Kirjoittaja Aihe: Angoulémen sarjakuvafestivaali  (Luettu 53805 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

laureline

 • Vieras
Re: Angouléme 2006
« Vastaus #45 : 03.02.2006 klo 22:13:22 »
Korrespondenttinne on tässä asiassa *as much in the dark as anyone*.
Valhetta, valhetta..likaisia valheita.  :D

Hege

 • väsähtänyt
 • Jäsen
 • Viestejä: 940
Re: Angouléme 2006
« Vastaus #46 : 03.02.2006 klo 22:29:36 »
Onk tosta välistä hävinny viestejä, olen pihalla kuin lumiukko tästä keskustelusta...  ???
Pikareportaasit ja kuvat oli kivoja, kiitos.
But pride -  where there is a real superiority of mind, pride will be always under good regulation.

roju

 • sarjispelle
 • Jäsen
 • Viestejä: 1 738
Re: Angouléme 2006
« Vastaus #47 : 03.02.2006 klo 22:34:23 »
Maailma on pieni ja me ihmiset olemme viattomia.

Voi ei! Huomaan että omalta osalta festivaali oli tänä vuonna liiankin viaton. Oh. Kieltämättä sää- ym. olosuhteet olivat sellaiset että ymmärrän paremmin kuin hyvin turvautumisen pohjoissuomalaiseen perinteeseen, munamajoitukseen:D
« Viimeksi muokattu: 03.02.2006 klo 22:52:00 kirjoittanut roju »
Muista poika, että tämän päivän kapinallinen on huomispäivän pieru.

jokela

 • sörsselsson
 • Jäsen
 • Viestejä: 777
 • .. I'm a devil in disguise ..
Re: Angouléme 2006
« Vastaus #48 : 03.02.2006 klo 22:53:38 »
.. Pikareportaasit ja kuvat oli kivoja, kiitos. ..

Perinpohjaisesti eri asianhaaroihin syventyvät, lahjomattomat ja puolueettomat sekä iki uuraat SarjaInfon reportterit antavat asian tiimoilta kaikkia aisteja mielyttävän ja varsin perusteellisesti tyhjentävän .. selonteon .. tämän asian tiimoilta -- Seuraavassa SarjaInfossa!


 .. jos ne toimittajat ei ihan oo vellihousuja .. siis.

-- j --
He may look like an idiot and talk like an idiot but don't let that fool you. He really is an idiot.

laureline

 • Vieras
Re: Angouléme 2006
« Vastaus #49 : 03.02.2006 klo 23:19:12 »
Voi ei! Huomaan että omalta osalta festivaali oli tänä vuonna liiankin viaton. Oh. Kieltämättä sää- ym. olosuhteet olivat sellaiset että ymmärrän paremmin kuin hyvin turvautumisen pohjoissuomalaiseen perinteeseen, munamajoitukseen:D
Hyi, ei tuollaisia saa tänne kirjoitella. Tätä lukevat lapsetkin. Tuhma. Ihmiset voivat olla myös ystäviä... sekä miehet että naiset keskenään.  Koska et ollut itse paikalla, niin ei kannata arvuutella. Lopetan siis tämän keskustelun tähän. Happamia, sanoi muurahainen näkkileivästä. :)

Outi

 • Sarjakuvafestariassari
 • Jäsen
 • Viestejä: 426
Re: Angouléme 2006
« Vastaus #50 : 04.02.2006 klo 00:07:20 »
Hei tytöt!
Olipa ihana Angoulêmen-juoruilunketju lukea. Ei oteta liian vakavasti, eihän.

Itse olin paikalla ja kaikki ihmiset olivat kauniita, fiksuja ja (melkein) vilpittömiä aikeissaan. Kaupunki oli lunta täynnä, ranskalaiset sopivasti söpösti hukassa, suomalaiset kuin kotonaan. Tänäkään vuonna jako "Hotel Mercure/ kaikki ranskalaiset" ja "Chat Noir/kaikki muut" ei pahemmin järkkynyt (todistettavasti Killoffer kävi Chat Noirissa! Muita ranskalaishavaintoja!?) mutta onneksi tuo mainio Suomi-bile sotki vähän pakkaa. Kaupunki oli itse asiassa Suomalaisia täynnä, välttely-yritykset olivat turhia!!!

Lauantai oli kauniita hetkiä täynnä:
Christophe Blainin live-haastattelu jonka pilasivat/pelastivat (riippuu näkökulmasta) nuo hassut pojat, Joann Sfar ja Lewis Trondheim. Vesa K:n kuolleena rapuissa-performance. Otto palaverissa: "Niin minullahan ei ole sitten lainkaan makua sarjakuvien suhteen" (hi hi). Amandan mainion tyylikäs manööveri Jyrkin punaviinipullon pelastamiseksi ts. jotta Jyrki pelastuisi punaviinipulloltaan.

Mutta yleisimminkin: Se että kaikki puhuvat päiväkausia sarjakuvista ja silti puhuttava ei lopu! Se että voi vaihtaa kieltä neljä kertaa saman keskustelun aikana! Se että toinen tykkää äidistä ja toinen tyttärestä (siis eri sarjakuvatyyleistä) mutta silti ei tarvitse irvistellä eikä tapella! Se että maailma on täynnä sumeilemattoman hyvää sarjakuvaa jota tosin julkaistaan vain ranskan kielellä - kaikki kansanopistoon kursseille, hop hop!

Kaunis kiitos kaikille mukana olleille!!!!
We all need an Alan Rickman to read Shakespeare sonnets to us every night

Shoestring

 • Vieras
Re: Angouléme 2006
« Vastaus #51 : 04.02.2006 klo 10:08:04 »
Kaunis suomalaisnainen voinee tuskin olla kukaan muu kuin hunajapupusemme Kati Kovacs. Mutta juuri hänen olen tietävinäni olleen toisaalla... joskaan mitään mitä ei ole omin silmin nähnyt, ei voine pitää totena.

   Ei ollu Kati,ei,100 %:n varmuudella.Tiedossa on kuka,mutta salapoliisina en voi paljastaa.

roju

 • sarjispelle
 • Jäsen
 • Viestejä: 1 738
Re: Angouléme 2006
« Vastaus #52 : 04.02.2006 klo 10:37:21 »
Kyllähän tämä nyt jo on selvä kuin suomalaispiirtäjä ulkomaisilla vestareilla!
Muista poika, että tämän päivän kapinallinen on huomispäivän pieru.

Jyrki Vainio

 • Mielikuvittelija
 • Jäsen
 • Viestejä: 1 612
 • Kvaak!
Re: Angouléme 2006
« Vastaus #53 : 04.02.2006 klo 15:59:59 »
Niin, ja sitten siellä olin minäkin - voisiko melkein sanoa, että tavalliseen tapaan miltei täysin eri tapahtumassa kuin kaikki muut suomalaiset. (Eli siis toisin kuin muut, minä olin jonottamassa nimikirjoituksia vanhoilta mainstream-piirtäjiltä). Myöntäkää pois: tuliko kukaan muu teistä edes KATSONEEKSI sitä kojua, jossa oli myynnissä vanhoja Khena ja Skrahilpari -originaaleja, siitä puhumattakaan, että olisitte ostaneet sellaisen kotiin tuomisiksi?  ;)
Ihan noin fani-näkökulmasta, siis jos siellä olisi ollut vain yleisön mukana, eikä ammattilais-akreditaatiolla, Angouleme on käynyt aivan liian suureksi festariksi. Jos ken yhtään valtavirtaisempia piirtäjiä haluaa päästä tapaamaan, niin tungos on aivan mahdoton. Kuulemma lauantaina oli väkeä puolta vähemmän kuin viimeksi, mutta ei se silti tarkoittanut, että siellä olisi päässyt minnekään liikkumaan: väkijoukossa eteneminen oli hyvin vaivalloista.
Piirtäjien signeerauksiin piti näköjään jonottaa keskimäärin puolitoista tuntia. Isojen kustantajien staroilla sekään ei riittänyt, vaan esim. Dupuisilla piti jo jonoon päästäkseen olla aamulla jaettu jonotuslippu mukana. Ranskaa puhumattomalle ei koskaan selvinnyt, missä ja miten niitä oikein jaettiin: viidessä minuutissa ne olivat kaikki aina aamulla menneet. Keräilijät riipivät ne käsistä ja sitten istuivat koko päivän siirtyen jonosta toiseen, retkituolilla istuen. (Oikeasti!)
Kun minä tästä tietämättömänä yritin mennä jonottamaan Pikku Pikon piirtäjän Janryn nimmaria (sillä oli yksi ainoa signeeraustilaisuus koko festareilla lauantai-aamuna) niin hyvä kun eivät heittäneet minua ulos!
Muutenkin jonot olivat hyvin holtittomasti järjestettyjä: kukaan ei tullut katkaisemaan niitä ajoissa kun aika rupesi loppumaan, joten siinä seistessä ei ollut mitään takeita siitä, etteikö aika olisi kulunut täysin turhaan. En minäkään siellä sitten ruvennut kauheasti seisoskelemaan, kun minusta tuntui inhottavalta ajatella, että tunnin jonotettuani minulle sanottaisiin, että ei kun me laitetaan tämä kiinni tästä sinun edestäsi nyt.
No, tämä siis koski vain niitä populääri-staroja. Kuitenkin semmoisia isoja nimiä kuin Loustal ja Mattotti sai kävellä ihan suoraan kojulle jututtamaan, siellä ei mitään ryysistä ollut. Ralf Königin paneelikeskustelussa suorastaan yllyttivät yleisölle, että hei, tulkaa nyt vaan ihan ujostelematta hakemaan nimmareita niihin kirjoihin, ettei Ralf joudu siellä ihan yksinään istuskelemaan. (Kuulemma ranskalaiset miehet eivät millään kehtaa mennä julkisesti ostamaan hänen kirjojaan. Aina sanotaan hyvin korostetusti, että "tämä on sitten minun TYTTÖYSTÄVÄLLENI").
Niin, ja kuten sanottua, siellä iltariennoissahan sitten olivat kaikki. Siis jos vain tunnistaa kasvojen perusteella kuka kukakin on. Minä istuin alkuiltaa Hotel Mercuressa Mike Petersin kanssa. Kun siitä lähdin, meni ohi Mike Mignola (juuri niitä toista tuntia jonotettavia). Ovelle päästäkseni piti ohittaa Mezieres, joka keskusteli Bilalin kanssa.

Minulla jäivät nuo iltariennot väliin, kun perjantaina tiesin, että halusin heti lauantai-aamuna ensimmäiseksi koittaa jonotella sitä Janryä (kuten siis kävi ilmi, täysin turhaan). Lauantaina sitten iski se lumipyry - "Suomi saapui Angoulemeen" - eikä kulkuyhteyksistä majapaikkoihin kaupungin ulkopuolelle ollut mitään tietoa. Minä asuin samassa perheessä parin ranskalaisvieraan kanssa ja ne olivat niin ystävällisiä, että oikein varta vasten soittivat minulle illalla (vieläpä englantia puhuen, joten se siitä ranskalaisten töykeydestä!), että autot eivät kulje, mutta jos haluat, niin me voidaan tulla sinut hakemaan nyt. Se oli niin ystävällinen tarjous, että piti se siinä sitten ottaa vastaan ja jättää pitkä ilta Chat Noirissa väliin...

Niin ja kyllä minä sitten sen Pikku Pikon piirtäjänkin sain lopulta yhytettyä, vaikka koko päivä siihen meni. Eksoottisena suomalaisena piirtäjänä pääsin haastattelemaan Janrya tovin Dupuis-kustantamon kaksikerros-bussiin, joka oli varattu journalistien ja piirtäjien kohtauspaikaksi. Säästän pidemmän version tarinasta Sarjainfon Keräilijän tunnustuksiin...
Festarien keräilysaldoksi kertyi seuraavat nimikirjoitukset ja pienet omistuspiirrokset: Janry (Pikku Piko), Derib+Job (Yakari), Tibet (Chick Bill), Loustal, Mattotti, Ralf König, Bercovici (Valkeat Sisaret), Mike Peters (Mother Goose and Grimm) ja Walt (Skrahilparin toisen polven piirtäjä). Originaalisivut ostin Khena ja Skrahilpari -albumista Kaksoiskuiden manner ja Francis+Tillieuxin vanhasta Non Stop -sarjasta Hyvä naapuri. (Edellinen asiakas sai napattua juuri nenäni edestä kauniin Sy Barryn Mustanaamio-stripin 70-luvulta. Auuuugh!!)
Kirjaostoksia kertyi kieltä osaamattomalle vain vähän, otin kokoelman Sergio Toppin kuvituksia ja upean uuden laitoksen vanhoja Polly and Her Pals -sunnuntaisivuja. Niin ja Pariisista löytyi vielä 40 eurolla Chris Waren Acme Novelty Datebook!

Koska Helsingin festareille saadaan ammattilaisille navettes?

Timo Ronkainen

 • professionaali amatööri, sarjakuvaneuvos
 • Toimittaja
 • *
 • Viestejä: 19 265
 • "Ja rangaistus on greippi!"
Re: Angouléme 2006
« Vastaus #54 : 05.02.2006 klo 22:19:24 »
Ankuleeme tuntuu olleen tänä vuonna enemmän kemiä kun kemi itte.  ;D
Anonima Fumettin kuvaaja Guido Vogliotti on kuvannut muun muassa pitkähkön palan suomalaisten näyttelyä:
http://www.afnews.info/deposito/foto/angouleme2006vogliotti/imagepages/image85.htm

Kaikki ed.mainitun kuvaajan angouleme-kuvat kätevinä peukalonkynsinä:
http://www.afnews.info/deposito/foto/angouleme2006vogliotti/index.htm
Timo
« Viimeksi muokattu: 07.02.2006 klo 16:12:24 kirjoittanut Timo Ronkainen »

VesaK

 • Jäsen
 • Viestejä: 15 556
 • Kuka mitä häh?
Re: Angouléme 2006
« Vastaus #55 : 07.02.2006 klo 13:58:15 »
Ei Hesan festari mitn navettesia tarvii, onhan meillä Jyrki!

"Kuolleena rapuissa" -performance? Mitä sää Outi höpjäät! Ihan elossaolevana siellä oli tarkoitus öristä, näyttää mallia ulkomaalaisille että näin meillä. Eivät sitten turhia hätkähtele kun tulevat Kemiin tahi Hellsinkiin.

No niin, nyt on etusivun kolumni-osastossa muutama kuvatus lisää Angguleemin lumisista tunnelmista.
http://www.kvaak.fi/naytajuttu.php?articleID=582
« Viimeksi muokattu: 07.02.2006 klo 19:52:44 kirjoittanut VesaK »
“Like millions of Americans, I grew up with ‘Peanuts.’ But I never outgrew it.”
- Barack Obama

Outi

 • Sarjakuvafestariassari
 • Jäsen
 • Viestejä: 426
Re: Angouléme 2006
« Vastaus #56 : 23.02.2006 klo 14:11:28 »
(Eli siis toisin kuin muut, minä olin jonottamassa nimikirjoituksia vanhoilta mainstream-piirtäjiltä).

Jos ken yhtään valtavirtaisempia piirtäjiä haluaa päästä tapaamaan, niin tungos on aivan mahdoton. Kuulemma lauantaina oli väkeä puolta vähemmän kuin viimeksi, mutta ei se silti tarkoittanut, että siellä olisi päässyt minnekään liikkumaan: väkijoukossa eteneminen oli hyvin vaivalloista.
Piirtäjien signeerauksiin piti näköjään jonottaa keskimäärin puolitoista tuntia. Isojen kustantajien staroilla sekään ei riittänyt

Totta, nimmarinmetsästäjille Angoulême on aika hikinen paikka. Todeta kuitenkin täytyy, että tänä vuonna porukkaa oli tosi vähän, kaikesta tungoksesta huolimatta, ja mahdollisuudet olivat paremmat. Ville Rannankin nimmarin sai ihan jonottamatta Dargaud'n tiskiltä!  :)

Omat piirroksenhakuni ovat aina typistyneet muun ohjelman liiallisuuteen joten tänäkin vuonna mukaan tarttui vain Joann Sfar jota tarvitsi jonottaa vain toista tuntia - koska hänellä oli niin paljon eri aikoja. Dargaud'lla jononhallinnat ja muut hässäkät hoidettiin mallikkaasti eli turhaan jonotusta ei ollut.

Ainut toinen A:n nimmarini on vuosien takaa: Jaques Martin jonka kuivia mutta ah, niin häkellyttäviä Alix-seikkailuja pienenä luin. Nimesin koiranpentunikin Alixin tarinoiden mukaan: Lidia, Enak ja Caesar. (Siis spanieli jonka nimi on Caesar!?!). Martin-vanhus istui siinä vieressä ilman jonoa niin pakkohan sinne oli mennä. Mutta sen uusi nuori nätti avustaja/piirtäjäpoika piirsikin sen kuvan. Ah, voi!
We all need an Alan Rickman to read Shakespeare sonnets to us every night

VesaK

 • Jäsen
 • Viestejä: 15 556
 • Kuka mitä häh?
Re: Angouléme 2006
« Vastaus #57 : 23.02.2006 klo 14:32:48 »
Vincentin piirtäjä Gradimir Smudja oli äärimmäisen mukava mies, taitava - ja todella nopea piirtäjä! Vesiväritti vielä decicaattipiirrokset! Sitkeydellä saattoi saada kuvan tai nimmarin vaikka mihin: Oheisessa kuvassa Mike Mignola signeeraa (ilmeisesti) Hellboxin.

“Like millions of Americans, I grew up with ‘Peanuts.’ But I never outgrew it.”
- Barack Obama

terhie

 • Vieras
Re: Angouléme 2006
« Vastaus #58 : 12.03.2006 klo 00:46:15 »
Löysin sattumalta  tämän kuvaraportin:
http://andybleck.com/scroll_cf_2006.01_angoul.html

Piirtäjä oli kuulemma melkoinen kiertopalkinto, muttei siinä klassisimmassa merkityksessä.

tertsi

 • Vieras
Re: Angouléme 2006
« Vastaus #59 : 12.03.2006 klo 10:57:00 »
Löysin sattumalta  tämän kuvaraportin:
http://andybleck.com/scroll_cf_2006.01_angoul.html

Piirtäjä oli kuulemma melkoinen kiertopalkinto, muttei siinä klassisimmassa merkityksessä.

Huh, huh!!! Onpas komeita kuvia!
Informatiivisia, rentoja, kompakteja.
Ilmeisesti nuo on tehty ilman minkäänlaista lyikkäriluonnostelua, suoraan huopiksella.
Ihailtavaa perspektiivin hallintaa ja sommittelua.

Noista kuvista jopa näkee, miltä paikan päällä on oikeasti näyttänyt. Eli ei siis pelkkiä fiilistelykuvia.

Piirtäjä on jopa jäljentänyt ilmeikkäästi "Katja Tukenaisen" sarjakuvia piirrokseensa.

Kiitoksia, tämä oli viikon taidepaukku!