Kirjoittaja Aihe: Angoulémen sarjakuvafestivaali  (Luettu 53805 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

VesaK

 • Jäsen
 • Viestejä: 15 556
 • Kuka mitä häh?
Angoulémen sarjakuvafestivaali
« : 22.11.2005 klo 14:15:13 »
Mignola on kutsuttu 26. - 29.1.2006 järjestettäville festivaaleille. Angoulémessä hän puhuu kyllä äidinkieltään, että älkää huolehtiko...

Lainaus
L’auteur de Hellboy sera l’un des invités des Rencontres internationales du Festival, en janvier prochain.
Qu’éprouvez-vous à la perspective de participer au Festival international de la bande dessinée en janvier 2006 ?
Mike Mignola : Je suis flatté d’être invité au Festival d’Angoulême. Cela me donne à penser que je fais quelque chose d’intéressant. J’apprécie cela.

Suomex suurinpiirtein: "Hellboyn luoja on kutsuttu "Kansainväliset tapaamiset" osastoon. Miltäs nyt tuntuu?"
MM: "Onpas hianoo olla kutsuttu Angoulemen festeille. Kai mun työt sitte kiinnostaa immeisii. Kyl mää tulen mieluust."
« Viimeksi muokattu: 14.10.2006 klo 15:17:06 kirjoittanut Veli Loponen »
“Like millions of Americans, I grew up with ‘Peanuts.’ But I never outgrew it.”
- Barack Obama

Jyrki Vainio

 • Mielikuvittelija
 • Jäsen
 • Viestejä: 1 612
 • Kvaak!
Re: Mike Mignola Angoulémeen 2006
« Vastaus #1 : 22.11.2005 klo 15:28:22 »
Mignola on kutsuttu 26. - 29.1.2006 järjestettäville festivaaleille. Angoulémessä hän puhuu kyllä äidinkieltään, että älkää huolehtiko...

Hmm... Näin Mignolan San Diegon festivaaleilla 1999. Silloin jo Hellboy oli ainakin sarjisoriginaalikeräilijöiden kiihkeästi fanittama kohde: kaikki kovat keräilijät olivat hankkineet itselleen myyntipöydän ja oikeuden kierrellä salissa "tavaroitaan asettelemassa" jo edellisenä iltana. Käytännössä tämä tarkoitti, että he kävivät tsekkaamassa, kenelle oli tulossa myyntiin mitäkin ja minne suunnistaa taalojen kanssa ensimmäisenä aamulla. Sinä vuonna se oli Mignolan pöytä, kun tiedettiin, että hän jostain syystä haluaa myydän sivunsa "käypää hintaa" halvemmalla. Niinpä kaikki Hellboy-sivut revittiin Mignolan käsistä jo aamutuimaan.
Liekö sitten tämä hysteria syynä vai mikä, mutta jotenkin Mignola tuntui koko festaritouhusta jotenkin vaivautuneelta. Kävin siellä sitten myöhemmin minäkin jonkun Hellboy-kirjan nimmaroituttamassa, mutta ei se mitään halunnut jutella, oli hiljaisen ja sulkeutuneen oloinen.
Olisiko Angoulemessa sitten toisin? Ei kai tuo supersankaritouhu Ranskassa ainakaan yleensä niin paljon sytytä? Vai onko staroilla sielläkin vientiä?
(Miten esim. kävi kun siellä joskus oli Todd McFarlane?)

VesaK

 • Jäsen
 • Viestejä: 15 556
 • Kuka mitä häh?
Re: Mike Mignola Angoulémeen 2006
« Vastaus #2 : 22.11.2005 klo 15:45:24 »
No en kylllä usko että Mignolaa ahistaa Angouleemissä juurikaan. Ei ainakaan Chris Claremontia ahistanut, juuri ketään jaksanut ees kiinnostaa että se kalifornianpuudelikin oli siellä. Don Rosalla oli kyllä hirmeet jonot, yllätys yllätys...
Niiin, juttuhan on se, että Anggulinnaan tulee joka vuosi ä baut 1000 sarjakuvantekijää, mutta enemmistö istuu vain määrättynä aikana kustantajansa tiskillä ja sutii omistuspiirroksia, osallistumatta sen kummemmin ohjelmaan. Parhaat tyypit tulee sitten vielä illalla ja yöllä notkumaan Hotel Mercuren aulabaariin. Siellä saattaa keskustelukin onnistua, jos ei hapen loppuminen haitttaa.
“Like millions of Americans, I grew up with ‘Peanuts.’ But I never outgrew it.”
- Barack Obama

Jyrki Vainio

 • Mielikuvittelija
 • Jäsen
 • Viestejä: 1 612
 • Kvaak!
Re: Mike Mignola Angoulémeen 2006
« Vastaus #3 : 23.11.2005 klo 12:20:58 »
Niiin, juttuhan on se, että Anggulinnaan tulee joka vuosi ä baut 1000 sarjakuvantekijää, mutta enemmistö istuu vain määrättynä aikana kustantajansa tiskillä ja sutii omistuspiirroksia, osallistumatta sen kummemmin ohjelmaan.

Älä kysy miten tai miksi, mutta jotenkin minä päädyin Angoulemen festareille 1996 ammattipiirtäjäksi rekisteröityneenä, vaikka olinkin vasta lukulomaa odotteleva abiturientti.
Kiertelin siellä sitten se pramea "auteur" muovilätkä takissa. Eräs pikkupoika kiersi pöydästä pöytään pyytämässä kaikilta piirtäjiltä nimmaria vihkoonsa. Minä olin yhdellä tiskillä sen takana ja kun se sitten kääntyi ympäri, se ensimmäisenä näki minun piirtäjälätkäni. Näki, että se selvästi pysähtyi: oho, tuossakin on piirtäjä. Mutta sitten se kohotti katsettaan, tuijotti minua arvioivasti hetken - ja jatkoi sitten matkaansa.
Aaargh! Siinä oli NIIN lähellä, ettenkö olisi minäkin päässyt jakamaan ensimmäistä nimmariani sarjakuvarestareilla! Mutta ei... ei kelvannut nirsoille ranskalaisille!  ::)

(Kun itsekin lähinnä vietin festareita vain nimmareita keräillen - siinä missä kaikki muut paikalla olleet suomalaiset yrittivät ansaita elantoaan ja myydä sarjakuvia - se sai ainakin Kati Kovacsin luonnehtimaan toimintaani kovaäänisellä toteamuksella: "HULLU!!")  :D

roju

 • sarjispelle
 • Jäsen
 • Viestejä: 1 738
Finnairilla Angoulemeen 149 €
« Vastaus #4 : 13.12.2005 klo 12:26:46 »
Finskillä on tarjous Pariisiin eestaas 149 €. Se on noin satasen vähemmän kuin normaalihinta. Myyntiaika on 18.12. asti, matkustusaika 9.1.-5.2. Angoulemen festivaali 26.-29.1. eli tammikuun vika vkl niinkuin aina.

Majoitus on sitten toinen juttu.
Muista poika, että tämän päivän kapinallinen on huomispäivän pieru.

VesaK

 • Jäsen
 • Viestejä: 15 556
 • Kuka mitä häh?
Angoulémen International-vieraat 2006
« Vastaus #5 : 03.01.2006 klo 11:30:53 »
THURSDAY, JANUARY 26TH

• 4.30 PM : MIDNIGHT SUN IN FINLAND with Ville Ranta, Marko Türunen, etc.

FRIDAY, JANUARY 27TH

• 12.30 AM : DUPUY & BERBERIAN (France)
• 2.30 PM : ABOUT WOLINSKI
• 4.30 PM : JEFFREY BROWN (US), FREDERIC POINCELET (France) and JIMMY BEAULIEU
• 6.30 PM : CHANTAL MONTELLIER (France)
• 8.00 PM : JIM LEE (US)

SATURDAY, JANUARY 28TH

• 10.30 AM : MATTI HAGELBERG & KATI KOVACS
• 12.30 AM : RALF KÖNIG (GERMANY)
• 2.30 PM : ENKI BILAL (France)
• 4.30 PM : MIKE PETERS (US)
• 6.30 PM : MIKE MIGNOLA (US)
• 8.30 PM : HELLBOY PROJECTION

SUNDAY, JANUARY 29TH

• 10.30 AM : BEN KATCHOR (US)
• 2.00 PM : ABOUT THE NEW « GRAND PRIX »

COORDINATED BY BENOIT MOUCHART
PRODUCED BY THE INTERNATIONAL COMICS FESTIVAL
IN PARTNERSHIP WITH THE CENTRES E. LECLERC

“Like millions of Americans, I grew up with ‘Peanuts.’ But I never outgrew it.”
- Barack Obama

roju

 • sarjispelle
 • Jäsen
 • Viestejä: 1 738
Rojun ultimate Pariisiguide 2006!
« Vastaus #6 : 21.01.2006 klo 17:03:27 »
En nyt löytänyt mistään sitä ketjua missä oli ulkomaan kauppoja eikä oo aikaa alkaa etsiä. Siirtäköön ylläpito tämän viestin sopivampaan ketjuun harkintansa mukaan.

Yleistä:

Nyt on ollut lämmintä, mutta jonkun säätiedotuksen mukaan pohjoismaiden kylmä rintama ois tulossa tänne ensi viikolla, joten ottakaa lämmintä mukaan. Täällä kun on kylmä joka paikassa, sisällä ja ulkona, kosteus tekee sen. Ja sateenvarjo, Angoulemessa sää vaihtelee vartin välien Atlantin läheisyydestä johtuen.

Yleensä ottaen musta tuntuu että ranskalaiset puhuu enemmän englantia nykyään kuin vaikka 10 vuotta sitten. Muutenkin meno on muuttunut vähän rennommaksi.

Jos haluaa helpotusta ranskalaisten palveluammattilaisten töykeyteen, kannattaa olla kohtelias. Kyse on niistä kuuluisista kulttuurieroista: meillä arvostetaan sitä että mennään suoraan asiaan, täällä pitää tervehtiä ja kiitellä ja "vietellä". Flirtti kuulkaa toimii esmes kahviloissa, suorastaan kuuluu asiaan. Flirtiksi laskee kun katsoo silmiin ja hymyilee silleen. Äkkiä siihen tottuu. Hih.

Metrolla jos vähän enemmän matkustelee, kannattaa ostaa semmoinen kymmenen lipun nippu, tulee huomattavasti halvemmaksi kuin kertaliput. Samalla voi pyytää metrokartan. Samat liput käy myös busseissa ja näkee maisemia.

Aika hyvä verkosta ladattava pdf-opas löytyy tuolta:
http://www.timeout.com/paris/freeguide/1.html
Paitsi ravintola-asioissa minun ja heidän käsitys halvasta menee kyllä pahasti ristiin.

Tässä vielä lista ilmaisista langattomista verkoista jos jollain on kannettava mukana: http://www.hot-spot.org/points-hotspot-paris.html

Sarjakuvamenot:

Laitoin nämä kortteleittain, Pariisi on hyvä kaupunki kävellä. Jokainen kortteli on erilainen ja usein vallan muuta kuin korkokenkiä ja hanuria.

Tämän hetken kehutuin näyttely on Les dessins pointus, mukana mm. Glen Baxter, David Shrigley, Killoffer, Poincelet ym. 
Halle St.Pierre 2 rue Ronsard M Barbes-Rocherchouart (18s)
http://www.hallesaintpierre.org/ Museossa lisäksi art bruttia, mukava kahvila ja hyvä kirjakauppa, jossa mm. paljon taidekirjoja lapsille.

Siinä vieressä on Art's Factory http://arts.factory.free.fr/
18 rue de l'Orsel (18s)
Pienkustanteita ja alaa liippaavia näyttelyitä. Joku huhu kertoi että olisi Willemin näyttely seuraavaksi. Paikka menee lopullisesti sulki maaliskuussa, kandee käydä kattomassa nyt. Mukava omistajapariskunta haluaa keskittyä kuvitusagentuuriinsa Superetteen http://www.lasuperette.com/
Ameliestakin tutulla Montmartrella on nykyään aika paljon turisteja, mutta mukavan hämäriä baarejakin vielä löytyy. Ainakin Sancerre (35, r des Abbesses) oli ennen maailmanaikaan sellainen. Sen sijaan Place Du Tertre on helvetti maan päällä. Siksi sinne Pariisissa viedäänkin amerikkalaiset turistit. Ovatpahan pois kunnon ihmisten jaloista.   

Martin Tom Dieckin originaaleja on esillä 2.2. alkaen.
Galleria-kirjakauppa Imagigraphe, 84, rue Oberkampf (11s) M Parmentier 
Alueella paljon mukavia baareja, esmes Cafe Cannibale 93 rue Jean-Pierre Timbaud, Cafe Charbon 109 rue Oberkampf.

Matti ja Katja ovat esillä Suomi-Instituutissa
http://www.institut-finlandais.asso.fr/
60, rue des Ecoles (5s) M St.Michel, Odeon, Cluny-La Sorbonne
Korttelissa on paljon sarjakuvakauppoja:

Un Regard Moderne
10 rue Git de Coeur (6s)
M St Michel
-laaja valikoima myös englanninkielisiä kirjoja, mutta ennenkaikkea outoja graafisia pienkustanteita, kulttiromaaneja, taidekirjoja ympäri maailman, paljon mitä ei mistään muualta löydä. Aina joku myös joku näyttely.

Siinä vastapäätä on muuten mainio halpa (27-33 €) hotelli Derhy (rue Hirondelle). Siisti, hiljainen, lämmin ja mukana aamiainen. Pariisissa on tuota kalliimpia retkeilymajojakin.

Samalla reissulla kannattaa käydä Boulinierissa 20, bd St.Michel (6s),
käytettyjä levyjä  ja sarjakuvia kolmessa kerroksessa

Jonkin verran piirustustarvikkeita löytyy Gibert Jeunen alakerrasta, heti siinä Place St.Michelillä.

Mainstreamimpia sarjakuvakauppoja ovat Album 1 ja 2, sijaitsevat samoilla kulmilla em. kanssa. Omat liikkeensä mangalle,supersankareille, keräilykamalle jne. Liikkeitä on niin monta että katsokaa itse osoitteet kiinnostuksen kohteenne mukaan http://www.album.fr/librairies/librairies.htm

Kaupungin paras taiteilijatarvikeliikeketju on Crea. Yksi iso liike löytyy läheltä Montparnassen asemaa, 55, rue St.Placide (6s) M St Placide, mutta Montparnassen asemalta kävelee sinne viidessä minuutissa.
Muut liikkeet ym: http://www.crea.tm.fr/

Kirjakauppa-galleria Monte-en-l'air
6 rue des Panoyaux (20s) M Menilmontant
Marko Turusen näyttely alkaa 2.2. sitä ennenkin näytteillä paljon originaaleja ja ennenkaikkea loistavia kirjoja, vain hyvällä maulla valittuja. Omistaja on aivan erityisen mukava, oli ennen Assoilla töissä, sanokaa terveisiä.
Sitäpaitsi ihan vieressä on paljon kivoja baareja, esim. Soleil - demi 2 euroa ja Caroline Suryn seinämaalaukset - sekä paljon halpoja etnisiä ruokapaikkoja, etenkin Bellevilleen päin mennessä. Tämä on Pariisin Kallio! Niille joille hienostelupariisi ei sovi. Bellevillen puistosta on muuten upea näkymä koko kaupugin yli, voi vaikka mennä sinne syömään eväitä.

Jos matka käy Centre Pompidouhun, kandee tsekkaan myös Superheros (175 r St.Martin M Rambuteau tai Halles/Chatelet)
Nimestä huolimatta siellä on lähinnä hyvällä maulla valitusti artsumpaa sarjakuvaa, jonkin verran vanhoja löytöjä, hienoja serigrafioita ja englanninkielinen parhaimmistoa. Viereseillä rue Quincampoixilla on kaksi kivaa baaria, Art Brut ja toinen jonka nimeä en muista, siellä kadun eteläpäässä semmonen värikäs basaari.

Ei-sarjakuvaan liittyvää:

Jos shoppailuinto iskee vielä yöllä, Champs-Elyseen kaupat ovat auki puoleenyöhön. Siellä on mm. FNAC ja Virgin Megastore sekä ketjuvaatekauppoja. M Franklin Roosevelt (8s). Sinne voi mennä myös sen jälkeen kun on käynyt Palais de Tokyossa 13 av President Wilson (16s), joka on nykytaide- ja muotoilumuseo/tapahtumakeskus, milloin mitäkin ja auki puoleenyöhön + kiva kahvila. www.palaisdetokyo.com

Muji löytyy ainakin Halleilta ja Maraisista (mun kotikaupunginosa) 47 rue Francs Bourgeois (4s). Alue on täynnä *ihania* putiikkeja muutenkin, löytyy myös muutama kauppa jotka myyvät designer-vaatteita halvalla, esim. näytöksissä olleita tai edellistä sesonkia. Nälkä lähtee L'As de Falafelissa 34 rue des Rosiers ja jano Pick Clopsissa 16 rue Vieille de Temple .

Ällistyttävät muotiluomukset löytyvät rue St.Honorelta. Siellä on myös designkauppa Colette 213 rue St.Honoré. Tätä voi kävellä Halleilta aina Place Vendomelle asti ja havainnoida miten pitkäksi voi aika tulla, jos on rikas.

Vinkeistä perusturistikohteista parhaat ovat Eiffeltorni (mutta aina joutuu jonottaan) ja katakombit. Puistot on kanssa ihania. Sacre Coeur on kamala ja rakennettu kommunardien verelle! Notre Damessa en ole käynyt mutta sitä on kehuttu.

Metrolipun hinnalla maailman ympäri:
Kauko-Itä löytyy Port de Choisysta (13s). Esmes vinkeitä sakelaseja joiden pohjassa näkyy nakunaisia kun niisä on juomaa, hienoja paperilohikäärmeitä ja miljoona muuta hassua kiinakamaa.
Afrikka löytyy Barbesilta, siitä Halle St.Pierrestä itään (18s). Jossain siellä on kanssa nonstop-Bollywoodelokuvateatteri. Ja iso Virgin megastore, yrittävät siistiä korttelia.
Intia on pienempi, yksi kauppakuja Passage Brady (10s). Erittäin halpoja lounaita! Tyyliin 3-4 euroa (oli ainakin vielä viimeksi). Lisäksi basaareja joissa posliinisia hindujumalia yms.
Bellevillestä löytyy kaikki tämä samasta kaupunginosasta mutta ripoteltuna laajemmalle alueelle. Ja ehkä Pariisin paras baari, Zorba! Tai oikeastaan se on vain reikä seinässä. 137 rue Faubourg du Temple, Bellevillen metroasemalta alas n. 100 metriä. Vastapäätä on hämmentävä jättiäinen ja HYVÄ kiinalainen ravintola Le President (120-124 rue du faubourg du Temple). Täällä näkee usein kiinalaisia hääseurueita laulamassa karaokea jne.
Amerikka on latinalaiskortteleissa. Pariisissa turisteihin ei onneksi törmää sattumalta, kun ne on kaikki niissä tietyissä paikoissa. :)

Pariisissa on ihania rähjäisiä pikkukulmia löydettäväksi, tuulimyllyjä, viiniköynnöksiä ja kylätunnelmaa Butte Montmartrella, huviloita Bellevillessä, roomalainen sirkus latinalaiskortteleissa, loistavia kirppareita...   

Lisäksi vastoin yleistä luuloa täällä menee valtavasti elokuvia alkukiellellä koko ajan. Lisäksi leffassa voi käydä halvalla, pikkuteattereissa, tiettyinä päivinä ja tiettyihin aikoihin.

Edit: LISÄYS: Will Eisner-näyttely Pariisissa, Luonnoksia ja originaaleja viimeisestä kirjasta, myös julkaisemattomia sivuja. 3. arrondismentin kaupungintalo (La Mairie), 2, rue Eugene Spuller M Temple. Avajaiset ti 24.1.

Monte-en-l'airissa Markon lisäksi Joann Sfarin Pascin-originaaleja. Kuulemma viimeinen näyttely ever, mies on alkanut piirtää pelkästään suoraan luonnoskirjaan ja niistä ei oikein voi koota näyttelyitä kaiken maailman käpälöitäväksi. Pascin on muuten maailman paras eroottinen sarjakuva.

Lsäksi joku Zep-näyttely on jossain lastenpuistossa, mutta sitä ei kukaan halua nähdä, eihän?
« Viimeksi muokattu: 22.01.2006 klo 13:13:46 kirjoittanut roju »
Muista poika, että tämän päivän kapinallinen on huomispäivän pieru.

roju

 • sarjispelle
 • Jäsen
 • Viestejä: 1 738
Re: Mike Mignola Angoulémeen 2006
« Vastaus #7 : 23.01.2006 klo 15:31:55 »
Joop, loppuviikoksi lupaavat tuulta Siperiasta. Tänne saapuessaan tuo kolea henkäys on leppynyt arviolta -10 C:een. Eli ottakaas huivit ja tumput mukaan.
Muista poika, että tämän päivän kapinallinen on huomispäivän pieru.

keijoahlqvist

 • Sarjakuvaneuvos
 • Jäsen
 • Viestejä: 3 553
 • -
Re: Mike Mignola Angoulémeen 2006
« Vastaus #8 : 23.01.2006 klo 22:22:55 »
olis reilua henkilökunnalta nimetä tämä ketju uudestaan angouleme 2006

roju

 • sarjispelle
 • Jäsen
 • Viestejä: 1 738
Re: Angouléme 2006
« Vastaus #9 : 25.01.2006 klo 10:00:55 »
Markon näyttely olikin auki jo eilen. Ehkä Martin Tom Dieckinkin on. Ja tosiaan, kandee käydä kirjakaupassa Pariisissa, paitsi että ne on hienoja valikoimineen ja näyttelyineen niin siksi kun monet kustantajat boikotoi A:ea tänä vuonna. Varsinkin nuo pienemmät.
Muista poika, että tämän päivän kapinallinen on huomispäivän pieru.

VesaK

 • Jäsen
 • Viestejä: 15 556
 • Kuka mitä häh?
Re: Angouléme 2006
« Vastaus #10 : 26.01.2006 klo 10:33:34 »
Okei, paikalla ollaan. Juna toi suoraan lentoasemalta Angguleemiin, no problemos. Bed&Breakfast-majoittajat ovat yleisesti kehuttuja, kaikki tyytyvaisia tahan asti. Teltat ja muut ovat hieman eri paikoilla kuin aiemmin, mutta toisaalta helpommin loydettavissa. Bisnestahan tama on, esim. Dupuis on sijoittanut Angoulemen-osastoonsa vaatimattomat 200.000 euroa...
“Like millions of Americans, I grew up with ‘Peanuts.’ But I never outgrew it.”
- Barack Obama

VesaK

 • Jäsen
 • Viestejä: 15 556
 • Kuka mitä häh?
Re: Angouléme 2006
« Vastaus #11 : 27.01.2006 klo 19:29:56 »
Hommat etenevat. Mike Mignola sanoi etta tulee mielellaan Helsingin festeille, vaan ei ehdi viela syksylla 2006. Vieraita haetaan ahkerasti. Hirveesti sarjakuvia, liian vahan kanto- ja rahavaraa. Ville Rantaa juhlitaan ja syystakin. 
“Like millions of Americans, I grew up with ‘Peanuts.’ But I never outgrew it.”
- Barack Obama

tertsi

 • Vieras
Re: Angouléme 2006
« Vastaus #12 : 27.01.2006 klo 19:41:16 »
Bed&Breakfast-majoittajat ovat yleisesti kehuttuja, kaikki tyytyvaisia tahan asti.

Mä mailailin tuossa syksyllä yhden tyypin kanssa, jolla on jonkinsortin linna tai kartano tai joku vastaava n. 5 km Angoulemestä johonkin suuntaan. Se sanoi, että sillä on tuttu nainen , joka vuokraa huonetta festareilla ihan Angoulemen keskustassa. Tämä tyyppi ei voinut majoittaa mua linnaansa/kartanoonsa, koska eräs ranskalainen iso kustantaja oli varannut sen kokonaan omalle porukalleen.

No, tämä Angoulemen nainen sairastui tai jotain, eikä voinutkaan vuokrata huonettaan Angoulemessä minulle. Siitäpä tämä linnan/kartanon (tai no, hotellin) omistaja pahoitti mielensä ja tarjoutui tekemään pieniä huonejärjestelyjä ja majoittamaan mut luonaan olevan kustantajaporukan sekaan. No, mä en nyt sitten kuitenkaan lähtenyt sinne Angoulemeen, kun tuo Wolinski ei niin innosta.

Olisihan se ollut kiva levitellä "puolihuolimattomasti" omia originaalejaan aamiaishuoneessa...
Ne olis kuitenkin varmaan vaan nauraneet...


Että semmoinen tarina   ;)


EDIT: Valkkaisivat Hermannin vuoden 2007 pressaksi, niin olisi hyvä syy lähteä.
« Viimeksi muokattu: 27.01.2006 klo 19:45:05 kirjoittanut tertsi »

Kananjalka

 • Jäsen
 • Viestejä: 176
 • Shhh, hiljaa, kiitos.
Re: Angouléme 2006
« Vastaus #13 : 27.01.2006 klo 22:16:45 »
Kukas ehti katsoa tuoreet tämänpäivän uutiset?
Siinä oli Angoulemestä ja suomalaisista piirtäjistä. Kati Kovacia haastateltiin ja Ville Rantaa myös. Sattuiko kukaan näkemään?
"Haluaisin keksiä sellaisen aineen tai koneen, jonka tuhovoima olisi niin hirvittävä, että ihmiseltä menisi ainiaaksi kaikki sotimishalut."

mari

 • Jäsen
 • Viestejä: 513
Re: Angouléme 2006
« Vastaus #14 : 27.01.2006 klo 22:37:28 »
ihan kiva juttu oli uutisissa... sen näkee myös netistä eli täältä http://www.yle.fi/yle24/videosali/