Kirjoittaja Aihe: Luonnokset  (Luettu 607097 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

MMikael

 • Jäsen
 • Viestejä: 73
Luonnokset
« : 11.03.2004 klo 01:23:58 »
Ajattelin että tälläinen voisi olla ihan piristävä aihe ja varsinkin opettavainen koska luonokset kertovat paljon piirros tekniikoista. Joten raottakaahan luonosvihkoa sen verran että joitain pieniä aarteita muittenkin mietittäväksi ja oppitavaksi.

Ja jotta ei menisi ihan mauttomaksi niin tässä tämän päiväistä luonnosta uusimmasta jutus jota kehittelen
koti.mbnet.fi/mmikael/netkuvat/parveke.jpg
ja jokin vanha luonnos ehkä vuosi sitten..
koti.mbnet.fi/mmikael/netkuvat/tempeli.jpg
keskenhän se tämäkin jäi mihin lie tämäkin kuulunut.

Zabbo

 • Jäsen
 • Viestejä: 111
Re:Luonnokset
« Vastaus #1 : 11.03.2004 klo 02:39:36 »
Saamasi pitää! Tässä tämän illan piirustusharjoitukset:

http://koti.mbnet.fi/tjo/jemma/Katti1.jpg
Toinen vanhempieni kissoista. Yritin tehdä otuksesta mahdollisimman tarkkaan esikuvansa näköisen, mutta ulkomuista on hankalaa saada oikean näköistä. Täytyy tehdä seuraavalla vierailulla mallin kanssa uusi luonnos.

http://koti.mbnet.fi/tjo/jemma/Koira1.jpg
Joku sekalainen koira. Vielä pahasti kesken.

Välineinä on käytetty tavallista 2H-lyijäriä hahmotteluun ja tummempiin kohtiin  Derwent Sckething Peniä.

(haukotus) Ja sitten unta kuulaan....
- Jokainen eilinen on uusi huominen -

Veli Loponen

 • Isoveli
 • Ylläpitäjä
 • ****
 • Viestejä: 11 132
 • <><
Re:Luonnokset
« Vastaus #2 : 11.03.2004 klo 11:20:30 »
Mä teen luonnoksia/piirtelen huvikseni tosi vähän, mutta tässä pari. Toinen luonnosvihostani ja toinen on lappu, joka on pyöriskellyt tässä tietokoneen lähettyvillä ja johon olen raapustellut välillä, kun ei ole muutakaan tekemistä ollut.
http://members.surfeu.fi/welzunet/luo.jpg
http://members.surfeu.fi/welzunet/luo2.jpg

Edit: Kaikki on suoraan tussilla/kuulakärkikynällä tehtyjä.
« Viimeksi muokattu: 11.03.2004 klo 11:21:24 kirjoittanut Welzu »
Perry Rhodan ei polta tupakkaa!
http://www.veliloponen.com/sarjakuva

Hazart

 • Jäsen
 • Viestejä: 3 182
 • YARRRR!
Re:Luonnokset
« Vastaus #3 : 17.03.2004 klo 16:44:26 »
Tässä vähän Kemin työn vaiheita, jos jotakuta kiinnostaa... Pistin tähän luonnosthreadiin, kun tässä on näitä luonnoksia esillä. Keskimmäinen kuva on digikameralla ja siksi vähän kökkö.


Hanna

 • Jäsen
 • Viestejä: 1 456
Re:Luonnokset
« Vastaus #4 : 17.03.2004 klo 18:04:17 »
Hazart: mielenkiintoista nähdä, kuinka työ on elänyt eri työvaiheissa, vielä ton tarkahkon luonnoksenkin jälkeen on tullut muutoksia esim. tohon aitaan. Musta taas tuntuu usein, että omissa töissäni se nopeasti suttaistu ensimmäinen luonnos on se kaikkein paras (tietysti vähän siistittynä), jälki on jotenkin paljon rennompaa ja elävämpää kuin varsinaisessa "piirustusvaiheessa" syntyvä. Näin on erityisesti hahmojen ilmeiden kohdalla. Olenkin tässä hommaamassa jonkinlaista alkeellista valopöytää, jonka avulla saisin vangittua lopulliseen työhön jotakin ensiluonnoksen rentoudesta.

Laittakaa lisää näitä luonnoksianne! On mielenkiintoista nähdä, kuinka kuvat kehittyvät vähitellen lopulliseen muotoonsa. Itsekin piti skannata tänään pari luonnoslehtiöni sivua tänne näytille, mutta kuinkas ollakaan, huomasin koulussa skannerin ääressä että eihän mulla mitään kuvia mukanani ole >:(
Klik klik --> Sarjisblogini

Jarmo

 • tyhmä nilkki
 • Jäsen
 • Viestejä: 1 187
 • Varokaa metaforista deformaatiota.
Re:Luonnokset
« Vastaus #5 : 24.03.2004 klo 21:49:53 »
Ennen alkuun pääsyä on vino pino hahmoluonnoksia. Mutta kun alkuun pääsee, käy hommeli näin.

Käsikirjoitus suurinpiirtein kuvitettuna kivaan luonnosvihkoon. Näin pysyy järjestyksessä. Jos sivu ei näytä ollenkaan hyvältä, teen uuden.Kun käsis on valmis, alkaa puurtaminen ja arkinen aherrus.
Ensin lyijykynää A4:lle, kaksi ruutua arkille. A5 on minulle se luontainen piirrustuskoko. Tässä vaiheessa muuttelen kuvakulmia ja zoomausta mielin määrin. Kuvan sisältöön ei kuitenkaan enää ole koskemista.

Lyijäys meni skannatessa vähän epämääräisen näköiseksi...Sitten vaan tussilla lyijyn päälle. Aika vapaalla fiiliksellä tällä kertaa. Lyijyt häivytän myöhemmin tietsikan Level säätimellä, osittain. Saa niitä vähän jäädäkkin kun haluan aikaansaada aika ruttuista jälkeä.Ja vähän harmaata päälle. Pidän harmaat periaatteessa omalla layerillä ja tussit omallaan (multiply). Yleensä vahingossa suttaan väärää layeriä jossain vaiheessa.Lopuksi taitto-ohjelmassa kuvien armoton rajaus ja puhekuplien piirtely. Valmis sivu tässä:
http://www.kolumbus.fi/jarmolaakso/Sarjakuvat/valinautos/vali1.html
« Viimeksi muokattu: 24.03.2004 klo 22:03:07 kirjoittanut Jarmo »

Hazart

 • Jäsen
 • Viestejä: 3 182
 • YARRRR!
Re:Luonnokset
« Vastaus #6 : 24.03.2004 klo 23:07:34 »
Jarmo. Aina se on mukava seurata miten joku oman juttunsa tekee. Sulla on ihan hyvä tapa edetä ja se on myös aika lähellä omaani. Diggaan siitä, että homma valmistellaan huolella. Silloin voi korjata virheet kokonaisuudesta jo alkumetreillä.

Sitten kaunistelematon palaute. Lopputulos on mielestäni vähän turhan viilaamaton. Otetaanpa esim. nuo heiluvat kädet siinä kakkosruudussa ja alarivin taustat. Oletko tarkoituksella valinnut näin luonnosmaisen tyylin vai onko tämä tällä hetkellä parasta piirustusosaamistasi? Pienellä yksityiskohtien hiomisella työ saisi mielestäni laadukkaamman ilmeen. Noi ekan ruudun puut kyllä toimii noinkin.

8)

Jarmo

 • tyhmä nilkki
 • Jäsen
 • Viestejä: 1 187
 • Varokaa metaforista deformaatiota.
Re:Luonnokset
« Vastaus #7 : 24.03.2004 klo 23:35:48 »
Sitten kaunistelematon palaute. Lopputulos on mielestäni vähän turhan viilaamaton. Otetaanpa esim. nuo heiluvat kädet siinä kakkosruudussa ja alarivin taustat. Oletko tarkoituksella valinnut näin luonnosmaisen tyylin vai onko tämä tällä hetkellä parasta piirustusosaamistasi? Pienellä yksityiskohtien hiomisella työ saisi mielestäni laadukkaamman ilmeen. Noi ekan ruudun puut kyllä toimii noinkin.

Jooh. Mitä käsiin tulee, en kyllä saisi heilumisfiilistä aikaan, jos tekisin muulla tyylillä. Vauhtiviirut ja minä ei oikein tulla toimeen.

Taustojen osalta tarkoituksellista laiskuutta. Kun ensimmäisessä ruudussa on jo maisema, en viitsi siihen suuremmin muissa ruuduissa palata. Oletan, että lukija tajuaa pienestäkin vihjeestä, mitä siellä on.  Laiskuuden lisäksi ruutujen selkeyden vuoksi. Olisi ehkä toiminut paremmin kokonaan ilman taustoja.

Esim. tämän sivun kanssa meni taustoissa ihan liian kauan. Alkoi mennä hermot ja tuli tarve madaltaa rimaa.
http://www.kolumbus.fi/jarmolaakso/Sarjakuvat/episodi1/komik1s4.html
« Viimeksi muokattu: 24.03.2004 klo 23:39:05 kirjoittanut Jarmo »

Hazart

 • Jäsen
 • Viestejä: 3 182
 • YARRRR!
Re:Luonnokset
« Vastaus #8 : 24.03.2004 klo 23:51:25 »
http://www.kolumbus.fi/jarmolaakso/Sarjakuvat/episodi1/komik1s4.html

Toi oli ihan omaa luokkaansa tohon toiseen verratuna. Tämmöstä lisää! Mä ehkä muuten arvostelen yksittäisiä kuvia enemmän kuin sarjakuvallista kerrontaa näissä höpötyksissäni.

Jatketaan piertelyä!

 8)

Holle

 • Jäsen
 • Viestejä: 1 332
Re:Luonnokset
« Vastaus #9 : 25.03.2004 klo 11:32:44 »
Jarmon käsikirjoitus oli samantyylistä kuin meikäläisen.
Hazardin pitäisi piruntorjunnan sivussa tehdä enemmän tuontyylisiä opastuksia. Hyvältä näyttää. Muutenkin mielenkiintoista opettavaista nähdä noita syntyprosesseja.
Tässä omia luonnosteluja
 http://www.verikoirat.com/viiva.html

Holle
Sarjakuvat ja kuvitus
http://www.verikoirat.com

Hanna

 • Jäsen
 • Viestejä: 1 456
Re:Luonnokset
« Vastaus #10 : 25.03.2004 klo 20:20:32 »
Jarmo --> oon samaa mieltä Hazartin kanssa, että toi  "dinosaurus-kuva" on ihan eri tasolla tuohon "kaljarekka-kuvaan" verrattuna (otin oikeuden omiin käsiini ja nimesin kuvasi ;) ).  Dino näyttää itse asiassa erittäin hyvältä. Minkälaisesta tarinasta on kyse? Tuota rekkakuvaa vaivaa mielestäni tosiaan jonkinlainen viimeistelemättömyyden ja "vasemmalla kädellä " tehdyn tunne, jos tällainen kommentti sallitaan. Sanoit, että "Kun ensimmäisessä ruudussa on jo maisema, en viitsi siihen suuremmin muissa ruuduissa palata. Oletan, että lukija tajuaa pienestäkin vihjeestä, mitä siellä on".  Epäilemättä tajuaakin, mutta mielestäni viimeistellyt taustat tuovat juuri sellaista viimeistelyn ja huolellisuuden makua, että lukija huomaa piirtäjän viitsineen paneutua tehtäväänsä. Eri asia tietysti on, jos on kyse pelkästä karikatyyristä tms., jossa huomio kiinnittyy pelkästään kuvassa olevaan ihmiseen eikä taustalla niin ole väliä. Toisaalta, eihän jossakin Karvisen tyylisessä tusinahuumorisarjakuvassa juuri taustoja ole, mutta … Äsh, toivottavasti saat tästä houreisesta tekstistä jotakin ajatusta esille :)

Holle -- > olisi kiva nähdä sulta jotain vähän pidemmällekin luonnosteltua! Tyrnävän verikoirien piirrosjälki on miellyttänyt minua, ja olisi mielenkiintoista nähdä, miten jokin strippisi syntyy! Joten valaise meitä!

Ruodittuani nyt muita laitan myös jonkin oman luonnokseni raadeltavaksi, kunhan pääsen viikonloppuna skannerin äärelle. Sillä välin: laittakaa lisää luonnoksianne näytille!
Klik klik --> Sarjisblogini

Jarmo

 • tyhmä nilkki
 • Jäsen
 • Viestejä: 1 187
 • Varokaa metaforista deformaatiota.
Re:Luonnokset
« Vastaus #11 : 25.03.2004 klo 21:56:22 »
Menee vähän taas topicin ohi, mutta menköön.

Juu, en minä lähtisi väittämään tätä nykyistä jälkeä entisen veroiseksi. Tilanne vaan on se, että paukut ei riitä panostamiseen. Totesin, että teen mielummin heikompaa jälkeä kuin jätän kokonaan tekemättä.

http://www.kolumbus.fi/jarmolaakso/morekuva/bbong.jpg

Tuommoista suunnilleen saisi aikaan, jos olisi lähes loputtomasti kärsivällisyyttä. Mutta kun tahtoo saada sivun suunnilleen 4:ssä tunnissa aikaan, ei onnistu.

Tarina, tai kaikki mitä valmiina on, löytyy täältä:
http://www.kolumbus.fi/jarmolaakso/Sarjakuvat/kylmamaa.html

Jonkinlaisesta cyberpunk hommasta lienee kyse. Ilman punkkia ja cyberiäkin on vähän, tietokoneita ei ollenkaan.
Ongelma tässä jutussa on se, että parin kymmenen sivun jälkeen ei vielä oikein lukijalle selviä mitä tapahtuu. Uusia hahmojakin taitaa tulle keskimäärin joka sivulla. Paljon lisää pitäisi tehdä ja mielummin nopeasti.

Hanna

 • Jäsen
 • Viestejä: 1 456
Re:Luonnokset
« Vastaus #12 : 25.03.2004 klo 22:47:02 »
Mutta kun tahtoo saada sivun suunnilleen 4:ssä tunnissa aikaan, ei onnistu.
...
Paljon lisää pitäisi tehdä ja mielummin nopeasti.

Mutta mihin moinen kiire ja hoppu ???  

http://www.kolumbus.fi/jarmolaakso/morekuva/bbong.jpg tämähän on pirun hieno huuruisine tunnelmineen, tee ihmeessä tällaista jälkeä lisää! Toi juomakin kuplineen kaikkineen on makea, samoin moni muu kohta kuvassa.
Klik klik --> Sarjisblogini

Zabbo

 • Jäsen
 • Viestejä: 111
Re:Luonnokset
« Vastaus #13 : 25.03.2004 klo 23:43:14 »
Sitä saa, mitä tilaa... Päätin huvikseni laittaa näytille mitä juuri nyt piirustelen.  Itselläni piirustusprosessi lähtee liikkeelle tällaisesta ylimalkaisesti sutaistusta luonnoksesta jolla yritän saada päässäni pyörivä idean paperille. Ensimmäisessä luonnoksessa yritän saada hahmon asennon ja ulkomuodon suurinpiirtein kohdalleen.Toisessa vaiheessa alan hioa ulkonäköä tarkemmaksi, korjailla hieman asentoa sekä lisäillä yksityiskohtia. Näitä toisen vaiheen luonnoksia teen niin monta kuin on tarpeen. Jos en ole tyytyväinen, teen uuden.

Kolmannessa vaiheessa (jota en ole vielä tehnyt) tulee sitten tussaus valopöydän päällä ja sen jälkeen mahdollinen väritys Photarilla. To be continued...
- Jokainen eilinen on uusi huominen -

Hazart

 • Jäsen
 • Viestejä: 3 182
 • YARRRR!
Re:Luonnokset
« Vastaus #14 : 26.03.2004 klo 00:17:46 »
Jarmo: Kyl se aika ja kärsivällisyys vaan tekee tehtävänsä. Selvästi parempia kuvia nuo ajan kanssa tehdyt. Pidin muuten heijastuksista pöydällä ja siitä meiningistä joka kuvasta välittyy. Melkein siirtyy mielessään paikan päälle. Hyvä!

Kuvan katsojalle välittyy kyllä fiilis, että onko kuva tehty kieli poskessa ja kauhealla kiireellä tai sitten onko sille omistauduttu. Erittäin lahjakkaat ja treenanneet tekijät vetää tietysti tosta vaan hienoa ja lennokasta jälkeä. Me emme vain kuulu siihen joukkoon...

Zabbo: Hyvännäköinen hahmo tulossa. Pää on tooosi hieno ja vartalokin toimii. Tsekkaa vielä kädet siitä kämmenien kohdalta. Varsinkin oikeassa sormet on lyhyet. Ja anna meidän nähdä lopullinen versio! Kiintoisaa...

Jatketaan!!!  8)
« Viimeksi muokattu: 26.03.2004 klo 00:19:00 kirjoittanut Hazart »