Kirjoittaja Aihe: Asterix  (Luettu 441127 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Darth Mika

 • Insinööri
 • Toimittaja
 • **
 • Viestejä: 4 630
 • The Comics be with us...always!
Vs: Asterix
« Vastaus #1800 : 27.08.2019 klo 13:26:14 »
Kas, ensimmäisen Asterix-albumin originaaliplanssit näytteillä Pariisissa Ranskan Kansalliskirjastossa pari päivää ilmaisessa näyttelyssä. Myös alkuperäistä käsikirjoitusmateriaalia esillä.

Kyllä ranskalaisten kelpaa!
Olen kateellinen...ei voi mitään!

Asterix voisi ihan hyvin tehdä semmoisen kiertävän näyttelyn. Vähän niin kuin Art of Star Wars oli!
"Opinions are like assholes, everybody has one" (The Dead Pool, 1988 Clint Eastwood)

Darth Mika

 • Insinööri
 • Toimittaja
 • **
 • Viestejä: 4 630
 • The Comics be with us...always!
Vs: Asterix
« Vastaus #1801 : 14.10.2019 klo 16:26:37 »
Näköjään kirjamessuille tulossa tuo uusi Asterix Albumi 38.

Kansikin paljastettu tänään.

Pitäisiköhän taas kehittää oma kässäriversio tästä uudesta Asterixista, mulla olisi ihan hyvä ideakin vielä. Katsotaan nyt jaksanko ruveta vääntämään tuommoista.
 
"Opinions are like assholes, everybody has one" (The Dead Pool, 1988 Clint Eastwood)

Miqz

 • Avustava Slemmy
 • Avustava toimittaja
 • *
 • Viestejä: 1 549
 • Riipivä jännityspommi!
Vs: Asterix
« Vastaus #1802 : 14.10.2019 klo 20:27:52 »
Näköjään kirjamessuille tulossa tuo uusi Asterix Albumi 38.

Kansikin paljastettu tänään.

Pitäisiköhän taas kehittää oma kässäriversio tästä uudesta Asterixista, mulla olisi ihan hyvä ideakin vielä. Katsotaan nyt jaksanko ruveta vääntämään tuommoista.
 

Mistä tuo uusimman kansi on nähtävissä?
"Aijaa no minä olen Rauta-Pekka!"
"Iskä, saanko minä sinun Batman-kalsarit sitten kun sinä kuolet?"

STD

 • Jäsen
 • Viestejä: 1 402
Vs: Asterix
« Vastaus #1803 : 14.10.2019 klo 20:34:55 »
Vaikka täältä.
Kyllä se siitä.

Petteri Oja

 • Juudas itselleen
 • Jäsen
 • Viestejä: 8 172
Vs: Asterix
« Vastaus #1804 : 14.10.2019 klo 20:35:40 »
Gretakos se siinä?

Darth Mika

 • Insinööri
 • Toimittaja
 • **
 • Viestejä: 4 630
 • The Comics be with us...always!
Vs: Asterix
« Vastaus #1805 : 14.10.2019 klo 21:03:17 »
Gretakos se siinä?
Mielestäni enemmänkin Peppi Pitkätossu!

Gretalla ruskea tukka!
"Opinions are like assholes, everybody has one" (The Dead Pool, 1988 Clint Eastwood)

Sampsa Kuukasjärvi

 • Avustava toimittaja
 • *
 • Viestejä: 4 257
Vs: Asterix
« Vastaus #1806 : 14.10.2019 klo 22:00:19 »
Gretakos se siinä?

Heh. Tytön olemus on selvästi gretamaisen ylpeä, maapallon merien nousu ja kasvillisuuden häviäminen ilmenevät kuvasta ja setämiehet hätkähtävät ilmastonmuutosta. :)

Vakavasti puhuen kansi on yllättävän staattinen ja jopa tylsä. Siitä puuttuu toimintaa, mutta ehkä tuo kohtaus ja maisema kuvastavat albumin sisältöä osuvasti.

Darth Mika

 • Insinööri
 • Toimittaja
 • **
 • Viestejä: 4 630
 • The Comics be with us...always!
Vs: Asterix
« Vastaus #1807 : 15.10.2019 klo 12:49:21 »
Koska uusi Asterix 38: Vercingetorixin tytär julkaistaan ihan lähiaikoina, niin harrastepohjalta tein oman version albumin tarinasta.

Näinhän se voisi vaikka mennäkin...nyt katsotaan osunko oikeaan...onko uudessa albumissa mitään samaa kuin tässä minun tarinassani. Jo alkuun varoitan kielioppivirheistä...niitä kyllä löytyy. Myös faktat saattavat olla vinksallaan, mutta suotakoon se tämmöiselle harrastelijalle. Tarinaa on tehty sitä mukaa, kun ne on aivopieruisesta kopastani päässyt näppäimistölle.

Asterix seikkailee 38

Vercingetorixin tytär  (Osa 1)

Roomassa Caesarin palatsissa salaisen palvelun ylipäällikkö Wikileakus tulee kertomaan Caesarille, että Galliassa on ongelmia. Gallialaiset haluavat irtaantua Rooman valtakunnasta ja perustaa itsenäisen Gallian tasavallan. Ympäri Galliaa kulkee pieni kapinallinen ryhmä, jotka villitsevät gallialaiset mielenosoituksiin ja kapinaan Roomaa vastaan. Caesar käskee heti Wikileakusta keräämään pienen legioonalais-ryhmän ja vangitsemaan nämä kapinalliset. Wikileakus ottaa yhteyttä Rooman lähellä olevaan varuskuntaan ja käskee Decarus Kaukopartimuksen tähän salaiseen tehtävään. He lähtevät nopealla laivalla heti Gallian länsirannikolle.

Kuukausi tämän jälkeen pieni kapinallinen joukkio köröttelee vankkureilla Condaten*  kaupunkiin. Siellä he menevät torille ja paasaavat Gallian irtautumisesta Rooman valtakunnasta. Heillä on myös propaganda-papyruksia mukaan annettavaksi kuuntelijoille. He huutavat iskulauseeksi: GALEXIT…GALEXIT! Monet gallialaiset yhtyvät huutoihin ja kansallismielinen hurmos täyttää heidän mielensä.
(* Condate= bretagnelainen kaupunki…nykyisin Rennes)

Samaan aikaan legioonalaispartio saapuu torille Decarus Kaukopartimuksen johdolla ja ottavat kiinni kapinallisten pääpuhujan, joka on teini-ikäinen tyttö. Hänen kaksi ystäväänsä ja samalla henkivartijaa, jotka ovat paksuhko gallialaiseen sotisopaan pukeutuneet Olliex ja toinen pitkä ja laiha gallialainen Stanix, yrittävät puolustaa tyttöä. Myös torilla olevat kuuntelijat käyvät roomalaisten kimppuun. Olliex kuitenkin näkee, että vastarinta on toivotonta ja saa ajatuksen. Tappelun vielä käydessä hän häipyy paikalta…ottaa heidän vankkurinsa ja ajaa äkkiä pois kaupungista kohti erästä pientä kylää.

Olliex ajaa voittamattomien kylään ja parkkeeraa vankkurinsa päällikkö Aladobixen oven eteen. Hän tapaa Aladobixen ja he halaavat. He olivat samassa rykmentissä aseveljinä Alesian taistelussa. Samaan aikaan Asterix, Obelix ja Akvavitix saapuvat Aladobixen taloon katsomaan kuka vieras kylään on tullut. Olliex pyytää Aladobixelta apua. Hänen ystävänsä on roomalaisten vankeina ja heitä ollaan jo luultavasti viemässä Roomaan. Hän kertoo heille mitä he ovat puuhanneet Galliassa. Samalta istumalta päällikkö Aladobix pyytää jospa Asterix ja Obelix auttaisivat tytön vapauttamisessa…Akvavitix antaa taikajuomaa Asterixille ja he lähtevät heti vankkureilla Condateen. Condatessa Idefix saa vainun ja johdattaa Asterixin ja Obelixin Gallian rannikkoseudulle. Juuri kun Stanixia ja tyttöä ollaan siirtämässä laivaan…tulevat Asterix ja Obelix sekä Olliex paikalle ja antavat turpiin roomalaisille. He vapauttavat vangin ja lähtevät kohti voittamatonta kylää.

Asterix, Obelix, Olliex, Stanix ja salaperäinen tyttö on saapuneet kylään ja menneet Aladobixen taloon. Aladobix ottaa vieraat vastaan. Hän kysyy tytön nimeä ja mistä hän on kotoisin. Tyttö kertoo, että hän tulee Lutetiasta*, mutta roomalaiset kutsuvat sitä Parisiumiksi. Hänen nimensä on Jeanne ja hän on Vercingetorixin tytär.
(*Lutetia = Lutetia Parisiorum = Parisium nyk. Pariisi)

Aladobix hätkähtää. Hän kertoo kuinka taisteli Alesiassa hänen isänsä rinnalla, mutta roomalaisten ylivoima oli silloin liikaa ja hänen isänsä joutui antautumaan. Aladobix päättää heti ottaa Jeannen suojelukseensa ja myöntää hänelle turvapaikan kylässä. Hän kutsuu koko kylän paikalle ja kertoo kenen tytön isä on ja kuinka roomalaiset yrittivät vangita hänet. Aladobix ryhtyy heti varatoimenpiteisiin ja käskee kylän portille vartioinnin. Myöskin Jeannen henkilöllisyys ei saa paljastua kylän ulkopuolisille. Hän määrää Asterixin ja Obelixin tytön henkivartioiksi, Olliexin ja Stanixin lisäksi. Jeanne saa asua Asterixin ja Obelixin talossa ainakin väliaikaisesti.

Voittamattomassa kylässä Akvavitix pitää koulua kylän lapsille ja kyselee heiltä kuuluisista gallialaisista esi-isistä. Kukaan ei osaa vastata oikein…niinpä Akvavitix kertoo suuresta gallialaisesta sotapäälliköstä joka kapinoi roomalaisia vastaan. Hän oli Vercingetorix, joka kylläkin lopulta voitettiin Alesian kaupungin taistelussa ja hänen oli antauduttava. Hänet vietiin Roomaan ja lopulta mestattiin. Akvavitix kertoo, että juuri nyt kylässä on pakosalla Jeanne, joka on Vercingotorixin tytär. Akvavitix sanoo: Nyt opiskelemme Alesian kaupungin piirityksestä ja miksi gallialaiset hävisivät taistelun.

Aikaa kuluu ja kylä jatkaa elämää, niin kuin mitään ei olisi tapahtunut. Asterix ja Obelix tulevat metsästysretkeltä ja alkavat tekemään ruokaa. Jeanne on sanonut, ettei hän syö eläimen lihaa…varsinkaan semmoisten eläinten joilla on kasvot. Jeanne ilmoittautuu kasvissyöjäksi ja syö vain kasvisperäistä ruokaa. Obelix on hieman pahoillaan asiasta ja yrittää houkutella Jeannea syömään villisikaa…huonolla tuloksella. Kylän naiset tekevät Jeannelle kasvisruokaa ja tuovat sen joka päivä Asterixin ja Obelixin talolle.

Eräänä päivänä Jeanne tapaa Smirgelinen ja innostuvat keskustelemaan naisten asemasta. Jeanne on sitä mieltä, että naisten asema gallialaisessa yhteiskunnassa on muututtava. Kotitöitä pitäisi jakaa tasapuolisesti molempien sukupuolten kesken. Myös kylän päällikkyys pitäisi jakaa. Vuoroviikoin päällikkönä pitäisi olla Smirgeline, Aladobixen sijaan. Tästä Smirgeline menee heti kotiinsa ja syntyy hirveä tappelu, jonka johdosta Aladobix lähtee lätkimään Akvavitixin luo. Hän kertoo tietäjälle mitä Jeanne on puhunut hänen vaimolleen. Akvavitixia hymyilyttää ja hän sanoo, että vaihtelu voisi olla välillä ihan hyväkin asia.  Aladobix kysyy tietäjältä, että onko hän valmis antamaan tietäjän tehtävät jollekin naiselle. Akvavitix tyrmistyy…kuulemma keltti-tietäjien säännöissä vain mies voi olla tietäjä. Akvavitixia alkaa harmittaa jo lausuessaan nuo sanat…todellisuudessa hänellä ei ole mitään nais-tietäjiä vastaan, mutta hänellä ei ole tarpeeksi valtaa tietäjä-ammattiyhdistyksessä muuttamaan liiton sääntöjä. Masentuneen Aladobix lähtee kohti kotoa, jospa vaimo olisi vähän rauhoittunut.

Samaan aikaan Parisiumissa eräässä maanalaisessa katakombissa eräs nainen ja mies keskustelevat. Nainen kysyy…joko roomalaiset ovat vanginneet Vercingetorixin tyttären. Mies vastaa, että häntä oltiin juuri viemässä laivalla Roomaan, kun jotkut gallialaiset vapauttivat hänet. Hän kyllä tietää mihinkä tyttö on viety. Salaperäinen nainen käskee ottamaan yhteyttä slaavilaisiin salamurhaajiin ja salamurhaamaan tytön niin, että se näyttäisi roomalaisten tekosilta.

JATKUU…

No niin enempää en jaksa tänään kirjoittaa...pitää myös suunnitella vähän tarinan juonta eteenpäin. Jatkoa tulee kunhan ehdin!

Tarina jatkuu osassa 2, jonne pääset tästä linkitä
http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,3774.msg507176.html#msg507176
« Viimeksi muokattu: 16.10.2019 klo 18:34:49 kirjoittanut Darth Mika »
"Opinions are like assholes, everybody has one" (The Dead Pool, 1988 Clint Eastwood)

Sigma

 • Jäsen
 • Viestejä: 440
Vs: Asterix
« Vastaus #1808 : 15.10.2019 klo 14:48:37 »
Mielestäni enemmänkin Peppi Pitkätossu!

Gretalla ruskea tukka!

Poppixin, Pepen ja Latraviatan sekoitus?
"Los amigos de nuestros amigos son nuestros amigos."

Sigma

 • Jäsen
 • Viestejä: 440
Vs: Asterix
« Vastaus #1809 : 15.10.2019 klo 15:02:52 »
Koska uusi Asterix 38: Vercingetarixin tytär julkaistaan ihan lähiaikoina, niin harrastepohjalta tein oman version albumin tarinasta.

Näinhän se voisi vaikka mennäkin...nyt katsotaan osunko oikeaan...onko uudessa albumissa mitään samaa kuin tässä minun tarinassani. Jo alkuun varoitan kielioppivirheistä...niitä kyllä löytyy. Myös faktat saattavat olla vinksallaan, mutta suotakoon se tämmöiselle harrastelijalle. Tarinaa on tehty sitä mukaa, kun ne on aivopieruisesta kopastani päässyt näppäimistölle.

Asterix seikkailee 38

Vercingetarixin tytär  (Osa 1)
- -

Ei lainkaan huono, ainakaan nykymittapuisen käsistarjonnan valossa.  :)
Mutta vähän häiritsee, kun koko ajan on mainintoja Alesiasta...

"Aleshia?!? Mikä she shellainen Aleshia oikein on??"
"Los amigos de nuestros amigos son nuestros amigos."

Darth Mika

 • Insinööri
 • Toimittaja
 • **
 • Viestejä: 4 630
 • The Comics be with us...always!
Vs: Asterix
« Vastaus #1810 : 15.10.2019 klo 16:09:13 »
Ei lainkaan huono, ainakaan nykymittapuisen käsistarjonnan valossa.  :)
Mutta vähän häiritsee, kun koko ajan on mainintoja Alesiasta...

"Aleshia?!? Mikä she shellainen Aleshia oikein on??"
Noh se on aika häpeällinen taisteli gallialaisille, kun siellä tuo Vercingetorix hävisi roomalaisille. Siis kyseessä kaupunki jossa tuo taistelu käydään.
Yleensähän gallialaiset eivät mainitse tuota kaupungin nimeä juuri ollenkaan, koska se hävettää heitä niin paljon. Siinä mielessä tuossa kirjoituksessa on virhe...olisi pitänyt tehdä jotain kiertoilmauksia kaupungille.

Joo toistoa on ehkä liikaa, mutta en olekaan mikään käsikirjoittaja. Äidinkielikin koulussa 7 luokkaa. Kyllähän mun aineita aina luettiin siellä koulussa, mutta numeroita vähensi nuo kirjoitusvirheet ja joskus myös kapulakieli.

Se on jännää, että päässä asiat pystyy hyvinkin jäsentelemään oikein ja myös puhuttaessa, mutta yritäpäs saada ne sitten paperille...
« Viimeksi muokattu: 15.10.2019 klo 16:40:03 kirjoittanut Darth Mika »
"Opinions are like assholes, everybody has one" (The Dead Pool, 1988 Clint Eastwood)

Markku Myllymäki

 • Lyijykynän jatke
 • Galleriataiteilija
 • Viestejä: 1 814
 • /* You are not expected to understand this. */
Vs: Asterix
« Vastaus #1811 : 15.10.2019 klo 16:35:30 »
Se on jännää, että päässä asiat pystyy hyvinkin jäsentelemään oikein ja myös puhuttaessa, mutta yritäpäs saada ne sitten paperille...

Itse itselleni olen tässä ollut käsikirjoituksia tekemässä ja tuo kyllä kolahti...

Kiva huomata kun piirtänyt 15 sivua, että ääh, tästä ei tajua kukaan minun lisäkseni mitään. On sitten hankala lisätä "välisivuja" joissa selitellään... Joka tappaa sitten rytmityksen totaalisesti.  ;D

(Anteeksi häiriö Asterix-virrassa)

Edit: Eikö se muuten ole "Vercingetorix"? Ainakin aikaisemmissa Asterixeissa...
« Viimeksi muokattu: 15.10.2019 klo 16:37:07 kirjoittanut Markku Myllymäki »
When you earnestly believe you can compensate for a lack of skill by doubling your efforts,
there's no end to what you can't do.

Darth Mika

 • Insinööri
 • Toimittaja
 • **
 • Viestejä: 4 630
 • The Comics be with us...always!
Vs: Asterix
« Vastaus #1812 : 15.10.2019 klo 16:44:46 »
Edit: Eikö se muuten ole "Vercingetorix"? Ainakin aikaisemmissa Asterixeissa...
Joo lukihäiriö...tämä on ilmiselvä esimerkki kuinka yksi kirjain menee mielessäni väärinpäin. Noh onhan tuo nimikin ihan kammotus suomalaiselle.
En osaa edes sanoa sitä ääneen.
Korjasin sen nyt...toivottavasti tuli nyt oikein!
"Opinions are like assholes, everybody has one" (The Dead Pool, 1988 Clint Eastwood)

Darth Mika

 • Insinööri
 • Toimittaja
 • **
 • Viestejä: 4 630
 • The Comics be with us...always!
Vs: Asterix
« Vastaus #1813 : 15.10.2019 klo 16:48:33 »
Kiva huomata kun piirtänyt 15 sivua, että ääh, tästä ei tajua kukaan minun lisäkseni mitään. On sitten hankala lisätä "välisivuja" joissa selitellään... Joka tappaa sitten rytmityksen totaalisesti.  ;D
Onneksi en osaa piirtää sarjakuvia...mitähän siitäkin tulisi...ihan hirveä sotku.
Noh mun rytmitys ei ainakaan onnistu tässä kirjoituksessa...hahaaa! Selvää shaissea!!!
"Opinions are like assholes, everybody has one" (The Dead Pool, 1988 Clint Eastwood)

STD

 • Jäsen
 • Viestejä: 1 402
Vs: Asterix
« Vastaus #1814 : 15.10.2019 klo 17:13:05 »
Koska uusi Asterix 38: Vercingetorixin tytär julkaistaan ihan lähiaikoina, niin harrastepohjalta tein oman version albumin tarinasta.


Ihan hupaisaa tarinaniskentää. Tosin Asterixin ja Obelix n rooli on aika vaatimaton.
Kyllä se siitä.