Kirjoittaja Aihe: Spider-Man - Hämähäkkimies *SPOILER*  (Luettu 439842 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

X-men

 • Jäsen
 • Viestejä: 13 984
 • Comics costs too much, damned!!!
Vs: Spider-Man - Hämähäkkimies *SPOILER*
« Vastaus #765 : 26.09.2020 klo 19:29:51 »
Tästä sitten mennään vähin äänin taas Daily Bugleen, ja jossain vaiheessa putoaa myös Mockingbird, jota en silmäillen edes huomannut.

No Mockingbirdillä oli omat hommansa ja Hämiksellä omansa ja molemmat oli kiireisiä omissa hommissaan joten ei MBtä kovin paljoa näkynyt ennenkuin palattiin wanhaan Peter ja MJ yhdessä.
There Are Too Many Comics Which Don't Get Published Here.

Jukka Laine

 • Ylläpitäjä
 • ****
 • Viestejä: 37 171
Vs: Spider-Man - Hämähäkkimies *SPOILER*
« Vastaus #766 : 19.10.2020 klo 23:47:11 »
Sandmanille eli Hiekkamiehelle piti aloittaa 80-luvulla oma lehti, silloin kun hän muuttui sankariksi. Ilmeisesti DC:llä ei ideaan suhtauduttu suopeasti.

Neil Gaimanin Sandmania ei silloin vielä ollut, ja aikaisemmilla samannimisillä ei ollut enää omia seikkailujaan. Ilmeisesti tästä syystä Infinity Inciin luotiin uusi Sandman noihin aikoihin.

TOSA

 • Jäsen
 • Viestejä: 641
Vs: Spider-Man - Hämähäkkimies *SPOILER*
« Vastaus #767 : 20.10.2020 klo 12:55:09 »
2013 olen viimeksi lukenut Spider-man/Hämähäkkimies ja siitä lähtien lehdet vain hyllyyn odottamaan oikeaa hetkeä. Päätin nyt viimeinkin korjata tilanteen perusteellisesti. Kävin poimimassa kronologisen lukulistan joltain jenkkiläiseltä sivustolta ja sitä noudattaen olisi tarkoitus lukea hämiksiä.

Aloitin lukemisen The Amazing Spider-Man essentiaaleista 1-4 (sisältäen suomeksi julkaistut 60/70-luvun ihmesarjojen hämmästyttävä hämähäkki tarinat, Marvel 8,10/90, sarjakirjat 98 ja 103, Hämähäkkimies spesiaalit 1,2/91 ja 1/92, seittiklassikot, Tilaajalahja 1993). Seuraavaksi luin Marvel team-up essentiaalit 1-2 ja Ihmesarja pokkarit 1 (sisältää Marvel 7-9/88 tarinat),4,7 ja 10 (sisältää spesiaali 2/96 tarinat). Sitten vielä Hämiksen nuoruus spesiaalit 1/97-4/98 jotka aukesivat nyt ihan eri tavalla kun oli lukenut ne tarinat joiden väliin nämä sisältyivät. Sitten viimeinkin sai aloittaa itse Hämähäkkimies lehden josta numerot 1-10/80 luettuna.

Olihan nämä tarinat ihan mukava lukea oikeassa järjestyksessä. Tuon kronologisen listauksen mukaan tällä hetkellä välistä jäi lukematta vain amazing fantasy 16-18, Untold Tales of Spider-Man Strange Encounters #1, Untold Tales of Spider-Man Annual #1997, Tales to astonish 57 (pitäisi löytää ant-man essentiaali), Giant-Size Spider-Man #1 (pitäisi löytää spider-man essential 6), Giant-Size Spider-Man #3, Giant-Size Spider-Man #5 (pitäisi löytää spider-man essential 7), Amazing Spider-Man #153 (essential 7) ja Amazing Spider-Man Annual #10 (essential 7).

Nyt saisi jatkaa ihmesarjasta 11 Spectacular Spider-Man tarinoilla ja hämiksen vuosikerralla 1981. Huomaan jo kuitenkin nyt että kronologisen järjestyksen noudattaminen alkaa menemään hankalaksi kun ei vain hyllyssä ole kaikkia tarvittavia. Spectacular Spider-Man essentiaali 2,4,5, marvel-team up essentiaalit 3,4 ja muutama  amazing spider-man essentiaali ainakin pitäisi vielä löytää. Sitten muita kokoelmia täydennykseksi.

Olihan näissä tarinoissa melko paljon samojen pahisten kierrätystä, may-tädin sairastelua, Peterin voimat vievää flunssaa, pähkäilyä naisystävistä Betty, Liz, Gwen, Mary Jane sekä yhdentekeviä numeron tai kaksi esiintyviä pahiksia. Samalla sain kuitenkin jonkin verran uutta tietoa joten oli kannatavaa lukea järjestyksessä. Aika käyttäytyy näissä tarinoissa kyllä merkillisesti. Peterin elämässä tuntuu menevän pari päivää kun pahis on kuitenkin ehtinyt olla siinä välissä kuukausia vankilasssa/kuolleena jne. Korppikotkia ehtinyt olla jo kolme, mysteerioita kaksi ja vihreitä menninkäisiä kaksi joten suosiossa tuntuu pahiksilla olevan omia toisten henkilöllisyyksiä.

Paljon on jo luettuna parissa kuukaudessa (noin 250 numeroa yhteensä) mutta huomattavasti enemmän vielä lukematta joten urakka jatkukoon.

 
Jukka Laine

 • Ylläpitäjä
 • ****
 • Viestejä: 37 171
Vs: Spider-Man - Hämähäkkimies *SPOILER*
« Vastaus #768 : 20.10.2020 klo 23:58:11 »
Marvelin universumissa aika kulki ainakin vielä 60-luvulla reaaliaikaan. Siitä on sitten ristiriitaista tietoa milloin reaaliaika päättyi.

Twitterissä kerroin Kurt Busiekille, että Hämis sanoi vuonna 1975 että Gwen Stacyn kuolemasta on kaksi vuotta, kuten oli reaaliajassa.

Busiek muistutti että Peter oli silloin ollut kymmenen vuotta reaaliajassa collegessa, että ei ole mahdollista.

Jukka Laine

 • Ylläpitäjä
 • ****
 • Viestejä: 37 171
Vs: Spider-Man - Hämähäkkimies *SPOILER*
« Vastaus #769 : 29.10.2020 klo 19:05:38 »
Marvel Vision #26 kertoo:

Oli tarkoitus julkaista graphic novel -sarjassa albumi Spider-Man: Manhattan Project. Jim Shooter ja Alan Zelenetz kirjoittivat. Larry Lieber piirsi. Eli tussausta ja väritystä vaille.

Peter tapaa alussa naisen nimeltä Lynn, jota ei ole virallisissa julkaisuissa nähty. He menevät kihloihin. Samalla Kingpinillä menee päin helvettiä, Vanessa jättää Kingpinin, joka keskittyy purkamaan raivonsa Hämikseen. Napakymppi on apurina. Nämä saavat selville, että Hämis on Parker, ja sieppaavat Lynnin ja May-tädin. Hämis näkee omin silmin miten morsian ja täti ammutaan kuoliaaksi.

Tässä ohessa Kingpin tappaa Napakympin ja Hämis Kingpinin. Selviää että Lynn ja May ovatkin elossa, kuolema oli ollut hämäystä. Lopuksi juhlitaan häitä.

Ei sanottu, mutta oli ilmeisesti ajoitettu aikaan ennen kuin Mary Jane palasi kuvioihin. Erilainenhan Hämiksen jatko olisi ollut, jos tämä olisi julkaistu. Veikkaan että Stan Leellä oli ollut jotain sanottavaa asiaan.

X-men

 • Jäsen
 • Viestejä: 13 984
 • Comics costs too much, damned!!!
Vs: Spider-Man - Hämähäkkimies *SPOILER*
« Vastaus #770 : 29.10.2020 klo 19:40:38 »
Veikkaan että Stan Leellä oli ollut jotain sanottavaa asiaan.

"Kuulkaas poijjaat, eiköhän unohdeta tuo homma ja siirrytään eteenpäin"


Tuli luettua nuo 2099 (uusio) lehdet (koko roskan sitten kun viitsii/kun ehkä tulee täällä) ja ei ollut mitään loistoluettavaa (Doom kiduttaa Uatua (ellei Doom ollut jostakin kehittänyt kosmisia voimia niin ei pitäisi olla mitään jakoa) ja Ghost Rider oli kuin Terminator-leffasta karannut) joten 2099 on taas haudattu muutamaksi vuodeksi.
There Are Too Many Comics Which Don't Get Published Here.

Jukka Laine

 • Ylläpitäjä
 • ****
 • Viestejä: 37 171
Vs: Spider-Man - Hämähäkkimies *SPOILER*
« Vastaus #771 : 30.10.2020 klo 17:36:11 »
Peterin ja Mary Janen naimisiinmeno oli Stan Leen idea. Hän kirjoitti silloin Hämiksen sanomalehtisarjaa, ja halusi sen olevan samaan aikaan sarjakuvalehdessä. Ainakin lehdessä se tuli ihan puun takaa. Peter oli kosinut MJ:tä aikaisemminkin ja saanut pakit.
« Viimeksi muokattu: 30.10.2020 klo 17:38:01 kirjoittanut Jukka Laine »

TOSA

 • Jäsen
 • Viestejä: 641
Vs: Spider-Man - Hämähäkkimies *SPOILER*
« Vastaus #772 : 16.11.2020 klo 10:55:59 »
Kronologisessa järjestyksessä lukemisen urakka jatkunut (1962-1984). Nyt luettuna Hämähäkkimies 1/81-7/87, ihmesarja-pokkarit 11,14,16,18, taistelutoverit sekä amazing spider-man essential 10. Samalla sai eräänlaisen ympyrän suljettua kun aikoinaan aloitin hämiksen lukemisen numerosta 6/87 ja toinen kierros alkoi juuri.  Lukematta jäi tällä kerralla amazing spider-man 181-183 sekä spectacular spider-man 38-40 joita ei ole tullut suomeksi enkä ole vielä löytäyt essentiaaleja. Lukematta jäi myös paljon marvel team-up numeroja.

Täytyy kyllä sanoa että hämiksen julkaisujärjestys 1980-1986 on erikoinen. Hypitään numeroja yli ja palataan vanhempiin seikkailuihin niin että vaikka kuinka yritti lukea järjestyksessä oli välillä ihmeissään mitä nyt tapahtui. Jännä että tuo ei haitannut lukemista mitenkään silloin kun kun 10-12 vuotiaana näitä numeroja viimeksi on lukenut. Hahmojen nimet myös vaihtelevat aika reilusti pyöveli, rankaisija eli tuomari, vihreä velho eli vihreä menninkäinen, seikkailijat eli kostajat jne. Mail-manin palstakin välilä huvittavaa luettavaa kun vastaukset ei ole ihan oikeita tai jopa täysin vääriä. Hattua mail-manille siitä että kysymyksistä selvinnyt ilman googlea noinkin hyvin. Toki googlen aikana kukaan ei edes kyselisi noita tietoja joltain palstalta.

Ajatusmaailma myös hieman muuttunut kun jatkuvasti mielessään miettii että ei Peter kyllä olisi mitään hyviä kuvia tuolla seitissä riippuvalla kameralla saanut taisteluista kun taistelu etenee huoneesta toiseen jne. Myös se miksi hämis ja viholliset jatkuvasti puhuvat yksin ääneen sekä kuulevat suljetuista ikkunoista ja autoista toistensa puheet vähän hymyilyttää. Saati sitten se kuinka paljon tappelun aikana ehditään puhumaan toisilleen. No joo tämä on vain sarjakuvaa.

Hämiksen seitti haihtuu tarinasta riippuen minuuteissa, tunnissa, kahdessa tunnissa tai jos tarve on niin kestää useita tunteja. Välillä sitä ei saa revittyä millään ja välillä saa revittyä kun ei ole ehtinyt vielä kovettumaan. Symbiootin seittikin haihtuu tunnissa vaikka on elävää.

Seitin koostumuskin on välillä tarttuvaa, tyrmäävän kovaa, kylmässä laajenevaa, kimpoilevaa, nopeasti leviävää verkoksi, liitimeksi, laskuvarjoksi, patjaksi jne joten Peter saa olla kyllä tarkkana miten kovaa seittisinkojen nappeja painelee että saa haluamaansa seittiä. Edelleen vain sarjakuvaa joten turha tuota miettiä.

Vaikka näinkin kattavasti olen hämikset lukenut niin silti yksi asia jäi ihmetyttämään. Hämiksissä Peter muisteli elämänsä naisia niin joukossa oli Cissy Ironwood jota en tunnistanut ollenkaan ulkonäöltä enkä nimeltä. Google tiesi kertoa että on ollut muutamassa marvel team-up numerossa ja yhdessä spectacular spider-manissa mukana joten siksi oli niin tuntematon. Eipä häntä tuon jälkeen ole varmaan ikinä muisteltukaan.

Urakka jatkukoon vaikka mieli tekisikin lukea jo jotain muuta niin ihan vielä ei malta keskeyttää projektia.

Jukka Laine

 • Ylläpitäjä
 • ****
 • Viestejä: 37 171
Vs: Spider-Man - Hämähäkkimies *SPOILER*
« Vastaus #773 : 16.11.2020 klo 14:24:13 »
80-luvun alussa Parkerin mimmit naistuttavat vaihtuivat tiuhaan. Suomessa nähtiin April Maye ja Dawn Starr, joita tuossa esittelysivulla ei edes ollut.

Muistaakseni jotain vastaavaa oli suunnitteilla Brand New Dayssä, ja kyllähän niitä olikin.

Jukka Laine

 • Ylläpitäjä
 • ****
 • Viestejä: 37 171
Vs: Spider-Man - Hämähäkkimies *SPOILER*
« Vastaus #774 : 16.11.2020 klo 14:33:02 »
Ylempänä mainitun Kingpinin kuoleman saattoi estää se, että Frank Miller suunnitteli hänestä Daredevilille vihulaista noihin aikoihin.