Kirjoittaja Aihe: Kostajat  (Luettu 75510 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Gothicus

 • Jäsen
 • Viestejä: 2 853
Vs: Kostajat
« Vastaus #285 : 02.12.2014 klo 20:54:53 »
Joku täällä haukkui Old Man Logania. Luin sen pari kuukautta sitten uudestaan, ja minusta se on hyvä.
Jossain ketjussa oli jonkin aikaa sitten keskustelua Wolverinen paranemisvoimasta ja vanhenemiseen liittyvistä jutuista. Joku tuli samalla maininneeksi Old Man Loganin, josta kiinnostuneena hankin sen sitten pian itselleni. Luin ja myös minusta se oli hyvä.

En kyllä muista, että sitä olisi ainakaan tuossa mainitsemassani keskusteluketjussa haukuttu.
"Ihminen on ihmiselle kettu."

Anonyymi

 • Jäsen
 • Viestejä: 37 629
Vs: Kostajat
« Vastaus #286 : 25.02.2015 klo 10:54:21 »
Stan Lee sanoi jo 80-luvulla että Hulk otettiin mukaan kontrastiksi Kostajiin ja antoi ymmärtää että oli tarkoituskin että Hulk kääntyy Kostajia vastaan.

American Comic Book Chronicles (osa 1960-64) sanoo vähän toista. Ryhmää piti tasapainottaa (oli kolme voimanpesää ja kaksi pikkuruista), Hulk heitettiin ulos ja seuraavan numeron jälkeen tilalle otettiin Kapteeni Amerikka.

Se taas ei sitten selitä miksi Henry Pym muutettiin Muurahaismiehestä Jättiläiseksi. Lisäksi se korosti entisestään että ryhmän ainoa nainen oli pikkutyttö.

Jo tuolloin naureskeltiin että Justice Leaguessa on heppu joka viskelee planeettoja, ja toinen joka ampuu hassuja nuolia.

Darzee

 • Valistunut arvailija
 • Jäsen
 • Viestejä: 2 203
 • Me likes prairie dogs!
Vs: Kostajat
« Vastaus #287 : 25.02.2015 klo 11:06:45 »
Jäsenten välisiä voimaeroja on tosiaan moneen kertaan käytetty juonielementtinä Kostajissa. Haukansilmä vaihtaa supersankari-identiteettinsä Jättiläiseksi, kun jousi hajoaa taistelussa, mutta tulee sitten myöhemmin toisiin ajatuksiin. Toisaalta muistelen Hank Pymin mielenterveysongelmien kanssa painiessaan stressanneen siitä, ettei hän edes jättiläiskokoisena ole tarpeeksi voimakas ollakseen avuksi superroistoja vastaan. Joskus on kai selitetty, että kokomuutokset käyvät kropalle.

Vihreällä Nuolella on ainakin yksi suhteellisen tuore tähtihetki Oikeuden Puolustajissa, kun hän Identity Crisis -sarjassa voittaa Deathstroken tämän peitottua yksin kaikki ryhmän superkykyiset jäsenet. Tosin Teräsmies (tai Batman, jolta tällaisia suorituksia myös on lupa odottaa) ei ole paikalla.


q-mies

 • Jäsen
 • Viestejä: 2 740
 • Muso Shinden Ryu
Vs: Kostajat
« Vastaus #288 : 25.02.2015 klo 14:29:40 »
Toisaalta muistelen Hank Pymin mielenterveysongelmien kanssa painiessaan stressanneen siitä, ettei hän edes jättiläiskokoisena ole tarpeeksi voimakas ollakseen avuksi superroistoja vastaan. Joskus on kai selitetty, että kokomuutokset käyvät kropalle.

Jo alkupään Kostajissa oli juonielementtinä Hankin kyky ja kyvyttömyys säädellä kokoaan joko tiettyjen kokojen välillä tai vain tietyn ajan välein jne. koska muutos rasitti kroppaa liiaksi.
t.Q

Anonyymi

 • Jäsen
 • Viestejä: 37 629
Vs: Kostajat
« Vastaus #289 : 25.02.2015 klo 22:33:25 »
Ei nyt ihan alkupään, vaan silloin kun Hank ja Jan tulivat takaisin.

Stan Lee kirjoitti muutkin voimanpesät ulos, ja Kapun johtama nelikko oli tasaisempi voimiltaan. Mutta Stanin tarkoituksena oli kirjoittaa soolotarinoidensa tähdet pois Kostajista. Kapunkin piti lähteä siirtymäkauden jälkeen, ja Kapun soolotarinat olivatkin sota-aikana tapahtuvia suurimmaksi osaksi Stan Leen aikana.

Roy Thomas nuo kaikki toi sitten takaisin, vaikka Stan Lee vähän urputtikin. Aluksi vierailijoina, ja vasta Krii-Skrulli-sodasta vakituisemmin.

Kostajathan syntyi alunperin vahingossa. Stan Lee ei nimenomaan halunnut lehteä jossa omien seikkailujensa sankarit kokoontuvat yhteen, kuten JLA:ssa nimenomaan oli. Oli sitten pakko jotain keksiä Jack Kirbylle piirrettäväksi kun Daredevil myöhästyi.

trendkiller

 • Jäsen
 • Viestejä: 382
 • Kvaak!
Vs: Kostajat
« Vastaus #290 : 23.03.2015 klo 15:25:41 »
En ole pitänyt Hickmanin ajan Kostajista. Todella sekavaa meininkiä ja olen ollut vähän pihalla kuvioista, vaikka kuinka olen lukenut niitä uudelleen. Infinity sitten yllättikin positiivisesti, sillä miehän pysyin kärryillä. Itse tarina ei mitään eeppistä ja ihmeellistä ollut mutta toimi kuitenkin. Ja isompi uhka vaanii edessä.
Welcome back, Frank.

Jussi Tyni

 • Jäsen
 • Viestejä: 188
Vs: Kostajat
« Vastaus #291 : 23.03.2015 klo 22:45:02 »
Minä taas olen nauttinut Hickmanin Kostajista. Todella isoa tykitystä ja Infinity varsinkin rullasi isoksi eventiksi ihan hyvin. Hickmanilla on hienoja kosmisia ideoita ja virityksiä. Pitää lukea koko run loppuun.

X-men

 • Jäsen
 • Viestejä: 14 391
 • Comics costs too much, damned!!!
Vs: Kostajat
« Vastaus #292 : 13.07.2015 klo 20:52:07 »
3 tunnettua naissankaria (Ms Marvel, Scarlet Witch ja Powergirl (joka tosin on DCn hahmo)) on tullut raskaaksi vähintäänkin mystisesti ja 2ssa tapauksessa 3sta jälkikasvua ei ole unohdettu vaan Ms Marvelin tapaukseen (Avengers #200) on palattu 2 kertaa viimeisen 15 vuoden aikana ja Scarlet Witch sai lapsensa takaisin muutama vuosi takaperin.

Luulisi että Marvel PTBt olisivat jo halunneet unohtaa Avengers #200n mutta ei.
There Are Too Many Comics Which Don't Get Published Here.

Jarkko Sikiö

 • Valvoja
 • ***
 • Viestejä: 7 593
Vs: Kostajat
« Vastaus #293 : 17.07.2015 klo 20:32:25 »
En kahteen vuoteen ole ihmeemmin Marveleita lukenut, mutta Secret Wars -soopa sai katselemaan taaksepäin, että olisiko siellä jotain parempaa. Olihan siellä ja kokemuksen ollessa yltiöpositiivinen, täytyy jakaa lukukokemus ihan pitemmän kautta.

Marvel NOW -aloitus oli repaleinen lukuisine, vaihtelevatasoisine Kostajat-sarjoineen. Eri lehtiin sekoitettiin perinteisiä Kostajia  X-miesten kanssa. Huonompia tuli karsittua alussa rankalla kädellä, mutta eri sarjojen ensimmäisiä numeroja tuli lukaistua sen verran paljon, että kokonaisuudesta jäi lopulta vain huono maku suuhun.

Jonathan Hickmanin Avengers oli tässä joukossa poikkeus. Hickman aloitti scifikaarensa huikeasti, ja ensimmäiset runsaat puolisen tusinaa numeroa olivat erinomaisen maistuvaa scifitoimintaa Marvel-sankareilla. Tämä myöhemminkin on Hickmanin tarinakaaren vahvuus, minua aina Kostajissa ovat nyppineet seikkailut, joissa sankarit pyritään sovittamaan keinotekoisesti reaalimaailmaan. On tässäkin letunpaistoa, mutta scifi on se ydinjuttu.

Ei tämä Hickmanin Kostajat aivan miehen Ihmenelosten tapaiseksi klassikoksi nouse. Sarja sukelsi jo kymppinumeron kohdalla ja lähestyttäessä Infinity-crossover-seikkailua, puhumattakaan itse Infinityyn liittyvistä numeroista, meno on varsin käpyistä.

Kokoelmiin voi tarttua poimimalla ensimmäisen, jatkamalla toiseen jos meno maistui, loikkaamalla surutta erityisesti kolmannen ja varauksin – ellei kiinnostusta ole Infinityä kohtaan – myös neljännen.

Viides ja kuudes kokoelma nousevat sitten melkoisiin scifi-sfääreihin ja on se juhlimisen paikka, mikä innoitti tämäkin kirjoittamaan.

New Avengers oli niin ikään Hickmanin käsissä, ja yhteydet sarjojen välillä käytännössä pakottavat seuraamaan niitä jokseenkin samaa tahtia. Alku tässä on loistava, mutta nokka haukkaa vettä samoissa kohdin kuin tekee myös Avengers. Infinity sotkee pahasti tämänkin.

Kokoelmina tarkasteltuna ensimmäiselle voi antaa lämpimän suosituksen, toisen ehdotan jättämään väliin samoin Infinityyn liittyvin perustein kuin Avengers-sarjan vastaavan kokoelman. Kolmonen ja nelonen saavat varovaisen suosituksen, olkoon että Hickman löysäilee pahasti antaen ylenmäärin ruutuaikaa Mustalle Pantterille ja Namorille, koettaa tiristää kyyneleen lukijan silmäkulmasta halpaa draama ja lukijan vedätystä yhdistäen. Lisäksi Oikeuden puolustajien versiointi ei koskaan ole eduksi.

Tästä eteenpäin sarjat yhdistyvät Time Runs Out -kokoelmiin, jotka on tarkoitus lukea seuraavaksi. Hieman mielenkiintoa niitä kohtaan laimentaa Secret Wars -pääsarjaan tutustuminen, mutta vauhti on päämäärää tärkeämpää tai jotain.

Jarkko Sikiö

 • Valvoja
 • ***
 • Viestejä: 7 593
Vs: Kostajat
« Vastaus #294 : 19.07.2015 klo 18:02:51 »
Time Runs Out -kokoelmista ensimmäinen on vaisu, muut neljästä viihdyttävät vaihtelevasti. Kaikissa on huippukohtansa, mutta aika syvälle painutaan myös aallonpohjiin.

Hickmanin nerous väikkyy aina toisinaan alta, mutta kokonaisuutena tämä aiheuttaa pienimuotoisen pettymyksen. Yleisraamit ovat liian ahtaat: tarinaa on iskettävä tietty määrä numeroita ja ne päättyvät ennalta sovittuun crossover-tapahtumaan. Tämä ainakin tällaisissa suuremmissa erissä saa aikaan tunteen, että jalka nousee kaasupolkimelta aina kun pitäisi painaa pohjaan saakka.

Hickman myös hieman kierrättää vanhoja kuvioita ja pelaa samaa korttia uudelleen. Kun viimein olisi aika luoda uutta, kiepautetaan pelilauta ympäri ja vanhat tutut hahmot astuvat uusissa saappaissa kulissien takaa. Oikeissa kohdissa säväyttävää, mutta toistuvasti tylsää.

Secret Wars tuli kuitenkin selailtua uudelleen lävitse siihen saakka, mitä sitä on tähän asti julkaistu. Se on nyt tältä pohjalta huomattavasti mielekkäämpää luettavaa, ja suoraan voi sanoa ettei koko soppaan kannata lusikkaansa työntää ellei ole Hickmanin aiempaa Kostajat-kaarta lukenut: Secret Wars on suoraa jatkumoa Avengers ja New Avengers -juonikaarelle, ei itsenäisesti luettava kokonaisuus.

Hickmanin kautta on vaikea summata. Kahteen vuoteen en ole juuri Marveleihin koskenut, mutta on vaikea uskoa kenenkään tästä paremmaksikaan pistävän, sen verran hyvältä tämä vikoineenkin tuntuu. Kuitenkaan tässä ei ole sellaista klassikon tuntua, vaikea on kuvitella että tähän joskus tulisi enää toiste palattua.

Entä sitten Secret Wars, joka sisältää paljon pitkän linjan marvelistille suunnattuja elementtejä. Hieman tässä lemahtaa sellainen markkinahumu, että vanhoja tarinakokonaisuuksia (Inferno, Civil War, jne.) tuodaan tyrkylle uusille lukijoille. Erityisesti digikautena tämän markkinoinnin ymmärtää, nyt kun kaikki on saatavilla kaikille kaikkina kausina. Silti Hickmanin tarinarunkoa enempää en ole löytänyt syitä oheissarjoihin tutustua. Kaikki on lukulistalta pudotettu.

Anonyymi

 • Jäsen
 • Viestejä: 37 629
Vs: Kostajat
« Vastaus #295 : 29.09.2015 klo 22:54:23 »
Luin nyt Ultron Foreverin. Oli ihan vanhaa kunnon Marvel-meininkiä, ja Alan Davis piirsi.

Idea oli silti matkittu Avengers Foreveristä, vaikka lyhyempänä pysyi paremmin kasassa. Taas oli Kostajia mennneisyydestä, nykyisyydestä ja tulevaisuudesta. Eli Kostajien alkuaikojen Hulk, jolta irtosi pää. Kolme Thoria ja Kapteeni Amerikka joka on tulevaisuudessa Danielle Cage (joka nykyisyydessä vauva)

Antti Peltola

 • Ylläpitäjä
 • ****
 • Viestejä: 3 083
 • Vol. 4
Vs: Kostajat
« Vastaus #296 : 28.10.2016 klo 15:53:24 »
Ennakkotiedot julkaisuista Kaikki mitä haluat tietää... ja Supersankarin käsikirja.

Eivät ole sarjakuvia vaan niitä käsitteleviä kirjoja.

X-men

 • Jäsen
 • Viestejä: 14 391
 • Comics costs too much, damned!!!
Vs: Kostajat
« Vastaus #297 : 29.12.2016 klo 20:24:39 »
Kumma juttu muuten että Janet Van Dyne eli Wasp on käyttänyt samaa univormua ~10 vuotta kun 1980-luvulla asu tuntui vaihtuvan melkein joka lehdessä. Toki ex-Ms Marvel nyk. Capu Marvel käytti samaa univormua ~40 vuotta ja Hulkilla (Banner) oli aina samanlaiset rikkinäiset housut jalassa riippumatta siitä mitä alter egolla oli päällään muutoksen aikana.
There Are Too Many Comics Which Don't Get Published Here.

Anonyymi

 • Jäsen
 • Viestejä: 37 629
Vs: Kostajat
« Vastaus #298 : 01.05.2017 klo 14:33:55 »
Kostajien päämaja Manhattanilla perustui tähän rakennukseen:

https://en.wikipedia.org/wiki/Frick_Collection

Jarkko Sikiö

 • Valvoja
 • ***
 • Viestejä: 7 593
Vs: Kostajat
« Vastaus #299 : 11.07.2017 klo 21:36:56 »
Olipas huono tämä All-New, All-Different Avengers -kokoelma The Magnificent Seven (2016).

Tämä on nyt sitä nuorennettua ja nuoremmille suunnattua Marvelia. Kun tehdään näin iso muutos, niin olisiko siihen pitänyt palkata myös nuoret tekijät, eikä samaa vanhaa Mark Waidia?

Silmäilyksi tämä meni ja siinä mietin, kuinka kuvittaja voi kopioida kaikki Andy Kubertin surkeimmat maneerit. Onneksi opukseen on painettu, että kyseessä on miehen itsensä tekele, niin ei ole tarpeen haukkua ketään aloittelevaa taiteilijaa.

En lue jatkoa, se on saletti kuin Moskovan baletti.