sitä puolta voisi ehkä kehittää. Uusi sarjakuva ei niinkään kiinnosta joten mahdollisimman paljon klassikoita hyllyyn mutta tämä puolihan onkin GF:llä hallussa.
"Now for the verdict, Lord Death Man... I sentence you... to death!!"

Petteri Oja

 • Juudas itselleen
 • Jäsen
 • Viestejä: 8 230
Re:Ihanteellinen Sarjakuvakauppa
« Vastaus #29 : 04.12.2003 klo 20:04:57 »
Keräilysarjojen ystäville suosittelen Kulku-Katin poikaa.
Jep, tuolla käy todella mielellään, hienosti  ylläpidetty kauppa ja palvelu ehkä Helsingin mukavinta, enkä nyt tarkoita vain sarjisliikkeitä.

Joo, enpä muista missään divarissa saaneeni niin hyvää palvelua (ja niin hyviä alennuksia jo ensikertalaisena).

Alfaan tottuneena alunperin vierastin GF:n siisteyttä

Heh heh. Alfa on kuitenkin Suomen paras divari sikäli, että siellä on niin hemmetin laajat valikoimat.  Sieltä löytää aina jotain ehdottoman-pakko-saada -kamaa, etsi sitten sarjakuvia, levyjä tai kirjoja. Ja yleensä sopuhintaan.

Toiveena import-sarjakuvakaupalle kuten GF ei mulla henk.koht. juuri muuta ole kuin että merkkiteoksia olisi aina hyllyssä. Yleensä kun jotain lähden ostamalla ostamaan kyse on kirjahyllystä uupumaan jääneestä klassikosta. Muita tulee hankittua enemmän sattumalta.