Kirjoittaja Aihe: Rumiko Takahashi  (Luettu 11401 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

naka 619

 • Jäsen
 • Viestejä: 64
 • -nopea kana jyvän nappaa ja hidas sen syö-
Rumiko Takahashi
« : 24.10.2005 klo 13:12:24 »
toivottavasti tätä aihetta ei ole ollut foorumissa aiemmin...
eli mikä on mielestäsi paras takahashin tekemä manga-sarja.....???
itse tykkäsin tosi paljon ranmasta, ja isken hampaani kai myös inuyashaan, jahka se kauppoihin tulee suomenkielellä.... ;D

Doc Lomapäivä

 • Jäsen
 • Viestejä: 2 823
Re: Rumiko Takahashi
« Vastaus #1 : 24.10.2005 klo 13:29:57 »
Ranmasta ja Inuyashasta on keskustelunsa, ja ne pysyköön siellä. Tämän ostikon alla ei oikeastaan voi keskustella aiheesta "paras" vaan pikemminkin Takahashin tyylistä ja hänestä itsestään.

Ymmärrän että kaipaat lisää fanikeskustelua aiheista ja yrität lietsoa sitä aloittamalla uusia keskusteluja, mutta totuus on että keskustelun määrä ei lisäänny jos ei ole mitään sanottavaa.

proffa

 • Vieras
Rumiko Takahashin hahmojen samanlaisuus!
« Vastaus #2 : 30.10.2005 klo 00:24:12 »
Olettekos muuten laittaneet merkille että Takahashin luomat hahmot muistuttavat joissain sarjoissa aikapaljon toisiaan? Ainakin minusta.

Otetetaanpa esimerkiksi Ranma ja Inuyasha. Kaikki jotka ovat näitä sarjoja/mangaa seuranneet niin tietävät hahmot. Elikkä, laitoin merkille Ranmasta tuttu tohtori Tofu ja Inuyashasta Miroku. Ei tarvitsisi kuin lisätä rillit Mirokun naamaan niin johan rupeaisi muistutaamaan Tofua. Ja kummankin hiustyyli on melko samanlainen. Vai?

Minusta Takahashi ei ole oikein viitsinyt ruveta luomaan/keksimään omäperäisiä hahmoja jotka eivät muistuttaisi toisiaan hänen eri sarjoista. Ranman Ryoga Hibiki ja inuyashan Kouga. Eivät ehkä kovin saman näköisiä, mutta minusta Ryogasta on kehitelty kouga. Niin, ja entäs se Inuyashan kirppu MYOGA.

Myoga,Ryoga,Myoga,Ryoga. Heh, aika saman kuuloiset nimet. Myogasta tulee mieleen Happosai. Nyt ei oikein tule muita hahmoja mieleen joissa olisi jotain yhteistä Ranman tai jonkin muun  Takahashin sarjoista. Mutta kun tulee joskus jotain mieleen niin lisäilempä siitä tänne. Mutta mitäs mieltä te olette olleet Takahashin töistä? Mielestäni Inuyasha ihan OK. Ranma hiukan itseääntoistava tylsähkö sarja.

Ai niin. Tekno-Kekon sivuilta löytyy hiukan samanlaista asiaa. Jos käytte noilla sivuilla etsikää "Takahashin kierrätyskeskus" niminen artikkeli.

PTJ-edit: Pätkitty hieman luettavuuden lisäämiseksi, korjattu kirjoitusvirheitä ja lisätty linkki. (Jonkun verran viitseliäisyyttä pitää olla.)
« Viimeksi muokattu: 30.10.2005 klo 19:26:45 kirjoittanut PTJ Uusitalo »

Jarkko Sikiö

 • Valvoja
 • ***
 • Viestejä: 7 869
Re: Rumiko Takahashin hahmojen samanlaisuus!
« Vastaus #3 : 30.10.2005 klo 09:10:47 »
Puhumattakaan siitä, että tietyt tekijät, kuten Johji Manabe kierrättävät suoraan hahmojaan.

Marsumestari

 • Jäsen
 • Viestejä: 398
Re: Rumiko Takahashin hahmojen samanlaisuus!
« Vastaus #4 : 30.10.2005 klo 12:17:45 »
Puhumattakaan siitä, että tietyt tekijät, kuten Johji Manabe kierrättävät suoraan hahmojaan.

Osamu Tezuka taisi keksiä tämän menetelmän.

Luinpa kirjastosta lainatun Rumic Worldin, jonka kolmesta tarinasta ainoastaan yksi oli selkeän humoristinen. Vaikka olin lukenut jonkun Rumic Trilogyn osan aiemminkin niin silti Rumic World vaikutti tarinoiltaan aivan erilaiselta kuin Ranma. Bongasin kaksi "kierrätyshahmoa": Azusa näytti Ranma ½:n Kodachilta ja Koganemaru Matsushita Urusei Yatsuran Mendô Shutarolta.

PTJ Uusitalo

 • Mediaholisti
 • Valvoja
 • ***
 • Viestejä: 915
Re: Rumiko Takahashi
« Vastaus #5 : 30.10.2005 klo 19:40:35 »
Takahashin tyylissä eniten kyrsii hänen tapansa venyttää hyvää konseptia ikuisuuksiin, mitä Inuyasha-ketjussa onkin jo puitu.

On olemassa kolmenlaisia tapoja kuljettaa aikaa. Yksi on lineaarinen, kuten vaikkapa Azumanga Daiohissa. Toinen on etenemätön, jossa jokaisen osan lopussa palataan samaan vanhaan status quoon (Aku Ankka, Yotsuba&!). Kolmas tapa - Takahashin tapa - taas on luoda illuusio etenemättömästä sarjasta, jossa kuitenkin flirttaillaan jatkuvasti loppuratkaisun kanssa. Tämä voi loppujen lopuksi muodostua hyvinkin rasittavaksi, kuten Inuyashasta näemme.

paavali-setä

 • Vieras
Re: Rumiko Takahashi
« Vastaus #6 : 30.10.2005 klo 20:43:22 »
Minusta yksi hahmo, joka tuntuu olevan melkein kaikissa Takahasheissa, on ( ehkä pienin variaatioin ) juuri tuo tummakulmainen Shutaro Mendo. Tai sitten sen näköinen tyyppi vain on niin perusnaama. Juuri Rumic Worldistä muistuu heti mieleen kourallinen Mendoja.

Toinen asia, jonka olen huomannut toistuvan Takahasheissa, on ideat. Enkä tarkoita tällä sitä juonen paikallaanpyöritystä, josta usein Inuyashaa syytetään. Monet uudemmat tarinat lainaavat selvästi ideoita vanhemmista tarinoista. Lukaiskaapa tosiaan muutama Rumic World, niin alkaa löytyä yhtäläisyyksiä. Olisiko nuo lyhyet jutut Takahashille jonkinlainen koekenttä josta sitten otetaan palasia myöhempiin pitkiin sarjoihin ?

P.S. Ranman Kasumi Tendo on Maison Ikkokun Kyoko Otonashi.

J.Salo

 • Jäsen
 • Viestejä: 2 976
 • ..ja valmis!
Re: Rumiko Takahashi
« Vastaus #7 : 31.10.2005 klo 13:29:11 »
Moni tekijä kirjoittaa lyhyitä novelleja tai käsittelee lyhyesti jossain kirjassa jotain aihealuetta, jonka myöhemmin laajentaa kokonaiseksi sarjaksi. Vrt. Robert Jordan ja New Spring, monet Asimovin novelleista ja vaikka Tolkienin ensimmäiset tekstit.

Ei siinä ole mitään pahaa, että kirjoittaa pari lyhyttä tarinaa, ja sitten nappaa hahmon pitkän sarjan keskushenkilöksi. Tai jonkun idean pidemmälle kehitettäväksi.

paavali-setä

 • Vieras
Re: Rumiko Takahashi
« Vastaus #8 : 01.11.2005 klo 22:18:32 »
Ei siinä ole mitään pahaa, että kirjoittaa pari lyhyttä tarinaa, ja sitten nappaa hahmon pitkän sarjan keskushenkilöksi. Tai jonkun idean pidemmälle kehitettäväksi.
Totta. Ja Takahashi on kyllä tehnyt vuosikymmenten varrella niin paljon mangaa, että ei ihme jos sieltä huonommallakin mielikuvituksella on löytävinään yhtäläisyyksiä.

Luinpa kirjastosta lainatun Rumic Worldin, jonka kolmesta tarinasta ainoastaan yksi oli selkeän humoristinen.
Monet Rumic Worldin tarinat eivät tosiaankaan ole kauhean humoristisia. Useammassakin tarinassa hassuilun läpi paistaa selviä kannanottoja esim. maatalouspolitiikkaan, kulutukseen ja ruoan riittämiseen kaikille.

P.S. Time Warp Troublen Minoru on Urusei Yatsuran Shutaro Mendo

Vanilla

 • Uusi jäsen
 • Viestejä: 9
Re: Rumiko Takahashi
« Vastaus #9 : 03.11.2005 klo 16:40:19 »
No minä tykkäsin myös Maison Ikkokusta.
Takashi kyllä tapaa tehdä joistakin hahmoista samanlaisia kuin mitä toisissakin hänen sarjoissaan on.
Its sooooo cute...!!! XD

paavali-setä

 • Vieras
Re: Rumiko Takahashi
« Vastaus #10 : 03.11.2005 klo 22:43:16 »
Vanilla ei tainnut huomata että Maison Ikkokullakin on oma säikeensä, kun siellä ei ole mitään kommenttia. Kaikissa muissa alkaa jo olla.

Vielä asiaa Rumic Worldista. Olen lukenut muutaman lehden ja siellähän oli ihan kelpo pätkiäkin. Esimerkiksi Wasted Minds on hauska hölmöilysarja, jossa on muistaakseni ainakin viisi osaa. Saattaa olla enemmänkin, mutta ei ole osunut silmiini.
Jossain joskus arvailtiin MI:n herra Yotsuyan ammattia. Käytöksen, henkilöhahmon ja ulkoasun perusteella ehdottaisin juuri samaisen Wasted Minds-sarjan JCIA:n agenttia. Mitäs luulette ?

P.S. Myös Wasted Mindsin Tamuro on Urusei Yatsuran Shutaro Mendo

Merlin

 • Vieras
Re: Rumiko Takahashi
« Vastaus #11 : 08.11.2005 klo 19:21:54 »
Niin.

Takahashin piirrosjäklki muuten miellyttää minua aivan kamalasti. Jostain kumman syystä en tykkää ollenkaan sellaisesta shoujomaisesta kuvien ja vaatteiden kawaii-liioittelusta, jos ymmärsitte mitä tarkoitan. Rumiko vain tekee hahmoistaan jotenkin tosi symppiksiä.

Huomasin muuten Ranmoja ja Inuyashoja lueskellessani, että Ranma ja Inuyasha -jälkimmäinen etenkin sarjan alkupäässä- muistuttavat toisiaan melkoisesti. Ei toki ulkonäöltä  ;D , mutta jotenkin molemmat ovat hirmuisen tylyjä ja suorastaan sikamaisen röyhkeitä sarjojen naispuolisille päähahmoille (vrt. Akane ja Kagome - nekin nimet muuten muistuttavat toisiaan....)

Mutta eihän siinä ole mitään pahaa.

Ja piyo piyo-kana tai tipu tai mikälie on aika paljon mukana ainakin Ranmojen ja Maison Ikkokujen hahmojen vaatteissa.

J.Salo

 • Jäsen
 • Viestejä: 2 976
 • ..ja valmis!
Re: Rumiko Takahashi
« Vastaus #12 : 10.11.2005 klo 17:13:27 »
Viestit koskien viestien editointia löytyy nyt Palaute-foorumista, nimellä Valvojien toiminta. Kiitoksia mielenkiinnosta. Keskustelu jatkuu normaalisti otsikon aiheen mukaan.

paavali-setä

 • Vieras
Re: Rumiko Takahashi
« Vastaus #13 : 23.11.2005 klo 21:23:38 »
Minustakin Takahashin piirrosjälki on kaikessa yksinkertaisuudessaan hyvän näköistä. Niinhän se on rokissakin, pelkistetyt kappaleet on usein niitä parhaita. Ja kun kuvista jättää liiat yksityiskohdat pois, niin jää tilaa mielikuvitukselle. Hahmo saa viimeisen silauksensa lukijan mielikuvituksessa, silloin se on itse kullekin täydellinen.

Jostain syystä juuri Takahashia lukiessani kaivaudun juoneen paljon syvemmälle kuin yleensä. Johtuneeko melko yksinkertaisesta piirrosjäljestä, joka saa mielikuvituksen hakemaan tarinasta jotain syvällisempää. Vai tekeekö Takahashi tarkoituksella tarinoista sellaisia, että niissä on paljon erilaisia henkilöitä erilaisine taustoineen, mutta ne jätetään avoimeksi !Minä ainakin jään helposti tuohon koukkuun. Tai sitten syynä on vanha kunnon Maison Ikkoku. Kun on jonkun Takahashin aloittanut, niin siitä alkaa väkisinkin hakea "sitä Maison Ikkokun tunnelmaa". Mitä se sitten lieneekään ?

No jaa, ehkä tuo äskeinen hehkutus ei oikein koske Ranmaa, mutta minusta MI:n lisäksi ainakin Inuyashaa. Onhan siinä dramaattisen kohtalon kokeneet kaksi neitoa: Kikyo ja Sango. Heidän takiaan kannattaa jo tarinaan tutustua. Valitettavasti he jäävät tarinassa liiaksi sen koiranpennun varjoon, joka hokee "baka, baka..."

Harmittaa oikein, kun en ole koskaan lukenut pätkääkään Mermaidia. Minusta tuntuu, että se saataisi olla tarpeeksi raskasta ja pitkäveteistä minun makuuni. Aika vähän siitä kuulee missään kommenttia. Kertokaa jotain tunnelmia, kuka on lukenut.

Reima Mäkinen

 • Jäsen
 • Viestejä: 9 808
Re: Rumiko Takahashi
« Vastaus #14 : 24.11.2005 klo 21:16:46 »
Mermaid' Saga -keskustelu jatkuu omassa säikeessään.
http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php?topic=5122.msg79850#msg79850
"Facts are meaningless. You can use facts to prove anything that's even remotely true." Homer Simpson