Kirjoittaja Aihe: Tyttöjen juttuja  (Luettu 31653 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

tolppis

 • Jäsen
 • Viestejä: 4 321
 • Viinissä totuus
Re:Tyttöjen juttuja
« Vastaus #30 : 23.10.2003 klo 15:42:15 »
Hihihihi...Jukka parka...  ;D

Rami Rautkorpi

 • Has been
 • Jäsen
 • Viestejä: 3 986
Re:Tyttöjen juttuja
« Vastaus #31 : 23.10.2003 klo 15:42:55 »
Jedi mind trick? Ei se toimi toydarialaisiin...
"Vaikka onhan joukossa Anssi Rauhalaa ja Rami Rautkorpea, jotka ovat paremmasta päästä verrattuina tekijöihin, joiden taso olisi jokin aika sitten supistunut omakustanteisiin ja sarjakuvaseurojen julkaisuihin." -- Kari T. Leppänen (https://tinyurl.com/ycbb3cw2)

Otto Sinisalo

 • Jäsen
 • Viestejä: 1 292
Re:Tyttöjen juttuja
« Vastaus #32 : 23.10.2003 klo 15:51:58 »
Jedi mind trick? Ei se toimi toydarialaisiin...

Epäiletkö lihavoidun tekstin suggestiovoimaa?

"This is not the forum you're looking for."

Mutta todellakin. Parempiakin paikkoja sosiaalipoliittisille vuodatuksille on kuin sarjakuvafoorumi. Jeesus sentään.

Wilpuri

 • Vellihousu
 • Jäsen
 • Viestejä: 1 279
 • Jaa kuka?
Re:Tyttöjen juttuja
« Vastaus #33 : 23.10.2003 klo 15:58:32 »
öööööh   öhöhö höhö öhöh (persepolis ) öhöh höhö höhöhö
 

En ole näköjään ainoa, jota fanaattinen fanatismi, jota sylki suusta roiskuen esitetään ottaa kuuppaan.  ;)
"Someday I will be so powerful that secretaries will HAVE to explain why they laugh at me" - Asok the Intern

-g-y-s-t-a-

 • Vieras
Re:Tyttöjen juttuja
« Vastaus #34 : 23.10.2003 klo 16:10:22 »
no nyt tuli pojilta vellit housuun. antaa kaikkien kukkien kukkia vaan.

Wilpuri

 • Vellihousu
 • Jäsen
 • Viestejä: 1 279
 • Jaa kuka?
Re:Tyttöjen juttuja
« Vastaus #35 : 23.10.2003 klo 16:13:08 »
no nyt tuli pojilta vellit housuun.

Alvariinsahan me housuihimme sonnitaan. Ei se ole mitenkään uuta tahi ihmeellistä.
"Someday I will be so powerful that secretaries will HAVE to explain why they laugh at me" - Asok the Intern

Otto Sinisalo

 • Jäsen
 • Viestejä: 1 292
Re:Tyttöjen juttuja
« Vastaus #36 : 23.10.2003 klo 16:13:56 »
no nyt tuli pojilta vellit housuun. antaa kaikkien kukkien kukkia vaan.

Kyllä nyt olisi rikkaruohomyrkylle käyttöä.

[kivi]

 • Jäsen
 • Viestejä: 1 529
 • Akvaarious.
Re:Tyttöjen juttuja
« Vastaus #37 : 23.10.2003 klo 16:51:47 »
Kisaatteko te, Wilpuri ja Koivusaari, kumpi osuvammin todistaa threadin aloituksen todeksi?

Älkää viitsikö.

Mullakin meni pitkän aikaa uskaltaa rekisteröityä tänne, kun oli sellainen tunne, että paikka on täynnä varhaismurrosikäisiä pikkupoikia. Ymmärrän tuollaisen mielikuvan syntymisen ihan hyvin, varsinkin jos yrittää käydä jollain muulla alueella kuin "sarjakuvien tekeminen", mikä onkin about eniten ok alue.

Ja mitä mä sanoin tyttöjen ja poikien kovaäänisyydestä, niin kyllä 13-vuotiaat tytöt aloittaa vaisummin kuin pojat - mutta ihan kohta ne on just yhtä kovalla äänellä mukana. Tämä perustuu havaintoihini opettajana milloin missäkin. Kannattaa lukea loppuun ennnen kuin niittaa.

Äh, ei tosiaan pitäis puhua tällaisia.

Palonen

 • Jäsen
 • Viestejä: 80
 • Uskonto on vaara
Re:Tyttöjen juttuja
« Vastaus #38 : 24.10.2003 klo 07:12:42 »
Teenkö väärin, kun arvostan naista, joka pärjää mainstream-sarjakuvassa?

Todennäkösesti. Eix mainstream ole se paha ja inhottava ainakin niin kauan kun siihen liittyy? Musiikkipuolelta löytyy esimerkkejä asiasta paljonkin, varsinkin ennen tätä nykyistä "punk"-buumia (joka vesittynyt kuin Kotiteollisuuden uusin). Oli bändejä jotka olivat eri-ug-kovin-anti-mainstream, kunnes saivat hitin.

Miten tän nyt sanois kohteliaasti, ettei olisi 13-vuotias sovinistinatsiääliö, kun on oikeasti vain 33-vuotias ääliösivari.... Muuttuisikohan Rojun mielipide, jos saisi ns. "hitin"?

tertsi

 • Vieras
Re:Tyttöjen juttuja
« Vastaus #39 : 24.10.2003 klo 07:39:27 »
Mullakin meni pitkän aikaa uskaltaa rekisteröityä tänne, kun oli sellainen tunne, että paikka on täynnä varhaismurrosikäisiä pikkupoikia.

Minkähän ikäisiä meidän pitäisi sitten olla ja miten sen tulisi ilmetä näissä keskusteluissa?. Ainakaan Rojun ajatukset  ja kielenkäyttö eivät kyllä poikkea mitenkään edukseen, jos ovat muka ns. aikuisen, fiksun naisen tuotoksia.

Millä tavalla keski-ikäisen naisen katkera, muita syyllistävä tilitys on jotenkin parempaa kuin  meidän varhaismurrosikäisten pikkupoikien tekstimuotoiset tuotokset.

Itse en ainakaan halua moittia niitä naisia, joita ei miesten tekemät sarjakuvat kiinnosta, esim. Moebius ja Hergé. Jos heitä ei kiinnosta nämä, niin sitten ei kiinnosta. OK!  Mutta todella typerä ajatus, että miesten pitäisi lukea ja innostua jostakin sarjakuvasta VAIN siksi, että sen tekijä on nainen.   Kummaa.

En viitsi enää palata tähän aiheeseen.

Wilpuri

 • Vellihousu
 • Jäsen
 • Viestejä: 1 279
 • Jaa kuka?
Re:Tyttöjen juttuja
« Vastaus #40 : 24.10.2003 klo 08:43:13 »
Kisaatteko te, Wilpuri ja Koivusaari, kumpi osuvammin todistaa threadin aloituksen todeksi?

Ei kisata. koivusaari verbaalisena lahjakkuutena veisi voiton helposti. :)

Mitenkä minä todistan threadin todeksi? Toteamalla, että sukupuolella ei ole väliä? Vai silläkö, että miespuolisten piirtäjien suosimat tyylit vetoavat minuun? On faktaa, että miehet ja naiset tekevät erilaisia sarjakuvia. Sen sanoi rojukin. Minä en pidä kaiken laisesta sarjakuvasta tasapuolisesti. Ne sarjakuvan tyylilajit, jotka ovat miespuolisten piirtäjien "hallinnassa" sattuvat vain kolisemaan minuun paremmin. Se ei kuitenkaan johdu tekijän sukupuolesta, vaan sarjakuvan tyylilajista. Ja sanottakoon vielä, että kyllä minä jopa OMISTAN naisen piirtämiä/kirjoittamia sarjakuvia. Ja luen niitä. Pidänkin niistä. Turha minulle on tulla mitään sovinistikuraa jauhamaan. Ovatko muuten ne, jotka eivät lue mangaa rasisteja?
"Someday I will be so powerful that secretaries will HAVE to explain why they laugh at me" - Asok the Intern

Antti Vainio

 • Karpaattien nero
 • Jäsen
 • Viestejä: 4 164
Re:Tyttöjen juttuja
« Vastaus #41 : 24.10.2003 klo 09:03:19 »
heh, tertsin kirjoitus oli silkkaa asiaa. jos Roju ei ymmärrä Tinttiä, se on hänen oma häpeänsä, turha siitä on fanipojille rähistä
"This country sucks. It's all about the nature and who the fuck cares about the nature".

Izzy

 • Jäsen
 • Viestejä: 105
 • iip
Re:Tyttöjen juttuja
« Vastaus #42 : 24.10.2003 klo 09:20:08 »
Yhdyn kyllä edellisen puhujan mielipiteeseen.
Eli myös tertsin samanmoiseen.

hans nissen

 • Vieras
Sananvapauden illuusio näillä sivuilla
« Vastaus #43 : 24.10.2003 klo 10:30:59 »
On olemassa sellainen käsite kuin enemmistön demokratia. Se tarkoittaa osapuilleen sitä että on olemassa illuusio sellaisista käsitteistä kuin sananvapaus ja demokratia mutta enemmistön mielipide vääjäämättä tuhoaa kaikki muut mielipiteet. Tässä Johanna Rojolan aloittamassa keskustelussa toimii moderni yhteiskunta pienoiskoossa. Rojola on kyseenalaistanut viestissään monia asioita ja keskusteluun osallistuneet ovat tavalla tai toisella osoittaneet lähestulkoon jokaisen siinä esitetyn väittämän todeksi. Tämä on kuitenkin merkityksetöntä sillä Rojolan argumentit hukkuvat tässä keskustelussa vastapuolen silkan viestimäärän alle ja näinhän se toimii muuallakin. Kovaääniset idiootit mekkaloivat kunnes toisinajattelijat on lannistettu tai hiljennetty.

Alkuperäinen ajatus on kaikilta jo tyystin unohtunut tai kuten tässä keskustelussa, pahasti hämärtynyt.

Kummastelen Rojolan motiiveja aloittaa tällainen keskustelu sivustolla jonka henki on kaikille osallistujille varsin selvä. Tiedän itseni lisäksi useita jotka ovat turhaan etsineet Kvaak.fistä älykästä keskustelua sarjakuvasta ja luovuttaneet. Kyse ei ole niinkään ylimielisyydestä vaan enemmänkin sen tosiseikan ymmärtämistä että nyt kirjoitellaan Conanin lukijapalstalle eikä Parnasson yleisönosastolle.

Aiemmin tässä keskustelussa kommentoitiin: "Parempiakin paikkoja sosiaalipoliittisille vuodatuksille on kuin sarjakuvafoorumi." Tässä ehkä juuri suurin puute tässä foorumissa. Ei kyetä ajattelemaan saati keskustelemaan asioista monipuolisesti. Osallistujat ovat nuoria innokkaita miehiä tai keski-ikäisiä entisiä fanittajia joilla on tämän sivun osalta tarpeita joita en pysty kuvittelemaan. Sarjakuva on taiteen/viihteen muoto joka ei kaikesta näillä sivuilla esitetystä argumentoinnista huolimatta ole jotain tyhjyydessä kelluvaa ja täydellistä vaan aikaansa ja ympäröivään maailmaan monimutkaisesti linkittyvä ilmiö. Ymmärrän kyllä että monella sivun lukijoista ei ole muuta kohdetta mielenkiinnolleen ja sarjakuvasta keskusteleminen luo sen ainoan ja hataran yhteenkuuluvuuden tunteen muiden ihmisten kanssa, jota me kaikki niin kaipaamme.

Sama asenne näkyy valitettavasti kaikessa muussakin sarjakuvaan liittyvässä, muttei välttämättä samalla tavalla kärjistetysti.

Mutta missä käydä sellaisia keskusteluja, joilla mahdollisesti olisi alaa ja ajattelua kehittävää merkitystä? Sarjainfossa? Puhekuplan listalla? Edellämainitusta puuttuu välittömyys ja jälkimmäisen ymmärrän etupäässä informaatiokanavaksi. Eli toiveikas sormi harhailee päivittäin näppäilemään näiden sivujen osoitteen.

On mahdotonta käydä keskusteluja älyllisesti tällaisessa foorumissa jossa vallitsee näennäinen sananvapaus. Kenellä tahansa on mahdollisuus kirjoittaa mitä tahansa mutta enemmistön demokratia vesittää JOKAISEN haastavan ajatuksen. Tämä on oire siitä että yksinkertainen kansalainen ymmärtää sananvapauden ja demokratian niin yksipuolisesti ettei kykene näennäisen vapaassa maailmassa asioiden toimivan monimutkaisemmalla, julmalla tavalla. Oman ulosannin ja ajattelun itsesensuurista nyt puhumattakaan.

Rojolan viestiin palatakseni haluaisin kysyä häneltä itseltään, että millaista kommunikaatiota hän itse toivoisi tällä sivustolla ja kuinka sellainen olisi mahdollista. Samalla kuitenkin epäilen aloitusviestin vilpittömyyttä. Olen lukenut saman viestin, hieman erilaisin sanakääntein, niin monta kertaa niin monessa paikassa että en voi estää ajatusta takaaviritettävästä barbi-nukesta joka toistelee siihen ohjelmoituja lauseita.

Omasta mielestäni keskustelu naisten ja miesten sarjakuvasta on sinänsä turha, koska merkitystä on ainoastaan sillä että onko sarja hyvä vai ei. Jotkin kulttuuri ynnä sukupuolierot eivät ole toisten ymmärrettävissä, eikä se tee teoksista huonompia. Tai parempia. Kaikki muu on triviaalia ja kaikkihan tietävät mitä yhteistä on mielipiteillä ja persereiällä. En kuitenkaan tuomitse triviaalia mielipidekeskustelua, syyllistyn siihen itsekin, sillä uskon sen toimivan välineenä pohtia ja hahmottaa monimutkaisempia asioita.

Tärkeintä on että pystyy elämässään vilpittömästi nauttimaan edes jostakin.

hans nissen

Otto Sinisalo

 • Jäsen
 • Viestejä: 1 292
Re:Sananvapauden illuusio näillä sivuilla
« Vastaus #44 : 24.10.2003 klo 10:48:55 »
Kovaääniset idiootit mekkaloivat kunnes toisinajattelijat on lannistettu tai hiljennetty. [...] Alkuperäinen ajatus on kaikilta jo tyystin unohtunut tai kuten tässä keskustelussa, pahasti hämärtynyt.

Ongelma sanallistettu onnistuneesti, vaikkain kärjistäen, Hans."Parempiakin paikkoja sosiaalipoliittisille vuodatuksille on kuin sarjakuvafoorumi." Tässä ehkä juuri suurin puute tässä foorumissa. Ei kyetä ajattelemaan saati keskustelemaan asioista monipuolisesti.

Keskustelulle ko. asioista toki, vuodatuksille ei. Totta kai sarjakuva ei toimi tyhjiössä, mutta suoranaiset verbaaliset hyökkäykset joita täällä näkee, eivät ole rakentavia. Ja samainen aggressiivinen mesoaminen omista (tai muiden) poliittisista agendoistaan karkottaa potentiaalisia kohtuullisen maltillisia keskustelijoita.On mahdotonta käydä keskusteluja älyllisesti tällaisessa foorumissa jossa vallitsee näennäinen sananvapaus. Kenellä tahansa on mahdollisuus kirjoittaa mitä tahansa mutta enemmistön demokratia vesittää JOKAISEN haastavan ajatuksen.

Nyt kärjistät taas, mutta olet oikeilla jäljillä. Kokemukseni on, että kaikille avoin Internet-foorumi, jossa halutaan käydä maltillisia, rakentavia keskusteluja vaatii aggressiivista, interventionista moderointia ylläpitäjiltä.

Sellaista meillä ei ole - vielä.
« Viimeksi muokattu: 24.10.2003 klo 10:49:40 kirjoittanut Otto Sinisalo »