Kirjoittaja Aihe: Homoseksuaalisuus sarjakuvissa  (Luettu 161505 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

VesaK

 • Jäsen
 • Viestejä: 15 556
 • Kuka mitä häh?
Vs: Homoseksuaalisuus sarjakuvissa
« Vastaus #15 : 29.12.2005 klo 18:13:38 »
Happyhorse comicsin hieno lehdykkä "Miesjuna tuut tuut" on kyllä homosarjakuvan ehdotonta eliittiä.  Kyllä Tom of Finlandit ja Königit jää ihan kakkoseksi.

Epäilemättä. Mutta Kalervo Palsa ei jää. "Eläkeläinen muistelee" on semmoinen opus joka ei jätä kylmäksi. Hannu Koli on niin esi-merkillinen kansalainen jotta pois ristit ja männynkävyt, hautuumalla kolisee!
“Like millions of Americans, I grew up with ‘Peanuts.’ But I never outgrew it.”
- Barack Obama

PTJ Uusitalo

 • Mediaholisti
 • Jäsen
 • Viestejä: 910
Vs: Homoseksuaalisuus sarjakuvissa
« Vastaus #16 : 29.12.2005 klo 23:33:05 »
Nakista ja Tapista vielä sen verran, että asiastahan on uutisoitu ja tekijää haastateltu Kvaakissakin.

Homoista mangassa saisi ihan oman aiheensakin, mutta jätetään se nyt väliin kun sellainen jo onkin - joskin se ei kyllä vastaa tämän ketjun tarkoitusta, kun muuntui nopeasti kiintoisaksi väittelyksi pedofiliasta.

Lönkka

 • Vieras
Vs: Homoseksuaalisuus sarjakuvissa
« Vastaus #17 : 30.12.2005 klo 13:28:47 »
Minusta se oli aika selvä asia Superman v2 # 15:n luettuani. (Teräsmies 7/89). Myös Turpin oli toisessa lehdessä kosinut Maggieta eikä viimeisellä sivulla sanottu miksi Turpin oli nolona.

Aha.
Seuraan tosin kovin harvaa DCU:n lehteä eli en ole niin kovin perillä kaikista mahdollisista laajemmista juonenkäänteistä niiden ulkopuolella. Siksi sanoinkin: "Maggie on ollut ihan kaapissa MINULLE..." koska Gothan Centralista ei moisesta ole jäänyt minulle mielikuvaa.

Tällä hetkellä DCU -stuffista hankintalistalla ovat:
Gothan Central
Catwoman
John Byrnen piirtämät sarjat
All Star Superman (se eka osa oli todellakin lupaava)
Justice
All Star Batman and Robin (eipä ollut kovin hääppöinen)
Plastic Man
Seven Soldiers -sarja (ei tosin muistaakseni markkinoida DCU-sarjana)
sekalaisia Bättis-sarjoja riippuen vähän tekijätiimistä

Rovio

 • Mahdoton.
 • Jäsen
 • Viestejä: 163
 • The friendly looking lad.
Vs: Homoseksuaalisuus sarjakuvissa
« Vastaus #18 : 30.12.2005 klo 14:03:52 »
Onpa Hiltusellakin Homo juttuja. Praedor Koston merkissä on juttu nimeltä Perhonen ja Leijona, joka kertoo homoista, ja Praedor ykkösessä on Homo barbaareja. Esipuheessa sanotaan, että joku oli tehnyt parodian, jossa oli homo barbaareja ja Hiltunen oli ajatellut, että mikä siinä sitten on niin hauskaa?

Homoilu on Miesten hommaa.

Justus

 • Jäsen
 • Viestejä: 926
 • Ralf on Kuningas
Vs: Homoseksuaalisuus sarjakuvissa
« Vastaus #19 : 30.12.2005 klo 16:42:43 »
Nakista ja Tapista vielä sen verran, että asiastahan on uutisoitu ja tekijää haastateltu Kvaakissakin.

Hienot kotisivut, teksti on vain aika vaikealukuista kun on tummaa mustalla pohjalla. Selkeyttä lisää. Mutta jos tämä Ratia piirsi Laihonen & Ludwig -sarjaa Länsiväylään, niin mihinkäs se loppui? Muistaakseni haukuin kyseistä sarjaa (no on se vähän tylsä) ja Ratia puuttui siihen täällä Kvaakissa. Mutta nyt se on siis hävinnyt Länkkäristä, kotisivuillakaan ei ollut mitään kummempaa infoa enkä ole nähnyt Länsiväylässäkään mitään juttua - en kyllä sitä aina lue kovinkaan tarkkaan. Tietääkö joku miksi Länsiväylä lopetti Laihonen & Ludwigin?

Kapteeni Kenguru

 • Groupie
 • Jäsen
 • Viestejä: 1 505
 • ¿Cuándo se come, aquí?
Vs: Homoseksuaalisuus sarjakuvissa
« Vastaus #20 : 03.01.2006 klo 14:16:09 »
Vaikka osallistunkin tähän ketjuun, niin haluan korostaa etten itse ole homo.

Myös Turpin oli toisessa lehdessä kosinut Maggieta eikä viimeisellä sivulla sanottu miksi Turpin oli nolona.

Lueskelin joululomalla vanhoja Teriksiä ja tuo juttu taisi jossakin vilahtaa. En tajunnutkaan että siinä olisi ollut tuollaista taustaa, tuolloin Teriksen juttuja julkaistiin Suomessa jo taas saksittuina ja moni suomentamaton juonenkäänne jäi hämärän peittoon, joten en kiinnittänyt asiaan enempää huomiota. Mutta vaikka siis luenkin tiukkoihin trikoisiin sonnustautuneiden miesten seikkailuja, niin en silti mielestäni ole homoseksuaali.

Trikoosankareista puheenollen, Batman ja Robin ovat herättäneet ilkeämielisiä juoruja, minkä varmaan jo tiesittekin. Tämä kuva on nähty jo aiemmin tatuointitopicissa.

Ostin tänään uuden Nemi-albumin ja siinäkin on kyllä vähän homoja vaikka Nemi itse on täysi hetero(?).

Eräässä Nemin stripissä joku iso karvainen ja likainen äijä sanoo että "ei minua haittaa vaikka olet homo, kunhan et yritä iskeä minua." En muista missä albumissa tuo on.
Mikähän siinä muuten oikein on, että normaali terve heteromies katselisi ja kuolaisi mielellään vieressä jos Nemi "tutustuisi" omaan sukupuoleensa hieman läheisemmin, mutta miesten väliset leikit eivät juurikaan kiinnosta naisia eikä heteromiehiä? Perustelen väitteeni vaikkapa sillä että kerran bussissa pari mimmiä pussaili ja koko dösä tuntui hiljenevän katselemaan toimitusta. Siinäpä olikin varmaan monella peräkammarin poikamiehellä tekemistä saada noin kiihottava toimitus pysymään selkeänä muistissa kotiin asti että voi sen avulla sitten vähän "purkaa paineitaan".

Jos muuten kvaakkilaisilla on joutilaita kuvia naisista puuhaamassa keskenään, niin voitte lähettää niitä osoitteeseen jippokenguru@hotmail.com
Miehet eivät kiinnosta sillä en ole homo. Kiitos.
POLKU PYÖRÄ VARKAAT KURIIN!!1

http://www.youtube.com/user/Satelliittifillari

Justus

 • Jäsen
 • Viestejä: 926
 • Ralf on Kuningas
Vs: Homoseksuaalisuus sarjakuvissa
« Vastaus #21 : 03.01.2006 klo 16:21:22 »
En minäkään. Not that's there's anything wrong with that.
Tuo on muuten yksi parhaista Seinfeldeistä.

VesaK

 • Jäsen
 • Viestejä: 15 556
 • Kuka mitä häh?
Vs: Homoseksuaalisuus sarjakuvissa
« Vastaus #22 : 03.01.2006 klo 16:39:25 »
Ainakin vielä jokin aika sitten oli Helsingissä, MBarissa, näytteillä Kalle Taivaisen oikein nätti maalaus, parikin, jossa Teräsmies pussaa Lepakkomiestä otsalle.

Top10ssä ja The 49:ersissä on molemmissa homo- ja lesbohahmoja. Peter Baggen Hatessa on myös (mm. Phil), joskaan heidän suhteitaan ei sarjassa esitellä eksplisiittisesti.
“Like millions of Americans, I grew up with ‘Peanuts.’ But I never outgrew it.”
- Barack Obama

pertti jarla

 • Jäsen
 • Viestejä: 2 915
Vs: Homoseksuaalisuus sarjakuvissa
« Vastaus #23 : 03.01.2006 klo 17:46:56 »
Tulee mieleen se sarjakuvakriitikko joka ähisi miten ei sarjakuvasta ole tullut mitään asiallista tutkimusta aikoihin. Kun kyse oli vaan kielitaidon puutteesta. Kielitaidoton saa olla mutta ei pöljä.

Helvetti kun osaisikin ranskaa. Olisi pitänyt tajuta tämä sarjakuva-aspekti aikoinaan niin olisi motivoitunut kieltä opiskelemaan. Vaan meni ihan v*tunkuvien piirtelyksi koko neljä vuotta. Älkää nuoret tehkö samaa virhettä, ranska on ihan pop ja kliffaa hei.
Myötätunto ja huumori pois vakavasta asiasta!
-Huolestunut äiti

Lönkka

 • Vieras
Vs: Homoseksuaalisuus sarjakuvissa
« Vastaus #24 : 04.01.2006 klo 10:58:38 »
Mikähän siinä muuten oikein on, että normaali terve heteromies katselisi ja kuolaisi mielellään vieressä jos Nemi "tutustuisi" omaan sukupuoleensa hieman läheisemmin, mutta miesten väliset leikit eivät juurikaan kiinnosta naisia eikä heteromiehiä?

En nyt sanoisi ihan noinkaan.
Millä sitten selittää yaoi-mangan suosiota etenkin teini-ikäisten tyttöjen keskuudessa jos naisia ei kiinnosta miesten väliset sekstailut? On varmaan yksi suosituimpia englanninkielisen mangan osa-alueita suomessa.

OK, harvemminhan se yaoi on ronskimpaa materiaalia kuin harlekiinikirjat, mutta kuitenkin.

Pikanttina yksityiskohtana vähän asian vierestä muistelisin lukeneeni aikoinaan mainion amerikkalaisen kauhukirjailijattaren Poppy Z Briten haastattelusta että hän tykkää enempi katsella miesten välistä sekstailua kuin heterohommia. Siksi asuukin kahden kundin ja n:n kissan kanssa. Tai jotain sinnepäin. Saattoi olla jossain vanhassa Tähtivaeltajassa.

Kapteeni Kenguru

 • Groupie
 • Jäsen
 • Viestejä: 1 505
 • ¿Cuándo se come, aquí?
Vs: Homoseksuaalisuus sarjakuvissa
« Vastaus #25 : 04.01.2006 klo 16:40:22 »
Millä sitten selittää yaoi-mangan suosiota etenkin teini-ikäisten tyttöjen keskuudessa jos naisia ei kiinnosta miesten väliset sekstailut?

Teini-iällä?

Tarkoitan että empiiristen tutkimusteni mukaan jo teini-iän ohittaneita naisia ei juurikaan homoilu kiinnosta.
Minä: "Mitä sä oot mieltä lespoista?"
Tyttö X: "No siis jokaisessa meistä on ripaus biseksuaalisuutta eikä siinä ole mitään pahaa että tunnustaa julkisesti oman identiteettinsä."
M: "Sua siis ei haittaa jos me sitten jätkien kanssa vähän pussaillaan sun nähden?"
X: "Joo no ei tartte vaivautua, kiitos."

Ilmeisesti jokaisella sukupolvella pitää olla omat trendinsä ja villityksensä. Eipä silti, kuulemma ainakin takavuosina homojen seura oli naisten suosiossa; tytöt tykkäsivät että on jokin kumppani jolla liikkuu muutakin päässä kuin että miten päästäisiin yhdessä sänkyyn. König taisi joskus sanoa että naiset lukevat hänen juttujaan nähdäkseen miten miehet käyttäytyvät keskenään, ehkä tytöt lukevat yaoita samasta syystä.

Tietääkö muuten joku että mitä mieltä Suomen homopiireissä Königin sarjoista ollaan? Fanitetaanko niitä vai ohitetaanko ne yleensä olankohautuksella, tokaisten "pah, sarjikset on siis niinku tosi passé ja out, ja nääki on siis piirretty tökerösti, emmä tämmösii." Tom of Finlandin (taiteilija halusi salata henkilöllisyytensä elossa ollessaan, joten käytän tätä nimeä kunnes joku todistaa että hän halusi kuoltuaan nimenomaan tulla kutsutuksi omalla ristimänimellään) töitä käytettäneen vielä tänäkin päivänä kiihokemateriaalina, mutta onkohan kukaan koskaan saanut "kovettumaa" Königin töistä?

Mites muuten Simpsoneiden sarjakuvaversiossa on homoja käsitelty? Piirrossarjaa seuranneet tietänevät että Smithers on "sellainen" ja uudemmissa jaksoissa kuulemma joku toinenkin Springfieldin asukas tulee ulos kaapista. Jos joku haluaa tehdä paljastuksen niin käyttäköön spoileritageja, se jakso ei ole tainnut vielä tulla Suomen telkkarissa.
POLKU PYÖRÄ VARKAAT KURIIN!!1

http://www.youtube.com/user/Satelliittifillari

Mattipekka

 • Jäsen
 • Viestejä: 97
Vs: Homoseksuaalisuus sarjakuvissa
« Vastaus #26 : 04.01.2006 klo 22:44:00 »
Tietääkö muuten joku että mitä mieltä Suomen homopiireissä Königin sarjoista ollaan?

Kyllä niistä ainakin jokunen vuosi sitten pidettiin kovasti. Ne ovat olleet suosittuja lahjakirjoja rumuudestaan huolimatta.

Nakki ja Tappi taas ei kauhean hyvin napannut. Kuulin myöhemmin sisäpiiriläiseltä, että sarjaa on syynätty suurennuslasin kanssa virheiden löytämiseksi, kun tekijä tiedettiin heteroksi. Se on tietysti verottanut lukukokemusta. Lisäksi kun teos oli tavallaan antiteesi "Königläiselle" homokuvaukselle, se ei sisältänyt samanlaista tirkistelynriemua heteroillekaan. Muutama pariskunta siitä kuitenkin on pitänyt ja eräänlaisena saavutuksena voi pitää sitäkin, että suopein kritiikki tuli Kirkko ja Kaupunki-lehdestä.

Älkääkä unohtako aidoista lesbosarjoista Annukka Leppäsen Anopin unelmaa. Z-lehden sarjakuvaa Stereo Tyypit piirtää Aki Månsson, jonka huikein teos lienee pelikorttisarja Ei Niin Hullunkuriset Perheet.
« Viimeksi muokattu: 05.01.2006 klo 20:39:06 kirjoittanut Mattipekka »
Hemmetti, tässähän menee koko työpäivä, en enää ikinä kirjoita Kvaakkiin:(

V3§a V1tikain3n

 • Jäsen
 • Viestejä: 1 009
 • kersanttinapalm.com/
Vs: Homoseksuaalisuus sarjakuvissa
« Vastaus #27 : 04.01.2006 klo 22:57:17 »
"Osta siitä lukemista niin ei kaverit pidä homona" kuului paras koskaan kuulemani sarjakuvan myyntipuhe!

Mutta hei, ihan vakavasti, Napalm:Burnoutissa esiintyy myös homorakkautta perinteisen heteromeiningin lisäksi. Lesboiluakin esiintyy jatkossa, jos sarjaan keksitään toinenkin naishahmo.

T: Kun oikein tosissaan aletaan rakastella, siinä on naiset vain tiellä

Edit: Vesa Tappoi Keskustelun
« Viimeksi muokattu: 06.01.2006 klo 16:30:36 kirjoittanut Vesa Vitikainen »

Curtvile

 • Ylläpitäjä
 • ****
 • Viestejä: 15 819
Vs: Homoseksuaalisuus sarjakuvissa
« Vastaus #28 : 06.04.2006 klo 12:46:47 »
Sarjakuvista löytyy lisää samasta sukupuolesta pitäviä.
Manhunterin sivuilta viittasankari nimeltä Obsidian, jonka kanssa nykyinen naismanhunter "flirttasi": "Thanks.If you weren´t gay, I´d
be stalking you!"
Toinen,lukijapalstoilla jenkeissä paljon ääntä aikaansaanut, sankarikaksikko Wiccan ja Hulkling.
Ja, kauhistus, pojat ovat vielä TEINEJÄ!
Miten moraali kestää tämän? 
Hauskuuttakin saadaan aiheesta irti. Wiccanin (Jeff) ja Hulklingin (Ted)yrittäessä selittää salaisuutta [ovat supervoimaisia ja mm.noitavoimaisia] vanhemmat ilahtuvat että pojat luottivat heihin ja kertovat rakastavansa ja tukevansa heitä.
Heh.
Alunperinhän Wiccan käytti koodinimenä Asgardiania. Sitten muut huomauttivat että ottaen nuorukaisten seksuaalinen suuntaus huomioon, juuri tuo nimi Asgardian, saattaa.. tuota, saattaa... Heh. :D
Nyt kun vielä joku taitava kaveri sovittaisi Joe R Lansdalen Hap & Leonard kirjat sarjakuviksi.
Leonard Pine; musta homo, jollainen jokainen mies tahtoisi olla.
« Viimeksi muokattu: 06.04.2006 klo 23:56:30 kirjoittanut Curtvile »

Hans

 • Jäsen
 • Viestejä: 82
 • Nothing to declare.
Vs: Homoseksuaalisuus sarjakuvissa
« Vastaus #29 : 06.04.2006 klo 13:29:42 »
Goldin Lepakko! Viikonlopun rakkautta -omakustanne kertoo aiheesta mukavan ajankohtasesti.


Tarkoitan että empiiristen tutkimusteni mukaan jo teini-iän ohittaneita naisia ei juurikaan homoilu kiinnosta.
---
König taisi joskus sanoa että naiset lukevat hänen juttujaan nähdäkseen miten miehet käyttäytyvät keskenään, ehkä tytöt lukevat yaoita samasta syistä.

Kyllä kuulkaa monia naisia kiinnostaa homomiesten toiminta ihan samasta syystä kuin miehiä lesbotouhut. Sitä on ehkä vaikea myöntää ettei menetä naisellista cooliuttaan seksuaaliasioissa. Sitten asiaan tietty liittyy olennaisesti estetiikka ja muut viehätysaspektit: jos liian tuttu ihminen yhtäkkiä tarjoutuu pussailemaan kaveriaan, se saattaa tuntua vähemmän kiinnostavalta kuin tuntemattomien komistusten vaklaaminen.

Lepakkomiehen suomenkielinen nimi avautui mulle muuten aivan uudella tavalla tän ketjun myötä.