Kirjoittaja Aihe: Kostajat  (Luettu 77722 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

X-men

  • Jäsen
  • Viestejä: 15 088
  • Comics costs too much, damned!!!
Vs: Kostajat
« Vastaus #240 : 13.07.2015 klo 20:52:07 »
3 tunnettua naissankaria (Ms Marvel, Scarlet Witch ja Powergirl (joka tosin on DCn hahmo)) on tullut raskaaksi vähintäänkin mystisesti ja 2ssa tapauksessa 3sta jälkikasvua ei ole unohdettu vaan Ms Marvelin tapaukseen (Avengers #200) on palattu 2 kertaa viimeisen 15 vuoden aikana ja Scarlet Witch sai lapsensa takaisin muutama vuosi takaperin.

Luulisi että Marvel PTBt olisivat jo halunneet unohtaa Avengers #200n mutta ei.
There Are Too Many Comics Which Don't Get Published Here.

Jarkko Sikiö

  • Valvoja
  • ***
  • Viestejä: 8 084
Vs: Kostajat
« Vastaus #241 : 17.07.2015 klo 20:32:25 »
En kahteen vuoteen ole ihmeemmin Marveleita lukenut, mutta Secret Wars -soopa sai katselemaan taaksepäin, että olisiko siellä jotain parempaa. Olihan siellä ja kokemuksen ollessa yltiöpositiivinen, täytyy jakaa lukukokemus ihan pitemmän kautta.

Marvel NOW -aloitus oli repaleinen lukuisine, vaihtelevatasoisine Kostajat-sarjoineen. Eri lehtiin sekoitettiin perinteisiä Kostajia  X-miesten kanssa. Huonompia tuli karsittua alussa rankalla kädellä, mutta eri sarjojen ensimmäisiä numeroja tuli lukaistua sen verran paljon, että kokonaisuudesta jäi lopulta vain huono maku suuhun.

Jonathan Hickmanin Avengers oli tässä joukossa poikkeus. Hickman aloitti scifikaarensa huikeasti, ja ensimmäiset runsaat puolisen tusinaa numeroa olivat erinomaisen maistuvaa scifitoimintaa Marvel-sankareilla. Tämä myöhemminkin on Hickmanin tarinakaaren vahvuus, minua aina Kostajissa ovat nyppineet seikkailut, joissa sankarit pyritään sovittamaan keinotekoisesti reaalimaailmaan. On tässäkin letunpaistoa, mutta scifi on se ydinjuttu.

Ei tämä Hickmanin Kostajat aivan miehen Ihmenelosten tapaiseksi klassikoksi nouse. Sarja sukelsi jo kymppinumeron kohdalla ja lähestyttäessä Infinity-crossover-seikkailua, puhumattakaan itse Infinityyn liittyvistä numeroista, meno on varsin käpyistä.

Kokoelmiin voi tarttua poimimalla ensimmäisen, jatkamalla toiseen jos meno maistui, loikkaamalla surutta erityisesti kolmannen ja varauksin – ellei kiinnostusta ole Infinityä kohtaan – myös neljännen.

Viides ja kuudes kokoelma nousevat sitten melkoisiin scifi-sfääreihin ja on se juhlimisen paikka, mikä innoitti tämäkin kirjoittamaan.

New Avengers oli niin ikään Hickmanin käsissä, ja yhteydet sarjojen välillä käytännössä pakottavat seuraamaan niitä jokseenkin samaa tahtia. Alku tässä on loistava, mutta nokka haukkaa vettä samoissa kohdin kuin tekee myös Avengers. Infinity sotkee pahasti tämänkin.

Kokoelmina tarkasteltuna ensimmäiselle voi antaa lämpimän suosituksen, toisen ehdotan jättämään väliin samoin Infinityyn liittyvin perustein kuin Avengers-sarjan vastaavan kokoelman. Kolmonen ja nelonen saavat varovaisen suosituksen, olkoon että Hickman löysäilee pahasti antaen ylenmäärin ruutuaikaa Mustalle Pantterille ja Namorille, koettaa tiristää kyyneleen lukijan silmäkulmasta halpaa draama ja lukijan vedätystä yhdistäen. Lisäksi Oikeuden puolustajien versiointi ei koskaan ole eduksi.

Tästä eteenpäin sarjat yhdistyvät Time Runs Out -kokoelmiin, jotka on tarkoitus lukea seuraavaksi. Hieman mielenkiintoa niitä kohtaan laimentaa Secret Wars -pääsarjaan tutustuminen, mutta vauhti on päämäärää tärkeämpää tai jotain.

Jarkko Sikiö

  • Valvoja
  • ***
  • Viestejä: 8 084
Vs: Kostajat
« Vastaus #242 : 19.07.2015 klo 18:02:51 »
Time Runs Out -kokoelmista ensimmäinen on vaisu, muut neljästä viihdyttävät vaihtelevasti. Kaikissa on huippukohtansa, mutta aika syvälle painutaan myös aallonpohjiin.

Hickmanin nerous väikkyy aina toisinaan alta, mutta kokonaisuutena tämä aiheuttaa pienimuotoisen pettymyksen. Yleisraamit ovat liian ahtaat: tarinaa on iskettävä tietty määrä numeroita ja ne päättyvät ennalta sovittuun crossover-tapahtumaan. Tämä ainakin tällaisissa suuremmissa erissä saa aikaan tunteen, että jalka nousee kaasupolkimelta aina kun pitäisi painaa pohjaan saakka.

Hickman myös hieman kierrättää vanhoja kuvioita ja pelaa samaa korttia uudelleen. Kun viimein olisi aika luoda uutta, kiepautetaan pelilauta ympäri ja vanhat tutut hahmot astuvat uusissa saappaissa kulissien takaa. Oikeissa kohdissa säväyttävää, mutta toistuvasti tylsää.

Secret Wars tuli kuitenkin selailtua uudelleen lävitse siihen saakka, mitä sitä on tähän asti julkaistu. Se on nyt tältä pohjalta huomattavasti mielekkäämpää luettavaa, ja suoraan voi sanoa ettei koko soppaan kannata lusikkaansa työntää ellei ole Hickmanin aiempaa Kostajat-kaarta lukenut: Secret Wars on suoraa jatkumoa Avengers ja New Avengers -juonikaarelle, ei itsenäisesti luettava kokonaisuus.

Hickmanin kautta on vaikea summata. Kahteen vuoteen en ole juuri Marveleihin koskenut, mutta on vaikea uskoa kenenkään tästä paremmaksikaan pistävän, sen verran hyvältä tämä vikoineenkin tuntuu. Kuitenkaan tässä ei ole sellaista klassikon tuntua, vaikea on kuvitella että tähän joskus tulisi enää toiste palattua.

Entä sitten Secret Wars, joka sisältää paljon pitkän linjan marvelistille suunnattuja elementtejä. Hieman tässä lemahtaa sellainen markkinahumu, että vanhoja tarinakokonaisuuksia (Inferno, Civil War, jne.) tuodaan tyrkylle uusille lukijoille. Erityisesti digikautena tämän markkinoinnin ymmärtää, nyt kun kaikki on saatavilla kaikille kaikkina kausina. Silti Hickmanin tarinarunkoa enempää en ole löytänyt syitä oheissarjoihin tutustua. Kaikki on lukulistalta pudotettu.

X-men

  • Jäsen
  • Viestejä: 15 088
  • Comics costs too much, damned!!!
Vs: Kostajat
« Vastaus #243 : 29.12.2016 klo 20:24:39 »
Kumma juttu muuten että Janet Van Dyne eli Wasp on käyttänyt samaa univormua ~10 vuotta kun 1980-luvulla asu tuntui vaihtuvan melkein joka lehdessä. Toki ex-Ms Marvel nyk. Capu Marvel käytti samaa univormua ~40 vuotta ja Hulkilla (Banner) oli aina samanlaiset rikkinäiset housut jalassa riippumatta siitä mitä alter egolla oli päällään muutoksen aikana.
There Are Too Many Comics Which Don't Get Published Here.

Jarkko Sikiö

  • Valvoja
  • ***
  • Viestejä: 8 084
Vs: Kostajat
« Vastaus #244 : 11.07.2017 klo 21:36:56 »
Olipas huono tämä All-New, All-Different Avengers -kokoelma The Magnificent Seven (2016).

Tämä on nyt sitä nuorennettua ja nuoremmille suunnattua Marvelia. Kun tehdään näin iso muutos, niin olisiko siihen pitänyt palkata myös nuoret tekijät, eikä samaa vanhaa Mark Waidia?

Silmäilyksi tämä meni ja siinä mietin, kuinka kuvittaja voi kopioida kaikki Andy Kubertin surkeimmat maneerit. Onneksi opukseen on painettu, että kyseessä on miehen itsensä tekele, niin ei ole tarpeen haukkua ketään aloittelevaa taiteilijaa.

En lue jatkoa, se on saletti kuin Moskovan baletti.

Curtvile

  • Ylläpitäjä
  • ****
  • Viestejä: 15 793
Vs: Kostajat
« Vastaus #245 : 11.07.2017 klo 21:41:21 »
En edeltävästä voisi olla juurikaan enempää eri mieltä.
Jatkokin kun on hyvää myös johtaessaan kerrassaan erinomaiseen Championsiin.

Darzee

  • Valistunut arvailija
  • Jäsen
  • Viestejä: 2 306
  • Me likes prairie dogs!
Vs: Kostajat
« Vastaus #246 : 10.08.2017 klo 15:27:41 »
Vuonna 2000 Roy Thomasin ajatus oli tehdä Kree-Skrull Warin aikaan sijoittuva lehti yksittäisiä tarinoita, Tales of the Kree-Skrull War.

Eli eräänlainen täydentävä versio sodasta. Mukana olisivat olleet myös muut Marvelin sankarit kuin silloiset Kostajat.

Tätä olisi ollut mukavaa lukea. Tuskinpa satunnaiset lukijat olisivat sarjaa löytäneet, mutta esimerkiksi minisarjana se olisi puoltanut paikkaansa. Lieneekö nuoremman polven mestarin, menneistä tarinoista käsikirjoituksiinsa Porvoon mitalla niin ikään ammentavan Kurt Busiekin juoniman "Untold Tales of Spider-Manin" joltinenkin menestys rohkaissut Thomasia tällaista esittämään.

Marvelhan vähän niin kuin palasi tähän ideaan muutamaa vuotta myöhemmin Ryhmä-X:n ja Wolverinen First Class -lehdillä, jotka sinnittelivät vuoden pari. Thomasin ajatus olisi voitu kaivaa tuolloinkin koipussista.

X-men

  • Jäsen
  • Viestejä: 15 088
  • Comics costs too much, damned!!!
Vs: Kostajat
« Vastaus #247 : 10.08.2017 klo 19:48:06 »
Jonkun Kree-Skrull War-tarinan (ja Korvacin ja vissiin muitakin) sai kun osti noita keräilykortteja ~20 vuotta sitten.
There Are Too Many Comics Which Don't Get Published Here.

Darzee

  • Valistunut arvailija
  • Jäsen
  • Viestejä: 2 306
  • Me likes prairie dogs!
Vs: Kostajat
« Vastaus #248 : 11.08.2017 klo 10:02:07 »
Stan Leen käsitys ideaalista supersankariryhmän koosta oli 4-5 jäsentä kerralla. Roy Thomas oli sitä mieltä vanhana JLA/JSA-fanina että 7-8 niitä pitää olla.

Stan Lee saattaa olla oikeammassa siinä mielessä, että pikkuisen pienemmälle porukalle on helpompaa kirjoittaa konnien kurmottamisen oheen kaikenlaisia ihmissuhdejuonia ja muuta sellaista, jos haluaa. Objektiivisten tilastojen laatiminen aiheesta on hieman haasteellista, mutta näppituntumani on, että Kostajissakin aina muutama jäsen kerrallaan on vähän enemmän tapetilla. Köpöä tässä on välillä se, että usein eniten esillä olevat jäsenet ovat niitä, joilla on pitkä sooloseikkailujen perinne, so. lähinnä Rautamies, Kapteeni Amerikka ja Thor, ajoittain myös Hank Pym. Toki muutkin saavat tilaa.

Vanhat Oikeuden Liiton seikkailut ovat siinä mielessä rakenteellisesti "alkukantaisia", että niissä sankarit eivät oikeastaan seikkaile ryhmänä, vaan kokoontuvat vain aina tarinan alussa ja lopussa ja pääosa juonesta etenee yksittäisiä hahmoja yksi tai kaksi kerrallaan seuraten. Ihmenaista ei seurata usein silloinkaan, koska nainen on tietenkin sihteeri ja toiminta on miesten työtä.

Spunkmeyer

  • Jäsen
  • Viestejä: 187
Vs: Kostajat
« Vastaus #249 : 12.08.2017 klo 11:35:13 »
Kuinkahan monta kostajaa Kurt Busiekilla oli Kang Dynastyssa? Aika monta, ja kyllä toimi! Eivät välttämättä kaikki olleet virallisesti kostajia, mutta hyviksiä samassa tarinassa kuitenkin.

Tarina ja kirjoittaja olivat toki poikkeuksellisia.
PIRATE CREW - We Don't Innovate. We Imitate.

X-men

  • Jäsen
  • Viestejä: 15 088
  • Comics costs too much, damned!!!
Vs: Kostajat
« Vastaus #250 : 12.08.2017 klo 19:48:46 »
Kuinkahan monta kostajaa Kurt Busiekilla oli Kang Dynastyssa?

Reilu tusina.
There Are Too Many Comics Which Don't Get Published Here.

Veli Loponen

  • Isoveli
  • Ylläpitäjä
  • ****
  • Viestejä: 11 047
  • <><
Vs: Kostajat
« Vastaus #251 : 12.08.2017 klo 20:57:47 »
Reilu tusina.
Eli täsmällisemmin suurimmillaan tasan 20.
Perry Rhodan ei polta tupakkaa!
http://www.veliloponen.com/sarjakuva

X-men

  • Jäsen
  • Viestejä: 15 088
  • Comics costs too much, damned!!!
Vs: Kostajat
« Vastaus #252 : 13.08.2017 klo 19:32:50 »
Eli täsmällisemmin suurimmillaan tasan 20.

Vaihteli numeroittain, ekassa 13 ja viimeisessä 16 ja ~keskellä hiukan enemmän ja annuaalissa alta 10.
There Are Too Many Comics Which Don't Get Published Here.

Darzee

  • Valistunut arvailija
  • Jäsen
  • Viestejä: 2 306
  • Me likes prairie dogs!
Vs: Kostajat
« Vastaus #253 : 19.08.2017 klo 10:55:11 »
Onhan se totta, että esimerkkejä hyvin kirjoitetuista, aika suurella hahmojoukolla pyörivistä supersankarien yhteisseikkailuista on useita. Mutta kun ryhmä on kompaktin kokoinen, säästää kirjoittaja vaivojaan, kun yhdestä juoniaiheesta riittää tekemistä melkein kaikille päähahmoille. Esimerkiksi Ryhmä-X:n alkutaipaleella Jean Greyn viehätysvoima lumoaa kaikki miespuoliset päähahmot paitsi Jäämiehen, joka on liian nuori styylaamaan vakavasti.

X-men

  • Jäsen
  • Viestejä: 15 088
  • Comics costs too much, damned!!!
Vs: Kostajat
« Vastaus #254 : 19.08.2017 klo 19:43:41 »
Ja jos oli liikaa jäseniä niin tehtiin 2 ryhmää, West Coast Avengers ja sitten se perinteinen itärannikolla ja Xillä oli vähän myöhemmin myös 2 ryhmää.

Nykyään oli taasen pahimmillaan/parhaimmillaan useita Avengers-ryhmiä.
There Are Too Many Comics Which Don't Get Published Here.