Kirjoittaja Aihe: Ihanteellinen Sarjakuvakauppa  (Luettu 19299 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Monkeybone

 • Jäsen
 • Viestejä: 11
 • Kvaak!
Ihanteellinen Sarjakuvakauppa
« : 02.12.2003 klo 14:27:14 »
Olen sarjakuvakauppias - The Good Fellows Ky - ei, ei, ei, GF ei varmaankaan ole se ihanteellinen kauppa. Pari vuosikymmentä olen kuitenkin yrittänyt rakentaa siitä kauppaa, jossa haluaisin itse vierailla/asioida. Tulos on nähtävillä ja jokaisen arvioitavissa.
Sarjakuvakauppa - mielipiteita... mitä kaipaat? - mikä on hyvää/huonoa Suomen kaupoissa - entä ulkomailla?
Parannusehdotuksia? Mitä mieltä olet tuotteiden hinnoittelusta? Vaikuttaako alennukset ostopäätöksiin? Pitäisikö sarjakuvakaupoissa olla myynnissä DVD, tietokonepelit (pelkät sarjakuvakaupat ovat maailmalla katoavaa kansanperinnettä) - ajanvietteenä, flipperit ja limuautomaatit??
Uskon, että kvaakin keskustelupalstoja lukevat myös yrittäjät - mielipiteesi voi vaikuttaa siihen, että Sinun ihanteellinen Sarjakuvakauppa on joskus olemassa...?

Leo

 • Jäsen
 • Viestejä: 1 303
Re:Ihanteellinen Sarjakuvakauppa
« Vastaus #1 : 02.12.2003 klo 14:40:31 »
Harmi ettei pelkkiä sarjakuva kauppoja oikein ole... :( Elikkä jos jollakulla on semmoinen niin DVD-kaupat sunmuut kannattaa pitää erikseen... Mitä kaipaisin? Että joku koluaisi jostain vanhoja Aku Ankkoja (esim. 50-luku) sillä yleensä normaaleissa antikvariaateissa on vanhimmat Akut 70-luvulta... Ja että tarjolla olisi esim. hinnoitteluluetteloita joista voisi aina tarkistaa oman kokoelmansa arvon...

P.S. Makedonialla (sarjakuvakauppa) joka oli myöskin hesan sarjisfestareilla oli hyvät kokoelmat Akuja... Kiitos siitä heille :)

Wilpuri

 • Vellihousu
 • Jäsen
 • Viestejä: 1 288
 • Jaa kuka?
Re:Ihanteellinen Sarjakuvakauppa
« Vastaus #2 : 02.12.2003 klo 14:49:50 »
Mmm... huonoin asia suomen sarjakuva kaupoissa on se, että niitä ei juurikaan ole. Kun Kukunor lopetti Tampereella olen joutunut ostamaan sarjakuvani netistä tai reissamaan helsinkiin Fellowsiin... mangaa saan tosin ostettua Tampereen Fantsustakin, joskin aina se mitä haen puuttuu sieltäkin.

Toinen mikä välillä häiritsee on se, että netistä saa joskus postimakuineenkin halvemmalla, kuin Suomesta. Kirjakaupoista saa onneksi Luupäätä ja muuta käännettyä sarjakuvaa.

En tiedä kuuluvatko DVD:t sun muut sarjakuva kauppaan. Jos ne auttavat putiikkia pysymään pstyssä, niin sitten niitä toki kannattaa haalia paikat täyteen... tosin perus Bondeja ja Scary Movieita ei välttämättä kannata pistää hyllyyn, koska niitä ei kukaan osaa tuollaisesta "friikki" paikasta hakea.
"Someday I will be so powerful that secretaries will HAVE to explain why they laugh at me" - Asok the Intern

Veli Loponen

 • Isoveli
 • Ylläpitäjä
 • ****
 • Viestejä: 11 111
 • <><
Re:Ihanteellinen Sarjakuvakauppa
« Vastaus #3 : 02.12.2003 klo 14:52:27 »
Good fellowsin kotisivulta:
"Keräyspalvelun minimi on viisi lehteä kuukaudessa."
Tähän toivoisin muutosta. En ole jenkkisarjakuvien suurkuluttaja enkä millään keksi viittä kuukausittaista lehteä, mutta kuitenkin olisi pari, jotka haluaisin pistää keräyspalveluun.

"Yksityishenkilöiden tilaukset toimitamme postiennakolla. Minimitilaus viisikymmentä (50,00) euroa."
Tähänkin haluaisin muutoksen. Mahdollisuus maksaa ostokset etukäteen.
Ja ymmärrän kyllä minimitilauksen idean, mutta taas tulee vastaan se, että jos haluaa vain tietyn tuotteen, joka on alle 50 e, niin sitä on puolipakko keksiä jotain muutakin mukaan, että voi tilata. Tosin kympin toimitus/käsittelymaksulla tulee edullisemmaksi, mitä enemmän tilaa...

Nämä koskevat siis nimenomaan postimyyntiä. Syynä tietenkin se, että asun Tampereella ja täältä ei ihan joka viikko viitsi lähteä Helsinkiin (halvempaa on tilata, koska edestakainen junalippu on lähemmäs 20 e).

Liike on kuitenkin ihan kiva. Ilmava ja avara. Lehdet/kirjat löytyy hyvin.
Alennukset on tietenkin aina kivoja, mutta ei välttämättä mun ostopäätöksiin vaikuta hirveästi (ellei ole alennuksessa jotain, mitä oikeasti haluan).
Perry Rhodan ei polta tupakkaa!
http://www.veliloponen.com/sarjakuva

thepanu

 • Jäsen
 • Viestejä: 365
Re:Ihanteellinen Sarjakuvakauppa
« Vastaus #4 : 02.12.2003 klo 14:58:01 »
No jokainen kukkarolla ajattelevahan toivoisi halvempia hintoja. Järjen rajoissa toki. Mutta varsinkin nykyään kun dollarin kurssi on pitkään ollut varsin heikko.

Toki mukaan tulee Verot/tullit/Rahdit ja syödäkkin pitäisi, mutta luulisi kurssierojen vaihtumisen päälaelleen vaihtumisen jotenkin vaikuttavan.

Kun valitettava tosiasia on se että monesti esim amazon.co.uk:sta saa varsinkin albumeita samaan hintaan tai vielä edullisemminkin kuin kotosuomesta.

Ja jos utopistiseksi haluaa alkaa niin olisi hienoa jos liikehuoneisto olisi esim tuplat GF:n nykyisestä ja toista puolikasta kansoittaisi kahvilapuoli jossa voisi sitten kahvikupposen ääressä lukea uusimmat ostoksena suurella nautinnolla.

Mieluummin tätä kuin esim flippereitä.

Ja tietokonepeleille on omat kauppansa. Itse ainakin pidän erikoistumisesta. Tietysti jos tilaa riittää niin ei sitten niin paljon häiritse, mutta jos samoihin neliöihin yritetään änkeä kaikki mahdollinen niin se vieraannuuttaa..

Niin ja liikkeen ulkoasulla on paljon vaikutusta. Mua ainakaan ei huvita asioida luolamaisessa ja ahtaassa liikkeessä myi se sitten mitä tahansa. Eli tästä pisteet Good Fellowssille.


Mutta asioin kyllä GF:säkin. On varsin mukavaa kuitenkin kun asiakkaat muistetaan vähintään ulkonältä ja osataan tarkistaa keräyslokero kun astuu sisään. Tulee sellainen olo että ei ihan kuitenkaan olla pelkästään niiden rahojen perään.
« Viimeksi muokattu: 02.12.2003 klo 15:02:40 kirjoittanut thepanu »
huuto.net kohteeni

Leo

 • Jäsen
 • Viestejä: 1 303
Re:Ihanteellinen Sarjakuvakauppa
« Vastaus #5 : 02.12.2003 klo 15:18:24 »
Missä GF on? Voisin käydä tsekkaamassa...

thepanu

 • Jäsen
 • Viestejä: 365
Re:Ihanteellinen Sarjakuvakauppa
« Vastaus #6 : 02.12.2003 klo 15:21:46 »
www.goodfellows.fi avustaa tässä kysymyksessä. Sieltä löytyy osoitteet ja kartat sun muut.

Ja hei, jonkinlaista oma-aloitteisuutta. Sen lisäksi että GF löytyy kvaakin linkkilistalta on se myös ensimmäisenä linkkinä kun googleen laittaa hakusanaksi good fellows. Näiden asioiden tarkastamiseen olisi mennyt varmasti vähemmän aikaa kuin viestin kirjoittamiseen.
huuto.net kohteeni

yrjö alkio

 • Jäsen
 • Viestejä: 29
 • opetus
Re:Ihanteellinen Sarjakuvakauppa
« Vastaus #7 : 02.12.2003 klo 15:57:10 »
kauppa jossa voisi ostaa suomalaisten nuorten/vanhempien underground sarjakuvia. Joka olisi valmis myös myymän omakustanteita ja ehkä jos pinnalle pääsee voi kauppa ottaa piirtäjän "omaksi pojakseen" ja pieni muotoisesti sponsoroida piirtäjää.
« Viimeksi muokattu: 02.12.2003 klo 16:00:46 kirjoittanut yrjö alkio »

Esa

 • Jäsen
 • Viestejä: 731
Re:Ihanteellinen Sarjakuvakauppa
« Vastaus #8 : 02.12.2003 klo 16:16:58 »
Juu, mäkin tykkäisin jos olis omakustannetta myytävänä. Ja vähän tällaista harvinaisempaakin lukemista kuin Aku Ankat. Englannin kielisiä tai muun kielisiä sarjakuvia minä en lue, mutta kyllä niilläkin varmaan on oma lukijakuntansa.

Leo

 • Jäsen
 • Viestejä: 1 303
Re:Ihanteellinen Sarjakuvakauppa
« Vastaus #9 : 02.12.2003 klo 17:03:24 »

Ja hei, jonkinlaista oma-aloitteisuutta. Sen lisäksi että GF löytyy kvaakin linkkilistalta on se myös ensimmäisenä linkkinä kun googleen laittaa hakusanaksi good fellows. Näiden asioiden tarkastamiseen olisi mennyt varmasti vähemmän aikaa kuin viestin kirjoittamiseen.

Juuh, mutta minäkun luulin kvaakin olevan juuri tälläisiä tilanteita varten... kyllähän kaiken kvaakissa käsiteltävän tiedon löytää joistain kirjoista tai vastaavista jos on aikaa...

Viltuska

 • Jäsen
 • Viestejä: 57
 • Ruma kääpiö jättiläisten harteilla.
Re:Ihanteellinen Sarjakuvakauppa
« Vastaus #10 : 02.12.2003 klo 17:42:24 »
Tärkeätä munkin mielestä olisi liikkeen käyttäjäystävällisyys. Esim. sarjisfestareilla tuotti välillä mielettömiä vaikeuksia löytää hakemaansa sarjakuvaa kaikkien niiden pahvilaatikkojen keskeltä (okei, ryysis oli tietysti osasyynä tähän). Tietysti liikkeen ulkoisella/sisäisellä olemuksella on myöskin paljon merkitystä. Tietty levykauppa-tyylinen ratkaisu voisi olla sopiva tässä tapauksessa. Ja niin, tottakai seinät täyteen sarjis-aiheisia julisteita.
« Viimeksi muokattu: 02.12.2003 klo 17:43:02 kirjoittanut viltsukka »
villevuorinen.tumblr.com

vesa saarinen

 • Jäsen
 • Viestejä: 1 860
Re:Ihanteellinen Sarjakuvakauppa
« Vastaus #11 : 02.12.2003 klo 17:47:23 »
Hyvään sarjakuvakauppaan kuuluisi tosiaan sarjakuvan monimuotoisuus; sellainen voisi tehdä yhteistyötä erilaisten pienkustantajien kanssa ja myydä heidän tuotteitaan (korkeintaan hyvin, hyvin vähäisellä marginaalilla) hyllyissään, vaikkapa omassa pienkustanneosassaan.

Valikoima kuitenkin on se tärkein juttu. Eikä uuteen sarjakuvaan panostaminen ole mitenkään olennaista; sarjakuvadivaritoimintaa varmasti voisi liike samalla harjoittaa.

Vielä jos tila olisi sisustaltaan miellyttävä ja siellä voisi vaikkaapa välillä istuakin alas, niin mikäpä siinä. Tunnelmallisessa sarjakuvakaupassa on vetelehtijöitä.  :)
"Maailman turhien asioiden joukossa sarjakuvat edustavat kärkipäätä! Kaiken lisäksi ne ovat kalliita."
-Roope Ankka
http://vesasaarinen.fi

Leo

 • Jäsen
 • Viestejä: 1 303
Re:Ihanteellinen Sarjakuvakauppa
« Vastaus #12 : 02.12.2003 klo 18:31:02 »
Niin sen unohdin mainita että kauppa voisi sisältää myös ns. sarjakuvamaisia oheistuotteita... Sellaiset hyvin tehdyt on aika kivoja...

Timo Ronkainen

 • professionaali amatööri, sarjakuvaneuvos
 • Toimittaja
 • *
 • Viestejä: 19 010
 • "Ja rangaistus on greippi!"
Re:Ihanteellinen Sarjakuvakauppa
« Vastaus #13 : 02.12.2003 klo 18:33:38 »
Ihanteellista eli täydellistä ei varmaan koskaan tule mistään maailman asiasta, saati sitten sarjakuvakaupasta Suomen kokoisessa maassa.
Mutta jos semmonen tulis, niin tietenkin semmoisesta saisi aina kaiken haluamansa vaikka millä kielellä ja edullisesti. Sitten se ottaisi myyntiin kaikki omakustanteet mitä ikinä kukaan tekee ja ottaa vain 20 prossaa. Sitten se on auki kello kahdeksaan illalla ja siellä saa juoda kahvetta ja turista muiden ihmisten kanssa ja siellä on väljää ja paljon tilaa ja keskellä lorisee suihkulähde ja palmujakin on. ;D

Timo

Leo

 • Jäsen
 • Viestejä: 1 303
Re:Ihanteellinen Sarjakuvakauppa
« Vastaus #14 : 02.12.2003 klo 18:36:45 »
Väärin TIMO! Se ottais omakustanteist vaan 10% ;D