Kirjoittaja Aihe: Angoulémen sarjakuvafestivaali  (Luettu 53805 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Jyrki Vainio

 • Mielikuvittelija
 • Jäsen
 • Viestejä: 1 612
 • Kvaak!
Re: Angouléme 2006
« Vastaus #75 : 06.10.2006 klo 18:02:19 »

Ajoissa ja ajoissa... Minä en tänä vuonna tiennyt kolmea viikkoa ennen festareita olevani menossa sinne. Oli siis melkoisen extempore-reissu. Mutta se kyllä oli tosiaan himpun verran viime tinkaan jättämistä - olisi ainakin lennoissa säästänyt, jos olisi toiminut aikaisemmin.
En siis suosittele tekemään matkajärjestelyjä vasta tammikuussa, mutta kyllä se näköjään niinkin vielä juuri ja juuri onnistuu.

tertsi

 • Vieras
Re: Angouléme 2006
« Vastaus #76 : 06.10.2006 klo 18:10:13 »
Mulla on semmoinen matkasuunnitelma, että Angoulemen lisäksi käyn Brysselissä Franquin-näyttelyssä, Jijé-museossa ja sarjakuvamuseossa Rue des Sablesilla.

Eli Bryssel on aikas hyvä vaihtoehto Pariisinlennolle!


VesaK

 • Jäsen
 • Viestejä: 15 556
 • Kuka mitä häh?
Re: Angouléme 2006
« Vastaus #77 : 06.10.2006 klo 20:11:33 »
Anggulan Hostellia voin suositella kaikille niille joille Auschwicz tutntui liian pehmoiselta majapaikalta. Hassista juova omistajasakki ei osaa käyttää internettiä eivätkä ymmärrä meitä Suomalais-mongoleja lainkaan. "Ei ole olemassa sinu varaus, sori jos sinä olla jo maksanu", solkotti ei-mitään-muuta-kuin-ranskaa ymmärtämään suostuva ranskis. Sain sentään rahat (myöhemmin) takas, siirryin suosiolla perhemajoitukseen jota emännöivä täti diggaili kovasti Kaurismäen leffoja ja tarjoili aamiaiseksi viiniä, konjakkia että ranskalaisia juustoja. Pieni ero.
Perhemajoitus nykyisin noin 20 - 50 euroa yö.
“Like millions of Americans, I grew up with ‘Peanuts.’ But I never outgrew it.”
- Barack Obama

mari

 • Jäsen
 • Viestejä: 513
Re: Angouléme 2006
« Vastaus #78 : 13.10.2006 klo 18:40:11 »
hm... mä oon vähän ajatellut, että jos saan hankittua rahaa kasaan, voisin matkustaa seuraaville Angoulemen festareille.. Olisiko täällä kenelläkään hyviä neuvoja sellaiselle, joka ei ole siellä koskaan käynnyt?
Onko suomalaisilla mitään yhteismatkustus ajatuksia, vai meneekö kaikki itsekseen paikanpäälle ja siellä sitten nähdään jos nähdään...?

Kun olisin mahdollisesti menossa sinne yksin.. tosin en oo vielä uskaltanu ketään koittaa houkutella mukaankaan..

No, kuitenkin, neuvoja? ajatuksia?

tertsi

 • Vieras
Re: Angouléme 2006
« Vastaus #79 : 13.10.2006 klo 19:27:37 »
Mulla on matka-aikataulu kiinni siitä, saanko apurahan vai en. Yks tai kaks viikkoa. Brysselin kautta siis mennään ja tullaan.

Olishan se mukavaa jos Cognacin OLIVERAIE:ssa asuisi muitakin suomalaisia. Mutta kuten jo aiemmin totesin, coolimpaa lienee asua festarikaupungissa kuin uinuvassa Konjakissa.

edit:
Tuo usein mainittu Chat Noir -baari on Anggulin keskustassa niin näyvällä paikalla kuin olla voi. Siis se missä suomalaiset majailee.
Sinne varmaan kannattaa iltasella hakeutua.
« Viimeksi muokattu: 16.10.2006 klo 20:37:21 kirjoittanut tertsi »

Antti Vainio

 • Karpaattien nero
 • Jäsen
 • Viestejä: 4 164
Re: Angouléme 2006
« Vastaus #80 : 13.10.2006 klo 21:55:54 »
Hassista juova omistajasakki ei osaa käyttää internettiä eivätkä ymmärrä meitä Suomalais-mongoleja lainkaan. "Ei ole olemassa sinu varaus, sori jos sinä olla jo maksanu", solkotti ei-mitään-muuta-kuin-ranskaa ymmärtämään suostuva ranskis.

Hehe, kuulostaa tutulta. Vaimo on protestanttisen etiikan läpitunkema skandinaavi joka oli hyvin lähellä hirmutekoja ranskalaisten tehottomuuden ja töykeyden  vuoksi (ne oli mulkkuja kyllä vain silloin kuin ne joutui työskentelemään (n. 16 tuntia viikossa). Toki minäkin arvostan pohjoismaista touhua enemmän kuin noiden latinalaisten saamattomuutta, hanasta tulee kuumaa vettä kun haluaa eikä mihinkään paskanjauhamiseen ja poskisuudelmiin tuhlata aikaa turhaan. Mutta ehkä ymmärrän nyt paremmin niitä jotka hurahtaa Välimeren maiden meininkiin. Se rentous, iloinen elämänasenne ja keskisormen näyttö  kaikelle tärkeilylle oli ihan viehättävää
"This country sucks. It's all about the nature and who the fuck cares about the nature".

Outi

 • Sarjakuvafestariassari
 • Jäsen
 • Viestejä: 426
Re: Angouléme 2006
« Vastaus #81 : 14.10.2006 klo 14:03:05 »
Pitää nyt vähän puolustaa Angoulemeläisiä ja ranskalaisia yleensäkkin kun kerta mennään tälle linjalle:

Angoulemesta kun/jos hommaa hotellihuonetta tai muuta majoitusta, kannattaa jättää mainitsematta, että on suomalainen. Tekeytykää vaikka ruotsalaisiksi tai jotain.  Aika monessa hotellissa/perhemajoituksessa kun on pysyvä sääntö, että suomalaisia ei sitten enää koskaan tänne oteta. Lisäksi maineemme kulkee edellä kuin hyökyaalto tavoittaen muutkin majoittajat kaupungissa.

Suomalaisissa kun on se ihana, herkkä ominaisuus harrastaa väkijuomia siinä määrin, että hotellin työntekijöiltä ja muilta vierailta loppuu ymmärrettävästi ymmärrys. Että kiitti vaan kaverit! (En kerro ketkä...)

Itselläni on työn kautta super deluxe-keskustahotelli mutta sieläkään en ole ikinä maininnut kansalaisuudestani, ettei tule turhaan sanomista.
We all need an Alan Rickman to read Shakespeare sonnets to us every night

VesaK

 • Jäsen
 • Viestejä: 15 556
 • Kuka mitä häh?
Re: Angouléme 2006
« Vastaus #82 : 14.10.2006 klo 15:15:43 »
Juu, sen kyllä ymmärrän ettei kannata yötä myöten mölytä ja rämistää, jos kerran PERHEmajoituksessa on. Eikä missään hotellissakaan, jos semmoisen vaihtoehdon on onnistunut saamaan.
Itselläni ei ole tuon alkujäräyksen jälkeen koskaan ollut mitään valittamista majoitusten suhteen, eikä toisinpäinkään, tietääkseni, kun sinne joka vuosi ovat uudelleen pyytäneet, mitä nyt "Impasse de Roullets" oli alkuun pikkusen vaikea osoite löytää jopa paikallisille Navette (festivaalien ilmainen kyyditys) -kuskeille.Aina he kyllä ovat perille löytäneet.
Siis festivaalista itsestään ei minulla ole yhtään mitään pahaa sanottavaa. Aivan luxusta on ollut aina kaikki tilaisuudet, tulkkaus pelaa, ruoka on exoottista mutta ei ole aiheuttanut vatsatauteja ainakaan vielä. Varsinkin kebapeista olisi suomalaisilla yritttäjillä syytä oppia - jopa minun kokoiseni ihminen pärjää semmoisella (yhdellä ranskanleivän puolikkaalla ja puolella kiloa sian/naudansiivua) keppeesti yhden päivän.
A-lemen Hostelli vaan oli mikä oli ja olkoon ihan rauhassa.   
“Like millions of Americans, I grew up with ‘Peanuts.’ But I never outgrew it.”
- Barack Obama

Veli Loponen

 • Isoveli
 • Ylläpitäjä
 • ****
 • Viestejä: 11 039
 • <><
Re: Angoulémen sarjakuvafestivaali
« Vastaus #83 : 14.10.2006 klo 15:18:10 »
Koska tämä ketju tuntuu muuttuvan yleiseksi Angoulemen festareita käsitteleväksi ketjuksi (aloitti v. 2006 festariketjuna, mutta nyt keskustellaan jo ensi vuoden festareista), muutin otsikon kuvaavammaksi.
Perry Rhodan ei polta tupakkaa!
http://www.veliloponen.com/sarjakuva

Jyrki Vainio

 • Mielikuvittelija
 • Jäsen
 • Viestejä: 1 612
 • Kvaak!
Re: Angouléme 2006
« Vastaus #84 : 14.10.2006 klo 16:40:21 »
Aika monessa hotellissa/perhemajoituksessa kun on pysyvä sääntö, että suomalaisia ei sitten enää koskaan tänne oteta.

Onko tämä sarkasmia vai totta?

roju

 • sarjispelle
 • Jäsen
 • Viestejä: 1 738
Re: Angouléme 2006
« Vastaus #85 : 14.10.2006 klo 18:13:14 »
Mulla on semmoinen matkasuunnitelma, että Angoulemen lisäksi käyn Brysselissä

Brysseliin menee jopa suora juna Angoulemesta! Kätevää. Ryanairilla vois olla naurettavan halpoja lentoja Lontoon kautta, tosin lentokenttä on kaukana Brysselistä ja bussi maksaa muistaakseni 10 €. Tammikuussa on yleensä TOSI halpoja lentoja Pariisiin, tyyliin 160 € meno-paluu Finskillä viime tipassa (jos hermo kestää ootella). Blue1 on toinen, lento vaan saapuu Hkiin aamuyöstä. Oulusta Tukholman kautta Pariisiin lienee kätevin. Lentokentältä on suora juna Angoulemeen, mutta kannattaahan Pariisin sarjakuvakaupat tsekata! Halpoja JA siistejä hotelleja yms. löytyy Pariisista kun vähän tietää, kiinnostuneet pistäkää yksäriä. Kaupoista olikin jo jotain toisessa ketjussa.

Onko tämä sarkasmia vai totta?

Valitettavan totta... ranskaa puhuvana joutuu joskus vähän selittelemään maanmiestensä toilailuja. Kulttuuriero, sano.

Olisiko täällä kenelläkään hyviä neuvoja sellaiselle, joka ei ole siellä koskaan käynnyt?

Ketjussa varmaan aiemminkin on. Semmoiset vois kerrata, että kannattaa hankkia majoitus, akkreditointi ja junaliput etukäteen. Junalipuissa voi säästää jopa 60% jos ostaa ne netiste etukäteen. Huono puoli: lippuja ei voi sitten muuttaa. Normaalihintainen meno-paluu on n. 80 €, opiskelija-alennusta ei tunneta. Jo pariskuntana saa alennusta, samoin viikonlopun vietosta ja jos on festariakkreditaatio, silloin kans. Mutta vaan 25%, toi ennakkoale on suurin, jos siis tietää varmuudella päivät jolloin matkustaa. Junamatka Pariisista kestää n. 2,5 h ja junia menee suunnilleen kerran tunnissa. Ruuhka-aikana on kalliimpaa, päiväsaikaan halvempaa.

Akkreditointi tapahtuu pommittamalla festaritoimistoa sähköposteilla kunnes saa paperit postissa (yleensä n. 3 viikkoa ennen festaria). Sitten saa joko lapun postitse että lätkä odottaa festaritoimistossa (tällä lipukkeella se pienempi juna-alennus) tai jos ovat ajoissa liikkeellä, itse akkreditointilätkän.

Majoistusta voi kysellä turisti-infon kautta tai sieltä CIJ eli centre information jeunessesta kotimajoitusta sähköpostilla tms. Voi olla että Vesan mainitsemassa Impassessa on tilaa tänä vuonna, en tiedä onko koko viime vuoden porukka tulossa. Se aina vaihtelee.
Muista poika, että tämän päivän kapinallinen on huomispäivän pieru.

tertsi

 • Vieras
Re: Angouléme 2006
« Vastaus #86 : 14.10.2006 klo 19:26:53 »
Brysseliin menee jopa suora juna Angoulemesta!
Juna lähtee muistaakseni vähän aamuseitsemän jälkeen Brysselistä. Angoulemessa se on puolilta päivin.
Sitten asemalla maitokahvia ja olutta Konjakin junaa ootellessa.
Konjakissa olen n. klo 16.
Seuraavana päivänä alkavat festivaalit.

Pitää yrittää akkreditoitua, sitten ei tartte jonotella.
Viimeksi olinkin  kaavaketta täyttämässä pressikeskuksen tiskillä  samaan aikaan Rojun kanssa  .
« Viimeksi muokattu: 14.10.2006 klo 19:37:15 kirjoittanut tertsi »

Hans

 • Jäsen
 • Viestejä: 82
 • Nothing to declare.
Re: Angouléme 2006
« Vastaus #87 : 14.10.2006 klo 20:27:54 »
hm... mä oon vähän ajatellut, että jos saan hankittua rahaa kasaan, voisin matkustaa seuraaville Angoulemen festareille..

Kun olisin mahdollisesti menossa sinne yksin.. tosin en oo vielä uskaltanu ketään koittaa houkutella mukaankaan..

Ihan sama tilanne täällä, rahaa ei oo pennin hyyrä niin kun saksalainen sanoo. Eikä tajua etukäteisjärjestelyistä. Mutta ehkä into siirtää vuoria, tai ainakin suomalaisia tyttöjä Ranskaan? Olis kyllä kiva mennä.

Outi

 • Sarjakuvafestariassari
 • Jäsen
 • Viestejä: 426
Re: Angouléme 2006
« Vastaus #88 : 16.10.2006 klo 14:38:55 »
Vielä varoituksia:
Pariisissa/ Ranskassa on lähes aina joku lakko, yllättäen usein (ainakin 2 krt) on osunut junalakko juuri Angoulemen kohdalle. Silloin ei välttämättä kannata uskoa heti ensikysymältä ketään vaan kysyä mahd. monelta, meneekö niitä junia ja milloin, aina niitä siinä kaaoksessa kuitenkin menee. Niin ja kannattaa etsiä muita Angoulemeen meneviä, jotkut järjestää nopsaan bussikuljetuksia jne. VesaK:lla on hyviä kokemuksia tästä.

Lisäksi voi iskeä metro/lenotasema/bussilakko joten varautukaa ajallisesti yllätyksiin. Ja vielä: Juna pysähtyy n. viiden sekunnin ajan A:n asemalla joten jos olette täydessä junassa kaukana matkatavaroista (=baarissa  :D), jäätte junaan.

Angouleme itse on helppo ja hauska pikkukaupunki, siis kun sinne vihdoin pääsee.

Onko tämä sarkasmia vai totta?

Valitettavasti totta, ei mitään huhuilua vaan ensikäden tietoa. Siis esim. mun hotellissa. Mutta en aikonut mitenkään nipottaa kansallisominaisuuksistamme!  ;)
We all need an Alan Rickman to read Shakespeare sonnets to us every night

VesaK

 • Jäsen
 • Viestejä: 15 556
 • Kuka mitä häh?
Re: Angoulémen sarjakuvafestivaali
« Vastaus #89 : 16.10.2006 klo 15:36:10 »
Eikä se ole yksin suomalaisten ansiota. Anggulinnassa alkaa olla majapaikkoja, jotka ovat yksiselitteisesti "ei skandinaaveille". Senkus valitatte EU-tuomioistuimeen, tai vaikka Norjaan, aivan sama.

Lakot ovat perkeleellinen pikku lisä - tai kiva pikku jännitystekijä matkassa, ihan miten vaan suhtautuu. Suojelusenkelini on joutunut vääntämään välillä nyrkit verillä, vaan aina olen Anggulinnaan onnistunut pääsemään.
Siis: Säännöllistä linja-auto-liikennettä Ranskassa EI ole noin pitkällä välillä,  ainut vaihtoehto on mennä paikalle junalla. Tai tilausbussilla.
Onneksi kumminkaan ei Angguleemi sijaitse Italiassa...
“Like millions of Americans, I grew up with ‘Peanuts.’ But I never outgrew it.”
- Barack Obama